Laitteet laajennettujen savilohkojen valmistukseen

Laajennettu savi - suosittu rakennusmateriaali, joka on yksi kevytbetonin lajikkeista. Se poikkeaa tavallisesta betonista korkeilla lämmöneristysominaisuuksillaan, jotka saavutetaan huokoisen rakenteen ansiosta.

Laajennettu savi kone

Tässä artikkelissa kuvataan laitteistoa laajennetun savilohkon ja sen valmistusmenetelmien tuotannossa. Tutkimme lohkotuotteiden koostumusta, osamääriä, muovaus- ja kuivausominaisuuksia.

1 Suositus laitteiden valinnasta

Jotta voidaan vahvistaa laajennetun savibetonilohkon tuottaminen kotona, tarvitaan kaksi erilaista laitetta - betonisekoitin ja vibropressi. Ensimmäistä konetta käytetään liuoksen valmistamiseen, toinen - tarvittavien kokoisten lohkojen muodostamiseen.

Laitteiden erityinen valinta on tehtävä suunniteltujen tuotantomäärien perusteella. Kun järjestät pienen tuotannon (enintään 400 yksikköä päivässä), pääset tavallisella betonisekoittimella, jonka hinta ei ylitä 15 tuhatta ruplaa. Tarvitset betonisekoittimen, jonka tilavuus on 200-250 litraa. Kuitenkin, jos aiot aloittaa lohkojen tuottamisen vakavasti, on järkevää ottaa pakkotyyppinen betoni mikseri, jonka hinta on 50-150 tuhatta.

Automaattinen tuotantolinja

Tosiasia on, että betonisekoittimella ei ole kovin sopivaa sardeniittiratkaisun sekoittamista, koska tekniikan mukaan sinun on ensin täytettävä savesta vedellä ja täytettäessä betonin sekoittimessa komponentteja, huokoiset ja kevytpuristetut savimaitokset eivät tartu pintaan eivätkä sekoita. Ongelma voidaan eliminoida sekoittamalla käsin komponentit lapioon, mutta keskittyminen keskimääräisiin tuotantomääriin ei ole vakava.

Vibropressin valinta on monimutkaisempi, koska markkinoilla on paljon tällaisia ​​koneita - liikkuvia, kiinteitä, automaattisia ja manuaalisia. Tällöin on tarpeen ohjata kaksi tekijää: työpajan varatun alueen ja valmistettavien lohkojen tyyppi.

Lämpötilatuotteita on kaksi tyyppiä - lämpöeristys (pieni tiheys) ja rakenteellinen (suuri tiheys). Lämmöneristyslohkot ovat yleensä onttoja. Mitä enemmän tyhjiä lohkoissa - sitä pienemmät kustannukset. Jos aiot tuottaa eristystuotteita, valitse sitten koneita, joissa on kuivattuja muotojen muotoja, joita käytetään useimmiten omalla alueella. Keskiluokan laitteilla on usein vaihdettavat muotit, jotka mahdollistavat eri lohkojen valmistuksen yhdellä koneella.

Työperiaatteesta riippuen on olemassa kahdenlaisia ​​vibropressejä:

Kotituotanto

Värähtelevät pöydät ovat monitoimisia laitteita, joita voidaan käyttää lohkotuotteiden lisäksi myös päällystyslaattojen valmistukseen. Kun työskentelet värähtelevän pöydän kanssa, muovaustriisi täyttyy liuoksella, kun taajuusmuuttaja on päällä, eikä lisäpuristusta ole. Lopputuotteiden laadun osalta taulukot menettävät merkittävästi täysimittaisia ​​koneita.

Muodostuskoneen periaate on erilainen. Niiden matriisi on kasvanut korkeusmitat, kun liuos on täytetty, matriisi suljetaan puristimella - yläkansi ja sitten värähtelyasema kytketään päälle. Tämän seurauksena lohko pakataan paitsi värähtelyn myös mekaanisen paineen avulla. Väräjärjes- telmien kustannukset alkavat 6 tuhannesta, ja ne voivat saavuttaa jopa 200 tr. Hintaluokkaan kuuluvat yksiköt, jotka on suunniteltu 1-2 lohkon samanaikaiseen tuotantoon.

1.1 Teknologia, raaka-aineet ja komponenttien mittasuhteet

Muutamia sanoja laajennetun savielementtien tuotantotekniikasta. Lohkojen muodostamiseen käytetyllä laastilla on mittasuhteet tilavuudesta 1: 3: 6 - sementti-hiekka-laajennettu savi. Lohkojen lujuus riippuu suoraan käytetystä sementtimerkistä, jotta lopputuotteiden laatu ei vaarantuisi, on järkevää ottaa sementti M400-M500.

Hiekkaa voidaan käyttää jokina ja urana. Jos aiot varmentaa tuotteesi, sinun on valittava hiekka, jonka koko on jaettu GOSTin vaatimuksiin. Laajennettu savi voidaan murskata - raekoko 1-10, tai silkkaa - jaetta 1-5.

Eri tiheyden kaltaisten kevyiden aggregaattien koostumus

Liuoksen sekoittamisen sekvenssi on seuraavanlainen - aluksi vettä lisätään betonisekoittimeen, johon kaadetaan laajennettu savi, seosta sekoitetaan ja tarvittava määrä hiekkaa kaadetaan sementillä. Sen jälkeen, kun liuos on sekoitettu tasaiseen koostumukseen, se jaetaan muottiin.

Lävistyksen jälkeen lohko alkaa säilyttää muodonsa, se asetetaan myymälän lattiaan, jossa se kallistetaan, kunnes saavutetaan myyntivahvuus. 2-3 päivän kuluttua lohkot voidaan pinota. Höyrykammioita käytetään nopeuttamaan kuivausnopeutta laajamittaisessa tuotannossa, mutta sardeldiittibetonien kotipohjainen tuotanto ei vaadi niitä, koska tällaiset laitteet ovat korkeita.

1.2 Yleiskatsaus vibrobank Sprut-2 (video)

2 Yleiskatsaus laajaperäisten savilohkojen vibraattoreihin

Tarjoamme harkittavaksi yksi suosituimmista vibrokoneiden mallista jokaisessa hintaluokassa:

 • Hephaestus 2 (kustannukset 11 tuhatta);
 • Vibromaster "Hermes-1000" (maksaa 30 tuhatta);
 • Octopus-2 (hinta 60 tuhatta).

Koneen Hephaestus-järjestelmä

Gefest-2-kone on alkuluokan laite. Tällä koneella on mahdollista valmistaa 390 * 190 * 190 mm: n kokoisia ja 95 mm: n paksuisia väliseiniä olevia onttoja ja täyteläisiä seinälohkoja. Laitteessa on äärimmäisen yksinkertainen rakenne, joka koostuu lohkokappaleista ja vibrocapsista, joihin sähkömoottori on asennettu. Mukana ovat myös lisäosat aukkojen lohkojen muodostamiseksi.

Gefest-2-koneen käyttöteknologia: muoto asetetaan tasaiselle alustalle ja täytetään sardelliittibetoniliuoksella, tärinänvaihde aktivoidaan 2-3 minuuttia, minkä jälkeen kansi ja muoto poistetaan ja laite pysyy lattialla. Tämän laitteen avulla voit tehdä enintään 200 savipeltiä vaihdosta siirron aikana.

Hermes-1000 vibromaster on identtinen edellä mainitun yksikön kanssa, mutta Hermesilla on parannettu toiminto. Niinpä koneessa on mahdollista tuottaa samanaikaisesti 6 lohkoa ja valmistettujen ko- koiden kokonaismäärä on kasvanut 10: ksi. Hermes-1000: ssä on myös voimakkaampi värähtelytoimilaite, joka takaa materiaalin laadukkaan tiivistymisen.

