Lattia levitetään maahan

Jotkut saattavat sanoa, että betonipinta ei ole erityisen luotettava ja pysyy aina kylmässä. Ja sen eduille voidaan mainita, ehkä tehokkuus, ympäristön puhtaus ja palonkestävyys. Joten se oli ennen, mutta nykyaikaisten materiaalien ja edistyksellisen tekniikan ansiosta levyn käyttöikä ja luotettavuus ovat paljon korkeammat, ja lämpöeristimet tarjoavat mukavan pintalämpötilan.

Lattia levitetään maahan

Ei ole aina järkevää ratkaisua, jos betonipinnoite on järjestetty maahan. On olemassa tiettyjä rajoituksia, jotka on otettava huomioon:

 • ei kellarissa tai kellarissa;
 • pohjaveden sijoittaminen vähintään 4-5 metrin syvyyteen;
 • lämmön läsnäolo talossa, koska maaperän jäädyttäminen voi johtaa levyn epämuodostumiseen johtuen korkeammasta kuormituksesta säätöön.

Kun olet päättänyt luoda betonilattian likaantuessa, on varmistettava, ettei tulva uhkaa taloa. Levitys on mahdollista aloittaa vasta seinien ja rakennuksen katon jälkeen.

Betonikerros maanpinnalla, kerrokset

Pohjaveden koostumus maahan

Betonipäällyste maapallon pohjalla koostuu useista kerroksista, joista jokaisella on tärkeä tehtävä. Kerroksia luodaan eri materiaaleista, yleensä "piirakka" sisältää seuraavat osat:

 • hiekkakerros;
 • murskattu kivi tai sora;
 • vedenpitävä materiaali;
 • karkea betonilattia;
 • höyry- ja lämmöneristyskerros;
 • reilua betonilattiaa.

Viimeistelylattian rooli voi olla mikä tahansa kaupallisesti saatavissa oleva materiaali, joka vastaa sisustuksen tyylistä suuntausta ja sopii parhaiten asuntosuunnitteluun.

Pohjakerroksen muotoilu

Pohjakerroksen muotoilu

Missään tapauksessa sinun ei pitäisi aloittaa betonin kaatamista suoraan maahan, koska "kakun" kaksi ensimmäistä kerrosta estävät kosteuden tunkeutumisen maaperästä lattiapäällykseen, mikä voi tapahtua kapillaarisella tavalla. Betonipinnoitteen luominen - prosessi ei ole helpoin ja nopein. Suurin vaikeus on siinä, että työ tapahtuu useassa vaiheessa. Haltur ei ole sen arvoinen, koska sen pitäisi muodostaa korkealaatuinen pinnoite, joka ei ole altis pölyn muodostumiselle, hermeettiselle ja kuormitukselle.

Rakenteen kerrostuminen on avain laastin pitkäkestoiseen käyttöikään ja sen kulumiskestävyyteen. Nykyaikainen tekniikka betoniteräksen muodostamiseksi voidaan jakaa kahteen päävaiheeseen: valmistelevaan työhön ja konkreettisen päällysteen varsinaiseen järjestelyyn. Kukin näistä vaiheista koostuu useista osista.

Video - Lattia levitetään maahan

Valmistelu betonipinnoitteen järjestelylle kentällä

Teemme lattiat itse

Valmistelutyöt ovat pakollinen vaihe, jossa luodaan betonilattia, ne, jotka miehittävät leijonanosan ajankohdasta laskeutumisen järjestämisessä. Mutta on mahdotonta tehdä ilman niitä, ellei tietenkään haluat saada heikkolaatuista tulosta.

Suodatinkerros

Ensimmäinen vaihe on maaperän ja suodatinkerroksen valmistus.

Ensinnäkin on välttämätöntä sitoa maata pohjalla, mikä auttaa estämään sen sakkautumisen ja näin ollen mahdollisen halkeilun levittämisen. Betonialustat pitkin maata järjestetään usein yhdessä nauhalevyn kanssa, jonka syvyys on vähintään 1-1,5 metriä, sisältä täynnä hiekkaa.

Mutta tätä lähestymistapaa ei voida hyväksyä, jos talo on savi-juoniin. Loppujen lopuksi savi säilyttää kosteuden, ja sen vuoksi, että hiekka on pohjassa, pysyvät vesimuodot ja todellinen "lampi" ilmestyy rakennuksen alle. Siksi kuivatusjärjestely on välttämätöntä savialueilla.

Kuvassa näkyy kaivauksen prosessi kaistaleen pohjassa

Optimaalisin tapaus tässä tapauksessa on seuraava menettely:

 • louhittu savi valmistetaan sen alaosasta;
 • talon sisäinen eristys ja säätiön ulkoeriste suoritetaan. Näiden toimenpiteiden tarkoituksena on tasoittaa maaperän kallistumista myös ilman lämmitystä rakennuksessa;
 • sora kaadetaan valmistettuun maahan ja tiivistetään sitten perusteellisesti. Tampingin laatu tässä tapauksessa on erittäin tärkeä, koska kyseessä on aukkojen muodostumisen estäminen. Se suoritetaan käyttämällä erityisiä paineistusmekanismeja;
 • hiekkaa kaadetaan soraa varten, joka myös huolellisesti särkyy ja tasoittaa.

Suodatinkerroksen paksuus riippuu maaperän ominaisuuksista, yleensä hiekasta ja sora-alustasta, joiden paksuus on enintään 15-20 cm.

Sand-vuodevaatteet

Sand täyttömomentti

Vedeneristyskerros ja luonnonkivet

Jälkeen täyttö perustaa, voit edetä järjestely vedeneristys tulevaisuuden tasoittaa. Suosituimpia materiaaleja tähän tarkoitukseen ovat polyvinyylikloridi ja bitumipolymeerikalvot. Jos talon kosteustaso on normaalilla alueella, niin voit tehdä tavanomaisella 250 mikronin paksuisella polyeteenikalvolla, joka sopii kahteen kerrokseen.

Vedeneristysmateriaalin reunojen tulee olla hieman korkeammat kuin betonipinnoitteiden viimeistelyn odotettu taso. Erityistä huomiota on kiinnitettävä vedeneristysasennuksiin kulmissa, koska kosteus tunkeutuu useimmin. Jos materiaali ei täysin peitä huoneen kehää, sen elementit ovat päällekkäin ja kiinnitetyt nauhalla.

Kaadetaan kerros vähärasvaista betonia

Kaadetaan kerros vähärasvaista betonia

Parasta materiaalia rouhintavaa'olle on "vähärasvaista" betonia, johon lisätään murskattua kiveä. Tuloksena oleva pinta ei saa olla täysin tasainen, eikä sille ole suuria vaatimuksia. Se on melko tarpeeksi, jos sillä ei ole korkeuseroja korkeintaan 4 mm. Lisäksi sen paksuuden tulisi olla noin 4 cm.

Lämmöneristyskerros

Betonimateriaalin lämmitys on tärkeä vaihe, joten lämmöneristysmateriaalin valintaan kiinnitetään paljon huomiota. Hänellä on oltava sellaiset ominaisuudet kuin:

 • korkea lujuus;
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • tulenkestävyyden;
 • helppokäyttöisyys.

Useimmiten suositellaan vaahtoa, polystyreenivaahtoa tai mineraalivillakerrosta. Materiaalin tarvittava paksuus määräytyy talon sijainnin mukaan. Esimerkiksi Keski-Venäjällä levyt voidaan käyttää lämpöeristykseen, jonka paksuus on 10 cm, vähemmän lämpöillä alueilla - jopa 20 cm.

Asennetun eristemateriaalin on peitettävä yläpää polyeteenikalvolla, joka palvelee kahta tarkoitusta kerralla: estää betoniliuoksen tunkeutumisen eristeen elementtien väliseen tilaan ja antaa höyryeristeen.

Betonipinnoitteiden asennuspaikat kentällä

Valmistustyö päättyy eristyskerroksen muodostamisen jälkeen. On kuitenkin mahdotonta aloittaa välittömästi betonin kaatamista - on välttämätöntä huolehtia tulevan rakenteen lujuudesta ja luotettavuudesta.

