Pile puinen säätiö

Puupohja käytetään kevyiden puurakenteiden rakentamiseen. Koska rakennusmateriaali on puuta, sillä on heikko kantavuus ja sen tuotteilla on rajoitettu käyttöikä, tukipuiden tukirakenteiden laajuus on hyvin vähäinen. Kun puu valitaan perusmateriaaliksi, yksittäisten kehittäjien tulisi muistaa, että on tarpeen tutkia asianmukaisesti maa- ja maatyypit rakennustossa, sillä jokainen maaperä ei ole sopiva puupohjien rakentamiseen.

Tyypit puupohjat

Puinen perusta voi johtua paalun perustusten luokkaan, jossa tukevat paalut ovat puusta valmistettuja. Puusta valmistetut paalut vaihtelevat asennustyypin mukaan:

 • Suspendoituneet paalut, joiden asennus on erittäin syvyydeltään heikkoa maaperää.
 • Pilejä, joita käytetään heikossa maaperäkerroksessa kulkevien telineiden muodossa aina vankkaan pohjaan.

Puiset perättäiset paalut ja paalut - hyllyt eroavat toisistaan ​​maaperän kerrosten syvyydessä ja tuen syvyydestä tiheässä, vankassa pohjalla.

Tärkein tehtävä puurakenteen rakentamisessa on luoda paaluporakoneen painotus syvyyteen, joka ei ylitä kokonaispituutta.

Puupohjien edut

Puun levittämisessä puusta tai muuhun rakenteeseen perustuvalla puulla on monia positiivisia ominaisuuksia. Näitä ovat:

 • Yksinkertainen ja edullinen tekniikka.
 • Mahdollisuus rakentaa puinen säätiö itsenäisesti ja omilla käsillä ilman asiantuntijoiden osallistumista.
 • Matala materiaalikustannus.
 • Kyky käyttää asennuskäsityötä ilman kalliita rakennuskalustoa.
 • Puun erottuva kyky vastustaa merkittäviä taivutus- ja jännityskuormia.
 • Puun lämmönkestävyys, jonka vuoksi puutalon tai rakennuksen lämpöhäviöt ovat merkityksettömiä.
Puupohjan tyyppi

Puuraaka-aineiden haavoittuvuus on niiden pääasiallinen haitta, erityisesti tapauksissa, joissa rakenteet vaihtelevat kosteustasolla.

Hyvä ja mielenkiintoinen vaihtoehto konkreettiselle nauhan perustukselle on puisten ratapölkkyjen asentaminen kiinteän tukirakenteena rakennetta varten.

Vaatimukset puurakenteiden rakentamiselle

Puuporakoneiden sopivat mallit ovat suorakaiteen muotoisia puupalkkeja tai puun pohja (päki), jonka halkaisija on vähintään 200 mm. Pilarien arvioitu pituus ja tarvittava luku otetaan laskennallisen datan perusteella rakennusmaassa olevan maaperän ominaispiirteiden mukaan.

Sisäisten ja ulkoisten seinien sekä rakennuksen kulmien risteyksessä on tarpeen huolehtia puisten paalujen asennuksesta. Suurta aluetta rakennettaessa on suositeltavaa sijoittaa lisää paaluja tärkeimpien mallisuojien väliin.

Pilejä on asennettava kaivoihin tai reikiin, joiden halkaisija on hieman suurempi kuin itse puun halkaisija.

Jos vahvistat pohjaa pylväiden alle konkreettisella sekoituksella, kivillä tai puisilla risteillä, voit lisätä huomattavasti puupohjan kantavuutta. Asennettaessa pylväitä betoniseoksessa 100 - 150 mm: n syvyyteen rakenteiden kiinnittäminen kasvaa merkittävästi, mikä vähentää istutusta.

Puupylväsperusteet

Puupylväiden perustuksiin on parasta käyttää 250-300 mm: n suuruisia tammia tai mäntyjä, jotka sijaitsevat pääseinien ja rakennuksen ympärillä. Puupintaa kutsutaan "tuoliksi" ulkoisen samankaltaisuuden kanssa tämän huonekalun kanssa. Tuolien asennus tehdään suoraan maahan syvyyteen jäätymisen alapuolelle. Pilarien asennuksen pohjamerkintä on yleensä 1,5 tai 2 metriä maanpinnan alapuolella.

Jos pohjamaassa on merkittävä lujuuden ja tiheyden indikaattori, se voi asentaa tuolit suoraan maahan. Laakerin alueen lisäämiseksi heikkoilla maaperillä on puupylväät erikoispalkkeihin, jotka on valmistettu puulevyistä tai suorakulmaisesta hirsirunusta. Liitosakselit lisäävät merkittävästi puupylväiden - tuolien vakautta. Tyypillisesti puupylväiden asennussyvyys on 1,25 - 2 m, etupuolen tuolit ovat 0,75 - 0,8 m.

Tuoleja asennettaessa on suositeltavaa jättää hiukan korkeampi korkeus maanpinnan yläpuolelle mahdollisen leikkauksen yhteydessä, kun luodaan yhteinen ylempi rakennustaso perustuksille.

Puunjalostusta koskevat suojatoimenpiteet

Laadukkaan jalostetut puupallot perustuksille ovat avain kestävyyteen ja luotettavuuteen talon tai muun rakenteen tukirakenteista. Jos jostain syystä puumateriaalia ei ole käsitelty ennen kuin se asennetaan maahan, tällainen puupallosäätiö märkii kosteuden ja jäädytys-sulatusjakson aikana ja muutaman vuoden kuluttua siitä tulee käyttökelvoton.

Puun käsittely on suoritettava, kunnes se asennetaan maahan.

Puupölyjen käsittely antiseptisilla aineilla

Nykyaikaisilla rakennusmateriaalien markkinoilla on laaja valikoima tehdasvalmisteisia nestemäisiä antiseptisiä aineita, joilla on erilaiset hintaominaisuudet. Valmisteet puun suojaamiseksi hajoamiselta luokitellaan tyypin mukaan:

 1. Vesiliukoinen.
 2. Orgaanisella öljyllä tai alkoholilla.
 3. Yhdistetty.

Antiseptisiä koostumuksia valmistetaan liuosten tai tiivisteiden muodossa, joita käytetään harjoilla tai mekaanisilla annostelijoilla.

Puun käsittely antiseptisellä

Vaihtoehtoinen puun käsittely

Jotta et käytä huomattavia rahaa valmiiden antiseptisten aineiden ostamiseen, voit muistaa ja soveltaa vanhoja tapoja käsitellä puuta hajoamiselta:

 1. Pehmeät puurakenteet. Puinen sauva tai kasa on puhdistettava kuoresta ja hiomisen jälkeen alaosa hiiltyy varovasti puhallusputkella tai propaanipolttimella.
 2. Pylväiden käsittely koivu- tervalla, käytetyllä voiteluöljyllä tai sulaa maaöljybitumilla. Tämä tapa luoda suojaa pidetään helpoimpana ja halvimpana.
 3. Kääriä puiset kellarirakenteet kateainevalmisteilla. Loki tai pylväs päällystetään ensin sulalla bitumilla ja kääritään sitten katemateriaaliin. Useimmiten käytetään tätä tarkoitusta varten ruberoidia.

Asiantuntijat suosittelevat talvella korjattua puuta, puupohjaista puuta.

Uskotaan, että se on talvipuu, joka on lisännyt vastustuskykyä tuhoisien hajoamisprosessien suhteen ja pystyy paremmin kestämään lämpötilan muutoksia ja saostumista.

Puun käsittelyn menetelmät hajoamisesta näkyvät videossa:

Larch puinen perusta

Laadukas puinen pohja voidaan valmistaa tiettyjen lajien puusta: se voi olla lehtipuita tai havupuita. Jos on mahdollista käyttää lehtikuusi puupylväiden ja paalujen materiaalia varten, tämä on paras ihanteellinen ratkaisu.

Kirsikkapuu on paras materiaali luotettavien ja kestävien puupohjien rakentamiseen

Laivaston pohja pystyy kestämään minkä tahansa kuormituksen ja sillä on erinomainen bakteerivastus. Lisäksi tämän ihanan puulajin kuidun koostumuksella on runsaasti eetterihartsia, jotka ovat itsessään luonnollisia säilöntäaineita.

