DIY-säätiö

Pistepohjaisten perustusten perheessä pylväsrakenne näyttää valkoiselta varistukselta. Toisin svayno- ruuvi järjestelmiä tai muunnelmia porapaalujen laiturilla perusta ei voi antaa vakautta rakennettu rinteeseen tai raihnainen turve maaperään. Paikka suolla tai heittoliina perustuu columnar rakenteita ei yritä edes kaikkein epätoivoinen päällikön amatööri rakentamisen.

Asennuksen sarakkeen asennus

Itse asiassa pylväsversiossa on kaksi merkittävää ominaisuutta. Rakentaminen laituri säätiö omin käsin pääsee jopa aloittelijoille rakentamisessa, ja maksaa noin puolet kustannusarviot heikosti syvennetyn nauhalle. Jos sinulla on tarve rakentaa kota Hiekkarannalla lähellä mäntymetsän, tai kiinteä kalkkipitoisilla mailla, helpoin tapa ratkaista kaiken perusta jollakin seuraavista tavoista:

 • Kaivot kuumennetaan ja asenna tavalliset paalut, asbestiputket tai valetut betoniraudat sarakkeen alapuolella. Rakennustekniikan kunnioittaminen ja sitova sarake ei kata kymmenen vuotta;
 • Tavallisten betonilohkojen asentamiseksi soraa kaatavalle tyynylle voidaan tehdä parempia säätiöitä, mutta myös tavalliset itse tehdyt lohkot 200x200x400 mm ovat mahdollisia.
 • Taivuta pylväsmuuraustuotteet;
 • Kaada pylväspohjaiset betonipylväät, jotka on vahvistettu kuumavalssatulla teräsputkella.

Edellä olevasta luettelosta kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa edellyttävät rakennusmateriaalien ja materiaalinkäsittelylaitteiden käyttöä, tiilikuviointiin tarvitaan muuraus taitoa. Jälkimmäinen listan menetelmä vaatii vain vähän aikaa ja vähän kärsivällisyyttä omiin käsiinsä ja käytännön ohjeiden noudattamista.

Itse asiassa sarakepohja on paras vaihtoehto pienen kesämökin, huvimaidon tai kylpyläosaston rakentamiseen maakohtaisesti. Suurille ja raskaille rakennuksille pylväsperusta on heikko ja vaarallinen.

Kuinka tehdä sarakkeen säätiön omalla kädelläsi nopeasti ja helposti

Casting konkreettisia columnar osalta tarvitaan pitkä ja melko likaisen työn kanssa erän sementti laasti, asennus ja vahvistamalla pilarin muottitaulun, tasoitus ja strippaus työtasolle. Voit mennä yksinkertaisemmin ja ostaa valmiina lohkojen pituus 40 cm ja 20x20 cm poikkileikkaus. Se sopii parhaiten rakentamisen grade vaahto betonitiilet tai raskaita D1200 kevytsorabetonista markkaa.

Raskaammissa taloissa voit tehdä graniittilohkoja. Tätä varten lohkot valetaan käsikäyttöiseen koneeseen, jolla puristetaan karkea lohko, jossa täytetään raskaan kiven. Tällainen yksikkö pystyy kestämään 300-400 kg: n kuormituksen, joka vastaa hirsitalon seinämien painoa. Jos sinulla on kokemusta omasta kädestäsi, jossa on sementtilaastin kiveä, voit rakentaa 6-8 sarakepidettä puolessa työvaiheesta.

Lisäksi standardin suorakulmainen lohko, työstettävän valettu onton massiivinen lohkot katkaistun pyramidin kanssa vahvistavat runko-osat. Ylempi pohja tukea noudattaen pyramidin pylväsmäinen tappi tai kierretanko, jonka avulla tie puupalkki joukko sauvat tai terästä profiilia. Tarpeeksi keskusmuistia ja kaada vaakasuoran tason asentaa venytetty köydet valmis perusta kentän napa.

Pilarin perustus tekevät itsestäsi askel askeleelta ohjeita

Valettu perusta tuki sementti ei ole vaikeampaa kuin työskentelystä heikosti syvennetyn teipillä, mutta volyymi betonin ja maarakentamisen kolme kertaa vähemmän. Suurin osa ajasta kulkee ensimmäisellä sarakkeella, joka on tehty käsin. Harjoittelusta käy ilmi, että seuraavat kaksi saraketta tukevat vie yhtä paljon aikaa kuin edellinen. Koko sarakealustan järjestelyn tekniikka pienenee viiteen yksinkertaiseen toimintaan:

 • Tyynyn ja kaivannon valmistelu pylväsosan merkintäpaikalle;
 • Betonilla täytettävän muottien kokoaminen;
 • Rakenteen vahvistaminen muottiin ja kaataminen betonilla;
 • Jalustan kokoaminen ja sidonta.

Pilarilohkon pohjan paras vaihtoehtojärjestely

Vakavin ongelma pylväsmäinen perusta ei ole heikko kantokyky tukee, ja niiden taipumus kaatumisen aikana monistuksen sivuttainen kuormitus komponentti. Voimakas tuuli ja epätasainen vajoamisen perusta, jossa jonkin verran tukea uppoaa maahan, kun taas toiset tulevat pois palkkien tyyny, jolloin rullan ja telan yli peruspilareita, kuten kuvassa.

Siksi, kun valmistelee tyynyn laiturin alla perusta on tarpeen kiinnittää huomiota vahvistamiseen läsnäolo vuodevaatteet soraa, maaperän. Ja Pylväskannattimet, asennettu pinnalla tai hieman syvennys on suositeltavaa vahvistaa pohja laajentamalla laakerin tahroja tai sienilajeja käyttää pilareita. Jälkimmäisessä tapauksessa, pohjan rakenne voidaan valmistaa muodossa kaksi toisistaan ​​riippumatonta elementtiä: pyöreä asfaltilla, upotettu maahan 10-15 cm, ja jossa on pyöreä tai suorakulmainen poikkileikkaus pystytuen kytketty alustan yhden vahvistavan runko.

Joka tapauksessa, asentamista varten tuki laituri pohjan täytyy kaivaa ojan sukelluksen syvyys, sekä 20 cm hiekka, sora ja tyyny ja 20-25 cm kerros suuri kivimurska tai murskattu kiviaines. Otsypochnaya paino sijoitetaan kuopan pohjalle kerros ei ole enemmän kuin 10 cm, kunkin kerroksen tiivistetyn manuaalinen tai sähköinen väline.

On selvää, että tuke- rien valmistuksessa käytetään useimmin täysin samanlaisia ​​kokoluokan laatikoita. Näin voit saada saman korkeuden tuen pylväsperustaan, mutta vain yhdellä ehdolla - jos kaikissa kaivoksissa murskattujen kiven tyyny on sama korkeus. Siksi olisi hyvä jatkaa seuraavasti:

 1. Kaivaa tarvittava määrä mini-kuoppia perustuksen alle, leikkaa ja kohdista seinään niin, että maa- ja pintamaan ei ole otettu sora sängyssä;
 2. Vasaran kiinnittämiseksi tulevan sarakkeen kaivon pohjaosan keskelle, kohdista se säätölaitteen venytetyillä merkkilangoilla.
 3. Työnnä tyynyn sora-hiekka-seos massan särmäyksellä. Tiivistää tyyny on tehtävä mahdollisimman varovasti, tärkeintä - estää keskitysvivun siirtyminen tai poikkeama. Tyynyn korkeutta tarkkaillaan jatkuvasti etäisyydellä johdosta tukkeutuneeseen vahvistusosaan kohdistuvaan tasoitustasoon.

Muottien ja lujittavan kehyksen asennus

Jotta saataisiin aikaan homogeeninen vikasietoinen betonivalun, sinun on tehtävä taitettava, uudelleenkäytettävä, laatikon muotoinen tai putkimainen rakenne. Tällaisen laatikon sisäpinta on päällystetty muovikelmulla tai materiaaleja, joissa on laminoitu pinta. Täten tukia, jossa on tasaiset ja samat seinät, ilmenee. Muottirakenteen sisäinen pinnoite vähentää merkittävästi puurakenteen turpoamista ja säästää alkuperäisen pilarin muotoa.

