Sementtihiekkaseos m 150 ja sen tekniset ominaisuudet

Sementtiseokset - tämä on yleisin materiaali, jota ihmiset käyttävät rakennus- ja korjaustöiden aikana. Tuottaa ne sementin ja hiekan perusteella. Tuotteen teknisten ominaisuuksien parantamiseksi tuotteeseen lisätään erilaisia ​​lisäaineita (pehmittimiä). Ota sementtiseokset käyttöön kaikissa tuotantovaiheissa alkaen pohjasta ja viimeistelemällä seinien rappaus.

Valmiin koostumuksen saa vain lisätä vettä ja sekoittaa muutaman minuutin. Tämän helposti valmistuksen ansiosta tällaiset koostumukset ovat hyvin suosittuja. Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin M150: n teknisiä ominaisuuksia sekä sen soveltamistapoja.

ominaisuudet

Kuiva TsMK sekoitus M150 palvelee seinien, kattojen ja muiden pintojen rappaamista. Lisäksi on mahdollista käyttää tätä materiaalia edellyttäen, että myöhemmässä käsittelyssä värjäys, kitti ja tapetit tarttuvat.

Sementtiseos M150 voi olla mukana seinien asentamisessa, portaiden betonisoinnissa, lattian korjaamisessa, betonin tiivistysseinistä ja alueista, joissa on löysä kipsi. Levitä tämä koostumus voi olla betonin, tiilen ja sementin pinnalle. Käytetyn kerroksen paksuus on 5-50 mm.

Seuraavat ominaisuudet ovat ominaisia ​​sementtiliima-seinäyhdistelmälle M150:

 1. Mahdollisuus tasoittaa seinät ja katot ilman kipsipinoja. Tässä tapauksessa kerroksen paksuus on 30 mm.
 2. Korkea kytkentä eri alustoihin.
 3. Höyrynkestävyys
 4. Säänkestävyys.
 5. Pakkasvaste.
 6. Voidaan käyttää sisä- ja ulkokäyttöön.

Sementin kulutus 1 kuutiometriin liuoksessa on tässä artikkelissa määritelty määrä.

Sementtihiekkaseoksen videoteknisistä ominaisuuksista m 150:

Taulukko 1 - Sementtiseoksen tekniset ominaisuudet M150

Virtausnopeuden ollessa keskimäärin 25 kg valmistettua seosta 1 m2: n kohdalla voidaan käyttää muninnan aikana ja levitetyn kerroksen paksuus on 10 mm. Lisäksi seinämän, kuten muurausmateriaalin paksuus, vaikuttaa näytetyn materiaalin kulutukseen:

 • ½ tiili 25 kg / m2;
 • 1 tiili 50 kg / m2;
 • 1 ½ tiiliä 75 kg / m2;
 • 2 tiiliä 100 kg / m2e

Tässä artikkelissa on esitetty sementin M 400 hinta.

Miten hakea

Kun olet ostanut esittämän seoksen irtotavarana, se kaadetaan rakennustyömaalla astiaan, johon vettä lähetetään jälkikäteen. Saadaksesi homogeenisen massan, sinun on sekoitettava perusteellisesti saadut koostumukset. Valmistettaessa M150-seosta tulee noudattaa seuraavia osuuksia: veden kulutus 1,8 - 1,9 l / 10 kg kuivaa seosta.

Mitkä ovat sementin merkit ja niiden soveltaminen on mainittu tässä artikkelissa.

Seoksen saattaminen on välttämätöntä pi-apu-lastalla tai spatolla, mutta vain tämän täytyy sinun valmistautua perustaan ​​etukäteen. Kun seos on valmis käytettäväksi, huolehdi pinnan kosteudesta.

Video-sementti-hiekka-seoksella m 150:

Se, että tuotemerkin sementti M 500 ominaisuuksia löytyy tässä artikkelissa.

Lisäksi pinnan on oltava kuiva, rakenteellisesti vahva ja puhdistettava erilaisista kontaminaatiosta. Varmista, että pinnalla ei ole vanhoja materiaaleja, muuten on mahdotonta saada aikaan hyvä kytkentä. Rikkoutuneiden ja hauraiden alueiden läsnä ollessa sinun on poistettava tai korjattava. Alueella, joka on peitetty sammalilla, levillä ja sienellä, kannattaa tehdä puhdistus teräksisellä harjalla.

Sen jälkeen on tarpeen soveltaa fungisidivalmisteita. Jos pinta imeytyy voimakkaasti, seos ennen koostumuksen levittämistä on tuottaa märkä tai aluke useissa kerroksissa. Tässä tapauksessa varmasti odota, kunnes ensimmäinen kerros kuivuu perusteellisesti.

Tässä ja sementtimerkin 400 käyttötavoissa ja käyttötavoissa on mainittu tässä artikkelissa.

Nyt voit edetä itse seoksen valmistukseen. Aseta tarvittava määrä puhdasta vettä säiliöön. Sen lämpötilan tulisi olla +15 - +20 astetta. Ratkaisun valmistelun aikana on noudatettava tarkasti ohjeita. Jotta saataisiin haluttu johdonmukaisuus, veden kulutus voi olla 190 kg / 1 kg. Lisää kuivaa massaa nesteeseen ja sekoitetaan huolellisesti sekoittajalla tai porakoneella suuttimen kanssa. Koostumuksen häiritsemiseksi tarvitaan homogeeninen massa. Odota vielä 5 minuuttia ja sekoita uudelleen, mutta sinun ei tarvitse lisätä vettä. Valmis koostumus voidaan sekoittaa, kun se laiminlyödään.

Kun kaikki valmistelutyöt on suoritettu, voit jatkaa viimeistelytoimintoja. Ensinnäkin, sinun on täytettävä suuria vikoja ja halkeamia. Käytä liuosta lastalla tai harjalla. Kun olet tasoittanut säännön ja suorittanut laastin. Injektointiprosessi voidaan suorittaa käyttämällä teräs- tai muovirikkainta.

Mikä on sementti, voit oppia tästä artikkelista.

Kun kerroksen paksuus on yli 30 mm, on käytettävä kipsilevyverkkoa. Jos suoritat seinän tasoittamismenetelmän, käytä seos M150 ei yhdessä kerroksessa. Mutta seuraavan kerroksen jakaminen on välttämätöntä vain sillä ehdolla, että edellinen on täysin kuiva. Kuivaamisen jälkeen se on tasoitettava ja hierotaan. Kun olet tehnyt pohjan hiomisen ja voit jatkaa kiinni tapetusta. Mutta tämä voidaan tehdä vasta 24 tunnin kuluttua, kun viimeistä kerrosta levitettiin.

Kaikkien töiden suorittamisen aikana on tärkeää tarkkailla lämpötila- ja kosteusolosuhteita. Kaikkien töiden tulee tapahtua kuivassa ilmastossa, ja ilman lämpötilan tulee olla +5 - +30 astetta. Ja kosteustaso ei saisi ylittää 80%.

Kuinka käyttää sementtiä GOST 10178 85 artikkelissa.

Säilytetyn seoksen on oltava sisätiloissa ja enintään kuudessa kuukaudessa. Muussa tapauksessa M150-seos menettää ominaisuutensa. Valmistaja takaa, että seos on kuiva, jos kaikki säilytys-, kuljetus- ja käyttömääräykset on täytetty GOST 28013-98: n vaatimusten mukaisesti.

Puhuminen esitellyn tuotteen kustannuksista on huomattava, että se riippuu myydystä tilavuudesta. Jos sinulla on 25 kg painava pussi, sinun on maksettava 78 ruplaa.

Mikä on tässä artikkelissa ilmoitettu sementin tilavuuspaino.

Kuivasekoostumus M150 on suosittu tuote, jota käytetään laajasti kipinöimällä mitä tahansa pintaa. Ainutlaatuiset ominaisuudet ja koostumus mahdollistavat erinomaisen tarttumisen pinnalle ja lisäävät sen lujuutta. Tämän jalustan käsittelyn jälkeen kaikki myöhemmät viimeistelymateriaalit pysyvät pinnalla pitkään.

