Kaikki omalla kädelläsi.

Lähettäjä: YanaShi 10/06/2016

Tänään halusimme kiinnittää erityistä huomiota muottipesään ja vastata tavallisiin kysymyksiin: miksi tarvitsemme grillauksen (pohjan) levittämisen, miten ja mistä tehdä, milloin poistaa, ja tietenkin, kuinka paljon laattojen tasoitus tekee itse.

Aluksi toteamme, että tämän kysymyksen tarkastelussa tapasimme paljon viestejä ja kommentteja internetissä, kuten kaatamalla säätiön (lautta säätiö) betonoimislevyt yksinkertaisesti hajottamaan saumoista, tai antaa sellainen särö, joka johti hyvin epämiellyttävää tuloksia. Jouduimme palauttamaan halutun rakenteen, antamaan säätiölle halutun muodon ja kaada betonia uudelleen. Ja tämä tietenkin on energian, ajan ja rahan menetystä, joka on niin puutteellinen elämässämme...

Mikä on tarve rasvattomalle teroitukselle grillausta varten (perustus)? Betoniseoksen kaataminen siihen on välttämätöntä vähentää muotin painetta. Näin ollen muotti on kestävämpi johtuen kuorman jakautumisesta muottien ja tasoitteen rinnakkaisten sivujen välillä. Levittämättömyyden puuttuminen voi johtaa muottien seinämien romahtamiseen tai repeämiseen ja siten rikkoa betonin kanssa kaadetun rakenteen eheyttä.

Kun teimme omia käsiämme vahvistuskammioon tulevan säätiön ruskettumiselle ja jatkoimme muottien tekemistä, meillä oli vastassa kysymys lasista. Periaatteessa päätimme pian, että voimme kiristää muottiin improvisoitujen kiinnitysruuvien tai napojen avulla, joten päätimme kertoa teille tästä menetelmästä ja kokemuksistamme.

Meidän irrotettavien muottien tasoittamiseen tarvitsimme:

- galvanoitu bar DIN 975, 2 metriä, halkaisija 12 mm, hinta 152 ruplaa. 1 kappaletta, 80 kappaletta 12 160 ruplaa.

- jäykkä PVC-putki, 2 metriä, halkaisija 16 mm - hinta 11 ruplaa. 1 kpl, 88 kappaletta 968 ruplan määrää.

- galvanoitu pesukone, 12 mm. 500 ruplan määrästä. (myydään painosta)

- sinkitty mutteri, 12 mm. 900 ruplaa. (myydään painosta)

Vavat (nastat) ja PVC-putket muottipohjaksi.

Tietenkin jokainen otti jonkin verran marginaalia, joten määrät ja määrät ovat likimääräisiä.

Itsetulostusmateriaalin kokonaishinta tuli ulos noin 14 500 ruplaa. Valtava plussamme on se, että sen kalliista hinnoista huolimatta sillä on ns. "Toinen elämä", mutta lisää myöhemmin...

Joten miten murskausprosessi oli? Ensimmäinen asia, jonka tarvitsemme, oli katkaista sauvat (tai toisin sanoen nastat) ja PVC-putket. pultin pituutta oli 50 cm, putken pituus - 35 cm. Jotta säästää aikaa ja tuotteen tiedot voiman mittaamiseksi keksimme seuraava rakenne. Laittaa kotitekoinen puinen pöytä vieressä pystysuora painotetaan halutulla etäisyydellä meille vastaavasti tappien 50 cm 35 cm putkea. Sitten pöydälle asetettu kohtisuoraan pystysuoraan pintaan haltijan puukappaleet sauvan tai putken työnnetään halutun kohteen ja sahaa haltijalle. Laitteemme näkyy alla olevassa kuvassa.

Kotitekoinen pöytä pulttien ja PVC-putkien leikkaamiseen.

Valmistustyön päätyttyä jatkoimme puisen muottien asentamista ja asentamista ja sen tasoitusta. Turvalliseksi, teimme tie noin joka 50 cm 2 krs, kulmat vetäytyvät 10 cm. Merkitseminen markkeri tehtiin ensin, ja sitten porata reikä porakoneella, jonka jälkeen se veti koko muotti. Ensinnäkin metalliputket asetettiin niihin kiinnitettyihin PVC-muoviputkiin, sitten rakenne kiinnitettiin aluslevyillä (molemmin puolin) ja pähkinöillä (vain ulkosalla). Kaiken yleisen luotettavuuden kannalta metallikulmat asennettiin kulmiin. Mitä me teimme, näet alla olevassa kuvassa.

Käämitystyöt.

Haluamme ylpeillä siitä, että grillatun valaminen oli suuri menestys. Muotti oli helposti kestämään koko kuormituksen, eikä halkeamia ja eroja ilmennyt.

Kolmen päivän kuluessa betonin kaatamisen jälkeen poistimme kerroksen ja sitten grillauksen muottien. Perustaksi käytimme 350 merkkiä betonia, se jäätyy tarpeeksi nopeasti, joten tällaisen lyhentämisen poistamisen ehdot. Työkappaleen poisto on melko yksinkertainen, vaikka se herättää joitakin kysymyksiä. Vastaamme välittömästi suosituimpiin. Kyllä, muoviset PVC-putket pysyvät betonissa eivätkä mene mihinkään. Mutta sauva (nastat) yksinkertaisesti koputti pois säätiön.

Kuten jo ymmärsitte, kalleimmat muottipohjassa - nämä ovat samoja pylväitä, joita käytimme suurimman osan budjetista. Emme halunneet vuokrata teroituksia, koska baarissa meillä oli suunnitelmamme. Sen jälkeen, kun he olivat olleet meidän rasva-asemamme, me luottavaisesti heidät asettaneet heidät rehellisiksi ja turvallisiksi seuraavaan käyttötarkoitukseen, toisin sanoen liitoksen vahvistamiseen. Joten kaikki materiaalit tapauksessa mitään ylimääräistä jätetään talon rakentamiseen kädellään =)

Muuten YouTube-kanavallamme oleva video on jo valmis, joten suosittelemme, että katsot sitä ja näet todellisuudessa, mitä massiivinen tasoitus näyttää, kokoonpano ja purkaminen. Hyvää katselua ja odottaa kommenttejasi ja ehdotuksia, kysymyksiä tai palautetta.

Liitokset muottiin - kuvaus, tyypit, hinta

Kiinnitysruuvia kutsutaan myös muottitelineeksi, ja se on suunniteltu alentamaan muottipesässä olevan betoniseoksen paineita. Yhdensuuntaisten muottisuojusten yhdistäminen kytkin olettaa kaiken paineen, joka antaa rakenteen suuremman lujuuden ja eheyden. Standardipaketissa liitososat ovat halkaisijaltaan 17 mm halkaisijaltaan sekä 2 mutteria. Pultit on valmistettu kestävästä teräksestä, jota ei voida venyttää. Suojainten ja tasoituskerrosten välisen kosketuspinnan lisäämiseksi suositellaan jälkimmäisiä täytettäväksi aluslevyillä.

Muotoilukonsepti

Tämä on yksi perusrakenteiden käsitteistä eli kuutio-rakenteesta. Kattojärjestelmää käytetään yleisesti sekä teollisuus- että asuinrakennusten monoliittisessa rakentamisessa. Muottijärjestelmä antaa lohkolle tarvittavan kokoonpanon, mutta vaatii joidenkin osien käyttämistä: kiinnittimien kiinnittäminen muottien kiinnittämiseen, kiinnityspalkit jne.

Rakenteita on kahta tyyppiä: uudelleenkäytettäviä ja ei-irrotettavia. Ensimmäisessä tapauksessa betonin kaatamisen jälkeen suojat poistetaan mahdollisuudella käyttää edelleen. Kiinteä muotti ei tarvitse purkaa betonin kovettumisen jälkeen, sen käyttö nopeuttaa rakentamisen vauhtia merkittävästi.