Kirsikkapuu on erittäin tiheää, mikä vaikeuttaa sen käsittelyä ja vie aikaa.

Tilaa laite puinen pohja

Puinen pohja talon rakentamiseksi voidaan tehdä kahdella tavalla: asentamalla puiset paalut ja asettamalla ratapölkkyjä lokeista. Yleisin ja luotettava menetelmä on paalusäätiö.

Pile puinen säätiö

Puupilvet on asennettu valmiiksi valmistettuihin maadoitustiloihin, joiden reiät ovat koko rakennuksen alueen kohdalla. Kaivannon leveyden on oltava 1,5 kertaa halki halkaisijaltaan. Piles sijoitetaan kaikkien rakenteiden ulkoisiin kulmiin, seinien risteys- ja risteyskohdissa. Nurkissa käytetään tukkeja, joiden halkaisija on vähintään 300 mm.

Puisten paalujen laitekokonaisuus

Kulmaputkien väliin asennetaan välikannattimet 1,5 - 2 m: n askelin. Asennuksen jälkeen kaikki paalut yhdistetään puukahvaan yhdeksi tukevaksi tukirakenteeksi.

Puutavaran asentamisen jälkeen nuket nukkuvat käyttäen keskirikkoutuneita murskattuja kiviä.

Ribbon puinen pohja puiset ratapölkyt

Jos tarvitset kevytrakennusten puisen nauhan perustan, sopivin materiaali näihin tarkoituksiin on vanhan rautateiden puupalkkeja, joiden poikkileikkaus on 200 x 200 mm. Teokset suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Ensin sinun on asetettava pohja ja kaivaa savi kaivannot syvyys noin 400 mm.
 2. Kaivannon pohjalle on asetettu sora- tai sora-ainevahvuus 200 mm: iin asti.
 3. Vedenpoiston päälle asetetaan puiset ratapölkyt, jotka kiinnitetään kulmissa valmiissa urissa.
 4. Kun järjestää ylimääräisiä puupalkkeja, on tarpeen kiinnittää ne yhteen.
 5. Jousien riveiden tiivistämiseksi on suositeltavaa porata reikiä ja ajaa lujitustangossa.

Tutustumalla puisen säätölaitteen videonäytteeseen:

Ponnauteiden nauhan puisen pohjan laite viittaa yksinkertaisimpiin ja edullisimpiin tukipohjiin. Koska ratapölkyt alun perin kyllästettiin voimakkaalla antiseptisellä kreosootilla, tällainen puinen perusta voi kestää yli kymmenkunta vuotta.

Puupylväsperusta

Betonipylväsnäytön nimi riippuu siitä, mistä materiaalista sitä käytetään. Tässä artikkelissa tarkastellaan yksityiskohtaisesti puun pylväspohjaa. Se on asennettu kylvyn alle sekä kevyitä piharakenteita kehyksestä, tukkeista, puusta.

Puupylvään perustuksen rakentaminen on yksi helpoimmista ja halvimmista tavoista. Käyttämällä sitä käytetään tammen tai havupuu (mänty, lehtikuusi) puuta, koska sillä on suuri biologinen vastustuskyky. Näiden rotujen lokit antiseptisen käsittelyn jälkeen voivat pysähtyä ilman tuhoja maassa useiden vuosikymmenien ajan. Säätiön rakentamisessa käytetään useimmin puisen rungon alaosaa, jota kutsutaan pudotuksi. Lokin halkaisijan tulee olla vähintään 200 mm. Pohjan syvyys:

 • sisäseinien vähintään 500 mm;
 • ulkoseinille 750-1550 mm.

Ennen asentamista pylväiden on oltava antiseptisiä, jotta ne voidaan suojata putoavilta menetelmiltä ja lisätä käyttöikää 1,5-2 kertaa. Antiseptiset hoidot ovat:

 • alhaalta
 • maanalainen kokonaispinta-ala,
 • osa pylväästä, jonka korkeus on 250 mm, mikä on maanpinnan yläpuolella.

Puupohjien edut ja haitat

Pylväspohja, joka on tehty tällaisesta ainutlaatuisesta rakennusmateriaalista kuten puusta, on useita etuja:

 • Yksinkertainen rakennustekniikka;
 • Alhaiset kustannukset;
 • Puupohjaan rakennetut rakennukset eivät menetä lämpöä, koska puu on luonnollinen lämpöeristin;
 • Puupylväät ovat elastisen muodonmuutoksen omaavia ominaisuuksia, joiden ansiosta ne eivät romahta liiallisen paineen vuoksi ja muuttavat muiden materiaalien tukia.

Puupylväisen säätiön rakentamisen aikana säästät paljon rahaa, mutta menettää sen toiminnan aikana, koska tämän perimmäisen haitta on sen epävakaus. Tämä pätee erityisesti kesäisin asukkaisiin, joiden maaperän kosteus vaihtelee usein.

Puupylväiden "tuolit" käyttöikä puun tyypistä riippuen:

 • tammi - enintään 15 vuotta (antiseptistä tai paahtamalla - 28-32 vuotta);
 • mänty, lehtikuusi - enintään 7 vuotta (antiseptistä tai paahtamalla - 11-15 vuotta).

Huolimatta puusta valmistetun pylväspohjan käyttöiästä huolimatta vielä nykyään se on varsin suosittu kesäkoneiden keskuudessa, itserakennetuista, jotka voivat rakentaa tämän säätiön mahdollisimman pieniksi kustannuksiksi ja yksin.

Rakennusvaiheet

Puupylväsrakenteen rakentaminen koostuu useista vaiheista:

Pillars-Online Laskin v.1.0 - suunnittelu pylväsperusta.

Tarkastelkaamme nyt yksityiskohtaisesti kaikki nämä vaiheet. www.gvozdem.ru

Puupylväiden valmistelu ja antiseptinen

Jotta pylväspohjainen puurakenne pystyy seisomaan niin kauan kuin mahdollista, on tarpeen valmistaa asianmukaisesti ja antiseptisesti sen rakentamiseen käytettävät tukit.
Pylväät, tuolit, mieluiten korjattu marraskuusta tammikuuhun. Ennen suojaavaa käsittelyä ne on puhdistettava kuoresta (hiekka) ja merkitä ylä- ja alareunat puun kasvaessa.

Jos haluat lisätä puupylväiden perustan elämää 2 kertaa, varmista ennen sen asentamista antiseptiset lokit, sillä tämä auttaa suojaamaan niitä biologisesta tuhoutumisesta ja homeen ulkonäöstä.

Antiseptisiä menetelmiä on useita:

 • paahtaminen hiilikuoriin;
 • kemiallinen menetelmä.

Paahtaminen kunnes hiilen kuori.
Tällä menetelmällä voit suojata puuta kosketuksesta maaperään ja putrefaktiivisten prosessien muodostumiseen. Polttaminen suoritetaan paineilmalla tai tulipalolla. Kaikki osa puusta, joka on maanalainen ja 200-250 mm korkea osa, joka on maan pinnan yläpuolella, paahdetaan. Ennen prosessin aloittamista on käytettävä 10 mm paksua savikerrosta napaa. On tarpeen polttaa loki hyvin huolellisesti ja hitaasti, tarkkailemalla samalla, että hiiltyvyyden (hiilikuoren) syvyys on enintään 20 mm. Sen jälkeen pylväästä käsitellään bitumilla tai paksulla hartsilla.

Kemiallinen menetelmä
Kemiallinen menetelmä on kyllästää puupylväitä ennen niiden asentamista erityisiin helposti saatavilla oleviin kemikaaleihin. Jos et halua tuhlata arvokasta aikaa hölynpudotukseen tai pelkää tulta, puun suojaamiseksi, hoitaa se jollakin seuraavista antiseptisistä ratkaisuista:

 • Vesiliuokset:
  • Säiliössä täytyy kaataa 5 litraa kiehuvaa vettä, lisätä 50 g boorihappoa, 950 g suolaa ja sekoittaa kaikki perusteellisesti kunnes täydellinen liukeneminen. Tämä kotitekoinen ratkaisu tarvitsee 2-3 kertaa käsitellä puupylväs-tuolin pintaa.
  • Clay paste homogeeninen muovinen koostumus. Se on valmistettu esisekoitetusta rasvaisesta savesta ja vedestä.
  • Ostetut vesipitoiset liuokset: sinkkikloridi, ferrosulfaatti, ammoniumsiliklofluoridi tai natrium, natriumfluoridi jne.
 • Öljyiset antiseptiset aineet: liuskekivi, hiili, antraseeni, kreosoottiöljy. Ne ovat tehokkain ja selviytyvät niiden suojaustoiminnasta jopa vedenpaisumisolosuhteissa.
 • Antiseptiset siteet ovat erityisiä suojapäällyksiä, joissa puupylvään pinta peitetään silikaatti- tai bitumipinnoitteella ja kääritään katolla, joka on tehty kateaineista tai katehuopuista, jotka myös on päällystetty tämän päällysteen kanssa.

