Tape-säätiö tee se itse

Kuten tiedätte, liuska säätiö erottaa sen luotettavuus ja kestävyys riippumatta siitä, mitä rakentaa: talo, autotalli, kylpylä tai maalaistalo. Tällainen laaja-alainen nauhatyöskentely perustuu monipuolisuuteen ja edulliseen hinnoitteluun. Jokainen meistä voi toteuttaa ajatuksen liuska-säätiön rakentamisesta omiin resursseihimme, joilla on suuri halu, rakennusalan perustaidot, käytettävissä olevat työkalut ja tarvittavat tekniset keinot. Ensimmäisessä vaiheessa on välttämätöntä valita nauhan matala ja syvä pohja.

Matala nauhasisäätiö

Hyvin perustettu säätiö on erittäin kannattava ratkaisu säästää rahaa ja arvokasta aikaa. Järjestelyyn ei tarvita suurta syvyyskuoppia. Sitä käytetään pienen alueen kevyessä rakenteessa. Ammattilaiset suosittelevat rakentamisen matalien perustusten rakentamista:

 • puutaloja
 • höyrykarkaistut betonirakenteet tai rakennukset, jotka on valmistettu hiutaloitua betonia ja vaahtobetonilaatikoita, joiden korkeus on enintään 2 kerrosta
 • Runko taloa "kanadalaisella teknologialla"
 • monoliittiset rakennukset kiinteällä muottialueella
 • pieniä kivirakenteita

Matalan kellarin syvyys on puolet metristä.

Upotettu nauhaosasto

Sitä käytetään rakentamaan rakenteita, joissa on rankat seinät, betonilattiat, kellari tai maanalainen autotalli. Vedenalainen nauhaosasto sijaitsee myös tietyllä syvyydellä, joka on laskettava etukäteen, jolloin määritetään maaperän jäädyttämisen taso, sitten tuloksesta vähennetään 30 cm, ja pohja asetetaan tällä tasolla.

Valmistelu työstä

Jotta rakennettaisiin nauhan säätiö itsellesi, ensinnäkin on välttämätöntä suorittaa huolellinen suunnittelu, kaikki materiaalit on vietävä välittömästi rakennustyömaalle ja sijoitettava lähelle rakennustyömaata. Laskettaessa kaikkia tarvittavia kokoja ja materiaaleja auttavat laskinnauhat, vahvikkeet ja muotti.

merkki

Ennen liuskan perustuksen rakentamista on välttämätöntä poistaa roskat paikasta ja aloittaa merkitseminen, jolloin maaperälle sekä tulevan pohjan ulkoiset että sisäiset rajat saadaan. Tämä on helppoa käyttämällä lujitusta ja köyttä (tai lisävarusteena - kalastuslinja, lanka), mutta on tehokkainta käyttää erikoislaitteita, kuten lasertasoja. Muista, että merkinnässä olevat voimakkaat virheet ovat hyvin havaittavia vaikutuksia valmiin rakennuksen ulkonäköön.

Täydellisen tasaisen merkinnän saavuttamiseksi tarvitset:

 • määritä rakennettavan rakenteen akseli
 • käytä luodinviivaa, merkitse kulma ja vedä köysi rakennuksen kahteen toiseen kulmaan 90 asteen kulmassa
 • käytä neliöä määritä toinen kulma
 • tarkista kulmat, keskittyy lävistäjäksi. Jos testi antoi myönteisiä tuloksia - vedä köysi niiden väliin
 • ottaa sisäisen merkinnän, vetäytyessään ulkoisesta merkinnästä tulevan säätiön paksuuden etäisyydellä

Kun merkinnät ovat jäljessä, sinun tulee tutkia rakennuspisteen pinnankorkeudet ja valita alin pisteen syvennyksen laskemiseksi ja säätiön korkeuseroa lukuun ottamatta. Jos rakennus on pieni, kuopan syvyys voi olla 40 cm. Kaivamaan kaivoa voit käyttää tavallista lapiota ja omia vahvuuksiasi, ja voit käyttää kaivukoneen palveluja, mikä säästää paljon aikaa ja vaivaa, mutta tässäkin tapauksessa et voi tehdä ilman lapiota viimeistelyn tasoittamiseen. Ei ole tarpeen arvioida silmän syvyyttä, käytä veden tasoa.

Laitteen tyyny ja vedeneristysnauha

Kun kaivanto on valmis, laita hiekkalaatikko soraan. Kunkin kerroksen suositeltu korkeus on 120-150 mm. Sen jälkeen jokaisen kerroksen täytyy olla vuodatettu vedellä ja painettu tiheyden lisäämiseksi. Lopullisen tyynyn eristämiseksi sinun on asetettava vahva vedenpitävä kalvo siihen. On myös mahdollista käyttää erityisiä geotekstiilejä, jotka vahvistavat ominaisuutensa ansiosta lisäävät säätiön yleistä lujuutta. Vaihtoehto: betoniliuoksen kaataminen. Tässä tapauksessa sinun on odotettava viikkoa betonin asettamiseksi.

