Kasa ja pilarin perustukset

Halpa kasa ja pylväspohja ovat ihanteellisia kevyille rakenteille. Niiden kustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin tavanomaisten nauhojen perustukset (jos liuskajohdon tai laattasäteilyn kustannukset voivat olla jopa 40% rakennuskustannuksista, sitten pylväs- tai paalunrakennuksessa - 14-18%).

Halvin, mutta myös heikoin ratkaisu on pylväsperusta. On suositeltavaa käyttää enintään 6x6 m: n rakennuksissa. Maaperä, jolla on taipumus horisontaalisiin muutoksiin - argumentti pylväspohjaa vastaan, on taattu johtavan pilareiden vääristymiseen. Liikuteltavissa epävakaissa maissa on suositeltavaa käyttää paalusäätiötä. Se on kalliimpaa pylvästä, mutta se soveltuu monille maaperille: hiekasta kallioon.

Pilarin perusta: materiaalien ja työn kustannukset

Harkitse talon 6x6 pilarien säätiön kustannukset. Tämä rakenne tarvitsee 14 tukipistettä, joista jokaisen tulisi olla 4-6 raudoitettua betonia.

Yhden korttelin hinta, riippuen betonin koosta ja merkistä, vaihtelee 700-2000 ruplaa. Jätettyjen lohkojen purkaminen edellyttää, että ne vaativat kuorma-auton nosturin palvelut (700 ruplasta tunnissa). Lisäksi sinun on käytettävä rahaa ns. Poraukseen - seinät, jotka sulkevat alitilan. Halvin versio on 20 senttimetrin levyt, jotka on kyllästetty vedenpitävillä ja palonestoaineilla. Useammin harmaat ovat kiveä tai tiiliä. Lisäksi sinun on käytettävä rahaa bentoniin (75 ruplaa litrassa) ja kateaineita (noin 250 ruplaa yhtä arkkiin kohden), jota käytetään vedenpitävään säätöön.

Säätiön kokonaishinta ilman työtä on 120-150 tuhatta ruplaa.

Urakoitsijoiden ehdotukset ovat jonkin verran kalliimpia: pylväspohjan työn kustannukset nousevat 150-180 tuhanteen ruplaan. (palveluiden arvioidaan olevan 30 tuhatta ruplaa taloon, jossa ei ole sisäistä väliseinää ja 36 tuhatta ruplaa "viiden seinän" osalta).

Pile perustus: työn kustannukset

Pahaavat paalut

Jos puhumme kyllästyneiden paalujen perustuksesta (kun porakone on muodostettu suoraan porakoneeseen, käytetään asbestisementtiputkia, pahvia ja kateaineita muottiin), niin urakoitsijat tarjoavat hintoja 3,8-5 tuhatta ruplaa. 1 juoksumetriä kohti tai 2,5-3 tuhatta ruplaa. 1 paalille

Poraamattomat paalut voidaan sijoittaa itsenäisesti käyttäen betonia M 200 (noin 2,5 tuhatta ruplaa 1 kuutiometriin), asbestisementtiä ilman paineputkia (noin 200 ruplaa lineaarimittareita varten), rosteriraudoitus (noin 50 ruplaa 1 m) ). Se maksaa myös betonipumpun palvelut (noin 1,5 tuhatta tunnissa).

Kierrä paalut

Rungon rungon pohja olakkeessa on vain rakennusorganisaatio. Tämä säätiö on melko vaikea laskea, valita oikeat paalut ja ruuvipillojen asentaminen tarvitsevat erikoislaitteita.

Urakoitsijat ehdottavat säätiötä ruuvipinoille 6x6 "avaimet käteen" talossa 50-65 tuhatta ruplaa kohti. Tähän hintaan sisältyy kokonaan koottu paalu (pääpanta, pylväsrunko, terän kärki), metalli tai puu paalujen sitomiseen sekä asennus.

Pile-ruuvi-pohja

Paaliruuveja perustetaan yhä useammin tänään esikaupunkiseudun rakennusten rakentamisen aikana.

Tämä johtuu suunnittelun valmistuksesta ja riippumattomuudesta kaudesta - on mahdollista rakentaa jopa keväällä korkeassa vedessä, jopa syksyllä matalassa vedessä.

Sen laite on hyvin yksinkertainen eikä se ole riippuvainen betonin merkistä ja säätiön syvyydestä.


Hyödyt ja haitat ruuvirakenteesta

Tämäntyyppisen säätiön suosio selittyy seuraavilla eduilla:

 • Rakentaminen voi tapahtua melko vaikeissa olosuhteissa - rinteessä, mäkisellä helpotuksella, alueella, jolla on korkeat pohjaveden pinnat lumen sulamisen aikana, sekä paikoissa, joissa on laitoksia tai kantoja, jotka ovat peräisin juuriltaan juurtuneesta maasta;
 • alhaiset rakennuskustannukset johtuen betonityöhön liittyvästä konkreettisesta työstä, joka liittyy muottien rakentamiseen, betoniliuoksen valmistamiseen ja kaatamiseen, sekä tarve noudattaa betonin huoltoa koskevia vaatimuksia vahvistetun jakson aikana;
 • universaalisuus - tämäntyyppinen säätiö soveltuu erinomaisesti kaikkiin matalarakenteisiin rakennuksiin riippumatta niiden tarkoituksesta ja suunnittelusta, ja se on luotettava perusta ainakin hirsitalolle, ainakin kehysrakenteelle, ainakin vaahtolohkojen rakentamiseksi;
 • erinomainen kantavuus - ruuvipallot kestävät melko suuria kuormia ja mahdollistavat rakennusten jopa kolme kerrosta;
 • kestävyys - säätiö kestää vähintään 75 vuotta.

Tälle mallille ei ole käytännössä mitään epäkohtia, lukuun ottamatta sitä, että pystytään rakentamaan kellari tai kellari. Jos suunnittelet kellarilaitetta, sinun on tarkasteltava muun tyyppisiä alustoja.


Toimien järjestys

Kun rakennat tämäntyyppistä perustusta, tarvitset useita ihmisiä kiristämään paalut, mittaustyökalun paalukentän merkitsemiseen ja kaikki, mitä tarvitset leikkaamaan paaluja ja sitomaan ne paalukorkilla. Työtä jatketaan seuraavan suunnitelman mukaisesti:

 1. Geologinen etsintä tehdään alustavasti rakennustyömaalla maaperän olosuhteiden määrittämiseksi ja sen ymmärtämiseksi, kuinka syvälle maaperän kerrokset ovat riittävän kantokykyisiä ja joilla paalut kannatetaan.
 2. Tämän jälkeen tehdään hanke, joka sallii paalujen määrän määrittämisen maaperään siirrettävän kuormituksen mukaan rakennettavan rakenteen ja alueen alueen mukaan.
 3. Pallokenttä piirretään, jonka jälkeen se suoritetaan luonteeltaan maahan ja merkinnän jälkeen jatkaa paalujen kiertymistä.

Tämä prosessi vaatii hyvän fyysisen muodon ja jonkinasteisen kätevyyden ylläpitää kierretyn kasa pystysuorassa asennossa, jotta vältetään akselin poikkeaminen lasketusta sijainnista.


Maaperän kantavuuden tarkistaminen ja paalujen määrän määrittäminen

Maaperän rakenteen selkeyttämiseksi paikan päällä ei ole välttämätöntä turvautua erikoistuneen organisaation palveluihin. Voit tehdä sen itse tekemällä testiäänen, jonka avulla voit määrittää pohjaveden syvyyden ja pohjaveden korkeuden, tehdä kaivon tai kaivata reiän haluttuun syvyyteen.

Vaihda sarakepohja ruuvipilareilla.

Merkittävällä käyttöjaksolla tai väärin tehdyillä pylväillä rakennus alkaa rullata, "kävellä". Tämä johtaa seinien tuhoutumiseen, elämästä tulee vaarallisia perheenjäsenille. Ihanteellinen ratkaisu runko-, paneeli-, puoli-, puikoille, pilkottuja, paneeli talot on korvaaminen sarake säätiö paaluilla ruuvikiinnitteiset.

Tätä varten riittää upottaa ruuvipallot olemassa olevien seinien välittömässä läheisyydessä, nostaa rakennusta, kiinnittää korkit metallisella rullalla, laskea asuminen uudelle säälle, koristella julkisivuja väärällä jalustalla.

Tekniikka perustapilarien korvaamiseksi ruuvipilareilla

Alkuvaiheessa on tarpeen suunnitella korjausbudjetti, koska työ vaatii työkaluja ja laitteita. Kustannukset ovat melko kalliita hankkia hitsaus-, liittimet, pora (vähintään 2 kW), vähennysventtiilijä, joten voit ostaa vain osan määritetyistä työkaluista kotitalouden jatkokäyttöön, vuokralaitteisiin, joita kotitalous ei yleensä vaadi.

Esimerkiksi poraus on hyödyllinen kaivojen / kaivojen poraamiseksi, vaihteistoa tarvitaan vain paalujen nopeaan ruuvaukseen. Hitsausta tarvitaan aidan rakentamiseen, voimakkaita liittimiä ei todennäköisesti tarvita lähitulevaisuudessa.

Pylväsperusta korvataan useassa vaiheessa:

Ruuvipillojen asennus

Koska tekniikka soveltuu vain hirsimökkeihin, paneeli / runko, puoli-puiset, paneelitalot, halkaisijaltaan 160 - 108 mm.

