Vahvistettu betonirakenteiden vahvistaminen

Levyjen, pohjien ja muiden vastaavien rakenteiden vahvistaminen alkaa liitu merkinnällä pitkittäisten ja poikittaisten sauvien aseman perusteella. Aseta sitten sauvat ja liitä ne yhteen. Valmis verkko nostetaan vuorauksella suojaavan kerroksen aikaansaamiseksi. Kun kyseessä on kaksoisvahvistus, toinen verkko kootaan samaan tapaan kuin ensimmäinen.

Rakenteiden vahvistaminen verkkoineen ja litteillä kehyksillä suoritetaan käyttäen nostureita, jotka toimittavat rakenteeseen 100 kg: n painoisia vahvistuspakkauksia ja paino on yli 100 kg - asennuspaikka. Litteät vahvikekaalit asennetaan muottiin ja ne liitetään toisiinsa jakoventtiilien välityksellä. Valssattu tai tasainen verkko asetettu muottiin ja kiinnitetty suunnitteluasentoon. Mesh-nivelet toimivat pääosin päällekkäin. Työtasojen suunnassa sileiden pyöreiden tangojen päällekkäiset verkot ovat l> 250 mm, ja sijainti on vähintään kahden poikittaisen sauvan nivelalueella. Jaksollisen profiilin vahvistamiseen tarkoitetuissa ruudukkoissa poikittaisten sauvien läsnäolo liitosalueella on valinnainen, mutta päällekkäisyyden pituuden on oltava yhtä suuri kuin työtapojen halkaisijat l + 5. Jakokaapeleiden suuntaan ristikot voidaan sijoittaa joko päällekkäisyydelle tai päällekkäisyydelle tai lisäverkon avulla, joka peittää pääverkkojen risteyksen.

Rakenteiden vahvistaminen avaruudellisilla kehyksillä ja käsivarren lohkoilla tehdään asettamalla ne täysin tai osittain asennettuun muottiin. Ennalta suoristettu ja kalibroitu pohjan tukipäästöjen mukaan ja aiheuttaa keskiakseleita. Nosta sitten nosturia käyttäen hihnoja tai poikittain nostolaitteita, aseta ne suunnitteluasentoon aiemmin tehtyjen merkintöjen mukaan, tarkasta ja tilapäisesti kiinnitä ne irti. Tämän jälkeen liitososat säädetään ja liitetään, nosturin hihnat vapautetaan.

Rakenteeseen asennetut vahvikkeet, ruudut, kehykset ja muut elementit hitsataan yhteen (sähköllä ja kosketuksella), joka on sidottu lanka-aineella, kiinnitetty jousella tai muovilla.


Kuva 6.12. Lujitustangojen liittämisen tavat: a - telaketjut käsikaarihitsauksella: I - levyt ja kaksipuoliset saumat; II - sama, yksipuolisilla saumoilla; III - kierros; b - kaarihitsaus, jossa on muodostettu saumojen ristin muotoisten vaakasuuntaisten saumojen sauma; samassa, horisontaalisesti pystysuorassa; g - kestävyyspistehitsaus, kun tangot liitetään päällekkäin; d - sama, risteävä risteys; е - sidonta lanka johtojen risteyksistä: 1 - hitsauksen alussa: II - sama, lopussa; I - kytketyt sauvat; 2 - pyöreä vuori; 3 - elektrodit; 4 - inventaario (kupari tai grafiitti); 5 - neulonta lanka; W - sauvat tangoilla risteyksissä jousiliittimien kanssa: I - lukitus; II - lukitus työasentoon; I - jousileikkeet; h - muoviset kiinnikkeet: I - yhdensuuntaisten sauvien liittäminen; II, III - samat, leikkaavat sauvat
Selitys: h - sedimenttivyön määrä; a on nivelen paksuus; vastaavasti alemman ja ylemmän tangon alemmissa ja ylemmissä tangoissa, r - grat; d 'ja d' - halkaisijat vastaavasti; ln - päällekkäisyyden pituus

Sähkökaarihitsauksen pituus (paitsi päittäishitsausta) sauvojen liitäntä tehdään päällekkäin tai päällekkäin (kuva 6.12, a). Yhden tai kahden puolen saumojen hitsaukseen käytetään lieriöitä, joiden halkaisija on vähintään 20 mm. Sauman kokonaispituus määritetään laskemalla. Liitäntä tyynyjen kanssa käytetään lähes kaikkiin vahvikkeisiin.

Käsi- kaarihitsausta kuparissa tai grafiittia muovaavissa elementeissä (kuva 6.12, b) käytetään vahvojen palkkien ristin muotoisten liitosten tekemiseen halkaisijaltaan yli 10 mm.

Vastushitsausta käytetään vahvikekaarien kiinnittämiseen sekä pituudelta että poikki. Liitettäessä pituutta pitkin tangot päätyvät päällekkäin toisistaan ​​lujituksen 1..1,5 halkaisijan päällekkäin, ja sitten hitsausprosessin aikana ne saostuvat tangojen koaksiaaliseen asentoon (kuva 6.12, d). Ristinmuotoisessa liitoksessa sauvat saostuvat noin 0,5% sauvan halkaisijasta pienemmällä alueella (kuvio 6.12, e). Kosketushitsaus suoritetaan mobiilipuskukoneilla.

Vahvistimen manuaalista neuloa käytetään pienissä työmäärissä tai tapauksissa, joissa kosketus- ja kaarihitsaus ei ole sallittua. Lankaiset solmut neulotaan vahvikkeiden kärkien tai koukkujen avulla (kuva 6.12, f). Pehmeä lanka, jonka läpimitta on noin 1 mm, käytetään sitomiseen.

Tangojen liittämisen vauhdittamiseksi käytetään läpimitaltaan 1,6 mm läpivientilankapuristimia. 2,8 mm, niiden avulla tehdään yksi- ja kaksipuoliset liitokset (kuva 6.12, g).

TSNIIOMTP: ssä kehitetään menetelmiä yhdensuuntaisten ja leikkaavien sauvien yhdistä- miseksi käyttäen muovipidikkeitä (kuva 6.12, h), jotka samanaikaisesti kiinnittävät betonin suojakerroksen paksuuden.

Suojakerroksen vaaditun paksuuden varmistamiseksi raudoituksen aikana käytetään betonina tai laastina suorakaiteen muotoisia laatat, vahvistuspysäyttimiä, tukia jne.

Esivalmistetuissa betonirakenteissa käytetään varret, lanka ja sen pakkaukset, teräsköydet ja köydet. Ne käyttävät kahta menetelmää kiristämällä lujitusta: pysähdyksistä ja betonista. Rakennustyömaalla jännitettä käytetään useimmiten betoniin. Tässä menetelmässä käytetään langan nippujen vahvistamista. Useita eri malleja käytetään ankkureiden kiinnittämiseen ja kiristämiseen: kartiomainen, hiha, stakanny ja kuuro. Rakennuksen betonitoimisprosessissa kanavat, joiden läpimitta on 10-15 mm, ovat suurempia kuin läpäisevän vahvistuspalkin halkaisija. Kun raudoituksen pituus on korkeintaan 10 m, jännitys tuotetaan yhdestä päästä, jonka pituus on yli 10 m - kahteen päähän. Monoliittisen rakenteen varmistamiseksi ja liittimien suojaamiseksi korroosiolta kanava on monoliittinen, pumppaava sementtilaasti, joka ei ole pienempi kuin M300.

Säiliöiden ja muiden sylinterimäisten rakenteiden vahvistamisen alustava kireys valmistetaan erikoiskäämityskoneilla, jotka sopivat rakenteiden seiniin betonirakenteen vahvistamisella, jolla on rakenteellinen lujuus. Vahvistuksen käämityksen lopussa seinien ulkopinnat ruiskutetaan tai kipsataan korkean lujuuden omaavalla sementtilaastilla.

Lujittavan teräksen yhdistämismenetelmät

osoite
197341, Pietari
Athos Str. 2

osoite
196105, Pietari
Str. Roshchinskaya, d.46

rakennustyömaalla vallitsevien teräsbetoniteräsrakenteiden mekaanisten kytkentöjen ja hitsattujen liitosten lujuusominaisuuksien nykyaikaisessa rakenteessa ja analysoinnissa SZR.

1. Yleiset säännökset.

Modernirakentamisessa on vaikea kuvitella suurien rakennusten ja muiden esineiden rakentamista ilman korkealaatuisia rakennusmateriaaleja. Ilman rakennusliittimiä on mahdotonta kuvitella rakennustyömaa. Vahviketta käytetään betonituotteiden vahvistamiseen. Sen päätavoitteena on lisätä rakennusten lujuutta. Vahvikkeen käyttö voi merkittävästi vähentää betonin kuormitusta, mikä johti siihen, että nykyaikaisessa rakennelmassa käytettiin raudoitettua betonia, joka yhdistää raudoituksen ja betonin yhdistelmän.

Viime aikoihin asti lujitustangojen liittäminen keskenään suoritettiin kahdella tavalla: sähköhitsaus ja / tai viskoosi lanka.
Nykyaikaisessa rakenteessa on laajennettujen vahvistusliitäntöjen lisäksi lisätty menetelmä vahvistuspalkkien mekaanisten liitosten avulla. Lujitustangojen mekaaniset liitokset on jaettu kahteen päätyyppiin:
• liitokset, joissa on puristushihoja;
• kierretyillä liittimillä.
PKTI: n muovi- ja hitsausliitosten hitsauksen ja laadunvalvonnan viimeisten vuosien hitsauksessa ja laadunvalvonnassa tekemien erilaisten vahvistusliitosten testit, mukaan lukien A500C-luokan varusteiden käyttö, mahdollistavat testatun työn ja johtopäätösten tekemisen.


Kuva 1 - päittäisliitosvahvistustangojen tärkeimmät menetelmät

Olemme aina valmiita täyttämään tilauksesi nopeasti ja korkealla tasolla!

Soita t. / F.: (812) 388-00-01

Erilaiset liitäntävälineet

Lujituksen liittämismenetelmä, joka johtaa jatkuvaan vahvistamiseen, kutsutaan telakoinniksi.

Järjestelmän vahvistaminen nivelet nauha säätiö.

Nykyaikaisessa rakenteessa on erilaisia ​​tapoja liittää venttiilejä:

 • mekaaninen;
 • hitsaamalla;
 • päällekkäin ilman hitsausta.