Yleisruisku

Liitettäviksi sekä irrotettavalle ja kiinteälle muotille, joiden paksuus on enintään 100 mm, käytetään yleismuotoista solmua. Tällä kiinnikkeellä voit muodostaa betonirungon, jonka paksuus on enintään 250 mm (pitch = 50 mm).

Tämän levittämän muovin materiaali toimii. Monipuolinen muovimateriaalilevy mahdollistaa merkittävät säästöt rakennustyömaalla ja komposiittivahvistimen avulla voidaan säästää vielä enemmän.

Muovinen kiinnike

Tätä kiinnitystä käytetään yleensä asennettaessa muottipohjaa ja asettamalla siihen basaltti tai teräsvahvistus. Klassinen muoviletku sopii 250 mm: n kokoisiin hylsyihin.

Jos haluat lisätä betoniterän paksuutta 500 mm: iin, tarvitset lisää muovia. Muovinen muottiyhteys on helppo yhdistää rakennussysteemeihin VELOX ja GNS.

Tie sauva

Voit käyttää pultteja, jotka on jaettu kahteen tyyppiin:

 • Kiinteä tappi (tyyppi A) erottuu sillä, että sillä on samat nimellisen kierteen halkaisijat ja sileät osat. Sitä käytetään kattilalaitosten ja -laitteiden laippayhteyteen.
 • Kiinteällä mutterilla (tyyppi B) on sileän osan pienempi halkaisija langan suhteen. Tätä tyyppiä käytetään eri turbiineja ja varusteita yhdistettäessä.

Saumattomat muottipultit suojaamaan jälkimmäistä PVC-putken betonin seoksen vaikutuksista. Se myös helpottaa koko järjestelmän purkamista.

Kierrä solmio

Konkreettisekoituksen paineen havainnointiin ja myös vastakkaisten suojusten liittämiseen käytetään ruuvi- muottipussi, jonka pakkaus sisältää 1 ruuvin ja 2 mutteria.

Asennettaessa on välttämätöntä käyttää aluslevyjä, jotka eivät sisälly muottipohjasta. Niiden hinta on alhainen, joten sillä ei ole lainkaan vaikutusta paketin kokonaiskustannuksiin.

Muottien aluslevyt on valmistettu teräslevystä, jonka paksuus on 3-10 mm seuraavien parametrien 100x100, 120x120, 150x150, 200x200 mukaisesti ja tilauksen mukaan.

Lasikuitulaattilevy muottiin

Alien Technologies kehitti ja alkoi käyttää lasikuitua käyttäviä kiinnitysruuveja, joiden ominaispiirteet ovat alhainen leikkauskyky ja matala lämmönjohtavuus, mikä mahdollistaa niiden pysymisen monoliittisessa betonissa rakentamisen aikana kertakäyttöisiksi.

Pysyvän muottien tasoitus

Suunnittelua käytetään pohjan ja seinien muodostami- seen yhdistämällä muottiyksiköt. Tämän seurauksena pysyvä muotti tulee osa rakennetta. Tämän keksinnön käyttö tarjoaa enemmän teknisiä kykyjä, mukaan lukien yleiskerroksen käyttö sekä ylemmän että ylemmän kerroksen pituudelle.
Muotti on olennainen rakentamisen osa, joka takaa säätiön laadun ja luotettavuuden. Voit ostaa eri tyyppisiä muottirakenteita esineitä varastomyymälöissä. Pohjustuspohjat ovat olennaisia ​​rakenteen vakauden varmistamiseksi betonin kovettumisen aikana.

Muottien tasoitusmallit

Esittelemme teille Keski-hinnat markkinoilta muottiyhteyksissä Venäjällä. Valikoimassamme voit valita komponenttitoimittajat, joista voit ostaa esineitä ja muita laitteita monoliittiseen rakentamiseen.

Ei-irrotettava muotti ja irrotettava rakennusmateriaaleista yleiskerroilla SVT mahdollistaa:

päästä

Käyttää

etuja:

 • Muottipaneeleiden etäinen kiinnitys
 • Venttiilien asennus suunnitteluasentoon
 • Ei kylmäsiltoja valmiissa suunnittelussa
 • Työvoimakustannusten alentaminen
 • Nopea ja tarkka asennus muottiin ja vahvikkeisiin
 • Aseta joukko vaadittavia kokoa
 • Purkutyötulostuksen puute
 • Rakennusvaiheiden vähentäminen

Vertaa:

sovellus:

Muunnettujen muovien kiinnitysrakenne

Pidä lämpöäsi

Mahdollistaa lämpöeristettyjen levyjen käytön rakenteellisina

Rakennusajan lyhentäminen voi merkittävästi pienentää rakennetun rakenteen kustannuksia. Siksi korkean teknologian prosesseja, jotka yhdistävät useita vaiheita, houkuttelevat erityisesti kehittäjien huomion. Yhdistämällä monoliittisen rakenteen rakentaminen lämmitysvaiheeseen voit nopeuttaa rakentamisprosessia, mutta myös säästää rakennuksen lämmittämiseen käytettyjä energiavaroja. Yksi näistä moderneista tekniikoista on monoliittinen rakenne, jossa käytetään pysyvää muottirakennetta, jossa käytetään erityisiä kiinnittimiä upotettuna elementteinä - SCT TIE FOR FORMWORK.

Lämpöhäviö lämmittämättömän perustan läpi on jopa 17%.

Söimme rakennuksen rakentamisen vanhentuneiden menetelmien mukaan - ilman eristämistä, sitten lämpö kulkee betonin läpi maahan ja energiaa tuotettiin ja kylmä kylmä tunkeutui taloon säätiön kautta (kylmä silta). Tämän vaikutuksen kompensoimiseksi on välttämätöntä käyttää enemmän energiaa lämmitykseen tai lämmittämään säätöä ääriviivoilla.

Rostverk pihdit.

Seinä - DSP / STSP / OBS / Litteä liuskekivi jne.

Seinä - PSB-S / PGP (pz kampilevy). GWP: n sisäinen muuraus on porattu siihen ja CBT: n sidokset on asennettu, sitten ulkokerroksen kerros muodostuu.

Hyppää yli aukkoja

Kiinteän muottien kokoonpanon päävaiheet "SCT SWITCH"

1. Aseta tarvittavat etäisyydet kiinnikkeisiin SCT TIE -laitteella. Leikkeen asennuspaikka valitaan vahvistuskotelon suojakerroksen vaatimusten perusteella.

2. Levymateriaalissa (DSP, SCP, MSS, GVL, vaneri, OSB) tehdään merkintä ja poraa reikä, jonka halkaisija on 12 mm.

3. Asenna SVT TIE reikään

4. Kiinnitä kiinnitys tiukasti muottipaneeliin, kiinnitä vetoketju SVT. Aseta pidike tangonvarteen ja työnnä koko matkaa.

5. Kiinnitä SCT SWITCH lämpöeristelevyyn, lävistämällä levy. Kiinnitä pidätin (cm P4.) Lämpöeristelevyn taakse.

6. Kiinnitä molemmat SCT SCRAPERS -laitteet, kohdistaen vasta-osien lukot. Vahvistimen kiinnittimien tulee olla yhdyspuolella.

7. Asenna ja kiinnitä lujitusholkki muottiin. Kiinnitä kehyksen pituussuuntaiset palkit kiinnikkeillä.

8. Täytä betoniseos vibro-tiivistymällä tai silmukoittamalla.

EPS / PSB-S-kulmat muodostetaan ruuvien avulla

Sarake

Tunnelin lämmön säästö avoimessa maassa - kylmä vesi / kuuma vesi / CNS

Ruuvien mahdollisuus mahdollistaa EPS / PSB-S: n volumetristen elementtien, muotojen, lämpösäiliöiden, mehiläispesien sekä muiden kotitalous- ja kotitalouskäyttöön tarkoitettujen tuotteiden valmistuksen, jos näitä materiaaleja on mahdollista käyttää.

