Pilarin säätiö Do-It-Yourself Verandalle

Laajennuksen suunnitteluvaiheessa yksi tärkeimmistä tehtävistä on säätiön valinta. Yleisin on pylväsperusta. Tämä johtuu materiaalien alhaisista kustannuksista ja rakenteen helppokyvystä. Mutta ennen kuin teet oikein pylväspohjan omilla kädillä, kannattaa luoda piirros tulevasta rakenteesta ja laskea tarvittavien materiaalien täsmällinen määrä.

Edut ja haitat

Voit luoda sarakepohjan omilla kädilläsi ilman ammatillisten rakentajien osallistumista. Tätä varten riittää noudattaa perussääntöjä tällaisten rakenteiden luomiseksi ja virheiden välttämiseksi.

Selostetulla säätiöllä on seuraavat edut:

 1. Pylväspohja voidaan suunnitella ja rakentaa itsenäisesti ilman erikoislaitteiden käyttöä. Myös sellaisen säätiön luominen ei tarvitse palkata ammatillisia rakentajia.
 2. Pohja voidaan rakentaa lähes mihin tahansa maaperään. On kuitenkin syytä huomata, että tällaisia ​​rakenteita ei pitäisi asentaa aloille, joilla pohjavesi on korkea.
 3. Tämäntyyppisen perustan luomiseksi ei ole tarpeen suorittaa vaakasuoratustyöt.
 4. Nopea pystytys. Pilarin perustus voidaan rakentaa 2 viikon kuluessa.
 5. On myös syytä huomata, että pylväspohja ei tarvitse kallista vedenpitävyyttä.
 6. Kuvattu säätötyyppi voi kestää yli 50 vuotta, jos rakennustöiden aikana noudatetaan työtekniikkaa.
 7. Portaan tai pergolaa varten voidaan luoda pilarin perustuksia, joilla on suuria korkeuseroja. Muuntyyppisten säätiöiden luominen tällaisella maastossa on erittäin kallista.
 8. Suhteellisen edullisia. Jos verrataan sarakepohjaa muiden tällaisten rakenteiden tyyppeihin, on syytä huomata, että se voidaan rakentaa vähimmäismäärän avulla verannan luomiseksi.

Pylväsperheellä on kuitenkin haittoja. Näihin kuuluu kyvyttömyys luoda raskaita rakenteita. Myös sarakkeen säätiö ei toimi luomalla rakennusta kellarissa. Ennen kuin liität verannan taloon, sinun on huolehdittava siitä, että luodaan tarkka piirros rakenteesta.

Pohjan syvyys

Pylväiden syvyys riippuu useista tekijöistä. Yksi niistä on luodun rakenteen tyyppi. On myös tärkeää tarkastella alueen maaperän geologisia ominaisuuksia.

Säätiön syvyyden mukaan jaetaan kolmeen tyyppiin:

 • huuhtele;
 • matala syvyys;
 • ei haudattu.

Ensimmäinen pohjatyyppi asetetaan aluetta maaperän jäädyttämisen tasolle. Matala pohja nousee 40-70 cm maanpinnan alapuolella. Kolmas määritelty perustyyppi sijaitsee maan pinnalla. Mutta on syytä muistaa, että maan hedelmällinen kerros olisi poistettava joka tapauksessa.

Pylväsperustatyypit.

Ennen kuin teet sarakepohjan omilla kädillä, sinun tulee oppia sen lajikkeista. Tällainen alusta voi olla modulaarinen ja monoliittinen. Ensimmäisessä tapauksessa on otettava huomioon, että rakenteen luomiseksi on käytettävä yhtä tiilimuotoa - poltettu. Tämän materiaalin hinta on melko korkea. Siksi monet kodinomistajat valitsevat muita materiaaleja.

Monoliittinen säätiö on yleisempi ja se on rakenteeltaan grilli. Tukosten kannattavuuden parantamiseksi kannattaa vahvistaa. Mutta useimmissa tapauksissa, kun luodaan terassi, tämä ei ole välttämätöntä, koska luotava muotoilu on melko helppoa.

ei huuhtele säätiö

Tämän tyyppinen laajennuspohja on asennettu melko usein. Pilarien välinen etäisyys on yleensä 1,5 - 2,5 m. Tällainen säätö voidaan luoda muilla kuin kallisilla maaperillä, jos rakennuksessa on pieni paino.

Tällaisen säätiön luomisen aikana käytetään seuraavia materiaaleja käsin:

 • betoni;
 • burobeton;
 • betonilohkot;
 • tiili;
 • raakakivi

Useimmiten käytetään lohkoja, joiden koko on 20 x 20 x 40 cm. Tällaisen säätiön kustannukset on helppo laskea, jotta voit määrittää yhden blokin hinnan ja laskea koko rakennelman kustannukset laskiessaan käytetyn materiaalin määrää.

Sarakkeen pohja voidaan tehdä tiilestä. Mutta on syytä muistaa, että et käytä silikaatti- ja keraamisia tiilipinnoitteita, joilla on vähäinen jäätymisvastus.

Hautausmaa-sarakkeen perustamista koskeva työ voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 1. Rakennuspaikan puhdistaminen ja alueen merkitseminen.
 2. Paikkojen määrittäminen, missä tukit sijaitsevat. Ensinnäkin ne asennetaan tulevan rakenteen kulmiin. Voit määrittää pylväiden lukumäärän laskemalla kunkin elementin kuormituksen.
 3. Hiiltyynyjen tekeminen jokaisen pilarin alle.
 4. Säätiön tukien asennus. Kolonnin elementtien liittämiseen käytetään paksua betoniliuosta. On syytä muistaa, että lohkojen avoin osa on lopetettava kipsillä.
 5. Viimeisessä vaiheessa pylväät ovat vesitiiviitä kateaineella tai bitumipitoisella mastilla.

On huomattava, että kannattimet voivat olla puisia, halkaisijaltaan 20-30 cm. Ennen materiaalin käyttämistä on kastettava tervaa tai jäteöljyä. Nostimen vakauden lisäämiseksi ne on upotettava 15 cm: n betoniin, joka esivääriin luodaan kuoppaan.

Matala pylväsperusta

Määrätyntyyppinen säätiö syntyy varsin usein verannan rakentamisen aikana. Putkia käytetään useimmiten muottiin. Koska pääkuorma on betoni, voit käyttää metallia, burrobetonia ja jopa muovituotteita.

Putken halkaisijan valinta on tehtävä ottaen huomioon tukien kuormitus. Kevyille rakennuksille riittää luoda pylväitä, joiden läpimitta on noin 10 cm. Jos veranta on tehty tiilestä, kannattaa lisätä tukien halkaisija 20 cm: iin.

Matala sarake perustetaan useassa vaiheessa:

 1. Valmistelutyöt. Tässä vaiheessa alue puhdistetaan roskista ja vieraiden esineiden poistamiseksi. Sen jälkeen tontti on merkitty. Tölkkien ja johteen avulla kentällä, paikat, joissa pilarit asennetaan, on merkitty. Usein neljä pylvästä riittää luomaan veranta.
 2. Jos palkit luodaan ympäri, merkityissä paikoissa poraus tehdään ennalta laskettuun syvyyteen. On syytä muistaa, että on syytä lisätä 15 cm syvyyteen hiekkaisen tyynyn järjestämiseksi. Jos pylväät ovat neliön poikkileikkaukseltaan, kaivetaan sopivia muotoisia reikiä.
 3. Hiekkipyyhkeen luominen. Nukkumisen jälkeen hiekka kaadetaan vedellä ja tiivistetään tiiviisti. Haalistumisen jälkeen alustaan ​​asetetaan ruberoidi. Tämä on välttämätöntä estää hiekkaa imemästä kosteutta betonin kaatamisen aikana.
 4. Putkien asennus. Tässä vaiheessa putket tasoitetaan rakennustasolla. On syytä muistaa, että kun pohjavesi on lähellä kohdetta, on tarpeen voiteltaa pylväät vedenpitävällä materiaalilla maanpinnalle.
 5. Betonin betoniliuos. Tässä vaiheessa betoni-soramakeja kaadetaan noin 30 cm: n päähän. Sekoita ensin 1 osa betonia, 2 osaa hiekkaa ja 2 osaa pientä soraa. Kaatamisen jälkeen putki nousee noin 15 cm, mikä on välttämätöntä perustaa pohja, joka auttaa estämään napojen työntämisen ulos taluttaessa maahan.
 6. Putken vedeneristys. Kun betoni on täysin kovettu, on pylväiden vedenpitävä pinnoittaminen ruberoidilla täytettäessä hyvin hiekalla. Samaan aikaan on tärkeää tiivistää materiaali.
 7. Koko prosessin aikana kannattaa tarkistaa säännöllisesti putkien oikea sijainti rakennustason avulla.
 8. Vahvistetaan ja kaadetaan betonia putken yläreunaan.

2-3 viikon kuluttua tällaisen työn tekemisestä voit jatkaa verannan rakentamista. Samalla periaatteella syntyy muoviputkien sarakepohja. Jotta ymmärtäisit rakenteen luomisen, kannattaa nähdä, miten sarakepohja luodaan omilla käsillänne esitellyllä videolla.

Tyyppien sarake säätiö yksityiselle talolle


Taipumus rakentaa taloja kevyistä materiaaleista (puu, runko) palautti kehittäjien kiinnostuksen pylväsmuotoisten perustusten rakentamiseen. Tällaisia ​​pohjia käytetään erittäin harvoin betoni-, tiili- tai hiekkalaatan talon seinämien rakenteessa, koska ne eivät kestä suunniteltua kuormaa. Kehystystoiminnan popularisoinnilla pylväsperustat ja niiden vahvistetut lajikkeet mahdollistavat kehittäjille huomattavasti pienentää talon rakentamisen perustan rakentamisen aikaa ja kustannuksia.

Kiinnostavat teknologiat kolonnitukien rakentamiseen ja maa-dacha-tonttien omistajille, jotka haluavat rakentaa kädellään sellaisella taloudellisella ja työvoimavaltaisella säätiöllä, maatiloilla, huviloilla, verannalla. Kasvavan tiedon kysynnän tyydyttämiseksi kerromme talojen ja muiden rakennusten, niiden lajikkeiden erityispiirteistä ja perusrakenteiden perusohjeista.

Pilarien perustan ominaisuudet

Pylväspohja, toisin kuin nauha, ei ole kiinteä pinta. Rakenteilla oleva pohja koostuu erikseen seisovista pyöreistä tai suorakulmaisista tuista. Pylväiden sijainti ei ole kaoottinen, jollei tietyistä laeista ja laskelmista muuta johdu. Pakolliset kannattimet sijaitsevat tulevan talon kulmissa, kiinnityspaikkojen kiinnityspaikat ulkoseinille. Näiden pilarien järjestelyä ei voida siirtää. Jäljellä olevien tukien asennuspaikka ja sävelkorkeus riippuvat tällaisista tekijöistä:

 • rakennuksen massiivisuus (paine pinta-alasta kohti);
 • maaperän ominaisuudet (tiheyden aste ja vakaus);
 • tukipylvään jalan ala;
 • pylväsrakenteen lujittamisaste (nauha-syvällä hilaamalla tai pintalokilla).

Joka tapauksessa pylväspohjien pääominaisuus on niiden vähentynyt lujuus verrattuna upotettuun betonirainaan. Tästä syystä tällaisten perusteiden rakentamista ei edes harkita rakennusten rakentamisessa useammissa kerroksissa tai raskasrakennusmateriaaleista. Pylväsperusta soveltuu kehystyyppisen talon, puisen asuinrakennuksen tai talonrakennuksen edelleen pystyttämiseen. Pilarit, kuten pohja, ovat suositeltavia laajentaa veranta tai rakentaa kesällä lehtimaja.