Muottipalkin perustaminen

Kansi on rakennettu putoilta, joiden paksuus on noin 40-50 mm. Voit käyttää tähän tarkoitukseen liuskekiviä, kosteutta kestävää vaneria tai OSB-levyjä.

Kun rakennat muottiin, koko ajan pystyt hallitsemaan pystysuuntaisuutta. Rungon suositeltu korkeus maanpinnan yläpuolella on 30 cm. Pieni pohja on tarpeen. Asbestin betoniputket viemäriverkoston tehtaalle ja vesijohtoverkolle sijoitetaan muottiin.

Kansi voidaan poistaa 4-6 päivän kuluttua betonin kaatamisen jälkeen. Tämän täyttöajan jälkeen. On suositeltavaa käyttää savi tai hiekka vierekkäisiin kerroksiin. Savi tulisi hyvin painautua, ja hiekka tamped ja vuodatti vettä.

Rebar laittaminen

Seuraava askel on asentaa liittimet. 10-12 mm: n poikkileikkaukseltaan lujittavat sauvat on liitetty erityisesti suunnitellulla sitovalla langalla siten, että neliösolujen sivut ovat 30-40 cm. Lujitetta voidaan käyttää sekä teräksessä että lasikuidussa. Kun käytetään lasikuitua, on tarpeen valita sen ominaisuudet, mikä vastaa teräksen vahvistamista halutusta halkaisijasta, tämä voidaan selventää valmistajien kanssa.

Ilmanvaihto ja viestintä

Ja rmatura on yhdistetty ja asetettu kaivon pohjalle. Seuraavaksi on tarpeen säätää säätö ilmanvaihtoa ja jättää teknologiset aukot viestintään rakennukseen. Ota asbestisementtiä tai muoviputkea ja kiinnitä se kiinnittimeen. Jotta putket eivät täyttyisi liuoksella, täytä ne hiekalla.

Analyysiin ja putkistoon kuuluu myös kiinteä osa taloa. Tällöin sinun on otettava huomioon alueesi talviaikaa koskevat jäädytysraportit ja suoritettava nämä järjestelmät alla. Tietenkin he sijaitsevat säätiön alapuolella.

Kaatamalla betonirauta

Tietoja kannesta on täynnä betonia vähitellen. Kerrosten paksuus on 15-20 cm ja niitä painetaan erikoistyökalulla - puukahva tai syvä värähtelijä. Tällä tavoin vältetään aukkoja ja lisäävät yleistä voimaa.

Voit tilata valmisbetonia tehtaalta tai tehdä se itse betonisekoittimella. Sementin, hiekan ja raunioiden osuus on seuraava: 1: 3: 5.

Kerroksestä kerrokseen ei saisi poiketa koostumuksesta. Jos työ tehdään kylmällä säällä ja alhaisissa lämpötiloissa, käytä betonilämmittimen ja kylmänkestäviä lisäaineita, kuten esimerkiksi kalsiumkloridia tai säännöllistä suolapitoisuutta -10 astetta 1,5% sementin painosta. Betoni voidaan kerrostua, jos laastia kaadetaan korkeudesta, joka ylittää 1,5 metriä, mikä on huono lopulliselle lujuudelle.

Lämmitetään säätiö omilla käsillä

Se ei ole vaikea lämmittää säätiötä, moderni markkinat ovat täynnä eristysmateriaaleja. Käytännössä todetaan, että tällaiset menetelmät ovat hyvät eristysvaatimukset:

Ensimmäinen vaihtoehto.

Rakentamisen aikana ulkonäön tai sisäpuolen ympärillä on pudonnut 0,5-1 m paksulla saviä. Jos paksuus on pienempi, ei saavuteta suurta tehokkuutta. Tämä menetelmä on vähemmän tehokas, koska sardeldiitti menettää eristysominaisuutensa absorboitessaan kosteutta.

Toinen vaihtoehto.

Ulkopuolelta pohjan ympärillä, jotta vaahtopolystyreeni asetetaan. Sen paksuuden tulisi olla vähintään 5-10 cm. Tämä on paras keino parantaa säätiön lämpöeristystä. Käytä polystyreenivaahdon kiinnittämiseen muovisia tappuja. Poraa reikä, aseta tappi ja aja se vasaralla. Polystyreeni-vaahdon lämmönjohtavuus vaihtelee brändin tiheydestä riippuen, joten kun ostat, sinun on kiinnitettävä huomiota sen tiheyteen, paras tiheys on paras.