Sementtihiekkaseos 150 m

Rakennustyön alkaessa haluamme tehdä kaikkea lyhyimmillä linjoilla. Ei ole mikään salaisuus, että pitkittynyt rakenne on ärsyttävää ja korjaus, kuten sanotaan, on samankaltainen kuin tulipalo. Haluamme myös laadun ja ilman ongelmia, joten sen jälkeen ei ole tarvetta valmistaa tai uudistaa sitä. Ja mitä sanoa kustannuksista! Meillä ei ole koskaan tarpeeksi rahaa.

Rakennusmateriaalien nykyinen teknologia auttaa täyttämään nämä toiveet täysin. Niistä materiaaleista, jotka voivat yksinkertaistaa ja vähentää linjan rakentamista ja sisustusta huoneeseen, ja samalla edullinen hinta - kuiva rakentaminen sekoittuu.

Ne koostuvat pääasiassa kalkista, kipsistä tai sementistä (perusseos), jotka sekoitetaan kaikenlaisten lisäaineiden kanssa. Ne antavat näille sekoituksille tärkeitä ominaisuuksia. Merkittävimpiä ovat polymeerit. Ne tarjoavat näiden sideaineiden liima-ainepitoisuuden.

Yksinkertainen, vahva ja luotettava

Tällä hetkellä rakennusmateriaalien markkinat ovat täynnä erilaisia ​​tällaisia ​​seoksia, mutta sementti-hiekka M150 on edelleen halutuimmista ja suosituimmista. Ei ole yllättävää, että sitä käytetään hyvin laajasti rakentamisessa.

M150: n avulla toteutettu hiekkalaasti poraa helposti ja kovettuu nopeasti millä tahansa pinnalla, olipa kyseessä betoni, kalkkikivi tai hiekkapäällyste, tiiliseinä. Seos on helppokäyttöinen ja kuivuu nopeasti päivällä.

Tällaisten ominaisuuksien ansiosta sen rakenne etenee nopeasti loppuun.
Tämän sementti-sideaineen käytön tärkeimmät edut ovat seuraavat:

 • taloudellinen kulutus;
 • universaalisuus laajuuden mukaan;
 • laadukas koostumus;
 • luotettavuus;
 • GOST-standardien ja standardien noudattaminen.

Tämän seoksen erityinen koostumus ja valmistusmenetelmä takaa sen tarpeen. Se valmistetaan useiden eri laatuluokkien (riippuen siitä, minkä GOST-tuotteen tulisi noudattaa) pohjalta, lisäämällä hiekkaa, polymeerien lisäaineita ja erilaisia ​​epäpuhtauksia.

Kaikki tämä mahdollistaa M150: n ja viskositeetin laadun parantamisen. Tämä lähestymistapa takaa ympäristöturvallisuuden ja kestävyyden niissä tiloissa, joissa sitä käytetään.

Tätä seosta, jota voidaan käyttää sekä sisä- että ulkopuolelle, kipsiseinät, katot ja muut pinnat. Lisäksi se tavallisesti käyttäytyy, kun se seuraa maalausta, arkistointia tai tarttumista.

CPS M150: tä voidaan käyttää myös seinien rakentamiseen, lattioiden tai portaiden sementoitukseen, joka kattaa halkeamat betoniseinillä ja vaurioituneilla kipsillä.

Se sopii myös katon tasoittamiseen (ilman vahvistetun verkon käyttöä), vaikkakin sementtikerroksen on tässä tapauksessa oltava 3 cm paksu.

Muuten, tämä sementti-hiekkaseos käytetään pääasiassa kotona. Ratkaisu on kaadettu kellarikerrokseen, pystytetty seinäsegmenttejä, erityisesti autotallissa ja kellareissa, tuottaa erilaisia ​​aidat ja paljon muuta.

Seoksen ominaisuudet ovat seuraavat:

 • vahva kytkentä kaikentyyppisiin pintoihin;
 • höyryläpäisevyys;
 • säänkestävyys;
 • pakkasenkestävyys;
 • vahvuus.

Vaivaus valmistetaan paikan päällä, ilman kireyttä ja helppoa.

Pussista saatu seos täyttyy yksinkertaisesti puhtaalla vedellä (25 kg: n kohdalla tarvitaan 3,3-3,8 litraa, 50 kg - 6,5 - 7,5 litraa). Sitten kaikki sekoittuvat tasaiseen käsin tai rakennesekoittimella alhaisilla kierroksilla.

Sen jälkeen liuos jätetään 5-7 minuutiksi ja sekoitetaan nopeasti nopeasti.

Jos sen sakeus on yhtenäinen ja muovi, se on käyttövalmis. Sitä on käytettävä 2 tuntia.

Tekninen maine

Sementti-hiekkaseos M 150, kuten edellä on mainittu, valmistetaan GOSTin mukaisesti, joten sillä on seuraavat tekniset ominaisuudet:

 • ulkonäkö - harmaa vapaasti virtaava homogeeninen seos;
 • käyttölämpötila - +5 ° C + 30 ° C;
 • täyteaineen koko - 0,8 mm;
 • veden kulutus per 1 kg kuivaa seosta - 0,13-0,15 litraa;
 • kulutus neliömetrillä m - noin 16,5 kg (1 cm);
 • kuivan seoksen kulutus per neliö. m, paksuus 1 mm - 1,9 kg;
 • karkaistun seoksen keskimääräinen tiheys on 1500 kg kuutiometriä kohden. m;
 • yhden kerroksen paksuus - 5 - 40 mm;
 • vedenkapasiteetti - 90%;
 • tämä seos asetetaan 2 tunniksi ja kovettuu 24 tuntia.

Ostaminen M150, ei häiritse kiinnittää huomiota siihen, että lisäaineet sisältyvät sen koostumukseen. Esimerkiksi onko se kova. Tärkeä indikaattori on kulutuksen paksuus 1 m2: n osalta, mikä on valmistajan suosimaa.

hakemus

Työskentely M150: n kanssa edellyttää tiettyjen sääntöjen noudattamista. Mutta ne eivät eroa muiden tällaisten rakennusseosten käytöstä.

Alusta alkaen sinun on oltava erityisen varovainen sen pinnan valmistelussa, johon liuos otetaan käyttöön.

Jos se on seinä, se on täysin vapautettava pölystä ja likaista, kasvien roskista jne.

Vanhan kipin läsnä ollessa se poistetaan niissä paikoissa, joissa se pysyy epätasaisesti. Vasta sen jälkeen on mahdollista soveltaa uutta ratkaisua.

Vanhan laastarin irrottaminen

Mutta tätä varten sinun täytyy kokata se. Kipsiseinien osalta osuus on seuraava: 10 kg M150 2 litraa vettä. On suositeltavaa ottaa puhdas ja kylmä, mutta ei kovin, noin 15 C. Tarvittaessa voit lisätä nestettä.

Ratkaisu tehdään näin. Seos (kuiva) lisätään vähitellen veteen ja sekoitetaan. Kun massa on homogeeninen, sen annetaan seistä 5 minuuttia ja sen jälkeen se on sekoitettava nopeasti uudelleen. Vaivaus tulisi tehdä 2 tunnin kuluessa.

Kipsin asettaminen pinnalle on tarpeen peittää sen kaikki halkeamat ja reiät, jos sellaisia ​​on. Ja vasta tämän tason jälkeen koko pinta. Pääsääntöisesti itse ratkaisu on levitetty lastalla ja tasoitettu kellukkeella.

Jos työ suoritetaan ulkopuolelta, sen jälkeen on välttämätöntä järjestää pinnan lujittaminen käyttäen tätä tarkoitusta varten vahvistusverkkoa.

Vahviste mesh-sovellus

M150: a pidetään yleismaailmallisena tuotemerkkinä samankaltaisten sementti-hiekkaseosten joukossa. Se käyttäytyy hyvin erilaisissa teknisissä operaatioissa. Tämä seos voi tarvittaessa korvata minkä tahansa muun. Siksi se on kysyntää rakennusmarkkinoilla.

