Pino- ja nauhateosten vertaileva analyysi

Jotta voidaan selvittää, mitkä perusteet ovat paremmin nauhaa tai paalua, on välttämätöntä ymmärtää olosuhteet, joissa yksi tai toinen rakennuspohjarakenne on pystytetty. Ensinnäkin ratkaiseva tekijä tämän ongelman ratkaisemisessa on kohteen teknisen ja taloudellisen laskenta. Laskenta tehdään geologisten tutkimusten analyysin perusteella rakennustyömaalla. Ribbonperusta perustettiin tiheille maille. On suositeltavaa järjestää paalusäätiö talviaikaan. Voit verrata näiden kahden tyyppisten alustojen ominaisuuksia ja eroja, ja voit yhdistää kaiken yhteen rakenteeseen.

Strippile foundation

Tämän yhdistetyn rakenteen ansiosta voit saada voimakkaan talon pohjan heikkoon talteenottoon korkealla jäätymisasteella. Pallot varmistavat perustan vakauden, ja nauhan pohja mahdollistaa usean kerroksen raskasrakenteiden rakentamisen.

Kahdentyyppisten alustojen ominaisuuksien käyttö yhdessä suunnittelussa poistaa kysymyksen siitä, mitä valita - paalut tai nauhat.

Nauha-pile-pohja koostuu kahdesta osasta - se on monoliittinen nauha ja paalut itse.

Monoliittinen nauha

Paalujen monoliittinen nauha ei käytännössä eroa tavallisesta monoliittisesta teippiasta. Se on myös pystytetty kaatamalla betonilaatikkoa vahvistuskammioon betoniin. Vain tässä tapauksessa teippi monoliitti eroaa siinä, että se "makaa" maassa ja paaluilla.

Sulje säiliön kehä muiden materiaalien paikoille (metalliset I-palkit tai puupalkit), mutta tämä on totta enemmän sora-rakenteille, jotka eivät kosketa maata. Nauha-paalusäätiö jakaa kuorman rakennuksesta nauhan ja tukien väliin.

Teippipilamenttilankojen rakentamiseen käytettiin useita paalujen tyyppejä:

 • bezobolochnye kyllästyneet laakerit;
 • kotelointiputket;
 • ruuvituki.

Bezobolochnye poraavat laakerit

Ei-eristettyjen pylväiden kasauskerroin maksaa vähemmän kuin mikään muu paalujen tyyppi. Valmistelu on yksinkertaista. Kouruporakoneella porattuihin kuoppiin vahvistushäkkejä lasketaan. Kehykset on valmistettu kolmesta pystysuorasta tankoisesta profiilista, joiden läpimitta on 8 mm: stä 10 mm: iin ja jotka on kiinnitetty vaakasuorilla välikappaleilla, joiden halkaisija on 4 mm. Sitten kaivot kaadetaan betoniin.

Tämäntyyppiset pylväät ovat perusta kevyille rakenteille. Bezobolochnye-tuet tekevät syvyydestä korkeintaan 2 m. Jokainen betonikerros, jonka korkeus on 50 cm, tiivistää ja liu'uttaa liuoksen vahvikkeella tai värähtelijällä.

Koteloputket

Tällaiset paalut kestävät melko suuria kuormia. Pallon perustana on asbestisementtiputki. Asbestisementtiputket sijoitetaan esiporaisiin kaivoihin maahan. Asbestikehys estää maaperää pääsemästä paalun betonirakenteeseen. Toisaalta metallista runko-osaa lasketaan putkeen. Sitten putki kaadetaan betonilla. Jokainen 50 cm: n paksuinen betonikerros on huolellisesti räjähtänyt.

Joissakin tapauksissa käytetään poraa, jossa on liikuteleva veitsi, joka muodostaa kuopan laajennetun kantapään ontelon. Paalun laajennettu kantapää kasvattaa laakerointia, mikä lisää merkittävästi kotelon kantavuutta.

Vaakasuoran kehyksen yhdistäminen paalun vahvikkeella

Jotta voitaisiin selvittää, miten rakentaa nauha-paalusäätiö, on otettava huomioon esimerkki laitteesta. Koko tukirakenteen rakentamisprosessi koostuu useista vaiheista:

 1. Rakennuksen ennalta merkityillä alueilla porat porataan. Poraus tehdään käsinporaamalla tai porauslaitteella. Se riippuu paalun syvyydestä.
 2. Puiset muottipöydät valmistetaan.
 3. Suojukset altistavat siten, että maaperän reiät pysyivät keskellä suojusten välissä. Aukon leveys ja levyjen korkeus muodostavat monoliittisen betoniliuskan mitat.
 4. Ruberoidin kaistaleet asetetaan suojuksen väliin.
 5. Veitsi leikkaa katkelmapaperin reikien paikoista. Avaa kaivoissa lisäyskotelo.
 6. Horisontaalinen vahvikeharja asetetaan muottiin. Vaakatasoiset raudoitustangot on yhdistetty paalujen pystysuoraan kehykseen.
 7. Suojukset on vahvistettu ulkoisilla tukijaloilla. Vastakkaisten suojusten yläreunat on kiinnitetty puupalkkiin.
 8. Säätiö kaadetaan jatkuvasti. Kun on olemassa suuri tarve konkreettiseen ratkaisuun, on suositeltavaa tilata trukki.

Betoni tehdään hyvissä sääolosuhteissa, kun sadetta ei esiinny. Sade voi häiritä betoniliuoksen vesitasapainoa ja säätiö on hauras.

Video "Laitteen nauhan säätiö jalat":

Kierrä paalut

Nauha monoliitti ruuvatuilla on äskettäin tullut yhä suositummaksi permafrost-alueilla. Kantokyvyn kannalta tällainen säätiö on houkutteleva paitsi Far North, myös muualla maassa.

Kaistaleet ja ruuvipallot

Ruuvi- ja nauhalevyjen vertailemalla lopuksi, valitse ruuvien ja nauhalevyjen yhdistelmä yhdeksi rakenteeksi.

Yksi ruuvitukien eduista on se, että toisin kuin monoliittiset perustukset, ruuvituki on pieni ulkopinta-ala. Kiitos tämän tuen voi kestää voimakasta sivuttaista paineita laskevien maalien.

Ruuvipallot valmistetaan tehtaalla. Tuki koostuu kolmesta teräksestä:

 • tuki-akseli;
 • kartiomainen kärki;
 • terät.
Kierrä paalut

Tukivarsi

Ruuvituen pääosa on teräsputken muotoinen tukivarsi. Putken pituuden tulisi varmistaa heikkojen maaperien kulku ja tiheän maaperän kärjen saavuttaminen.

Standardiputken seinämän paksuus 4 mm. Karan halkaisija riippuu useista taulukossa luetelluista tekijöistä:

Mikä on parempaa teippausta tai ruuvipalloja

Yksityisasuntojen osalta kysymys siitä, millaista säätiötä on valittava rakennuksen luotettavuuden ja kestävyyden varmistamiseksi ja ilman ylimääräisiä kustannuksia, on merkityksellinen, koska maanalaisen pohjan rakentaminen voi vaatia jopa 50 prosenttia rakennusten kokonaistalousarviosta.

Suosittuja perustustapoja ovat nauha ja pohja ruuvipalloille, jotka soveltuvat maanrakennus- ja päärakennusten rakentamiseen puusta, palamateriaalista, kiinteästä betonista. Molemmilla säätiöillä on oma sovellutuksensa, joka on tärkeää ottaa huomioon valinnassa.

Liuskajohdon ominaisuudet

Nauhatalustana on kiinteän betoniliuskan suljettu silmukka, joka on sijoitettu rakennuksen kaikkien tukiseinien ympärille. Nauha on valmistettu monoliitti- sestä raudoitetusta betonista tai raudoitetuista betonilohkoista, jotka on liitetty toisiinsa laastilla (on myös mahdollista kiinnittää upotettuja osia hitsausmenetelmällä).

