Lattia levitetään maahan

Jotkut saattavat sanoa, että betonipinta ei ole erityisen luotettava ja pysyy aina kylmässä. Ja sen eduille voidaan mainita, ehkä tehokkuus, ympäristön puhtaus ja palonkestävyys. Joten se oli ennen, mutta nykyaikaisten materiaalien ja edistyksellisen tekniikan ansiosta levyn käyttöikä ja luotettavuus ovat paljon korkeammat, ja lämpöeristimet tarjoavat mukavan pintalämpötilan.

Lattia levitetään maahan

Ei ole aina järkevää ratkaisua, jos betonipinnoite on järjestetty maahan. On olemassa tiettyjä rajoituksia, jotka on otettava huomioon:

 • ei kellarissa tai kellarissa;
 • pohjaveden sijoittaminen vähintään 4-5 metrin syvyyteen;
 • lämmön läsnäolo talossa, koska maaperän jäädyttäminen voi johtaa levyn epämuodostumiseen johtuen korkeammasta kuormituksesta säätöön.

Kun olet päättänyt luoda betonilattian likaantuessa, on varmistettava, ettei tulva uhkaa taloa. Levitys on mahdollista aloittaa vasta seinien ja rakennuksen katon jälkeen.

Betonikerros maanpinnalla, kerrokset

Pohjaveden koostumus maahan

Betonipäällyste maapallon pohjalla koostuu useista kerroksista, joista jokaisella on tärkeä tehtävä. Kerroksia luodaan eri materiaaleista, yleensä "piirakka" sisältää seuraavat osat:

 • hiekkakerros;
 • murskattu kivi tai sora;
 • vedenpitävä materiaali;
 • karkea betonilattia;
 • höyry- ja lämmöneristyskerros;
 • reilua betonilattiaa.

Viimeistelylattian rooli voi olla mikä tahansa kaupallisesti saatavissa oleva materiaali, joka vastaa sisustuksen tyylistä suuntausta ja sopii parhaiten asuntosuunnitteluun.

Pohjakerroksen muotoilu

Pohjakerroksen muotoilu

Missään tapauksessa sinun ei pitäisi aloittaa betonin kaatamista suoraan maahan, koska "kakun" kaksi ensimmäistä kerrosta estävät kosteuden tunkeutumisen maaperästä lattiapäällykseen, mikä voi tapahtua kapillaarisella tavalla. Betonipinnoitteen luominen - prosessi ei ole helpoin ja nopein. Suurin vaikeus on siinä, että työ tapahtuu useassa vaiheessa. Haltur ei ole sen arvoinen, koska sen pitäisi muodostaa korkealaatuinen pinnoite, joka ei ole altis pölyn muodostumiselle, hermeettiselle ja kuormitukselle.

Rakenteen kerrostuminen on avain laastin pitkäkestoiseen käyttöikään ja sen kulumiskestävyyteen. Nykyaikainen tekniikka betoniteräksen muodostamiseksi voidaan jakaa kahteen päävaiheeseen: valmistelevaan työhön ja konkreettisen päällysteen varsinaiseen järjestelyyn. Kukin näistä vaiheista koostuu useista osista.

Video - Lattia levitetään maahan

Valmistelu betonipinnoitteen järjestelylle kentällä

Teemme lattiat itse

Valmistelutyöt ovat pakollinen vaihe, jossa luodaan betonilattia, ne, jotka miehittävät leijonanosan ajankohdasta laskeutumisen järjestämisessä. Mutta on mahdotonta tehdä ilman niitä, ellei tietenkään haluat saada heikkolaatuista tulosta.

Suodatinkerros

Ensimmäinen vaihe on maaperän ja suodatinkerroksen valmistus.

Ensinnäkin on välttämätöntä sitoa maata pohjalla, mikä auttaa estämään sen sakkautumisen ja näin ollen mahdollisen halkeilun levittämisen. Betonialustat pitkin maata järjestetään usein yhdessä nauhalevyn kanssa, jonka syvyys on vähintään 1-1,5 metriä, sisältä täynnä hiekkaa.

Mutta tätä lähestymistapaa ei voida hyväksyä, jos talo on savi-juoniin. Loppujen lopuksi savi säilyttää kosteuden, ja sen vuoksi, että hiekka on pohjassa, pysyvät vesimuodot ja todellinen "lampi" ilmestyy rakennuksen alle. Siksi kuivatusjärjestely on välttämätöntä savialueilla.

Kuvassa näkyy kaivauksen prosessi kaistaleen pohjassa

Optimaalisin tapaus tässä tapauksessa on seuraava menettely:

 • louhittu savi valmistetaan sen alaosasta;
 • talon sisäinen eristys ja säätiön ulkoeriste suoritetaan. Näiden toimenpiteiden tarkoituksena on tasoittaa maaperän kallistumista myös ilman lämmitystä rakennuksessa;
 • sora kaadetaan valmistettuun maahan ja tiivistetään sitten perusteellisesti. Tampingin laatu tässä tapauksessa on erittäin tärkeä, koska kyseessä on aukkojen muodostumisen estäminen. Se suoritetaan käyttämällä erityisiä paineistusmekanismeja;
 • hiekkaa kaadetaan soraa varten, joka myös huolellisesti särkyy ja tasoittaa.

Suodatinkerroksen paksuus riippuu maaperän ominaisuuksista, yleensä hiekasta ja sora-alustasta, joiden paksuus on enintään 15-20 cm.

Sand-vuodevaatteet

Sand täyttömomentti

Vedeneristyskerros ja luonnonkivet

Jälkeen täyttö perustaa, voit edetä järjestely vedeneristys tulevaisuuden tasoittaa. Suosituimpia materiaaleja tähän tarkoitukseen ovat polyvinyylikloridi ja bitumipolymeerikalvot. Jos talon kosteustaso on normaalilla alueella, niin voit tehdä tavanomaisella 250 mikronin paksuisella polyeteenikalvolla, joka sopii kahteen kerrokseen.

Vedeneristysmateriaalin reunojen tulee olla hieman korkeammat kuin betonipinnoitteiden viimeistelyn odotettu taso. Erityistä huomiota on kiinnitettävä vedeneristysasennuksiin kulmissa, koska kosteus tunkeutuu useimmin. Jos materiaali ei täysin peitä huoneen kehää, sen elementit ovat päällekkäin ja kiinnitetyt nauhalla.

Kaadetaan kerros vähärasvaista betonia

Kaadetaan kerros vähärasvaista betonia

Parasta materiaalia rouhintavaa'olle on "vähärasvaista" betonia, johon lisätään murskattua kiveä. Tuloksena oleva pinta ei saa olla täysin tasainen, eikä sille ole suuria vaatimuksia. Se on melko tarpeeksi, jos sillä ei ole korkeuseroja korkeintaan 4 mm. Lisäksi sen paksuuden tulisi olla noin 4 cm.

Lämmöneristyskerros

Betonimateriaalin lämmitys on tärkeä vaihe, joten lämmöneristysmateriaalin valintaan kiinnitetään paljon huomiota. Hänellä on oltava sellaiset ominaisuudet kuin:

 • korkea lujuus;
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • tulenkestävyyden;
 • helppokäyttöisyys.

Useimmiten suositellaan vaahtoa, polystyreenivaahtoa tai mineraalivillakerrosta. Materiaalin tarvittava paksuus määräytyy talon sijainnin mukaan. Esimerkiksi Keski-Venäjällä levyt voidaan käyttää lämpöeristykseen, jonka paksuus on 10 cm, vähemmän lämpöillä alueilla - jopa 20 cm.

Asennetun eristemateriaalin on peitettävä yläpää polyeteenikalvolla, joka palvelee kahta tarkoitusta kerralla: estää betoniliuoksen tunkeutumisen eristeen elementtien väliseen tilaan ja antaa höyryeristeen.

