Liitäntäkaapelit

Jo pitkään telakointivahvistustankojen ongelma puuttui rakennustyömailla, koska päärakennustekniikka oli betonielementtien asentaminen. Tällä hetkellä tarvikkeita on saatavana asennettaessa monoliittista teräsbetonia esineitä ja rakenteita.

Nykyään monoliittisen kehyksen tekniikka vallitsee ja kehittyy aktiivisesti. Eräs erityispiirre ja tämän menetelmän tärkein näkökohta on lujitustangojen telakointi suoraan työpisteessä. Rakennusteknologian vahvistamiseen käytetyn termomekaanisen karkaistun teräksen A500C käyttö on pahentanut ongelman kiireellisyyttä.

Viime aikoina perinteinen telakointimenetelmä oli hitsaaminen sekä telakan päällekkäisyys käyttäen neulontankaa. Nykyiset säädökset betonirakenteiden rakenteiden suunnittelusta suosittelevat kytkentäliittimien käyttämistä tangoista. Tämä on edullinen ja todistettu menetelmä.

Tarkastele tarkemmin sulkuventtiilien liitoskappaleita, mekaanisen telakointimenetelmän etuja ja sen ominaisuuksia.

Putkiliitosten liitosjohto on tehty pienten läpimittojen putkista

Kytkentälajit

Innovatiivisen asennusmenetelmän tärkeimpänä linkkinä liittimien liitososat poistavat tehokkaasti paikalliset liitokset. Kytkinperiaate on kysyntää ja se on osoittautunut positiivisesti korkeiden rakennusten, siltojen ja voimaloiden rakentamisessa.

Lujitustangojen kiinnitysjärjestelmät tarjoavat eri tavoin runkorakenteiden kiinnittämistä:

 • Kytkentäyksikkö, jossa on kartioleikkauksen sisäkierre, joka mahdollistaa 12-50 mm: n halkaisijaltaan yhdistävän lujitustangon yhdistämisen.
 • Kiinnitys (bezrezbova) estää kiinteän putkimaisen elementin perusteella kiinnittämällä tangot erityisten kitkapinnoitteiden vaikutuksesta. Tätä menetelmää käytetään tarvittaessa kiinnittämällä sisäänrakennettu vahvistus.
 • Kytkentäjärjestelmä, jossa on kaksi lukitusmutteria, jotka kiinnittävät kierteiset sauvat. Sitä käytetään kuormanpitotankoihin ja se on kompakti. Vähimmäiskokoista huolimatta tämän tyyppiset kytkimet yhdistävät tangot laadullisesti.

Tangon halkaisijasta riippuen liitäntäelementit on jaettu tyyppeihin:

 • vakiotyyppinen kiinnitys, jonka avulla voidaan yhdistää halkaisijaltaan vastaavat sauvat;
 • väliaikaiset liitokset, lukitustangot, kooltaan erilainen;
 • yhdistetty paikallinen kiinnitys.

Liittimen liitäntä ei vaadi ylimääräisiä kiinnittimiä

Teknologiaominaisuudet

Liitoskytkimet koostuvat seuraavasta toimintasarjasta:

 • Kiinnityselementtien asennus risteyksikön lujittaviin tankoihin.
 • Kytke kytkin hydraulilaitteella.
 • Kokoonpanon laadun tarkastus silmämääräisesti.
 • Kattavan rakenteen kokonaisvaltainen laadunvalvonta.

Tekniikan noudattaminen ja erityisten puristuslaitteiden käyttö koneelliseen telakointiin mahdollistavat elementtien oikean kiinnityksen vahvistavan rakenteen lujuuden ja kestävyyden takaamiseksi.

Mekaanista telakointia käytetään yhteyksien nopeaan kiinnittämiseen. Kaksi tangon kiinnitysprosessi kestää noin 5-10 minuuttia. Tällöin päänvienti suoritetaan palkkien päissä, keskittämällä ja ruuvaamalla kytkin käyttämällä momenttiavainta. Tämäntyyppinen liitäntä yksinkertaistaa liitosten laadunvalvontaa.

Kytkimen suunnittelu

Liittimien liitoskappaleet on valmistettu putkista, joiden halkaisija on pienempi kuin tankojen koko. Sisäpinnalle valmistetaan tarvittavan halkaisijan kierre. Liitännän ulkoiset pinnat ovat "kuusikulma", jolloin avaimen käyttö on mahdollista.

Asiantuntijoiden mukaan kytkentä vahvistusta varten katsotaan ihanteelliseksi vaihtoehdoksi päällekkäisyyksille

Kaikki kytkennät ovat standardoituja. Säännöt mahdollistavat sisäisen tuuman langan toteuttamisen vähimmäisvaiheella. Voimakkuusominaisuuksia käytetään paksuseinämäisten putkien käyttämiseen, jotka mahdollistavat leikkuukierroksen tarvittavan kierteen ja syvyyden.

Kytkinten edut

Venttiilien puristusholkit sekä kierteitetyt liittimet sisältävät joukon myönteisiä hetkiä, joista tärkeimmät ovat:

 • kyky muodostaa tangot, jotka sijaitsevat avaruudessa missä tahansa kallistuskulmassa;
 • kokoonpanon korkea intensiteetti erityisten liitäntälaitteiden avulla;
 • telakointiprosessin identiteetti, jonka laatu taataan liittimien tekniikan ja suunnittelun avulla;
 • raudoitustangojen kulutuksen lisääntymisen puuttuminen, joka oli läsnä liitännän päällekkäisyydessä;
 • mahdollisuus kytkentälohkojen rajoittamattomaan käyttöön;
 • yksinkertaistettu telakoinnin laadunvalvonta käyttäen visuaalisia menetelmiä, jotka ohjaavat kytkennän suhteellista venymää;
 • lujittavan häkkeen eheyden säilyttäminen betonikiven massasta riippumatta;
 • säästää taloudellisia resursseja ammattitaitoisten hitsaajien tarpeettomuuden takia;
 • vaarallisten osien puuttuminen ja kestävyyden tasaisen jakautumisen pitkin sauvan pituutta;
 • rakennusten rakennusaikaa vähennettiin edellyttäen, että laitteiden ominaisuudet eivät ole rakentajien pätevyyttä;
 • yleismaailmallisten laitteiden käyttö lankautumiseen leimaamalla tai valssaamalla.

Suunnitellussa vaiheessa määritetään kustannukset, jotka edellyttävät vaadittua niveltymän määrää, työn ajoitus, työvoiman tarve ja tarvittava varret.

Etuna on se, että tämä vahvistuskytkentätapa on johtavassa asemassa verrattuna muihin aikaisemmin käytettyjen bar-liitoksen menetelmiin. Venttiilien puristusholkit ovat osoittautuneet yksinkertaiseksi ja tehokkaaksi työkaluksi modernin monoliittisen kehyksen rakentamisessa.

Innovatiivisen teknologian soveltamisen ominaisuudet

Kourujen hihat liittimien ansiosta antavat:

 • Vahvistustilan rakenteen voimakkuuden lisääminen.
 • Sulje hitsaustyö.
 • Anna joustavuutta tehdä suunnittelupäätöksiä.
 • Irrota tangon kokoonpanot päällekkäin.
 • Lisää taloudellista suorituskykyä.
 • Vähennä vahvistusosuutta.

tulokset

Liitososien puristuskytkimet ja muut liitäntäelementtien mallit sisältävät joukon etuja ja ovat ainutlaatuisia. Niiden käyttö helpottaa monoliittirakenteiden rakentamista.

