Kuinka tehdä monoliittinen betoniseinä

Puhdas ilma, viheralueet, kaupunkimaiseman puute - syyt, miksi lähiöiden rakentaminen on hiljattain tullut yhä suosittua. Yksittäiselle rakennukselle ei kuitenkaan anneta tasaisia ​​alueita kaikille. Mitä tehdä niille omistajille, jotka saivat maata alueilla, joilla on suuret korkeuserot? Tässä tapauksessa auttaa konkreettista kiinnitysseinää, jonka rakentamisen tekniikka on kehitetty yli vuosikymmenen ajan. Tällaisia ​​rakenteita käytetään laajalti kaupunkikehityksessä, koska kaupungit kasvavat ja uusien rakennusten rakentamiseen ei ole riittävästi tasalaatuisia alueita.

Seinien kiinnitys

Vuoteen mennessä säilytysseinät on jaettu kahteen pääluokkaan:

 • Koriste. Tällaisten rakennusten päätavoitteena on antaa viehättävän esteettisen ulkonäön maisema pienellä kaltevuudella.
 • Linnoitus. Tällaiset seinät kestävät huomattavan maaperän paineen ja ne on suunniteltu estämään se liukumasta alas rinteeseen ja huuhtoutuen hedelmällisestä kerroksesta alueen pinnalta.

Lajikkeiden betoniseinät

Monoliittisen raudoitetun betonin vahvistusseinämät on jaettu kolmeen tyyppiin:

Ensimmäinen tukiseinien luokka säilyttää maaperän paineen vain suuren massansa vuoksi (vahvuus riippuu myös syvyydestä). Koska tällaisten seinien valmistus vaatii suurta rakennemateriaalimäärää, yksittäisiä rakennelmia voidaan suositella alhaisen lujuuden omaavien rakenteiden (korkeus maanpinnan yläpuolella 0,5 - 0,7 m) alueilla, joilla on pieni kallistuskulma. Sitten suositeltu syvyys (⅓ korkeudella) on 0,17 ÷ 0,24 m ja paksuus (¼ ÷ ½ korkeudella) - 0,25 ÷ 0,35 m.

Yhdistetyillä tuotteilla on vähemmän painoa kuin massiiviset. Stabiilisuuden lisäämiseksi käytetään laajempia mittasuhteita kuin itse seinän pohja (pohja puristaa pohjan ulkonevia elementtejä osittain vähentää kuormitusta ja lisää siten vakautta).

Ohutseinämäiset seinät on valmistettu L- tai T-muotoisista betonista. Koska tällaisten tuotteiden "pohjan" leveys on oikeassa suhteessa niiden korkeuteen, maaperän pystysuora paine alustassa vähentää merkittävästi vaakakuormia ja lisää seinämän vastustusta kallistamiseen.

Tällaisia ​​tuotteita voidaan ostaa tehdasvalmisteisten esivalmistettujen osien muodossa.

Itse valmistettu betoniseinä

Jos sivustosi pinnan kaltevuus ei ole liian suuri, se ei ole vaikeaa tehdä betonin kiinnitysseinä omilla käsillä. Esimerkiksi: sinun pitää rakentaa 1,2 m korkea pidätysseinä (maanpinnan yläpuolella). Rakennusmateriaalin (räystäs- ja betonilevyjen) säästämiseksi suosittelemme, että ohutseinämäinen nurkkapidike seinällä on T-muotoinen pohja. Miten tehdä betonin kiinnitysseinä (kolme päävaihetta):

Valmisteleva vaihe

Valmista ensin luonnos, piirustus ja vahvistusohjelma.

Siirry sitten maata koskeviin töihin. Teemme merkinnät kiinnittimien ja rakennusjohdon avulla. Kaivamme haluttua leveyttä (hieman suurempi kuin tuen leveys ottaen huomioon muotti) ja syvyyteen (ottaen huomioon tukien ja tyynyjen paksuuden ja hiekkakiven). Säilytetään maa kaivosta vapaalla alueella (myöhemmin tarvitaan seinän molemmin puolin täyttöön). Kaadetaan hiekkaa kaivannon pohjalle (kerrospaksuus on noin 0,2 m) ja muokataan sitä (toisinaan kostutetaan vedellä). Sitten nukahtamme saman kerroksen raunioista ja myös me painamme sitä (värähtelevällä levyllä tai käsi-tamperilla). Asettamme geofabrisen yli varustetun tyynyn päälle.

Muotti- ja laastinvalut

Nyt jatkamme lujittavan kehyksen luomista. "Pohja" - ja "rungon" seinien vahvikepalkit olisi yhdistettävä toisiinsa.

Rakennamme rakennusta. Aluksi teemme sen vain seinän perustaksi. Sen jälkeen kaadetaan betoniliuos koko säätöpituuden ympäri, kompaktisti se värähtelijällä. Laastin asettamisen jälkeen siirry itse tukiseinän muottiin. Valmistustekniikan muotti ja sen valmistukseen käytetyt materiaalit ovat samanlaisia ​​kuin liuskanjalan järjestely.

Se on tärkeää! Aikana muotti järjestely on tarpeen luoda poikittainen muovi- tai asbestisementtiputkien purkamiseksi sade ja pohjaveden tunkeutuu maahan (alareuna putket on hieman maanpinnan yläpuolella ulkopuolelle tukiseinän). Tämä vähentää merkittävästi pystysuoran levyn sisäpuolen kuormitusta. Poikittaisten viemäriputkien etäisyys on 1,0 ÷ 1,5 m.

Siirry sitten betoniseinän kaatamiseen.

Varoitus! Jotta estettäisiin muottien romahtaminen tai epämuodostuminen valun aikana, tämä prosessi voidaan tehdä parhaiten vaiheittain. Ratkaise ensin liuos ⅓ korkeuteen seinän koko pituudelta. Sitten teemme väriltään täytettyä ratkaisua. Seuraavaksi täytä muottiin ratkaisu kolmannelle ja niin edelleen.

Suurimman lujuuden ja yhtenäisyyden varmistamiseksi on toivottavaa, että koko rakenne kaadetaan yhteen päivään. Kun liuos kaadetaan seinän yläreunaan ja tiivistyy, tasoita pinta ja peitä muovikelmu ja jätä lopullinen kuivaus. Jotta estettäisiin veden nopea haihtuminen liuoksesta (joka voi vaikuttaa haitallisesti lujuuteen) kuumalla säällä, liuoksen pinta kostutetaan säännöllisesti.

Vedenpitävä ja viemäröintijärjestelmän järjestely

7 - 9 vuorokauden kuluttua jatketaan muottien purkamista. Kestävyyden varmistamiseksi seinämän betonipinnat peitetään vedeneristysmateriaalilla (esimerkiksi erikoiskokoonpano, joka perustuu nestekumeen).

Seuraavaksi siirrytään betonin kiinnitysseinän viemäröintijärjestelmän järjestelyyn seuraavan tekniikan mukaisesti:

 • Seinän koko pituus sisäpuolella (eli rinteen puolella) asetetaan rei'itetty putki (aina kääritään läpäisevällä geofabrilla).
 • Sitten nukuimme tämän putken raunioilla.
 • Geotekstiilit asetetaan raunioiden päälle (jotta säästetään vapaata tilaa, joka ei ole täynnä maata erillisten sorahiukkasten välillä).
 • Putken vapaa pää (seinän yhdelle tai molemmille puolille) tuodaan viemärikaivoon (tai kaivoon) tai lähimpään vesikasvattajalle.

Viimeisessä vaiheessa täytämme seinän vapaan tilan maahan.