Tehokas on antiseptinen aine, joka:

 • ei aiheuta korroosiota metalli-kiinnikkeissä,
 • ei vähennä puupylväiden fysikaalisia ja mekaanisia ominaisuuksia,
 • ei ole epämiellyttävää tuoksua
 • ei ole vaarallinen ihmisille ja eläimille
 • on hyvä penetraatio
 • kestävä,
 • erittäin myrkyllinen sieniin.

Nykyään antiseptisten aineiden markkinoilla on ilmennyt uusia keinoja, joilla on tärkeimpien suojelutoimintojen lisäksi myös koristeellisia ominaisuuksia, jotka voivat lisätä estetiikkaa perustan pintaan.

Antiseptisten aineiden haitat:

 • Vesipitoisia liuoksia ei suositella käytettäväksi suorassa kosketuksessa puiset tuolit kostealla maaperällä, koska ne eivät tunkeudu riittävän syvälle puuhun, ja ne voidaan helposti pestä pois.
 • Märissä maissa on tarpeen käyttää yhdisteitä, jotka perustuvat orgaanisiin liuottimiin, kuten valkeaan alkoholia, liuotinta.
 • Öljyiset antiseptiset aineet katsotaan kaikkein myrkyllisiksi, joten niitä tulisi soveltaa pakkauksessa ilmoitettujen ohjeiden pakolliseen noudattamiseen.

Puupilarin perustuksen rakentaminen

Puupylväsistuimia on asennettava:

 • tulevaisuuden rakentamisen kaikkiin kulmiin,
 • seinien risteyksessä,
 • rakennuksen ympärysmitta noin 1,5 - 2 metrin etäisyydellä toisistaan.

Puusta valmistetun pylväspohjan rakentaminen toteutetaan yleisesti hyväksyttyjen pylväsperustaisten pystytyssääntöjen mukaisesti, jotka kiehuvat tarpeeseen kiinnittää tukipilarit maaperään tiukasti pystyasennossa ennalta määrätyllä askeleella ja tietyllä syvyydellä. Tällainen säätiö on parempi rakentaa biologisesti kestävistä puulajeista: mänty, setri, lehtikuusi, tammi, joka on ensin antiseptinen.

Työn vaiheet

Puupylväiden pituuden ja lukumäärän laskeminen

Puurenkaiden syvyys määräytyy maaperän geologisen rakenteen ja tulevan rakenteen painon mukaan. Useimmiten seinissä on 500 mm ja ulkoseinien 750 - 1550 mm.

Puurunkaan pituus koostuu napaketjun pituudesta, joka on maanalainen (750-1550 mm) ja polun pituus maanpinnan yläpuolella (enintään 600 mm) sekä pieni liikkumavara, joka otetaan huomioon, kun pylväitä leikkaavat edelleen pylvästä pitkin kokonaistasoa.

Puupylväiden välinen etäisyys lasketaan laskemalla, eikä niiden pidä ylittää 2 metriä, kun otetaan huomioon, että niiden on sijaittava seinien risteyksissä ja tulevan rakennuksen kaikissa kulmissa. Tukien määrä riippuu rakennuksen pinta-alasta ja rakennusten painosta. On otettava huomioon maaperän kantokyky ja itse säätiö. Joten esimerkiksi, jos peruspylvään halkaisija on 250 mm, se vuorostaan ​​lepää maahan, jonka pinta-ala on 500 mm. Jos maaperän kantavuus on 2 kg / cm 2, kukin pylväs pystyy kuljettamaan noin 1 tonnia talorakenteiden painosta. Siksi, jos tiedät rakennusmateriaalien kulutuksen, jota käytät rakennuksen pystyttämiseen, voit laskea tarvittavan määrän perustuspilariportaat juuri rakennukselle.

Kaivaa reikiä

Puupylväiden asennusta varten on tarpeen kaivaa reikiä, joiden läpimitta on oltava vähintään 350 mm, ts. 1,5 kertaa pilarin halkaisija itse. Esimerkiksi jos tukin halkaisija on 300 mm, on tarpeen kaivata halkaisijaltaan 450 mm: n reikä. Kaivausreikiä voidaan tehdä useilla eri tavoilla:

 • Manuaalinen - lapion avulla kaivamme itse reikiä. Tämä menetelmä ei edellytä kassavirtoja, mutta vie aikaa ja vaivaa.
 • Mechanisoitu - vuokrattujen erikoislaitteiden avulla. Erikoislaitteiden käyttö nostaa säätiön kustannuksia, mutta säästää aikaa ja vaivaa.

Hiekkalaatikko

Kaivettujen reikien pohjassa on hiekkaa, jonka paksuus on 100-200 mm ja pakollinen täyttö.

Voit laskea maaperän jäädyttämisen syvyyttä kaupungeissasi käyttämällä laskinta: Maaperän jäädyttämisen syvyyden laskeminen.

Vedeneristyslaite

Ennen puupylväiden asentamista maahan, sinun on suoritettava suojaava vedeneristys, joka on maanalainen. Voit tehdä tämän, tuoli on kyllästetty öljyisiä ratkaisuja ja kääritty useita kerroksia tervaa tai katto huopa, liimaamalla ne bitumimastiset. Tämä sileä (side) suojaa puupylvään pintaa kosketuksesta maan kanssa, mikä vähentää sen mätänemisen ja jäädyttämisen todennäköisyyttä maahan. Tukissa käytettäessä pakkasenkestävien voimien vaikutus tukeen on vähäistä, koska maaperän turvotus liukuu pitkin sidetta nostamatta perustuspilarit.

Puupylväiden asennus

Puiset pylväät on asennettu kaivettuihin kaivoihin, joissa neulotaan alas ja tasataan pystyasennossa.
Huomaa: Mutta on toinen mielipide, jonka mukaan pylväät on asennettava yläosaan alaspäin ja kampaamalla (toisin sanoen päinvastaiseen suuntaan kuin puun luonnollinen kasvu). Uskotaan, että tämä auttaa välttämään kosteuden liikkumista puuastioiden kautta.
Lokit asennetaan tasolle tiukassa pystysuorassa asennossa. Puiset sauvat on sijoitettu kaivettuihin kaivoihin seinämää pitkin, mutta ne on asennettava tarkasti seinän akselin suuntaisesti. Tätä varten ennen kaikkea majakkipilareita sijoitetaan kaikkiin seiniin kulmiin ja leikkauksiin, joihin kynnet ajetaan ja kiinnitetään tiukasti pitkin kiinnitystä (lanka, nailonkierre, kalastuslinja). Sitten ne jatkavat kaikkien jäljellä olevien välipilarien asentamista, tarkastaen niiden pystysuoran aseman lyijylinjalla ja vaakasuoralla - johdon laiturilla.

 • puurunkoon, jossa tukia (käytetään, kun ei ole upotettu pohja);
 • ("kantapään") tai kivenvuodat (käytetään upotetun pohjan rakentamiseen).

Risteykset. Puurirenkaiden valmistukseen saa 2 levyä enintään 700 mm, jotka on kiinnitetty ristikkäin yhteen. Useimmiten tuki tuoli on yhdistetty ristiin useita metallisia hihnoja. Kiinnityksen vakauden lisäämiseksi piikki leikataan pylvään alapäähän ja pesä ristikappaleen yläpalkissa. Ristikappaleen rakenne on riittävän tyhjäkäynnillä, eikä se vain lisää puutuolin tukikentän pinta-alaa, vaan myös estää pakkasnopeutta nostamalla perustuspilarit kaivoista.