Teknisten ominaisuuksiensa lisäksi tämä sementti-hiekka-seos houkuttelee myös hintaa, mikä riippuu siitä, mihin ratkaisuun se on tehty. Hankkeeseen vaikuttavat myös erilaiset lisäaineet, sillä jotkut ovat kalliita, esimerkiksi pehmittimiä.

On ymmärrettävää, että niiden lisääminen seokseen nostaa sen hintaa. Puhutaan siis keskimääräisestä hinnasta, koska lopullinen on monien tekijöiden alainen.

Hinta riippuu valmistajasta, seoksen koostumuksesta, toimituksesta myyntipaikkaan jne. Keskimäärin 25 kg: n M150-sekoitusta sisältävä pussi maksaa 91-92 ruplaa yhtä, mikä on täysin hyväksyttävää.

Muuten, jos kaupallisesti saatavilla olevia, samanlaisia ​​ominaisuuksia sisältäviä seoksia on, ennen niiden tekemistä, verrataan niiden kulutusta kg / m2 M kerroksen paksuuteen. Sattuu, että kalliimpi seos säästää rahaa.

kulutus

Tietenkin, mitä seoksen arvo ilmoitamme, ei ole järkeä ilman sen kulutusta. Ja se voi olla erilainen samalla pinnalla. Kaikki riippuu kerroksen paksuudesta. Teknisten ominaisuuksien mukaan tämä M150-indikaattori on 1,9 kg kuivaa seosta neliömetriä kohden. m, mutta kerrospaksuus on 1 mm.

Hiekka on oikein yleisin ja suosittu rakennusmateriaali sen vuoksi, että sillä on erinomaiset ominaisuudet ja ominaisuudet. Tässä voit selvittää, kuinka paljon hiekkakuutio painaa.

Rakennustyökalujen monipuolisista viimeistelymateriaaleista Rotband-kipsi katsotaan parhaaksi. Tässä on kaikki sen tekniset ominaisuudet.

Kaikkien korjaustöiden yhteydessä on ymmärrettävä, että lattian on oltava luotettava ja kestävä. Napsauttamalla linkkiä perehtyy tekniikkaan, jossa kuivakalvopäällystys tehdään.

Kuten tiedätte, kun täytät lattiaa kerroksella 10 mm, tämä luku on 20-22 kg neliömetriä kohden. Ja 20 neliömetriä. m, vastaavasti - yli 400 kg. Siksi säästää rahaa, mutta monet yksityiset kehittäjät edelleenkin vielä mieluummin valmistavat tällaisia ​​seoksia, eivätkä osta valmiita tuotteita.

Muuten, seoksen taso per 1 neliömetriä. m käsityöläisille. Siksi, kun päätät ostoksen toteutettavuudesta, harkitse tätä. Levittimellä tai kytkimellä tarvitset todella 8-12% enemmän liuosta.

Lisätietoja materiaalien kulutuksesta saat videosta:

Mitä todistus kertoo?

Olkoon selvää heti, mihin sitä vaaditaan? Ensinnäkin tämän paperin pitäisi saada ne, jotka tekevät sementti-hiekkaseoksen. Mielenkiintoinen se on ostajalle. Mitä asiakirjassa sanotaan?

Se sisältää tietoja aineen vaatimustenmukaisuudesta GOST-asiakirjassa ja muissa sääntelyasiakirjoissa. Sitä kutsutaan "Dry Mix M150: n vaatimustenmukaisuustodistukseksi".

Mitä nämä tiedot ovat? Dokumentti kertoo paitsi tuotteen tarkoituksesta, mutta myös sanoo:

 • aineen tiheys;
 • seoksen alkuperäinen kosteuspitoisuus;
 • käyttöalueelle sallittu lämpötila-alue;
 • ominaispaino;
 • plastisuus- ja kerrostumisparametrit;
 • jäätymisvastuksen ilmaisin.

Tähän voidaan lisätä myös indikaattoreita aineen keskimääräisestä kulutuksesta tietyntyyppisiin töihin ratkaisun kanssa. Tarvittava kohta on materiaalin turvallisuus ihmisille ja ympäristölle.

Turvaohjeet

Vaikka seos M150 ei ole myrkyllistä, mutta se on tehty sementin pohjalta, joka voi joutua kosketuksiin veden kanssa. Siksi on suositeltavaa käsitellä ratkaisu suojakäsineissä. Silmäkosketus voi olla myös tuskallista.

Jos näin tapahtuu, huuhtele välittömästi silmät runsaalla kylmällä vedellä. Jos se ei auta, muista mennä lääkärille.

Älä hengitä pölyä, kun käytät kuivaa seosta, varmista, että se ei pääse ruokaan.

Älä heitä käyttämättömiä tyhjiä pussia vartioimatta. Sen lisäksi, että ne saastuttavat alueita, ne ovat myös vaarallisia lapsille ja eläimille.

varastointi

Yhtä tärkeitä ovat tämän rakennusmateriaalin säilyttämisen ja käytön edellytykset. Ensinnäkin on mahdotonta työskennellä M150-liuoksen kanssa, jos lämpötila laskee + 5 - 30 ° C: n ulkopuolelle. Kosteus, kuten teknisessä eritelmässä todetaan, on myös 90%: n raja.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos rakennustöiden käyttö seoksella tapahtuu kadulla, sitä ei voida tehdä korkealla kosteudella ja kosteudella. M150 on myös säilytettävä kuivassa paikassa. Sitten hän voi säästää hänen kiinteistöään kuuden kuukauden ajan.

Tässä on tällainen sementti-hiekan M150 seos - luotettava, laadukas ja monipuolinen. Käyttämällä sitä ei vain kipata kaikkea nopeasti, mutta myös alhaisin kustannuksin ja vaivalloin. Joten uskalkaa, sinäkin pinnat ja vahva vipu! Sinua kiinnostavat myös materiaali, joka kertoo, kuinka monta kuutio-alustaa 25 x 150 x 6000.

Mikä on hiekka- ja sementtiseos

Rakentamisen toteuttamista on vaikea kuvitella ilman, että Portland-sementtiä sekoitetaan hienolla hiekalla. Sementin ja hiekan sekoitus on aina kysyntää rakennusteollisuudessa. Sitä käytetään muuraukseen, asennukseen, viimeistelyyn ja rappaukseen. Rakentajat käyttävät teollisissa olosuhteissa valmistettuja valmiita kuivaseoksia sekä itsenäisesti valmistettuja formulaatioita. Tarkastellaan rakennusmateriaalien tyypit ja merkinnät. Ymmärrämme sementti-hiekkilaastujen ominaisuudet ja käyttö.

Sementtihiekkiseokset - tyypit ja ominaisuudet

Ammattimaiset rakennuttajat on lyhennetty sementti-hiekkaseoksiksi (CPS). Lyhenne on laajalti käytössä erikoistuneissa sivustoissa. Seoksilla on erilaisia ​​ominaisuuksia.

Rakennusmateriaalien kehittymisen myötä syntyi lukuisia valmiita sementti-hiekkaseoksia.

DSP: t luokitellaan lajeihin riippuen seuraavista tekijöistä:

 • toiminnallinen tarkoitus. Sementtiseosta käytetään erilaisten rakennusmateriaalien seinä-, rappaus- ja muurausseinien muodostamiseen sekä vastakkaisiin toimenpiteisiin;
 • kiinteytetyn koostumuksen osuus. Kiinteyttävän muurausmateriaalin valmiiksi valmistetun sementti-hiekkalaatan tai laastin tiheys on enintään 1,5 t / m3 kevyille koostumuksille ja edellä määritellylle arvolle - raskaille;
 • lujuusominaisuudet. Pääominaisuus on puristuslujuus. Sitä merkitään pääkirjeellä M yhdessä kuormituksen ominaisluvun kanssa, joka on kg / cm2;
 • määriä supistavia ainesosia. Riippuen reseptistä ja sovelluksen ominaisuuksista, lisätään myös sammutettu kalkki, kipsijauhe ja muut komponentit;
 • sideainepitoisuus. Viisi kertaa enemmän hiekkaa kuin sementtiä verrattuna - liuos on tyhjentynyt, ja hiukan osuus sementoituu alle kolme rasvaa. Normaaleissa seoksissa hiekan osuus sementtiin on 4: 1.