Betonipinnoitteiden asennuspaikat kentällä

Valmistustyö päättyy eristyskerroksen muodostamisen jälkeen. On kuitenkin mahdotonta aloittaa välittömästi betonin kaatamista - on välttämätöntä huolehtia tulevan rakenteen lujuudesta ja luotettavuudesta.

Vahvistustaso

Vahvistustangon prosessi

Seuraavassa vaiheessa on vahvistuksen asennus, joka antaa betonipinnoitteelle lisävoimaa ja kestävyyttä. Perinteisesti käytetään tieverkkoa, jonka halkaisija on 5-6 mm. Solujen mitat ovat 100 * 100 mm tai 150 * 150 mm. Tällainen vahvistus estää säröjen syntymisen rasvakudoksessa kutistumisen aikana.

On parasta sijoittaa vahvikekerros muutama senttimetri eristysmateriaalin yläpuolelle, koska se on betonirakenteen sisällä. Jos lattian käyttökuormitus on erittäin korkea, vahvistuskoteloa käytetään vahvistamaan niitä.

Kuva on selvästi näkyvä vedeneristysverkko

Muottien luominen

Ennen viimeistellyn betonilaastarin rakentamista asennetaan ohjaimet ja muotti. Tämän tekniikan ansiosta voit tasoittaa tiettyä tasoa tarkemmin. Käytettävissä oleva alue on jaettu ekvivalentteihin segmentteihin, joiden leveys on enintään 2 m. Tämän jälkeen ohjaimet asennetaan, niiden korkeuden on vastattava lasin haluttua tasoa. Oppaat kiinnitetään sementtilaastilla, jossa savi ja hiekka otetaan käyttöön.

Sitten muotti asetetaan ohjaimien väliseen tilaan ja jakamalla pohja suorakaiteen muotoisiksi osiksi, jotka tällöin täytetään sementtilaastilla. Oppaat ja muotit näytetään halutulla tasolla ja ne ovat linjassa horisontin kanssa, mikä takaa tulevan kattavuuden tasaisuuden. Kaatumisen jälkeen ne poistetaan betonista, mikä on melko vaikeaa tehdä ja näin yksinkertaistaa tätä prosessia, ne päällystetään erikoisöljyllä.

Tasoitus täyteaine

Monoliittisen pinnan saamiseksi lasin valu suoritetaan useissa läpikulkureissa:

 • Työ alkaa oven vastakkaisella puolella sijaitsevasta kulmasta. Täyttämällä useita suorakulmioita, liuos levitetään terällä terän avulla;
 • sitten tulee linjausluonnoksen ajankohta, jota säännös toteuttaa itselleen, kun ylimääräinen betoni poistetaan;
 • muotti ja ohjaimet poistetaan käsitellyillä alueilla ja syntyvät tyhjät tilat täytetään sementtiseoksella.

Tasoitusprosessi tuore betoni

Tätä menettelyä ylläpidetään, kunnes koko lattia-alue täyttyy. Betonipinnan tiivistämiseksi voit käyttää erityistä tärytintä, joka nopeuttaa prosessia ja poistaa kaikki aukot. Kun tasoitus on täysin valmis ja tasoitettu, se pidetään kalvon alla 3-4 viikon ajan ja kostutetaan säännöllisesti. Valmis monoliittipinta voidaan kaataa tasoittava betoni M-100 ja edellä.

Betonikerroksen kaataminen ja tasoittaminen

Joitakin vinkkejä ammattilaisista

Luodaan lattiamatto maanpinnalla - tehtävä, joka on jopa kodin käsityöläisten tehtävä. Prosessin moderni teknologia on mahdollisimman helppoa, tärkeintä on tarkkailla työn vaiheita, tehdä kaikkea laadullisesti ja kuunnella asiantuntijoiden neuvoja:

 • tie taso asetetaan nykyisten tai suunniteltujen oviaukkojen perusteella. Tasomerkit on piirrettävä perän koko kehän ympäri. Joustavat johdot helpottavat suuntaamista;
 • jos valmistelustyöhön liittyy savikerros, sen pitäisi kostuttaa ja puristaa sitten - tällainen este tulee käytännössä mahdotonta pohjavedelle;
 • maaperän pohjaan perustuva betonipinta on monikerroksinen "kakku", joista jokainen kerros on tarkastettava huolellisesti vaakasuorassa;
 • betonilattian lämpöeristysominaisuuksia voidaan parantaa laajennetun savi-, korkki- tai vanerikerroksen avulla;
 • pinnan paksuuden tulisi olla noin 8 cm ja lämpöä eristävän kerroksen tulisi olla vähintään 10 cm;
 • kun luodaan betonilattian lujitusholkki, joka kestää vakavia kuormituksia, on suositeltavaa käyttää halkaisijaltaan 8 mm tankoja;
 • betonipinta on altis halkeilulle, jotta vältetään tämä vaiva lattialle luodaan laajennusliitokset. Leikkaamisen jälkeen ne ovat välttämättä sinetöityjä;
 • Pölyn läsnäolon estämiseksi käytetään erityisiä impregnointeja, joita sovelletaan viimeistään 7 tunnin kuluttua betonikerroksen tiivistämisestä.

Konstruktin valmistuksessa on erittäin tärkeää käyttää laadukkaita materiaaleja, erityisesti "täyttö" eli eristys ja vedenpitävyys. Jos ne epäonnistuvat, koko rakenne menettää vahvuutensa ja ei kestää kauan. Sinun ei pitäisi säästää materiaaleja tasoitukseen, muuten se joutuu käyttämään paljon enemmän rahaa korjauksiin.

Korkealaatuisten materiaalien pätevän työn toteuttamisen tuloksena syntyy luotettava ja kestävä betonilattia. Se ei ainoastaan ​​kestä suuria käyttökuormia, vaan myös ihanteellinen perusta minkä tahansa viimeistelypinnoitteen käyttämiseksi markkinoilla tänään.

Lattiat, joissa on asianmukaisesti asennettu betonipinta, kestävät yli vuoden tai jopa vuosikymmenien ajan. Teknisen sekvenssin huomioiminen ja sen kaikkien vaiheiden huomioon ottaminen, amatööri, jolla on hyvin vaatimaton osaaminen ja jolla on vähäinen osaaminen korjausprosessista, selviytyy lasin luomisesta.

Luonnonkivi pohjaan: valmistus-, tilaus- ja askelohjeet

Tämä kytkin on tehty yksityisissä kodeissa, autotallissa, vartioissa, teollisissa ja varastotiloissa, suurissa kauppahallissa, linja-autoasemilla jne.

Luonnostaatti pohjakerroksen pohjalla

Menetelmää pidetään yleisenä, sitä sovelletaan kaikentyyppiseen maaperään pohjavesivyöhykkeestä riippumatta. Valussa käytetään M300: n alhaisempaa betonia, jos lattian kuormat ovat suuret ja maaperän fysikaaliset ominaisuudet ovat epätyydyttävät, betonin laatu kasvaa ja vahvistusverkkoa käytetään epäonnistumatta.

Vahvistettu lattia maahan

Kaikki materiaalien paksuuden ja ominaisuuksien indikaattorit on kirjoitettu suunnittelu- ja arviointiasiakirjoihin. Jos näin ei ole, laskelmat on suoritettava itsenäisesti ottaen huomioon kaikki lattian käyttöolosuhteisiin vaikuttavat tekijät.

Kaavion luonnoksen kaaviot

Betonikerroksen asennus

Esimerkki lattiasta

Pohjustusmahdollisuus maahan, jossa on laajennettu savi

Rakennuskoodit suosittelevat useamman murtolujuuden käyttöä riippuen sen sijainnista pohjaveden, pohjaveden ja pohjaveden läheisyyden suhteen.

Lattian risteys maan päällä nauhan pohjalle

 1. Luonnosta valmistettu levitin sijaitsee maan alapuolella nauhan pohjan viereen kasetin laajentamisen tasolla. Tätä järjestelmää käytetään, jos talon sisällä on ruokavarastoja tai muita tarpeita.