SVT-kerros

Rakenteellinen elementti, joka on suunniteltu kiinnittämään muottielementit projektioasentoon valmistettaessa esivalmistettuja monoliittirakenteita, Vundamia, seinämiä, väliseiniä ja muita monimutkaisuuden elementtejä.

Lattian pääelementit:

 • 1. Levitys
 • 2. pidike
 • 3. Venttiililiittimet
 • 4. Laajennus

tarkoitus:

 • - tärkein rakentava elementti
 • - kiinnityslevyjen (muottipaneelit) kiinnittäminen
 • - venttiilin kiinnitys suunnitteluasentoon
 • - betonipinnan paksuuden säätö

TIE SWT - irrotettavalle ja irrotettavalle muottilaatikolle mistä tahansa levystä, laatta- ja muurausmateriaalista. Betonisoimalla kaikenlaisia ​​raskaita, laajennettuja savea, polisterolny, arbolitovogo ja vaahtosbetoni.

laajuus:

Fendament - Tavrovaya-nauha

Mahdollisuus betonisoida monimutkainen elin yhdessä vaiheessa.

Fendament - nauha

Seinä - EPPS / DSP

Seinäpintainen tiilimuuraus / DSP. Levitys tehdään betonirakenteiden aikana.

Muurausverkko

- Kytkimen avulla pystyt muodostamaan monoliitti- set raudoitetut betonirakenteet, joiden paksuus on 150-250 mm ja korkeus 25 mm;

- Kiinnitys raudoitukseen - ansiosta voit muodostaa suojakerroksen betonille 30 mm: n seinille ja pohjalle - 50 ja 70 mm;

- Pitkittäisraudoituksena käytetään halkaisijaltaan 6-18 mm teräsputkia;

- Pidennys mahdollistaa betonien paksuuden lisäämisen 25 mm: n välein. Yksi jatke antaa pituuden 30 - 40 cm. Kaksi laajennusta 45 cm: sta 55 cm: iin;

- Levymateriaalien paksuus 5 - 125 mm 5 mm: n välein;

Muottien rakentaminen tuottaa aina projektin mukaan ulko- ja sisäkulmista. Ulkoinen laatta on aina tarpeen seinän tason ulkopuolella. Betonisoinnin jälkeen määritetään seinän yhteinen pystytaso ja kaikki levyt ulkonevat reunat katkaistaan.

L - lohko rakentaa lämmitetyn pohjalevyn reunan

Voimassa olevat muottiparametrit

kerralla betoniseoksen * kaatamalla käyttäen raskasbetonia (2,5 t / m2) ** ja asentamalla SCT TIE 400 x 400 mm askel vaakasuoraan ja pystysuoraan:

* Nämä taulukon mittasuhteet ovat kriittisiä. On varmistettava alareunan jäykkä kiinteä kiinnitys muotin pituuteen nähden:
- täyttö alle 20 cm: n korkeudelle
- Seinät kiinnittävät profiilit / palkit pohjaan tai jalkoja / tukia

** Sallittu värisemään tai tarttumaan

Lähetä lomakkeiden mitat ja laskemme kiinnittimien määrän ja hinnan postitse. Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan. Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen.

Teknisistä kysymyksistä voit soittaa ilmaiseksi Venäjän federaatiossa. 8-800-550-88-73

Tavrovy-säätiö

Alakerta

Eurooppalaiset analogit

Soita numeroon 88005508873 - vapaa RF: lle

Kiinteät esivalmistetut muottipesät, liukuva muotti tai uudelleenkäytettävät muottipesät - kaikki tämä on kiinteän massan tehokas käyttö muovisiin muottiin. Levymateriaalilevyinä voit käyttää vaneri-, DSP-, MSS-, OSB-levyjä, vihreitä levyjä, ekstrudoitua polystyreenivaahtoa (EPS), vaahtoa (PSB) yli 25 kg / kuutiometri ja näiden materiaalien yhdistelmät.

Pysyvän muottipesun käyttö johtaa merkittäviin säästöihin rakennustyömaalla. Hinta kiinteä muotti esivalmistettu tyyppi on pienempi, huomattavasti parempaa suorituskykyä. Ja yhdistetyn lasikuituvahvikkeen käyttö metallivahvikkeen sijasta tarjoaa lisää säästöjä (ilman rakenteellista lujuutta) ja lisää kestävyyttä ja energiaa säästäviä ominaisuuksia.

Esivalmistetun kiinteän muottirakenteen optimaalinen rakenne koostuu DSP-levystä (sementti-liimattu lastulevy) sisäisenä muottielementtinä, CBT-muottipään sidoksena ja ekstrudoitu polystyreeni-vaahtolevy. jäljempänä.

Edut:
Mitä saat valitsemalla CBT-levyt?

Muottipaneeleiden etäinen kiinnitys

Nopea ja tarkka asennus muottiin ja vahvikkeisiin

Nopea ja tarkka asennus muottiin ja vahvikkeisiin

Aseta joukko vaadittavia kokoa

Ei kylmäsiltoja valmiissa suunnittelussa

Purkutyötulostuksen puute

Työvoimakustannusten alentaminen

Rakennusvaiheiden vähentäminen

Huomaa: tässä osassa annetut tiedot ovat suositus, ostajan tulee päättää, miten SVT LLC: n tuotteita käytetään projektin dokumentaation perusteella.

Huomaa: tässä osassa annetut tiedot ovat suositus, ostajan tulee päättää, miten SVT LLC: n tuotteita käytetään projektin dokumentaation perusteella.

Harkitse kattorakenteiden kiinteän muottirakenteen mahdollisuutta ulkopuristetun polystyreenin ulkoisella eristyksellä, jonka tiheys on vähintään 25 kg / m3. m ja sisäinen irrotettava vaneri-, OSB-, DSP-, kuitulevyn paksuus 10-25 mm. Eristysmitat hyväksyvät yleisimmät 600x1200 mm. Levyjen vakiomitat ovat 1200x2500 ja 600x300 mm, betoniseos levitetään kerroksittain 600 mm: n korkeudelle, joten on käytettävä 600 mm: n pituisia paneeleita, joiden pituus ei ole paljon.

Valmistus.

Pohjalevyn tai laatan tasoitetulle pinnalle merkitään seinän muotoiluasento

Seinän suoruuden varmistamiseksi kiinnitämme kynnet U-muotoisella profiililla lautasella, jota käytetään kipsilevyn asentamiseen.

Sisäpaneeli

Merkitään ja tehdään reiät d = 10 mm sisäpaneelin muottipohjalle. Betoniseinän paksuudesta riippuen rivien määrä on 2 seinille 150-250 mm paksu, 3 paksuudelta 300-500 mm.

enintään 250 mm betonia (vain pohjakerros)

300 mm betonista (kytkin + jatke)

Asennamme sisäpaneelin valmiisiin reikiin universaaleille muottitelineille ja kiinnitämme ne ruuveilla profiileihin

Työnnä yksi kummankin kummankin osan kummankin osan sisäpaneelin reikiin ja kiinnitä se kiinnikkeellä paneelin ulkopuo- lella.

Ulkoinen muotti

Eristys asennetaan kahteen kerrokseen, joiden paksuus on 50 mm ja vaakasuuntainen ja pystysuuntainen 200 mm: n poikkeama, joten ensimmäinen eristyksen rivi on 400 mm korkea

Merkitse ensimmäinen piste kiinnityslevyn peilin sisäpaneelin asentamiseen

Teemme samanlaisen toiminnan toisen eristeen kanssa

Muottien asennus.

Me läpäisemme tasoitteen tapilla kohdepisteessä, liitä lasin vasta-osien lukot. Jäljellä olevat paikat löytyvät paikasta, lävistämme ja yhdistämme kaverit. Kiinnitämme molemmat eristyskerrokset kiinnikkeillä.

Eristeen ja betonin välisen voimakkaan yhteyden varmistamiseksi ruuvataan muovinen ruuvi d = 28 mm, L = 135 mm, niin että osa ruuvikierrasta ulottuu betoniseokseen. Ruuvit on järjestetty niin, että kukin eristyspaneeli on liitetty viereiseen ainakin yhteen ruuviin.

Kiinnitetään 60x27 mm: n U-muotoinen profiili sisäpaneelin vaakasuoriin ja pystysuuntaisiin reunuksiin pystyttääksesi seuraavan riviä levyjä ja estämään sementtihyytelöä, kun betonia asetetaan paneeleiden välisten aukkojen läpi.

Asenna puu- tai metalliprofiiliset pystysuorat telineet, joiden pituus on vähintään 1200 mm (kuva A), joka tarvittaessa toimii tukiohjaana kaltevan työntövoiman tasoittamiseksi (kuva B).

Kulmaliitosmuotti

Nurkkaliitoksen lujuuden varmistamiseksi kulmasuojan ulommat kerrokset tulevat paneeliin 200 mm eristyskerrosten askelin, joten on välttämätöntä leikata 200 mm: n etäisyydellä paneelin eristämisestä tai syrjäyttää eristys horisontaalisella tasoituskerroksella - 300 mm

Kulmat on kiinnitetty ruuveilla d = 28 mm, L = 135; 100 mm, lisäksi tarvittaessa suosittelemme, että kiinnitin asennetaan oikeaan kulmaan

Rakennuksen asennuksen rinnalla ne vahvistavat seinämät projektidokumentaation mukaan. Vahvistusta ei tarvitse sitoa tai hitsata, vaan riittää yhdistää kaksi tankoa oikeaan kulmaan SVT: n vahvistusklipin avulla.

Kun rakennusta, vahvistamista ja tarvittavien osien asettamista seinään asennetaan, betonitointi suoritetaan 600 mm: n korkeudelle, kun taas betonipinnan on pysyttävä epätasaisena, jotta se tarttuu paremmin betoniin.

Toisen rivin asennus suoritetaan samalla tavalla kuin ensimmäinen, vahvistettu, betonoitu jne. Kolmannessa rivissä asenna irrotettava paneeli ensimmäisestä rivistä ja laita metalliprofiilit ja puiset oppaat. Tasausvaipat leikataan soviin betonin sisäpinnalla ja eristeen pinnan kanssa.

Sisäpaneeli voidaan jättää pysyväksi muottirakenteeksi. Muottien sisällä olevien profiilien ansiosta sisäpaneelin reunat ovat tiukasti kiinni betonireunassa.

Huomaa: tässä osassa annetut tiedot ovat suositus, ostajan tulee päättää, miten SVT LLC: n tuotteita käytetään projektin dokumentaation perusteella.

Rakennettaessa taloja, joissa on kantavia seiniä hiilihapotettua betonia, jotta lattialevyt eivät leikkaa seiniä hiilihappopitoisista lohkoista, valmistetaan erityinen teräsbetoninen panssaroitu hihna paikoissa, joissa levyjä tuetaan ja rakennuksen muut kuormitetut elementit. Vahvistettu betoni verrattuna höyrystettyyn betoniin on korkea lämmönjohtavuus, joten sitä on lämmitettävä edelleen. Kiinnittimien avulla SVT voi yhdistää ja yksinkertaistaa kahta teknistä toimintaa: monoliittisen käsivarren hihnan ja sen eristyksen. Koska ulko-armeijan panssaroidut vyöt vaahdotetaan tai pursotetaan polystyreeni-vaahtoa, joka jää lämmittimenä ja sisäpuolelta jokaisesta paneelista tai alustasta, joka poistetaan myöhemmin. Harkitse kaksi vaihtoehtoa muottipanssaroidun hihnan asennukseen:

Kiinnitä muotti ulos ruuveilla ilmastetusta betonista betonisoitumisaikaan

Ilman kiinnitystä hiutaloituun betoniin

Eristeen ja betonin välisen voimakkaan yhteyden varmistamiseksi ruuvataan muovinen ruuvi d = 28 mm, L = 100, 135 mm, niin että osa ruuvikierrasta ulottuu betonireunaan.

Huomaa: tässä osassa annetut tiedot ovat suositus, ostajan tulee päättää, miten SVT LLC: n tuotteita käytetään projektin dokumentaation perusteella.

Lisää artikkeleita.

Sivu 1/4

«Aloita Takaisin 1 234seuraava»

Yleisruuvit

Muottipohjamaalaus ja muottipesun laajennus

Yleinen muottipituus on erityinen laite, joka on välttämätöntä muottien kokoamiseksi. Tarvitaan betonirungon muodostamiseksi, jonka paksuus voi vaihdella 150: stä 250 mm: iin, kun piki on 25 mm.

Yleiskerroksen suuri etu on se, että sen avulla voit säästää huomattavia rahasummia rakennusmateriaalien hankinnassa. Lisäksi tasoituslaite mahdollistaa komposiittimateriaalien lujittamisen ja siten kustannussäästöt voivat kasvaa entisestään tehokkuuden lisäämisen lisäksi.

Tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet

Ensimmäinen asia, jonka tarvitset yleiskerroksen valmistukseen, on korkealaatuista muovia korkean lujuuden omaavista materiaaleista. Hyvä muovi voi olla niin vahva, että se voi kestää vetovoimaa 250 kg: n merkillä. Jos rakennuksen rakentamisessa on tarkoitus rakentaa suuria kuormittavia seiniä siinä ja pohjassa, silloin sinun on käytettävä erityisiä laajennuksia työskentelyssä lastalla. Tämä yksinkertainen laite mahdollistaa betonin ydinpaksuuden lisäämisen 50 mm: n, 300 mm: n tai 600 mm: n välein. On huomattava, että yleiskerät ovat hyviä, koska ne voidaan yhdistää sellaisiin rakenteisiin kuin VELOX ja GNS.

Laattojen etuja

Yleinen murskauslevy on erikoisrakennustekniikka, jolla on seuraavat positiiviset ominaisuudet:

 • voit yhdistää muottien eristykseen;
 • estää kylmien siltojen muodostumisen;
 • kiilteen ansiosta muotti on koottu paljon nopeammin;
 • kytkin mahdollistaa kosteudenkestävyyden lisäämisen valitsemalla korkealaatuisen levymateriaalin;
 • laite mahdollistaa lujittamisen komposiittimateriaaleista;
 • saostus voi vähentää huomattavasti rakennusaineiden hankintamenoja;
 • sen avulla voit säästää työtä.

Materiaalit yhdistettynä yleismuotoiseen solmukeon

Yleinen muottipituus myy yleensä valmiita paketteja. Tämän laitteen avulla voit työskennellä irrotettavalla muottipaksuudella, joka ei ylitä 100 mm mutta vähintään 10 mm. Erityisesti tällaista tasoitustyyppiä käytetään alhaisten rakennusten rakentamisessa. Panssaroidun vyön, väliseinien ja pohjien (perustuksen) avulla. Hänen laitteensa avulla on mahdollista käyttää tällaisia ​​arkkimateriaaleja kuten:

 • basaltti-levyt;
 • grinbord;
 • vaneri;
 • OSB, TsSP, SML;
 • puristettua polystyreenivaahtoa.

Yleisvalmisteinen tasoituslevy erotetaan kaikkien elementtien, sekä sisäisten että ulkoisten, kirkkaasta koosta.

Tekniset parametrit työssä

Yleiskerroksen käytön yhteydessä työntekijän on muistettava, että käytettävän materiaalin paksuus vaihtelee säteen ollessa 10-100 mm 5 mm: n välein. Tässä tapauksessa käytettävän betoniseoksen paksuus voi olla enintään 250 mm ja vähintään 150 mm ja askel 25 mm. Jos rakennuksen rakentamisessa on tarpeen asentaa suuria kuormitettuja seiniä tai säätöä, voi olla tarpeen käyttää erityisiä lisäaineita betonille, mikä mahdollistaa betonin ytimen laajentamisen.

Laske vaaditut siteiden sarjat käyttämällä tunnettua Epure-kaavaa. Tässä on laskelma mate- riaalin mittarista.

 1. Laskelmasta käy ilmi, että muottien alaosa on kuormitus maksimipaineessa, joka on 2500 kg / m.
 2. Rasitus leviää kriittiseksi 250 kg: n kohdalla. Samalla turvamarginaalia mittaava laskelma osoittaa tuloksen olevan 1%. Yleiset luvut muotin kuorman laskemiseksi ovat seuraavat: 250kg-10% = 225kg.
 3. Jotta vältetään muotin sivuseinämien muodonmuutos betonin korkean iskun (paineen) vuoksi, on tarpeen kiinnittää se siten, että etäisyys ei missään tapauksessa saa olla yli puoli metriä, toisin sanoen vähintään 2 tasoitustasoa kohti.
 4. Epure-kaavion mukainen laskenta osoittaa, että tarvittaessa yli 60 cm: n korkeudeltaan korkean betonirungon kaataminen edellyttää tärinän tiivistämisen käyttöä. Yksi bajoningista ei selvästikään riitä.
 5. Vibrokompaktion tapauksessa betonipainetta muottiin voidaan vähentää 468 kg: iin ja tämä paino puristuu sekä alareunassa että rakenteen yläosassa.

Tämän menetelmän avulla on mahdollista laskea mittalevyjen tarkka määrä minkä tahansa kokoisen pohjan kaatamiseksi.

Esimerkki numero 1.

Esimerkkinä laskelmasta kannattaa ottaa pohja, jonka pituus on 60 cm ja pituus 25 cm. Sen jälkeen, kun se on täytetty, on tehtävä bajonettitiiviste. Teemme laskennan käyttämällä kaavaa, joka on jo tiedossa. Tällöin ensimmäinen askel on laskea, mitä kuormaa on rasvakerroksella, mitä etäisyyttä sinun on lähdettävä pesualtaiden välillä ja mikä on pohjan koko kehä. Aloitamme määrittämällä, kuinka monta tasoitusta tarvitaan alemman ristikon riviin, samalla tavalla selvitämme ylemmän ja keskimmäisen rivin massojen määrän. Kun kaikki laskelmat on lisätty, pitäisi käydä ilmi, että tarvitaan tiettyyn 12x12 talon perustaan ​​288 kappaletta. Tämä on juuri numero, jonka on varauduttava täyttämään säätiö.

Esimerkki numero 2.

Voit laskea vaaditun kerroksen määrän, joka vaaditaan täyttämään 12x12-kokoinen pohja, jonka leveys on 45 cm ja korkeus 1,2 metriä. Tällaisella laskelmalla on otettava huomioon se, että tarvitsemme kaksi valumisvaihetta erityisten lisäaineiden käyttämiseksi lasille. Aloitetaan laskenta tunnetulla kaavalla. Ensinnäkin saamme etäisyyden asennettujen siteiden välillä, minkä jälkeen meidän on laskettava, kuinka monta tieytintä tangot tarvitaan alareunassa ja keskimmäisessä rivissä. Seuraavaksi lasketaan kahden siteen välinen etäisyys. Kun pohja- ja keskirivin laskelmat ovat valmiita siirtymään ylhäältä. Loppujen lopuksi kaikkien laskelmien ja lisäysten jälkeen kuvassa tulisi olla 336 tasoitetta sekä 336 jatkojohtoa. Kun otetaan huomioon se, että tällaisen pohjan täyttö tapahtuu useassa vaiheessa, esikiven määrä on kerrottava kahdella. Näin ollen käy ilmi, että tällaiselle perustukselle tarvitaan 672 kerrosta.

Huom. On muistettava, että kun kyseessä on irrotettava muotti, on tarpeen siirtää levyt hieman korkeammalle, jolloin tasoitus voi päästä tarvittaviin reikiin.

Esimerkki numero 3.

Tässä esimerkissä voit laskea vaaditun vähimmäiskerroksen määrän perustaksi 12x12, jonka korkeus on 1,2 m ja leveys 45 cm. Tämä perusta kaadetaan yhteen lähestymistapaan, mutta sinun on käytettävä jatkojohtoja. Tällainen tasoitus tehdään tärinän tiivistämisen avulla, mikä vähentää muotojen kuormitusta 468 kg: aan. Tällainen kerros on asennettava 30 cm: n portaisiin neljään riviin.
Laskenta perustuu samaan kaavaan. Ensimmäinen vaihe on määritellä solmujen lukumäärä alariville, jonka jälkeen lisätään kuormitusta värähtelijän käytöstä ja lopussa määritetään sidosten välinen etäisyys. Seuraavaksi tarvitset samalla tavalla laskeaksesi toisen kolmannen rivin ja määrittele tasoituskerrosten lukumäärän. Viimeisessä vaiheessa neljäs rivi lasketaan ottaen huomioon 30 cm: n askel. Kun kaikki on laskettu, sinun on lisättävä tulokset. Jos kaikki on oikein, osoittautuu, että tähän säätiöön tarvitaan 471 siteet ja 471 jatkeet.

Kiinteän puun solmun jatkaminen

Kiinnityshihnan laajennusta voidaan käyttää kiinteän tai irroitettavan muottirakenteen yleisen rakenteen liittämiseen, jonka paksuus voi olla 10-100 mm ja piki on 5 mm. Pohjamateriaaleja käytettäessä tällaisia ​​arkkimateriaaleja käytetään esimerkiksi: vaahtoa tai polystyreeni-vaahtoa, jonka tiheys on 25 kg / kuutio, muita pienitiheyksisiä lämmitysmateriaaleja voidaan käyttää myös OSB-, SML-, viheriö-, vaneri- tai muita vastaavia rakennusaineita käytettäessä.

Erikoisbetonipäällysteiden ansiosta se kiinnittyy muottiin, jonka avulla voit luoda betoniytimen, jonka paksuus on 100-250 mm ja askel 50 mm.

Yleismaalaustyökalujen käyttö sekä jatkokaapelit säätiön kaatamisen ansiosta säästät huomattavia varoja rakennusten rakentamisen aikana. On myös huomattava, että komposiittivahvistuksen ominaisuudet antavat perustan tarvittavan rakenteellisen lujuuden ja tarjoavat myös mahdollisuuden taloudellisiin säästöihin.

Sallikaa tiivistää ja korostaa lasin pääedut:

Sen ansiosta voit yhdistää muottien tiivisteiden kanssa, kun taas lopullinen muotoilu ei salli kylmäsiltojen muodostumista, on myös syytä huomioida kokoonpanon helppous. Näiden ominaisuuksien ansiosta jopa ammattitaitoisen ohjauksen alaiset pienet ammattitaidottomat työntekijät pystyvät kokoamaan yleismaailmallisen muottipesun. Suuri etu on, että universaali liitin säästää aikaa ja taloudellisia resursseja. Kun asennat sen, voit käyttää mitä tahansa tietyn lujuusmateriaalin materiaaleja.

Pohjustus pohjamateriaalille: mikä kiinnitin on parempi käyttää

Muodostuman olennainen osa on kytkentäpultteja, jotka kiinnittävät rinnakkaisleikkurit yhteen. Koska sisäiset kiinnittimet käyttävät erilaisia ​​laitteita - irrotettavia tai irrotettavia.

Riippumatta muotorakennetyypistä voidaan käyttää mitä tahansa suojavälin suojaustapaa. Muottiputken tehokkuus riippuu tietyntyyppisen muottiin käytettävän tasoitustyypin tyypistä.

Tarkoitusastiat

Rakenteilla, joilla on pieni poikkipinta-ala, kuten pylväs- ja paalusäätiöiden vyönauhat, kytkentäpultteja ei käytännössä käytetä monoliittisen kohteen rajallisten geometristen mittojen vuoksi. Jos elastomeeriset muottilevyt, joissa on tarvittaessa ulkopuoliset vinot tuet, antavat tällaisille rakenteille riittävästi tilaa herkästi. Suojille kaadetun betonin vähäinen vaikutus eliminoi kourujen sivuseinämien nurjahduksen.

Kiinteä muotti kootaan suulakepuristettua polystyreeniä tai muuta materiaalia, usein vahvistamaan ei-vaihdettava sisäinen vetotangot, jotka on kiinnitetty sivupinnat kourun ja sen jälkeen suorittaa vahvistavan toiminnon. Tällaiset siteet on yleensä valmistettu muovista tai komposiitista, mutta myös metallisia kiinnittimiä voidaan käyttää.

Monoliittisissa betonirakenteissa, joille on ominaista suuri massa ja suuri pystysuuntainen laajuus, on asennettava pitkittäiset kytkentäyksiköt. Jotta vältettäisiin kitkapinnan sivupintojen nurjahdus, kiristyspulttien lisäksi käytetään sivuttaisia ​​poikasia, jotka on asennettu paikoille, jotka oletettavasti heikentävät muottirakennetta.

Kytkentäsolmujen tyypit

Valitse muodon tyypistä riippuen tietty kiinnitystyyppi, joka toimii tehokkaimmin tässä mallissa. Moniulotteisia kiinnittimiä on useita luokkia, joista monet ovat universaaleja mihinkään muottiin. Yleisimmät tasoitustyypit ovat:

 • irrotettava metalli:
 • vaihtelevien osien pultit litteillä muttereilla;
 • sileät pultit aluslevyineen;
 • metallia ei voida irrottaa;
 • muoviset kiinnikkeet;
 • komposiittiasennuslevy.

Monoliittirakenteiden massatuotantoon käytetään metallia irrotettavia lankoja, joiden muotoiluominaisuudet edellyttävät useaa käyttöä. Tällaiset esikypsyt ovat monipuolisia, taloudellisia ja antavat muottipaneeleiden jäykin kiinnityksen.

Irrotettavia solmupultteja käytetään useimmiten irrotettaviin muottiin metallihylsyt tai puukuitulevyjä. Koska tällainen muotti on tarkoitettu massiivisten rakenteiden monoliittoon, jonka leveys on yli 300 mm, toisen kiinnittimen tyypin käyttö on irrationaalista.

Kiinnittimien tyypin valinnassa on otettava huomioon monoliittirakenteen ja muottirakenteen erityispiirteet. Eri tyyppisten tasoituskerrosten välinen ero ei ole vain kiinnitysmenetelmässä sivulaakerielementteihin, vaan myös kiinnittimien periaatteeseen.

Asennustekniikka

Materiaalien valmistuksessa käytettävän materiaalin lisäksi myös jotkin tekniset näkökohdat vaikuttavat muottien asennukseen yhdellä tai toisella kiinnitystyypillä. Kiinnitysmenetelmän erilai- set ja mahdollisuudet käyttää lisäkevyjä ovat selvästi näkyvissä esimerkissä, jossa vertaillaan irrotettavien ja kiinteiden kiinnittimien asennustekniikkaa.

Irrotettavat johdot

Kiinnittimien kiinnittäminen irrotettaviin pultteihin on välttämätöntä eristää kosketuksesta betoniseoksen kanssa. Riippumatta laattojen tyypistä, tällaiset esikartat on poistettava sen jälkeen, kun betoniseos on kovettunut. Ei jätä metalli pultti kehossa betoniharkkojen, koska jopa leikkaamisen jälkeen ulkoneva osa ja tiivisteet liuos havaittu erikoistunut aktiivinen korroosioprosessien kosketuskohdista betonin ja pinnoitettu suojaavalla kerroksella metallia ilman kanssa.

Liitettävien muottien asentamiseen tarvitaan:

 • erityiset sulkulaudat, joiden aukot ovat enintään 30 cm: n välein molempiin suuntiin;
 • voiteluaine: emulsio, jäteöljy;
 • kiinnityslaite: kiinnitysankkuri, kaksi litteää mutteria ruuveineen, kaksi leveää aluslevyä;
 • PVC-putki, jonka läpimitta on hieman suurempi kuin ankkuripultti;
 • kartiomainen muoviset pidikkeet;
 • raskas vasara tai kouristus vasara ankkureiden poistamiseksi;
 • Bulgaria tai haavasaha PVC-putkien leikkaamiseen.

Ankkurireikien sulkemismenetelmänä käytetään erityisiä aluslevyjä, ankkureita tai kytkentöjä, joita muottirakenteiden valmistajat ja kehittäjät viittaavat "vesitiiviiksi".

Tämäntyyppinen muotti on rakennettu jo asennetun ja liitetyn lujitushäkkeen ympärille. Muotoilun leveyttä säätelevät tietyn pituiset leikkausputket, joissa otetaan huomioon kaksi muovista kiinnitystä, jotka on asennettu leikkauksen molemmille päille. Kun betoniseos kovettuu, suojat poistetaan, ankkurit ja muovipidikkeet poistetaan onteloista ja putket pysyvät seinän sisäpuolella. Muodotut reiät on tiivistetty sementti-hiekkalaastilla.

Kiinteät metallilankat

Jos käytetään tällaisia ​​esiseoksia kiinteinä kiinnikkeinä, ankkuripulttien ulkonemat leikataan lievällä läpäisyllä betoniin. Tämä on tehtävä, jotta muodostuu suojakerros betonista sulkemalla reiät. Tiivistettyjen betonielementtien sulkemiseen tavanomaisella sementti- tai sementti-hiekkalaastilla käyttämällä erikoistuneita vedeneristysmateriaaleja. Tällaisten ankkurien asennustekniikka poikkeaa edellä kuvatusta pelkästään pulttieristyksen (PVC-putken) poissaolosta.

Kiinteiden metallipinnoitteiden käyttöä pidetään järkevämmin, vaikkakin kalliimpia. Useimmiten muovisia ankkureita käytetään kiinteinä johdina. 300 mm leveisiin mittoihin tällaisten kiinnittimien asennus on järkevä, jos se asennetaan tekniikan mukaisesti. Rakenteiden leveys ja erityinen lujuus muovisia tai komposiittisia tasoituksia käyttäen on rajallinen.

Muovisten esikartongin valmistajat suunnittelevat ne niin, että ne ovat mahdollisimman helppokäyttöisiä muovi- tai komposiittivoimalla. Muovisen ankkurin rungossa on kourut vahvistavien elementtien kiinnittämiseksi.

Kiinteät muoviset johdot

Kiinteät muovipinnoitteet muottiin eivät edellytä muottipaneelien erityistä rakennetta, koska ne asennetaan suoraan kourun sisäpinnalle. Irrotettava muottikehikkorakenteet tarpeen käyttää paneeleja, joissa on reikiä, jotka liikkuvat mukaisesti teknologia ei saisi ylittää 40 cm. Lampun taajuuskaistat säännellään valmistajan ja riippuu materiaalin ja tie poikkipinta-ala. Kiinteät muoviset esteet koostuvat seuraavista:

 • muottipesu;
 • polykarbonaatti tai polypropeenipinnoitus;
 • termokupulla varustettu booster-ranneke;
 • kynnet, ruuvit.
Työnnä ranneke

Tämäntyyppisten ankkurointilaitteiden osalta tarvitaan myös puiset esivalmistetut muottipaneelit, päällystysmateriaali - emulsio tai kaivos - ruuvimeisseli, vasara ja muut tarvittavat työkalut. On kätevää käyttää esivalmistettuja puisia suojuksia, koska kokoonpano on mahdollista kokoonpanon mukaan perustuksen mukaan. On myös kätevää merkitä reiät, koska tekniikka sisältää 200-400 mm: n ankkurointikierrosta pystysuoraan ja vaakasuoraan.

Mutterin ulkoreunan on oltava kooltaan kiinnitysruuvien kiinnitys. Tämän jälkeen voit kiinnittää ankkurien ensimmäisen alarivin ja neuloa pystysuorat vahvikkeet. Yläraja vahvistetaan myös neulomalla yläsormien ankkurin asennuksen jälkeen.

Porausreikien on aloitettava alhaalta kulmasta vähintään 50 mm: n etäisyydellä reunasta. Muottipaneelilaitteessa on ankkurin sisäosa, joka on kiinnitetty ulkopuolelta muoviklipillä. Kiinnike kiinnitetään suojukseen ruuveilla. Kun laitekappaleet asennetaan muottien toiselle puolelle, rinnakkainen seinä kiinnitetään ja kouru kiinnitetään samalla tavalla.

Rasvamäärän laskeminen

Harkitse esimerkki laskemisesta vaadittavasta esikiveä. Hyväksymme käyttää muovisia ankkureita, joissa on uria komposiittinauhojen kiinnittämiseksi. Ensin sinun on laskettava säätiön kehä. 20 metrin (10 × 10 m) ympärysmittaa varten, kun otetaan huomioon 20 cm: n minimipituus, yhden rivin osalta tarvitaan 100 tasoitusta. Keskimäärin kolme riviä tasoituskerroksia riittää 60 cm: n korkeudelle, mikä tarkoittaa, että enimmäissyvyyden määrä on 300. Katso videota siitä, miten lasipohjasta valmistetaan.

Tätä lukua voidaan vähentää levittämällä astian taso 40 cm: iin asti riippuen valmistajan määrittämästä maksimietäisyydestä. Lisäksi voit laskea painetta yhdelle betonipinnoille, ottaen huomioon betonin massa. Raskas betoni painaa 370 kilogrammaa lineaarimittaria kohden. Tämän massan toimii alaosan pohjan korkeus 60 cm ja leveys 25 cm Tämä arvo on helppo laskea toisen tyyppisen betonin tai perustuksen muita kokoja kaava axbxc, jossa A -. Leveys perusta cm, V - korkeus cm, C - betoni tiheys kg / cm3. Tuloksena oleva arvo näyttää paineen alapäästötason juoksumetriin.

Vaihtelemalla siteiden välistä etäisyyttä on mahdollista valita ankkurointivaiheen optimaalinen suhde ja yksittäisen ankkurin kuormitus. Järjestelmän hävittämisen estämiseksi ei ole suositeltavaa ylittää yhden ankkurin maksimikuormitusta. Ansonin lopullisesta lujuudesta 10-20%: n säästämiseksi säästät ilman säälittäviä seurauksia tulevasta suunnittelusta. Samalla tavalla lasketaan toinen ja kolmas tasoitustaso sekä metalliset ankkurit.

Rakenteiden luominen teippiperustaan ​​omilla kädillä

Muotoilupaneeleja koskevat vaatimukset on nimetty GOST 52086: ssä. Silloinkin, kun ne tekevät omia käsiinsä, nauhalementtimuottiin on varmistettava geometrian vakaus, betonin roiskumisen puuttuminen tärinän tiivistämisen aikana ja estää sementtimaidon vuoto.

Esimerkiksi raskasbetoniin kohdistuu enintään 2,5 t / m 2 kuormitusta betonipumppua käytettäessä, kun tämä luku nousee 3 t / m 2, joten sahatavaran ja puupitoisten laatojen vahvuus on laskettava etukäteen.

Muottien suunnittelu

Tärkeimmät vaatimukset betonipintojen laadun takaamiseksi suhteessa muottiin ovat:

 • materiaalien inertti suhteessa betonikomponentteihin
 • vakaiden rakenteiden vakaata geometriaa
 • kosteuden säilyminen, sementtikiven hydratoitumisen lämpötilaolosuhteet
 • ei vahingoita purkamisen aikana

Helpoin tapa on rakentaa omilla kädet suojilla, josta myöhemmin nauhatulostimen muotti kootaan vanerista, orientoidusta lastulevystä, reunakartongista. Kaikki materiaalit, jotka käyttävät muovikalvoa sisäpinnalla, ovat edelleen sopivia uudelleenkäyttöön.

Siksi, jos hanke sisältää jatkuvaa kattolevyä, on järkevämpää käyttää RSD: tä tai vaneria. Särmäyslevyä käytetään yleensä väliseinissä, ristikkojärjestelmissä, joten materiaali ei myöskään pysy strippauksen jälkeen.

Huomio: "Ammattilaisten" neuvot, jotka suosittelevat maanalaisia ​​muottirakennuksia maanalaisiin rakenteisiin, ovat haitallisia kokemattomalle yksittäiselle kehittäjälle. Muottien tulee alkaa pohjan pohjasta, jotta varmistetaan suojakerroksen vedeneristys sen jälkeen, kun strippaus on suoritettu.

Pohjaosan ympärillä olevan rengasmaisen vedenpoiston tulisi lisäksi olla pohjan tasolla, joten kaivon leveys on aina 1,2 metriä suurempi kuin nauhan koon. Maaperän turvotusta ei kannata säästää, mutta myös betonirakenteiden vedeneristyssuojaus. Oikea kaistaleetustekniikka on:

 • kellarikerroksessa
 • ei-metalliset vuodevaatteet
 • pohjaan 5 - 10 cm paksu
 • vedenpitävät pohjat
 • nauhan koko nauha
 • pohjan ulkoseinien vedeneristys
 • eristys vedenpitävällä matolla / kalvolla
 • täyteaineiden täyttö ja inertti materiaali
 • sokean alueen eristys

Ilman teknistä toimintaa, kehittäjä omalla kädellään vähentää koko rakennuksen elämää. Siksi muotti on suunniteltava edellä mainitun rakennesuunnitelman perusteella.

irrotettava

Jokainen monoliittinen säätiö valetaan jalankorkeuden yläpuolelle, jonka läpi sementtimaito ei pääse hiekkaisten, murskattujen kivipeitteiden alempaan kerrokseen. Jalustan leveys on vähintään kaksinkertainen nauhan koon mukaan, joten muottien levyt on asennettu omiin käsiinsä tämän laattojen päälle. Ne on poistettu 4 - 5 cm: n reunoilta tai monikerroksisista (vähintään 12 mm) vanerista, OSB: stä. On otettava huomioon rakennusmateriaalien erityispiirteet:

 • se on kätevämpää leikata vaneria sähköisellä palapelillä
 • levyt voidaan leikata käsisahalla tarvittaessa
 • manuaalinen pyörösaha sopii kaiken materiaalin leikkaamiseen
 • vaneria on helpompi leikata monimutkaisten kokoonpanojen suojat, vähemmän laitteiston kulutusta
 • pienempi tila tarvitaan kokoamaan levyt laudalta
 • itsepuhallusruuvien päätä, kynnet on sijoitettava sisältä
 • levymäiset rakenteet edellyttävät ylimääräisiä vinoviivoja, jotka takaavat geometrian vakauden
 • kevyt vaneri on kätevämpää purkamiseen kuin raskas 4 cm levyt
 • Vanerin kannet eivät ole aukkoja

Muottien nauhan perustusten tulisi noudattaa ääriviivaa ympäröiviä rakenteita. Tämän vuoksi suojat tehdään erikseen kaikille suorille osille ottaen huomioon nauhan ulomman, sisäisen kehän mitat.

