РСС "ЄР ± С ‡ Ж С, С № Р" СѓРЅРґР ° РјРμРЅС,

Pylväspohjaa voidaan käyttää vain sellaisten muiden kuin raskasrakennusten rakentamiseen, joissa ei ole kiinteitä maaperäkoreja.

Mikä on sarakepohja

Pylväsperusta - sarja pylväitä, jotka on asennettu seinien leikkauspisteeseen, kulmiin sekä rakennuksen suuren kuormituksen paikkoihin. Pylväspohja yhdistää pilarit yhdeksi rakenteeksi, mikä lisää vakautta, jolloin vältetään siirtymät ja ylikuormitukset. Jotta tukirakenteen tukiosa varustettaisiin, on välttämätöntä tehdä tukitukien väliin grillata. Asuinrakennusten rakentamisessa käytettävien pylväsperustaisten päätyyppien katsotaan olevan monoliittista - vahvistettua betonia.

Säätiön pilarien välinen etäisyys on 1,5-2,5 metriä

Tällöin grilli luodaan tavalliseksi vahvistetuksi hyppyajaksi, ja terassille tai verannalle tarvitaan erillinen säätiö. Päähuone on erotettava kiinnitettystä muodonmuutosomennuksesta johtuen siitä, että luonnos eroaa toisistaan.

Pilarien välinen etäisyys on 2,5-3 metriä

Tässä suoritusmuodossa grillaus tulee tehdä satunnaispalkista, joka luodaan monoliittiselta tai esivalmistetulta vahvistetulta betonipalkalta. Voit myös käyttää metallikanavaa tai profiilia.

Kolonnin perustuksen käytön edut

Pylväspohjan rakentaminen kestää noin 15-18% koko rakentamisesta.

Sedimentti erillisissä tiloissa yhtä suurilla paineilla on paljon vähemmän.

Milloin sarakkeen säätöä käytetään

Sarakkeen säätiötä käytetään seuraavissa tapauksissa:

- talon rakentamiseen, jossa ei ole kevyitä seiniä;

- tiiliseinien alapuolella, kun on syytä käyttää syvää pohjaa;

- kun pylväät muodostavat tasaisen paineen maahan, mikä vähentää kutistumista;

- tarvittaessa poistaa negatiiviset vaikutukset maaperän perustaan.

Kun sarakepohja ei ole tarpeen

On myös olosuhteita, joissa ei ole tarpeen soveltaa sarakkeen perustuksia:

- liikkuvissa ja heikoissa maissa, koska tällainen säätiö on epävakaa kallistamiseksi. Jotta vältettäisiin sivuttain leikkaus, tarvitaan kovaa, vahvistettua betoniteräilyä, mutta se ei ole enää halpaa;

- heikosti kantavissa maissa;

- raskaiden seinien talojen rakentamiseen;

- rajoitetuilla taloudellisilla mahdollisuuksilla;

- laitteiden tukiaseman rajoitettu aika, koska tämä on hyvin monimutkainen ja aikaa vievä prosessi;

- paikoissa, joilla on voimakasta korkeuseroa.

Pylväsnäytön tukien syvyys

On kolme tärkeintä seikkaa, että sinun on ehdottomasti kiinnitettävä erityistä huomiota laskettaessa syvyys asettamalla säätiö:

1. Maaperän jäädyttämisen syvyys. Pylväät maaperän jäädyttämisen alapuolella, jotta säätiö ei vääristy.

2. Maaperän määrittäminen. Paras maa on hiekkaa, koska sen kantavuus on erittäin suuri ja siinä ei ole vettä.

3. Pohjaveden taso. Jos rakennustyömaalla on säiliö, on tarpeen tehdä vedenpoisto tai vedenpitävyys.

Virheet, kun asetat pylväspohjan

Peruskorjauksen aikana tehdään usein korjaamattomia virheitä, jotka myöhemmin aiheuttavat vahinkoa säätiölle ja rakennukselle. Näihin virheisiin kuuluvat:

Kellarisolujen epätasaisuus

Se voi syntyä väärän laskennallisen syvyyden, erilaisten tukisyvyyden koon ja epätasaisen kuormituksen takia.

Tämän välttämiseksi on tarpeen tehdä yksityiskohtainen laskelma kuorman saman jakautumisesta säätiölle. On myös syytä ottaa huomioon, että toisen tason rakentamisen aikana kuormitus säätiöön kasvaa.

Huonolaatuinen materiaali

Tässä tapauksessa käytetty sementti oli huonompaa laatua, heikkoa hiekkaa, jossa savialue oli. On muistettava, että sementti, vaikka sitä voidaan varastoida pitkään aikaan, mutta kuuden kuukauden kuluttua sen laatu heikkenee 25 prosenttia ja vuoden kuluttua - 35 prosenttia.

Virheellinen maaperän arviointi

Tällaisten virheiden välttämiseksi voidaan, jos asianmukaisesti vedota ja koko ajan valvoa riippumattoman asiantuntijan rakentamista.

Pilarin perusta. Tyypit ja ominaisuudet.

Kuten tiedätte, rakennustyöt eivät voi olla ilman säätiön rakentamista. Kuinka hyvin ja oikein säätiö asetetaan ja talon laatu riippuu. Jotenkin olemme jo kertoneet sinusta teippauksesta, tällä kertaa kerromme toisenlaisesta perustasta - pilarista.

Sarakepohjan ominaisuudet

Ribbonsäätiötä käytetään pääomaa, suuria ja korkeita rakennuksia varten. Esimerkiksi rakennusteknisistä rakennelmista muodostuu liuskajäätelö: hiekkakivi, tiili, hiilihapotettu betoni: nämä ovat taloja, autotallia, kesämökkejä. Pylväsperusta käytetään kevyiden, puurakenteiden perustana: puut, talot, huvipuistot, verannat, kylpyammeet jne. Puurakennuksia voidaan pystyttää nauha-pohjalla, mutta pylväsperustan tärkein ja epäilemättä plus on sen halpa ja yksinkertainen.

Pylväskortin periaate on, että et kaada betonia pohjan ympärille kehyksen ympärille ja rakennuksen tukiseinien alle, mutta tee se tietyissä paikoissa luotettavan perustan luomiseksi taloon. Pilarin perusta näyttää pylväitä, joihin tulevaisuuden rakentamisen perusta on asennettu.

Pylväsperustatyypit

Pilarin perustus voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista.

 • Putkien sarake;
 • Sarake perustan rakennus kivi;
 • Pylväspohjaiset tukit;
 • Pilarin pohja betonista.

Kolonnin säätiön laskeminen

Ennen perustuksen rakentamista, sinun on tehtävä kaikki tarvittavat laskelmat.

Pohjan syvyys

Ensimmäinen asia on laskea säätiön syvyys. Säätiön syvyys riippuu useista tekijöistä:

Ja nyt kunnossa. Mitä tulee maaperään, aluksi on selvitettävä, onko pohjavettä tulevaisuuden rakennustyömaalla ja selvitettävä myös maaperän jäädyttämisen syvyys. Tätä varten sinun täytyy kaivaa reikä niin sanottuihin puristettaviin maakerroksiin, jolloin saavutat säätiön syvyyden. Haluamme vakuuttaa teille, että tämä on erittäin tärkeää ja välttämätöntä, koska jos ette ota huomioon näitä tekijöitä, niin johtuen jäätymisestä ja maaperän hämärtymisestä voi syntyä halkeamia, muodonmuutoksia ja jopa säätiön tuhoutumista.

Jos tuleva rakentaminen on raskasta johtuen suuresta määrästä kerroksia, materiaalien raskasta painoa jne., Ota tämä huomioon säätiön syvyyden valinnassa. Vaikka sinulla olisi hyvä maasto, sitten asuintalo 2 kerrosta, suuri määrä huonekaluja ja henkilö, niin ei ole loogista tehdä pohjan 50 cm syvä.