Vahvistustaso

Vahvistustangon prosessi

Seuraavassa vaiheessa on vahvistuksen asennus, joka antaa betonipinnoitteelle lisävoimaa ja kestävyyttä. Perinteisesti käytetään tieverkkoa, jonka halkaisija on 5-6 mm. Solujen mitat ovat 100 * 100 mm tai 150 * 150 mm. Tällainen vahvistus estää säröjen syntymisen rasvakudoksessa kutistumisen aikana.

On parasta sijoittaa vahvikekerros muutama senttimetri eristysmateriaalin yläpuolelle, koska se on betonirakenteen sisällä. Jos lattian käyttökuormitus on erittäin korkea, vahvistuskoteloa käytetään vahvistamaan niitä.

Kuva on selvästi näkyvä vedeneristysverkko

Muottien luominen

Ennen viimeistellyn betonilaastarin rakentamista asennetaan ohjaimet ja muotti. Tämän tekniikan ansiosta voit tasoittaa tiettyä tasoa tarkemmin. Käytettävissä oleva alue on jaettu ekvivalentteihin segmentteihin, joiden leveys on enintään 2 m. Tämän jälkeen ohjaimet asennetaan, niiden korkeuden on vastattava lasin haluttua tasoa. Oppaat kiinnitetään sementtilaastilla, jossa savi ja hiekka otetaan käyttöön.

Sitten muotti asetetaan ohjaimien väliseen tilaan ja jakamalla pohja suorakaiteen muotoisiksi osiksi, jotka tällöin täytetään sementtilaastilla. Oppaat ja muotit näytetään halutulla tasolla ja ne ovat linjassa horisontin kanssa, mikä takaa tulevan kattavuuden tasaisuuden. Kaatumisen jälkeen ne poistetaan betonista, mikä on melko vaikeaa tehdä ja näin yksinkertaistaa tätä prosessia, ne päällystetään erikoisöljyllä.

Tasoitus täyteaine

Monoliittisen pinnan saamiseksi lasin valu suoritetaan useissa läpikulkureissa:

 • Työ alkaa oven vastakkaisella puolella sijaitsevasta kulmasta. Täyttämällä useita suorakulmioita, liuos levitetään terällä terän avulla;
 • sitten tulee linjausluonnoksen ajankohta, jota säännös toteuttaa itselleen, kun ylimääräinen betoni poistetaan;
 • muotti ja ohjaimet poistetaan käsitellyillä alueilla ja syntyvät tyhjät tilat täytetään sementtiseoksella.

Tasoitusprosessi tuore betoni

Tätä menettelyä ylläpidetään, kunnes koko lattia-alue täyttyy. Betonipinnan tiivistämiseksi voit käyttää erityistä tärytintä, joka nopeuttaa prosessia ja poistaa kaikki aukot. Kun tasoitus on täysin valmis ja tasoitettu, se pidetään kalvon alla 3-4 viikon ajan ja kostutetaan säännöllisesti. Valmis monoliittipinta voidaan kaataa tasoittava betoni M-100 ja edellä.

Betonikerroksen kaataminen ja tasoittaminen

Joitakin vinkkejä ammattilaisista

Luodaan lattiamatto maanpinnalla - tehtävä, joka on jopa kodin käsityöläisten tehtävä. Prosessin moderni teknologia on mahdollisimman helppoa, tärkeintä on tarkkailla työn vaiheita, tehdä kaikkea laadullisesti ja kuunnella asiantuntijoiden neuvoja:

 • tie taso asetetaan nykyisten tai suunniteltujen oviaukkojen perusteella. Tasomerkit on piirrettävä perän koko kehän ympäri. Joustavat johdot helpottavat suuntaamista;
 • jos valmistelustyöhön liittyy savikerros, sen pitäisi kostuttaa ja puristaa sitten - tällainen este tulee käytännössä mahdotonta pohjavedelle;
 • maaperän pohjaan perustuva betonipinta on monikerroksinen "kakku", joista jokainen kerros on tarkastettava huolellisesti vaakasuorassa;
 • betonilattian lämpöeristysominaisuuksia voidaan parantaa laajennetun savi-, korkki- tai vanerikerroksen avulla;
 • pinnan paksuuden tulisi olla noin 8 cm ja lämpöä eristävän kerroksen tulisi olla vähintään 10 cm;
 • kun luodaan betonilattian lujitusholkki, joka kestää vakavia kuormituksia, on suositeltavaa käyttää halkaisijaltaan 8 mm tankoja;
 • betonipinta on altis halkeilulle, jotta vältetään tämä vaiva lattialle luodaan laajennusliitokset. Leikkaamisen jälkeen ne ovat välttämättä sinetöityjä;
 • Pölyn läsnäolon estämiseksi käytetään erityisiä impregnointeja, joita sovelletaan viimeistään 7 tunnin kuluttua betonikerroksen tiivistämisestä.

Konstruktin valmistuksessa on erittäin tärkeää käyttää laadukkaita materiaaleja, erityisesti "täyttö" eli eristys ja vedenpitävyys. Jos ne epäonnistuvat, koko rakenne menettää vahvuutensa ja ei kestää kauan. Sinun ei pitäisi säästää materiaaleja tasoitukseen, muuten se joutuu käyttämään paljon enemmän rahaa korjauksiin.

Korkealaatuisten materiaalien pätevän työn toteuttamisen tuloksena syntyy luotettava ja kestävä betonilattia. Se ei ainoastaan ​​kestä suuria käyttökuormia, vaan myös ihanteellinen perusta minkä tahansa viimeistelypinnoitteen käyttämiseksi markkinoilla tänään.

Lattiat, joissa on asianmukaisesti asennettu betonipinta, kestävät yli vuoden tai jopa vuosikymmenien ajan. Teknisen sekvenssin huomioiminen ja sen kaikkien vaiheiden huomioon ottaminen, amatööri, jolla on hyvin vaatimaton osaaminen ja jolla on vähäinen osaaminen korjausprosessista, selviytyy lasin luomisesta.

Betonikerros maahan: askel askeleelta ohjeita

Yksinkertaisin ja edullisin tapa tehdä karkea pinnoite tiloihin missään tarkoituksessa on betonilattian järjestely maan päällä. Vaikka menettely ei edellytä erityisosaamista, viimeisen sukupuolen laatu riippuu suoraan tiettyjen järjestelyyn liittyvien teknisten kysymysten noudattamisesta. Miten tehdä betonilattia maahan ja miten kaadetaan betonilattia maahan, harkitse alla.

Sisällysluettelo:

Maaperän betonilattian ominaisuudet ja komponentit

Jokaisen lattian järjestämisessä maahan on tärkeintä varmistaa korkealaatuinen lämpöeristys. Sen asennuksen takia on lopulta mahdollista saada monikerroksinen kerros, jota kutsutaan piiraksi.

Lattian valmistus maanpinnalla riippuu maaperätyypistä ja sen ominaisuuksista. Ensimmäinen ja tärkein vaatimus maaperälle on taso, jolla pohjavesi asetetaan, ja sen pinnan tulee olla vähintään 500-600 cm. Tällöin on mahdollista välttää maaperän liikkeitä ja kallistumista, joka heijastuu lattialle. Lisäksi maaperän ei pitäisi olla löysä.

Kaikkien teosten paremman suorituskyvyn osalta on tarpeen määrittää lämmöneristeen asennusvaatimukset, jotka ovat seuraavat:

 • lämpöhäviöiden ehkäisy;
 • suojelu pohjaveden tunkeutumiselta;
 • äänieristys;
 • höyryn tuotannon estäminen;
 • antaa mukavan ja terveellisen sisäilmaston.

Lämpimällä betonilattialla maanpinnalla on seuraavat osat ja työvaiheet:

1. Maaperän puhdistaminen yläkerroksesta. Lisäksi pinta on huolellisesti tasoitettu.

2. Seuraavaksi hiekkaa kaadetaan lattialle, joka tiivistetään erikoistyökalulla ja vedellä.

3. Sitten hiekalle asennetaan soran tai raunion tyyny. Se on tämä alue, joka estää pohjaveden nousua, lisäksi se myös tasoittaa pinnan. Pintakerroksen paksuus on noin kahdeksan senttimetriä.

