Pilarin tai nauhan säätiö?

Oma maa talo - se on aina vastuussa. On erittäin tärkeää suorittaa kaikki rakennusprosessit asianmukaisesti. On välttämätöntä aloittaa projektin valinta. Yhtä tärkeää on perustaa säätiö? Sinulla ei ole oikeutta tehdä virheitä, minkä vuoksi on tarpeen valita oikein talo, joka täyttäisi luotettavuuden, kestävyyden ja kestävyyden vaatimukset. Harkitse kahdenlaisia ​​perusrakenteita, jotka valitaan useimmiten maanrakennusten rakentamiseen.

Pilarin perusta

Maalaistalot valitsevat useimmiten sarakkeen rakentamisen. Tässä suunnitelmassa yhdistetään paitsi vahvuus myös suhteellinen halpa, rakentamisen helppous ja korkeat toimintaparametrit. Betonielementit tai pylväät - käytännöllinen ratkaisu pienelle maalaistalolle. Tällaisen säätiön rakentamisen edellytys on pilarien asentaminen kaikille nodal (kuormitus) pisteisiin ladattaville palkkeille, seinän risteyksille ja muille kuormakeskuksille.

 • Helppo asennus, kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti;
 • Rakennusmateriaalien kohtuulliset hinnat, joiden vähimmäiskulutus;
 • Mahdollisuus järjestää rakenteita eri maaperäalueille;
 • Suuri suorituskyky vedenpitävässä ja huurteessa. Suunnittelua käytetään pylväsversiossa ylikylläisten maaperän olosuhteissa, hiekka- ja suotavilla mailla sekä paikoissa, joissa talvisäilytysvoimat (maanpinnan jäätymistä ja sulatusta) työnnetään tai puristetaan teipin pohjalta.

Pylväspohjan rakentaminen voidaan toteuttaa kaikentyyppisellä maaperällä.

Hiekkapohjaisilla maaperän pystytetyillä "kelluvilla" sarakkeilla savesta valmistetaan voimakkaampia levyjä, jotka päällekkäin muodostavat telineitä, jotka toimivat seinien tukena. Pylväsrakenteen rakenteen monimutkaisuus on lohkojen asennus tiukasti pystysuoraan asentoon. Jokainen siirtyminen aiheuttaa kielteisiä seurauksia (esimerkiksi talon vakaus saattaa häiriintyä).

Jos rakennat tiilitalon, jonka seinämän paksuus on 250 mm., Kellarikerroksessa, teräsbetonilattialevyssä, puulattialevyissä, pylväsperusta on optimaalinen ratkaisu. Höyrytettyjä betonilohkoja varten tällainen säätiö on myös ihanteellinen. Pylväsrakenne olisi varustettava lasitiloissa, joissa vääristymät eivät ole sallittuja.

Strip-säätiö

Tämä pohjarakenne sopii useimpiin koteihin. Tärkein ero on laitteen yksinkertaisuus ja kyky suorittaa kaikki työ itse. Suuri lujuus takaa, että talo kestää pitkään. Kaiken työn alhaiset kustannukset ovat ratkaiseva tekijä valittaessa juuri sellaista säätiötä maalaistalolle. Usein tämä säätiön vaihtoehto on valittu rakennuksille, joissa rakennetaan kellari tai lämmin kellari.

Rakennuksesta ja kokonaispainosta riippuen ne on varustettu haudoitetulla (raskaammilla rakennuksilla, esimerkiksi tiili- tai lohkotaloilla) tai matalalla haudalla olevalla nauhatyypillä (puutavaraa ja puutaloja varten). Tärkeä edellytys on nauhatalustan rakentaminen lämpimässä ajassa. Tällainen säätiö kestää huomattavia kantavuutta (staattinen ja dynaaminen paine, lähes kaikki muodonmuutokset), mikä on tärkeä tekijä tiilien tai lohkojen rakennusten rakentamisessa.

Mikä on paras perusta vai hihna

Monet rakentajat, jotka alkavat rakentaa säätiön, kohtaavat suuren ongelman. He eivät ole tyytyväisiä maaperätyyppiin? Ehkä rakennuksen varojen puute? Koko asia valitsee talon perusta. Tällä hetkellä on olemassa monia erilaisia ​​muunnelmia siitä, miten säätiö varustetaan. Ne kaikki eroavat laitteen kantokyvyssä, ulkonäössä, suunnittelussa ja tekniikassa.

Lisäksi jokaisella säätiöllä on sen edut ja haitat. Suosituimpia vaihtoehtoja pidetään nauhan ja sarakkeen perustana. Vuosien varrella he ovat voittaneet useita kehittäjiä. Samanaikaisesti sekä ensim- mäisen että toisen opettajan si- toja ovat. Jotkut puolustavat edustajiaan, toisia - omaa. Kuinka selvittää, mikä säätiö on parempi kuin kasa tai vyö?

Saat vastauksen tähän kysymykseen selvittämään järkevästi nämä perusteet, selvittämään niiden myönteiset ja negatiiviset kohdat sekä selvittämään kuluttajien arviot. Joten voit tehdä oikean valinnan.

Pyllyjen säätiö

Aloita kiinnitettävä huomiota paalusäätiöön. Se eroaa huomattavasti sen suunnittelussa olevasta nauhasta. Pilejä käytetään tukina, jotka luonnehtivat säätiön tyypin. Heidät teurastetaan, ruuvatetaan tai asetetaan maahan maanpinnan ympärille. Pääpaino on rakennuksen kulmissa ja paikassa, jossa kuorma on suurin. Pienille rakennuksille paalujen perusta voi toistaa rakennuksen ääriviivaa, mutta kiinteistä rakenteista ne muodostavat vankan perustan, kuten kuvassa näkyy.

Koska paalut luonnehtivat säätiötä, puhutaan niistä tarkemmin. Mainitsimme, että laite voi olla eri tyyppisiä (vasara, ruuvi, kyllästynyt). Kaikki tulee alas paaluille. On olemassa useita erilaisia ​​tuotteita, jotka poikkeavat materiaalista:

 1. Pilejä puusta.
 2. Valmistettu metallista.
 3. Betonista.
 4. Vahvistettu betoni.

Säätiön rakentamismenetelmä

Jos puhumme ruuvityypistä, tehdään metalli paaluja, joiden päällä on terät (lovi). Kiitos niistä, tuote voidaan helposti ruuvaa haluttuun paikkaan. Samaan aikaan teokset tehdään sekä omilla käsillään että erikoistyökalun avulla. On tarpeellista kaivaa pieni reikä ja alkaa kääriä kasa maaperään tiukasti kohtisuoraan.

Putoamisvaihtoehto puhuu puolestaan. Käytetään paaluja, joissa on terävä kärki ja tylppä pää. Erikoislaitteiden avulla tuotteet ajetaan maahan haluttuun syvyyteen.

Porattu kellari on järjestetty eri tavalla. Hänelle kaivoja valmistetaan etukäteen, niihin on asennettu ontto kasa, kaikki on vahvistettu ja täytetty betonilla.

Kun kaikki paalut ovat paikoillaan, ne ovat linjassa horisontin kanssa ja vanteet suoritetaan. Tämä säätiö on tullut suosittu johtuen siitä, että sillä on suuri kantavuus. Lisäksi tätä pohjaa voidaan käyttää millä tahansa maaperällä riippumatta sen monimutkaisuudesta.

Esimerkiksi vakioruuveilla on seinämän paksuus 4 mm. Ongelmaisen maaperän kohdalla tämä indikaattori on enemmän kuin tarpeeksi. Mutta nyt voit ostaa tukia, joiden metalliseinän paksuus on 6,5 mm. Tämä laajensi tämäntyyppisten säätiöiden käyttöä, mikä on välttämätöntä teollisuudessa.