Viimeinen tekijä, johon pohjan syvyys riippuu, on sen ulkonäkö. Betonipilarin perustukselle 50 cm: n syvyys on välttämätön, ja yksinkertaisimmista puulaaduista riittää 40 cm: n syvyisten putkien pylväskanta.

Näin ollen säätiön syvyys lasketaan näistä kolmesta tekijästä. Sinulla saattaa olla kysymys, he sanovat, jos rakennuksen yhdessä osassa käy ilmi, että säätiön syvyys voidaan kaivata 50 cm: n etäisyydellä ja toisessa 100 cm: llä, niin miten olla!? Tässä tapauksessa pohjan syvyys määräytyy syvin indikaattorina, ei vähimmäisarvona, ei keskimäärin, mutta korostavat jälleen kerran - suurin syvyys otetaan pohjaksi. Yleensä on parasta rakentaa tasaiselle alustalle.

Tarvittava määrä pilareita

Peruspilarit rakennetaan pääsääntöisesti rakennuksen jokaiseen kulmaan ja keskelle siten, että pohja ei itke, ja rakennuksen painopiste jakautuu tasaisesti kaikkien pilarien päälle. Useimmissa tapauksissa vaakatasossa ja pystysuorassa asennetaan joka 2. metrin etäisyydellä rakennusta.

Pilarien korkeuden on oltava vähintään 20-30 cm maanpinnan yläpuolella. Jos talossa voi olla tulvia, sinulla on paljon lumia, sinun on sopeuduttava toisen rakennustason ja muiden tekijöiden tasolle, ja tietenkin korkeuden säätöä on lisättävä.

Valmistelutyöt

Ennen kuin aloitat talon rakentamisen ja perustuksen rakentamisen, sinun on tehtävä rakennussuunnitelma. Se voi olla kuin arkkitehdin tilaama Internet-rakentamissuunnitelma tai jos sinulla on tiettyjä tietoja tällä alalla, voit kirjoittaa sen itse. Kun sinulla on suunnitelma kädessä, jossa kaikki lasketaan pienimmällä yksityiskohdalla, voit turvallisesti jatkaa työtä.

Suunnitelman perusteella alustavasti hahmotellaan, missä meillä on pylväitä säätiön alle, ja tästä syystä on parasta ohjata metalliosat oikeisiin paikkoihin. Sitten laskemme tulevan rakentamisen kehästä 2 metrin molemmille puolille ja merkitään raja, esimerkiksi hiekalla. Mitä varten? Tämä halo rakennuksen ympärillä on osa sivustoa, josta sinun on poistettava maan ylempi hedelmällinen kerros. Tämä tehdään, jotta eri kasvien kasvu, erityisesti talon alla, suljettaisiin pois. Riittää poistamaan maapintakerros 10-30 cm: n syvyyteen pinnasta. Jatka siitä, että mikään pinta ei ole hedelmällinen kerros. Kun työ on valmis, tarkista, onko tulevassa rakentamispaikassa juuret, mistä voi tulla myöhemmin erittäin kielteinen tekijä. Tämän paikan on oltava täysin tasainen, tarvittaessa poistettava olemassa olevat kuoppia tai lisää maata urissa.

Suoraan pinnan päälle, jossa rakennamme rakennetaan, kaadamme kerrosta hiekkaa tai soraa. Sen jälkeen, kun rakennuspaikka on valmis aloittamaan kaivamisen reiät säätiölle.

Miten tehdä sarake säätiö

Katsotaan nyt tarkemmin, kuinka oikein tehdään sarake perusta tietyntyyppiselle säätiölle.

Asbestin savupiippu

Nykyisin asbestiputkien perustana on yksinkertaisin ja halvin perusta paitsi sarakkeesta, mutta myös kaikista muista säätiöistä. Hänen kanssaan me aloitamme.

Rakenteiden pylväiden lukumäärä lasketaan siten, että niiden väli on vähintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan ​​aina kussakin kulmassa ja mittaa niistä 2 metriä. Litteälle alueelle ja yhden kerroksen puutalolle, jossa on ullakko, suosittelemme käyttämään 200 mm: n halkaisijaltaan asbestisementtiputkia, käytä 250 mm halkaisijaltaan putkia.

Asbestiputkien perustuksen rakentamiseksi kaivamme sopivan syvyyden reikää. Jos nyt ajattelet loogisesti, syvennyksen syvyys on puolitoista metriä, joten kaivaminen noin 20 reikää säätiölle ei ole helppo tehtävä. Tehtävän helpottamiseksi voit ostaa sopivan halkaisijaltaan erityisen puutarhakoran. Kuopan halkaisijan on oltava 10 cm suurempi kuin asbestisementtiputkien halkaisija.

Seuraavaksi nukahduimme hiekkakerroksen säätiöön ja puristimme sen alas. Hiekka on meri ja hyvin seulottu. Kun hiekka on täytetty - paina hyvin. Nyt kuopan sivuilla nukahtaa hiekkarannan pohjalla, 20-30 cm. Seuraavassa vaiheessa, kun putkemme ovat tiukasti kiinni sisäänpäin, etäisyys 7 cm etäisyydelle toisistaan, lyömme vahvistus maahan noin 20 cm, kun otetaan huomioon, että raudoituksen on edelleen oltava korkeampi kuin putken taso, raudoituksen pituus on 20% pidempi kuin putki.

Sen jälkeen betonia kaadetaan putken ympärille ja keskelle. Putken pinnalle asetetaan erityiset kiinnittimet, jotta rakennuksen perustukset voidaan kiinnittää tukevasti säätöön. Säätöputkien tasaisuus kaatamisen jälkeen, muista tarkistaa tason avulla, kunnes säätiö on enemmän tai vähemmän korvata.

Kun olet kaatoinut asbestiputkien pylväspohjan, kunnes betoni on täysin kovettunut, työtä ei voi tehdä, paitsi jos on asennettu ja kaivettu kaivanto kotona tapahtuvaa viestintää varten. Pääsääntöisesti kymmenentenä päivänä säätiö saavuttaa voimaa, jonka jälkeen voit rakentaa tukea rakennukselle.

Tiilipilarin perustus

Tiilien sarake perustetaan luotettavimmaksi sarakepohjaiseksi, koska se kestää useita kerroksia olevaa puurakennusta ja samanaikaisesti sen käyttöikä on yli 50 vuotta.

Periaatteessa pohjimmiltaan tiilet on tehty samoja sääntöjä kuin asbestiputket. Kaivamme aukkoja läpimitaltaan tiilipylvään + 10 cm: n päähän helpottamiseksi, pylväässä on yleensä neljä tiiliä peräkkäin. Kaivosten pohjasta nukahtaa kerros hiekkaa, puristamme sen alas ja sen jälkeen rakennamme betonialustan tiilien asettamiseen. Betonipohjassa kiinnitämme raudoitustangot, minkä jälkeen kaadetaan kaikki betonikerroksen kanssa. Tällaisen kehyksen paksuuden tulisi olla enintään 15-20 cm. Sitten kahden päivän kuluttua siirrytään tiilen asettamiseen. Jokainen asetettu rivi tiiliä tarkastetaan tasolta, jotta ei saada epätasaista perustetta.

Kun tiilipylväät on pystytetty, odota 5-7 päivää, että rakennustyömme kuivuu, ja sitten haudata se sivuilla ja jatkaa talon perustan asentamista.

Muut säätiöt

Tukipylväspohja, jossa on grillaus, on perustuspylväillä, joihin on kiinnitetty muotti, jonka pohjasta kaadetaan. Kun kaadettava betoni jähmettyy ja muotti poistetaan, rakennuksen ympärysalueella pohjan pylväillä saadaan melkein nauha-alusta.