Se on tärkeää! Aloitetaan maaperän täyttämisen vasta sen jälkeen, kun betonin kiinnitysseinä on saanut lopullisen lujuuden ja pystyy kestämään huomattavia kuormia rinteestä, eli aikaisintaan kuukaudessa.

Seuraavaksi jatketaan rakennettujen kiinnitysseinämän näkyvän osan koristelemista. Näihin tarkoituksiin käytetään yleensä laattoja, luonnollisia tai keinotekoisia kiviä.

Betonin pidike

Käytä koristeellinen kiinnitysseinämä, jossa menestyksekkäästi käytetään lohkoja kevyestä huokoisesta betonista. Kiinnitysseinien vahvistaminen on FBS: n (kiinteät pohjalevyt) betonilohkosta, vähintään 400 mm leveä (muuten tämä arvo on seinämän paksuus). Ne valmistetaan tehtaalla. Materiaalin suuri lujuus ja tiheys (2000 ÷ 2300 kg / m³) aiheuttavat laajaa käyttöä massiivisten seinien rakentamiseen.

Kiinnitysseinän asennusalgoritmi betonilohkoista:

 • Teemme merkintöjä, maanrakennustöitä ja järjestämme hiekan ja raunion tyynyn (kaikki työt ovat samanlaisia ​​kuin betoniseinän rakentaminen).
 • Tämän jälkeen siirrymme lohkojen asettamiseen, jotka pidetään yhdessä hiekkasementtilaastin kanssa.
 • Lohkojen rivit on pinottu "harjoittamisesta" (eli jokainen seuraava rivi on järjestetty siten, että lohkon muutos on puolet lohkosta suhteessa edelliseen).
 • Jotta pystytään lisäämään seinän kantavuutta ja lujuutta vaakasuorissa laastirakenteissa, asennamme vahvistuselementtejä (metalliverkkoa tai vahvistuspalkkeja).

Varoitus! Vakiomallin paino, jonka mitat ovat 800 x 400 x 580 mm, on 470 kg, joten tällaisten tuotteiden kiinnitysseinämän järjestelyn on käytettävä nostolaitteita.

Lopuksi

Kiinnitysseinämallin valinta riippuu sen tarkoituksesta (koristeellisista tai vahvistavista) ja tietyn alueen ominaisuuksista: korkeuserot, maaperän ominaisuudet, pohjaveden taso ja niin edelleen. Oikein suunniteltu ja varustettu pidätysseinä toimii ilman korjausta yli kymmenen vuoden ajan.

Miten rakentaa betonin seinät

Betonien monoliittisia seiniä ei ole niin helppoa, verrattuna palamateriaalin näyttöön. Joissakin tapauksissa ne ovat kuitenkin halvempia esimerkiksi silloin, kun on mahdollista saada halvempi kuona, kuori rock, sardeldiitti, murskattu kivi, hiekka, sahanpuru - tärkeimmät betonityöaineet. Sementtiä, vettä, mahdollisesti saviä ja kalkkia lisätään, sekoita tämä kaikki mekanisoituun tapaan ja nostaa sitten kauhat kaatopaikalle muottiin.

 • Betonin koostumus, sen lujuus ja eristeominaisuudet.

 • Armature (tarvittaessa), sen ulkonäkö, sijoitus,...

 • Pohja, sen rakenne ja kantavuus betoniseinille.

 • Menetelmä seinien vedeneristämisestä pohjavedestä (pohjasta).

 • Alapinnan ja seinien vahvistusvyön sitominen.

 • Muottien mitat, yhden seinän täytön hihnan korkeus, eri hihnojen vahvistamisen yhdistämisen tavat... ja muut.
 • Betoni seinien rakentamiseen voi olla hyvin erilainen koostumus, lujuus ja lämmöneristysparametrit. Tarvittava lujuus voidaan saavuttaa hyvin erilaisilla seinämäpaksuuksilla. Ja kaikki tämä määräytyy laskemalla.

  Betoni ehdollisesti koostumuksesta riippuen voidaan jakaa useisiin eri tyyppeihin:

  • Raskas betoni - tärkein täyteaine sora ja hiekka.

 • Claydite - sardeldiitti, hiekka, lime.

 • Kuonan betoni - hiilikuona (kevyt), hiekka tai räjähdyskuona (raskas, on tärkeää, että ilman myrkyllisiä sulkeumia...) savi, kalkki.

 • Opilkobetoni - sahanpuru, hiekka, sora tai kuona.

 • Polystyreeni vaahtobetoni - vauva polistirala, hiekka. Ja toiset
 • Rakentamisorganisaatiot valmiiden betonipumppujen pumppaamiseksi munivien käyttöpumppaamoiden paikkaan, mikä huomattavasti yksinkertaistaa ja nopeuttaa betoniseinien rakentamista. Mutta yksityiselle kehittäjälle on tavallisesti halvempaa tehdä yksi kerros käsin kuin vuokrata tällaisia ​​laitteita. Monimutkainen koneistus on järkevää monikerroksisen rakennuksen tai koko mökkiyhteisön rakentamisen kannalta.

  Yksityisessä rakentamisessa betoniseinien rakentamiseen käytetään usein betonisekoittimia, kauvoja, autoja, kauhoja, vipulajeja, täryttimiä tiivistämiseen.

  Yleensä erikoisbrigadeja houkutellaan koko betonitalon rakentamiseen. Heillä on laitteita, työkaluja, muottirakenteita ja mikä tärkeintä - kokemus tällaisten rakennustöiden suorittamisesta.

  Jos haluat rakentaa kaiken omalla kädelläsi, houkutella sukulaisia ​​ja ystäviä, voit vuokrata laitteita ja muottiinpanoja. Se on halvempaa kuin ostaa kaiken itse.

  Valuseinät tarvitsevat erityisen sileän muottien. Liukuva muotti on tehty vanerilevyistä ja -levyistä, jotka on kiinnitetty teräslevyillä ja napeilla.

  Toinen vaihtoehto on pysyvän muottien käyttö, ts. betonin kaatamisen jälkeen muotti pysyy ja muodostaa toisen seinän kerroksen. Seuraavat vaihtoehdot ovat:

  • Tehdasvalmisteisten muottien käyttö polystyreenivaahdosta. Mutta se on kallista, lisäksi monia asiantuntijoita on hämmentynyt kysymyksellä - miksi me tarvitsemme ympäristöystävällistä vaahtopolystyreeniä sisätiloissa? Paljon paremmin sopivat kipsikuitumoduulit rakennuksen sisäpuolelta, myöhemmälle yksinkertaistetulle viimeistelylle ja tiheä vaahtoa käytetään ulkopuolelta.


  Kiinteät muottipesät voivat myös toimia julkisivun tiiliseinäksi, jossa on vaahtomuovia ja siihen kiinnitetty höyrysulku (erotin). Rakennuksen sisäpuolelta voidaan käyttää yksinkertaisesti vanerista irrotettavia suojuksia. Monien joukkueiden hallitsema vastaava tekniikka johtaa kalliiden kolmikerroksisten seinien halvempiin ja nopeampiin rakenteisiin.

  Seinien vedenpitävyydestä kellarista ne käyttävät nyt vettä hylkivää kyllästystä seinän alemmassa kerroksessa, joka asetetaan tiheään betoniin erikoisteknologian avulla.

  Betoniprosessin aikana sinun on varmistettava, että muottipaneelit, irrotettavat tai irrotettavat, eivät hajoa. Yleensä muottien sivuseinät on suljettu pohjasta metallisilla siteillä ja ylhäältä puupinnoilla.