Ennen kuin asennat muottiin, on suositeltavaa venyttää mittakaapelit, joiden mukaan voit tasata ja korjata muodon puukehys minimiin. Vaakasuuntaisten seinäkannattimien lisäksi on tarpeen asentaa lisäkiinnityskiilat, jotka estävät muottien liikkumista betonipaineen alla puurakenteen alaosaan.

Seuraavassa vaiheessa 4 mm: n tai 6-tangon halkaisijaltaan 8-10 mm: n halkaisijaltaan puun muotoon kiinnitetään vahvikekehys. Muottirakenteen tavoin lujitemuoto sijoittuu muodon sisään ja kiinnitetään pystysuoraan asentoon, jonka jälkeen voit jatkaa betoniseoksen kaatamista tukeen.

Betonin tasoitus ja kaataminen

Muottien täyttäminen betonilla tulee suorittaa niin varovasti kuin mahdollista, jotta estetään asennetun tukielementin siirtyminen. Kellarin pitkät sarakkeet kaadetaan useisiin osiin, jolloin kunkin kerroksen "lävistys" kannattimen sisällä on värähtelijä tai manuaalinen tamping 10-15 minuuttia. Kokonaisuudessaan kestää 35-40 minuuttia yhden tukimuodon täyttämiseen. Pylvään yläosan betonipinnassa on 2-4 tappia, jotka mahdollistavat kiinnityspalkin kiinnittämisen tukeen betonin pinnalle. Flooded muotti on peitetty muovipussilla kosteuden menetyksen vähentämiseksi ja konkreettisen kellarin sadeveden eroosion estämiseksi.

Tulos ei ole tuen suorakulmainen muoto, vaan tynnyrin muotoinen. Kaikki olisi hienoa, mutta muodon volyymi kasvaa ja betonipitoisuus laskee, mikä tarkoittaa, että pylvään korkeus laskee. Siksi muottien muoto on kaadettava muutamia millimetrejä laskennallista. Noin kahden tunnin kuluttua pinta voidaan peittää märällä hiekalla, jotta aluspalkkien halkeilu ja kutistuminen vähenisivät.

Asettamisen jälkeen betonimassan muotti puretaan ja poistetaan, minkä jälkeen pinta tukiosan, joka on alle maakerros on käsiteltävä vedeneristystehtävällä bitumisen daubing. Jälkeen 7-8 tunnin tilaa noin pylväsmäisen perustukset voidaan täytettiin seoksella kerroksia sora, kalkkikivi ja hiekka.

johtopäätös

Ei ole väliä miten kokeillut, täysin tasainen ja vaakasuora yläpinta sarakesuuntaan säätiöt ei ole olemassa. Noin pari päivää kunnes betoni on mitoituslujuus, tason kukin laakeri on tarpeen leikata hiomakone tai hiomakone yli horisontin ja korkeus. Ennen sidosprosessi pylväskannattimista säätiön tuki ja laittaa mastiksi rulla vedeneristys. Edelleen on mahdollista pinota puiset palkit ja neuloa sitä pylväskannattimet perusta, mutta pystyttäminen seinien ja lisärakentamisen sallitaan aikaisintaan kuukauden.

Talon rakentaminen

Säätiö on koko talon tuki, koko rakennuksen kestävyys riippuu sen rakentamisesta ja lujuudesta. Maan talojen perustan valintaa varten maanmiehistämme jälleenvakuuttavat ja luovuttavat nauhan perustan. Tämä näkyy helposti puutarhassa. Tällaiset toimenpiteet ovat kuitenkin täysin valinnaisia. Kevyisiin rakennuksiin, kuten puisiin, runkorakenteisiin, runkopaneeliin, saraketyypin perustana on sopivampi. Lisäksi sen käyttötarkoituksia ovat ylikylläiset maaperät, hiekkaperäiset maaperät, turpeet, myrkylliset, ja sellaiset, joissa pakkasenkestävät voimat voivat työntää tai vahingoittaa nauhan perustan. On mahdollista järjestää kolonnin säätiö omilla kädellänne erittäin lyhyessä ajassa ilman, että hän houkuttelee raskaita laitteita ja työntekijöiden joukkoa.

Sarake säätiö

Pylväsperusta koostuu pylväät - tunkit, jotka haudataan maahan ja ulkonevat ulkopuolelle. Pilarien ylimmän tason on oltava sama. Pylväiden päälle on asennettu grilli, joka tukee tukia ja jakaa kuorman tasaisesti. Pylväät sijaitsevat väistämättä rakennuksen jokaisessa kulmassa, sekä seinien leikkauspisteessä ja paikoissa, joissa suurin kuorma vaikuttaa.

Puusta, tiilestä, betonista, betonilohkosta, asbestisementistä tai metalliputkista sekä roskakivestä voi toimia pilarien materiaalina.

Puupylväitä käytetään nykyään erittäin harvoin, koska ne ovat lyhytaikaisia. Mutta kevyiden puurakennusten tai terassien alla on täysin hyväksyttävää varustaa puupylväiden pylväsperusta. Tällaisten pylväiden halkaisijan tulee olla 0,15 - 0,2 m. Ennen kaivamista, niitä on käsiteltävä erityisillä valmisteilla ja kyllästyksillä, jotka estävät mätänemisen ja estävät polttamisen. Vedeneristysmateriaalina voidaan käyttää bitumimastista.

Uunissa uunilevyä uunilevyä käytetään matala tai ei haudattu sarakepohja. Pilarin leveyden on oltava vähintään 0,38 m.

Betonirakenteiset pylväät ovat yleisimpiä ja luotettavampia vaihtoehtoja sarakepohjaan. Ne voivat olla sekä monoliittisia että valmiita betonilohkoja. Pilarien leveyden tulee olla 0,4 m.

Asbestisementtiä tai metalliputkia käytetään pilarien asentamiseen pysyviksi muottirakenteiksi, koska niihin on asennettu liitososat ja betonia kaadetaan.

Pylväsperustan syvyys lasketaan maaperän rakenteen, pohjaveden määrän ja maaperän jäädyttämisen mukaan. Pohja on syvempi 0,4 m maanpinnassa pidetään matala. Upotettu - upotettu 0,15-0,5 m alle jäätymisaste.

Hyvin usein pylväsperusta on järjestetty alueelle, jossa maaperä jäätyy 1,5 - 2 metrin syvyyteen, koska liuskajohdon rakentaminen tässä tapauksessa on yksinkertaisesti kannattamatonta. Pilarin alempaa tasoa syvennetään 15 - 25 cm maanpinnan alapuolella.

Pilarien välinen etäisyys voi olla 1 - 2,5 m, mutta välimatkaa ei suositella yli 3 m.

Grillausta varten voit käyttää kestävää puuta. Jos rakenne on puinen, se toimii asuntorahastona. Mutta yhä suosittu on saada monoliittinen betonikiinnitys, joka kaadetaan puiseen muottiin.

Rostverkin pylväsperusta voi olla korkea (yli 35 - 75 cm maanpinnan yläpuolella) ja matala (maan alla).

Pylväsperiaatteiden erittäin tärkeä piirre on se, että kellarista taloon ei ole mahdollista varustaa. Joskus pilarien välisen tilan sulkemiseksi muodostuu tiilestä tai kivestä muodostuvaa porrasta, mutta se ei ole sidoksissa säätiön pylväisiin, joten liikkeiden tapauksessa se ei riko sen koskemattomuutta. On erittäin tärkeää varustaa tuuletusaukko harjoituskammiossa tuuletettaessa lattiatilaa. Älä kuitenkaan aina tee pyyhkimistä. Usein tulvilla alueilla pylväsperiaatteet on pystytetty korkealle korkeudelle maanpinnan yläpuolelle, joka voi olla 1-2 m. Tässä tapauksessa talo pysyy täysin "riippuvalla" pylväissä ilmassa.

Pylväsperusta: piirustus, laskenta ja kaavio

Ennen kuin aloitat säätiön rakentamiseen liittyvän työn, on välttämätöntä varata hankkeen dokumentaatio. On parempi luottaa tämän dokumentaation luominen taloon erityisille arkkitehtonisille yrityksille.