Teippityypin pohja eroaa syvyydestä. Kevyille rakennuksille käytetään ei-upotettuja tai matalia säätiöitä. Pääkaupunkitalot on pystytetty syvemmälle maaperän jäädytyksen alapuolelle.

Vyönauhan etujen luettelo sisältää:

 • universaalisuus (mahdollistaa minkä tahansa materiaalin seinärakenteiden rakentamisen);
 • mahdollisuus asentaa itse;
 • mahdollisuus järjestää kellari, pohjakerros.
 • Haittoihin kuuluvat:
 • korkeat materiaalikustannukset;
 • suuri määrä maanrakennustöitä;
 • asennusohjelman monimutkaisuus.

Ruuvaa perusparametrit

Ruuvipuristin on pyöreä poikkileikkausputki, jossa on erikoisterät lopulta, minkä vuoksi se ruuvataan maahan. Säätiö on paalikenttä, jossa tuet sijaitsevat tulevan rakenteen kaikkien avainkohtien alla ja jotka on liitetty yläosaan grilliin.

Grillivarastoina voidaan käyttää metallipalkkia, vahvistettua betoni monoliittia nauhaa, valmiita betoniteräksiä. Puutaloa rakennettaessa grilli on paksun palkin tai tukin alempi kruunu, joka asetetaan paikoilleen hitsattujen kokoonpanopaikkojen kohdalle.

Ruuvin alustan etuja ovat:

 • kannattavuus (ruuvin pohjapohjan järjestely on edullisempaa kuin nauha);
 • nopea asennus, minimaalinen maadoitus;
 • korkea lujuus ja kestävyys (sopivalla metallipaksuudella);
 • mahdollisuus rakentaa rinteille epätasaisilla alueilla;
 • soveltuvuus käytettäväksi vaikeassa maassa.
 • kyvyttömyys rakentaa talon kellariin tai kellariin;
 • korroosionkestävyys;
 • kyvyttömyys hallita paalujen vaurion määrää asennuksen ja käytön aikana.

Säätiön valinta maanparametreihin perustuen

Säätiö on valittava maaperän ominaisuuksien mukaisesti rakennustyömaalla. Neljä tyypin maaperää on perinteisesti erotettu:

 • Kivinen ja kivinen. Tämä on vankka pohja, jolla on suuri kantavuus, joka on kestävä ja jännittävä, liikkuminen.
 • Savi (hiekkasauma, taimet, savi). Voimakkaasta maaperästä, joka on altis happamoitumiselle, routaantumiselle ja nousevalle pohjavedelle, joka voi pilata pohjan. Epäyyttyä savea pidetään alttiina pohjaveden syvälle esiintymiselle.
 • Hiekkaa. Hyvin kulkevat kosteutta, joten älä turpoja. Hiekkasolujen ominaispiirteet ja kantokyky riippuvat murto-osasta - maaperä voi olla soraa, keskikovaa osaa tai siltaa.
 • Orgaaninen (siltti, turve jne.). Niille on ominaista löysä rakenne, korkea pohjaveden esiintymistiheys ja taipumus deformoitua.

Maaperä, joka on kosketuksissa säätiön kanssa, vaikuttaa siihen, lähettää ja vastaanottaa kuormia. Edellytyksistä riippuen:

 • Luonnos säätiö. Rakenne upotetaan alas linjan alle - maali tiivistetään rakennusten painon alle. Luonnos näkyy sekä ensimmäisen rakenteen rakentamisen jälkeisenä vuonna että useita vuosia rakentamisen päättymisen jälkeen.
 • Nostot. Se tapahtuu, jos pohjaveden alapuolella oleva maa alkoi heikentyä.
 • Maaliikenne. Kosteuden muuttaminen voi muuttaa maaperän tilavuutta, minkä vuoksi säätiö voi nousta ja uppoutua. Kun kuorman kulmakerrosten eroosio pohjaosalle on vaakasuorassa altistuessaan pohjavedelle - pystysuora.
 • Epätasainen muodonmuutos. Jos maaperän koostumus ei ole yhtenäinen, sen tiheys vaihtelee epätasaisesti veden kyllästymisenä. Epätasaisen kuormituksen vaikutuksesta maahan kaatuvat rakenteet voivat romahtaa.

Säätiötä valittaessa on otettava huomioon rakenteen yhteensopivuus maaperätyypin kanssa. Hihnan ja paalun perustukset siirtävät kuormia eri tavoin.

 • monoliitti soveltuu kaikentyyppiseen maaperään, paitsi luonnonmukaisesti (turpeen maaperä, jolla varustetaan tällaiset syyt on ehdottomasti kielletty);
 • esivalmistetta ei voi käyttää asennettavaksi rinteille, veteen kyllästyneille ja alttiiksi kallistuvalle maaperälle.
 • sopii monimutkaisiin maaperään (orgaaninen, veteen kyllästetty, löysä, heterogeeninen);
 • se on kätevä järjestää pohja rinteelle;
 • jotka eivät sovellu asennettaviksi kivikkoisiin ja kivikkoisiin maaperään (paalun metalliset terät ovat epämuodostuneet ja rikkoutuneet, kun ne upotetaan maahan).

Nauha tai kasa

Jos maaperä sallii jonkin näistä kahdesta peruspohjasta, kannattaa vertailla rakenteiden suorituskykyominaisuuksia, asennuskustannuksia, kestävyyttä ja muita parametrejä.

Lattian jäätyminen. On väärää käsitystä, että kerroksen talon ensimmäisessä kerroksessa oleva lattia jäätyy yli rakennuksen päälle nauha-pohjaan. Tämä ei ole kuitenkaan niin - betonirakenteet jäädyvät ja antavat enemmän tilaa lattian alla kuin kentällä. Vahvitetussa betonivyöhykkeessä on vaikeampaa järjestää paineilmalaitteita (jos et huolehdi muottien asennusvaiheessa olevista rei'istä).

Jos metallipalkit tai puutalon kruunut tarjoavat grillikentän paalukentässä, sen välinen tila ja maa on ommeltu ammattimaisella lattialla tai sivuraidalla suojaamaan kylmältä, kotelossa on tuuletusaukkoja. Toisin kuin betoniraina, tällaiset rakenteet eivät aiheuta lattian puupohjaan haitallista lauhdetta. Lattia vaatii korkealaatuisen lämpöeristyksen riippumatta perustuksen tyypistä http://marisrub.ru/uslugi/vnutrennie-otdelolochnye-raboty/otdelka-polov.

Jäätymissuojus ja tekninen viestintä. Sekä konkreettisessa kellarissa että talon alapuolella talon alapuolella putket asetetaan lämpöeristykseen - tämä on yleinen vaatimus riippumatta maanalaisesta pohjasta. Samoin on välttämätöntä käyttää eristystä talon kellarin suojaamiseksi, riippumatta siitä, onko se valmistettu betonista vai onko levyarkki.

Järjestelyn rahoituskustannukset. Säätöpohja on ruuveilla, jotka ovat halvempaa kuin teräsbetoninauha, jos teet nauhan sovellettavien rakennusvaatimusten mukaisesti. Teippipohjan kustannusten pienentäminen ruuvin tasolle saadaan vain yhdellä tavalla - säästää betonimerkkiä, vahvuutta jne., Mikä heikentää merkittävästi rakenteen lujuutta ja kestävyyttä.

Kestävyys. Uskotaan yleisesti, että betonirakenne kestää kauemmin kuin ruuvi. Nykyisten standardien mukaan kaikki säännöt (ilman materiaalien taloutta) rakennettu betonirakenne kestävät vähintään 50 vuotta. Pallot, joiden seinämän paksuus on 4 mm, käyttöikä on 40 vuotta, 6 mm: n seinämien porausrumpujen ruuvi- pohja säilyttää kantavuuden vähintään 50 vuoden ajan. On tärkeää käyttää korkealaatuisia metallipinoita, joilla on luotettavat hitsatut liitokset.