Octopus-2 on kiinteä värähtelevä kone. Tämä on vakava laite, jonka suorituskyky on 1000-1500 yksikköä siirtoa kohden. Koneen huollon suorittaa yksi käyttäjä. Laitteessa on teollisuusvirtalähde IV-99, jonka kapasiteetti on 550 W ja joka toimii 380 V: n verkkovirralla. Koneen paino on 140 kg. Yhdessä koneen kanssa sinun on ostettava puiset kuormalavat, joiden päälle lohkot asetetaan irrottamisen jälkeen.

Laitteiston estävien tuotteiden lisäksi voidaan tehdä jalkakäytäviä, seinäkiviä ja päällystyslevyjä (tämän vuoksi sinun on ostettava sopiva matriisi). Matriisit ovat melko kalliita komponentteja, joiden hinta vaihtelee 25-36 tuhatta ruplaa kohden.

Laitteen edut laajennettujen savibetonilohkojen valmistukseen

Ceramsite-betonilohkot ovat rakennusaineita, joita käytetään asuin- ja teollisuusrakennusten seinien rakentamiseen. Heidän laaja käyttö alkoi melko äskettäin, mutta he ovat jo saavuttaneet suosiota useimpien rakentajien keskuudessa.

Betonimylly ja kone keramitsiteknisten lohkojen valmistukseen

Prosessin tekeminen laajennetuista savi lohkojen voidaan tehdä sekä tehtaalla ja kotona omilla käsillään. Toisessa tapauksessa valmistettujen tuotteiden laatu on kuitenkin huomattavasti alhaisempi.

Valmistusmenetelmän ja ominaisuuksien mukaan ne ovat samanlaisia ​​kuin puhtaan betonin lohkot, sillä eroa on, että laajennettua savea käytetään raskaana täyteaineena eikä murskattuna. Laajennetun savi on helppoa, lohkot ovat paljon helpommin kuin klassinen betoni.

1 Slaydite-lohkojen käytön edut

Laajennetun saven lohkoilla on niin erinomainen ominaisuus kuin tulenkestävä. Tämä pätee sen vuoksi, että laajennettu savi ei voi syttyä tai sulaa. Korkeissa lämpötiloissa se voi vain halkeilla ja romahtaa. Juuri tällaisten lohkojen suosiminen kaikentyyppisissä rakenteissa on nimenomaan poissulkeva lisätarkennuksen tarve.

Lohkojen suosituimpien mallien tyypit ja ominaisuudet

Korkea suorituskykyinen sardeldiitti osoittaa paitsi korkealla myös matalissa lämpötiloissa. Kun rakennetaan kylmään pohjoiseen ilmastoon, sardeldi-betonilohkot muuttuvat välttämättömäksi työkaluksi. Lämpötilan muutosten aikana laajennettu savi voi kestää noin 50 jäädytys- ja sulatusjakson.

Käyttämällä keramsit, voit olla varma ylläpitää lämpöä sisällä asunnossa. Aurinkoenergian kertyminen päivän aikana yhdessä hitaan lämmön vapautumisen omaisuuden kanssa ulkoiselle ympäristölle teki sardelliitti erinomaisen materiaalin siviilien rakennusten rakentamiseksi.

Laajentuneesta savesta tehdyt talot kykenevät "hengittämään", jolloin huoneen optimaalinen lämpötila säilyy.

Slaydite-lohkot tekevät erinomaisen työn eristyneisyydestä kadun melusta, ja lisäääneneristysjärjestelmän asentaminen ei enää ole tarpeen.

Näin ollen on mahdollista korostaa seuraavia laajennetun savimaisen betonilohkon tuotannon tärkeimpiä etuja:

 • pienempi paino verrattuna betoniin, suuri lujuus;
 • lämmöneristysominaisuudet;
 • vastustuskyky aggressiivisille kemiallisille ympäristöille;
 • rakennusseinien nopeus käyttämällä tätä materiaalia;
 • pakkasenkestävyys;
 • täydellinen ympäristöystävällisyys tuotannossa ja jatkokäyttö rakentamisessa.

1.1 Valmistustekniikka laajensi savea

Tällaisten lohkojen valmistukseen käytetty pääaine on laajennettu savi. Se valmistetaan menetelmällä korkean lämpötilan käsittelyä savea tai palaa. Jäljelle jäävät osat: vesi, sementti, hiekka.

Katso myös: kivenleikkuukoneen suunnittelutoiminnoista.

Joskus lisätään erilaisia ​​pehmittimiä veden kulutuksen vähentämiseksi ja seoksen elastisuuden lisäämiseksi. Useimmiten nestemäinen saippua tai liima toimii pehmitettävänä aineena.

Prosessi keramzit betonipuolen tekemiseksi erikoiskoneessa

Laajennetun saveen seoksen komponenttien mittasuhteista riippuen valmistetulla lohkolla voi olla erilaisia ​​ominaisuuksia. Yleisimmät laajennettujen savilohkojen valmistuksessa ovat niiden tyypit:

 • rakenteellisia;
 • rakentaminen ja lämmöneristys;
 • lämpöeristys.

Ensimmäinen vaihtoehto, rakenteellinen yksikkö, voidaan saada lisäämällä sementin osuutta koostumuksen kokonaismassaan. Tällaisten lohkojen valmistus on rationaalinen monikerroksisten asuinrakennusten rakentamiselle, joissa vaaditaan tukirakenteiden jäykkyyttä ja lujuutta.

Jos lämpöä säilytetään ensisijassa, sinun on valittava tämän version osuus: 60% laajennetusta savimaasta, 30% tavallisesta joki- tai merenhiekasta, 10% sementistä ja 8% vedestä.

Nyt yksityiskohtaisesti valmistuksen vaiheista. Ensinnäkin on tarpeen muodostaa kevyt aggregaatti vaadituissa mittasuhteissa. Kaikkien fraktioiden läpimitta ei saisi ylittää 10 millimetriä. Sementtiä suositellaan käyttämään tuotemerkkiä M400. Kaikki osat sekoitetaan huolellisesti betonisekoittimessa. Menetelmä seoksen kaatamiseksi betonisekoittimeen on seuraava:

 1. Vesi.
 2. Laajennettu savi.
 3. Sementtiä.
 4. Hiekkaa.

Seuraava vaadittu prosessi on lohkonmuodostus. Ainetta, johon betoniseos kaadetaan, asennetaan erityiseen kapeaan tärytyskoneeseen. Muotin tiivistymisen loppumisen jälkeen ylimääräinen seos poistetaan muotin pinnasta ja sitten itse muotti lähetetään kuivausta varten.

Koneen muodostaminen

Ensimmäinen kuivausosa tapahtuu 2 päivän kuluessa teräslevyjen lämpötilassa 50-60 astetta. Tämän ajanjakson jälkeen lomake viedään ulkoilmaan ja kulkee toisen kuivatusosan läpi 7-10 vuorokauden ajan. Kaikki nämä toimet voidaan tehdä käsin ilman kalliita laitteita.
valikkoon ↑

2 Vaaditut laitteet

Tuotantotekniikan täydellisen varmistamiseksi laajennettujen savibetonilohkojen valmistus edellyttää täydellistä laitteistoa. Betoniseoksen valmistukseen tarvitaan betonisekoittimia - suuria astioita, jotka on asetettu pyörivälle akselille. Niiden tärkein ero on kapasiteetti (siirtyminen) ja kierrosten lukumäärä minuutissa.

Manuaalinen vibrauslaite on ihanteellinen kone omien käsien käyttämiseen tarkoitettujen lohkojen tuottamiseen sekä kone betonilohkareiden valmistukseen. Ne ovat pienikokoisia, mikä mahdollistaa kotimaisen tuotannon.