Yksi tehokas lämmitysvaihtoehto on ekstrudoitu polystyreeni vaahtomuovi. Mutta tässä tapauksessa on tarpeellista korjata arkit erittäin hyvin, jotta ne eivät puristu betonilla.

Kolmas vaihtoehto.

Kestokyvyn jälkeen polyuretaanivaahtoa ruiskutetaan sivulle valmisperustaan, se peittää tasaisesti koko alueen jättämättä yhden kanavan kosteudelle. Mutta tämä menetelmä on kalliimpi, koska se on mahdotonta ilman kutsumatta erikoislääkärin erikoisvarusteita. Myös polyuretaanivaahto vaipuu nopeasti auringonvalon vaikutuksesta, hajoamasta ihmisiin haitallisiksi hivenaineiksi.

Muista myös, että pohja on eristettävä vedeneristyksen jälkeen.

Työn suorittaminen

Betonin kaatamisen jälkeen se on suljettava kalvon avulla estämään kuivaus ja jätä voimaa vähintään 2 viikkoa. 99% betonin lujuudesta tapahtuu 28 päivän kuluessa. Kylmällä säällä käytä jäätymisenestoaineiden lisäaineita, sillä matalissa lämpötiloissa vesi muuttuu jääksi ja betoni lakkaa luisumasta ja myös kokonaan menettää tämän kyvyn sulatuksen jälkeen.

Nyt kun olet lukenut kaikki tarvittavat tiedot, voit rakentaa nauhalevyn omilla käsilläsi, eristää sen ja varmistaa, että se on kestänyt!

Opas itse-kaatamalla talon perustan

Jotta perustus voitaisiin tehdä oikein, sinun on tutkittava huolellisesti rakenteiden tyypit ja niiden ominaisuudet. Maanalaisen osan rakentaminen suoritetaan seuraavin vaatimuksin:

 • taloudellinen toteutettavuus;
 • luotettavuus;
 • vahvuus;
 • kestävyys;
 • vakautta.

Ennen kuin aloitat rakennustyöt, sinun on tehtävä maaperän tutkimus. Oikean perustan valintaan vaikuttavat talon kokonaispaino, maaperän lujuusindikaattorit ja pohjaveden taso. Tekniikan kunnioittaminen ja rakentaminen säätiö toimii pitkään eikä aiheuta ongelmia käytön aikana.

Valmisteleva vaihe

On syytä aloittaa akseleilla tai poraamalla. Tapahtuman päätavoite on selvittää, mitkä maaperät sijaitsevat paikan päällä sekä tietää pohjaveden esiintymistiheys. Säätiö on asetettava säännön noudattamiseen: ainoa merkki on oltava vähintään 50 cm veden horisontin yläpuolella.

Miten tehdään maaperän tutkimus? Voit tehdä tämän käyttämällä kahta tapaa:

 • kaivosten fragmentti (syvät kuopat, suunnitelman mitat ovat yleensä 1x2 m);
 • manuaalinen poraus.

Ensimmäisessä tapauksessa pitää maaperä kuopan seinissä. Tarkista myös, ettei vesi ole mennyt pohjasta. Toisessa vaihtoehdossa tutkitaan työkaluterän maata.

Kun olet päättänyt, millaista maaperää on sivustossa, sinun on löydettävä sen lujuusominaisuudet. Tämä voidaan tehdä käyttämällä erityisiä taulukoita.

Erilaisten maametallien kantavuustaulukko

Talon säätiön kustannukset voivat olla jopa 30 prosenttia koko rakennuksen arvioista. Kustannusten ylitysten välttämiseksi sinun on tehtävä laskelma, jonka avulla voit löytää optimaaliset suunnitteluparametrit, jotka samalla takaavat vähimmäiskustannukset, kestävyyden ja luotettavuuden. Voit käyttää online-laskentaa avuksesi.

Säätiön tyypit

Säätiön tee-se-itse rakentaminen edellyttää useiden teknologioiden käyttöä:

Pilarin kannattimille on ominaista alhainen kantavuus. On mahdollista rakentaa monoliittisia pylväitä tai koota ne kompaktiksi betonilohkoiksi. Molemmat vaihtoehdot ovat hienoja tehdä omia käsiinsä.

Palo perustus talon on kolme tyyppiä:

 • (sitä ei suositella yksityisille rakennuksille, koska tarvetta houkutella laitteita);
 • tylsää (sopii tiilen tai betonitehtaan rakentamiseen);
 • ruuvi (ihanteellinen kevyisiin puurakenteisiin).

Piles voi vähentää maanrakennusten määrää. Kaivetta tai kaivausta ei tarvitse kaivata, jotta maasta viedään paljon maata. Tämän laadun ansiosta tällainen säätölaite on erittäin taloudellinen valinta. Tärkein haittapuoli on mahdottomuus varustaa kellarissa tai maan alla apuvälineille. Rakenteen kellari on tässä tapauksessa suljettu koristeellisilla materiaaleilla.