Perusjärjestelyn ominaisuudet. Kun valitset perustan, joka on parempi, on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, kuinka rakenteen luotettavuus riippuu asennuksen laadusta. Pile-kenttä on valmis jatkamaan rakentamista heti tukien upottamisen jälkeen maahan. Monoliittinen betonirakenne vie aikaa lujuuden lisäämiseen (vähintään 20 päivää), samalla kun se suojaa betonia sademäärästä, säännöllisesti vedellä sitä vedellä, jotta se ei kuivuisi lämpöä jne. Kovettumisnopeuden rikkominen johtaa monoliitin halkeiluun ja tarve perustaa täysin uudelleen.

Rakennusrakenteiden rakentaminen. Palamateriaaleista valmistetut talot (tiilet, lohkot) edellyttävät kiinteää monoliittista alustaa, jotta muuraus ei murene perustuksen epätasaisesta sakeutumisesta.

Jos haluat välttää suuria määriä maanrakennustöitä ja pienentää kustannuksia, valitse nauhan pohja ruuveilla - tuet, jotka upotetaan maahan, yhdistetään monoliittisella betoniteräksellä. Alustan muunnelma sopii myös järjestelyyn, jossa on monimutkainen helpotus.

johtopäätös

Ensinnäkin, kun valitaan säätiön tyyppi, tulee ohjata maaperän ominaispiirteet - tämä parametri pystyy tekemään projektiin muutoksia. Jos haluat rakentaa talon, jossa on kellari tai kellari, niin et voi tehdä ilman liuska säätiö.

Puuportaalle riittää ruuveja. Kehysrakennus voidaan rakentaa ruuveilla, joissa on metallipalkkeja. Tiilien, vaahtolohkojen ja muiden palamateriaalien rakentaminen edellyttää monoliittista betoniteräilyä.

Mikä on paras perusta vai hihna

Monet rakentajat, jotka alkavat rakentaa säätiön, kohtaavat suuren ongelman. He eivät ole tyytyväisiä maaperätyyppiin? Ehkä rakennuksen varojen puute? Koko asia valitsee talon perusta. Tällä hetkellä on olemassa monia erilaisia ​​muunnelmia siitä, miten säätiö varustetaan. Ne kaikki eroavat laitteen kantokyvyssä, ulkonäössä, suunnittelussa ja tekniikassa.

Lisäksi jokaisella säätiöllä on sen edut ja haitat. Suosituimpia vaihtoehtoja pidetään nauhan ja sarakkeen perustana. Vuosien varrella he ovat voittaneet useita kehittäjiä. Samanaikaisesti sekä ensim- mäisen että toisen opettajan si- toja ovat. Jotkut puolustavat edustajiaan, toisia - omaa. Kuinka selvittää, mikä säätiö on parempi kuin kasa tai vyö?

Saat vastauksen tähän kysymykseen selvittämään järkevästi nämä perusteet, selvittämään niiden myönteiset ja negatiiviset kohdat sekä selvittämään kuluttajien arviot. Joten voit tehdä oikean valinnan.

Pyllyjen säätiö

Aloita kiinnitettävä huomiota paalusäätiöön. Se eroaa huomattavasti sen suunnittelussa olevasta nauhasta. Pilejä käytetään tukina, jotka luonnehtivat säätiön tyypin. Heidät teurastetaan, ruuvatetaan tai asetetaan maahan maanpinnan ympärille. Pääpaino on rakennuksen kulmissa ja paikassa, jossa kuorma on suurin. Pienille rakennuksille paalujen perusta voi toistaa rakennuksen ääriviivaa, mutta kiinteistä rakenteista ne muodostavat vankan perustan, kuten kuvassa näkyy.

Koska paalut luonnehtivat säätiötä, puhutaan niistä tarkemmin. Mainitsimme, että laite voi olla eri tyyppisiä (vasara, ruuvi, kyllästynyt). Kaikki tulee alas paaluille. On olemassa useita erilaisia ​​tuotteita, jotka poikkeavat materiaalista:

 1. Pilejä puusta.
 2. Valmistettu metallista.
 3. Betonista.
 4. Vahvistettu betoni.

Säätiön rakentamismenetelmä

Jos puhumme ruuvityypistä, tehdään metalli paaluja, joiden päällä on terät (lovi). Kiitos niistä, tuote voidaan helposti ruuvaa haluttuun paikkaan. Samaan aikaan teokset tehdään sekä omilla käsillään että erikoistyökalun avulla. On tarpeellista kaivaa pieni reikä ja alkaa kääriä kasa maaperään tiukasti kohtisuoraan.

Putoamisvaihtoehto puhuu puolestaan. Käytetään paaluja, joissa on terävä kärki ja tylppä pää. Erikoislaitteiden avulla tuotteet ajetaan maahan haluttuun syvyyteen.

Porattu kellari on järjestetty eri tavalla. Hänelle kaivoja valmistetaan etukäteen, niihin on asennettu ontto kasa, kaikki on vahvistettu ja täytetty betonilla.

Kun kaikki paalut ovat paikoillaan, ne ovat linjassa horisontin kanssa ja vanteet suoritetaan. Tämä säätiö on tullut suosittu johtuen siitä, että sillä on suuri kantavuus. Lisäksi tätä pohjaa voidaan käyttää millä tahansa maaperällä riippumatta sen monimutkaisuudesta.

Esimerkiksi vakioruuveilla on seinämän paksuus 4 mm. Ongelmaisen maaperän kohdalla tämä indikaattori on enemmän kuin tarpeeksi. Mutta nyt voit ostaa tukia, joiden metalliseinän paksuus on 6,5 mm. Tämä laajensi tämäntyyppisten säätiöiden käyttöä, mikä on välttämätöntä teollisuudessa.

Tärkein tekijä, joka puhuu tämäntyyppisen perustan puolesta, on kyky rakentaa säätiö ongelmalliselle maaperälle. Mitä he ovat? Savimainen maaperä on likaista, turpea ja suolaista. Ei ole suositeltavaa rakentaa teräsbetonista pohjaa tällaisella pohjamaalilla. Ja jos teet tämän, luotettava muotoilu maksaa sinulle paljon enemmän. On käynyt ilmi, että paalusäätiön alhaisempaan hintaan saat laadukkaan perustan.

Hyödyt ja haitat paalusäätiöstä

Jotta saataisiin täydellinen kuva, tiivistää kaiken ja selvittää, mitkä ovat tämäntyyppisen säätiön edut.

 1. Edullinen. Vietät 30 prosenttia vähemmän rahaa keräyspohjan rakentamiseen kuin rakennettuun betonirakenteeseen (jos puhumme löysästä ja epävakaasta maaperästä).
 2. Lyhyt aika valmiin rakenteen rakentamiseen. Työ suoritetaan nopeasti ja ilman paljon työtä. Lisäksi erityislaitteiden käyttöä ei vaadita (vain ajotyypille). Jos haluat rakentaa pienen talon tai navetta, niin kaikki voidaan tehdä nopeasti ja omilla kädilläsi.
 3. Ihanteellinen rakennuksen rakentamiseksi ongelma-alueelle. Tämä on suota, savea jne.
 4. Pohjan turvallisuus ja kestävyys. Laitteen tekniikan noudattaminen voi kestää jopa 200 vuotta.
 5. Jos verrataan nauhan pohjaan, ei tarvita töitä kaivukoneiden kaivamiseen. Kyllä, eikä sinun tarvitse sotkea betonia. Tämän työn ansiosta on helppoa ja nopeaa.
 6. Voit aloittaa työn milloin tahansa, jopa talvella. Riittää selvittämään lumialueen ja aloittamaan prosessin.
 7. Jos paikan päällä on suuria eroja, tämä ei ole ongelma paalusäätiölle.
 8. Korkea lujuus ja kestävyys raskailla kuormilla.

Kuten näette, on paljon etuja, ja ne kaikki ovat varsin merkittäviä. Onko hänellä haittaa? Tietenkään kukaan ei voi tehdä ilman heitä. Sama koskee paalusäätiötä. Ne ovat pieniä, mutta on, joten kiinnittäkää heitä huomiota.