Lattia maata vasten laajennusnauhalla

Lattia maahan nauhan alapinnan seinämän vieressä

Maapohjainen lattia on pohjalevyn yläpuolella.

Ei ole yleismaailmallisia suosituksia karkean sidoksen sijainnille, kaikki riippuu talon toimintaolosuhteista ja arkkitehtonisista ominaisuuksista. Ainoa vaatimus on, että ovikehyksen asento on suunniteltava ennen karkean sidoksen aloittamista, valmiin lattian tason tulisi olla kynnysarvon alapuolella.

Pie betonilattia maahan

Lisävarusteet maalipinnan levittämiseen maahan

Rakentajat valitsevat erityisen vaihtoehdon ottaen samalla huomioon pohjaveden rakenteen ja pohjaveden suurimman kuormituksen. Klassinen ratkaisu on tamped maaperä, kerros hiekkaa ja murskattua kiveä eri paksuus, muovikalvo ja rouhinta levittää tai ilman vahvistusta.

Klassinen luonnoslasitus

Tätä menetelmää suositellaan tapauksissa, joissa pohjavesi sijaitsee lähemmäksi kuin kaksi metriä pinnalle. Pohjavesi on paljon pienempi - voit yksinkertaistaa rakentamista. Leikkausmassaa saa levittää suoraan maahan, jotta se voi käyttää vain hiekkaa tai murskattua kiveä vuodevaatteena. Joissakin tapauksissa voit kaataa alustan suoraan maahan ilman muovikalvoa. Lattian karhennusta varten kalvoa ei käytetä kovinkaan paljon vedeneristykseen (betoni ei pelkää kosteutta, päinvastoin, kosteassa tilassa, se lisää vahvuutta), kuten sementtimoniseoksen viivästymisen kannalta. Ilman kalvoa se lähtee nopeasti betonista, jolla on erittäin kielteinen vaikutus voimakkuuteen.

Mitkä tekijät vaikuttavat luonnonkivetin rakennustekniikkaan?

Pohjaveden taso.

Pohjaveden taso

Jos ne tulevat lähemmäksi kuin kaksi metriä pinnalle, on välttämätöntä tehdä hiekkaa ja soraa. Vuodevaatteet estävät kosteuden kulkeutumisen maaperäkapillaareilla. Jos on vuodevaatteet, tarvitaan sementtihyytelöä viivästyttävän kalvon käyttö. Jos karkeuslevy tehdään heti maahan, kalvoa ei voida asettaa.

Kuvassa murskattua kivi vuodevaatteet

On tärkeää. Pohjaveden sijainti on määriteltävä keväällä, ja tämän ajanjakson aikana ne nousevat eniten.

Jos lattian muotoilu edellyttää jäähdytysnesteen sijoittamista, esisuodattimella on oltava kompensoiva rako säätölaitteen välissä. Tällaiset rakenteet poistavat lämpölaajenemisen kielteisen vaikutuksen ja poistavat karkean solmun halkeilun tai turvotuksen todennäköisyyden.

Jos suunniteltu lattiakuorma ylittää 200 kg / m2, vahvistaminen on pakollista. Valvoparametrit valitaan kullekin tapaukselle erikseen. Samaa lähestymistapaa tarvitaan tapauksissa, joissa sisäpuoliset väliseinät on tarkoitus laittaa lattialle. Sinun ei pitäisi toivoa vain viimeistelylaatan vahvistamista, sen fyysiset ominaisuudet eivät anna sen kestää raskaita kuormia.

Joitakin usein kysyttyjä kysymyksiä vedonlyönnistä

Kokemattomat rakentajat pyrkivät usein säästämään tai parantamaan suositeltavia materiaaleja, jotka lisäävät lasia muille, jotta he voivat säästää tai parantaa suorituskykyään.

 1. Onko suositeltavaa, että mustat solmit täyttävät vuodevaatteet murskattuna kiviaineksella? Ensi silmäyksellä voi tuntua, että tämä on alkuperäinen ratkaisu, jonka avulla voit samanaikaisesti lämmittää lattiaa. Ammattimaiset rakentajat suosittelevat tämän materiaalin käyttöä vain niissä tapauksissa, joissa pohjavesi on alhainen, kosteaa saviä ei oteta huomioon.

Säleikkötyyppien täyttö sementin sijasta

Älä käytä rikkinäisiä tiiliä

Esimerkki lattian vedeneristämisestä

Valokuvassa murskattu kivi vuotaa sementtimääriä.

Ceramsite on vuotanut sementillä

Nyt, kun olemme selvittäneet suurimman osan kysymyksistä, jotka koskevat karkean solmun tekniikan ominaisuuksia, voimme antaa askel-askeleelta ohjeita sen täyttämiseen.

Ohjeet karkean solmun tekemiseen lattialle maassa

Mieti kaikkein monimutkaisinta ja aikaa vievää vaihtoehtoa käyttämällä kaikkia kerrosta vuodevaatteita.

Vaihe 1. Tee mittaukset. Ensinnäkin pohjatasolle, sinun on merkitettävä valmiin lattian taso.

Kohot projektissa

Voit tehdä tämän käyttämällä laseria tai vesivoimaa. Koko määräytyy objektin suunnittelun ja teknisten asiakirjojen tai työpiirustusten mukaan. Jatkaa alaspäin sinun on laitettava tarroja lattian paksuuteen riippuen sen rakenteesta, viimeistelylevyn paksuudesta, karkeasta kerroksesta, soraaltaista ja hiekasta.

Vaihe 2. Irrota maaperä laskettuun syvyyteen, puhdista paikka, tee se täyttöön hiekalla. Täytä löysä maaperä tai puhdista pohja varovasti lapiolla.

Vaihe 3. Peitä hiekka. Yleensä kerroksen paksuus vaihtelee kymmenen senttimetrin välillä. Jos tarvitset runsaasti hiekkaa, sinun täytyy kaataa se vaiheittain. Jokainen kerros erikseen syöksyy. Tampingin laatu paranee merkittävästi, jos työ suoritetaan erityismekanismeilla: tärisevät täryttimet tai värähtelevät tiivistimet. Tampingin aikana sinun on varmistettava, että hiekka on enemmän tai vähemmän tasainen ja vaakasuora pinta.

Hiekkapuhallus

Hiekkapuhallus tärytyslevyllä

Käytännön neuvoja. On suositeltavaa kastella pintaa tampingin aikana, mikä lisää merkittävästi hiekan kutistumisen astetta. Voit kostuttaa letku tai kauhat.

Tamping on erittäin tärkeä vaihe karkean solmun järjestelyssä maassa, ei tarvitse kiirehtiä. Kaikki kaivot kaadetaan ja repeytyvät uudelleen, tuberkit katkaistaan.

Vaihe 4. Kaada murskattua kiviä ≈ 5-10 cm paksu ja paina se varovasti. Murskattu kivi on parempi ottaa useita murtolukuja. Hiekka kaadettiin suurempana, karkean sileän hienon alla. Tällä tavoin pohjan kantavuusominaisuudet paranevat. Osa teknisestä tiedonsiirrosta voidaan piilottaa kerrospinnoilla tai suoraan aluslevyllä. Ei tarvitse pyrkiä asentamaan siellä kaikki putket ja sähköverkot, hätätilanteissa on hyvin vaikeaa saada heitä korjaustöihin.

Vaihe 5. Valmistele betoniseos.

Itse tuotettu betoniseos

Voit tehdä sen itsesi betonisekoittimen tai tilaustyön avulla rakennusyrityksiltä. Sinun täytyy valita itsesi, molemmat vaihtoehdot voivat olla optimaalisia tietyissä olosuhteissa. Molemmissa tapauksissa on suositeltavaa laskea materiaalikustannukset, arvioida niiden aineelliset ominaisuudet ja fyysinen lujuus sekä työntekijöiden määrä.