Betonilaatta Voit lisätä upotetun puupohjan luotettavuutta voit tehdä monoliittisen betonin tyynyn. Tätä varten kaadetaan 200 mm: n paksuinen betoni tiivistetyn hiekkalaatan pohjalle ja kun se on vielä tuoretta, pylväs upotetaan 100-110 mm: n syvyyteen. Tämän menetelmän ansiosta säätiön vakaus kasvaa merkittävästi, sillä betonin asettamisen jälkeen puustotelo kiinnittyy tiukasti.

täyttäminen

Jokaisen puupylvään ja kaivustilan reunojen välissä oleva tila on täytettävä karkealla murto-aineella: hiekka, sora, rauniot, rikkoutuneet tiilet. Tämä auttaa vähentämään kastumisen todennäköisyyttä ja kosteuden kertymistä tukien ympärille. Täyttö täytetään 150-200 mm: n paksuisilla kerroksilla pakollisella tiivistelmällä. Säästöjen tapauksessa voit ensin nukahtaa 150-200 mm maata, ja jäljellä oleva tila maaperän ja napojen välillä nukahtaa karkealta soraalta tai raunioilta.

Pilarien vaakasuora kohdistaminen

Täyttymisen jälkeen ja perusteellisen tampingin jälkeen pylväät korkeudelle. Tätä tarkoitusta varten kannattimien yläosat leikataan jännittyneestä johtoa pitkin siten, että niiden päät ovat välttämättä samassa vaakasuorassa tasossa.

Vedeneristykset

Pilarien tasoittamisen jälkeen niiden päiden tulee olla vedenpitäviä ja antiseptisiä. Tätä varten ne laittaa niihin erilaisia ​​vedeneristysmateriaaleja: erikoiskalvot, katehuopa, kuori (sinun on taivuttava alas).

Laitteen kastovyö

Liitettäessä säätä alhaisemman vanteen kanssa, jokaisen napan päähän leikataan piikki. Sen poikkileikkaus on 50x50 mm, ja korkeus on yhtä suuri kuin pohjarakenteisen palkin korkeus. Kun aloitat seinien rakentamisen, silloin näillä piikkeillä muodostetaan seinien (vanteiden) tai alempien tukkien tangot, joissa ne valmistavat erikoisliittimiä etukäteen.

johtopäätös

Pilarin puun perustukset ovat ihanteellisia puurakenteiden rakentamiseen niille, koska niillä on sama käyttöikä. Tietenkin ne voidaan rakentaa taloudellisten ja väliaikaisten piharakennusten alle, joiden paino on pieni.

Hyvin proantiseptirovanny kuivat puiset sauvat kestävät ainakin 20 vuotta. Ja kun ne epäonnistuvat, voit helposti korvata ne asettamalla betonisuojukset alareunan alapuolelle.

Pylväsperusta puutalolle

Jopa pieni rakenne edellyttää luotettavan perustan luomista. Säätiön vahvuudesta riippuu talon elämä. Yksi puurakenteiden yleisimpiä perustyyppejä ovat pylväsrakenteet. Ne ovat rakentamassa useita laitureita, jotka on yhdistetty grillage. Tällainen säätiö on ihanteellinen, jos haluat luoda kevytrakenteen kellarilla. Mainitun tyyppisten rakenteiden suurin etu on edullinen. Tällaiset rakenteet voivat olla kiveä, tiiliä, puuta ja hiutaloituja betonilohkoja. Teemalla säätiö omilla käsillänne on oppia yksityiskohtaisesti rakentamisprosessista.

Mikä säätiö valita puutalolle

Tekniikan avulla pylväsperiaatteet jaetaan elementtivalmisteisiin ja monoliittisiin. Talon monoliittinen pohja on saumaton muotoilu ja sen vahvuus on suuri. Puurakenteiden tehdasvalmisteiset perustukset ovat tiilistä tai betoniteräksistä valmistettuja. On huomattava, että toisentyyppinen kellarikerros rakennetaan melko nopeasti, mutta sillä on pienemmät lujuusominaisuudet.

Ennen rakentamista on tärkeää määrittää tarkasti tukien syvyys. Tätä varten sinun on otettava huomioon maaperän ominaisuudet. Maaperän eri parametrien mukaan perustetaan matala tai syvä säätiö.

Ensimmäinen vaihtoehto on tukien asentaminen noin 70 cm: n syvyyteen. Tällainen perustus syntyy useimmiten hiekka- tai kallioisella maaperällä. Syvennetty säätö asetetaan 1 m alle jäätymisasteen. Sitä käytetään usein puurakenteiden rakentamiseen savimaahan tai alueille, joilla on suuri vesipitoisuus.

Teknologia erilaisten pylväsperiaatteiden luomiselle on lähes sama. Ero eroaa vain tietyn materiaalin asettamisesta.
Helpoin tapa luoda puupylväsperusta, koska se voidaan rakentaa ilman apua.

Puupohjien ominaisuudet

Puun pylväspohjilla on useita etuja:

 • rakenteen yksinkertaisuuden luominen;
 • suhteellisen alhaiset kustannukset;
 • puupohjaan rakennettu talo ei hukkaa lämpöä
 • puisen perustuksen ominaisuutena on elastinen muodonmuutos, jolloin tukia ei vääristetä liiallisella paineella.

Kun luot pylväspohjan puuta, voit säästää huomattavan määrän rahaa, koska materiaali on halpaa. Haittoihin kuuluu materiaalin hauraus. Tämäntyyppistä pylväspohjaa ei suositella luomaan alueille, joilla on korkea maaperän kosteus.

Tukien käyttöikä riippuu siitä puusta, josta ne on valmistettu:

 1. Mänty- ja lehtikuusesta valmistettuja tuotteita voidaan käyttää enintään 7 vuoden ajan. Jos tuet käsitellään antiseptisellä aineella, käyttöaika voi nousta 15 vuoteen.
 2. Tummen perustuksia voidaan käyttää noin 15 vuotta. Jos tuet käsitellään antiseptisellä tai paahtamalla, niitä voidaan käyttää noin 30 vuoden ajan. Tämä viittaa siihen, että puun talon pylväsperusta on tarpeen käsitellä, koska se parantaa merkittävästi sen käyttöikää.

Tästä lyhyestä käyttöiästä huolimatta monet sokerimyyjät valitsevat tämän materiaalin luotaessa talon perustan. Tämä johtuu tukien asentamisen helppoudesta ja kyvystä tehdä kaikki työ omilla käsillään.

Mitä pitää ottaa huomioon, kun luodaan puinen perusta

Monet vanhojen talojen kylissä on puinen pohja. Tällaisten talojen hirsitaloa voidaan käyttää useiden vuosikymmenien ajan eikä vaadi korjausta, mutta säätiö on vaihdettava joka 15. vuosi.

Useimmiten lehtikuusia käytetään säätiön tukemiseen. Tämä materiaali on riittävän vahva kestämään puurakennetta noin 15-20 vuotta. Myös usein käytetty tammi. Mutta se on vähemmän suosittua, koska sillä on korkeammat kustannukset.

Puun perusta on muutamia pilareita, joiden läpimitta on noin 20 cm ja jotka on yhdistetty palkilla. Jos jalkaa korjataan, kannattaa asentaa tukia vielä kovettumattomaan betoniin. Tämä tekee tukeista kestävämmän.

Säätöpilarien määrä riippuu rakenteen painosta ja maaperän kantavuudesta. Tukit sijaitsevat talon kulmissa ja sisäseinien leikkausten alapuolella. Rakentamisen aikana kannattaa muistaa, että niiden välinen etäisyys ei saa ylittää 2,5 metriä.

Säätiön eliniän lisäämiseksi on tarpeen käyttää nykyaikaista puun kyllästystä. Tehokas tapa on liottaa puu tervaan. Näin käsittelemällä puupohjan puoleisen pylväspohjan tällä tavalla suojaat sitä luotettavasti kosteuden negatiiviselta vaikutukselta.