Vibraattori kiinnittyy kehon pinnalle ja värähtelee, mikä edistää seoksen jakautumista tasaisesti ja ilman kokkareita. Manuaalisilla koneilla voi olla kiinteitä ja irrotettavia onttoja sydämiä. Irrotettavien tyhjennystaattoreiden avulla voit määrittää lohkotyypin omalla tavalla.

Vaiheet, joilla valmistetaan kone slaydite-betonilautojen muovaamiseksi omiin käsiisi

Värähtelevä on kone, jonka lava on 3 mm paksu ja sivut. Se on kuormalavoilla, joita värähtelee tärinää. Teoksen takana on yksinkertainen ja helppo tehdä omia käsiäsi, on mahdollista tehdä noin 6 lomake kerrallaan.

Täryttimen sijainnin takia kuormalavan pohjalla värähtelyt jakautuvat tasaisesti koko pinnalle, mikä vaikuttaa positiivisesti tuotoksen laatuun.

Vibropress on jo paljon tehokkaampi ja yleinen kone, jota käytetään laajentuneiden savielementtien valmistuksessa teollisessa mittakaavassa. Se on hydraulinen käyttölaite, joka pyrkii useisiin tonneihin tuotteiden sulkemiseen.

Void-muokkaimet sijaitsevat erikoisraiteilla ja puristetaan tarvittaessa.

Vibro-kone hiutaleiden muodostamiseksi

Kuormalavoilla tapahtuu lohkojen lopullinen muovaus. Vibropress poistaa oman käden työn kaikissa tuotantovaiheissa.
valikkoon ↑

2.1 Koneen Rifey Universal M

Rifey-tärymoottori soveltuu erinomaisesti betonituotteiden valmistukseen jäykästä seoksesta tällaisella täyteaineella, kuten laajennetusta savesta, volumetrisen puristuksen menetelmällä. Muototuotteiden maksimimitat - 780 × 390x230 millimetriä. Jokaisesta erillisestä lohkotyypistä on oltava erillinen matriisi.

Rifey-koneen avulla voit tuottaa sellaisia ​​rakennustuotteita:

 • seinälohkot, hiekkalaatat, laajennetut savilohkot;
 • rajoja;
 • päin kiviä;
 • päällystyslaatat.

IVY-maissa ja Venäjällä tätä puristinta käytetään pääasiassa luomaan rakennusmateriaaleja laajennetusta savesta omilla käsillä, ja vasta tämän jälkeen voit käyttää tätä laitetta päällystyslautojen valmistukseen.

Vibrostanok Rifey Universal M

Koneen täydellinen sarja koostuu seoksenvalmistusmoduulista, johon kuuluu 300 litran sekoitin ja kuljetinhihna, joka lähettää seoksen vibropressiin. Myös muovausmoduulista, jossa on suoraan vibropressi, pumppu, ohjauspaneeli, käyttö ja kasetti kuormalavojen syöttämiseksi.

Tarjontaa voidaan täydentää solmupiste-matriisilla, joka on tarkoitettu erityisten seinäkiven valmistamiseen.

Tuotteiden tuottavuus ja laatu eivät jätä Rifey-koneen tasoa vibropressoiden markkinoilla. Konstruktiiviset ratkaisut mahdollistavat puristimen uudelleen varustuksen muiden tuotteiden valmistukseen vain tunnissa korvaamalla muottipistoolit. Luotettavuus, helppokäyttöisyys, korjaus ja hoito minimoivat kustannukset laajentuneiden savilohkojen valmistuksessa.
valikkoon ↑

Kotitekoinen kone rakennuspalikoiden valmistukseen tekee sen itse

Moderni rakennusmateriaalien markkinat tarjoavat laajan valikoiman seinälohkoja. Mutta kaikki eivät tiedä, että on aivan realistista halventaa yksityisen talon, kesämökin, autotallin tai kodinhoitohuoneen rakentamista. Sen sijaan, että ostat tiilen tai sementtikappaleen, riittää aloittaa niiden valmistaminen itse. Tätä varten sinun on käytettävä laitetta lohkojen tuottamiseen ja jos budjetin avulla ei voi tehdä vibropress-koneen itse.

Värähtelevien koneiden edulliset tehdasmallit eivät poikkea suuresta suorituskyvystä, mutta yksityiskäytössä tätä ei vaadita. Totta, koneiden ostaminen pienen talon rakentamiseen, jossa se kestää noin tuhat yksikköä vakiokokoisena, ei ole täysin kannattavaa. Tämän vuoksi voit harkita laitteiden vuokraamista tietyksi ajaksi. Tämä riittää rakennusmateriaalien hankintaan tulevaisuudessa.

Tehdasvalmisteinen tehdas valmistaa rakennuspalikoita itse

Paikkakunnilla, joilla on pieni määrä, on mahdollista löytää yritys, joka tarjoaa koneita rakennuspalikoiden tuottamiseen, mutta ystävien kesken on käsityöläisiä, jotka ovat valmiita tarjoamaan itsensä valmistettuja laitteita tai jakamaan valmistuksen salaisuuksia.

Rakennuspalikoiden lajit

Tiili on edelleen tärkein materiaali korkean nousun rakentamisessa, mutta matalan rakennustöiden osalta on halvempaa käyttää muita rakennusmateriaaleja. Jos jätämme puun, joka on nyt kallis, valinta vaihtelee. Moderni seinämateriaali valmistetaan:

 • vaahtobetoni;
 • karrelle;
 • ilmastettu betoni;
 • laajennettu savi.

Estä vertailukuvio

Jätteinä käytetään erilaisten ja joskus eksoottisten materiaalien käyttämistä karkeiden lohkojen täyteaineena: seulonta, lasi ja tiiliskivi, sahanpuru, puuhake.

Pohdimme aluksi, kuinka itsenäiset savi-lohkot ja sementtikappaleet on tehty itsenäisesti, koska kaikkein talousarvio on kaikkien edellä mainittujen rakennusmateriaalien joukossa.

Tee se itse

Jos alueellasi ei ole ongelmia sardiinin kanssa, saatat olettaa, että olette onnekas: sardeldi betonista halvemmasta huolimatta se on harvoin myytävänä, mutta rakennusmateriaalille on ominaista monenlaisia ​​positiivisia ominaisuuksia. Savielementtien valmistukseen tarvitaan:

Seoksen valmistuksen päämateriaali on laajennettu savi-sakkoja.

Liuosta sekoitettaessa on tärkeää noudattaa tiettyä sekvenssiä: lisätään saviä veteen, sitten sementtiä ja lopuksi hiekkaa. Liuoksen mittasuhteet ovat seuraavat: yhdeksän litraa vettä käytetään 54 kg laajennettua savea, 9 kg sementtiä ja 27 kg hiekkaa. Tuloksena on noin 100 kilogramman painoinen seos, jossa valmiiden lohkojen vapauttaminen on 9-10 kappaletta.

Kevytrakenteisten lohkojen valmistusteknologia

Jos ei ole mahdollista käyttää erikoistunutta konetta (tällainen laite ei ole halpa), keramiittibetonia voidaan tuottaa ei-teollisessa mittakaavassa käyttäen erityisiä matriiseja. Lisäksi vaaditaan sopiva laastiastia, tasainen alusta ja puusta tai metallista valmistettu muotti, jonka muoto on kirjain "E".

Vähentää tilapäisiä menetyksiä ja vähentää työvoimakustannuksia antaa betonisekoittimen - vakiovarusteita rakennusmestarin arsenaaliin. Ajan puutteessa ongelma on ratkaistu värähtelykoneella, joten tällaisen koneen yksinkertainen malli voidaan tehdä itsenäisesti.

