Teleskooppisten telineiden tyypit muottiin

Monoliittirakenteilla on useita etuja, kuten lujuus, luotettavuus ja kestävyys. Kuitenkin, jos seinien kaatamisen prosessi on ymmärrettävää kaikille (muotti on asennettu, lujitemuovaus asetettiin, betonia kaadettiin), sitten monoliittisten levyjen luomismenetelmä herättää useita kysymyksiä. Tavallisesti teleskooppinen jalusta tai jalusta asennetaan 1,5 - 4,5 metrin korkeisiin kattoihin. Tämä laite pystyy kestämään vaikuttavia kuormia (enintään 4 tonnia), joten päällekkäisyyspaksuus voi olla jopa 400 mm. Näennäisen yksinkertaisen nostotyyppisen telineen ansiosta tehdään eri kokoonpanojen päällekkäisyys (pääkaupungeissa, vino tai suora).

Näitä tukirakenteita ei kuitenkaan pidä aliarvioida, koska ne ovat melko monimutkaisia ​​järjestelmiä, joissa ymmärrämme yksityiskohtaisemmin.

Mikä on teleskooppinen jalusta

Lattia-muottiyksikkö on itsekantainen teline, tukihaarukka ja itse jalusta. Ensimmäinen elementti sisältää seuraavat tiedot:

 • Alempi ohjaustuki. Se on putki, jonka läpimitta on 54 - 60 mm (seinämän paksuus 2 mm). Tukin alaosassa on hitsattu alusta 120 x 120 mm. Tuotteen yläosassa on erityinen suutin, jossa on kierre, sillä on kiristimen rooli (se voi olla kolmesta tyypistä).
 • Ylempi tuki. Se on valmistettu putkesta, jonka läpimitta on enintään 51 mm ja jonka seinämän paksuus on enintään 2,5 mm, jolle on porattu erityisiä reikiä (noin 120 mm: n etäisyydellä). Tällainen rei'itys on tarpeen kiinnikkeiden kiinnittämiseksi (niitä kutsutaan myös "korvakoruiksi"). Tuotteen yläosassa on hitsattu laippa, jonka mitat vastaavat täysin alustan alapuolella olevaa alustaa.
 • "Korvakorut". Nämä erikoislukit on suunniteltu pitämään yläosaa.
 • Tukipähkinä. Se liikkuu kiristintä pitkin haluttuun etäisyyteen ja tulee ylätukien ylimääräinen tuki.

Tukihaarukka (tai unifork) on metallilevy, jonka koko on 325 x 214 x 5 mm. Sen päälle hitsataan neljää pystysuoraa poikkileikkausta (sarvet). Niiden korkeus on 134 mm. Yläosaan asennetaan yhtenäinen tasku I-palkkien kiinnittämiseksi vaakasuoraan järjestelyyn.

Jalusta (yhteinen "hame") - tämä on toinen yksityiskohdat telineestä, joka koostuu kolmesta metallikaapista, joiden kaareva muoto on. Tästä johtuen teleskooppiteline asennetaan mahdollisimman tasaisesti. Lisäksi "hame" voi merkittävästi lisätä rakenteellista vastustusta dynaamisille kuormille, joita tavallisesti tapahtuu betoniseoksen kaatamisen yhteydessä.

Hyödyllisiä! Lattiarakenteiden muottirakenteen tukeminen ei ole ainoa toiminto, jota tuotteet toimivat. Teleskooppista jalustaa voidaan käyttää myös raaka-aineiden purkamispaikkojen rakentamisessa tai rakenteen horisontaalisten osien purkamisessa.

Tällöin teleskooppipenkki voi vaihdella pituudeltaan ja kierretyypiltään. Näitä vivahteita tulee ottaa huomioon, kun valitaan tukeva nostokorkeus.

Hyllytyypit ja niiden laajuus

Teleskooppiset nostolaitteet muottiin myydään useissa eri kokoluokissa.

Vakiotuotteet muottirakenteille soveltuvat laattojen valumiseen korkeintaan 3,1 m korkeuteen edellyttäen, että niiden paksuus on enintään 300 mm. Tällöin tällaisten tukipilarien putkien halkaisija on enintään 60 mm ja seinämän paksuus enintään 2 mm. Tällaiset tuotteet asennetaan tavallisesti 1,5 metrin etäisyydelle toisistaan.

Standardit teleskooppitelineet jaetaan lajityypin mukaan:

 • HUNDRED (tavallinen teline avoimella langalla). Tällöin lankaa kierretään, ei leikattava kiristimeen. Tästä johtuen putken metalli ei pääse ohuemmaksi, vaan päinvastoin kasvaa. Tämä valmistamismenetelmä poistaa käytännöllisesti katsoen tuotteen lujuuden menetyksen. Siksi huoltoasemat palvelevat paljon kauemmin.
 • STZ (vakiotuki monoliittisille päällekkäisyyksille suljetun kierteen avulla). Tämä tarkoittaa sitä, että kiristimessä on erityinen holkki, joka luotettavasti suojaa kaikelta saastumiselta. Tämän vuoksi rakenteiden kestävyys ja liikevaihto kasvaa 1,5 kertaa.

Myyntiin on myös vahvistetut teleskooppitukit, jotka on suunniteltu enintään 4,5 m: n asennuskattoihin. Tällaisilla rakenteilla on suuri läpimittainen tukiputki, joka tässä tapauksessa on 76 mm. Lisäksi vahvistetut teleskooppiputket erottuvat paksummilla seinillä (3 mm), joiden ansiosta niitä voidaan käyttää jopa 400 mm paksujen levyjen valmistukseen. Tämän tyyppiset laitokset asennetaan 1 metrin etäisyydelle toisistaan. Jos puhumme langan tyypistä, vahvistuvat tuotteet valmistetaan avoimella langalla (STO TOR).

Lisäksi mallit ovat sinkittyjä ja maalattuja. Ensimmäiset ovat suosittuja pidemmän käyttöiän ja kulutuskestävyyden takia. Jos puhumme asennuksen helppoudesta, nämä ja muut tuotteet asennetaan samaan teknologiaan.

Asennusrakenne

Ennen kuin käytät tukirakenteita ja aloitat betoniseoksen kaatamisen, sinun on tehtävä kaikki tarvittavat laskelmat. Päällekkäisyyden korkeuden määrittämiseksi on välttämätöntä jakaa span (mm) 30: een. Jos span on melko suuri (yli 7,5 m), tarvitaan lisää tukirakenteita. Jos kavennus on pienempi, liitososien telineitä riittää.

Asennustyöt suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Valmistellaan rakennustyömaa, johon on sijoitettu pisteitä, joissa liittimet asennetaan lattiamoduulin alle. Tukien välisen etäisyyden tulisi olla 0,6-1,5 m toisistaan ​​riippuen suunnittelun tyypistä. Jos tuki ei ole riittävän vakaa, on lisäksi tarpeen asettaa puinen pohja siihen.
 • Kaikki liittimet on liitetty jalustoihin. Tee tämä nostamalla puristin ylöspäin. Tämän jälkeen teleskooppiteline asennetaan telineeseen ja puristin laskeutuu.
 • Räkit sijoitetaan alustavan merkinnän mukaan.
 • Puvut kiinnitetään yläpähkinöihin ja siirtyvät haluttuun tasoon. Sen jälkeen ne ovat kiinteät korvakorut.
 • Kantopalkit asennetaan yksikappaleisiin, joihin poikittaiselementit asettuvat kohtisuoraan 40-50 cm: n etäisyydelle toisistaan.
 • Tukikulmat on asetettu.
 • Vaneri on vuorattu muottitaulukkoihin, joita on sitten tarkistettava tasolta.
 • Asennetut vaakasuorat vanerilevyt, jotka tarkistetaan käyttäen tasoa. Jos havaittiin sääntöjenvastaisuuksia, telineitä on säädettävä.

Sen jälkeen teleskooppisten telineiden katto on valmiina. Voit aloittaa asennuksen vahvistuskammion ja kaataa betoniliuosta.

Tämän tyyppisiä telineitä voidaan tehdä itsenäisesti, mutta tämä prosessi on täynnä tiettyjä vaikeuksia. Jos puhumme kertaluonteisesta hankkeesta, on paljon kannattavampaa vuokrata tuotteita tai ostaa niitä halvemmalla hinnalla.

Tuotteiden kustannukset

Muottirakenteiden telineet vaihtelevat kustannuksin riippuen tuotteen tyypistä ja sen pituudesta. Esimerkiksi SRT-hinnat ovat seuraavat.