Tiheyden betoniseoksen pitäisi olla keskimääräistä alhaisempi. Tällaiset indikaattorit mahdollistavat betonin kaatamisen itsenäisesti lattia-alueelle. Yksi etua nestemäisen betonin käyttämisestä on se, ettei ole tarvetta asentaa majakkaa ja suorittaa työlästä työtä sen yhdenmukaistamiseksi manuaalisiin sääntöihin.

Keitä nestemäistä betonia

Työntekijät tarvitsevat vain tasoittaa tasoa vähän paikoissa, joissa materiaali on täytetty. Jos tarvitaan vahvistus, sammuu ruudukko. Rakennussäännöt edellyttävät sitä asennettavaksi siten, että betonin paksuus kaikilla sivuilla on yli viisi senttiä. Muussa tapauksessa rakenne ei toimi kokonaisuutena, raudoitetun betonin todellinen vahvuus tulee huomattavasti alhaisemmaksi kuin laskettu. Seuraukset voivat olla surullisimpia.

Vahvistus - materiaalin järjestys ja valinta

Betonilattia

Vaihe 6. Jotta seuraavana päivänä mah- dollistetaan rouhintatankoa, se on kostutettava perusteellisesti. Jos sää on kuuma ja kuiva, on suositeltavaa kaataa vettä yön yli. Tällaiset toimet olisi toistettava kahden tai kolmen päivän kuluessa. Lisää työtä suositellaan 10-14 päivän kuluttua valun jälkeen. Tänä aikana betoni saavuttaa vähintään 50% sen suurimmasta voimasta, mikä mahdollistaa rakentamisen jatkamisen ilman pelkoa.

Mikä on lopullinen kerros, jonka kehittäjä valitsee. Riippumatta rakentajan valitsemasta vaihtoehdosta, on suositeltavaa tehdä luotettava vedeneristys ylhäältä ja asettaa eristys. Näiden rakenteiden päälle viimeistelevä tasoitus tehdään laattapohjan alla tai puiset lokit pinotaan muille lattian viimeistelyvaihtoehdoille. Tällaiset järjestelmät tekevät lattiat lämpimiksi, mikä on erittäin tärkeää, kun otetaan huomioon lämmönsiirtoaineiden nykyiset hinnat. Samalla ammattirakentajien suositusten toteuttaminen lisää huomattavasti lattian käyttöaikaa.

Viimeistelylaatta lämpöeristykseen

Onko kannattavaa tehdä karkea betonipinnoite maahan

Kysymys koskee kaikkia kehittäjiä poikkeuksetta, sitä on tarkasteltava tarkemmin. Verrataan tätä varten tehdasbetonilaattojen käyttöön.

 1. Teräsbetonilaatat edellyttävät pakollista ilmanvaihtoa maanalaisessa tilassa, sillä tuuletusaukot toimitetaan nauhalle - mikä lisää aikaa ja rahaa.

Vavat kellarikerroksessa

Sääntelylain mukaan etäisyys maahan ja levyihin on oltava vähintään 50 senttimetriä, muuten on mahdotonta tarjota tehokasta ilmanvaihtoa hengitysteiden avulla. Tällaiset vaatimukset rajoittavat laattojen käyttöä ja niiden alle on asetettava erityiset säätiöt. Tavallinen talousarvion grillaus ei ole sopiva.

 • Lattialaattojen kokonaispaino voi olla yli kymmeniä tonnia. Tämä on merkittävä ylimääräinen kuormitus säätöön, ja tällaiset käyttöolosuhteet on suunniteltava vaiheittain. Suuret kuormat edellyttävät erityisiä rakennustoimenpiteitä säätiön tukikapasiteetin lisäämiseksi, jolloin rakentamisen kokonaiskustannusten nousu voi ylittää 15%.

  Lattialaatat aiheuttavat suuria kuormituksia

  Laattojen asennus nosturilla

  Yksinkertaisimmat laskelmat, joissa otetaan huomioon levyt ja lisätyöt sekä materiaalit ja rouhituskartat maanpinnalla, osoittavat säästöjä jopa 25%. Ja tämä on vain kaikkein likimääräisimpiä laskelmia. Kalliiden lastaus- / purkauslaitteiden, toimitusten olkapään jne. Maksamista ei otettu huomioon.

  Video - Lattiapäällyste lattialla maahan

  Nikolai Strelkovsky päätoimittaja

  Julkaisu 01.07.2016

  Kuten tämä artikkeli?
  Tallenna, jotta et menetä!

  Betonikerros maahan: askel askeleelta ohjeita

  Yksinkertaisin ja edullisin tapa tehdä karkea pinnoite tiloihin missään tarkoituksessa on betonilattian järjestely maan päällä. Vaikka menettely ei edellytä erityisosaamista, viimeisen sukupuolen laatu riippuu suoraan tiettyjen järjestelyyn liittyvien teknisten kysymysten noudattamisesta. Miten tehdä betonilattia maahan ja miten kaadetaan betonilattia maahan, harkitse alla.

  Sisällysluettelo:

  Maaperän betonilattian ominaisuudet ja komponentit

  Jokaisen lattian järjestämisessä maahan on tärkeintä varmistaa korkealaatuinen lämpöeristys. Sen asennuksen takia on lopulta mahdollista saada monikerroksinen kerros, jota kutsutaan piiraksi.

  Lattian valmistus maanpinnalla riippuu maaperätyypistä ja sen ominaisuuksista. Ensimmäinen ja tärkein vaatimus maaperälle on taso, jolla pohjavesi asetetaan, ja sen pinnan tulee olla vähintään 500-600 cm. Tällöin on mahdollista välttää maaperän liikkeitä ja kallistumista, joka heijastuu lattialle. Lisäksi maaperän ei pitäisi olla löysä.

  Kaikkien teosten paremman suorituskyvyn osalta on tarpeen määrittää lämmöneristeen asennusvaatimukset, jotka ovat seuraavat:

  • lämpöhäviöiden ehkäisy;
  • suojelu pohjaveden tunkeutumiselta;
  • äänieristys;
  • höyryn tuotannon estäminen;
  • antaa mukavan ja terveellisen sisäilmaston.

  Lämpimällä betonilattialla maanpinnalla on seuraavat osat ja työvaiheet:

  1. Maaperän puhdistaminen yläkerroksesta. Lisäksi pinta on huolellisesti tasoitettu.

  2. Seuraavaksi hiekkaa kaadetaan lattialle, joka tiivistetään erikoistyökalulla ja vedellä.

  3. Sitten hiekalle asennetaan soran tai raunion tyyny. Se on tämä alue, joka estää pohjaveden nousua, lisäksi se myös tasoittaa pinnan. Pintakerroksen paksuus on noin kahdeksan senttimetriä.

  4. Seuraava kerros on vahvistetun teräsverkon käyttö. Se on erinomainen kiinnitin betonista. Lisäksi se on paikka metalliputkien kiinnittämiselle. Vahvistettua verkkoa ei käytetä kaikissa tapauksissa, vaan vain silloin, kun tarvitaan lisävahvistusta.

  5. Seuraava kerros on yli 5 cm paksu ja karkea lattia. Sovitusta varten käytetään konkreettista ratkaisua. Kun hän saa voimaa 2-3 viikon kuluessa, seuraava "kakun" kerros asetetaan pinnalle.

  6. Tämä kerros koostuu erityisestä kalvosta tai vedeneristyskalvosta, joka estää ylimääräisen nesteen imeytymisen vaaraa betonialustalla. Kalvoa asetetaan päällekkäin, jotta vältetään halkeamien käyttämät rakennusnauhat, jotka liimataan kaikki päittäisosat.

  7. Seuraava vaihe on eristeen asennus, joka on suositeltavaa käyttää vaahtopolystyreeni-vaahtomuovia tai suurtiheyspolystyreeniä, jossa on kalvopäällyste. Jos lattiassa on liikaa kuormitusta, on parempi käyttää eristyksiä levyjen muodossa.

  8. Asenna sitten vedeneristys tai kateaine. Sen jälkeen rakentaminen kovaa tasoittaa. Siihen asennetaan lopullinen viimeistelypäällyste. Tämän kerroksen paksuus on 8 - 11 cm. Tätä tasoitusta on vahvistettava.

  Betonikerros maassa talossa: järjestelyn edut ja haitat

  On korostettava betonilattian valmistuksen etuja kentällä:

  • varmistaen pohjan luotettavan suojauksen alhaisen lämpötilan vaikutuksilta, maaperä, johon lattia laskeutuu, on aina erilainen vain nollan yläpuolella;
  • Erilaisia ​​lämmöneristysmateriaaleja lattianeristykseen voit rakentaa hyvän indikaattorin rakennetta lämpöhäviön estämiseksi.
  • lattia, joka päätyy olemassa oleviin lattiaan;
  • Lattian erityislaskelmien tuottamista ei tarvita, koska maapinnoitus kattaa koko kuorman;
  • lämpimän kerroksen järjestäminen täydellisesti lämmittää huoneen, lisäksi niiden lämmitys tapahtuu tarpeeksi nopeasti ja lämpö jakautuu tasaisesti huoneen ympärille;
  • lämmin lattia maalla on hyvät äänieristysominaisuudet;
  • Lisäksi tässä kerroksessa ei käytännössä ole mitään muotia ja kosteutta.

  Maapallon karkean betonilattian haitat ovat seuraavat:

  • käytettäessä monikerroksista kerrosta huoneiden korkeus vähenee huomattavasti;
  • ongelmien ilmetessä purkutyöt edellyttävät runsaasti aineellisia voimavaroja;
  • lattian järjestäminen kentällä edellyttää suurta investointia aineellisista, fyysisistä ja tilapäisistä voimavaroista;
  • jos pohjavesi on liian suuri tai maaperä on hyvin hajoava, tällaisen lattian järjestely ei ole mahdollista.

  Betonilaatan laite maassa: materiaalien valinta

  Kuten aiemmin mainittiin, betonilattian järjestelyyn maanpinnan on rakennettava monikerroksinen rakenne. Ensimmäistä kerrosta suositellaan käyttämään joen hiekkaa, enemmän kuin rikkoutuneita tai laajennettua savea.

  Asennuksen jälkeen asennetaan silloitustiiviste, vedeneristyskalvo ja eristys. Seuraavaksi aseta viimeistelylaatta, joka on perustana viimeistelyaineiden viimeistelylle.

  Hiekan ja murskattujen kivien tärkein tehtävä on suojata tiloja kosteuden tunkeutumiselta. Kun murskattua kiveä käytetään, on tiivistettävä se huolellisesti ja käsitettävä murskattu kivi bitumilla.

  Liian märän maaperän läsnä ollessa laajentuneen saven käyttöä ei voida hyväksyä. Koska se imee ylimääräisen kosteuden ja muuttaa sen muotoa. Kun kerros on päällystetty polyeteenipohjaisella kalvolla, kaadetaan karkeaa kerrosta noin kahdeksan senttimetrin kerroksessa. Lisäksi sen päälle on sovitettu päällekkäin asetettujen kahdesta polyeteenikerroksesta muodostuva vedenpitävyys. Huomaa, että polyeteenin on oltava erittäin tiiviisti liitetty toisiinsa estämään kosteuden pääsyn huoneeseen.

  Lämmöneristysmateriaaleina suositellaan seuraavia materiaaleja:

  • ekstrudoitu polystyreeni;
  • mineraalivilla;
  • vaahtolasi;
  • polyfoam jne.

  Tämän jälkeen viimeistelylaatta järjestetään, joka on vahvistettu epäonnistumatta. Jotta lasin tasaisuus olisi suositeltava, käytetään majakkaa.

  Betonipinta maanpäällisessä tuotantoteknologiassa

  Lattiaa saa asentaa vain sen jälkeen kun seinät ja katto on jo pystytetty. Betonipäällysteen valmistuspaikka maassa sisältää seuraavat vaiheet:

  • suorittamaan työtä lattian korkeuden ja sen merkinnän määrittämiseksi;
  • maaperän yläkerroksen puhdistaminen ja pohjan tiivistäminen;
  • soran tai soran asentaminen;
  • vesi- ja lämpöeristystyöt;
  • betoniteräksen vahvistaminen;
  • kaatopaikan asennus laastille;
  • suora täyttö.

  Lattia on rakennettu maahan siten, että se on samalla tasolla oviaukon kanssa. Rakennuksen ympäryksen varrella on oltava merkintä. Tällöin merkit asetetaan seinille 100 cm: n etäisyydelle aukon pohjasta. Kun merkintä on tehty, laske se takaisin metriin. Tämä rivi tulee viite betonin kaatamiseksi. Jotta merkintä olisi helpompaa, on tarpeen asettaa tangot huoneen nurkkaan osiin, joihin köydet vedetään.

  Seuraavassa työn vaiheessa pohjan puhdistaminen maaperän yläkerroksesta. Ensin sinun on päästävä eroon kaikista roskista lattialla. Poista vähitellen koko maaperän yläosa. Betonikerroksen pinnalla on 35 cm: n paksuinen rakenne, joten pinnasta poistettavan maaperän tulee olla täsmälleen samanlainen kuin paksuus.

  Erikoislaitteiden, kuten värähtelevyn, avulla suoritetaan pintapuristus. Sen puuttuessa riittää käyttää puupäällystä, johon on kiinnitetty nauloja. Tuloksena olevan pohjan on oltava erilainen tasaisuus ja tiheys. Kävelyn aikana ei saa jäädä jälkiä.

  Maapallon alemmalla sijainnilla suhteessa oviaukkoon vain sen yläosa poistetaan, pinta on hyvin tiivistetty ja täytetty hiekalla.

  Seuraavaksi tehdään töitä soran ja soran asennuksessa. Pohjakerroksen alentamisen jälkeen tehdään soran täyttö, tämän kerroksen paksuus on noin 10 cm. Vinkki: täytön jälkeen pinta kaadetaan vedellä ja tiivistetään jälleen. Pinnan tasaisuuden hallinnan helpottamiseksi on tarpeen ajaa tangot maahan, joka on asetettu suhteessa tasoon.

  Hiekka tasoitetaan sora- kerroksen jälkeen. Kerroksen tulee olla samanpaksuinen, noin 10 cm. Pinnan tasapinnan säätämiseksi käytä samoja tappeja. Tämän kerroksen järjestelyä varten suositellaan pyörrehiekan käyttöä erilaisilla epäpuhtauksilla.

  Hiekalle asetetaan murskattu kivi, jonka murto-osa on 4 x 5 cm. Sen jälkeen se tiivistetään ja pinta levitetään hiekalla, tasoitetaan ja tiivistetään. Aseta sora siten, että ulkonevat reunat eivät esiinny pinnalle.

  Huomaa, että jokaiselle lattialle asetetusta kerroksesta on oltava aiemmin tarkistettu tasoitus. Siksi työskentelyprosessissa käytä rakennustasoa.

  Lattian ja vedenpitävyys betonilattialla kentällä

  Vedeneristyskerroksen luominen riittää polyeteenikalvon tai kalvon käyttämiseen. Vedeneristysmateriaalia on levitettävä lattian reunan ympäri, yritä tuoda äärimmäiset alueet muutaman senttimetrin yli nollamerkit. Levyt on päällekkäin ja kiinnitetty pintaan teipillä.

  Lattiaeristyksen parantamiseksi ja maaperän jäädyttämisen estämiseksi on suositeltavaa käsitellä lattia mineraalivillalla.

  Betonikerroksen lujituksen ominaisuudet maassa

  Jotta betoni voisi hankkia tarvittavan voimaa, on tarpeen vahvistaa sitä. Tämän prosessin suorittamiseksi on suositeltavaa käyttää metalli- tai muoviverkkoa, lujitustangot tai lujittavaa lankaa.

  Lujittavan kehyksen asentamiseksi sinun tulee varustaa erikoiskannattimet, joiden korkeus on noin 2,5 cm, joten ne sijoitetaan suoraan betonilattialle.

  Huomaa, että muovisen verkon käyttö vaatii venyttämällä sitä aiemmin vasaralla olevilla tapilla. Johdinta käytettäessä lujittavan kehyksen valmistukseen tarvitaan hitsausta ja taitoa työskennellä sen kanssa.

  Jotta kaatoprosessi kulkeutuisi nopeasti ja tulos osoittautui korkealaatuisiksi, asenna ohjaimet ja kiinnitä muottiin. Jakaa huone useiksi tasoiksi, joiden leveys on enintään 200 cm. Asenna ohjaimet puupalkkien muodossa, joiden korkeus on yhtä suuri kuin lattiasta nollamarginaaliin.

  Ohjeiden kiinnittämiseen käytetään paksua sementtiä, savea tai hiekkaa. Harjat on asennettu ohjaimien väliin, joka on karttojen valmistaja, kaatanut betoniliuos. Muotoiluna suositellaan käytettäväksi vanerin kosteutta kestäviä ominaisuuksia tai puulevyjä.

  Huomaa, että ohjaimet ja muotti ovat nollan alapuolella ja kohdakkain suhteessa vaakatasoon. Näin ollen on mahdollista saada pohja, joka erotetaan tasaisuudesta. Ennen kuin asennat ohjaimet ja muottipesät, ne on käsiteltävä erityisellä öljyllä, mikä helpottaa niiden poistamista konkreettisesta sekoituksesta.

  Teknologia kaatamalla betonilattia maahan

  Täyttö suoritetaan kerran tai enintään kaksi kertaa. Näin ollen se näyttää rakentavan yhtenäisen ja tehokkaan suunnittelun. Jotta betonilattia maalla olisi omat kätensä palvelleet omistajiaan pitkään, on parasta tilata erikoinen betoniliuos tehtaalta. Sen vahvuus ja laatu ovat paljon korkeammat kuin kotimaassa valmistetun koostumuksen.

  Ratkaisun itsensä tuottamiseen tarvitaan betonisekoittimen läsnäolo, sementtilajitusta, joka on alle 400, hiekka ja täyteaine raunioina.

  Betoniliuoksen valmistamiseksi yksi osa sementistä, kaksi osaa hiekasta ja neljä osaa täyteaineesta sekoitetaan samanaikaisesti ainesosien kokonaismäärän perusteella, puolet vedestä on tarpeen.

  Kaikki aineosat sekoitetaan sekoittimessa, varmista, että kaikki ainesosat ovat laadullisesti sekoitettuja. Aloita täyttämään lattia huoneeseen, joka on vastapäätä huoneen sisäänkäyntiä. Täytä kolme, neljä korttia yksi kerrallaan ja käytä sitten lapio tasoittamaan koko pinnan koko.

  Betonin hyvän kiinnittymisen varmistamiseksi pintaan on suositeltavaa käyttää manuaalista tärinää betonille.

  Kun suurin osa kortista on täytetty, on tarpeen suorittaa karkea tasoitus pinta. Näihin tarkoituksiin on oltava sääntö, kaksi metriä leveä, joka vedetään lattialle litteillä liikkeillä. Tämä sääntö auttaa pääsemään eroon ylimääräisestä betonista, joka kuuluu tyhjiin kortteihin. Tasotuksen jälkeen irrota muotti ja täytä jäljellä olevat alueet liuoksella.

  Kun koko pinta-ala tasoitetaan, peitä lattia polyeteenikalvolla ja jätä kuukausi. Huomaa, että useiden päivien jälkeen pinta kostuu jatkuvasti vedellä, jotta vältetään betonin kuivuminen, halkeamien muodostuminen ja pohjan löysyys.

  Viimeinen vaihe käsittää lattian käsittelyn käyttämällä itsestään tasaavia seoksia, jotka varaavat lasin. Tämä seos auttaa tekemään pohjan täysin tasaiseksi ja eliminoimaan pienet epätasaisuudet.

  Teos alkaa myös oven vastakkaisella kulmalla, on suositeltavaa käyttää lapioa liuoksen levittämiseen ja sääntöä käytetään tasoittamiseen.

  Seksi tyytyy 72 tuntia. Seuraavaksi lattia on valmis viimeistelyaineiden asennukseen ulkokäyttöön. Se on tämäntyyppinen betonilattiat kentällä yksityisessä talossa, joka tarjoaa vankan ja kestävän pohjan.

  Betonilattian laite maahan yksityisessä talossa omilla käsillään

  Jotta koti voisi elää mukavasti ja mukavasti, on oltava laadukas, kestävä, kulutusta kestävä, luotettava ja kestävä lattia.

  Erittäin suosittu, kun järjestää lattia yksityisessä talossa, käyttää betonipäällystettä, joka on tehty maahan. Tämä ratkaisu on monikerroksinen rakenne ja täyttää kaikki vaatimukset sille.

  Vaatimukset lattian järjestämiseksi maahan

  On helppoa tehdä tällainen lattia omilla kädillä, mutta ennen työskentelyn suorittamista sinun on tiedettävä vaatimukset, jotka koskevat maahan tehdystä betonilattiasta:

  • maaperän on oltava kuiva, tiheä ja liikkumaton;
  • ennen lattian luomista on tarpeen määrittää kuormat, jotka se kestää;
  • pohjaveden esiintymisen ei pitäisi olla lähemmäksi kuin 4-5 metriä pintaan;
  • lattian on oltava vesitiivis ja eristettävä.

  Jos aiot asentaa lattialämmitysjärjestelmän betonielementin järjestelyyn, sinun on jätettävä väli ja seinän välinen rako, jonka tulee olla 15-20 mm, muutoin käytön aikana betoni on vaurioitunut.

  Asiantuntijat suosittelevat varustamaan betonilattia maahan vain, kun talo on jatkuvasti elävä ja se kuumenee. Talvella lämmittämättömässä huoneessa maaperä voi jäädyttää maaperän läpi, ja voimat vaikuttavat rakenteeseen, mikä voi johtaa sen tuhoamiseen.

  Talonrakennuksen aikana on suositeltavaa jatkaa lattian järjestelyä vain seinien ja katon rakentamisen jälkeen.

  Betonikerroksen pääetuja maan päällä:

  • helppo ja helppo asentaa;
  • korkea lujuus, luotettavuus ja kestävyys;
  • korkea jäätymisvastus;
  • sopii lattialämmitykseen;
  • edullisia

  Täytä omat kätesi

  Jos päätät itsenäisesti luoda betonilattia maahan, sinun on noudatettava sen asennuksen tekniikkaa ja käytettävä laadukkaita materiaaleja.

  Tällaisen kattavuuden luominen sisältää seuraavat vaiheet:

  • pintakäsittely;
  • lattian täyttö;
  • viimeistely;
  • leikkaavat saumat ja tiivisteet.

  Tällä pinnoitteella on monikerroksinen rakenne, joka koostuu tavallisesti seuraavista kerroksista: maaperä, hiekkalaatikko, laajennettu savi, vedeneristyskerros, rouhituslevy, höyrysulku, eristys, vahvistuskerros, viimeistelylasi.

  Valmistelutyöt

  Kun nollatasoa merkitään, sen tulee olla tasainen oven oviaukon alapuolella käyttäen lasertasoa, merkkejä huoneen kehän ympärillä. Maa on puhdistettava ja tiivistettävä hyvin.

  Tämä pinnoite on monikerroksinen ja sen paksuus on tavallisesti 35-50 cm. Tämä on otettava huomioon ja maaperä on poistettava tarvittavaan syvyyteen nollatasosta.

  Maaperän tiivistäminen on kätevää tuoda levyä käyttämällä, mutta jos sinulla ei ole sitä, voit käyttää lokia tai muuta raskasta esinettä.

  Mutaattori suoritetaan hetkeen asti, jolloin maaperä ei jätä jälkiä maahan. Pinnan tasoittamiseksi voit asettaa kerrosta hiekkaa, joka on myös hyvin särkynyt.

  Vedenpitävyyden varmistamiseksi voit peittää maaperän kerroksella savea. Se on myös räikeä, ja tämän prosessin laadun parantamiseksi pinta on hieman kosteutettu.

  Savi kerros suojaa lattiaa pohjaveden tunkeutumiselta. Seuraavassa vaiheessa asetetaan soraa soraa, sen paksuus on noin 5-7 cm, mikä on myös hyvin tamped.

  Vedeneristys ja suulakepuristus

  Betonilattian suojaamiseksi kosteudelta vaaditaan vedenpitävä työ. Yleensä se käyttää muovikalvoa tai voit ottaa vedeneristyskalvon.
  Valittu materiaali kattaa koko huoneen koko pinnan samalla, että kankaiden päällekkäisyys on vähintään 15-20 mm, ja päällekkäisyydet seinien päälle tulee olla 20-30 mm. Kaikki kangasliitokset on laadullisesti suljettu liimanauhalla.
  Nyt on mah- dollista suorittaa rouhituskevyt, sillä se on alhaisia ​​vaatimuksia, se on valmistettu kovasta betonista, paksuus on noin 40-50 mm.

  Höyrysulku ja lattianeristys

  Kun karkaisulevyt kovettuvat, voit jatkaa höyrysulkukerroksen asettamista, tätä tarkoitusta varten käytetään tavallisesti polymeeri-bitumimembraaneja, mutta voi olla toinen vaihtoehto.

  Tällaisen lattian lämpöeristysominaisuuksien varmistamiseksi sen on oltava eristetty. Tätä tarkoitusta varten käytetään lämpöä eristäviä materiaaleja kuten mineraalivillaa, laajennettua savea, eristosta, perliittiä, vaahtomuovia ja muita.

  vahvistaminen

  Jos oletetaan, että lattia on suuri kuorma, on suositeltavaa vahvistaa sitä. Voit tehdä tämän käyttämällä metalli- tai muoviverkkoa. Voit tehdä sen itse langasta ja vahvikkeesta. Vahvistuskerros asetetaan kannattimiin niin, että se ei saavuta eristämistä 2-3 cm.

  Ohjauselementtien, muottien ja kaatopaikan asennus

  Jotta lattia olisi vaakasuorassa, on asennettava ohjauselementit ja tehtävä muotti. Koko huoneen alue on jaettu tasoihin ja asetteluihin merkinnässä, joka on nollatasolla.

  Ohjainten kiinnittämiseen voi käyttää sementti- tai savityyppisiä ratkaisuja. Muotti on tehty kosteutta kestävästä vanerista ja luo hunajakennoja, jotka varmistavat täytön täsmälleen nollatasolla.

  Jotta lattia olisi monoliittinen, se on kaadettava kerrallaan. Betoni voi ostaa valmiiksi tai tehdä se itse. Jos käytät betonia, se vaatii 1 osaa sementtiä M 500, 2 osaa hiekkaa, 4 osaa raunioista ja 0,5 osaa vettä. Kaikki komponentit sijoitetaan betonisekoittimeen ja sekoitetaan hyvin homogeenisen massan muodostamiseksi.

  Lattian betonisaatio alkaa kaukana kulmasta, betoni tasoitetaan ja tampataan alas vibraattorin avulla, niin että ilma poistuu siitä eikä muodostu tyhjiä aukkoja. Kohdistaa tasoitus käyttäen sääntöä. Valun jälkeen ohjaimet ja muotti poistetaan ja syntyvät tyhjät tilat kaadetaan betonilla. Näin koko huone on täynnä.

  Levyn asentamisen jälkeen peitä lattia muovilla, jotta se kovettuu tasaisesti, kestää noin 28 päivää. Tänä aikana se on kostutettava säännöllisesti vedellä, muutoin se voi halkeilla.

  Viimeistely

  Lattian kaatamisen jälkeen se kestää 3-7 tuntia ja voit aloittaa karkean laastin käyttämällä lastauskoneella, jonka jälkeen betonipohjan viimeistely suoritetaan. Koska betoni on altis halkeilulle ja sen estämiseksi, siinä voidaan leikata laajennusliitoksia, jotka voivat olla monenlaisia:

  • eristetään, ne tehdään seinien lähellä ja niissä paikoissa, joissa lattia on kosketuksissa kiinteisiin elementteihin, ne estävät tärinän;
  • kutistuminen, niiden ansiosta voit lieventää betonin kovettumisesta ja kutistumisesta johtuvaa jännitystä;
  • Rakenteelliset liitokset tehdään uusien ja vanhan betonilattioiden liitoksissa.

  Saumojen leikkaus suoritetaan sen jälkeen, kun betoni on kovettunut riittävästi, merkinnät on tehty ja leikattu syvyyteen, joka on 1/3 betonikerroksen paksuutta. Saumojen reunojen vahvistamiseksi täytä ne tiivisteellä ja anna lattia täysin kovettuvaksi.

  Asiantuntijaneuvonta

  Nollatason havaitsemisen helpottamiseksi sinun on vedettävä erityinen johto merkintään. Kaikki valmistelut on suoritettava huolellisesti ja tehokkaasti.

  Lattia on suojattava luotettavasti pohjaveden tunkeutumiselta, joten on suositeltavaa sijoittaa kerros kerrosta ja tampata se hyvin.

  Tehtävän suorittamisen aikana tarkastakaa sen vaakasuuntainen asento sen jälkeen, kun jokainen kerros on asetettu, silloin on helpompi saada laadukas ja tasainen viimeistely.

  tulokset

  Voit luoda moderni betonilattia talossa omalla kädelläsi, mutta tämän vuoksi sinun on noudatettava tarkasti sen luomisen tekniikkaa ja että kaikki työn vaiheet on suoritettava huolellisesti ja tehokkaasti.

  Jos se on tehty oikein, saat vahvan ja kestävän lattian, joka on täydellinen perusta mahdollisille päällystyspäällysteille.

  Lattiat maahan. Ominaisuudet ja edut

  FORUMHOUSE-käyttäjät kertovat, miten lattiat likaantuu

  Ribbon säätiö - yksi kodin yleisimmistä tyypeistä, mutta se ei ole ilman joitakin haittoja. Jos unohdat tehdä hengitysteiden nauhan perustan (tai laske väärin niiden poikkileikkaus), niin ajan mittaan tämä voi aiheuttaa ongelmia. Maanalaisten puutteiden riittämätön tuuletuksen takia puulattiat peittyvät sienellä, muotilla ja rotilla. Jalustan ylimäräinen kosteus johtaa myös ensimmäisen kerroksen betonilattien tuhoutumiseen.

  Tämän välttämiseksi perinteiset hengityssuojaimet voidaan korvata suljetulla, tuuletetulla maan alla. Tätä selostetaan yksityiskohtaisesti artikkelissa. "Tarvitsetko ilmastointia kellarissa". Mutta on olemassa toinen vaihtoehto - luopua maan alla ja rakentaa lattialle kentällä nauha-pohjan perusteella, kuten FORUMHOUSE-asiantuntijat neuvoo.

  Lattiat kentällä: mitä se on

  Tämä malli on monoliittinen betonipohja (sementti). Tässä on laitteen lattia maanpinnalla: tasoitus kaadetaan kaistaleen reunan sisäpuolelle hyvin tiivistetyllä maaperällä, joka on täynnä säätösauman sivuja ja eristyskerros. Yhdessä betonipohjan kanssa voidaan asentaa lattialämmitysjärjestelmä. Tämä muotoilu kertyy lämpöä, joten se sopii erinomaisesti energiatehokkaaseen kotiin.

  Seuraavat vaihtoehdot ovat lattiat maassa:

  1. Valmistetulla pohjalla (hyvin tiivistetty maaperä) kaadetaan lattialevy, joka on jäykästi liitetty nauhalevitykseen;
  2. Levy, joka ei ole liitetty nauhalevitykseen, niin kutsuttu "kelluva" tasoitus, kaadetaan valmistetulle pohjalle.

  Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin näiden vaihtoehtojen etuja ja haittoja.

  Mihail1974:

  - Jos täytetään "kelluva" liitin, niin nauhan ja lattian muotoilu "on vapaa". Jos kutistuminen tapahtuu, maanpinnan lattiapinnoitteen rakentaminen "pelataan" perustuksesta riippumatta, rakenteessa ei ole halkeamia, koska ei stressiä. Tämä on plus. Mutta on myös miinus - rakentaminen "elää omaa elämäänsä", erillään kaikista muista rakenteista.

  Jäykkä jäykkyysrakenne kaatamalla, pohja / tasoituskokoonpano toimii yhtenä yksikkönä. Sementti ei kutistu, koska on säätiöön. Mutta jos maaperä ei tiivisty tarpeeksi hyvin, voi jonkin ajan kuluttua häipyä, ja lasimaalaus "roikkuu" ilmassa. Raskaassa kuormituksessa, jos seinät, väliseinät ja alustat tukevat elementtejä, tämä voi johtaa pohjan pohjan muodonmuutokseen, halkeiluihin ja koko lattiarakenteen kantavuuteen maanpinnalla.

  Kuinka tehdä lattia maahan

  Molemmilla versoilla laastilla on sekä etuja että haittoja. Mikä laatu on betonilattiat suurimmassa osassa maaperästä, riippuu paljolti maan massan tiivistymisen laadusta ja siitä, kuinka hyvin muotoilu muuttuu.

  Mihail1974:

  - Kun kelluva solmio kaadetaan, "pohjaseinän / solmion" solmu on todella irrotettava, muuten nauha- kehyksen rakenne voi puristua. eli nauhakehikon sisäpuolen lattian on liikuttava suhteellisen vapaasti, muuten kelluvan solmun koko merkitys menetetään.

  Yleinen virhe on sitoa kaikki solmut niin tiukasti kuin mahdollista. Tämän seurauksena rakenteissa on lisääntynyt kuormitus. Floating estimaatti, elementit "lattia" ja "säätiö" toimivat toisistaan ​​riippumatta.

  Lattia maahan: laite. Perusperiaatteet

  Tärkeä sääntö: hyvin valmisteltu tukikohta on avain koko rakenteen pitkäkestoiseen elämään. Täytemateriaali (paras lattian täyttö maanpinnalla on hiekkaa) on vuotanut vedellä ja varovasti täytettävä 10-15 cm kerroksilla. Jotta tukia kunnolla voidaan vahvistaa, täytetään murskattua kiveä (sora on asetettava lattian alle).

  Rikkomisen täyttämisen takia, kun tuholaite tunkeutuu siihen, paikallinen törmäys tapahtuu, mikä johtaa alhaisimpien maakerrosten syvään konsolidointiin. Oikean menetelmän hiekkapuhallus on rakentaa huomiota.

  kam711:

  - Kaikissa värähtelevien levyjen ohjeissa kirjoitetaan, että levy on hiekka 20-30 cm: n syvyyteen, mutta kuinka hyvin tämä kerros tiivistetään, epäilen, että se riittää. Siksi olen sitä mieltä, että jälleenvakuuttamisessa on parempi hiertää noin 10 cm kerroksittain.

  • Levitä hiekkakerros 10-15 cm;
  • Kuljemme hiekan läpi kuivalla levyllä;
  • Jätämme hiekkaa vedellä letkusta. Tätä ei tarvitse tehdä vesivirralla, jotta se ei murtaisi kerrosta, vaan suutinruiskun läpi;
  • Siirrämme kostutetulle hiekalle värähtelevää levyä kahdesti muuttamalla liikkeen orientaatiota;
  • Jätämme hiekan uudelleen vedellä;
  • Siirrämme kostutetulle hiekalle tärisevän levyn 2-3 kertaa muutoksen suuntaan.

  Mitä vedeneristys laittaa lattialle maahan

  Pohjan huolellisen valmistelun jälkeen jatkamme vesihöyrysulun asennusta, joka suojaa lattiarakennetta kosteudelta. Usein kysytään, onko jalkojen perustamista tarpeen tehdä ennen tämän kerroksen asettamista. Loppujen lopuksi rakennettu tai liimautunut vedeneristys on vältettävä vahingoittumisen välttämiseksi tasaiselle jäykälle alustalle.

  Sivustosi komentajan jäsen lempinimellä al185:

  - Tee pohja vedenpitävän kerroksen asettamiseksi, kun pohjaveden paine on tarpeen. Tämä pätee myös kellareihin. Yksinkertainen lattioiden lattian versio ei vaadi muuta kuin yksinkertaista muovikalvoa.

  Valmistetulle substraatille asetetaan 150 mikronin kalvo, jonka päällekkäisyydet ovat 15-20 cm ja saumojen pakollinen liimaus. Vakuutuskalvolle voidaan sijoittaa 2 kerrosta.

  Lämmittimenä voi käyttää polystyreenivaahtoa PSB-25 (vaahtoa) tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. On suositeltavaa muodostaa eristyskerros, jonka paksuus on vähintään 100 mm.

  Seuraava vaihe: eristeen päällä kaadetaan 50 mm: n paksu kytkin. Levyn vahvistaminen suoritetaan metalliverkolla, jonka silmäkoko on 100 x 100 ja palkin halkaisija 3-4 mm.

  On myös tarpeen lämmetä asianmukaisesti pohja, sokea alue ja siirtää vettä pohjasta.

  Hyödyt ja haitat

  Tämän suunnitelman etuja ovat:

  • mahdolli- suus mahdolli- sesta maaperätyypistä;
  • koska säätiö on hyvin eristetty, se on vastustuskykyinen pakkasenkestävillä voimilla;
  • pienempi verrattuna tavalliseen pohjalevyyn, betonin kulutus;
  • laite, joka on "tehty ja unohdettu" -periaate;
  • ei vaadi teknistä viestintää;
  • Samanaikaisesti kaadettu lattia on kattopintainen kerros lattian ensimmäisessä kerroksessa, joka on valmistettu laattojen, parkettien ja muiden lattianpäällysteiden valmistamiseksi;
  • Yksinkertaiset lattiat maan päällä eliminoivat tarpeen tuulettaa maanalaista tilaa.

  Tärkeimpiä haittoja ovat:

  • korkean pohjan rakentamisen aikana sinun on täytettävä nauhan säätiön sinusit suurella maaperällä, mikä lisää työn kustannuksia ja rakentamisen arvioita.

  kana-A:

  - Olen käyttänyt lattiat maan päällä 7 vuoden ajan, eikä niitä myydä missään muussa mallissa. Kiitos heille talossa positiivinen lämpötila säilyy koko talven ajan. On tärkeää vain lämmittää pohja ja sokea alue.

  FORUMHOUSE -sivustolla voit oppia tekemään lattian kunnolla paikan päällä, voit lukea tämän mallin omistajien arvosteluja. Et voi laskea, kuinka paljon hiekkaa tarvitaan lattialle maan päällä ja onko korkealla pohjaveden avulla lattia maata - meidän koko UK-FAQ auttaa sinua. Tutustu kuvatietokantaan suomalaisen teknologian luurankorun rakentamisesta. Ja videokertomuksessamme paljastuu laitteen kaikki mustan kaistaleetelman vivahteet.