 1. Jos sinulla ei ole riittävästi tietoa, voit ostaa huonolaatuisia paikkoja. Ja tämä johtaa siihen, että ei ole syytä puhua perustetun perustuksen kestävyydestä. Loppujen lopuksi metalli voi ruostua, vahvistettu betoni murenee. Tämä voi johtaa traagisiin seurauksiin.
 2. Käytä paalusäätiötä kallioisella maaperällä ei voi olla. Terät voivat rikkoa, ja on vaikea saavuttaa haluttua syvyyttä. Tämän seurauksena matala, epävakaa perustus, joka ei sovellu rakentamiseen.
 3. Rakentamaan kellarikerros rakennuksen alle on mahdotonta. Sama pätee autotalliin.
 4. Korkea työvoimakustannus eristää vapaan tilan lattian alla ja koristele sitä.

Arvioiden mukaan useimmat ihmiset ovat tyytyväisiä tällaisen säätiön laatuun.

Nauhan perustustyyppi

Tämä on massiivinen rakenne betoniteräksestä. Se on vaikuttava paino, ja laite vie paljon vaivaa. Mikä on tällainen perusta? Kuva näyttää, miltä hän näyttää.

Tämä jatkuva nauha seuraa koko rakennuksen muotoa, mukaan lukien tukiseinät ja sisäseinät. Tämä on suljettu rakenne, joka on tehty betoniliuoksesta, joka on vahvistettu vahvikekaarilla. Mutta nauhan perustus voidaan pystyttää useista materiaaleista:

Kaikki kuorma siirretään nauhalle ja levitetään maahan. Säätiön erityispiirre on sen korkea kantokyky. Se sopii sekä pieniin taloihin että vaikuttaviin rakenteisiin.

Säätiön rakentamismenetelmä

Rakentaa tällainen säätiö, sinun täytyy hikoilla maan teoksia. Tosiasia on, että täyttämään nauha sinun täytyy kaivaa sopiva kuoppaan, joka seuraa ääriviivat talon. Sen leveys voi kuitenkin olla 40 cm ja syvyys 50 cm tai enemmän. Vaarallisista syistä tehdään kaivanto, jonka syvyys on 1,5 m.

Seuraava vaihe on hiekkalaatan asennus, jotta maaperä ei pääse pestä pois vedellä. Hiekkaa ja soraa karsitaan (kukin kerros on vähintään 10 cm), kotelo on tehty ylhäältä, vahvistetusta verkosta on asennettu ja kaikki kaadetaan betonilla. On luonteenomaista, että rahastojen, ponnistelujen ja rakenteen rakentamisen ajan tarvitsee paljon enemmän. Lisäksi sitä ei suositella käytettäväksi suon- tai savimaahan.

Hyödyt ja haitat liuska säätiö

Seuraavaksi tarkastelemme tämäntyyppisten säätiöiden etuja ja haittoja.

 1. Yksi säätiön tärkeimmistä eduista on mahdollisuus perustaa kellari ja autotalli. Ei vain viestintä voi piiloutua tässä huoneessa, mutta myös talon lämpöhäviö vähenee. Ja auton säilytyspaikka vapautuu.
 2. Suurista työvoimakustannuksista huolimatta voit tehdä kaiken työn itse. Koko prosessin kannalta ainoa mekaaninen työkalu, jota tarvitset, on betonisekoitin ja värähtelyyksikkö. Kaikki muu tehdään käsin ilman erikoislaitteita.
 3. Korkea kestävyys, ominaisuudet ja vastaavasti pitkän käyttöiän. Kun se on asennettu oikein, jalusta kestää vähintään 150 vuotta.
 4. Hyvä indikaattori pohjaveden kielteisistä vaikutuksista.

Huolimatta tällaisen säätiön kysynnästä, sillä on sen ilmeiset haitat:

 • maa- ja vesirakennuskustannukset;
 • pitkällä aikavälillä. Paitsi, että ne kaivaavat kaivannon jo pitkään, mutta myös rakennetaan muottipesä ja odottavat kuukautta, betoni kuivuu;
 • perusta tulisi kaataa välittömästi niin, että nivelet eivät muodostuisi. Jos annat niiden tapahtua, pohjan vahvuus pienenee merkittävästi. On tärkeää saavuttaa monoliittinen rakenne;
 • korkeat kustannukset, tämä koskee materiaaleja, työkaluja ja ponnisteluja;
 • nauha-pohja ei sovellu kaikentyyppiseen maaperään.

Jos otetaan huomioon kehittäjien arviot, monet huomaavat sen luotettavuuden ja pitkäikäisyyden. Kuitenkaan kaikki eivät ole tyytyväisiä siihen, että sinun täytyy viettää paljon aikaa koko prosessin aikana kaivamalla kaivosta vedenpitävyyteen.

Yhteenveto

Mitä opit tänään? Pohdimme kahdenlaisia ​​säätiöitä, joita käytetään useimmiten rakentamisessa. Lisäksi näimme niiden rakenteen eron ja päätimme myös kunkin tyypin vahvuuksista ja heikkouksista. Vain vertailla kaikkia tietoja ja päättää, mikä säätiö on sinulle paras. Loppujen lopuksi sanoen yksiselitteisesti, mikä on parempaa, se on mahdotonta. Jokaisesta tilanteesta tietyn ilme on paras. Siksi valita, päätä olosuhteista ja tavoitteista ja verrata näitä perustuksia. Joten, voit valita täydellisen vaihtoehdon.

Mikä säätiö on parempi - nauha tai kasa

Mikä säätiö on parempi - nauha tai kasa

Ilman liioittelua voimme sanoa, että minkä tahansa rakenteen tärkein elementti on sen perusta - perusta. Rakennuksen lujuus, vakaus ja kestävyys riippuvat vain oikein valituista perustuksista ja asennustekniikan tiukasta noudattamisesta.

Jotta voit valita oikeantyyppisen perustan rakennukselle, sinun on harkittava useita näkökohtia, nimittäin:

 • maaperän ominaisuudet, jotka vaikuttavat säätiön valintaan;
 • tutkitaan, millaisia ​​säätiöitä sovelletaan rakennustyömaalla, samoin kuin kaikki niiden positiiviset ja kielteiset puolet;
 • analysoida hyviä ja huonoja puolia ja tehdä lopullinen valinta.

Alla on kaikki mahdolliset säätiövaihtoehdot, niiden edut ja haitat, maaperän ominaispiirteet ja ilmasto-olosuhteet, jotka on otettava huomioon säätiön valinnassa.

Keskeinen asia säätiön valinnassa on täydellinen noudattaminen toistensa ja perustusten suhteen - niiden on oltava kokonaisuutena.

Maaperän ominaisuudet vaikuttavat säätiön valintaan

Maa on melko monimutkainen ja monikomponentti geologinen järjestelmä, joka koostuu kiviä, maaperästä ja erilaisista teknogeenisistä muodostelmista.

Maaperän luokittelu on monenlaista eri ominaisuuksien ja kriteerien mukaan. Kaikkien vivahteiden huomioon otetaan asiantuntijat, jotka voivat suorittaa geodeettisia tutkimuksia ja valita tällä perusteella optimaalisen ratkaisun säätiön valitsemiseen.

Kun otetaan huomioon maaperän yleiset ominaisuudet, voimme erottaa seuraavat:

 • Kivinen ja kivinen maaperä. Ne ovat erinomainen perustusrakennus, koska kivestä ei aiheudu veden haitallisia vaikutuksia tai huonoja haittavaikutuksia. Paras esimerkki maastosta tällaisella maaperällä on Crimea.
 • Clay maaperä. Tällaiset maaperät on jaettu kolmeen alalajiin: savi, lieju ja hiekkasauma - viittaavat enemmän maaperän kallistumiseen. Ei ole paras tyyppinen maaperä rakentamiseen, jatkuvasti epämuodostunut. Se on pieni tiheys, joten se kyllästyy helposti vedellä ja on "nestemäisessä" tilassa, ja se laajenee, kun se jäätyy. Kaikki tämä lisää pohjaveden määrän lisäämistä, mikä väistämättä johtaa viestinnän vuotamiseen ja perustusten liikkumiseen. Ainoastaan ​​kuivassa muodossa savimaat saattavat olla ehdollisesti osittain kuulumattomia kuorimattomia lajeja.
 • Sandy maaperä. Ne luokitellaan ei-lihaviksi maaperäiksi, ts. ne erittäin hyvin kulkevat vettä itseensä, täydellisesti sopivaksi puristukseen ja tiivistämiseen. Vesi ei pysähdy, mutta laskee, jolloin se ei ole vaaraksi säätiölle. Hiekkapohjaiset maaperät ovat: sora, keskikokoinen hiekka ja hieno hiekka (sitä kutsutaan myös "siltiksi", tämäntyyppinen hiekkainen maaperä on samankaltainen kuin saviä maaperä).