  Jos suunnitteluratkaisut mahdollistavat seinän vahvistamisen, kaikki liitososat on esikäsitelty muotin sisäpuolella. Panssaroidun vyön pystysuorat siteet on valmistettu yläpuolella (täytön yläpuolella), jotta ne voivat kommunikoida seinän seuraavan hihnan kanssa.

  Betonin sijoittaminen tehdään 20 cm: n kerroksilla seinän ympärillä, kun taas betoni on varovasti ripustettu, mieluiten täryttimien avulla. Asettelu ja tamping alkavat rakennuksen kulmissa, sitten asennus tehdään seinien keskiosissa. Tasot pinotaan täyttämään asennetun muotin. Betonin ja työmäärän laskeminen on välttämätöntä siten, että muotti on täytetty ilman keskeytyksiä työn aikana yli 2 tuntia eikä kaarevien hihnojen välisiä rajoja ole kalteva käyrä.

  Samanaikaisesti on muistettava, että betoni on asetettava 2 tunnin kuluessa sen valmistuksesta. Jos asennuksessa on 2 tunnin tauko, työ pysähtyy ja asennus voidaan aloittaa vasta 48 tunnin kuluttua. Aikarajoituksia on aina vaikea noudattaa, joten myös betonirakentaminen on hankalaa. Tästä syystä talon talonrakentaminen yksityisellä sektorilla betonista ei ole yhtä suosittua kuin palamateriaaleista.

  Irrotettava muotti on suositeltavaa poistaa ja järjestää korkeampi aikaisintaan 5 päivää valun jälkeen.

  Betonin lujuuden kasvun kokonaisaika on 28 päivää. Tänä aikana seinät on peitettävä polyeteeniä estäen kosteuden sään, kaada vettä joka päivä niin, että monoliitti ei kuivu ennenaikaisesti ja halkeile.

  Tämän jakson jälkeen voit jatkaa katon, kipsi- ja seinäkoristeen rakentamista.

  Betoniseinän rakenteen ominaisuudet

  Rakennuksen korkealaatuisuus, yksinkertaisuus ja nopeus - kaikki nämä vaatimukset täyttyvät betoniseinällä. Näiden ja muiden etujen ansiosta betoni on tänään yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista.

  Betonielementtien seinän rakentaminen.

  Nykyaikainen teollisuus on tehnyt konkreettisia sekoituksia lähes yleismaailmalliseksi ilmiöksi. Itse asiassa itse asiassa ei ole olemassa sellaisia ​​rakenteita, joita ei voida tehdä sementistä, hiekasta ja raunioista.

  Jotta voisit paremmin ymmärtää, mitkä betoniseinän ominaisuudet ovat, sinun tulee ymmärtää tämän rakennusmateriaalin käyttömahdollisuudet.

  Seinien tyypit ja niiden rakentamisen menetelmät betonirakenteiden avulla

  Nykyään rakentajat käyttävät useita eri tekniikoita määrätyn rakennusmateriaalin käyttöön. Ne luokitellaan seuraavasti:

  Betonin rakenneosien rakenne.

  1. Ulkoisten ja sisäisten seinämien kansi, väliseinät päällekkäisyyksiä. Näiden runkoelementtien valmistusta varten käytetään pääasiassa raskaita liuoksia sisältävä monoliittinen betonitointi, jossa tiettyjen laatujen ja lujuusluokkien ainesosat sekoitetaan. Niinpä tällaisille seinille ja lattioille tehty betoni on vahvistettu teräsvahvikkeella.
  2. Sisäseinät ja väliseinät huoneiden välillä, jotka eivät ole kuljettajia. Niiden rakentamiseen käytetään usein erilaisia ​​kevytbetonia.
  3. Teknologiset väliseinät. Nämä rakenteelliset elementit valmistetaan käyttämällä ultrakevytetyyppisiä ilmastetun betonin lohkoja.

  Jos otetaan huomioon betoniseinien rakentamisen puhtaasti tekniset ominaisuudet, ne viittaavat kolmeen perusratkaisuun:

  • rakennuksen rakentaminen valmiista betonipaneeleista;
  • kehyksen tuottaminen vakiolohkoista;
  • valu monoliittiset seinät irrotettavalla muottielimellä.

  Mitä betonielementit ovat?

  Nykyään on usein usein nähtävissä, etenkin yksittäisen kehityksen esikaupunkialueilla, asuintaloja rakennetaan lohkoilta. Tuottaa ne erityyppisissä betonivalmisteissa, joissa on eri laatuja ja vahvuusasteita sekä erilaisia ​​täyteaineita.

  Sovellettujen osien mukaisesti nämä tyyppiset lohkot erotetaan toisistaan:

  • karkea lohko;
  • solubetonilohkot;
  • vaahtobetonialustat;
  • laajennetut polystyreenilohkot;
  • laajennettuja savilohkoja.

  Monoliittisen seinän rakenne.

  Ensimmäinen tyyppi ylläolevasta listasta, hiutaleet, on yksi suosituimmista rakentajista. Ne täytetään erilaisilla kiinteillä seoksilla metallurgisista jätteistä ja polttoainemateriaaleista, joihin lisätään hiekkaa. Täyteaineiden fraktiot voivat olla erikokoisia. Hyvin hienojakoisten komponenttien lohkot eroavat toisistaan ​​suuremmalla lujuudella.

  Solukerrosbetonilohkot valmistetaan autoklaavissa määrätyn komponentin sekoittamismenetelmällä. Näiden kiinnityselementtien avulla voit saada lämpimiä ja melko kevyitä rakenteita, jotka eivät aiheuta liiallista painetta perustuksiin.

  Vaahtobetonielementit valmistetaan pääsääntöisesti rakennustyömaalla vaahdotusaineiden avulla. Tuloksena ovat kevyet ja melko pehmeät lohkot, jotka ovat erittäin käteviä, kun leikkaavat ja sovitetaan tiettyihin monimutkaisiin rakennusten rakenteisiin.

  Polystyreeni-vaahtolohkot - sementtilaastin ja polystyreeni-vaahtokerrosten tuote. Niiden ominaisuus on pieni paino, korkea lujuus, erinomainen eristyskyky, vettä hylkivä vaikutus.

  Sardelliitti, koska se on melko huonosti soveltuvaa käsittelyä varten, käytetään suhteellisen harvoin lohkotuotteiden valmistukseen. Useimmiten tämä materiaali täyttää monoliittiset väliseinät.

  Monoliittisten seinien täyttö betonilla

  Erilaisia ​​kinkkulohkoja talon rakentamiseen.

  Usein vaaditaan, että päärakenteiden kehykset, olivatpa ne sitten asuinrakennuksia tai suuria teollisuuslaitoksia, ovat lisänneet voimaa ja suurta seismistä vastustusta. Tällaisissa tapauksissa sopivin vaihtoehto on betonin monoliittinen seinä.

  Tämä prosessi ei ole helpoin. Erityisesti se sisältää kolme peräkkäistä vaihetta:

  • tulevan seinämän metallikehyksen kokoaminen (hitsaaminen);
  • irrotettavien (irrotettavien) muottien asennus;
  • betoniseinien kaataminen ja betonisekoituksen myöhempi tiivistys (tamping).

  Koska betoni, jota huomattava kovuus on, mutta "kärsii" huonolla kimmoisuudella, ei ole taattu maaperän tärinän aiheuttaman mahdollisen tuhoutumisen takia, se on vahvistettava metallirungolla (vahvistus).

  Tällainen kehys monoliittiselle seinälle on monimutkainen teräspalkki, joka on liitetty toisiinsa pystysuorilla pylväillä, poikittaispalkkeilla ja litteällä raudoitusverkolla.

  Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

  Muotti on rakennettu puu- tai alumiinipaneeleista, jotka on purettu sen jälkeen, kun laasti on kovettunut. On myös kiinteä muotti, jonka rooli on esimerkiksi polystyreenilevyt. Tulevaisuudessa niitä käytetään eristyksen elementteinä.

  Kun laitteen muotti jatkuu seinien täyttämiseksi betonilla. Tämän prosessin edellytys on, että jokainen uusi betonisekoitinosa liitetään vielä tuoreeseen, ei-konsolidoituun liuokseen, joka on aiemmin asetettu muottiin. Tämä monoliittisten väliseinien asentaminen vaatii rakennuttajat täyttämään seinät mahdollisimman nopeasti ja edullisesti jatkuvasti, kunnes koko kiinteä betonikehys on rakennettu.

  Monoliittisten seinien rakentamisen lopullinen toiminta on tuoreen betonimassan tiivistys. Se tehdään käyttämällä syvällä värähtelevää tai jatkuvatoimista betonikerrosta, joka on asetettu muottiin, jos tällaista värähtelijää ei ole.

  Betonin käytön edut ja haitat

  Betoniseoksen käyttö laitteen seinämille on sekä sen etuja että joitain haittoja. Erityisesti etuja ovat:

  • materiaalin kestävyys, joka ei ole murtumassa ja tuholaisten vahingoittuminen;
  • palonkestävyys, jonka ansiosta uunit ja savupiiput voidaan rakentaa betoniseinien lähellä;
  • kannattavuus (betoniseinät voivat olla paljon ohuempia kuin tiilet);
  • muurausbetonielementit helpottavat tiilimuurausta.

  Haittoihin kuuluvat:

  • kyky imeä veden aktiivisesti;
  • säätiön tarve;
  • huono kutistumissoleranssi.

  Mutta mitä vikoja betoni voi olla, se on aina ollut ja tulee aina olemaan yksi käyttökelpoisista materiaaleista rakennustyömaalla.

  Betoni pidike - eleganssi ja käytännöllisyys yhdelle henkilölle

  Jos maa-alue sijaitsee mäkisellä maastossa ja sillä on huomattava helpotus, joskus huomattavia eroja maastojuoksulla - tämä ei ole syytä järkyttää. Tässä tapauksessa se on ainutlaatuinen tilaisuus toteuttaa ajatus yhdistää teknisesti hyvä ratkaisu ja suunnitteluidea - rakentaa seinään.

  Materiaali voi olla mikä tahansa, mutta betonin kiinnitysseinä kykenee täyttämään tehtävänsä vuosikymmenien ajan arvokkaasti ja muuttamaan alueen tunnistamattomaksi.

  Seinätoiminnot

  Kun maapallon sijainti on yli 80 asteen kaltevalla alueella, seinän kiinnityslaite on turvaominaisuuksien ja maaperän liukenemisen estävä toimenpide. Nämä rakenteet asennetaan myös yksityisen talon sijaintiin jyrkän pankin läheisyydessä säiliön läheisyydessä.

  Betoniseinä maan sivustolla, suorittaa useita perustoimintoja:

  1. Maaperän lujittaminen, "säilyttäminen" tietyssä asemassa;
  2. Suunnat horisontaaliset tasot koristamaan sivuston maisemaa;
  3. Tehokas kaavoitusalue.

  Siten pidätysseinä voi olla; tekninen rakenne; koristeellinen - keinotekoisesti pystytetty tasamaalla; tai yhdistää molemmat näistä toiminnoista.

  Suunnittelun ominaisuudet

  Puusta ja lohkomaisista materiaaleista valmistetut seinät: tiilet, lohkot, keinokivet, vaikka ne ovat koristeellisia, mutta niillä on korkeusrajoituksia.

  • Puu - sen vuoksi, että sitä tarvitaan.
  • Estä materiaalit - koska seinämän korkeus riippuu suoraan sen paksuuteen ja pohjan paksuuteen.
  • Betonista valmistetuilla seinillä ei ole näitä ongelmia. Suunnittelu voi olla korkeintaan 2-15 metriä.

  Betoniseinämän tärkein laatu on sen kestävyys ja kyky kestää maaperän paineeseen liittyvää merkittävää kuormitusta.

  Betonin ulkonäkö jättää paljon toivomisen varaa, mutta se voidaan viimeistellä mistä tahansa materiaalista, säilyttäen samalla sen lujuus ja lujuus.

  Se on tärkeää! Betonipinnan jatkokäsittely on välttämätöntä, koska sillä on huokoinen rakenne, johon kosteus voi tunkeutua ja tuhota betonin sisäpuolelta.

  • Betonirakenne voidaan pystyttää asentamalla muottipesä ja kaatosamalla betoniseosta. Tällöin muotoilu voi antaa epätavallisen muodon.
  • Betonielementtien kiinnitysseiniä voidaan pystyttää, jos tarvitaan lisää lujuutta ja selkeitä geometrisia parametreja.
  • Voit rakentaa betoniteräksen seinän, kun taas seinän rakenteen nopeus on suurempi.
  • Lohkojen rakentaminen voidaan jättää avoimeksi, mutta monoliittinen pinta on maalattava tai maalattava.

  Pohjamaalit, joihin voidaan kiinnittää betoniseinät:

  Maaperä on erotettava vakaudesta ja stabiilisuudesta.

  Suositus! Pohjaveden syvyyden on oltava vähintään 1 - 1,5 metriä maanpinnasta. Jäätymissyvyys on enintään 1,5 metriä.

  Maaperän muotoilun kestävyyden määrittäminen

  Kiinnitysseinän päärakenneelementit on esitetty alla olevassa kuvassa.

  Mikä voi vaikuttaa seinien pysyvyyteen?

  Tärkeimmät ominaisuudet, joita betoniseinien on oltava, ovat korkeiden kuormitusten vakaus ja toleranssi maaperän paineesta. Tämä takaa, että rakennetta ei tuhota maaperän romahtamisen vuoksi.

  Seuraavat tekijät voivat vaikuttaa tukirakenteeseen:

  1. Tärinän taso, joka tapahtuu, kun maa-alue sijaitsee lähellä moottoritietä, jolla on raskas liikennevirta tai lähellä rautatietä;
  2. Seismiset erilaiset luonnonilmiöt rakentamisen aikana seismisesti aktiivisilla alueilla;
  3. Pohjaveden kulku ja niiden toiminta sadepäivinä sekä tulva-ilmiöt alueella;
  4. Talvikuukausien turvotus.

  Betonielementti pysyy vakaana paksuuden oikean valinnan mukaan, mikä riippuu rakenteen ja maaperän ominaisuuksien korkeudesta. Kun rakennat seinää pehmeälle alustalle, suositellaan sen leveyden suurentamista.

  Se on tärkeää! Kun rakennetaan yli 2 metrin korkeudeltaan kiinnitettävän seinän, on otettava huomioon tietyn rakennusalueen tuulikuormat.

  MZLF: n laskeminen Sazhinilta

  Kiinnitysseinän rakentaminen

  Kun kaikki parametrit on laskettu ja seinän kokoonpano ja mitat on valittu, voimme jatkaa sen rakentamista.

  kaivanto

  Tämä on tukirakenteen rakentamisen ensimmäinen vaihe. Tonttialueella laitetaan merkintä tietyn muotoon ja tulevan rakenteen paksuus, kun otetaan huomioon pohjan leveys, kaivaa kaivanto.