Sarakkeen säätiön ulkoasu näyttää tältä:

Ensimmäinen vaihe on laskea pylväsperusta määrittää pylväiden lukumäärä, niiden materiaali, syvyys, sijainti, leveys ja paljon muuta. Laskelmat edellyttävät maaperän ominaisuuksia, pohjaveden pinnan tasoa, pakkasen voimakkuutta, maaperän jäädyttämistä, rakenteen materiaalia, korkeutta ja lattiamäärää, lattiatyyppejä, kateaineita, kuormitusta kunkin rakenteen avaintekijän kohdalla ja paljon muuta. Riippumattomissa laskutoimituksissa verkossa on sopivia online-laskimia sarakkeiden laskemiseksi.

Kaikki pylväsperustaan ​​saadut koot on merkitty projektin dokumentaatioon, jossa on kaikki ominaisuudet, materiaali ja paljon muuta.

Oman käden tekeminen kolonnin ja nauhan kanssa

Viime aikoina on tullut suosittu ns. Kevennetty säätiö nykyaikaisille yksi- ja kaksikerroksisille mökeille, jotka edustavat pilareita, jotka haudattiin maaperän jäädytysasteen alapuolelle, ja näiden pilareiden yhdistämätön hautausmaali. Sellaista säätiötä ei ole helppoa tehdä omalla tavalla, on parempi soittaa ystäville auttamaan ja tilata valmiin betonin sekoittimen rakentamaan ääntä.

maavalli

Ennen kuin teet sarakkeen säätiön, sinun on valmisteltava sivusto rakentamiseen. Tee näin poista ylimääräinen maaperä ja poista sääntöjenvastaisuudet. Jos ylempi maa on savi, sinun on poistettava suurin osa siitä ja peitettävä se hiekalla.

Seuraavaksi sinun täytyy merkitä sivusto. Rakennelangan avulla merkitsemme paikan liitteenä olevan piirustuksen mukaan. Kietämme langan kahdella linjalla, jotka ovat yhdensuuntaisia ​​toisiinsa nähden, ja etäisyys on yhtä suuri kuin tulevan nauhan perustuksen paksuus. Hallitsemme kierteiden leikkauskulmaa ja tulevan rakenteen kulmia, niiden tulee olla 90 °. Merkitään seinien leikkauspiste ja risteys sekä rakennuksen kulmat, suurin kuorma.

Koko merkittyyn alueeseen vie maaperä 30 - 40 cm: n päähän, jossa on liuskajohto. Teemme leveydeltään 7 - 10 cm enemmän, joten on olemassa paikka muottiin.

Pylväspohjan piirtämisen mukaan manuaalisen porauksen avulla tehdään kaivoja, joissa on sarakkeita. Käsikiristimen halkaisija on 150 mm, 200, 250, 400 mm. Jos pylväiden syvyys ei ylitä 1 m, seinien kiinnitys ei ole tarpeen irtoamista vastaan. Jos syvyys on suurempi, sinun on muodostettava levyt, jotta maa ei murene.

Kuopien pohjasta nukahtaa hiekkaa, kerros 10 cm.

Viime kerralla tarkistamme kaivojen sijainnin akseleiden ja tulevan säätiön tasaisuuden perusteella.

Pilarien sovittaminen

Pylväiden järjestelyissä käytämme betonia, mutta sen vedeneristyslaitteistoa varten teemme pienen tempun.

Kahdesta kerroksesta kiertyvästä kateaineesta muodostamme tarvittavan halkaisijan putken. Liimataan liitokset teipillä ja liimataan putki ympärysmittaan. Aseta malli kaivoon, kunnes se pysähtyy maahan.

Vahvistustangosta 10-14 mm halkaisijaltaan ja 6 mm: n langasta neulomme ja hitsataan vahvikekehys. Aseta se kaivoon. Pylväiden yläosan tulee työntyä vähintään 15 - 25 cm: n korkeudelta.

Alamme täyttämään pilareita betonilla. Tee näin ensin kaivoon 20-25 cm ja nosta putki katemateriaalista niin, että betonin pohja leviää ja muodostaa pohjan. Sitten täytämme kuopan loppuun betonilla, muodostaen pylvään. Sähköisen upotusvärähtelyn avulla voimme ravistaa betonia niin, ettei siinä ole ilmakuplia ja tyhjiöitä.

Vaikka pylväiden betoni kuivuu, ottakaamme liuskan perustan.

Kevyiden nauhojen perustusten rakentaminen

Vahvistuspalkista ja langasta hitsataan ja neulotaan kehys nauhalevyn vahvistamiseksi. Muista kiinnittää se ja kiinnitä se pylväistä ulkoneviin tankoihin.

Tangot sijoitetaan kellarikaistaleen viereen ja lanka vahvistetaan poikittaissuunnassa muodostaen vaakasuorat kulmat.

Asennamme liuskan perustukset. Tätä varten käytämme 10 - 15 cm leveitä levyjä, 4 cm paksuja levyjä. Levyjen sijaan voit ottaa lastulevyä, vaneria tai rautalevyjä. Kun muotti kaatuu, asetamme vedenpitävään materiaaliin. Parasta on käyttää nykyaikaisia ​​kalvoja tai muovikääreitä, joita tarvitaan myös betonin kaatamisen estämiseksi muottipesistä aukkojen kautta.

Täytä teipin pohja betonilla. Yksinkertaisuuden vuoksi on parempi tilata sekoituslaite tällaisen suuren tilan kaatamiseksi. Ravistelemme myös betonia vibraattorin kanssa. Kun betoni saavuttaa lujuutensa, 20 - 28 päivän kuluttua muotti voidaan irrottaa ja perustaa kaikki tarvittava vedenpitävyys. Sitten jäljellä olevat kaivannot täytetään maaperällä.

Yksityiskohtaisemmin siitä, miten tällainen nauhakolonnin säätiö tehdään, video:

Se on tärkeää! Monet asiantuntijat puhuvat äärimmäisen negatiivisesti suhteessa sarake-nauhan säätiöihin ja vaativat, että säätiön on oltava joko pylväs tai nauhapohjainen. Tällöin se täyttää tehtävänsä täysin eikä häiritse maan liikkeet. Tästä huolimatta monet rakennusyritykset jatkavat varustamon rakentamista. Valitse siis itsesi.

Perus on pylväsinen tee-se-itse

Vertailun vuoksi harkitse mahdollisuutta järjestää puhtaasti pylväspohjainen säätö, jossa on suuri grilli. Sen rakenne sopii kevyisiin rakennuksiin hiekkasilla.

maavalli

Teemme tontti sivustosta, kuten ensimmäisessä versiossa. Sen jälkeen poistamme hedelmällisen maaperän sivulta 15 - 25 cm: n etäisyydeltä. Seinien kulmissa ja risteyksissä porat 0,6 m syvyyteen. Ja on parasta kaivaa tulevien pilarien sivustolla kaivoja käsin, neliömäinen muoto.

Pylväiden alla olevan kuopan pohjalle kostetaan betoni 10 - 15 cm kerroksella, joka palvelee meitä tyynyinä. Kun betoni on kuiva, voit jatkaa tukipylväiden muodostumista.

Kolonnin säätiön rakentaminen

Virkojen kohdalla käytämme tiiliseuraa, huolellisesti uunissa uunissa. Laatoimme muuraus tukipylvään leveys 38 cm ja korkeus 35 - 45 cm maanpinnan yläpuolella. Tiilet voidaan sijoittaa suljettuun silmukkaan, jolloin vapaa tila jää sisään. Tyhjän tilan sisälle muodostuu vahvike häkki, johon on kytketty vähintään 1 - 3 tankoa. Sitten kaada betonia.

Tarkistamme, että pylväät ovat samalla tasolla. Kun betoni on kuiva, pylväät voivat olla vesitiiviitä.

Täytämme kaivannot maalla. Yläpylväät varustavat grillata. Se voidaan tehdä puisilla razbalki. Palkkien reunojen täytyy välttämättä olla tukipylväät, ja ne on yhdistettävä lukituspiikki-ura-liitoksella.