Tämän laitteen perustuksen menetelmän edut ovat seuraavat:

 • työvoiman vähäisyys;
 • pieni kulutus materiaaleja;
 • tehdä paljon nopeammin;
 • kotitalousviestinnän helpottaminen kotona;
 • rakentaminen on kestävää, vahvuus riittää varsinaisiin rakennustyyppeihin (kevyt yhden kerroksen talo, tilarakennus, veranta).

Pylväsperustaan ​​liittyy haittoja, mutta niiden merkitysaste määritetään erikseen. Vähentää:

 • laitteen pohjakerroksen tai kellarikerroksen mahdottomuus talojen alle;
 • epästabiilisuus maakerrosten vaakasuoraan siirtymiseen;
 • tarve lisärakenteille, jotka kattavat talon alla olevan tilan (zabrka).

Se on tärkeää! Pylväsperustan toinen myönteinen piirre katsotaan sen suuremmaksi stabiilisuudeksi (verrattuna nauhalle) maaperän pakkasen talteenottoon. Suuri taipumus kallistaa, on jopa suositeltavaa, että nauha-pohja vahvistetaan myös haudatusta pylväästä tai paaluista.

Laitetyyppien tyypit

Kuten nauhan pohjat, pylväsrakenteet eroavat toisistaan ​​tukisyvyyden mukaan. Talon tai muun suuren rakennuksen rakentamisen yhteydessä pylväät on tehty niin, että pohja sijaitsee vakaissa maaperäkerroksissa ja samaan aikaan 25-30 cm pienempi kuin maaperän maksimilämpötilan taso. Tällöin voit luottaa tukien tukevuuteen, jossa on huomattavia kuormituksia niiden pohjalla.

Kuitenkin usein rakennuksen paino on niin vähäpätöinen (veranta, lehtimaja), että pylväät eivät tarvitse vahvaa syvenemistä pohjasta. Tällöin hienoksi haudattuja tukia tehdään pystysuoran pystysuoran kuormituksen osalta.

Pääkriteeri, jonka perusteella pilariarvoja perustellaan, on tukipilarien materiaali (menetelmä). Tässä tuentojen jakautuminen tyyppeihin on seuraava:

 • betoni (täytä lujituksella);
 • betoni (muurausvalmisteet);
 • tiili (muuraus);
 • puinen (jalostettujen lokien asennus).

Usein pylväsperusta yhdistetään hieman upotetun betoniteräksen kaatamisen ympärillä. Tällä tavoin ne luovat kiinteän tuen seinien pystyttämiselle ja lisäävät pilareiden vakautta horisontaalisiin maaliikkeisiin. Tämäntyyppisiä rakennusten perustuksia kutsutaan sarakkeiden perustukseksi, ja ne järjestävät tämän tyyppistä kevyiden rakennusmateriaalien seinämien rakentamista (vaahtobetoni, laajennettu savibetoni).

Betonin perustuspilarit

Monoliittiset pylväsvarusteet, jotka on valmistettu betonista, jossa on suorakulmainen (neliö) ja pyöreä poikkileikkaus. Ensimmäisessä tapauksessa luodaan puinen muotti, joka on suojattu vedenpitävällä materiaalilla. Vahvistuksen jälkeen muotti kaadetaan betonilla. Tämä menetelmä on aikaa vievää, koska siihen liittyy manuaalinen kaivaminen maanpinnasta, mutta voit järjestää pylväät vaaditulla tukialueella. Usein tällaisen pilarin alapuolella kentän tukemisen lisäämiseksi kaadetaan laajempi teräsbetonialusta - kenkä.

Pyöreät pylväät ovat laitteen kannalta helpommat, miksi se on enemmän sellaisia ​​pilareita, joita maanomistajat valitsevat useammin, suunnittelevat talon tai verannan rakentamista omilla käsillään. Pyöreän betonipilarin syvennysten valmistukseen poran avulla. Kiinnitä pysyvät kaatoputket putkiin tai ompelupakkaus sopivasta halkaisijalta rullatuista vedeneristysmateriaaleista (vedeneristys, kateaine). Käytetään putkia, jotka on valmistettu asbestisementistä, terästä tai muovista (PVC).

Säätiön pyöreiden pilarien kaataminen (pidämme kaikkein yksinkertaisimpia muotiputkien omien osien käsittelemisessä) aiemmin valmistetulla rakennustyömaalla on seuraava.

 1. Tulevaisuuden rakentamisen (talot, verannat) merkintä tehdään. Tätä tarkoitusta varten massat joutuvat maahan maahan ja niiden välissä olevat langat käytetään. On tärkeää saavuttaa kulmat suorakaiteet ja merkitä pylväiden yläosa samassa vaakasuorassa, jolle tarvitset vedenpinnan tasoa tai tasoa.
 2. Merkittyjen ympärysmittamerkkien kohdalla on pilareiden sijainti perustuksen kuormituksen laskelmien mukaan. Merkittyjen paikkojen kohdalla kaivaus tehdään tarvittavaan syvyyteen asianmukaisen halkaisijan poralla. Talot edellyttävät täysimittaisia ​​upotettuja pylväitä verannalle ja muille kevyille rakenteille. Laitteessa on matala-pylväitä.
 3. Kaivon pohjassa kaadetaan hienojakoista soraa ja hiekkaa, runsaasti kostutetaan vedellä ja kaadetaan. Putki asennetaan syvennykseen ja se kiinnitetään pystysuoraan asentoon (tason säätö), jossa on välikappaleet.
 4. Tuotettu vahvistaminen. Tee näin leikkaamalla pystysuorat rei'itetyt sauvat, joiden paksuus on noin 10 mm. Niiden pituus on 30 cm pitempi kuin putken pituus (rungon tulee työntyä sarakkeen pinnan yläpuolelle grillattavaan pukeutumiseen). Pystysuuntaiset sauvat (4 kpl per pylväs) on sidottu yhteen 5-6 mm: n johtimella poikkileikkaukseltaan. Kastelukulma on noin 50 cm. Ylhäältä katsottuna sidelangan tulisi muodostaa neliö, jonka kulmissa on ankkuri. Etäisyys neliön kulmista putken seinämään ei saa olla alle 40-50 mm. Kokoonpantu lujarakenne asetetaan putkeen ja puristetaan hiekka- ja sora-alustaan.
 5. Betonisten nestemäisten sakeusputkien valmistamia täytetään ylhäältä. Liuoksen tiivistäminen värähtelylaitteella. Betonin annetaan seistä noin viikon ajan (materiaalin täyteen kypsymiseen ei ole tarvetta odottaa), ja jatka sitten laitteen grillausta varten.

Kun laittaa matalia pilareita verannan alle (jopa puoli metriä), tekniikka on lähes sama. Ero voi olla vain paksummassa hiekka- ja sora-alustassa (enintään 10 cm). Usein pilarin pohjan vahvistamiseksi betonikerros (noin 5 cm) kaadetaan ennen putken asentamista pinnalle, joka toimii pilarin lisätuenä.

Muuratut pilarit

Tällaiset kannattimet valmistetaan usein valmiista betonilohkareista tai kosteudenkestävistä tiililajikkeista. Pohjimmiltaan tällaisten pilareiden rakentamisen teknologia ja toiminnallinen tarkoitus eivät poikkea toisistaan. Harkitse yleisimmin käytettyjä laitepilarien tiilimuurauksia.

 1. Rakennustyön ja rakennuspaikan merkinnän jälkeen tietyillä laskenta-alueilla suorakulmaiset urat kaivetaan haluttuun syvyyteen.
 2. Höyhenpohjan pohja on ripoteltu hiekalla ja soralla (murskattu kivi), jonka jälkeen on järjestetty betonirakenteinen alusta. Se on vahvistettu kestävällä teräsverkolla (vähintään 6 mm: n sauva) tai yhteen muotoon yhdistetyllä ristikkorakenteella (myös verkolla, jonka solu on noin 20 cm).
 3. Kun betonialusta tarttuu, siirry tukipylvään asettamiseen. Yleensä käytetään pyöreää tiilimuurausta neljässä tiilessä. Jokainen 4-5 riviä, muuraus vahvistetaan vahvistusviiralla, joka sopii tiilien välisiin saumoihin.
 4. Kun muurauslaasti asetetaan (2-3 päivän kuluttua), tiilimuodossa oleva ontelo täytetään betonilla. On suositeltavaa järjestää lisää tukiraudoitusta, joka on kiinnitetty betonipoikkeihin ruuvikierteellä.

Kun pylväsjärjestely tehdään omalla kädellä, on myös tärkeää, että kannattimet ovat lopulta pystysuorat, seisovat linjalla ja pylväiden yläosat sijaitsevat samassa vaakasuorassa. Luodakseen kellarin verannalle ja muille kevyille rakenteille, kun otetaan huomioon suuret tiilipilarit, vakaa maaperä riittää syventämään pylväitä 30-35 cm.

Log-säätiö

Jos korkealaatuista massiivipuuta (tammi, lehtikuusi) on tukkeja, niistä voidaan tehdä tukipilareita. Aikaisemmin puutalojen vakautta varten vain tällaiset tuet tekivät. Jos pölkyt kyllästetään lisäksi suojaavilla yhdisteillä ja käsitellään vesitiiviillä aineilla (bitumi, hartsi), tällaiset pylväät toimivat luotettavana perustana paitsi verannalle tai pensastille, myös pienelle kehykselle tai puutalolle.

Asennetaan tukipylväitä valmistetuissa kaivoissa, ensin alaspäin alas ja kaatamalla hiekkaa ja soraa. Vahvuuteen ja välttäen suoran kosketuksen maan kanssa, lokin navan ympärillä oleva tila sopii paremmin betoniin. Vedenpitävyyden lisäämiseksi tukin pohja ja sen maanalainen osa on käärittävä kahdella kerroksella valssattua vedeneristysmateriaalia.

Kuten näet, monia tapoja (ja niihin liittyviä materiaaleja) voi luoda sarakepohjan pienelle talolle tai verannalle. Toisin kuin liuskan pohja, joka vaatii samanaikaista kaatoa suuria määriä betonia, pilarien laitetta voidaan venyttää ajoissa, mikä tekee pylväspohjan luomisesta omiin käsiinsä vielä houkuttelevammaksi.

Vaiheittainen opas maan verannan rakentamiselle omalla kädellä

Veranta on laajennus taloon, jossa on yhteinen seinä. Verannan rakentaminen on loistava tilaisuus laajentaa elintilaa maassa tai maalaistalossa tekemättä täydellistä rakentamista. Suunnittelulla voi olla ehdottomasti kuka tahansa, kunhan se on yhdenmukainen päärakennuksen kanssa, on mukava, toiminnallisesti vastaa sille annettuja tehtäviä, vetoaa mökin omistajille ja herättää naapureiden kateutta.

Arkkiautojen rakentamista ennen käyttöä on käsiteltävä erityisillä eristysratkaisuilla, jotka tekevät suunnittelusta kestävät ympäristövaikutukset.

Mitkä ovat verandien tyypit

Kuten jo mainittiin, verannan muotoilu voi olla mitä tahansa, mutta muotoilu - aivan erilainen:

• pylväs-, nauha- tai paalusäätiössä (kallis ja vaikea tehdä monoliitti);
• sisäänrakennettu tai kiinnitetty;
• yhteisellä pohjalla talon tai erillisen talon kanssa;
• yhteisen katon alla tai erillisenä;
• auki tai lasitettu;
• eristetty tai kesäversio (ilman eristeitä, mutta lasit);
• runko, joka on valmistettu erilaisista materiaaleista (puu, puulastu materiaali, alumiini, teräs ja niin edelleen);
• erilainen materiaali karkealle pinnoitukselle;
• erilaisilla kasvojen pinnoitteilla.