4. Seuraava kerros on vahvistetun teräsverkon käyttö. Se on erinomainen kiinnitin betonista. Lisäksi se on paikka metalliputkien kiinnittämiselle. Vahvistettua verkkoa ei käytetä kaikissa tapauksissa, vaan vain silloin, kun tarvitaan lisävahvistusta.

5. Seuraava kerros on yli 5 cm paksu ja karkea lattia. Sovitusta varten käytetään konkreettista ratkaisua. Kun hän saa voimaa 2-3 viikon kuluessa, seuraava "kakun" kerros asetetaan pinnalle.

6. Tämä kerros koostuu erityisestä kalvosta tai vedeneristyskalvosta, joka estää ylimääräisen nesteen imeytymisen vaaraa betonialustalla. Kalvoa asetetaan päällekkäin, jotta vältetään halkeamien käyttämät rakennusnauhat, jotka liimataan kaikki päittäisosat.

7. Seuraava vaihe on eristeen asennus, joka on suositeltavaa käyttää vaahtopolystyreeni-vaahtomuovia tai suurtiheyspolystyreeniä, jossa on kalvopäällyste. Jos lattiassa on liikaa kuormitusta, on parempi käyttää eristyksiä levyjen muodossa.

8. Asenna sitten vedeneristys tai kateaine. Sen jälkeen rakentaminen kovaa tasoittaa. Siihen asennetaan lopullinen viimeistelypäällyste. Tämän kerroksen paksuus on 8 - 11 cm. Tätä tasoitusta on vahvistettava.

Betonikerros maassa talossa: järjestelyn edut ja haitat

On korostettava betonilattian valmistuksen etuja kentällä:

 • varmistaen pohjan luotettavan suojauksen alhaisen lämpötilan vaikutuksilta, maaperä, johon lattia laskeutuu, on aina erilainen vain nollan yläpuolella;
 • Erilaisia ​​lämmöneristysmateriaaleja lattianeristykseen voit rakentaa hyvän indikaattorin rakennetta lämpöhäviön estämiseksi.
 • lattia, joka päätyy olemassa oleviin lattiaan;
 • Lattian erityislaskelmien tuottamista ei tarvita, koska maapinnoitus kattaa koko kuorman;
 • lämpimän kerroksen järjestäminen täydellisesti lämmittää huoneen, lisäksi niiden lämmitys tapahtuu tarpeeksi nopeasti ja lämpö jakautuu tasaisesti huoneen ympärille;
 • lämmin lattia maalla on hyvät äänieristysominaisuudet;
 • Lisäksi tässä kerroksessa ei käytännössä ole mitään muotia ja kosteutta.

Maapallon karkean betonilattian haitat ovat seuraavat:

 • käytettäessä monikerroksista kerrosta huoneiden korkeus vähenee huomattavasti;
 • ongelmien ilmetessä purkutyöt edellyttävät runsaasti aineellisia voimavaroja;
 • lattian järjestäminen kentällä edellyttää suurta investointia aineellisista, fyysisistä ja tilapäisistä voimavaroista;
 • jos pohjavesi on liian suuri tai maaperä on hyvin hajoava, tällaisen lattian järjestely ei ole mahdollista.

Betonilaatan laite maassa: materiaalien valinta

Kuten aiemmin mainittiin, betonilattian järjestelyyn maanpinnan on rakennettava monikerroksinen rakenne. Ensimmäistä kerrosta suositellaan käyttämään joen hiekkaa, enemmän kuin rikkoutuneita tai laajennettua savea.

Asennuksen jälkeen asennetaan silloitustiiviste, vedeneristyskalvo ja eristys. Seuraavaksi aseta viimeistelylaatta, joka on perustana viimeistelyaineiden viimeistelylle.

Hiekan ja murskattujen kivien tärkein tehtävä on suojata tiloja kosteuden tunkeutumiselta. Kun murskattua kiveä käytetään, on tiivistettävä se huolellisesti ja käsitettävä murskattu kivi bitumilla.

Liian märän maaperän läsnä ollessa laajentuneen saven käyttöä ei voida hyväksyä. Koska se imee ylimääräisen kosteuden ja muuttaa sen muotoa. Kun kerros on päällystetty polyeteenipohjaisella kalvolla, kaadetaan karkeaa kerrosta noin kahdeksan senttimetrin kerroksessa. Lisäksi sen päälle on sovitettu päällekkäin asetettujen kahdesta polyeteenikerroksesta muodostuva vedenpitävyys. Huomaa, että polyeteenin on oltava erittäin tiiviisti liitetty toisiinsa estämään kosteuden pääsyn huoneeseen.

Lämmöneristysmateriaaleina suositellaan seuraavia materiaaleja:

 • ekstrudoitu polystyreeni;
 • mineraalivilla;
 • vaahtolasi;
 • polyfoam jne.

Tämän jälkeen viimeistelylaatta järjestetään, joka on vahvistettu epäonnistumatta. Jotta lasin tasaisuus olisi suositeltava, käytetään majakkaa.

Betonipinta maanpäällisessä tuotantoteknologiassa

Lattiaa saa asentaa vain sen jälkeen kun seinät ja katto on jo pystytetty. Betonipäällysteen valmistuspaikka maassa sisältää seuraavat vaiheet:

 • suorittamaan työtä lattian korkeuden ja sen merkinnän määrittämiseksi;
 • maaperän yläkerroksen puhdistaminen ja pohjan tiivistäminen;
 • soran tai soran asentaminen;
 • vesi- ja lämpöeristystyöt;
 • betoniteräksen vahvistaminen;
 • kaatopaikan asennus laastille;
 • suora täyttö.

Lattia on rakennettu maahan siten, että se on samalla tasolla oviaukon kanssa. Rakennuksen ympäryksen varrella on oltava merkintä. Tällöin merkit asetetaan seinille 100 cm: n etäisyydelle aukon pohjasta. Kun merkintä on tehty, laske se takaisin metriin. Tämä rivi tulee viite betonin kaatamiseksi. Jotta merkintä olisi helpompaa, on tarpeen asettaa tangot huoneen nurkkaan osiin, joihin köydet vedetään.

Seuraavassa työn vaiheessa pohjan puhdistaminen maaperän yläkerroksesta. Ensin sinun on päästävä eroon kaikista roskista lattialla. Poista vähitellen koko maaperän yläosa. Betonikerroksen pinnalla on 35 cm: n paksuinen rakenne, joten pinnasta poistettavan maaperän tulee olla täsmälleen samanlainen kuin paksuus.

Erikoislaitteiden, kuten värähtelevyn, avulla suoritetaan pintapuristus. Sen puuttuessa riittää käyttää puupäällystä, johon on kiinnitetty nauloja. Tuloksena olevan pohjan on oltava erilainen tasaisuus ja tiheys. Kävelyn aikana ei saa jäädä jälkiä.

Maapallon alemmalla sijainnilla suhteessa oviaukkoon vain sen yläosa poistetaan, pinta on hyvin tiivistetty ja täytetty hiekalla.

Seuraavaksi tehdään töitä soran ja soran asennuksessa. Pohjakerroksen alentamisen jälkeen tehdään soran täyttö, tämän kerroksen paksuus on noin 10 cm. Vinkki: täytön jälkeen pinta kaadetaan vedellä ja tiivistetään jälleen. Pinnan tasaisuuden hallinnan helpottamiseksi on tarpeen ajaa tangot maahan, joka on asetettu suhteessa tasoon.

Hiekka tasoitetaan sora- kerroksen jälkeen. Kerroksen tulee olla samanpaksuinen, noin 10 cm. Pinnan tasapinnan säätämiseksi käytä samoja tappeja. Tämän kerroksen järjestelyä varten suositellaan pyörrehiekan käyttöä erilaisilla epäpuhtauksilla.

