Kasa ja pilarin perustukset

Halpa kasa ja pylväspohja ovat ihanteellisia kevyille rakenteille. Niiden kustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin tavanomaisten nauhojen perustukset (jos liuskajohdon tai laattasäteilyn kustannukset voivat olla jopa 40% rakennuskustannuksista, sitten pylväs- tai paalunrakennuksessa - 14-18%).

Halvin, mutta myös heikoin ratkaisu on pylväsperusta. On suositeltavaa käyttää enintään 6x6 m: n rakennuksissa. Maaperä, jolla on taipumus horisontaalisiin muutoksiin - argumentti pylväspohjaa vastaan, on taattu johtavan pilareiden vääristymiseen. Liikuteltavissa epävakaissa maissa on suositeltavaa käyttää paalusäätiötä. Se on kalliimpaa pylvästä, mutta se soveltuu monille maaperille: hiekasta kallioon.

Pilarin perusta: materiaalien ja työn kustannukset

Harkitse talon 6x6 pilarien säätiön kustannukset. Tämä rakenne tarvitsee 14 tukipistettä, joista jokaisen tulisi olla 4-6 raudoitettua betonia.

Yhden korttelin hinta, riippuen betonin koosta ja merkistä, vaihtelee 700-2000 ruplaa. Jätettyjen lohkojen purkaminen edellyttää, että ne vaativat kuorma-auton nosturin palvelut (700 ruplasta tunnissa). Lisäksi sinun on käytettävä rahaa ns. Poraukseen - seinät, jotka sulkevat alitilan. Halvin versio on 20 senttimetrin levyt, jotka on kyllästetty vedenpitävillä ja palonestoaineilla. Useammin harmaat ovat kiveä tai tiiliä. Lisäksi sinun on käytettävä rahaa bentoniin (75 ruplaa litrassa) ja kateaineita (noin 250 ruplaa yhtä arkkiin kohden), jota käytetään vedenpitävään säätöön.

Säätiön kokonaishinta ilman työtä on 120-150 tuhatta ruplaa.

Urakoitsijoiden ehdotukset ovat jonkin verran kalliimpia: pylväspohjan työn kustannukset nousevat 150-180 tuhanteen ruplaan. (palveluiden arvioidaan olevan 30 tuhatta ruplaa taloon, jossa ei ole sisäistä väliseinää ja 36 tuhatta ruplaa "viiden seinän" osalta).

Pile perustus: työn kustannukset

Pahaavat paalut

Jos puhumme kyllästyneiden paalujen perustuksesta (kun porakone on muodostettu suoraan porakoneeseen, käytetään asbestisementtiputkia, pahvia ja kateaineita muottiin), niin urakoitsijat tarjoavat hintoja 3,8-5 tuhatta ruplaa. 1 juoksumetriä kohti tai 2,5-3 tuhatta ruplaa. 1 paalille

Poraamattomat paalut voidaan sijoittaa itsenäisesti käyttäen betonia M 200 (noin 2,5 tuhatta ruplaa 1 kuutiometriin), asbestisementtiä ilman paineputkia (noin 200 ruplaa lineaarimittareita varten), rosteriraudoitus (noin 50 ruplaa 1 m) ). Se maksaa myös betonipumpun palvelut (noin 1,5 tuhatta tunnissa).

Kierrä paalut

Rungon rungon pohja olakkeessa on vain rakennusorganisaatio. Tämä säätiö on melko vaikea laskea, valita oikeat paalut ja ruuvipillojen asentaminen tarvitsevat erikoislaitteita.

Urakoitsijat ehdottavat säätiötä ruuvipinoille 6x6 "avaimet käteen" talossa 50-65 tuhatta ruplaa kohti. Tähän hintaan sisältyy kokonaan koottu paalu (pääpanta, pylväsrunko, terän kärki), metalli tai puu paalujen sitomiseen sekä asennus.

Pilarin perustuksen tärkeimmät erot paalusta

Tiilestä tai solukerroksesta tehdyt raskasrakennukset edellyttävät laitteita, jotka ovat pääsääntöisesti liuskajohto. Jos kyseessä on ongelmallinen maaperä, talon pohjaa painotetaan laattasäteellä. Kun kevyt runkorakenne on rakennettu kiinteälle pohjalle ja pohjavesi on syvästi kerrostettu, voidaan käyttää perustilohkoja. Mutta jos talon rakentamista varten löydettiin turveavoja, kasaantuvia savimaita, ja pohjavesi on lähellä pintaa, sitten riippumatta siitä, kuinka maaperän tiivistyminen, turpeen kevyet ja kytkemättömät turvepylväät "kulkevat".

Pylvässäätiö on useimmiten rakennettu kevyisiin rakennuksiin, kun vyön ja laattojen rakentaminen on taloudellisesti kannattamatonta. Pylväsperusta on järjestetty silloin, kun maaperä on hyvä kantavuus, paalut - heikossa maaperässä: maaperän yläkerrokset ovat pieniä paksuja, joten paalujen päätehtävänä on "ohittaa" heikko maaperä ja päästä laakerille.

Tyypin mukaan paalusäätiö on lähellä pylväskappaletta. Molemmissa tapauksissa ei tule kiinteitä tukia tuleviin seiniin, vaan pisteeseen, kun rakennusta tuetaan vain muutamissa paikoissa.

Pilarin perusta

Pylväsperusta voidaan rakentaa useista rakennusmateriaaleista, esimerkiksi luonnonkivestä tai tiilestä, ja tällaisella tuella puuprofiili, joka on valmistettu profiilipalkista tai runko-kilven paneelista, seisoo täydellisesti, mutta vain, jos maaperän ominaisuudet eivät aiheuta minimaalisia pelkoja.

Pylväät on pystytetty kulmissa, joissa seinät leikkaavat, runkopylväiden alle (kuormituskeskipisteissä). Välinen etäisyys pylväiden on toivottavaa tehdä useita vaihe sill palkit, tyypillisesti 1,5-2,5 m, pienin poikkileikkaus tai tiili pilaria betoniharkkojen - 500x500 mm (alle talo mahdollisimman kevyeksi ja pienempi poikkileikkaus). Seinät yhdessä lämmöneristysmateriaalin kanssa eivät saisi ylittää 250 mm: n paksuutta, ja lattiat, lukuun ottamatta kellarista, tulisi olla puisia. Sarakkeet asetetaan pystysuoraan, jonka päälle on betonipalkkien asennus (tuki muurien seinille). Tällaisella säätiöllä voit rakentaa solubetonirakennuksia.

Pilarien välissä on harmaata seinää, joka lämmittää lattiaa ja suojaa sitä lumesta ja kosteudesta. Sen pinnan koko talon parametrin on oltava yhtenäinen muoto ja rakenne. Se on pääasiassa tiiliä tai betonia, jonka seinämän paksuus on vähintään 10-12 cm ja syvyys 200-300 mm maahan. Putoavaan maaperään aita sijoitetaan hiekkalaatikkoon, jonka paksuus on 150-200 mm ja leveys vähintään 300 mm. Myös antiseptisesti käsiteltyjä levyjä tai asbestisementtiarkkeja on koristeellinen zabrik. Käyttö- ja kellari-paneelit, jotka jäljittelevät luonnonkiven asettamista.

Pilarin perustus ilman grillausta

Lain mukaan sitä pidetään taloudellisin ja yksinkertaisin säätiö. Se on pystytetty pylväiden muodossa ja sitä käytetään sellaisten rakennusten rakentamiseen, joissa ei tarvita kiinteää nauhateollisuutta (runkorakenteet, puutalot jne.).

Vaihtoehto, kun kolonnin säätiön alempi taso voi sijaita pakkasteen läpäisevyyden normatiivisen syvyyden alapuolella, on luotettava, jäätymisvahvuuden voimat eivät vaikuta säätiön perustukseen. Laaja-alainen vaihtoehto oikealla laitteella ei ole vähemmän kestävä, ei niin kallista ja sitä käytetään useammin.

Jos maaperä sisältää saviä, sitten jokaisen pylvään alla täydelliseen jäädytykseen syvyyteen asti, joka on enintään 20 cm, se korvataan puhtaalla karkealla hiekalla, jossa on murskattua kiveä tai soraa. Hiekkainen vuodevaatteet kaadetaan runsaasti veteen ja kaadetaan.

Mitä painavampi talo, sitä voimakkaampi on navat ja useimmat askel, mutta vähintään 1,5 metrin päässä toisistaan ​​(usein irrationaalinen, suuren kulutuksen materiaalia) ja eivät ylitä arvoa 3 m. Keskimääräinen nousu pylväät olisi 2 metriä Pilarien poikkipinta on riippuvainen materiaalin ja tuotantoteknologian töistä..gif "data-lazy-type =" kuva "data-src =" http://stroimdom24.com/wp-content/uploads/2014/03/v-orpalubke.jpg "width =" 500 "height =" 290 "/>

On käyttökelpoista käyttää valmiita putkia perustuspilarien rakentamisessa kiinteäksi muottirakenteeksi. Paras, mutta kalliimpi vaihtoehto - metalli ja asbestisementtiputket. Jos talon rakentamiseen tarkoitettu talousarvio ei salli sinun käyttää muovisia viemäriputkia, joiden halkaisija on 150, 200 ja osittain 250 mm muottipohjaksi, voit laittaa pienen mökin tai rakennuksen apuohjelmaan. Ei ole suositeltavaa käyttää suurempia poikkipintaisia ​​putkia, on parempi täyttää neliöpilarit puulautojen muottiin.

Ulkorakennusten rakentamisen aikana käytetään tavallisesti ruploidia muottipesäksi, joka on rullannut useita kerroksia, asettaen betonin ja ruberoidin "sorlominka" reikään ja kaatamalla betonia. Tällöin suosittelemme vain täyttämään se kerroksittain betonilla, samaan aikaan nukahtaen samaan tasoon sinusmaidetta maahan niin, että katemateriaali ei hajoa.