Toinen paalujen etu on mahdollisuus käyttää niitä suolla alueella. Vaikka pohjaveden pinnan taso on lähellä maata, tuet tarjoavat tarvittavan kantavuuden.

Seuraava vaihtoehto on nauha. Se voidaan tehdä monoliittiselta tai lohkolta. Toinen vaihtoehto on järkevä käyttää massarakentamiseen. Ribbon säätiö on:

 • upotettu (rakennuksiin, joissa on kellari, tiili- ja betonirakenteet);
 • matala syvyys (puiset ja kehysrakennukset);
 • ei ole haudattu (teknologia kaatamalla perustan pienten rakennusten kiinteälle pohjalle).

Ennen kuin teet nauhan, tarkista pohjaveden taso ja noudattaa sääntöä, jonka mukaan pohja ei saa olla alle 50 cm: n etäisyydellä pohjaveden horisontista. Muussa tapauksessa kellari pystytään todennäköisesti tukemaan, jolloin alustan tukikapasiteetti ja rakennuksen tukijalan materiaalien tuhoutuminen vähenevät.

Mitä tehdä korkea GWL? Jos rakennus on tehty tiilestä tai kivestä riippumattomasti, ruuvipallot eivät toimi, ja varttuneelle vedelle on tehtävä veden alentaminen. Erinomainen vaihtoehto olisi täyttää laatta pohja. Tällöin tehdään haudattu tai hieman haudattu pohja. Levyn paksuus on kuormituksesta riippuen keskimäärin 300-400 mm.

Kuinka kaataa talon perusta

Monoliittinen säätiö - paras vaihtoehto yksityisille asuntoille. Tässä tapauksessa asennus voi merkittävästi säästää rakenteiden kuljetusta ja asennusta. Ei tarvitse palkata nosturia asentamaan elementtejä suunnitteluasentoon tai KAMAZin betonielementtien ja -laattojen kuljetukseen.

Monoliittiset perustukset voidaan valmistaa esivalmistetusta betonista tai voit vaivaa ratkaisun itse betonisekoittimella. Ensimmäinen vaihtoehto on suositeltava. Tosiasia on, että käsityön olosuhteissa on erittäin vaikea noudattaa koostumuksen mittasuhteita. Tehdasvalmisteiselle betonille tällainen takaaja on passi, jossa todennetut materiaali-indikaattorit on ilmoitettu.

Tee materiaali itse tekemällä puhdas vesi, sementti, hiekka ja murskattu kivi (tai sora). Ne sekoitetaan toisiinsa tarkasti noudattamalla mittasuhteita, jotka riippuvat siitä, mitä konkreettisia merkkejä tarvitset. Jos lisäät hiekkaa tai soraa koostumukseen kuin tarvitaan, rakennuksen tukiosan vahvuus kärsii.

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa

Jotta voit kunnolla täyttää säätiön, sinun on tutustuttava betonin perusohjeisiin:

 • Betoni on kaadettava kerrallaan enintään 1,5 tunnin välein. Jos teet pitkät tauot työstä, liuos tarttuu ja betonisulku muodostuu, mikä heikentää rakennetta. Teknologia mahdollistaa horisontaalisten liitosten tekemisen, kun se on ehdottoman välttämätöntä. Monoliittisen perustuksen pystysuuntaisten saumojen rakentamista ei voida hyväksyä, koska tässä tapauksessa talon tuki ei pysty vastustamaan maaperän muodonmuutoksia.
 • Betonin luokka valitaan tuen tyypistä riippuen. Pylväs- tai paalusäätiölle on luokka B 15. Hihnalle tarvitaan B 15-B 22.5-merkkejä. Talonrakennuksen rakentaminen laattojen avulla edellyttää betonilaatua B 22.5 tai B 25.
 • Kaatumisen jälkeen materiaalin on vahvistettava. Keskimäärin kestää 28 päivää. Rakennustöitä voidaan jatkaa 70% brändinvoimakkuuden jälkeen.
 • On parempi tehdä työ lämpimällä ja kuivalla säällä. Ihanteellinen keskimääräinen päivittäinen lämpötila betonin kovettumiselle on + 25 ° С. Alle + 5 ° C: n lämpötilassa materiaali ei käytännössä jääty. Normaaliin kovettumiseen käytetään tässä tapauksessa erityisiä lisäaineita ja lämmitystä.
 • 1-2 viikon kuluttua betonista tulisi huolehtia. Se kostuttaa pinnan vedellä.
 • Seoksen itsesekoittuminen vaatii sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä (soraa) ja puhdasta vettä. Mittasuhteet riippuvat lujuusluokasta. Tehtaalta materiaali toimitetaan kuorma-autossekoittajalla - sen avulla voit pidentää ratkaisun käyttöikää ja toimittaa sen suhteellisen pitkiä matkoja pitkin.