Teleskooppinen muottiteline

Monoliittisen rakennustekniikan kehityksestä syntyneet laitteet ovat yksinkertaistaneet ja vähentäneet aikaisemmin työvoimavaltaisia ​​ja kalliita rakentamisprosesseja. Yksinkertainen keksintö - muottirakenne - mahdollistaa monoliittiset lattiat eri kokoonpanoissa (suora, vino, pääkaupungeissa) kaikissa rakennuksissa, joiden lattiat ovat jopa 400 mm paksuja ja korkeintaan 4,5 m korkeammat: yksityisestä talosta, joka on rakennettu omalla kädellä tuotantohuoneeseen.

Teleskooppitelineiden kotelointi

Teleskooppinen teline - helppokäyttöinen ja luotettava laite, joka tukee lattiatilaa. Pienen painon (enintään 20 kg) ansiosta teleskooppitukien asentaminen on helppoa jopa yksin.

Teleskooppiset telineet lattiamoduulille, suunnittelulle, teknisille ominaisuuksille ja muunnelmille

Muottipesän alla oleva jalusta koostuu kahdesta eri halkaisijaltaan olevasta teräs- tai alumiiniputkesta. Tukipinta on hitsattu suuremmalle halkaisijalle ja suuttimet, joissa on langat ja kiinnitysreiät, on kiinnitetty ylhäältä. Jotkut valmistajat sulkevat suuttimen kierteillä varustetuilla holkkeilla suojaksi kontaminaatiota vastaan, tämän mallin mukaan se on hyllyjen luokittelu:

 • avoimella langalla;
 • suljetulla langalla.

Pienemmällä halkaisijalla (teleskooppi) on aukot koko pituudelta, niiden välinen etäisyys on 110-175 mm, tukialusta on hitsattu siihen asennettaessa unifork. Tukipultti ruuvataan alemman putken suuttimeen, teleskooppinen insertti työnnetään siihen. Tarvittavan telineen pituuden kiinnitys suoritetaan erityisellä kiinnityskorvakkeella suuttimen aukkojen läpi ja yläputken reikien avulla mutterilla.

Muottien teleskooppipilareiden mitat ovat vakiovarusteita, niitä valmistetaan pituudeltaan 1,7 - 4,5 m. Kuormitus, jota ne kestävät, vaihtelee 1-4 tonnilta. Suojaa korroosiota vastaan, muottien tukit on maalattu nitro-emalilla tai jauhemaalilla, yksittäiset osat sinkittyä (kierteiset suuttimet, tukipultit, kiinnitysrenkaat).

Luettelo tarvittavista materiaaleista ja laitteista laatoille


Kattorakenteiden yksinkertainen rakenne (1,5 - 4,5 m korkealle) koostuu:

 • teleskooppiset kannattimet;
 • kolmijalat - kolmea kaarevaa putkea olevat laitteet, jotka kiinnittävät jäykät kiinnitysosat haluttuun asentoon ja kuorman osuuteen;
 • uniforks - metallilevy, johon on kiinnitetty metalliset nastat, kulmat tai ura, joka on tarkoitettu palkkien asettamiseen ja kiinnittämiseen;
 • puiset palkit;
 • vaneri laminoitu;
 • viitekulmat
 • tasolla.

Askel askeleelta kokoonpano katto muottiin

Mitä meidän pitäisi rakentaa talon? Asettamme pylväitä palkin päälle, kaada betonia - ja kaikki teokset! Hauska asia on, että tämä ei ole vitsi. Näin valmistetaan monoliittisia seiniä ja lattioita. Kaikista yksinkertaisuuksista huolimatta raudoitettu betoni monoliitti on voimakkain ja kestävin rakennusmenetelmä tänään.

Monoliittiset betoniteräkset tehdään yleensä kerrostalojen rakentamisen aikana niiden luotettavuuden säilyttämiseksi.

Kuinka tehdä muottirakenne monoliittikattoon? Jotta voit vastata tähän kysymykseen, sinun on ensin ymmärrettävä sen lomakkeet.

Eri katot - eri mallit

Timberings tulevat kahdessa lajikkeessa:

 1. Yksinkertainen muotti on päällekkäin. Sopii valukattoihin 1,5 - 4,5 m.
 2. Volyymikehykset ovat päällekkäisiä. Sen avulla voit heittää lattioita, joiden korkeus on 4,5-20 m.

Yksi teline-liitin voi kestää jopa 2 tonnin kuormat.

Yksinkertaisella kattorakenteella käytetään teleskooppipylväitä, joiden pituus on säädettävissä. Ne asetetaan tasaisesti koko alueelle, yhdistäen jalustat, jotka takaavat niiden vakauden. Samalla he eivät kuitenkaan liity yhteen järjestelmään.

Suurissa muottipesän lattioissa kaikki telineet on yhdistetty yhteen järjestelmään pituus- ja poikittaispulttien avulla. Tällaista järjestelmää kutsutaan metsiksi. Sitä käytetään paitsi muottien, myös viimeistelytoimien suorittamiseen. Yksittäisiä telineistä koottuja tukijalkoja kutsutaan kierroksiksi ja lohkoiksi.

Joukkomuoviletkuissa käytettiin erilaisia ​​kiinnittimiä - V-muotoisia ja pannuja. Riippuen tästä, on terän ja pannun metsät.

Terän asennus on kiila, joka yhdistää poikkipalkin jalustalle. Tämä kiinnike on luotettava alhaisissa ja keskikokoisissa kattoissa. Kuitenkin 12 m: n korkeudella terämetsien korkeudelle tulee käyttää diagonaalisia telineitä lujuuden lisäämiseksi. Pyöreille tai lohkoille on jo käytetty 4 m: n lävistäjiä, koska nämä elementit ovat vähemmän kestäviä kuin metsät.

TECHNO-CUP -tekniikan kuparikiinnikkeet ovat luotettavampia. Niiden avulla voit rakentaa minkä tahansa korkeuden rakenteita ilman, että työnnät pidikkeitä.

Elementit ja materiaalit yksinkertaiseen rakentamiseen

Rakennetaan pienikokoista laattaa oleva muotti:

 • teleskooppiset telineet;
 • kolmijalka,
 • univilki;
 • I-palkki puupalkit;
 • laminoitu vaneri;
 • telineille tarkoitettuja puisia alustoja (niitä käytetään, jos ei ole luotettavaa tukea katto-ovien alla);
 • tukikulmat sivujen muodostusta varten;
 • rakennustasoa horisontaalin tarkistamiseksi.

Jalkojen liikkuvan kiinnityksen ansiosta jalustat voidaan asentaa kulmiin ja kapeisiin paikkoihin.

Muutamia sanoja tulisi sanoa katto-muottien pääelementeistä. Teleskooppiset teline-liittimet kestävät jopa 2 tonnia kuormaa. Ne ovat saatavilla eri tyypeissä. Pienimmän SD-3100: n suurin laajennuskorkeus on 3,1 m. Suurin SD-4500 voidaan siirtää erilleen 4,5 metrin korkeuteen. Jalustan halkaisija on 6 cm ja seinämän paksuus 2,3-2,8 mm. Taotut pähkinät kiinnitetään sen ylä- ja alaosaan, jotka ottavat kuorman ja eivät salli seinien avautumisen.

Jalustat ovat yleisiä rakenteita, jotka on asennettu telineeseen. Jalkojen liikkuvan kiinnityksen ansiosta ne voidaan asentaa missä tahansa - kapeissa paikoissa ja kulmissa, aivan seinien kohdalla. Jalustakorkeus - 60 cm, jalkojen pyörimisnopeus saavuttaa 120 ˚.

Univilka - laite, joka muistuttaa nelikulmaista pistoketta, jossa on neljä hampaista. Se työnnetään telineen ylempään taipuisaan mutteriin ja kiinnittää tukipalkit tukevasti. On olemassa kolme tyyppiä:

 • yksi napainen, neljä yksinkertaista nastaa pitämään säteen;
 • unifilware-nurkka, jossa nurkat ovat nastat, joihin palkit voidaan kiinnittää ruuveilla luotettavuuden lisäämiseksi;
 • unifork puun alla, varustettu yksinkertaisella kourulla, jossa puutavara asetetaan. Yleensä käytetään yhdessä muuntyyppisten univormujen kanssa.

Palkit - puiset I-rakenteet. 40 x 80 mm: n puutavaran yläosassa ja pohjassa on vakautta ja sitä käytetään kiinnittämiseen nauloilla ja ruuveilla. Palkin keskellä on liimattu laminoitu puutavara, jolla on suuri kantavuus. Palkin korkeus on 20 cm, pituudeltaan 10 m.