Toinen tyyppinen pylväsperusta on puinen, kun puupylväät on pystytetty, mutta tämä ei ole paras ja käytännöllisin vaihtoehto, jota emme edes harkitse.

Perustapilarit voidaan pystyttää betonista, mutta tämän vuoksi sinun on rakennettava jokaisen pylvään muotti, joka ei ole fyysisesti järkevää.

Se on itse asiassa kaikki laite pylväsperusta. Kuten näet, on täysin mahdollista täyttää sarakkeen säätiö omilla käsilläsi, eikä mikään ole siitä monimutkaista. Rakentaminen edellyttää noin 12-14 päivää.

Hyvä on, rakennamme talon!

Julkaistu 25.2.2018

pitoisuus

Pylväsperustan yleiskuvaus

Pylväsperusta on pylväiden järjestelmä - tukee, jotka on järjestetty täsmällisesti laskemalla.

Tämäntyyppinen säätiö on suositeltavaa käyttää suhteellisen pieniä, kevyitä rakennuksia, joissa ei ole kellareja, joissa on pääsääntöisesti enintään kaksi kerrosta sekä erilaiset rakennukset kodin tarpeisiin ja runkotyyppisiin kevyisiin rakenteisiin.

Jos sivustossasi on seuraavat edellytykset, ei ole suositeltavaa rakentaa pilariarvoja;

 • Paikan päällä oleva maaperä on luonteeltaan liikkuvuus vaakatasossa. Tämän tekijän vaikutuksen poistamiseksi voit käyttää laitetta tehokkaampia grilliä (katso alla), mutta tällainen työ lisää prosessin yleistä monimutkaisuutta ja lisää materiaalien kustannuksia.
 • Vaatii rakennuksen talon massiivinen rakentaminen: seinät teräsbetoni tai tiili.
 • Heikosti kantavan maaperän läsnäolo (savi, turve, kyllästetty vedellä tai sakkauksella);
 • Merkittävä korkeusero alueelle, jonka rakentaminen on yli 2 metriä.

Pylvaarisen perustuksen etuja ovat sen rakenteen suhteellisen vähäinen työttömyys ja tarve tehdä maanrakennuksia merkittävässä määrin, mikä mahdollistaa rakennus- ja materiaalikustannusten pienentämisen. Rakennuksen kustannukset verrattuna nauhaan ovat vähemmän 30-50%.

Pylväspohjan käyttöiästä riippuu materiaalin tyyppi, jota käytetään tukien valmistukseen, ja se laskee keskiarvon:

 • puupylväät - puusta riippuen 7-15 vuotta ilman lisäkäsittelyä ja kymmenestä 30 vuoteen polttamalla tai erikoisvalmisteilla;
 • punatiiliposteille - jopa 40 vuotta;
 • rauniot tai betonituotteet - 50-80 vuotta;
 • monoliittiset betonipilarit vahvistamalla vanteet - jopa 150 vuotta.

Nämä luvut ovat kuitenkin melko mielivaltaisia, koska on tarpeen ottaa huomioon monia muita tekijöitä, jotka vaikuttavat pylväsperinnön kestävyyteen. Ensinnäkin käytettyjen materiaalien laatu, betonin ja laastien ominaispiirteet, joita käytetään muuraustyön tekemiseen ja tukien oikea vedenpitävyys.

Esimerkiksi betonipylväitä on vaikea käsitellä perustettaessa, joten niiden valmistukseen käytetään kosteutta kestävää betonia, ja puukannat päällystetään erityisillä yhdisteillä.

Pylväsnäytön, materiaalien ja ominaisuuksien tyypit

Alustan syvyydestä riippuen pylväsperiaatteet jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

 • Ei-haudattu - niiden laskemisen syvyys on keskimäärin 0,3-0,5 maaperän jäädyttämisen syvyydestä alueella.
 • Matala syvyys - näihin kuuluvat rakennusten perustukset, jotka on asetettu normien mukaiseen pakastussyvyyden 0,5-0,7 syvyyteen.
 • Upotettu, jonka pohja laskee maaperän jäädyttämiseen ja alle.

Tee eri materiaalien sarakepohja tukemalla. Tietyntyyppisen materiaalin valintaan vaikuttaa ensinnäkin pystytettävän rakennuksen paino.

Pylväät voidaan käyttää:

 • Kivipesäkivi tai keskikokoisen kammionkivi, ja on tarpeen valita materiaali joidenkin parametrien tukiin;
 • punainen tiili hyvä polttaminen, koska materiaali huono laatu voi nopeasti romahtaa;
 • betonin ja raunioiden yhdistelmä;
 • monoliittinen teräsbetoni;
 • betoniteräkset ja betoni; asbestisementistä tai metallista valmistetut putket, jotka on täytetty betoniseoksella;
 • kova puu.

Rakennuksen kestävyyden ja pitkän aikavälin toiminnan varmistamiseksi perustusten rakentamisessa käytettävien tukien on kestettävä huomattavaa kuormitusta, joka on mahdollista vain tiettyjen ulottuvuuksien kanssa. Jokaisen pylvään mitat, laskemisen syvyys, pylväiden lukumäärä, sijainnit ja vierekkäisten pylväiden välinen etäisyys lasketaan. Eikä tässä tapauksessa ole välttämätöntä soveltaa menetelmää "silmällä", on parempi käyttää ammattilaisten tai erikoistuneiden ohjelmistotyökalujen apua.

Rakenteilla pylväspohja on rakennettu monoliittiselta (vahvistetusta betonista) yhdistettynä (putki asbestisementistä tai rautaa, joka on täynnä laasti) tai koottu yksittäisistä elementeistä (tiili, kivi tai valmiit lohkot). Lisäksi rakennetaan tämäntyyppinen säätiö käyttäen valmiita pylväitä teräsbetonista tai puusta.

Monoliittisen sarakepohjan erityispiirteet ovat: betonin käyttö pääaineena; työvoiman intensiteetti, joka johtuu rakennuspilarien tekniikan noudattamisesta; tarve levittää muottiin ja käyttää raudoitusta; luotettavuus, kestävyys ja rakenteellinen lujuus.

Esivalmistettu pylväsperusta on vähemmän työvoimavaltainen ja se on rakennettu palaelementtien avulla. Tätä perustetta käytettiin laajalti, ja se erottui seuraavilla parametreilla: säätiön rakentamisen ajoituksen huomattava väheneminen; tarvitsee vedenpitäviä töitä. Tiilen perustuksia käytetään harvoin rakentamisen monimutkaisuuden ja tiilen kyvyn imeä kosteutta, mikä romahtaa sen vaikutuksen alaisena. Siksi käytetään usein yhdistettyä varianttia, jossa maanpinnalla olevien tukien alaosa valetaan monoliittisesta betonista ja yläosa rakennetaan tiilestä. Betonielementtien perustus on vähemmän altis tuholle kosteuden vaikutuksen alaisena, mutta imee sen, joten niiden on tehtävä vesitiiviitä toimenpiteitä. Muuratut lohkot tehdään saumojen pakollisella ligaatiolla, ja aukkojen lujuuden parantamiseksi asennetaan metallivarret ja täytetään ne liuoksella.

Yhdistetyn pylväskannan ominaisuudet: alustan rakennusaika pienenee; Sen ei tarvitse tarkkailla tarkasti kaikkien kannattimien syvyyttä, koska tätä parametria säädetään.

Pylväiden käyttämien putkien perustana on paalu, mutta sille on tunnusomaista matala syvyys.

Esivalmistettujen pilarien perustuksen luonteenomainen piirre: rakenteen nopeuden kasvu; mikä vähentää työn monimutkaisuutta. Tätä tekniikkaa varten on puusta tai betonista tehtyjä tukia.