  Kaivannon pohja on varovasti tamped lapio. Sivuleikkaus antaa tasaisen geometrisen muodon. Kaivannon pohjassa on sora tai murskattu kivi tyyny.

  Säätiön voimakkuuden lisäämiseksi soraa levitetään vahvistusverkolla tai metallivarrilla. Kaivannon ääriviivat pystyasennossa asettavat lujitustangot rakenteen lujuuden varmistamiseksi.

  muotti

  Monoliittisen raudoitetun betonin kiinnitysseinät vaativat massiivisen muottirakenteen, joka kestää raskasta betonilaastia.

  • Muottien suojat ovat 3 cm paksuisia levyjä.
  • Ne on kiinnitettävä vaaka-asentoon pystysuoraan asennetuilla tankoilla, joiden osuus on 5 x 10 cm.
  • Rakenteen kiinnitys suoritetaan pohjarakenteiden avulla joka 50 cm: n etäisyydellä rakenteen kummallakin puolella.
  • Asenna ensin takaseinän muotti.
  • Rungon muodonmuutoksen ja taipuman välttämiseksi pystysuora metallivahvike asennetaan seinään. Asenna tässä vaiheessa viemärijärjestelmä.

  Säilytysseinän tyhjennys

  Viemäröinti voi vaihdella sijainnin mukaan:

  1. Risteytys

  Seinän runkoon tulisi jättää reiän, jonka halkaisija on enintään 10 cm, tai putken, jonka halkaisija on 5 cm, sijoitettava 1 metrin kulmassa olevaan kulmaan.

  1. Pituussuuntainen viemäröinti

  Aallotettu aallotettu putki, joka on kääritty geotekstiilimateriaaliin, joka absorboi kosteutta ja edistää sen tunkeutumista putken aukkoihin, josta se poistetaan rakennuksen ulkopuolelta, asetetaan säätöasentoon.

  Jokainen näistä vaihtoehdoista sisältää seinän ja maan pinnan välisen kuivatuksen kerroksen. Viemärikerros voi koostua sora-, rikki- tai karkeasta hiekasta, jonka paksuus on 7-10 cm.

  Se on tärkeää! Kuivatuskerroksen laite valmistetaan vuodevaatteiden vaiheessa. Jakamateriaalien sijaan voit käyttää nykyaikaista salaojakankaan irtotavarana olevista tekstiileistä, minkä jälkeen lisäpaine tukijalan päälle jätetään pois.

  ratkaisu

  Jotta kiinnitysseinämä kestää suuria kuormia ja on kestävä, on käytettävä hyvälaatuista, roskaa kestävää betoniliuosta. Monoliittisille ohutseinäisille betoniteräksille tämä on B10 / B15-brändiratkaisu esivalmistettuihin rakenteisiin - B15 / B30.

  Betonirakennuksen rakentaminen omiin käsiisi

  Betonipohjaiset talot ovat tunnettuja niiden vahvuudesta ja kestävyydestä. Tällaisen rakennuksen laatu ylittää merkittävästi minkä tahansa muun rakennusmateriaalin rakenteen, olipa kyse sitten tiilestä tai puusta. Aikaisemmin rakennettiin vain teollisuusrakennuksia tai monikerroksisia asuinkomplekseja konkreettisesti. Nykyään useimmat ihmiset, jotka rakentavat omaa kotiaan, ovat yhä enemmän siirtymässä talotekniikkaan.

  Betonirakennus on kestävä, lämmin rakenne, joka ei edellytä kalliiden laitteiden ja materiaalien hankintaa.

  Tällä hetkellä betonirakennuksen idea on saanut laajan suosion maassamme. Tästä syystä maanomistajat, jotka suunnittelevat yksityisen talon tai mökin rakentamista, haluavat tutustua rakentamisen tekniikkaan yksityiskohtaisemmin ja rakentaa konkreettinen talo omilla käsillään. Tällaisen rakenteen lujuuden ja kestävyyden lisäksi ei tarvita kalliita rakennusmateriaaleja. Betonirungon rakenne ei ole työläs prosessi verrattuna rakenteisiin, joille käytetään tiiliä.

  Betonin talo voidaan viimeistellä ja koristella millä tahansa materiaalilla, ja sen seinät voidaan eristää lämmöneristyskerroksella rakentamisen aikana. Tämä johtuu pysyvän muottien erikoistekniikasta. Alla on useita menetelmiä betonin talon rakentamiseksi omiin käsiisi, mukaan lukien edellä mainittu tekniikka.

  Hyödyt ja haitat betonipohjaisista rakenteista

  Eri tuotemerkkien betonin tekniset ominaisuudet.

  Betonirakenteella on sekä etuja että haittoja. Eduista voidaan mainita korkean lujuuden omaava kehys, joka lisää rakenteen stabiilisuutta siinä tapauksessa, että tällaiset ilmiöt vaikuttavat seismiseen aktiivisuuteen, pohjaveden läheisyyteen ja saostukseen, joilla on tuhoisa vaikutus rakenteen rakentamiseen.

  Rakenteella ei ole liitoksia, jotka ovat kaikkialla läsnä muissa materiaaleissa rakennetuissa rakennuksissa. Lämpö vapautuu liitosten läpi ulkopuolelle, mikä johtaa materiaalikustannusten nousuun kylmäkaudella. Monoliittirakenteella ei ole tätä haittaa.

  Betonin talo voidaan rakentaa mihin tahansa maaperän ja maaperän kerrokseen, lisäksi rakenteen rakenne voidaan toteuttaa kaikissa sääolosuhteissa. Tällaisen talon rakentaminen voidaan tehdä lyhyessä ajassa, betoni on paljon halvempaa kuin muut rakennusmateriaalit, kuten esimerkiksi tiili.

  Betonirakenne ei vähennä epätasaisten rakenteiden luotettavuutta. Kun sahanpuru, laajennettu savi ja perliitti lisätään liuokseen, ei ole tarvetta täyttää massiivista säätä, koska talon seinät kevennetään.

  Jos talo rakennetaan kiinteällä muottirakenteella, lämmöneristyskerroksen erillistä järjestelyä ei tarvita. Lisäksi se vähentää seinien paksuutta.

  Konkreettiseen työhön tarvitaan useita työkaluja.

  Betoniseinille on tunnusomaista korkea ääneneristys, joka saavutetaan kiinteydellä. Ja lattian välinen katto voidaan rakentaa eri rakennusmateriaaleista.

  Koska rakennus on tasaisesti erillään, mikrokapselit ja halkeamat eivät koskaan näy siinä.

  Betonitaloilla on haittoja, mutta ne ovat paljon pienempiä. Talon yläkerrosten pystyttäminen on mahdotonta ilman erityistä pumppua konkreettiselle ratkaisulle. Betonilaatan asentaminen väliseinän päällekkäin on aika vievä prosessi. Tämä menettely vaatii voimakkaita telineitä.

  Jos pysyvän muottien menetelmä valittiin, tulevaisuudessa on välttämätöntä varustaa syöttö- ja poistoilmakeskus. Muussa tapauksessa on todennäköistä, että kosteus lisääntyy, mikä aiheuttaa muotin ja kulumisen rakennusaineiden muodostumista. Muotti on kipattava, koska se on syttyvä materiaali, joka päästää haitallisia aineita palamisen aikana.

  Betonirakenne on maadoitettava epäonnistumatta. Tämä johtuu siitä, että monoliittisten levyjen rakenteessa on rautapinoja.

  Työkalut ja työvälineet

  Rakentamaan konkreettista taloa tarvitset seuraavat työkalut, tarvikkeet ja varusteet:

  Seinien rakentamiseksi sinun täytyy rakentaa muotti.