Rakenteen asennus enintään 4,5 metrin korkeudelle

Ensimmäinen vaihe on laskea päällekkäisyyden paksuus. Yleensä se on 1/30 span pituudesta. Esimerkiksi seinän pituus 5 m, paksuus lasketaan seuraavasti:

 1. Käännä mittarit mm: 5 m = 5000 mm.
 2. Jakaa 30: een ja saat noin 166 mm.

Pinnoitteen paksuus vaihtelusta riippuen voi olla 120 mm - 240 mm. Kaapin pituuden ollessa yli 7,5 metriä, tarvitaan joko lisävahvikkeet, jotka on vahvistettu vahvikkeella tai tukipylväiden ja väliseinien sisäänotto projektissa.

Teleskooppisten telineiden laatat on koottu useisiin vaiheisiin:

 1. Aluksi päällekkäinen alusta leimataan. Siinä linjat piirretään, päällä

Pylväiden välisen etäisyyden tulisi olla 0,6-1 m.

jotka nousevat. Niiden tulisi olla 0,6-1 m toisistaan.

 • Jos alue, jolla katto-elementti asennetaan, ei anna vakautta, se on vuorattu puisilla alustoilla. Vähintään kaksi telineestä pitäisi olla yhdellä alustalla.
 • Seuraavaksi teleskooppiset telineet on liitetty jalustoihin, jotta ne saisivat suuremman stabiilisuuden.
 • Sitten telineet sijoitetaan pitkin linjoja 1 - 1,5 m etäisyydelle toisistaan. Ylimmän paksuuden ollessa enintään 140 mm, ne voidaan asettaa 1,5 m: n välein. Jokaisesta 20 mm: n ylimääräisestä paksusta piki vähenee 10 cm.
 • Räkit yläosassa aseta uniforks, laitteet, joissa palkit kiinnitetään.
 • Nyt I-palkit asetetaan uniforksiin. Ne täyttävät liikenteenharjoittajien roolin. Niiden tulee olla yhdistetty 6 cm: n päällekkäin.
 • Ylhää paikka ylimmän muottien päällekkäin. Tee näin kaikki samat I-palkit. Ne asetetaan kohtisuoraan kantajiin, joiden askel on 40-50 cm, palkkien päissä on 5 cm: n päällekkäisyys. Luotettavuuden lisäämiseksi päitä sitovat pehmeä valutettu lanka, jonka paksuus on 0,8-1,2 mm.
 • Kiinnitä tukikulmat. Se tukee laminoidun vanerin paloja, joiden avulla luodaan katon muotojen sivut. Tukikulmat asennetaan 15-25 cm: n askelin.
 • Lamellipalkit, joissa on laminoitu vaneri, joka ei kosteudu ja pitää betonia turvallisesti.
 • Jos haluat kiinnittää katon mittoja oikein, tarkista vanerilevyjen taso tasoittain. Säädä tarvittaessa teline tarvittaessa.
 • Tämän jälkeen kattorakenne on valmis, ja voit jatkaa vahvistamisen asennusta.

  Katon reunojen tulee kulkea seinälle vähintään 15-20 cm.

  Elementit ja materiaalit irtotavarana

  Elementtimateriaalin määrä riippuu katon korkeudesta sekä siitä, minkä tyyppistä rakennetta valitaan: metsään, matkoihin tai lohkoihin. Luettelon, joka vaaditaan irtotavarana olevan muottien enimmäismäärälle:

  • tukikengät tai alemmat liittimet;

  Alalevyllä voit säätää telineen korkeutta.

  Sinun kannattaa myös varastoida hyvässä rakennustasossa tarkistaaksesi horisontaalisen muottipesän. Korkealla korkeudella tarvitaan erityinen tikkaat, joissa on koukut, jotka voidaan kiinnittää pultteihin.

  Räkit alkavat ja doborny, sekä myös ristipyörät valmistetaan tänään eri kokoja. Esimerkiksi pulttien pituus voi olla 1,25 m, 1,5 m, 1,75 m, 2 m, 2,5 m ja 3 m. Pylväiden mitat vaihtelevat 1,4-4,4 metriä. Kaikki on varustettu laipoilla kiinnityspultteja varten.

  Yläosat ovat samanlaiset kuin alemmat, ne eroavat toisistaan ​​vain sijainnissa. Diagnoosiuljetukset kiinnitetään telineeseen kiinnittimillä, joten sinun on huolehdittava riittävä määrä kiinnittimiä.

  Laaja-alaisten enimmäismäärien ansiosta on mahdollista täyttää paitsi "suorapöydän" katot, myös katot, jotka on vahvistettu palkkeilla tai koristeltu pääkaupungeilla.

  Rakenteen asennus, jonka enimmäiskorkeus on yli 4,5 m

  Kolmiulotteisen rakenteen asennusprosessi on yleensä samanlainen kuin yksinkertaisen muottien asennus. Mutta on joitain eroja. Seuraavassa kerrotaan vaiheissa, miten "tasapöydän" korkeiden enimmäismäärien yläraja saadaan:

  1. Ensinnäkin pinnan perusteellinen painaminen on suoritettava. Suunnittele telineasettelu.
  2. Nyt asetetaan puinen alusta paikalle. Jokaisen tulisi tukea vähintään kaksi telineestä. Jos pinta on luotettava, voit tehdä sen ilman sitä.
  3. Järjestämme kengät tai alemmat liittimet, joissa aloitusräkit ovat paikallaan. Kierimme nostimien mutterit haluttuun korkeuteen.
  4. Levitimme sivuilla kenkien (tai liittimien) välissä. Niiden lukumäärän tulisi olla samansuuntainen suunnitellun määrän kanssa.
  5. Asenna kanttiin (tai liittimiin) aloitusräkit. Niiden tulee perustua urosmutterin alaosaan.
  6. Kiinnitä pylväät pituus- ja poikittaispultteilla ensin ensin laippojen ensimmäisellä tasolla, sitten toisen puolen. Huomaa - kun asennat yli 12 metrin korkeudeltaan muottipesän, on tarpeen asentaa eri pituisia telineitä porrastetusti. Esimerkiksi St-C-2.4 (2,4 m korkeudella) voidaan vuorotella St-C-4,4: llä (korkeudeltaan 4,4 m), mikä antaa suuremman stabiilisuuden rakenteelle.
  7. Tarkista pystysuorat telineet ja vaakasuorat pultit. Jos tarpeen, säädä horisontti pistemutterilla.
  8. Tikkaiden avulla asenna lisäpylväät ja kiinnitä ne poikkitankoilla. Asennustelineet on tehtävä ilman aukkoja. Muottien kaatuminen on poistettava juuri alempien holkien avulla (siksi on parempi käyttää niitä kuin kenkiä).
  9. Kun olet asentanut vaaditun määrän lisäpisteitä, jotka on kiinnitetty pultteihin, asennamme ylimmän rivin liittimiä. Varmistamme jälleen, horisontti ja pystysuora pystyt ja palkit, tehdä lopullinen hienostuneisuus avulla palkit.
  10. Tarvittaessa kiinnitämme viistoja työntöihin.
  11. Tämän jälkeen asenna uniforks yläliittimien muttereihin.
  12. Kiinnitämme palkit ylikuormitukseen, kokoamme kaatopaikan kaatamista varten ja pinoamme laminaattilevyjen pitkittäisiksi levyiksi.
  13. Edistymme vahvistamisen ja betonin kaatamisen.

  Volyymitoimitukset tarkastetaan tasolta jatkuvasti jokaisessa kokoonpanovaiheessa.

  Muuten, pienellä päällekkäisyydellä, voit päästä eroon kierroksista tai lohkoista. Kiertue on erillinen 4-telineiden yhdistelmä, joka on yhdistetty ruuveilla ja joka on vahvistettu rintareunoilla. Lohkot kootaan 6 tai useammasta telineestä.

  Mutta millä tahansa menetelmällä valitaan, jos muotti on kunnolla koottu, saat luotettavan ja tasaisen katon, joka kestää yli kymmenen vuotta.

  Yleiskatsaus teleskooppitelineisiin muottipesuille

  Vahvistettu betoni monoliitti - yksinkertaisin, mutta samalla vahva ja kestävä rakennusmenetelmä. Sitä käytetään sekä yksityisten talojen rakentamiseen että pienten rakennusten rakentamiseen ja korkeisiin rakennuksiin ja teollisuustiloihin.