Miten aseiden kytkentäyhteistyö toimii ja miten se hyödyttää?

Rakennuksia, jotka koostuvat useista kerroksista, jotka sijaitsevat seismisesti vaarallisissa vyöhykkeissä ja kestävät vakavia kuormia, rakennetaan nyt valtava määrä betoniteräsrakenteita. Ensinnäkin on tärkeää tarkkailla työn oikeellisuutta sidotessaan vahvistamista säätiölle.

Vahvistettu betoni heijastaa rakennustyön ylläpitoon liittyvää päätyötä. Ja vahvistetun betonin pääkomponentti, joka muuttaa tavallisen betonin paljon kestävämmäksi ja käytännöllisemmäksi materiaaliksi, on vahvistusta.

Kehys, joka on koottu ristikytkimellä

Nyt tarkastelemme ainutlaatuisia tapoja yhdistää liitokset, erityisesti kytkentäliitäntä.

1 Ominaisuudet ja tarkoitus

Mikä on venttiilien yhteys yleensä ja miksi sitä tarvitaan? On tarpeen luoda lujittavan häkki, joka on eräänlainen luuranko minkä tahansa vahvistetun betonirakenteen.

Betoni itsessään on erittäin kestävä materiaali. Mutta sen vahvuus osittain kompensoi haurauden. Se voi halkeilla, murtautua ja romahtaa, varsinkin jos se altistuu taivutukselle, ei pakkaukselle vaan taivutukselle. Tuhoutettua betonirakennetta ei voida palauttaa.

Betonissa olevien metallitangojen läsnäolo vakauttaa sen, parantaa taivutuskuormitusta ja kääntää sen täysimittaiseksi edellytetyksi tukirakenteeksi.

Tätä prosessia kutsutaan betonirakenteeksi. Vahvistus koostuu vahvistuskammion kokoamisesta yksittäisiltä sauvoilta ja sijoittaa sen sitten muottiin ja kaatamalla se betoniin.

Ainojen ja sauvien muodostamiseen tarvitaan vain kokoonpano. Suosituin ja helpoin tapa rakentaa on langan sitominen. Lanka ostetaan karkaistu, jopa 1,5 mm paksu.

Rakentajat käyttävät virkkuukoukkuja tai pistooleja kiristämällä liitososien liitokset johtoon. Tämä ratkaisu ei ole kovin luotettava, mutta se sopii tavallisiin tehtäviin.

Kytkimeen asennettava asennus

Ongelma langan liittämisessä - yksittäisten sauvien kokoamisessa aiheutuva haitta, joka jatkaa kehyksen suunnittelua yhteen suuntaan. Toisin sanoen ne, jotka täytyy yhdistää päinvastoin.

Luonnollisesti lanka ei sovi tällaisiin tehtäviin. Vahvikkeen tehokas kiinnittäminen mahdottomaksi on mahdotonta siirtää tankoja toisiinsa ja sitoa sitten useissa paikoissa. Tämä päätös tuo meille kuitenkin paljon ongelmia.

Meidän on käytettävä ylimääräisiä materiaaleja, otettava huomioon kehyskokoonpanon heikko vahvuus ja nostettava työvoimakustannusten yleistä tasoa ja siten vähentää rakentamisen nopeutta.

Toinen vaihtoehto on vieläkin vaikeampi ja kalliimpi. Se koostuu hitsauslangan yhdistelmästä. Ilmeisesti houkutella pätevää hitsaajaa - se merkitsee vieläkin lisää tuotantokustannuksia. Kytkentävaihtoehto säästää meitä tällaisista ongelmista.
valikkoon ↑

1.1 Toiminnan ja suunnittelun periaate

Jotta ymmärtäisivät, miten liittimien kokoonpano toimii liittimien avulla, riittää palauttamaan niiden vastakappaleet putkistoihin. Vahvistuskytkin on ontto metalli-sylinteri, jolla on erityinen kaavio vahvistusosan kahden pään kiinnittämiseksi siihen.

Sylinterin pituus on 7 - 20 cm, sen halkaisija on yhtä suuri kuin sopivan sauvan halkaisija.

Kierteitä voidaan leikata sylinterin sisällä tai erityisiä kiristysrenkaita asennettuna. Heidän tehtävänsä on kiinnittää sauva sisään ja estää se löystymästä käytön aikana.

Kytkimen seinämien paksuus voi vaihdella, mutta yleensä se on välillä 2-5 mm.

Suoritusmateriaali - korkealaatuinen hyvälaatuinen hiiliteräs. Täällä on kuitenkin jotain valittavissa, koska valmistajat tekevät hihnapyörästä valtavan määrän vaihteluita, jotka sopivat kaikkiin lisävarusteisiin.

Yhdistä kaksi tankoa kytkimellä, yksinkertaisesti valmistele ne ja ruuvaa ne molemmin puolin. Tuloksena syntyy erittäin luotettava ja laadukas yhteyssolmu, joka säästää aikaa ja rahaa.
valikkoon ↑

1.2 Hyödyt ja haitat

Harkitse joukon tärkeimpiä etuja ja haittoja esivalmistettujen yksiköiden kytkemisestä. Ne eivät tunne monien tuotteiden laatua vahvojen sauvien kiinnittämiseksi keskenään, ja siksi niitä on tarkasteltava tarkemmin.

 • aineellisia säästöjä;
 • lisätä työnopeutta;
 • lopullisen yhdisteen lujuus;
 • kyky valita minkä tahansa valikoiman kytkentä;
 • suuri työalue;
 • erinomainen suorituskyky;
 • kyky valita eri kiinnitystavoista;
 • mukavuus työhön;
 • toiminnallisuutta.

Neulontakehyksen langan ja kytkinten yhdistelmä

Kohokohdat liittyvät mukavuutta ja toimivuutta. Mitä helpompaa on työskennellä työkalun kanssa, sitä helpompaa ja nopeampaa on suorittaa annettuja tehtäviä. On ilo työskennellä kytkimillä.

Vuorovaikutusta varten he eivät vaadi henkilöitä, joilla on korkea pätevyys tai vakavia laitteita. Enimmäismäärä, jonka tarvitset, on leikata päätyjen kierteet, jotka tehdään alkeellisella tavalla.

Kaksi paksujen sauvojen kokoamista kestää noin 10 minuuttia, ja materiaalien kulutus paranee kehysrakenteen ansiosta pienenee 10-20%. Mitä testeillä todetaan.

Kuten voit nähdä, kytkentäkytkimien avulla säästät paitsi aikaa myös rahaa.

Mitä miinukset ovat, heillä ei ole käytännössä mitään tällaisia ​​ratkaisuja. Voit merkitä vain tuotteiden kustannukset, mutta ne maksavat sinulle vielä hyvän hinnan. Nämä kustannukset kuitenkin palautuvat helposti materiaalien kokonaissäästöistä johtuen.
valikkoon ↑

2 Tyypit ja erot

Liittimien liittimet on jaettu useisiin lajikkeisiin. Ne eroavat toisistaan ​​ensisijaisesti kiinnitystyypissä sauvaan nähden.

Jokainen tyyppi ehdottaa jotain tapaa valmistaa materiaaleja ja niiden käsittelyä.