Pylväät voidaan siirtää irrotettaviin muottiin. Niiden osuuden on oltava vähintään 20 x 20 cm, ottaen huomioon betonin laadukas tiivistyminen ja seoksen korkea laatu. On toivottavaa tehdä pylväitä, joiden poikkipinta on vähintään 25x25 cm asuinrakennuksen alapuolella. Liuos voidaan sekoittaa sementin / hiekan / murskakiven 9 tai sillan suhteen) 1/3/5. Sementtiä ei ole vanhentunut, 500 merkkiä tai vähintään 400, ei sisällä kalkkia. Betoni kaatamisen aikana on tiivistettävä. Muotti on poistettu aikaisintaan 3 viikkoa työn loppuunsaattamisen jälkeen.

Butobetonin kolonnissa on muunnos muottipesässä. Mutta on hyvin vaikea asentaa se oikein, ja tämän vuoksi sen vahvuus ei ole korkea. Tällöin pylväiden poikkileikkauksen on oltava vähintään 50 x 50 cm

Säätiön luotettavia tiilipylväitä (poikkileikkaus 1,5: stä tiilistä) voidaan tehdä vain sopivista korkealaatuisista, hyvin leivottuneista tiilistä, mutta tämä vaihtoehto on kallis.

Pylväspohja, jossa grillata

Rostverk on laakeroidusta betonipalkista, joka yhdistää pylväät ylhäältä, käytetään kivi- ja tiilikivenrakennusten rakentamisessa, kun tarvitaan raskas seiniä koko pituudelta. Pilarit on pystytetty käyttäen samoja tekniikoita kuin kevyen talon rakentamisessa, mutta niiden poikkileikkaus on suurempi ja askel useammin.

Rostverk voi olla betonia tai tehtaalla elementtejä, jotka on asennettu pylvääseen. Se on vahvistettava, vaakatasossa olevien sauvojen halkaisijan on oltava vähintään 12 mm, ristikytkimet on sijoitettava joka 40 cm: n välein. Jos pylväiden välinen etäisyys ja seinämien kuormitus lisääntyy, rungon tulee olla tehokkaampi.

Rostverk ei saa lepota tai olla haudattu maahan - talvella, pakkasenkaltaisten voimien vaikutuksesta nouseva maaperä pystyy liikkumaan pystysuoraan vapaasti. Jos ei ole, niin grillaus voi irrota pylväistä, mikä johtaa perustuksen muodonmuutokseen.

Pile-pohja

Pile-pohja on valmistettu betonista, porakoneista ja porakaivoista. Puun toinen versio on, mutta sitä käytetään harvemmin.

Typerä paalut eivät aja maahan vaan luodaan säätiön rakentamisen aikana. Tämäntyyppinen paalu ei ole mitenkään huonompi luotettavuuden kannalta, joka on käyttökelpoista ja merkityksellistä keinuvesiin maaperässä. Tyytymättömät perustukset tehdään usein betonoinnilla, kaatamalla betonia esiporaisiksi kaivoiksi. Porauskaivoja voivat olla bensiini- tai sähköporat sekä porauslaitteet.

.gif "data-laiska-type =" image "data-src =" http://stroimdom24.com/wp-content/uploads/2014/03/zabivnyie-zhelezobetonnyie-svai.jpg "width =" 295 "height =" 184 "/> Jotkut rakentajat keuhkojen jättää poraukseen käyttöön manuaalisen puutarha pora. Lisäksi tuloksena reikä asetetaan romu asbestisementtiputkia pysyviksi muotti, joka antaa tangon ja kaada konkreettisia. joissakin tapauksissa muottien rooli buronabivnogor säätiö toteuttaa itse maaperä.

Kun asennat kehyksen, varmista, ettei se liikuta, koska se voi aiheuttaa lujitteen koskettamisen maan kanssa. Betonin tulee olla "raskas", käytä kvartsihiekkaa, soraa tai murskattua kiveä kiinteistä kiveistä.

paalut pitää betonoitua jatkuvasti yksittäisten betonikerrosten asentamisen välillä enintään tunnin ajan. Betonipäällysteiden lataaminen on mahdollista vain siitä, kun betoni on täysin kovettunut, mutta viimeistään kuukauden kuluttua betonoinnin päättymisestä.

Pohjakerroksen paalut on kehitetty pitkään ja ne kuuluvat resurssien säästöön. On suositeltavaa käyttää niitä vakaissa kastelemattomissa maissa. Kaivoista poistettu maa on korvattu betonirakenteeksi, mikä säästää paitsi rakennusmateriaaleja myös työvoimaa.

Drift-paalut ajetaan maahan raskaiden koneiden avulla. Koska prosessin mukana seuraa kauhea melua, tämän perustusrakenteen rakentamisen yksittäinen rakenne ei ole suosittua.

Haureut paalut ajon aikana aiheuttavat myös paljon melua, mutta niiden etujen ansiosta niitä käytetään paljon useammin. Verrattuna tylsistyneeseen, ne eivät vaadi "märkiä" prosesseja, kun sinun täytyy vaivata ratkaisua, odottaa sen asettamista ja niin edelleen. Valmisbetonisia betonipilareita tai onteloita ohjataan.

Kiinteiden paalujen yleisimmät poikkileikkausmitat ovat: 40x40 cm pää, pohjat - 20x20 cm, pituus - 3 metriä. Paalut ovat betonilajikkeista B 15 ja B 22.5. Vahvistetut paalut, useimmiten sauvavahvistus tai lujarakenteinen lanka.

.gif "data-laiska-type =" image "data-src =" http://stroimdom24.com/wp-content/uploads/2014/03/svaynyiy-fundament.jpg "width =" 295 "height =" 172 " /> Pylväät, joilla on neliömäinen poikkileikkaus pyöreän ontelon kanssa betonin ja raudoituksen kulutukselle ovat paljon edullisempia kuin kiinteät: betoni kuluu 20% vähemmän ja lujittaminen - 40-60%, mikä vaikuttaa niiden kustannuksiin. ne ovat kestäviä ja niitä voidaan käyttää menestyksekkäästi burzoabivnye-säätiöihin.

Pyöreitä pyöreitä paaluja valmistetaan halkaisijaltaan 80 cm: iin, joissa on avoimia tai suljettuja päitä ja niitä käytetään rakennusten pylväsrakenteiden rakentamiseen pääasiassa, jos rakennustyömaan heikkojen maalien paksuus on merkittävä. On myös paikkoja, jotka ovat suorakaiteen muotoisia, sekä kiinteitä että ontelolla.

Reiänreiän seinämien on oltava sileitä, joten poraus tehdään pyörivällä tavalla.

Jaa viesti "Tärkeimmät erot sarakkeen säätiön ja paalusäätiön välillä"

Paalupilarin perustusten tyypit ja edut


Pile-column foundation - yksi suosituimmista yksityisen rakentamisessa käytettävistä säätiöistä. Käytettävien keinojen taloudesta, grillauksen lujuudesta ja saatavuudesta sekä kyvystä selviytyä työstä itsenäisesti käyttäjät haluavat tätä tekniikkaa. Sinun on kuitenkin otettava huomioon vakavat työ- ja aikakustannukset sekä tunnettava teknisen prosessin kaikki muutokset.

Pilarin perusta: määritelmä, tyypit

Pylväsperusta - pohja, joka koostuu tietystä tukipylväästä, jotka välittävät ja jakavat rakennuksen kuorman maahan. Sarakkeet voivat olla suorakulmainen, pyöreä osa, joka on valmistettu seuraavista materiaaleista:

 • monoliittinen teräsbetoni;
 • kiinteät tiilet;
 • raskas betoniasut;
 • louhos- ja butobetonny-seoksia.

Kestävyys ja luotettavuus erotetaan toisistaan ​​betoniteräksillä. Niitä suositellaan käytettäväksi raskaissa maissa, joilla on taipumus kallistua, sekä missä vesipatsaiden taso on melko korkea. Jäljelle jäävät tukityypit kiinnitetään tavallisesti betoni- nauhoilla, emäksen vahvuus tässä tapauksessa on alhaisempi kuin monoliitti.

Se on tärkeää! Pilarit on pakko asentaa rakennuksen kulmiin, seinien ja seinien risteykseen.

Pino-sarakepohjan erottuva piirre on monenlaiset maaperät ja reiän lävistyksen syvyys kehityksen aikana. Jos vain pylväspohjaa käytetään normaalikapasiteetilla olevilla mailla, syvyys määräytyy jäätymispisteen mukaan, ja paaluperustukset voidaan tehdä epästabiililla, kostealla kyllästetyllä maaperällä, jolla on pieni kantavuus. Tällöin paalusäätiö esitetään rakennusten rakentamiseksi mille tahansa maaperälle (paitsi kivinen ja kivinen), keski- tai keskikovaa kantavuutta. Pallot täydellisesti "kulkevat" epävakaat maaperät ja jakavat rakenteen kuorman tiheämmille kerroksille.

Pallon perustukset grillata

Pylväspohja on paaluilla, joissa on grillata, on jäykkä raudoitettu betonirakenne, joka koostuu tiettyyn järjestykseen järjestetyistä paaluista, jotka on yhdistetty grillatahalla. Monoliittinen grillatahna takaa kestävyyden, luotettavuuden ja suorituskyvyn. Tässä tapauksessa grillage myös palvelee:

 1. estää horisontaalisen pylväsliikkeen;
 2. kuormituksen jakautuminen ja tasaisuus yksittäisille pylväille, niiden alapuolella oleva maa, mikä on erityisen hyödyllistä 2-3 kerroksen rakennuksille, joissa on ei-jäykkää materiaalia valmistetut seinäpaneelit (hirsi, palkki, kilpi).