Pituus määräytyy koettelemalla:

 • voidaan tilata asiantuntijoilta - SVS: t ruiskutetaan manuaalisesti, kun jäätymisaste ylittyy, kiristysvoima ohjataan, kun se saavuttaa laakerikerrokset, se kasvaa dramaattisesti
 • osta stackable SLS (cast tip) - ruuvaa paalun itsenäisesti jossakin määrin suunnittelumerkkiä 4 - 3 paikkaa, määritä laakerikerroksen syvyys itsenäisesti (kasa puretaan mittauksen jälkeen)
 • hitsata CBC itsenäisesti - kuten edellisessä versiossa, kestää enemmän aikaa, hitsausta vaaditaan jo tässä vaiheessa

Jokainen kasa on haudattu määritettyyn säiliöön eikä "juuri jäädytyksen merkkialueen alapuolelle".

Määrä lasketaan

Pohja lasketaan laakerin kapasiteetin, syvyyden ja GWL-tason mukaan. Helpoin tapa selvittää valmistajan sallitut käyttökuormat on laskea rakennuksen yhteenlasketut kuormat (lumi + käyttö + tuuli + rakenteellinen), jaa viimeinen luku ensimmäisenä. Esimerkiksi jos tiimi ladataan runkorakennuksesta 30 tonnia, jokainen SVS voi kestää 4 tonnia, silloin on parempi olla turvallinen, sijoittaa 10 paalua.

Pile-kentän suunnittelussa sinun on harkittava:

 • SHS on asennettava kulmiin, väliseinien / seinien risteyksissä
 • kun valitaan grillata kanavasta, paalujen taso ei saa olla yli 2,5 - 2 m (3 m:
 • Rakojen pohjan keskellä olevien paalujen upottamisen tulee avata lattia tai erillinen osa

Pallot, joissa on valettu kärki, ovat kalliimpia, mutta terät on taattu, ettei niitä leikata kiven ollessa upotettuna. Tehtaan korroosionkestävää käsittelyä täydennetään parhaiten värjäyksellä erityisillä yhdisteillä. Valmistajat käyttävät usein kylmää galvanointia, putoavat putkista jo syvyydessä.

Ruuvintamenetelmät

Tehokkaimmat ruuvipallot upotetaan erikoislaitteisiin, joiden vuokra on kallista. Perinteinen käsin tapahtuva ruuvaaminen seinien lähellä on mahdotonta. Siksi käytetään kahta menetelmää:

 • yksi vipu
 • sähköporaa vaihdelaatikon läpi

Ensimmäisessä tapauksessa yksi työntekijä ohjaa pystysuoraa SHS-tasoa magneettisella pohjalla, toinen kääntää pölkyn vivulla 180 astetta ja siirtää putken alkuperäiseen asentoonsa.

Toisessa versiossa koukku asetetaan paaluun, johon on kiinnitetty vaihteisto (esimerkiksi GUPU: n suurennusluku, jonka suhde on 1/60), pora. Sen jälkeen paalu nousee pystysuoraan asentoon, sähkötyökalu on mukana verkossa.

Uusin tekniikka on kätevää asennettaessa paaluja rakennuksen sisällä, jossa on puretut lattiat. Avain maksaa 7-5 tuhatta, mikä on paljon halvempaa kuin erikoislaitteiden vuokraus.

Rakennuksen nousu

Asennuksen poistamisen vuoksi pylväspohjan korvaaminen on mahdotonta, minkä takia tarvitaan useita 20-10 tonnin lippuja. Kantokyvyn työkalu tarjoaa tarvittavan turvallisuuden ja vaatii vähemmän työtä.

Taso merkintä

Korkeuden tason säätelemiseksi tarvitaan rakennusmerkki. Tätä varten kussakin nurkassa sinun on asennettava kaksi tappi, vedä johdot SHS-vipuihin tai kiinnitä säleet yhdelle tasolle. Samaan aikaan ruuvipallot ovat lisäohje.

Sivuston valmistelu

Jatkojen tukemiseksi kaivetaan kaivoja lähemmäksi rakennuksen kulmia kummallakin puolella (2 kpl). Kaivon koko on noin 1 x 0,7 m, syvyys 0,5 m. Lauta asetetaan pohjaan. Koloja ajetaan vain molemmin puolin pitkien seinien läpi, jolloin päki nousee geometrian muutokseen.

Peruskorvikkeen korvaamiseksi työntekijöiden turvallisuuden takaamiseksi mökin pohja on nostettava grillattavan hitsauksen vaaditun tason yläpuolella.

Pystysuuntainen liike

Ennen nostoa on tarpeen kiinnittää rungon laipat, "luuranko" seinät ja paneelitalo työasennossa. Tätä varten on tarpeen kiinnittää levyt 50 mm pystysuorasti kahden seinän puolelta ruuveilla. Näin vältetään seinämateriaalien elementtien väliset aukot.

Paikoissa, joissa ruuvipallot on asennettu, nämä hyppykytkimet eivät saa olla, koska ne voidaan poistaa vain asentamisen jälkeen uudelle perustukselle.

Seinät nostetaan vuorotellen - 30 cm pystysuoraan, tilapäisten tukien (lohkojen, tiilien) vuoraus, siirtämällä liittimet vastakkaiselle puolelle.

Korjaus uudella tasolla

Nykyisen pohjan purkamiseksi, jolloin ruuvipurkista tehdään grillata, rakennuksen pohja on kiinnitettävä tiukasti korkeuteen. Tätä varten voit asettaa tilapäiset tiilipylväät liuokseen tai laittaa toisiinsa litteisiin betonilohkoihin kuivia.

Grillaus

Jotta kiinnitettäisiin ruuvipilareita kanavalla I-palkilla, riittää, että se tukee SHS: n metallitelaa ja kuumenee keskenään pään kärkien avulla.

Palkkien tulee kulkea kannen seinämien, väliseinien alle. Jos rakennuksessa on sisäiset portaat, uunit, ne puretaan ennen säätökorjauksen aloittamista.

Sisustaminen

Pilarapohjien tapaan paaluilla ei ole perusta. Siksi maanalaista on suojattava puhaltavan porausreiän avulla. Tämä arkkitehtoninen elementti jäljittelee pohjaa, tehdään useilla tavoilla:

 • tiilimuuraus
 • ompelu TsSP-arkkia seuraavalla kiveillä koristelemalla, klinkkeri
 • maadoitettu sinkki sinkittyyn profiiliin tai puutavaraan

Sen lisäksi, että vuorausmateriaali, joka asentaa päällystyslaatan päällystyslaatan alapuolella olevaan väärästä jalustaan ​​perustuvan pystysuoran pinnan, vedeneristämisen lisäksi on välttämätöntä jättää porausreikään. Näitä aukkoja ei voida sulkea edes talvella. Rakennusta ei tarvitse lämmittää, koska maan alla ei ole lämmityslähteitä.

Vapaa-ajan kodin käsityöläisten läsnä ollessa ei ole vaikeata korvata säätiötä tällä tavalla itsenäisesti. Lisävarusteet paalujen ruuvaamiseen, koristamalla zabirki valitaan riippuen käytettävissä olevasta budjetista.

Paalupilarin perustusten tyypit ja edut


Pile-column foundation - yksi suosituimmista yksityisen rakentamisessa käytettävistä säätiöistä. Käytettävien keinojen taloudesta, grillauksen lujuudesta ja saatavuudesta sekä kyvystä selviytyä työstä itsenäisesti käyttäjät haluavat tätä tekniikkaa. Sinun on kuitenkin otettava huomioon vakavat työ- ja aikakustannukset sekä tunnettava teknisen prosessin kaikki muutokset.

Pilarin perusta: määritelmä, tyypit

Pylväsperusta - pohja, joka koostuu tietystä tukipylväästä, jotka välittävät ja jakavat rakennuksen kuorman maahan. Sarakkeet voivat olla suorakulmainen, pyöreä osa, joka on valmistettu seuraavista materiaaleista:

 • monoliittinen teräsbetoni;
 • kiinteät tiilet;
 • raskas betoniasut;
 • louhos- ja butobetonny-seoksia.

Kestävyys ja luotettavuus erotetaan toisistaan ​​betoniteräksillä. Niitä suositellaan käytettäväksi raskaissa maissa, joilla on taipumus kallistua, sekä missä vesipatsaiden taso on melko korkea. Jäljelle jäävät tukityypit kiinnitetään tavallisesti betoni- nauhoilla, emäksen vahvuus tässä tapauksessa on alhaisempi kuin monoliitti.

Se on tärkeää! Pilarit on pakko asentaa rakennuksen kulmiin, seinien ja seinien risteykseen.

Pino-sarakepohjan erottuva piirre on monenlaiset maaperät ja reiän lävistyksen syvyys kehityksen aikana. Jos vain pylväspohjaa käytetään normaalikapasiteetilla olevilla mailla, syvyys määräytyy jäätymispisteen mukaan, ja paaluperustukset voidaan tehdä epästabiililla, kostealla kyllästetyllä maaperällä, jolla on pieni kantavuus. Tällöin paalusäätiö esitetään rakennusten rakentamiseksi mille tahansa maaperälle (paitsi kivinen ja kivinen), keski- tai keskikovaa kantavuutta. Pallot täydellisesti "kulkevat" epävakaat maaperät ja jakavat rakenteen kuorman tiheämmille kerroksille.