Tällöin riittää, että pieni sähköteho, mutta nopea sähkömoottori kiinnitetään muotoon, joka muunnetaan eksentrillä täysimittaiseksi värähtelijäksi. Matriisin värähtelyt aiheuttavat seoksen levittämisen muodossa mahdollisimman tiheästi ja tasaisesti, parantaen valmiiden tuotteiden lujuusominaisuuksia. Tehtaalla valmistetuilla vibropresseilla on suurin tuottavuus: ammattikäyttöön tarkoitetuissa koneissa on lisälaitteita, jotka mahdollistavat prosessin automatisoinnin ja poistavat raskaan käsityön. Mutta on paljon tällaisia ​​vibropressointikoneita.

Kynsilohkojen tuotanto omilla käsillä

Laajennettu savi - erinomainen ja edullinen materiaali rakennuspalikoiden valmistukseen, mutta vielä edullisempi tapa tehdä rakentaminen on karkeiden lohkojen käyttö. Ominaisuuksiltaan vastaava ominaisuus ääni- ja lämmöneristykselle, kuonabetoni on valmistettu materiaaleista, joiden kustannukset ovat suuruusluokkaa pienempiä.

Teollisuus ei ole kiinnostunut tekemään kuona-estää rakennusmateriaalia - on edullisempaa tuottaa kalliita vastaavia (rakennuspalikoita vaahtobetonista, hiilihapotetusta betonista, tiilestä). Mutta erityiset laitteet myyntiin tarkoitettujen karkeiden lohkojen muodostamiseen ovat ja paljon. Tällaisten värähtelevien laitteiden hinnat ovat valtavat: yksinkertaisista malleista, joissa on staattinen matriisi, joka on täysin mahdollista asentaa autotallissa olosuhteissa romumateriaaleista täysin automatisoituihin riveihin.

Kuonakivi: valmistustekniikka

Moderni hiekkalaatan koko on 188x190x390 mm, täyteläinen rakennusmateriaali on luonteenomaista riittävän lujuuden säätöjen ja monikerroksisten rakenteiden järjestämiseksi. Kaikissa muissa tapauksissa käytetään onttoja seiniä. Tukot voivat olla pyöreitä, suorakulmioita tai neliöitä, määrä vaihtelee välillä 8-10 tyhjää, mitattavuus on 25-50%. Käytännöllisesti katsoen huonompi kuin monoliittisten tuotteiden lujuus, ontot kuonakivet säästävät kalliin sementin lähes kaksi kertaa.

Seoksen nopeaa ja laadukasta vaivaamista varten on toivottavaa käyttää betonisekoitinta

Tuotteen täyteaine voi olla:

 • kivihiilen kuona;
 • pieni murtovesi;
 • raunioiden seulonta;
 • hiekka;
 • tiilen jätteet;
 • lasi taistelu;
 • tuhka;
 • perliitti;
 • kipsi;
 • sahanpuru;
 • puulastuja.

Liuosta sekoitettaessa mittasuhteet riippuvat täyteaineen koostumuksesta. Tärkein edellytys on, että valmiin ratkaisun ei leviä. Sementti kuonanbetonituotannossa käyttää laatua, joka ei ole alempi kuin M400, lopputuotteiden suorituskykyominaisuuksien parantamiseksi pehmentimiä voidaan lisätä liuokseen.

Kannettava kone kuonakivien valmistukseen tee se itse

Tehtaan resepti voi toimia suuntaa-antavana kuonan lohko-ratkaisun itsenäiselle tuottamiselle: seitsemälle osalle masuunikuonaa - kaksi osaa karkeaa hiekkaa, puolet sementtiä ja enintään kolme osaa vettä. Menetelmä, jolla varmistetaan ratkaisun johdonmukaisuus yksinkertaisen vaatimuksille: heitetään kourallinen maahan, sen pitäisi kaatua. Jos keräät liuos ja puristat sen nyrkkeilyssä, sen tulee olla pallo.

Tavallisten mitoitusten tarkentaminen ei ole välttämätöntä: omien käsien tekeminen on yksittäinen prosessi, ja monet haluavat säätää tuotannon useilla muotokokoluokilla (esimerkiksi 200x200x400 mm), minkä ansiosta se on helppo liittää muiden rakenteilla olevien rakennusten elementteihin.

Karkeiden lohkojen valmistus ilman erityislaitteita

Vapaan ajan läsnä ollessa ja yksinkertaisen värähtelevän koneen valmistamisen epäonnistuttuessa kuonan betonituotantoon on suositeltavaa käyttää muottia, jonka levyt ja levyt käytetään seininä ja pohjina. On edullista käyttää yhtä matriksia useiden lohkoperunoiden valmistukseen, ainakin materiaalien säästämiseksi. Ratkaisujen kaatopaikan muodostamiseksi voit käyttää pulloja, leikkaamalla metalliputkia, puupulloja tai palkkeja.

Manuaalinen kone kuonan lohkojen ja savilohkojen valmistukseen kotona

Menettely on itsessään yksinkertainen: valmistele liuos, kaada kovametallia muotteihin, taso, poista ylijäämä. Päivän jälkeen lohkot voidaan poistaa varovasti, levittää kuivumaan vaakatasossa. Suojaa valmiin materiaalin halkeilua ja kastumista kuivauksen aikana peitä kynsilohko muovikelmulla.

Kotitekoisia hiekkalaatteja voidaan käyttää kuukauden kuluttua niiden valmistuksesta. Tämä hetki on otettava huomioon ja valmistauduttava rakennusmateriaalien valmistukseen etukäteen.

Vibropressorikoneen tekeminen

Lisätään edellä mainittuun tuotantojärjestelmään kuona betoni, värähtelijä, joka tarjoaa mahdollisuuden parantaa merkittävästi tuotteiden laatua ja samalla nopeuttaa prosessia.

Tällaisen koneen kokoaminen on helppoa, jos kaikkia suosituksia noudatetaan, tämä laite toimii samoin kuin tehtaan analogeja. Värähtelylaitteiston yksinkertaisin versio sisältää kotitekoisen matriisin, värähtelijän ja käsipuristimen käytön. Fyysisen rasituksen vähentämiseksi manuaalista puristusta voidaan parantaa vipujärjestelmällä.

Piirustus kotitekoisesta koneesta, jossa on värähtelämoottori hiekkoblock- ja savilohkojen valmistukseen

Metallintyöstökoneen valmistukseen tarvittavien työkalujen ja materiaalien joukko:

 • hitsaus kone;
 • bulgaria,
 • joukko avaimia;
 • kytkimet;
 • vähintään 3 mm: n levyinen arkkiaine;
 • putket 8-10 mm: n halkaisijan muodostamiseksi;
 • kanava, metalliset nauhat;
 • pienitehoinen sähkömoottori (enintään 1 kW);
 • liitoselementit (pultit, mutterit, mutterit).

Koneen pääosaa omien käsien halkaisijoiden valmistukseen - matriisi, jonka koko ja muoto valitaan tuotannon tarpeiden perusteella.

Kotitekoisen vibrobanken valmistuksen toimet:

 • Levyn materiaalista valmistettu grilli leikkaa matriisin seinät. Jos lomake on tarkoitettu useiden lohkotuotteiden valmistamiseen - tarjoamme sopivan määrän partikkeleita matriisiin.
 • Olemme katkaisseet putkesta vaaditun määrän aihioita (3 kpl per tiili), joiden korkeus on 3-5 mm: n matriisin korkeudella. Putkien kartio saavutetaan seuraavalla tekniikalla: leikkaamme putken puoliksi ja puristamme työkappaleen paikoilleen (paksuseinämäisille putkille, voit käyttää sorviä).