Puutaloissa, erityisesti kehystekniikalla pystytetyissä puulajeissa, on mahdollista asentaa puun tai tammin pylväitä, joita käsitellään erityisellä yhdisteellä hajoamisesta.

Tukien vakauden lisäämiseksi ja niiden vaakasuoran siirtymän poistamiseksi pylväiden yläpäät yhdistyvät metallipalkkeilla, kanavalla tai monoliittirakenteella, joka on lujitettua betonia, jota kutsutaan grillageeksi. Ilmasto-olosuhteista ja maastosta riippuen sen alaosa voidaan haudata maanpinnan alapuolelle sijoitetulle kaivannolle tai olla maaperän ja peruspinnan välinen rako. Seinien suojelemiseksi maaperän ja kosteuden haitallisilta vaikutuksilta pylväsperustalle rakentavat kellari.

Teknologia (asennusvaiheet)

Ennen pylväsperustan rakentamista on tarpeen tehdä laskelmat materiaalin valitsemiseksi ja pylväiden ja niiden asennuspaikkojen lukumäärän määrittämiseksi, pohjan syvyyden ja muiden parametrien perusteella.

Tätä varten tarvitset seuraavat tiedot:

 • maan ominaispiirteet;
 • rakennusmateriaali;
 • pohjaveden syvyyden suuruus;
 • maaperän jäädytys;
 • pakkasen voiman voimakkuus;
 • rakennuksen piirustukset (korkeus, lattiatyyppi, kateaine);
 • kuormien suuruus jokaisessa pisteessä.

Voit käyttää erityisohjelmia, käyttää asiantuntijoiden apua tai tehdä se itse. Jälkimmäisessä tapauksessa kannattaa tarkistaa tukien kantavuus maaperän tyypin mukaan. Miksi verrataan pylväiden maksimikuormitusta maaperään sallitulla kuormalla, joka riippuu maaperän lujuudesta. Saatujen tietojen perusteella vaiheittain rakennetaan pylväsperusta:

1. Valmistelutyön suorittaminen

Ensinnäkin työtaso tyhjennetään, jos maaperä, jossa on kasvikerros, on poistettu ja vetäytynyt vähintään 2-5 metrin etäisyydellä suunnitellusta perustuksesta. Savialtaille tehdään hiekkaa ja soraa, hiekkakiviä käytetään ilman muutoksia, ja siirapeille ja mutaisille tarvitaan keinotekoista pohjaa. Lopuksi, suorita sivujen kohdistaminen vaakasuoralle tasolle, jonka vuoksi ne leikkaavat kuoppia ja täyttävät kuopat keskittyen tasolle.

2. Layout-säätiö

Tonttia käytetään merkitsemään talon akselit, joiden oikeellisuutta seurataan tarkalla mittauksella ja 90 asteen kulman vaatimustenmukaisuuden tarkistamisella. On myös tarpeen hahmottaa kaivannon pohja ainakin rakennuksen kulmissa ja sen syvyyden on vastattava suunnitteluarvosta. Piirustusten mukaan merkitä jokaisen pylvään sijainti ja säätää niiden korkeutta käyttäen tappeja, joiden välissä on johto. Erityisten mittauslaitteiden käyttö varmistaa merkinnän tarkkuuden.

3. Maavalli

Monoliittisen betoniteräksen perustamista varten kaivataan suorakulmaisia ​​kaivoja käsin tai koneistamalla. Jos kannattimien syvyys ei ylitä 1 m, kaivojen seinämiä ei vahvisteta. Muussa tapauksessa kaivoita kaivetaan rinteillä ja vahvistetaan sitten levyineen. Maapallon pakkasen turmelemisen poistamiseksi pohjaan asetetaan soraa tai seosta karkean hiekan kanssa. Tyyny on kaadettu vedellä ja tiivistetty tampingilla, ja sitten roso- tai polyeteeniä asetetaan, mikä estää kaatuneen betonin kuivatuksen.

4. Pilarien pystyttäminen

Jos pylväät on rakennettu monoliittisesta betonista, tässä vaiheessa muotti on koottu levyistä, vanerista tai lastulevystä, tarkastaen, että pystysuora akseli on täytetty lyijylinjalla. Pilarina käytetään metallisia tai asbestisementtiputkia, ne sijoitetaan 30-40 cm maanpinnan yläpuolelle. Lohkojen tai tiilien pylväsperustan rakentaminen koostuu siitä, että päällystetään kerros vesisuojaa tyynyn päälle, muodostamalla materiaalin substraatti ja suorittamalla muuraus. Tiilien tai lohkojen kiinnittämiseksi niiden väliin käytetään sementtilaastia. Puun pylväät on valmistettu kovapuusta, ja pohja on asennettu ristikappaleeseen, joka on upotettu betoniin. Ennen asennusta puu poltetaan tai sitä käsitellään erityisen suojaavilla antiseptisilla aineilla hajoamista vastaan. Asbestisementti- tai metalliputkien tuet on asennettu valmiiksi valmistettuihin tyynyihin, minkä jälkeen betoniseos kaadetaan niihin. Tällaisten pilarien vahvistamiseksi käytä rei'itettyjä raudoituksia. Ei ole toivottavaa käyttää köysien kaltevia pylväitä kumpuilevissa maissa, koska tuki voi kerrostua kotona ja kuormituksen aikana. Tällaisten skenaarioiden estämiseksi pylväät järjestetään puolisuunnikkaan muotoiseksi, jossa on jatke pohjaan.

5. Venttiilien asennus

Pilarien vahvistaminen toteutetaan pystysuuntaan asennettavien metallisuojien avulla ja vaakasuorilla langoittajilla. Tangot on sijoitettava siten, että tulevaisuudessa oli mahdollista sitoa valmiin sarakkeen runko ja grillata, toisin sanoen on välttämätöntä varmistaa, että raudoituksen ulostulo on tuen pinnan yläpuolella.

6. Betonin sekoittaminen

Monoliittiset pylväät kaadetaan sementin, soran, hiekan ja veden seoksella tai valmisbetoni asetetaan matto-elementin vedenpitävälle materiaalille, jota käytetään ruploidina.

7. Laite grillata

Pylväspohjan vakauden ja jäykkyyden varmistamiseksi on rakennettu grilli, joka yhdistää tukit yhteen. Se voi olla metallipalkkeja, kanavaa sekä esivalmisteen tai monoliittisen elementin muodossa.

8. Laite zabirki

Kun asennat pylväspohjan, lattian alla olevan tilan eristämiseksi ja estämiseksi, että lumi, kosteus ja tunkeutuva kylmää ilmaa, sekä roskia tai pölyä pääsee sisään, on sovitettu vanu. Se on aidattu seinä ja se voidaan rakentaa mistä tahansa materiaalista, mutta useimmiten he käyttävät tiiliä tai kiveä. Syvennyksen pohja on betonirauta, jolla ei ole tunkeutumista ja joka asetetaan hiekkalaatikkoon. Rakentamiseen tarvitaan muottirakenne sekä metallivarret, jotka estävät maaperän liikkumisesta johtuvat mahdolliset betonin rikkoutumiset. Kiinnitysmateriaalit zabrikille liittimessä, sinun on huolehdittava eri teknisten viestintäverkkojen teknisistä reikiistä.