Ilmeisesti valinta on uskomattoman suuri. Mutta yleisimpiä ja yksinkertaisimpia vaihtoehtoja verannan rakentamiseksi voidaan pitää erillisenä katona erillisen katon alla ilman eristettä sarakepohjaan. Jos et aiot viettää yötä tällaisessa laajennuksessa talvikaudella, eivätkä he aio rakentaa suurta liesi, tämä vaihtoehto sopii sinulle täydellisesti. Sisä- ja ulkotilojen tyyppi voidaan valita omalla harkintasi mukaan: sivuraide, seinäpaneelit, levyt ja niin edelleen.

Edellytykset kuistilla itselleen

Jos veranta on suhteellisen pieni (on tavallista tehdä se koko seinän pituus talon, jossa on ovi) ja matala kuisti, niin kaikki työ voidaan tehdä kirjaimellisesti yhdessä mahdollisimman lyhyessä ajassa. Useimmiten 4-6 tuntia vuorokaudessa kestää vain 4-5 päivää, jonkin aikaa ulkona ja sisustuksessa. Mestarin käsityöläisen avustajaa vaaditaan raskaiden palkkien ja kattorakennuksen vaiheessa.

Maaseudun verannan laskeminen

Veranta on rakenne, joka edellyttää hyväksyntää ja siten hankekohtaisten asiakirjojen valmistelua. Vain sertifioidut asiantuntijat voivat tehdä tämän, joten todennäköisimmin ne, jotka tekevät luonnoksen luonnoksensa mukaan, jonka perusteella voit laskea tarvittavat materiaalit.

Jos kuitenkin päätät olla laillistamatta laajennusta, voit tehdä laskutoimitukset itse. Suurin osa talon käsityöläisistä maksaa ja arvioi suunnitelmaa ja yrittää saada täsmällisempää tietoa vain palkkien ja katemateriaalin määrästä - molemmat on usein hankittava ja kuljetettava etäisyyksiltä, ​​ja kaikki muu voi yleensä olla "saanut" lähistöllä.

Verannan suunnittelussa on otettava huomioon, että pystysuorien porojen, ala- ja ylärajan ja tukkien asennukseen käytettävä puu on useimmiten 6 metrin pituinen. Joten, jotta ei tarvitsisi tarpeettomia leikkauksia eikä heittää pois tarpeettomia materiaaleja, kannattaa valita verannan sopivat mitat.

Yhteensä tarvitsemme

• sementti;
• hiekka ja vesi liuokseen;
• tiili (tai valmiita betonilohkoja, jotka myydään rakennusmaissa) perustuspilarien asentamiseksi (joka 1,5-2 metriä);
• puutavara 150 × 150 tai 100 × 100;
• reuna 40 × 100;
• kestävät teräksiset kulmat;
• kynnet;
• bitumi kellarin jalostukseen;
• Vedeneristys (kateaine tai kestävä polyeteeni);
• kateaine;
• ulko- ja sisäverhousmateriaalit.

Kehyksetön lasitettu kuisti.

Kuusen tekeminen itsestäsi

Sen jälkeen, kun likimääräiset laskelmat on tehty ja materiaali ostetaan, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen - merkinnät kentällä. On huomattava, että vierekkäisessä verannalla on erillinen kellari, jossa pääosan mökki tai mökki. Ja koska niillä on eri pohjat ja erilaiset painot, maanpinnan jäädyttämisen ja sulamisen aikana kukin rakenne "float" eli kasvaa ja laskee täysin omien fyysisten lakiensa mukaisesti. Joten, jos yritämme "kytkeä" verannan ja talon, niin ennemmin tai myöhemmin ne kaikki eroavat toisistaan ​​joka tapauksessa. Niinpä jätämme väliin 5-10 senttimetrin välin, jonka jälkeen suljetaan erityisellä nauhalla.

Veranta maalaistalossa.

Vaihe 1. Rakenna verannan perustus

Kun olemme saavuttaneet seinän tapit niissä paikoissa, joissa asennamme sarakkeet säätiölle, voimme siirtyä suoraan maanrakennustöihin. Merkintä on otettava erittäin vakavasti: sen jälkeen ei ole tarpeen tasata vikoja ylemmän vanteen ja kattorakenteiden monimutkaisen asennuksen avulla. Merkintätangot on sijoitettava verannan seinien ulkopuolelle.

Pilarien alla kaivamme kaivoa noin 50-70 senttimetriä syvältä ja teemme "tyynyn" tuleville perustuspilarille: laitoimme hiekkaa kuoppaan 15-20 senttimetriä, kosteutetaan ja kostutetaan. Kun hiekka kuivuu, lisää murskattua kiveä noin 10 senttimetrin korkeuteen. Päälle kaataa nestemäistä bitumikompostointia varmistaaksesi, että pylväät ovat luotettavia.

Vedenpitävän "tyynyn" kiinteyttämisen jälkeen voit siirtyä suoraan perustuspilarien asettamiseen. Ne voidaan tehdä tiilestä tai betonista. Varmistamme, että pylväiden korkeus on sama: sen jälkeen meidän ei tarvitse taistella porrastuksen lattian tasoittamiseksi.

Jos muurauksessa on ontelo, se on täytettävä jonkinlaisella rakennusjätteellä - taistelu tiiliä, roskaa ja bitumia. Ulkopuolella sekä lohkot että tiilet ovat parhaiten menettämättä bitumilla - ei ole tarpeetonta.

Lohkojen tai pylväiden korkeuden on oltava sellainen, että alapäällystyksen jälkeen viivästykset ja lankut lattialle mökillä tai talossa pystysuorassa olisi 25-30 senttimetriä. Tämä on välttämätöntä, koska verannan katon on tarkoitus olla alhaisempi kuin talon katto (jos haluamme yhdistää ne yhteiseen rakentamiseen), toisin sanoen verannan katto on myös alhaisempi.

Vaihe 2. Verannan kellarikerroksen tekeminen

Nyt, kun meillä on perustuspilarit, peittelemme jokaisen niistä kimpulla, joka lisää vedenpitävyyttä. Jos sarakkeita ei pystytty rakentamaan vaakasuoraan, sitten myöhemmin ennen viivästysten tai lattian asettamista sinun on tehtävä erityisiä vuorauksia.

Nyt laitamme alempaan leikatauluun, joka yhdistää muotoilun yhteen. Pylväiden katettujen vedeneristysmateriaalien päälle laitamme puutavaran, johon sitoudumme puoli-puukulmaliitoksella - tämä on helpoin vaihtoehto. Jotta rakenteeseen saadaan lisää jäykkyyttä, voit yhdistää kulmat kynsillä, mutta olisi optimaalista käyttää metallia, vaan porata reikiä, joiden läpimitta on noin 1,5 senttimetriä, ja työnnä piikkejä niihin. Älkää unohtako missään tapauksessa, että pohjaventtiilin merkki jää puun antibakteeriseen vedenpitävyyteen.

Vaihe 3. Rungon luominen kuistille

Verantaamme kulmissa puristamme tai poraamme uria pystykulma-asentojen asentamiseksi. Laitoimme telineen huolellisesti tarkastamalla, että ne olivat täysin pystyasennossa. Kiinnitys- ja urayhteys pystysuorien ja pohja-vanteiden välille on vahvistettu vahvoilla metallikulmilla tai kannakkeilla. Lisäksi samalla periaatteella asetetaan välitelineet. Yleensä ne sijaitsevat noin 60 senttimetrin etäisyydellä toisistaan ​​- kaikki riippuu yksinomaan päällikön toiveista ja materiaalin pituudesta, jota käytetään kehyksen rakenteeseen ja päällykseen.

Tärkeää: älä unohda, että pystysuorat pylväiden väliset etäisyydet on selvästi kohdistettu niissä paikoissa, joissa on ikkunoita ja ovikehyksiä: laatikon on sijaittava kahden pystysuoran telineen välissä.

Tärkeää: artikkelissa suositetaan, että urit pystytetään pystysuoraan pystysuoraan, samoin kuin sukupuolijakauman alapuolella. Tätä ei kuitenkaan voida tehdä, mutta rakenteen täytyy vain luotettavasti sitoa suluilla ja kulmilla.

Asentamalla pystypylväät, voit tehdä välittömästi ikkunaluukun, jonka valmistamme palkista ja yhdistämme sen pystysuorilla pylväillä, joissa on vinoneliö. Voit varustaa kattopalkin ja myöhemmin kiinnittää sen kulmilla. Kun pystysuorat pylväät on asennettu ja ne on kiinnitetty poikittaissuunnassa, tarkistamme rakennuksen tiukan pystysuoran.

Tuloksena olevan rakenteen yläpuolelle asennetaan yläreunus pystysuorista tukijaloista - se on myös sähkölevy, johon kattorakenne jää. Se tehdään samalla periaatteella kuin pohjavarsi.

Nyt leikkaamme epätäydellisiä (puoli tai kolmasosaa) uria sukupuolen viivästyksissä alemmassa vanteessa ja epätäydelliset urat ylemmän vanteen alla olevien kourujen alla. valjaat. Kulmissa leikkaa myös urat. Kaiteiden yli sijoitamme sukupuolet (alla) ja kattotuolit (yllä) kiinnittämällä ne joko puisella piikillä (tämä on turvallisempaa) tai kynsillä.

Veranta puuportailla.

Vaihe 4. Portaat

Rakennamme oli tarkoitus nousta maanpinnan yläpuolelle, ja jotta pystyt päästämään verannalle, on suositeltavaa ostaa tai valmistaa itsenäisesti portaikko. Se voi olla yksinkertainen betoniteräksinen, metallista valmistettu tikkaat, jotka on valmistettu betonielementeistä valmistetuista tiilistä. On tärkeää muistaa, että portaikon on oltava riippumaton talosta - se olisi yhdistettävä kuistin lattiaan vain ylemmän, mieluiten kelluvan askeleen kanssa. Tikkaat on asennettava tähän vaiheeseen niin, että kaikki nivelet (ruma nivelet ja niin edelleen) ovat puutteellisia lattialaudoilla.

Ulkolattiat.

Vaihe 5. Lattian asennus

Lattia voidaan asentaa tässä vai- heessa tai myöhemmin, kun kattorakenne on koottu, mutta on helpompaa tehdä rakennustyöt, ei astumatta lokiin, vaan jo valmistetulle alustalle. Joten on suositeltavaa laittaa reunuslevy viivästymiseen ja naulata se ruostumattomasta teräksestä valmistettujen naulojen puuhun. Tämä voi olla valmiin lattialaudan versio tai karkea. Myöhemmin karkeita levyjä voidaan peittää linoleumilla tai muulla lattiatyypillä.

Huomautus: Kuinka tehdä lämmin kerros verannalla

Jos kuisti ei ole kylmä, mutta lämmin, niin lattian rakentamisen järjestys on hieman erilainen:

1. Me sitoudumme perustapilarien päälle.

2. Laita juoksu (jos tarvitset sitä, mutta tarvitset sitä, jos ei ole tarpeeksi laudan pituutta, jonka asettamme seuraavalle alkiolle) siten, että palkin korkein taso on samansuuntainen trimmipalkin yläpinnan kanssa (tämä on helppoa, jos käytät palkin liitoksia puoli puuta ").

3. Runon ja vanteiden välissä täytämme levyt.

4. Aseta ne päälle vedenpitävä materiaali.

5. Vedenpitävyyden päälle sijoitamme tukit ilman leikkausta. Voit leikata ja vedenpitävä materiaali taipua tuloksena oleviin uraseihin ja kiinnittää viiveet. Viiveet on sidottu toisella alalevyllä (toisinaan nimeltään toinen kruunu).

6. Tuloksena olevissa rämeissä laitetaan eristysmateriaali. Sitä voidaan laajentaa savi-, laatta- tai valssattuihin eristeisiin.