Piirustus koneiden valmistukseen, kevytrakenteisten puristusten avulla

 • Jokainen putkiosa suljetaan tiukasti molemmilta puolilta.
 • Kiinnitä levylevy, joka yhdistää toisiinsa. Seinämistä kiinnitettäessä on parempi saada aikaan irrotettava liitäntä, joka mahdollistaa tarvittaessa monoliittisten hiekkolohkareiden valmistuksen rajoittajat.
 • Hitsaamalla kiinnitämme pultit sähkömoottorin kiinnittämiseksi pitkin ulkoseinään.
 • Lomakkeen päälle hitsataan metallinen esiliina.
 • Teemme puristimen paksuseinämäisen levyn muodossa, ja näemme reikien läsnäolon, joiden läpimitta on hieman suurempi kuin rajoitinputkien pienempi halkaisija (niin että puristin menee muottiin enintään 50 mm: n etäisyydelle).
 • Hitsautunut puristintyyppeihin.
 • Asenna moottori. Hitsaamme epäkeskon moottorin akselille (tavalliset pultit asentavat epäkeskon, jotka on hitsattu yhdensuuntaisesti akselin kanssa ja jättävät tilaa muttereiden kiristämiseksi, mikä mahdollistaa värähtelyjen amplitudin säätämisen).
 • Puhdista laite varovasti, pinta kiillotetaan, maalataan lohkojen kotitekoinen yksikkö.

Teemme hiekkalaatikoita

Liuoksen valmistaminen on toivottavaa tuottaa käyttämällä betonisekoitinta: karkeiden täyteaineiden liuoksen koostumuksen läsnäolo vaikeuttaa laadukkaan seoksen saamista käsin. Ennen kuonan betonin kaatamista seinän pinnan matriisiin on voiteltava moottoriöljyllä tai vastaavalla tuotteella. Tämä estää ratkaisun tarttumasta matriisin seiniin.

Kaada seos muottiin, paina puristimella ja sammuttakaa tärytin samanaikaisesti. 10-20 sekunnin kuluttua liuos tiivistyy ja muodostaa kutistumisen, joten lisätään seos matriisiin ja toistetaan menettely ilman, että tärytin sammutetaan, kunnes painelevy laskee rajoittimien tasolle.

Sääolosuhteista riippuen on mahdollista saada hiekkalaatteita muotista seuraavana päivänä tai kolmena päivänä. Seuraavaksi materiaali on säädetty luonnolliselle kuivaukselle kuukauden sisällä.

Kuten näette, suurin vaikeus tuottaa seinämateriaaleja on tehdä kone kuonakivistä omiin käsiinsä noudattamalla vaadittuja varotoimenpiteitä (puristusruuviliitokset, maadoittamalla sähköinen osa laitosta). Ei pitäisi odottaa tällaista super-tuottavuusyksikköä, mutta vähäinen parannus muotoilussa helpottaa sementtilohkojen tuotantoa: yksinkertainen vipujärjestelmä voidaan tarjota puristimen painamiseksi. Hitsaamalla pyörät kannatinkehykseen saat laitteen mobiiliversion (niin sanottu "kerros").

Tehtaiden koneiden hankinta, joka on varustettu lisävarusteilla kuonan betonituotteiden tuotannon automatisoinnille, tarjoaa mahdollisuuden järjestää oman pienyrityksen. Tällaisten ammattilaislaitteiden avulla on mahdollista valmistaa paitsi lohkotuotteita. Vaihdettava matriisi mahdollistaa päällystyslaatat, reunukset, koriste-elementit - olennaisesti kaikki betonituotteiden analogit.

Itsestään valmistetuilla koneilla ei ole tällaista universaalisuutta, mutta yksittäistä rakennetta ei tarvita.

Laitteet kevyiden keruukappaleiden valmistukseen

Laajennettu savi lohkot on luotu monista "kevyistä" betonista. Tällaiset tuotteet ovat yhä suosittuja ja korvaavat sementtilohkoja. Näiden kahden materiaalin välinen ero on vain se, että aggregaatti ei ole masuunikuonaa vaan laajennettu savi. Täyteaineiden spesifikaation korvaaminen on parantunut huomattavasti. Samalla se on tullut ympäristöystävällisemmäksi. On huomattava, että jos haluat, voit tehdä sardeldi-betonilohkoja omilla käsilläsi.

Slaydite-lohkojen edut ja haitat

Laajennettujen savilohkojen etuja ovat:

 1. Hyvä lämmöneristysominaisuudet. Kuvattu materiaali pitää lämpöä hyvin, joten sitä käyttävät usein skandinaavisten maiden asukkaat.
 2. Vahvuus. Kolmikerroksisia rakennuksia on mahdollista rakentaa laajennetuista savityylistä huolimatta siitä, että materiaali ei kestä kuormaa.
 3. Kestävyys. Kuvatun materiaalin rakennetta voidaan käyttää useiden vuosikymmenien ajan.
 4. Matala veden imeytyminen. Tämä tarkoittaa, että materiaali ei absorboi kosteutta, eikä se siten romahda nollan alapuolisissa lämpötiloissa.
 5. Ympäristöystävällisyys. Lämpöä ei haihduta lämpöä.
 6. Kuvatun materiaalin ominaispaino on noin 2,5 kertaa pienempi kuin tiilen. Tämän ansiosta voit säästää luomaan vähemmän massiivisen säätiön.
 7. Rakenteen luomisen nopeus. On myös huomattava, että rakennustyön helppous.
 8. Melun eristäminen. Materiaalin rakenteesta johtuen ääni ei läpäise seinien läpi, joten ei ole mahdollista käyttää lisävaroja äänieristysrajan luomiseen, jos talo sijaitsee lyhyen matkan päässä maanteiltä tai rautateiltä.
 9. Tulenkestävyys. Kuvattu materiaali ei syty eikä vaikuta liekin leviämiseen.
 10. Materiaalin kyky vastustaa homeen ja hometta.

Mutta On huomattava, että kuvattu materiaali ei ole virheitä. Koska se on huokoista, materiaalin mekaaniset ominaisuudet vähenevät verrattuna raskasbetoniin.

Tässä tapauksessa haitat voivat myös johtua houkuttelevasta ulkonäöstä. Tästä johtuen talon omistajan on käytettävä lisävaroja materiaalien viimeistelyyn. Mutta On syytä huomata, että jotkut rakennuttajat jättävät sardeldi-betoniseinät viimeistelemättä.

On tärkeää muistaa, että raskaiden rakennusten rakentamisessa on huomioitava huolellisesti seinien kuormitus, jotta materiaali ei aiheuta liiallista kuormitusta. On myös syytä huomata, että kuvattu materiaali "hengittää" pahempi kuin tiili. Toinen haitta on kylmäsiltojen muodostuminen. Mutta tämä miinus voidaan ratkaista vaiheessa, jossa luodaan talon erityisten säleiden avulla.

Seoksen koostumus kevyen aggregaatin aikaansaamiseksi

Laajennettujen savilohkojen koostumus sisältää seuraavat komponentit:

 • hiutale, joka on materiaalin pääkomponentti;
 • sementti, joka on sitova komponentti;
 • hiekka;
 • vettä.

On huomattava, että kun luodaan sardeldiitti-betonia omilla kädillä, sinun on valittava pienen seulonnan hiekka, koska se on optimaalinen kuvatuille tuotteille. Myös kuvattujen tuotteiden tuottamisessa käytetään lisäaineita, jotka edesauttavat laadukkaampaa materiaalia. Kevyiden yhdistelmälohkojen pakkasvastuksen lisäämiseksi käytetään saponoitua puu-hartsia. Betonin plastisuuden lisäämiseksi monet lisäävät pyykinpesuaineita. Liuoksen yhdelle kauhalle on tavallisesti tarpeeksi tl jauhetta.