Miten tehdä betonipilaripohjasta

Teräsbetoniseinän rakentamisen prosessi on jaettu useisiin vaiheisiin:

 1. Ensiksi alue puhdistuu roskista ja esineistä, jotka voivat häiritä rakentamisen aikana. On tärkeää selvittää paitsi sivuston, johon säätiö luodaan, mutta myös sen ympärillä oleva alue. Jätteet on poistettava paikalta ja tarvittaessa pinnan taso.
 2. Tämän jälkeen on tehtävä merkki alueesta. Tällöin pylväiden sijainti on merkitty tapilla ja johtoilla. Ensinnäkin tapit asetetaan rakenteen kulmiin ja sitten etäisyyteen, joka vastaa tukien välistä rakoa. Johtojen risteyskohdat osoittavat, missä on tarpeen asentaa tukipylväitä.
 3. Tämän jälkeen luodaan kuoppia tukeen. Ne on kaivettu varastossa niin, että muotti voi sopia sisälle. Muottipaneeleiden tulee olla noin 5 cm paksuisia. Kaikkien reikien pohjalle on luotu hiekkalaatikko. On muistettava, että hiekka on kostutettava ja huolellisesti pudonnut.
 4. Sitten on olemassa betonipohjan luominen ilman vahvistettua kehystä. Sen paksuuden tulisi olla noin 15 cm. Usein pohja on tehty leveämmäksi kuin muut pilarit. Tämä on välttämätöntä maanpaossa vaikuttavan kuorman jakamiseksi.
 5. Seuraava askel on muotojen luominen. Joissakin tapauksissa puukehystä ei tarvita, koska maa on melko tiheä. Jotta betoniliuos ei pääse purkautumaan muottipesän urien läpi, se on vuorattu sisäpuolelta vedeneristysmateriaalista. Käytetään usein ruberoidia.
 6. Tämän jälkeen lujitushihna asennetaan valmiiseen muottiin. Käytettyjen sauvojen halkaisijan on oltava vähintään 10 mm. Voit käyttää sekä metalli- että lasikuitutuotteita. Muottien ja raudoituksen välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 5 cm, mikä on välttämätöntä rungon suojaamiseksi, sillä myös pylvään vähäisen tuhoutumisen seurauksena raudoitus voi muuttua paljaaksi, mikä johtaa ruosteen muodostumiseen ja asteittaiseen tuhoutumiseen.
 7. Seuraavassa vaiheessa kaadetaan betonia. Jotta voit ratkaista ratkaisun täysin, sinun on odotettava vähintään viikkoa. Tämän jälkeen muotti voidaan poistaa.
 8. Muottien poistamisen jälkeen pylväät levitetään vedeneristyskoostumukseen. Tällöin ojien täyttö toteutetaan.

Kuvaillun työn suorittamisen jälkeen kaikki pilarit on yhdistettävä yhdeksi rakenteeksi. Tätä varten luodaan grillage. Se voidaan luoda eri tavoin. Tietyn vaihtoehdon valinta riippuu siitä, millainen kuorma toimii säätiöllä. Vahvin on vahvistettu betonikiillotus.

Tällaisen rakenteen luomiseksi on tarpeen tehdä puun puutavara ja kiinnittää se pylväisiin. Vahvikehikko asennetaan muottiin, joka sitten kaadetaan betonilla. Tällaisen grillatuksen luominen on melko monimutkainen, mutta se on paras vaihtoehto kaksikerroksisen rakenteen luomisessa.

Jos rakennetaan kevyt runko-talo tai yhden kerroksen hirsitalo, voit tehdä valjaat paksuista palkista. Tämä riittää luomaan luotettavan tuen rakenteelle. Jotta aluslaatta voidaan tuulettaa, vähimmäisetäisyys kentästä grilliin olisi 0,5 m. Jos tätä suositusta ei oteta huomioon, puuosat voivat alkaa huonontua lauhteen takia.

Sarakepohjan korjaus

Monet maanomistajat valitsevat tämäntyyppisen säätiön, koska se on helpompi korjata ja vaihtaa. Kellarin tuhoutuminen voi tapahtua useista syistä:

 • haitalliset olosuhteet;
 • rakennusvirheitä
 • Sivustoa, joka vaikuttaa pohjaan lähellä olevaan maahan.

Joka tapauksessa, kun muodonmuutos tai halkeama havaitaan pylväsperustaan, on tarpeen jatkaa sen korjaamista. Jos näin ei tehdä, talossa voi alkaa romahtaa. Jos talo on puinen, se voidaan täysin korottaa ja korvata pilareilla, jotka ovat alkaneet romahtaa. Se on melko helppo tehdä ilman raskaita koneita.

Talon nostamiseen tarvitset vain muutaman liittimen. Nostoaukon jälkeen rakenne asennetaan tilapäisiin tukiin, ja tuhottu pohja on kokonaan tai osittain korvattu. Pylväsperustan korvaamisen aikana suoritetaan samoja toimia kuin perustuksen luomisessa. Jos pylväät valettiin betonista, riittää poistamaan vanhat kannattimet ja täyttämään uudet. Yksittäisiä pilareita ei tarvitse korjata, koska ne voivat muuttua ajan myötä. On parasta korvata tuki, johon halkeamat näkyvät. Tällainen työ ei vaadi paljon rahaa.

Korjaus voidaan jakaa useisiin eri tyyppeihin:

 1. Kauneutta. Tämän menetelmän käyttäminen edellyttää vähimmäismäärän käyttämistä. Jos betonissa on pieniä halkeamia, jotka eivät aiheuta pohjan tuhoutumista, ne voidaan tiivistää betonilaastilla.
 2. Parsing seinät. Kun valitset tämän vaihtoehdon, kehys puretaan kokonaan, jonka jälkeen pohja korvataan. Tyypillisesti tällainen työ suoritetaan siinä tapauksessa, että pohja muuttuu vakavasti. Korjauksen jälkeen seinät kootaan uudelleen.
 3. Talon nostaminen. Tämä menetelmä edellyttää säätiön nopeaa korjausta, koska töitä varten ei ole tarpeen purkaa koko rakennetta.

Kuvatulla työllä valmistellaan etukäteen valitsemalla oikeat työkalut. Jos pylväspohja on puinen, hakasäkit ovat riittävät. Jos pohja on vahvistettua betonia, sinun on varastoitava työkaluja, joiden avulla voit tehdä kaiken työn vanhojen pilareiden poistamiseksi. Joissakin tapauksissa käsityökalut eivät riitä.

Lisäksi on välttämätöntä löytää etukäteen väliaikaiset tuet ja liittimet. Tukien määrä riippuu seinien pituudesta ja koko rakenteen painosta. Ne on asennettava siten, että kuorma on tasaisesti jakautunut kaikkiin tukiin. Jos et ota huomioon rakennuksen painoa, se voi heilua, mikä johtaa seinien muodonmuutokseen.

Perusta on rakenteen selkäranka, joten sinun on valmistauduttava mahdollisimman varovasti korjaamiseen. Jos noudatat säätelyä koskevia sääntöjä, koko rakenne on luotettava ja kestävä. Jos puutalon alla olevan sarakepohjan korjaus tehdään virheillä, seuraukset saattavat näkyä ensimmäisellä kuukaudella.

Miten rakentaa pylväspuinen perusta? Kustannustehokas ratkaisu


Puun perusta on optimaalinen ratkaisu monissa rakennustöissä, erityisesti pylväskuvanäkymässä rakenteesta.

Se mahdollistaa luotettavan perustan rakentamisen kannalta, mutta myös merkittävästi säästää materiaalia ja näin ollen rahaa. Lisäksi voit rakentaa sen itse.

Yleistä tietoa


Puupohjaan kuuluu seuraavat ominaisuudet:

 1. Se on pylväskannen rakenne, jossa puusta valmistetut kannattimet, jotka haudataan 1,5 metrin korkeuteen, ja korkeuskorkeus on puolet metriä.
 2. Pylväiden asennusjärjestelmä lasketaan tietylle rakennukselle ja se sijaitsee väliseinien ja kantavien seinien kohdalla.
 3. Jos rakennuksessa on yli 3 metrin pituisia alueita, tai on erityisen kuormattuja osia, niiden alle asennetaan lisäpylväät.
 4. Etäisyys, jolla sarakkeet ovat toisistaan ​​erillään, vaihtelee puolitoista ja kolme metriä.
 5. Suunnittelussa on grillata, jota edustaa kiinnitysloki. Hän on vastuussa rakennuksen painon tasaisesta jakautumisesta.