  Kokoontaitettava lattiapäällyste

  Jos seinien kaataminen on yksinkertaista ja suoraviivaista: muotti on asennettu, vahvistusverkko on asetettu, betoni kaadetaan, niin ymmärrät, miten täytät vaakatasoisen levyn tai portaikon kokemuksella. Pohdimme monoliittisten kerrosten valumisprosessia tässä artikkelissa.

  Tyyppitelineet kattorakenteille

  Kattorakenteiden asennustelineet on jaettu kahteen päätyyppiin:

  • lattiamoduulit teleskooppihyllyillä. Tätä näkymää käytetään valukattoihin 1,5 - 4,5 metriä;
  • irtotavarana. Tämä rakenne mahdollistaa vaakasuorien teräsbetonien rakenteen korkeuden 4,5 - 20 metrin korkeuteen.

  Ensimmäisentyyppisen teleskooppitason telineelle, jonka pituus on säädettävissä päällekkäin korkeuden mukaan. Telineen alaosa on jalusta jalustan vakauden varmistamiseksi.

  Lattiamuotojen kiinnitystelineiden tyypit

  Tällaiset elementit sijoitetaan päällekkäisyyden ympäryksen ympärille, mutta eivät liity yhteen rakenteeseen. Jokainen teline pystyy kestämään jopa 2 tonnin kuormat. Tällöin lasketaan tarvittava määrä päällekkäisyyden täyttömäärää. Tällaisen mallin ostaminen on kallis tapahtuma.

  Siksi, jos et ole ammattimaisesti rakentamassa, olet sopivampi vuokra.

  Asennettaessa irtotavarana olevaa muottikattoa tukitelineet on yhdistetty yhteen rakenteeseen.

  Tällaista rakennetta kutsutaan metsiksi, ja sen yksittäiset elementit, jotka kootaan telineistä, kutsutaan lohkoiksi ja matkoiksi. Tilavuudeltaan säädettävää muottirakennetta voidaan käyttää paitsi muottina myös päällekkäisyyksien kaatamiseen, mutta myös rungon järjestelynä viimeistelyyn.

  On järkevää ostaa se vain, jos yritys harjoittaa monikerroksisten talojen rakentamista ammattimaisesti. Muussa tapauksessa ihanteellinen vaihtoehto - vuokrata.

  Sarjatelineiden versiot

  Volume-muotti on jaettu kahteen alalajiin, jotka perustuvat elementtien kiinnitysmenetelmiin. Räkkikoristeet ovat klinoknymi ja kuppi. Tällä perusteella erotetaan:

  • kiilametsät. Teline on kiinnitetty pulttiin kiilan avulla. Tällä tavoin kytketty volumetrinen muotti voidaan käyttää täyttämään matalia ja keskitasoisia lattiat korkeintaan 12 metriä. Kun tällaista rakennetta käytetään korkeammalla korkeudella, on otettava huomioon diagonaaliset tukipinnat jäykkyyden lisäämiseksi. Jos työskentelet yleensä jopa 12 metrin korkeudessa, diagonaalisten tukien vuokraus sopii sinulle enemmän kuin ostaa niitä ja on halvempaa kuin kuppimetsojen vuokraus;
  • kuppi telineet ovat luotettavampia ja vakaa muotoilu, joten se voi riviin ilman diagonaalivahvistimia korkeintaan 20 metriä.

  Lattian täyttämiseen tarvittavan rakenteen yläosassa on liitin, jonka avulla voit säätää muottipesän tasoa.

  Elementit ja teleskooppipenkki

  Vaikka teleskooppinen teline näyttää melko yksinkertaiselta, se koostuu monista elementeistä ja sillä on omat ominaisuutensa.

  Teleskooppisten telineiden kattoprofiilin asennus vaatii tiettyjä tietoja ja taitoja.

  Muotti ja työkalut

  • teleskooppipuuta;
  • tuki jalustaa;
  • unifillage kanssa kulma, tappi tai kaivo;
  • puiset palkit;
  • (vaneri, polystyreeni levyt jne.);
  • tukikulmat reunojen muodostamiseksi;
  • tasolla.

  Yksi teleskooppinen jalusta - liitin voi kestää jopa 2 tonnia kuormaa. Ne valmistetaan eri versioina. Teleskooppisten telineiden tuotannossa otetaan huomioon laitteen tarkoitus. Yksikerroksisen talon kertaluonteisen rakenteen ansiosta on mahdollista vuokrata pienin teline tangon jatkeella korkeintaan 3,1 metriä.

  Laatta muottielementit

  Suurin teleskooppinen teline voi pitää muotin korkeudessa 4,5 metriä. Putken halkaisija on 60 mm, seinämän paksuus on 2,3-2,8 mm. Ylä- ja alapuolelta on varustettu taotut mutterit, joiden avulla se pystyy pitämään rakenteen tiheyden ja estämään putken avaamisen.

  Telineen jalustan jalusta on monipuolinen. Pienen 60 cm: n korkeuden ja jalkojen pyörimiskulman jopa 180 asteen kuluttua sen asennuskulmat ja seinät voidaan jättää huomiotta.

  Unifork - laite, jolla pidetään tukipalkkeja, joka on kiinnitetty ylempiin taotutpalkkiin. Uniforkeihin kuuluu kolme tyyppiä:

  • teline neljällä tapilla pitämään sädettä;
  • kulma, johon on mahdollista kiinnittää palkki suuremmalle lujuudelle;
  • laite, jossa on ura puun alla. Jälkimmäistä laitetta käytetään yleensä muuntyyppisten univormujen kanssa.

  Asennusrakenne

  Ennen rakennustyön asennusta sinun on laskettava katon paksuus. Kaavion pituudesta riippuen päällekkäisyyden paksuus voi olla 120 - 240 mm. Jos kaistaleen pituus on yli 7,5 metriä, lisäkannattimet tai tukipylväät on lisättävä.

  Irrotettava lattian kaatopaikka

  Ylimaalauksen paksuuden laskeminen tehdään seuraavan kaavan mukaan: pituus span millimetreinä jaettuna 30: lla.

  Harkitse asennustyöt:

  1. Sivulla päällekkäin merkittyjen asennuspisteiden telineet. Niiden välisen etäisyyden tulisi olla 0,6-1 metriä. Jos maa ei ole vakaa, siihen asetetaan puinen pohja.
  2. Jokainen jack on liitetty jalustalle.
  3. Räkit järjestetään aiemmin käytetyn merkinnän mukaan.
  4. Uniforkeja asennetaan ylempiin väärennettyihin muttereihin.
  5. Kantopalkit kiinnitetään univormuihin.
  6. I-palkit asetetaan kohtisuorasti I-palkkeihin, joiden askel on 40-50 cm.
  7. Aseta viitekulmat.
  8. Rivitetty laminoitu vaneri, joka pitää betonin asti täysin kovettunut.
  9. Vaakasuora vaneri tarkistetaan tasolla. Pintaan liittyvien epätasaisuuksien vuoksi säädä teline.

  Muotti on valmis. Voit asettaa vahvistusta ja kaataa betonia.

  Lattian irrotettavien muottien asennusvaiheet (video)

  Asennus irtotavarana

  Volumetrisen rakenteen avulla voit täyttää katon 20 metrin korkeudella, mutta tämä ei tarkoita sitä, että sen asennuksen periaate eroaa hyvin yksinkertaisesta rakenteesta.

  Aloittaminen on valmistella sivustoa. Alemmat liittimet on asennettu siihen, mikä säätää horisontaalisen rakenteen. Metsien vakaus riippuu asennustasosta.

  Kolmiulotteisten muottien asennus lattianrakentamiseen

  Alemmat liittimet ja telineet on kiinnitetty liittimiin. Lisäksi kaikki kerätään suunnittelijan perusteella tasolla.

  Lopussa on asennettu yläliittimet ja univormut, joihin palkit kiinnitetään. Sitten kaikki on sama kuin ensimmäisessä tapauksessa.

  Rakennustelineet ja muut irtotavarana käytettävät laitteet ovat erittäin kalliita. Siksi paras vaihtoehto olisi vuokrata rakennusyritys.

  Laattahyllyt

  Mitkä ovat teleskooppiset jalustat?

  Käyttämällä monoliittisen rakenteen mahdollistavaa tekniikkaa voit päästää rajapinnan päällekkäisyyksien ja paksuuden jättää nosturit raskaiden levyjen nostamiseen. Säästö teknologialla on erityisen tärkeä yksittäisten asuntojen rakentamisessa omilla käsillään.