Pallon perustukset grillata

Pylväspohja on paaluilla, joissa on grillata, on jäykkä raudoitettu betonirakenne, joka koostuu tiettyyn järjestykseen järjestetyistä paaluista, jotka on yhdistetty grillatahalla. Monoliittinen grillatahna takaa kestävyyden, luotettavuuden ja suorituskyvyn. Tässä tapauksessa grillage myös palvelee:

 1. estää horisontaalisen pylväsliikkeen;
 2. kuormituksen jakautuminen ja tasaisuus yksittäisille pylväille, niiden alapuolella oleva maa, mikä on erityisen hyödyllistä 2-3 kerroksen rakennuksille, joissa on ei-jäykkää materiaalia valmistetut seinäpaneelit (hirsi, palkki, kilpi).

Se on tärkeää! Valurautainen monoliittinen tukipohjamalli on suositeltavaa rakennusten rakennustöiden tekemiseksi palautusmateriaaleista: tiilet, lohkot.

Rakentamiseen käytetään kahta rakennetyyppiä: korkea tai pieni grillata.

Pylvästyypin pohja, jossa on suuri grillaus

Rakennustekniikka on kaikkein tarkin, koska grillaus on korkealla maanpinnan yläpuolella. Pääsääntöisesti etäisyys on vähintään 15 cm, mikä minimoi tuhoutumisen uhkan maaperän turvotuksen aikana, mikä tarkoittaa, että pylväspohjaperusta kestää kauemmin. Työjärjestys on seuraava:

 1. Pilejä on asennettu, pituus määritetään ottaen huomioon maanpinnan nousu vähintään 15 cm: n etäisyydellä ja grillauksen syventäminen 5-10 cm: llä.
 2. Paalujen yläpäät peitetään vedeneristysyhdistelmällä kondensoitumisen estämiseksi, kun kosteus nousee maasta. Tällainen toimenpide minimoi grillauksen tuhoutumisen.
 3. Puunhankinnan perusta toteutetaan. Voit tehdä tämän kahdella tavalla:
 • jos grillauksen nostaminen on vähäistä, pohja voi olla irtotavarana. Kostuta, tamp, taso. Kiinnitä grillata ja poista hiekka.
 • jos grilli on tarkoitus tehdä korkeaksi, pohja on tehty vanerista, levyt.

Vihje! Kun hiekkaa käytetään pohjana, on tarpeen peittää se jotain, esimerkiksi elokuva, jossa on aukkoja napaleille. Muussa tapauksessa sementtimaito imeytyy hiekkaan sen sijaan, että se jäisi betoniseokseen ja antaisi halutun voimaa. Lisäksi sementtimaidolla kyllästetty hiekkainen rintatyö tuhoutuu huonosti ja sen poistaminen on vaikeampaa.

 1. Kun asennat muottien sivuseinät, on tärkeää harkita mittoja: grillauksen poikkileikkaus riippuu suunnitelluista seinäpaneeleista ja materiaalista, josta ne on pystytetty. Joten puurakenteiden korkeuden ei pitäisi olla pienempi kuin 50-60 cm, mikä antaa korkeille lujuusominaisuuksia taivutukselle ja rakennuksen alemmat vanteet eivät suihkuteta vedellä sokealta eikä kosketa lumipeitettä. Kivirakennukset vaativat korkeutta 20 cm, leveyden tulisi vastata seinärakenteiden paksuutta.
 2. Sen jälkeen, kun muotti on valmistunut, vahvikekehys sijoitetaan nauhan yläosaan ja pohjaan, betonin syveneminen ei saa olla alle 5-6 cm. Vahvistuspalkkien lukumäärä valitaan osasta riippuen: mitä suurempi läpimitta on, sitä pienempiä palkkeja tarvitaan.

Se on tärkeää! Yli 14 mm: n osuuksia ei suositella, koska tällaiset sauvat parantavat betoniseosten yhteydessä.

 1. Lopullinen betonitointi. Grillauksen jälkeen sinun ei tule kiirehtiä puhdistamaan hiekkaa ja muottipesua. Seinien pystytys voidaan aloittaa jo 5.-6. Päivänä, ja ylimäärä voidaan poistaa myöhemmin, kun tulee kellari ja sokea alue rakentamiseen.

Kaapin perustusta, jossa on suuri grillage, pidetään yhtenä käytännöllisimmistä, mutta ei aina ole mahdollista järjestää juuri tämän tyyppistä perustetta. Siksi on olemassa pino-pile-pohja, jolla on pieni grillage, jonka käyttö on nykyään suosituin.

Pohja pölkkyihin, joissa on vähän grillata

Teknologian käytöllä on suuri riski, jos jalustan pylväs- ja nauha-tyyppi on yhdistetty, ja nauha on matala (tai ei täysin haudattu). Periaatteessa eri toiminnallinen kuorma voi olla huono vitsi. Niinpä matala-syvempi perusta on muodoltaan tietty jäykkyyskehys, joka maaperän kohoamisen vaikutuksesta voi hieman nousta ja laskea. Pylväsperusta on alun perin haudattu maahan jäädytyspisteen alapuolelle, jotta poistettaisiin kokonaan liikkeet kylmäkauden aikana. Liian voimakas maaperä, tämä tekniikka johtaa nauhan taukoja sarake tilat tai täydellinen irtoaminen grillaus hihna alkaen paaluilla.

Mutta tämä tekniikka on kuitenkin täydellinen rakennuksille, joissa sen on tarkoitus tehdä lattiat maan päällä, ja lisäksi ei ole tarpeen suorittaa aidan järjestelyä, mikä on välttämätöntä suurella grillatauksella. Hiekkaseoksen sijasta on esitetty vähintään 10 cm: n paksuisen vaahdon käyttö. Materiaalilla on riittävä joustavuus maaperän toivottuun paineeseen hyväksymiseksi, mutta heikentymisen vähentämiseksi EPS-sopiva sokea alue sopii.

Se on tärkeää! Sokea alue ei missään tapauksessa saa olla jäykkä nippu, jossa on grillata, mutta päinvastoin, jätä riittävästi tilaa siirtymiseen suhteessa grilli-monoliittiin (ylös ja alas), kun maaperän pakkastuttaminen ilmenee.

Mitä tulee järjestelyn jäljellä oleviin töihin, pienikokoinen paalusäätiö on täysin sama kuin tekniikka, jolla on suuri grillata, eikä sitä tarvitse toistaa.

Se on tärkeää! Jotta kosteutta ei pääse vuotamaan maaperästä, paalun perustan on oltava vesitiivis. Voidaan käyttää pinnoitemateriaalia, rullausmateriaaleja tai menetelmien yhdistelmää. Samanaikaisesti sarakkeiden eristäminen näkyy, kun käytetään paaluilla rautaa. Kosteuden betonipilarit eivät pelkää, samoin kuin rauniot, mutta on parasta tehdä tiilipylväspaloja välittömästi vain kuivilla mailla. Voit yrittää kyllästää tiiliä erityisellä yhdisteellä, mutta se on melko kallis, on paljon halvempaa määritellä alun perin maaperän kosteus ja luopua tiilestä, jos maa on kyllästynyt vedellä keskimäärin.

Tukiaseman edut ja haitat

Riippumatta tyypeistä, paalupilarin säätiöllä on seuraavat edut:

 • Korkea asennusnopeus;
 • Mahdollisuus järjestää millä tahansa maaperällä, kun taas grillauksen monoliittinen hihna estää paalujen liikkumisen runsaasti epävakaissa maissa;
 • Omat kädet ilman erityisiä laitteita;
 • Hyvät taloudelliset säästöt.

Pallojen säätiön haitat:

 1. Tarve erityisen huolelliselle ja tarkalle laskemiselle paalujen lukumäärästä, rakenteen massa toiminnan toiminnan varmistamiseksi;
 2. Järjestelyn mahdottomuus kalliolle ja kiviselle maaperälle;
 3. Vesitiivistyksen tarve, erityisesti metallisten paaluilla.

Pohjan tärkein etu on materiaalien, tyyppien ja suunnittelun ominaisuuksien valinta. Siksi yhä useammat yksityiset kehittäjät kannattavat tätä rakennustekniikkaa, ja yksityiskohtainen tutkimus neuvojen ja tärkeimpien kohtien noudattamisesta antaa vankan ja korkealaatuisen perustan, johon talossa on yli kymmenen vuotta.

Mikä säätiö on parempi? Säätiötyypit: pylväsnahka, vyö, laatta, kasa, pohja ruuveilla

Rakentamismarkkinoita edustavat nykyään lukuisat eri teknologiat perustusten rakentamiselle, mikä asettaa asiakkaan tarpeen valita ja usein jopa syöksyy sekaannusta. Tänään, jotta pystyt ymmärtämään, mikä säätiö on parempi, sinulla on oltava vähintään vähäinen tuntemus tämän rakenteen perustoiminnoista sekä tietyn pohjatyypin tärkeimmistä ominaisuuksista (yksityiskohtainen vertaileva analyysi betoniperustusten ominaisuuksista ja ruuvipilarien perustuksesta löytyy artikkelissa "Mikä on parempi: konkreettinen säätiö tai ruuvipallot"?