Alalajia on jaettu, puupylväiden perustus syvyydestä riippuen voi olla:

 • hienosyöttöiset: pylväät sijaitsevat ½ tai 2/3: n etäisyydellä pakkasnopeuden syvyydestä;
 • ei haudattu: tämäntyyppinen syvyys on enintään 0,5 m.

hakemus


Mitä rakenteisiin, joihin voidaan käyttää pylväspohjapintojen rakennetta, ovat seuraavat:

 • kylpyammeet;
 • kesämökit;
 • Arbor;
 • kioskit;
 • kaikki muut rakennukset, jotka ovat suhteellisen kevyitä.

Tärkeää: Määritettäessä säätiön tyypin tulisi kiinnittää huomiota pohjaveden tyyppiin. Puupalkin rakenteessa pohjaveden pinnan tulee olla alhainen.

Materiaalin valinta


Yksi tärkeimmistä puunpohjan rakentamispisteistä on sopivan materiaalin valinta. Rakennukseen sopivia puulajeja ovat:

Näiden kivien etu suhteessa perustuksen rakentamiseen on niiden vastustuskyky mätiä ja vahinkoja vastaan. Lisäksi mänty ja lehtikuusi eivät ole alttiita vesikalvolle. Ne kestävät korkeassa kosteudessa.

Lokin parametrien tulisi olla seuraavat:

 • on parempi valita päki, ts. rungon alaosa;
 • tukin minimihalkaisija on 20 cm.

siirtokunnat


Ennen perustuksen rakentamista on tarpeen laskea oikein tarvittava määrä materiaalia.

Tarkastellaan esimerkkiä talosta, jonka mitat ovat 5x6 m, ja ensimmäisen kerroksen korkeus on 2,7 m, etuosan korkeus 2,5 m. Kattopäällyste - liuskekivi. Maaperä on likaista, Ro = 3,5 kg / cm.kv. Maa jäätyy 1,3 m: n etäisyydelle.

Näin tapahtuu seuraavasti:

 1. Alun perin laskettiin rakenteen paino. Tässä tapauksessa sinun täytyy tietää seinien massa (72 m²), se on yhtä suuri kuin 3600 kg. (72 * 50 = 3600).
 2. Seuraavaksi laske lattian massa, nimittäin kellari ja lattia ensimmäisen ja toisen kerroksen välissä. Kokonaispinta-ala on 60 m² ja niiden massa on 6000 kg. Laskenta on samanlainen kuin edellinen kohta.
 3. Seuraavaksi lasketaan käyttökuormitus, joka on ensimmäisessä kerroksessa ja ullakolla. Kokonaispinta-ala * 210 = 12600 kg.
 4. Katon paino on yhtä suuri kuin: kokonaispinta-ala (46 m²) * 50 = 2300 kg.
 5. Jos kaltevuus on yli 60 astetta, lumikuorma otetaan 0: ksi, eikä se sisälly laskelmiin.
 6. Summaamalla kaikki talon yksittäisten elementtien saadut massat, saamme kokonaispainon. Tässä tapauksessa se on 31,100 kg.
 7. Laskettaessa kaikkien pilarien kokonaispinta-alaa, käytä kaavaa: S = huurteen tunkeutumissyvyys (1.3) * kokonaispinta-ala (31100) / Ro (3.5) = 11550 cm2.
 8. Seuraavaksi sinun pitäisi laskea yhden pilarin alue, joka valitaan tulevalle säätiölle. Tässä tapauksessa valitaan 400 mm: n segmenttiparametrilla varustettu porakone, jonka pinta-ala on 1250 cm2.
 9. Rakenteen pylväiden määrä voidaan löytää jakamalla pilarien kokonaispinta-ala yhdellä pilarilla. Tässä esimerkissä tämä on 10 kappaletta.

Tärkeää: kun rakennat säätiötä, kannattaa muistaa, että laskentaan saatua suurempi pylväiden määrä on mahdollista asentaa, mutta on mahdotonta asentaa vähemmän.

Aluksi pilareita asennetaan paikkoihin, joissa on suurempi kuormitustaso ja sitten ne jakautuvat muualle paikkaan symmetrisesti. Tarvittaessa pylväiden määrää voidaan lisätä.

koulutus


Toinen toimenpide, joka on suoritettava ennen puupohjan rakentamista, on sen käsittely pitkällä ja luotettavammalla toiminnalla.

Valmistelujakso on parempi valita marraskuusta tammikuuhun.

Tärkeää: ennen käsittelyn aloittamista sinun tulee poistaa kuoren puu, hiekkaa se ja käyttää merkkejä, jotka vastaavat puun kasvun suuntaa - tämä on hyödyllinen asennuksen aikana.

Puun käsittelyyn on kaksi vaihtoehtoa:

 • polttaminen: ennen polttamisen aloittamista puupylväs on peitetty 1 cm: n paksuisella savella, voit polttaa sen käyttämällä puhallusputkea tai voit polttaa sen tulipalossa. Varmista, että prosessissa on varmistettava, että lokin reuna ei pala enempää kuin 2 cm. Kun poltin oli suoritettu, on tarpeen kattaa puu bitumikomponenteilla, on myös mahdollista käyttää hartsia;
 • kemiallinen käsittely valmisteilla: helpompi tapa valmistautua puuhun. Voit käyttää mitä tahansa ostettu vettä, öljyä, jolla on antiseptisiä ominaisuuksia tai käytä erityistä kääriä (side).

Asennusprosessi

Tämän pylväsperustan rakentamisessa käytetään pääasiassa puiset perustus "tuolit". Tämä koskee "tuolien" periaatetta, joka on luotettavampi rakennuksen tällaiselle perustalle. Käyttämällä edellä mainittua algoritmia voit suunnitella puupylväspohjan omilla käsilläsi.

1. Kaivaa reiät. Voit käsin tai käyttää tekniikkaa. Pääasia on, että kuopan halkaisija oli puolitoista kertaa suurempi kuin kolonnin halkaisija.

2. Hiekka tyyny. Sen pitäisi pudota kuopan hiekkaan, jonka paksuus on 10-20 cm, jonka jälkeen on hyvä liimata.

3. Vedenpitävyyden varmistaminen. Vedenpitävyyden varmistamiseksi puun maanalainen osa olisi käärittävä kattohuopalla, joka on aikaisemmin käsitelty öljyisellä liuoksella. Mitoitus tehdään bitumimuovilla. Katemateriaalia käytetään useissa kerroksissa.

4. Pylväs-tuolien pystyttäminen. Puupylväiden asennus suoritetaan rungon vastakkaiseen suuntaan, ts. niin että yläosat sijaitsevat alla.

Aluksi on määritettävä likimääräiset virrat seinien leikkauspisteissä ja venytettävä tiukka lanka tai kalastusviiva niiden välissä. Seuraavaksi on kuoppia puiden kaivoissa. Tämän jälkeen pilarien asennus suoritetaan pystysuorassa asennossa, mikä auttaa kohdistamaan linjan linjan.

Mitä tulee "tuoleihin" asennettavaksi, se voidaan tehdä kahdella tavalla:

 • puisen ristin avulla;
 • kiven tai betonilevyn kanssa.

Ristikappaleen rakennetta varten tarvitaan kaksi 70 cm: n levyistä, jotka on liitettävä ristikkäin toistensa kanssa. Jos haluat kiinnittää pilarin ristikappaleeseen, voit rakentaa sen syvennyksen ja asentaa piikin pylvääseen. On mahdollista kiinnittää "tuolin" kaksi osaa metallikannattimien avulla.

Betonilaatan "tuolin" tekemiseksi voit kaataa 20 cm: n korkealla betonipintaista hiekkaista täytettä ja odottamatta sen kuivua asenna puun pylväs syvemmällä 10 cm.

5. Täyttö. Jäljellä oleva etäisyys puupylväiden välillä on täytettävä millä tahansa materiaalilla, jolla on suuri osa hiukkasista. Tämä voi olla rikki, rikkoutunut tiili tai hiekka. On tarpeen nukahtaa vähitellen, paina jokaista kerrosta 15-20 cm: iin.