Ainesosien pitoisuus työkoostumuksessa määrittelee sen ominaispiirteet:

 • kovettumisnopeus;
 • turvamarginaali.

Kaatuneet yhdisteet hitaasti kovettuvat ja lopulta murskaa. Rasva-DSP: itä on tunnusomaista nopeutettu kiinteytys, jota seuraa halkeilu. Oikein valittu sementin merkki ja määrä sekä reseptin noudattaminen takaa käyttöominaisuudet.

Portland-sementtiin perustuvien ratkaisujen pääominaisuudet:

 • kyky säilyttää eheys lämpötilavaiheissa;
 • toiminnan vahvuuden kesto;
 • kovettuneen liuoksen kosteuden kestävyys;
 • plastisuus, helpottaa työtä.

Valitessasi DSP: n tiettyjä tehtäviä varten, on otettava huomioon, että ominaisuudet määritetään sideaineen tuotemerkillä ja sen määrällä kokonaistilavuudessa.

Jokaiseen valmiiseen seokseen on liitettävä ohjeet vaadittavasta vesimäärästä, muita osia ei yleensä toimiteta.

Mikä on sementti-hiekkaseoksen koostumus

Standardiseos valmistetaan seuraavien ainesosien perusteella:

 • sementti, sopiva brändi;
 • hieno hiekka, joka ei sisällä vieraita hiukkasia;
 • muokkaajat, jotka parantavat valmiin seoksen ominaisuuksia;
 • vesi, joka on johdettu liuoksen muoviseen tilaan.

Nämä komponentit sekoitetaan perusteellisesti yhtenäiseen jakautumiseen tilavuudessa. Rakennuskoodien avulla voidaan lisätä väriainepigmenttejä sekä vahvistavia kuituja.

Tulo-ainesosien osuus määritetään seuraavilla tekijöillä:

 • sovellusalueella. Käyttötarkoituksen mukaan syötettyjen ainesosien määrä vaihtelee;
 • brändi käytti portlandsementtiä. Kun käytetään korkealaatuista sementtiä, koostumuksen laatu paranee;
 • sideaineen valmistuspäivä. Pitkäaikainen varastointi, Portland-sementti menettää toiminnalliset ominaisuudet;
 • kosteuspitoisuus raaka-aineessa. Kun komponenttien kosteuspitoisuus lisätään, lisätään vähennetty määrä vettä.
Sand-sementtiseos on yksi yleisimmistä materiaaleista.

Harkitse, kuinka paljon on tarpeen ottaa Portland-sementti ja hiekka ratkaisujen valmisteluun eri tarkoituksiin:

 • koostumus tasoitukseen sisältää portlandsementtiä M300 - M350 ja hiekkaa sekoitettuna suhteessa 1: 3. Kuituvahvisteisen lujitteen lisääminen kasvattaa lasin lujuusominaisuuksia ja estää sen halkeilua. Korkeamman luokan Portland-sementin käyttö edellyttää, että osuutta säädetään suhteessa 1: 4 tai 1: 5;
 • Tiililasista valmistetaan Portland-sementistä M400, joka on sekoitettu joen hiekan kanssa suhteessa 1: 4. Tekniikka mahdollistaa sementin merkinnän M500 käytön. Lisätty hiekan määrä on viisi kertaa sementin määrä. Todettu menetelmä optimaalisen osan määrittämiseksi on pieni erä;
 • kipsi valmistetaan käyttäen hienoa hiekkaa. Se puhdistetaan epäpuhtauksista ja sekoitetaan Portland-sementtibrändin M300 kanssa. Ainesosien suhde on 3: 1. Resepti antaa sinun päästä kipsiin kuivumisen nopeuttamiseksi. Ammattimaiset rakennuttajat suosittelevat sisäkäyttöön kipsiä valitsemaan kipsiä.

Sellainen koostumus, joka on valmistettu itsenäisesti, ei ole alhaisempi kuin osto, suositeltujen mittasuhteiden mukaisesti. Tärkeimmät laatuedellytykset - reseptien, valmistustekniikoiden ja komponenttien perusteellisen sekoittumisen noudattaminen rakennesekoittajalla tai betonisekoittimella.

Riippumattoman tuotannon tapauksessa veden ja hiekan sementtiosuudet otetaan riippuen toteutetusta työstä, lujuusvaatimuksista ja hiekan kosteudesta.

Hiekkasementtiseos - ruoanlaittojärjestys

Liuos valmistetaan käyttäen seuraavia laitteita:

 • betonisekoittimen, jonka avulla voit sekoittaa suuremman määrän komponentteja;
 • sähköporat, joissa on suutin ja altaat pienien tilavuuksien sekoittamiseen.

Valmista myös lapiot ja kauhat liuoksen lastaamiseen ja purkamiseen.

Teknologian avulla voidaan valmistaa ratkaisu eri tavoin:

 • sekoittamalla murskatut ainesosat, mitä seuraa veden tuominen;
 • komponenttien lisääminen peräkkäin vedessä edelleen sekoittumalla.

Jos tarvitset ratkaisun talvisin tiiliseinien asennukseen lisäaineiden valmistuksessa, jotka lisäävät vastustuskykyä pakkasella.

Kuinka paljon seosta kulutetaan?

Suoritetun työn ominaisuuksista riippuen Portland-sementin ja jokien hiekan pohjaan perustuva ratkaisu kuluu seuraavassa tilavuudessa:

Sementti-hiekkaseosta voidaan käyttää ei ainoastaan ​​laastina laattojen, tiilien ja lohkojen valmistukseen, vaan myös rappauslaitteena

 • kipsirakennustöissä ja kaatamisen yhteydessä kulutus on enintään 16 kg neliömetriä kohden riippuen laastin tyypistä;
 • kokoonpano- ja muurauskoostumukset, jotka on tarkoitettu viimeistelytoimintoihin, pintoihin ja muurattuihin seiniin, kulutetaan 7-8 kg / m2;
 • perusta CPS, jolla on paremmat lujuusominaisuudet, kulutetaan suuremmalla tilavuudella, joka on 20 kg / m2.

Kulutustavaroiden tuntemisen vuoksi on helppo laskea tulevien kustannusten määrä.

Sementtihiekkiseokset ovat yleisiä tuotemerkkejä.

Harkitse yleisimpiä merkkejä sementin ja hiekan sekoituksista:

 • M100 on halvin seos. Sitä käytetään ulko- ja sisäkäyttöön, tasoittaa lattiaa ja tiivistää epätasaisuuksia. Siinä on pienempi määrä Portland-sementtiä suhteessa hiekkaan sekä hydratoituneen kalkin läsnäolo koostumuksessa;
 • M150 - yleismaailmallinen koostumus parhaalla hinnalla. Sitä käytetään erilaisiin rakennustarkoituksiin. Käyttöominaisuudet mahdollistavat sen kipinöinti- ja korjaustyöt, kaatolevyt ja tiilimuurit. Lisäaineiden käyttöönotto mahdollistaa paremman suorituskyvyn;
 • M200 - kokoonpano- ja muurauslaasti, joka mahdollistaa keskikorkean talonrakentamisen, lattiakaivojen kaatamisen sekä kipsitoimenpiteiden toteuttamisen. Kaksisuuntaista seosta on ominaista Portland-sementin lisääntynyt pitoisuus sekä lisääntynyt turvallisuustaso;
Hiekosementtikoostumuksen kulutus riippuu suoraan sen kulutustasosta, nimittäin liuoksen levityskerroksen paksuuteen
 • M300 on seos, jota käytetään pohjaan perustuviin perustuksiin, väliseinään ja pääseinämiin, jotka ottavat merkittäviä kuormia. Useimmat ammattimaiset rakentajat oikein valitsevat 300: n betonin asettamalla perustan korkeammalle talolle;
 • M400 - kestävin DSP, joka on suunniteltu kuormitettuihin säätiöihin, korkeiden rakennusten päärakenteisiin sekä betonituotteiden tuotantoon. Epäonnistuu Portland-sementin M500 ja sitä suuremman pitoisuuden lisääntyessä sekä vahvistamisen läsnäoloa.

Tuotemerkin kasvaessa vahvuusominaisuudet kasvavat.

Missä käyttökohteissa käytetään sementtilaastia

Merkistä riippuen sementti-hiekkaseoksia käytetään erilaisten ongelmien ratkaisemiseen:

 • muurausseinät;
 • kipsaustyöt;
 • korjaustoimet;
 • säätiön rakentaminen;
 • tasoitteet;
 • betonituotteiden valmistus.

Kosteuden kestävyyttä lisäävien modifioivien lisäaineiden käyttöönotto mahdollistaa suorituskyvyn parantamisen ja laajentamisen.

Sementti-hiekkakokoostumusten valmistuksen erityispiirteet

Ammattilaiset suosittelevat kiinnittämään huomiota seuraaviin kohtiin:

 • yhdenmukaisten komponenttien sekoittaminen;
 • esiseulonta-aineet;
 • panostusteknologian noudattaminen;
 • raaka-aine kosteutta;
 • käytettävien komponenttien laatu;
 • lisäaineiden käyttöönoton oikeellisuus.

Sementtiseoksen valmistus on ratkaiseva prosessi, joka määrittää lopullisen laadun.

Yhteenvetona

Hiekosementtiseosten valmistuksessa käytettävät ominaisuudet ja tekniikka auttavat optimaalisen koostumuksen valitsemiseen tiettyihin tehtäviin samoin kuin helpottamaan laastin itsenäistä tuotantoa. Materiaalien kopiointi sivustolta on mahdollista ilman ennakkohyväksyntää, jos asennetaan aktiivinen indeksoitu linkki rakennusportaaliimme.

Hiekosementti-seoksen tyypit ja kulutusmäärät M 150 lattiapinnoille, seoksenvalmistukseen

Rakennusteollisuudessa kuivien seosten katsotaan olevan kysyntää kaikissa teknologisissa vaiheissa. Niitä käytetään usein korjaukseen liittyvissä prosesseissa (restaurointi). Sideaineen pääkomponentti on sementti-hiekkaseos. Yleisimpiä eritelmiä PSD M 150: n kulutusta varten on kuvattu yksityiskohtaisesti GOST.

Universal TsPS M 150

Seoksen ominaisuuksia, ominaisuuksia, suosituksia

Pääkomponentit ovat hiekka ja sementti. Numero, joka tulee kirjaimen "M" jälkeen, merkitsee kuormaa (kilogrammaa neliömetriä kohden), jonka kiinteytynyt liuos kestää. Otetaan huomioon, että indikaattori on likimääräinen, koska enemmistö riippuu eri tekijöistä: valmistelun oikeellisuudesta yleisestä ratkaisusta, työtekniikoiden noudattamisesta ja muista. Esimerkiksi brändin M150 kuorma on suunnilleen 150 kg / cm2.

DSP: issä on seuraavat ominaisuudet:

 1. Aseta aika.
 2. Koostumus, mittasuhteet. Esimerkiksi M150: ssä 100 ei esiinny orgaanisten epäpuhtauksien koostumuksessa.
 3. Kyky säilyttää vettä (GOST: n mukaan tämä luku on 90%).
 4. Jäätymisvastus, joka määräytyy syklien mukaan.
 5. Delaminaatiokerroin.
 6. Hiekka- ja sementtilaastin kulutus per 1 m 2.
 7. Paksuutta.

Jos samanlaisten ominaisuuksien mukaiset seokset toteutetaan, sinun on ensin analysoitava korkeuden suhde, virtausnopeus (kg / m 2). Harjoittelu osoittaa, että DSP: n ostaminen alhaisin kustannuksin osoittautuu lopulta kalliimmaksi kuin korkealaatuisesta koostumuksesta.

Kun ostat, ota huomioon, että valmistajan kulutusmäärä neliömetriä kohti. Mittari on keskittynyt korkealaatuisiin ammattilaisiin. Tämä hetki on otettava huomioon hankittaessa ratkaisua. Todellinen kulutus kasvaa 12 prosenttia.

Seosten lajikkeet

ПЦС М100 - käytetään hiekkasementtiliuosten valmistukseen. Koostumuksen pääkomponenttien lisäksi on kalkkia. Niiden kustannukset vähenevät. Koostumusta käytetään kipsiin, emäksen tasaukseen ja pienten virheiden poistamiseen.

Koostumusta kutsutaan asennusmateriaaliksi. Se on tuotettu useissa muunnelmissa, jotka keskittyvät laastareiden valmistukseen levittämällä, korkean lujuuden omaavalle koostumukselle muuraukseen. Paksuus 0,5 cm, likimääräinen kulutus on 8,5 kg / m 2.

DSP M300 kutsui säätiötä. Heillä on korkeat kustannukset verrattuna muihin lajeihin. Käytetään ratkaisuihin, kun asetetaan lohkarakenteita, sävyjen järjestämiseksi. Kulutus neliömetrillä on 19,5 kg.

Varoitus! Kipsi-sementti-hiekkaseoksen M300 ei sovellu.

M150-ratkaisu - universaali, jota käytetään lähes kaikkiin toimintoihin. Soveltuu muuraukseen, kipsiliuoksiin. Sitä käytetään tasoituskerroksen laitteisiin erilaisten korjaustöiden aikana. M150 korvaa minkä tahansa muun seoksen.

Kun ne on oikein määritetty ratkaisun vaadittavilla parametreilla, muuttamalla komponenttien mittasuhteita saavutetaan erityisten ominaisuuksien parantaminen. Heillä on hyväksyttävät kustannukset.

Koostumuksen M150 ominaisuudet ovat:

 • kerrospaksuus - 0,5-5 cm;
 • seoksen kulutus per 1 m 2 - 16500 g / cm;
 • asetusaika on 2 tuntia ja kesto 24 tuntia.

Ostamalla M150-merkin koostumuksen tutustu lisäaineisiin. Esimerkiksi seos kylmänkestävyyden suhteen. Koostumuksella on paljon käyttöalueita:

 • rakennuksen julkisivut;
 • kellarissa;
 • työ rakennuksen sisällä;
 • julkisivutyöt;
 • huoneet, joissa on korkea kosteus.

Tämä seos täyttää kuluttajahinnan, kulutuksen ja laadun vaatimukset.

M150: n optimaalinen kustannus

Jos valitset PSD M150: n työn, se nousee 22 g / m 2, materiaalin kulutus on optimaalinen 1 cm: n paksuudelta. Sementtimateriaali on sementtiä, joka antaa sille erilaiset ominaisuudet.

Kerroksen paksuus vaihtelee 5-50 mm ja riippuu suoritetusta työstä. Levitä tämä seos käsin. Koostumuksen elinkyky on 120 minuuttia, joten suuria määriä ei vaivata. Täysin kestävä seos nousee 28 päivän kuluttua.

Taivutuslujuus on 2 MPa ja tarttuvuus (tarttuvuus 2 eri pinnalla) on 0,5 MPa. Tartunta-asioiden lisäämiseksi pintavalmistuksen oikeellisuus.

Itse valmistelu ratkaisu

Mittasuhteisiin vaikuttavat useat indikaattorit:

 • ratkaisun tarkoitus;
 • sementti laatua;
 • sen tuotantoa.

On huomioitava, että varastoinnin aikana sementti menettää ominaisuutensa, vaikka se olisi asianmukaisesti varastoituna. Siksi koostumuksen osuutta lisätään ottaen huomioon varastointijakso:

Sementtitehtaille 500, 400 tehdään mittasuhteissa osana sementtiä 2 olevaa hiekkaa, osa sideaineesta 3 osaa hiekkaa (luokalle 500). Halkeilun todennäköisyyden vähentämiseksi lasikuitua kohti 0,9 kg kuutiometriä kohti lisätään lattialaattoihin. metri.

Muuraukseen käytetään koostumusta sementin osan ja 5 osaa hiekan mittasuhteissa - se riippuu hiekan tilasta (se kuivataan, seulotaan). Liuos valmistetaan pieneen tilavuuteen määrittäen kokeellisesti vaaditun osuuden seoksesta, liuoksen virtausnopeudesta, joka optimoi materiaalin kulutuksen. Jos kipsi ottaa sideainemerkit 200, 300 suhteessa 1/3.

Varoitus! Sekoitetaan liuos huolellisesti, ja tähän tarkoitukseen suutin sopii sähköporaukseen, sementin kulutuksen vähenemiseen, hiekamäärän lisääntymiseen johtaa halkeamien, sirujen muodostumiseen, ylimääräinen vesi johtaa lujuuden vähenemiseen ja kovettumisaikaa.

Jos sementti-hiekkaseos M150 valmistetaan sääntöjen mukaisesti, kovettumisen jälkeen lattia on vahva, laadukas ja kestää pitkään. Muista ottaa huomioon sementin mittasuhteet ja varastointikaudet.

Hiekka- ja sementtiseosten ominaisuudet - DSP-kulutus

Rakennusteollisuudessa kuivia sekoituksia kysytään lähes kaikissa suurissa teknisissä vaiheissa. Usein niitä käytetään korjausprosessissa (restaurointi). Tietyn koostumuksen spesifisyys määräytyy suurelta osin sideaineen tyypin mukaan. Tämän artikkelin aiheena ovat sementti-hiekkaseokset - niiden tyypit, ominaisuudet ja tuotteiden arvioitu hinta. DSP: iä koskevat yleiset eritelmät on kuvattu GOST 31357: ssa vuodelta 2007.

Tällaisten koostumusten pääkomponentit ovat hiekka ja sementti. Numerolla "M" tarkoitetaan kuormaa (kg / cm2), jota karkaistu kerros voi kestää. On pidettävä mielessä, että tämä indikaattori on suuntaa-antava, koska se riippuu paljon sellaisista tekijöistä kuin seoksen valmistuksen oikeellisuus seoksesta, työstöteknologian noudattamisesta ja useista muista. Esimerkiksi DSP-merkin M150 osalta se on suunnilleen yhtä suuri kuin 150 kg / cm2.

 • Koostumus ja mittasuhteet. Joissakin DSP: issä (esimerkiksi M100, M150) ei pitäisi olla orgaanisia epäpuhtauksia.
 • Kyky säilyttää vettä (GOST määrittelee vähintään 90%).
 • Jäätymisvastus (sykleinä ilmaistuna).
 • Aseta aika.
 • Kerroksen kerroin (ei saa olla ˃ 10).
 • Sementti-hiekkaseoksen kulutus 1 m2: a kohti.
 • Käytetyn kerroksen paksuus.

1. Jos myyntiin on samankaltaisia ​​ominaisuuksia sisältäviä seoksia, ennen kuin hankit tietyn koostumuksen, sinun on analysoitava kahden viimeisen indikaattorin - paksuuden ja virtausnopeuden (kg / m2) suhde. Käytäntö osoittaa, että usein DSP: n osto korkeammalla hinnalla kokonaisuutena on kustannustehokas.

2. Valmistajan ilmoittama kulutus, joka on m2, on tarkoitettu ammattilaiselle ja korkealle. Siksi, kun arvioidaan DSP: n ostamisen mahdollista toteutettavuutta, otetaan tämä huomioon myös. Kipsin, laastin tai muurauslasten todellinen kulutus on noin 8-12% enemmän.

laji

Käytetään sementti-hiekkakäsittelyratkaisujen valmistukseen. Sen pääkomponenttien lisäksi siinä on kalkkia. Koska sementin osuus pienenee, M100 on edullisempi. Tällaisia ​​koostumuksia, lukuun ottamatta kipsiä, käytetään pohjan tasoittamiseen ja pienempien puutteiden poistamiseen pinnoilta (halkeamat, halkeamat, murtumat).

Tätä tuotemerkkiä pidetään yleismaailmana ja sitä käytetään erilaisten teknisten toimintojen suorittamiseen. Sementti-hiekkaseos M150 sopii yhtä hyvin kipsi- ja muurauskoostumusten valmistukseen. Sitä käytetään laattojen valmistuksessa, erilaisissa korjauksissa. Periaatteessa jokapäiväisessä elämässä M150-brändi useimmissa tapauksissa korvaa muut. Jos määrität oikein sementtilietteen halutut ominaisuudet, muuttamalla komponenttien suhdetta on mahdollista saavuttaa parannus lopullisen tuotteen tietyissä ominaisuuksissa. Näiden yhdisteiden kysyntään vaikuttavat myös niiden hyväksyttävät kustannukset.

 • Suositeltava kerrospaksuus (mm) - 5 - 50.
 • Kulutus per m2 - noin 16,5 kg (1 cm).
 • Aika (tunti): sementtiseoksen asetus - 2, karkaisu - 24.

Kun olet valmis muurauslaasti 150, sinun täytyy nähdä, mitä lisäaineita sen koostumus on. Esimerkiksi se täyttää pakkasvastuksen vaatimukset. Kerroksen paksuus on myös tärkeä valmistajan suosittelemalle kulutukselle m2.

Näitä sementtipohjaisia ​​seoksia kutsutaan usein kokoonpanoksi ja muuriksi. TsPS M200: tä annetaan useita muunnelmia, joista jokainen on keskittynyt konkreettisiin sovelluksiin - kipsinvalmistukseen, muurausratkaisuun, liittimeen ja jopa pohjaan. Saatu keinotekoinen kivi (kerros) on ominaista riittävän lujuudella. Arvioitu kulutus (paksuus 5 mm): 7,5-8,5 kg / m2.

Näitä seoksia jokapäiväisessä elämässä kutsutaan peskbetoni- tai perustus DSP: ksi. Niiden hinta on hieman korkeampi ja käyttöalue ei ole yhtä suuri kuin M150-kokoonpanoissa. Sementti-hiekkaseoksia käytetään silloin, kun ominaisuus, kuten lujuus, on yksi tärkeimmistä. On suositeltavaa ostaa muurauslaastareita asennettaessa lohkorakenteita, järjestämällä massiivisia saviä ja vastaavia. Mutta kipsi M300 ei ole sopiva. Litteän ruiskutus noin 19,5 kg.

Mittasuhteisiin vaikuttaa useita tekijöitä. Ensinnäkin ratkaisun tarkoitus; toiseksi sementtimerkki; kolmanneksi sen julkaisupäivä. Joistakin syystä monet unohtavat jälkimmäiset. On pidettävä mielessä, että sementin varastointiin, jopa asianmukaisissa olosuhteissa, se menettää vähitellen alkuperäiset ominaisuudet. Tällöin sen osuus pitäisi kasvaa hieman varastointijakson mukaan. Siksi kaikki Internetissä olevat arvot ovat vain suuntaa-antavia, kun otetaan huomioon kaikki koostumuksen valmisteluominaisuudet.

Lisäksi suhteissa ensimmäisessä sijainnissa - sementillä, toinen hiekka.

Pääsääntöisesti arvot 400 tai 500 ovat sementtiä. Ensimmäisessä tapauksessa osuus on 1 - 2 ja toisessa 1-3. On mahdollista pienentää halkeamien todennäköisyyttä karkaistulle kerrokselle lisäämällä lasikuitua DSP: hen lattiapinnoille (0), 7-0,9 kg / m3 seosta.

Työn laatu määrittelee suuresti sauman paksuuden. Tältä osin paljon riippuu siitä, kuinka huolellisesti valmistettu (kuivattu, seulottu) hiekka. Siksi sementin 1 osaa käytetään yleensä 3 - 5 osaan irtotavarasta.

Muurausseos tulisi tehdä pieninä määrinä. Masters kokeilee ensin yksittäisten tiilien laatua, empiirisesti määrittämällä tarvittavan osuuden käytettävissä olevalle sideaineelle ja hiekalle. Samanaikaisesti sementin likimääräinen kulutus munimakkaraa kohti kirkastuu. Näin voit optimoida useita kuluja.

3. Kipsilevy laastille.

Riittää, että otat sideaineen brändin M200 - M300. Suositeltu osuus on 1-3.

Valmistus DSP: n äänet

1. Laatu ei riipu pelkästään osien oikeasta valinnasta (tuotemerkillä, viljalla) vaan myös sekoittamisen perusteellisuudesta. Käsin on lähes mahdotonta saavuttaa tämä, vaikka käytetään myös valmiita (myymälä) -seoksia. Arkielämässä on suositeltavaa käyttää suutinta lävistimeen (sähkö / porakone). Tällainen laite ei ole alijäämä, ja sen hinta ei ylitä 210 ruplaa.

2. Yritykset vähentää sementin kulutusta lisäämällä hiekkamääriä ei johda mitään hyvään aikaan. Liuoksen jousto laskee, halkeamia ja siruja ilmestyy, levyn lujitus altistuu - eikä tämä ole täydellinen luettelo "yllätyksistä". Komponenttien suhdetta voidaan käsitellä vain suositelluissa mittasuhteissa.

3. Kun sementtiä varastoidaan puoli vuotta, se menettää ominaisuutensa noin puoleen. Tällaisissa tapauksissa osuuksia on muutettava.

4. Älä unohda vettä. Sen ylimäärä johtaa keinokivien lujuuteen ja lisää kovettumisaikaa.

Sementti-hiekkaseos: ominaisuudet ja tekniset tiedot

Rakennettaessa mitä tahansa rakennetta hankkeen valmistelun jälkeen, mene tarvittavien materiaalien valintaan. Halkeamien ja muiden vikojen välttämiseksi seinien asentamisen, betonisoinnin ja pystytyksen vuoksi on suositeltavaa käyttää kuivia sementti-hiekkaseoksia.

Rahan säästämiseksi on välttämätöntä laskea optimaalinen materiaalin määrä etukäteen, mistä seoksenkulutusta kohti on 1 m².

Erityisominaisuudet

Hiekosementti-seos on kuiva rakennuskomponentti, joka sisältää yhtä suuren määrän sementtiä ja hiekkaa, lisäämällä erilaisia ​​lisäaineita, jotka parantavat tuotteen suorituskykyominaisuuksia. Esimerkiksi ne voivat lisätä kovettumisen kestoa, kulutuskestävyyttä.

Jokainen sementti-hiekka-seos on leimattu esimerkiksi M300, jossa kuva osoittaa maksimikuormituksen, joka kestää 1 cm³ valmiista seoksesta kovettumisen jälkeen.

Valtion standardin GOST 28013 "Rakennusseokset" mukaan rakennussekoitusten koostumus sisältää:

 • Portland-sementti seulottiin ilman kokkareita. Sementtilaastin optimaalinen tiheys ennen kiinteytystä on enintään 25%. Eri tuotemerkkien materiaaleja voidaan sekoittaa tuotantoon. Joissakin tapauksissa sementin koostumus sisältää mineraalilisäaineita, jotka lisäävät sementti-hiekkaseosten suorituskykyominaisuuksia jopa 10%.
 • Hiekka, jonka murto-osuus on 1-1,5 mm. Yleisimmin käytetty joki tai uran hiekka.
 • Koostumuksessa olevan veden lämpötilan on oltava vähintään 10 ja enintään 30 astetta.

Sementti-hiekkaseosten käyttö mahdollistaa:

 • vähentää toimintojen määrää tuotteen valmistamiseksi;
 • lisää tuottavuutta johtuen valmiin materiaalin suorituskykyominaisuuksista;
 • parantaa rakentamisen laatua;
 • pidä koostumusta pitkäksi ajaksi myös nolla-lämpötiloissa muuttamatta sen alkuperäisiä ominaisuuksia.

Kuivat hiekkasementtiseokset tarjoavat lopputuotteelle seuraavat edut:

 • vastustuskyky ääriolosuhteista ja pakkasesta;
 • korkea lujuus;
 • vedenpitävä akvaariokäyttöön;
 • hyvä tartunta millä tahansa pinnalla (liuoksen kyky muodostaa vahvoja yhdisteitä eri materiaaleilla);
 • vastustuskyky korkealle kosteudelle;
 • pitkä käyttöikä (jopa rakennuksen julkisivulla kestää yli 20 vuotta);
 • Sementti-hiekkaseosten koostumukseen sisältyvät lisäkomponentit, jotka tekevät liuoksesta luotettavamman ja laadukkaamman;
 • laaja valikoima, joten voit valita optimaalisen koostumuksen rakentamiseen.

Sementti-hiekkaseosten haittatekijöistä voidaan havaita seuraavat merkit:

 • Materiaalin nopea asetus. Sen vuoksi on suositeltavaa valmistaa liuos pieninä määrinä, jotta sitä voidaan käyttää, kunnes sementti alkaa kovettua.
 • Käyttövalmiit formulaatiot ovat kalliimpia kuin yksittäiset komponentit.
 • Ratkaisun itsearviointi on halvempaa, mutta se vie aikaa vievää menettelyä. Lisäksi on välttämätöntä tarkkailla komponenttien täsmällisiä mittasuhteita tehokkaan ja laadukkaan seoksen saamiseksi.
 • Tämä seos on huono tartunta puuhun ja maalattuihin pintoihin.
 • On vaikea työskennellä viskoosisten ratkaisujen kanssa, koska niitä on vaikea tasoittaa.

Ei ole suositeltavaa käyttää materiaalia kipsiin pohjaan, koska erittäin tiheä ja raskas kerros vahingoittaa tai repeää kipsiä.

Tekniset tiedot

Sementti-hiekkaseoksella on seuraavat tekniset ominaisuudet:

 • Tiheys on tärkein ominaisuus, jolle kerroksen lujuus ja lämmönjohtavuus riippuvat. Puhtaassa muodossaan sementti-hiekkaseokset ovat melko raskas ja niillä on suuret tiheysarvot. Kiinteässä tilassa liuoksen tiheys on 1500-1800 kg / m³.
 • Lämmönjohtavuus mahdollistaa mukavan lämpötilan sisätiloissa. Tämä vaikutus on epätodennäköistä, kun käytetään kipsiä, jolla on huokoinen rakenne. DSP: n lämpöjohtavuus - 0,3 wattia.
 • Höyryläpäisevyys on erittäin tärkeä mikä tahansa viimeistelyaineisto, sillä ilman sitä huone on kostea, mikä johtaa muotin ja homeen ulkonäköön. Liuosten läpäisevyyskerroin on 0,09 mg / mchPa.
 • Liikkuvuus osoittaa, että hiekosementtiseoksen kyky leviää omalla painollaan ja täyttää pinnan halkeamat.

Kuivumisaika riippuu levitetyn kerroksen paksuudesta. Mitä paksumpi se on, sitä kauemmin se kuivuu. On suositeltavaa, ettei kosketa viimeisteltyä pintaa yhden päivän ajan, jotta vältetään tuoreen sementti-hiekkalaastikerroksen vaurioituminen.

Jos rakennusmateriaalien samankaltaisia ​​ominaisuuksia markkinoilla on useita kuivia sekoituksia, on tarpeen vertailla kahden tärkeimmän indikaattorin osuutta: kulutus ja paksuus. Useimmiten kalliimpien seosten kulutus loppujen lopuksi on paljon taloudellisempaa.

Valmistajan ilmoittama kulutus on tarkoitettu ammattitaitoisille työntekijöille, joten tosiasiassa tämä luku on 10-15% enemmän.

Sementti-hiekkakokoelmat luokitellaan useisiin lajikkeisiin:

 • M100: tä käytetään hiekkasementtiliuosten valmistuksessa. Pääkomponenttien lisäksi kalkkia lisätään koostumukseen, jonka seurauksena sementin osuus vähenee. Siksi tämäntyyppinen on edullinen. M100 on käytetty kipsiin, tasaavien pintojen poistoon, halkeamien, rakeiden ja murtumien poistamiseen.
 • M150 on universaali tuotemerkki, jota käytetään erilaisissa teknisissä töissä. Se on hyvä kipsi- ja muurauslaastareille. Myös tällaisten koostumusten hyväksyttävä hinta vaikuttaa niiden kysyntään.

Arkielämässä M150 voi helposti korvata minkä tahansa muun hiekkasementtilaastin.

M-150 sisältää seuraavat tiedot:

 • levitetyn kerroksen paksuus - 5-50 mm;
 • kulutus - 17 kg / m²;
 • asetusaika - 2 tuntia;
 • kovettuminen - 24 tuntia.

Ostettaessa on tärkeää tutkia merkin 150 seoksen koostumusta samoin kuin huuruvastuksen ja kerrospaksuuden vaatimusten noudattaminen.

 • M 200 tehdään sementtipohjalla. Sementti-hiekkaseos M200 on saatavana useissa eri versioissa, joista kukin on tarkoitettu käytettäväksi erilaisissa olosuhteissa - muurausmassan, kipsin, pohjan tai tasoitteen valmistukseen. Pikakuivausratkaisulla on suuri lujuus. Kulutus / m² on noin 8 kg.
 • M300: lla tai peskobetonilla on korkeat kustannukset ja kapea soveltamisala verrattuna muihin seoksiin. M300: ää käytetään yleensä sellaisissa töissä, joissa rakenteellinen lujuus on tärkeä: muurausseokset, kun asennetaan lohkarakenteita, maadoitusta ja lasipintojen asentamista. Kipsiliuoksille tämä seos ei ole sopiva. Kulutus per m² on noin 20 kg.
 • M400 käytetään rakenteiden, säätiöiden tukemiseen. Pehmittimien läsnäolo M400-tuotemerkin seoksessa mahdollistaa lujuuden ja tiheyden lisäämisen sekä sementin sisällön lisäämisen koostumuksessa.

Valmiustyypit

Valmiudet koostumukset luokitellaan seuraavasti:

 • Kuivaa sementti-hiekkalaastaria valmistetaan erikoistuneissa yrityksissä kuivassa muodossa. Niiden on oltava sekoitettuja veden tai vesiliuosten kanssa lisäaineiden kanssa välittömästi ennen käyttöä.
 • Valmis sementti-hiekkaseokset valmistetaan valmiina käyttöön.

kulutus

Kulutushiekkasementtiseos riippuu levitetyn kerroksen paksuudesta. Näin ollen, alustan 1 m kerroksen paksuus on 1 mm, tarvitaan 1,8 kg liuosta, paksuudella 2 mm - enintään 3,5 kg, ja järjestely perän 100 mm kestää noin 23 kg liuosta.

Kun lattiapäällysteet, seoksen virtausnopeus on enintään 21 kg / m². Liuoksen valmistamiseksi käytettiin sementtiä ja hiekkaa tilavuussuhteessa 1 - 3.

Pohjan rappaus Käytetään 17 kg materiaalia 1 m ²: llä. Seoksen valmistaminen suhteessa 1: 3.

Sementti-hiekkalaastin kulutus seinäseinällä on 0,05 m³. Samaan aikaan mittasuhteet ovat 1: 3 ja 1: 6.

Sementti-hiekkalinjan säästämiseksi voit lisätä lisäkomponentteja.

Kulutus / m² on vähemmän tietyissä olosuhteissa:

 • lisäämällä kalkkikiveä kipsille tai lisäämällä sitkeitä ominaisuuksia;
 • täytetään perusta ja muut rakenteet pienillä kuormituksilla;
 • lisäämällä sardeldiota lämpimän sementin muodostamiseksi;
 • korkealaatuisen sementin käyttö betonin valmistuksessa (tämän ansiosta täyteaineen sisältöä (soraa, roskaa) voidaan lisätä).

soveltamisalansa

Hiekkasaastiseoksia käytetään erilaisissa rakentamisen haaroissa:

 • Seinien ja ulkopintojen rappaus. Kun valmistetaan seoksia kipsiin, lisätään kalkkia ja pehmittimiä, jotka voivat antaa seoksen ominaisominaisuuksia.

On erittäin kätevää käyttää valmiin liuoksen lisäaineilla. Tällainen rakenne on helppo tasoittaa eikä liukua pohjasta.

Sementti-hiekkaseos kipsiin valmistetaan sementin ja hiekan 1 - 3 suhteen, mikä on optimaalinen osuus rakennustöissä. Voit lisätä liuoksen plastisuutta ja adheesiota lisäämällä siihen vähän kalkkia tai savea. Voit ostaa valmiita sekoituksia myymälässä, jos työn määrä on pieni. Tässä tapauksessa ratkaisu on kalliimpi useamman kerran kuin kaikki komponentit erikseen.

 • Muurauslaastille. Tämä seos on suurin voima. Se voidaan valmistaa itsenäisesti sementtibrändin M200 läsnäollessa. Nolla-lämpötiloissa seokseen lisätään erikoiskomponentteja, jotta saadaan aikaan routavastus materiaalia vastaan. Jos roskia poistetaan koostumuksesta, sementin ja hiekan suhde on 1 - 3. Samanaikaisesti nesteiden tilavuus valmiin liuoksen saamiseksi on puolet sementin tilavuudesta.

Saadaksesi laadukkaan seoksen muuraukseen, sekoita ensin hiekkaa ja sementtiä lisäämättä nestettä, kunnes se on tasainen. Sitten vain lisää vettä, kunnes tarvittava paksuus muodostuu. Muurauslaasti ei saa olla nestemäinen, muutoin sen pääosa yksinkertaisesti tyhjennetään pinnalta, mikä johtaa materiaalien tuhlaukseen.

Siinä tapauksessa, että ratkaisu osoittautuu liian paksuiseksi, se kovettuu nopeasti ja se toimii kovasti tällaisella ratkaisulla, koska sen tarttuvuus vähenee merkittävästi. Esimerkiksi tiilet on vaikea korjata, tasoittaa ne, ja sinun on panostettava enemmän.

 • Lattiapinnoille. Tasoitus tehdään lattian pinnan tasoittamiseksi. Yleensä monikerroksisissa rakennuksissa sattuu, että yksi betonilaatta sijoitetaan hieman korkeammalle kuin toinen, minkä seurauksena niiden risteyksessä on epätasaisuusmuotoja.

Liuoksen valmistuksen osuus on sama kuin kipsi. Mutta nesteen määrä samanaikaisesti on hieman suurempi, kun seos kaadetaan lattialle, seurauksena on helpompi tarkkailla lattian pinnan nollatasoa. Ylimäärällä vedellä esiintyy useimmiten levyn pinnan halkeilua. Kermainen sakeus - oikein sopiva vaihtoehto.

Seosta voidaan valmistaa sekä itsenäisesti että ostamaan rautakaupasta. Kasveissa tavallisesti lisätään liuottimeen täyteaineita: hienojakoista murto-osaa tai soraa. Näiden osien ansiosta pinnoite saavuttaa suuremman lujuuden ja alhaisen kutistuvuuden.

Vihjeitä ja temppuja

Rakennusseosta myydään 5 - 50 kg: n paperipusseissa. Liuos valmistetaan laimentamalla seos vedellä valmistajan suosittelemiin vaadittuihin suhdelukuihin.

Optimaalisen sementti-hiekkaseoksen valinnassa on noudatettava tiettyjä suosituksia:

 • Lattiapäällysteiden yhteydessä valinta on lopetettava merkillä M150. Suhde, kun lisätään Portland-sementtimerkkiä M500 - 1 - 3. Voiman lisäämiseksi voit päästä peruskuituun. Samat mittasuhteet valitaan peskobeton-merkin M300 valmistuksessa, vain täyteaineen on oltava karkeita.
 • Muurauslaastareiden valmistuksessa painopiste on korkealaatuisten komponenttien käytössä, eikä hiekasta tulevia epäpuhtauksia pitäisi sallia. Tyypin rakennuksen seosten riippuu komponenttien osuudet lopullisessa liuoksessa, ne vaihtelevat 11: 3-1: 6 Flow kivimurskaa ja sementin lasketaan suhde 4-1.
 • Viimeistelytyösovelluksiin tarvitaan tiukempia vaatimuksia plastisuutta ja takavarikointia varten. Koostumusta levitettäessä on tärkeää ottaa huomioon valmistajan suosittelemat kerroksen paksuus ja soveltaa valmistettua liuosta mahdollisimman pian kiinteiden fraktioiden muodostumisen välttämiseksi.

Paras osuus sementti-hiekkakiven valmistuksessa - 1-3.