Talon perusta on maahan upotettu rakenne, joka välittää kuormituksia ja vaikutuksia rakennuksesta (rakenteesta) pohjaan (maaperä, joka saa paineen rakenteesta). Säätiön päätehtävänä on vastustaa kausittaisia ​​vaikutuksia ja varmistaa rakennuksen vakaus.

Eri tyyppisten perustusten vertailevat ominaisuudet

Luokittelusta puhuttaessa säätiön päärakenteet ovat seuraavat:

laatta (kiinteä) pohja;

ruuvipillojen perusta.

Jos yrität jakaa perustukset ryhmiin niiden rakentamisessa käytettyjen materiaalien perusteella, suurin osa luetelluista rakenteista johtuu perinteisistä betoniperustuksista, joita teräksiset ruuvipallot vastustavat. Betonin huomattava suosio selittyy sillä, että useimpien asiakkaiden mukaan tämä rakennusmateriaali on luotettavampi, se säilyttää lämpöä paremmin ja siksi se ei vaadi lisätoimenpiteitä kellarin, lattiaeristyksen ja viestinnän viimeistelyyn.

Vaikka tämä näkökulma onkin melko yleinen, sinun ei pidä sokeasti luottaa myyttien poikkeuksellisiin ominaisuuksiin, koska sillä on sekä rakennusmateriaaleja että etuja ja haittoja, ja työskennellessäsi siihen on otettava huomioon useita ominaisuuksia. Siksi, jotta ymmärrettäisiin, mikä säätiö on parempi ja jotta päästäisiin tasapainoiseen päätökseen, on syytä tarkastella yksityiskohtaisesti nykypäivän suosituimpia tyyppejä ja haittoja.

Betoni- tai ruuvipallot?

Kuten aiemmin sanoimme säätiön rakentamisen suunnittelussa, on tärkeää päättää, onko se yksi perinteisistä betonirakenteista vai onko nykyaikaisen tekniikan, jolla perustetaan ruuvipoikien perustukset, vastaamaan paremmin vaatimuksiin. Valinnan tekemiseksi on tärkeää selvittää, mitkä konkreettisista monista myytteistä vastaavat todellisuutta ja jotka ovat vain liioittelua (konkreettisia myyttejä käsitellään tarkemmin artikkelissa "Mikä on parempi: konkreettinen säätiö tai ruuvipallot").

Pitäisikö meidän uskoa, että betonilla saat lämpimän kerroksen ilman ylimääräisiä lämpenemiskeinoja?

Se ei ole. Betoni, jolla on korkea lämmönjohtavuus, todella lämmittää tarpeeksi nopeasti, mutta myös nopeasti siirtää kertyneen lämmön. Lisäksi se edellyttää melko monimutkaisia ​​toimenpiteitä vesihöyryn ja ilmanvaihtojärjestelmän järjestämisen toteuttamiseksi. Kieltäytyminen pitämästä niitä ei ainoastaan ​​salli lattian lämpenemistä, mutta myös suurella todennäköisyydellä johtaa säätiön tuhoamiseen.

Onko totta, että konkreettinen säätiö suojaa automaattisesti viestintää pakkaselta?

Ja ei enää. Betoni suojaa maanalaista tilaa tuulta, mutta (taas korkean lämmönjohtavuuden vuoksi) ei kylmästä. Siksi vesijohtovettä ja jätevesiä asennettaessa on tarpeen huolehtia putkien paikallisesta suojasta eikä pyrkiä lämmittämään koko maanalaista tilaa.

Onko mahdollista, että betonin kellarin viimeistely ja eristys ovat halvempia kuin porausruuvin pohjassa?

Voimme sanoa, että tämä myytti on suora seuraus kahdesta aiemmasta väärinkäsityksestä. Ja jos konkreettisia tarpeita lämmitetään enempää kuin ruuvipallojen pohja, on selvää, että molemmissa tapauksissa käytetään materiaaleja, jotka ovat vertailukelpoisia laadun ja hinnan kanssa.

Onko konkreettisen säätiön kustannukset todella alhaisempi kuin säätiön kustannukset ruuveilla?

On mahdollista säästää konkreettiselle pohjalle, mutta vain, jos sitä ei rakenneta nykyisten rakennesääntöjen ja määräysten mukaisesti. Voit esimerkiksi käyttää halvempaa betonityyppiä, vähentää poikkileikkauksen lujuutta tai paksuutta, vähentää vesitiivistystoimenpiteiden määrää jne.

Tietenkin sinun on oltava valmis siihen, että kaikki tämä vaikuttaa tulevaisuuden säätiön laatuun. Jos valitsit tämän vaihtoehdon sen luotettavuuden ja kestävyyden suhteen, valmistaudu siihen, että paitsi säästät myös ylimääräiset kustannukset esim. Ruuvipillojen perustuksesta.

Onko totta, että kevytrakenteiden rakentamisen aikana konkreettista perustusta ei tarvitse syvästi haudata?

Tämä lausunto on vain osittain totta. Tosiasia on, että pakkasenkestävien voimien vaikutuksesta alikehittynyt säätiö joka tapauksessa alkaa muuttua tai muuttua ja luonnollisesti "vetää" rakennuksen takana. Tämän seurauksena voit vuosittain "muokata" ikkunoita ja ovia, jotka keväällä avautuvat ja suljetaan tietyn työn mukaan. Yleisesti - toinen laadun säästö.

Voiko betoni olla turvallisempi ja kestävämpi kuin ruuvipallot?

Tämän lausunnon pätevyys riippuu tietenkin siitä, millaista betonia ja mitä paaluja käytetään tietyssä tapauksessa. Joten laadukas betoniperusta näyttää todella erinomaisen luotettavuuden ja kestävyyden. Samanaikaisesti pino-ruuvin perustuksen käyttöikä, jonka aikana rakennettiin korkealaatuista terästä (arvot St20 tai 30XMA), käytettäessä 5 tai useamman millimetrin seinämän paksuutta, on verrattavissa perinteisen betoniperustuksen kestoon, joka on tehty kaikkien tekniset vaatimukset.

Lisäksi, vaikka käytetään paaluja, joiden seinämän paksuus on 4 mm, edellyttäen, että jäljellä olevan metallin paksuus on 2,5 mm, pylväsruuvin käyttöikä vastaa GOST R 54257 -standardin vaatimuksia "Rakennusten ja alustojen luotettavuus. Tärkeimmät säännökset ja vaatimukset.

On tärkeää muistaa, että rungon optimaalisen seinämän paksuuden valinta ja ruuvipätkän siipien valinta tietylle kohteelle on mahdollista vain maaperän maaperän syövyttävän vaikutuksen perusteella rakennustyömaalla. Myös reiän halkaisija valitaan erikseen korroosioaktiivisuuden perusteella ja paalin rakenteellisen jäykkyyden vaatimusten mukaisesti (kuormatiedot).

Kaikki edellä esitetyt seikat osoittavat, että betonin lukuisat edut ovat suurelta osin liioiteltuja, mikä tarkoittaa, että betonirakenteiden rakentamisprosessissa samoin kuin muissakin tapauksissa on kiinnitettävä paljon huomiota jopa kaikkein vähäpätöisimpiin, mielestänne yksityiskohtiin.

Betonin säätiön luokitus

Jos olette vielä kallistumassa kohti konkreettista, sinun on myös ymmärrettävä, mikä säätiö on parempi, sillä betoniperustusten luokittelu merkitsee jälleen useiden eri tyyppien tunnistamista, kuten olemme aiemmin maininneet:

Perusta ruuveilla pahoittelee huonoja ja ammattilaisia

Jokaiseen rakennukseen, määräpaikasta riippumatta, oli luotettava ja kestävä, se on rakennettu vankalle pohjalle. Nykyään rakentamisessa käytetään laajalti erilaisia ​​erityyppisiä perustuksia, joista yksi on paaliruuvi. Se on tämä rakentamisen perusta rakentamisen versio, joka aiheuttaa eniten kysymyksiä. Siksi julkaisemme tämän julkaisun kysymykseen: ruuvipallojen perusta, miinukset ja edut, yleiskatsaus sen rakenteesta, mahdollisuudet ja rakentamisen tarkoituksenmukaisuus. Tällaiset näkökohdat kiinnostavat hyvin monta maanomistajaa, jotka ovat kiireisiä kotinsa tulevan rakentamisen ensimmäisten "arvioiden" kanssa.

Perusta ruuveilla pahoittelee huonoja ja ammattilaisia

Ennen kuin muotoilet kaikki tällaisen mallin edut ja haitat, sinun pitäisi luultavasti harkita joitain vivahteita, jotka vaikuttavat suoraan paalusäätiön lujuuteen ja kestävyyteen.

Talo palstoilla - fantasiaa tai todellisuutta?

Onko mahdollista käyttää kasaalapäätä rakentaa asuin talo? Minun on sanottava, että on joitain rakentajia, jotka eivät ehdottomasti suosittele tätä, mieluummin talon nauhalle, pylväs- tai laattaperustaksi. Tällaiset päälliköt uskovat, että paalut soveltuvat paremmin paikkakunnille tai kevyille maalajeille.

On kuitenkin muistettava, että on olemassa kokonaisia ​​kaupunkeja, joiden koteihin on asennettu vain pölkkyjä ja jotka ovat olleet vuosikymmenien ajan. Tällaisten säätiöiden käytäntö on osoittanut, että ne voivat hyvinkin olla luotettava perusta myös massiivisille taloille.