  Tukijärjestelmänä käytetään laajaa teleskooppitelineiden telineitä, jotka on valmistettu puupalkkeista, jotka on asennettu nostolaitetyyppisiin metalliliittimiin. Levytetty laminaattilevy asetetaan päälle, joka toimii lattialle laastin ja sulkemislaitteiden paikalle teknisten aukkojen paikoissa. Tämäntyyppiset muottipohjat on suunniteltu toimimaan vaakatasossa jopa 5 metrin korkeudessa, betonin kerros jopa 400 mm.

  Metallisten tukielementtien rakenne

  Eri valmistajien tuotteilla on eri osat, mutta kaikki teleskooppipohjat muottiin koostuvat kahdesta putkesta. Ensimmäisellä on suurempi halkaisija, sillä on alhaalla oleva tuki, ja vastakkaiseen päähän on hitsattu tai kulunut sisäkappale (kiristin) kierteillä ja kiinnityspaikoilla. Reikää porataan sisäänvedettävässä putkessa koko pituudelta samalla etäisyydellä toisistaan ​​(askel 110-175 mm), toisesta päästä on myös varustettu alustalla, johon lautaspalkki tuetaan. Ennen telineen asentamista kierretyn suuttimen päälle kierretään erityinen mutteri tai kytkin, jonka jälkeen yläosa työnnetään. Putki on kiinnitetty haluttuun korkeuteen erikoisella sauvalla tai korvalla, kiinnitysrei'ien ja reikien kautta, mutteri tai kytkin toimii tukena. Jos telineessä ei ole jalustaa ja univormuja, ne on hankittava erikseen.

  Teleskooppiin kiinnitetyt telat levitetään valssaamalla: metallia, joka altistuu muovista muodonmuutokselle, tiivistyy ja tulee kestävämmäksi. Tukipultti on valmistettu pallografiittisesta raudasta, joka kasvaneiden muoviominaisuuksiensa ansiosta käyttää ohutseinäisiä osia, jotka toimivat iskukuormien alla. Joissakin rakenteissa kiristimet on suojattu kontaminaatiosta erityisillä hihoilla, joten teleskooppiset tukiputket tulevat avoimilla tai suljetuilla kierteillä. Pinnat maalataan nitro-emalilla tai jauhemaaleilla. Erilliset valmistajat, joilla pyritään lisäämään metallin korroosionkestävyyttä ja pidentämään muotin käyttöikää, tuottavat galvanoitua:

  • kiristimet;
  • korvakorut, leikkeet;
  • tukipultit ja kahvat.

  Koko alue

  Kahdesta osasta koostuvilla teleskooppipuomiin kiinnitettävät kotelot ovat pienin ja maksimipituisin. Sallittu kuorma ilmoitetaan teknisissä ominaisuuksissa kahdella luvulla, sitä korkeampi ylempi osa nousee, sitä pienempi paino, jonka rakenne pystyy kestämään. 20-30 cm: n korkeudelle, korkeintaan 3 m: n korkeudelle, käytetään tavanomaisia ​​telineitä, joiden pituus on 3,1-4,2 metriä ja joka on tehty halkaisijaltaan 60 mm: n putkesta ja jonka seinämä on 2 mm. Yläosa eri valmistajilta 48 tai 51 mm, metallipaksuus on yleensä 2,5.

  Työskentelyä 3-4 metrin korkeudella tai 30 - 40 cm: n enimmäismäärän pystyttämiseksi käytetään vahvistettuja tukia. Räkit, joiden pituus on 3,9 metriä ja joiden ala- ja yläosat ovat halkaisijaltaan 76 ja 60 mm: n putket (seinä 3 mm), kestävät kuorman yli 4000 kg. Yhden (vakiokoko) paino ei ylitä 20 kg, minkä ansiosta se voidaan asentaa ilman erikoislaitteita yhdellä tai kahdella henkilöllä. Soveltamisalaa ei ole rajoitettu lattiapäällysteiden tukemiseen, vaan on yleiskäyttöisiä tukia, joita voidaan käyttää myös missä tahansa rakentamisen tai korjauksen vaiheessa rakentamisen aikana:

  • alustoja tavaroiden vastaanottamiseksi korkeudella;
  • tukirakennetta rakennuksen horisontaalisten osien purkamisen yhteydessä.

  Lattiamuotojen asennus

  Valmistuneelle rakennustyömaalle asetetaan jalustat, niiden vakaa asento varmistetaan kääntökannattimien säätöllä. Rakenne, joka on muotoiltu teräsputki, jonka koko on 20x20x1,5 mm, ei ainoastaan ​​pidä jalustaa pystyasennossa vaan myös osan kuormasta. Leike nousee kokonaan ylös ja kun teleskooppisen säädettävän jalustan asennus kolmion jalustalle tehdään, se laskee ja korjaa tuen. Yläputken alustalle asetetaan unifork, jonka jälkeen osa ulottuu haluttuun korkeuteen ja kiinnitetään korvakkeella. Järjestelmän asennus jatkuu seuraavassa järjestyksessä:

  • pitkittäisten ja sitten poikittaisten palkkien asennus;
  • vaakasuoran tason valvonta;
  • tasoittaa muottipöytää säätämällä pystypintojen korkeutta tukipultilla;
  • laminoidusta vanerilattiasta.

  Lattiat, joiden paksuus on enintään 30 cm, täyttyvät useimmiten enintään 150 metrin päässä toisistaan. On kuitenkin mahdotonta antaa tarkkaa suositusta ilman perusteellista tutkimusta rakennushankkeesta. Laastin, raudoituksen, betonitehtaiden, työntekijöiden ja itse muottirakenteen painon lisäksi on otettava huomioon korkeus, jolla lattiarakenne rakennetaan. Monet yritykset tarjoavat potentiaalisille asiakkailleen maksuttoman laskelman. Virheiden välttämiseksi on suositeltavaa käydä ammattilaisille, jotta oikeat teleskooppitukiasetukset voidaan valita: ei ainoastaan ​​niiden määrä vaan myös niiden mitat.

  Hikinen laskuri, joka säästää sähköä. Se maksaa 2 kuukaudessa!
  Jokainen tarvitsee tietää tämän säästää rahaa!

  Räkit ovat lujia terästä ja ne on tarkoitettu toistuvaan käyttöön. Tarvittaessa voit ostaa käytetyn tuotteen sekä vuokrata sen (katso taulukko). Hinta riippuu putken pituudesta, halkaisijasta ja paksuudesta, pintakäsittelyn laadusta (galvanointi on kalliimpaa kuin maalaus). Lisäksi valmistajalla on arvo. Esimerkiksi Doka (Itävalta) tai PERI (Saksa) tuet ovat täysin sinkittyjä ja niiden hinta on 3700 ruplaa (3,1-4,2 metriä), ja voit ostaa kotimaisen tuotannon teleskooppiteline Gamma useita kertoja halvempaa.

  Materiaalikerroksen komponenttien hinnat:

  Myyntihinta, ruplat

  Vuokrahinnan kausi, hieroa.

  Lattiamuotojen asennus

  Lattian kaatopaikkojen asennus on melko monimutkainen ja erittäin vastuullinen prosessi, joka vaatii tiettyjä taitoja ja osaamista. Joskus itseasennukselle voi olla paljon materiaalia, mutta myös ylimääräistä aikaa. Oikean asennuksen lisäksi kaikki on laskettava ja valmistettava oikein.

  Rakentaminen päällekkäisyyteen on erittäin monimutkainen prosessi, joka vaatii jonkin verran kokemusta ja tietämystä tällä alalla.

  Laite ja asennuksen periaate

  Laite tarvitsee seuraavat työkalut ja materiaalit:

  1. Rakennustaso.
  2. Pultit.
  3. Nauloja.
  4. Kulmat.
  5. Suojukset, jotka on valmistettu vedenpitävästä vanerista, jonka paksuus on 20 mm.
  6. Levyt 40 - 50 mm paksuisista levyistä.
  7. Kattomateriaalina.
  8. Teleskooppiset jalustat tukeen.

  Asennettaessa rakennustyöt suoritetaan seuraavassa järjestyksessä. Ensin suoritetaan pylväiden lujitusholkin asennus, jonka jälkeen pilarijärjestelmä asennetaan kiinnittimellä kiinnittimiin tai ruuvien kiinnittimiin ja kiinnittämällä ripustimet. Pylväiden ankkuri, jotta se sopii yhteen edellä olevien rakenteiden kanssa, tuotetaan yläreunan yläpuolelle (40-50 cm riittää). Seuraava on sarakkeiden betonointi. minkä jälkeen palkkien tai palkkien pohjapaneelit asennetaan erityisiin loviin, ne asennetaan ja kalibroidaan avaruudutukien tai teleskooppisten tukien korkeuteen.