Mekaanisen telakoinnin edut

Tämä menetelmä on kannattavin, vastaavasti ja useimmin käytetty. Jos verrataan vahvistusmekanismin mekaanisen liitoksen prosessointiin lujitteen telakointiin päällekkäisyydellä, suurin etu tässä on se, että merkittävää materiaalihäviötä ei tapahdu. Telakointien päällekkäisyys johtaa tietyn määrän raudoituksen menetykseen (noin 27%).

Jos verrataan vahvistamisen mekaanista liitosta hitsaamalla telakointiin, tässä tapauksessa nopeus, joka kestää paljon vähemmän aikaa, nousee. Lisäksi hitsauksen saa suorittaa vain ammattimaiset hitsaajat, jotta vältetään huonolaatuinen työ, joka voi johtaa kielteisiin seurauksiin tulevaisuudessa. Tämän seurauksena, jos suoritat mekaanisen telakoinnin, voit säästää huomattavasti ammattitaitoisten käsityöläisten palkkioita.

Jo tämän kytkentämenetelmän tuloksena saadaan riittävän vahva rakenne. Tämän menetelmän avulla on mahdollista saada samanlainen lujuusyhteys eri sääolosuhteissa ja milloin tahansa vuoden aikana.

Venttiilien mekaanisen liitännän prosessi

Pohjarakenteinen vahvistusrakenne jäykisteillä: 1 - työhaaran ristikko, 2 - pystysuora vahvistus.

Voit mekaanisesti tehdä liittimet, tarvitset sopivan työkalun - hydraulinen puristin.

Tarvittavat materiaalit:

 • puristetut ja kierteiset kytkimet;
 • vahvistuspalkit.

Mekaanisen yhteyden tekniikka on melko yksinkertainen ja se koostuu seuraavista:

 • teräskytkin asetetaan vahvistusydy- melle;
 • se puristetaan hydraulisella puristimella;
 • toista tankoa varten, prosessi toistetaan uudelleen.

Tämän takia on hyvin vähän aikaa luoda mekaaninen yhteys. Kytkinten liittämisen sijasta on sallittua käyttää paksuseinämäisiä teräsputkia tai kytkentöjä, joissa on keskellä oleva väliseinä, mikä yksinkertaistaa huomattavasti asennusta.

Vahva mekaaninen telakointi on mahdollista erilaisten halkaisijoiden tankoihin. Tämä johtuu vaihdettavien muottien läsnäolosta hydraulisessa puristimessa.

Tämäntyyppiseen telakointiin ei tarvita ammattilaisten apua, vaan lähes kaikki pystyvät selviytymään tehtävistä. Mutta on yksi tärkeä edellytys: työn on suoritettava välittömästi kaksi henkilöä.

Telakointiosat hitsaamalla

Perusrakenteen poikittaisen vahvistuksen malli.

Mekaanisen telakoinnin suosiosta huolimatta myös hitsauksen lujittaminen ei ole yhtä vaatimaton rakentamisessa. Kaarihitsauksessa on useita tapoja:

 • pitkät saumat;
 • monikerroksiset saumat ilman muita teknisiä elementtejä;
 • sauman muodostamisen aikaansaamiseksi;
 • piste.

Tämäntyyppistä työtä varten tarvitset seuraavat työkalut:

 • hitsaus kone;
 • sähköiset haltijat;
 • kilvet;
 • suojalasit;
 • vasara taltta;
 • metalliset harjat;
 • kuonan erotin;
 • teräsrivi;
 • luodin merkki

Päätyömateriaali on liittimiä.

Lujittavan sauman hitsausta käytetään horisontaalisten ja pystysuuntaisten sauvien liittämiseen. Tällainen telakointi on mahdollinen päällekkäisyyksillä tai päällekkäisyydellä. Kierteitys on tehty pitemmistä saumoista, mutta muunnos, jossa käytetään kaaripisteitä, on myös mahdollista. On myös mahdollista yhdistää lujitustangot lyhyellä ja pitkällä päällekkäisyydellä tai kaksipuolisella ja yksipuolisella saumalla.

Levyjen hitsatut liitokset, joissa on lujitustangot, ovat lyhyitä tai pitkiä. Se voi siirtää vuori pituudeltaan. Liitososien hitsausta suoritetaan erilaisilla sivusaumoilla.

Kaksipuolisten saumojen hitsausprosessissa esiintyy toisinaan kuumia pituussuuntaisia ​​halkeamia, kun toinen on asetettu nivelen toiselle puolelle. Näiden esiintymisen estämiseksi on välttämätöntä valita tarkasti elektrodien tyyppi ja pitää tiukasti tekninen hitsausmenetelmä.

Hitsauksen pitkät saumat ovat monipäisiä tai yksivaihtelevia, riippuu yhdistettyjen sauvien halkaisusta. Kaarihitsauksen virta valitaan elektrodien tyypistä riippuen. On tärkeää ottaa huomioon yksi edellytys: pystyasennossa olevien liittimien hitsausprosessissa virtaa tarvitaan 10-20% vähemmän kuin vaakasuorassa järjestelyssä olevilla sauvoilla.

Multi-saumahitsaus

Laitteen rakenne vahvistettu pohja.

Hyvin ammattitaitoisten hitsaajien läsnäollessa tai pienillä työmäärillä sitä käytetään usein yhdistämällä monikerrossaumojen vahvistushitsaus ilman muottielementtien käyttöä. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten venttiilien liittämiseen pystyasennossa. Kaltevuuskulmat, niiden suunta, räpylät ja mitat, leikkausmuodot, vavat ovat vakiot.

Vahvistuksen hitsaaminen monikerroksisilla saumoilla suoritetaan käyttäen yhtä elektrodia. Hitsaussaumaa levitetään ensin uran toiselle puolelle ja sitten koko leveydelle - toisaalta. Urin sulamisen aikana on tarpeen säännöllisesti puhdistaa kuona kuonasta.

Tämäntyyppisen hitsauksen tila on asetettu elektrodien passitietoihin määriteltyyn tilaan. Tällöin niitä yleensä käytetään fluorokar- kalidipinnoitteella.

Pistehitsaus ja pakotetun saumanmuodostus

Joskus rakennushanke mahdollistaa vahvikkeen ristiliitosten hitsaukset pakotetun sauman muodostamisen avulla. Tällaisille lujitetuotteille käytetään teräsputkia, joiden läpimitta on 14-40 mm. Aikaisemmin ne on koottu johtimiin, mikä takaa niiden tiukan liitoksen toistensa kanssa. Voit myös kiinnittää tangot hitsaamalla. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kiinnikkeet ja johtimet eivät saa häiritä muovauselementtien perustamista.

Mutta sattuu, että monissa rakennustyömaissa, joissa lujitettujen betonielementtien monoliittirakenteita pystytetään, käytetään kehyksiä ja verkkoja, joita tehdään paikan päällä. Ristiliitosten joukko on useita, jotka on yhdistetty spot-kaarihitsauksen avulla.

Monien teräslajien käyttö on rajoitettua hitsausprosessin luonteen vuoksi. Kun se suoritetaan pisteittäin, lämpöä poistetaan talletetusta metallista varsinaisten ristiliitosten koskettimiin melko nopeasti, mikä aiheuttaa teräksen paikallista kovettamista, minkä seurauksena se muuttuu hauraaksi. Alhaisen hiilen ja hiilen hiilidioksidipäästöt ovat erityisen herkkiä lämpövaikutuksille.

Kiinnityslevy ilman hitsausta

Yleisintä lujuusluokkaa A400 A-III ei voida yhdistää hitsaamalla. Ankkuroimiseksi käytetään muuta menetelmää, jossa tällaista työtä ei käytetä. Kytkentä tehdään tavallisten koukkujen tai jalkojen ansiosta.

Tämän yhdistämismenetelmän prosessiin kuluu enemmän materiaalia. Mutta mikä on varsin kätevä, ei tarvita lisävarusteita, työkaluja ja materiaaleja.

Vahvistustangojen päällekkäisyys suoritetaan pituudelle, joka kykenee varmistamaan laskettujen voimien siirtämisen yhdestä sauvasta toiseen. Päällekkäisten liitososien liitosten on oltava yhtä kuin ohituksen pituus, jonka arvo ilmoitetaan SniP 52-01-2003: ssä.

Edellä mainitussa käsikirjassa ilmoitetaan tiettyjä vaihtoehtoja vahvistuspalkkien liittämiseksi päällekkäin ilman hitsausta. Telakointi on mahdollista:

 • säännöllisten profiilien sauvat suorat päät;
 • suorat päät tangoista asennuksella, joka sijaitsee kierteen pituudella tai hitsaamalla;
 • taipuu päihin (jalat, silmukka, koukut).

Tällaisia ​​liitäntöjä voidaan soveltaa liittimiin, joiden nimellishalkaisija on enintään 40 mm. Jännitteitä toimivat sileät liittimet on kytketty koukkujen, silmukoiden, hitsattujen poikittaisten sauvien tai erityisten ankkurilaitteiden avulla.

1.2.6. Liitännät

Kuumavalssatun vahvikkeen tangot tavanomaisessa raudoitetussa betonissa on yleensä kytketty hitsaamalla riippumatta kehyksen muodostamismenetelmästä.

Hitsatun kehyksen yksittäisten paikkojen tangot voivat olla yksinkertaisia, jotka koostuvat saman läpimitan omaavasta kiinteästä sauvasta tai lujittavan teräksen säästämiseksi komposiitista, joka koostuu kahdesta tai kolmesta eri halkaisijasta (kuva 22), jotka on yhdistetty päittäishitsauksella. Ainoastaan ​​vakiot kuumavalssatusta vahvistuksesta jaksollisen profiilin avulla voi olla komposiitti. Komposiittisia sauvoja käytetään usein palkkien, pylväiden, kiinnitysseinien jne. Vahvistamiseen.

Kaikki hitsatut liitokset jaoteltuna niiden suorituspaikan mukaan jaetaan seuraavasti:

tehdas hitsatut liitokset;

hitsatut liitokset, jotka suoritetaan paikan olosuhteissa.

Kuva 22. Yhdistetyt yksittäiset sauvat:

ja - käytettäväksi palkkeihin; b - käytettäväksi sarakkeissa, kiinnitysseinissä jne. 1 - kosketushihnapyörähitsaus

Tehdasvalmisteiset hitsatut liitokset. On olemassa kaksi päätyyppiä:

A. Butt-hitsaus (tai päittäishitsaus) on suunniteltu yhdistämään lujitustangon aihiot, hitsaamalla lyhyempien sauvojen suuremmalle halkaisijalle jne. Se suoritetaan erikois hitsauskoneilla. Hitsausprosessi on, että tangot päissä niiden kosketuksen paikoissa suuren voiman (enintään 100 kA) sähkövirran vaikutuksen alaisina kuumennetaan muovi- tai nestemäiseen tilaan samanaikaisella tai myöhemmällä voimakkaalla puristuksella varmistaen metallisten atomien vuorovaikutuksen. Hitsausvyöhykkeessä metallia sulatetaan muodostaen hieman paksuuntumista (kuvio 23, a). Tällaisen liitoksen vahvuus saadaan jopa korkeammaksi kuin itse yhdistetyt sauvat. Tätä menetelmää voidaan käyttää tangot, joiden läpimitta on 10 - 80 mm.

Kun eri halkaisijoiden A240, A300, A400, A500, A600, A800, A1000 raudoitustangot yhdistetään, ehto d on täytettävä1 / d2 ≥ 0,85 (suhde 0,3 on sallittu käytettäessä erityistä hitsaustekniikkaa) ja tangon pienin halkaisija on d1 = 10 mm.

B. Yhteyspistehitsausta käytetään yksittäisten sauvien kytkemiseen niiden risteyksissä ristikoiden ja kehysten valmistuksessa. Näissä tapauksissa käytetään sauvanvahvistusluokkia A240, A300, A400 ja lankoja B500. Risteytystangot puristavat suurta voimaa hitsauskoneen puristimissa ja käynnistä virta, joka tuo metalliin puristimien sulaa ja viereistä aluetta muoviseen tilaan.

Paikan sähköhitsauksen laatu riippuu hitsattavien poikittaisten ja pitkittäisvarsien halkaisijoiden suhteesta. Sen on oltava sisällä d1 / d2 = 0,25. 1.

Hitsatut liitokset, jotka suoritetaan rakennuspaikan olosuhteissa. Rajoitamme kahden tällaisen yhdisteen tyypin huomioon ottamiseen.

A. Vahvistustuotteet ja esivalmistetut raudoitetut betonirakenteet asennetaan kaarihitsauksen irrotettaviin inventaarioihin tarkoitettuihin kuparimuotoihin tai teräskannattimiin vaakasuoran ja pystysuoran sauvan (A240, A300, A400) halkaisijaltaan 20 mm: vuori (kuva 23, b). Sähkökaaren hitsauksen periaate perustuu sähkökaaren muodostamiseen hitsaavan metallin ja elektrodin välillä. Kohdassa 10 15 mm hitsattujen sauvien väliin sijoitetut kampaelektrodit. Kun sähkövirta kulkee kampan ja muodon välillä, syntyy sähköinen kaari. Tämän seurauksena muodostuu sulan metallin kylpy, joka lämmittää ja sulaa yhdistetyt sauvat. Tällöin elektrodien ja tangojen sula metalli muodostaa hitsauksen.

B. Jos liitettävien sauvojen halkaisija on pienempi kuin 20 mm, käytetään saumojen kaarihitsausta neljällä reunustavalla saumalla käyttäen pyöreitä vuorauksia (kuva 23, c). Tällä tavoin voidaan yhdistää halkaisijaltaan 10 - 80 mm: n sauvat, jotka vaihtelevat luokasta A240 luokasta A500. On sallittua käyttää yksipuolisia hitsauksia, joissa on pitkänomainen vuoraus (kuva 23, d). Seuraavat hitsin mitat täyttävät seuraavat vaatimukset: b≥ 10 mm ja b≥ 0,5d; h ≥ 4 mm ja h ≥ 0,25d, missä b on sauman leveys; h on sauman syvyys (kuvio 23, d).

Tangot Tavrissa, joissa on levy δ = 0,75 d paksu (levystä tai nauhasta) suoritetaan automaattisella upotuskaarihitsauksella (kuva 23, e). Kaarihitsauksella, jossa on sivuompeleita (kuva 23, g), suoritetaan lujittavien sauvien päällekkäisyydet, joiden läpimitta on 8,40 mm levyllä tai litteillä rullatuilla elementeillä.

Hitsatut liitokset edistävät teräksen järkevää käyttöä ja raudoituksen käyttämistä.

Kuva 23. Hitsatut päittäisliittimet:

a - vastustuskykyinen päittäishitsaus; b - valokaarihitsaus varastomuodossa; c - kaarihitsaus, jossa on neljä sivuttaissaumaa; d - sama, kahdella sivuompelilla; d - hitsin mitat; e - hitsattu nivel sauva - ja levytankoihin; g - tangon hitsattu liitoslevy, jossa on levy

Liitosten liitoskohdat ilman hitsausta. Luokkien A240, A300, A400 sauvaosat sallitaan liittää päällekkäin ilman hitsausta sauvojen päiden ohituksella 20: llä. 50 halkaisijaa niissä paikoissa, joissa on vahvistettuja betonielementtejä, joissa lujituksen lujuutta ei ole täysin käytetty. Tämäntyyppinen liitoskappaleen liitäntä ei kuitenkaan ole suositeltavaa liiallisen teräksen kulutuksen ja epätäydellisen liitoksen vuoksi.

Päällekkäisyydet voidaan tehdä hitsattujen ja neulottujen kehysten ja ristikoiden liitoksista työvahvistuksen suuntaan (kuva 24).

Työhaaran halkaisijan on oltava enintään 36 mm. Yhdistettyjen sauvien, kehysten, ristikoiden ohitus (päällekkäisyys) työstösuunnassa määritetään laskemalla kaavalla (1.25).

Kuva 24. Hitsattujen silmien liitokset työstökorin suuntaan:

a - saumattomat sauvat, kun poikittaiset sauvat ovat samassa tasossa; b, c - sama, mutta poikittaiset sauvat ovat eri tasoilla; d) jatkuvatoimisella profiililla varustetuilla tankoilla, kun liitoksen yhteydessä poikittaiset sauvat puuttuvat yhdestä liitetystä verkosta; d - sama, kun risteyksessä poikittaiset sauvat puuttuvat molemmissa liitetyissä verkkoissa; l on ohitusverkon pituus; d, d1 - vastaavasti työ- ja jakoventtiilien halkaisijat

Liitettävien silmujen poikittaiset sauvat voivat sijaita eri tasoilla (kuva 24, b, c) tai samassa tasossa (kuva 24, a). Jokaiseen verkkoon, joka on yhdistetty päällekkäisen pituuden venytettyyn vyöhykkeeseen, on sijoitettava vähintään kaksi poikittaista sauvaa, jotka on hitsattu kaikkien verkkojen kaikkiin pituuksiin. Samantyyppisiä liitoksia käytetään hitsautuneiden kehysten telakointiin, jolloin yksipuolinen työstötangot järjestetään kaikentyyppisistä lujitemuodoista. Samanaikaisesti liitoksen pituuteen asennetaan lisäpihdit tai poikittaiset sauvat, joiden korkeus on enintään 5 halkaisijaltaan pituussuuntaista vahviketta. Jos ristikon työvahvistus on määräaikaisen profiilin sauvoja, niin yksi liitososasta tai molemmista ristikoista tehdään ilman hitsattuja poikittaisia ​​sauvoja (kuva 24, d, e).

Hitsattujen silmien liitokset ei-työskentelysuunnassa (kun jakoventtiili on kytketty) suoritetaan myös päällekkäin (kuva 25).

Ohituksen pituus (laskenta ristikon äärimmäisten työstökappaleiden välillä) on 50 mm ja halkaisijaltaan 4 mm: n jakamisventtiilien halkaisija ja 100 mm: n halkaisija ja yli 4 mm: n jakoventtiilit. Kun työvahvikkeen halkaisija on vähintään 16 mm, hitsattujen verkkojen ollessa epäkunnossa sallitaan pinoa toisiaan vasten, joka estää liitoksen erityisillä pudotusverkoilla, jotka on pinottu kummassakin suunnassa ohitusosassa vähintään 15 jakovälin halkaisijaltaan ja vähintään 100 mm (kuvio 25, c). Tasokehysten ja verkkojen liitokset olisi sijoitettava kilpailuihin.

Kuva 25. Hitsattujen silmien liitokset ei-työskentelyn (jakelu) vahvistuksen suuntaan:

a - päällekkäisyys työtangojen sijainnin kanssa samassa tasossa; b - sama, työstankojen sijainti eri tasoilla; - yhteinen, johon liittyy ylimääräinen päinvastainen verkko; d, d1 - vastaavasti työ- ja jakoventtiilien halkaisijat; 1 - työvälineet; 2 - jakeluosat

Neulottuja kehyksiä ja verkkoja käytetään tällä hetkellä harvoin, koska neulottujen tuotteiden käyttö lisää huomattavasti monimutkaisuutta. Neulottujen tuotteiden kohdalla ei kuitenkaan oteta huomioon jännityskonsentraatiota, joka hitsattujen tuotteiden kohdalla esiintyy pistehitsauksen alueilla ja poistaa myös poikittaisten sauvien lävistysvaaran, jota joskus esiintyy hitsatuissa tuotteissa. Neulottujen verkkojen ja runkorakenteiden yhteydessä tangot kytketään toisiinsa neulomalla (hehkutettu) lanka, jonka läpimitta on 0,8. 1 mm.

Liitännät

Kuumavalssatun vahvikkeen tangot tavanomaisessa raudoitetussa betonissa on yleensä kytketty hitsaamalla riippumatta kehyksen muodostamismenetelmästä.

Hitsatun kehyksen yksittäisten paikkojen tangot voivat olla yksinkertaisia, jotka koostuvat saman läpimitan omaavasta kiinteästä sauvasta tai lujittavan teräksen säästämiseksi komposiitista, joka koostuu kahdesta tai kolmesta eri halkaisijasta (kuva 22), jotka on yhdistetty päittäishitsauksella. Ainoastaan ​​vakiot kuumavalssatusta vahvistuksesta jaksollisen profiilin avulla voi olla komposiitti. Komposiittisia sauvoja käytetään usein palkkien, pylväiden, kiinnitysseinien jne. Vahvistamiseen.

Kaikki hitsatut liitokset jaoteltuna niiden suorituspaikan mukaan jaetaan seuraavasti:

- tehdas hitsatut liitokset;

- hitsatut liitokset, jotka suoritetaan paikan olosuhteissa.

Tehdasvalmisteiset hitsatut liitokset. On olemassa kaksi päätyyppiä:

A. Butt-hitsaus (tai päittäishitsaus) on suunniteltu yhdistämään lujitustangon aihiot, hitsaamalla lyhyempien sauvojen suuremmalle halkaisijalle jne. Se suoritetaan erikois hitsauskoneilla. Hitsausprosessi on, että tangot päissä niiden kosketuksen paikoissa suuren voiman (enintään 100 kA) sähkövirran vaikutuksen alaisina kuumennetaan muovi- tai nestemäiseen tilaan samanaikaisella tai myöhemmällä voimakkaalla puristuksella varmistaen metallisten atomien vuorovaikutuksen. Hitsausvyöhykkeessä metallia sulatetaan muodostaen hieman paksuuntumista (kuvio 23, a). Tällaisen liitoksen vahvuus saadaan jopa korkeammaksi kuin itse yhdistetyt sauvat. Tätä menetelmää voidaan käyttää tangot, joiden läpimitta on 10 - 80 mm.

Kun eri halkaisijoiden A240, A300, A400, A500, A600, A800, A1000 raudoitustangot yhdistetään, ehto d on täytettävä1 / d2 ≥ 0,85 (suhde 0,3 on sallittu käytettäessä erityistä hitsaustekniikkaa) ja tangon pienin halkaisija on d1 = 10 mm.

B. Yhteyspistehitsausta käytetään yksittäisten sauvien kytkemiseen niiden risteyksissä ristikoiden ja kehysten valmistuksessa. Näissä tapauksissa käytetään sauvanvahvistusluokkia A240, A300, A400 ja lankoja B500. Risteytystangot puristavat suurta voimaa hitsauskoneen puristimissa ja käynnistä virta, joka tuo metalliin puristimien sulaa ja viereistä aluetta muoviseen tilaan.

Paikan sähköhitsauksen laatu riippuu hitsattavien poikittaisten ja pitkittäisvarsien halkaisijoiden suhteesta. Sen on oltava sisällä d1 / d2 = 0,25. 1.

Hitsatut liitokset, jotka suoritetaan rakennuspaikan olosuhteissa. Rajoitamme kahden tällaisen yhdisteen tyypin huomioon ottamiseen.

A. Vahvistustuotteet ja esivalmistetut raudoitetut betonirakenteet asennetaan kaarihitsauksen irrotettaviin inventaarioihin tarkoitettuihin kuparimuotoihin tai teräskannattimiin vaakasuoran ja pystysuoran sauvan (A240, A300, A400) halkaisijaltaan 20 mm: vuori (kuva 23, b). Sähkökaaren hitsauksen periaate perustuu sähkökaaren muodostamiseen hitsaavan metallin ja elektrodin välillä. Kohdassa 10 15 mm hitsattujen sauvien väliin sijoitetut kampaelektrodit. Kun sähkövirta kulkee kampan ja muodon välillä, syntyy sähköinen kaari. Tämän seurauksena muodostuu sulan metallin kylpy, joka lämmittää ja sulaa yhdistetyt sauvat. Tällöin elektrodien ja tangojen sula metalli muodostaa hitsauksen.

B. Jos liitettävien sauvojen halkaisija on pienempi kuin 20 mm, käytetään saumojen kaarihitsausta neljällä reunustavalla saumalla käyttäen pyöreitä vuorauksia (kuva 23, c). Tällä tavoin voidaan yhdistää halkaisijaltaan 10 - 80 mm: n sauvat, jotka vaihtelevat luokasta A240 luokasta A500. On sallittua käyttää yksipuolisia hitsauksia, joissa on pitkänomainen vuoraus (kuva 23, d). Seuraavat hitsin mitat täyttävät seuraavat vaatimukset: b≥ 10 mm ja b≥ 0,5d; h ≥ 4 mm ja h ≥ 0,25d, missä b on sauman leveys; h on sauman syvyys (kuvio 23, d).

Tangot Tavrissa, joissa on levy δ = 0,75 d paksu (levystä tai nauhasta) suoritetaan automaattisella upotuskaarihitsauksella (kuva 23, e). Kaarihitsauksella, jossa on sivuompeleita (kuva 23, g), suoritetaan lujittavien sauvien päällekkäisyydet, joiden läpimitta on 8,40 mm levyllä tai litteillä rullatuilla elementeillä.

Hitsatut liitokset edistävät teräksen järkevää käyttöä ja raudoituksen käyttämistä.

Kuva 23. Hitsatut päittäisliittimet:

a - vastustuskykyinen päittäishitsaus; b - valokaarihitsaus varastomuodossa; c - kaarihitsaus, jossa on neljä sivuttaissaumaa; d - sama, kahdella sivuompelilla; d - hitsin mitat; e - hitsattu nivel sauva - ja levytankoihin; g - tangon hitsattu liitoslevy, jossa on levy

Liitosten liitoskohdat ilman hitsausta. Luokkien A240, A300, A400 sauvaosat sallitaan liittää päällekkäin ilman hitsausta sauvojen päiden ohituksella 20: llä. 50 halkaisijaa niissä paikoissa, joissa on vahvistettuja betonielementtejä, joissa lujituksen lujuutta ei ole täysin käytetty. Tämäntyyppinen liitoskappaleen liitäntä ei kuitenkaan ole suositeltavaa liiallisen teräksen kulutuksen ja epätäydellisen liitoksen vuoksi.

Päällekkäisyydet voidaan tehdä hitsattujen ja neulottujen kehysten ja ristikoiden liitoksista työvahvistuksen suuntaan (kuva 24).

Työhaaran halkaisijan on oltava enintään 36 mm. Yhdistettyjen sauvien, kehysten, ristikoiden ohitus (päällekkäisyys) työstösuunnassa määritetään laskemalla kaavalla (1.25).

Kuva 24. Hitsattujen silmien liitokset työstökorin suuntaan:

a - saumattomat sauvat, kun poikittaiset sauvat ovat samassa tasossa; b, c - sama, mutta poikittaiset sauvat ovat eri tasoilla; d) jatkuvatoimisella profiililla varustetuilla tankoilla, kun liitoksen yhteydessä poikittaiset sauvat puuttuvat yhdestä liitetystä verkosta; d - sama, kun risteyksessä poikittaiset sauvat puuttuvat molemmissa liitetyissä verkkoissa; l on ohitusverkon pituus; d, d1 - vastaavasti työ- ja jakoventtiilien halkaisijat

Liitettävien silmujen poikittaiset sauvat voivat sijaita eri tasoilla (kuva 24, b, c) tai samassa tasossa (kuva 24, a). Jokaiseen verkkoon, joka on yhdistetty päällekkäisen pituuden venytettyyn vyöhykkeeseen, on sijoitettava vähintään kaksi poikittaista sauvaa, jotka on hitsattu kaikkien verkkojen kaikkiin pituuksiin. Samantyyppisiä liitoksia käytetään hitsautuneiden kehysten telakointiin, jolloin yksipuolinen työstötangot järjestetään kaikentyyppisistä lujitemuodoista. Samanaikaisesti liitoksen pituuteen asennetaan lisäpihdit tai poikittaiset sauvat, joiden korkeus on enintään 5 halkaisijaltaan pituussuuntaista vahviketta. Jos ristikon työvahvistus on määräaikaisen profiilin sauvoja, niin yksi liitososasta tai molemmista ristikoista tehdään ilman hitsattuja poikittaisia ​​sauvoja (kuva 24, d, e).

Hitsattujen silmien liitokset ei-työskentelysuunnassa (kun jakoventtiili on kytketty) suoritetaan myös päällekkäin (kuva 25).

Ohituksen pituus (laskenta ristikon äärimmäisten työstökappaleiden välillä) on 50 mm ja halkaisijaltaan 4 mm: n jakamisventtiilien halkaisija ja 100 mm: n halkaisija ja yli 4 mm: n jakoventtiilit. Kun työvahvikkeen halkaisija on vähintään 16 mm, hitsattujen verkkojen ollessa epäkunnossa sallitaan pinoa toisiaan vasten, joka estää liitoksen erityisillä pudotusverkoilla, jotka on pinottu kummassakin suunnassa ohitusosassa vähintään 15 jakovälin halkaisijaltaan ja vähintään 100 mm (kuvio 25, c). Tasokehysten ja verkkojen liitokset olisi sijoitettava kilpailuihin.

Kuva 25. Hitsattujen silmien liitokset ei-työskentelyn (jakelu) vahvistuksen suuntaan:

a - päällekkäisyys työtangojen sijainnin kanssa samassa tasossa; b - sama, työstankojen sijainti eri tasoilla; - yhteinen, johon liittyy ylimääräinen päinvastainen verkko; d, d1 - vastaavasti työ- ja jakoventtiilien halkaisijat; 1 - työvälineet; 2 - jakeluosat

Neulottuja kehyksiä ja verkkoja käytetään tällä hetkellä harvoin, koska neulottujen tuotteiden käyttö lisää huomattavasti monimutkaisuutta. Neulottujen tuotteiden kohdalla ei kuitenkaan oteta huomioon jännityskonsentraatiota, joka hitsattujen tuotteiden kohdalla esiintyy pistehitsauksen alueilla ja poistaa myös poikittaisten sauvien lävistysvaaran, jota joskus esiintyy hitsatuissa tuotteissa. Neulottujen verkkojen ja runkorakenteiden yhteydessä tangot kytketään toisiinsa neulomalla (hehkutettu) lanka, jonka läpimitta on 0,8. 1 mm.

Ankkuroinnin päällekkäisyys liitoksen yhteydessä - SNiP: n mukaisen yhteyden normit

Vahvistaminen on olennainen osa kaikkien monoliittirakenteiden laitetta, johon kestävä ja luotettava tuleva rakenne riippuu. Prosessi on luoda metallivahvikehykset. Se asetetaan muottiin ja täytetään betonilla. Tämän kehyksen luomiseksi ne turvautuvat neulomiseen tai hitsaukseen. Samalla oikealla lasketulla vahvistuksella on keskeinen rooli sitoutumisessa. Jos se ei riitä, yhteys ei ole tarpeeksi vahva, mikä vaikuttaa suorituskykyyn. Siksi on tärkeää selvittää, mitä tehdä päällekkäisyydestä parittelun aikana.

Yhdisteiden tyypit

Rakennusten koodeja ja sääntöjä (SNiP), nimittäin 8.3.26 kohta SP 52-101-2003, on kaksi pääasiallista tapaa kiinnityslaitteiden kiinnittämiseen. Siinä sanotaan, että tangon liitäntä voidaan suorittaa seuraavilla telakointityypeillä:

 1. Vahvistustankojen kiinnitys ilman hitsausta, päällekkäisyydet.
  • päällekkäisiä osia, joissa on taivut päissä (silmukat, kielekkeet, koukut), vain sileitä sauvoja käytetään vain silmukoita ja koukkuja;
  • jotka on sovitettu jaksollisen profiilin vahvojen sauvojen suorilla päihin;
  • päällekkäin suorat päät lujitustangoilla kiinnittämällä poikittainen tyyppi.
 2. Mekaaniset ja hitsatut liitokset.
  • hitsauskoneella;
  • ammattimaisen mekaanisen yksikön avulla.


SNiP: n vaatimukset viittaavat siihen, että betonipohja vaatii vähintään kahden erottamattoman vahvistuskehyksen asentamisen. Ne valmistetaan lukitsemalla sauvat päällekkäin. Yksityistä majoitusta varten tätä menetelmää käytetään useimmiten. Tämä johtuu siitä, että se on kohtuuhintaista ja halpaa. Jopa aloittelija voi huolehtia kehyksen luomisesta, koska tangot ja pehmeä neulelanka ovat tarpeen. Ei tarvitse olla hitsaaja ja kalliita laitteita. Ja teollisessa tuotannossa, yleisin hitsausmenetelmä.

Kiinnitä huomiota! Kohta 8.3.27 todetaan, että liitososat ovat päällekkäin lujittamatta ilman hitsausta, käytetään tangot, joiden työosuus on enintään 40 mm. Paikkoja, joissa maksimikuorma ei saa olla kiinnitetty päällekkäin, viskoosiin tai hitsaamalla.

Sauvojen liittäminen hitsaamalla

Tangojen päällekkäisyyttä hitsausmenetelmällä käytetään yksinomaan A400C- ja A500C-venttiileillä. Vain näitä merkkejä pidetään hitsautuneina. Tämä vaikuttaa tuotteiden kulutukseen, joka on tavallista korkeampi. Yksi yleisistä luokista on A400-luokka. Liitostuotteita ei kuitenkaan voida hyväksyä. Kuumennettaessa materiaali tulee vähemmän kestäväksi ja menettää korroosionkestävyytensä.

Paikoissa, joissa on vahvistuksen päällekkäisyyttä, hitsaus on kielletty huolimatta tangon luokasta. Miksi? Jos uskotte ulkomaisia ​​lähteitä, on todennäköisempää risteyksen puhkeaminen, jos raskaat kuormat vaikuttavat siihen. Venäjän sääntöjen osalta lausunto on seuraava: sallitaan käyttää sähkökaaren hitsausta liittymiseen, jos halkaisijoiden koko ei ole yli 25 mm.

Se on tärkeää! Hitsauksen pituus riippuu suoraan tangon luokasta ja sen halkaisijasta. Käytä elektrodeja, joiden poikkileikkaus on 4-5 mm. GOST 14098: ssä ja 10922: ssä säädetyt vaatimukset edellyttävät, että on mahdollista peittää päällekkäin hitsausta, jonka pituus on alle 10 halkaisijaltaan lujittavaa palkkia.

Telakointivälineiden kiinnitysmenetelmät

Tämä on helpoin tapa tarjota kestävä runkorakenne. Tätä työtä varten käytetään suosituinta tangotyyppiä, nimittäin A400 AIII. Vahvistuksen päällekkäisyyden liittäminen ilman hitsausta suoritetaan sitovalla langalla. Tällöin kaksi tankoa kiinnitetään toisiinsa ja sidotaan toisiinsa useilla paikoilla langalla. Kuten yllä mainittiin, SNiP: n mukaan on olemassa 3 vaihtoehtoa lujittavien sauvien kiinnittämiseksi viskoosiin. Kiinnitys jaksollisen profiilin suorilla päillä, kiinnitys suoratyyppisellä poikittaistyypillä sekä osien käyttö kaarteineen päissä.

Jotta lujituksen tangot voidaan liittää päällekkäin joka tapauksessa Näille yhdisteille on olemassa useita vaatimuksia, jotta ne eivät tule koko rakennelman heikoksi pisteeksi. Ja kohta ei ole vain päällekkäisyyden pituuden, vaan myös muiden hetkien kanssa.

Tärkeät vivahteet ja vaatimukset viskoosiselle liimaukselle

Vaikka liitosjohdoiden käyttö vaijeriin on helpompaa kuin liittää ne hitsauskoneeseen, sitä ei voida kutsua yksinkertaiseksi. Kuten mikä tahansa työ, prosessi edellyttää sääntöjen ja suositusten tiukkaa noudattamista. Vain silloin voimme sanoa, että monoliittisen rakenteen vahvistaminen on oikea. Koska kytkentä liittyy vahvistamiseen päällekkäisyydellä, on kiinnitettävä huomiota seuraaviin parametreihin:

 • sauvan pituus;
 • risteyksen sijainti rakenteessa ja sen piirteissä;
 • koska päällekkäisyydet sijaitsevat toisistaan.

Mainitsimme, että on mahdotonta sekoittaa runkorakenteella tehtyä liitosta, jolla on suurempi kuormitusaste ja stressi. Näihin alueisiin kuuluvat rakennuksen kulmat. On selvää, että sinun on laskettava oikein paikat yhteyksistä. Heidän sijainninsa pitäisi olla betoniteräsrakenteissa, joissa kuormaa ei ole, tai se on vähäistä. Mitä tehdä, jos teknisesti ei ole mahdollista noudattaa tätä vaatimusta? Tällöin sauvojen päällekkäisyyden koko riippuu siitä, kuinka monta halkaisijaa vahvistus on. Kaava on seuraava: liitoksen koko on yhtä suuri kuin 90 halkaisijaltaan käytettyjä tangkoja. Esimerkiksi jos käytetään Ø20 mm: n raudoitusta, suuren kuormituksen omaavan osan päällekkäisyyden koko on 1800 mm.

Tekniset standardit säätävät kuitenkin selvästi tällaisten yhdisteiden kokoa. Ylimahdollisuus ei riipu pelkästään sauvojen halkaisijasta vaan myös muille kriteereille:

 • käytettävien liitososien luokka;
 • mikä betonimerkki käytettiin betonin kaatamiseen;
 • mitä käytetään betoniteräksen;
 • kuormitusaste.

Päällekkäisyys eri olosuhteissa

Joten mikä on päällekkäinen vahvistaminen sitomisessa? Mitkä ovat tarkat tiedot? Aloitetaan tarkastelemalla esimerkkejä. Ensimmäinen tekijä, johon päällekkäisyys riippuu, on tangon halkaisija. Seuraavaa kuvioa noudatetaan: mitä suurempi raudoituksen halkaisija on suurempi, sitä suurempi limitys tulee. Esimerkiksi jos käytetään 6 mm halkaisijaltaan asennettua armoa, suositeltu päällekkäisyys on 250 mm. Tämä ei tarkoita sitä, että sauvojen, joiden poikkileikkaus on 10 mm, on sama. Yleensä käytetään 30-40 kertaa vahvistusleikkausta.

Joten tehtävän yksinkertaistamiseksi käytämme erityistä taulukkoa, jossa ilmoitetaan, mitä päällekkäisyyttä käytetään eri halkaisijoille.

Erilaiset liitäntävälineet

Levyjen, pohjien ja muiden vastaavien rakenteiden vahvistaminen alkaa liitu merkinnällä pitkittäisten ja poikittaisten sauvien aseman perusteella.

Aseta sitten sauvat ja liitä ne yhteen. Valmis verkko nostetaan vuorauksella suojaavan kerroksen aikaansaamiseksi. Kun kyseessä on kaksoisvahvistus, toinen verkko kootaan samaan tapaan kuin ensimmäinen.

Rakenteiden vahvistaminen verkkoineen ja litteillä kehyksillä suoritetaan käyttämällä nostureita, jotka syöttävät suoraan rakenteeltaan 100 kg: n painoisia vahvistuspakkauksia ja joiden paino on yli 100 kg.

Litteät lujitushäkit on asennettu muottiin ja jakeluventtiileihin liitetään toisiinsa. Valssattu tai tasainen verkko asetettu muottiin ja kiinnitetty suunnitteluasentoon. Mesh-nivelet toimivat pääosin päällekkäin.

Työtasojen suunnassa sileiden pyöreiden tangojen päällekkäiset verkot ovat l> 250 mm, ja sijainti on vähintään kahden poikittaisen sauvan nivelalueella. Jaksollisen profiilin vahvistamiseen tarkoitetuissa ruudukkoissa poikittaisten sauvien läsnäolo liitosalueella on valinnainen, mutta päällekkäisyyden pituuden on oltava yhtä suuri kuin työtapojen halkaisijat l + 5. Jakokaapeleiden suuntaan ristikot voidaan sijoittaa joko päällekkäisyydelle tai päällekkäisyydelle tai lisäverkon avulla, joka peittää pääverkkojen risteyksen.

Rakenteiden vahvistaminen avaruudellisilla kehyksillä ja käsivarren lohkoilla tehdään asettamalla ne täysin tai osittain asennettuun muottiin.

Ennalta suoristettu ja kalibroitu pohjan tukipäästöjen mukaan ja aiheuttaa keskiakseleita. Nosta sitten nosturia käyttäen hihnoja tai poikittain nostolaitteita, aseta ne suunnitteluasentoon aiemmin tehtyjen merkintöjen mukaan, tarkasta ja tilapäisesti kiinnitä ne irti. Tämän jälkeen liitososat säädetään ja liitetään, nosturin hihnat vapautetaan.

Rakenteeseen asennetut vahvikkeet, ruudut, kehykset ja muut elementit hitsataan yhteen (sähköllä ja kosketuksella), joka on sidottu lanka-aineella, kiinnitetty jousella tai muovilla.

Kuva 6.12. Lujitustangojen liittämisen tavat: a - telaketjut käsikaarihitsauksella: I - levyt ja kaksipuoliset saumat; II - sama, yksipuolisilla saumoilla; III - kierros; b - kaarihitsaus, jossa on muodostettu saumojen ristin muotoisten vaakasuuntaisten saumojen sauma; samassa, horisontaalisesti pystysuorassa; g - kestävyyspistehitsaus, kun tangot liitetään päällekkäin; d - sama, risteävä risteys; е - sidonta lanka johtojen risteyksistä: 1 - hitsauksen alussa: II - sama, lopussa; I - kytketyt sauvat; 2 - pyöreä vuori; 3 - elektrodit; 4 - inventaario (kupari tai grafiitti); 5 - neulonta lanka; W - sauvat tangoilla risteyksissä jousiliittimien kanssa: I - lukitus; II - lukitus työasentoon; I - jousileikkeet; h - muoviset kiinnikkeet: I - yhdensuuntaisten sauvien liittäminen; II, III - samat, leikkaavat sauvat Määritelmä: h - sedimenttivyön määrä; a on nivelen paksuus; sisään "ja vastaavasti alempien ja ylempien tankojen sisääntulot; g - grat; d 'ja d "ovat alemman ja ylemmän hitsatun sauvan halkaisijat; ln - päällekkäisyyden pituus

Sähkökaarihitsauksen pituus (paitsi päittäishitsausta) sauvojen liitäntä tehdään päällekkäin tai päällekkäin (kuva 6.12, a).