6. Sovitus. Seuraava asia on tarkistaa kaikkien pilarien korkeus jännitetyn säiettä pitkin. Korkeammat pilarit on leikattava niin, että ne ovat yhtä korkeita.

7. Vedeneristys päättyy. Seuraavaksi pidät kateaineiden, koivunkuoren tai minkä tahansa muun materiaalin, joka kykenee tarjoamaan vedenpitävyysominaisuuksia, kääreitä. On syytä muistaa, että materiaali on kääritty.

8. Kastovyö. Jotta seinät kiinnitettäisiin tukien väliin, sinun on huolehdittava kiinnikkeistä. Ne on valmistettu leikkaamalla piikkejä, joiden poikkileikkaus on 0,5 x 0,5 cm, korkeus määräytyy pohjakulmaisen palkin mukaan. Näissä palkkeissa valmistetaan pennut ennen niiden asentamista.

korjaus


Rakentaminen ajan mittaan vaatii jälleenrakennusta.

Seuraavassa on esimerkki siitä, miten tämä toteutetaan, kun kyseessä on puuportaan pylväsrakenne:

 1. Ensinnäkin on tarpeen nostaa rakenteen, joka seisoo pohjalle, tukien avulla ja kiinnitä se vahvoilla paaluilla tai lokeilla.
 2. Valitse ongelman ratkaisu riippuen vian tyypistä. Jos pylväs on poikennut pystysuorasta asennosta, se on tasoitettava ja kiinnitettävä tähän asentoon ylimääräisen pengerteen avulla, joka on hyvin paikoillaan. Jos pylväs on vaihdettava, se on poistettava maaperästä ja sen on oltava sääntöjen mukaisesti rakennettu sen sijasta. On syytä muistaa, että vanhasta tyynystä on poistettava hiekka, jos puuportaita korvataan.
 3. Käytettyjen manipulaatioiden jälkeen on tarpeen tarkistaa sarakkeen korkeuden tarkkuus. Kohdista tarvittaessa, tarkista myös sen sijainti pystysuorassa tasossa ja palauta sitten grillata.
 4. Viimeinen kosketus on alentaa rakennusta sen alkuperäiseen paikkaan.

Edut ja haitat

Jotta ymmärtäisitte puun perustan rakentamisen tarpeen, kannattaa harkita sen etuja ja haittoja. Etuja ovat:

 1. Laskennan ja asennuksen helppous.
 2. Matala materiaalikustannus.
 3. Pieni lämmönhukka lattian pinnan läpi.
 4. Korkean rakennuspainon kestävyys puun joustavien ominaisuuksien ansiosta.

Mitä puutteista on, se on yksi - se ei ole liian pitkä operaatio. Tammen rakentaminen kestää jopa 15 vuotta, mikäli sitä ei jalosteta ennen asennusta ja enintään 30 vuotta alustavalla valmistelulla. Mänty ja lehtikuusi voivat olla 7 ja 15 vuotta.

Hyödyllinen video

Hanki visuaalinen yleiskuva puupylväiden käsittelystä alla olevassa videossa:

tulokset

Puun pylväspohjan pystyttämisen edut ovat etuja, varsinkin kun pystyt varmistamaan, että rakenne kestää niin kauan kuin mahdollista. Lisäksi puupohjien korvaaminen tai korjaaminen ei ole niin vaikeaa, ja sen kustannukset ovat alhaiset.

Pilarin puinen pohja

Erityisen säätiön nimi riippuu ensisijaisesti siitä, mihin rakennusaineista käytetään rakennustyössään, sekä perustan tyypeistä, esimerkiksi: kiinteät perustukset, jatkuva nauha ja jatkuvat nauhat, paalut ja pylväsnimet.

Kaavojen muodostuksen vaiheiden kaavio.

Sinun pitäisi tietää tärkeimmät vivahteet, jotka on otettava huomioon, jotta puupohjaiset pylväspohjat voidaan rakentaa oikein.

Pääsääntöisesti se asennetaan sellaisiin rakenteisiin kuin kylpy- ja muut kevytrakenteet, joiden runko on tehty tukkeista tai puusta.

Pylväsperiaatteiden tärkeimmät edut ja haitat

Puupylvään perustuksen rakentaminen on helpoin ja halvin tapa. Tällaisen säätiön asettamiseksi on oikein käyttää tammi- tai havupuuta (mänty, lehtikuusi), koska näillä puulajilla on suurin biologinen vastustus. Antiseptisen käsittelyn jälkeen tämän puun tukkeumat pysyvät maassa useita vuosikymmeniä tuhoamatta.

Baaripohjalla on seuraavat positiiviset ominaisuudet:

 • hyvin yksinkertainen rakentamisen tekninen prosessi;
 • melko alhaiset kustannukset;
 • kaikki puurakenteisiin rakennetut rakennukset eivät menetä lämpöä, koska puu on erinomainen luonnollinen lämmöneristin;
 • puupylväät ovat elastisen muodonmuutoksen omaavia, ne antavat niille mahdollisuuden olla epämuodostuneita eikä sortumaan liiallisesta paineesta, toisin kuin muiden rakennusmateriaalien tuet.

Kun olet rakentanut puupylväsperustan, säästät rahaa, mutta sinun on tiedettävä, että tappio on palvelun keston ajan, koska tällaisen säätiön tärkein haitta on suhteellisen lyhyt elinikä. Tämä on erityisen ominaista niille mökkien omistajille, joiden sijaintipaikka usein muuttaa maaperän kosteutta.

Vaadittavan aineen ja sen antiseptisen aineen valmistus

Ajopilot: A - tavallinen; B - kierre; B - poikkileikkaus.

Ensinnäkin sinun on tiedettävä, että sarakeyhtymän rakentaminen sisältää seuraavat vaiheet:

 • tarvittavan aineiston hankinta;
 • puupylväiden (antiseptinen tai paahtamalla) käsittely;
 • alueen puhdistaminen ja merkitseminen;
 • kaivaminen syvennykset;
 • hiekka tyyny rakentaminen;
 • vedeneristyskerroslaite;
 • pilarien asennus (tukikentän alueen lisäämiseksi, tuoli voidaan asentaa betonilaatalle tai ristikappaleelle);
 • käänteisvaimennus;
 • linjaustelineet (vaakataso);
 • vedenpitävä ja antiseptinen pää.

Materiaalin valmistuksen suorittaminen pylväspuinen kellariasennukseen asiantuntijat suosittelevat puunrungon alaosaa. Sen halkaisijan on lisäksi oltava vähintään 200 mm.

Asiantuntijoiden mukaan pilari-tuoleja korjataan vuoden syksy-talvikaudella (marraskuu-tammikuu). Ennen suojakäsittelyä ne on hioitava kuoresta (puhdistettava) ja on välttämätöntä merkitä pohja ja yläosa sen mukaan, miten puu kasvoi.

Ennen kuin asennat pylväät, niiden on oltava antiseptisiä, joten pylväsperusta toimii 2 kertaa enemmän.

Antiseptisen puun menetelmät:

 • paahtamalla kunnes hiilikuoren ulkonäkö;
 • antiseptinen puun kemiallinen menetelmä.

Puunjalostusmenetelmät

Pallosäätiön rakenne.

Paahtelu ennen hiilikuoren ulkonäköä voit suojata puuta suoralta kosketukselta maan kanssa ja hajoamisprosessin muodostumiseen. Polttaminen voidaan suorittaa käyttämällä puhallusputkea, kaasupoltinta tai tulipaloa. Puupylvään polttaminen suoritetaan koko sen osassa, joka on maanalainen ja se, joka on sen pinnan yläpuolella.

Ennen polttoprosessin aloittamista napaan on sijoitettava pieni kerros savesta (paksuus 10 mm). On tarpeen polttaa puupylväs hyvin hitaasti ja huolellisesti, tarkkailkaa jatkuvasti, että hiiltyvyyden (hiilikuoren) syvyys on enintään 20 mm. Lopputulos on postin käsittely paksulla, hieman kuumennetulla hartsilla.

Puun käsittelyyn käytettävän kemiallisen menetelmän avulla se kyllästetään helposti saatavilla olevilla erikoiskemikaaleilla. Jos et halua viettää aikaa polttavien lokien, sitten antiseptinen puu, yksinkertaisesti käsitellä sitä erityisellä ratkaisulla. Tätä tarkoitusta varten voit ostaa ja käyttää tällaisia ​​vesiliuoksia kuten: sinkkikloridi, rautasulfaatti, ammoniumsiliklofluoridi tai natrium, natriumfluoridi jne.