Kierretyt liittimet on suunniteltu kiinnittimien asentamiseen kierteitetyllä tavalla. Sylinterin sisäpuolella ne kierretään. Normaalille kiinnitykselle myös paluulanka on leikattava lujituksen päähän.

Lisäksi lanka voi olla sekä suora että kartiomainen. Langan tyyppi määritetään valmisteluvaiheessa.

Esimerkki kartiomainen kytkentä

Krimp hihnat, kuten nimi tarkoittaa, on kiinnitetty vahvikkeeseen puristamalla. On liikaa tapoja. Sisäänrakennetut renkaat, erityiset kiristysmutterit jne. Voivat toimia puristustyökaluina.

Molemmat vaihtoehdot sopivat trivialisten ongelmien ratkaisemiseen. Erot niissä liittyvät yhteyden laatuun, toiminnan helppouteen, kestävyyteen ja mahdollisuuteen nykyaikaistamiseen.

Uskotaan, että kierteitetyt ratkaisut ovat käytännöllisempää, mutta vaativat myös vakavaa valmistelua (venttiilin lankaa on leikattava leikattava ja leikattava tarkasti, jotta se täysin täyttyy kytkimen sisäpuolella).
valikkoon ↑

2.1 Vahvistimen asennus kytkimillä (video)

2.2 Asennustekniikka

Tarkastellaan pituussuuntaisten lujitustangojen kokoamismenetelmää käyttäen tavallista kierteistä kytkintä.

 1. Valmistamme laitteita, hankimme tarvittavat koot.
 2. Leikkaa varret langan päähän.
 3. Aseta venttiili asentoon.
 4. Kierrä kytkin yhteen päästä.
 5. Tuulemme toisen pään.
 6. Kiristä solmu ääriasentoihin.
 7. Tarkista rakenteen laatu.

Tiukentaminen tulisi tehdä erikoisnäppäimillä ja erittäin laadukkaalla tavalla, jotta vältetään kehyksen tilaa koskevia ongelmia tulevaisuudessa. Tällä tavalla liitetyt liittimet ovat yllättävän vahvoja.

Kytkentä kiristämällä liittimiin

On osoitettu, että korkealaatuisen kierreliitoksen käyttäminen on todella mahdollista koota useita kymmeniä metriä pitkiä sauvoja, jotka eivät luotettavuuden kannalta ole alempia kuin sen analogi, mutta ilman erillisiä segmenttejä.

Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse houkutella hitsaajaa rakennustyömaalle, kärsiä lankaa tai vetää elementtejä liikaa paremman kiinnityksen takia. Valmista vain liitettävien osien päät ja ruuvaa ne aiemmin hankittuun metallisylinteriin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Portal about fixtures »Liittimet» Mating »Miten liittimet toimivat ja miten ne hyötyvät?

Mikä on ankkurikytkentä?

Venttiilien liitoskappaleet - kokoonpanoelementti, joka korvaa saumojen hitsauksen tai kiinnityksen sidelangalla. Lomakkeella on kaksi pääryhmää: kierteet ja rypyt. Tämä yhteysmenetelmä on innovatiivinen. Se yksinkertaistaa kokoamisprosessia, jonka avulla voit poistaa virheet ja lisätä lisäalueita. Tiukka noudattaminen tekniikka takaa luotettavuuden valmiin suunnittelun.

Kytkimen vahvistaminen ei vaadi kiinnittimien lisäkäyttöä, vähentää vahvistuskotelon asennusaikaa. Edullinen hinta mahdollistaa niiden käytön myös matalan rakennustöiden yhteydessä.

Venttiilit liitososille - kokoonpanoelementti, joka korvaa saumojen hitsauksen tai kiinnityksen neuletiilillä

Mikä se on?

Tekniikka tuotteiden kokoamiseksi vahvistuspalkkeista liittyy liittimien käyttämiseen. Tämä säästää metallia.

Kytkimissä on kaksi päätyyppiä:

 • kierretty (täytyy ruuvatella kiinnitettyihin vahvikepäihin);
 • puristus (tarvitaan erityisiä puristuslaitteita).

Jokaiseen ryhmään kuuluu useita kytkentätapoja, jotka poikkeavat rakenteellisista vivahteista ja telakointimenetelmistä. Asennus kierreliittimien avulla lisää vahvuutta, vähemmän materiaalien kulutusta (säästää jopa 20%). Toisin kuin vanteistusmenetelmä, se ei lisää vahvistusrakennetta.

Elementtejä käytetään suoraan osista. Tarjoaa luotettavan ja kustannustehokkaan vaihtoehdon kehyksen kiinnittämiseen. Käytettyjen materiaalien kytkentäkokoja, -tyyppejä ja parametrejä säätää GOST 10922-2012.

Kytkentäliittimet kytkimellä

Ominaisuudet ja tarkoitus

Kytkimiä käytetään usein yhdessä muiden kiinnittimien tai lukituselementtien kanssa:

Kytkimet luovat laadukasta telakointia, koska ne on valmistettu materiaalista, jonka vahvuus on sama kuin vahvikekaapit.

Kytkimen laajuus:

 • vahvistuskeskusten asennus perusrakenteiden rakentamisessa;
 • metallikehysten kokoonpano korkeiden ja matalien rakennusten, siltojen, teollisuusrakennusten, voimaloiden rakentamisessa.

Liitosten liitoskappaleita käytetään liitosten hajanaiseen eliminointiin.

Toiminnan ja suunnittelun periaate

Kytkimet, riippuen tyypistä, ovat omat suunnittelunsa ja sovellusmenetelmänsä. Kytkentöjen tuottamiseen käytetään pienihalkaisia ​​putkia. Sisäpinta - sileä pinta (puristustyyppeihin) tai mikroputki, jossa on tuumakuva. Ulkoinen telakointipää on polyhedronin muodossa. Lanka luodaan monin eri tavoin: koukku, lävistys jne.

Liitäntäkaapelit

Liitettävien tangojen reunat on sijoitettu kytkimen sisään, minkä jälkeen ne liitetään vastakkain ruuvaamalla langan päälle ja kiinnittämällä niitit. Asennuskytkimiä käytetään erilaisten halkaisijoiden vahvistamiseen. Niitä käytetään suora- tai kaarevien raudoitusten suoraviivaiseen ja poikittaiseen liittämiseen. Rakenteen kokoamiskustannukset lasketaan yleisen arvion laatimisen ja laatimisen yhteydessä.

Hyödyt ja haitat

Kytkimet rakenteen rakenteelliseen liitokseen ovat seuraavat edut:

 • metallielementtien monitoiminen kytkentä eri suuntiin (vaakasuora, pystysuuntainen tai kalteva järjestely);
 • kytkimien puristussuunnittelu antaa yhtenäisen liitoksen puristamalla päitä (ei vaadi esipäällystämistä);
 • monoliittirakenteen rakentamisen ehdot pienenevät;
 • metallirunko voidaan asentaa riippumatta rakennettavan rakenteen parametreista;
 • helppo laadunvalvonnan suunnittelu;
 • ei tarvita hitsaustöitä, mukaan lukien korkeasti koulutetut;
 • metallin vahvistusosalla on pieni pinta-ala;
 • kuorma jaetaan tasai- sesti koko rakennetun rakenteen alueelle;
 • metallirakenteiden vahvistuselementtien asennus ei edellytä erikoistyökaluja ja -laitteita (kierretyt liittimet);
 • liitäntäpistoliitäntää ei tarvita.