Miten täyttää säätiö? Yleensä työ suoritetaan tässä järjestyksessä:

 1. muottien ja lujitushihnan asennus;
 2. asennus vedenpitävästä materiaalista muottipesässä;
 3. betonin kaato;
 4. sen tiivistyminen värähtelemällä tai tarttumalla;
 5. betonin hoito;
 6. purkaminen (tarvittaessa).

Betonipumpun tilaaminen on suositeltavaa betonisekoittimen ja betonisekoittimien nopeaan suoritukseen. Tämä tekniikka on yleensä betonin valmistajien käytettävissä. Tällöin vaaditaan liikkuvuutta varten konkreettisia sekelaatuja luokkiin P3 tai P4. Muuten tekniikka hajoaa.

Askel askeleelta ohjeet kaistaleetimen kaatamiseksi

Betonointia pidetään monoliittisen nauhan esimerkissä. Jotta rakennuksen tukiosa voidaan avata, on tarpeen merkitä rakennuspaikka. Voit tehdä tämän käyttämällä räystä ja rakennekaapelia. On tarpeen näyttää nauhan reunat.

Merkinnän jälkeen suoritetaan maaperän kehittyminen. Kellarin puuttuessa riittää kaivamaan kaivantoa. Sen pohjalla sinun täytyy tehdä hiekka tyyny. Se suorittaa useita toimintoja:

 • maanpinnan tasoitus;
 • jäätymisen estäminen;
Kaivannon reunoilta tulisi mennä täsmälleen pitsiin

Seuraava vaihe on muottien asennus. Tässä ominaisuudessa arvioinnissa käytettyä materiaalia käytetään: levyt (irrotettava tyyppi) tai laajennettu polystyreeni (ei irrotettava). Toinen vaihtoehto tekee toiminnon paitsi betonin kaatamista varten myös rakennuksen maanalaisen osan eristämiseksi. Kun asennat muottiin, nosta jalusta haluttuun korkeuteen.

Seuraavaksi koota vahvistushyöt. Nauhatyypissä työtangot on järjestetty vaakasuoraan. He havaitsevat taivutuskuormat. Lue lisää tästä artikkelista "Reinforcement strip foundation".

Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta nauhamaiseen pohjaan

Kun teet betonia tehtaalta ajoissa, tarvitset kätevän pääsyn rakennustyömaalle. Muussa tapauksessa laite ei pääse sivustoon.

Täytä tarvitaan muutamia ihmisiä. Asennuksen jälkeen seos on tiivistettävä. Tämä voidaan tehdä syvällä täryttimellä tai tavallisella vahvistustangolla (tarttuminen). Tehtävänä on poistaa ilmakuplat, jotka jähmettymisen jälkeen tulevat rakenteen heikoksi pisteeksi. Halkeamat voivat näkyä täällä.

Ensimmäinen askel betonin huollossa on kosteuden säilyminen. Jos materiaali kuivuu liian nopeasti, näkyvät pintamaalaukset. Suunnittelu olisi peitettävä hameella tai polyeteenillä. Joka muutaman tunnin välein se kostutetaan puhtaalla vedellä. Tämä jatkuu viikon ajan.

Kalvo säilyttää halutut kosteusolosuhteet kovettumisen aikana

Ei ole välttämätöntä olettaa, että konkreettisia tekijöitä voi vain antaa. Mutta et voi huolimattomasti liittyä tähän prosessiin.

Talon perusta omilla käsillä

Rakentaa taloa tyhjästä omalla on vaikea tehtävä, mutta toteutettavissa. Huolellinen laskenta, rakennusmateriaalien valinnainen valinta ja kunkin prosessin laadukas toteutus auttavat selviytymään ilman asiantuntijoiden osallistumista. Keskeisin askel on säätiön asettaminen, koska minkä tahansa rakennuksen kestävyys ja luotettavuus riippuu säätiön vahvuudesta. Kestää noin 2-3 kuukautta, jotta perustukseksi omalle talolle.

Talon perusta omilla käsillä

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Säätiön suunnittelu

Asuinrakennusten rakentamiseen käytetään useimmin nauhalevitystä. Se voi olla syvä, jos talo on yksikerroksinen ja pieni alue tai standardi - asetettu syvyyteen 1,8 - 2 m. Alusnauhan leveys on yleensä 40 cm, mutta sitä voidaan lisätä riippuen rakennuksen erityisestä kuormituksesta. Talon suunnittelussa sinun on välittömästi otettava huomioon mahdolliset laajennukset ja järjestelyt kellarista ja puolipohjien tiloista. Yhteisen pohjan läsnäolo yksinkertaistaa merkittävästi verannan tai muiden rakenteiden asennusta, joita voidaan myöhemmin tarvita.

Jotta ei saa olla virheitä perusparametrien kanssa, on arvioitava huolellisesti maaperän kokonaiskuormitus neliömetriä kohti ja vertailtava sitä sallittujen arvojen kanssa.

Laskettaessa kuormaa otetaan huomioon seuraavat tekijät:

 • seinän rakennusmateriaali;
 • tyyppinen lämpöeristys;
 • kattotyyppi;
 • talon kerrosten lukumäärä;
 • maaperän tyyppi paikan päällä;
 • pohjaveden taso;
 • alueella;
 • lunta ja tuulikuormaa.

Nauhapohjan poikkileikkaus

Laskutoimitukset tehdään käyttäen erityisiä taulukoita kullekin tekijälle erikseen. Tämän jälkeen kaikki kuormat summataan, mikä määrittää tämän alueen pohjan syvyyden ja pohjan pohjan sallitun leveyden.

Perusmerkintä

Merkitettäessä pohjaa perustalle tarvitset tappeja, vahvaa ohut köyttä ja mittanauhaa. Poista ensin kaikki, mikä voi estää merkitsemisen - kiviä, pensaita, kuivia kantoja ja paljon muuta. Määritä talon julkisivun viiva suhteessa paikkaan ja nimeä se köysi, joka on venytetty köysien välissä. Etäisyys majakasta toiseen on 30-40 cm pidempi kuin julkisivun leveys. Talon kulmien sijainti on merkitty köydellä, ja näiden kohtien kautta kulkee kaksi kohtisuoraa viivaa, hieman pitempää kuin sivuseinien pituus.

Mittaa nyt etäisyys julkisivun kulmasta takaseinän kulmaan ja merkitse molempien rivien kohdat ja venytä sitten toinen köysi ensimmäiseen suuntaan. Köysien leikkaukset muodostavat rakennuksen kulmat, ja näistä kohdista on tuloksena olevan suorakulmion lävistäjä mitattava. Jos diagonaalit ovat yhtä suuret, asettelu on oikein. Tämän jälkeen kellarintanauhan sisärajat ovat merkittyjä, jotka poikkeavat 40 cm: n ympärysmittakaavion linjoista. Koukut on sijoitettava ympärysmittaan - tämä antaa sinulle mahdollisuuden tarkentaa pohjan kulmat tarkemmin. Viimeinen hahmotellaan sisäiset laakerin seinät, pohjan verannan tai kuistin alle.

Kaivannon valmistelu

Kun merkintä on valmis, aloita kaivaa kaivannot pohjan alapuolella. Tämä voidaan tehdä lapioilla tai erikoislaitteiden avulla, jotka ovat paljon nopeampia ja kätevämpiä. Matalalle alustalle kaivojen syvyys on 60-70 cm normaalille pohjalle - 1,8 m riippuen maaperän jäädyttämisestä. Kaivannon pohjan on oltava vähintään 20 cm tämän tason alapuolella. Laskeutumissyvyys johtaa alimmilta pisteistä.

Kaivannon seinät tulisi tasoittaa pystysuoraan, jos maa kaatuu, asenna rekvisiitta. Kaivamisen jälkeen pohja tarkistetaan välttämättä vaakasuoraan, kaikki epäsäännöllisyydet katkaistaan ​​lapioilla, ylimääräinen maa poistetaan. Kaivantojen sijainnin ja leveyden on oltava täysin projektin mukaisia. Seuraavana vaiheena on hiekka-sora-tyynyn asennus, joka on suunniteltu vähentämään rakennuksen kuormitusta maaperän pohjasta.

Hiekka- ja soramalaitteella on seuraava järjestys:

 • kaarteiden pohja kehällä on peitetty ohut kerros joen karkeaa hiekkaa;
 • vuotaa hiekkaa vedellä ja ramilla perusteellisesti;
 • kaada toinen kerros hiekkaa ja tiivistää uudelleen;
 • kaada hienon jaoksen taso 15 cm kerroksen tasolle;
 • puristettu pinta.

Matalalle alustalle kaivojen sisäpinta on vuorattu geotekstiilillä ennen hiontaa. Tämä materiaali suojaa hiekkalaatua eroosiosta pohjavedellä ja siltämällä.

Muottien asennus

Pohjakerroksen pohjan on noustava vähintään 15 cm: n korkeudelta maanpinnan yläpuolelta. Tulvatut alueet pohjaosan yläpinnan korkeus voivat olla 50-70 cm. Mutterit kootaan halutun korkeuden mukaan käyttäen romumateriaaleja.