Tärkein tekijä, joka puhuu tämäntyyppisen perustan puolesta, on kyky rakentaa säätiö ongelmalliselle maaperälle. Mitä he ovat? Savimainen maaperä on likaista, turpea ja suolaista. Ei ole suositeltavaa rakentaa teräsbetonista pohjaa tällaisella pohjamaalilla. Ja jos teet tämän, luotettava muotoilu maksaa sinulle paljon enemmän. On käynyt ilmi, että paalusäätiön alhaisempaan hintaan saat laadukkaan perustan.

Hyödyt ja haitat paalusäätiöstä

Jotta saataisiin täydellinen kuva, tiivistää kaiken ja selvittää, mitkä ovat tämäntyyppisen säätiön edut.

 1. Edullinen. Vietät 30 prosenttia vähemmän rahaa keräyspohjan rakentamiseen kuin rakennettuun betonirakenteeseen (jos puhumme löysästä ja epävakaasta maaperästä).
 2. Lyhyt aika valmiin rakenteen rakentamiseen. Työ suoritetaan nopeasti ja ilman paljon työtä. Lisäksi erityislaitteiden käyttöä ei vaadita (vain ajotyypille). Jos haluat rakentaa pienen talon tai navetta, niin kaikki voidaan tehdä nopeasti ja omilla kädilläsi.
 3. Ihanteellinen rakennuksen rakentamiseksi ongelma-alueelle. Tämä on suota, savea jne.
 4. Pohjan turvallisuus ja kestävyys. Laitteen tekniikan noudattaminen voi kestää jopa 200 vuotta.
 5. Jos verrataan nauhan pohjaan, ei tarvita töitä kaivukoneiden kaivamiseen. Kyllä, eikä sinun tarvitse sotkea betonia. Tämän työn ansiosta on helppoa ja nopeaa.
 6. Voit aloittaa työn milloin tahansa, jopa talvella. Riittää selvittämään lumialueen ja aloittamaan prosessin.
 7. Jos paikan päällä on suuria eroja, tämä ei ole ongelma paalusäätiölle.
 8. Korkea lujuus ja kestävyys raskailla kuormilla.

Kuten näette, on paljon etuja, ja ne kaikki ovat varsin merkittäviä. Onko hänellä haittaa? Tietenkään kukaan ei voi tehdä ilman heitä. Sama koskee paalusäätiötä. Ne ovat pieniä, mutta on, joten kiinnittäkää heitä huomiota.

 1. Jos sinulla ei ole riittävästi tietoa, voit ostaa huonolaatuisia paikkoja. Ja tämä johtaa siihen, että ei ole syytä puhua perustetun perustuksen kestävyydestä. Loppujen lopuksi metalli voi ruostua, vahvistettu betoni murenee. Tämä voi johtaa traagisiin seurauksiin.
 2. Käytä paalusäätiötä kallioisella maaperällä ei voi olla. Terät voivat rikkoa, ja on vaikea saavuttaa haluttua syvyyttä. Tämän seurauksena matala, epävakaa perustus, joka ei sovellu rakentamiseen.
 3. Rakentamaan kellarikerros rakennuksen alle on mahdotonta. Sama pätee autotalliin.
 4. Korkea työvoimakustannus eristää vapaan tilan lattian alla ja koristele sitä.

Arvioiden mukaan useimmat ihmiset ovat tyytyväisiä tällaisen säätiön laatuun.

Nauhan perustustyyppi

Tämä on massiivinen rakenne betoniteräksestä. Se on vaikuttava paino, ja laite vie paljon vaivaa. Mikä on tällainen perusta? Kuva näyttää, miltä hän näyttää.

Tämä jatkuva nauha seuraa koko rakennuksen muotoa, mukaan lukien tukiseinät ja sisäseinät. Tämä on suljettu rakenne, joka on tehty betoniliuoksesta, joka on vahvistettu vahvikekaarilla. Mutta nauhan perustus voidaan pystyttää useista materiaaleista:

Kaikki kuorma siirretään nauhalle ja levitetään maahan. Säätiön erityispiirre on sen korkea kantokyky. Se sopii sekä pieniin taloihin että vaikuttaviin rakenteisiin.

Säätiön rakentamismenetelmä

Rakentaa tällainen säätiö, sinun täytyy hikoilla maan teoksia. Tosiasia on, että täyttämään nauha sinun täytyy kaivaa sopiva kuoppaan, joka seuraa ääriviivat talon. Sen leveys voi kuitenkin olla 40 cm ja syvyys 50 cm tai enemmän. Vaarallisista syistä tehdään kaivanto, jonka syvyys on 1,5 m.

Seuraava vaihe on hiekkalaatan asennus, jotta maaperä ei pääse pestä pois vedellä. Hiekkaa ja soraa karsitaan (kukin kerros on vähintään 10 cm), kotelo on tehty ylhäältä, vahvistetusta verkosta on asennettu ja kaikki kaadetaan betonilla. On luonteenomaista, että rahastojen, ponnistelujen ja rakenteen rakentamisen ajan tarvitsee paljon enemmän. Lisäksi sitä ei suositella käytettäväksi suon- tai savimaahan.

Hyödyt ja haitat liuska säätiö

Seuraavaksi tarkastelemme tämäntyyppisten säätiöiden etuja ja haittoja.

 1. Yksi säätiön tärkeimmistä eduista on mahdollisuus perustaa kellari ja autotalli. Ei vain viestintä voi piiloutua tässä huoneessa, mutta myös talon lämpöhäviö vähenee. Ja auton säilytyspaikka vapautuu.
 2. Suurista työvoimakustannuksista huolimatta voit tehdä kaiken työn itse. Koko prosessin kannalta ainoa mekaaninen työkalu, jota tarvitset, on betonisekoitin ja värähtelyyksikkö. Kaikki muu tehdään käsin ilman erikoislaitteita.
 3. Korkea kestävyys, ominaisuudet ja vastaavasti pitkän käyttöiän. Kun se on asennettu oikein, jalusta kestää vähintään 150 vuotta.
 4. Hyvä indikaattori pohjaveden kielteisistä vaikutuksista.

Huolimatta tällaisen säätiön kysynnästä, sillä on sen ilmeiset haitat:

 • maa- ja vesirakennuskustannukset;
 • pitkällä aikavälillä. Paitsi, että ne kaivaavat kaivannon jo pitkään, mutta myös rakennetaan muottipesä ja odottavat kuukautta, betoni kuivuu;
 • perusta tulisi kaataa välittömästi niin, että nivelet eivät muodostuisi. Jos annat niiden tapahtua, pohjan vahvuus pienenee merkittävästi. On tärkeää saavuttaa monoliittinen rakenne;
 • korkeat kustannukset, tämä koskee materiaaleja, työkaluja ja ponnisteluja;
 • nauha-pohja ei sovellu kaikentyyppiseen maaperään.

Jos otetaan huomioon kehittäjien arviot, monet huomaavat sen luotettavuuden ja pitkäikäisyyden. Kuitenkaan kaikki eivät ole tyytyväisiä siihen, että sinun täytyy viettää paljon aikaa koko prosessin aikana kaivamalla kaivosta vedenpitävyyteen.

Yhteenveto

Mitä opit tänään? Pohdimme kahdenlaisia ​​säätiöitä, joita käytetään useimmiten rakentamisessa. Lisäksi näimme niiden rakenteen eron ja päätimme myös kunkin tyypin vahvuuksista ja heikkouksista. Vain vertailla kaikkia tietoja ja päättää, mikä säätiö on sinulle paras. Loppujen lopuksi sanoen yksiselitteisesti, mikä on parempaa, se on mahdotonta. Jokaisesta tilanteesta tietyn ilme on paras. Siksi valita, päätä olosuhteista ja tavoitteista ja verrata näitä perustuksia. Joten, voit valita täydellisen vaihtoehdon.