Se on tärkeää! Valurautainen monoliittinen tukipohjamalli on suositeltavaa rakennusten rakennustöiden tekemiseksi palautusmateriaaleista: tiilet, lohkot.

Rakentamiseen käytetään kahta rakennetyyppiä: korkea tai pieni grillata.

Pylvästyypin pohja, jossa on suuri grillaus

Rakennustekniikka on kaikkein tarkin, koska grillaus on korkealla maanpinnan yläpuolella. Pääsääntöisesti etäisyys on vähintään 15 cm, mikä minimoi tuhoutumisen uhkan maaperän turvotuksen aikana, mikä tarkoittaa, että pylväspohjaperusta kestää kauemmin. Työjärjestys on seuraava:

 1. Pilejä on asennettu, pituus määritetään ottaen huomioon maanpinnan nousu vähintään 15 cm: n etäisyydellä ja grillauksen syventäminen 5-10 cm: llä.
 2. Paalujen yläpäät peitetään vedeneristysyhdistelmällä kondensoitumisen estämiseksi, kun kosteus nousee maasta. Tällainen toimenpide minimoi grillauksen tuhoutumisen.
 3. Puunhankinnan perusta toteutetaan. Voit tehdä tämän kahdella tavalla:
 • jos grillauksen nostaminen on vähäistä, pohja voi olla irtotavarana. Kostuta, tamp, taso. Kiinnitä grillata ja poista hiekka.
 • jos grilli on tarkoitus tehdä korkeaksi, pohja on tehty vanerista, levyt.

Vihje! Kun hiekkaa käytetään pohjana, on tarpeen peittää se jotain, esimerkiksi elokuva, jossa on aukkoja napaleille. Muussa tapauksessa sementtimaito imeytyy hiekkaan sen sijaan, että se jäisi betoniseokseen ja antaisi halutun voimaa. Lisäksi sementtimaidolla kyllästetty hiekkainen rintatyö tuhoutuu huonosti ja sen poistaminen on vaikeampaa.

 1. Kun asennat muottien sivuseinät, on tärkeää harkita mittoja: grillauksen poikkileikkaus riippuu suunnitelluista seinäpaneeleista ja materiaalista, josta ne on pystytetty. Joten puurakenteiden korkeuden ei pitäisi olla pienempi kuin 50-60 cm, mikä antaa korkeille lujuusominaisuuksia taivutukselle ja rakennuksen alemmat vanteet eivät suihkuteta vedellä sokealta eikä kosketa lumipeitettä. Kivirakennukset vaativat korkeutta 20 cm, leveyden tulisi vastata seinärakenteiden paksuutta.
 2. Sen jälkeen, kun muotti on valmistunut, vahvikekehys sijoitetaan nauhan yläosaan ja pohjaan, betonin syveneminen ei saa olla alle 5-6 cm. Vahvistuspalkkien lukumäärä valitaan osasta riippuen: mitä suurempi läpimitta on, sitä pienempiä palkkeja tarvitaan.

Se on tärkeää! Yli 14 mm: n osuuksia ei suositella, koska tällaiset sauvat parantavat betoniseosten yhteydessä.

 1. Lopullinen betonitointi. Grillauksen jälkeen sinun ei tule kiirehtiä puhdistamaan hiekkaa ja muottipesua. Seinien pystytys voidaan aloittaa jo 5.-6. Päivänä, ja ylimäärä voidaan poistaa myöhemmin, kun tulee kellari ja sokea alue rakentamiseen.

Kaapin perustusta, jossa on suuri grillage, pidetään yhtenä käytännöllisimmistä, mutta ei aina ole mahdollista järjestää juuri tämän tyyppistä perustetta. Siksi on olemassa pino-pile-pohja, jolla on pieni grillage, jonka käyttö on nykyään suosituin.

Pohja pölkkyihin, joissa on vähän grillata

Teknologian käytöllä on suuri riski, jos jalustan pylväs- ja nauha-tyyppi on yhdistetty, ja nauha on matala (tai ei täysin haudattu). Periaatteessa eri toiminnallinen kuorma voi olla huono vitsi. Niinpä matala-syvempi perusta on muodoltaan tietty jäykkyyskehys, joka maaperän kohoamisen vaikutuksesta voi hieman nousta ja laskea. Pylväsperusta on alun perin haudattu maahan jäädytyspisteen alapuolelle, jotta poistettaisiin kokonaan liikkeet kylmäkauden aikana. Liian voimakas maaperä, tämä tekniikka johtaa nauhan taukoja sarake tilat tai täydellinen irtoaminen grillaus hihna alkaen paaluilla.

Mutta tämä tekniikka on kuitenkin täydellinen rakennuksille, joissa sen on tarkoitus tehdä lattiat maan päällä, ja lisäksi ei ole tarpeen suorittaa aidan järjestelyä, mikä on välttämätöntä suurella grillatauksella. Hiekkaseoksen sijasta on esitetty vähintään 10 cm: n paksuisen vaahdon käyttö. Materiaalilla on riittävä joustavuus maaperän toivottuun paineeseen hyväksymiseksi, mutta heikentymisen vähentämiseksi EPS-sopiva sokea alue sopii.

Se on tärkeää! Sokea alue ei missään tapauksessa saa olla jäykkä nippu, jossa on grillata, mutta päinvastoin, jätä riittävästi tilaa siirtymiseen suhteessa grilli-monoliittiin (ylös ja alas), kun maaperän pakkastuttaminen ilmenee.

Mitä tulee järjestelyn jäljellä oleviin töihin, pienikokoinen paalusäätiö on täysin sama kuin tekniikka, jolla on suuri grillata, eikä sitä tarvitse toistaa.

Se on tärkeää! Jotta kosteutta ei pääse vuotamaan maaperästä, paalun perustan on oltava vesitiivis. Voidaan käyttää pinnoitemateriaalia, rullausmateriaaleja tai menetelmien yhdistelmää. Samanaikaisesti sarakkeiden eristäminen näkyy, kun käytetään paaluilla rautaa. Kosteuden betonipilarit eivät pelkää, samoin kuin rauniot, mutta on parasta tehdä tiilipylväspaloja välittömästi vain kuivilla mailla. Voit yrittää kyllästää tiiliä erityisellä yhdisteellä, mutta se on melko kallis, on paljon halvempaa määritellä alun perin maaperän kosteus ja luopua tiilestä, jos maa on kyllästynyt vedellä keskimäärin.

Tukiaseman edut ja haitat

Riippumatta tyypeistä, paalupilarin säätiöllä on seuraavat edut:

 • Korkea asennusnopeus;
 • Mahdollisuus järjestää millä tahansa maaperällä, kun taas grillauksen monoliittinen hihna estää paalujen liikkumisen runsaasti epävakaissa maissa;
 • Omat kädet ilman erityisiä laitteita;
 • Hyvät taloudelliset säästöt.

Pallojen säätiön haitat:

 1. Tarve erityisen huolelliselle ja tarkalle laskemiselle paalujen lukumäärästä, rakenteen massa toiminnan toiminnan varmistamiseksi;
 2. Järjestelyn mahdottomuus kalliolle ja kiviselle maaperälle;
 3. Vesitiivistyksen tarve, erityisesti metallisten paaluilla.

Pohjan tärkein etu on materiaalien, tyyppien ja suunnittelun ominaisuuksien valinta. Siksi yhä useammat yksityiset kehittäjät kannattavat tätä rakennustekniikkaa, ja yksityiskohtainen tutkimus neuvojen ja tärkeimpien kohtien noudattamisesta antaa vankan ja korkealaatuisen perustan, johon talossa on yli kymmenen vuotta.

Pilarin ja paalun perustusten rakentaminen

Pylväs- ja paalunrakennus ensimmäisellä silmäyksellä ovat hyvin samankaltaisia. Ainakin ilmateitse. Kuitenkin niiden rakentamisen ominaisuudet ja tekniikat eroavat toisistaan. Pylväspohjalla pyritään ensisijaisesti vähentämään materiaalien kulutusta ja rakennuskustannuksia, mutta sitä käytetään vain normaalilla kantavuudella olevilla mailla. Pile puolestaan ​​mahdollistaa talojen rakentamisen ongelma-alueille heikon yläkerroksen maaperällä. Kerromme sarakkeen ja paalun perustusten rakenteesta omiin käsiisi.

Pilarin perustus ilman grillausta

Taloudellinen säätiö, materiaalien vähäinen kulutus, helppo valmistaa. Se on erillinen pilari, jota käytetään rakennusten rakentamiseen, joissa ei tarvita kiinteää nauhan tukea. Nämä ovat kevyitä taloja, joiden rakenteessa on laakeroitu pohja (kaikenlaiset runkorakenteet) ja rakenteet, joiden seinät koostuvat vaakasuorista suurikokoisista elementeistä (kaikentyyppiset puutalot).

Kaistaleen lisäksi pylväspohjan alempi merkki voidaan sijoittaa normatiivisen jäädytyssyvyyteen. Tai se voi olla matala. Ensimmäinen vaihtoehto on luotettava, pylväiden pohja ei altistu pakkaselle. Toinen oikealla laitteella ei ole yhtä kestävä, mutta se on paljon halvempaa ja sitä käytetään useammin. Keski-Venäjällä riittää, että pylväiden pohja on 40-60 cm maanpinnan alapuolella. Kuitenkin, jos maaperällä on merkkejä heilumisesta (sisältää saviä), kunkin sarakkeen alla on tarpeen valita täysi pakastussyvyys varauksella aina 20 cm: iin asti ja korvata se puhtaalla, karkealla hiekalla, jossa on raunioita tai soraa. Hiekkalaatikoiden on oltava hyvin paikoillaan, vedellä runsaasti vettä, tämä on tärkeää.