Pohjamuotojen asennus

Kun asennat muottiin, tarvitaan:

 • 2 cm: n paksuiset leikatut levyt tai vanerilevyt;
 • muovikalvo;
 • mittanauha;
 • ruuvit tai kynnet;
 • vasara ja ruuvimeisseli;
 • tangot tangot.

Muottirainan alusta

Laudat kiinnittyvät suorakaiteen muotoisiin kilpiin kiinnittämällä poikittaiset palkit ulkopuolelta. Sisäpuolelta ruuvatut ruuvit purkamaan muottiin oli kätevämpää. Samasta syystä on suositeltavaa käyttää ruuveja ja ei nauloja. Asennuksessa kannattaa harkita viemäriverkkojen sijaintia ja leikkuukappaleiden halkaisijan leikkauksia. Lopuksi suojat peitetään kalvolla, joka ei salli puun imeä vettä liuoksesta.

Asenna muottiosat kaivukoneiden molemmille puolille ja vahvista sitten poikittaiset palkit puolen metrin välein. Suojukset asetetaan pystysuoraan, tarkkailemalla samalla etäisyydellä vastakkaisia ​​puolia pitkin koko kehän pituutta. Ulkopuolella muotti on tuettu telineillä palkista. Levyjen alareunan ja kaivantojen yläreunan välillä ei saa olla aukkoja, muuten liuos virtaa ulos.

Lujittavan kehyksen asennus

Lujittavan kehyksen asennus

Lujittavan kehyksen läsnäolo pohjan paksuuteen sallii sinun vahvistaa pohjaa ja pidentää sen käyttöikää useita kertoja. Kehyksen valmistukseen käytetään tavallisesti teräsvahvistusta 10-16 mm. On erittäin tärkeää sitoa tangot tasaisesti kuorman jakamiseksi tasaisesti koko alueelle.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Lisätyötä varten tarvitaan:

 • neulonta lanka;
 • rakennustaso;
 • Bulgaria;
 • muovi putki leikata;
 • rulettirengas

Kaappien pituutta ja leveyttä leikataan kaapelilla, minkä jälkeen neulotaan 30 cm: n kennojen ristikko. Tämän vuoksi 4-5 pitkittäisvaijeria kiinnitetään poikittaisosilla 30 cm: n välein.

Luokan ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta nivelessä, koska se heikentää kiinnityspisteitä ja edistää saumojen korroosiota. Kehyksen on oltava kolmiulotteinen, joten horisontaaliset ritilät sijoitetaan 3-4 tasolle, sidottuna pystypalkkeihin.

Lisävarusteita tulisi tehdä jokaisen pohjan kulmassa ja tukevien sisäseinien risteyksissä. Voit laskea rungon osien osissa ja jo liittää ne yhteen. Jotta korroosiota ei vältettäisi mahdollisimman paljon, raudoitusta ei voida asettaa suoraan hiekalle: ne ottavat vanhan muoviputken, leikkaa ne 4-5 cm leveiksi renkaiksi ja aseta ne säleikköön kulmissa ja 50-60 cm: n etäisyydellä kaivannosta. Rungon sivuseinämien ja reunojen välissä on oltava noin 5 cm, sama koskee myös raudoituksen yläreunaa.

Lujittavan kehyksen asennus

Kun ruudukko on kiinnitetty muottipesän sisäpuolelle, levyn sisäpuolella ilmoitetaan betonin kaatamisen taso. Voit tehdä tämän kalastuslinjan avulla: muottien päissä täytä pienet neilikat ja kiinnitä niihin tiukasti vaakasuorassa oleva rivi. Se on sijoitettava 5 cm vahvistusrinnan reunojen yläpuolelle ja kulje pitkin koko kehä samalla vaakasuoralla tasolla.

Betonivaihto

Betonivaihto

Liuos on suositeltavaa kerrallaan, mutta ei kokonaismassaa vaan kerroksittain. Jokainen kerros ei saa olla paksumpi kuin 20 cm; tämä sallii tasaisen levittämisen lujittavan solun välillä ja vähentää ilman aukkojen lukumäärää. Seoksen valmistukseen otetaan sementti M400 tai M500, hienojakoisen murto-osan ja karkeiden jokien hiekka.

On erittäin tärkeää tarkkailla mittasuhteita oikein sekoitettaessa, muuten ratkaisun laatu on normin alapuolella. 1 säiliöön tarvitaan 3 kauhaa hiekkaa ja 5 kauhan kaivoa. Vesi on otettava noin puolet kokonaismäärästä, lisää se annoksina, jotta ei liioitella sitä. Laastin ei pidä olla liian likainen tai liian paksu: korkealaatuisesta betonista on yhtenäinen sakeus, ja kun se käännetään, lapio hitaasti laskee kokonaismassalla.