Rostverk voidaan tehdä betonista. Sitten on tarpeen kiinnittää puulevyjen puutavaraa siihen, hitsata rungon sisällä vahvikkeesta ja täyttää kaikki betonilla.

Pylväskannan tekniikka mahdollistaa pylväiden tuottamisen asbestisementtiputkista. Ne lasketaan kaivoon, minkä jälkeen betoni kaadetaan sisään. Nosta putki niin, että betoni leviää ja kaataa betonia vielä yli 10-15 cm putken yläosaan. Kun talon kiinnitykset liitetään perustukseen, ne on kiinnitettävä putkiin ankkuroiden ja kulmaliitosten avulla.

Pylväspohjan rakentaminen voi merkittävästi säästää materiaaleja ja työntekijöiden ryhmää, koska kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti muutamassa päivässä. Tällainen säätiö voidaan rakentaa turvallisesti puutaloille, kylpylöille, teknisille rakennuksille, terasseille, verannalle, huvipuistolle, autotallille ja muille rakenteille, joiden paino ei riitä lataamaan nauhan perustusta. Muuten, jos rakensit pylväspohjan syksyllä, ei ole toivottavaa, että se jätetään talvella kuormittamatta. Siksi ne asentavat yläpuolelta betonilaattoja tai yrittävät rakentaa koko rakennuksen ennen pakkasen alkamista. Muutoin talvella pakkasen voimat voivat työntää pylväitä maasta, eikä niiden järjestely ole enää tasainen. On helpompi kaivaa ne ja tehdä uusi säätiö kuin korjata seuraukset.

Tee-se-itse-sarake säätiö: Vaiheittainen ohje

Perus on kaikkein tärkein elementti mistä tahansa rakenteesta: kevyestä puutarhavarresta pääkaupunkilaisten kartanoon. Tämä on rakennuksen alku ja sen perusta kirjaimellisessa mielessä. Rakennustoiminnan vahvuus, kestävyys ja turvallisuus riippuvat siitä, kuinka oikein valittu, suunniteltu ja perustettu. Kysymys siitä, millaista perustetta valitaan, syntyy rakentamisen suunnitteluvaiheessa. Optimaalinen ratkaisu monissa tapauksissa on päätös rakentaa pylväsperusta omilla kädillä: askel askeleelta ohjeet työn suorittamiseen voivat antaa täydellisen kuvan suunnittelun periaatteista ja rakennusprosessin monimutkaisuudesta.

Kesämökki on rakennettu pylväsperustaan

Pilarin perustuksen edut ja haitat

Suunniteltu itsenäisesti ja omilla käsillään, pylväsperustaiset kehysrakennukset ja rakennukset, joissa ei ole kantteja, jotka eivät aiheuta voimakasta paineita maahan, ovat yksinkertaisia ​​ja suhteellisen halpoja.

Hyvä neuvoja! Bar-pohja on optimaalinen ratkaisu kevyille rakennuksille, joiden tilavuuspaino ei ylitä 1000 kg / m 3 (rungon talot, kylpyammeet, hozbokit, puutarhatalot, terassit, varastot, autotallit, kesäkeittiöet, huvipuistot jne.).

Pilarin perustukset ovat helppoja asentaa ja edullisia.

Arvioiden mukaan tukipylväsperiaatteilla on melko vaikuttava luettelo etuja:

 1. Voidaan suunnitella, laskea ja rakentaa itsenäisesti ilman erikoislaitteiden ja asiantuntijoiden osallistumista.
 2. Voidaan järjestää käytännöllisesti katsoen millä tahansa maaperällä (lukuun ottamatta alueita, joissa talteenotto on mahdollinen tai pohjavesi on hyvin paikallaan).
 3. Ne voivat sijaita alueilla, joilla on havaittavissa eroja korkeudessa (ja jopa mäkien rinteillä).
 4. Älä vaadi valmistelevaa työtä maiseman kohdistamiseksi.
 5. Voidaan pystyttää mahdollisimman lyhyessä ajassa (pylväspohjan rakentamisen enimmäispituus on tyhjä 2 viikkoa).
 6. Ei tarvitse monimutkaista ja kallista vesitiivistystä.
 7. Rakenteen lujuus ja kestävyys (pystytetty työpohjapohjan teknologian tarkkaan noudattamiseen voi palvella yli puoli vuosisataa).
 8. Suhteelliset alhaiset kokonaiskustannukset.

Pylväspohjan vahvistaminen suoritetaan terästangoilla

Samanaikaisesti sarakkeiden perustuksiin on vain kaksi haittaa:

 1. Ei suunniteltu raskaille tiilitalleille ja monikerroksisille rakennuksille.
 2. Perusrakentaminen on suljettu pois.

Sarakepohjaiset lajit

Ennen kuin aloitat sarakkeen yksityiskohtaisen suunnittelun ja laskennan, sinun on päätettävä, mistä sivustosta, mistä ja mistä teknologiasta rakennus rakennetaan. Nämä tekijät määräävät materiaalin valinnan kantarakenteen pylväsperiaatteille ja niiden perustan syvyydelle.

Eri tapoja järjestää sarakkeen säätiö

Materiaalit säätiön rakentamiseen

Säätiöihin voidaan käyttää seuraavia materiaaleja:

 • teräsbetoni;
 • raunioista betoni;
 • lohkot;
 • tiili;
 • luonnonkivi;
 • puu;
 • putket: asbesti tai muovi.

Perusjärjestelyn ensimmäinen vaihe on merkintä.

Pohjan syvyys

Pylväspohjan syvyys määräytyy sen suunnittelun, rakenteen teknisten muuttujien ja maaperän geologisten ominaisuuksien perusteella rakennuspaikalla.

Hyvä neuvoja! Hiekkapohjaisella maaperällä, jossa pohjavesi on alle 1 metrin korkeudelle, pylväsperusta, jolla on laattarakenne, voi kestää tiilitalon.

Pylväsperustan syvyys on jaettu kolmeen päätyyppiin:

 1. Upotettu - syvyys, joka on maaperän jäädyttämisen alapuolella.
 2. Matala syvyys - syvyys 40-70 cm maanpinnasta.
 3. Ei-haudattu - sijaitsee maan pinnalla maanalaisen osan täydellisessä poissaolossa. Samanaikaisesti paikoissa, joissa pylväitä asennetaan, hedelmällinen kerros poistetaan maaperästä ja lisätään ei-metallista materiaalia.

Pylväspohjan järjestely 1500 mm: n syvyydessä

Tee-se-itse-sarake säätiö: Vaiheittainen ohje

Pilarivaraston rakentaminen omiin käsiisi edellyttää yksityiskohtaisia ​​ohjeita yksityiskohtaisimpana ja visuaalisena oppaana.

Yleensä tukipylväsrakenteen rakenne on tappien järjestelmä, jolla on pienin mahdollinen poikkileikkaus, joka sijaitsee kuorman keskityspisteissä: rakennuksen kulmissa, seinien leikkauspisteessä, tukipalkkien, laiturien ja uunin alla. Vapaasti seisovien kolonnien lukumäärän määrittämiseksi niiden välisen etäisyyden oletetaan olevan 1,5-2,5 m. Jotta perustuspilarit yhdistettäisiin yhteen rakenteeseen, niiden väliin tehdään grillaus.

Asennus puisen muottien sarakkeen alla

Nollamerkin yläpuolella olevien pylväiden korkeus on yksilöllinen ja riippuu grillauksen rakenteellisista ominaisuuksista.

Kolonnin säätiön laskeminen

Pylväspohjan rakentaminen alkaa laskemalla. Todennäköisesti itsenäisille laskutoimituksille tarvitaan ohjelma kuten "säätiö" tai jokin muu, joka löytyy Internetistä ja se on ladattavissa ilmaiseksi. Tällaisten ohjelmien kanssa tarvitaan seuraavat parametrit:

 1. Kellarin syvyys ja sen vahvistaminen.
 2. Tulevan rakenteen sijainti.

Kolmiulotteisessa ohjelmassa luodun runkorakenteen projekti sarakepohjaan

Teknologia, jolla rakennetaan säätiö, jossa on sarake tukee, vaatii lisäksi lisätietoja:

 1. Rakennuksen keskimääräinen paino, mukaan lukien sisustuksen ja sisustuksen paino.
 2. Koko säätiön kokonaispaino.
 3. Kausittainen kuorma (tuuli- ja lumipeite).
 4. Maaperän monimuotoisuus ja sen ominaisuudet.
 5. Maaperän jäädytys ja keskilämpötila talvikaudella.
 6. Pohjaveden esiintymistiheys ottaen huomioon sen kausivaihtelut.