Luonnollisesti ilmastollisissa olosuhteissa ei tietenkään ole kohtuullista kasaantua kaksikerroksista kivirakennusta, vaikka tämä ei todennäköisesti ole aivan mahdoton tehtävä. Ja vielä yksityisessä rakentamisessa se on yleensä valittu puiset tai runkorakenteet katto kattaa kevyt katto materiaalia.

Usein karu pohjasta tai muista maastoominaisuuksista johtuen paalusäätiöstä tulee ainoa hyväksyttävä ratkaisu.

Joissakin tapauksissa paalusäätiöt ovat yleensä ainoa tapa rakentaa talon sivustoon, esimerkiksi jos rakentaminen on suunniteltu erittäin kestävän tai pysyvästi tulvan alueen osalle.

Tällaisen mallin käytön puolesta sanotaan, että tällaisia ​​perustusten versioita on käytetty rakentamisessa antiikin ajaksi, mutta vain aiemmin tähän tarkoitukseen valmistettuja erikoisvalmisteita käytettiin paaluina. Aluksi paalut ajettiin vain maahan, ja vain 1800-luvun alussa oli keksitty ruuviasennusmenetelmä.

Alussa ruuvatuet käytettiin laitureiden luomiseen, mutta niiden laajuus alkoi laajentua. Esimerkiksi se oli ruuveja, joita käytettiin perustaksi majakan rakentamiselle, joka rakennettiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa Thamesin epävakaan kentällä.

Ensimmäinen majakka, joka on rakennettu ruuveilla - "Maplin Sands"

1900-luvun alkupuolelta rakennustyöt paaliperustaan ​​hankkivat "toisen tuulen". Tätä helpotti uuden teknologian syntyminen paalujen tarkalle ja syvälliselle ajoajalle, mikä nopeutti huomattavasti rakennusten rakentamisen perusteiden rakentamista. 1950-luvulla alkoi koneiden mekaanisten laitteiden aktiivinen käyttö paalujen ruuvaamiseen, mikä toi uuden sysäyksen tällaiselle rakennusteollisuudelle sekä teollisuudelle että yksilölle.

Säätiöiden järjestelymenetelmästä käytettiin laajalti sotilaskonstruktiota, koska kattavissa tutkimuksissa todettiin, että tällaiset rakenteet ovat luotettavia, kestäviä ja sopivia käytettäväksi permafrost-, syvä- ja vedetylle maaperälle - sanalla ei käytännössä ole mitään rajoituksia niiden käyttöön.

Ensimmäinen kotimaista tieteellistä kehitystä, joka virallisesti hyväksyttiin rakennustyön standardina, oli TUVS-55, joka valmistui vuonna 1955 monien vuosien kokeilun pohjalta ("Tekniset ohjeet perustusten suunnittelulle ja rakentamiselle, ruuvipillojen siltojen tukeminen"). Monet sen säännöksistä olivat nykyaikaisia ​​rakennusmääräyksiä ja säädöksiä.

Paalarakenteiden edut ja haitat

Rautamalmien talojen rakentamisen tekniikkaa ajassamme käytetään ympäri maailmaa ja sillä on suuri määrä positiivisia näkökohtia.

Pylväsruuvin lukuisat edut määrittävät tällaisten rakenteiden kasvavan suosion yksityisten kehittäjien keskuudessa.

Paalunruuviperustusten ilmeiset edut sisältävät seuraavat kohdat:

 • Rakenne voidaan pystyttää melkein minkä tahansa tyyppisissä maissa eri ilmastoalueilla, myös suolla alueilla ja alueilla, joilla on permafrostia.
 • Pohjaveden taso ei vaikuta merkittävästi tämäntyyppisen säätiön järjestelyyn.
 • Ruuviasema on erinomainen talon rakentamiseen maastoon, jolla on vaikea maasto.
 • Ruuvipalloja voidaan asentaa milloin tahansa vuoden aikana, sillä sääolosuhteet eivät vaikuta luodun rakenteen laatuun ja lujuuteen - maaperän lämpötila on aina vakaa ruuvien kiinnitysvyöhykkeellä.

Nauha- tai laattasäiliöiden betonirakentaminen talvella on melko vaarallinen harjoittelu. Mutta ruuvipallojen pohjalle tällaisia ​​rajoituksia ei ole

 • Pile-ruuvin perustukset eivät altistu pakkaselle, kun maa jäätyy.
 • Asennustyöt tehdään mahdollisimman lyhyessä ajassa. Esimerkiksi kaikkien olosuhteiden onnistunut yhdistäminen - hyvä maaperäläpäisevyys, hyvin koordinoitu käsityöläisten joukkue jne., Keskikokoiselle talolle voidaan valmistaa vain päivässä, varsinkin jos käytetään erityislaitteita. Samanaikaisesti ruuvipalloja voidaan käyttää vanteiden ja seinärakenteiden asennukseen heti asennuksen jälkeen, eli ne eivät vie aikaa tarttua, kypsyviä, rakentaa lujuutta, kuten minkä tahansa raudoitetun betonirakenteen. Mitään muuntyyppisiä säätiöitä ei edes lähellä tällaisia ​​rakennusnopeuden indikaattoreita.

Erikoislaitteiden käyttö antaa meille mahdollisuuden kiihdyttää pilkkokentän luomista, joka on täysin valmis lisärakentamiseen.

 • Paloja voidaan ruuvata talon rakentamiseen varattuun paikkaan ja itsenäisesti, useiden avustajien, ts. Ilman erikoislaitteiden käyttöä. Tämä tekijä on erityisen tärkeä, jos tällaisia ​​palveluja ei ole mahdollista tilata rakentamisalueella tai tulevaisuuden talon omistaja on yksinkertaisesti rajallinen.

Erityisrakennustöiden käyttöä ei ole mahdollista tilata? - Ei ole väliä, voit käsitellä sitä omasta.

 • Porausruuvin säätöä varten sinun ei tarvitse kaivaa kaivoa ja varustaa muottirakennetta, mikä tarkoittaa sitä, että paikalla ei ole tukkeutuneita maaperää, joka on myös hävitettävä ottamalla sen pois sivustolta ja vaatii lisäksi lisää materiaalikustannuksia. Lisäksi tämän säätiön ei tarvitse suorittaa työtä rakennustyömaan kohdistamisessa.
 • Paalun ja ruuvin pohja ei poista maaperästä kapillaarista kosteutta, joten talon seinät ja lattiat ovat kuivia.
 • Tällöin on olemassa täysi tilaisuus toteuttaa eri teknisten viestintöjen suunnittelu ja asennus samanaikaisesti perusosien asennuksen kanssa tai sen rakentamisen jälkeen.
 • Oikealla valinnalla laadukkaista paaluista ja niiden luotettavasta asennuksesta varmistetaan pohjan kestävyys, jota arvioidaan useiden vuosikymmenien ajan.

Maaperän ja vanteen välinen tila voidaan sulkea kehän ympäri ja eristää, ja joskus jopa löytää hyödyllistä käyttöä.

 • Hyvin eristetty pohja ympärillä, voit saada lämmin maanalainen, mikä tarkoittaa, että talon lattia on myös lämmin, koska se ei jäähdy pois maasta. Lisäksi joissakin tapauksissa on tilaisuus varustaa eräänlainen "taloudellinen lattia" talon alle ilman suuria maanrakennustöitä.
 • Ruuvattujen paalujen perustuksen rakenne maksaa 30 - 40% halvempaa kuin betonipohja. Koska säätiön rakentaminen aina viittaa talon kalliimpien vaiheiden luokkaan, säästöt voivat olla erittäin vaikuttavia.

Kaikilla edellä mainituilla ruuvipilareiden eduilla on vain ne rakenteet, jotka on rakennettu kaikkien laadittujen standardien mukaisesti, laadukkaista materiaaleista ja ottaen huomioon kaikki maastoominaisuudet.

Mutta jos poikkeaminen tekniikasta, kun käytetään käsin tehtyjä paaluita ja muita erehdysprosessin vastaisia ​​tekijöitä, pino-ruuvimeisseleihin liittyvät puutteet voivat pahentua.

Niinpä paaliruuvi-perustuksen "miinukset" sisältävät seuraavat seikat, jotka on otettava huomioon hankkeen valmistelussa ja rakentamisen aikana:

 • Riippumatta laskelmista ja asennustyöstä, tällaisen säätiön puutetta voidaan kutsua lisääntyneen monimutkaisuuden tai jopa mahdottomaksi sen rakentamiselle koville ja kiviseille.

Kuormituksen vaikutuksesta paalutusperustan runko taivutettiin - todennäköisimmin tämä johtuu maaperän ominaisuuksien virheellisestä määrityksestä tai väärin valituista ja asennetuista ruuvipapeista.