Mikä on paras perusta talon valitsemiseksi

Millaista säätiötä haluat valita

Rakentaminen on monimutkainen ja kallis liiketoiminta, joka edellyttää tieteellistä, järkevää lähestymistapaa. Siksi ennen säätiön valitsemista sinun on vastattava muutamiin tärkeisiin kysymyksiin:

 • mikä on talossa? (materiaali, kerrosten määrä, onko kellarissa)
 • Mitkä ovat geologiset olosuhteet rakennuskohteessa?
 • Kuinka syvälle maanjäristys talvella?
 • Kuinka syvälle pohjavesi on?
 • kuinka paljon odotat maksun?

Luotettavuutta ja laatua ei voida nopeasti suorittaa, varsinkin rakentamisessa, jossa jokainen vaihe riippuu edellisestä ja tarvitset paljon laskutoimituksia, jotta ainakin yksi niistä voidaan suorittaa lyhyessä ajassa.

Säätiö suorittaa puskuritoiminnon - minimoi maaperän samentumisen mahdollisuuden, talon seinämien siirtymisen ja suojaa kellarista kosteutta. Tuleva talo riippuu kokonaan siitä, millainen säätiö on, koska se on sen perusta ja tuki.

Kuinka syvältä perusta, laske, kun otetaan huomioon alueen ilmasto. Maamme on erilainen kylmässä talvessa, joten vedenpitävyys ja eristys ovat välttämättömiä. Siksi on parempi rakentaa laatua, perusteellisesti ja yhden kauden aikana.

Väärät valinnat säätiön tyypistä ja sen myöhemmästä saostuksesta johtuvat vinoista kuistilla, verannalla, terassilla, ovien avautumisongelmilla ja joskus jopa suuremmilla katastrofeilla: viestinnän rikkoutuminen (vesi, kaasuputket, jätevesi), julkisivujen halkeamat.

Sinun ei pitäisi säästää perusasiat, vaikka niiden kustannukset olisivat 20% talon kokonaiskustannuksista, koska myöhemmät korjaukset ovat paljon kalliimpia. Rahoituksen menettäminen ei ole pahin, joskus rakennuksen palauttaminen tai korjaaminen on mahdotonta.

Perusteet voivat olla nauha, laatta, pylväs ja kasa.

Plate (monoliittinen) perustan tyyppi

Monoliittinen, jota kutsutaan myös kelluvaksi, on yksi luotettavimmista rakennustyyleistä erilaisissa rakennuksissa, jotka sijaitsevat huonolla geologisella alueella:

 • korkea vesipöytä
 • heittää / löysä maa
 • waterlogging

Laattojen perustukset koostuvat monoliitti- sistä vahvistetuista teräsbetonilaaduista, jotka sijaitsevat irtotavaroilla. Vahvistusta ei ole tehty vain kehän ympärillä, vaan myös koko rakenteen alueella. Tämä antaa säätelyn jäykkyyden, lujuuden, joka puolestaan ​​auttaa muodonmuutosten torjunnassa. Erityisesti nämä ominaisuudet ovat tärkeitä syksyllä tai keväällä, kun maa on epävakaa lämpötilanvaihteluiden vuoksi.

Myös pohjarakenteita käytetään kellareissa tai kellareissa, jotka ovat hyvin suojattuja kosteudelta. Ruotsin tekniikan ja nykyaikaisten vesi- ja lämpöeristysmateriaalien ansiosta eristetyt levyt ovat yhä suosittuja.

Jos talon alle on esimerkiksi suunniteltu autotalli, tämän vuoksi on parempi käyttää pohjalevyä.

Monoliittisen alustan rakentaminen alkaa kuopan kaivamisesta erikoislaitteilla (tai manuaalisesti, jos tilavuus on pieni). Kuopan pitäisi olla ympäryksen ympärillä hieman enemmän kuin perusta. Pohja on varovasti tamped alas ja kaadetaan hiekkakerrokset ja sora - tehdä "tyyny". Jokainen kerros erotetaan geotekstilöillä. Sitten laatta kaadetaan muottiin: ensin ohut kerros kaadetaan, se vahvistetaan ja betonijäämät lisätään. Tämän jälkeen seinille on järjestetty monoliittinen teippi tällaiselle laudalle, ja itse liesi voi toimia lattiana kellareille. Tämän rakenteen paksuus on harvoin yli 0,2 m.

Monoliittisen alustan edut:

 • vahvistettu laatta ei vääristy ja liikkuu maan kanssa, mikä takaa koko rakennuksen vakauden
 • laatta on vahvistettu paitsi ulkona myös sisäpuolella, mikä on perustan perusta, vahvuus ja kestävyys
 • lämpötilan muutoksen, sulatuksen ja pakkasen tunkeutumisen sekä korkean kosteuden
 • liikkuvat maaperät eivät ole kauheita
 • voidaan käyttää paikoissa, joissa pohjaveden pesu on korkea. Vedenkestävä

Laattapohjan edut

 • Kelluva säätiön hinta on suuri johtuen suuresta määrästä maanrakennustöitä ja pakollista vahvistamista.
sisältöön ↑

Matala syvyys pohja nauha

Tällainen säätiö sijaitsee rakennuksen ympäryksen ympärillä. Se on samanlainen koko pituudeltaan, ja sitä käytetään useimmin kivi-, puu- ja betoniseinissä. Jos tuleva koti on suuri, on suositeltavaa käyttää nauhatalustetta.

On parempi asentaa kevyet, yhden tarinan kivi-, hienonnettu- tai runkorakenteet matalilla pohjalla (vähemmän kuin huurteen tunkeutumisen syvyys). Tätä tyyppiä käytetään vakaisiin geologisiin säätiöihin (matala-eruptiivinen), mutta jos teet vahvistuksen ja valmistat hiekan "tyynyn", se voidaan järjestää millä tahansa maaperällä.

Matalan syvenemisen nauhateollisuuden materiaali ei ole vain betoni (monoliitti tai esivalmistettu), vaan myös kivi tai tiili. Mutta ei ole toivottavaa käyttää tiiliä, koska se on lyhytikäinen - se imee vettä.

Kaistaleet ovat monoliittisia ja esivalmistettuja.

Monoliittisten nauhojen pohjojen alapuolella (kaivannossa) asennetaan ensin muottirakenne, jo nyt raudoitusta kaadetaan betonilla. Tällainen säätiö on kestävä ja kestää melko suuria määriä monimutkaisia ​​rakennuksia.

Mielenkiintoinen tosiasia!
Rakentamisen nykyaikaiset suuntaukset johtavat vähitellen ajatukseen lopettaa puisen muottien käyttö. Kaikki rakentamisyritykset yrittävät saavuttaa paremman sileyden betonipohjien päissä suuremman roiskeenkestävyyden vuoksi, eikä puu ratkaise tätä ongelmaa. Kyllä, ja rakentaa puiset muottiin koko ajan on uusi tapa. Sen sijaan he käyttävät nyt uudelleenkäytettäviä metallimuotoja, jotka mahdollistavat siistinä perustan.