Laskelmien tuloksena saadaan seuraavat arvot, jotka ovat välttämättömiä sarakepohjan rakentamiseksi:

 1. Pilarien vähimmäismäärä.
 2. Pilarien poikkipinta-ala ja niiden mitat.
 3. Pilarien kantavuuden koko.

Järjestelmä, jossa telamateriaalien vedeneristys tukipilareille

Pilari ei upotettu pohja

Usein käytetään usein pylvästynyttä, ei-vedenalaista pohjaa tukeille, jotka sijaitsevat 1,5 - 2,5 m: n askelilla. Tällaisia ​​säätöjä voidaan pystyttää viljelemättömillä ja heikosti murskaavilla mailla, kun taas rakennus (puinen tai paneelitalo, kylpy, liesi, laajennus tai kesäkeittiö) on pieni alue ja näin ollen pieni paino. Lisäksi, jos rakenne toteutetaan kalliorakenteisella, karkealla tai maaperän liikkumattomuudella, tämäntyyppinen säätö voidaan järjestää myös kooltaan riittävän suuren tukkipuun tai puun talon alle. On myös mahdollista rakentaa pohja haudattujen tukien päälle edellyttäen, että vetävän voiman vaikutus rakenteeseen vähenee. Tätä varten tukien alla oleva maaperä korvataan hiekkalaatalla.

Ei-haudattuja perustuksia voidaan pystyttää viljelemättömillä ja heikosti murskaavilla mailla.

Pilarien materiaalina on mahdollista käyttää betonia, butobetonia, hiekkaa betonia tai betonilohkoja, joiden koko ja hinnat ovat hyvin erilaisia. Useimmiten he kuitenkin käyttävät 20 x 20x40-kokoisia perustilohkoja. Tällaisen säätiön hinta sekä sen rakentamiseen tarvittavien lohkojen määrä voidaan laskea itsenäisesti tai "säätiön" online-laskimen avulla. Voit myös tehdä tiilien sarakkeen perustan omiin käsiisi, mutta on syytä huomata, että silikaatti- tai keraamisten tiilien käyttöä matalalla roiskeenkestävyydellä ei voida hyväksyä.

Puupalkin grillauksen kaavio

Valmisbetonivalmisteiden rakentamistyö voidaan jakaa useisiin päävaiheisiin:

 1. Tulevan rakennustyön asettelu, maaperän puhdistus, laitteen tyhjennyskerros ja vedenpitävyys.
 2. Tukien sijainnin määrittäminen pohjalle (betonilohkot 20x20x40). On parempi ostaa kaikki materiaalit etukäteen.
 3. Paikoituspaikkojen valmistelu. Laite on hiiltynyt tyyny jokaisen tuen alla.
 4. Tukien asennus, joista jokainen koostuu vähintään 4 lohkosta perusta 200x200x400. Koko säätiön hinta tämän edellytyksen perusteella pidetään erittäin helppoa. Sarakepohjan kannattimet (ohjeiden ja valokuvien mukaan) lohkoista 20x20x40 on sijoitettu kahteen riviin kädellään porrastetusti. Liitoksissa käytetään paksua laimentamatonta sementtilaastia, jolloin lohkojen avoin osa on viimeisteltävä kipsillä.
 5. Pohjarakenteiden pakollinen vedenpitävyys talon risteyksestä bitumimastilla, katehuopilla, tervalla tai lasieristyksellä.

Betonin tukipylvään järjestely

Hyvä neuvoja! Joskus (esimerkiksi kylmäpuun pylväspohjan asennuksen tapauksessa) tuet voivat olla myös puuta - tungosta tai männystä, joiden läpimitta on 20-30 cm ja jotka on kyllästetty tervalla tai käytetyillä öljyillä. Tukin vakauden lisäämiseksi se upotetaan 10-15 cm: n betonikerroksen kerrokseen, joka kaadetaan aikaisemmin avattuun reikään.

Kun teet säätiön omilla käsilläsi 20x20x40-lohkosta, videoleikkeistä ja askel askeleelta ohjeet auttavat sinua ymmärtämään työn tekniikkaa, käymään prosessissa ja arvioimaan entistä tarkemmin taloudellisia kustannuksia.

Sarakepohjan rakentaminen omilla käsillä

Matala pylväsperusta

Matala perusta on yksi sarakkeen suosituimmista lajikkeista. Laitteen vaatimat keinot ja ponnistelut ovat vähäiset, ja kehystyyppisten rakennusten käyttöalue on hyvin laaja.

Kehyksen tai vaalean kylpyyn perustuen ne käyttävät usein pylväspohjaa käyttäen putkia betonielementin muottiin. Koska teräsbetonipylväs kattaa koko kuorman, putkien materiaalilla ei ole erityistä merkitystä: sekä muovi- että asbestiputket, joita tavallisesti käytetään viemäriverkostoihin, ovat sopivia.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Valssattujen materiaalien pohjamaalaus. Vedenpitävien töiden toteutus säätiöön erilaisilla rullatuilla materiaaleilla: yksityiskohtaiset ohjeet.

Putken halkaisija riippuu kuormituksesta. Kevyille rakennuksille, kuten kaivoksille tai pidennyksille, riittää 10 cm, tiloihin tehdyistä rakennuksista tarvitaan 25-30 cm putkia. Lopulta putken halkaisija määrittelee betonin määrän. 10 metrin halkaisijaltaan 10 metrin halkaisijalta vaaditaan 0,1 m 3 betonia, 20 cm: n putki vaatii 0,5 kuutiometriä ja 30 cm vaativat 1 kuutiometri. Laskenta tehdään ottaen huomioon betonipohjainen tyyny.

Vaiheittainen järjestelmä pilarin perustuksen rakentamiseksi

Asbestiputkien laitekokonaisuuden perustaminen omilla käsillään (prosessi videosta löytyy Internetistä) on yleisesti ottaen seuraava:

 • rakennuspaikan valmistelu - jätteiden keräys, vieraiden esineiden poistaminen, turpeen poisto ja tasoitus. Tulevan rakennuksen, kulmien, sisäseinien ja niiden leikkausten kehän merkitseminen. Säätiön tukien asennuskohteet on merkitty tapilla;
 • sitten maahan tehdään reikäpora käsiporalla. Kaivon syvyyden tulisi olla 20 cm enemmän kuin laskettu: hiekkapyyhkimen laite;
 • hiekkasäkkilaite, jossa on pakollinen tamping ja vedenpoisto hiekalla. Veden lopullisen imeytymisen jälkeen aluslaattaan on kiinnitettävä kateaineita, jotta kosteus ei pääse jättämään betoniseosta;
 • Putkien asentaminen kaivoihin, joiden korkeus on vähintään 10 cm. Tasojen tasoittaminen tasoilla ja kiinnittäminen kuoppiin puupalkin avulla. Jos pohjavedet ovat lähellä pintaa, putken on oltava kaatamalla bitumiin mastattavaa maaperän tasoa vedenpitäviksi;

Kaivamaan reikiä käytä erityisporaa pylväät.

 • putken pohja kaadetaan 40-50 cm: iin varovasti vaurioituneella betoni-sora-seoksella (1 osa sementistä ja 2 osaa hiekkaa, laimennetaan vedellä nestemäiseksi taikina yhdistettynä 2 osaan hienohiekkaa). Välittömästi kaatamisen jälkeen putki nostetaan korkeuteen 15-20 cm ja jätetään tähän asentoon, kunnes sementti on kokonaan asetettu. Tämä on välttämätöntä luoda perusta, joka kestää ruiskutuksen maaperän kasaantumisen aikana.
 • betonin kovettumisen jälkeen putki on eristettävä ulkopuolelta kattopyyhkeellä ja peitettävä hiekalla vaiheittaisella sadetuksella ja tampingilla;

Hyvä neuvoja! Työn aikana putkien asennus on määräajoin tarkastettava tasolla.