Pilarien nousu määrittelee niiden poikkileikkauksen ja rakennuksen massiivisuuden. Mitä raskaammat talot, sitä useammin harppauksen on oltava ja voimakkaammat pilarit ovat. Pilarien sijoittaminen lähemmäksi kuin 1,5 metriä toisiinsa on irrationaalista, korkeaa materiaalin kulutusta. Rajoitusten enimmäispituudesta, lukuun ottamatta jo mainittuja, ei ole, mutta sinun ei pitäisi ylittää arvoa 3 metriä. Keskikokoiselle kehysrakennukselle piki on 2 metriä. Pilarien poikkipinta on suoraan riippuvainen käytetystä materiaalista ja tuotantoteknologiasta.

Pyöreät paloportaat

Vähiten aikaa vievää ja kestää vähän aikaa rakentaa perustuspilarit valmiiden putkien avulla kiinteäksi muottirakenteeksi. Paras vaihtoehto on metalliputket, mutta metalli on erittäin kallista tänään. Vaikka joskus metalli-liikkeissä ja rakennusalan organisaatioissa, on erittäin edullista ostaa leikata. Kestävät, mutta ei halvat, asbestisementtiputket. Asbestisementtisäiliötä täyttävän valopöydän pylväspohja ei ehkä ole vahvistettavissa. Kummankin tyyppisten putkien mahdollisten halkaisijoiden valinta on hyvin suuri.

Rajoitetun budjetin avulla muovisia viemäriputkia, harmaa tai musta, kotimaisia ​​voidaan käyttää muottiin. Polymeeriputket, joiden halkaisija on 110 mm, ovat erittäin halpoja, tällaisissa pylväissä voi laittaa pienen mökin tai ulkorakennuksen. Myös 150, 200 ja osittain 250 mm: n putkien käyttö on perusteltua taloudelliselta näkökulmalta. Putkien hinnan koko kasvaa entisestään huomattavasti, ja on tarkoituksenmukaisempaa täyttää neliön pylväät puisessa muottirakenteessa. On välttämätöntä etsiä etukäteen myyjiä, jotka myyvät viallisia tuotteita. Pienet viat, halkeamat ja sirut eivät vaikuta tuotteiden lujuuteen ja kustannukset pienenevät merkittävästi.

On toinen vaihtoehto, jos ei ole ilmaista, niin erittäin halpa. Voit rullata kahta tai kolme kerrosta kateaineita ja käyttää sitä putken sijasta asettamalla se reikään. Betonipäällystäminen ruberoidiksi "olkiin" on tietenkin vaikeampaa kuin jäykällä putkella. On tarpeen täyttää se kerroksittain ja samanaikaisesti nukahtaa samaan sauman tasoon maaperään niin, että bitumi- noitu pahvi ei repäise. Pehmeiden muottien pylväiden halkaisijan tulee olla vähintään 20 cm, mutta on parempi olla turvallinen ja tehdä enemmän, 25 cm.

Neliöpositioita

Voit heittää pylväät irrotettaviin muottiin. Pöydät ovat yleensä paikallaan. Myös pylväiden valmistukseen kuuluu korkealaatuinen ja erittäin mukava teollisuusmetallimuotti. Valitettavasti se on kallista: omaisuuden hankkiminen on perusteetonta, ja vuokraus voi olla hyödyllistä vain, jos rakentamisen tahti on korkea. Teräsbetonipilarin poikkipinta-ala ei saa olla pienempi kuin 20 x 20 cm edellyttäen, että betoni on hyvin tiivistetty ja seos on normaali laatu. Jälleen kerran tapauksessa on parempi sijoittaa pylväitä, joiden poikkipinta-ala on vähintään 25x25 cm asuinrakennuksen alapuolella. Jotta ei häiritsisi betonimerkkejä, riittää, että liuos sekoitetaan sementin / hiekan / soran tai soraosuuden suhteen klassisessa suhteessa 1/3 / 5. Sementti ei saa olla päättynyt, luokka 500 tai vähintään 400, ilman kalkkipitoisuutta (nämä tiedot ovat aina pakkauksessa). Kaatopaikan betoni on tiivistettävä syvällä täryttimellä tai ainakin puisella tikulla. Sitten pylväät kostutetaan ja päällystetään kalvolla tai kattopuhalluksella niin, että kosteus ei haihdu betonista. Muotti voidaan poistaa aikaisintaan kolme viikkoa kaatamisen jälkeen.

Voit rakentaa pylväspohjan ja betonin muotoon. Mutta koska on mahdotonta kunnolla vahvistaa sitä ja tällaisen muninnan lujuus on pienempi, pilarien poikkileikkauksen on oltava liian suuri. Vähintään 50x50 cm

Teoriassa perustuspilarit voidaan myös tehdä tiilestä, poikkileikkaus on 38x38 cm ja toinen puoli tiiliä. Käytännössä sopivan korkealaatuisen, hyvin leivottun tiilen löytäminen kohtuullisin hinnoin on epärealistinen.

Asennuksen jälkeen talon seinät, pilareiden väliset raot peitetään arkkimateriaalilla, litteät asbestisementtilevyt ovat käteviä ja vahvempia kuin toiset.

Kaikki pilarit, lukuun ottamatta asbestisementissä (kevyiden rakennusten) putkille kaatuvia metalleja, on vahvistettava. Usein ne lisäävät betoniin useita teräsputkia ilman, että ne liittävät toisiinsa. Tämä on pohjimmiltaan väärin. Asiantunteva ratkaisu on rakentaa täydellinen vahvikehäkki. Neljä napaa sijoitetaan suorakulmioksi napin korkeudella (pyöreitä pylväitä varten on mahdollista saada kolme), ne sidotaan toisiinsa "ristikkäin" 40 cm: n askeleella. On suositeltavaa kiinnittää kehys sitovalla langalla kuin hitsata. Päävahvistuksessa käytetään vahvistusta AIII aallotettu profiili, jonka läpimitta on 10-12 mm. Poikittaiselementtejä varten voit ottaa kaapelin 8 mm.

Helpoin ja nopein tapa tehdä kuopat pylväistä ei-kiviselle maaperälle on käyttää kaasuporaa. Kaikissa rakennustyökalujen liikerakennuksissa tällainen työkalu on sen vuokraaminen maksaa vähän. Yhdessä siirrosta ilman ongelmia, voit tehdä koko rakenteen lovet. Jos tämä ei ole mahdollista, sinun on käytettävä käsityökalua. Edullinen vaihtoehto on erikoispora TISE, joka mahdollistaa kaivojen muuttuvan poikkileikkauksen laajentamisen alareunassa. Pahimmassa tapauksessa tavallinen puutarhapora kulkee.

Irrotettavaan muottipesään valettuihin navoihin kaivukoneiden on kaivettava suurikokoisia ja manuaalisesti.

Lähetä tukea

Oikein tehty teräsbetonipylväs kestää melko suurta kuormitusta, mutta maaperä, jolla on pieni tukialue, voi kaatua. Mitä raskaammat talot, sitä suurempi on laakerialue pilarien kohdalla. Mitä suurempi kantapää, sitä parempi. Jos kaivantoa irrotetaan lapioilla, sitä voidaan tehdä laajemmaksi ja alustaan ​​asettaa muottipesät ja heittää tuki, sitten napa itse. Yleensä "kantapään" koko on kaksi kertaa niin suuri, että korkeus on noin kaksi kolmasosaa poikkileikkauksesta. Jos pylväs on kooltaan 30x30 cm, tuki on noin 60x60 cm ja sen korkeus on noin 20 cm. Putkissa kaadettujen pyöreän muotoisten pylväiden kohdalla reiät porataan suuremmaksi kuin pylväs. Poikkeuksena on "hankala" porata TISE, jonka avulla voit tehdä matalan hyvin muuttuvan profiilin. Ensinnäkin pari kaivoa betonia kaadetaan reikään, tämä on tukea. Kiinnitä kiinteä muotti (putki, kattohuopa) ja laske lujitusholkki siihen.

Pylväspohja, jossa grillata

Rostverk - laakeri, vahvistettu betonipalkki, joka yhdistää pylväät päälle. Kivirakennusten rakentamista varten käytetään tukirakennetta (nauha-pylvästä), jonka raskaat seinät on tuettava koko pituudelta. Pylväät on pystytetty samoja tekniikoita kuin kevyt talot, ja ainoa ero on, että niiden poikkileikkaus on suurempi ja askel on useammin. Rostverk voi olla monoliittinen tai valmistettu tehtaalla elementteihin, jotka on kiinnitetty napaleihin. Monoliittisen grillataustyön tukipylväiden vahvikehyksen on sijaittava 10-15 cm pylväsmerkin yläpuolella, ja se on kytkettävä grillataavan vaakasuoraan kehykseen. Grillaus itse on välttämättä vahvistettu, vaakasuuntaisten tukitangojen halkaisijan on oltava vähintään 12 mm, ristipistokkeet on sijoitettava 40 cm: n jälkeen. Mitä suurempi pylväiden nousu ja kuormitus seinistä, sitä tehokkaampi kehys on. Grillausleveyden leveys on vähintään pylväiden poikkileikkaus ja kaksi kolmasosaa yläseinän leveydestä. Seinämän symmetria-akselin ja grillattavan akselin on vastattava. Grillauskorkeus tulisi tehdä ainakin leveydeltään raskaaseen taloon (tiiliseinät, teräsbetonilattiat) - puolitoista kertaa enemmän.