 • Liian suuri kuormitus ruuvipapeille voi johtaa koko säätimen kantavuuteen heikkenemiseen ja seurauksena - valjaiden hihnan muodonmuutokseen ja seinien tuhoutumiseen.
 • On tarpeen varustaa tehokkaat kuivatusjärjestelmät asennetuista paaluista, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia. Kuitenkin myrsky- ja viemäriveden poistoa suositellaan asennettavaksi kaikenlaisten perustusten ympärille.
 • Korroosion vaikutusta paalamateriaaliin ei voida täysin sulkea pois. Laadukkaat tuotteet saavat luonnollisesti tuotantoprosessissa tarvittavan suojapinnoitteen, jossa on sinkki- ja polymeerimateriaaleja. Kuitenkin joskus lisääntynyt kemiallinen aggressiivisuus maaperä tekee sen "likainen teko". Sähkösidottujen rautateiden, solutornien, kaivosten ja louhosten, suuren sähköaseman tai suurjännitelinjan sähköjohtojen välittömään läheisyyteen perustuvien porausruuvien perustaminen ei ole suositeltavaa. Tällaisilla alueilla on suuri todennäköisyys esiintyä maanalaisissa kulkuvirroissa, jotka voimakkaasti tehostavat metalli-korroosion prosesseja. Ja perustustamoiden käyttö olisi ehdottomasti suljettava pois luodakseen talon maasilmukan.

Valitettavasti poista kokonaan korroosion vaikutukset ruuvipinoihin - kunnes se ilmenee

 • Ruuvipillojen myynnissä tarjottavat laakerointimahdollisuudet - ei rajoittamaton. Tämä on kuitenkin hyvin epäsuoraa yhteyttä alhaisen yksityisen rakentamisen rakenteeseen - suuria kuormia, jotka ylittävät oikein valitut paalut, eivät ole odotettavissa.
 • Riippumatta siitä, kuinka vaikeasti yrität, et voi saada täysipainoista kellari- tai kellarikerrosta yksityisen rakentamisen kannalla.
 • Talon laajennusten rakentamisen aikana voi olla vaikeuksia ruuvaamalla paaluja vanhan rakennuksen seinien lähellä sijaitsevissa pisteissä. Tämä ratkaistaan ​​kuitenkin yleensä erityisellä tekniikalla.
 • Ei puutteista, vaan erityisistä kustannuksista johtuen siitä, että porausruuvin rakentaminen vaatii omistajien ja asiakkaiden jatkuvan hallinnan työn kutsusta. Valitettavasti meidän on myönnettävä, että melko monet "pseudo-asiantuntijat" ja jopa suorat "sharomozhnikov" pyrkivät toimimaan tässä tai sillä tavalla hyötyäkseen paalun asennusteknologian rikkomisesta. Jotta korkealaatuisen korroosiosuojauksen varmistamiseksi paalun ontelosta vaaditaan kaatamista betoniin ylhäältä. Vieraan työntekijöiden ei ole harvinaista jättää huomiotta tässä vaiheessa, heti ruuvauksen jälkeen, hitsaamalla päähän.

Varmista, että paalun ontelo on täytetty betoniliuoksella hyvin kärjessä.

On olemassa esimerkkejä siitä, että "työntekijöiden" työryhmät, jotka toimivat ilman ohjausta asiakkaalta, eivät kiertäneet paaluja täydellä syvyydellä - ja on lähes mahdotonta tarkistaa tämän jälkeen putkien viimeistelyn jälkeen hitsaamalla kärjet ja vanteet. Ja tällainen rikkomus aiheuttaa aina varhaisen muodonmuutoksen luodusta perusta, jolla on kaikki seuraukset.

Epäilemättä on tarpeen ajaa työntekijöitä rakennustyömaaltaan, jos huomataan, että ajamalla paaluilla korkeus he pyörivät niitä vastakkaiseen suuntaan ruuvaamiseen. Tällainen tuki voidaan heti katsoa hylätyksi, koska sillä ei enää ole laskettua kantavuutta.

Päätelmä on kutsua prikaati pelkästään organisaatiolta, jolla on moitteeton maine suoritettavan työn laadusta, tai jos ei jää yhdenkään rakennusvaiheen näkökulmasta, seurata kaikkia tekniikan vaatimia toimia. Jos sinulla on halu ja luottamus omiin kykyihisi, asenna paalut itse.

Kuten näette, haitat ovat myös melko vakavia. Jotta vältytään niistä tai vähennetään mahdolliseen vähimmäismäärään, on tarpeen valita paalut oikein ja rakentaa pohja tehtyjen laskelmien perusteella, mukaan luettuna tulevaisuuden kuormitusten arviointi ja tukien kantavuus.

Ruuvipillojen tyypit

Ruuvipallot on jaettu useisiin tyyppeihin, joilla on omat ominaisuutensa, jotka koostuvat rakenteellisista ja teknisistä ominaisuuksista. Jokainen tuotetyyppi on tarkoitettu käytettäväksi eri olosuhteissa, jotka riippuvat maaperän ominaisuuksista ja odotetusta kuormituksesta substraatille. Lisäksi on otettava huomioon se tekijä, että joskus eri tyyppisiä paaluja käytetään jopa yksittäisen esineen asentamisessa, koska eri alueilla rakenne voi tuottaa epäyhtenäisen kuorman säätiölle. Eri tyyppisten paalujen käyttö antaa säätiön turvamarginaalin ja lisää rakennuksen käyttöikää.

Ruuvipallot jaetaan seuraavien parametrien mukaan: päätavoite, putken halkaisija, terän koko ja lukumäärä, kärjen tyypin, tuntemien kuormitusten (kantavuus), teräslajin ja paksuuden sekä korroosionestotyypin mukaan.

Näitä parametrejä on tarkasteltava tarkemmin, jotta voidaan tietää, mitkä tuotteet sopivat talon rakentamiseen tietyllä maaperäalueella.

Erilaisia ​​paaluja sovelluksen mukaan

Alla olevassa kuvassa näkyy neljä perustyyppiä, jotka eroavat voimakkaasti jopa visuaalisesti.

Ulkoiset erot, kuten ruuvipillit, näkyvät paljain silmin.

ja - leveät terät, joissa on yksi terä, sijoitettu kärkeen putken alaosassa. Yleisimpiä yksityisrakennustyyppejä, jotka mahdollistavat perustusten rakentamisen useimmille maaperälajikkeille. Yleensä käytetään kevyisiin talleihin ja yksikerroksisiin puu- tai kehyspaneeleihin. Kuitenkin, kun terien halkaisija ja paalujen lukumäärä valitaan oikein, perustetaan taloja kaasusilikaattilohkoista.

b - paalut, joiden kantavuus lisääntyy, kestokyky ja vetovoima. Tyypillinen ero on kahden terän läsnäolo, jotka on sijoitettu pitkin kannan korkeutta. Soveltuu kaksikerroksisten talojen perustuksiin. Riippumattomassa yksityisessä rakentamisessa niitä käytetään harvoin, koska tällaista kasaa on mahdotonta ruuvata maata käsin ilman erityisiä laitteita.

c - kapeat kaadetut paalut, joilla on voimakas kartiomainen "ruuvi" - jota käytetään perustettaessa kivikasveja.

d - erityiset paalut, jotka on suunniteltu luomaan permefrost-olosuhteita. Ne edellyttävät erityisen ruuvaustekniikan käyttöä, joten niitä ei käytetä itserakentamisen käytännössä.

Kaikista mainituista tyypeistä, kuten näette, ensimmäistä käytetään useimmiten itsensä rakentamiseen, joten lisäesityksen aikana kiinnitetään enemmän huomiota

Kierrä paalut perusta

Maaperän koostumuksesta ja rakenteen kuormituksesta riippuen on välttämätöntä valita paalun akselin halkaisija, joka voi vaihdella 57: stä 133 mm: iin. Yhdessä putken halkaisijan kanssa myös terien halkaisija muuttuu ja sitä korkeampi se on, sitä suurempi on tuen kantavuus.

Alla olevassa taulukossa on esitetty suurikokoiset teräpalkit, joissa on hitsattu kärki (ne toimivat tavallisesti SVS-ruuvikierteen avulla)

Terien lukumäärä

Ruuveilla voi olla yksi terä, kuten edellä olevassa taulukossa tai useammalla. Niinpä niitä kutsutaan yksittäisiksi ja monilevyiksi.

Yksittäiset paalut ovat yleisimpiä yksityisen rakentamisen alalla

Yhden terän paalut käytetään säätelemään perustuksia maassa, kun maaperä on erittäin kantokykyinen. Tämäntyyppisten tuotteiden, erityisesti hitsattujen kärkien, käyttäminen edellyttää kuitenkin, että ne voivat mennä "epäonnistumaan", jolloin saavutetaan kriittinen kuorma. Samanaikaisesti tukit menettävät kantavuutensa, mikä heikentää säätiön sitoutumisen eheyttä.

Moniterätuotteita käytetään erilaisten maaperän, myös heikkojen, perustusten järjestämiseen. Niillä on suuri kantavuus ja ne kestävät suuria kuormia eri tyyppejä - sisennetty, vaakatasossa tai vetämällä.

Kaksipäisten paalujen kantavuus on verrattain korkeampi, mutta se on epätodennäköistä, että sitä ruuvataan käsin ilman erityislaitteiden käyttöä

Porausakselissa on suurempi määrä teriä, jolloin on mahdollista käyttää pienempää putken halkaisijaa, jolla on riittävä seinämän paksuus. Tällaisten paalujen tehokas hyötysuhde saavutetaan terän optimaalisella sijainnilla niiden rungossa. Terien välinen etäisyys, kaltevuus ja kaltevuuskulma lasketaan erikseen ottaen huomioon maakerrosten sijaintipaikan ja sen koostumuksen tietyllä rakennustyömaalla. Tällaisten tukien tekeminen edellyttää tietenkin pätevää lähestymistapaa.

Vihjeitä

Ruuvipillojen kärjet on jaettu hitsattuihin ja valettuihin.