 • Putkilinja asetetaan putkistoon, minkä jälkeen putkilinja putoaa betonilla;
 • betonin viimeisen kiinteytymisen jälkeen - 2-3 viikon kuluttua - jatka rakentamista. On lisättävä, että olisi hyödyllistä säätää pohja polymeeri- tai bitumiratkaisuilla.

Tee konkreettinen grillata omilla käsilläsi

Saman järjestelmän mukaan on mahdollista asentaa pylväspohja muoviputkista käsin. Videot ja valokuvat auttavat sinua navigoimaan työnkulun monimutkaisuus yleensä yksinkertaisin.

Pylväspohja, jossa grillata

Rostverk on razdolok- ja vantepalkkien järjestelmä. Se vahvistaa jäykkää perustusta, pois lukien sen siirtyminen vaakatasossa tai koko rakenteen kaatuminen. Grillin läsnä ollessa rakenteen kuormitus jakautuu tasaisesti kaikkiin asennettuihin pylväsporteisiin, minkä seurauksena vakautta ja tuhoutumiskestävyys lisääntyy.

Prosessin ymmärtämisen helpottamiseksi kuvataan vaiheittaiset tarpeet.

Kolonnin perustuksen sovittaminen grillattavalla

Tukien valmistelu ja asennus:

 • Joka tapauksessa perustuksen rakentamisen valmisteluvaihe on rakennuspaikka. Jätteiden poistamisen jälkeen jne. tulevan pohjan kehällä, turpeen ja maaperän ylempi kerros poistetaan;
 • tukeille on syytä kaivaa 20 cm syvyyksiä enemmän kuin maaperän jäädytys. Kaivon leveyden tulee olla 40 cm enemmän kuin seinän leveys, koska kummallakin puolella ne lisäävät 20 cm: n muotoa ja tukia;
 • Jokaisen kuopan pohjaan he tekevät vuotoista vettä ja hyvin särkynyttä hiekkakivestä valmistettua kivi-seosta, jonka korkeus on 20 cm.

Vahvikkeen runko sijoitetaan kaivettuun reikään, jonka pohjalla on hiekkamaljakko

 • muovikotelot kootaan 20 mm: n levyiltä;

Hyvä neuvoja! Jos kaivojen seinät eivät romahta ja ovat kuivia, on mahdollista peittää ne vain polyeteenillä ja irrottaa muottipesästä.

 • kaivoihin asennetut muottipesät on kostutettava perusteellisesti estääkseen kosteuden imeytymisen sementtilaastista ja helpottavat poistamista;
 • muottien asentamisen jälkeen raudoituskehys sijoitetaan kaivoihin. Kehys kootaan erikseen halkaisijaltaan 10-14 mm: n sauvasta. Tangojen pituus valitaan siten, että betonin ja niiden päiden kiinteytyminen työntyy 30-40 cm maanpinnan yläpuolelle;
 • betoniseos kaadetaan jatkuvasti, kerroksittain 20 - 30 cm, tasoittaen värähtelijällä ilmakuplien muodostumisen välttämiseksi;
 • muotti poistetaan 3-4 vuorokauden kuluttua, tukien pinta käsitellään millä tahansa sopivalla vedeneristysseoksella ja loput kaivo peitetään hiekalla. Ennen täyttämistä on myös mahdollista lämmittää pohja ekstrudoitu polystyreeni vaahto.

Kun muotti on irrotettu, betonituotteen pinta on käsiteltävä vedeneristysyhdisteellä.

Laitehuopa:

Grillit voidaan asentaa kahdella tavalla: aseta se maahan tai nousee sen pinnan yläpuolelle. Toisen menetelmän etuna on panostusvoimien vaikutusten eliminointi:

 1. Muottien asennus. Muotti on muodostettu jatkuvasti kaikilla pohjan kehällä.
 2. Työkalun pohjan täyttäminen hiekalla ja vuoraus polyeteenillä.
 3. Vahvikehikon kokoaminen ja asentaminen halkaisijaltaan 12-14 mm olevasta sauvasta.
 4. Kertakäyttöinen grillatahna betonilla ilman poistoa liuoksesta värähtelijällä.
 5. Muottien poistaminen betonin asettamisen jälkeen ja hiekan puhdistaminen grillauksen alta.

Kaavakuva teräsbetonikannen grillaus

Kolonnin säätiön laitteiden töiden kustannukset

Pylväsperustan kokonaiskustannukset koostuvat materiaalikustannusten summasta ja varsinaisen työn kustannuksista. Useimmissa tapauksissa se on huomattavasti alhaisempi kuin muiden tyyppisten säätiöiden kustannukset, koska lähes kaikki pylväsperustat voidaan rakentaa omin käsin. Internetissä olevat videot ja valokuvat, ohjeet ja käsikirjat ovat yleensä halpoja tai ilmaisia.

Useimpien pylväsperustaisten tyyppien kustannusten laskeminen voidaan tehdä itsenäisesti käyttäen erityisiä online-laskimia tai ohjelmia. Monet niistä ovat melko helposti Internetissä ilmaiseksi ja niillä on intuitiivinen käyttöliittymä.

Pylväspohja kylpyyn

Lähes kaikki yksityisten talojen, mökkien tai maalaistaloiden onnelliset omistajat haluavat erillisen kylpyamme sivustollaan. Rakentamista varten voit käyttää ammatillisten rakentajien palveluita tai rakentaa kylpyläsi omalla tavalla.

Pylväspohja kylpyyn

Jokaisen rakennuksen perusta ja vahvuus ovat epäilemättä sen vahvuuden ja kestävyyden perusta. Usein kylpylärakentamiseen käytetään puutavaraa - puuta tai puuta, jonka ansiosta rakennus on melko helppoa. Tästä syystä on suositeltavaa rakentaa kylpy pylväsperustaan, joka on tukipylväs, joka haudataan maaperään eri materiaaleista. Tällaisia ​​tukia voidaan asentaa puusta, tiilestä, kivestä, putkista, pohjaseinästä, teräsbetonista.

Valmistelutyöt

Ennen työskentelyn aloittamista on tarpeen puhdistaa ja suunnitella sivuston tulevaa rakentamista varten. Voit tehdä tämän poistamalla maapallon yläkerroksen (noin 30 senttimetriä) suunnitellun rakennuksen alla yhdessä kaikkien kasvillisuuden kanssa.

Tällöin on välttämätöntä tasoittaa kaikki reiät ja epäsäännöllisyydet, ja jos kyseessä on saviä maaperä, lisää hiekkaa ja soraa.

Seuraavaksi siirrytään kylvösuunnitelmaan suoraan tontille käyttämällä mittanauhaa, rakennustasoa, tavallisia puisia tai metallisia tappeja ja rakennuksen lankaa akseleiden määrittämiseksi. Jos sivusto sijaitsee maan päällä, sillä on huomattava ero sivun korkeudessa, sen määrittämiseksi, onko perustan pylväitä korkein, on suositeltavaa ottaa asiantuntija ja tasoittaa pinta. Tämä takaa, että tuleva kylpy ei vääristy.

Perusperiaate säätiön merkitsemisestä

Pohjapiirros

Kylpyammeen pohjan asettelu

maavalli

Riippumatta materiaalin valinnasta pylväsnauhojen asennusta varten, kaikki tämäntyyppiset perustukset asennetaan samanlaisen periaatteen mukaisesti (lukuun ottamatta grillata-versiota). Tämä pätee myös maanrakennustöihin, ennen kuin on tarpeen määrittää maaperä, läheisyys pohjaveden pinnalle ja sen jäädytyksen syvyys.

Nämä tekijät vaikuttavat suoraan tukipylväiden asennussyvyyteen. Maa- ja pohjaveden tyypin määrittämiseksi on tarpeen kaivata reikä, jonka syvyys on vähintään 1-1,2 metriä (optimaalisesti). Jos tällä syvyydellä ei ole pohjavettä, eikä maa ole kireyttä - jäätyy, niin tämä syvyys riittää kylvyn pylväspohjaan.