Tämän seurauksena koko rakenne on yksi metallinen tappi. Kehys säilyttää eheyden myös betonirakenteen tuhoutumisen myötä.

Liittimien mekaaninen liittäminen kytkimellä

Kytkennän haitat:

 • lujuuden väheneminen, asennuksen luotettavuus päänvientiprosessissa (pienentää rakenteen kokonaispaksuutta);
 • kytkimen käämittäminen sisäisellä tiivisteellä vaatii jonkin verran fyysistä työtä.

Suurin vaikeus on puristusliitosten käyttö. Sovellusominaisuuksiin kuuluvat:

 • lisäämään asennetun rakenteen massaa;
 • raskaiden hydraulipuristimien käyttö asennuksen aikana;
 • kyvyttömyys toistaa liitäntä jopa yhden metallin valun yhteydessä;
 • Muotoutuvuuden vaatimus ei täyty.

Vahvistimen puristusliitäntä - tekniikka, jossa on puutteita. Tärkeimpiä ovat kyvyttömyys säilyttää ilmoitettu laatutaso, kun toimintaolosuhteet muuttuvat.

Kytkentälajit

Kytkentäliitännät edellyttävät erilaisia ​​vahvistuspalkin liittämismahdollisuuksia:

 • liittimet, joilla on kapenevat kierteet;
 • yhdensuuntaiset kierteet;
Ancon MBT -mekaaniset liitokset
 • pulttikytkimet;
 • liitoskappaleet liittimiin.

Metallirakenteiden liittämiseen suunnitelluilla liitososilla on useita lajikkeita:

 • siirtymävaihe (eri halkaisijoilla varustettujen sauvojen peräkkäinen liittäminen);
 • pultattu (liitososien liittämiseen erityisten kitkapinnoitteiden avulla);
 • positiivinen (nopeiden yhteyksien vahvistamiseen eri muodoissa: suorat, kaarevat ja kaarevat sauvat).

Jos ei ole kierteitettyjä liitäntöjä, liitoskappaleiden puristusvaihtoehdot asennetaan teräsputkista.

Kytkimen suunnittelu

Mekaanisilla kytkimillä on seuraavat rakenteelliset ominaisuudet:

 • lieriömäisten kierteiden kytkennät tehdään liikkuvilla kierteityskoneilla;
 • rinnakkaiset kierteen kytkimet ovat pienempiä kuin muut lajikkeet;
 • Puristuskytkin ei vaadi erikoisvarusteita kierteittämiseen.

Puristushihnat edellyttävät jokaisen liitoksen mekaanista puristusta. Kytkimet on valmistettu putkista, joiden halkaisija on pienin, minkä ansiosta valmis liitos hieman sakeutuu.

Puristushihnat edellyttävät jokaisen liitoksen mekaanista puristusta.

Innovatiivisen teknologian soveltamisen ominaisuudet

Kytkimen innovatiivinen käyttö takaa paremman laadun kuin hitsauskytkentä.

Liitosten käyttämisen edut:

 • ei vaadi monimutkaisia ​​hitsauslaitteita;
 • pienentää liitoskohdan materiaalikustannuksia;
 • lujitustangojen yhteysnopeus kasvaa jopa 10 kertaa.

Tasapainoinen saumarakenne nostaa lujitteen nimellislujuutta. Tämä telakointimenetelmä ei vaikuta palkin lujuuteen.

Asennustekniikka

Metallikehyksen kiinnittämiseen liitäntöjen avulla algoritmi sisältää useita vaiheita.

 • Kytkennän asentaminen suoritetaan ennalta merkityllä vahvistusosalla.
 • Naaraskierteisten liittimien aukot on suljettu muovikorkkeilla.
Kytkentätekniikka liittimiin
 • Jauhettujen lujitustangojen päät peitetään kumilla. Kierteisiin liitäntöihin kierteet leikataan tai rullataan tangoilla.
 • Ennen kytkimen kiinnittämistä tankoon kiristä liitos näppäimellä.

Liitettävien elementtien rypytetyypit tarvitsevat erikoislaitteita. Teknologia sisältää:

 • puristuslaitteiden kokoonpano tangoilla;
 • yksiköiden suulakepuristus käyttäen kannettavaa hydraulista puristinta.

Sen jälkeen, kun yhdisteiden visuaalinen tarkastus on suoritettu, laadunvalvonta.

tulokset

Erikoiskytkimellä varustettu telakointivarsi on paras vaihtoehto päällekkäisyyksille tai hitsaukselle. Tämä tekniikka yksinkertaistaa kehyksen kiinnittämistä ja takaa kestävyyden.

Mekaaniset elementit on jaettu kahteen pääryhmään: kierteisiin ja puristuksiin. Jokaisella niistä on useita alalajia, joilla on omat valmistus- ja asennusominaisuudet.

Kun käytät liitäntäelementtejä, sinun on tiedettävä, miten pylväsnauman kulmavahvistus ja vahvistaminen toteutetaan. Tiedätte jo vastauksen kysymykseen siitä, onko mahdollista hitsata raudoitusta perustaan, samoin kuin vivahteita vahvistamishäkkeihin.

Metallikehyksen kokoaminen vähentää prosessin monimutkaisuutta, sitä käytetään rakentamaan tai vahvistamaan rakenteellisia elementtejä tulevaisuudessa. On myös vaihtoehtoinen vaihtoehto - muovi vahvistaminen: etuja ja haittoja käyttää tätä materiaalia on mielenkiintoista löytää ne, jotka alkavat rakentaminen omasta.

Kytkentäliittimet kytkimiin

+7 (495) 789 49 85

 • HOME
 • /
 • tuotteet
 • /
 • Asennus- ja vahvistusjärjestelmät
 • /
 • Liitäntäkaapelit

KYTKENTÄYKSEN LIITTÄMINEN

Liittimien liittimet. Kartiomainen kytkentä. Puristuskytkimet. Lentokonekytkimet. Kytkimet A12.

Viime aikoihin saakka metallivahvojen yhdistäminen oli ratkaisu päällekkäisen menetelmän avulla. Huolimatta tämän tekniikan pitkästä käytöstä, sillä on useita kielteisiä näkökohtia, jotka haittaavat suorituskykyä käytön aikana. Tärkeintä on kuorman siirtäminen betoniin, ja kun betoni tuhoutuu risteyksessä, lujuus vähenee merkittävästi. Tämä on erityisen selvää vahvistuspalkkien korroosion yhteydessä. Vahvistus kasvaa, metallista on poistettu betoni, mikä johtaa yhteyden tehokkuuden täydelliseen epäonnistumiseen.

Toinen negatiivinen piste on se, että nivelet vahvistuvat enemmän,

- johtaa raudoituksen ylittämiseen;

- ei sovi soveltaa suunnitteluratkaisuja pienemmällä osuudella betonirakenteita (pylväät, lattiat). Tämä merkitsee lisäbetonin kulutusta ja sen seurauksena rakenteellisten elementtien massaa.

Mekaaniset kytkennät rinnakkaislanka. Kytkimet on tarkoitettu laakereiden ristikytkentään. Niissä on pienimmät kokonaismitat, samalla aikaansaadaan rakenteellisten liittimien yhtäläinen lujuus. Liitettyjen liittimien - 12; 16; 20; 25; 28; 32; 36; 40; 50. Mahdolliset vaihtoehdot siirtymän halkaisijoiden kytkemiseen.