7. Viivästyksemme jälkeen täytämme levyt - tämä on verannamme lattia tai karkea kerros.

Vaihe 6. Kattokokonaisuus

Meillä on jo voimalevy tai ylempi valjaat ja keskipalkki (tunnetaan myös nimellä lanteet). Nyt sinun on asennettava telineitä talon seinämän puolelta, jotta myöhemmin voit saada kevyt katon. Ensin perustimme nurkkaan, sitten väliin. Ylhäältä yhdistämme jalustat harjanteella, varmistamalla, että kaikki jalustat ovat samat korkeudet.

Nyt olemme asentaneet kattotuolit toisella puolella seinäpylväät, toisaalta mauerlat (hän ​​on ylhäältä). Voit laittaa kattotuolit puolihoitoon, voit ja ilman - vain kiinnitä ne kulmiin tai kiinnikkeisiin. Älkää unohtako, että meidän katolla olisi oltava uloke verannan sisäänkäynnin puolelle ja pieni asennus talon seinämän sivulta niin, että sadevesi ja sulavesi eivät virtaa verannan takaseinässä. Lisäksi älä unohda, että portaiden yläpuolella, ainakin ylhäältä ylhäällä useita vaiheita, ei myöskään olisi huono tehdä visiiri.

Tärkeää: tässä artikkelissa kuvataan huomattavasti yksinkertaistettua kattojärjestelmää, jota kuitenkin käytetään usein kesämökkien, verannan ja huviveneksoinnin rakentamisessa. Työvaiheessa, varsinkin jos veranta on hyvin tilava, on ehkä asennettava lisäosia: tukia (ylläpitää pyöriä ja teltan välistä kulmaa), välitelineitä (kutsutaan myös jalkoiksi tai tuoleiksi), juoksevat ja vetävät (liitä ylimääräiset välitelineet) ja muut elementit, mikä vähentää kattoportaan ja kannattimien paineita telineissä ja vanteissa sekä ylläpitää rakenteen kulmien selkeyttä.

Polykarbonaattikattoterassi.

Tiivisteiden päälle kiinnitämme vedeneristysmateriaalin, joka kiinnittyy itsekierteittäviin ruuveihin. Peilien päälle täytämme counterbribques-levyt. Niillä on kaksinkertainen rooli: ne kiristävät vedenpitävyyttä voimakkaammin ja muodostavat välilyönnin viimeistelykateaineen ja eristimen välillä, mikä estää vaipan ja kattorakenteiden murtumisen mahdollisuuden.

Tätä seuraa vaipan kerros, joka asetetaan kannattimien päälle ja vastaavasti vastavirtaan. Viimeistelyvaihe on kattolamateriaalin kiinnitys ja tuloksena olevien päätyjen sivujen vuoraus sopivalla materiaalilla (todennäköisimmin sama, jonka kanssa verhoan seinät päällystetään).

Kattorataa muodostettaessa voit käyttää monenlaisia ​​materiaaleja.

Lisäksi, jos sinulla on lämmin veranta, kaikki työ tehdään talon sisäpuolelta. Kiinnitä ripustimien väliin eristys (voidaan naulata naulakkoihin), sulkea se höyrysululla (voit myös naulata sen) ja täytä kattopäällyste vaipan päälle. Se voi olla karkea tai heti viimeistelyvaihtoehto myöhempää viimeistelyä varten.

Vaihe 7. Ovien ja ikkunoiden asentaminen

Jos sinulla on suojattu kuisti ja ole auki, niin nyt on aika asentaa ovi- ja ikkunalaatikoita. Kiinnitämme laatikot ruuveilla tai nauloilla. Voimakas täytä vaahtoa. Seinien verhousmateriaalin aikana on parempi poistaa rungosta (ellei tietenkin ole kaksoisikkunat), jotta ne eivät kärsisi tärinöistä, kun ne osuvat vasaralla tai ruuvimeisselillä.

Moderni sisustusratkaisu mahdollistaa mielikuvituksen vaeltamisen.

Vaihe 8. Päällystäminen verannan seinien ulkopuolella

Pinnoitemateriaali ja sen kiinnitysmenetelmä valitsevat talon omistajat omasta tahdostaan. Pääasia asennettaessa ulkokuori ei saa unohtaa vesitiivistä kerrosta, joka on kiinnitetty vastakappaleeseen, joka on kiinnitetty pystyposteihin. Lämmitys ja höyrysulku asennetaan sisäpuolelta analogisesti katon kanssa. Voit jättää verannan ja avata, pystyttää vain korkean aidan.

Aurinkoinen lasitettu veranta.

Vaihe 9. Päätä!

Nyt on vain varmistettava jälleen kerran, että kaikki puu käsitellään antiseptisilla yhdisteillä ja että voit jatkaa verannan viimeistelyä. Tämä osa työstä ei voi kommentoida, koska vaihtoehdot ovat vain lukemattomia. Nyt omalla verannallaan kodinomistajat voivat nauttia aamuisin tai iltaisin juomaveden, raitista ilmaa, rauhaa ja luonnon mietiskelyä.

Mikä perusta vaaditaan terassin alla?

Terassi tai veranta on kiinteä osa jokaista kotia. Se suojaa likaa, sateelta, lumelta tai tuulta. Koko rakenteen luotettavuus ja luotettavuus riippuvat siitä, kuinka todella ja laadullisesti terassin perustana on asennettu.

Puhumme kevytrakennusten, niiden laitteiden ja käytettyjen materiaalien perustyypeistä. Kun olet lukenut tämän artikkelin valokuvia ja videoita huolellisesti, voit luoda itsenäisesti monimutkaisuuden perustan.

Vaiheittainen säätöasennus

Suunnitellessaan asuinrakennusta talon ja verannan alapuolella oleva kellari tehdään samoiksi, ne murskataan ja kaadetaan samanaikaisesti, jolloin saadaan täydellinen huone, joka voidaan lämmittää ja käyttää toisessa huoneessa. Maisema ja kaikki maaperän liikkeet tapahtuvat yhdessä talon kanssa.

Mutta sattuu, että terassi on kiinnitettävä myöhemmin olemassa olevaan rakennukseen. Tällöin ihanteellinen vaihtoehto olisi erillisen perustuksen rakentaminen kosketukseen alustan kanssa laajennusliitoksen kautta.

Huomio: Tämän menetelmän ydin on, että nykyisen pohjan ja uuden rakenteen välille syntyy 30-40 mm: n rako, johon on lisätty eristysainetta, useita kerroksia kateaineita tai hinausta. Uuden rakennuksen kausiluonteisen kutistumisen vuoksi vanha rakennus ei kärsi.

Kuinka valita tukikohdan tyyppi verannalla

Ennen rakentamisen aloittamista on tarpeen päättää, mikä pohja terassille sopii tapauksessasi, selvittää maaperän koostumus, pohjaveden esiintyminen ja syvyys.

Huom: Kevyt puutavara tai runko ei vaadi runsaasti maanrakennusta, teknologian saatavuutta ja vakavia taloudellisia investointeja. Voit käyttää käytössä olevaa materiaalia, esimerkiksi tiiliä tai palkkia. Mutta jos suunnitellaan laajempaa laajennusta, emissiokurssi on paljon suurempi ja sinun on harkittava vakavasti materiaalin valintaa.

Lakaiset jäädyttämät maaperät ja lähistöllä oleva pohjavesi edellyttävät lisätoimenpiteitä säätiön suojaamiseksi niiden vaikutuksilta.

 • Kaavion tai kaivannon laajentaminen mallin alle on 1-1,5 m suurempi kuin rakennekoko;
 • Vedenpitävät vedenpitävät vedenpitävät rakenteet maanalaisessa osassa;
 • Pohjan ja emäksen lisähuuhtelu;
 • Korvaus kuohumassa maaperässä kuivalla hiekka-sora-seoksella.

Kaikki säätiöt on jaettu useisiin eri tyyppeihin.

vyö

Ne on valmistettu erilaisista materiaaleista:

Huomio: Kattohuoneen alla oleva nauhatulppa kulkee koko liitteen reunaa pitkin sekä väliseinissä. Kantavissa seinissä alustan leveys on vähintään 580 mm, ja pienemmät - 380 mm.

 • Tiilikuvio on vahvistettu ristikoilla tai yksittäisillä lanka-akseleilla: Ø 5-6 mm joka 3-4 riviä kohden. Kulmissa vahvistus taivutetaan siten, että kohtisuoran päiden välissä on vähintään 300 mm: n limitys. Tiili itsessään on asetettu pakollisella rivivalmistuksella.
 • Monoliittisen rakenteen muottiin asennetaan vahvistusverkot tai tankoja Ø6-12 mm riippuen laajennuksen massiivisuudesta. Betoni kaadetaan kerrallaan pakollisella tiivistämällä seosta. Jos tämä ei ole mahdollista, muotti on täytetty kerroksittain, jolloin samanaikaisesti paksuus on enintään 150-200 mm betonia.
 • Asennettaessa betonielementtiä lukot lohkojen välillä vahvistetaan sauvoilla ja täytetään laastilla.

Huomio: Kuivilla, puutumattomilla mailla voidaan tehdä matala-tiili kellari kesäterassille. Jäätymisillä maaperillä täytyy kaivaa kaivanto jäätymisen syvyyden alapuolella. Tässä tapauksessa on suositeltavaa asentaa kestävämpi betoniperusta.

columnar

Tällaiset perustukset voivat olla kolmesta tyypistä.

tiili

Laitekolonniin käytetään tiiliä, se on muotoiltu neliön muotoon, joka kattaa joka 3-4 riviä. Muurien sisällä on jäljellä kaivo, joka joko haudataan hiekkamurskeille sementtimaidon kanssa tai vahvistetaan Ø 5-6 mm: n langalla ja kaadetaan betonilla.

 • Laakeripalkkien alla olevat kulmatasot ovat 580x580 mm: n kokoisia ja välituet 380 x 380 mm. Pylväiden välisen etäisyyden on oltava enintään 1,5-2 m.

Huomio: Aitojen tiilien aiheuttamien tuhoisien sääolosuhteiden vuoksi suositellaan tukien ulkopintojen kipua, jota seuraa vedeneristys suojaavilla materiaaleilla (polymeeripatumenimastit)

yhtenäinen

Pylväiden kuistin pohja voidaan valmistaa monoliittisesta teräsbetonista:

 • Tätä tarkoitusta varten on asennettava muottipisteitä, joiden sisäinen koko vastaa tuen mittoja.
 • Rakenne vahvistetaan yksittäisillä sauvoilla tai Ø 5 - 6 mm: n metalliverkolla ja täytetään betonilla.
 • Kun betoni on asetettu ja muotti on irrotettu, monoliittisten tukien maaosa on kipattu ja maanalainen osa on peitetty vedeneristysmastoilla.

paalutus

Ne on jaettu kahteen tyyppiin:

 • Ruuvi.
Kierrä kasa alusta

Ne edustavat segmenttiä paksuisesta putkesta Ø 100-150 mm, johon terä hitsataan. Pino ruuvataan maaperään manuaalisesti tai poraamalla vähintään 1,5 m: n syvyyteen, maan korkeus on 0,3-0,4 m. Asennetun kannattimen ympärysmittaa käytetään säätimen sidontaan kanavalla tai kulmalla.

Tällöin paalun asennustyökalu tehdään erikoisasennuksella tai poraamalla omat kädet haluttuun syvyyteen. Asennuksen helpottamiseksi halkaisija valitaan hieman suurempi kuin putken halkaisija. Pino itsessään työnnetään reikään, ja sinusit täytetään pienellä osuudella ja varovasti paisutetaan.

Huomio: Pilarin perustukset ovat hyvät, koska ne voidaan asentaa mihinkään tyyppisiin maaperään - nieluun, silkkiseen, suolaveteen, hiekkaan. Mutta meidän on pidettävä mielessä, että mitä heikompi maaperä, sitä syvemmälle kasa on porattava.

Kasa verannalle

Huomio: Jos tiilisverkko on rakennettu paalupohjaan, jossa on huomattava paino, sisäpuoliset putket vahvistetaan ja kaadetaan betoniin. Kevyitä puurakennuksia varten tämä tarve on poistettu. Paalut itse ja kaikki säätiön metalliset osat peitetään korroosionestoaineilla.

Suorituskykyä koskevat säännöt

Rakennuksen ensimmäinen vaihe on projekti tai ainakin rakennelman luonnos, joka ilmaisee:

 • Objektin vangitseminen olemassa olevaan rakennukseen;
 • Säätiön tyyppi ja mitat (pituus, leveys, syvyys),
 • Elevations;
 • Tyypit ja arvioitu materiaalien määrä.

Kuistion säätiön rakentaminen alkaa säätiön valmistelusta:

Pohja nauhapohjan alla

 • Hedelmällinen musta maa poistuu työmaalta, jota sitten voidaan käyttää vihreän alueen hajottamiseen. Sitten kaivaa kuoppaan, kaivantoon tai kuoppaan valittua pohjatyyppiä kohden, pohja huolellisesti tasoitetaan vähintään 150 mm: n paksuisella hiekkakerroksella, jossa on pakollinen tamping tai kastelu.
 • Riippumatta perustustyypistä, päärakennuksen alapuolella on 100 mm paksu M100-M150-liuos. Sen pinnan on oltava ehdottomasti horisontaalinen, mutta myöhemmän työn laatu riippuu suurelta osin tästä.
 • Asennuksen jälkeen pohja peitetään tarvittaessa vedeneristysyhdisteillä, lämmitetään ja täytetään sinusinäytteillä. Bulk-pohjamaali peitetään perusteellisesti ja vuotaa vedellä nopeasti tiivistykseen.

Huomio: Kellarikerroksen syvyys verhotyypin mukaan riippuu maaperän jäädytyksen syvyydestä (GPG) ja pohjaveden pinnasta (GWL). Voit laskea sen SNiP 2.02.01-83: lla.

 • Nämä ovat tärkeimmät parametrit, mutta luonnollisista tekijöistä merkittävää roolia ovat massiivisuus, rakennuksen korkeus, seinien ja katon materiaali. Yksityiskohtaiset ohjeet rakenteen syvyyden laskemiseksi ottaen huomioon kaikki komponentit on annettu samassa SNiP: ssä.

Perustuslaitos, joka on rakennettu kaikkien sääntöjen mukaisesti ja jossa otetaan huomioon kokeneiden käsityöläisten suositukset ja neuvot, kestää vuosikymmeniä.

Kuinka tehdä tiiliseinä verannalle omin käsin?

Pohjakerros kuistille taloon olisi rakennettava yhtä vastuullisesti kuin itse asuinrakennuksen perusta. Tällaisen perustan sovittaminen voidaan tehdä käsin. Tärkeintä tässä tapauksessa on valita oikea tyyppinen säätiö ja seurata selkeästi sen rakennustekniikkaa.

Mikä on tärkeää tietää verannalla tai terassilla olevien perusteiden ominaisuuksista?

Jos kuistin rakentaminen toteutetaan samanaikaisesti talonrakennuksen kanssa, asiantuntijat neuvovat asettamaan näiden kahden kohteen yhteisen perustan. Tällaisissa tapauksissa huone, joka kiinnostaa meitä, tulee itse asiassa täysimittaiseen olohuoneeseen. Siinä voit viettää vettä, lämmitystä ja muuta viestintää.

Terassin säätiön sovitus

Mutta useimmiten terassilla tai verannalla taloon on asetettu rakentamisen jälkeen asunnon. Sitten sinun täytyy rakentaa erillinen säätiö. Se voi olla seuraavia tyyppejä: pylväs, vyö, monoliitti, kasa. Lisäksi on mahdollista varustaa verantaan perustuvat talot luonnollisesta puusta ja tänään suosituista FBS-korttelista. Kolonnin säätiö rakennetaan yleensä alueille, joilla maaperän vesi on melko korkea.

Mutta nauhapohja sopii keskeneräisille ja vakaille maille. Monoliittiset perustukset soveltuvat mihin tahansa maastoon. Mutta niiden rakentaminen omiin käsiinsä vaatii huomattavia taloudellisia ja työvoimakustannuksia. Kerromme teille, kuinka voit rakentaa verannalle erilaisia ​​perusteita niin, että ne tukevat luotettavasti kotisi monien vuosien ajan.

Tee-se-itse-sarake -säätiö - Suosituin kodin käsityöläisten keskuudessa

Tämä muotoilu toteutetaan sarjana tukielementtejä, joilla ei ole jäykkää yhteyttä toisiinsa. Pilarien asentamisen jälkeen ne muodostavat johtosarjan seinän pintojen tai erityisten grillauslaitteiden rakentamiseksi.

Tarvittavien tukien lukumäärä sarakepohjalle määräytyy rakennettavan terassin geometristen parametrien mukaan. Tällöin on tarpeen kiinnittää neljä tukielementtiä (niitä kutsutaan yleensä tärkeiksi) tulevan kuistin kulmissa. Jos rakennettu objekti on riittävän suuri alueella ja sillä on huomattava paino, on asennettava joukko välipylväitä. Niiden välinen etäisyys on useimmiten 150-200 cm: n rajoissa.

Kolonnin säätiön rakentaminen

Rakenna pylväsperusta verannalle käyttäen seuraavaa algoritmia:

 1. Kaivaa reikiä pilareiden alle (minijakaumien syvyys on maan jäädytyslinjan alapuolella).
 2. Kaada kaivoihin 20 cm hiekkaa. Kiinnitä huomiota! Jos massiivinen terassi on pystytetty tai maa on hiekkainen, kaivetaan hiekkaa eikä hiekkaa reikään ja täytetään bitumilla (kuumalla).
 3. Asenna vahvistin reikiin (suosittelkaa suosittelemaan lasikuitutuotteita) ja täytä kuopat konkreettisella ratkaisulla.

Tämän jälkeen sinun on asennettava pilari-tukee. Ne asennetaan noin 0,25 metrin korkeudelle lattialinjojen alapuolella käyttämällä sitä sopivaa tekniikkaa:

 1. Halutulla korkeudella teet lankkujen muotokappaleen, tee betonipylväät, täytä koko rakenne hiekkasementtikoostumuksella.
 2. Täytä kaivokset betoniin maahan, odota, että se kiinteytyy ja laita sitten tiilikannat.

Pilarit (sekä tiilestä että betonista) ovat välttämättä vedenkestäviä. Menettely voidaan suorittaa tavanomaisella ruberoidilla. Kuten näette, verannan sarakkeen pohja talolle on yksinkertaisesti rakennettu.

Nauhan perusta - tukee kaikkia painoja

Samanlainen perusta on pystytetty verantaan ja terassiin, joissa on suuri massa, joka on rakennettu kivestä tai tiilestä. Se on helppoa varustaa omalla kädellä, mutta sinun on kohdistettava itse kovaa työtä. Nauhapohjan rakentamisen tekniikka on seuraava:

 1. Määritä säätiö (harkitse sen sisäisiä ja ulkoisia parametreja). Se on tärkeää! Talon pohjasta täytyy vetäytyä 2 cm: n etäisyydeltä. Nämä senttimetrit edellyttävät erityisen laajennusliitoksen suorittamista. Se helpottaa päärakennuksen ja perustusten kuormituksen eroa, mikä säästää niitä halkeamien ilmestymisestä.
 2. Kaivaa kaivanto, peitä se 20 cm: n pohjalla hiekalla, jonka täytyy tamp.
 3. Teet sulkemallin, aseta siihen lujitemuovaus. Se asetetaan 5 cm: n alapuolelle suunnitellun betoniseoksen viivan alapuolelle.
 4. Täytä rakenne liuoksella soraa, hiekkaa ja sementtiä М300 - M500 (mittasuhteet - 3: 5: 1).

Nahkoperinteitä terassille

Jos käytät konkreettista koostumusta omiin käsiisi, ota tällaiset suositukset huomioon. Ensin sinun on sekoitettava kaikkiin 10 litran vettä ja sementtiä sisältävään säiliöön ja lisää sitten siihen hiekkaa ja soraa. Sekoittaminen on toivottavaa suorittaa ei manuaalisesti, vaan suuttimien avulla sähköporalla.

Käyttämällä betonisekoittimen sekoitussekvenssi on erilainen. Ensimmäinen vaihe on sekoittaa kaikki kuivat aineet, toinen on lisätä vettä. Neste lisätään tarpeen mukaan pieninä annoksina. Sinun pitäisi saada koostumus samanlainen johdonmukaisesti paksun hapan kermaa.

Vähän nuolta. Haluatko tehdä omia käsiasi todella korkealaatuista konkreettista ratkaisua? Lisää 70 grammaa erityistä pehmitintä betoniin (myydään missä tahansa rakennustyössä). Tämä ainesosa antaa perusta maksimaalisen lujuuden johtuen siitä, että se poistaa ylimääräisen kosteuden pohjasta. Betoni pehmittimen avulla muuraus helposti siirtää jopa erittäin voimakkaita pakkasia.

Nauhapohja valmistetaan ilman muottirakennetta. Teknologia on seuraava:

 • asetetaan rivi punaisista tiilistä kaivannon pohjasta (ilman laastia);
 • Tiilen toinen ja seuraava rivi asennetaan sementin, veden ja hiekan liuokseen (ei tarvitse lisätä murskattua kiveä).

Tiili voidaan korvata luonnonkivillä. Tällöin ne kaadetaan hiekan (3 osaa), sementin (1) ja veden (1,5) seoksella.

Verhojen pile-pohja - rakennetaan mihinkään maaperään

Pylväsperustan muunnelma on ruuvirakenne. Perusta tässä tapauksessa on varustettu erityisillä paaluilla, joilla on terät, joiden avulla voit ruuvatella tuet maahan vähällä vaivalla. Samaan aikaan ei tulisi käyttää erityisiä laitteita. Manuaalisesti valmistettujen paalujen asennus.

Pile-pohja terassille

Tällaista säätiötä pidetään yleisenä. Se on mahdollista asentaa kaikkiin maaperään. Ja alueille, joilla on epätasainen maasto, tämä tekniikka on todella välttämätöntä.

Ruuvirakenteet on rakennettu yksinomaan kevyisiin terasseihin ja verantaan tämän järjestelmän mukaisesti:

 1. Rakennuksen tulevan perustan kehällä poistan 20 cm maaperän.
 2. Merkit ruuvitukien paikat (käytä tappeja ja tavallista nauhamittausta). Se on tärkeää! Reikien asuinrakennukseen suhteutetut paalut tulee sijoittaa talon pohjasta noin 3,5 cm: n etäisyydelle.
 3. Kierrä pinoelementit 90 asteen kulmaan. Jälkimmäisen arvo tarkistetaan joka 2-3 kierroksen jälkeen.
 4. Kiedo haluttuun korkeuteen ruuvattu tuki maaperään. Se on asennettava 0,2-0,3 m lattiatason alapuolelle ja samalla 0,3-0,4 m maanpinnan yläpuolella.
 5. Kaada ruuvi tukee betoniliuosta. Tätä osaa työstä ei voi tehdä, jos veranta on puusta valmistettu.
 6. Sulje kunkin paalin kärki.

Periaatteessa suurin osa jo suorittamastasi työstä. Nyt voit laittaa puupalkin tai leikattuja levyjä päälle tai täyttää grillage (asennuksen jälkeen muotti), ja sitten alkaa rakentaa seiniä teidän terassilla.

Lisätty: Olga Novikova 4. elokuuta

Yksityisen talon laajennus tai veranta voidaan luoda päärakennuksen päätyttyä. Usein veranta on kiinnitetty olemassa olevaan taloon, mutta on tärkeää varustaa pohja, koska se riippuu talonrakennuksen luotettavuudesta ja laajennuksen kestävyydestä.

Tarvitsen verantaan perustan

Usein on olemassa tilanteita, joissa valmiiksi rakennettua taloa täydennetään laajennuksella tai verannalla. Tällainen lisäys on yleensä kevytrakentaminen, mutta joskus se myös kehittyy pääomarakenteeksi. Joka tapauksessa on tärkeää varmistaa verannan luotettavuus, vakaus ja kestävyys, ja sen on oltava vankka perustus. Rakennustekniikassa on erilaisia ​​vaihtoehtoja, mutta verannan säätiön läsnäolo on aina pakollista.

Veranta voidaan rakentaa välittömästi tai talon valmistumisen jälkeen

Jos kuisti rakennetaan talon kanssa, rakennetaan yhteinen säätiö. Näin vältetään rakenteen vinoutuminen, päärakennuksen laakerielementtien vaurioituminen. Jos laajennus luodaan jo valmiiksi taloksi, se asetetaan erilliselle pohjalle, jonka ei pitäisi olla huonompi luotettavuuden suhteen talon perustalle.

Säätiön vaihtoehdot kuistille taloon

Perusta on perusta, joka takaa rakenteen luotettavuuden, vakauden ja kestävyyden. Säätiön koko ja tyyppi riippuvat laajennuksen laajuudesta. Valitessaan säätiön tulisi ottaa huomioon jäädytyksen syvyys ja maaperä, pohjaveden taso ja rakennuspaikan kohoamisaste. Jos maaperä on vakaa ja ei palamainen, niin nauhan pohja soveltuu laajennukseen. Pohjavesi saattaa olla maaperän pinnan läheisyydessä, tässä tapauksessa maaperä on märkä, ja pohja on tehty pylväs- tai paaliruuvi.

Alapatyyppiä valittaessa on otettava huomioon maaperän ominaispiirteet ja rakenteen yksittäiset piirteet.

Erilaiset versiot perustuksista, joista veranta voidaan rakentaa, voidaan erottaa niiden suunnittelusta, kantavuudesta ja erektiotekniikasta. Valinnassa otetaan huomioon myös tulevan laajennuksen ulottuvuudet.

Ribbon säätiö laajennukseen

Rakennetaan päärakennuksen laajentaminen tiilistä optimaalista nauhalevystä, joka on monoliittirakenne. Rakentamisessa tarvitaan sementtiä tai betonilaastia, vahvistavaa, hiekkaa, murskattua kiveä ja lankaa. Sileän pinnan muodostaminen kirkkailla muodoilla tarvitsee suojakoteloihin kiinnitetyn, puupaneelista valmistetun muottipesän.

Nauhateos on järjestetty esimerkiksi tiilien raskaille rakennuksille.

Ennen rakentamista sinun on määritettävä tulevan laajennuksen ja merkinnän koko. Voit tehdä tämän merkitsemällä verannan kulmat, asettamalla tapit ja vetämällä köysi kullekin kulmalle. Tämän jälkeen suoritetaan seuraavaa toimintaa:

 1. Kaivaa kaivaa pitkin säätiön reunaa, merkitty köydellä. Syvyys riippuu maaperän laadusta. Esimerkiksi savialustoille syvyys on 1-1,5 m, ja hiekkaisella maaperällä sitä voidaan rajoittaa 20-30 cm: n pintakerroksen poistamiseen. Kaivannon leveyden tulisi olla noin 30 cm enemmän kuin tulevien seinien paksuus, koska kaivosta on asennettu muottiin.

Säätövarren merkinnät tehdään tapilla ja köydellä.

 • Kaivantojen pohjasta valuu hiekka 10 cm: n kerrokseen, mikä on välttämätöntä kaikentyyppiselle maaperälle, lukuun ottamatta hiekkaa.
 • Suojalevyt muottiin asennetaan levyiltä ja asennetaan kaivantoihin. Tällaisen rakenteen korkeuden on oltava noin 30 cm kaivannon reunojen yläpuolella. Aukon ympärillä olevaan muottirakenteen reunaan.

  Muotti on kiinnitetty puupaneeleista, ja se on vahvistettu ristikkopalkkeineen ja tukirakenteineen

 • Seuraavaksi vaivaa betoniseos (yksi ämpäri vettä, sama määrä sementtiä ja hiekkaa ja 50 g pehmitintä). Suurten tilavuusmäärien valmistamiseksi on kätevää käyttää käsisekoittimia. Betoni sekoitetaan, kaadetaan muottiin, sitten valmistetaan uusi erä. Näin ollen säätiön koko kehä kaadetaan.

  Betonimyllyssä ratkaisu valmistetaan nopeammin ja paremmin

  Kiinnitys pohjaan tapahtuu muutamassa viikossa, minkä jälkeen voit aloittaa rakennustyöt verannan tai laajennuksen rakentamisessa.

  Teippi monoliittinen pohja on kestävä ja sopii kuisti tiilien, lohkojen ja muiden massiivisten materiaalien. Rakenteen vaakasuuntaiset mitat eivät vaikuta säätiön raken- nusteknologiaan, on tärkeää määrittää perustan vaaditut parametrit riippuen maaperän tyypistä, seinämän paksuudesta ja pidennyksen kokonaispainosta.

  Pile-pohja

  Kevyen verandan rakentamiseen luodaan usein paalusäätiö. Helpoin vaihtoehto on tehdä tylsistyneistä paaluista. Tämä vaihtoehto sopii kevyeen jatkeeseen, esimerkiksi palkista. Säätiö on rakenteeltaan yksinkertainen, vaatii pienen määrän betonia sekä grillata, joka on usein puusta valmistettu.

  Paalusäätiölle on tarpeen rakentaa referenssipisteitä, joihin grillaus on asennettu.

  Rostverk on pitkä liitoselementti, joka kiinnitetään paaluihin. Se toimii verannan seinien rakentamisen perustaksi.

  Monimutkainen teos, jonka tarkoituksena on luoda pile-pohja laajennukselle, on seuraava:

  1. Koko alueen valmistelemiseksi poista maaperän pintakerros 20 cm: n päästä. Jos maaperä on savi, hiekka ja sora sijoitetaan pinnalle 10 cm: n kerroksella.

  Savi-maaperällä he tekevät hiekan ja soran salaojapohjan.

 • Pallojen asettelu on merkitty, niiden välinen suurin askel ei saisi ylittää 3 m. Telttien keskimääräinen etäisyys on 2-2,5 m.
 • Pallojen jokaisessa kohdassa tehdään 1,5 metrin syvennys ja asenna valmiit paalut tai käytä ruuvirakenteita.

  Poraamattomien paalujen alle syvä syvyys on 1,5 metriä

 • Paalun yläosan on oltava 40 cm maan päällä. Tukien yläpäässä kiinnitä kärki neliön muotoisen metallilevyn muodossa.
 • Seuraavaksi kiinnität verannan tukikohdan grillata tai puuta.

  Verannan pohja on yleensä puusta.

  Maapallon yläpuolella olevien paalujen korkeus voi vaihdella maaperän ominaisuuksien ja talon ominaisuuksien mukaan. Kun valmis paalujen asentaminen syvennetään tai betonipilarit kaadetaan, on tärkeää asentaa kotelon holkki kaivoihin varmistaen siten pohjan vedenpitävyyden.

  Pilarin pohja verannan alla

  Kevyille puukalusteille tai -rakenteille voidaan muodostaa pylväsperusta lohkoista, joihin liittyy useita erillisiä, riippumatonta tukia. Samaan aikaan pilareiden hautaamisen taso vastaa talon perustan syvyyttä.

  Kellaripilarit eivät ole toisiinsa kytkettyjä, mutta niiden yläpäissä ne asettavat rakenteen muut solmut.

  Sarakepohjan luomiseksi vaaditaan noin 0,7 - 1 cm: n poikkileikkausluuveja, betonilaastaria, kattopunnerrusta, hiekkaa, tappeja ja merkintävaijeria sekä laudat muottiin.

  Verannan sarakepohjan asennus on seuraava:

  1. Sivusto tyhjennetään roskista, merkitse se ja aseta tangot pylväiden pisteisiin, joiden etäisyys ei saa ylittää 1 m.

  Pilarien välinen etäisyys (ne on merkitty ympyröillä) ei saa ylittää yhtä metriä

 • Tukien sijainneissa puutarhatyökaluilla luodaan 70 - 100 cm: n syvennyksiä. Hiekkaa kaadetaan pohjaan 15 cm: n kerroksella ja hiotaan hiekalla.

  Kuopat porataan noin 1 metrin syvyyteen tavallisella puutarhatyräkillä.

 • Kaivoissa on suorakulmainen vahvikekori, joka on tehty ilman hitsausta, yhdystangoista neulomalla.
 • Sisällä kaistat asennettu puinen muotti. Täyttö voidaan tehdä ilman muottia, mutta tässä tapauksessa seinät vahvistavat kateaineita.

  Porakaivoissa on asennettava lujittavat häkki- ja muottitarrokset, joiden rooli voi olla pyörivä kattolamateriaalin sylinterilevyyn

  Sarakepohja voidaan valmistaa valmiista betonilohkoista. Tätä varten kaivaa kaivanto, jonka parametrit määräytyvät nauhojen pohjamenetelmällä. Lohkojen määrä määritetään erikseen koostaan ​​riippuen.

  Säätiölohkoja käytetään tavallisesti kevyisiin rakennuksiin: bunkkereihin, kuistioihin, huviloihin jne.

  Lohkot on sijoitettava, ohjaamalla rakennuksen tasoa. Ennen asennusta, sinun täytyy varustaa 15 cm: n paksuinen hiekkasyyny ja painaa se alas. Tämä varmistaa säätiön vakauden.

  Video: jonkin sarakkeen säätiön asennus

  Kiinnitä pohja jatkeeseen

  Voit luoda vankan pohjan kevyelle terassille tai verannalle, voit järjestää ruuvi-pohjan.

  Ruuveilla on pätkä ja terät, ne ruuvataan maahan kuten pora

  Tätä varten käytä erityisiä paaluja, joissa on terät ja ruuvattu maahan. Vapaasti seisovat elementit ovat käteviä kaikentyyppisessä maaperässä, ja paalujen halkaisija määräytyy rakenteen massiivisuuden mukaan.

  Ruuvien sisällä on ontelo, johon betonia kaadetaan asennuksen aikana. Ennen asennusta tehdään merkinnät paalujen sijainnin määrittämiseksi, jonka välinen etäisyys on noin 1-1,5 m. Esipesät käsitellään bitumilla korroosion estämiseksi. Lisäksi toteutetaan seuraavat toimet:

  1. 20 cm: n paksuinen maapintakerros poistetaan ja hiekka täytetään kerroksella 15 cm.
  2. Tukien sijoituspaikassa ruuvatut paalut maaperän jäädyttämiseen. Keski-Venäjällä tämä luku on 1,5 m.

  Ruuvit ovat käteviä, koska ne voidaan ruuvata manuaalisesti

 • Pallojen päät sijaitsevat 20-30 cm maanpinnan yläpuolella.
 • Betonin liuos kaadetaan sylinterimäisten paalujen syvennykseen, ja sen lopullisen kiinnityksen jälkeen ne siirtyvät verannan kehyksen asentamiseen. Metallipää on hitsattu päihin.

  Metallilevyt hitsataan ruuvien paalujen päihin, joihin verannan runko on sijoitettu

  Video: ruuvipilareiden asennus säätöön

  Putken perustus

  PVC-putket ovat usein hyvä vahvistuspohja kuoren tai laajennuksen perustamiseksi. Alustan jatkeen rakentamiseksi tarvitaan noin 2 metriä pitkiä putkia. Samanaikaisesti ne haudataan 1,2 m ja 80 cm pysyvät maanpinnan yläpuolella. Se on tämä putken osa, joka suorittaa pysyvän muottirakenteen, joka työn aikana vahvistetaan ja kaadetaan betonilla.

  PVC-putket, joiden halkaisija on 70 mm, tarvitaan säätöön

  1. Putkien asentamiseksi sinun täytyy kaivaa 50 cm reikä lapioineen ja syventää sitä vielä 1,8 m porauksella.
  2. Seuraavaksi putki asetetaan kaivoon 160 cm: n syvyyteen ja kaadetaan betoniliuoksen kauhalla. Samalla putki nostetaan hieman, jotta pohja ei työnnettäisi pois maaperää.
  3. Kun koostumus kuivuu, on tarpeen kiinnittää kolme lujittavaa sauvaa pystysuoraan lanka-aineella, asentaa ne putkiin ja täyttää uudella liuoksen osalla.
  4. Betonin kiinnitys tapahtuu muutamassa päivässä, ja voit jatkaa rakentamista.

  Lohkojen perusta FBS

  Lohkopohja soveltuu hyvin hiekka-maaperän rakentamiseen, mutta sopii myös muuhun maaperään. Alustan tämän version kustannukset ovat suuret, ja lohkojen asennukseen tarvitaan erikoislaitteita. Siksi FBS: n elementtejä käytännössä ei käytetä verannan rakentamisessa, koska on edullisempia ja yksinkertaisempia vaihtoehtoja.

  Block foundation on kallista ja ei ole vaatimus verannan rakentamisesta

  Lohko-pohja tarvitsee huolellista vedenpitävyyttä sen kestävyyden varmistamiseksi. Tällainen rakennusmateriaali sopii massiivisiin rakenteisiin, ja verannan lohkot ovat liian suuret ja kalliit materiaalit.

  Kiinteän perustuksen rakentaminen omiin käsiinsä

  Monoliittinen pohja on kiinteä betonilaatta koko rakennuksen rakenteen alla. Verannan rakentamisessa tätä vaihtoehtoa käytetään vain talvimaahan, koska pohjan rakentaminen on monimutkaista. Kaikki laskelmat riippuvat tulevaisuuden rakenteesta, maaperän ominaisuuksista ja pohjaveden ominaisuuksista.

  Monoliittinen levy on kestävä ja takaa rakenteen vakauden millä tahansa maaperällä

  Säätiön materiaalien ja parametrien tarkka laskenta suoritetaan kussakin tilanteessa erikseen. Perustan mitat vaikuttavat kuistin tai laajennuksen massiivisuuteen. Yleinen työpaketti sisältää seuraavat päätoimet:

  1. Säätiön kehän merkintä, vähintään 50 cm: n syvyyden luominen.
  2. Kuopan pohjan täyttäminen hiekalla ja sora. Kerroksen paksuus on 10 cm.

  Hiekka ja sora kaadetaan kaivettuun kaivantoon ja pakataan hyvin kuhunkin kerrokseen. Asenna sitten muotti

 • Muottien asennus. Useimmiten reunalistalta kerätyt muottipesät.
 • Täytä betoniliuosta noin 10-15 cm kerroksella, jonka jälkeen on odotettava, kunnes alusta on täysin kuiva.
 • Vahvikotelon asennus. Se asetetaan jäädytettyyn pohjaan ja kaadetaan betonikerros, jonka paksuus on noin 30 cm.

  Vahvikotelo asetetaan esilatoon substraattiin päälevyn alle

 • Betoni kuivuu noin neljän viikon kuluttua ja sen jälkeen vedeneristys ja jatkuva rakentaminen.
 • Monoliittinen pohja vaatii suuren määrän betoniliuosta, joka on kaadettava kerrallaan, kun asennetaan päälevy.

  Video: tyyny ja muotti monoliittinen levy

  Verannan tai minkä tahansa laajennuksen rakentaminen edellyttää säätiön rakentamista, koska se tarjoaa vakautta paitsi tähän rakennukseen myös koko taloon. Luotettavan pohjan ansiosta avoin terassi on kestävä ja kaunis, ja sen sisällä on aina lämmin ja kuiva.

  Omien kotitalouksiensa omistajat joutuvat usein laajentamaan elintilaa tai lisälaajennuksia. Useimmiten liitetty kuisti. Välittömästi herää kysymys - miten järjestetään kuistin säätiö taloon omilla käsillänne.

  Jos sillä on yhteinen perusta talon pääalueella, sen rakentamisessa ei ole erityisiä vaikeuksia.

  perusta verannalle

  Toinen kysymys on, kun on tarpeen luoda uusi tukirakenne verannan alle, sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä.

  Perustan valmistuksen ominaisuudet

  valmistelu säätiön rakentamiseen

  Tärkein vivahde on se, että on mahdotonta yhdistää verannan ja yhteisen talon perustukset. Jätä aina väliin 20 - 40 cm: n välinen kuilu, jotta talon kutistuminen ei aiheuta halkeamia uudessa rakennuksessa. Kaksi tekijää otetaan huomioon myös:

  1. Maaperän tyyppiä ja pohjaveden vaikutusta on harkittava perustilatuen valinnassa. Jos et ota huomioon näitä tekijöitä, jonkin ajan kuluttua rakennettu uusi rakenne voi muuttua muodonmuutokseksi.
  2. Kaivon koko vastaa päärakenteen syvyyttä. Jos tämä parametri on tuntematon, syvenemisen tulisi olla vähintään 1-2 metriä.

  Seuraava kohta, johon on kiinnitettävä huomiota, on tulevaisuuden perusta.

  Säätiön valinta

  On olemassa monenlaisia ​​säätiöitä, joista monet soveltuvat tällaiseen työhön:

  Tunnetuin vaihtoehto

  - tämä on nauhan perusta kuistille taloon. Se on erinomainen rakennuksille, joilla on vaihteleva painovoima, mutta sitä ei voida käyttää kaikentyyppiselle maaperälle. Jos puhumme epävakaista ja kiihottavista maaperistä, on parempi valita pylväspohja verannalle. Myös tässä tapauksessa voit käyttää pino-vaihtoehtoa. Tämä on melko uusi tekniikka tukirakenteen järjestelyssä, jossa kevyen kuistin perustana on. Kaikkien säätiöiden kalliimpia ovat - monoliittinen. Harkitse kaikki ehdotetut lajit erikseen. Tietoja kiinteästä laattapohjasta voidaan lukea täältä.

  Strip-säätiö

  Tämä vaihtoehto on varsin sopiva perustana tiilen verannalle. Sen merkitseminen toteutetaan paitsi ulkopuolelta, myös sisäpuolelta. Monoliittisen rakenteen saamiseksi tarvitset seuraavat materiaalit:

  • betoni tai sementtilaasti;
  • hiekka;
  • lujitustangot;
  • lanka;
  • puiset laudat muottiin;
  • sora;

  nauha-perusta verannalle

  Kun tarvittavat parametrit on määritetty ja merkinnät on tehty, voit jatkaa kaivannon valmistelua:

  1. Orava kaivaa tulevan verannan kehää, syvyys vaihtelee riippuen päärakenteen syvyydestä ja maaperän ominaisuuksista.
  2. Asentaa muottipesän. Voit tehdä tämän valitsemalla laajat levyt asennuksen jälkeen, ja ne on työntävä kaivannon pinnan ulkopuolelle pieneen korkeuteen.
  3. Kaivannon pohjalle kaadetaan hiekkaa, joka on tiivistetty. Jos maa on hiekkainen, tämä toimenpide ei ole välttämätöntä.
  4. Asennettu vahvistettu hihna pitkin koko pituudelta, joka on valmistettu johtimista, jotka on liitetty toisiinsa.
  5. Nyt voit siirtyä suoraan täyttöön. Tätä tarkoitusta varten käytetään sementti-hiekkalaatikkoa, johon on lisätty murskattua kiveä. Sementin, soran, hiekan - 1: 4: 2 suhde.

  Tärkeä kohta! Täyttö on välttämätöntä suorittaa yhdessä vaiheessa, se tekee säätiöstä vahvan ja kestävän.

  1. Valmis säätiö vanhenee 10 päivän ajan, jonka jälkeen voit jatkaa verannan rakentamisen jälkeistä työtä.

  Monoliittinen säätiö

  monoliittinen perusta verannalle

  Tämä tyyppi on melko kallis, mutta joskus malli vaatii vain vankan pohjan. Teosten sarja on seuraava:

  1. Merkintä tehdään suunnitelman mukaisesti.
  2. Valmistetaan kiinteä kaivo 50 cm syvä.
  3. Kaivon pohja peitetään hiekalla ja tiivistetään tiiviisti.
  4. Hiekkaa seuraa kerros ryöstöä. Hän myös nukahtaa kuopan pinnan yli ja on tamped.
  5. Säätiö valetaan betonilla murskattua kiveä vasten.
  6. Sen jälkeen, kun laasti on jähmettynyt, vahvistuskotelo asetetaan.
  7. Vahvistettu rakenne kaadetaan betonilla koko pinnalle ja jätetään neljä viikkoa voimaa saavuttaakseen.
  8. Suoritetut vedeneristys.

  Jotta saat vankan perustan, sinun tulee noudattaa oikeaa teknologiaa ja noudattaa sääntöjä ja käyttää mahdollisimman monia laadukkaita materiaaleja.

  Pilarin perusta

  sarake pohja verannalle

  Perus koostuu erillisistä elementeistä, joilla ei ole yhteyttä toisiinsa. Tulevaisuudessa seuraavat rakenneyksiköt asennetaan tukipylväisiin. Järjestelyä varten tarvitset seuraavat materiaalit:

  Luodut pylväät riippuvat rakennetun rakenteen koosta. Neljä pääominaisuutta kaikissa kulmissa. Jos tulevan verannan mittasuhteet ovat suuret, on välttämätöntä saada pylväitä välitelineiden alle.

  Järjestelyn työjärjestys on seuraava:

  1. Tarvittavan pylväiden määrällä kaivetaan reikiä. Niiden koon on oltava suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.
  2. Hiekkaa kaadetaan kuopan pohjalle. Kerroksen paksuus on 20 cm. Jos rakenteen paino on riittävän suuri, hiekka on täynnä soraa eikä hiekkaa. Se tiivistetään ja kastellaan kuumennetulla bitumilla.
  3. Rebar asennetaan kaivoon, joka on täynnä betonia.
  4. Pilarit asetetaan alle 20-30 cm: n korkeudelle lattiatasosta kahdella tavalla:
  • betoni kaadetaan maanpinnalle ja sitten pylväät itsestään asetetaan tiilestä kiinteytymisen jälkeen;
  • pylväät on tehty betonista, jolloin muotti on rakennettu vaaditulle korkeudelle ja sitten koko seinä kaadetaan betonilla;
  1. Kovettumisen jälkeen pylväiden on oltava vesitiiviitä.

  Pile-pohja

  Se on toinen nimi - paaliruuvi. Tätä luokkaa käytettiin melko hiljattain, ja sitä arvostettiin monipuolisuudestaan. Tällaista pohjaa voidaan käyttää mille tahansa maaperälle. Pääosaa ovat ruuviliitosmuotoiset paalut, joiden päät ovat ruuvit.

  Kevytrakenteisiin rakenteisiin kuoren talon takana on yksinkertaisesti löytö, koska se on kustannustehokas ja helppo asentaa. Ruuvien määrä riippuu kuormituksesta, joka vaikuttaa niihin. Tästä riippuen ne sijaitsevat 1,5 - 3 metrin etäisyydellä toisistaan.