Missään tapauksessa rostverk ei saa jäädä maahan tai olla haudattu siihen, vaikka maa ei ole kallista. Talvella maaperää, joka väistämättä nousee pakkasenkaltaisten voimien vaikutuksen alaisena, pitäisi olla vapaata pystysuuntaista liikettä. Muussa tapauksessa grilli, etenkin kokoonpano, voi repimään pylväät, säätö on väistämättä muodonmuutos. Hiekkaisella maaperällä on oltava vähintään 5 cm etäisyydellä pohjapinnasta grillin alaosaan, 10-15 cm: n voimakkuudella. Tämän aukon varmistamiseksi on kaksi tapaa. Ensimmäisessä tapauksessa laattojen vaakasuora osa, "pohja", painetaan. Se on vaikeaa. Toinen menetelmä on yksinkertaisempi. Projektimerkin tasoon grillauksen pohja kaadetaan, tiivistetään ja tasoitetaan hiekka. Rullaa kateaineen tai bitumipolymeerianalogin takatäytteistä. Eristys estää vettä ja sementtiä vuotamasta, parantaa kovettumisolosuhteita ja sitä voidaan käyttää vedenpitävänä. Asenna sitten muotti, vain pystysuorat puolielementit. Vahvistettu ja kaadettu. Kolmen viikon ajan betonia on kostutettava ja suojattava kuivumiselta, kalvolla peitetty. Tämän jakson jälkeen muotti poistetaan ja hiekkapohja poistetaan.

Raja voidaan täyttää pehmeällä materiaalilla, esimerkiksi lisätä suojukseen suojaputki putkille. Tai yleensä eivät täytä mitään. Kadun ja talon välinen aukko on peitetty arkkimateriaalilla, litteät asbestisementtilevyt ovat täydellisiä. Kun ulompi kaihtotila ja sisäinen täyttö on saatu päätökseen, voidaan vain arvailla ilmavälin olemassaolo.

Piles eroavat pylväistä tukiperiaatteen ja vertikaalisten elementtien pituuden mukaan. Pilarin perustukset, jotka on pystytetty normaalilla kantavuudella oleville maille - heikko. Usein turpeen, pölyisten tai pölyisten hiekkasten yläkerrosten paksuus on useita metrejä. Pallojen tehtävänä on "lävistää" heikko maaperä ja päästä laakerikerrokseen varmistaen rakennuksen luotettavan tuen. Ennen pile-pohjan rakentamisen aloittamista on tarpeen suorittaa tutkimus: testiporaus teknisen kyvyn "saada" laakerimaille. Jos heikon kerroksen paksuus on liian suuri, kannattaa kiinnittää huomiota pohjan laatarakenteeseen.

Luotettavin ja tehokkain tekniikka on se, että voimalaitoksiin tehtaalla tehdyt betonipilvet maalautuvat paalutuskoneilla. Mahdollistaa voittojen kertymisen kymmenissä metreissä ja rakentaa erittäin raskaita rakennuksia. Valitettavasti ajettu paalut ovat erittäin kalliita ja niitä käytetään harvoin yksityisessä rakentamisessa. Porattu tekniikka on samanlainen kuin pylväiden laite: porakone tai käsipora, jossa on jatkosuutin, valitse maa, kunnes ne saavuttavat laakerikerrokset. Seuraavaksi käytä metallisia tai asbestisementtiputkia, täyttämällä ne betonilla. Betoni asbestiputkissa vahvistettuna. Kuten näette, paalusäätiötä, päinvastoin kuin pylväsperusta, ei aina voida tehdä itsenäisesti ja ilman teknologian osallistumista.

Viime aikoina ruuvipuristeknologia on tullut suosittu. Vaikka sitä käytetään usein rakentamisessa kiinteällä pohjalla. Tässä tapauksessa käytetään lyhyempiä paaluita, ne toimivat pylväinä. Joka tapauksessa "pora" (pöydän pohja) on sijoitettava jäädytyssyvyyteen. Kierukkapää on metalliputki, jossa on kärki ja teränpora. Se yksinkertaisesti ruuvataan maahan vain merkitsemällä reikä maahan. Näin maanrakennustyöt minimoidaan. Kolme ihmistä voi helposti ruuvattaa kasaa maahan ilman kiviä: kaksi, käyttämällä vivupäitä vipuina, työnnetään paalun rungon reikiin, kierrä se maahan ja kolmas kontrolloi maahantulon pystysuuntaisuutta. On suositeltavaa yhdistää ne yhteen ruuvitukien asentamisen jälkeen. Tämä voidaan tehdä hitsaamalla vahvistusputkien sisäpuolelta tai tekemällä grillata. Ruuveja käytetään vain kevyen rakennuksen rakentamisessa, se on suhteellisen halpa, se on rakennettu nopeasti. Ei tarvitse olla navetta, varastoi materiaaleja ja työkaluja, vaivaa laastia.

Raskasrakennuksissa paalusäätiö tehdään betoniteräksellä. Laitteen periaatteet ovat samat kuin pylväillä. Ruuvipinoilla grillaus tehdään metallisella hitsaamalla kanava tai kulma molemmin puolin putkille.

Yhteenvetona voidaan todeta, että pylväs- ja pylväsperusteet sopivat paitsi talojen ja tilarakennusten rakentamiseen. Tämä on taloudellinen ja vankka perusta kuistille, terasseille, telineille, aidalle ja muille rakenteille.

Vedeneristys ja eristys

Pylväs- ja pylväsperusteet sekä muut tyypit, tarvittaessa, voivat olla vedenpitäviä tai eristettyjä. Vakiomenetelmiä käytetään kosteuden eristämiseen: kipsi tai liimaaminen bitumipolymeerimateriaalien, sementtikoostumusten kanssa. Minun on sanottava, että 100% vedenpitävyys ei aina ole mahdollista. Pylväs voidaan eristää kokonaan vain, jos se on valettu irrotettavassa muottipesässä.

Eristys materiaaleja, jotka eivät absorboi kosteutta: polystyreenivaahto, mukaan lukien suulakepuristettu. Koska grilli, jos se on kokonaan, ei pääse maahan, se lämmittyy usein osaksi säätiötä maan ja sokean alueen yläpuolella.

Kasa ja tukialustat: hyvät ja huonot puolet

Säätö voi olla kasa, tukipylväs, hihna (tai matala), monoliitti ja lohko. Jokaisella on omat ominaisuutensa, omat edut. Tänään keskitymme paaluihin ja tukipylväsperiaatteisiin.

Jaa ystävien kanssa

laittaa

Ulkopuolisten samankaltaisuuksien välillä paalusäätiön ja tukipylvään välillä on perustavanlaatuisia eroja.

Tuki-sarake-säätiö on yksinkertaisin ja halvin kaikista. Sitä kutsutaan joskus "kelluvaksi". Tulevan talon alla he poistavat maapallon, jopa puoli metriä syvälle. Hiekkalaatta 20 cm paksu kaadetaan koko paikan päällä. Merkitse pilarien asennuspaikka. Niitä tarvitaan talon kulmissa, seinien leikkauspisteessä ja jos tarvitaan lisäkannettavaa (esimerkiksi raskas laakereita). Telttien välinen etäisyys on yleensä 2-3 metriä. Ne on kytketty talon alemman kruunun päälle, sillä ne ovat aiemmin tehneet vedenpitävyyden (kattohuopa) tuen ja kruunupalkin väliin.

Koristeet itse ovat puusta, tiilestä tai betonista. Syventää tukea on valinnainen. Tämä pohja soveltuu ihanteellisesti kaikentyyppisiin puurakennuksiin. Totta, jos talo on suuri, virat on sijoitettava melkein puoli metriä. Ja tämä on enemmän kuin liuskan perustus.

vasara

Jos maaperä on heikko ja pohjavesi on melkein lähellä pintaa, maaperä maaperässä jäätyy ja sulaa täydelliseen jäätymisnopeuteen, työntää ja imevät säätiön kadehdittavan säännöllisesti. Päästäkseen tiheille kerroksille maaperää, jolla talo voi luotettavasti levätä, on paaluilla.

Porauksessa olevilla paikoilla reiät valmistetaan vaaditulle syvyydelle, metalli- tai asbestisementtiputki asetetaan reikään, joka on täynnä raudoitusta ja betonia. On tärkeää huomata, että betonia on värähtelevä, kun se täytetään, jotta vältettäisiin aukkojen muodostuminen. Pallojen sijaintia koskevat säännöt ovat samat kuin tukikappaleen perustuksen rakentamisessa.

Kun maaperä on vaikeaa (hiekka tai savi), on todennäköistä, että paalut käyvät omillaan. Ja jos tiilitalo on suunniteltu, niin lähitulevaisuudessa se ei ole kaukana halkeamista, varsinkin kun kova talvi ja nopea kevät tulva. Käytä niin kutsuttua "grillage -pylväitä". Tällöin paalut ovat jäykästi yhdistettyjä toisiinsa teräsbetonisella nauhalla - grillata. Sen poikkipinta on yleensä 300 × 150 mm, mutta on parempi laskea kuormat.

Pile perustus säätiö osoittautui hyvin heikoksi ja löysäksi maaperäksi.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä ruuvipalloihin, joita voidaan käyttää millä tahansa maaperällä, turpeesta ja käytännöllisesti katsoen kivistä kiviä. Ne voidaan asentaa mihin tahansa maastoon ilman alustavaa valmistelua, ilman raskaita koneita. Tällainen säätiö ei vaadi kutistumista, ja se suoritetaan pari päivää ilman alustavia hydrogeologisia tutkimuksia.

Ruuvipuristin on teräsputki, jonka alaosassa on tietyn muotoisen leikkuuterät. Pile kuten ruuvi, ruuvataan maahan vaaditulle syvyydelle. Itse ruuvausprosessi voidaan koneistaa tai tehdä käsin. Kääntymisvaiheessa on mahdollista saavuttaa sama laakerikuorma eri maille. Riittää kertomaan niiden luotettavuudesta, että ne ovat ruuvipalloja, joita käytetään rakennettaessa tukia siltoja, voimajohtoja, mastoja, tornia varten. Yksi ruuvipallojen eduista on se, että asennuksen jälkeen voit heti asettaa alemman kruunun ja asentaa talon.