Yksittäisten lohkojen muodostavien esivalmistettujen nauhojen perusteet ovat vähentyneet jonkin verran ja eurooppalaisissa maissa niitä ei ole käytetty pitkään aikaan. Tällaisia ​​lohkoja valmistetaan erikoistuneissa tehtaissa. Kaivossa ne asetetaan nostureiden avulla, ja jo siellä ne kiinnitetään yhdessä sementtiliuoksen kanssa. Ehkä tämä tekniikka on yksinkertaisempaa kuin kaatamalla betonia muottiin, mutta käytäntö vahvistaa, että tällaisten säätiöiden laatu on huonompi. Monoliittinen rakenne on paljon vahvempi kuin esivalmistettu.

Matala nauhasisäätiö

Nauhapohjan edut:

 • tasaisen jakauman. Kestävyys ja luotettavuus
 • kustannussäästöjä ja materiaaleja
 • jälleenrakennuksen helppous
 • yksinkertaisen arkkitehtisuunnitelman tarve
sisältöön ↑

Kierrä kasa alusta

Paalusäätiö on tehokas rakentamassa uimavedellä, ongelmatilalla (esimerkiksi Pietarin kaupungissa).

Ruuvipallojen muotoilu on terävä kärki. Tällaiset paalut ruuvatetaan maakerrokseen. Ne toimivat tukena betonielementille, joka päällekkäin niiden päälle.

Tällaiset "ruuveja" paitsi mahdollistavat alueen alkuperäisen geologian ja maiseman säilyttämisen, mutta aiheuttavat myös vähäisiä kuormia paikan päällä rakentamisen aikana.

Pallot ruuvatetaan eri syvyyksiin maaperän liikkuvuudesta riippuen, mikä erottaa paalun perustan pylvästyypistä.

Paalutusmateriaali voi olla erilainen:

Vahvistetut betoniporakenteet ovat vielä kestävämpiä, ja niiden käyttömahdollisuus on yli 100 vuotta.

Yhteenvetona kävi ilmi, että tällainen säätiö on edullinen materiaaleille, jotka vaikuttavat monimutkaisiin maaperään, mutta vaativat erityisiä pienikokoisia laitteita ja monimutkaisia ​​teknisiä laskelmia.

Pilarin perusta

Se on joukko pilareita, jotka on asennettu rakennuksen pääsiirtoreihin enintään kolmen metrin etäisyydellä toisistaan. Pylväsperustaisen materiaalin on betoni, kivi (luonnollinen), tiili. Pylväät tukevat vanteita (metallista tai puusta), mikä tekee pohjasta kovempaa.

Myös pilarien välisen etäisyyden on oltava suljettu seinät - zabirkami (oma rakenne, jossa ilmanvaihtoaukot, pohja). Se voi olla tehty tiilistä, raunioista tai vähintään 0,1 - 0,2 metrin paksuisista betonista.

Pilarin perustus voi olla myös monoliittinen tai esivalmistettu.

Monoliittinen rakentava käyttö pohjaveden tilassa alle 1 metriin syvemmälle. Laitteessa kaivaa reikiä (lumpeja) virroille. Betoni kaadetaan aikaisemmin valmistettuun muottiin, ja etäisyys muurausseinästä kuoppaseinään olisi yli 0,1 metriä. Vahvistaminen on myös tarpeen tarjota, muuten säätiöllä ei ole vaadittua voimaa.

Märälle maaperälle rakennetut betoniteräkset. Nämä navat kiinnitetään pohjalevyyn. Tämäntyyppistä rakennusta ei ole tarkoitettu siirrettäviksi, muuten koko rakennus voidaan tuhota.

Saraketyypin edut:

 • materiaalien kulutus ja työvoimakustannukset 2 kertaa, ja joissakin tapauksissa 5 kertaa halvempi, tasainen (edullisin yllä)

Pylväsperustan haitat ovat:

 • pakollinen kellari
 • sovellettavuus mahdolli- silla alueilla, joilla on korkeuseroja - tämä on vaarallista, koska kallistuminen voi tapahtua
 • ei käytetä raskasrakennuksiin hiekka-hiekkakiviin
sisältöön ↑

Mikä on paras pohja savea maaperässä?

Maaperän savityypille on tunnusomaista se, että sen koostumus (hiukkasten hienon partikkelikoko) aiheuttaa suuren määrän vettä, jäätyy, laajenee ja sen seurauksena se turpoaa ja muuttuu epämuodostuneeksi. Base taukoja, voimien vaikutuksesta, rakennus itse kärsii.

On olemassa useita lajikkeita savea maaperä, mutta kaikkien niiden valinnan perustan pitäisi kannattaa:

 • nauha upotettu
 • levy
 • nukka

Kun jokin näistä perustuksista rakennetaan savikiville, on tarpeen käyttää erityisiä tekniikoita ja sääntöjä.

Esimerkiksi teippipohja tällaisille maaperle on sijoitettava paksuun hiekkapohjaan, ja itse muotti on usein tehty irrotettavaksi eristyksestä (vaahto plex). Usein tällaisten rakenteiden poikkileikkaus on puolisuunnikkaan muotoinen (pohja on kolmanneksen leveämpi kuin yläosa). Irrota ylimääräinen vesi pohjasta savesta käytetyssä viemäröintijärjestelmässä.

Mikä on luotettava perusta?

Pila-tyyppiä ansaittavasti voidaan pitää kaikkein luotettavimpana.

Sen tarttuminen kiinteään maahan takaa kaikkien rakennusten maksimaalisen vakauden ja kestävyyden. Joskus sinun on poraa tarpeeksi syvälle.

Pile-pohja-ominaisuudet:

 • yksinkertainen asennus - huolimatta erityisen kompaktilaitteiden tarpeesta, se on rakennettu useita kertoja nopeammin kuin muuntyyppiset perustukset. Toisin kuin muut lajikkeet, paalusäätiö ei vaadi raskasrakennuskoneita ja paljon työntekijöitä.
 • työn tekee 2-3 asiantuntijaa
 • paalut ovat kestäviä, eivät pelkää korroosiota ja vettä
 • universaaleja, koska niitä voidaan käyttää täydellisesti kaikilla alueilla, erityisesti ongelmallisissa maissa

Toiseksi luotettavuuden kannalta on kelluva tyyppi.

Tämä tyyppi kestää suuria kustannuksia huolimatta paikan huonojen geologisten olosuhteiden vaikutukset: se säilyttää suuria lujuusominaisuuksia. Rakentamassa savikivejä vaatii hiekan "substraatti" ja laadukas vahvistus.

Onko tarpeen valita pino- tai laattatyyppinen säätiö yksityisten talojen rakentamiseen? Ei tietenkään. Asiantuntijat löytävät aina paras vaihtoehto rahoituksen ja turvallisuuden suhteen.

Mikä säätiö on parempi - nauha tai kasa

Mikä säätiö on parempi - nauha tai kasa

Ilman liioittelua voimme sanoa, että minkä tahansa rakenteen tärkein elementti on sen perusta - perusta. Rakennuksen lujuus, vakaus ja kestävyys riippuvat vain oikein valituista perustuksista ja asennustekniikan tiukasta noudattamisesta.

Jotta voit valita oikeantyyppisen perustan rakennukselle, sinun on harkittava useita näkökohtia, nimittäin:

 • maaperän ominaisuudet, jotka vaikuttavat säätiön valintaan;
 • tutkitaan, millaisia ​​säätiöitä sovelletaan rakennustyömaalla, samoin kuin kaikki niiden positiiviset ja kielteiset puolet;
 • analysoida hyviä ja huonoja puolia ja tehdä lopullinen valinta.

Alla on kaikki mahdolliset säätiövaihtoehdot, niiden edut ja haitat, maaperän ominaispiirteet ja ilmasto-olosuhteet, jotka on otettava huomioon säätiön valinnassa.

Keskeinen asia säätiön valinnassa on täydellinen noudattaminen toistensa ja perustusten suhteen - niiden on oltava kokonaisuutena.