  Asennusjärjestys:

  1. Valmistetaan kokonaispinta-ala, jonka halkaisija on 20 cm. Jos maa on savi, niin hionta koko pinnalle on toivottavaa. Tämä vähentää maaperän kosteutta.
  2. Paalun rakenne on tehty, jonka aikana kaikki oikeat kulmat on ehdottomasti ylläpidettävä. Talon kaukaisimmat paalut on sijoitettava 3-4 cm: n etäisyydelle.
  3. Paalujen käyttöönotto käynnissä. Koska ruuvit ovat pienikokoisia, voit asentaa ne manuaalisesti. Ne on ruuvattava tiukasti pystysuoraan asentoon, tämän edellytyksen täyttymistä on seurattava koko asennuksen ajan. Ruuvi tulee tunkeutua maahan syvyyteen, joka on vähintään 1,5 metriä.
  4. Sinun täytyy säätää ulkonevaa päätä. Se on leikattava 30-40 cm korkeudelta maanpinnasta.
  5. Asennettujen paalujen betonointi suoritetaan. Se suoritetaan täyttämällä liuos koko pituudelta.
  6. Aseta kärki metallilevyn neliön muotoon. Sen jälkeen se asetetaan telakointiin tai seinien kiinnittämiseen tai grillata.

  On myös joskus mahdollista löytää tukirakenne, jossa pilarien sijaan käytetään puuta.

  Puun perusta

  puinen perusta

  Tämä on melko harvinainen luokka nykypäivänä, jota useimmiten käytetään aiemmin. Mutta sitä käytetään joskus, varsinkin jos koko talo on puusta valmistettu. Tämä on ympäristöystävällinen vaihtoehto kaikista edellä mainituista. Sen asennus voidaan tehdä kahdella tavalla:

  Ensimmäinen tapa. Vakauden alaosaan, asennettu maahan, suorittanut ristin. Tätä varten käytetään 70 cm: n aihioita, minkä jälkeen koko rakenne kaadetaan betonilla.

  Toinen tapa. Poraavat kuopat 1,5 metrin välein. Syvyys pitäisi olla maanpinnan alapuolella. Vuorattu hiekkalaatta, johon lokit sijoitetaan. Pystysuuntaus tarkistetaan, jonka jälkeen kaadetaan kaatamista ja puristetaan.

  Kuten viesti? Jaa ystävien kanssa ja arvioi julkaisu. Et ole vaikeaa, ja kirjailija on mukava. Kiitos.

  Äänet keskimäärin:

  Tilaa Vkontakte-uutiset!

  Terassi tai veranta on kiinteä osa jokaista kotia. Se suojaa likaa, sateelta, lumelta tai tuulta. Koko rakenteen luotettavuus ja luotettavuus riippuvat siitä, kuinka todella ja laadullisesti terassin perustana on asennettu.

  Puhumme kevytrakennusten, niiden laitteiden ja käytettyjen materiaalien perustyypeistä. Kun olet lukenut tämän artikkelin valokuvia ja videoita huolellisesti, voit luoda itsenäisesti monimutkaisuuden perustan.

  Vaiheittainen säätöasennus

  Suunnitellessaan asuinrakennusta talon ja verannan alapuolella oleva kellari tehdään samoiksi, ne murskataan ja kaadetaan samanaikaisesti, jolloin saadaan täydellinen huone, joka voidaan lämmittää ja käyttää toisessa huoneessa. Maisema ja kaikki maaperän liikkeet tapahtuvat yhdessä talon kanssa.

  Mutta sattuu, että terassi on kiinnitettävä myöhemmin olemassa olevaan rakennukseen. Tällöin ihanteellinen vaihtoehto olisi erillisen perustuksen rakentaminen kosketukseen alustan kanssa laajennusliitoksen kautta.

  Huomio: Tämän menetelmän ydin on, että nykyisen pohjan ja uuden rakenteen välille syntyy 30-40 mm: n rako, johon on lisätty eristysainetta, useita kerroksia kateaineita tai hinausta. Uuden rakennuksen kausiluonteisen kutistumisen vuoksi vanha rakennus ei kärsi.

  Kuinka valita tukikohdan tyyppi verannalla

  Ennen rakentamisen aloittamista on tarpeen päättää, mikä pohja terassille sopii tapauksessasi, selvittää maaperän koostumus, pohjaveden esiintyminen ja syvyys.

  Huom: Kevyt puutavara tai runko ei vaadi runsaasti maanrakennusta, teknologian saatavuutta ja vakavia taloudellisia investointeja. Voit käyttää käytössä olevaa materiaalia, esimerkiksi tiiliä tai palkkia. Mutta jos suunnitellaan laajempaa laajennusta, emissiokurssi on paljon suurempi ja sinun on harkittava vakavasti materiaalin valintaa.

  Lakaiset jäädyttämät maaperät ja lähistöllä oleva pohjavesi edellyttävät lisätoimenpiteitä säätiön suojaamiseksi niiden vaikutuksilta.

  • Kaavion tai kaivannon laajentaminen mallin alle on 1-1,5 m suurempi kuin rakennekoko;
  • Vedenpitävät vedenpitävät vedenpitävät rakenteet maanalaisessa osassa;
  • Pohjan ja emäksen lisähuuhtelu;
  • Korvaus kuohumassa maaperässä kuivalla hiekka-sora-seoksella.

  Kaikki säätiöt on jaettu useisiin eri tyyppeihin.

  vyö

  Monoliittinen nauhan perustus

  Ne on valmistettu erilaisista materiaaleista:

  • tiili;
  • Monoliittinen betoni;
  • Esivalmistettu betoniteräs.

  Huomio: Kattohuoneen alla oleva nauhatulppa kulkee koko liitteen reunaa pitkin sekä väliseinissä. Kantavissa seinissä alustan leveys on vähintään 580 mm, ja pienemmät - 380 mm.

  • Tiilikuvio on vahvistettu ristikoilla tai yksittäisillä lanka-akseleilla: Ø 5-6 mm joka 3-4 riviä kohden. Kulmissa vahvistus taivutetaan siten, että kohtisuoran päiden välissä on vähintään 300 mm: n limitys. Tiili itsessään on asetettu pakollisella rivivalmistuksella.
  • Monoliittisen rakenteen muottiin asennetaan vahvistusverkot tai tankoja Ø6-12 mm riippuen laajennuksen massiivisuudesta. Betoni kaadetaan kerrallaan pakollisella tiivistämällä seosta. Jos tämä ei ole mahdollista, muotti on täytetty kerroksittain, jolloin samanaikaisesti paksuus on enintään 150-200 mm betonia.
  • Asennettaessa betonielementtiä lukot lohkojen välillä vahvistetaan sauvoilla ja täytetään laastilla.

  Huomio: Kuivilla, puutumattomilla mailla voidaan tehdä matala-tiili kellari kesäterassille. Jäätymisillä maaperillä täytyy kaivaa kaivanto jäätymisen syvyyden alapuolella. Tässä tapauksessa on suositeltavaa asentaa kestävämpi betoniperusta.

  columnar

  Tällaiset perustukset voivat olla kolmesta tyypistä.

  tiili

  Tiilipylväs sarakepohjaan

  Laitekolonniin käytetään tiiliä, se on muotoiltu neliön muotoon, joka kattaa joka 3-4 riviä. Muurien sisällä on jäljellä kaivo, joka joko haudataan hiekkamurskeille sementtimaidon kanssa tai vahvistetaan Ø 5-6 mm: n langalla ja kaadetaan betonilla.

  • Laakeripalkkien alla olevat kulmatasot ovat 580x580 mm: n kokoisia ja välituet 380 x 380 mm. Pylväiden välisen etäisyyden on oltava enintään 1,5-2 m.

  Huomio: Aitojen tiilien aiheuttamien tuhoisien sääolosuhteiden vuoksi suositellaan tukien ulkopintojen kipua, jota seuraa vedeneristys suojaavilla materiaaleilla (polymeeripatumenimastit)

  yhtenäinen

  Monoliittiset pylväät verannalle

  Pylväiden kuistin pohja voidaan valmistaa monoliittisesta teräsbetonista:

  • Tätä tarkoitusta varten on asennettava muottipisteitä, joiden sisäinen koko vastaa tuen mittoja.
  • Rakenne vahvistetaan yksittäisillä sauvoilla tai Ø 5 - 6 mm: n metalliverkolla ja täytetään betonilla.
  • Kun betoni on asetettu ja muotti on irrotettu, monoliittisten tukien maaosa on kipattu ja maanalainen osa on peitetty vedeneristysmastoilla.

  paalutus

  Ne on jaettu kahteen tyyppiin:

  Kierrä kasa alusta

  Ne edustavat segmenttiä paksuisesta putkesta Ø 100-150 mm, johon terä hitsataan. Pino ruuvataan maaperään manuaalisesti tai poraamalla vähintään 1,5 m: n syvyyteen, maan korkeus on 0,3-0,4 m. Asennetun kannattimen ympärysmittaa käytetään säätimen sidontaan kanavalla tai kulmalla.

  Tällöin paalun asennustyökalu tehdään erikoisasennuksella tai poraamalla omat kädet haluttuun syvyyteen. Asennuksen helpottamiseksi halkaisija valitaan hieman suurempi kuin putken halkaisija. Pino itsessään työnnetään reikään, ja sinusit täytetään pienellä osuudella ja varovasti paisutetaan.

  Huomio: Pilarin perustukset ovat hyvät, koska ne voidaan asentaa mihinkään tyyppisiin maaperään - nieluun, silkkiseen, suolaveteen, hiekkaan. Mutta meidän on pidettävä mielessä, että mitä heikompi maaperä, sitä syvemmälle kasa on porattava.

  Kasa verannalle

  Huomio: Jos tiilisverkko on rakennettu paalupohjaan, jossa on huomattava paino, sisäpuoliset putket vahvistetaan ja kaadetaan betoniin. Kevyitä puurakennuksia varten tämä tarve on poistettu. Paalut itse ja kaikki säätiön metalliset osat peitetään korroosionestoaineilla.

  Suorituskykyä koskevat säännöt

  Rakennuksen ensimmäinen vaihe on projekti tai ainakin rakennelman luonnos, joka ilmaisee:

  • Objektin vangitseminen olemassa olevaan rakennukseen;
  • Säätiön tyyppi ja mitat (pituus, leveys, syvyys),
  • Elevations;
  • Tyypit ja arvioitu materiaalien määrä.

  Kuistion säätiön rakentaminen alkaa säätiön valmistelusta:

  Pohja nauhapohjan alla

  • Hedelmällinen musta maa poistuu työmaalta, jota sitten voidaan käyttää vihreän alueen hajottamiseen. Sitten kaivaa kuoppaan, kaivantoon tai kuoppaan valittua pohjatyyppiä kohden, pohja huolellisesti tasoitetaan vähintään 150 mm: n paksuisella hiekkakerroksella, jossa on pakollinen tamping tai kastelu.
  • Riippumatta perustustyypistä, päärakennuksen alapuolella on 100 mm paksu M100-M150-liuos. Sen pinnan on oltava ehdottomasti horisontaalinen, mutta myöhemmän työn laatu riippuu suurelta osin tästä.
  • Asennuksen jälkeen pohja peitetään tarvittaessa vedeneristysyhdisteillä, lämmitetään ja täytetään sinusinäytteillä. Bulk-pohjamaali peitetään perusteellisesti ja vuotaa vedellä nopeasti tiivistykseen.

  Huomio: Kellarikerroksen syvyys verhotyypin mukaan riippuu maaperän jäädytyksen syvyydestä (GPG) ja pohjaveden pinnasta (GWL). Voit laskea sen SNiP 2.02.01-83: lla.

  • Nämä ovat tärkeimmät parametrit, mutta luonnollisista tekijöistä merkittävää roolia ovat massiivisuus, rakennuksen korkeus, seinien ja katon materiaali. Yksityiskohtaiset ohjeet rakenteen syvyyden laskemiseksi ottaen huomioon kaikki komponentit on annettu samassa SNiP: ssä.

  Perustuslaitos, joka on rakennettu kaikkien sääntöjen mukaisesti ja jossa otetaan huomioon kokeneiden käsityöläisten suositukset ja neuvot, kestää vuosikymmeniä.