Muussa tapauksessa sinun on kaivauduttava tiheään, puristamatonta kerrosta maaperään, jossa keskitytään seuraaviin indikaattoreihin: syvyys on + 40 senttimetriä. On muistettava, että kumpuilevat maaperät ovat niitä, joilla on savi koostumuksessaan. Ja mitä enemmän se sisältyy, sitä merkittävämpi maa on alttiina jäädyttämiselle. Jos nämä olosuhteet eivät täyty, veden tai alilämpötilan vaikutuksen alaisena säätö voi vain halkeilla tai muodonmuutoksella, mutta myös kokonaan romahtaa.

Säätiön pylväskannat on välttämättä sijoitettava rakennuksen kulmiin, seinien leikkauspisteeseen, ympäryksen ympärille ja 1,5 - 2,0 metrin etäisyydellä rakennusten kokonaispainosta riippuen. Tuppareita voidaan kaivaa lapiolla tai voit käyttää haluttua halkaisijaltaan erityistä manuaalista kartion muotoista puristusta, jonka ansiosta voit saada parhaan reiän.

Kaksi tapaa kaivaa reikiä

Sen perusteella, mitä materiaalia käytetään sarakepaperin rakentamiseen, määritetään reikien halkaisijaltaan halkaisijaltaan 7-10 senttimetriä enemmän kuin nämä parametrit:

 • tiilen ja kiven sarakkeille, optimaalisesti 50x50 senttimetriä;
 • raakapuun sarakkeisiin - 60x60 senttimetriä;
 • asbestisementtiputkille Ø200 mm;
 • Vahvistettu betonituote sopii 30-35 senttimetriin;
 • välille - se on 25-30 senttimetriä.

Jokaisen valmistetun kuopan pohjalle nukahdutaan noin 20 senttimetriä hiekkaa, lisätään vähän vettä ja varovasti tampaan, jolloin saadaan haluttu hiekkalaatta. Tämä valmistelu- ja kaivaustyö on saatu päätökseen. Voit siirtyä valittua materiaalia olevan sarakepohjan välittömään järjestelyyn.

Pilarin putkipohjat

Putken sarakkeen perusta

Parhaan vaihtoehdon kylvyn sarakealustalle on metalli- tai asbestisementtiputket Ø200 mm, jotka leikataan helposti hiomalla haluttuun pituiseen palaan. On huomattava, että putkesta valmistetun navan tulee työntyä noin 0,4 metriä pinnan yläpuolelle.

Asbotsementny vapaavirtausputket

Putket on pakko suojata kosteudelta ja muilta negatiivisilta tekijöiltä. Tätä varten sinun on tehtävä vesitiivis - kääri putken pinta kattohuovan kanssa bitumilla, liimaavilla vedeneristysmateriaaleilla tai erityisellä mastiksella.

Valmistamme putket säätiölle

Valmistetut putket on kevyesti ja tasaisesti laskettu jokaiseen reikään.

Perusputkien asennus

Putken seinämän ja maan välinen rako täytetään aiemmin kaivalla maalla tai hiekalla sora (kerrospaksuus 40-50 cm), mikä on toivottavaa varovasti tampaan.

Asennettujen putkien keskipisteeseen 7 cm etäisyydelle toisistaan ​​on asennettava lujitustangot Ø12-14 mm, jotka toimivat lujittavan kehyksenä. Koska raudoituksen tulee työntyä valmiiden sarakkeiden yläpuolelle, sen pituuden tulisi olla 20% suurempi kuin putken koko.

Näiden valmistelutöiden jälkeen voit alkaa täyttää perustuspilarit. Paras vaihtoehto on betoni brändi M400. Se voidaan tilata erikoistuneilta tehtailta tai se voidaan tehdä betonisekoittimella. Itsenäisellä tuotannolla riittää käyttämään M400-merkin, karkean hiekan, pienten ja keskipitkien jakeiden sementtiä, joka on sekoitettava suhteessa 1: 1,5: 3. Tarvittava määrä vettä on 0,4 osa sementtimäärästä.

Itse betonimassan kaataminen tapahtuu useassa vaiheessa (ks. Taulukko).

Tällä tavalla valmistetut paalut peitetään kalvolla ja annetaan seistä 7-10 päivää. Tänä aikana betoni saavuttaa tarvittavan voimaa ja voit jatkaa kylvyn rakentamista.

Tämä pylväsperustaisten pystytysmenetelmä on yksi suosituimmista, koska sen luotettavuus, suhteellinen halpa, asennusnopeus ja vähäiset taidot johtuvat.

Valmis vesitiivis pylväs

Tiilipilarin perustus

Valmistelu- ja kaivaustyöt ennen tiilen pylväspohjarakenteen järjestämistä ovat samanlaiset kuin työskentely putkien kanssa. Mutta päällikön sopivuuden vuoksi tulevien pylväiden reikiä ei tarvitse porata, vaan ne voidaan kaivata manuaalisesti tai käyttämällä tekniikkaa, joka on paljon nopeampi ja kalliimpi. Tässä tapauksessa älä unohda lisätä hieman äänenvoimakkuutta helppokäyttöisyyden vuoksi.

Tiilipilarin perustus

Valmistetun kuopan pohja nukahtaa viisitoista, kaksikymmentä senttimetrin kerrosta hiekkaa, jonka puristamme muodostaen hiekkaisen tyynyn. Sen yläpuolelle on tarpeen kaataa betonipohjaa, joka on vahvistettu vahvikkeella. Ristikon valmistukseen otetaan 12-14 mm: n leikkausraudat, jotka leikataan kaivon parametreihin. Laitamme ne kohtisuoraan muodostaen neliöllisiä soluja, joiden risteykset on kiinnitetty ohut neuletietoketjulla, jonka läpimitta on 2-3 millimetriä. Helppo neulonta, voit käyttää erityistä koukkua, joka kannattaa ostaa laitteistosta. Betonipohjan (M400) paksuus yhdessä vahvistusverkon kanssa ei saa olla yli 20 senttimetriä.

Tiilen tiilipohja - järjestelmä

Kun olet antanut konkreettisia muutamia päiviä vahvistamaan voimaa, voit siirtyä suoraan tiilimuuraukseen. On otettava huomioon, että ontto tiili ei ehdottomasti sovi tähän. On optimaalista käyttää kiinteää keraamista tiiliä (esimerkiksi M-100), jolla on tarvittava voima ja vastustus alhaisissa lämpötiloissa.

Kun tehdään tiilimuuraus, on suositeltavaa tarkistaa jokaisen rivitason. Näin saadaan tasainen sarake. Pylväiden suuremman lujuuden saavuttamiseksi voit luoda raudoitusraudan 3-4 riviä tiilien läpi. Rakennamme perustuksen tiilikannattua 15-20 senttimetriä korkeammaksi kuin maanpinnan taso ja suojaamme sitä vedeneristysmateriaalilla - mastisilla tai kattotuotteilla kuumalla bitumilla. 5-7 päivän kuluttua päättynyt tiilipylväs on täynnä maata, jota me varovasti tamp.

Vaikka tällainen pylväsperusta on suosittu, sillä on sen haitat. Tiilien väliset saumat tekevät tällaisen tuen melko haurasta ja epäsuotuisten tekijöiden vaikutuksesta, se voidaan tuhota.

Block Foundation

Sen tuotannossa käytetään teollisuustuotannon perustekniikkalohkoja. Yleisimmin käytetty on täyteläinen tai merkityksettömän tyhjät lohko 20 x 20 x 40 senttimetriä.

Pohjapaneelit 20х20х40 mm

Se on kestävä rakennusmateriaali, joka kestää raskaita kuormia. Lohkojen pylväspohja asennetaan analogisesti tiilikannattimiin ottamalla huomioon eräitä eroja:

 • johtuen lohkojen suuremmasta painosta, monoliittisen teräsbetonipohjan paksuus hiekkalaipan yli vaihtelee 50 - 70 senttimetristä;
 • se on sallittua sijasta hiekkakiviä, jotta se saadaan murskattua suuren ja keskikokoisen murskan kiveä. Tämä auttaa poistamaan kosteuden;
 • ennen ensimmäisen lohkon rivin asennusta on tehtävä tyyny liuoksesta, johon rakennusmateriaali on asennettava;
 • Asennetun rivin on koostuttava vähintään kahdesta lohkosta. Jokainen myöhempi on asennettu kohtisuoraan edelliseen ja se on sinetöity muurattuun tavalliseen sementtilaastiin.