Yhden tai kahden puolen saumojen hitsaukseen käytetään lieriöitä, joiden halkaisija on vähintään 20 mm. Sauman kokonaispituus määritetään laskemalla. Liitäntä tyynyjen kanssa käytetään lähes kaikkiin vahvikkeisiin.

Käsi- kaarihitsausta kuparissa tai grafiittia muovaavissa elementeissä (kuva 6.12, b) käytetään vahvojen palkkien ristin muotoisten liitosten tekemiseen halkaisijaltaan yli 10 mm.

Vastushitsausta käytetään vahvikekaarien kiinnittämiseen sekä pituudelta että poikki. Liitettäessä pituutta pitkin tangot päätyvät päällekkäin toisistaan ​​lujituksen 1..1,5 halkaisijan päällekkäin, ja sitten hitsausprosessin aikana ne saostuvat tangojen koaksiaaliseen asentoon (kuva 6.12, d).

Ristinmuotoisessa liitoksessa sauvat saostuvat noin 0,5% sauvan halkaisijasta pienemmällä alueella (kuvio 6.12, e). Kosketushitsaus suoritetaan mobiilipuskukoneilla.

Vahvistimen manuaalista neuloa käytetään pienissä työmäärissä tai tapauksissa, joissa kosketus- ja kaarihitsaus ei ole sallittua.

Lankaiset solmut neulotaan vahvikkeiden kärkien tai koukkujen avulla (kuva 6.12, f). Pehmeä lanka, jonka läpimitta on noin 1 mm, käytetään sitomiseen.

Nopeuttamiseksi yhdiste käytettäviä tankoja jousilangan pidättimet halkaisija 1,6... 2,8 mm, ja niiden avulla suoritetaan mono- ja kahden- liitäntä (kuva 6,12 g).

TSNIIOMTP: ssä kehitetään menetelmiä yhdensuuntaisten ja leikkaavien sauvien yhdistä- miseksi käyttäen muovipidikkeitä (kuva 6.12, h), jotka samanaikaisesti kiinnittävät betonin suojakerroksen paksuuden.

Suojakerroksen vaaditun paksuuden varmistamiseksi raudoituksen aikana käytetään betonina tai laastina suorakaiteen muotoisia laatat, vahvistuspysäyttimiä, tukia jne.

Esivalmistetuissa betonirakenteissa käytetään varret, lanka ja sen pakkaukset, teräsköydet ja köydet. Ne käyttävät kahta menetelmää kiristämällä lujitusta: pysähdyksistä ja betonista.

Rakennustyömaalla jännitettä käytetään useimmiten betoniin. Tässä menetelmässä käytetään langan nippujen vahvistamista. Useita eri malleja käytetään ankkureiden kiinnittämiseen ja kiristämiseen: kartiomainen, hiha, stakanny ja kuuro.

Rakennuksen betonitointiprosessissa se järjestää kanavat, joiden läpimitta on 10... 15 mm suurempi kuin lähetetyn lujittavan palkin halkaisija. Kun raudoituksen pituus on korkeintaan 10 m, jännitys tuotetaan yhdestä päästä, jonka pituus on yli 10 m - kahteen päähän. Monoliittisen rakenteen varmistamiseksi ja liittimien suojaamiseksi korroosiolta kanava on monoliittinen, pumppaava sementtilaasti, joka ei ole pienempi kuin M300.

Säiliöiden ja muiden sylinterimäisten rakenteiden vahvistamisen alustava kireys valmistetaan erikoiskäämityskoneilla, jotka sopivat rakenteiden seiniin betonirakenteen vahvistamisella, jolla on rakenteellinen lujuus. Vahvistuksen käämityksen lopussa seinien ulkopinnat ruiskutetaan tai kipsataan korkean lujuuden omaavalla sementtilaastilla.

Nykyaikaisessa rakenteessa on erilaisia ​​tapoja liittää venttiilejä: mekaaniset; hitsaamalla; päällekkäin ilman hitsausta. MEKAANISEN JÄRJESTELMÄN EDUT JA MENETELMÄT Tämä menetelmä on kannattavin, vastaavasti ja useimmin käytetty. Jos verrataan vahvistusmekanismin mekaanisen liitoksen prosessointiin lujitteen telakointiin päällekkäisyydellä, suurin etu tässä on se, että merkittävää materiaalihäviötä ei tapahdu. Telakointien päällekkäisyys johtaa tietyn määrän raudoituksen menetykseen (noin 27%). Jos verrataan vahvistamisen mekaanista liitosta hitsaamalla telakointiin, tässä tapauksessa nopeus, joka kestää paljon vähemmän aikaa, nousee. Lisäksi hitsauksen saa suorittaa vain ammattimaiset hitsaajat, jotta vältetään huonolaatuinen työ, joka voi johtaa kielteisiin seurauksiin tulevaisuudessa. Tämän seurauksena, jos suoritat mekaanisen telakoinnin, voit säästää huomattavasti ammattitaitoisten käsityöläisten palkkioita. Jo tämän kytkentämenetelmän tuloksena saadaan riittävän vahva rakenne. Tämän menetelmän avulla on mahdollista saada samanlainen lujuusyhteys eri sääolosuhteissa ja milloin tahansa vuoden aikana. Prosessi mekaanisten Liitäntävarusteet Kaavion perusta vahvistusjäykistimillä 1 - ritilä työ- vahvistaminen, 2 - Vertical vahvistaminen. Voit mekaanisesti tehdä liittimet, tarvitset sopivan työkalun - hydraulinen puristin. Tarvittavat materiaalit: suulakepuristetut ja kierteiset kytkimet; vahvistuspalkit. Mekaanisen liitännän tekniikka on melko yksinkertainen ja se koostuu seuraavista: teräskytkin asetetaan vahvikepalkkiin; se puristetaan hydraulisella puristimella; toista tankoa varten, prosessi toistetaan uudelleen. Tämän takia on hyvin vähän aikaa luoda mekaaninen yhteys. Kytkinten liittämisen sijasta on sallittua käyttää paksuseinämäisiä teräsputkia tai kytkentöjä, joissa on keskellä oleva väliseinä, mikä yksinkertaistaa huomattavasti asennusta. Vahva mekaaninen telakointi on mahdollista erilaisten halkaisijoiden tankoihin. Tämä johtuu vaihdettavien muottien läsnäolosta hydraulisessa puristimessa. Tämäntyyppiseen telakointiin ei tarvita ammattilaisten apua, vaan lähes kaikki pystyvät selviytymään tehtävistä. Mutta on yksi tärkeä edellytys: työn on suoritettava välittömästi kaksi henkilöä. KIINNITYS KÄSITTELYSSÄ KÄYTTÖÖN HYVÄKSYMISESTÄ Mekaanisen silmukan suosiolta huolimatta hitsaukseen liittyvän vahvikkeen liittäminen ei myöskään ole yhtä vaatimaton rakentamisessa. Kaarihitsauksessa on useita tapoja: pitkät saumat; monikerroksiset saumat ilman muita teknisiä elementtejä; sauman muodostamisen aikaansaamiseksi; piste. Tämäntyyppiseen työhön tarvitaan seuraavat työkalut: hitsauskone; sähköiset haltijat; kilvet; suojalasit; vasara taltta; metalliset harjat; kuonan erotin; teräsrivi; luodin merkki Päätyömateriaali on liittimiä. Lujittavan sauman hitsausta käytetään horisontaalisten ja pystysuuntaisten sauvien liittämiseen. Tällainen telakointi on mahdollinen päällekkäisyyksillä tai päällekkäisyydellä. Kierteitys on tehty pitemmistä saumoista, mutta muunnos, jossa käytetään kaaripisteitä, on myös mahdollista. On myös mahdollista yhdistää lujitustangot lyhyellä ja pitkällä päällekkäisyydellä tai kaksipuolisella ja yksipuolisella saumalla. Levyjen hitsatut liitokset, joissa on lujitustangot, ovat lyhyitä tai pitkiä. Se voi siirtää vuori pituudeltaan. Liitososien hitsausta suoritetaan erilaisilla sivusaumoilla. Kaksipuolisten saumojen hitsausprosessissa esiintyy toisinaan kuumia pituussuuntaisia ​​halkeamia, kun toinen on asetettu nivelen toiselle puolelle. Näiden esiintymisen estämiseksi on välttämätöntä valita tarkasti elektrodien tyyppi ja pitää tiukasti tekninen hitsausmenetelmä. Hitsauksen pitkät saumat ovat monipäisiä tai yksivaihtelevia, riippuu yhdistettyjen sauvien halkaisusta. Kaarihitsauksen virta valitaan elektrodien tyypistä riippuen. On tärkeää ottaa huomioon yksi edellytys: pystyasennossa olevien liittimien hitsausprosessissa virtaa tarvitaan 10-20% vähemmän kuin vaakasuorassa järjestelyssä olevilla sauvoilla. Hyvin ammattitaitoisten hitsaajien läsnäollessa tai pienillä työmäärillä sitä käytetään usein yhdistämällä monikerrossaumojen vahvistushitsaus ilman muottielementtien käyttöä. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten venttiilien liittämiseen pystyasennossa. Kaltevuuskulmat, niiden suunta, räpylät ja mitat, leikkausmuodot, vavat ovat vakiot. Vahvistuksen hitsaaminen monikerroksisilla saumoilla suoritetaan käyttäen yhtä elektrodia. Hitsaussaumaa levitetään ensin uran toiselle puolelle ja sitten koko leveydelle - toisaalta. Urin sulamisen aikana on tarpeen säännöllisesti puhdistaa kuona kuonasta. Tämäntyyppisen hitsauksen tila on asetettu elektrodien passitietoihin määriteltyyn tilaan. Tällöin niitä yleensä käytetään fluorokar- kalidipinnoitteella. KIINNITTIMEN KÄYTTÖ JA KAULUN VÄLITTÄMINEN Rakennushanke edellyttää hitsauksen vahvistamisen ristiliitosten liitosten hitsaamista pakotetulla hitsauksella. Tällaisille lujitetuotteille käytetään teräsputkia, joiden läpimitta on 14-40 mm. Aikaisemmin ne on koottu johtimiin, mikä takaa niiden tiukan liitoksen toistensa kanssa. Voit myös kiinnittää tangot hitsaamalla. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kiinnikkeet ja johtimet eivät saa häiritä muovauselementtien perustamista. Mutta sattuu, että monissa rakennustyömaissa, joissa lujitettujen betonielementtien monoliittirakenteita pystytetään, käytetään kehyksiä ja verkkoja, joita tehdään paikan päällä. Ristiliitosten joukko on useita, jotka on yhdistetty spot-kaarihitsauksen avulla. Monien teräslajien käyttö on rajoitettua hitsausprosessin luonteen vuoksi. Kun se suoritetaan pisteittäin, lämpöä poistetaan talletetusta metallista varsinaisten ristiliitosten koskettimiin melko nopeasti, mikä aiheuttaa teräksen paikallista kovettamista, minkä seurauksena se muuttuu hauraaksi. Alhaisen hiilen ja hiilen hiilidioksidipäästöt ovat erityisen herkkiä lämpövaikutuksille. SPLASHING WITHOUT WELDING Luokan A400 A-III yleisiä liittimiä ei voida yhdistää hitsaamalla. Ankkuroimiseksi käytetään muuta menetelmää, jossa tällaista työtä ei käytetä. Kytkentä tehdään tavallisten koukkujen tai jalkojen ansiosta. Tämän yhdistämismenetelmän prosessiin kuluu enemmän materiaalia. Mutta mikä on varsin kätevä, ei tarvita lisävarusteita, työkaluja ja materiaaleja. Vahvistustangojen päällekkäisyys suoritetaan pituudelle, joka kykenee varmistamaan laskettujen voimien siirtämisen yhdestä sauvasta toiseen. Päällekkäisten liitososien liitosten on oltava yhtä kuin ohituksen pituus, jonka arvo ilmoitetaan SniP 52-01-2003: ssä. Edellä mainitussa käsikirjassa ilmoitetaan tiettyjä vaihtoehtoja vahvistuspalkkien liittämiseksi päällekkäin ilman hitsausta. Telakointi on mahdollista: suorat sauvapäät, jaksolliset profiilit; suorat päät tangoista asennuksella, joka sijaitsee kierteen pituudella tai hitsaamalla; taipuu päihin (jalat, silmukka, koukut). Tällaisia ​​liitäntöjä voidaan soveltaa liittimiin, joiden nimellishalkaisija on enintään 40 mm. Jännitteitä toimivat sileät liittimet on kytketty koukkujen, silmukoiden, hitsattujen poikittaisten sauvien tai erityisten ankkurilaitteiden avulla. # vahvistus @ stroyka_vk # vahvistus @ stroyka_vk Yhteystiedot:

Osoite: Commodity, 57-B, 121135, Moskova,

Puhelin: +7 971-129-61-42, sähköposti: [email protected]

Julkaistu 11.26.2017, kirjailija Aleksei § Lämpeneminen multistory domaArmatura- perusta rakennuksen rakenteet, joiden tehostettuun turvallisuus on tärkeää. Sen laatu ja ominaisuudet on oltava korkea ja vastaa kriteerejä, kuten: kestävyys, maksimi sarana, korroosionkestävyys, noudattaminen GOSTu.Zhestkost tukirakenteiden vahvistaminen väliin yhteys tankoja.

Samanaikaisesti kiinnityksen lujuus ei vaikuta rakenteen tulevuuteen. On tärkeintä, että tämä kiinnike pitää kiinni vahvistamisesta eikä vääristä tulevan rakenteen muotoa. Kaikki säännöt, normit ja yhteystyypit kuvataan DSTU: ssa. Niiden täsmällinen toteutus minimoi tukirakenteiden käytön vaaran tulevaisuudessa. Ne erottavat liitännän liitännät: hitsaus, kierteiset mekaaniset, kiristyskytkimet ja päällekkäiset liitokset.

Liitäntäventtiilien tapit ilman hitsausta

Yhteistyypin valinta tehdään ottaen huomioon käytettävissä olevat laitteet, rakenteen tarkoitus, lujitustyyppi, rakojen sauman sijainti, sauvojen läpimitta ja betonin asettamisen helppous.

Ukrainassa vuodesta 2008 alkaen venttiilien mekaaninen liitäntä, t.

E. Kiinnitä se puristuskytkimillä ("rakenne ilman hitsausta"). Tällä tekniikalla on useita etuja monoliittirakenteisten betonirakenteiden ja rakennusten rakentamisessa, mukaan lukien:

  yhteyden nopeus riippuu laitteiden saatavuudesta eikä työntekijän taidoista, liitäntäpaikan monipuolisuudesta avaruuteen (vaakasuoraan, pystysuoraan, vinoon), kykyä yhdistää eri pituisia venttiilejä, mikä minimoi materiaalin tuhlauksen;.d.

Liitososien kierteillä on etuja ja ominaisuuksia, joista:

  laaja käyttötarkoitus, asennusaika vähenee, venttiilien liitännän luotettavuus, energiakustannusten alentaminen jne.

Päällekkäiset liittimet

Päällekkäisyydet ovat yksinkertainen ja luotettava telakointiasema, joka takaa perustan tai muun betonirakenteen pitkäjänteisen toiminnan. Tämä yhdiste on suunniteltu jakamaan puristus- ja vetolujuudet uudelleen. Tämä menetelmä edellyttää tiettyjen sääntöjen noudattamista:

  paras paikka päällekkäisyydelle on paikka, jossa rakenteeltaan pienin jännite, segmenttien päällekkäisyydet toisiinsa saakka eivät saa olla alle 50 cm, päällekkäisillä segmentillä on oltava mahdollisimman lähellä toisiaan;

Liittimien liittäminen ilman päällekkäisyyttä ilman hitsausta tehdään neulontankaalla.

Jos luodun järjestelmän elementtien halkaisija on korkeintaan 20 mm, on suositeltavaa suorittaa hitsattavan raudoituksen päällekkäisyys. Tämä menetelmä on kalliimpi hitsaustason metallitankoista johtuen.

Rebar-hitsaustekniikka

Runkorakenteen lujuus takaa sille rakennetun rakenteen kestävyyden. Hitsaus antaa kiinteän kiinteän liitoksen ja sitä käytetään useimmiten tukirakenteiden rakentamiseen.

Kaikki lujittavien rakenteiden hitsaukseen liittyvät positiot on esitetty GOST 14098-91: ssa. Erityistilanteesta riippuen käytetään tiettyä vahvistushitsaustekniikkaa, nimittäin:

  kosketuspenkki, sähkökaari, kosketuspiste, kylpy, pitkittäiset saumat.

On tapauksia, joissa sallitaan useita hitsausliitäntöjä. Valitse sitten luotettavimmat tai helpoimmat.

Useimmiten erilaisten hiilen ja lejeeringin teräkset käyttävät sähköpostia. kaarihitsaus käyttäen valokaarta sulavaa elektrodia.

Tehtaissa ja työtiloissa monimutkaisten rakenteiden hitsaaminen suoritetaan käyttämällä hitsauspylvästä (pystysuora jalusta asennettu lattiaan tai pyörän pohjaan), jossa on vaakasuora puomi, jonka lopussa hitsauslaitteisto on kiinnitetty. Tällaisia ​​laitteita voidaan käyttää myös manuaalisessa hitsauksessa, mutta useimmiten se on olennainen osa suurta hitsauskompleksia.

Pienhiukkasten terästen, joiden paksuus on 1-5 mm, sekä hitsattaessa ohutseinäisiä astioita, hitsauslaastareita, halkeamia ja muissa tapauksissa, käytetään vähähiilisten terästen valmistusta ja korjausta. Sitä voidaan käyttää käytännössä kaikkiin metalleihin, joita käytetään tekniikassa.

On tärkeää muistaa, että vain "C" -indeksin venttiilejä on tarkoitettu hitsaukseen. Materiaalia ei saa keittää, vaan se heikentää rakenteen lujuutta hitsauskohdassa. Tällaista lujitusta käytetään rakenteiden asennuksessa, joissa käytetään neuloa.

Butt-hitsaus

Butt-hitsaus on eräänlaista vastushitsausta, kun sauvat tangot on hitsattu, jotka on liitetty pituussuunnassa. Rakennustöissä hitsiliitosten kiinnittämistä käytetään kehysten, ristikoiden ja ristikoiden valmistukseen kiertokankeille.

Kosketushitsaus perustuu siihen osaan lämmittämään, jotka liitetään sähkövirtauksen tuottamaan lämpöön osien koskettamisen ja tämän kontaktin vastuksen voittamiseksi.

Jos vain kaatavat kaksi päätä, jotka on yhdistetty suorilla päillä, liitoskappale ei täytä vahvuusvaatimuksia, joten pehmustehitsaukseen käytetään kylpyhuonetekniikkaa.

Tämän tekniikan ydin on se, että raudoituksen päät upotetaan metalliseen muotoon, joka muistuttaa tavallista kylpyta. Liitä sitten sulatetun elektrodin päät. Kylpy on täytetty sulalla metallilla pitämällä kaksi tankoa yhdessä monoliittisen yksittäisen sauvan kanssa, jonka paksuus on määritetty kylvyn koon mukaan.

Useita saumahitsauksia

Monikerroksisia saumoja käytetään, kun on välttämätöntä hitsata paksua materiaalia, joka ei ole aina mahdollista yhdistää yhteen kerrokseen ja vähentää lämpöä vaurioitunutta vyöhykettä.

Monikerrossaumoilla on omat ominaisuutensa. Niinpä yhden kerroksen hitsauksen suorittamisen jälkeen on välttämätöntä puhdistaa kuona, sitten seuraava kerros hitsataan. Viimeinen kerros toimii kuperaa ja lämpö kohtelee aiempia kerroksia, mikä parantaa hitsimetallin laatua.

Vahvistuksen hitsaaminen monikerroksisilla saumoilla suoritetaan käyttäen yhtä elektrodia. Ensinnäkin sauma asettaa leikkauksen yhdelle puolelle, sitten koko leveys.

Venttiililiitännän laatu

Vahvistusliitosten laatu, sulautettujen osien elementit, varmistetaan valvomalla lujittavaa terästä, hitsausmateriaaleja ja laitteita sekä hyväksymällä ja valvomalla liitosten tilaa ja sulautettuja osia.