On myös öljyisiä antiseptisiä aineita, kuten antraseenia, kivihiiltä, ​​shaleja, kreosoottiöljyä. Nämä aineet ovat tehokkaampia, ne kykenevät suorittamaan suojaavat toiminnot, vaikka pylväät ovat tulvissa vedellä.

Räkkien lukumäärä ja pituus lasketaan

Puutarhan talon talon pohjakerroksen syvä syvyys.

Pylväsperusta on rakennettava yleisesti hyväksyttyjen sääntöjen mukaan, joiden mukaan maassa olevat tukipylväät asennetaan tiukkaan pystyasentoon tietyllä syvyydellä ja etäisyydellä.

Tukien syvyys olisi määritettävä sivustosi maaperän geologisen rakenteen ja suunnitellun rakenteen kokonaispainon perusteella. Usein se on sisäseinien 500 mm ja ulkoseinien 750-1550 mm.

Pohjatukin pituus on lisättävä maanpinnan alapuolisen (750-1550 mm) puupylvään pituudesta, joka lisää maanpinnan yläpuolella olevan pylvään pituutta (enintään 600 mm). On huomattava, että saatuun tulokseen on lisättävä jonkin verran marginaalia, joka tarvitaan, jotta kaapelit olisivat vaakasuorassa tasossa.

Pylväsperusta muodostetaan kiinteällä etäisyydellä tukipylväiden välillä, joka lasketaan tietyllä laskennalla, tuloksena oleva arvo ei saa olla yli 2 metriä. On myös otettava huomioon, että tukipisteet on sijoitettava tulevan rakennuksen kaikkiin kulmiin ja seinien suunnitellun risteyksen paikkoihin. Telineiden määrä riippuu pääasiassa rakenteen kokonaispinta-alasta ja koko rakenteen painosta. Ottaen huomioon maaperän kantokyvyn tietyssä paikassa, eikä säätiön kantokykyä.

Joten esimerkiksi, jos aiot käyttää 250 mm: n halkaisijaltaan pylvästä, se riippuu 500 mm maan pinta-alasta. Olosuhteissa, joissa maaperän kantavuus on 2 kg / cm2, jokainen asennettu pylväs pystyy kuljettamaan noin 1 000 kg rakenteiden painoa. Tämän perusteella, jos tiedät rakennusmateriaalien kulutuksen rakenteen rakentamiseksi, voit laskea tarvittavan määrän perustustelineitä ilman mitään vaivaa.

Syvennysten valmistelu

Pylväsperusta.

Puupylväiden asennusta varten sinun täytyy kaivaa halkaisijaltaan vähintään 350 mm: n reiät, mikä on puolet halkaisijan halkaisijasta. Esimerkiksi puukotelon halkaisija on 300 mm, kuopan halkaisijan on oltava vähintään 450 mm.

Kaksi tapaa tehdä syvennyksiä:

 • käsikirja - lapion avulla ne kaivaavat urat omilla käsillään. Tietenkin tämä menetelmä ei edellytä varojen menoja, mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa.
 • mekaaninen menetelmä - erikoislaitteiden käyttö. Tämä vaihtoehto rakentaa kuoppia säästää huomattavasti aikaa ja vaivaa, mutta tällainen sarake säätiö maksaa paljon enemmän.

Kun kaivut on kaivettu, hiekka asetetaan pohjalle kerrospaksuudeltaan noin 200 mm ja tiivisteen ollessa pakollinen. Ennen puukantojen asentamista maahan on tarpeen vedenpitävä pilarin maanalainen osa käyttämällä jotain edellä kuvatuista menetelmistä.

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan pylväät on sijoitettava kaivoihin alaspäin (eli vastakkaiseen suuntaan verrattuna puun luonnolliseen kasvuun). Tämä estää kosteuden liikkumisen puun alusten läpi.

Puisten telineiden asennus

Pylväsperusta.

Lokit on asennettava rakennustason avulla pystysuoraan. Puiset telineet on asennettu kaivettuihin kaivoihin rakennuksen tulevien seiniä pitkin, niiden on oltava täsmälleen akselinsa ympäri. Tätä tarkoitusta varten seinien ensimmäinen kulma ja suunnitellut leikkauspisteet on asennettu majakkahyllyihin, sitten kynnet ajetaan niihin ja kiinnitys venytetään tiukasti (nailonkierre, lanka, kalastuslinja). Sitten voit siirtyä kaikkien välipylväiden asentamiseen. On tarpeen tarkistaa niiden sijainti kahdessa tasossa, pystysuorassa - laipalla, horisontaalisesti - kiinnittämällä.

Pilarien vakauden ja laakeroinnin lisäämiseksi sen alaosa voidaan asentaa seuraaviin elementteihin:

Puinen risti on valmistettu kahdesta palkista, joiden pituus on vähintään 700 mm, jotka ovat ristikkäin liitetty toisiinsa. Usein tuettu tuoli on yhdistetty puupäähän muutamilla metalliulokkeilla. Jyrkkyyden vakauden lisäämiseksi piikki leikataan telineen alapäähän ja sen alapuolella oleva pesä ristin yläkaistassa. Tällainen hyvin yksinkertainen ristikappaleen rakenne paitsi kasvattaa tuolin laakeripinta-alaa, mutta myös estää pakkasen voiman nostamalla puupylväitä haudoista.

Upotettu pylväskanta rakentuu betonilaatan avulla. Tämä on yleinen betoni, joka on valmistettu monoliittisesta betonista. Betonilaatan rakentamiseksi on tarpeen kaataa noin 200 mm: n kerrospaksuutta tiukasti tiivistetyn hiekkapohjan pohjaan ja välittömästi siihen asti, kunnes se on jäykistetty, upota se napaan noin 100 - 110 mm: n syvyyteen Joten pylväspohja kasvattaa merkittävästi sen stabiilisuutta, koska betonin kiinteytymisen jälkeen tukipilareiden jäykkyys kiinnitetään.

Tukipilarien viimeistely

Puupylväiden ja kaivettujen kaivojen reunojen välinen tila voidaan täyttää millä tahansa suurella murroksella olevasta rakennusmateriaalista: sora, murskattu kivi, rikkoutunut tiili. Tämä vähentää todennäköisesti putrefaktiivisia prosesseja ja kosteuden kertymistä tukien ympärille. Täyttö on tehtävä pienillä kerroksilla (paksuus 150-200 mm) jatkuvalla tampingilla. Jotkin täyttömateriaalin säästämiseksi voit ensin laittaa maakerroksen (paksuus 150-200 mm) ja täyttää loput tilasta rauniolla tai karkealla soralla.

Jälkeen täyttö ja tamping se huolellisesti, posts on tasoitettava. Tämä tehdään leikkaamalla pylväiden yläosat jännitetyn johteen tasolle ja tukipylväiden kaikki päät tulevat samaan tasoon (vaakasuoraan).

Kun tukipylväiden kohdistaminen on suoritettu, niiden päiden on oltava antiseptisiä ja vedenpitäviä. Näitä tarkoituksia varten päitä käsitellään antiseptisellä aineella, ja niihin kiinnitetään erilaisia ​​vedenpitäviä materiaaleja, se voi olla erityinen kalvo, kateaine jne.

Jotta voit yhdistää säären oikein rakennuksen alareunaan, jokaisen telineen päähän on leikattava piikki, jonka poikkipinta on 50 x 50 mm ja korkeus, joka on yhtä suuri kuin palkin koko, jota käytetään rakennuksen alapäässä.

Joten pylväspohjainen puinen pohja on ihanteellinen puun eri rakenteiden rakentamiseen, sillä niillä on sama käyttöikä. On huomattava, että tämä puinen pohja voidaan asentaa eri pihoilla, joilla on pieni paino.

Huolellisesti käsitellyt ja riittävän kuivat puiset telineet kestävät vähintään 20 vuotta. Jos joillekin niistä on vahinkoa, niiden korvaaminen on helppoa, sillä juuri sinun tarvitsee tuoda betonipatjat rakennuksen alapuolelle.