Laitteet laajentuneen saven valmistamiseksi

Laajennettujen savilohkojen valmistukseen käytettävät laitteet voidaan jakaa parametrien, kuten suorituskyvyn ja automaation asteen perusteella:

 1. Manuaalinen kone. Tällaisia ​​tuotteita, lohkojen valmistukseen, valitaan usein ihmisiltä, ​​jotka järjestävät lohkojen tuotannon kotona. Tällaisia ​​yksiköitä luotaessa värähtelijä kiinnittyy runkoon, minkä seurauksena värähtelyjen aikana muodostuu yhtenäisempi lomakkeiden täyttö. Tällaisilla malleilla voi olla irrotettavat tangot, jotka ovat välttämättömiä aukkojen luomiseksi. Vavat, kun puretaan tankoja, syntyy korpulaattisia lohkoja. On huomattava, että tämäntyyppisten lohkojen luomisen yhteydessä käytetyn betonin määrä kasvaa huomattavasti.
 2. Matkapuhelimet. Tällaiset tuotteet voivat vähentää tuotteiden kustannuksia. Jotkin tällaisten koneiden mallit on varustettu puristimella materiaalin puristamiseksi.
 3. Vibro-pöytä Tällaiset yksiköt koostuvat metallipohjasta ja vibromotorista. Sängyssä on lava, jossa on sivuja, jotka ovat välttämättömiä, jotta luodut muodot eivät liuku. Sementtitehtaan valmistuksen yhteydessä täytetään kuormalavalla täytetyt muodot, jotka värjävät tärinän avulla.
 4. Tärinälaitteet. Tällaisia ​​laitteita asennetaan vain yrityksille, jotka harjoittavat suurta määrää sardelliittibetonilohkoja.

Lohkojen luominen kotona tarpeeksi käsikirjaa.

Laajennettu savi tuotantoprosessi

Ennen lohkojen lohkojen luomista on syytä tehdä muotoja, jotka ovat metallia tai muovia. Tällaisilla tuotteilla tulisi olla tasainen pinta. Slaydite-lohkojen tekeminen omiin käsiinsä tapahtuu useassa vaiheessa:

 1. Aluksi kaikki koostumuksen komponentit sekoitetaan Liuoksen hiekan tulee olla 3 osa kokonaistilavuudesta. Lisättiin myös 1 osa vettä ja 6 osaa laajennettua savea. Lisäksi lisätään 1 osa sementtiä. Lohkojen luomisen aikana on tärkeää seurata tiettyä sekvenssiä. Ensin kaada vesi sekoittimeen. Sen jälkeen sardeldi kuuluu nukkumaan, ja vasta sementti lisätään hiekalla.
 2. Perusteellisen sekoittamisen jälkeen seos muodostuu. Tähän operaattoriin tarvitaan vibraattori. Tässä vaiheessa valetaan teräslevy, minkä jälkeen liuos kaadetaan muottiin. Täytön jälkeen moottori on kytketty päälle. On syytä muistaa, että ylijäämän muodostuksessa on tarpeen poistaa ne.
 3. Seuraavassa vaiheessa levy nostetaan valmiilla muodolla. Työn tuloksena saadaan valmiin betoniproksilevy.
 4. Sitten saatu aihio kuivataan kaksi päivää. Tänä aikana ne on suojattava kosteudelta.

Jos haluat luoda luotettavampia sardeldi-betonilohkoja, voit lisätä höyrytysvaiheen, jonka ansiosta tuloksena oleva materiaali tulee voimakkaammaksi, ja linnoituksen rakentamiseen tarvittava aika lyhenee päivään.

Jos kevytrakenteisten lohkojen tuotantotekniikkaa noudatetaan, voit rakentaa talon tarpeeksi laadukasta materiaalia.

Kuinka tehdä kone laajennetulle savelle

Itsenäisen koneen kustannukset ovat alhaisemmat kuin tehtaan kustannukset noin 10 kertaa. Siksi jos haluat rakentaa sardeldi-betonin talon, monet itsenäisesti luovat tällaisia ​​laitteita.

Yksinkertaisin vaihtoehto on luoda yksikkö "asennus" -ohjelman mukaan. Tällainen mekanismi koostuu muottilaatikoista, joissa ei ole pohjaa, ja värähtelijä, joka sijaitsee sivuseinässä. Matriisiin oli helppo irrottaa laitteesta, ja se on varustettava erityisillä kahvoilla.

Vakiolohkokoko on 390x190x188 mm. Luodujen lohkojen voi olla suorakulmainen tai pyöreä. On tärkeää, että ydinosa on kartiomainen, koska tämä mahdollistaa lomakkeen helposti poistettavaksi lohkosta.

Matriisin luomiseksi on välttämätöntä leikata aluslevy, jonka paksuus on vähintään 3 mm. On välttämätöntä liittää elementtejä siten, että hitsausauma on ulkona.

Jotta kone olisi kestävämpi kuormitukseen, on nauhojen hitsattava päistään. Jotta lohkojen luominen ratkaisu ei herätä, on tarpeen tehdä esiliina. Vibraattori voidaan luoda pesukoneesta otetusta sähkömoottorista.

Kevyiden aggregaattilohkojen valmistuksessa on tärkeää varmistaa, että ratkaisu jakautuu tasaisesti lomakkeiden läpi siten, että lohkot ovat tasalaatuisia. Esitellyn videon ansiosta saat lisätietoja lohkojen valmistusprosessista. On syytä huomata, että yksittäisten rakenteiden rakentamiseen tarvittavien lohkojen luomiseen ei voi ostaa teollisuustuotantoon tarkoitettuja yksiköitä.

Mihin koneeseen tarvitaan laajennettuja savilohkoja?

Keraamilohkot - suosittu rakennusmateriaali, jota käytetään kantavien rakenteiden valmistukseen. Näiden lohkojen valmistuksen erityispiirteet ovat se, että täyteaineena käytetään kuonan tai murskattujen kiven sijasta lisättyä savea, joka saadaan kun savesta paistetaan.

Kiitos tämän komponentin ansiosta savi-betonilohkot ovat erinomainen eristys, ne ovat ympäristöystävällisiä, kestäviä ja kevyitä.

Kevytrakenteisten lohkojen valmistusvaiheet

Työseoksen muodostuminen

Ensinnäkin vettä kaadetaan betonisekoittimeen, minkä jälkeen sementti kaadetaan, minkä jälkeen sekoitetaan sementtiä hiekkaa, minkä jälkeen lisätään karkeaa savea. Kaikki ainesosat sekoitetaan perusteellisesti.

Seoksen muodostaminen ja tiivistäminen

Lomakkeet täytetään vaaditulla ratkaisulla. Niissä seos tiivistetään. Ylimääräistä nestettä painetaan lävistämällä.

Betonin esikuivaus

Lohkot vapautetaan lomakkeista automaattisesti tai manuaalisesti. Valmiit tuotteet on järjestetty erikseen kuivaukseen. Se voi kestää 6 tuntia yhdestä päivästä. Pinoilla pinotut tuotteet, kuten sanotaan, "tavoittavat" haluttuun tilaan kolmen päivän kuluessa.

Teknisten standardien mukaan betonituotteet säilyttävät kaksi tai kolme viikkoa hiukan kosteassa ympäristössä.

Lopullinen viikoittainen kuivaus.

Tänä aikana sementti hankkii brändin vahvuuden.

Jos sardelliittibetonilohkojen tuotanto toteutetaan talvella tai kun tuotteiden täydellistä kuivausta ei ole, pehmentimiä lisätään työseokseen. Ne vähentävät betonin asettamista 6-8 tuntiin, antavat lujuuden lohkoille ja lisäävät niiden jäätymisvastusta.

Video: savi lohkojen valmistus kotona.

Laitteet pienimuotoiseen tuotantoon

1. Manuaalinen kiinteä vibraattori

Tämä on optimaalinen ratkaisu lohkotuotantoon. Elementaarinen värähtelijä kiinnitetään koneen runkoon. Hänen tuottamiensa värähtelyjen kautta lomake täyttyy. Tyhjennysten luomiseen voidaan varustaa irrotettavat sauvat.