Maaperän ominaisuudet vaikuttavat säätiön valintaan

Maa on melko monimutkainen ja monikomponentti geologinen järjestelmä, joka koostuu kiviä, maaperästä ja erilaisista teknogeenisistä muodostelmista.

Maaperän luokittelu on monenlaista eri ominaisuuksien ja kriteerien mukaan. Kaikkien vivahteiden huomioon otetaan asiantuntijat, jotka voivat suorittaa geodeettisia tutkimuksia ja valita tällä perusteella optimaalisen ratkaisun säätiön valitsemiseen.

Kun otetaan huomioon maaperän yleiset ominaisuudet, voimme erottaa seuraavat:

 • Kivinen ja kivinen maaperä. Ne ovat erinomainen perustusrakennus, koska kivestä ei aiheudu veden haitallisia vaikutuksia tai huonoja haittavaikutuksia. Paras esimerkki maastosta tällaisella maaperällä on Crimea.
 • Clay maaperä. Tällaiset maaperät on jaettu kolmeen alalajiin: savi, lieju ja hiekkasauma - viittaavat enemmän maaperän kallistumiseen. Ei ole paras tyyppinen maaperä rakentamiseen, jatkuvasti epämuodostunut. Se on pieni tiheys, joten se kyllästyy helposti vedellä ja on "nestemäisessä" tilassa, ja se laajenee, kun se jäätyy. Kaikki tämä lisää pohjaveden määrän lisäämistä, mikä väistämättä johtaa viestinnän vuotamiseen ja perustusten liikkumiseen. Ainoastaan ​​kuivassa muodossa savimaat saattavat olla ehdollisesti osittain kuulumattomia kuorimattomia lajeja.
 • Sandy maaperä. Ne luokitellaan ei-lihaviksi maaperäiksi, ts. ne erittäin hyvin kulkevat vettä itseensä, täydellisesti sopivaksi puristukseen ja tiivistämiseen. Vesi ei pysähdy, mutta laskee, jolloin se ei ole vaaraksi säätiölle. Hiekkapohjaiset maaperät ovat: sora, keskikokoinen hiekka ja hieno hiekka (sitä kutsutaan myös "siltiksi", tämäntyyppinen hiekkainen maaperä on samankaltainen kuin saviä maaperä).

Hiekkaisen maaperän valmistus säätiölle

 • Orgaaniset maaperät. Näihin kuuluvat esimerkiksi turvetuhot, siltti. Tämä on kaikkein ongelmallinen maaperä, koska se on kaikkein löyhä, epävakaa ja korkein pohjavesi. Tällaiset maaperät ovat useimmiten alttiita muodonmuutokselle. Orgaaniset maaperät ovat erityisen yleisiä taigan alueilla ja osittain Moskovan alueella.

Turpeen valmistelu säätiön alla

Maaperällä on taipumus tiettyihin liikkeisiin ja muodonmuutoksiin rakennusten perustusten alla, nämä ovat seuraavat:

 • Sedimenttiä. Se syntyy lähinnä rakenteen painon vaikutuksesta välittömästi säätiön rakentamisen jälkeen ja muutaman vuoden kuluttua.
 • Nostot. Tämä ilmiö esiintyy pystytetyn rakenteen vaikutuksesta ja pohjaveden ansiosta.
 • Maaliikenne. Tämä on sekä maaperän nousu että sedimentti, joka riippuu suoraan kosteudesta, jonka seurauksena maaperän tilavuus muuttuu (se voi turvota ja kutistua esimerkiksi jään jäädyttämistä ja sulatusta). Maaperän liikkeet voivat olla horisontaalisia (johtuen rinteiden eroosioista) ja kerrostuneet (veden vaikutuksen vuoksi).
 • Epätasainen muodonmuutos. Tämä on vaarallisin maaperän liikkeen tyyppi, jonka syy on epäyhtenäinen maaperän koostumus, epäyhtenäinen kylläisyys kosteudella epätasaisen tiivistymisen seurauksena rakenteen rakentamisen aikana.

Tyypit, niiden pääpiirteet ja yhteensopivuus maatyyppien kanssa

Kun maaperätyyppejä tarkastellaan, selvitetään, millä maaperällä rakennelma on suunniteltu, voit valita optimaalisen perustan.

Rakennustyyppien tyypit ovat seuraavia tyyppejä: nauha, kasa, lohko, pylväs.

Käytetyn materiaalin mukaan: betoni, kivi ja puu.

Yleisimmin käytetty säätiö nauha ja kasa perusta. Lisäksi näiden säätiöiden ominaisuuksia kuvataan tarkemmin, analysoimalla, mitä voit määrittää, mikä säätiö on parempi - nauha tai kasa teidän tapauksessasi.

Perusnauha

Nippusäätiötä kutsutaan erikoisrakenteen ansiosta: rakennetun kehyksen ympärillä ja säätiön kaikkien seinien alapuolella on vahvistettu betoniraina, joka muodostaa suljetun silmukan.

Nauhatyypin tyyppi puolestaan ​​jaetaan kahteen alalajiin: se on monoliittinen ja modulaarinen. Ne eroavat laitteen tavoin.

Asennettaessa monoliittista nauhan perustusta suoraan pohjan asennuspaikalle, vahvistushäkki neulotaan ja se täytetään betonilla. Tämä takaa säätiön eheyden (lujuus).

Kokoonpannun näkymän kokoamiseksi vahvistetut betonilohkot kiinnitetään toisiinsa vahvistamisen ja sementin ansiosta.

Nauhan perustus eroaa myös perustuksensa syvyydestä (korkeampi tai matalampi suhteessa syvyyteen, johon maaperä jäätyy läpi) ja voi olla syvään ja matala-syvä. Esimerkiksi monoliittinen raskas rakennus rakennetaan syvälle haudattuun pohjaan ja kevyet puurakenteet rakennetaan matala-haudattuun perustukseen.

Mitä tulee yhteensopivuuteen maatyyppien kanssa, ominaisuudet ovat seuraavat:

 • nauhan esivalmisteita ei suositella yhdistettäväksi vedon ja veden kyllästyessä maaperässä sekä rinteissä;
 • kaistale monoliittinen pohja, joka soveltuu lähes kaikentyyppiseen maaperään;
 • On ehdottomasti kiellettyä rakentaa nauhatusperusta orgaaniselle maaperälle (esim. Suoita).

Edut liuskajohdosta ovat:

 • universaalisuus (sopii kaikkiin rakennuksiin);
 • yksinkertaisen aseman nauhan monoliittinen pohja (on mahdollista luoda itsenäisesti);
 • kaistale monoliittinen perusta on erittäin ilmatiivis;
 • nauhat tehdasvalmisteiset - hyvä ratkaisu, jos rakennuksessa on suunniteltu kellari tai pohjakerros.

Nauhalevyn haittoja voidaan harkita:

 • liuskapohjien materiaalien kustannukset ovat korkeammat kuin paalujen perustukset;
 • massiivisuus esikuorittujen nauhojen pohjalla, työvoimakkuus ja syvä tunkeutuminen säätiöön.

Pile-pohja

Pallosäätiöt ovat perustuksia, jotka muodostuvat paaluista, jotka on yhdistetty ylhäältä palkilla tai grillilevyllä (käytetään betonia ja vahvistettua betonilaattaa).

Kasa on tanko, joka upposi maahan, jotta kuorma siirretään rakennuksesta. Paalut voidaan betonista, metallista, puusta, yhdistettynä.