Mikä säätiö on parempi? Säätiötyypit: pylväsnahka, vyö, laatta, kasa, pohja ruuveilla

Rakentamismarkkinoita edustavat nykyään lukuisat eri teknologiat perustusten rakentamiselle, mikä asettaa asiakkaan tarpeen valita ja usein jopa syöksyy sekaannusta. Tänään, jotta pystyt ymmärtämään, mikä säätiö on parempi, sinulla on oltava vähintään vähäinen tuntemus tämän rakenteen perustoiminnoista sekä tietyn pohjatyypin tärkeimmistä ominaisuuksista (yksityiskohtainen vertaileva analyysi betoniperustusten ominaisuuksista ja ruuvipilarien perustuksesta löytyy artikkelissa "Mikä on parempi: konkreettinen säätiö tai ruuvipallot"?

Talon perusta on maahan upotettu rakenne, joka välittää kuormituksia ja vaikutuksia rakennuksesta (rakenteesta) pohjaan (maaperä, joka saa paineen rakenteesta). Säätiön päätehtävänä on vastustaa kausittaisia ​​vaikutuksia ja varmistaa rakennuksen vakaus.

Eri tyyppisten perustusten vertailevat ominaisuudet

Luokittelusta puhuttaessa säätiön päärakenteet ovat seuraavat:

laatta (kiinteä) pohja;

ruuvipillojen perusta.

Jos yrität jakaa perustukset ryhmiin niiden rakentamisessa käytettyjen materiaalien perusteella, suurin osa luetelluista rakenteista johtuu perinteisistä betoniperustuksista, joita teräksiset ruuvipallot vastustavat. Betonin huomattava suosio selittyy sillä, että useimpien asiakkaiden mukaan tämä rakennusmateriaali on luotettavampi, se säilyttää lämpöä paremmin ja siksi se ei vaadi lisätoimenpiteitä kellarin, lattiaeristyksen ja viestinnän viimeistelyyn.

Vaikka tämä näkökulma onkin melko yleinen, sinun ei pidä sokeasti luottaa myyttien poikkeuksellisiin ominaisuuksiin, koska sillä on sekä rakennusmateriaaleja että etuja ja haittoja, ja työskennellessäsi siihen on otettava huomioon useita ominaisuuksia. Siksi, jotta ymmärrettäisiin, mikä säätiö on parempi ja jotta päästäisiin tasapainoiseen päätökseen, on syytä tarkastella yksityiskohtaisesti nykypäivän suosituimpia tyyppejä ja haittoja.

Betoni- tai ruuvipallot?

Kuten aiemmin sanoimme säätiön rakentamisen suunnittelussa, on tärkeää päättää, onko se yksi perinteisistä betonirakenteista vai onko nykyaikaisen tekniikan, jolla perustetaan ruuvipoikien perustukset, vastaamaan paremmin vaatimuksiin. Valinnan tekemiseksi on tärkeää selvittää, mitkä konkreettisista monista myytteistä vastaavat todellisuutta ja jotka ovat vain liioittelua (konkreettisia myyttejä käsitellään tarkemmin artikkelissa "Mikä on parempi: konkreettinen säätiö tai ruuvipallot").

Pitäisikö meidän uskoa, että betonilla saat lämpimän kerroksen ilman ylimääräisiä lämpenemiskeinoja?

Se ei ole. Betoni, jolla on korkea lämmönjohtavuus, todella lämmittää tarpeeksi nopeasti, mutta myös nopeasti siirtää kertyneen lämmön. Lisäksi se edellyttää melko monimutkaisia ​​toimenpiteitä vesihöyryn ja ilmanvaihtojärjestelmän järjestämisen toteuttamiseksi. Kieltäytyminen pitämästä niitä ei ainoastaan ​​salli lattian lämpenemistä, mutta myös suurella todennäköisyydellä johtaa säätiön tuhoamiseen.

Onko totta, että konkreettinen säätiö suojaa automaattisesti viestintää pakkaselta?

Ja ei enää. Betoni suojaa maanalaista tilaa tuulta, mutta (taas korkean lämmönjohtavuuden vuoksi) ei kylmästä. Siksi vesijohtovettä ja jätevesiä asennettaessa on tarpeen huolehtia putkien paikallisesta suojasta eikä pyrkiä lämmittämään koko maanalaista tilaa.

Onko mahdollista, että betonin kellarin viimeistely ja eristys ovat halvempia kuin porausruuvin pohjassa?

Voimme sanoa, että tämä myytti on suora seuraus kahdesta aiemmasta väärinkäsityksestä. Ja jos konkreettisia tarpeita lämmitetään enempää kuin ruuvipallojen pohja, on selvää, että molemmissa tapauksissa käytetään materiaaleja, jotka ovat vertailukelpoisia laadun ja hinnan kanssa.

Onko konkreettisen säätiön kustannukset todella alhaisempi kuin säätiön kustannukset ruuveilla?

On mahdollista säästää konkreettiselle pohjalle, mutta vain, jos sitä ei rakenneta nykyisten rakennesääntöjen ja määräysten mukaisesti. Voit esimerkiksi käyttää halvempaa betonityyppiä, vähentää poikkileikkauksen lujuutta tai paksuutta, vähentää vesitiivistystoimenpiteiden määrää jne.

Tietenkin sinun on oltava valmis siihen, että kaikki tämä vaikuttaa tulevaisuuden säätiön laatuun. Jos valitsit tämän vaihtoehdon sen luotettavuuden ja kestävyyden suhteen, valmistaudu siihen, että paitsi säästät myös ylimääräiset kustannukset esim. Ruuvipillojen perustuksesta.

Onko totta, että kevytrakenteiden rakentamisen aikana konkreettista perustusta ei tarvitse syvästi haudata?

Tämä lausunto on vain osittain totta. Tosiasia on, että pakkasenkestävien voimien vaikutuksesta alikehittynyt säätiö joka tapauksessa alkaa muuttua tai muuttua ja luonnollisesti "vetää" rakennuksen takana. Tämän seurauksena voit vuosittain "muokata" ikkunoita ja ovia, jotka keväällä avautuvat ja suljetaan tietyn työn mukaan. Yleisesti - toinen laadun säästö.

Voiko betoni olla turvallisempi ja kestävämpi kuin ruuvipallot?

Tämän lausunnon pätevyys riippuu tietenkin siitä, millaista betonia ja mitä paaluja käytetään tietyssä tapauksessa. Joten laadukas betoniperusta näyttää todella erinomaisen luotettavuuden ja kestävyyden. Samanaikaisesti pino-ruuvin perustuksen käyttöikä, jonka aikana rakennettiin korkealaatuista terästä (arvot St20 tai 30XMA), käytettäessä 5 tai useamman millimetrin seinämän paksuutta, on verrattavissa perinteisen betoniperustuksen kestoon, joka on tehty kaikkien tekniset vaatimukset.

Lisäksi, vaikka käytetään paaluja, joiden seinämän paksuus on 4 mm, edellyttäen, että jäljellä olevan metallin paksuus on 2,5 mm, pylväsruuvin käyttöikä vastaa GOST R 54257 -standardin vaatimuksia "Rakennusten ja alustojen luotettavuus. Tärkeimmät säännökset ja vaatimukset.

On tärkeää muistaa, että rungon optimaalisen seinämän paksuuden valinta ja ruuvipätkän siipien valinta tietylle kohteelle on mahdollista vain maaperän maaperän syövyttävän vaikutuksen perusteella rakennustyömaalla. Myös reiän halkaisija valitaan erikseen korroosioaktiivisuuden perusteella ja paalin rakenteellisen jäykkyyden vaatimusten mukaisesti (kuormatiedot).

Kaikki edellä esitetyt seikat osoittavat, että betonin lukuisat edut ovat suurelta osin liioiteltuja, mikä tarkoittaa, että betonirakenteiden rakentamisprosessissa samoin kuin muissakin tapauksissa on kiinnitettävä paljon huomiota jopa kaikkein vähäpätöisimpiin, mielestänne yksityiskohtiin.

Betonin säätiön luokitus

Jos olette vielä kallistumassa kohti konkreettista, sinun on myös ymmärrettävä, mikä säätiö on parempi, sillä betoniperustusten luokittelu merkitsee jälleen useiden eri tyyppien tunnistamista, kuten olemme aiemmin maininneet:

Talon rakentaminen

Oikean perustan valinta on entistäkin tärkeämpi ja vaativa tehtävä kuin itse talon rakentaminen. Loppujen lopuksi koko rakennuksen kestävyys riippuu säätiön vahvuudesta, vakaudesta ja luotettavuudesta. Siksi pidämme kiinni siitä, millaisia ​​säätiöitä, missä tapauksissa niitä käytetään ja millä maaperällä.

Jos haluat valita talon oikean perustan, sinun on harkittava useita tekijöitä:

 • Maaperän rakenne ja kunto paikassa. Mikä säätiö valitaan, määräytyy suuresti sivuston alkuperäisten olosuhteiden mukaan. Maaperää, joka jäätyy tai muut muutokset ilmakehän olosuhteissa, voi liikkua ja laajentaa, puristaa rakennetta itsestään. Maaperän karsimalla ovat savi, hiekkasauma, taimet, turvemetsät. On myös muita kuin kallioisia maaperä, joka voi olla melko vahva perusta säätiölle. Tämä on hiekkaa, soraa ja kiviä.
 • Pohjaveden taso. Jos vesi on lähellä, sillä voi olla vakava kielteinen vaikutus monenlaisiin säätiöihin.
 • Talon paino, materiaali, josta seinät rakennetaan.
 • Talon arkkitehtuurin ominaisuudet: kellarin tai kellarin läsnäolo.
 • Maiseman ominaisuudet: tasainen maasto tai kaltevuus.

Tärkeä vivahde on myös taloudellinen osa. Tavallisesti vähintään 25% koko talon rakentamisesta aiheutuvista kustannuksista käytetään luotettavan säätiön rakentamiseen. Ja se on varsin perusteltu, kun otetaan huomioon, kuinka tärkeä perusta on vahvuus ja kestävyys. Säästämiseen ei ole suositeltavaa säästää materiaaleja, mutta tulevaisuudessa tämä voi johtaa huonoihin seurauksiin.