Hiekalle asetetaan murskattu kivi, jonka murto-osa on 4 x 5 cm. Sen jälkeen se tiivistetään ja pinta levitetään hiekalla, tasoitetaan ja tiivistetään. Aseta sora siten, että ulkonevat reunat eivät esiinny pinnalle.

Huomaa, että jokaiselle lattialle asetetusta kerroksesta on oltava aiemmin tarkistettu tasoitus. Siksi työskentelyprosessissa käytä rakennustasoa.

Lattian ja vedenpitävyys betonilattialla kentällä

Vedeneristyskerroksen luominen riittää polyeteenikalvon tai kalvon käyttämiseen. Vedeneristysmateriaalia on levitettävä lattian reunan ympäri, yritä tuoda äärimmäiset alueet muutaman senttimetrin yli nollamerkit. Levyt on päällekkäin ja kiinnitetty pintaan teipillä.

Lattiaeristyksen parantamiseksi ja maaperän jäädyttämisen estämiseksi on suositeltavaa käsitellä lattia mineraalivillalla.

Betonikerroksen lujituksen ominaisuudet maassa

Jotta betoni voisi hankkia tarvittavan voimaa, on tarpeen vahvistaa sitä. Tämän prosessin suorittamiseksi on suositeltavaa käyttää metalli- tai muoviverkkoa, lujitustangot tai lujittavaa lankaa.

Lujittavan kehyksen asentamiseksi sinun tulee varustaa erikoiskannattimet, joiden korkeus on noin 2,5 cm, joten ne sijoitetaan suoraan betonilattialle.

Huomaa, että muovisen verkon käyttö vaatii venyttämällä sitä aiemmin vasaralla olevilla tapilla. Johdinta käytettäessä lujittavan kehyksen valmistukseen tarvitaan hitsausta ja taitoa työskennellä sen kanssa.

Jotta kaatoprosessi kulkeutuisi nopeasti ja tulos osoittautui korkealaatuisiksi, asenna ohjaimet ja kiinnitä muottiin. Jakaa huone useiksi tasoiksi, joiden leveys on enintään 200 cm. Asenna ohjaimet puupalkkien muodossa, joiden korkeus on yhtä suuri kuin lattiasta nollamarginaaliin.

Ohjeiden kiinnittämiseen käytetään paksua sementtiä, savea tai hiekkaa. Harjat on asennettu ohjaimien väliin, joka on karttojen valmistaja, kaatanut betoniliuos. Muotoiluna suositellaan käytettäväksi vanerin kosteutta kestäviä ominaisuuksia tai puulevyjä.

Huomaa, että ohjaimet ja muotti ovat nollan alapuolella ja kohdakkain suhteessa vaakatasoon. Näin ollen on mahdollista saada pohja, joka erotetaan tasaisuudesta. Ennen kuin asennat ohjaimet ja muottipesät, ne on käsiteltävä erityisellä öljyllä, mikä helpottaa niiden poistamista konkreettisesta sekoituksesta.

Teknologia kaatamalla betonilattia maahan

Täyttö suoritetaan kerran tai enintään kaksi kertaa. Näin ollen se näyttää rakentavan yhtenäisen ja tehokkaan suunnittelun. Jotta betonilattia maalla olisi omat kätensä palvelleet omistajiaan pitkään, on parasta tilata erikoinen betoniliuos tehtaalta. Sen vahvuus ja laatu ovat paljon korkeammat kuin kotimaassa valmistetun koostumuksen.

Ratkaisun itsensä tuottamiseen tarvitaan betonisekoittimen läsnäolo, sementtilajitusta, joka on alle 400, hiekka ja täyteaine raunioina.

Betoniliuoksen valmistamiseksi yksi osa sementistä, kaksi osaa hiekasta ja neljä osaa täyteaineesta sekoitetaan samanaikaisesti ainesosien kokonaismäärän perusteella, puolet vedestä on tarpeen.

Kaikki aineosat sekoitetaan sekoittimessa, varmista, että kaikki ainesosat ovat laadullisesti sekoitettuja. Aloita täyttämään lattia huoneeseen, joka on vastapäätä huoneen sisäänkäyntiä. Täytä kolme, neljä korttia yksi kerrallaan ja käytä sitten lapio tasoittamaan koko pinnan koko.

Betonin hyvän kiinnittymisen varmistamiseksi pintaan on suositeltavaa käyttää manuaalista tärinää betonille.

Kun suurin osa kortista on täytetty, on tarpeen suorittaa karkea tasoitus pinta. Näihin tarkoituksiin on oltava sääntö, kaksi metriä leveä, joka vedetään lattialle litteillä liikkeillä. Tämä sääntö auttaa pääsemään eroon ylimääräisestä betonista, joka kuuluu tyhjiin kortteihin. Tasotuksen jälkeen irrota muotti ja täytä jäljellä olevat alueet liuoksella.

Kun koko pinta-ala tasoitetaan, peitä lattia polyeteenikalvolla ja jätä kuukausi. Huomaa, että useiden päivien jälkeen pinta kostuu jatkuvasti vedellä, jotta vältetään betonin kuivuminen, halkeamien muodostuminen ja pohjan löysyys.

Viimeinen vaihe käsittää lattian käsittelyn käyttämällä itsestään tasaavia seoksia, jotka varaavat lasin. Tämä seos auttaa tekemään pohjan täysin tasaiseksi ja eliminoimaan pienet epätasaisuudet.

Teos alkaa myös oven vastakkaisella kulmalla, on suositeltavaa käyttää lapioa liuoksen levittämiseen ja sääntöä käytetään tasoittamiseen.

Seksi tyytyy 72 tuntia. Seuraavaksi lattia on valmis viimeistelyaineiden asennukseen ulkokäyttöön. Se on tämäntyyppinen betonilattiat kentällä yksityisessä talossa, joka tarjoaa vankan ja kestävän pohjan.

Kuinka tehdä lattialaattoja kädellänne maan päällä yksityisessä talossa

Normaali tasoitus omin käsin on melko yksinkertainen. Kuitenkin, jos puhumme säätiön rakentamisesta kentällä yksityisessä talossa, tekniikka konkreettisen "kakun" tuottamiseksi on erilainen, koska tässä tapauksessa otetaan huomioon, että lattian on pysyttävä lämpimänä, joten sinun on selkeytettävä pohjavesiä ja muita maaperän ominaisuuksia.

Lattian valmistelemiseksi tulevaisuuden lattialle itsellesi on ensin määriteltävä, kuinka monta kerrosta on tarpeen laskeutua.

Lattia levitetään maahan

Jotta lattian sileä yksityinen talo olisi oikea ja täyttäisi kaikki SNiP: n vaatimukset, se toteutetaan kahdeksassa vaiheessa. Tulos on "piirakka" seuraavista kerroksista:

 1. Valmis savi. Tämä kerros on kaadettava pohjaveden muodostumisen estämiseksi.
 2. Hiekka tyyny. Hiekka tässä tapauksessa voit käyttää mitä tahansa, jopa pesemättömiä.
 3. Murskattuja kiviaineksia 40-60 mm.
 4. Polyeteenikalvo, joka ei salli liuoksen kaatamista tyynyyn. Materiaali sopii ilman leikkausta, eräänlainen hiha, joten itse asiassa saat kaksi kerrosta polyetyleeniä.
 5. Luonnosta valmistettu savi, vähintään 80 mm paksu. Ratkaisua varten valmistetaan pesty- tai louhoshiekan, murskakiven (murto-koko 10-20 mm) ja prosessori, jonka merkki ei ole alle 300. Tämän kerroksen vahvistaminen ei ole tarpeen, vaan liuokseen lisätään teräskuitu.
 6. Vedeneristys ruberoid.
 7. Eristys. Yksityisen talon lämmöneristyksen laadussa on välttämätöntä käyttää vain EPPS (ekstrudoitua polystyreenivaahtoa), jonka paksuus on vähintään 50 mm.
 1. Hieno betonointi. Lattiapinnoitteen lopulliseen valuun käytetään seosta, joka sisältää vain jokien hiekkaa ja korkealaatuista betonia. Myös tämä kerros on väistämättä vahvistettu.

Se on tärkeää! Kerrosten järjestystä ei pidä muuttaa, sillä jos hiekkaa asetetaan raunioiden päälle, jonkin ajan kuluttua se alkaa laskea, mikä johtaa välttämättä koko lattian sumentumiseen ja tuhoutumiseen.

Kolme ensimmäistä kerrosta antavat mahdollisuuden katkaista veden kapillaarinen nousu. Ensinnäkin "savupiipun" oletetaan savesta, sitten hiekka heikentää veden nousua ja alentaa paineita, ja sora ei salli nostoa lainkaan. Jos olet kiinnostunut siitä, miten laatoitettaisiin kunnolla maahan, laita sitten kaikki nämä kerrokset paksuudeltaan vähintään 100 mm. On myös otettava huomioon väärinkäyttäjä, joka suoritetaan tavallisesti kotikäyttöisten laitteiden avulla, paino jopa 80 kg.

Jos teet talon omalla kädellä lattiapinnoitetta tämän järjestyksen mukaisesti, voit laittaa minkä tahansa "seksuaalisen" materiaalin saadulle levylle.

Katso esitysteksteistä lisätietoja videosta:

Se on tärkeää! Koko kakun kokonaiskorkeuteen lisätään vielä 50 mm.

Kuitenkin, ennen kuin teet lattialaattoja omiin käsiisi yksityisessä talossa, on tarpeen selkeyttää vaiheet, jotka liittyvät lattian luomiseen.

Säätiön valmistelu

Valmistelun ensimmäinen vaihe on säätiön luominen. Tätä varten sinun on määritettävä lattian viimeistelykerroksen taso. Yleensä tässä tapauksessa ne ohjataan ovelle yksityisessä talossa pitkin, kun otetaan huomioon lattialle asetettavan peitteen paksuus. Myös ennen lattian poistamista liidulla, vedä seinille tulevaisuuden taso 50 mm: n välein.

Tämän jälkeen suoritetaan betonilattiat tasoittain omiin käsiisi seuraavasti:

 1. Leikkaa maaperän hedelmällinen maa ja kostuta pinta nestemäisellä lasilla ja vedellä suhteessa 1: 4.
 2. Aseta kerros savi.
 3. Sileä, kostuta vedellä ja täytä tuloksena oleva alue. Tampingin avulla voit käyttää 200 x 200 mm: n palkkia ja pituutta noin 1,5 m. On jopa parempaa tehdä kotitekoinen laite putkesta (hiekka kaadetaan putkeen), johon kanava hitsataan. Kanavan alemman alueen tulee olla 200 x 300 mm.
 4. Vaimenta savikerros betonimaidalla (2 kg prosessoria 10 litraa vettä kohti).
 5. Odota päivää savi reagoida nestemäisen lasin kanssa.

Veden, veden ja lämmöneristys

On parempi odottaa 10-15 päivää ennen myöhempää työtä, koska tämä aika tarvitaan nestemäisen lasin kiteyttämiseen.

 1. Kaada hiekkaa useisiin kerroksiin (noin 200 mm kumpaankin) ja kostuta ne kokonaan. Tällöin ei ole suositeltavaa käydä ensimmäisellä kerroksella.
 2. Aseta rauniot (voit lisätä siihen lisättyä savea) ja paina sitä.
 3. Lay polyeteeniä, jonka taivutus on 20-30 mm seinillä. Tässä tapauksessa kalvo ei kannata kävelemään kenkiä kovaa pohjaa pitkin.
 4. Suorita karkea solmio. Ennen sen kaatamista valmistele "heikko" betoniliuos CPU: sta, hiekasta ja raunioista suhteessa 1: 3: 4. On myös suositeltavaa lisätä siihen teräskuitua vahvistamiseksi. 1 kuutiometriin betonia tarvitaan 1 kg kuitua.
 5. Odota 48 tuntia ja "sytytä" kiinteytysbetonia nestemäisen lasin ja veden avulla 1:10: n osuudella sekä sementtiä, jota käytännöllisesti katsoen hiotaan ohuella kerroksella.
 1. Käsittele pinta nestemäisellä bitumilla ja aseta kateaine 30-50 mm.
 2. Katonmateriaalin juotosliitokset rakennuskuivurilla.
 3. Ota EPSP: n paksuudeltaan 30 mm lämpöä eristävän kerroksen luomiseksi ja liimaamalla erikoistehosteisiin. On parempi asettaa kaksi kerrosta materiaalia kerralla.

Muista, että lattian läpi huone menettää jopa 35% lämpöä, joten lämmöneristyskerrokseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Säästämisen takia lopulta maksat liian suuren määrän kotisi lämmitystä varten.

Viimeistelyruisku

Lattialaattoja olisi tehtävä seuraavasti:

 1. Koko huoneen reunan ympäri kiinnitä erityinen vaimennusnauha, jonka paksuus on 1,5-2 cm, niin että se "koukuttaa" EPS-levyjä.
 2. Käyttämällä verkkoa, jossa on 10 x 10 cm soluja ja langan paksuus noin 3 mm, aseta vahvistuskerros. Samalla se sopii jalustoihin (tavallisten muovipullojen korkit sopivat).
 3. Laimennetaan CPU-liuos M 500 ja hiekka (1: 3-suhde).
 4. Täytä viimeistelykerros ja sileä se sääntö tai juoksumatto.

Sen jälkeen kerros "kypsyy" noin 35 vuorokautta, jonka aikana pinnat on kostutettava päivittäin vedellä, jotta se ei halkeile.

Yllä kuvatussa laskeutusprosessissa ei ole vaiheita oppaiden asentamiseen. Tosiasia on, että jos teet lattiapäällysteet majakkaissa, sinun on luotava epäluotettava ja melko hankala rakenne. Lisäksi majakka voi muuttaa asemaansa vahvistamisen ansiosta. Siksi helpoin tapa muodostaa "kakku" liikkumalla seinässä olevien kalkomerkkien kanssa ja betonin kiinteän jähmettymisen jälkeen peittää lattian itsetasaava yhdiste.

Lopuksi

Ennen työn aloittamista on suositeltavaa tarkkailla videota, kuinka kaatamalla kaivoa maahan. Muista myös, että jokaisella kerrosten kerroksella on erittäin tärkeä rooli, josta maatilan asukkaiden mukava asuminen riippuu.

Pohjakerros: askel askeleelta ohjeet ja vinkit

Tästä artikkelista opit:

 • Mitä karkea lattia on maan päällä?
 • Mitkä ovat alustan etuja
 • Minkä kerroksen pitäisi olla aluslattia maanpinnalla
 • Kuinka karkea lattia kallellaan omalla kädellä
 • Mitä asiantuntijat suosittelevat aluslattiasta

Talon rakentaminen on pitkä ja monivaiheinen prosessi, mukaan lukien täysin erilaisen luonteen ja monimutkaisuuden työ: pohjan rakentaminen, seinien rakentaminen, kate, viimeistely ja monet muut prosessit. Rakennuksen päävaiheista - karkeasta viimeistelystä - erityisesti kaatamalla. Sen ydin on perustaa pohja, jonka viimeistely pinnoite viimeistely materiaaleja myöhemmin perustetaan. Huolimatta siitä, että kentällä oleva lattiapilkku on usein jonkin pätevyyden valmistaja, sillä on useita vivahteita ja vaatii erilaisia ​​töitä. Tässä artikkelissa puhumme niistä.

Mitä karkea lattia on maan päällä?

Tätä menetelmää sovelletaan mihin tahansa maaperään, riippumatta pohjaveden läheisyydestä. Korkealaatuinen ja luotettava maavalli estimaatti on varustettu betonimerkillä M300 tai uudemmalla. Erityisesti on tarpeen käyttää korkeampaa betoniluokkaa lattialle, jolla on suuri kuormitus tai jos maaperän ominaisuudet eivät ole tyydyttäviä. Tällöin myös vahvistusverkko on välttämättä asennettu.

Kaikki tarvittavat materiaalin suositellut parametrit on merkitty suunnittelu- ja arvioasiakirjoihin. Jos niitä ei ole, on tarpeen tehdä sopivat laskelmat ottaen huomioon kaikki lattian myöhempää käyttöä koskevat ehdot.

Edut alustan

Yksi seuraavista ominaisuuksista on maanviljelijöille:

 1. Yksinkertaisuus työn suorituksessa. Jos noudatat kaikkia sääntöjä ja tekniikoita, työstäminen teräspinnalla kentällä kestää yleensä useita tunteja.
 2. Materiaali, jolla on suuri lujuus ja vakaa muodonmuutoksia vastaan, edistää lattian pitkän käyttöiän.

 • Betonin karkealla lattialla on erinomaiset lämmön, äänen ja vedenpitävyyden ominaisuudet. Tällainen pohja lattia ei jäätyy edes talvikuukausina, mikä antaa lämpöä ja mukavuutta asunnolle.
 • Tärkeä näkökohta on rouhituskiven kannattavuus sekä materiaalien kustannusten että rakennusalan palvelujen hinnoissa.
 • Aluslattiat maata vasten

  Aluslattian täyttäminen maaperällä oli korkealaatuista, joten on otettava huomioon kaikki seuraavat kerrokset:

  • tiivistetty pohja;
  • seos puhdistettu ja seulottu jokien hiekka sora;
  • betonipinnoitus;
  • höyrysulkukalvo tai muu eristysmateriaali;
  • eristyspolystyreeni-vaahto tai muu vastaava aine;
  • muovikalvo;
  • teräsbetonibetoni;
  • lattiapäällyste, joka voidaan tarvittaessa kiinnittää erityiseen alustaan.

  Tämä järjestelmä ei ole lopullinen versio. Vaiheet voivat vaihdella maaperän ominaisuuksien, lattiatyyppien ja muiden vivahteiden mukaan.

  Luonnos lattialle kentällä omilla käsillä: askel askeleelta ohjeita

  Vaihe 1. Valmista pohja.

  Ensinnäkin nollapistettä etsitään käyttäen tasoa (ja korjattuna kohotukselle ja pinnan tasolle). Tämä tarjoaa mahdollisuuden arvioida objektiivisesti tulevan työn määrää maan kanssa. Maaperän pinta on varovasti paikoillaan vähentämään maaperän samentumisen riskiä ja valmiin lattian halkeilua.

  Lisäksi puristetulle alustalle asetetaan hiekkasyyny:

  • ensimmäisen kerroksen pitäisi olla 25% suurempi kuin on tarpeen;
  • kaadettu kerros kostutetaan ja särjetään siten, että paksuus vastaa alkuperäistä laskutoimitusta;
  • tamping tehdään tärisevä kone tai rulla.

  Ylhäältä hiekalle kaadetaan soraa tai laajennettua savea, joka tekee hiekkakerroksesta tiiviimmän ja tulee vankka perusta seuraaville kerroksille.

  Vaihe 2. Tuotamme pohja-alustan.

  Pohjakerroksen ensimmäinen kerros on vähärasvainen betoni. Se suorittaa teknisiä toimintoja, jotka muodostavat perustan höyrylle ja vedeneristykselle. Karkeuslevystä käytetään laihaa betonia (luokka B 7.5-10) ja murskattua kiviainetta (fraktio: 5-20 mm). Käytettäessä soraa, seerumi voidaan kaataa luokkaan 50-75 betonilla.

  Ensimmäisen kerroksen täyttö ei ole hankalaa, eikä se edellytä tiukan tekniikan noudattamista. Vedenkerroksen paksuus vaihtelee 40-50 mm: n välein ja enintään 4 mm: n vaakasuoraan tason mukaan.

  Vaihe 3. Teemme karkean pohjan vedenpitävyyden.

  Kosteuden kapillaarisen imun poistamiseksi maaperästä tulee olla vedenpitävä lattia.

  • Sopivin vesieristys on rullissa oleva bitumi tai polymeerikalvo. Joskus on sallittua asettaa yksi paksu muovikalvo. Jos materiaali on liitetty, se on asetettava päällekkäin, jonka jälkeen saumojen kiinnittyminen rakennusnauhalla. On välttämätöntä tarkastaa materiaalien pinta koskemattomuuteen tai tehdasvaurioihin.
  • Seinällä on eristävä kangas noin 15 - 20 cm. Viimeistelylaattojen asettamisen jälkeen ylimääräiset materiaalierät poistetaan.
  • Joskus on mahdotonta tasoittaa vedenpitävyyttä karkean sidoksen edessä. Tällöin kaadetaan betonin pohja, johon levitetään bitumiin tai polymeeriin pinnoitettua vedenpitävää kerrosta.

  Vaihe 4. Aluslattian lämpöeristys maassa.

  Seuraava askel on höyrysulun asentaminen. Sopivin materiaali tähän on polymeeri-bitumin kalvo, joka perustuu lasikuituun tai polyesteriin. Huolimatta korkeasta laadusta ja kestävyydestä, tällaisen materiaalin hinta ilahduttaa yllättäen. Tällaisen materiaalin kalliimpi analogi on polyvinyylikloridikalvo. Tässä tapauksessa kuitenkin korkea hinta - ei ole kestävyysindikaattori. Käytännössä tällainen materiaali on altis mätämilleen ja muille vaurioille.

  Suositeltavat artikkelit tästä aiheesta:

  Höyrysulku auttaa säästämään paljon rahaa tilan lämmityksestä, koska lämpöhäviötaso sitä käytettäessä vähenee 20%. Tämän kerroksen asettaminen on avain kodin lämmön ja mukavuuden luomiseen.

  Lämmittäminen tapahtuu käyttämällä seuraavia materiaaleja:

  • Suulakepuristettu polystyreenivaahto on yksi parhaista vaihtoehdoista lämmittämiseen, joka suojaa lattiaa usein esiintyvistä muodonmuutoksista ja kestää raskaita kuormituksia.
  • Polystyreeni-vaahdon tyyppi on vaahtomuovi PSB50 ja PSB35. Ensimmäinen vaihtoehto on tarkoitettu autotalli-, varasto- tai teollisuustiloihin, toinen - asumiseen. Vaahtosementtilattian vaurioiden välttämiseksi vaahtolevyjen kummallakin puolella on vaipat muovikelmulla. Tällainen eristys on varsin luotettava.
  • Toinen yhteinen lämmitysvaihtoehto on mineraalivilla. Tämä materiaali kykenee kuitenkin nopeasti imemään kosteutta sementtikerroksesta ja tasoituksesta. Siksi, kuten vaahdon tapauksessa, mineraalivilla on eristettävä kummallakin puolella muovikalvolla.

  Vaihe 5. Vahvistaminen.

  On tärkeää, että maapohjamaalausta ei sekoiteta maahan pohjalla, joka on painovoimaisia ​​paineita. Tässä suhteessa riittää yksikerroksinen vahvikekytketyt sauvat, joiden halkaisija on 3-5 mm.

  On tärkeää pohtia joitain vivahteita:

  1. Ristikko on sijoitettava mahdollisimman lähelle rakenteen pohjaa (betonin venytysalueella).
  2. Suojakerroksen paksuuden tulisi olla 1,5 - 2 cm, joten verkko asennetaan polymeeri- tai betonialustalle, joka on sijoitettu polystyreeni- vaahtoon.

  Rakennuksen ympärillä on suojattava vastaavanlainen kerros. Yleisimmin käytetyt kortit, joiden solu on 10x10 - 15x15 cm. Tässä tapauksessa päällekkäisyyksien tulisi vaikuttaa ainakin yhteen soluun. Lämmin kerroksen ääriviiva asetetaan verkkoon ja kiinnitetään nailonpihkien avulla.

  Vaihe 6. Vaimennuskerros ja varjostus.

  Levitys on erotettu seinistä, grillata, jalusta ja pohjasta vaimennuskerroksen avulla. Se on muodostettu reunasta asennetusta vaahtopolystyreeni-nauhasta, jotka on sijoitettu sulkevien rakenteiden kehälle. Toinen vaihtoehto on kiinnittää erityinen nauha seinien ympäri kehä. Tällaisen vaimentimen korkeuden on ylitettävä maanpinnan alapuolen paksuus. Ylimääräiset osat leikataan jalkalevyn kiinnitysvaiheessa.

  On huomattava, että maanalaisen aluskerroksen tasoitus tehdään yhdellä askeleella, jotta rakenteen suurin resurssi varmistetaan. Suurille alueille (yli 50 m2) luodaan erityisiä profiileja.

  Jotta kerrokset olisivat helpommin yhdenmukaisia, käytetään usein kipsi-majakoita, jotka on asennettu kipsi- tai alkukittien kovaan kovettumisratkaisuun.

  Tällöin majakkojen välissä on seos, joka tasoitetaan säännössä. Majakat voidaan jättää upotettuina lattialle tai poistaa sen jälkeen, kun seos on tarttunut hieman. Muodostuneet kourut voidaan täyttää betonilla ja tasata uudelleen. Halkeilun estämiseksi pinta kostutetaan säännöllisesti ensimmäisten kolmen päivän ajan.

  Asiantuntijoiden vastaukset suosittuihin kysymyksiin lopullisesta liittimestä

  Jotta säästää rahaa yleensä ja parantavat parempaa toimintaa, jotkut rakennuttajat yrittävät joskus korvata suositellut materiaalit lattian karhentamiseksi maahan muiden kanssa.

  • Onko suositeltavaa vaihtaa sementtikudoksen hiekkakiviä vuodevaatteisiin?

  Tämä alkuperäinen ratkaisu voi tarjota lisäeristystä. Ammattilaiset eivät kuitenkaan suosittele maaperän laajennetun saven käyttöä lähekkäin sijaitsevan pohjaveden kanssa, mikä voi johtaa tämän materiaalin kostuttamiseen.

  • Voivatko murskatut tiilet tai muut rakennusjätteet käyttää soraa?

  Tällaisten materiaalien käyttöä ei ehdottomasti suositella. Tiili ei ole vesitiivis materiaali, se vie vettä ja romahtaa nopeasti. Siksi tällainen karkea lattia kentällä menettää voimaa ja eheyttä. Lisäksi jätteillä ja rikkoutuneilla tiilillä on eri murto-osa, joten ne eivät kykene liimautumaan tiukasti.

  • Voidaanko hydroprotektio asentaa vain karkean solmun alla ja tulevaisuudessa olla käyttämättä sitä enää?

  Vastaus on negatiivinen. Ensinnäkin muovikalvo vastaa muista toiminnoista: estää heitä jättämästä laastia. Toiseksi, jonkin ajan kuluttua vedeneristys menettää tiukkuutensa ja on repeytynyt epätasaisen pistekuormituksen vaikutuksesta lattialle.

  • Onko mahdolli- sesti mahdollista korvata rouhinta levittämällä lattia maahan?

  Vuoto aiheuttaa vuotoja sängyn alle levittämällä erityisellä kerroksella nestemäistä liuosta. Sen korkeus riippuu sekä paksuuskerrosten paksuudesta että puristuksen voimakkuudesta. Jos vuodevaatteet ovat hyvin tiheitä - nestemäinen liuos ei pääse tunkeutumaan yli 4-6 cm: iin, minkä seurauksena lattian perustan kantavuusindikaattorit vähenevät. Näin ollen tähän kysymykseen on vastattava ottaen huomioon mahdolliset kuormat lattian pinnalla.

  Lattialämmitys lattialle maahan

  Lämmitetyn lattian muotoilu kentällä on optimaalinen seuraavin tavoin:

  1. Hedelmällinen maa poistetaan ja roskat ja suuret kivet poistetaan. Loput maaperästä on huolellisesti tasoitettu ja hehkutettu tasaisesti tasolle. Tämä on pohja seuraavien kerrosten asettamiselle.
  2. Hiekka kaadetaan (mikä tahansa on mahdollista) ja sen jälkeinen laadukas särmäys ja tasoittaminen tasolle.
  3. Seuraavaksi - kerros hiekkaa tai pienikokoista tai keskikokoista fraktiota, joka myös pitäisi olla perusteellisesti ja pitkä pakattu lähes monoliittisen pinnan aikaansaamiseksi. Muuten murskattu kivi on alempi lämmönjohtavuus, joten sitä suositellaan käytettäväksi.

 • Pre tasoite. Voit käyttää yhtä seuraavista vaihtoehdoista:
 • Raskas ja hiekka kerrostetaan nestemäisellä liuoksella (hiekka ja sementti suhteessa 2: 1).
 • Tulva rouhuminen lämpimän lattian alla maahan. Suositeltava kerrospaksuus on 5-7 cm. Jotta kestävämpi ja kestävä pinnoite saavutettaisiin, on asennettava 3 mm: n halkaisijaltaan 10x10 cm: n korkuinen metallivahvistin, jonka ansiosta tuleva lattia kestää suuria kuormituksia.
 • Kaikkien kerrosten ja betonin kiinteyttämisen jälkeen vedeneristyskerros asetetaan. Kuivaan maaperään soveltuva PET-kalvo.
 • Polystyreenilevyjen asettaminen. Jotta liuos ei pääse virtaamaan niveliksi, ne tulisi liimata liimanauhalla.
 • Metalloitu (ei-folio) vedeneristys.
 • Lattialämmityksen kiinnitysjärjestelmä ja itse lämmityselementit (kaapeli, matto, putket jne.).
 • Laatoitettu lattialämmitys, mikä on parasta tehdä vahvistamalla.
 • Kuinka paljon karkea lattia on maassa

  Pohja-alustan yksityiskohtaiset kustannukset näkyvät eri rakennus- ja korjausorganisaatioiden hinnastossa. Ne löytyvät näiden yritysten verkkosivuilta. Voit myös selvittää hinnan ja saada lisää neuvoja puhelimitse. Lisäksi monet yritykset tarjoavat sinulle sopivan konsulttimittarin maksuttoman vierailun kohteeseen, jotta voidaan laskea hinta mahdollisimman tarkasti ottaen huomioon kaikki mahdolliset vivahteet ja toiveet.

  Pelkää, että korjauksen aloittamisen jälkeen se ei koskaan lopu?

  Yrityksellä "Oma korjaus" tämä ei tapahdu.

  • Tyhjennä määräajat. Palautamme 5% tilausmääristä kultakin viivästyspäivältä.
  • Laadunvarmistus. Kaikki ennakoimattomat kulut korvataan omalla kustannuksellaan;
  • Kiinteä arvio. Työn kustannukset eivät kasva. Hankki hintaa välittömästi sopimukseen;
  • Maksusuunnitelma 0%. Ei ennakkomaksua. Aloita korjaus juuri nyt;
  • Vapaa suunnitteluprojekti. Asunnon suunnittelu ja 3D-visualisointi.

  Tilaa puhelut ja selvitä korjaustesi kustannukset!

  Lattiat maahan. Ominaisuudet ja edut

  FORUMHOUSE-käyttäjät kertovat, miten lattiat likaantuu

  Ribbon säätiö - yksi kodin yleisimmistä tyypeistä, mutta se ei ole ilman joitakin haittoja. Jos unohdat tehdä hengitysteiden nauhan perustan (tai laske väärin niiden poikkileikkaus), niin ajan mittaan tämä voi aiheuttaa ongelmia. Maanalaisten puutteiden riittämätön tuuletuksen takia puulattiat peittyvät sienellä, muotilla ja rotilla. Jalustan ylimäräinen kosteus johtaa myös ensimmäisen kerroksen betonilattien tuhoutumiseen.

  Tämän välttämiseksi perinteiset hengityssuojaimet voidaan korvata suljetulla, tuuletetulla maan alla. Tätä selostetaan yksityiskohtaisesti artikkelissa. "Tarvitsetko ilmastointia kellarissa". Mutta on olemassa toinen vaihtoehto - luopua maan alla ja rakentaa lattialle kentällä nauha-pohjan perusteella, kuten FORUMHOUSE-asiantuntijat neuvoo.