Maaperän tunkeutumismenetelmän mukaisesti paalut ovat:

 • Ajaminen: Ajaminen tapahtuu erikoiskoneiden avulla (joita kutsutaan kopiokoneiksi) tai värähteleviin erikoisyksiköihin. Tällaisia ​​paaluita voidaan käyttää vain, jos aluetta ei rakenneta, eikä ole rakenteita, joiden pohjat voivat vahingoittua.
 • Täytetyt: reikä porataan tai tunkeutuu maahan, johon betonia kaadetaan. Maaperän tukemiseen perustuvien säätiöiden luotettavuuden vuoksi kaivon pohja laajenee mikrosilmäyksellä, betonin kaatamisen jälkeen muodostuu kasa, jolla on ainoa kasa.
 • Ruuvi: vahvistetun betonivarren päässä on erityisiä terät, joiden avulla pino ruuvataan maahan.

Maaperätyyppien yhteensopivuuden osalta on huomattava, että paaluperustuksia voidaan käyttää kaikilla monimutkaisilla maaperäalueilla (löysät, kyllästettyinä) ja orgaanisilla maaperillä (esim. Turvemailla).

Porausruuvin pohjan maahan tunkeutumismalli

Ei pidä unohtaa, että tiheä, kivinen ja kallioinen maaperä on erittäin vaikea asentaa paalusäätiötä ja pile-ruuvia - yleensä on mahdotonta soveltaa.

Paalusäätiön etuja, jotka ovat enemmän kuin haittoja, ovat:

 • luotettavuus;
 • kannattavuus (kaikenlainen työvoimakustannusten ja materiaalikustannusten kasausperusta on halvempi kuin kaikki muut perustukset, mukaan lukien nauhatehtävät);
 • korkea lujuus;
 • pitkä toiminta-aika;
 • ruuvien paalujen yksinkertaisuus ja nopeus.

Paalusäätiön haitat ovat:

 • On mahdotonta tarkistaa pinoon kohdistuvat vauriot;
 • ruuvipillien korroosio on todellinen vitsaus;
 • mahdotonta rakentaa kellarissa.

Lopuksi huomaamme, että kaltevaan maastoon ja vaikeisiin kohokuvioihin yhdistetty perustus (nauha-kasa) soveltuu parhaiten.

Mikä säätiö valita pylväs- tai vyöhön?

Foorumin aiheet

 • 22. elokuuta WC mökille
 • Elo 22 Uusi tai vanha talo?
 • 22-elokuu Kylpyamme
 • 22.8. Rakennamme kylpyläosaston. Videoraportti
 • 22. elokuuta Viemärit
 • 22. elokuuta Viemärien yksityisessä talossa
 • 15 elokuu, mistä aloittaa rakentaminen
 • 14 elokuu Maaseudun rakentaminen
 • 10 elo Kuinka vetää koukut seinältä?
 • 18-ju puulattiat
 • 03. elo Kuinka vetää koukut seinältä?
 • 03-heinäkuu Lämmin kerros hirsitalossa
 • 07-kesäkuu Puinen tiili
 • 30. marraskuuta. Puuportaiden valmistus.
 • 26 marraskuu Sandwich-paneelien talo
 • 05-Oct Miten valita sisäovet
 • 28-sep. Optimaalinen kaltevuus.
 • 12. elokuuta asennus
 • 01-Aug Viemärit
 • 09-Jul Viemäri yksityisessä talossa
 • 22.7. Maaseudun rakentaminen
 • 01-kesäkuu uusi tai vanha talo?
 • 17-toukokuu Miten rakentaa talon edullisesti ja edelleen.
 • 17-toukokuu Miten rakentaa talon baarista
 • 25. helmikuuta. Mitä rakentaa talo halpa ja.
 • 02-Dec Saunan rakentaminen
 • 16-toukokuu Miten puhdistaa vettä yksityisessä talossa
 • 18.6. Mistä materiaalista posille demoni.
 • 05-elokuu Mikä on vyöruusu?
 • 24-marraskuu Kylpylärakennus. Videoraportti

Viesti Anna "27.11.2014, 18:38

Viesti ALEXIS »marraskuu 30 2014, 07:27

Post Eugene. »02 joulu 2014, 22:06

Viesti vetta »11.12.2014, 19:15

Viesti Ivanov843 »12. joulukuuta 2014, 00:14

Viesti Larisa52 »tammikuu 08, 2015, 11:50

Viesti Anton "Jan 11, 2015, 12:13

EcoSpetsStroy CJSC: n viesti »11 helmikuu 2015, 14:13

Viesti Ivanovich »04 maaliskuu 2015, 12:33

Mikä säätiö valitsee talon baarista

Jokaisessa talossa on oltava vankka perustus, joka siirtää painonsa kuorman maahan. Talot baarista eroavat muodonmuutoksesta ja melko pienestä painosta. Tämä ominaisuus heikentää niitä tukevien rakenteiden vaatimuksia. Muinaisina aikoina hienonnetut majat sijoitettiin suurikiviin tai jopa lehtikuusiin. Tänään meillä on valikoima erilaisia ​​tyyppejä.

Säätiön tyypin valintamahdollisuudet

Mitä vahvempi ja luotettavampi tuki, sitä parempi, mutta liiallinen massiivisuus on ylimääräinen kustannus, joka ei aina ole perusteltua.

Mikä säätiö on parempi valita talon baarista riippuu monista tekijöistä:

Paino ja rakenne.

Maan tyyppi, sen kovuus, kimmoisuus, vakaus käyttäytyminen märkänä.

Pohjaveden pinnat, sademäärä, kausiluonteinen kosteus ja helpotus.

Kellarin läsnäolo, materiaalien saatavuus ja taloudelliset laskelmat.

Miten säätiö vaikuttaa säätiön valintaan?

Ennen kuin päätetään, mitkä säätiö valitaan talosta baarista, on tutkittava maaperän ominaisuudet rakennustyömaalla. Tässä laakerikapasiteetti, liikkuvuus, kallistus ovat tärkeitä. Perusrakenteen mukaan jaetaan useisiin eri tyyppeihin.

Kallio ja detritus

Kallion tai tiheän kantohartsin tukialustoilla on suurin kantavuus ja niiden käyttäytyminen on käytännössä riippumaton kosteudesta ja pohjaveden pinnasta. Hihna ja pylväs hienosti haudatut ja haudatut perustukset toimivat hyvin niille. Näissä maissa on hyvin vaikeaa, ja usein mahdotonta järjestää kellari talon alle.

Sandy maaperä

Maaperä, jolla on suuri hiekkapitoisuus, on vakaa ja luotettava perusta talolle. Hiekkapuhallusominaisuudet sulkevat käytännössä pois pakkasen paisumisen, paitsi jos tulvat ovat jäätymisasteen yläpuolella. Jatkuvasti alhaisen pohjaveden pinnalla voidaan käyttää mitä tahansa perustusta. Kausiluonteisen lämpenemisen ansiosta paras vaihtoehto olisi kasa tai pylväs, jonka pohja syvenee jäätymissyvyyteen.

Clay maaperä

Savi maaperä kuivassa tilassa on kantavuus kestämään. Mutta sen ominaisuudet muuttuvat dramaattisesti kostutettuna. Lisäksi sillä on ominaisuuksia, jotka heiluttavat jäädyttämällä. Jos pohjavettä ei tule lähelle pohjan pohjaa, ja pintakerrokset suojataan saostuksesta ja tulvavedestä, kaikki säätiöt ovat yhtä tehokkaita savessa, edellyttäen, että se ryhtyy toimenpiteisiin pakkasnopeutta vastaan.

Jos pohjaveden nousu tai tulvat ovat mahdollisia, on parasta laittaa talo monoliittiseen betonirakenteeseen. Jos samalla käytettävissä olevaan syvyyteen voi olla tiheä kivi, joka voi toimia tukena, voit tehdä kasaalustan jäykällä valjaalla, joka muuttaa pölkkikentän yhdeksi rakenteeksi.