  Laitejärjestely päällekkäisyydestä

  Paikallisen jäykkyyden asennusrasiat suoritetaan jalustoilla. Kun katon sivupaneelit on asennettu ja yhdistetty vaakasuorilla ruuveilla, ne kiinnitetään pohjaan.

  Seuraavana vaiheena on telineiden asennus puupalkkeihin lattiamoduulille. Vedenpitävälle vanerille on levitettävä niitä. Kun raudoituskotelot ja ristikon tiivisteet on asetettu, tehdään betonitointi. Betoni on parempi purkaa, kun betoni on saavuttanut irrotusvoiman. Rakenteen purkaminen toteutetaan päinvastaisessa järjestyksessä.

  Koostumus ja tyypit

  Seuraavat koostumukset: poikittaiset palkit, teleskooppitelineet, pystysuorat suojat ympärysmitta, kilvet palkit. Suunnittelu kiinnitetään solmuilla.

  Muottien päälle päällekkäisyyttä kotimaisen tuotannon suosituin yhtenäinen. Seinämuotit koostuvat paneeleista, joiden leveys on 300 - 1800 mm, lattian korkeus sekä viimeistelypaneelit - kulma ja pää. Suojus koostuu pystysuorista ristikoista, vaakasuorista palkkeista ja metallikannesta. Monoliittisen päällekkäisyyden asennus toteutetaan huoneen seinien rakentamisen ja tarvittavan alkuvoiman muodostamisen jälkeen. Rakenne asennetaan teleskooppisiin telineisiin, vahvistavat silmät pinotaan kahdessa tasossa, betonointi suoritetaan.

  Rakenteen asennusjärjestelmä monoliittisen päällekkäisyyden alla

  Laaja-alainen laite on valmistettu ns. Paksuista lattiapäällysteistä, joka koostuu joukosta modulaarisia elementtejä, jotka mahdollistavat rakenteen rakenteen jopa 5,6 metrin korkeudeksi, pituudeltaan jopa 12 metriä ja korkeudesta pysäköintitasosta 10 metrin korkeuteen. Strippaus tehdään vähentämällä korkeutta pöydän tuet. Tulevaisuudessa rakennus kääntyy katon alle ja siirretään toiseen paikkaan. Uudelleenkorjaus ja asennus suoritetaan ristikkopalkilla "ankan nenä".

  Jos et halua käyttää puu-vaneria, voit käyttää luotettavia metallisuojuksia lattiapaneeleina. Ne ovat sileät ja tasaiset, joten ne sopivat mahdollisimman lähelle toisiaan ja ovat paljon vauhdikkaampia.

  Katso myös: Betonin kovettumisen prosessi

  Jos rakennus tehdään kaksikerroksisessa talossa tai sen yläpuolella, varmista, että jätät aukon siinä vaiheessa toiseen kerrokseen ja sen jälkeen. Sama suositellaan kellarille.

  Harkitse asennuksen suosituimmat tyypit ja ominaisuudet.

  Yleislaite

  Tämän tyyppinen rakenne mahdollistaa leveyden, pituuden ja paksuuden rakenteen. Tämä johtuu siitä, että kaikki rakenteelliset elementit on asennettu toisiinsa, niillä on suuri lujuus ja huomattava kestävyys. Yleensä malli koostuu tällaisista laakerielementeistä:

  • H20-kompakti palkit, joita käytetään luomaan päällekkäisyydet;
  • liukuvat jalustat, joissa on sisäänvedettävät sauvat, teräsrungot ja irrotettavat päät (tukevat ja haarukat);
  • "Falling" pään, joka tarvitaan vain tämän telineen laskemiseen 10 cm: n etäisyydeltä.

  Ylivirtalaite suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

  Lattian asennusjärjestelmä: 1. Kehys. 2. Stand. 3. Risti. 4. palkki h = 160 mm. 5. palkki h = 140 mm. 6. Vaneri.

  1. Irrotettavat päät, mukaanlukien "putoavat", asennetaan telineiden päälle, jotka on kiinnitetty suunnitelma-asentoon jalustan välisellä etäisyydellä, minkä ansiosta se saa aikaan tarvittavan tilavuuden.
  2. Telineiden irrotettavat päät on asennettu pituussuuntaisiin laakerointipalkkeihin, jotka ovat poikittain, ja suojat on asetettu päälle tai vain levyihin.

  Jatkuvien "pudotuspäiden" poistaminen putoaa alas (6-10 cm - versiosta riippuen), minkä seurauksena koko järjestelmä taipuu hieman. On mahdollista suhteellisen helposti vapauttaa yksittäiset poikittaiset ja pitkittäiset palkit ja tarvittaessa purkaa lattian muottipesät. Useimmiten laskevien päiden laskeminen suoritetaan väliviptien poistamiseksi sen jälkeen, kun lattiarakenteen betoni on saanut riittävän lujuutta.

  Tärkeimmät ominaisuudet

  Tämän muodon piirre on ensinnäkin se seikka, että telineen irrotettava pää pystyy välittömästi pitämään kaksi päällekkäisyydellä asetettua palkkia, joita voidaan helposti siirtää pitkin tätä päätä, joten muotoa voidaan käyttää mihin tahansa lattiapinnoitteisiin. Jalustat ovat itsessään pysyneet melko vakaina, ja niiden välissä olevat poikittaiset ja pitkittäiset palkit voidaan asentaa etäisyyksiin, jotka täyttävät tulevan kuorman vaatimukset. Suurille kuormituksille etäisyyden pitäisi olla pienempi, ja pienempiin kuormituksiin ja ohuempiin kerroksiin pystysuorat ja ylhäältä päin kulkevat kulmat voivat kasvaa.

  Tämä muotoilu käyttää puupalkkeja H20. Ne on valmistettu erittäin vahvoista kuusista ja niillä on I-palkin muoto, melko vakaa ja leveät hihnat. Kompakti muoto antaa palkin vakauden ja kestävyyden, ja viisikerroksisen liimauksen ansiosta yleinen jäykkyys kasvaa voimakkaasti. Vaikka kynnet olisivat nauloja reunojen ympärillä, säde ei halkeile. Tarvittaessa sitä voidaan leikata missä tahansa paikassa, jopa vinossa: se ei vähennä lujuusominaisuuksia.

  Järjestelmän asennus

  Tämä katto katto kattoihin. Tämän järjestelmän tärkein etu on se, että se käyttää kaikkia tällä hetkellä tunnettuja horisontaalisia muottityötekniikoita, mikä puolestaan ​​mahdollistaa neljän erilaisen muottijärjestel- män järjestämisen.

  Katso myös: Talotekniikan rakentaminen vaahtolohkoilta

  Näiden järjestelmien yhdistelmän ansiosta voit minimoida pinta-aihion kussakin tapauksessa. Irrotettavien päiden avulla käytettävien telineiden käyttö jättää vain erilliset välitelineet nopeutetulla purkamisprosessilla, mikä säästää aikaa ja rahaa.

  H20: ta käytetään laajalti puupalkkeihin, jotka on tarkoitettu laitteelle metallipylväillä, joiden pää- ja sivupalkit ovat "putoavan" pään käsin. Tuloksena on yleinen muottirakenne lattioille.

  Suojukset ja palkkien rakentaminen

  Sovellus on löytänyt myös alumiiniseoksista valmistetut kansielementit. Tällainen järjestelmä koostuu kattopalkkeista, tukipuista, joissa on "putoavat" päät ja muottipaneelit. Kattoon ulottuvat pitkittäiset palkit tukien akseleilla ja suojilla voivat olla erikokoisia. Laattoja voidaan asentaa manuaalisesti, mukaan lukien erilaiset suljetut tilat, joissa on pienet kilvet.

  Pyörivällä päällä varustettu muotoilu mahdollistaa vapaasti valitun muottien kattojärjestelmän. Tällaista mekanismia voidaan käyttää lattiarakenteen voimakkaan katkaisemisen tai erojen lattiamateriaalien kanssa. Samansuuntaisia ​​pituussuuntaisia ​​palkkeja asetetaan tavallisiin telineisiin, joissa on kääntyvä tai "putoava" pää, ja poikittaiset pultit on järjestetty alempien hihnojen suuntaisesti. Tämän ratkaisun avulla voit vapaasti valita peittoalueen. Poikittaisten palkkien asennuksesta riippuen rakenne (kilvet tai levyt) voidaan sijoittaa sekä pitkittäispalkkeihin että niiden väliin.

  Järjestelmä, jossa on toissijaisia ​​liukupalkkeja

  Tarvittaessa voit käyttää ylimääräisiä pituussuuntaisia ​​palkkeja, jotka vähentävät huomattavasti kuormitusta päällekkäisyydestä.

  Alumiinista valmistettu kattorakenteinen järjestelmä on perinteisen järjestelmän päivitetty versio. Räkit, joissa on "putoava" pää, pitävät kuorman päällystyskilvestä myös silloin, kun kyseessä on yksipuolinen kuormitus ilman tukien taivutusta. Vaihtoehtoisesti on mahdollista käyttää muotoiltua järjestelmää suurikokoisille suojille, jotka ovat riippuvaisia ​​suoraan pääpalkkien hyllyihin, mikä mahdollistaa suojien helppoon asentamisen ja purkamisen. Levyjen valikoima on 15 ja 30 cm: n välein, mikä mahdollistaa muotoilun optimaalisen muotoilun huoneen kehän ympärillä pienimmillään. Tällainen rakentava ratkaisu mahdollistaa tiukan sovituksen kattoon ja kiinnittimen kiinnittämisen siihen. Tarvittaessa on sallittua käyttää pitkittäisiä kolmimateriisia palkkeja, mikä vähentää merkittävästi tarvittavia telineitä ja yksinkertaistaa niiden asennusta huomattavasti katon alle.

  Drop Head Device

  Tämä malli on yleismaailmallinen, se sisältää kattopalveja, joissa on kattopaneeleja ja pitkittäisiä palkkeja ja "putoavia" päitä. Palkkien asennus suoritetaan "putoavilla" päillä, jotka on ennalta kiinnitettävä tukipylväiden liukuportaiden kärkeen. Jalustatelineet antavat vakauden kantavissa ristikkorakenteissa, jotka on kiinnitetty "putoaviin" päihin. Muottipaneelit asetetaan jo koottuun tukirakenteeseen. Asettelu suoritetaan nopeasti sekä ristissä että pitkittäissuunnassa. Tällaisen ratkaisun etuna on ennen kaikkea mahdollisuus varhaiseen purkamiseen. Räkit, joissa on "putoava pää" samanaikaisesti, säilyttävät jatkuvasti irrallaan olevan päällekkäisyyden. Tällä hetkellä irrotettavat paneelit voidaan asentaa vierekkäiseen tarttujan varasuppoihin.

  Muotti voidaan irrottaa vasta sen jälkeen, kun katto on kaadettu ja kuivunut, mutta ei ole välttämätöntä poistaa muottirakennetta kerralla, mutta vähitellen.

  Laatoitus: asennusohjeet

  Lattiamuotojen asennus voi vaihdella eri parametreissa, jolle on tyypillistä tuotetyyppi ja työn erityispiirteet. Tässä artikkelissa tarkastellaan lattiatyyppien muotoilua sekä kuvailla yksityiskohtaisia ​​asennusohjeita.

  Sisällysluettelo:

  Tyypit tuotteiden päällekkäisyydelle

  Kaikki työt rakennuksen lattiamallien asennuksessa, jotka on tarkoitettu rakennusten tai talojen rakentamiseen monoliittisesti. Työn suorittamisessa on tärkeää noudattaa sääntöjä ja suosituksia rakenteen lujuuden ja vakauden varmistamiseksi. Harjoitteluasennustekniikan olisi oltava työntekijöiden tai alan asiantuntijoiden tehtävä.

  Ennen asennuksen aloittamista on tärkeää tarkastella tämäntyyppisten tuotteiden parametreja ja tyyppejä. Tällaisia ​​malleja ovat:

  • metsissä;
  • muottien kuoren telineet;
  • irtotavarana;
  • teleskooppihyllyillä.

  Teleskooppeihin, jotka on valmistettu teräksestä, käytetään muottia, kun katon korkeus on enintään 4,6 metriä. Rakennettaessa suurempaa korkeusrakennetta on tärkeää levittää irtotavarana olevia muottilaatuja. Tällöin asennus on tarkoitettu päällekkäisiksi monoliittisiksi, teräsbetonista, jonka korkeus on 20 metriä ja paksuus 70 cm. Tämäntyyppiselle muottilaitteelle on välttämätöntä käyttää pystysuoria telineitä, liittimiä, liittimiä, ristikkorakenteita ja muita liitäntäelementtejä. Kaikki asennus- ja purkutyöt eivät ole monimutkaisia.

  Kaavion teleskooppisen päällekkäisyyden asentamisen ominaispiirteet kiinnittävät jalustan jalustaan, joka tukee koko rakennetta. Samanaikaisesti asennustekniikka toteutetaan erityisillä suojuksilla. Ne on valmistettu vanerista, jolla on vedenpitävät ominaisuudet. Itse asiassa vanerin suojat ovat kiinteitä esineitä muottien kokoonpanoon.

  Erilaisia ​​rakennustöitä tehdään kiilametsissä, joita käytetään kerrostalon kerrosten asentamiseen. Niitä voidaan käyttää muihin tarkoituksiin, mutta vanerin sijaan telineet asetetaan niihin ja tikkaat ovat kiinteät, mikä on tarpeen työntekijöiden nosta- miseksi. Kiilametsissä on prototyyppisuunnittelu, joka koostuu telineistä, jotka ovat vaakasuoria ja pystysuoria. Ne voidaan liittää eri kulmiin, mikä mahdollistaa laadukkaiden töiden tekemisen vaikeissa kohteissa.

  Kattorakenteiden kattoprofiilin asennus tekniikka on asentaa runkorakenteinen rakenne. Tämä menetelmä eroaa edellisestä siinä, että telineiden yhteyden muunnos on tehtävä levytekniikalla. Tämä mahdollistaa yhden tasoisen asennuksen yhdestä neljään osaan 1 kulhossa.

  Palkin katon massiivikokoonpanon ominaisuudet

  Kattorakenteiden asennuksen tekniikka edellyttää betoniterästen palkkien käyttöä. He suorittavat rakennuksen pääkuormituksen. Siksi muotti on tärkeää paitsi lattialle myös useimmille palkkeille. Työt tulisi aloittaa sarakkeiden asennuksen jälkeen.

  Ensinnäkin palkit on asennettu erityisiin uria, jotka sijaitsevat sarakkeiden muottirakenteessa. Tämän jälkeen voit aloittaa teleskooppisten telineiden asentamisen, mutta on tärkeää muistaa sallitut korkeudet. On suositeltavaa asentaa kaikki tukielementit jalustoihin, jotka on kiinnitetty pultteilla, mikä lisää sädekimpun vakautta.

  Seuraavaksi jatketaan muottipintojen asentamista, jotka ovat tärkeitä kiinnittämään toistensa ja pohjan välissä erityisten kiinnittimien avulla. Lisäosaa vahvistamisesta on puupalkkien lattia. Niiden alapuolella on myös tärkeää asentaa teleskooppitelineitä lattiamateriaaleihin. Työn lopullinen vaihe on paneelien asentaminen muottien sivuille ja vahvistuskotelon sijoittaminen. Tällöin on lisäksi tarkistettava seuraavat näkökohdat:

  • lopullinen muottien yhdenmukaistaminen;
  • lattiapalkkien ja muiden elementtien tason tarkistaminen;
  • luodaan sags tai taipumien läsnäolo, jotka ovat tärkeitä eliminoimiseksi.

  Rakenteiden asennus ilman monoliittisia palkkeja

  Tämän tekniikan muotin asennusjärjestelmää voidaan verrata asennuksen ominaisuuksiin palkkikattoon. Tämä menetelmä on kuitenkin yksinkertaisempi, koska ei ole tarpeen asentaa muita aidoja, jotka on tarkoitettu monoliittisten palkkien valaisemiseen. Sinun tulisi olla tietoinen siitä, että muottien kokoamiseksi on tärkeää noudattaa vaatimuksia ja sääntöjä, jotka määräävät tukien asennusetäisyyden.

  Asiantuntijat suosittelevat näiden sääntöjen noudattamista määrittelemällä lattian paksuuden ja etäisyyden:

  • Asennusvaiheen tulisi olla korkeintaan 2 metriä, jos katon korkeus on enintään 230 mm.
  • Lattialle 28 cm paksua askelta 1,7 metriä.
  • Jos päällekkäisyydellä on noin 320 mm, on suositeltavaa asentaa telineet puolen metrin välein.