Joten, alla on yleisin tyyppisiä perustuksia kodeissa, huviloissa, kylpyammeissa, autotallissa, laajennuksissa ja muissa rakenteissa.

Strip-säätiö

Nykyisin yleisimpiä säätiötyyppejä on nauhalappu. Se on nauha, joka kulkee kaikkien kantavien seinien alla. Sen lisäksi, että kellari nauha sijaitsee talon ympäryksen ympärillä, se voi olla myös sisäseinien tai tärkeiden raskas elementtien, esimerkiksi sarakkeiden alla.

Käytettävien materiaalien tyypin mukaan liuskan perustus voi olla:

 • Murskattu.
 • Betoni.
 • raunioista betoni
 • Vahvistettu betoni.
 • Brick.

Se voi myös olla monoliittinen tai esivalmistettu. Esimerkiksi esivalmistettua betonia tai teräsbetonilohkareita käytetään siinä tapauksessa, että talon rakentaminen on suunniteltu toteutuvan lyhyessä ajassa kesäkuukausina ennen sateisen syksyn tai talven alkamista. Tällöin betonista ei tarvitse odottaa voimaa. Valmiiden lohkojen perustus voi välittömästi järjestelyn jälkeen toimia pohjana seinien rakentamiselle.

Haluaisin kuitenkin huomata, että monoliittisten nauhojen perustukset ovat vähemmän voimaa, koska betonielementtien liitokset ovat heikko kohta. Vesi voi imeytyä niihin, liitokset eivät kestota taivutusjännityksiä, vaikka raudoituksen yhteydessä olisi verkko, joten on todennäköistä, että säätö voi murtautua lohkojen risteyksestä.

Monoliittinen säätö on ratkaistu muottien avulla. Rubble ja butobetonnye perustukset tehdään alueilla, joilla rauniot ovat paikallisia halpoja yleisiä materiaaleja. Rako-pohjan leveys on yleensä 0,6 m, jos työntö on peräisin raunioituneesta rauniosta ja 0,5 m - jos se on peräisin roskalaatasta. Runkorakenteiden perustaminen tehdään betoniliuoksella, jossa pystysuorat liitokset on pakko liittää vahvistusverkolla.

Monoliittinen betoni ja betoniraudat - yleisimpiä. Niiden leveys voi olla pienempi kuin 35-50 cm: n rauniot riippuen rakennuksen seinien paksuudesta ja maaperän kantavuudesta. Tyypillisesti kellarin leveys otetaan 20% suurempi kuin seinän leveys.

Ribbon säätiö voi toimia perustana tällaisille rakenteille:

 • Tiilitalo (punainen tai silikaattinen tiili).
 • Keskitasoinen betonirakennus.
 • Kivirakennus.
 • Hirsitalo.
 • Ilmastetun betonin talo.
 • Estää rakennukset.
 • Autotallit, kylpyammeet, laajennukset, aidat jne.

Nauhapohjan edut:

 • Mahdollisuus järjestää kellari tai kellari.
 • Säilyttää melko suuria kuormia raskailta 2-3 kerroksilta rakennuksilta.
 • Voit varustaa raskaita betonilaattoja.
 • Suhteellisen rakentamisen helppous, kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti.

Nauhateosten haitat sisältävät materiaalien kustannukset: sementti, sora, hiekka ja raudoitus. Mutta lopputulos on sen arvoinen.

Matala nauhasisäätiö

Kaistaleperusteita on kaksi vaihtoehtoa syvällä: matala ja syvä.

Matala pohjan syvyys ei yleensä ole yli 50 - 60 cm. Se voidaan varustaa maaperällä, joka voi toimia kiinteänä pohjana. Nämä ovat ei-kimmoisa hiekka, murskattu kivi ja kivi.

On myös tärkeää tietää pohjaveden esiintymistiheys. Jos se on alle maaperän jäädyttämisen taso, on myös mahdollista rakentaa matala pohja savimassaa ja siilokamaa.

Matala perustusperusta on täydellinen kevytrakenteiden, autotallien, laajennusten, aidojen ja puutalojen tukikohdaksi. Vaikka yhden kerroksen tiilitalolle voit myös tehdä hautaamattoman pohjan.

Matalan säätöjärjestelyn tekniikka voidaan kuvata seuraavasti:

 • Kaivantoa kaivetaan 70-80 cm syvä ja 50-60 cm leveä.
 • Kaivannon pohja on täynnä.
 • Alareunassa täytetään 30 cm: n murskattu kivi, jonka jälkeen hiekkakerros 10 cm, ja myös ruskistetaan.
 • Kaivon sisään asennetaan muotti, jonka yläosa nousee 30-50 cm maanpinnan yläpuolelle.
 • Tulevan pohjan seinämät on suojattava veden vaikutuksesta, joten kaivannon pohjalle ja muurausseinille - katemateriaali, lasikuitueristys tai muu valssattu materiaali kiinnitetään vedeneristysmateriaaliin.
 • 8 mm paksun sauvan lujitusholkki sijoitetaan muottiin.
 • Betonin liuos kaadetaan ylhäältä.
 • Betoni on tiivistetty värähtelijällä.

Älä unohda soraa, koska se toimii eräänlaisena iskunvaimentimena. Hyvin valmisteltu romun ja hiekan tyyny eliminoi paikallisen samentumisen.

Se on tärkeää! Säätiön tämä vaihtoehto ei ole sopiva, jos alue on epätasainen ja sillä on korkeuseroja sekä raskaiden kivirakennusten osalta.

Tiilen matala-syvennetty nauha-pohja on yleinen tiilimuuraus, joka ei ime kosteutta. Se voi olla varustettu puutaloilla, laajennuksilla, autotallilla ja muilla ei-raskailla rakenteilla.

Upotettu nauhaosasto

Ns. Syvän pohjan syvyys maaperän jäädyttämisen alapuolella. Eri alueilla tämä syvyys on erilainen ja voi olla 70 cm - 1,5 m ja enemmän. Se voidaan varustaa millä tahansa kiinteällä maaperällä, jos pohjaveden taso on maanpinnan alapuolella.

Uppoasennusnauha voidaan tehdä tällaisilla mailla:

Et voi tehdä teippisäätiötä, jos:

 • Pohjavesi on korkea. Säätiö jäädytetään ja romahdetaan.
 • Suuret korkeuserot.
 • Kostea maaperä. Vaikka on olemassa poikkeus. Jos turvekerros ei ole liian suuri, korkeintaan 1 m, silloin tällöin se siirretään täydelliseen syvyyteen kiinteälle alustalle.
 • Loose hauras maa.
 • Maa jäätyy liian syvälle. Ei olisi tarkoituksenmukaista käyttää rahaa sellaisen syvän pohjan rakentamiseen. Esimerkiksi jos jäätymisnopeus ylittää 2 m, on järkevää valita eri tyyppinen säätiö.

Vähästi voimakkailla maaperillä voit tehdä nauhan laajemmasta ja syvemmästä. Mutta tämä on vain, jos maaperä on keskitäytyvää ja pohjan pohjalla on vielä kiinteä maa.

Syvennetyn nauhan perustuksen rakentamisen tekniikka ei ole erilainen kuin matala perustus. Ero on vain kaivannon syvyydessä ja materiaalinkulutus on paljon enemmän: tarvitaan lisää raudoitusta ja konkreettisempaa. Myös säätiön seinissä on teknisiä reikiä putkistoihin ja hengitysteihin.

Syvä säätiö on riittävän vahva kestämään raskasta kivirakennusta: tiiliä, betonia jne. Siksi se on niin suosittua maamme asukkaiden keskuudessa.

Pilarin perusta

Pilarin perustuksia käytetään tapauksissa, joissa raskaamman nauhalevyn järjestely on epäkäytännöllistä. Esimerkiksi, jos rakennus on kevyt ja kuormitus säätiössä on vähemmän kuin normatiivinen. Pylväsperusta koostuu sarakkeista, joiden korkeus on 2,5-3 m, jotka sijaitsevat rakennuksen koko kehällä pitkin laakerin seinämien alla ja sisäseinien ja paikkojen välissä, joissa seinät leikkaavat. Pylväiden yläpuolella on välttämättä grillata, joka voi olla betonista, puusta tai kanavista.

Pylväät voivat olla konkreettisia, kiteyttämättömiä, raunioituneita betonia, tiiliä ja puuta. Pilarien syvyys on yleensä yhtä suuri kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.

Sarakkeen perustuksia voidaan käyttää alla:

 • Puutalot.
 • Runko- ja paneelitalot.
 • Laajennus.
 • Kevytrakenteiset, hiilihapotettu betonielementit.

Se on tärkeää! Sarakepohja ei ole sopiva, jos suunnittelet talon kellarista, kellarista tai autotallista. Mutta tämä on ihanteellinen, jos juoni on rinteessä. Sitten pilareita haudataan tiheään maahan.

Huomaa myös, että pylväspohjaa voidaan käyttää tapauksissa, joissa kaistaleen asettaminen ei ole taloudellisesti mahdollista. Esimerkiksi jos maaperän jäädytys on 4-5 m. Tällaisissa tapauksissa on järjestetty pylväsinen kellari, jossa on vahvistettu betonikiinnitys.

Perusrakentamiseen käytetyt puupylväät ovat erittäin harvinaisia, koska ne ovat lyhytaikaisia. Ennen kuin asetat ne kuoppaan, puuta käsitellään erilaisilla vedeneristysmateriaaleilla ja hometta estävällä kyllästyksellä. Jalostuksen jälkeen puupylväät voivat kestää enintään 30 vuotta. Yleensä puupohja on varustettu kevyillä puurakenteilla, kuten kylpyammeilla, varjoilla, huviloilla.