Tällöin on käytettävä yhtä tai toista perustusta

On olemassa erilaisia ​​perustuksia. Jokaisella niistä on oma tehokas alue.

Strip-säätiö

Rakenteellisesti tämä on helpoin perusta. Se sijaitsee kaikkien kantavien seinien alla ja on jatkuvan nauhan muodossa. Suuren jalanjäljen ansiosta sille on ominaista suuri kantavuus ja sitä voidaan käyttää raskaille seinille ja rakenteille.

Pohjan syvyyden mukaan nauhan perustukset on jaettu haudattuun, syvään ja matalaan syvyyteen. Pohjakerroksen perustuksia käytetään raskaiden rakenteiden alaisuudessa ja ne asetetaan maanpinnan alapuolelle, jotta jäätymisen heikkeneminen vaikutettaisiin jalkaan. Syvä kaistaleperustus muodostaa kellareja kellareille ja puoliperinteille.

Kevyissä rakenteissa, joissa on yksi- tai kaksikerroksiset puutalot, tällainen muotoilu on perusteltua vain, jos laitteiston kellarissa tai kellarissa rakennuksen alle. Maaperän syvillä kerroksilla lepäävä kevyt rakenne aiheuttaa liian vähän kuormitusta pohjaan, mikä joissakin tapauksissa voi aiheuttaa vakauden. Erityisen voimakas vaikutus on lateraalisten ja tangenttien jäännösten nousuvoiman vaikutus valumavesiin.

Maaseudun asuntorakentamisessa käytetään usein matalia perustuksia. Niiden alapuolella irralliset kaivannot, joiden syvyys on jopa 0,5 m, pudotetaan kuivatusmateriaaleista - karkea ja hiekkapuhallettu hiekka, rauniot, sora, se tiivistetään perusteellisesti ja sen yläpuolella on kivi- tai betoniteippi. Tämä muotoilu on paljon halvempaa sekä materiaaleissa että työvoimassa. Jäteventtiili kompensoi pystysuuntaisen pakkasen turvotuksen ja sivuttaiset ja tangentiaaliset kuormat ovat vähäpätöisiä johtuen pienestä kosketuspinta-alasta sivuttaisen pinnan ja maan välillä.

Kaistaleiden perustuksia käytetään millä tahansa kohtuullisen vakaan perusteella. Niitä ei saa käyttää heikoissa, voimakkaasti tulvissa ja tulvissa maissa.

Pilarin perusta

Pilarin perustukset ovat sarja kivi-, tiili- tai betonirakenteita, jotka on kytketty grillata.

Tämä rakenne voi merkittävästi säästää materiaaleja ja vähentää maanrakennusten määrää. Mutta grillausrakenteiden teknisen monimutkaisuuden takia merkittäviä säästöjä saadaan vain riittävän pystysuoran pohjan koolla, mikä johtaa huomattavaan eroon materiaalien määrässä verrattuna nauhan tyyppiin. Hirsitalon alempi leikkaus olettaa kuormien jakautumisen tehtävän navoissa. Tämä poistaa osittain grillausongelmat ja laajentaa sarakepuiden taloudellisia etuja.

On mahdollista rakentaa kiviainetta savea maaperälle, jäädytyksen syvyyteen, jos suunnitellaan rakentaa taloja ilman säätiötä. Jos maaperän ominaisuuksista, ilmastollisista ja hydrogeologisista olosuhteista johtuen säätiö asetetaan syvemmälle - 1,5 m ja enemmän, pilarirakenteiden monimutkaisuus kasvaa voimakkaasti. Täällä astumme pellon perustusten tehokkuuteen.

Pile-ruuvi-pohja

Ruuvipuristin - yksi rakennustöissä käytettävistä paaluista. Yksityisrakennustöitä varten ruuvipallot soveltuvat parhaiten, koska niiden asennus ei vaadi raskaita erikoislaitteita. Riippuen upotuksen halkaisijasta ja syvyydestä, kukin kasa voidaan asentaa jopa 2-3 henkilöllä tai kompaktin voimalaitoksen avulla, joka on helppo toimittaa rakennustyömaalle.

Ruuvipallot pidetään hyvin heikoissa ja suolaisissa maissa. Ne eivät ole herkkiä pakkaselle, ja niiden upotuksen helppous mahdollistaa rakenteen tukevan syvällä, tiheällä kerroksella.

Ruuvien paalujen perustusta voidaan soveltaa savi- ja hiekkaperustuksiin, kun pohjavesi on lähellä, tulva-alueilla, säiliön rannalla, rannikkopankissa. Ainoa rajoittaminen niille on kalliot ja karkeat maaperät.

Laattoalaptio

Laattojen pohja on jäykkä monoliittinen laatta lujitetusta betonista. Tällaisella levyllä on erittäin suuri jalanjälki, joten se kykenee ylläpitämään vakautta myös heikoimmilla mailla.

Oikein lasketulla syvyydellä tällaista pohjaa kutsutaan kelluvaksi, koska sen kantokyky ei riipu pohjan kovuudesta. Rakenteen painosta aiheutuva kuorma tasapainotetaan maaperän paineella, jopa muovisessa tilassa.

On suositeltavaa käyttää tällaista säätiötä hirsirakentamiseen, jossa on runsaasti pohjavettä ja epävakaa hiekka maaperä.


Jos haluat valita talon parhaan perustan baarista, sinun on otettava huomioon kaikki tekijät, kuten talon korkeuserot, mahdolliset muutokset ja maanvyörymät ympäröivällä alueella. Edellä esitettyjen perustelujen ja perustelujen perusteella voidaan antaa yleisiä suosituksia.

 • Karkealla ja kallioisella maaperällä on hirsitalo sijoitettava nauhalle tai pylvästyölle, joka ei ole haudattu tai matala haudattu pohja.
 • Hiekkapohjaan - pylvästyössä alhaalla haudattu ja jos tarvitset kellarin, sitten nauhalle.
 • Savi maaperällä on tarpeen käyttää pylväsjäämiä, joiden syvyys jäätymisen tai paalun alle. Nauha - laitteen kellariin.
 • Heikko pohja, siltti tai yli-kostutettu on parempi käyttää laatta pohja.

Jyrkässä rinteessä rakennettaessa on otettava huomioon maaperän sivuttaispaineet pylväät ja seinät. Minkä tahansa maaperän, paitsi kivinen, käyttäytyy kuin nestettä suuria aikoja. Hän pyrkii työntämään upotetut rakenteet ja kaatamaan rinteessä olevat. Jyrkässä rinteessä ruuvatut paalut osoittavat suurimman vakauden, koska niillä on kehittynyt ankkuriosa, jäykkä valjaat ja suhteellisen ohut runko.

Asunnon perustaminen on haaste ammattilaisille. Ja silti, navigointi tässä asiassa voi ja pitäisi olla. Toivottavasti tämä artikkeli auttaa välttämään virheitä.

Mikä säätiö on parempi? Säätiötyypit: pylväsnahka, vyö, laatta, kasa, pohja ruuveilla

Rakentamismarkkinoita edustavat nykyään lukuisat eri teknologiat perustusten rakentamiselle, mikä asettaa asiakkaan tarpeen valita ja usein jopa syöksyy sekaannusta. Tänään, jotta pystyt ymmärtämään, mikä säätiö on parempi, sinulla on oltava vähintään vähäinen tuntemus tämän rakenteen perustoiminnoista sekä tietyn pohjatyypin tärkeimmistä ominaisuuksista (yksityiskohtainen vertaileva analyysi betoniperustusten ominaisuuksista ja ruuvipilarien perustuksesta löytyy artikkelissa "Mikä on parempi: konkreettinen säätiö tai ruuvipallot"?