Viimeinen lohkon rivi on asennettu 20-30 senttimetriä maanpinnasta ja peitetty vedeneristysmateriaalilla saumojen ja lohkojen suojaamiseksi kosteudelta ja alhaisilta lämpötiloilta, jotka yhdessä voivat johtaa tämän tyyppisen pylväsperustan tuhoutumiseen. Pintaan sijoitettavien lohkojen asettamisen yhteydessä on tarpeen valvoa tarkasti niiden sijaintia suhteessa kylvyn tulevan rakennuksen merkittyihin akseleihin. Asennetun lohkotukien ympärillä oleva aukko täyttyy aiemmin kaivettuun maaperään, joka myös tamping.

Lohkojen perusta - kuva

Kaltevien kohteiden asettaminen vaatii erityistä huomiota. Mitään ei voi estää pylväiden sijoittamista samaan syvyyteen. Tämä voi johtaa kylvyn myöhempään vinoutumiseen ja pylväspohjan tuhoutumiseen.

Betonipylväs

Vahvistettu monoliittinen pylväspohjainen betoni on kaikkein vankka ja luotettava.

Tuotannollemme suoritetaan valmistelu- ja maansiirtotyöt yleisen tekniikan mukaisesti. Teemme pyöreitä ja neliöitä kehyksiä (vastaavasti 3 tai 4 sauvaa), joiden pituus on 15-20 senttimetriä. Tätä varten yhdistämme ohuet langat, joissa on pyöreät tai neliömäiset renkaat, jotka on taivutettu tasaisesta lujasta Ø6-8 millimetriä.

Tarvittavan koon pohjapylvään täyttäminen on mahdollista vain muottipohjalla, joka on valmistettava saumattomasta alustasta, lastulevystä ja muista sopivista materiaaleista. Tämä menetelmä on kuitenkin melko pitkä, aikaa vievä ja kallis.

Kaatopäällystyskokoonpano pylväsperusta

Valmistetun kuopan pohjalle, jonka kerros on 10-20 senttimetriä, kaadetaan hiekkainen tyyny, jonka päälle asetetaan ruberoidi tai polyeteeni, joka on välttämätön kosteuden säilyttämiseksi kaatuneessa betonissa.

Upota asennetun muotin reikään ja asenna vahvistettu runko siihen.

Pilarin perustus - muotti- ja vahvistusjärjestelmä

Kaadetaan 400 laatua olevaa betonia muottipesään, joka on valmistettu sementtiasteesta 400, karkeaa hiekkaa, hienohiekkaa ja keskipitkistä soraa sekoitettuna suhteessa 1: 1,5: 3 veden kanssa 0,4 osaan käytettyä sementtiä.

Muottien täyttäminen betonilla

Jokainen 30-35 senttimetri kaatamalla ram betonia, poistamalla ilmaa.

Peitämme valmiin tuen kalvolla ja annamme se seistä muutamia päiviä, jonka jälkeen poistamme pakastetun betonin muottiosat.

Valmiit tuet peitetään vedeneristysmateriaaleilla ja nukahduvat aiemmin kaivetut mahasumput.

Voit vähentää kustannuksia ja aikaa, kun järjestät pylväspohjan betonirakenteelle, jäykän muottien sijaan voit käyttää ei-irrotettavaa pehmeää muottirakennetta, joka on lasikuitumateriaalia. Tällöin tukirakenteet on tehtävä sopivalla porauksella. Leikkaa katetamateriaali halutun pituuden mukaan, kierrä se ja asenna se valmiiseen reikään. Samaan aikaan tarvitaan myös hiekkalaatikko ja alempi eristyskerros. Seuraavaksi asennamme vahvistuskammion ja kaadetaan betoni irrotettavassa muottipesässä. Käyttämällä tällaista materiaalia saamme valmiin paalun, joka on välittömästi peitetty vedeneristysmateriaalilla. Ja heti kun saavutat konkreettisen voiman, voit suorittaa seuraavan työn vaiheen.

Video - Pylväspohjan täyttö

Pylväspohja, jossa grillata

Tehdasrakennuksen rakentamisen aikana (esim. Tiilestä) tai haluttaessa varustaa kellari, voit asentaa pylväspohjan, jossa on grillata. Tämä on monoliittinen, vahvistettu betonihihnan rakenne, joka yhdistää kaikkien maahan upotettujen peruselementtien yläpisteet.

Voit grillata grillata, tarvitset materiaalia muottiin: paksuus 20 - 40 millimetriä, vaneri, OSB tai muu vastaava rakennusmateriaali. Sekä poikkileikkaus 10-12 millimetriä ja betoni, joka ei ole alhaisempi kuin luokka 150. Useimmiten luokka 200 on tarkoitettu grillattavaksi, ja jos se valmistetaan itsenäisesti, on välttämätöntä sekoittaa sementtiä M400, karkeaa hiekkaa ja keskikokoista tai hienojakoista murskattua kiveä suhteessa 1: 2, 5: 4,5.

Laske muottipesän määrä. On huomattava, että grillimassan korkeuden on oltava vähintään 0,3 metriä ja sen leveys 10 senttimetriä suurempi kuin valmistettujen kolonnin tukien leveys.

 1. Määrittelemme grillauksen suoran korkeuden ja lisäämme siihen vielä 0,2 metriä, sillä muottien korkeuden on oltava suurempi kuin siihen syötetty betoni.
 2. Kiinnitä muotin materiaalin paksuus metreinä.
 3. Mitataan tulevan grillauksen kokonaispituus.
 4. Kerro toistensa kanssa kaikki parametrit ja saat tarvittavan määrän mate- riaalia kuutiometreinä.

Valmistuneesta puutavarasta kopioimme muottipaketin. Alareunassa on syytä leikata reikiä aikaisemmin valmistetuille pilareille, joiden pitäisi hieman nousta ylemmän osan yläpuolelle.

Video - Muottien asennus

On tarpeen tehdä kehyksiä, joissa on poikittaiset neliömäiset kiinnittimet lujitustangoista, jotka voidaan taivuttaa ohuemmalta, sileältä vahvikkeelta tai Ø6-8 mm: n langasta. Ne antavat tarvittavan lujuuden ja luotettavuuden suunnittelulle. Joka 30-35 senttimetrin välein kytketään neuletiheyspihdit ja lujitangot niin paljon kuin grillauksen koko kehä. Rungon koko lasketaan siten, että se seinistä muottiin oli 5-7 senttimetriä.

Jos valmiit tukipylväät sijaitsevat huomattavalla etäisyydellä toisistaan, luotettavuutta voidaan vahvistaa myös puiset tuet, jotka on asennettava tiukasti vaakasuoraan.

Ennen betonin kaatamista muottilaatikkoon asennamme lujittavan kehyksen, joka kiinnittää sen alaosaan pylvääseen kääntyvästä lujasta.

Video - Pilarin perustus. Katto, vahvistaminen, kaataminen

Jos valu tehdään automaattisesta betonisekoittimesta, niin koko betoniseos kaadetaan kerrallaan poistamalla ilma rakennusvärähtelijällä, tangolla tai vain lapiolla.

Jos sinun on sekoitettava betoni itse ja valutustarpeet on tehtävä useita päiviä, niin:

 • kerrallaan täytä osa grillausta, joka on jaettu pystysuoraan, unohtamatta poistumista;
 • ennen seuraavan osan kaatamista valmiin lohkon reuna jo kovetetulla betonilla kostutetaan runsaalla vedellä.

Kaada betonimuoto kokonaan betonilla, peitä se kalvolla ja anna seistä useita päiviä. Puhdista sitten varovasti puulaatikko ja roikkuvat roskiamme on valmis.

On huomattava, että riippumatta pylväspohjan järjestelystä käytetystä materiaalista, tulevaisuuden kylpyammeen perustuksen tämä variantti on luotettavampi kuin perinteinen kaistale, ja se on paljon halvempaa (lähes kaksi kertaa).