  Asennuksen aikana sinun on muistettava, että edellä kuvattujen telineiden välinen etäisyys on maksimaalinen. Sen vuoksi on suositeltavaa hieman vähentää tukien välistä nousua. Vaneria, muovia ja muita rakennusmateriaaleja voidaan käyttää kattorakenteiden suojana. On tärkeää tietää, että hyvälaatuisen pinnan saamiseksi on tärkeää käyttää laminoituja tuotteita. Jos aiot käyttää vaneria, on tärkeää, että se on kosteutta kestävä.

  Muotoon vaahtolevyn asennuksen ominaisuudet

  Tässä asennusohjelmassa on joitain vivahteita, jotka on tärkeää muistaa asennettaessa muottirakenteita. Suunnitteluohjelma on suunniteltu tiettyihin onteloihin, jotka on tarkoitettu teräsbetonipalkkien muodostukseen. Tämä vähentää työn määrää. Samanaikaisesti kaikissa muottipesän yksityiskohdissa on erityisiä niittejä, joiden kautta voit sijoittaa erilaisia ​​viestintää, kuten jätevesiä, vesihuoltoa, sähköä.

  Likimääräinen kaavamallin luominen monoliittisesta päällekkäisyydestä laajennetusta polystyreenistä ei aiheuta tiettyjä vaikeuksia, joten prosessiin voi osallistua 2 tai 3 henkilöä. Asennusteknologiaa on suositeltavaa aloittaa telineiden ja tukipalkkien asentaminen.

  On tärkeää tietää, että palkkien suunta on kohtisuorassa suojien ja rei'itetyn metalliprofiilin asemaan, mikä mahdollistaa kantokyvyn lisäämisen. Jos tarvitset tarvittavat tiedonsiirrot muottien läpi, voit leikata aukon seinään ja on tärkeää tiivistää liitosalue.

  Purkamisen ominaisuudet

  Rakenteiden purkamisen parametrit voivat riippua useista tekijöistä, jotka määräytyvät joidenkin sääntely- ja hankekohtaisten asiakirjojen perusteella. Tässä tapauksessa määräajat riippuvat joistakin tekijöistä:

  • käytettyjen betonimerkkien;
  • asennusvaiheen toteutusaika;
  • paksuus ja päällekkäisyyksien parametrit.

  Kesäaikaan on yleensä mahdollista poistaa muottipesä 3 tai 4 päivän kuluttua, mutta on suositeltavaa jatkaa rakennustyöt vasta 3 viikon kuluttua. Talvella betonin kuivumisaikaa pidennetään, mikä riippuu märästä ja kylmästä ilmasta. Materiaalin purkamisen ydin on yksinkertaisin osien purkaminen. Jos rakenteessa on erityiset putoavat päädyt, purkamisprosessi yksinkertaistuu huomattavasti.

  Myös tällaisten osien käyttö mahdollistaa työn osittaisen toteuttamisen, mutta ehkä samanaikaisesti kattoprofiilin poistamisen, jonka valokuvia voi nähdä tällä sivustolla. Määritä rakenteen poistamisen aika, jos lasket betonin voimakkuuden, indikaattori siitä, mikä on 70 prosenttia.

  Kuviota päällekkäisyydestä: vaiheittaiset ohjeet

  Tässä tilanteessa tarkastelemme monoliittisten lattian muottirakenteiden rakennetta. Niitä käytetään usein nykyisessä rakenteessa. Jos työn aikana työskentelee korkealaatuisia materiaaleja viimeisimmän teknologian avulla, se vähentää rakenteen painoa, kuormitusparametreja, jotka vähentävät rakennusjätettä.

  Korkealaatuinen työteho takaa puun oikean asentamisen, kun kaikki jalat täyttö ja muodostus eivät ole vaikeita prosesseja. Rakennuttajat yleensä käyttävät useampia vaihtoehtoja muottien käytölle, joista osa tarjoaa valmiin rakenteen hankkimista, kun taas toiset haluavat tehdä kaiken omilla käsillään.

  On tärkeää tietää, että lattialaatan muotti on valmistettu tällä menetelmällä: runko on koottu pystysuorista pylväästä, jotka kiinnitetään yhteen erikoispalkkien kanssa. Ne ovat kohtisuorasti naulattu poikkipalkkiin, johon vanerilattia on asetettu. Se on laminoitava ja kosteudenkestävä, joka muodostaa muotin pohjan. Työlle on välttämätöntä valmistaa seuraavat materiaalit:

  • tukipylväät, jotka ovat tankoja, joiden leikkaus on 120 x 120 mm 150 x 150 mm;
  • puupalkki ja ristipuutavara - on leikattu levy, jonka poikkileikkaus on 160-180 x 50 millimetriä;
  • joka on levy, jonka paksuus on 3 cm;
  • lattiapinnoitetta, käytetään vedenpitävää vaneria, jonka paksuus on 1,8 cm.

  Tällaisia ​​töitä varten ei ole välttämätöntä hankkia kalliita havupuita, mikä on hyvin epätaloudellista, joten on olemassa useita vaihtoehtoja:

  • käyttää sahatavaraa, joka on tarkoitettu ristikkojärjestelmään;
  • käytä aiemmin käytettyjä tuotteita, joita aiemmin käytettiin rakennusalalla;
  • mieluummin materiaaleista, jotka on valmistettu huonolaatuisista puulajeista, esimerkiksi havupuusta.

  Tehtävän suorittamiseksi on tarpeen laskea katon muotti, nimittäin asentaa tarvittava määrä tukiaineita, jotka ovat seisontatuet. Joten, kun asennat muottien, on tärkeää harkita vaiheet sijoittaa telineeseen. Kaikki parametrit ja etäisyydet määritettiin tässä artikkelissa.

  Askel askeleelta ohjeet asennukseen:

  1. Kun otetaan huomioon päällekkäisyyden paksuus, lasketaan uudelleen palkkien väliset askelmat, jolloin ne muodostavat ensimmäisen rivin. Tätä varten sinun täytyy ohjata pituussuuntainen palkki erikoisuraan kynsien avulla tukipylväiden yläpäähän. Puolikanavan likimääräinen syvyys tulee olla yhtä suuri kuin palkki. Tämä antaa tarvittavan kuorman tukeen. Kiinnitä sitten pitkittäispalkin päät seinään.

  2. Samalla tavalla on tarpeen muodostaa toinen rivi muottiin. Rakenteen pohjan tulee olla vahva ja sileä. Tätä varten on suositeltavaa laittaa levy tukien alle, joiden paksuus on noin 5 cm.

  3. Pitkän palkin suhteen kohtisuoraan kiinnitämme poikittaisen palkin, jonka kiinteä etäisyys on 60 cm. Seuraavaksi asennamme tukipylväitä, joiden pystysuuntaus tarkistetaan laskuviivan avulla.

  4. Samaa tekniikkaa varten sinun on asennettava jäljellä olevat rivit luodaksesi puitteet halutuille parametreille.

  5. On tärkeää tasata vaakasuorat palkit rakennustasolla, kun taas telineiden korkeus on helppo säätää.

  6. On tärkeää, että kaikki jalustat kiinnitetään toisiinsa kiinnittämällä. Ne voidaan kiinnittää kynsillä, ja niiden aseman on oltava lävistäjä. Tällöin sinun on varmistettava, että telojen koko runko on tarpeeksi vahva ja luotettava jatkotyöskentelyyn.

  7. Tämän jälkeen ristikkopalkkiin asetetaan vaneri, jonka levyt on sovitettava tiiviisti yhteen ja liitokset on sijoitettava palkkiin. Eri aukkoja ja aukkoja nivelten ei pitäisi olla.

  8. Päällekkäisyydet ovat tärkeitä pidättäytyä pakastamisesta. Tällöin on kehyspisteen päälle asennettava esimerkiksi hiilihapotettu betonilohko. Tiiliseinien kohdalla on tarpeen asettaa neljä tiilimuurausta, joiden paksuus on 12 cm. Suosittelemme myös lämmittämään ulkopinta vaahtomuovilla.

  9. Valmista sitten vahvistuksen runko, tarvittaessa tarve tehdä reikiä viestintään.

  10. Me täytämme betoniratkaisun. 20 vuoden jälkeen on suositeltavaa irrottaa muottipesä.

  Erityyppisten lattialementtien asennusjärjestelmä edustaa suurta työmäärää, jonka toteuttaminen vaatii valtavia kustannuksia. Tietenkin muotti voidaan rakentaa omin käsin, tai voit ostaa uuden rakenteen. Tällöin kaikki kustannukset ovat samat. Rakennemallin ymmärtämiseksi suosittelemme videon katsomista artikkelin lopussa esitetyssä katto-muottirakenteessa.