Kovetuista langoista koostuvat mekaaniset kytkennät on suunniteltu käytettäviksi suurimmassa osassa tapauksista, joissa on tarpeen yhdistää lujitustangot. Kytkimet on suunniteltu asennettavaksi halkaisijaltaan 12 - 50 mm.

Kierteettömät mekaaniset kytkennät Liitokset kiinnitetään kytkimen sisäpuolella kahden kitkamateriaalin avulla ja, kun leikkauspultit kiristetään, niiden kartiomaiset päät leikataan sauvojen materiaaliin. MW-kytkimet ovat erityisen käteviä niissä tapauksissa, joissa venttiili on jo asennettu malliin. Vahvistimen halkaisijat, mm -10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 25, 26, 28, 30, 32, 36, 40

Liittimien liittimet. Hyötyjä.

Nykyään monoliittirakentamisen alalla teknologialtaan luotettavia ratkaisuja, joissa on kytkentäliitokset metallin vahvistamiseksi, ovat yhä enemmän kysyntää. Tällaisilla ratkaisuilla on kiistattomia etuja, kuten:

• Kytkentä kytkimillä käyttäytyy yhtenä tankoina betonista riippumatta;

• Se ei vaadi erittäin ammattitaitoisen hitsauksen käyttöönottoa;

• Metalliraudoituksen poikkileikkaus nivelissä on huomattavasti pienempi kuin hitsaukseen ja viskoosiin vahvikkeeseen, jossa on päällekkäisyys;

• Kun varmistetaan samansuuruiset lujuusliitokset, monoliittirakenteiden rakentamiseen tarvittava aika vähenee merkittävästi;

• Nostureiden alentunut kallis käyttöaika;

• Vähentää raudoituksen paksuuntumista, parantaa betonin tiivistymistä.

• Mekaaniset liitokset ovat ihanteellisia nopean ja helpon asennuksen aikaansaamiseksi liuku- tai kävelymoduulissa.

• mahdollisuus lisätä raudoitusta tulevaisuudessa menettämättä yhteyksien laatua (mikä merkitsee, kun pysähtyminen tai jäädyttäminen toimii laitoksessa);

Liittimien liittimet. Tekniikkaa.

Venttiilien mekaanisissa kytkimissä on kaksi tekniikkaa.

1. Kytkentäliittimet liitoksille kierteillä.

2. Puristusliitokset puristusliitoksella.

Kytkentäliittimet liittimiin kierteellä.

Kytkimet, joissa on kierteitys, on jaettu liitoksiin, joissa on kapenevat ja yhdensuuntaiset kierteet. Vahvistustankojen päissä olevat kapenevat kierteet ovat eniten kysyttyjä yleisiä rakennustöitä. Tämän tekniikan käyttämiseksi käytetään liikkuvia leikkauskoneita, jotka eivät vaadi monimutkaista harjoittelua. Koneet voidaan sijoittaa suoraan rakennustyömaalle, mikä tarjoaa liikkuvuuden ja työn nopeuden. Tällaisia ​​tunnettuja ulkomaisia ​​yrityksiä kuten LENTON (Lenton), ANCON (Ancon) ja eräät venäläiset yhtiöt omistavat kartiomaisia ​​kierreliitoksia.

Jokaisella yrityksellä on oma kierteen leikkauskulma kytkimelle, joten yhden valmistajan kapenevat liittimet eivät sovellu toisen yrityksen leikkaustekniikkaan. Tätä olosuhdetta on syytä harkita hankkeiden toteutuksessa.

Rinnankytkentäisiä kytkentöjä käytetään kohteissa, joilla on suuria vaatimuksia liitosten vahvistamiseksi. Yleensä nämä ovat energiakompleksin (vesivoimalaitokset, ydinvoimalaitokset jne.) Kohteet. Ulkomaiset valmistajat käyttävät konekielisiä koneita, jotka sisältyvät yhteen tekniseen prosessiin, mukaan lukien taonta, leikkaus ja sen jälkeinen karkaisu ja liitosjohtojen sisäiset jännitykset. Rinnankytketyillä kierteillä varustetuilla kytkimillä on pienemmät kokonaismitat ja pienempi poikkipinta-ala kuin kytkennät, joissa on kapeneva kierre, jolla on samat läpimitat liitettäväksi.

Puristuskytkimet

Kytkentäliittimien tekniikka puristusliittimillä ei vaadi päänviennin laitteita, niin tangoilla kuin itse kytkimillä. Kytkin on yksinkertainen ontto sylinteri. Yhteyden luomiseksi tarvitaan kuitenkin hydraulilaitteistoa, joka pakkaa kytkin sen muodonmuutoksen tarpeeseen. Tämän tekniikan haittana voi olla suuri kytkentä poikkipinta-ala sekä kyvyttömyys hankkia hydrauliikkalaitteita paikoissa, joissa on suuri vahvistustiheys. Yhteyden luominen tämän tekniikan kanssa on kuitenkin vähäistä.

Mekaaniset kytkennät rinnakkaislanka.

Vakiovarusteet, siirtymäkauden ankkurit sekä mahdolliset ratkaisut liittimien liittämiseen

Halkaisija 16 mm - 40 mm.

Mekaaniset kytkennät rinnakkaislanka.

Vakiovarusteet, siirtymäkauden ankkurit sekä mahdolliset ratkaisut liittimien liittämiseen

Halkaisija 16 mm - 40 mm.

Katkaisukone yhdensuuntaiselle kierteelle. Voit ostaa kiinteistön tai vuokrata.

Kovetettujen kierteitettyjen venttiilien mekaaniset kytkimet on suunniteltu käytettäviksi suurimmassa osassa tapauksista, joissa on välttämätöntä liittää liitosjohdot. Kytkimet on suunniteltu kytkemään sauvat, joiden läpimitta on 12 - 40 mm.

Mekaaniset kytkimet venttiileille, joilla on siirtymäkahva kierteiset kierteet, on suunniteltu tapauksiin, joissa on tarpeen yhdistää eri halkaisijoille tarkoitettuja vahvikeloja. Kytkimet on suunniteltu kytkemään halkaisijaltaan 12/14 - 36 / 40mm sauvat.

Krimp hihat liittimiin myöhempää mekaanista puristusta varten. Kytkimet on suunniteltu asennettaviksi halkaisijaltaan 10-55 mm sauvoihin.

Liitosten ja kytkimien kytkentätekniikka

Esitetyllä Rollcon-tekniikalla - mekaaninen yhteys vahvistuspalkkien välillä, jotka myöhemmin sinkittyä - on erittäin tehokas käytettäväksi nykyaikaisessa monoliittirakenteessa.

Lujituksen laadun pääindikaattori on yhtenäinen lujuus päävahvistuksella, kun testaat liitoksen lujuutta varten. Rungon tulisi kulkea vahvistuspalkin pitkin eikä liitoksen mukana. Tätä tilaa havaitaan vain siinä tapauksessa, että lujittavan liitoksen rikkoutumislujuus ylittää tangon rikkoutumislujuuden 20-25%.