Hiekkaisen maaperän valmistus säätiölle

 • Orgaaniset maaperät. Näihin kuuluvat esimerkiksi turvetuhot, siltti. Tämä on kaikkein ongelmallinen maaperä, koska se on kaikkein löyhä, epävakaa ja korkein pohjavesi. Tällaiset maaperät ovat useimmiten alttiita muodonmuutokselle. Orgaaniset maaperät ovat erityisen yleisiä taigan alueilla ja osittain Moskovan alueella.

Turpeen valmistelu säätiön alla

Maaperällä on taipumus tiettyihin liikkeisiin ja muodonmuutoksiin rakennusten perustusten alla, nämä ovat seuraavat:

 • Sedimenttiä. Se syntyy lähinnä rakenteen painon vaikutuksesta välittömästi säätiön rakentamisen jälkeen ja muutaman vuoden kuluttua.
 • Nostot. Tämä ilmiö esiintyy pystytetyn rakenteen vaikutuksesta ja pohjaveden ansiosta.
 • Maaliikenne. Tämä on sekä maaperän nousu että sedimentti, joka riippuu suoraan kosteudesta, jonka seurauksena maaperän tilavuus muuttuu (se voi turvota ja kutistua esimerkiksi jään jäädyttämistä ja sulatusta). Maaperän liikkeet voivat olla horisontaalisia (johtuen rinteiden eroosioista) ja kerrostuneet (veden vaikutuksen vuoksi).
 • Epätasainen muodonmuutos. Tämä on vaarallisin maaperän liikkeen tyyppi, jonka syy on epäyhtenäinen maaperän koostumus, epäyhtenäinen kylläisyys kosteudella epätasaisen tiivistymisen seurauksena rakenteen rakentamisen aikana.

Tyypit, niiden pääpiirteet ja yhteensopivuus maatyyppien kanssa

Kun maaperätyyppejä tarkastellaan, selvitetään, millä maaperällä rakennelma on suunniteltu, voit valita optimaalisen perustan.

Rakennustyyppien tyypit ovat seuraavia tyyppejä: nauha, kasa, lohko, pylväs.

Käytetyn materiaalin mukaan: betoni, kivi ja puu.

Yleisimmin käytetty säätiö nauha ja kasa perusta. Lisäksi näiden säätiöiden ominaisuuksia kuvataan tarkemmin, analysoimalla, mitä voit määrittää, mikä säätiö on parempi - nauha tai kasa teidän tapauksessasi.

Perusnauha

Nippusäätiötä kutsutaan erikoisrakenteen ansiosta: rakennetun kehyksen ympärillä ja säätiön kaikkien seinien alapuolella on vahvistettu betoniraina, joka muodostaa suljetun silmukan.

Nauhatyypin tyyppi puolestaan ​​jaetaan kahteen alalajiin: se on monoliittinen ja modulaarinen. Ne eroavat laitteen tavoin.

Asennettaessa monoliittista nauhan perustusta suoraan pohjan asennuspaikalle, vahvistushäkki neulotaan ja se täytetään betonilla. Tämä takaa säätiön eheyden (lujuus).

Kokoonpannun näkymän kokoamiseksi vahvistetut betonilohkot kiinnitetään toisiinsa vahvistamisen ja sementin ansiosta.

Nauhan perustus eroaa myös perustuksensa syvyydestä (korkeampi tai matalampi suhteessa syvyyteen, johon maaperä jäätyy läpi) ja voi olla syvään ja matala-syvä. Esimerkiksi monoliittinen raskas rakennus rakennetaan syvälle haudattuun pohjaan ja kevyet puurakenteet rakennetaan matala-haudattuun perustukseen.

Mitä tulee yhteensopivuuteen maatyyppien kanssa, ominaisuudet ovat seuraavat:

 • nauhan esivalmisteita ei suositella yhdistettäväksi vedon ja veden kyllästyessä maaperässä sekä rinteissä;
 • kaistale monoliittinen pohja, joka soveltuu lähes kaikentyyppiseen maaperään;
 • On ehdottomasti kiellettyä rakentaa nauhatusperusta orgaaniselle maaperälle (esim. Suoita).

Edut liuskajohdosta ovat:

 • universaalisuus (sopii kaikkiin rakennuksiin);
 • yksinkertaisen aseman nauhan monoliittinen pohja (on mahdollista luoda itsenäisesti);
 • kaistale monoliittinen perusta on erittäin ilmatiivis;
 • nauhat tehdasvalmisteiset - hyvä ratkaisu, jos rakennuksessa on suunniteltu kellari tai pohjakerros.

Nauhalevyn haittoja voidaan harkita:

 • liuskapohjien materiaalien kustannukset ovat korkeammat kuin paalujen perustukset;
 • massiivisuus esikuorittujen nauhojen pohjalla, työvoimakkuus ja syvä tunkeutuminen säätiöön.

Pile-pohja

Pallosäätiöt ovat perustuksia, jotka muodostuvat paaluista, jotka on yhdistetty ylhäältä palkilla tai grillilevyllä (käytetään betonia ja vahvistettua betonilaattaa).

Kasa on tanko, joka upposi maahan, jotta kuorma siirretään rakennuksesta. Paalut voidaan betonista, metallista, puusta, yhdistettynä.

Maaperän tunkeutumismenetelmän mukaisesti paalut ovat:

 • Ajaminen: Ajaminen tapahtuu erikoiskoneiden avulla (joita kutsutaan kopiokoneiksi) tai värähteleviin erikoisyksiköihin. Tällaisia ​​paaluita voidaan käyttää vain, jos aluetta ei rakenneta, eikä ole rakenteita, joiden pohjat voivat vahingoittua.
 • Täytetyt: reikä porataan tai tunkeutuu maahan, johon betonia kaadetaan. Maaperän tukemiseen perustuvien säätiöiden luotettavuuden vuoksi kaivon pohja laajenee mikrosilmäyksellä, betonin kaatamisen jälkeen muodostuu kasa, jolla on ainoa kasa.
 • Ruuvi: vahvistetun betonivarren päässä on erityisiä terät, joiden avulla pino ruuvataan maahan.

Maaperätyyppien yhteensopivuuden osalta on huomattava, että paaluperustuksia voidaan käyttää kaikilla monimutkaisilla maaperäalueilla (löysät, kyllästettyinä) ja orgaanisilla maaperillä (esim. Turvemailla).

Porausruuvin pohjan maahan tunkeutumismalli

Ei pidä unohtaa, että tiheä, kivinen ja kallioinen maaperä on erittäin vaikea asentaa paalusäätiötä ja pile-ruuvia - yleensä on mahdotonta soveltaa.

Paalusäätiön etuja, jotka ovat enemmän kuin haittoja, ovat:

 • luotettavuus;
 • kannattavuus (kaikenlainen työvoimakustannusten ja materiaalikustannusten kasausperusta on halvempi kuin kaikki muut perustukset, mukaan lukien nauhatehtävät);
 • korkea lujuus;
 • pitkä toiminta-aika;
 • ruuvien paalujen yksinkertaisuus ja nopeus.

Paalusäätiön haitat ovat:

 • On mahdotonta tarkistaa pinoon kohdistuvat vauriot;
 • ruuvipillien korroosio on todellinen vitsaus;
 • mahdotonta rakentaa kellarissa.