  Lattiat kentällä: mitä se on

  Tämä malli on monoliittinen betonipohja (sementti). Tässä on laitteen lattia maanpinnalla: tasoitus kaadetaan kaistaleen reunan sisäpuolelle hyvin tiivistetyllä maaperällä, joka on täynnä säätösauman sivuja ja eristyskerros. Yhdessä betonipohjan kanssa voidaan asentaa lattialämmitysjärjestelmä. Tämä muotoilu kertyy lämpöä, joten se sopii erinomaisesti energiatehokkaaseen kotiin.

  Seuraavat vaihtoehdot ovat lattiat maassa:

  1. Valmistetulla pohjalla (hyvin tiivistetty maaperä) kaadetaan lattialevy, joka on jäykästi liitetty nauhalevitykseen;
  2. Levy, joka ei ole liitetty nauhalevitykseen, niin kutsuttu "kelluva" tasoitus, kaadetaan valmistetulle pohjalle.

  Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin näiden vaihtoehtojen etuja ja haittoja.

  Mihail1974:

  - Jos täytetään "kelluva" liitin, niin nauhan ja lattian muotoilu "on vapaa". Jos kutistuminen tapahtuu, maanpinnan lattiapinnoitteen rakentaminen "pelataan" perustuksesta riippumatta, rakenteessa ei ole halkeamia, koska ei stressiä. Tämä on plus. Mutta on myös miinus - rakentaminen "elää omaa elämäänsä", erillään kaikista muista rakenteista.

  Jäykkä jäykkyysrakenne kaatamalla, pohja / tasoituskokoonpano toimii yhtenä yksikkönä. Sementti ei kutistu, koska on säätiöön. Mutta jos maaperä ei tiivisty tarpeeksi hyvin, voi jonkin ajan kuluttua häipyä, ja lasimaalaus "roikkuu" ilmassa. Raskaassa kuormituksessa, jos seinät, väliseinät ja alustat tukevat elementtejä, tämä voi johtaa pohjan pohjan muodonmuutokseen, halkeiluihin ja koko lattiarakenteen kantavuuteen maanpinnalla.

  Kuinka tehdä lattia maahan

  Molemmilla versoilla laastilla on sekä etuja että haittoja. Mikä laatu on betonilattiat suurimmassa osassa maaperästä, riippuu paljolti maan massan tiivistymisen laadusta ja siitä, kuinka hyvin muotoilu muuttuu.

  Mihail1974:

  - Kun kelluva solmio kaadetaan, "pohjaseinän / solmion" solmu on todella irrotettava, muuten nauha- kehyksen rakenne voi puristua. eli nauhakehikon sisäpuolen lattian on liikuttava suhteellisen vapaasti, muuten kelluvan solmun koko merkitys menetetään.

  Yleinen virhe on sitoa kaikki solmut niin tiukasti kuin mahdollista. Tämän seurauksena rakenteissa on lisääntynyt kuormitus. Floating estimaatti, elementit "lattia" ja "säätiö" toimivat toisistaan ​​riippumatta.

  Lattia maahan: laite. Perusperiaatteet

  Tärkeä sääntö: hyvin valmisteltu tukikohta on avain koko rakenteen pitkäkestoiseen elämään. Täytemateriaali (paras lattian täyttö maanpinnalla on hiekkaa) on vuotanut vedellä ja varovasti täytettävä 10-15 cm kerroksilla. Jotta tukia kunnolla voidaan vahvistaa, täytetään murskattua kiveä (sora on asetettava lattian alle).

  Rikkomisen täyttämisen takia, kun tuholaite tunkeutuu siihen, paikallinen törmäys tapahtuu, mikä johtaa alhaisimpien maakerrosten syvään konsolidointiin. Oikean menetelmän hiekkapuhallus on rakentaa huomiota.

  kam711:

  - Kaikissa värähtelevien levyjen ohjeissa kirjoitetaan, että levy on hiekka 20-30 cm: n syvyyteen, mutta kuinka hyvin tämä kerros tiivistetään, epäilen, että se riittää. Siksi olen sitä mieltä, että jälleenvakuuttamisessa on parempi hiertää noin 10 cm kerroksittain.

  • Levitä hiekkakerros 10-15 cm;
  • Kuljemme hiekan läpi kuivalla levyllä;
  • Jätämme hiekkaa vedellä letkusta. Tätä ei tarvitse tehdä vesivirralla, jotta se ei murtaisi kerrosta, vaan suutinruiskun läpi;
  • Siirrämme kostutetulle hiekalle värähtelevää levyä kahdesti muuttamalla liikkeen orientaatiota;
  • Jätämme hiekan uudelleen vedellä;
  • Siirrämme kostutetulle hiekalle tärisevän levyn 2-3 kertaa muutoksen suuntaan.

  Mitä vedeneristys laittaa lattialle maahan

  Pohjan huolellisen valmistelun jälkeen jatkamme vesihöyrysulun asennusta, joka suojaa lattiarakennetta kosteudelta. Usein kysytään, onko jalkojen perustamista tarpeen tehdä ennen tämän kerroksen asettamista. Loppujen lopuksi rakennettu tai liimautunut vedeneristys on vältettävä vahingoittumisen välttämiseksi tasaiselle jäykälle alustalle.

  Sivustosi komentajan jäsen lempinimellä al185:

  - Tee pohja vedenpitävän kerroksen asettamiseksi, kun pohjaveden paine on tarpeen. Tämä pätee myös kellareihin. Yksinkertainen lattioiden lattian versio ei vaadi muuta kuin yksinkertaista muovikalvoa.

  Valmistetulle substraatille asetetaan 150 mikronin kalvo, jonka päällekkäisyydet ovat 15-20 cm ja saumojen pakollinen liimaus. Vakuutuskalvolle voidaan sijoittaa 2 kerrosta.

  Lämmittimenä voi käyttää polystyreenivaahtoa PSB-25 (vaahtoa) tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. On suositeltavaa muodostaa eristyskerros, jonka paksuus on vähintään 100 mm.

  Seuraava vaihe: eristeen päällä kaadetaan 50 mm: n paksu kytkin. Levyn vahvistaminen suoritetaan metalliverkolla, jonka silmäkoko on 100 x 100 ja palkin halkaisija 3-4 mm.

  On myös tarpeen lämmetä asianmukaisesti pohja, sokea alue ja siirtää vettä pohjasta.

  Hyödyt ja haitat

  Tämän suunnitelman etuja ovat:

  • mahdolli- suus mahdolli- sesta maaperätyypistä;
  • koska säätiö on hyvin eristetty, se on vastustuskykyinen pakkasenkestävillä voimilla;
  • pienempi verrattuna tavalliseen pohjalevyyn, betonin kulutus;
  • laite, joka on "tehty ja unohdettu" -periaate;
  • ei vaadi teknistä viestintää;
  • Samanaikaisesti kaadettu lattia on kattopintainen kerros lattian ensimmäisessä kerroksessa, joka on valmistettu laattojen, parkettien ja muiden lattianpäällysteiden valmistamiseksi;
  • Yksinkertaiset lattiat maan päällä eliminoivat tarpeen tuulettaa maanalaista tilaa.

  Tärkeimpiä haittoja ovat:

  • korkean pohjan rakentamisen aikana sinun on täytettävä nauhan säätiön sinusit suurella maaperällä, mikä lisää työn kustannuksia ja rakentamisen arvioita.

  kana-A:

  - Olen käyttänyt lattiat maan päällä 7 vuoden ajan, eikä niitä myydä missään muussa mallissa. Kiitos heille talossa positiivinen lämpötila säilyy koko talven ajan. On tärkeää vain lämmittää pohja ja sokea alue.

  FORUMHOUSE -sivustolla voit oppia tekemään lattian kunnolla paikan päällä, voit lukea tämän mallin omistajien arvosteluja. Et voi laskea, kuinka paljon hiekkaa tarvitaan lattialle maan päällä ja onko korkealla pohjaveden avulla lattia maata - meidän koko UK-FAQ auttaa sinua. Tutustu kuvatietokantaan suomalaisen teknologian luurankorun rakentamisesta. Ja videokertomuksessamme paljastuu laitteen kaikki mustan kaistaleetelman vivahteet.