Nykyiset menetelmät lujittavien palkkien liittymiseksi - vahvistuspalkkien päällepuhallus, kylpyhitsaus, vuoraus hitsaamalla tai liittämisellä puristuslaitteilla - ovat tehottomia RollCon-liitännän käytön suhteen.

Esimerkiksi perinteisten päällekkäisten lujitustangojen laajuus on tiukasti rajoitettu, koska akselin vinoutuminen aiheuttaa epäkeskojen ulkonäköä työvahvistuksessa, lujituksen suuressa kulutuksessa ja sen seurauksena kehyksen mitoituksen ja painotuksen vaikeutumisen vaikeuttamisen, mikä johtaa rakenteen kokonaiskustannusten merkittävään kasvuun.

Perinteisellä hitsauksella tarvitaan suuria materiaalikustannuksia, se on työvoimavaltaista ja vaatii erittäin pätevää ja kokenutta hitsaajaa, hidasta työtä ja työn laadunvalvontaa.

Toinen tunnettu kytkentämenetelmä (katso RU 60572, julkaisu 01/27/2007) on yhteys, jossa tangot asetetaan ensin ja täytetään sitten paineella sementillä. Tämän yhteyden haittapuolena on valmistusteollisuuden monimutkaisuus, korkea kustannus ja liitoksen pieni lujuus.

Yhteinen kytkentäliitäntä, jonka kytkennässä on molemmilta puoliltaan sisempää kartiomaista reikää (jossa jokaisella reikään leikataan lankaa, jonka kartiokulma on 4 - 6 ° ja kierteen profiilikulma 50 - 60 °), on sen haitat. Esimerkiksi ne sisältävät monimutkaisen valmistuksen sekä itsensä suippenevat reiät että niiden langat, mikä vaatii erikoislaitteiden ja korkeasti koulutetun henkilöstön käyttöä tällä laitteella.

Rollcon-teknologia mahdollisti kytkentäliitännän ja liitännän muodostamisen ongelman, joka ei sisällä analogien haittapuolia.

EkoStroyProektin tarjoama kytkentäyhteys Rollconin lieriömäiseen lankaan on helppo valmistaa, se kiinnittää helposti sauvat ja samalla antaa korkean lujuuden ja luotettavuuden liitoksella tekemällä sisäpuoliset kierteitetyt reiät lieriömäisen, kolmionmuotoisen kierteisen profiilin, joka on välillä 1,25 - 4, 0 mm ja langan ulkohalkaisija alueella 12 - 58 mm, ja ajetaan ainakin yhden vastakkaisen kierteen jokaisen lujitustangon päästä.

Tekninen tulos saavutetaan sen takia, että Rollcon-liitosliitoksessa, jossa on metallikytkentä, jossa on kierre- reiät ja teräsvahvikkeet reikien lukumäärän mukaan, väritetty käyttömallin mukaan reiät ovat sylinterimäisiä, langan profiili on kolmikulmainen, kierteen nousu on alueella 1, 25 - 4,0 mm, langan ulkohalkaisija on alueella 12 - 58 mm, ja ainakin yksi kummankin vahvistuspalkin päässä on kierteitetty.

Esitetyllä liittämisellä lieriömäisten reikien vahvistuspalkkien liittämisen tuloksena metallin kulutuksen väheneminen saavutetaan myös verrattuna edellä olevaan analogiseen analyysiin, jossa reiät on tehty kartiomaiseksi.

Lieriömäisten reikien kierteen ulkohalkaisija voi olla alueella 12 - 58 mm, mikä mahdollistaa ehdotettujen kytkimien käyttämisen käytännössä koko alan valmistamaan palkkiin esimerkiksi GOST 10884-94 mukaisesti.

Sylinterimäiset kierteitetyt reiät, joissa on erilaiset uivakytkimet, voivat olla sama halkaisija kuin eri halkaisijaltaan. Nämä sylinterimäiset kierteitetyt reiät voivat olla sama tai eri syvyys.

Kun tämä kierre kytkimen sylinterimäisten reikien sisällä voidaan suorittaa ja oikea ja vasen. Lisäksi sylinterimäisen reiän sisällä oleva lanka voidaan tehdä oikealle ja toinen sylinterimäisen reiän sisällä oleva lanka jätetään jäljelle.

Poikkileikkauksessa oleva kytkin voi olla pyöreä profiili. Tarvittaessa poikkileikkauksessa oleva kytkin voi olla monipuolinen profiili.

Tangon yhteen päähän kohdistuvan langan nousu voi olla välillä 1,25 mm - 4,0 mm.

Tangon toiseen päähän levitetyn langan ulkohalkaisija voi olla alueella 12 mm - 58 mm.

 • Lankaa toisessa sauvan päässä voidaan käyttää paineita.
 • Kierteitä kummassakin varren päässä voidaan kiertää.
 • Langan toisella sauvan päällä oleva lanka voidaan levittää poistamalla materiaalikerros.
 • Tangon yhteen päähän kohdistettu lanka voi olla oikeakätinen.
 • Langan yksi päätyyn voi olla vasenkätinen.

Tekninen tulos saavutetaan myös metallikytkimellä, joka sisältää sylinterimäisiä kierrereikiä, langan profiili on kolmikulmainen, kierteen nousu on välillä 1,25 - 4,0 mm, langan ulkohalkaisija on alueella 12 - 58 mm.

Siksi on selvää, että kytkentä on luotettava ja helppo valmistaa. Tämä kytkentäliitäntä ja kytkentä ovat rajattomat. Niiden avulla voit nopeuttaa ja yksinkertaistaa merkittävästi lujitustöiden suorittamismenetelmää, jotta nivelten nivelet voidaan tehokkaasti säätää, kun kiristyskytkentä tehdään momenttiavaimella, jokaisen kytkennän kiristysvoima lasketaan.

Hihojen ja liittimien käyttö vähentää huomattavasti raudoitustangojen välistä etäisyyttä, mikä on tärkeää liukuvan tai kävelymoduulin pystyttämisessä.

Kytkentäliitäntä ja kytkin mahdollistavat saman tai erilaisen halkaisijan telakointitangot. Tätä sylinterimäistä kierreaukkoa varten on tehty tai sama halkaisija ja syvyys tai eri.

Edellä oleva kuva esittää kytkentäjärjestelmää, jossa:

 1. RollCon Coupling,
 2. Standardiosaholkki,
 3. Kiinnitysruuvi.

Kytkentäkaapin vahvikkeeseen sisältyy metalliholkki 1, jossa on sylinterimäiset kierre- reiät 2 ja teräsvaipat 3 reikien lukumäärän mukaan. Lankaprofiili on kolmikulmainen, kierteen nousu on välillä 1,25 - 4,0 mm, langan ulkohalkaisija on alueella 12 - 58 mm, ja ainakin yhden lujittavan palkin kummassakin päässä on metristä lankaa. Lieriömäisissä kierteissä olevilla rei'illä 2 voi olla samat tai erilaiset halkaisijat. Lieriömäisissä kierteissuureissa 2 voi olla sama tai eri syvyys. Lieriömäisten reikien 2 sisällä oleva lanka voi olla joko oikea tai vasen. Yksi sylinterin muotoisen reiän 2 sisällä oleva lanka voi olla oikein ja toinen sylinterimäisen reiän sisällä oleva lanka jätetään jäljelle. Kytkentä 1 poikkileikkauksessa voi olla sekä pyöreä että monipuolinen profiili. Tangon 3 toiseen päähän levitetyn langan nousu voi olla välillä 1,25 mm - 4,0 mm. Tangon 3 yhteen päähän levitetyn langan ulkohalkaisija voi olla alueella 12 mm - 58 mm. Lanka toisessa tangon päästä voidaan levittää paineella tai pyörillä tai poistamalla metallikerros. Tangon 3 toiseen päähän kohdistettu lanka voi olla joko oikeakätinen tai vasenkätinen.