Valetut valetut tuotteet ovat tietenkin luotettavampia, koska ne eivät käytännössä ole alttiina muodonmuutokselle maaperän tunkeutumisen aikana, toisin kuin hitsausta. Paaluja, joissa on valettuja kärkiä, voidaan käyttää asennettavaksi permafrostiin, erityisesti tiheäksi maaperäksi sekä ihmisen tai kiinteän luonnollisen sulkeuman omaaviksi. Tämäntyyppinen kärki ei ole epämuodostunut, vaikka se törmää esteenä ja pystyy tuhoamaan sen.

Valettujen kärkien kärkipään suorituskykyominaisuudet ovat suhteettoman suurempia kuin hitsatut

Heikentyneitä vinkkejä käytetään heikompien maaperässä, mutta niiden lujuus riippuu suoraan teräksen laadusta ja paksuudesta sekä työn laadusta. Niiden ainoa etu verrattuna valettuun - se on paljon edullisempi hinta.

Paksuus ja metallin laatu

Ruuvipallot voidaan tehdä putkista, joilla on eri seinämänpaksuus. Ne on jaettu seuraavasti:

- ohutseinämäinen, putkiseinien paksuus 3,5 mm;

- keskimääräinen paksuus - 3,5-6 mm;

- paksut seinämät paalut - vähintään 6 mm.

Paalujen valinta tämän kriteerin mukaan riippuu suoraan maaperän koostumuksesta niiden asennuspaikalla sekä odotetusta kuormituksesta. Pallojen tämä parametri määritetään hankkeen valmistelun aikana, ja valinta tehdään maakerroskerrosten syövyttävyyttä koskevien tutkimusten perusteella.

Samojen tietojen mukaan valitaan paalun terän metallin paksuus, mutta on muistettava, että jos terät on valmistettu teräksestä, jonka paksuus on enintään 5 mm, ne sopivat vain kevyisiin rakennuksiin. Jos rakennetaan suuri massiivinen rakenne, terien paksuus ei saa olla alle 6 mm.

Maaperän tekemän tutkimuksen perusteella valitaan tuotteiden teräslaatu:

- maaperän heikkoa kemiallista aggressiivisuutta käytettäessä voidaan käyttää St3-terästä;

- keskipitkällä aggressiivisuudella tarkoitetaan teräs St20: n tuotteiden käyttöä;

- maaperän voimakas aggressiivisuus, soveltuvat teräksiset laatat 09G2S ja 30XMA.

Korroosionestopinnoitteen tyyppi

Koska paalut ovat maaperäympäristössä, joka on aggressiivinen metallille, on suositeltavaa ostaa tuotteita suojapinnoitteella, jota käytetään tehtaalla. Lisäksi on erittäin tärkeää säilyttää päällyste ehjästi ruuvaamalla paaluilla, koska se suojaa paitsi itse putkea, joka on maaperässä, mutta myös sen yläosa sekä pino maanalaisten ja maanpäällisten osien rajoissa.

Sinkkipäällysteiset paalut. Jos ne ovat lisäksi suojattu ylhäältä polyuretaanilla tai epoksikerroksella - tämä olisi ihanteellinen.

Nykyään valmistajat käyttävät erilaisia ​​suojaavia yhdisteitä ruuvipinoihin - se voi olla kylmä tai kuumasinkitty, polyuretaani-, epoksi- tai polymeeripinnoitus - jokaisella on omat ominaisuutensa. Erilaisten pinnoitteiden testien mukaan päätettiin, että kylmäsinkytkentä-, polyuretaani- ja epoksipäällysteiden sekä ruosteen ja emaloiden ja pohjamaalien, joita ei käytetty ilman alustavaa pintavalmistusta, menetelmä osoittautui suurimmaksi tehokkuudeksi metallin suojauksessa, kun taas kuumasinkitys ja tavallinen polymeeripinnoite eivät eroa kovassa kestävyydessä.

Jos paalut hankitaan ilman suojaavaa pinnoitetta, sitä on käytettävä itsenäisesti ja maanalaisiin ja maanpäällisiin osiin voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Mutta älä unohda, että kaikki vakavat valmistajat välttämättä tarjoavat tuotteilleen korroosiosuojausta. Siksi, jos paalut ovat "paljaat metallit", niin erittäin suurella todennäköisyydellä voidaan väittää, että ne ovat kotitekoisia. Jos on, niin kuka voi taata muiden toiminnallisten ominaisuuksien noudattamisen?

Muuten tämä on hyvin vakava ongelma: ruostumattomien ruoppaiden pieniä käsityöteollisuusaloja on olemassa, ja useimmiten voidaan puhua paitsi standardien noudattamatta jättämisestä myös selvien teknisten olosuhteiden puuttumisesta. Tuskin järkevää hankkia täysin käsittämättömästä valmistajalta tuotteita, jolloin "perustetaan aikapommi" - jopa houkuttelevalla hinnalla.

Pile-ruuvin pohjan laskentaperiaatteet ja suunnittelu

Jos käyttäjä lukee tämän artikkelin, eli hän haluaa tietää porausruuvin eduista ja haitoista, niin hän todennäköisesti "tekee teeskentelemään" hänen tulevaa rakentamistaan ​​varten. Ja tämä tarkoittaa sitä, että hänelle on mielenkiintoista tietää ainakin yleisesti, kuinka tällaisen perustan laskeminen tehdään, ja sitten tästä - mitä hänen on keskityttävä tulevaisuuden rakentamisen suunnitteluun. Annetaan hänelle tilaisuus.

Joten pino-ruuvin perustuksen aikana ei ole mitään ominaisvirheitä, se on laskettava oikein ja suunniteltu ottaen huomioon kaikki edellä mainitut vivahteet. Kaikki säätiöiden suunnittelu on pätevien asiantuntijoiden tehtävä. Mutta alustavat "arviot" talon rakentamiseksi voidaan suorittaa itsenäisesti. Lisäksi ehdotettu algoritmi soveltuu varsinkin sopivien taloudellisten rakenteiden tai muiden kevyiden rakenteiden rakentamiseen.

Paalun kantavuuden arviointi

Ensinnäkin on arvioitava ruuvipätkän kantavuus tietyllä rakennustyömaalla. Kuten edellä olevasta taulukosta käy ilmi, arvojen leviäminen jopa saman tyyppiselle tuotteelle on hyvin suuri (esimerkiksi SVS-108: lle 5-9 tonnia). Tämä ei tietenkään ole liike-elämän lähestymistapa - on tarpeen toimia tarkempien arvojen kanssa. Lisäksi tietyissä tapauksissa maaperän erityispiirteistä riippuen sallitun kuorman indikaattorit voivat edes ylittää määrätyn alueen rajat yhteen suuntaan.

Kaikenlaisen maaperän ominaispiirteenä on sen kuormittavuus, tosiasiallisesti kannattava kapasiteetti. Tällöin he "tanssivat" edelleen laskiessaan ruuvatukeen sallitun kuormituksen.

Seuraavassa on laskin, joka auttaa laskemaan SVS: n yleisimmän mallisarjan paalujen kantavuudesta. Laskentavaatimus on jo antanut tarvittavat tiedot maaperän kestävyydestä paalun ruuviosan keskimääräisellä syvyydellä (n. 2,5 m) ja erilaisten paalamallien "geometriasta".

Ja kaikkein vaikein asia tässä asiassa on kenties oikea "diagnosoida" kentällä rakennustyömaalla. Tästä muuten riippuu myös korjauskerroin, joka asettaa tuen operatiivisen turvamarginaalin.

 • Tarkin tapa on geologisen tutkimustyön suorittaminen: poraus hyvin erikoistuneen asiantuntijan avulla ja tarkka arviointi kaikista maaperän kerroksista. Menetelmä - ilman vikoja, antaa erittäin tarkan kuvan, joten korjaustekijä on vähäinen, vain 1.2. Kuitenkin vielä on haitta, ja se johtuu näiden palvelujen liian korkeista kustannuksista, mikä periaatteessa ennustaa tämän lähestymistavan liian suuren suosion.

Geologinen maaperän geologinen tutkimus antaa tarkimman kuvan, mutta se on erittäin kallista

 • Toinen vaihtoehto, joka edellyttää myös asiantuntijoiden osallistumista, mutta johon ei liity enää liian suuria rahoituskustannuksia, on ruuvaamalla kokeellinen (referenssi) paalu. Se koostuu siitä, että paalu ruuvataan maahan rakennustyömaalla ja sen läpi kulkevien kerrosten läpi kohdistetaan vääntömomentti, jota seurataan. Tämä antaa melko objektiivisen kuvan maaperän kantavuudesta. Todellakin, korjauskerroin on jo suurempi - 1,25.
 • Lopuksi, jos luotat tietosi ja taitosi, voit kaivaa syvän reiän tai porata kuopan ruuvien paalujen terän ehdotetun sijainnin syvyyteen. No, sitten - ottakaa näyte maaperästä tästä syvyydestä, luokittele se ominaispiirteiden mukaan ja käytä Internetissä runsaasti olevia taulukoita selvittämällä sen kantokyvyn laskettu arvo. Voitko käsitellä sitä? Samanaikaisesti arvioinnin korkeaa tarkkuutta ei enää käsitellä, mikä vaikuttaa korjaustekijän jyrkkään nousuun - jopa 1,6 ÷ 1,7.

Manuaalinen tutkiva poraus - kova fyysisen työn massa ja tulosten erittäin keskinkertainen tarkkuus

Kokeiluporauksen aikana on välttämätöntä määrittää välittömästi paalujen tarvittava pituus. Väärin valitut putken pituudet voivat johtaa pohjan tukeen ja talon seinämien tuhoutumiseen. Siksi pituuden laskeminen perustuu kahteen parametriin:

- tiivistettyjen maakerrosten syvyys alueella, jolla rakentaminen on suunniteltu;

- paikan vapautus, toisin sanoen korkeuserot: seurauksena on tarpeen saavuttaa yhteinen vaakasuora taso kaikissa säätiön kohdissa.

Kun pora saavuttaa halutut kerrokset, pitkällä johdolla oleva kuorma lasketaan porattuun reikään. Kun kuorma putoaa kaivon pohjalle, merkkiin tehdään merkki ja se vedetään ulos. Sitten se mitataan kuormasta merkkijonoon. Saadun parametrin perusteella ja lisäämällä siihen tarvittava pituus, jonka pituus on noin 200-300 mm, määräytyy halutun pituuden mukaan.

On kuitenkin myös parasta antaa tämä operaatio asiantuntijoille, koska koko pystytetyn rakenteen luotettavuus riippuu parametrin tarkkuudesta.

Jos olet päättänyt maaperätyypistä, voit laskea valitun paalin kantavuuden käyttämällä ehdotettua laskinta. Kuten jo mainittiin, tarvittavat taulukko- ja korjaustekijät on jo otettu ohjelmaan.

Ruuvipilalaskuri

Nyt, jotta määritettäisiin tarvittava määrä paaluja säätiölle, on tarpeen laskea, millaista kuormaa oletetaan.

Porausruuvin alapuolelle tulevien kuormien arviointi

Tämä parametri sisältää talon rakentamiseen käytettävien rakennusmateriaalien painon, huonekalujen painon ja muiden kodinkoneiden, ulkoisten kuormien, joista lumi tulee aina ensimmäiseen paikkaan, sekä dynaamisen kunnossapidon.

Kokonaiskustannusten täsmällinen laskeminen on monimutkaisempi tehtävä, jota vain erikoisasiantuntijat voivat tehdä. Mutta suunnilleen, vaikkakin riittävän tarkasti, tämä voidaan tehdä itsenäisesti, jos tuleva talo näkyy selvästi omistajistaan ​​ja on alustava hanke sen hankkeesta.

On oletettava, että omistajat edustavat jo niiden tulevaa rakennetta, joten on olemassa tietty tilaisuus arvioida likimäärin säätiön kuormitusta.

Jotta yksinkertaistat lukijaa tämän tehtävän, alla on laskin, jonka avulla voit suorittaa tarvittavat laskelmat ottaen huomioon tulevan kodin ominaisuudet.

Muutamia selityksiä sen käytöstä:

 • Seinien massan arvioimiseksi pyydetään niiden aluetta ja materiaalia, josta ne rakennetaan. Kaksi vaihtoehtoa on mahdollista esimerkiksi ulkoseinien ja sisäisten osioiden osalta, jotka eroavat materiaalista ja (tai) paksuudesta.
 • Vastaavaa lähestymistapaa sovelletaan päällekkäisyyksiin. Tässä on myös kaksi vaihtoehtoa esimerkiksi pohjakerrokselle ja ullakolle. Samanaikaisesti laskuohjelma sisältää myös käyttökuormat lattioille.
 • Sinun on määritettävä katon pinta-ala ja kattotavan tyyppi. Jokaiselle kattotyypille on tunnusomaista kattorakenteiden ja vanteiden järjestelmä - kaikki nämä arvot otetaan automaattisesti huomioon laskettaessa.
 • Lumikuorman lisäämiseksi sinun on määriteltävä asuinsijan vyöhyke karttakaavion avulla ja ilmoitettava tämän vyöhykkeen numero laskimen vastaavan kentän kohdalla. Lisäksi lumen kuormituksen oikeelliseen laskemiseen on määritettävä tulevien kattorinteiden jyrkkyyskulma.

Kartta, jolla määrität vyöhykkeesi määrän lumikuorman mukaan

 • Säätiön paalut on sidottava ennen seinien rakentamista. Jos tähän käytetään puupalkkia, se voidaan sisällyttää seinään - ei tule olemaan suuri virhe. Mutta usein näihin tarkoituksiin käytetään raskasta metallitelevyprofiilia tai jopa monoliittista vahvistettua betoniteräilyä. Tällöin olisi oikeampi määritellä vanteiden parametrit, koska lisäkuormitus voi olla huomattava. (Jos käytetään puuta, vain kentässä "grillauksen pituus" oletusarvo jää nollaan).

Kaikki muut laskujen laskimet ovat omat. Säätiön kokonaiskuormituksen kokonaisarvo ilmoitetaan kilogrammoina ja tonneina.

Laskin rakennuksen koko kuormituksen arvioimiseksi paalusäätiölle

Ruuvien paalujen lukumäärä

Niinpä molempien laskelmien tulosten mukaan meillä on kaksi arvoa: yhden paalin (ja toimintamarginaalin) kantavuus ja kokonaiskustannus, joka siirretään rakennuksesta säätiöön. On selvää, että kuormituksen yksinkertainen jakautuminen kantavuudelle osoittaa tarvittavan paalumäärän. Esimerkiksi ensimmäinen laskin arvioi sallitun kuormituksen SVS-108: n paalussa ottaen huomioon 4,3 tonnin korjauskerroin. Ja toinen laskin osoitti rakennuksen suunnitellun rakennuksen kuorman kokonaisarvo 63,5 tonnia.

Yksinkertainen aritmeettinen toiminta antaa halutun tuloksen:

63,5 / 4,3 = 14,77

Arvo on aina pyöristetty kokonaisuuteen, eli saamme 15 paalua.

On sanottava, että tämä luku on minimaalinen ja saattaa olla vielä lopullista, koska myöhemmät pölkkityövoiman sijoittamista koskevat määräykset tulevat omille.

Pile-asettelut noudattavat tiettyjä sääntöjä, joten niiden arvioitu määrä voi joskus kasvaa

 • Runko-, log- ja hirsitaloihin on sijoitettu paaluja enintään 3000 mm: n välein.
 • Vaaka-betonista, kuonasta valmistetuista betonista ja hiutaloitujen betonilohkojen rakentamista varten asennusvaihe on enintään 2000 mm.
 • Kevyiden rakennusmateriaalien aidojen pystyttämiseen etäisyys voi olla 3000 ÷ 3500 mm. Rakentamalla aaltopahvia tai puuta aitojen tulee olla 2500-3000 mm riippuen tuulikuormasta.

Ruuvatyynyjen asentamista rakennussuunnitelmassa on otettava huomioon seuraavat standardit:

 • Pallot on pakko asentaa rakennuksen kulmiin sekä kantavien seinien leikkauspisteiden tai liitoskohdissa.
 • Kaikissa sisäisissä ja ulkoisissa pääseinissä paalut asennetaan samalla pinnalla, joka valitaan niiden seinämateriaalin ja rakennusominaisuuksien mukaan.
 • Laajennuksia, terasseja, talon vieressä olevia valaita ja muita vastaavia kevyitä rakenteita, paalikenttä lasketaan aina erikseen ja ei sidottu talon pohjaan. Muuten, tällaisiin pidennyksiin on aivan mahdollista soveltaa pienempää halkaisijaketta - huomattavia säästöjä.
 • Erilainen lähestymistapa on talon sisältämien raskaiden esineiden (uunin, kattilan jne.) Välillä. Yleensä tällaisissa kohdissa vaaditaan vähintään kahden lisäpilarin vahvistamista tai erillisen mini-säätiön perustamista, joka ei ole kytketty pääosaan ja suunniteltu erikseen suoritettujen laskelmien perusteella.

Joten vaihtoehtoa ei suljeta pois, kun on tarpeen asentaa ylimääräisiä tukia arvioidun määrän ylhäältä, mutta säätiön kokonaiskapasiteetti vain hyötyy tästä. Mutta aliarvioida määrä, vaikka se näyttää tarpeettomalta, kun se asetetaan suunnitelmaan, se ei voi olla.

Lopuksi on syytä korostaa jälleen kerran, että on suositeltavaa antaa tällaisille asioille todistettu ja pätevä organisaatio, joka voi taata työnsä laadun, suorittaa kaikki lopulliset laskelmat sekä porausruuvin rakentamisen, erityisesti täydellisen asuinrakennuksen rakentamisen jatkamiseksi. Sinun ei pitäisi koskaan kääntyä tuntemattomille rakennusryhmille, edes niille, jotka aseta itsensä super ammattilaisiksi. Säästöt tässä tapauksessa osoittautuvat erittäin epäilyttäviksi, ja on mahdollista, että jonkin ajan kuluttua on kiireesti tarpeen saada todelliset asiantuntijat korjaamaan tehdyt virheet. Mutta sitten sinun on maksettava erittäin miellyttävä määrä, koska hyvin usein on tarpeen korjata paitsi "jambs" säätiön, mutta myös siitä aiheutuvat muodonmuutokset rakennuksen itse.

Seuraavassa videossa voi olla seuraava "alla oleva video" edellisen kappaleen sanan puolesta:

Video: Pile-ruuvin perustukset, jotka eivät voineet olla