  • rakentamisekoitin ja betonisekoitin;
  • laput ja kapasiteetti (sekoitettaessa liuosta käsin);
  • kärry tai venytys kuljettamaan liuosta;
  • rakennuksen hiustenkuivaaja;
  • vahvistava verkosto;
  • pihdit tai sakset;
  • veitsi vaahdon leikkaamiseen;
  • vasara ja kynnet;
  • ruletti ja taso;
  • teräs- ja puutavarat;
  • sitova kela;
  • punssi;
  • joukko teollisia työkaluja.

  Betonitalon itsenäinen rakentaminen ei edellytä rakennusmateriaaleja, jotka eivät ole edellä mainitussa luettelossa.

  Betonirakennuksen rakentaminen omiin käsiinsä

  Muotoon irrotettava muottirakenne seinien rakentamiseksi.

  Kuten edellä on mainittu, betonirakennuksen rakentaminen voidaan toteuttaa kahdella tavalla: kiinteä ja irrotettava muotti. Jokaisella rakentamismenetelmällä on omat erityispiirteensä sekä rakennusvaiheessa että seinien ja muiden elementtien kunnossapidossa.

  Irrotettava muotti on laskettu kullekin asettelulle erikseen. Järjestelyn tarkoitus on suunnitellun rakennuksen kaikkien ääriviivojen täydellinen toisto. Materiaalina päämateriaali on puu, metalli tai muovi.

  Rakennusseinien keskellä oleva aukko on rakennuksen viimeisen seinämän todellinen tilavuus. Se lasketaan määrittämällä alin lämpötila olemassaolevassa alueella. Laskenta riippuu myös monoliittisen seinämän lämmönjohtavuudesta. Muottien seinät on kiinnitetty muttereilla, napeilla ja aluslevyillä. Varsien sulkemisen helpottamiseksi, kun betoniliuos kaadetaan pultteihin, sinun on käytettävä aallotettu putki. Tämä auttaa suojaamaan niitä suorasta kosketuksesta seoksen kanssa.

  Tämä lomitusmenetelmä mahdollistaa betoniratkaisujen heikon lämmönjohtavuuden. Näin tehdyt seinät voivat säästää enemmän lämpöenergiaa rakennuksen sisällä, mutta niiden voimakkuus voi laskea.

  On syytä kiinnittää erityistä huomiota vahvistuskerrokseen. Tätä varten joko teräs- tai muovivahvistinverkot sijoitetaan muottiin. Seinien lujuuden lisäämiseksi on mahdollista täydentää rakennetta vahvikekotelolla.

  Täyttöratkaisu toteutetaan useissa lähestymistavoissa. 1 syklin aikana on tarpeen kaataa enintään 0,5 m betonia. Seuraava lähestymistapa tehdään sen jälkeen, kun edellinen seos kovettuu. Betonilaastia on painettava syvällä värähtelijällä kiinnittäen erityistä huomiota päätyosiin. Heti kun liuos kovettuu, on siirrettävä muotti edellä mainitussa suunnassa. Täyte täytetään tällä tavalla, kunnes saavutetaan tarvittava korkeus pystytettyjen seinien korkeudelle.

  Seinämän vahvistaminen tehdään rakenteelliseen lujuuteen.

  Viimeistelyteoksia ja lämmöneristysmateriaalin asettamista voidaan tehdä vasta 1-1,5 kuukauden kuluttua betonin kaatamisen jälkeen, koska rakenne on lopulta vahvistettava.

  Lämmöneristykseen voidaan käyttää materiaaleja, kuten mineraalivillaa, vaahtomuovia, lämpöä kipsiä ja ekstrudoitua polystyreenivaahtoa.

  Joissakin tapauksissa eristekerros luodaan hyvin julkisivun pohjalta. Tätä varten on välttämätöntä vetäytyä vähän betonista ja asettaa toinen seinä, jossa on ontto tiili tai kivi. Erka voidaan täyttää millä tahansa eristemateriaalilla. On syytä muistaa, että tämä eristysmenetelmällä on alempi kestävyys verrattuna polystyreeni-vaahtoon ja tiiliin.

  Pysyvän muottien edut

  Tällaisella muottielimellä voi olla erilaisia ​​malleja: pitkittäinen, alaovessa, ikkunassa, kulmassa. Kiinteä puuntyöstö on samanlainen kuin lasten suunnittelija Lego.

  Tämä seinärakenne on erittäin suosittu sisäänrakennetun eristekerroksen ansiosta. Itse asiassa pysyvän muottien järjestelyllä voit säästää paljon rahaa.

  Pysyvän muottien etu on se, että siinä on sisäänrakennetut liittimet ja lämmöneristyskerros.

  Vedenpitävän materiaalin asettamisen jälkeen rakennuksen pohjaan on siihen muodostettu vaahtomuotti, joka on kiinnitetty erikoisohjainten avulla piikkiin ja uraan. Tämä takaa betoniliuoksen luotettavan kaatamisen, mikä estää vuotoja nivelissä.

  Vaahtomuottien volyymit ovat eri kokoisia. Tarvittaessa on mahdollista tilata tarvittava määrä materiaalia tehtaassa, joka on erikoistunut polystyreenivaahdon valmistukseen. Levyjen vakioleveys on 15 cm, jossa 5-8 cm on vaahtokerros. Tämän paksuuden ansiosta huoneen lämpötila pysyy sisätilassa 5 ° C: n lämpötilassa ilman lämmitysjärjestelmää.

  Tällaisten muottien kaatamisen yhteydessä on kiellettyä käyttää lämpimiä ratkaisuja. On suositeltavaa käyttää vain betoniseoksia. Tämä johtuu siitä, että lämpimissä liuoksissa yliherkkyys höyryn läpäisevyydelle. Tämä aiheuttaa liiallisen kondensaation muodostamisen, mikä johtaa talon sisälle nousemaan kosteutta.

  Valmistuttua rakennuksen ei tarvitse huolehtia eristävästä kerroksesta. Polystyreenilevyjen tarve on vain peitettävä koristeellisella viimeistelyllä tai rakennuksen viistämiseksi komposiittipaneeleilla.

  Rakenteiden tyypit betonirakennuksen rakentamisessa

  Betonirakenteiden rakentamisen aikana on olemassa monenlaisia ​​muottien käyttöä:

  • perusta;
  • päällekkäisyyttä;
  • tunneli;
  • rengasmaisten seinien halkaisijan muuttaminen.

  Tiilien valmistukseen tarvitaan erityinen muoto tai pussin mehu.

  Joten, on mahdollista luoda rakennuksen rakennekokonaisuus.

  Erilaisen muodon mukaisten fragmenttien rakentaminen samalla menetelmällä ei ole mahdollista. Esimerkiksi pohjamateriaali on sijoitettu poikittaisiin tukiin ja leikkauksiin, ja seinät on täytetty rakennuslukkojen, kannattimien ja telineiden avulla. Päällystetty muotti on peitetty elementeillä, jotka koostuvat tukevista tukipylväistä.

  Irrotettava muotti on luotu metalli-, muovi- tai puumateriaalien perusteella. Vanerin tapauksessa se leikataan hienojakoisella sahalla, jotta estetään laminoitu päällyste. Samasta syystä vaneri porataan molemmilta puolilta. Kun säilytät vaneria muottipesän alle, sinun on varmistettava, ettei se pääse kosteudelle. Muotoilun helpottamiseksi vaneri on peitettävä erityisellä seoksella ja siihen on tehtävä erityisiä kiinnittimiä.

  Miten tehdä tiili betonista

  Betonirakennuksen valmistumisen jälkeen saattaa olla tarpeen rakentaa pieniä jatkeita, lisäseiniä tai suuritehoisia savupiippuja. Seinän rakentaminen täysimittaisella betonityömenetelmällä kaatamalla yhdessä muottien kanssa vie paljon aikaa ja vaivaa. Samanaikaisesti kaikki eivät halua pilata rakennuksen voimakkuutta laimentamalla rakennetta tavallisella tiilellä. Tässä tapauksessa kivestä ja betonista tehty tiili on hyödyllinen.

  Itse valmistettu tiili ei vaadi erityisen uunin tai muotin käyttöä valuun. Se voidaan tehdä kirjaimellisesti improvisoitujen keinojen avulla. Tätä varten tarvitset seuraavat lisävarusteet:

  • betoniliuos;
  • pienet kivet, joiden halkaisija on 10-12 cm;
  • tarpeettomat meikkipussit ja veitsi;
  • Väri väriaine (jos tiili on maalattava julkisivuun).

  Tehdäksesi sen, sinun on otettava pussin alle mehun ja leikkaa yksi sen sivuista veitsellä. Laukku kuivataan kunnolla, sitten betoniliuos kaadetaan siihen. Tämän jälkeen sinun täytyy sijoittaa muutamia kiviä pakkaukseen, kunnes liuos alkaa kuivua (halkaisijaltaan 10 cm, yleensä noin 3 kappaletta). Haluttaessa pigmentti voidaan lisätä halutun sävyn väriin. Kun olet valmis, sinun on laitettava paketti kuivaan paikkaan tulevaan tiiliin, koska se pitäisi kuivua.

  Tuloksena saat voimakkaan rakennusmateriaalin, joka sopii rakennukselle. Lisäksi kivien läsnäolo antaa liitteen houkuttelevan vanhan ulkoasun.

  Sisätilojen betoniseinät

  Mikä on väärin betonin sisäseinien kanssa?
  (ulkoiset seinät ovat tiiliä)
  Plussat:

  1. täytä nopeammin kuin kiinteä tiili
  2. hyvä äänieristys
  3. halvempi tiilet ja työ, mukaan lukien
  4. voidaan tehdä ohuemmiksi kuin tiilet, mikä säästää vielä enemmän
  5. ei tarvitse kipsiä kummallakin puolella. Kustantajan työ maksaa 400 rub m2 plus materiaalia, kun otetaan huomioon, että sivut 2 ovat noin 1000 ruplaa m2
  6. Voin kaatua itseni.

  Ei mitään väärää. Materiaalilla on massa, se merkitsee hyvää melusäteilyä.
  Vertaa jopa onttoja ja kiinteitä tiiliä. Ensimmäinen soittokello soi.
  Siksi osissa käytetään aina runsaita. Ja myös se on lämmin

  Fatmanchel kirjoitti:
  täytä nopeammin kuin kiinteä tiili

  1. tarvitsevat laadukkaan muottien, paljon rahaa
  2.Sam betoni, onko se valmis tai samozames-erittäin kiistanalainen hinta tiilet, Ihmo betoni n.order kalliimpaa
  3. suoraan kaatamalla penniäkään,
  perustuen tähän ja analysoimaan ja laskemaan miinukset!

  Tantal kirjoitti:
  1. tarvitsevat laadukkaan muottien, paljon rahaa
  2.Sam betoni, onko se valmis tai samozames-erittäin kiistanalainen hinta tiilet, Ihmo betoni n.order kalliimpaa
  3. suoraan kaatamalla penniäkään,
  perustuen tähän ja analysoimaan ja laskemaan miinukset!

  Yann kirjoitti:
  Yann: - Liity!

  Liity mukaan. Lisään, että se on varmasti nopeampaa täyttää, mutta kaatopaikan valmistelu voi kestää paljon.

  On hyvä tapa arvioida ajatusta, joka tuli mieleen. Ajattele: miksi muut eivät? Onnistuin keksimään jotain, joka oli hyvä ja halpa, eikä se koskaan tapahtunut kenellekään?

  Ohut monoliittiset väliseinät eivät ole teknisiä, on paljon sotkeutua muottipesän kanssa, on vaikea täyttää.
  Jos teet muottiin koko seinämän korkeuden, seinämän pieni paksuus on vaikea kaataa ja kompakti niin, että se ei ole tyhjä. Ja jos kaadat sitä tasoihin, on enemmän ongelmia kuin tiilimuuraus.
  Pelastamaan kipsiin on tehtävä erittäin laadukas muotti.
  Rebar kysymys. En uskaltanut asentaa tällaista asiaa ilman vahvistusta, ja vahvistaa ohuen seinän toinen on hemorrhoid.

  Profan27 kirjoitti:
  On hyvä tapa arvioida ajatusta, joka tuli mieleen. Ajattele: miksi muut eivät?

  Olen samaa mieltä.
  Sanokaamme sitten. muotti on peräisin kellari seinämien jäljellä olevasta laminaattilevystä, kaadetaan metallia tappeihin puupalkkien läpi. ei ole kysymys muottien korkeista kustannuksista ja sen yhdenmukaistamisesta.
  armatuuri on melko harvinainen neuloa, mutta se ei ole helppoa työntää majakat ja kipsi niitä päälle, joten se ei ole helppoa, eikä se ole tosiasia, että aion tehdä sen täydelliseksi. Mielestäni seinä on tasaisesti pieniä epäsäännöllisyyksiä ja ilmanreikiä voidaan poistaa kiteellä.
  On vaikea täyttää ohuita väliseiniä, mutta jos seinä on 3 metriä ja vaneri on 1,5, voit ensin kaataa seinän 1,5 alaosaa ensin. ja sitten vielä 1,5 metriä. Kierrä betonia syvällä värähtelijällä (aion ostaa 9 ruplaa).

  Profan27 kirjoitti:
  ja vahvistaa ohutta seinää on toinen peräpukamat.

  Uskon sinut sanaan, koska En ole itse kokeillut eikä ymmärrä, miksi tämä on verenvuoto. Muuten, riittääkö se vahvistamaan osuutta 1 kerroksessa tai seinän akselin ympäri asetettu verkko ei toimi taivuttamiseksi? Mutta seinä ei toimi taivuttamalla

  Fatmanchel kirjoitti:
  Voit ensin täyttää seinän 1,5 pohjan. ja sitten vielä 1,5 metriä

  Siinä vaiheessa rakennetaan muottipohjaisia ​​peräpukamia. Ihanteellinen rakentaa kovaa. Häviäjät voivat esiintyä, poikkeamat pystysuorasta, jne.

  1. täytä nopeammin kuin kiinteä tiili

  muotti + vahvistus + kaataminen pidemmäksi kuin polttoväli.

  Miksi vahvistaa - hemorrhagic?
  Haluat tehdä osion ohuemman kuin tiilen. Tiili reunalla - 65 mm. Ohenne - todennäköisesti senttimetriä 5. Armouria, niin että se ei tuota, kun kaadetaan betonia, se on kiinnitettävä muottiin. Haluttu muotti on tehty vanerista, eli kiinteistä suurista arkeista. Joten ajattelen - sekaisin vahvistamisen kanssa vahvistuksen 5 senttimetrin aukon - peräpukamat. No, on olemassa toinen tapa - asentaa muottiin toiselle puolelle, aseta sitten vahvistin jotain, aseta sitten muotin toinen sivu. tänä aikana asetetaan tiili- tai kielen ja uurun osio.
  Ja miten värähtää vibraattorin kanssa 5 cm: n välein, jossa on myös ankkuri?