Lopuksi huomaamme, että kaltevaan maastoon ja vaikeisiin kohokuvioihin yhdistetty perustus (nauha-kasa) soveltuu parhaiten.

Mikä on parempia ruuvipilareita tai nauhamaita - vaikea valinta sinun hyväksi

Tällä hetkellä yksittäisten talojen rakentaminen useimmiten käyttää pohjaa ruuvi- tai nauhalevityksessä. Molemmilla alustoilla on paljon etuja, sillä niillä on monia haittoja. Siksi, kun päätät, onko ruuvi- tai nauhatehtävä parempi, on ymmärrettävä perusteellisesti yhden tai toisen tyyppisen säätiön vivahteet, ja päättää sitten vain sen tarkoituksenmukaisuudesta käyttää sitä omassa rakenteessa.

Pyllyjen säätiö

On täysin selvää, että tämän tyyppisten alustojen laitteeseen käytetään paaluja, jotka toimivat tärkeimpinä tukina. Tämän pohjan eduista ja haitoista olisi otettava huomioon paalujen määritelmä. Joten mitkä ovat ruuvipallot, jotka ovat?

Jokaisessa paalun kannattimessa on terät, joiden ansiosta se on ruuvattu maahan vaaditulle syvyydelle. Tukit on valmistettu valetuista tai hitsatuista teräsosista (hitsattu terän tukipylvääseen).

Pallosäätiöiden suosio on viime aikoina kasvanut merkittävästi, koska niillä on suuri kantavuus. Monet erikoistuneista tehtaista alkoivat äskettäin tuottaa korkean lujuuden omaavia pinoja.

Esimerkiksi vakioruuveilla on metalliseinämän paksuus 4 mm. Tämä on tarpeeksi kestämään ongelma-alueiden vaikutuksia. Tänään voit jo ostaa tukia, joiden seinämä on 6,5 mm. Tämän vuoksi tällaisten perustusten käyttöalue rakennustyöhön on tullut paljon laajemmaksi, erityisesti teollisessa rakentamisessa.

On tarkoituksenmukaista järjestää emäkset paikoista ongelmatilanteissa. Näihin kuuluvat lianmuotoiset, loamyiset, turve- ja suotut maaperät. Jos tällaisissa olosuhteissa rakentaa perustan teräsbetonille, se on hyvin kallista. Ja se on pino-ruuvin säätiöt, jotka voivat tarjota tällaisissa olosuhteissa korkea lujuusindikaattorit sekä edulliset kustannukset.

Edut ja haitat

Niinpä ruuvipillojen edut ovat seuraavat:

 • Paalusäätiön pystytyskustannukset voivat olla halvempia asentamalla vähintään 30% raudoitetun betonin pohjasta (olosuhteissa, joissa on löyhä ja epävakaat maaperät rakennustyömaalla);
 • Lyhyt asennusaika. Tällöin erikoistuneiden laitteiden käyttöä ei tarvita. Yksittäisen asunnon rakentamiseksi voit asentaa paalut manuaalisesti;
 • Ihanteellinen vaihtoehto rakennusten rakentamiseen suolla, löysällä ja epävakaalla maaperällä;
 • Kestävyys ja turvallisuus;
 • Ottaen huomioon, että jokainen tuki on valmistettu teräksestä, joka on käsitelty erityisellä suojavarustuksella, se voi olla jopa 150 vuotta;
 • Paalujen asennusta varten ei ole tarvetta tehdä alustavia töitä kaivukoneiden kaivamiseksi, mikä vähentää merkittävästi talon perustan rakentamistaikaa;
 • Tukien asennus voidaan tehdä milloin tahansa vuoden aikana;
 • Ihanteellinen päätös laitetta varten perustan suuressa eron korkeudessa sivustossa.

Mutta olen samaa mieltä siitä, että kaikenlaisilla säätiöillä on useita tiettyjä haittoja. Paalujen tuet eivät ole poikkeus, tietenkin miinojen luettelo, kun rakennetaan tätä säätiötä, on täysin merkityksetön, mutta sinun on myös kiinnitettävä erityistä huomiota ruuvipillojen haittoihin valittaessa perustan tyyppiä tulevalle rakentamiselle.

Joten haitat ovat seuraavat:

 1. Käytetyn materiaalin laatu. Tämä on ehkä tärkein asia. Ilman tarvittavaa tietoa voit ostaa heikkolaatuisia tuotteita. Tällöin paalujen säätiön kestävyys voidaan unohtaa. Metallin suurin haittapuoli on sen alttius korroosiolle vuorovaikutuksessa veden kanssa, joten jokainen tuki on välttämättä käsiteltävä erityisellä suojaavalla koostumuksella ja valmistettu vain laadukkaasta teräksestä.
 2. Kivinen maa ei ole paras vaihtoehto asentamiseen. Terien asennuksessa on tavallisesti katkaistava, ja telineiden asentaminen haluttuun syvyyteen on mahdotonta. Tuloksena on epävakaa, matala-pile-pohja, joka ei sovellu rakennuksen rakentamiseen siihen.
 3. No ja luultavasti suurin miinus on kellarin huoneen puute ja suuret työvoimakustannukset lattian alla olevan vapaan tilan lämmittämiseen ja kellarikerrokseen. Lisäksi kaikki vedenjakelu- ja viemäröintijärjestelmät on haudattava ja huolellisesti lämmitettävä, koska kellarin puuttuminen edistää maaperän jäädyttämistä talon alle.

On lisättävä, että paalujen valinnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota hitsauspisteisiin. Hitsauksen on oltava siististi ja välttämättä käsiteltävä bitumimastilla korroosiota tai muita erityisiä yhdisteitä vastaan.

Strip-säätiö

Jos puhumme tämän tyyppisestä perustasta, on ensin toivottavaa ymmärtää, mikä on raidasperusta ja mikä se on.

Tämän tyyppiset alustat ovat jatkuva suljettu rakenne, joka on tehty betoniseoksesta, jossa on pakollinen kirjanmerkki vahvistuskotelon sisällä. Pohja on pystytetty tulevan rakenteen koko kehälle.

Tämä pohja sopii sekä puu- että monoliittisiin rakennuksiin. Perusrakenne on alustava kaivaustyö, jonka aikana kaivetaan kaivantoa tarvittavan koon pohjalta. Lisäksi vedenpitävä tyyny on järjestetty pakolliseksi pohjaveden maaperän eroosion estämiseksi. Seuraavana vaiheena on muotti, metallirunko on asetettu ja betoniliuos kaadetaan.

Pohja voidaan kaivata sekä matalassa että syvässä. Tämän arvon valintaan vaikuttaa ennen kaikkea maaperän tyyppi, tulevan rakenteen kuorma.

Edut ja haitat

Nauhapohjien seuraavia etuja voidaan korostaa:

 • Tämän tyyppisen taivutuksen kiistaton etu on kellari. Sen lisäksi, että se voi piilottaa kaikki tietoliikennejärjestelmät, se vähentää talon sisäpuolen lämpöhäviötä;
 • yksinkertainen laite mahdollistaa oman säätiön rakentamisen ilman erikoislaitteiden vuokraamista;
 • pohja on parantanut lujuusominaisuuksia ja siksi se kestää useita vuosikymmeniä;
 • Tämä pohja on erittäin kestävä pohjaveden kielteisten vaikutusten suhteen.

Huolimatta siitä, että tällainen säätiö talon alla on yksi suosituimmista, sillä on sen haitat. Nauhapinnan haitat ovat seuraavat:

 1. Tällaisen perustuksen rakentamisessa on välttämätöntä suorittaa riittävän suuri määrä maanrakennustöitä.
 2. Jos säätö on järjestetty itsenäisesti, rakennusaika voi olla melko pitkä, koska kaivannon kaivamisen lisäksi on tarpeen asentaa muottipesä ja kaataa betonia.
 3. Täytä pohja betonilla välittömästi. Jos kaadetaan liuos muutamassa päivässä, syntyy saumoja, jotka vähentävät pohjan lujuusominaisuuksia.
 4. On epäkäytännöllistä rakentaa nauhan perustus ongelmalliselle maaperälle ja turpeen maaperälle.
 5. Kalliimpia materiaaleja kuin paalun perustuksia ja aikaa vievää.

johtopäätös

Niinpä, vaikka kuinka kovaa se kuulostaisi, viimeinen sana kysymyksessä, että on parasta ruuvaa paalut tai nauhan säätiö on sinun. Tämä johtuu siitä, että huolimatta ensisijaisista suuntauksista yhden tai muun tyyppisen säätiön käyttämiseen tietyissä olosuhteissa kukaan ei motivaa sinua rakentamaan kasaantumista voimakkaalle, käytännöllisesti katsoen vailla puutteellisia maaperä.

Siksi päätettäessä, mitkä säätiö valitsee talon, on toivottavaa tehdä kaksi vertailevaa lausuntoa, ellei tietysti et voi päättää itse, mitkä säätiö on halvempaa ja helpompaa rakentaa ja eristää omalla tavalla. Ja varmasti harkitse, että vaikka paalujen perustuslaitteisto suorittaa maaperän tutkimuksia koskevia tutkimuksia ja tarvittavia kuormia koskevia tarkkoja laskelmia. Suorittamalla alustavat laskelmat, vertailemalla hyviä ja huonoja puolia, ja mikä tärkeintä, yhden tai muun tyyppisen säätiön soveltaminen rakennustöihin, voit varmasti määrittää itsellesi parhaan mahdollisen vaihtoehdon. Tärkeintä on tarkastella ominaisuuksia ja kykyjä sekä työvoiman että taloudellisten resurssien suhteen.

Vertailu ruuvipilareista ja nauhateoksista

Säätiö on koko rakennuksen perusta, ja talon tai autotallin vahvuus, vakaus ja kestävyys riippuvat siitä. Ja rakennuksen pohjan suorituskykyominaisuudet riippuvat pitkälti rakennetyypistä.

Teippityyppi on erittäin suosittu itsesuunnittelua varten, sitä käytetään erilaisiin rakennuksiin eri maissa.

Ruuvipallot levitetään aktiivisesti viime vuosina. Usein kysytään, kumpi näistä kahdesta lajista voi valita.

Tee näin, huomioi kunkin edut ja haitat.

Nauhapohja ja milloin on parempi olla käyttämättä?

Vahvistettu betoni nauha, joka kulkee pitkin talon kehää ja kannen seinämien alle. etuja:

 • Suuri lujuus. Nauhan perustukset voivat kuljettaa raskaita kuormia, tämän parametrin mukaan vain muutamia voidaan verrata siihen. Pile tässä mielessä on huomattavasti huonompi.
 • Kestävyys. Jollei kirjanmerkkien ja tarkkojen laskelmien säännöistä muuta johdu, se voi toimia satoja vuosia.
 • Helppo kirjanmerkki.

Kuitenkin tällaiset haitat ovat runsaasti.

 • Materiaalien korkea kulutus. Se vie paljon konkreettisia, ja sinun on vielä ostettava tangot, muotti materiaalit jne.
 • Täytäntöönpanon edellytykset. Betoni kovettuu hyvin tiettyyn lämpötilaan ja kosteuteen. Talvella on vaikeaa ja usein mahdotonta asettaa betonia.
 • Valmistustyön aineellinen määrä - kaivaminen, muottien asentaminen, asentaminen, jne.

Erikseen kannattaa mainita matalassa syvennyksessä oleva näkymä, joka on halvempi ja yksinkertaisempi välilehdessä, mutta joka on huonompi kuin vaihtoehto, jossa on syvä välilehti maaperän voimakkuudesta ja kestävyydestä.

Esivalmistetta, joka on valmiit betonilohkot, on myös helpompi asentaa, mutta sen vahvuus on huonompi kuin klassikko.

Joissakin tapauksissa nauhalevyä ei ehdottomasti suositella:

 • Kun rakennus on pystytetty historiallisten muistomerkkien ja muiden suurta kulttuuriarvoa muistuttavien rakenteiden ohella. Maa-alueet voivat häiritä kuormien jakautumista maaperässä ja vahingoittaa muistomerkkiä.
 • Samoin on mahdotonta asettaa tällaista säätiötä viestinnän, puiden läheisyyteen.
 • Tällainen säätiö ei ole paras valinta kellukkeille, suolaiselle maalle, aloille, joilla on korkea pohjavesi.

Pyllyjen säätiö

Ruuvipallot ovat putkia, joissa on hitsattuja terät, jotka ruuvataan maaperään. Niiden etuja:

 • Edullinen. Tällainen säätiö voi maksaa kaksi kertaa halvempaa kuin kaistale.
 • Kyky kirjautua milloin tahansa vuoden aikana. Voit ruuvi jopa talvella, jopa kesällä, jopa lämpöä, jopa sateessa.
 • Ei tarvitse odottaa kovettumista, paalut ovat valmiita kantamaan kuorman heti asennuksen jälkeen.
 • Minimaalinen sivuston valmistelu. Ei rakennusta ja maanrakennusta.

On myös joitain haittoja:

 • Suhteellinen hauraus. Metallia, jota käytetään tukien aikaansaamiseen, on alttiina korroosiolle, se on selvästi huonompi kuin käyttöikä.
 • Pienikapasiteetti. Säätiön rakenne ei sovellu raskaisiin rakennuksiin.
 • Korkeat vaatimukset laatu paaluille ja kirjanmerkin lukutaito.
 • Taipumus siirtää kasa vaakasuoraan ja pystysuoraan.

Sinun ei pidä unohtaa, että on tarpeen tehdä sitova ylhäältä, ja lopussa jalusta on rakennettava ympäri kehä talon.

Haluat valita ja mitä haluat?

Yleisratkaisua ei ole, riippuu paljon rakentamisen tyypistä ja maan luonteesta. Kevyen talon rakentamiseen puusta, sandwich-paneeleista tai puukehyksestä on parempi rakentaa kasa. Kuorma on pieni, talon rakenne ei pelkää pohjan pieniä vääristymiä, eikä se ole halkeilemisen aiheuttama.

Nauhan pohja olisi suositeltavaa, jos massiivinen talo tiilestä, lohkosta, betonista rakennetaan.

Tämäntyyppinen pohjarakenne on hyvä valinta kaasubetonirakenteelle, joka on erittäin hauras ja säröily helposti, kun kannattimet tukkeutuvat.

Pileissä ei tässä tapauksessa ole sopivaa riittämättömän jäykkyyden takia.

Rakenne sopii hyvin upotettuun nauhaan rakenteisiin, joilla on kohtalainen paino. Yksikerroksiset rakennukset tai rakenteet, jotka on valmistettu kevyistä materiaaleista. Mutta on syytä ottaa huomioon todennäköisyys kantaesijännitteenjakovastukset johtuen maan jäätyminen alla.

Liikkuva maaperä, ruuvi paalut ovat parempia, koska edullisin ja kevyesti, tämäntyyppinen talon perustan tarjoaa hyvän "sitkeys". Se tarttuu syvempiin, tiheämpiin maaperän kerroksiin, jotka ovat vähemmän liikkuvia ja yleensä alttiita jäätymiselle.

Raskas monoliittinen nauha-alusta pienelle talolle ei ole vain epäkäytännöllinen, ja joskus jopa haitallinen.

Jos talo on kevyt ja ei aiheuta suurta paineita tukeen, se ei voi vastustaa maaperän kallistumisen voimia, jotka pyrkivät työntämään säätiötä ylöspäin. Pileillä ei ole tällaisia ​​vaikutuksia niiden suunnittelun vuoksi.

Yleensä on tärkeää tutkia tarkasti maaperän ominaisuuksia alueella, ennen kuin päätetään, mikä on parasta tässä tapauksessa - paalun tai nauhan tyyppistä rakennetta.

Alapatyyppien vertailuominaisuudet

Rakentaessaan taloa, sen suunnittelu alkaa säätiön valinnalla - rakennuksen pääosalla, joka takaa koko rakenteen luotettavuuden ja vakauden.

Nykyaikaiset rakennusmarkkinat tarjoavat kuluttajalle seuraavan rakentavan tyyppiset perustukset: pylväs-, nauha-, laatta- ja kasa. Jokaisella niistä on ilmeisiä etuja ja puutteita, jotka on otettava huomioon, jotta estetään materiaalien ylitys, muodonmuutokset ja halkeamat tukirakenteissa.

Nauhan ja paaliruuan perustuksen vertailu.

Pilarin perusta

Pylväspohja on tukipalkkien ja seinien risteyksissä asennettujen pilarien järjestelmä.

Tyypillinen ratkaisu on betonin lohko, joka on asennettu esikaivattuun kaivoon, joka on peitetty raunioilla, joka on vaurioitunut ennen asennusta. Periaatteessa se sopii pienikokoisten, kehys- ja kehyspaneelien rakennuksiin.

Tämän säätiön tällaisen yksinkertaistetun version edut

 • maksaa halvinta
 • rakennettu tarpeeksi nopeasti
 • ei edellytä ylimääräistä työtä.

Samalla tämä malli on vakavasti haitallinen:

 • Ei sovellu vaativaan pitkäikäiseen asuntoon.
 • Pylväsperusta ei sovellu maaperän karsimiseen, sillä kunkin sarakkeen siirtymän ero johtaa nopeasti korjaustarpeeseen.

Maaperän pudotusominaisuus on niiden tilavuuden muutos valtion siirtyessä sulatusta jäädytettyyn ja päinvastoin.

 • Mahdollisuus rakentaa kellari tai kellari.

Noin samoilla hyönteillä ja haitoilla on paalupohja tylsyillä paaluilla.

Erona edellisestä tyypistä on, että tuet ovat sylinterimäisiä betonipilarit, joissa on teräsvahvistus, joka on saatu betonisoimalla kaivoja, jotka aiemmin porattiin pakastussyvyyden alapuolella.

Strip-säätiö

Suosituin kellari vaihtoehto talojen ja mökkien rakentamiseen on teippi.

Hän sai nimensä johtuen suunnitelmasta suljetun silmukan (nauhan) muodossa, joka on asetettu rakennuksen kehälle sen kantavien seinien alla. Koska tällainen laite jakaa tasaisesti talon painon koko säätiön alueelle, se mahdollistaa entistä suurempien rakenteiden rakentamisen kuin pylväsrakenteiden avulla.

Sekä monoliitti- että precast-nauhalevyn etuja ovat:

 • suurempi luotettavuus verrattuna sarakkeen pohjaan,
 • mahdollisuus tehdä kellarista

Valitettavasti tällainen säätiö ei myöskään ole yleinen ja sillä on useita vakavia rajoituksia:

 • Nauhasisäätiö ei myöskään ratkaise monia maaperän talteenottoon liittyviä ongelmia, ellei kyse ole maan eteläisistä alueista, joissa pakkasten syvyys on pieni.

Nauhan jatkuva kausiluonteisuus liukastumisen ja jäätymisen vuoksi myös kiinteän nauhan tapauksessa useita vuosia aiheuttaa jännityksen, muodonmuutoksen ja johtaa halkeamien ilmaantumiseen. Osittain tämä ongelma voidaan ratkaista lämmittämällä, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia.

 • Mitä suurempi talo on, sitä vaikeampi on tehdä luotettava nauha.

Suuri pituus nauhalevystä ja maaperän kausittainen liike voi rikkoa.

 • Puurakenteissa nauhan pohjalle huonon ilmanvaihdon takia kosteus lisääntyy, mikä johtaa talon alemman kruunun mätänemiseen ja viivästymiseen, johon lattia on kiinnitetty.
 • Nauhalevyn käyttöikää voidaan vähentää raudan korroosion vuoksi ja tietyissä olosuhteissa betoni itsessään on altis sulfaattikorroosille.

Laattoalaptio

Vähemmän yleisesti käytetty pohjalaatta.

Se on monoliittinen versio kiinteästä betonilaatasta, jota usein kutsutaan kelluvaksi, koska se liikkuu maan kanssa. Asennus on seuraavanlainen:

 • maaperän yläkerros poistetaan;
 • hiekkalaatikko on valmistettu, joka on huolellisesti särkynyt;
 • vedeneristys luodaan;
 • muotti on tehty;
 • betonia kaadetaan, minkä jälkeen se kovettuu, sitä värisemällä lisätään lisävoimaa.

Laattojen pohjaa käytetään pohjaveden korkeassa pitoisuutena, heikossa ja karkeassa maaperässä suuren tukialueen takia, mikä takaa talon korkean vakauden.

Tällaisten levyjen vesi- ja lämpöeristys vaatii vakavaa pätevyyttä, ja epätasaisen maaperän väärän asentamisen vuoksi vääristymät ilmenevät.

Tällaisen säätiön edut ovat:

 • korkea kantokyky
 • mahdollisuus kuormituksen jakamisen mahdolliseen uudistamiseen.

Samaan aikaan laattojen perustukset eivät ole ilman haittoja:

 • joista ensimmäinen on korkea hinta
 • ei ole mahdollista perustaa kellarista
 • puutaloissa ilmastoinnin ongelma voi aiheuttaa rakennuksen alemman osan elementtejä.

Pile-ruuvi-pohja

Pilariruuvi on erilainen paljon yleisemmällä sovelluksella, joka mahdollistaa melko monimutkaisten rakennustehtävien ratkaisemisen erikoisrakenteisilla paaluilla, jotka on upotettu ruuvimeisselämenetelmällä. Ensimmäistä kertaa vastaavanlaista tekniikkaa käytettiin majakan rakentamisessa tulvassa maaperässä. Nykyaikaisissa ruuvirakenteissa käytetään sellaisia ​​tapauksia, joissa muuntyyppiset perustukset eivät pysty tarjoamaan luotettavuutta maaperän ominaisuuksien vuoksi. SVF-konserni sai massiivisen suosiota ruuvipilareistaan ​​Pietarissa.

Ruuvaamot eivät salli pakkasen voimia, jotka vaikuttavat taloon

Pile-perustuksen etuja ovat:

 • Taloutta. Verrattuna perinteisiin nauhapohjelmiin kustannukset ovat vähintään 40% halvempia.
 • Ei viitettä ympäristön lämpötilaan - rakentaminen on mahdollista ympäri vuoden.
 • Korkea asennusnopeus. Koko prosessi kestää useita päiviä, ja säätiö itse ei vaadi kutistumista - paalut ovat valmiita täyteen kuormaan välittömästi ruuvauksen jälkeen.
 • Erilaisia ​​sovelluksia. Marshy, turve- ja tulvatut maaperä eivät ole esteenä pile-ruuveja varten.

Loose maaperä, joka aiheuttaa vakavan ongelman muuntyyppisille perustuksille, ei myöskään ole kauhea ruuvipinoille, koska leveä terä, joka kestää vetää paalua maasta. Ja maaperän epäyhtenäisyys, joka aiheuttaa muodonmuutoksia levyille ja täytetyille paaluille, ei ole sellaista vaikutusta paaliruuveihin, jos annat kunkin paalun erilaisen kantavuuden erilaisen syvyyden hautaamisen avulla. Samalla toiminnolla voit rakentaa epätasaisille alueille, myös rinteillä, myös vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa, jos laitetta ei voi käyttää, säätiön asennus voidaan tehdä manuaalisesti.

 • Ympäristöystävällisyys. Voit tallentaa luonnonmaisemasi. Ja ylläty siitä, että rakennustyöt eivät ole paikalla.
 • Suuri ylläpidettävyys, mahdollisuus suunnitella viestintää rinnakkain säätiön rakentamisen ja kiinnityksen olemassa oleviin rakennuksiin.
 • Hyvä ilmanvaihto kotona.
 • Mahdollisuus luoda pohjakerros.

Edellä esitetyn perusteella voimme päätellä, että kaikentyyppisistä perustetuista tyypeistä paaliruuvi eroaa suurimmasta joustavuudesta kohtuullisin kustannuksin.