Kytkentä on tehty sylinterimäisten kierteitettyjen reikien kanssa. Lankaprofiili on kolmikulmainen, kierteen nousu on alueella 1,25 - 4,0 mm, langan ulkohalkaisija on alueella 12 - 58 mm.

Kytkentäliitäntä ja kytkin tehdään seuraavasti:

 • Kytkentä on tehty halutun syvyyden ja ulkohalkaisijan omaavalla naaraslangalla.
 • Tarvikkeiden ollessa tarpeen, sauvojen liittäminen niiden päihin on katkaistu lanka, joka on ruuvattu kytkimellä ja joka vastaanottaa kytkentäliitännän. Hyödyllisyysmallin avulla voit luoda äärettömän pituisia vahvistuspalkkeja yhtä suurella lujuudella ilman merkittävää lisäystä ulkohalkaisijaan.
 • Kytkentäliitoksen langan ulkohalkaisija valitaan välillä 12 - 58 mm, keskittymällä raudoitettujen betonirakenteiden vahvistuspalkkiin.

Kytkentäyhteyksien määritettyjen kierrehalkaisijoiden suhteen analyyttisesti todettiin, että optimaalinen kierteen nousu on välillä 1,25 - 4,0 mm. Tämä alue määräytyy toisaalta sillä ehdolla, että se estää tämän kierteitetyn nivelen itsestään purkautumisen seismisten ja teollisten tärinöiden seurauksena vahvistusrakenteiden kokoonpanon aikana ja toisaalta tilan avulla, joka estää kierteitetyn liitoksen jumiutumisen asennuksen aikana. Joten samanlaisella suhteella halkaisijan ja kierteen päiden välillä, kierteisen käämin kohoumiskulma saavutetaan itselukittuvan liitoksen kitkakulman alapuolella ja estää sen spontaanin purkautumisen. Samanaikaisesti kierretyn kelan korkeus kulmassa vakiintuneessa suhteessa ei ole riittävän pieni, jotta liitäntäkaapelin kierrepari muodostuu tukoksen aikana. Edellä oleva estää lujarakenteiden lujuuden pienentämisen. Lisäksi testit ovat osoittaneet, että kun kierteen nousu on pienempi kuin 1,25 mm, lankojen rypytyksen todennäköisyys kasvaa, kun tangot ruuvataan holkkiin ja pienillä lujitustangon halkaisijoilla (alle 12 mm) langan leikkaus vähentää merkittävästi vetolujuutta.

GOST 34278-2017 Mekaaniset lujarakenteet betoniteräksille. Tekniset olosuhteet

Teksti GOST 34278-2017 Vahvistetut mekaaniset liitokset raudoitetuille betonirakenteille. Tekniset olosuhteet

STANDARDOINTI, METROLOGIA JA TODISTUS

INTERSTATE-NEUVOSTO STANDARDOINTI-, MITTAUS- JA TODENTAMISESTA

VAHVISTETTUJEN BETONIN RAKENNEJÄRJESTELMIEN MEKAANISET VAHVISTUSYHTIÖT

Tekniset olosuhteet

(ISO 15835-1: 2009, NEQ)

Tavoitteita, perusperiaatteita ja perusmenettelyä valtiontason standardointityössä on esitetty GOST 1.0-2015: ssä "Interstate Standardization System. Tärkeimmät säännökset "ja GOST 1.2-2015" Interstate standardisointijärjestelmä. Standards interstate. säännöt ja suositukset valtioiden välisestä standardoinnista. Kehittämissäännöt, hyväksyminen. päivitä ja peruuta

Vakio-ohjeet

1 KEHITTÄVÄ NIIZHB: n betoni- ja betonirakenteiden tutkimus-, suunnittelu- ja teknologiainstituutti. AA Gvozdeva JSC "SIC" Rakentaminen "

2 Tekniikan teknisen komitean TC 465 "Rakentaminen"

3 VAKAUTUS, MITARAHOITTAMINEN JA VARMENTAMINEN (25.-201.

Äänestyksen hyväksyminen:

Lyhyesti * maan nimi MK 2: lla. Suurin testausjännite olisi Oh,t (0 2).

4.5 Kuluttajan pyynnöstä vahvikkeen luokkaan S1 ja S2 kuuluvien mekaanisten liitosten on kestettävä testit muuttuvien (jännityspuristus) matalan syklin kuormituksille, jotka simuloivat seismisiä iskuja ja jotka täyttävät 4.5.1 kohdan vaatimukset. 4.5.2.

4.5.1 Luokkaan S1 kuuluvien mekaanisten liitosten ominaisuudet 20 testisyklin jälkeen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• murtolujuus - vähintään svuonna T,

■ mekaanisen liitännän muodonmuutos ja20 - enintään 0,3 mm.

4.5.2 Luokkaan S2 kuuluvien mekaanisten liitosten ominaisuudet neljän ja kahdeksan testisyklin jälkeen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• rikkoutumislujuus - vähintään puristusliitoksen liitäntäkahvan venyminen puristusliitoksen jälkeen - vähintään 10% eräliitoksista:

• kiristyskierteisten liitäntöjen hallinta - vähintään 10% puolueen liitännöistä.

Visuaalisen ja instrumentaalisen kontrollin tulokset on dokumentoitava säädöllä.

5.2.3.6 Venttiilien mekaaniset liitokset on suoritettava GOST 34227 -standardin mukaisilla määräajoin suoritettavalla vetolujuustestillä. Testitulokset on dokumentoitava pöytäkirjassa.

5.2.3.7 Testaus suoritetaan liitäntöjen valvontanäytteistä, jotka on satunnaisesti leikattu rakenteeltaan asennetusta raudasta tai tehty liitosten muodostamiseksi rakennettuun rakenteeseen. Kierreyhteyksissä näytteiden leikkaaminen rakenteista olisi tehtävä tavalla, joka sulkee pois niiden purkamisen. Ohjausnäytteet mekaanisista liitoksista, jotka on tehty yhdessä rakennetun rakenteen vahvistamisen liitäntöjen kanssa, on tehtävä täsmälleen samassa laitteessa käyttäen samoja materiaaleja ja täsmälleen samoin edellytyksin kuin tuotannossa.

5.2.3.8 Mekaanisten liitosten näytteet on testattava vetolujuudessa seuraavilla taajuuksilla:

- kolme näytettä ensimmäisten 50 yhdisteen osalta;

• kolme näytettä kullekin seuraavalle 500 yhdisteelle.

Yhteistyössä hanketoimintaryhmän kanssa voidaan ottaa käyttöön toinen näytteenottotaajuus, mutta vähintään edellä.

5.2.3.9 Ohjaustestit on suoritettava jokaiselle halkaisijalle ja lujitusluokalle sekä jokaiselle mekaanisen yhteyden tyypille, joita käytetään teosten tuotannossa.