Laitteiden ja materiaalien laadunvalvonta suoritetaan ennen työn aloittamista. Nykyinen kontrolli suoritetaan yhdisteiden tuotannon kaikissa vaiheissa, ja se sisältää:

  sulkeutuneiden osien valmistuksen tarkastaminen, itse venttiili, hitsausliitosten valmistuksen tarkistaminen, hitsaustilan oikeellisuuden tarkistaminen; määräaikaistarkkailu käynnissä.

Lujituksen ja sen yhdisteiden rooli rakentamisessa

Rakentamisen lisääntyminen edesauttaa vahvistuskaaren tuotannon kasvua. Viime vuosina kaikki tekniset rajoitukset on poistettu venttiilien tuotannosta. Metallurgit ovat valmiita tuottamaan lujittavia tuotteita, joita käytetään tehokkaasti rakentamisessa.

Kaikkien tyyppisten venttiilien kytkennässä valitaan liitäntätapa ottaen huomioon teräksen hitsattavuus, käyttöolosuhteet ja valmistustekniikan vaatimukset nykyisten säädösten mukaisesti.

Erilaiset liitäntävälineet

  Mekaanisen telakoinnin edut Mekaanisen kytkentäprosessin ankkurointi Ankkurin kytkeminen hitsaamalla Hitsaaminen monikerroksisilla saumoilla Yksinkertainen hitsaus ja sauman muodostaminen päällekkäisyyksien päällekkäisyyden asettaminen ilman hitsausta

Lujituksen liittämismenetelmä, joka johtaa jatkuvaan vahvistamiseen, kutsutaan telakoinniksi.

Järjestelmän vahvistaminen nivelet nauha säätiö.

Nykyaikaisessa rakenteessa on erilaisia ​​tapoja liittää venttiilejä:

  mekaaninen, hitsaamalla, päällekkäisyydellä ilman hitsausta.

Mekaanisen telakoinnin edut

Tämä menetelmä on kannattavin, vastaavasti ja useimmin käytetty. Jos verrataan vahvistusmekanismin mekaanisen liitoksen prosessointiin lujitteen telakointiin päällekkäisyydellä, suurin etu tässä on se, että merkittävää materiaalihäviötä ei tapahdu. Telakointien päällekkäisyys johtaa tietyn määrän raudoituksen menetykseen (noin 27%).

Jos verrataan vahvistamisen mekaanista liitosta hitsaamalla telakointiin, tässä tapauksessa nopeus, joka kestää paljon vähemmän aikaa, nousee. Lisäksi hitsauksen saa suorittaa ainoastaan ​​ammattimaiset hitsaajat, jotta vältetään huonolaatuinen työ, joka voi johtaa kielteisiin seurauksiin tulevaisuudessa. Tämän seurauksena koneen liittäminen voi merkittävästi säästää ammattitaitoisten käsityöläisten palkkioita.

Jo tämän kytkentämenetelmän tuloksena saadaan riittävän vahva rakenne. Tämän menetelmän avulla on mahdollista saada samanlainen lujuusyhteys eri sääolosuhteissa ja milloin tahansa vuoden aikana.

Takaisin sisällysluetteloon

Venttiilien mekaanisen liitännän prosessi

Pohjarakenteinen vahvistusrakenne jäykisteillä: 1 - työhaaran ristikko, 2 - pystysuora vahvistus.

Voit mekaanisesti tehdä liittimet, tarvitset sopivan työkalun - hydraulinen puristin.

Tarvittavat materiaalit:

  puristetut ja kierteiset kytkimet;

Mekaanisen yhteyden tekniikka on melko yksinkertainen ja se koostuu seuraavista:

  Teräsholkki asetetaan vahvistuspalkkiin, se puristetaan hydraulisella puristimella, toista palkkia toistetaan uudelleen.

Tämän takia on hyvin vähän aikaa luoda mekaaninen yhteys. Kytkinten liittämisen sijasta on sallittua käyttää paksuseinämäisiä teräsputkia tai kytkentöjä, joissa on keskellä oleva väliseinä, mikä yksinkertaistaa huomattavasti asennusta.

Vahva mekaaninen telakointi on mahdollista erilaisten halkaisijoiden tankoihin. Tämä johtuu vaihdettavien muottien läsnäolosta hydraulisessa puristimessa.

Tämäntyyppiseen telakointiin ei tarvita ammattilaisten apua, vaan lähes kaikki pystyvät selviytymään tehtävistä. Mutta on yksi tärkeä edellytys: työn on suoritettava välittömästi kaksi henkilöä.

Takaisin sisällysluetteloon

Telakointiosat hitsaamalla

Perusrakenteen poikittaisen vahvistuksen malli.

Mekaanisen telakoinnin suosiosta huolimatta myös hitsauksen lujittaminen ei ole yhtä vaatimaton rakentamisessa. Kaarihitsauksessa on useita tapoja:

  laajennettuja saumoja, monikerroksisia saumoja ilman muita teknisiä elementtejä, saumojen pakottamisen muodostaminen, punktuuri.

Tämäntyyppistä työtä varten tarvitset seuraavat työkalut:

  hitsauskone, sähköpidikkeet, kilvet, suojalasit, vasara, taltta, metalliharjat, kuonanerotin, teräsrivi, lasku, stigma.

Päätyömateriaali on liittimiä.

Lujittavan sauman hitsausta käytetään horisontaalisten ja pystysuuntaisten sauvien liittämiseen.

Tällainen telakointi on mahdollinen päällekkäisyyksillä tai päällekkäisyydellä. Kierteitys on tehty pitemmistä saumoista, mutta muunnos, jossa käytetään kaaripisteitä, on myös mahdollista. On myös mahdollista yhdistää lujitustangot lyhyellä ja pitkällä päällekkäisyydellä tai kaksipuolisella ja yksipuolisella saumalla.

Levyjen hitsatut liitokset, joissa on lujitustangot, ovat lyhyitä tai pitkiä. Se voi siirtää vuori pituudeltaan. Liitososien hitsausta suoritetaan erilaisilla sivusaumoilla.

Kaksipuolisten saumojen hitsausprosessissa esiintyy toisinaan kuumia pituussuuntaisia ​​halkeamia, kun toinen on asetettu nivelen toiselle puolelle. Näiden esiintymisen estämiseksi on välttämätöntä valita tarkasti elektrodien tyyppi ja pitää tiukasti tekninen hitsausmenetelmä.

Takaisin sisällysluetteloon

Multi-saumahitsaus

Laitteen rakenne vahvistettu pohja.

Hyvin ammattitaitoisten hitsaajien läsnäollessa tai pienillä työmäärillä sitä käytetään usein yhdistämällä monikerrossaumojen vahvistushitsaus ilman muottielementtien käyttöä. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten venttiilien liittämiseen pystyasennossa. Kaltevuuskulmat, niiden suunta, räpylät ja mitat, leikkausmuodot, vavat ovat vakiot.

Vahvistuksen hitsaaminen monikerroksisilla saumoilla suoritetaan käyttäen yhtä elektrodia. Hitsaussaumaa levitetään ensin uran toiselle puolelle ja sitten koko leveydelle - toisaalta. Urin sulamisen aikana on tarpeen säännöllisesti puhdistaa kuona kuonasta.

Tämäntyyppisen hitsauksen tila on asetettu elektrodien passitietoihin määriteltyyn tilaan. Tällöin niitä yleensä käytetään fluorokar- kalidipinnoitteella.

Takaisin sisällysluetteloon

Pistehitsaus ja pakotetun saumanmuodostus

Joskus rakennushanke mahdollistaa vahvikkeen ristiliitosten hitsaukset pakotetun sauman muodostamisen avulla. Tällaisille lujitetuotteille käytetään teräsputkia, joiden läpimitta on 14-40 mm.

Aikaisemmin ne on koottu johtimiin, mikä takaa niiden tiukan liitoksen toistensa kanssa. Voit myös kiinnittää tangot hitsaamalla. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kiinnikkeet ja johtimet eivät saa häiritä muovauselementtien perustamista.

Mutta sattuu, että monissa rakennustyömaissa, joissa lujitettujen betonielementtien monoliittirakenteita pystytetään, käytetään kehyksiä ja verkkoja, joita tehdään paikan päällä. Ristiliitosten joukko on useita, jotka on yhdistetty spot-kaarihitsauksen avulla.

Monien teräslajien käyttö on rajoitettua hitsausprosessin luonteen vuoksi. Kun se suoritetaan pisteittäin, lämpöä poistetaan talletetusta metallista varsinaisten ristiliitosten koskettimiin melko nopeasti, mikä aiheuttaa teräksen paikallista kovettamista, minkä seurauksena se muuttuu hauraaksi. Alhaisen hiilen ja hiilen hiilidioksidipäästöt ovat erityisen herkkiä lämpövaikutuksille.

Takaisin sisällysluetteloon

Kiinnityslevy ilman hitsausta

Yleisintä lujuusluokkaa A400 A-III ei voida yhdistää hitsaamalla. Ankkuroimiseksi käytetään muuta menetelmää, jossa tällaista työtä ei käytetä. Kytkentä tehdään tavallisten koukkujen tai jalkojen ansiosta.

Tämän yhdistämismenetelmän prosessiin kuluu enemmän materiaalia. Mutta mikä on varsin kätevä, ei tarvita lisävarusteita, työkaluja ja materiaaleja.

Vahvistustangojen päällekkäisyys suoritetaan pituudelle, joka kykenee varmistamaan laskettujen voimien siirtämisen yhdestä sauvasta toiseen. Päällekkäisten liitososien liitosten on oltava yhtä kuin ohituksen pituus, jonka arvo ilmoitetaan SniP 52-01-2003: ssä.

Edellä mainitussa käsikirjassa ilmoitetaan tiettyjä vaihtoehtoja vahvistuspalkkien liittämiseksi päällekkäin ilman hitsausta. Telakointi on mahdollista:

  ajoittaisten profiilien tangot, suorat päät tangoilla, joissa on asennus, joka sijaitsee päällekkäisyyden tai hitsauksen pituudella, taipuu päihin (jalat, silmukka, koukut).

Tällaisia ​​liitäntöjä voidaan soveltaa liittimiin, joiden nimellishalkaisija on enintään 40 mm. Jännitteitä toimivat sileät liittimet on kytketty koukkujen, silmukoiden, hitsattujen poikittaisten sauvien tai erityisten ankkurilaitteiden avulla.