Pylväspohjan pystyttämisen tekniikka ei poikkea erityisesti monimutkaisuudesta eikä vaadi merkittävää kaivaustyötä, minkä seurauksena sen asennuksen työvoima vähenee. Tällainen perusta on optimaalinen valinta kevyiden rakenteiden, ulkorakennusten ja talojen rakentamiseen (tavallisesti puusta), jotka eivät ole korkeampia kuin 2 kerrosta. Pylväiden säätiön laitteen valinta voi merkittävästi vähentää materiaalien kustannuksia ja edistää teknisen viestinnän yksinkertaistamista. Lisäksi pohjan rakentamisen nopeus mahdollistaa talon rakentamisen melkein välittömästi, jolloin tilat eivät ole tukirakenteita monoliittisesta betonista ja sen vahvuus on noin 30 päivää. Kuitenkin, kun rakennat pylväspohjan omia käsiäsi, voi olla vaikeuksia. Ensinnäkin tärkein ongelma on laskea oikein pylväiden määrä ja valita niiden syvyyden. Kuorman laskemisessa ja maaperän tukikapasiteetin arvioinnissa tapahtuneesta virheestä voi seurata säätiön epätasaista samentumista. Voit välttää tämän, jos teet tehtävän asiantuntijoille ja opiskelet itsenäisesti tällaisten erilaisten säätiöiden rakentamisen tekniikkaa.

Pylväsperusta: askel askeleelta do-it-yourself-käsikirja

Jos yksityinen talo on valmistettu kehystystekniikasta tai kevyistä rakennusmateriaaleista, sen optimaalisin perustustuki on pylväitä, joissa on nauha- tai betoniteräs. Tällainen alusta saa aikaan minimaalisen paineen maahan ja on melko yksinkertainen itsenäisessä suorituksessa. Oikein, kaikkien standardien mukaan, on helppo tehdä sarakepohja omilla käsillä, mutta tällainen rakenne on suhteellisen halpa.

pitoisuus

Mikä on sarake perusta?

Pilarin perustukset ovat yksinkertaisesti ihanteellisia kevyille rakennuksille (autotallit, puutarhatalot, latoja, kylpyjä). Kuitenkin oikealla laskemalla niitä voit laittaa ja kehystää tai vaahtoa konkreettisia mökkejä. Mutta tiilitalle, jossa paksut seinät on parempi etsiä toista vaihtoehtoa.

Mutta paljon tässä asiassa riippuu rakennuksen kokonaispainosta. Loppujen lopuksi katto tai keraamiset laatat katolle ovat paljon raskaampia kuin kateaine tai kevytmetalliprofiili. Pylväspohjan ja koko talon projektissa on otettava huomioon kaikki rakennuksessa käytetyt materiaalit - lattiasta ja seinästä kattoon. Laskelmien laatiminen on luottaa vain pätevään asiantuntijaan.

Rakenteellisesti tämä pohja on eri materiaaleista koostuvien pylväiden kasaalinen kenttä, ja ne on yhdistetty päällekkäin grillageillä. Jos maaperä paikalla on epävakaa, rakentaaksenne talon pohjan upotetun monoliitin muodossa ei ole kovin järkevää. Sarakepilvet hyötyvät suuresti edullisten töiden suhteen. Oikein suunnitellulla tavalla he eivät pelkää korkeaa pohjavettä ja maaperää.

Sarakepohjan lajikkeet

Tarkastelevan perustan pilareita voidaan keskeyttää tai säilyttää upotusmenetelmän mukaisesti. Ensimmäisessä tapauksessa lyhyet kannattimet pidetään maastossa kitkavoimien ansiosta ja toisessa - ne pidetään pidempään niin, että pohja on tukevalla maakerroksella. Koska tarvetta tehdä monimutkaisia ​​laskelmia ja upottaa suuri joukko paaluja, riippuvaa versiota yksityisissä asunnoissa ei käytännössä käytetä.

Grillauksen rakentavalla paikalla ne jakautuvat seuraavasti:

Ei-haudattu - grillattava osa riippuu maanpinnasta korkeudeltaan korkeintaan puoli metriä;

Pieni syvyys - grillaus menee maahan 40-60 cm;

Uppoasennus - teräsbetoninauhan kiinnittäminen tukirakenteiden alapuolelle jäätymisen syvyyden alapuolelle.

Järjestelmä matala pohja

Jälkimmäisessä vaihtoehdossa ei ole paljon hyötyä rakennusmateriaalien säästöissä. Maa-talojen rakentamisessa tällaista pohjaa käytetään hyvin harvoin. Useimmiten mökeissä rakennuttajat valitsevat ei-haudatun grillatauksen, joka riippuu pylvästukeen koko pituudelta. Tämä tekniikka poistaa turvotuksen ongelmat ja mahdollistaa teräskanavan paistinrakenteen, joka yksinkertaistaa ja nopeuttaa säätiön rakentamisen nopeutta.

Pilarien perustuksen edut ja haitat

Pylväskellarin etujen luettelo on melko laaja, ja siinä luetellaan:

Ei tarvetta nostaa erikoislaitteita;

Mahdollisuus paalutuskenttä rinteillä;

Korkea rakentamisnopeus;

Rakennustyömaata ei tarvitse valmistella tasoittamalla;

Yksinkertaisuus teknologia, jonka avulla voit tehdä sen itse;

Erinomainen pylväskestävyys kallistumiseen;

Jos se on suunniteltu ja valmistettu rakennusvaiheessa oikein, se toimii helposti yli puoli vuosisataa. Hän ei pelkää kausiluonteista maadoitusta, jos vain hän ei kosketa kentällä säleikköä. Työnteknologia on niin yksinkertainen, että on täysin mahdollista tehdä kaiken yksin ilman houkuttelemalla kolmannen osapuolen erittäin ammattitaitoisia ja kalliita asentajia.

Paikallisvaunujen pylväiden perustekijöiden puutteet ovat:

Tukien alhainen stabiilisuus sivuttaiskuormiin;

Maaperärajoitukset (suolla alueilla ei pitäisi valita).

Kuormitusta koskevat rajoitukset (raskaille betonipinnoille tai tiilitalleille tällainen pohja ei ole sopiva määritelmän mukaan);

Laitteen kellarikoneiston mahdottomuus.

Palo-pohjaisen harkitun lajikkeen pääasiallinen haittapuoli on tuhojen mahdollinen tuhoutuminen, joilla on vahvat sivuvaikutukset. Jos maa on hyvin liikkuvissa vaakatasossa, sinun on lisättävä suuresti paalujen läpimittaa, mikä vaikuttaa rakentamisen kustannuksiin. Tai yleensä on tarpeen valita toisen tyyppinen säätiö rakennettavaksi talolle.

Vastoinkäymiset - sivuttaiskuormat

Ohjeet - miten säätiö itse varustetaan

Teknologian sarakkeen perustukset on rakennettu neljään vaiheeseen:

Louhintatyö tukipilarien alla olevien reikien poraamiseen ja hiekkalaatan pohjalla olevaan laitteeseen.

Asennetaan pysyvät muottien pohjatukit, joita seuraa betonin kaataaminen tai niiden asettaminen tiilistä tai betonilohkosta.

Laite tämän tyyppiselle pile-rozverkovogo -perustalle teräsbetonin, teräskanavan tai puun ylemmän kuormituksen jakeluosalle.

Koko rakenteen vesieristys ja tukien vaipuminen rakennuksen ympärysalueella sivuraidalla tai ammattikalalla.

Kaikki on melko yksinkertaista, mutta tässä prosessissa on useita vivahteita. Ensimmäinen niistä - riippumatta pohjarasvatuksen tasosta, yksityisen laskutason talon pylväsmuunnoksen säilytyspaalut olisi upotettava syvemmälle kuin jäätymispiste. Työn nopeuttamiseksi joissakin tapauksissa on parasta houkutella erikoislaitteita poraamalla.

Pohja tukee itseään voidaan tehdä:

Kaadetaan asbestisementtiputkistoon;

FBS (tehdasbetoniseokset perustuksiin);

Seuraavassa on vaiheittainen kuvaohje vaahtoblokkien pylväspohjasta:

Siirrämme säätiön suunnitelman maastoon - merkitse tulevat rajat tapilla

Täytämme kuopat jyrkillä, päällä hiekalla ja vuodattamalla se useita kertoja ja toistamalla nukkumisprosessi hiekalla.

Laitoimme tyynyn ensimmäiset neljä lohkoa kulmissa ja kohdistetaan pitsiin ja kokoon

Korvaa toinen lohko ja taso tasolle

Mittaa hydraulisesti perustan nollataso - sen korkeus

Me altistamme säätiösi seuraavat tasot.

Mitä tulee kaikkiin muihin pilareihin

Levitämme kateaineita pylväät vedenpitävyyteen

On myös mahdollista käyttää teräspultteja. Mutta se on jo enemmän kuin yksi pino-ruuvin säätiön muunnelmista. Aikaisemmin tuki on tehty myös kosteutta kestävästä lehtikuusta. Nykyään kuitenkin useimmat yksityiset kehittäjät haluavat laittaa jotain kestävämpää ja konkreettista talonsa alle.

Tukit sijoitetaan 1,5-2,5 metrin välein niin, että ne ovat rakenteen kulmissa, sisäseinien leikkauspisteissä ja tukipalkkien asettamisessa sekä uunien ja tulisijojen alapuolella. Nämä ovat tärkeimmät kuormat. Osa heistä grillata on kykenevä jakamaan koko rakenteen. Ideaalisesti pääpainon pitäisi sattua täsmälleen tukipilareihin, joihin pylväsnauhan perusta on.

Jos valitset tiilen, sinun on välittömästi suljettava sen silikaattilajitelma. Keraaminen on otettava korkeimmalla jäätymisvastuksella. Yleensä, jos et halua vaivata ja kaataa betonia, on parempi mieluummin FBS. Nämä lohkot on alun perin suunniteltu erilaisten rakennusten perustuspohjien rakentamiseen.

Rakenteilla, pylväiden yläpuolella oleva betonikiinnitys on pieni liuskan perustus. Hänelle on rakennettu erillinen muottirakenne, jossa on 10-12 mm: n teräsvaijereita. Nippujensa jälkeen valmiin raudoitushihnan täytyy vain kaataa betoniliuoksella, jonka lujuus on vähintään M-300. Samanaikaisesti puurakennuksia varten grillataosa suoritetaan usein kokonaan baarista. Monissa tapauksissa riittää kuormien uudelleenjako.

Sarakepesän vedeneristyselementtejä varten voit käyttää kattohuopaa tai nestemäistä bitumimuovia. Jopa pehmeä laatta tekee, jos se ei käytetä, kun se kattaa jo rakennetun rakennuksen katon.

Missä on parempi käyttää perustusta pylväät

On helppoa rakentaa pylväspohjainen tukilevy, joka tukeutuu kannen päälle. Yllämainitut vaiheittaiset ohjeet ja edellä kuvatun tuen tekemisen vivahteet auttavat ratkaisemaan tehtävän myös aloittelijalle. Kaikki on tehty muutamassa päivässä. Totuuden on odotettava jopa kuukausi kunnes betoni kovettuu grillata, mutta ei ole muuta tapaa.

Jos rakennus aikoo rakentaa valoa, sen kustannukset ja ajoituksen kaltaiset perustelut ovat kaikkein kannattavimpia. Hanke voidaan valmistaa jopa itse. Mutta massiivisen mökin alapuolella olevat laskelmat ovat parempia tilauksesta ammattilaiselta.

Tee-se-itse-sarake säätiö: Vaiheittainen ohje

Perus on kaikkein tärkein elementti mistä tahansa rakenteesta: kevyestä puutarhavarresta pääkaupunkilaisten kartanoon. Tämä on rakennuksen alku ja sen perusta kirjaimellisessa mielessä. Rakennustoiminnan vahvuus, kestävyys ja turvallisuus riippuvat siitä, kuinka oikein valittu, suunniteltu ja perustettu. Kysymys siitä, millaista perustetta valitaan, syntyy rakentamisen suunnitteluvaiheessa. Optimaalinen ratkaisu monissa tapauksissa on päätös rakentaa pylväsperusta omilla kädillä: askel askeleelta ohjeet työn suorittamiseen voivat antaa täydellisen kuvan suunnittelun periaatteista ja rakennusprosessin monimutkaisuudesta.

Kesämökki on rakennettu pylväsperustaan

Pilarin perustuksen edut ja haitat

Suunniteltu itsenäisesti ja omilla käsillään, pylväsperustaiset kehysrakennukset ja rakennukset, joissa ei ole kantteja, jotka eivät aiheuta voimakasta paineita maahan, ovat yksinkertaisia ​​ja suhteellisen halpoja.

Hyvä neuvoja! Bar-pohja on optimaalinen ratkaisu kevyille rakennuksille, joiden tilavuuspaino ei ylitä 1000 kg / m 3 (rungon talot, kylpyammeet, hozbokit, puutarhatalot, terassit, varastot, autotallit, kesäkeittiöet, huvipuistot jne.).

Pilarin perustukset ovat helppoja asentaa ja edullisia.

Arvioiden mukaan tukipylväsperiaatteilla on melko vaikuttava luettelo etuja:

 1. Voidaan suunnitella, laskea ja rakentaa itsenäisesti ilman erikoislaitteiden ja asiantuntijoiden osallistumista.
 2. Voidaan järjestää käytännöllisesti katsoen millä tahansa maaperällä (lukuun ottamatta alueita, joissa talteenotto on mahdollinen tai pohjavesi on hyvin paikallaan).
 3. Ne voivat sijaita alueilla, joilla on havaittavissa eroja korkeudessa (ja jopa mäkien rinteillä).
 4. Älä vaadi valmistelevaa työtä maiseman kohdistamiseksi.
 5. Voidaan pystyttää mahdollisimman lyhyessä ajassa (pylväspohjan rakentamisen enimmäispituus on tyhjä 2 viikkoa).
 6. Ei tarvitse monimutkaista ja kallista vesitiivistystä.
 7. Rakenteen lujuus ja kestävyys (pystytetty työpohjapohjan teknologian tarkkaan noudattamiseen voi palvella yli puoli vuosisataa).
 8. Suhteelliset alhaiset kokonaiskustannukset.

Pylväspohjan vahvistaminen suoritetaan terästangoilla

Samanaikaisesti sarakkeiden perustuksiin on vain kaksi haittaa:

 1. Ei suunniteltu raskaille tiilitalleille ja monikerroksisille rakennuksille.
 2. Perusrakentaminen on suljettu pois.

Sarakepohjaiset lajit

Ennen kuin aloitat sarakkeen yksityiskohtaisen suunnittelun ja laskennan, sinun on päätettävä, mistä sivustosta, mistä ja mistä teknologiasta rakennus rakennetaan. Nämä tekijät määräävät materiaalin valinnan kantarakenteen pylväsperiaatteille ja niiden perustan syvyydelle.

Eri tapoja järjestää sarakkeen säätiö

Materiaalit säätiön rakentamiseen

Säätiöihin voidaan käyttää seuraavia materiaaleja:

 • teräsbetoni;
 • raunioista betoni;
 • lohkot;
 • tiili;
 • luonnonkivi;
 • puu;
 • putket: asbesti tai muovi.

Perusjärjestelyn ensimmäinen vaihe on merkintä.

Pohjan syvyys

Pylväspohjan syvyys määräytyy sen suunnittelun, rakenteen teknisten muuttujien ja maaperän geologisten ominaisuuksien perusteella rakennuspaikalla.

Hyvä neuvoja! Hiekkapohjaisella maaperällä, jossa pohjavesi on alle 1 metrin korkeudelle, pylväsperusta, jolla on laattarakenne, voi kestää tiilitalon.