5.2.3.10 Testattujen näytteiden mekaanisten ominaisuuksien on täytettävä 4.3 kohdan vaatimukset.

5.2.3.11 Jos valvonnanäytteen mekaaniset ominaisuudet eivät täytä tämän standardin 4.3 vaatimuksia, näytteiden lukumäärä on kaksi kertaa testattava uudelleen. Jos testattujen näytteiden mekaaniset ominaisuudet täyttävät tämän standardin 4.3 vaatimukset, yhdisteiden katsotaan testatuksi. Jos vähintään yhden vahvistuksen mekaanisen uudelleenkytkennän mekaaniset ominaisuudet eivät täytä tämän standardin 4.3 vaatimuksia, liitosten valmistus on keskeytettävä, jotta voidaan tunnistaa syyt, jotka johtavat liitosten mekaanisten ominaisuuksien yhteensopimattomuuteen tämän standardin vaatimusten kanssa. Yhdisteiden tuotanto voidaan aloittaa vasta näiden syiden poistamisen jälkeen. Mekaanisten yhteyksien valmistuksen uudelleen aloittamisen jälkeen määräaikaistestaus olisi käynnistettävä uudelleen tämän standardin 5.2.3.8 vaatimusten mukaisesti.

5.3 Vaatimustenmukaisuuden arviointi

Testauksen laajuus ja mekaanisten liitäntöjen valvotut ominaisuudet vaatimustenmukaisuuden arvioinnissa hyväksytään tämän standardin lisäyksen B mukaisesti.

6 Testausmenetelmät

6.1 Liittimien ja mekaanisten liitäntöjen ulkonäkö ja laatu on tarkastettava ilman suurennuslaitteita.

6.2 Kytkimen tärkeimmät geometriset mitat (pituus ja ulkohalkaisija) tarkistetaan GOST 166: n mukaisella paksunnolla.

6.3 Puristettujen liitosten liitäntäkytkinten venymän arvo tarkistetaan GOST 7502: n mukaisella nauhamittauksella tai GOST 427: n mukaisella hallitsijalla.

6.4 Kierreyhteyksien kytkennän kiristysvoima ohjataan GOST 33530: n mukaisella momenttiavaimella.

6.5 Veto-testit, väsymiskuormitus, vaihteleva (jännitys-puristus) mekaanisten liitäntöjen pienikokoinen kuormitus suoritetaan GOST 34227: n mukaan.

7 Liittimien merkintä, kuljetus ja varastointi

7.1 Jokaisen kytkennän on oltava selvästi merkitty ja luettavissa. Merkintämenetelmien ja -paikan olisi varmistettava mekaanisen yhteyden tunnistaminen kaikissa sen hyväksynnän vaiheissa.

7.2 Mekaanisten liitäntöjen kytkentäkytkennät ja lujitustangot kuljetetaan ja säilytetään - GOST 7566: n mukaisesti seuraavalla lisäyksellä:

• kuljetuksen, varastoinnin ja betonitoiminnan yhteydessä liitoksiin ja liittimien valmistukseen tarkoitettujen lujitustangojen päät on suojattava betoniseoksen aiheuttamilta vaurioilta ja kontaminaatiolta.

8 Valmistajan takuu

8.1 Venttiilien mekaanisten liitäntöjen kytkinten ja laitteiden valmistajan (toimittajan) on annettava ohjeita (määräyksiä) niiden toteuttamisesta, joiden noudattamisen tulisi varmistaa, että tämän standardin vaatimukset täyttyvät.

8.2 Valmistaja takaa, että liittimien mekaaniset liitokset ovat tämän standardin vaatimusten mukaisia, edellyttäen että kuluttaja noudattaa kuljetus-, varastointi- ja käyttöolosuhteita. jotka on vahvistettu tässä standardissa ja muissa säädöksissä, jotka hyväksytään määrätyllä tavalla rakenteen keston aikana.

Liite A (pakollinen)

Vavat, jotka suorittavat tangon kytkennät

А.1 Jokaisen yrityksen (organisaation) mekaanisten yhteyksien suorittavien työntekijöiden sertifiointi (uudelleensertifikaatti) suorittaa tämän yrityksen (organisaation) pätevyyskomissio, jonka määrittelee yrityksen (organisaation) johtaja. Tutkintokomission kokoonpano hyväksytään yrityksen (organisaation) johtajan järjestämällä.

A.2 Työntekijöitä, jotka suorittavat mekaanisia yhteyksiä, testataan säännöllisesti vähintään kerran vuodessa työharjoittelusta riippumatta ja myös yli 6 kuukauden työssäoloaikana.

A.Z. Jokaisen työntekijän on tehtävä sertifiointiin (uudelleen varmennukseen) kolme mekaanista liitosta (jokaisesta tyypistä) suurimpien halkaisijoiden tangoista, joita käytetään teosten tuotannossa. Nämä liitokset on tehtävä käyttäen täsmälleen samoja materiaaleja, laitteita ja yhteyden menetelmiä, jotka oletetaan tuotannossa.

A.4 Mekaaniset liitokset on testattava tämän standardin 6.5 kohdan mukaisesti.

A.5 Mekaanisten liitäntöjen testitulosten on vastattava tämän standardin 4.3 vaatimuksia.

A.6 Työntekijöiden pätevyyskokeet on kirjattava asiaankuuluvilla asiakirjoilla (protokollat), joiden perusteella todistus myönnetään (uudistetaan) oikeutta tehdä työtä mekaanisten yhteyksien toteuttamiseksi.

Liite B (viite)

Massatuotannon mekaanisen tuotannon vaatimustenmukaisuuden arviointi

B.1 Sarjavalmisteisten mekaanisten liitäntöjen vaatimustenmukaisuustodistus myönnetään teknologian laadun vakauden mukaan (liittimet ja laitteet raudoituksen valmistukseen ja mekaanisten liitäntöjen suorittaminen vahvistamiseksi) ja mekaanisten liitäntöjen näytteiden ominaisuuksien noudattaminen. jotka valitaan valvontalautakunnista, tämän standardin vaatimukset.

B.2 Sertifiointitestejä suoritettaessa on määrättävä, että valmistajan valmistamien tyyppien ja luokan massatuotantojen kytkentävalikoimasta käytetään määräysvaltaa mekaanisten kiinnikkeiden minimi-, maksimi- ja yksi välirenkaiden liitoskappaleiden valikoima.

B.Z Väsymislujuutta koskevien sertifiointitestien suorittamiseksi on määrättävä, että valmistajan sarjatuotantona valmistamien tyyppien kytkentöjen valikoimasta säädetään vähimmäis- ja enimmäishalkaisijan lujituksen mekaanisia liitäntöjä.

B.4 Alhaisen kuormituksen varmennustestejä varten on nimettävä koekäyttöiset mekaaniset liitokset, joilla vahvistetaan vähimmäis- ja enimmäishalkaisijat kunkin tyyppisten, valmistajan kaupallisesti tuottamien kytkinten valikoimasta.

B.5 Todistuskokeiden soveltamisala - taulukon B mukaisesti.

B.6 Yhden tyyppisten mekaanisten liitosten sertifiointitestaus suunnittelulla ja testitulosten siirtäminen muihin niveltyyppeihin sallitaan.

Taulukko B.1 - Varmennustestien laajuus

Mekaanisten liitäntöjen ominaisuuksien nimi

Näytteiden määrä kultakin kontrolliryhmältä