Monet rakennusyritykset tarjoavat vuokrauspalveluja ammattimaisille monikierroksille, joiden muotoilu on paljon kätevämpää kuin kotitekoiset laudat. Tämä on kuitenkin järkevää vain kaistaleiden perustusten syvälliselle perustalle.

irrotettava

Kiihtyvyysvoimien torjumiseksi nauhalevyn ulkoreunat liimataan eristeellä (pystysuora eristys), ekstrudoitu polystyreenivaahto sijoitetaan sokean alueen alle (vaakasuora eristys kehällä). Siksi käytetään usein pysyvää muottia, joka on valmistettu polystyreenistä tai tehtaan ekstruuderin moduuleista, joissa on erityisiä lukkoja, vastaavasti kuin suunnittelija Lego.

Kun useita rivejä on asennettu omilla kädillä (korkeus 40-60 cm normaalin tiivisteen suhteen syvän värähtelijän kärjen kanssa), laajennetun polystyreeniarkit kiristetään muovilla, vahvistuspihdit. Vaakasuoran raudan alapokerros sijoitetaan sisään, pystytangot on asennettu, rakenne on täynnä В12.5 - В25 seosta. Tämän jälkeen muotti nostetaan samalle korkeudelle, toimet toistetaan.

Joka tapauksessa pysyvä muotti takaa polystyreeni-vaahtolevyjen ylitarjontaa, koska rakennusten seinät eivät sisällä erityistä pistettä sisäisten perustusten eristyksessä.

Vaiheittainen tuotanto

Pysyvän muottirakenteen haittapuoli on se, että nauhan sivupinnoilla ei ole vedenpitävyyttä. Laajennettu polystyreeni suojaa betonia kosteudelta osittain, joten tällaisten rakenteiden resurssi on aina alhaisempi kuin MZLF-nauhojen materiaali, joka on valettu ilman teknologian rikkomista. Siksi omilla kädillä on poistettava paneelilevy, joka on kiinnitetty nauhan perustuksiin.

Vahvikotelot sijaitsevat suojakotelon sisällä, joten vahvistaminen tapahtuu usein rinnakkain muottirakenteen asennuksen kanssa. Näiden rakenteiden elementit voivat häiritä toisiaan peräkkäisissä operaatioissa. Esimerkiksi suojien yläpalkkien lohkostuksen jälkeen on mahdotonta asentaa pitkät pituusvahvistustangot sisään. Ilman asennettuja suojuksia on hankala tehdä suojaava kerros, koska ei ole selvää, mihin muovirenkaisiin asetetaan kaulus.

Puhalluskilpi

Jotta minimoisit leikkuulauta-aineiden, sahattujen levyt, tarvitset säätiön. Seinien koko on yhdistettävä levyjen pituuteen, vaneriin. Esimerkiksi:

 • ulompi muotti on oletuksena kaksi kaistaleen leveyttä pidempi kuin sisempi
 • on olemassa muita kantavia seiniä nauhan alapuolella
 • rakennuspaikalla voi olla kalteva kaltevuus, joka vaatii eri korkeuksien suojaamista, jotta kellarista saadaan yksi vaakasuora taso omalla kädellä

Siksi kaikissa suojissa pitäisi olla ihanteellinen geometria (suorakulmio), joka on vahvistettu sivuilla olevilla palkkeilla. Paikallisen jäykkyyden varmistamiseksi liuskamuotti on kiinnitetty lisäelementeillä:

 • jalkakäytävä - palkki, jonka alareuna lepää maahan, joka on työnnetty maahan, ylempi on kiinnitetty muottisuojukseen itsekierteisellä ruuvilla, kynsillä
 • kirveet - nastat, jotka kulkevat muottipellin läpi kiristettynä muttereilla
 • kaihtimet - tangot, jotka on naulattu suojien yläreunaan

Lävistävien lohkojen etäisyys on 0,6-1,2 m, riippuen nauhan leveydestä, 0,5-1 m hyppyjä. Lisäksi syvemmät nauhat edellyttävät kiinnitysvälilehtiä - hihat, jotka on valmistettu metallista, polyetyleeniputkista viestintäantuloletkille. MZLF-pohjaisissa kellariosissa, 40 cm: n tason päässä sokea alue, asennetaan tuuletusaukkojen ontotytyttimet:

 • suojat porataan läpi (höyhenpora 11 cm)
 • putket (yleensä PVC-viemärit) kulkeutuvat reikiin
 • aukot vaahdotetaan, ylimäärä katkaistaan ​​kuivauksen jälkeen

Vahvikotelot on asennettava 2 cm: n betoniin, polymeeritiivisteisiin ennen laatikoiden asentamista ja puupalkkeihin, jolloin 2-5 cm: n sivuilla on 2-7 cm suojakerros muovirenkailla.

Diagonaaliset suojukset on kiinnitetty kaivantojen maahan tai sivuseiniin riippuen täyttöaukon koon koosta. Vaikeinta on asentaa upotetut nauhatalustat, joiden korkeus on yli 2-2,5 m. Tässä tapauksessa lujittavat häkit on asennettu ennen suojien asennusta, rakennustelineitä tarvitaan ulkoseinillä tai asennettaessa telineitä välittömässä läheisyydessä betonin sijoittamiseksi sisään.

Sisäinen pintakäsittely

Tärkeimmät betonitoiminnan ongelmat ovat perinteisesti: seoksen kuivuminen (kosteus imeytyy vaneriin, levyt), sementtimaidon vuotoa levyt, levyt. Betoni imeytyy puutavaraan, jolloin ne eivät ole sopivia kierrätykseen. Ongelma ratkaistaan ​​kokonaan peittämällä levyjen sisäpinnat muovikelmulla tekniikan mukaan:

 • elokuva suoritetaan muottipesän sisällä
 • nauhanpohjan alareunan kiinnittäminen nitoja käyttäen
 • kalvon jännitys, joka kohdistaa yläreunan niitteillä suojusten ylimmälle levylle

Tämän toimenpiteen jälkeen liuskan muotti on valmis betonin asettamiseen.

Yhdistetty muotti

Joissakin tapauksissa työmäärän vähentämiseksi käytetään yhdistettyä muotti- nauhaliuskaa. Se rikkoo vakiotekniikkaa, koska betonirakenteiden pinnalla ei ole jatkuvaa vedeneristyskerrosta. Siksi resurssiperusta on hieman pienempi. Yhdistetyn muottien menetelmällä on seuraava muoto:

 • kun muotti on kiinnitetty levyn sisäpintaan liitettyjen polystyreenivaahtojen levyt
 • muoviset tikat kulkevat niiden läpi, joiden korkit ovat ulkona, niin että betonin kovettamisen jälkeen nämä elementit antavat eristyksen jäykästä kiinnityksestä ulkoreunoihin

On järkevää lämmittää nauhalevyn sisäpinnat vain, jos rakennetaan tilapäistä, kausiluonteista elämää, talvikauden jaksottainen kuumennus. Sokea alue on eristettävä, jos talon maaperä kohoaa, pohjaveden pinnan taso on korkea, rakennuspakkauksen paino on vähäpätöinen (hirsitalo, "luuranko", paneeli SIP).

Kiitos askel-askeleelta ohjeet, yksittäinen kehittäjä voi tehdä liuska säätiön muottiin itsenäisesti. Kaikki käytetyt materiaalit pysyvät sopivia jatko-operaatioille, mikä mahdollistaa pienemmän budjetin. Yksityiskohtaiset ohjeet poistavat suuret virheet, parantavat betonipintojen laatua vedeneristyskerroksen, eristyksen.