  Tiili on ympäristöystävällisempi kuin betoni.
  Olen tiiliä varten.

  Tällaisen seinämän kuivan on oltava kuukausi ennen kittiä. Tarvitsetko sen? Sisäosioita on yleensä helpompi valmistaa GCR: stä. Ja halpa ja vihainen ja sileä. Luulet, että se ei ole tarpeeksi vahva - profiilipalkissa, kiristä OSB ja kipsilevyn päälle. Voit ripustaa jotain, ainakin kittiä..

  Profan27 kirjoitti:
  Haluat tehdä osion ohuemman kuin tiilen. Tiili reunalla - 65 mm.

  se ei ole ohuempi kuin reunalla. Uskon, että teen noin 10 cm

  Massiv kirjoitti:
  Tiili on ympäristöystävällisempi kuin betoni.

  Se on mahdollista, mutta tiili on vuorattu sementti-hiekkaseoksella ja seinät samalla seoksella jäljellä olevilla sivuilla kuin se on ympäristöystävällisempi? (koominen vastaus: betoni!))) ja mikä on ympäristöystävällisempi betoni, betoni ei myöskään ole haitallinen, se voidaan kipsiä hypoa (ympäristöystävällinen) ja maalata esimerkiksi vettä-emulsion kappaleella.

  ArVicBor kirjoitti:
  Tällaisen seinämän kuivan on oltava kuukausi ennen kittiä

  mutta täällä olen vain eri mieltä, tällainen seinä kuivuu 2 viikkoa, se kuivuu 2 puolelta kerralla ja jopa raikasta ilmaa. Mutta yleensä ei ole väliä, minä teen viimeistelyn koko vuoden.
  GCR, halpa ja vihainen, se on niin, mutta huoneessani kuulostaa kukoistaa ääni, äänieristys on kauheaa.

  Tämä on 10 cm: n kerroksen värähtelyn monimutkaisuus, tietenkin väite, mutta on täryttimiä, joissa on taipuva kärkitie (en muista, mitä vibraattorin pää on tekemistä tieteen kanssa)

  Jälleen kerran haluan huomata, että pidän seinänrakennuksen nopeutta yhdessä myöhään kipsiin käytetyn ajan ja rahan kanssa, kun kyseessä on tiiliseinä!
  ja hinnasta meillä on konkreettisia 200 markkaa 1800 ruplaa, ja kiinteä tiili noin 2200 silikaattia

  Fatmanchel kirjoitti:
  tällainen seinä kuivuu 2 viikon ajan, se kuivuu 2 sivua kerralla ja jopa raikasta ilmaa.

  Ja täällä olet turhaan. Jos haluat, ettei betoniseinä ole ristissä nopeasti, sinun on sallittava betonin kypsyminen. Tämä tarkoittaa, että muotti on poistettava aikaisintaan 2 viikkoa kaatamisen jälkeen. eli tarvitset paljon muottipohjaa - koko lattialle, muuten, jos täytät jatkuvasti samaa muottirakennetta, se kestää hyvin kauan.
  Sitten toinen 2 viikkoa seinämä tulee vahvaksi ja se on kostutettava säännöllisesti (jos se on täysin kuiva). Ja vasta sen jälkeen se voi alkaa kuivua. Voit tietysti välittömästi kipata sen ja jättää sen vasta ensi vuonna, jos kaikki tämä on katon alla.

  Mielestäni se riittää viikon ajan poistamaan muottipesät, viikossa he asettavat linnoitukset pysyäkseen kuormittamattomana ja vettä sitten niin, ettei se kuivu. Voit tietysti kokeilla empiirisesti, onko tämä oikea tapa tehdä, ei toimi tai meillä on paljon vaikeuksia tai rakentaa, sylkeä ja tehdä tiiliä hitaasti.

  Aion jatkaa tätä aihealuetta, sillä he ovat kaadelleet 12-kertaisen 14 metrin alhaisen monoliittisen nauhatyön alle 2 taloa (itselleen ja heidän vanhemmilleen). Talon sisäpuolella ajattelemme kellareita, joista heidät kaadettiin monoliitista, vahvistus F12, keskimääräinen seinämän paksuus 12 cm, ja betoni häiritsi itseään. Käytetty pesty hiekka, sementti Lafarge, murskattu graniitti 5-20. Laudan sisäpinta on 40mm + palkit 10 * 10cm, muurien muurien ympäröimä seinät pitkin maata, lasertulostimen tasoittamat lapiot, sillä maa on raskas siitos, se tuli täysin tasaiseksi. elokuvan molemmille puolille asetettiin 200 mikronin kalvo. Kaadetaan käyttäen 750 W: n tärinää, mace f35, joustavan osan pituus noin metrillä. Vibraattori ei päässyt seinien pohjaan, missä joissakin paikoissa betoni kieltäytyi putoamasta ohuen ja korkean muotin pohjaan niin, että BOSCH gbh-4-32-dfr 900 W -perforater otettiin "vakuuttamaan" sen, iskulujuus oli 4,2 J ja ne murskattiin iskutilaan laudoilla alimpana, kaikki täyttyi normaalisti. Joten mitä kokemus kaatamalla ohut monoliitti seinät on.

  Nyt, kuten lattialevyjen risteyksestä, 10-12 cm: n ja 3 metrin korkeuden ja yhden 1 kantaisen seinän suhteen, en tiedä, kuinka paksu on, mutta paneelirakenteissa laakerin seinät ovat noin 17 cm.

  hinnat ovat syksyllä 2011, minulla on hypoteettinen seinämä, jonka pituus on 12 metriä ja pituus on 3 metriä ja jonka paksuus on 17 cm. Toimitukseen tarvitaan betoni-m-200 11000r-raudoitukseen (vahvistustekniikka ei ole selvä täällä ja tarvitaanko vahvistamista), laminoituja viiluja 50 000: een.
  tiili versio: tiili 16000, muuraus 3000 (3,6 m3 800 ruplaa), kipsi seinä 11000 työ ja toinen 2000 materiaalit rappaus.
  Yhteensä 11000 betonia, 32000 tiiliä kipsi ja muuraus, tarkoitamme, että betoni lam. Vaneri kaadetaan kitti kipsi.
  Nyt noin muottiin. otamme 1,5 metrin korkeudeltaan vanerilevyn ja ompelemme laudat sorokovkan kanssa, leveys 15 cm, pituus 4 metriä pystysuoraan, esimerkiksi 60 cm: n askel. Laudat ompele vanerin ohut puoli. Vanerin reunat liittävät meidät kummallekin levylle, sitten vanerikartion reunojen levyt yhteen. Laitoimme teroituksia ja piikkejä. Täytä 1,5 metriä korkeita, irrota sitten muotti, laita toinen 1,5 metriä levyille (ja meillä on 4 metriä) pultattu pohjalevylle. Siten liitosarkit ovat täydellisiä. Taulut, joita olen jättänyt nauhan kaatamisesta suurina määrinä. Mitä sanot, rakas?
  Kysymys, josta ei vielä ole vastausta: Koska täyttömäärä on pieni, ei ole kannattavaa ottaa betonipumppua, joten ota joko 6 kuutiosekoitinta ja mieti, mihin jäljelle jäävät 2 kuutiota tai tilaa 4 kuutiometriä, se on kalliimpaa kuutioon tai vaivaa itseesi (täällä ottaen huomioon kaverit, betoni tulee tehtaalta hinnalla)
  Ja vielä yksi kysymys: miten korottaa betonia ja kaataa seinään, ostaa lohko sähkömoottorilla? Ja mikä sopii rakennustyömaalle)