2. Siirrettävä erittäin koneistettu kone

Sen monisekoitavissa muodoissa on jopa 6 matriisia. Joissakin malleissa on paitsi tärinämoottori, myös puristin. Tuotantoprosessissa lomakkeet täytetään seoksella, värähtelyllä ja paineella, jolloin lohkot saavat halutun muodon; Kuivaa ne, osa on laskettu valmiiksi muotoutuvalle; sen jälkeen kone siirtyy uuteen paikkaan.

Se koostuu metallikehyksestä ja siihen kiinnitetystä vibromotorista. Laastilla täytetyt muotit asennetaan metallilevyyn ja tiivistetään tärinän avulla.

On mahdollista, että alumiini-betonilohkojen kapean tuotannon alueesi on lähes kiireinen tai et pääse lainkaan siihen. Tällä ei ole mitään vikaa. Melkein samankaltaisia ​​laitteita tarvitaan hiilihapotettujen betonipäällysteiden ja puubetonilohkojen valmistukseen.

Laitteet suurien määrien valmistukseen

Vibropresso kone Sprut-2

 • painaa 140 kg;
 • koostuu kahdesta lohkosta koostuvasta matriisista, vibromotorista (380 V, 550 W), kehyksestä, kuormalavasta, rei'istä, sub-sampleriä;
 • tuottaa 600 - 1500 tuotetta vaihdosta (390 × 190 × 190 mm) siirtoa kohden.

Automatisoitu vibropressorikompleksi Condor 1-90-TB

 • • lisäksi savi lohkojen, tuottaa lämpöä lohkoja, puolilohkoja, hiekkalaatikoita, arbalite lohkojen sekä edessä materiaaleja, puutarhan reunat, päällystyskivet, tiilet;
 • • painaa 1,57 tonnia;
 • • on mitat - 1.2x1.8x2.8 m;
 • • koostuu matriisi-ramista, värähtelevästä puristimesta, jonka kapasiteetti on 16,5 kW, 90 litran betonisekoittimella, hihnakuljettimella, pumppaamolla, bunkkerilla, 5 kuormalavalla, telineellä, ohjauspaneelilla;
 • • tuottaa 750 kappaletta lohkoja (390x190x190mm), 1 800 tiiliä (250x120x88mm), 50 m2 päällystyslaatat vaihdosta kohden.

Video: Condor 1-90-TB vibropress


Automaattinen vibropressorikompleksi Rifey-Udar

 • joka on suunniteltu seinälohkojen, reunakivien, päällystyslautojen valmistukseen;
 • kykenevä työskentelemään paitsi katos, myös ulkona;
 • painaa 4,4 tonnia;
 • on mitat: 6400x4900x2600 mm;
 • koostuu tärisevä puristin, jonka kapasiteetti on 21,6 kW, sekoittimella, jakelulaitteella, moduulilla kuormalavojen syöttämiseksi, sekoituskuormaaja, sähkökaappi, öljyasema;
 • tuottaa 250 seinälohkoa (390x190x190 mm), 350 puolipilaria (390x120x188 mm), 500 jylhää (780x150x300 mm), 200 kpl jalkojen reunaa (780x80x200 mm), 625 kpl päällystelevyä (100x200x70 mm) tunnissa.

Kuinka tehdä kone laajennettujen savilohkojen valmistukseen?

Koneellisesti valmistettu kone maksaa 10 kertaa halvempaa kuin tehtaalla. Yksinkertaisimmasta itse tehdystä asennuksesta löytyy muovikotelo, jossa ei ole matriisia (pohja) ja sivuseinämään sijoitettu tärinää. Irrotettava matriisi valmistetaan käsin.

Tällä koneella on mahdollista tuottaa lohkoja, joiden mitat ovat 390x190x188 mm, joiden tyhjiöprosentti on enintään 30%. Ulokkeiden muoto voi olla pyöreä tai suorakulmainen. Tyhjennyksen on oltava kartiomainen, minkä jälkeen lomake poistetaan helposti lohkosta.

Matriisin tekeminen on melko yksinkertainen:

 • otamme mittaukset lohkon muodolta;
 • leikkaa asianmukainen aihio 3 mm: n metallilevystä
 • otamme mittaukset lohkon muodolta;
 • leikkaamme vastaavan aihion metallilevystä, jonka paksuus on 3 millimetriä (on suositeltavaa aikaansaada noin 5 cm: n marginaali)
 • aihiosta tehdään läpivientikotelo (ilman pohjaa);
 • Hitsaaminen tapahtuu ulkopuolelta.

Koneen vakautta varten on mahdollista hitsata ohut profiiliputket laatikon päistä. Sitten kehän ympärysmitan ympärille kumin verhoiluun. Jotta ei herätä ratkaisua, sinun on tehtävä rajaava esiliina.

Vibraattorin roolissa voit käyttää 150 W: n pesukoneen sähkömoottoria. Keskusten siirtäminen on välttämätöntä. Akseliin on kiinnitetty metallihihna sivusuunnassa - epäkeskinen (sen parametrit määräytyvät kokeellisesti).

Keramsit lohkojen tekeminen kotona

 1. Liuoksen valmistus.
 2. Seoksen saattaminen muotteihin ja lähettäminen kompaktiksi.
 3. Lohkojen viikoittainen kuivaus: niiden säilytys 2-3 cm: n aukkoihin.
 4. Lohkojen uuttaminen lomakkeilta.
 5. Tuotteiden myynti varastolle.

Kevytrakenteisten lohkojen itsenäinen valmistus on korkealla kannattavuudella. Ehdokkaan liikemies, tällainen tuotanto on hieno idea.

Koneiden valmistaminen sardeldiolohkoilla omilla käsillä

Massan siviili- ja teollisuusrakennuksissa käytetään koneita tehdasvalmisteisten laajennettujen savilohkojen valmistukseen. Tällaisilla yksiköillä on suuri teho, suorituskyky ja helppokäyttöisyys. Teollisuustarvikkeiden rajoittava ominaisuus on korkeat kustannukset.

Kustannusten pienentämiseksi käytä kotitekoisia laitteita laajennetun savibetonilohkon valmistamiseen. Automaatit, joiden avulla voit tehdä materiaalia lyhyessä ajassa alhaisin kustannuksin.

Mitkä koneet käytetään savielementtien valmistamiseen

Seuraavien laitteiden tyyppejä käytetään sardelliittibetonilohkojen tuottamiseen:

 • tehtaan suorituskyky;
 • omatekoinen.

Teollisuuden koneita käytetään suurien rakennusmateriaalien valmistukseen. Käytetään tehtaissa, tehtaissa, talonrakennuskoneissa.

Itsestään valmistettuja koneita käytetään homojen tuottamiseen omilla käsillään. Käytetään maanrakennusten, lomamökkien, autokorjaamoiden, kasvihuoneiden ja muiden ankkuripaikkojen rakentamiseen.

Kotimaisten koneiden ominaisuudet

Laitetyypit laajennettujen savilohkojen valmistukseen:

 1. Manuaaliset tärinänvaimentimet.
 2. Mobiilikoneistot.
 3. Värähtelevät pöydät.
 4. Tärinäpuristimet.

Manuaaliset tärinänvaimentimet

Koostuu sähkömoottorista ja tärinästä. Seos asetetaan muotoon. Laitteen avulla voit suorittaa kiinteitä tai onttoja lohkoja. Teknisissä laitteissa on kiinteitä tai irrotettavia onttoja sydämiä.

Laitteen suurin etu on pienikokoinen ja suhteellisen edullinen.

Haittana on pieni teho ja alhainen tuottavuus. Kaikki prosessit tapahtuvat ihmisen suoralla osallistumisella. Sähkölaitteet eivät ylitä 2,0 kW.