Talon perusta on maahan upotettu rakenne, joka välittää kuormituksia ja vaikutuksia rakennuksesta (rakenteesta) pohjaan (maaperä, joka saa paineen rakenteesta). Säätiön päätehtävänä on vastustaa kausittaisia ​​vaikutuksia ja varmistaa rakennuksen vakaus.

Eri tyyppisten perustusten vertailevat ominaisuudet

Luokittelusta puhuttaessa säätiön päärakenteet ovat seuraavat:

laatta (kiinteä) pohja;

ruuvipillojen perusta.

Jos yrität jakaa perustukset ryhmiin niiden rakentamisessa käytettyjen materiaalien perusteella, suurin osa luetelluista rakenteista johtuu perinteisistä betoniperustuksista, joita teräksiset ruuvipallot vastustavat. Betonin huomattava suosio selittyy sillä, että useimpien asiakkaiden mukaan tämä rakennusmateriaali on luotettavampi, se säilyttää lämpöä paremmin ja siksi se ei vaadi lisätoimenpiteitä kellarin, lattiaeristyksen ja viestinnän viimeistelyyn.

Vaikka tämä näkökulma onkin melko yleinen, sinun ei pidä sokeasti luottaa myyttien poikkeuksellisiin ominaisuuksiin, koska sillä on sekä rakennusmateriaaleja että etuja ja haittoja, ja työskennellessäsi siihen on otettava huomioon useita ominaisuuksia. Siksi, jotta ymmärrettäisiin, mikä säätiö on parempi ja jotta päästäisiin tasapainoiseen päätökseen, on syytä tarkastella yksityiskohtaisesti nykypäivän suosituimpia tyyppejä ja haittoja.

Betoni- tai ruuvipallot?

Kuten aiemmin sanoimme säätiön rakentamisen suunnittelussa, on tärkeää päättää, onko se yksi perinteisistä betonirakenteista vai onko nykyaikaisen tekniikan, jolla perustetaan ruuvipoikien perustukset, vastaamaan paremmin vaatimuksiin. Valinnan tekemiseksi on tärkeää selvittää, mitkä konkreettisista monista myytteistä vastaavat todellisuutta ja jotka ovat vain liioittelua (konkreettisia myyttejä käsitellään tarkemmin artikkelissa "Mikä on parempi: konkreettinen säätiö tai ruuvipallot").

Pitäisikö meidän uskoa, että betonilla saat lämpimän kerroksen ilman ylimääräisiä lämpenemiskeinoja?

Se ei ole. Betoni, jolla on korkea lämmönjohtavuus, todella lämmittää tarpeeksi nopeasti, mutta myös nopeasti siirtää kertyneen lämmön. Lisäksi se edellyttää melko monimutkaisia ​​toimenpiteitä vesihöyryn ja ilmanvaihtojärjestelmän järjestämisen toteuttamiseksi. Kieltäytyminen pitämästä niitä ei ainoastaan ​​salli lattian lämpenemistä, mutta myös suurella todennäköisyydellä johtaa säätiön tuhoamiseen.

Onko totta, että konkreettinen säätiö suojaa automaattisesti viestintää pakkaselta?

Ja ei enää. Betoni suojaa maanalaista tilaa tuulta, mutta (taas korkean lämmönjohtavuuden vuoksi) ei kylmästä. Siksi vesijohtovettä ja jätevesiä asennettaessa on tarpeen huolehtia putkien paikallisesta suojasta eikä pyrkiä lämmittämään koko maanalaista tilaa.

Onko mahdollista, että betonin kellarin viimeistely ja eristys ovat halvempia kuin porausruuvin pohjassa?

Voimme sanoa, että tämä myytti on suora seuraus kahdesta aiemmasta väärinkäsityksestä. Ja jos konkreettisia tarpeita lämmitetään enempää kuin ruuvipallojen pohja, on selvää, että molemmissa tapauksissa käytetään materiaaleja, jotka ovat vertailukelpoisia laadun ja hinnan kanssa.

Onko konkreettisen säätiön kustannukset todella alhaisempi kuin säätiön kustannukset ruuveilla?

On mahdollista säästää konkreettiselle pohjalle, mutta vain, jos sitä ei rakenneta nykyisten rakennesääntöjen ja määräysten mukaisesti. Voit esimerkiksi käyttää halvempaa betonityyppiä, vähentää poikkileikkauksen lujuutta tai paksuutta, vähentää vesitiivistystoimenpiteiden määrää jne.

Tietenkin sinun on oltava valmis siihen, että kaikki tämä vaikuttaa tulevaisuuden säätiön laatuun. Jos valitsit tämän vaihtoehdon sen luotettavuuden ja kestävyyden suhteen, valmistaudu siihen, että paitsi säästät myös ylimääräiset kustannukset esim. Ruuvipillojen perustuksesta.

Onko totta, että kevytrakenteiden rakentamisen aikana konkreettista perustusta ei tarvitse syvästi haudata?

Tämä lausunto on vain osittain totta. Tosiasia on, että pakkasenkestävien voimien vaikutuksesta alikehittynyt säätiö joka tapauksessa alkaa muuttua tai muuttua ja luonnollisesti "vetää" rakennuksen takana. Tämän seurauksena voit vuosittain "muokata" ikkunoita ja ovia, jotka keväällä avautuvat ja suljetaan tietyn työn mukaan. Yleisesti - toinen laadun säästö.

Voiko betoni olla turvallisempi ja kestävämpi kuin ruuvipallot?

Tämän lausunnon pätevyys riippuu tietenkin siitä, millaista betonia ja mitä paaluja käytetään tietyssä tapauksessa. Joten laadukas betoniperusta näyttää todella erinomaisen luotettavuuden ja kestävyyden. Samanaikaisesti pino-ruuvin perustuksen käyttöikä, jonka aikana rakennettiin korkealaatuista terästä (arvot St20 tai 30XMA), käytettäessä 5 tai useamman millimetrin seinämän paksuutta, on verrattavissa perinteisen betoniperustuksen kestoon, joka on tehty kaikkien tekniset vaatimukset.

Lisäksi, vaikka käytetään paaluja, joiden seinämän paksuus on 4 mm, edellyttäen, että jäljellä olevan metallin paksuus on 2,5 mm, pylväsruuvin käyttöikä vastaa GOST R 54257 -standardin vaatimuksia "Rakennusten ja alustojen luotettavuus. Tärkeimmät säännökset ja vaatimukset.

On tärkeää muistaa, että rungon optimaalisen seinämän paksuuden valinta ja ruuvipätkän siipien valinta tietylle kohteelle on mahdollista vain maaperän maaperän syövyttävän vaikutuksen perusteella rakennustyömaalla. Myös reiän halkaisija valitaan erikseen korroosioaktiivisuuden perusteella ja paalin rakenteellisen jäykkyyden vaatimusten mukaisesti (kuormatiedot).

Kaikki edellä esitetyt seikat osoittavat, että betonin lukuisat edut ovat suurelta osin liioiteltuja, mikä tarkoittaa, että betonirakenteiden rakentamisprosessissa samoin kuin muissakin tapauksissa on kiinnitettävä paljon huomiota jopa kaikkein vähäpätöisimpiin, mielestänne yksityiskohtiin.

Betonin säätiön luokitus

Jos olette vielä kallistumassa kohti konkreettista, sinun on myös ymmärrettävä, mikä säätiö on parempi, sillä betoniperustusten luokittelu merkitsee jälleen useiden eri tyyppien tunnistamista, kuten olemme aiemmin maininneet: