Mikä on hirsitalon paras perusta?

Hirsitalon perustan pitäisi antaa puurakennukselle luotettava ja kestävä tuki ja samalla estää maaperän kielteisten vaikutusten tunkeutuminen. Puuhuoneelle on tärkeää, että hirsitalon säätiön koko ei ylitä rakennuksen kehää (se on taloudellisesti kannattamatonta). Hirsitalon alapuolella olevien tukkien ulkoneminen voi aiheuttaa seinille odottamattomia stressikeskittymiä, jotka johtavat talon tukirakenteiden tuhoutumiseen, joten tukipohjan optimaalinen koko on tärkeä. Päättää vielä, mikä säätiö on parempi hirsitaloon.

Lokin lokki

Hirsitalo on talon seinä, joka on valmistettu tukevista tukkeista. Puuhuoneen kulmissa lokit liitetään ns. Kruunuihin. Lokien alaosassa puun osa leikataan lokin poikittaisen halkaisijan leveydellä. Talon kulmissa olevat puiset elementit muodostavat lukitusjärjestelmiä, jotka eivät tarvitse lisävahvistusta. Tämä vahvistaa suositun ilmaisun - rakentaa talon ilman yhtä kynsiä.

Tällaisia ​​taloja on useimmiten rakennettu alueille, joilla puutavara on kuluttajien saatavilla edulliseen hintaan. Tällaisia ​​paikkoja ovat Keski-, Itä-Siperia ja Kaukoidässä. Vaikka onkin syytä huomata, että massiivipuisten elementtien rakentamisen suosio on lisääntynyt laajalti kaikilla maamme alueilla.

Pieni ominaispaino, erinomaiset lämmöneristysominaisuudet, kestävyys ja puun ympäristöystävällisyys ovat kiistämättömiä etuja verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin.

Hirsitalon perustatyypit

Hirsitalojen perustukset voivat olla täysin erilaisia. Se riippuu pitkälti maaperän koostumuksesta, maaperän jäädytyksen syvyydestä, pohjaveden pinnasta ja rakennuksen painosta. Siksi hirsitalon perusta voi olla seuraavan tyyppinen:

 • vyö;
 • columnar;
 • kasa;
 • kasa ja ruuvi;
 • laatta;
 • Yhdistetty.

Ennen kuin lopul- la valitset talon pohjan rakenteen, on hyvä kuunnella naapuritalojen omistajien neuvoja. Jos kehys on ollut yli kymmenen vuotta ilman erityisiä tapahtumia, sinun on tarkasteltava tarkemmin sitä, mitä ja miten sen perusta on tehty.

nauha

Kehyksen nauhaosasto on yleisin tukirakenne. Pohja puutalossa, jossa on tiheä maaperä ja alhainen maaperän jäädytys tehdään usein matalasti syvällä.

Matala perustus runkoon

Kaaviossa näkyy monoliittisen nauhan leveys 300 mm. Tämä indikaattori on suoraan sidottu tukkien keskimääräiseen halkaisijaan, josta talon seinät on pystytettävä. Jos valmisteilla on halkaisijaltaan 420 mm valmistettuja lokeroita, monoliitin leveyden on oltava vähintään 450 mm. Laitteen matala perustus hirsitalolle omilla kädillä on helposti saatavilla ihmisille, joilla on vähäinen rakentaminen kokemus.

Puuhuoneen kellarikerroksen syvyyden tulisi olla suurempi kuin maaperän jäädyttämisen paksuus. Jos maa jäätyy 100 mm: iin, pohja on uponnut 200 mm: iin.

Hirsitalon betonipohjan syvyyden normit liittyvät suoraan rakenteen korkeuteen (rakenteen paino).

Laitteen nauhanauha on seuraava:

 1. Rakennustyömaalla tehdään merkintä, kiinnittämällä se tappiin ja johtoon.
 2. He tekevät maanrakennustöitä - kaivaa kaivannot talon ympärille ja sisäisten kantavien seinien alle.
 3. Asenna puisten kilpien muotti.
 4. Suojukset on vahvistettu välikkeillä kiiloilla. Suojausten rinnakkaisten rivien välissä on puukappaleita.
 5. Sisäpuoliset suojukset on peitetty vedeneristyslevyillä (kateaine, muovikalvo tai muu materiaali).
 6. Hiekkaa kaadetaan kaivannon pohjaan, joka on tamped alas 200 mm paksu tyyny.
 7. Muotti on asetettu vahvistettu runko. Kehys on valmistettu 4 pituussuuntaisesta tankoisesta profiilista, joiden halkaisija on 8 mm - 12 mm.
 8. Pituussuuntainen vahvistus kiinnittää lyhyet sauvat, joka sitoo viiran yhdeksi rakenteeksi. Joissakin tapauksissa käytetään sähköhitsausta.
 9. Muotti on kaadettu betoniliuosta.
 10. Kun betoni on asetettu, muotti on purettu. Hirsitalon perusta on valmis jatkamaan työtä.

Betoni on parasta tehdä kesällä. Meidän on odotettava, että betoni saa alkuperäisen kantavuutensa 28-30 päivän kuluttua kaatamisesta.

Hirsitalon kaistaleet

Kuva osoittaa, että monoliittisella nauhalla tuotteet valmistettiin 1,5 - 2 m: n välein, mikä tuottaa maan luonnollisen tuuletuksen, mikä estää kosteuden kertymisen kellarissa.

columnar

Puuportaan pylvästukien laite on valmistettu säästämään säätiön kulutustarvikkeita. Pilarin tuet, jotka on rakennettu luonnonkivestä, tiilestä, monoliittisista betonipilarista. Yksi parhaista vaihtoehdoista on asbestisementtiputkien lohkon perusta. Tällaisia ​​tukia kutsutaan myös kyllästetyiksi paaluiksi.

Asbestiputkien perustukset perustuvat seuraavasti:

 1. Rakennussuunnitelma siirretään rakennustyömaalle, jossa huomioidaan tukien sijainti.
 2. Merkittyjen pisteiden porausreiät. Jos louhinta tehdään 2,5 m: n syvyyteen, se tehdään manuaalisella porakoneella. Syvempi kaivaus tehdään mekaanisesti.
 3. Kaivojen pohja on peitetty hiekka- ja sora-kerroksella 200 mm. Joukkopyyhkäinen on täynnä tiheää tilaa.
 4. Asbestiputket lasketaan kaivoon.
 5. Neulotut tai hitsatut runkorakenteet sijoitetaan putkiin.
 6. Putket täytetään nestemäisellä betoniliuoksella (tavallisesti käytetään betonia M 300).
 7. Pystysuuntaiset lujitustyypit liittyvät grillatukseen. Jos grilli-valjaat koostuvat metalliprofiilista (yleensä kanavaa käytetään hyllyjen kanssa), vahvistus hitsataan grilliin.
 8. Grilli on asetettu puinen palkki tai lauta. Sitten rakenna hirret seinät.
Laying lokit tiilipylväät

Tyypillisesti pistokkeet asennetaan 3 m: n välein. Jos laakerin seinämän pituus on yli 12 m, tukien määrän tulisi olla vähintään 6 kpl.

nukka

Heikoilla mailla on puutalo pystytetty paalusäätiöön. Vahvistettu betonipilareiden asentaminen paalun asennukseen. Pallojen pituus lasketaan siten, että pätkä päätyy tiheään maakerroksiin vähintään 300 mm: n syvyyteen.

Puuhuone tukkipäällysteistä teräsbetonista

Piles voidaan vahvistaa ja metalli. Maaperän heikkojen kerrosten kautta kulkevat kannat tukevat voimakkaasti ympäröivää maata. Palo-pohjaisten ominaisuuksien ansiosta on mahdollista rakentaa taloja 2 - 3 kerrosta olevista lokeista.

Vahvistettu betonipalkkeihin tai monoliittiseen nauhaan sidotut paalut. Pallojen maaosa on vedenpitävä. Vedeneristys on yleensä järjestetty kateaineista bitumimateriaalilla.

Kehyksen alle oleva tila on peitetty profiililattiat, tiilimuuraus tai muu materiaali. Muista järjestää tuuletusaukot korkin vuoraukseen.

Vahvistettu betonipilarien asennus tekniikka

Piles asennetaan erikoistuneiden asennusten (vasarat) avulla. Ajoprosessi on jaettu kahteen vaiheeseen:

 • paalun valmistelu asennettavaksi;
 • tuki estää.
Asennuksen valmistelu asennettavaksi

Jos otetaan huomioon, että vakiorakenteinen 12 m pituinen teräsbetoni on painoltaan noin 4 tonnia, sen toimittaminen asennuspaikkaan tapahtuu pyörillä tai telaketjulla. Merkitse paikalleen poraa reikä - kirjoitettu hyvin. Pilarin pää vedetään reikään. Erityinen nostotuki ja asetettu tiukasti pystysuoraan asentoon.

Pile ajaminen

Laakereita ajetaan vasaralla, joka on varustettu dieselmoottorilla tai hydraulisella voimalaitteella.

Pallon epäonnistuminen voi ilmetä. Tämä tulee maaperän voimakkaasta jyrkästä tiivistymisestä. Tuki antaa "lepoa". Porausta jatketaan, kunnes projektin syvyys on täysin saavutettu.

Pile ruuvi

Ruuvipallot ovat yhä suosittuja kehittäjien keskuudessa. Kierrä paalut kiinni sekä manuaalisesti että mekaanisesti. Ruuvatuilla on useita etuja verrattuna muuntyyppisiin puutaloihin:

 • paalujen asennus ei riipu vuoden ajasta, koska märkiä prosesseja ei ole;
 • kasakenttä syntyy lyhyessä ajassa;
 • Paloja, joiden pituus on enintään 2,5 m, halkaisijaltaan jopa 108 mm, eivät vaadi koneellisia asennuksia ja ne on asennettu käsin.
Kierrä ruuvit paikoilleen

Perinteisesti hirsitalon paalun ja ruuvin alustan asentamiseen käytetään tunkkeja, jotka soveltuvat manuaaliseen asennukseen. Ruuvitukien asennus on seuraava:

 1. Ylimääräiset reiät tehdään käsiporakoneella (ei syvemmälle kuin 300 mm).
 2. Työnnä ruuvi reikään.
 3. Asennustukea hoitaa 3 hengen brigataali. Kaksi työntekijää pyörittää paalua akselinsa ympäri varret (metalliputket), jotka on työnnetty tukivarren kärjen aukkoihin.
 4. Kolmas työntekijä ohjaa paalin pystytasoa.
 5. Asennetut paalut leikataan hankaavalla pyörällä yhteen tasoon.
 6. Metallipaneelit on hitsattu tynnyreiden yläpäähän.
 7. Tee paaluista valjaat kanavalta.
 8. On grillage stack puuta.
 9. Valmis-pohjaisesti rakentaa hirsirakenteita.

laatta

Puutaloon perustuva betonilaatan muoto on erittäin heikko maaperä. Tällainen säätiö edellyttää suuria määriä betonia ja raudoitusta:

 1. Sivusto on täynnä raunioita. Sitten järjestää hiekkasyyny.
 2. Tuhattua hiekkapäällystyskehystä, joka on valmistettu metallista vahvistusta.
 3. Estorata on sijoitettu alueen kehän ympärille niin, että nestemäinen betoni ei pääse ulos pohjasta.
 4. Koko sivusto on kaadettu betoniliuosta.
 5. 28 päivän jälkeen pohja on valmis hirsitalon rakentamiseen.

Yhdistetty

Hirsitalon rakentaminen rinteelle aiheuttaa paljon haittaa. Ulospääsy tästä asemasta voi olla yhdistetyn tyyppinen säätölaite. Vahvistettu betonilaatta on tuettu paalupohjalla tai nauhalla porrastetulla pohjalla sivuille rinteessä.

Järven kylpyläperusta

Jokaiseen kotiin tarvitset säätiön, olkoon se raskas betonirakennus tai puun talo. Hirsitalon vankka perustus ei saa jakaa kuormaa tasaisesti maahan, kutistaa eikä palata pitkään, vaan myös suojata talon seinät kosteudelta, kylmiltä siltoilta ja muilta ulkoisilta negatiivisilta tekijöiltä. Suojelun asteen valintaperusteisiin vaikuttavat maaperän ominaisuudet ja rakennuksen paino. Puurakenteiden suosituimman nauhatyyppisen tukikohdan lisäksi perustetut pilarin ja paalun perustukset.

Pilarin tukikohta logille

Hirsitalojen perustatyypit

 1. Hirsitalon nauhan perustus on talon temppeli, joka on haudattu maahan. Suoritusmenetelmän mukaan on syvälle haudattuja rakenteita ja pinnallisia. Pohjakerroksen perustukset perustetaan raskaille rakennuksille, joissa kellarihuone voidaan varustaa. Tämän tyyppisen pohjan sijoittaminen tulisi tapahtua vähintään 20-30 cm: n syvyydessä alle maaperän jäädyttämisen alueella.
 2. Kevyille ja pienille rakennuksille asetetaan hienorakeinen nauha-pohja (pintatyyppi) - puutarhatalot, kylpytilat, työpajat, hirsitalon perusta jne. Tällaisen pohjan nauhan korkeus - enintään 70 cm.
 3. Sarakepohjaa pidetään taloudellisimpana ja helppona asennettavana. Pylväsetiketit on asennettu kevyisiin puu- tai kehysrakennuksiin, ja hirsitalon asentaminen pylvästyyppiseen perustukseen koostuu betonipylväiden kaatamisesta, talon tiilestä tai lohkotukista, jotka on suunniteltu talon painon maksimaaliseen kuormitukseen ja jotka edistävät samaa jakamista kaikkien sarakkeiden kohdalla.
Ribbon säätiö tukipohjalla

Saraketjut asennetaan talon kehän ympärille ja sen keskiosaan sekä kulmiin kantavien seinien risteyksissä tai suurimmalla kuormituksella olevilla alueilla. Koska hirsitalon nauhan perustus ei välttämättä ole sopiva ratkaisu, pylvästalon perustukset ovat samanlaiset kuin mitä tahansa maaperää, ja niitä käytetään usein yksittäisissä rakenteissa.

Pylväiden alapäähän hirsitalon tai pieni talo, joka on 6 x 10 metriä, on upotettu 1,5-2 metrillä. Koska suojaamaton tila pysyy aina tämän tyyppisen perustuksen alla, se on yleensä suljettu koristeellisilla rakennusmateriaaleilla, joissa on eristyskerros. Jos hirsitalo on värikäs pinta, niin kellarin väärä paneeli vastaa rakennuksen ulkoa. Eli on parasta valita seinälevy tai sivuraide kiven tai puun rakenne.

False-paneeli tukipylvään alla

Pylväspohjan tärkein etu nauhakannen yli on kellarikerroksen puuttuminen ja rakennusmahdollisuus seuraavista materiaaleista: teräsbetonipallot, metalliset, asbestisementti- tai muoviputket, puupalkit, ruuvipallot.

Pylväsruuvin säätiö on laajalti levinnyt johtuen alhaisista kustannuksista ja rakenteiden helppoudesta sekä ominaisuuksista, kuten:

 1. Nopea peruskokoonpano;
 2. Paalujen asentaminen suolla tai erittäin kostutetulla maaperällä on mahdollista;
 3. Ei ole tarpeen tasata pohja vaakasuoraan ja odota 4 viikkoa, jotta betoni kovettuisi;
 4. Koko kauden työ ja hyvä kunnossapitosuunnittelu.
Kasa ja ruuvi pohja kaatumisen alla

Nauhapohja - optimaalinen ratkaisu hirsirakennukseen säätiöön: laatu ja luotettavuus vastaavat rakennuskustannuksia. Hirsitalon matalan pohjan rakentamisen aikana nauha voidaan upottaa 45 - 75 cm: iin maaperän tyypistä riippuen. Hirsitalon talon pienet kausittaiset liikkeet eivät ole kauheita, sillä hirsirakenteilla on liikkumavaraa rakenteiden ja elementtien välillä.

Ainoa rakentamisen monimutkainen edellytys on tarve eristää maaperän yläkerros, jotta jäätymisriski voidaan periaatteessa minimoida. Mutta toisaalta tällainen lämpöeristys sallii sinun tehdä ilman lattiaeristystä. Mutta ennen hirsitalon käyttöönottoa on tarpeen tutkia pohjaa, selvittää pohjaveden taso alueella, laskea kuorman suuruus säätiössä ja määrittää rakennustyyppi.

Hakkuiden ja maametallien perusteet

Tärkeintä on, että rakennustyömaalla tulee olla sileä ja puhdas, mieluiten hieman kaltevuus, jotta sateen ja sulaveden virtaus talon alla. Jos ei ole luonnollista kaltevuutta, se voidaan tehdä keinotekoisesti tai kuivatusjärjestelmä voidaan varustaa talon ympärillä.

Merkitse alue teräspalkkien ja rakennusjohdon avulla. Ensin sinun on kiinnitettävä johto kiinnikkeeseen ja käytä sitten tasoa valitaksesi suoran akselin alustan lähtöpaikalle. Seuraavaksi asennamme maahan kaksi maahan kiinnitettyä lujitusta, jonka leveys riippuu asennuspaikasta. Laitamme laudat 1,5 - 2,0 m etäisyydelle rakennuksen edestä.

Seuraava askel on poistaa maali ja tasata rakennuspaikka. Sitten, noudattamalla projektin asettamaa säätiöjärjestelmää, sovelletaan tulevaisuuden säätiön muotoa kentällä. Merkintä tehdään talon ympärysmitan ympärillä ja se kiinnitetään estämällä lujituksen tangot kulmissa. Tällä tavoin pohjan ulkoreunat on merkitty. Sisäreunojen merkitsemiseksi mitataan haluttu leveys ulomman reunuksen kohdalta ja samalla tavalla ajetaan venytetyllä johteella varustetut tangot. Jotta hirsitalon perustukset voitaisiin rakentaa, sinun täytyy kaivaa kaivanto tai kaivo, riippuen projektista ja säätiön tyypistä. Kaivannon kaivaminen on paljon halvempaa, mutta voit varustaa kellarikerroksessa talon, jossa on kaivo.

Kaivannon tai kaivannon pohja on kohdakkain maan ylemmässä horisontissa, voit hallita tason sovittamista. Maanviljelytilavuuden laskemiseksi sinun on kerrottava kaivon sivut ja syvyys.

Jotta rakennuksen kuormituksen vähentä mistä tahansa rakenteesta peräisin oleva puoli, kerrostetaan 20-30 cm: n kerros uunin tai kaivannon pohjalle. Hiekka kostutetaan ja tiivistetään ja tyynyn ylempi horisontti voidaan tasata esijännitetyllä johdolla. Hiekkapuhallus lasketaan samalla tavalla kuin maanrakennusten tilavuus.

Säätiön kaivanto

Kaivannon valmistuttua voit asentaa muotin, joka voi olla irrotettava tai irrotettava. Materiaali muottien järjestelyyn: monikerroksinen vaneri, levyt, lastulevy, kuitulevy, OSB, liuskekivi, aaltopahvi, levy, jne. Levyllä on perinteinen rakennusmateriaalina useita etuja: sileä pinta, jonka avulla pystyt helposti ja nopeasti purkamaan muotit (levyt eivät tartu betoniin), korttien uudelleenkäyttöä levystä. Myös jalustan viimeistelyssä sileä pinta jää jäljelle muotin purkamisen jälkeen, mikä vaatii vähemmän laastin kulutusta tasaamiseen.

Muottipaneelit on liitetty päihin itsepuristusruuveilla tai ulkopuolelta (jos kaivon leveys mahdollistaa) suluissa. Kokoonpano lopussa mahdollistaa ratkaisun vuotamisen minimoimisen maassa olevien levyjen välillä. Muottien sivut ja yläosa on kiinnitetty tukijalkojen päälle. Jotta vältytään liuokselta liottamasta muottipaneeleihin ja helpottamaan rakenteen purkamista, on suositeltavaa peittää levyn pinnat paksulla polyeteenillä, lasikuitupaperilla tai kattopuhalluksella. Maanpinnan yläpuolella, muottien pitäisi nousta korkeuteen 40-50 cm.

Höylätty lankku

Materiaalikaavion täyttö betonilla

Betonipohjan rakenteellisen lujuuden lisäämiseksi nauhan runko on vahvistettava. Tätä tarkoitusta varten esivalmistettu vahvike runko asetetaan muottiin. Myös runko voidaan asentaa pinnalle, mutta jos talo on suuri, kiinteä runko on vaikea laskea kaivantoon. Betonin raudoitus, joka liittyy tiettyyn kuvioon, auttaa tasaisesti jakamaan kuormituksen säätöön, mikä vuorostaan ​​kasvattaa pohjan ja rakennuksen toiminnan kestoa.

Ankkuri on kokonaan upotettava liuokseen metallisen korroosion estämiseksi. Tätä varten alarunkoa ei ole asetettu kaivannon pohjalle, mutta erityisellä metallilla tai muovilla tukee 5-6 cm korkea (puuta ei voida käyttää). Ankkuri on neulottu aaltopahvista, joiden halkaisija on 10-14 mm (pituussuuntaiset rivit) ja 6-8 mm halkaisijaltaan tasaiset sauvat (pysty- ja poikittaisliitoksille). Vahvistetut alemmat rivit voidaan myös nostaa kahdelle riville asetetulle tiilille.

On suositeltavaa tehdä mahdollisimman vähän yhteyksiä, ja ne paikat, jotka on kytkettävä, on sidottava pehmeällä neulelangalla, mutta ei hitsattuja - hitsaaminen maaperän paineen ja talon painon vuoksi voi räjähtää, mikä heikentää rakennetta. Ristisillat on neulottu 40-50 cm: n askeleella, pituussuuntaiset rivit asetetaan 20-30 cm: n askelin (nauhan leveydestä riippuen).

Vahvistushäkkeen asettamisen ja kiinnittymisen jälkeen älä unohda tehdä teknisiä reikiä muottipesään, joka on tarkoitettu erilaisiin käyttötarkoituksiin - ilmanvaihto, jätevesi, kaapelit. Tätä tarkoitusta varten muoviputkien leikkaus, jonka halkaisija on suurempi kuin tuleva putki, asetetaan muottipesään. Myös jos pohja on paalua, on huolehdittava sen tuuletuksesta: putkesta, jonka halkaisija on 10-12 cm, asetetaan kellariosaan ja suljetaan tilapäisesti liuoksen sisäänpääsystä.

Kaatamalla betoniin perustuva kaivanto


On suositeltavaa kaataa betonia kerralla, joten on välttämätöntä antaa runsaasti betonia. Tämä voidaan tehdä betonisekoittimen avulla tai vuokrata automaatti. Myös syvyysvärähtelijä on hyödyllinen - betonin tiivistämiseen kaatamisen aikana. Pienellä määrällä konkreettista työtä voit tehdä manuaalisen silmukoinnin.

Laasti valmistetaan sementtiasteesta M 250 - M 400 ja puhdistetusta (tai jokiveden) hiekasta. Tarvitset myös murskattua kiveä tai soraa betonin täyteaineena. Liuoksen mittasuhteet: 1: 3: 3 (sementti - hiekka - murskattu kivi). Vesi kuivaa seos suljiksi, jotta saatiin liuoksen paksu ja viskoosi sakeus.

Betoniliuos on kaadettava muottiin hitaasti ja kerroksittain (kerrospaksuus - enintään 30 cm) niin, että ilma ei kerääntyy ruuhka-aukkoihin ja on aika mennä ulos. Jokainen kerros on tiivistettävä värähtelijällä tai käsin. Jotta laasti täyttäisi tiukasti koko maton pinnan, sen seinät on tapettava betonin kaatamisen yhteydessä.

Valmis hirsitalo nauhan säätiössä

Jotta laastin kerrokset eivät pääse kovettumaan betoniin ja kovettuisi, ne on kaadettava mahdollisimman lyhyellä aikavälillä. Jotta betonin nauhan ylempi kerros ei pääse romahtamaan, pohja on kasteltava vedellä ensimmäisten päivien ajan - 4-5 kertaa päivässä, ja kostutuksen jälkeen nauha on peitettävä polyeteenistä tai kattopyyhkeestä. Tällöin betonissa oleva pintajännitys poistetaan, mikä ilmenee lämpötilan ja kosteuden erossa pinnalla ja laastien sisällä, mikä voi aiheuttaa pohjan halkeilua.

Määritä hirsirakennuksen parhaita perustyyppejä

Puutalot ovat ympäristöystävällisiä ja kauniita. Lisäksi ne ovat myös melko kestäviä, jos niihin sovelletaan polttopuuta ja vastaavaa puun käsittelyä. Perusta on rakenteen perusta, puutalo ei ole poikkeus. Väärä valintaperuste aiheuttaa halkeamia, epätasaista kutistumista talossa, ulkonäkö aukkoja tukkien välillä ja jopa täydellinen tuhoaminen rakennuksen. Jotta hirsitalojen perusteet voitaisiin määrittää, on parasta tietää maaperä ja tulevan rakenteen ominaisuudet.

Tonttien rakentamisessa käytetään pääasiassa seuraavia syitä:

Jokaisella niistä on etuja ja haittoja. Jotta ymmärtäisit, mikä säätiö on parempi, sinun on arvioitava niiden ominaisuudet ja asennustavat.

Monoliittinen säätiö

Tämäntyyppinen pohja on monoliittinen teräsbetonilaatta ja se on kallein. Koska se toistaa maaperän kausittaista liikettä, sitä kutsutaan "kelluvaksi". Tästä johtuen se soveltuu lähes kaikkiin rakenteisiin riippumatta siitä, minkä tyyppinen maaperä on, ja pystyy kestämään kuormat. Ennen rakentamisen aloittamista on kuitenkin määritettävä pohjaveden taso, talon suunniteltu paino ja maaperä.

 1. Laitealusta alkaa puhdistaa paikkaa ja kaivaa matala kuoppaan (noin 20-30 cm).
 2. Sora hiekalla (10-20 cm pitkä) asetetaan syvennykseen, vedetään ja varovasti täytetään.
 3. Valmistellulla tavalla vedenpitävyys säilyy sisällä, suojaa levyä kosteudelta.
 4. Asenna sitten muotti.
 5. Seuraavaksi asennetaan terästangojen runko. Käytetään pääasiassa kaksi kerrosta vahvistusverkkoa, joiden paksuus on 12-16 mm. Kaikki tämä on kiinnitetty lanka. Valmistetaan päiden eristeet.
 6. Sen jälkeen jatka betonin massan kaatamista. Kehyksen alapuoli kaadetaan yhteen vaiheeseen, muutoin sen voima saattaa kärsiä. Betoni on tasaisesti jakautunut lujitustangojen väliin. Se saavuttaa voimaa 1,5 kuukauden sisällä täyttöhetkestä.

Sementtimerkki ei saisi olla M300: n alapuolella. Levyn paksuus riippuu rakennuksen suunnittelusta. Tontin talon rakentamiseen tarvitaan levyn paksuus 300 mm.

Joskus kokemattomat rakentajat käyttävät toisenlaista perustusta rakennusten laajennuksiin. Tämä on pohjimmiltaan väärin. Ei ole suositeltavaa yhdistää monoliittista alustaa muiden tyyppien kanssa. Maaperän kausiluonteisuus aiheuttaa hirsirakennuksen perustan siirtymisen ja jos alustan alapuolella on erilainen tyyppikanta, maansiirtymät aiheuttavat sen katon vinoutumisen.

Pilarin perusta

Tämä perusasetus on edullisin. Sitä ei voida käyttää epävakaan maaperän kasaantumiseen. Sopii talojen rakentamiseen pintoihin, joiden korkeusero on enintään 2 metriä.

Hirsitalon pylväät perustuvat pääasiassa kevyisiin runkorakenteisiin tai kuistioihin. Pilarit ovat tiilistä, puusta, asbestiputkista, betonista, kivestä tai raudoitetusta betonista. Voit ostaa valmiita betonilohkoja. Ne sijaitsevat rakennuksen kulmissa 1,5-2,5 metrin välein. Ja myös runko-telineiden ja seinien risteyksessä.

Ennen tällaisen kehyksen rakentamista olisi määritettävä maaperän jäädyttämisen syvyys.

Tällä riippuu välilehden sarakkeet. Riippuen huurteen tunkeutumisesta, se on 10-30 cm. Sisennykset ovat täynnä raunioita, ja muotti on asennettu. Vedenpitävässä muodossa polyeteenistä tai kateaineista. Oikean asennuksen ansiosta hirsitalon pylväspohja on vastustuskykyinen pakkaselle.

Strip-säätiö

Hiekkakivi, hiekka-kivinen tai sora-tyyppinen maaperä sopii hirsitalon nauhan perustukseen. Tällaisen säätiön rakentamiseen ei tarvita suurta kuoppia. Venäjän keskimmäiselle vyöhykkeelle sijoittamisen syvyys ei-kalliorakenteilla tulisi olla 60-80 cm ja kallistuvilla mailla - noin 1,5 metriä. Nauhan leveys on hieman suurempi kuin seinämän leveys ja noin 30-40 cm.

Nauhan pohja suljettuun muotoon muuttuu.

 1. Tällöin projektin mukaan ympyrän koko ympyrän ympärillä merkintä tehdään köysien avulla.
 2. Maan pintakerros poistetaan ja kaivanto on noin puolen metrin syvä. Kun pohjavesi on lähellä, se tehdään enemmän.
 3. Jokaisen seinän alla olevat oikukannet on vuorattu polyeteenikalvolla.
 4. Pesty karkea hiekka kaadetaan polyeteenin päähän, se kostutetaan vedellä ja rypytetään.
 5. Luodaan puinen muotti, johon on asennettu 10-12 mm: n halkaisijaltaan tangot, jotka on kiinnitetty johtoon siten, että muodostuu 30 senttimetriä olevia soluja.
 6. Valmistetaan murskattua kiveä, hiekkaa ja sementtiä betoniseos ja kaadetaan suhteessa 5: 3: 1. Seoksen jakautuminen tasaisesti raudoituksen välillä on sekoitettava lapion kanssa.
 7. Pohjan kuivaus kestää vähintään kuukausi. Kuivauksen välttämiseksi betoni peitetään märällä purkamisella. Ja kun sateet ovat, ne ovat suojattuja kosteudelta peittämällä polyetyleeniä.

Hirsitalon nauhan perustus on rakenteeltaan erittäin kätevä ja paljon taloudellisempi kuin monoliittinen.

Pile-ruuvi-pohja

Tällaisen säätiön asentaminen vie vähän aikaa, ja sitä voidaan soveltaa mihin tahansa maaperään, jopa löysällä. Piles on valmistettu korkealaatuisesta teräksestä korroosionestopinnoitteella. Rakenteilla on metalliputken ulkonäkö, jossa on terävä pää. Paksuus riippuu pohjan kuormituksesta. Materiaali valitaan jokaiselle erityiselle rakenteelle ja paalut joskus tehdään tilauksesta.

Hakkuutähteet ovat taloudellisia ja helppoja asentaa.

 1. Pallojen lukumäärän laskemisen jälkeen paalujen asennuspaikka määritetään. Sivuston tyhjentäminen ei ole välttämätöntä. Tämä säätö mahdollistaa asennuksen mihin tahansa maisemaan.
 2. Paalujen kiertymiseen tarkoitetuissa paikoissa tehdään uria. Sitten ruuvin periaatteen mukaan rakenteet ruuvataan käsin tai koneiden avulla. Pileillä on ruuvit ja terät, joiden kanssa ne ruuvataan maahan. Kun pään kärki koskettaa kovaa maaperää, prosessi katsotaan täydelliseksi.
 3. Tarvittavat paalut poistetaan ja betonia kaadetaan.

Säätiön avulla voit:

 • rakentaa säätiö heikkoon maahan;
 • rakentaa talon rinteeseen;
 • kun pohjavesi on lähellä pintaa.

Lohkojen perusta

Kaatoalustan lohkoperustan rakentaminen ei vie paljon aikaa. Valmislohkojen käyttö antaa etuna odottaa, että pohja kuivuu. Yleensä tämä prosessi kestää kahta tai useampaa viikkoa. Tämäntyyppisiä pohjia voidaan soveltaa lähes kaikentyyppiseen maaperään. Valmis lohkot toimitetaan oikein noudettuna lisävarusteina.

Lohkoperustan edut:

 • Pakkasvaste. Lohkoja voidaan käyttää alueilla, joilla on suuria lämpötilanvaihteluita johtuen siitä, että erityisiä lisäaineita sekoitetaan betoniin.
 • Hyvä vastustuskyky happamille maaperäille. Näin voit käyttää niitä ongelmallisissa maissa. Tätä varten lohkoihin sisältyy graniittikiveä, joka takaa tämän ominaisuuden.
 • Suuri valikoima kokoisia tuotteita. Valmistaja tarjoaa laajan valikoiman lohkokokoja. Suurten rakennusten ja pienikokoisten tuotteiden paino on 30 kg, ja ne voidaan asentaa ilman erikoislaitteita.

Pohjan rakentamisen prosessi:

 1. Aluksi on tarpeen kaivaa säätiön kuoppaan. Tee näin merkkijono tapilla ja nauhalla, vuokraamalla tekniikka.
 2. Valmista kaivon pohja. Jos kuopan pohjassa on tuntemattomia tiloja, on parempi tehdä hiekkalaatikko noin 15 cm ja sitten tamp.
 3. Molemmat pylväs- ja nauhatyöt perustuvat samaan muuraustekniikkaan.
 4. Ratkaisu valmistetaan ennen töitä. Säätiön vahvuus riippuu sen laadusta. Liuokseen ei voida lisätä vettä, koska se vähentää rakenteellisten elementtien tarttumista.
 5. Asennus tehdään muuraustyönä. Sen pitäisi olla erittäin huolellisesti täytettävä saumat ratkaisulla, jättämättä aukkoja. Saumojen paksuuden tulisi olla 10-15 mm.

tulokset

Minkälainen säätiö olisi suositeltava hirsitalolle?

Edellä olevasta voidaan tehdä seuraavat johtopäätökset:

 • Pylväsperusta ei sovi täydelliselle puutalolle. Se on tarkoitettu vain vaaleille puurakenteille pienellä alueella, kylvyssä, verannalla ja myös tuella kuistilla ja kahviloissa.
 • Nauhan upotettu pohja on suunniteltu monikerroksisille raskaille rakenteille ja se on tarpeeton hirsitaloille.
 • On selvää, että puutalon sopivimmat perusteet ovat matala-nauha ja paalunnahkat. Nämä perustuslajit ovat luotettavia ja kestäviä. Mikä on parempi riippuu sivustosi erityisistä geologisista olosuhteista.
 • Sinun ei pitäisi säästää geologisia tutkimuksia - niiden tulokset osoittavat, millainen säätiö sopii sivustoosi. Usein tämä tieto säästää jopa 50% säätiön kustannuksista ja mahdollistaa myös 100% varmuuden valittujen säätiöiden oikeellisuudesta.
 • Ribbon matala perustus on suosittu sen tehokkuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta. Sitä voidaan käyttää onnistuneesti pyöreiden tukkien taloon ja puutaloon heikosti kelautuvilla mailla tai lisäeristeellä.
 • Hihnapyörällä on melko korkeat kustannukset, se on melko uusi menetelmä ja sitä käytetään rakentamisessa harvemmin.

Jotta voitaisiin päättää, mitkä säätiöt ovat parempia kussakin yksittäisessä tapauksessa, on otettava huomioon kaikki tekijät, kuten rakennuksen pinta-ala ja paino, maaperän luonne, asuinalue jne.

Kuinka valitaan hirsitalon säätiön tyyppi ja koko 6x6 m

Hirsitalon säätiön suunnittelu tarkoittaa keinoa päättää mallin suunnittelusta ja säätiön koosta. Puutalolle ei ole järkevää rakentaa massiivista monoliittia, mutta on äärimmäisen vaarallista yliarvioida tukirakenteen mahdollisuudet. On tärkeää päättää, minkälainen säätiö valitsee ja antaa riittävän turvamarginaalin, mutta sinun on mentävä läpi lukuisia valmistelevia vaiheita.

Valmistelutyöt

6x6-hirsitalon perusta ei edellytä tavanomaisen valmistelutyön koko kompleksin toteuttamista, varsinkin jos valitaan matala syvyys tukityyppi. Tyypillisesti tämän koon kodeissa ei ole merkittävää massaa, varsinkin jos ne ovat puusta valmistettuja. Puumateriaalin tiheys voi vaihdella välillä 500 - 1300 kg / cm3, mikä huippu on verrattavissa kevytbetonin tiheyteen. Jos geologisia tutkimuksia on jo tehty paikan päällä, raportista saatuja tietoja voidaan käyttää laskemaan hirsitalon kantavuus.

Matalojen pohjarakenteiden osalta pohjaveden pinnan ja maaperän jäädytyksen syvyydet eivät ole olennaisia. Näitä tietoja tarvitaan enemmän, jotta voidaan määrittää sopiva tukityyppi.

Sivuston jakautuminen olisi tehtävä vain suunnittelun jälkeen. On huomattava, että nauhateille ne muodostavat kaksi merkintälinjaa - ulkoreunaa pitkin ja sisäpinnalle ja pylväsmateriaaleille vain keskiviivan suuntaisesti. Maaperän tyypistä riippuen on tarpeen päättää kehyksen alla olevan säätiön valinnasta.

Tulvista, katoavista ja heikoista maaperäistä sopivampi on paalutus tai tylsät perustukset. Uppoamattomille ja uppoamattomille maille on järkevää järjestää nauhan perustukset. Sekä ensimmäisen että toisen tyyppiset maaperän perustukset toimivat hyvin pylväs- ja laattaperusteilla.

Mitkä 6x6-hirsitalon perustat ovat parempia ja miten määritämme tukirakenteen mitat, tarkastelemme seuraavaksi.

Pile-pohjarakenteet

Pölkkikentän laskenta sisältää yksittäisen paalun kantokyvyn määrittämisen, puupylvään kehäpylväiden asettelun sekä puurakenteen maanpinnan ja maanpäällisten osien geometrisen ulottuvuuden määrittämisen. Jos et aio kasvattaa talon korkeutta tai lisätä merkittävästi kuormaa, voit vasaralla paaluja keskimääräisellä tiheydellä.

Hirsitalo on kasa perusta

Paalujen käyttötaajuus vaihtelee välillä 0,5 - 2 metriä. Pallojen välisen pienimmän etäisyyden on oltava vähintään kahdesta kolmeen halkaisijasta paalupylväästä, ja maksimissa on oltava seitsemän halkaisijaltaan. Laakerikapasiteetin laskenta liittyy geometristen mittojen määrittämiseen, joten jälkimmäiset otetaan empiirisesti, minkä jälkeen ne tekevät vertailun kalkin kuorman raja-arvosta kotona.

Grillitekniikan laite kannattaa erillistä keskustelua. Koska metallin, puun ja betonin risteyksessä on pH-tason muutos, syntyy aggressiivinen ympäristö, joka johtaa korroosion kehittymiseen. Sinun on oltava erittäin varovainen ja toteutettava täydelliset toimenpiteet puun suojaamiseksi ja vedeneristyskerroksen asentamiseksi.

Grillitason mitat tulisi vastata seinärakenteiden poikittaista kokoa - on tärkeää tarkkailla elementtien koaksiaalisuutta, koska kuorman siirtyminen tai niin sanottu eksentrisyys voi johtaa rakenteen vakauden tai tuhoutumisen häviämiseen. Yleensä grillauksen korkeus ei ylitä kahta kertaa leveyttä, joka on 300-600 mm.

Ramming paalut

Särmäyspallot asennetaan valmiiksi järjestettyihin kuoppiin. Ne voidaan järjestää kuten ruuvipuristimen avulla ja kaivetaan käsin. Pallojen syvyys alkaa metristä, mikä tekee niistä jonkin verran vertaamalla pylväsperustaisiin, mutta toisin kuin niissä, hirsirakennuksen painetuille perustuksille on ominaista matala, jopa puoli metriä korkeampi grillaus.

Reunan rakentaminen tylsistyneille paaluille

Jäykät tai paalutetut paalut ovat betoniin upotettuja maaperään, joka on vahvistettu pitkittäisillä metallitelevyillä. Joskus kuopien sivupinnan vahvistamiseksi käytetään vaippaputkia tai kaivon seinämiä tiivistetään paineella toimitetulla saveilla.

Täytettyjen pölkkyjen asennus tekniikka mahdollistaa paalikentän asentamisen taajuudella, joka on enintään kaksi halkaisijaa. Tämä johtuu siitä, että särmäyspallot toimivat riippuvalaisimina, toisin sanoen lepäävät porauskaivon sivupinnalla. Tällaisten paalupylväiden mitat eivät yleensä ylitä puolta metriä, ja leveyden ja syvyyden suhde on aina suurempi kuin yhdestä kahteen.

Ruuvatut paalut

Ruuvien paalujen tukemisen perusta ei edellytä sivuston suunnitteluun liittyvää monimutkaista teosta. Koko maapohjan kiertokierros voidaan yksinkertaistaa ihmisen tekemien sulkemisten tuottamiseen porauspaikoilla, koska on tärkeää tarkkailla paalujen ruuvaamisen pystysuuntaisuutta, mikä voidaan estää mekaanisten päällystyskerrosten mekaanisilla sulkeumilla.

Sokean alueen koon tulisi perustua myös perusrakenteiden kokoon. Pylväsporukat, joilla on suuri grillata - 0,5 metriä maanpinnan yläpuolella nolla-merkintä vaatii viemäröintijärjestelmän sekä erityisen lähestymistavan suihkuputken ja viemärijärjestelmien asennukseen.

Hirsitalo ruuveilla

Paalujen geometriset parametrit määräytyvät kantavuudella. Yleensä valmistajat tarttuvat paalun maksimikuormituksen ominaispiirteisiin sen tyyppisen maaperän mukaan, jossa rakenteet toimivat. Tämä arvo määrittää paalut, niiden koko ja muut indikaattorit riippuen päällystettyjen rakenteiden massasta.

Maaperäolosuhteita ei ole rajoitettu ruuvattujen paalujen kohdalla - ne näyttävät hyviltä altistuksilta sekä vesistöissä että heikoissa maaperässä, kun työskentelevät rinteillä ja suolla.

Hihnan pohjarakenteet

Strip-säätiöt ovat merkittävä yksittäisten asuntorakentamarkkinoiden segmentti ja eroavat laitteen tyypin ja syvyyden mukaan. Tämä ei ole pelkästään luokittelu ylimääräisen nimikkeistön vuoksi - perustuslaitteeseen liittyvän rakenteen ja teknologisten prosessien toimintaperiaate riippuu säätiön syvyydestä. Hirsitalon kaistaleen geometristen mittojen määrittäminen on erittäin helppoa, joten sinun on noudatettava tiettyä menetelmää.

Matala nauha

Nauhan tuki matala, matala lujuus. Mutta tällainen tukikohta hirsitalolle on erinomainen vaihtoehto taloudelliselle ja luotettavalle ratkaisulle. Vain matalat nauha- tai paaluperustukset voivat olla halvempia kuin syväpohjaiset, mutta ne eivät aina ole sopivia maaperän tyyppiä ja voimaa. Matala nauha on keskimäärin 50-60 senttimetriä, joka on lähes aina maaperän jäädytysalueella.

Kaistaleperusteet voivat olla sekä esivalmistettuja että monoliittisia. Esivalmistetut rakenteet ovat rajoitettuja alkuperäisten elementtien poikittaisten kokoisten parametrien valinnassa. Hirsitalon monoliittisten perustusten mittoja ei ole kirjoitettu ja ne riippuvat muottirakenteiden koosta.

Hirsimökki pohjalta

Peruslohkojen vakiomitat ovat 300 - 1200 mm ja kalibroituvat 300 mm: n välein - tämä parametri määrittää pohjalevyn leveyden. Riippumatta siitä, mitä syvyyteen tunkeutuminen on, matala hirsitalo perustetaan maaperän jäädytysvyöhykkeelle, joka pakottaa kehittäjän järjestämään vedenpoistojärjestelmät pohjaveden ohjaamiseksi - muussa tapauksessa korkeat kellarit (400-1,500 mm) eivätkä vahva betoni säästävät rakennetta tuhoutuminen pakkasella.

Deep Tape

6x6 m: n hirsitaloa varten on syytä käyttää syväteräsnauhaa 6x6 m: n hirsitalossa vain, jos rakennetaan kaksikerroksinen puutalo tai pohjavesi on jäätymisvyöhykkeellä, mikä tekee maaperästä erittäin pitkänomainen. Säätönauhan perustusten syvyys voi olla välillä 0,8 metriä lähes ääretön. Pohjapohjan kohtuullinen syvyys on 2,5-3 metriä ottaen huomioon kellarikerroksen laite.

Nauhan leveys riippuu seinämärakenteiden leveydestä. Poikkileikkauksen vähimmäismitat ovat 300 - 400 millimetriä riippuen siitä, käytetäänkö esivalmistettua tai monoliittista rakennetta.

Olisi ymmärrettävä, että esivalmisteen nauhan kannattimet koostuvat kahdentyyppisistä lohkoista - pohjalevystä (trapetsia, jonka kärki on 300-600 mm) ja pohjakerroksesta, jonka leveys vastaa pohjalevyn yläreunaa.

Laatan pohjan leveys on aina suurempi kuin lohkon leveys, joten asianmukaisen mittasuhteen on oltava tehty. Tukirakenteen ja sivuttaisen vedeneristyslaitteen asennuksen jälkeen maaperä täyttyy tiivistämällä.

Ei syvää nauhaa

Etu vedenalaisista pohjista on se, että ne pysyvät maaperän pintakerroksessa, mikä sulkee pois vaikutuksen, jonka vaikutuksesta pakkasalpa on pohjaseinän sivuseinille. Paikantamisen valmisteleminen ei-haudattujen nauhojen asennukseen koostuu kiinteän perustuksen järjestämisestä.

Tämän jälkeen muotti voidaan asentaa. Säätiön yläpuolisen osan korkeus määritetään ottaen huomioon puutalon massa. Hyvin valmistetun maaperän kantavuus mahdollistaa sen, että voit rakentaa perustan hirsitalolle, joka on vähintään 30 senttimetriä korkea. Näin ollen voimme olettaa, että haudatun perustan vähimmäiskoot pystysuunnassa, ottaen huomioon valmistetun tyynyn, on 0,8 metriä.

Suunnitelman mittojen on vastattava talon mittoja akseleissa samalla, kun järkevästi järjestetään säätiö ottaen huomioon seinien sisä- ja ulkopuolella 10 senttimetrin ulokkeet. Keskimäärin 400 mm: n paksuiset puuseinät, leveys on 420 mm - koko on jaettava puoleen ja asetettava saatu arvo seinien aksiaalisten viivojen molemmille puolille.

Suosittelemme katsomaan videota siitä, miten voit tehdä itsestään haudutettua nauhapohjaa.

Pilarin perustukset

Pylväsperustan mitat määräytyvät referenssipisteiden määrän mukaan. Asenna sarakkeet kulmapisteisiin ja seinien leikkauspisteisiin. Yksittäisen pilarin mitat määritetään vaiheesta riippuen. Sarakepisteen minimiarvo on yksi metri. Enemmän on mahdollista, vähemmän ei ole järkevää.

Pilarin perustukset sekoittuvat usein paalun perustuksiin, mutta ne ovat pohjimmiltaan erilaiset sekä mekaniikan että työn ulottuvuuksien suhteen. Ensinnäkin sarakkeessa käytetään suurta grillausta ja rakenteen yläpuolella oleva osa muodostaa jopa 90 prosenttia kokonaismassasta, jota et koskaan näe paalukannoissa.

Toiseksi kolonnin poikkileikkaus on harvoin alle 30 senttimetriä, kun halkaisija voi olla jopa 10-20 cm. Kolmanneksi sarakkeiden perustukset voidaan tehdä muurausmateriaalin periaatteesta pienten kappaleiden elementeistä, mikä olennaisesti muuttaa asennustekniikkaa. Tällöin pylväsosan mittasuhteet muodostavat muurauselementtien lukumäärän moninkertaisesti etupuolen koon mukaan.

Useimmiten pylväsperiaatteet on valmistettu metallisista ontoputkista, jotka työntyvät maahan ja myöhemmin betonoidaan. Joskus ne on valmistettu monoliittisesta teräsbetonista. Se on maanalaisen maanpinnan yläpuolella oleva osa, joka määrittää paaluperustan tai pilarin.

Katso videota, miten perustaa kehyksen alle omiin käsiisi.

Pohjustuslaatat

Laattojen perustukset ovat kiinteän monoliittisen grillauksen välittömiä seuraajia. Tontin hirsitalon alapuolisen tason koon määrittäminen ei ole vaikeaa. Jos 6x6-talon on suunniteltu asetettavaksi kiinteään pohjaan, niin laatan mitat ovat samanlaiset. On tärkeää tavata talon ympärysmitta ja pieni seinärakenteiden ulkopuolisten reunojen ulkopuolella oleva reunus ei häiritse säätiön työtä - 5-10 senttimetriä varastossa riittää kokonaan. Ei ole suositeltavaa lähteä seinästä, sillä on tärkeää tukea koko seinän pohjaa pohjan reunaa vasten. Laattojen pohjan syvyys on toinen tärkeä koko.

Pohjakerroksen lämmitys on erittäin tärkeä vaihe, sillä usein se on samanaikaisesti sekä tukia että päällekkäisyyttä ensimmäisen kerroksen kanssa. Mitä tahansa eristys valitaan, se ei vaikuta säätiön mitoituksiin - laattasäiliön pystykokoa pidetään laakeriosuutena ottamatta huomioon eristys- ja suojarakenteita.

Hirsitalon rakentaminen laattaan

Yleensä tällaisten hirsirakenteiden perusteet ovat yleensä valmiiksi asennettuja, ja rahan säästämiseksi lattialevyt asetetaan maahan, jonka mitat riippuvat käytettävän materiaalin muuttujista.

Yleensä nämä ovat onttoja ydinlaattoja, joiden paksuus on 220-250 senttimetriä. Jos aiot täyttää monoliittisen laatan, sinun on otettava vähintään 30 senttimetrin paksuus.

Betoni toimii hyvin puristuksessa, mutta ei käytännössä kestota vetolujuuksia, joten vahvistus asetetaan - tämä paksuus takaa tasainen lujittavan häkkijoukon tasaisen jakauman ja antaa tilaa suojakerrokselle, joka ei saa olla pienempi kuin 1,5 cm.

Talon pohjan rakentamisen haarat hakkuusta

Esikoistamme varten hirsimökit olivat ainoa rakennusmateriaalin rakennusmateriaali, mutta muiden rakennusmateriaalien ilmestymisen jälkeen ne eivät menettäneet suosiotaan. Syynä tähän on se, että ihmiset haluavat turvautua kaupungin hälinästä ja lähteä lähemmäksi luontoa.

Nauhan matala perustus sopii hirsitaloon, sen syvyyden tulisi olla noin 500-700 mm.

Mikä säätiö valita?