Pylväsperustan rakentamisen tekniikka voidaan kuvata seuraavasti:

 • Poraa kuopat kannen alle haluttuun syvyyteen plus 20 - 30 cm. Kuopan halkaisija on 25 cm.
 • Kerroksella murskattua kiveä 20 cm ja kerros hiekkaa 10 cm nukahtaa alareunassa.
 • Sen jälkeen kaadetaan valssautettu kattovaippa, joka toimii sekä ylemmäksi että vedenpitäviksi virroille. Myös joskus käytetään aihioita teräs- tai asbestisementtiputkien muodossa. Tällaisen muottien yläreunan on noustava maanpinnan yläpuolelle vähintään 30 cm: n korkeudella.
 • Vahvikotelo, joka on 10 - 12 mm pystysuoralle laakerille ja vaakasuoralle 6 mm, lasketaan kaivoon. Vahvistuksen tulee nousta 20-30 cm: n korkeudella, jos se on suunniteltu suorittamaan betoniteräksen.
 • Sitten betoni kaadetaan kuoppiin ja tiivistetään värähtelijällä.

Pilarien päälle voit varustaa betonityyppien, puutöiden tai teräskanavien grillata. Pylväspohjan järjestelyn teknologiassa on erittäin tärkeää varmistaa pilarien yläreunojen vaakasuora asento niin, että ne muodostavat tasaisen tason.

Pylväspohjan mitat riippuvat materiaalista, josta ne on tehty. Tiilien osalta pylväiden leveyden tulisi olla 50 - 55 cm. Vahvistettu betoni riittää 25 cm: iin. Puutavaraa halkaisijaltaan 25 - 28 cm. Asennettaessa betonipilaripohjaa levitetään leveys 50 - 60 cm.

TISE-tekniikan sarake-nauhan perustus

Sarakepohjaisten säätöjen, tai pikemminkin yhdistettyjen perustusten, muunnelma on TISE-tekniikan mukainen sarakkeennauha-pohja. Sitä kutsutaan myös pino-grilli tai paalupilarin perustukseksi.

Viime aikoina tällainen säätiö on yleistynyt laajalti, se on varustettu myös raskaiden kivitalojen alueilla kylmät talvet ja maaperän syvä jäädyttäminen. Kuinka kauan he ovat, aika kertoo. Sillä välin niitä suositellaan käytettäväksi tapauksissa, joissa nauhan jalka on liian kallis.

Pylväsnauhan perusta on se, että pylväät putoavat maaperän jäädyttämisen alapuolelle, ja ylemmän kerroksen pohjaan asettuu nauhatuloksen muodossa oleva grillaus.

TISTE-tekniikan oikea perusta on näin rakennettu:

 • Ylempi hedelmällinen maa poistetaan, sitten kaivetaan kaivanto, samoin kuin 50 cm: n syvyydelle.
 • 1,5 - 2 m etäisyydellä toisistaan ​​porausreiät porataan halkaisijaltaan 25 cm. Syvyys 1,5 m tai yhtä suuri kuin maaperän jäädytys alueella. Pilarit on sijoitettava rakennuksen kaikkien kulmiin ja seinien risteykseen.
 • Kunkin kuopan pohjalle suoritetaan laajennettua kantapäätä, jonka halkaisija on 40 cm.
 • Kantta kaadetaan betonin liuoksella.
 • Tällöin kaiteen sisäpuolella oleva kattomateriaalin tai asbestiputken muodossa oleva muotti lasketaan.
 • Lujittava runko on työnnetty sisään, sen yläreunan on noustava maanpinnan yläpuolelle tulevan perustuksen täyteen korkeuteen.
 • Kaivantojen reunaa pitkin ne järjestävät puiset muottipesät, joissa ne tarjoavat teknisiä aukkoja putkille ja tietoliikenteelle.
 • Sisällä työnnä vahvikekehys ja liitä se kaivoista ulkonevaan kehykseen.
 • Kun kaikki vahvistuselementit ovat toisiinsa yhteydessä, voit aloittaa betoniliuoksen.
 • Ensimmäisissä pilareissa kaadetaan ja betoni on tiivistetty perusteellisesti syvällä täryttimellä.
 • Sitten tauko, kaada teippi ja tiivistä myös betoni.

Castingin jälkeen betoni saavuttaa voimaa 28-30 päivää. Tämän jälkeen voit jatkaa rakentamista.

Pylväsnaippa ei ole suositeltava asettua tyynellä suoalueella. Käyttövaiheessa betonipilarien erottaminen perusta-nauhasta tai koko tuen vinoutuminen on todennäköistä. Mutta jos maaperä on tiheä, tämäntyyppinen säästö voi säästää paljon rahaa.

Pile-pohja

Jos alue on heikko, helposti puristettu maaperä, rakenna kasaan perustus. Lisäksi, jos luonnollisen perustan kiinteiden maaperien saavuttaminen turvealueilla on epäkäytännöllistä johtuen niiden suuresta syvyydestä - 4-6 metriä, paaluperustukset teurastetaan rakennuksen perustana.

Lisäksi paaluperustustojen annetaan rakentaa rakennusta kiinteälle maaperälle, jos se on taloudellisesti perusteltua.

Kuormien siirtämisen ja jakelun menetelmän mukaan maassa on kaksi tyyppistä paalua:

 • Suspendoituneet paalut eivät pääse luonnollisen pohjan kiinteään maahan. Ne näyttävät jumittuneen kevyesti puristetulle kalliolle ja siirtävät kuorman sen koko pystysuoralle pinnalle. Yleensä niiden pää on ruuvikierre, joka pätee hyvin maahan.
 • Pysyvät paalut tai nousuputket kulkevat heikon maaperän läpi vankkaan pohjaan ja luottavat siihen päistään.

Järjestelytavan mukaan ruuvapaalut on jaettu esivalmistettuihin ja painettuihin. Drift-paaluilla "kaivataan" maahan erityisten raskaiden koneiden avulla ja samanaikaisesti pölkkyjen kanssa maata tiivistetään sen ympärillä, mikä takaa paremman luotettavuuden.

Rakennustyömaalla varustetuilla paaluilla on sama tekniikka kuin pylväspohjan pylväät.

Paalut voivat olla betonia, betonia, metallia ja puuta.

Ruuvirakenne on pääsääntöisesti valmistettu teräspinoista, joiden pääty on kierre, ne ruuvataan kevyeen maahan. Top varustaa grillata, jonka materiaali riippuu rakenteen ja seinämateriaalin vakavuudesta. Puutaloille riittää grillattava asuntolaina.

Paalu- ja paalunruuvin perustukset voidaan varustaa turpeen maaperällä, jos paikkakunnalla on voimakas kaltevuus, kiviaineksen, suonien ja sakkausmaalien osalta. Indikaattori paalujen käyttämiseksi tukena on paikan alhainen lujuus, huokoisuus ja liiallinen maaperän kosteus.

Laattojen pohja kotiin

Kiinteä tai laattasäde on laatta koko rakennuksen aluetta. Se on varustettu tapauksissa, joissa rakennuksen kuorma on merkittävä, ja pohjan pohja on heikko ja kestämätön. Esimerkiksi jos kuivattu suolla tontti, pehmeä huokoinen turve ei pysty kestämään talon painoa, se kutistuu ja liikkuu sen painon alla. Jos varustat nauhan säätiön, on todennäköistä, että se vain murtaa tai kiertyy, osa talosta voi epäonnistua.

Laattojen säätiö on hyvä, koska se liikkuu ja "kulkee" perustusmaalla. Talo pysyy kokonaisena.

Laattapohjan järjestelyä voidaan kuvata seuraavasti:

 • Kaivo kaivetaan koko rakennuksen alueelle. Kaivon syvyys riippuu siitä, aiotko tehdä kellarissa ja kellarissa. Harkitse vaihtoehtoa ilman kellarissa. Tällöin kuopan syvyyden tulisi olla 50 cm.
 • Kaivon pohja on varovasti tamped.
 • Sitten kaada kerros kerros 20 cm, ram.
 • Sitten kerros hiekkaa 10 cm ja myös ram.
 • Yläpuolella levitetään kerros vesitiiviitä materiaaleja, joiden reunat johtavat kuopan seinämiin.
 • Järjestä muotti kaivon ympärysmitta. Korkeus ei yleensä ole yli 20 cm maanpinnan yläpuolella.
 • Kaivon sisään on järjestetty 12 - 16 mm: n tanko. Jotta se vie paljon materiaalia.
 • Vahvikotelo on sijoitettava betonin paksuuteen, ja sen alle sijoitetaan WC-istuimet, joiden korkeus on 3 cm.
 • Betoni kaatui. Tarpeettomasti keskeytyksettä varten on siksi tilattava sekoitus, jossa valmis betoni tilataan.
 • Betoni tiivistetään täryttimillä.

Laattojen perustuksia kutsutaan joskus kelluvaksi, koska ne pystyvät liikkumaan maan kanssa. Niitä voidaan varustaa seuraavilla perusteilla: savi, karkeat maaperät, suot, kumpuukset, turvetuhot, karkeat maaperät. Kiinteissä perustuksissa laattojen perustukset ovat kannattamattomia.

Lopuksi haluan antaa muutamia suosituksia. Jos laitoksella on korkea pohjavesi, on parempi varustaa pohjalevy, vyön matala syvyys tai paalu. Jos vesitaso on niin korkea, että on olemassa suuri todennäköisyys, että jopa hautautunut säätiö kastuu, on huolehdittava laadukkaasta vedenpoistosta talon ympärillä ja veden viemiseksi kouruun tai kaivoon. Ei ole kovinkaan toivottavaa, että vahvistettu betoniperusta märkä. Kuiva maaperä otetaan huomioon, jos pohjaveden pinta-ala on maanpinnan alapuolella. Yleensä tällaisissa tapauksissa voit varustaa kaikki säätiöt.