Mobiilikoneistot

Varustettu tärinänvalmistajille sardelliittibetonilohkoille, jotka vaihtelevat välillä 2 - 10 kW. Liikkumista varten käytetään koukkuja tai irrotettavia rullia. Lisätoimintojen suorittaminen on varustettu modulaarisilla järjestelmillä.

Etuna on mahdollisuus vapaaseen liikkumiseen, pieni koko ja alhaiset kustannukset.

Haittana on laitteiston alhainen tuottavuus ja energiaintensiteetti.

Värähtelevät pöydät

Esittäkää tilamalli sähkömoottorilla ja värähtelulaitteella. Pöydän pinta koostuu teräslevystä. Tuotannossa käytetään teräspinnoitettua levyä, jonka paksuus on 3 mm sivuilla.

Lomakkeet, joissa on täytetty sekoitus, perustetaan kuormalavalle. Värähtelyn aikana liuos tiivistetään ja otetaan tarvittavaan muotoon. Sen jälkeen, kun tämä tuote on lähetetty kuivaukseen.

Värähtelytaulujen etu on laitteen yksinkertaisuus, huolto, laitteiden vähimmäiskustannukset.

Haittana on pieni tuottavuus ja suuri osa käsityövoimasta.

Vibraattiset puristimet

Käytetään teollisuuslaitoksissa. Niiden teho on jopa 500 kW. Varustettu valmiiden tuotteiden automaatio- ja rikkomattomat testauslaitteet.

Laitteisto toimii automaattisessa ja puoliautomaattisessa tilassa kaikissa tuotantovaiheissa. Tuottavuus on 150 ja enemmän kuutiometriä tuotteita kohti.

Laajennettujen savilohkojen tuotantotekniikka

Laajennettujen savilohkojen valmistus koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Työseoksen valmistus.
 2. Muovatut tuotteet.
 3. Esikovettumista.
 4. Kuivaustuotteet ja kovettuminen.
 5. Kevytrakenteisten lohkojen kuljetus varastolle.

Liuoksen valmistus

Valmistettaessa 100 kg työseosta hyväksytään seuraavat mittasuhteet: kg:

M400- tai M500-merkkien sementtiä käytetään kuivassa ja puhtaassa ulkoasussa. Kiiltävän pinnan saamiseksi lisää seos liima-aineeseen. Liuoksen plastisuus ja pinottavuus lisääntyvät pehmittimien avulla.

Kemialliset lisäaineet lisäävät lopputuotteen jäätymisvastusta ja vedenkestävyyttä. Lisätään huokoisuutta käyttäen puun saippuoitua hartsia.

Betoniliuos saadaan sekoittamalla perusteellisesti seoksen komponentit. Ainesosien painotettu määrä sijoitetaan betonisekoittimeen tai erikoissäiliöön. Koostumusta sekoitetaan 2-3 minuuttia.

Saadun seoksen lopullisesta osasta saadaan 9-10 standardilohkoa, joiden koko on 39 x 19 x 19 cm.

Muovatut tuotteet

Valmistettu koostumus sijoitetaan erityiseen teräsmuotoon. Jokaisen käytön jälkeen lomakkeet huuhdotaan puhtaalla vedellä ja hierotaan kuivalla kankaalla.

Lomakkeet, joissa seos on asennettu värähtelevälle jalustalle. Värähtelyn vaikutuksesta seos muodoissa tiivistyy. Sakka ja tiivistys lisää tarvittavan määrän liuosta. Ylimääräinen betoni poistetaan nopeasti.

Kun lopulliset tuotteet ovat riittävän tiivistyneet kuivauskammiossa.

Kuivaus ja varastointi

Kuivaus suoritetaan lämpötilassa 50 - 60 ° C 2 päivän ajan. Määräajan jälkeen tuotteet kuivataan 25-26 päivän ajan avoimessa varastossa luonnollisissa olosuhteissa. Kuivatut tuotteet lähetetään lopputuotteiden varastolle myöhempää myyntiä varten.

Teollisuustarvikkeiden valmistajat, tekniset tiedot ja kustannukset

Suosituimpia asiantuntijoiden joukossa ovat kotimaisten valmistajien kehitys. Venäjän markkinoilla on laaja valikoima koneita laajennetun savibetonilohkon tuotantoon. Tunnetuimmat niistä on esitetty taulukossa.

Mitat, m - 0,45 × 0,38 × 0,33

Asennusteho, kW - 0.12

Lähtö, lohko / siirto - 320

Lohkojen koko, cm - 39 × 19 × 19

Asennusteho, kW - 0,55

Output, block / shift - 600 - 1500

Lohkojen koko, cm - 39 × 19 × 19

Mitat, m - 1.2x1.8x2.8

Asennusteho, kW - 16,5

- 750 lohkoa / siirtoa (39x19x19 cm);

- 1800 kappaletta tiiliä (25x12x88 cm);

- 50 m2 päällystyslaatat (50 × 50 cm).

Mitat, m - 6,4x4,9x2,6

Teho, kW - 21,6

- 1700 lohko / siirto (39x19x19 cm);

- 4000 kappaletta tiiliä (25x12x88 cm);

- 100 m2 päällystyslaatat (50 × 50 cm).

Kuinka laittaa kone savi-lohkoihin omin käsin?

Tehdä kone kevyiden keruukappaleiden tuotantoon omilla kädilläsi, jokainen voi tehdä. Itse valmistettu laite on suositeltavaa käyttää henkilökohtaiseen käyttöön ja lohkojen tuottamiseen. Muussa tapauksessa kannattaa ostaa valmiita lohkoja tai vuokrata laitteita.

Kotitekoisen koneen pääelementit ovat:

Kotitekoisen koneen valmistukseen tarvitaan seuraavat työkalut ja materiaalit:

 • manuaalinen hitsausyksikkö;
 • Bulgaria tai haavasaha;
 • jakoavaimet;
 • metalliosasto;
 • teräslevy 3 mm paksu;
 • teräsputket, joiden halkaisija on 8-10 mm;
 • sähkömoottori enintään 1,2 kW;
 • kiinnittimet (pultit, aluslaatat, mutterit, pultit).

Työjärjestys

Teknisen dokumentaation käyttöä suositellaan kokoonpanon yksinkertaistamiseksi. Piirustukset, joissa on yksityiskohtainen kuvaus kokoonpanoprosessista, annetaan teknisessä kirjallisuudessa. Sähköiset versiot lehdistä ja kirjoista aiheesta löytyvät Internetistä.

 1. Muotoilu laatikko on valmistettu metallilevystä. Muottilaatikon mitat valitaan riippuen halutusta lohkokokosta.
 2. Muottilaatikon päätyseinämien ulkopinta on hitsattuja kahvoja. Ne on suunniteltu kuljettamaan konetta.
 3. Ne tekevät onttoja sydämiä putkista. Osien korkeus on 3-5 mm pienempi kuin muottilaatikon korkeus. Putket liitetään toisiinsa teräslevyllä.
 4. Hitsauksen avulla putket ja levy liitetään yhteen rakenteeseen.
 5. Tuloksena oleva rakenne hitsataan molemmin puolin muovauslaatikon päätyseiniin.
 6. Tee manuaalinen paina. Voit tehdä tämän käyttämällä teräslevyä 1-2 mm pienemmäksi kuin muottilaatikon koko. Aukkoa leikataan 0,5 - 1,0 mm pienemmäksi kuin putken halkaisija. Kansihitsauskärkien reunat.
 7. Sähkömoottorin kiinnitysosat on hitsattu muottilaatikon seinän ulkopuolelle.

Luo sähkömoottori, jonka teho on 0,5-1,0 kW liipaisimekanismilla. Tärinän aikaansaamiseksi moottorin akseli on varustettu epäkeskolla.