Pylväsperustan syvyys on jaettu kolmeen päätyyppiin:

 1. Upotettu - syvyys, joka on maaperän jäädyttämisen alapuolella.
 2. Matala syvyys - syvyys 40-70 cm maanpinnasta.
 3. Ei-haudattu - sijaitsee maan pinnalla maanalaisen osan täydellisessä poissaolossa. Samanaikaisesti paikoissa, joissa pylväitä asennetaan, hedelmällinen kerros poistetaan maaperästä ja lisätään ei-metallista materiaalia.

Pylväspohjan järjestely 1500 mm: n syvyydessä

Tee-se-itse-sarake säätiö: Vaiheittainen ohje

Pilarivaraston rakentaminen omiin käsiisi edellyttää yksityiskohtaisia ​​ohjeita yksityiskohtaisimpana ja visuaalisena oppaana.

Yleensä tukipylväsrakenteen rakenne on tappien järjestelmä, jolla on pienin mahdollinen poikkileikkaus, joka sijaitsee kuorman keskityspisteissä: rakennuksen kulmissa, seinien leikkauspisteessä, tukipalkkien, laiturien ja uunin alla. Vapaasti seisovien kolonnien lukumäärän määrittämiseksi niiden välisen etäisyyden oletetaan olevan 1,5-2,5 m. Jotta perustuspilarit yhdistettäisiin yhteen rakenteeseen, niiden väliin tehdään grillaus.

Asennus puisen muottien sarakkeen alla

Nollamerkin yläpuolella olevien pylväiden korkeus on yksilöllinen ja riippuu grillauksen rakenteellisista ominaisuuksista.

Kolonnin säätiön laskeminen

Pylväspohjan rakentaminen alkaa laskemalla. Todennäköisesti itsenäisille laskutoimituksille tarvitaan ohjelma kuten "säätiö" tai jokin muu, joka löytyy Internetistä ja se on ladattavissa ilmaiseksi. Tällaisten ohjelmien kanssa tarvitaan seuraavat parametrit:

 1. Kellarin syvyys ja sen vahvistaminen.
 2. Tulevan rakenteen sijainti.

Kolmiulotteisessa ohjelmassa luodun runkorakenteen projekti sarakepohjaan

Teknologia, jolla rakennetaan säätiö, jossa on sarake tukee, vaatii lisäksi lisätietoja:

 1. Rakennuksen keskimääräinen paino, mukaan lukien sisustuksen ja sisustuksen paino.
 2. Koko säätiön kokonaispaino.
 3. Kausittainen kuorma (tuuli- ja lumipeite).
 4. Maaperän monimuotoisuus ja sen ominaisuudet.
 5. Maaperän jäädytys ja keskilämpötila talvikaudella.
 6. Pohjaveden esiintymistiheys ottaen huomioon sen kausivaihtelut.

Laskelmien tuloksena saadaan seuraavat arvot, jotka ovat välttämättömiä sarakepohjan rakentamiseksi:

 1. Pilarien vähimmäismäärä.
 2. Pilarien poikkipinta-ala ja niiden mitat.
 3. Pilarien kantavuuden koko.

Järjestelmä, jossa telamateriaalien vedeneristys tukipilareille

Pilari ei upotettu pohja

Usein käytetään usein pylvästynyttä, ei-vedenalaista pohjaa tukeille, jotka sijaitsevat 1,5 - 2,5 m: n askelilla. Tällaisia ​​säätöjä voidaan pystyttää viljelemättömillä ja heikosti murskaavilla mailla, kun taas rakennus (puinen tai paneelitalo, kylpy, liesi, laajennus tai kesäkeittiö) on pieni alue ja näin ollen pieni paino. Lisäksi, jos rakenne toteutetaan kalliorakenteisella, karkealla tai maaperän liikkumattomuudella, tämäntyyppinen säätö voidaan järjestää myös kooltaan riittävän suuren tukkipuun tai puun talon alle. On myös mahdollista rakentaa pohja haudattujen tukien päälle edellyttäen, että vetävän voiman vaikutus rakenteeseen vähenee. Tätä varten tukien alla oleva maaperä korvataan hiekkalaatalla.

Ei-haudattuja perustuksia voidaan pystyttää viljelemättömillä ja heikosti murskaavilla mailla.

Pilarien materiaalina on mahdollista käyttää betonia, butobetonia, hiekkaa betonia tai betonilohkoja, joiden koko ja hinnat ovat hyvin erilaisia. Useimmiten he kuitenkin käyttävät 20 x 20x40-kokoisia perustilohkoja. Tällaisen säätiön hinta sekä sen rakentamiseen tarvittavien lohkojen määrä voidaan laskea itsenäisesti tai "säätiön" online-laskimen avulla. Voit myös tehdä tiilien sarakkeen perustan omiin käsiisi, mutta on syytä huomata, että silikaatti- tai keraamisten tiilien käyttöä matalalla roiskeenkestävyydellä ei voida hyväksyä.

Puupalkin grillauksen kaavio

Valmisbetonivalmisteiden rakentamistyö voidaan jakaa useisiin päävaiheisiin:

 1. Tulevan rakennustyön asettelu, maaperän puhdistus, laitteen tyhjennyskerros ja vedenpitävyys.
 2. Tukien sijainnin määrittäminen pohjalle (betonilohkot 20x20x40). On parempi ostaa kaikki materiaalit etukäteen.
 3. Paikoituspaikkojen valmistelu. Laite on hiiltynyt tyyny jokaisen tuen alla.
 4. Tukien asennus, joista jokainen koostuu vähintään 4 lohkosta perusta 200x200x400. Koko säätiön hinta tämän edellytyksen perusteella pidetään erittäin helppoa. Sarakepohjan kannattimet (ohjeiden ja valokuvien mukaan) lohkoista 20x20x40 on sijoitettu kahteen riviin kädellään porrastetusti. Liitoksissa käytetään paksua laimentamatonta sementtilaastia, jolloin lohkojen avoin osa on viimeisteltävä kipsillä.
 5. Pohjarakenteiden pakollinen vedenpitävyys talon risteyksestä bitumimastilla, katehuopilla, tervalla tai lasieristyksellä.

Betonin tukipylvään järjestely

Hyvä neuvoja! Joskus (esimerkiksi kylmäpuun pylväspohjan asennuksen tapauksessa) tuet voivat olla myös puuta - tungosta tai männystä, joiden läpimitta on 20-30 cm ja jotka on kyllästetty tervalla tai käytetyillä öljyillä. Tukin vakauden lisäämiseksi se upotetaan 10-15 cm: n betonikerroksen kerrokseen, joka kaadetaan aikaisemmin avattuun reikään.

Kun teet säätiön omilla käsilläsi 20x20x40-lohkosta, videoleikkeistä ja askel askeleelta ohjeet auttavat sinua ymmärtämään työn tekniikkaa, käymään prosessissa ja arvioimaan entistä tarkemmin taloudellisia kustannuksia.

Sarakepohjan rakentaminen omilla käsillä

Matala pylväsperusta

Matala perusta on yksi sarakkeen suosituimmista lajikkeista. Laitteen vaatimat keinot ja ponnistelut ovat vähäiset, ja kehystyyppisten rakennusten käyttöalue on hyvin laaja.

Kehyksen tai vaalean kylpyyn perustuen ne käyttävät usein pylväspohjaa käyttäen putkia betonielementin muottiin. Koska teräsbetonipylväs kattaa koko kuorman, putkien materiaalilla ei ole erityistä merkitystä: sekä muovi- että asbestiputket, joita tavallisesti käytetään viemäriverkostoihin, ovat sopivia.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Valssattujen materiaalien pohjamaalaus. Vedenpitävien töiden toteutus säätiöön erilaisilla rullatuilla materiaaleilla: yksityiskohtaiset ohjeet.

Putken halkaisija riippuu kuormituksesta. Kevyille rakennuksille, kuten kaivoksille tai pidennyksille, riittää 10 cm, tiloihin tehdyistä rakennuksista tarvitaan 25-30 cm putkia. Lopulta putken halkaisija määrittelee betonin määrän. 10 metrin halkaisijaltaan 10 metrin halkaisijalta vaaditaan 0,1 m 3 betonia, 20 cm: n putki vaatii 0,5 kuutiometriä ja 30 cm vaativat 1 kuutiometri. Laskenta tehdään ottaen huomioon betonipohjainen tyyny.

Vaiheittainen järjestelmä pilarin perustuksen rakentamiseksi

Asbestiputkien laitekokonaisuuden perustaminen omilla käsillään (prosessi videosta löytyy Internetistä) on yleisesti ottaen seuraava:

 • rakennuspaikan valmistelu - jätteiden keräys, vieraiden esineiden poistaminen, turpeen poisto ja tasoitus. Tulevan rakennuksen, kulmien, sisäseinien ja niiden leikkausten kehän merkitseminen. Säätiön tukien asennuskohteet on merkitty tapilla;
 • sitten maahan tehdään reikäpora käsiporalla. Kaivon syvyyden tulisi olla 20 cm enemmän kuin laskettu: hiekkapyyhkimen laite;
 • hiekkasäkkilaite, jossa on pakollinen tamping ja vedenpoisto hiekalla. Veden lopullisen imeytymisen jälkeen aluslaattaan on kiinnitettävä kateaineita, jotta kosteus ei pääse jättämään betoniseosta;
 • Putkien asentaminen kaivoihin, joiden korkeus on vähintään 10 cm. Tasojen tasoittaminen tasoilla ja kiinnittäminen kuoppiin puupalkin avulla. Jos pohjavedet ovat lähellä pintaa, putken on oltava kaatamalla bitumiin mastattavaa maaperän tasoa vedenpitäviksi;

Kaivamaan reikiä käytä erityisporaa pylväät.

 • putken pohja kaadetaan 40-50 cm: iin varovasti vaurioituneella betoni-sora-seoksella (1 osa sementistä ja 2 osaa hiekkaa, laimennetaan vedellä nestemäiseksi taikina yhdistettynä 2 osaan hienohiekkaa). Välittömästi kaatamisen jälkeen putki nostetaan korkeuteen 15-20 cm ja jätetään tähän asentoon, kunnes sementti on kokonaan asetettu. Tämä on välttämätöntä luoda perusta, joka kestää ruiskutuksen maaperän kasaantumisen aikana.
 • betonin kovettumisen jälkeen putki on eristettävä ulkopuolelta kattopyyhkeellä ja peitettävä hiekalla vaiheittaisella sadetuksella ja tampingilla;

Hyvä neuvoja! Työn aikana putkien asennus on määräajoin tarkastettava tasolla.

 • Putkilinja asetetaan putkistoon, minkä jälkeen putkilinja putoaa betonilla;
 • betonin viimeisen kiinteytymisen jälkeen - 2-3 viikon kuluttua - jatka rakentamista. On lisättävä, että olisi hyödyllistä säätää pohja polymeeri- tai bitumiratkaisuilla.

Tee konkreettinen grillata omilla käsilläsi

Saman järjestelmän mukaan on mahdollista asentaa pylväspohja muoviputkista käsin. Videot ja valokuvat auttavat sinua navigoimaan työnkulun monimutkaisuus yleensä yksinkertaisin.

Pylväspohja, jossa grillata

Rostverk on razdolok- ja vantepalkkien järjestelmä. Se vahvistaa jäykkää perustusta, pois lukien sen siirtyminen vaakatasossa tai koko rakenteen kaatuminen. Grillin läsnä ollessa rakenteen kuormitus jakautuu tasaisesti kaikkiin asennettuihin pylväsporteisiin, minkä seurauksena vakautta ja tuhoutumiskestävyys lisääntyy.

Prosessin ymmärtämisen helpottamiseksi kuvataan vaiheittaiset tarpeet.

Kolonnin perustuksen sovittaminen grillattavalla

Tukien valmistelu ja asennus:

 • Joka tapauksessa perustuksen rakentamisen valmisteluvaihe on rakennuspaikka. Jätteiden poistamisen jälkeen jne. tulevan pohjan kehällä, turpeen ja maaperän ylempi kerros poistetaan;
 • tukeille on syytä kaivaa 20 cm syvyyksiä enemmän kuin maaperän jäädytys. Kaivon leveyden tulee olla 40 cm enemmän kuin seinän leveys, koska kummallakin puolella ne lisäävät 20 cm: n muotoa ja tukia;
 • Jokaisen kuopan pohjaan he tekevät vuotoista vettä ja hyvin särkynyttä hiekkakivestä valmistettua kivi-seosta, jonka korkeus on 20 cm.

Vahvikkeen runko sijoitetaan kaivettuun reikään, jonka pohjalla on hiekkamaljakko

 • muovikotelot kootaan 20 mm: n levyiltä;

Hyvä neuvoja! Jos kaivojen seinät eivät romahta ja ovat kuivia, on mahdollista peittää ne vain polyeteenillä ja irrottaa muottipesästä.

 • kaivoihin asennetut muottipesät on kostutettava perusteellisesti estääkseen kosteuden imeytymisen sementtilaastista ja helpottavat poistamista;
 • muottien asentamisen jälkeen raudoituskehys sijoitetaan kaivoihin. Kehys kootaan erikseen halkaisijaltaan 10-14 mm: n sauvasta. Tangojen pituus valitaan siten, että betonin ja niiden päiden kiinteytyminen työntyy 30-40 cm maanpinnan yläpuolelle;
 • betoniseos kaadetaan jatkuvasti, kerroksittain 20 - 30 cm, tasoittaen värähtelijällä ilmakuplien muodostumisen välttämiseksi;
 • muotti poistetaan 3-4 vuorokauden kuluttua, tukien pinta käsitellään millä tahansa sopivalla vedeneristysseoksella ja loput kaivo peitetään hiekalla. Ennen täyttämistä on myös mahdollista lämmittää pohja ekstrudoitu polystyreeni vaahto.

Kun muotti on irrotettu, betonituotteen pinta on käsiteltävä vedeneristysyhdisteellä.

Laitehuopa:

Grillit voidaan asentaa kahdella tavalla: aseta se maahan tai nousee sen pinnan yläpuolelle. Toisen menetelmän etuna on panostusvoimien vaikutusten eliminointi:

 1. Muottien asennus. Muotti on muodostettu jatkuvasti kaikilla pohjan kehällä.
 2. Työkalun pohjan täyttäminen hiekalla ja vuoraus polyeteenillä.
 3. Vahvikehikon kokoaminen ja asentaminen halkaisijaltaan 12-14 mm olevasta sauvasta.
 4. Kertakäyttöinen grillatahna betonilla ilman poistoa liuoksesta värähtelijällä.
 5. Muottien poistaminen betonin asettamisen jälkeen ja hiekan puhdistaminen grillauksen alta.

Kaavakuva teräsbetonikannen grillaus

Kolonnin säätiön laitteiden töiden kustannukset

Pylväsperustan kokonaiskustannukset koostuvat materiaalikustannusten summasta ja varsinaisen työn kustannuksista. Useimmissa tapauksissa se on huomattavasti alhaisempi kuin muiden tyyppisten säätiöiden kustannukset, koska lähes kaikki pylväsperustat voidaan rakentaa omin käsin. Internetissä olevat videot ja valokuvat, ohjeet ja käsikirjat ovat yleensä halpoja tai ilmaisia.

Useimpien pylväsperustaisten tyyppien kustannusten laskeminen voidaan tehdä itsenäisesti käyttäen erityisiä online-laskimia tai ohjelmia. Monet niistä ovat melko helposti Internetissä ilmaiseksi ja niillä on intuitiivinen käyttöliittymä.