Hirsitalon perusta voi olla nauha, jossa on syvä tai matala leikkaus ja pylväs. Se määräytyy alueen maaperän ominaisuuksien mukaan. Kaistaleen perustukset syvällä pohjalla sijaitsevalle hirsirakennukselle ovat tehokkaita, jos rakennuksessa on raskas seinät ja katot tai ehdottaa maanalaisten tilojen läsnäoloa. Tällaisen säätiön perustan syvyys alle 20-30 cm: n maaperän jäädyttämisen tasosta.

Ribbon matala pohja - paras vaihtoehto hirsitaloille.

Scheme nauha matala pohja.

Pohjan pohjan syvyys on 50-70 cm. Jos se on pieni kylpyamme, pohjan syvyys voidaan pienentää 40-50 cm: iin. Päätöksestä päättää tämän tyyppinen säätö ja lämmittää maaperän pintaa sen ympärillä, jotta se vähentäisi huurteen tunkeutumista. Talon teipin pohjan positiivinen puoli on sen alhainen lämmönjohtavuus.

Hirsitalon pilarin säätiö on taloudellisin. Se on rakennettu vaaleisiin puu- tai kehysrakennuksiin, verannat. Kehyksen alla olevat pylväät on sijoitettu kaikkien seinien leikkauspisteisiin ja kulmiin 1,5-2 m etäisyydellä maaperän jäädyttämisestä. Pylvässpohjan tukikohdat ovat järkevimmät. Materiaalien kulutus ja työvoimakustannukset ovat 1,5-2 kertaa halvempia kuin nauhateollisuudessa, ja syvä laskeutuminen - 3-5 kertaa. Riippuen siitä, minkä mittakaavan rakennustyöt on suoritettu, voi olla pylväspohjan perustana vahvistetut betonipilvet, puupylväät, metalliasbestiputket.

Ribbonperusta puutalolle

Säätiön rakentaminen alkaa sivuston ulkoasun kanssa. Alueella pitäisi olla pieni poikkeama yhdestä suunnasta, jotta varmistetaan hyvä myrskyveden virtaus ja estetään sulatusveden tulva.

Merkintöjä varten voit käyttää 10 mm: n poikkileikkausta ja säännöllistä kalastuslinjaa. Kiinnitä linja vahvikkeeseen tasoa käyttäen, valitse suora viiva alapinnan nollan alapuolella ja koota pohjan irtoaminen - kaksi tappia, jotka on lyöty maahan maahan tulevan louhinnan leveyden yli, jotka on yhdistetty kohtisuoralla lankulla. Obnozka on asennettu 1-1,5 m etäisyydelle talon etupuolelta. Säätiön leveys lasketaan seinän rakenteen perusteella, vähintään seinämän leveys 10 cm: n suuruisena. Merkitään sen jälkeen alapinnan sisäiset reunat ja sisäiset väliseinät.

Kaistaleperustyyppien järjestelmä.

Talon alapinnan säätö vastaa 0,4 m. Hiekkalaatan paksuus on 10-15 cm. Yksinkertaisen matemaattisen laskelman ansiosta voimme päätellä, että kuopan syvyys on alempi piste 0,55 m ja yläosassa 0,7 m. Kubattu maanrakennukset määritetään kertomalla kaivon pituus aritmeettisella keskisyvyydellä ottaen huomioon mahdollisen alueen epäsäännöllisyydet.

Hirsitalojen perustuksen rakentaminen edellyttää hiekkalaatan järjestelyä, joka vähentää pohjan kuormitusta maaperän kausiluonteisen turvotuksen aikana. Hiekkalaatan yläosa on painettava ja tasoitettava tason avulla. Voit nopeuttaa työtä hiekkavyöhykkeen muodostumiseen vetämällä kalastusviivaa tasolle, joka vastaa tyynyn paksuutta. Sitten hiekka kaadetaan ja puristetaan erityisellä telalla. Märkä hiekka tiivistyy itsenäisesti, joten kun tiivistettyä hiekkaa on kasteltava.

Hirsitalojen kellarikerrokset - rakenne, joka antaa betonille tarvittavan muodon. Se voidaan kiinnittää ja irrottaa. Muottien suojat on valmistettu reunaleikkuista. Suojuksen pituus kellarista on vähemmän kuin levyn paksuus. Kynnet kopataan sisäpuolelta kynsiltä ja sitten kynnet taitetaan ulkopuolelta. Kun suojat on asennettu, siirry muottipesän asennukseen.

Kruunujen ensimmäisen lokin asemointi.

Suojusten päätyosat on yhdistetty itsekierteittävin ruuvein siten, että suojukset sopivat tiukasti ja liuos ei kulje aukkoja. Kokoonpanon jälkeen ylä- ja sivuilta olevat suojukset vahvistetaan tukipyörillä. Mitä suurempi niiden määrä on, sitä luotettavampi on liuska-säätiön muotti. Jotta betonin nestemäinen komponentti ei imeydy laudoituksiin, kateaine tai asfaltti kiinnitetään valmiin muottien sisäseiniin.

Hirsitalojen nauhateoksen vahvistaminen mahdollistaa laadullisen muutoksen betonin ominaisuuksissa ja lisää kykyä ylläpitää mekaanista lujuutta. Ankkuri toimii eräänlaisena luuranona ja tekee nauhalevystä mahdollisimman kestävän.

Ristikon vahvistaminen asetetaan 3-5 cm: n etäisyydelle kellarikerroksen reunasta, niin että betonin kaatamisen jälkeen se oli kokonaan liuoksen sisällä. Vahvistuksessa käytetään vahviketta, jonka poikkileikkaus on vähintään 12 mm.

Asiantuntijat suosittelevat yhden kappaleen vahvistamisen pitkin pituutta, sitä pienempi on yhteyksien määrä, sitä vahvempi nauhatus on. Tie hyppää alempaan tankoon 40 cm: n etäisyydellä neulomalla. Kiinnitä sitten pystypalkit saatujen solujen kulmiin. Lisäksi hitsausta voidaan käyttää liittimien liittämiseen.

Nauhatestettä kaadetaan betonilla M-200, M-300, M-400, joka on valmistettu hiekasta, sementistä ja raunioista suhteessa 3: 1: 3. Betoni kaadetaan muottiin vähitellen, jotta aukkojen muodostumisen mahdollisuus voidaan poistaa. Jokainen kerros liuoksesta on perusteellisesti tiivistettyjä rakkolevyjä. Jotta perusta olisi mahdollisimman voimakas, yläosa on ruiskutettava vedellä.

Pilarin perusta

Hirsitalojen pylväsperustusten rakentaminen alkaa talon rakennustyön suunnitelman mukaan. Oikeat kulmat on asetettu käyttämällä "Egyptin kolmio" 3x4x5-kuvasuhteella, joka on tehty köysistä tai pehmeästä langasta.

Pilarit sijaitsevat 1,5 - 2,5 m etäisyydellä toisistaan ​​ja ne voivat olla tiilistä, kivestä, betonista, raudoitetusta betonista tai butobetonista. Ne on asennettava talon kulmiin, seinien leikkauspisteeseen ja runko-telineiden alle. Tiilipylväiden koko on 50x50 cm, pakarat 60 × 60 cm.

Suurissa kokoluokissa välikerrokset sijoitetaan pääpilarien väliin niin, että vierekkäisten pylväiden välinen etäisyys ei ylitä 2 m. Kehyksen pohja on säädetty ottaen huomioon maaperän jäädyttämisen syvyys.

Muista, että betoni, tiili ja muuraus vastustavat puristusta hyvin ja huonosti venyttämällä. Siksi tärkein edellytys on säätiön pilarien pystytys.