Ensimmäisen erän kaatamisen jälkeen liuos tasataan lautasella ja lävistetään kaivantojen koko pituudelta vahvistusosalla, jotta vapautuu ilmasta, joka on kerääntynyt liuokseen sekoittamisen aikana. On erittäin tehokasta kompakti betonia vibraattorin kanssa, se lisää monoliitin vahvuutta useita kertoja. Samalla tavalla kaada jäljelle jääneet kerrokset, kunnes betonin pinta tasoitetaan venytetyn kalastuslinjan kanssa. Nosta muottiin vasaralla, jonka jälkeen laastin yläosa tasoitetaan säännön tai haalarin avulla.

Säätiön vahvistaminen kestää noin kuukausi

Säätiön vahvistaminen kestää noin kuukausi. Jotta pintaa ei halkeile, sitä kostutetaan jatkuvasti ja se peitetään polyeteenistä sateelta. Betonin lämmössä on myös suljettava suoralta auringonvalolta halkeamien välttämiseksi. Muotti voidaan purkaa 10-15 päivän kuluttua kaatamisesta, ja rakennustöitä voidaan jatkaa 28-30 päivän kuluttua.

Ribbon säätiö: miten se tehdään itse

Alhaisten yksityisten talojen rakentamiseen on olemassa monenlaisia ​​säätiöitä. Mutta useimmiten kotimaan mökit ratkaistu vaihtoehto muodossa betoniteräs nauha alle laakerin seinät. Loppujen lopuksi tee nauha-säätiö omalla kädelläsi, tarvitset vain vähimmäisvaatimukset betonin sekoittamiseksi ja noudata ohjeita. Tällaisen perustan tekniikka on yksinkertainen, siksi se on niin usein valittu itsenäiseen toteuttamiseen.

pitoisuus

Mikä se on?

Rakenteellisesti nauha-pohja on raudoitetun betonin rakenne, joka luodaan ympäröivän rakenteen ympärille kuorman uudelleenjakoon maan päällä. Samankaltaista tukea käytetään talojen, autotallien, ansiorakennusten, kylpyammeiden, autotallien ja jopa aidojen rakentamiseen. Itse tekeminen ei ole vaikeaa.

Joten hän näyttää

Tällaisen säätiön rakentamisessa on kuitenkin erittäin tärkeää noudattaa tiettyjä sääntöjä ja suosituksia. Nauhapohjan valmistustekniikan noudattamatta jättäminen on mahdollista unohtaa tukirakenteen ja rakennuksen kestävyys. Pitkä se ei kestä.

Maaperän kausiluonteinen turvotus, kosteuden vaikutukset betoniin ilman vedenpitävyyttä, väärin lasketut kuormat - syyt, joiden vuoksi talo on jo seisomassa, nauhan pohjan tuhoutumisen syyt ovat moninaiset. Kaikki on ennakoitava ja huomioitava etukäteen, muuten vahingoittunut tai täysin tuhottu rakenne on rakennettava uudelleen.

Tyypit ja tyyppiset säätiöt

Syvyys on MZLF (matala) ja yksinkertaisesti upotettu. Ensimmäisessä tapauksessa alhaisen rakennuksen alapuolella oleva betonihihna haudataan maahan vain 200-400 mm ja toinen haudataan puolitoista metriä (maanpinnan alapuolella).

Jos maaperä rakennustyömaalla on kivinen ja pohjavesi on syvä, on parempi valita matala syvyysvaihtoehto, joka on halpa ja pieni betonin tilavuudessa. Lahennuksessa, talon korkeilla GWL- ja hiekka-alueilla on tehtävä voimakkaampi ja kalliimpi tuki. Usein arvio tällaisesta asunnosta on sellainen, että yleensä on tarpeen valita toisenlainen säätiö.

Seinäasennus MZLF: llä

Rakenteellisesti nauhan w / b-pohja on:

Ensimmäinen tyyppi suoritetaan kaatamalla vahvistettua vahvistettua hihnaa. Toinen vaihtoehto on erikoistehosteista tehdyt pohjalevyt (FBS) tai tiilet.

Hyödyt ja haitat liuska säätiö

Hänellä on kolme epäilemättä ansioita.

Laitteen äärimmäinen yksinkertaisuus - kaikki pyrkivä rakentaja selviytyvät kaatamalla betonia ja asennuspaloja (on vaiheittainen ohje - jotta kaikki oikein rakennettaisiin, hän tarvitsee vain seurata vaiheittain);

Universaalisuus - tällaisista syistä voit laittaa tiili-, vaahtobetoni- ja kehysrakennuksia sekä mökkejä baarista, tavallisesta tai pyöristetystä lokista;

Kyky kestää raskaita kuormia pohjan pohjalta ja ylhäältä mökin painon ja kaiken siinä.

Vahvistettu betoni nauhan pohja kestää monta vuotta, vaikka talon seinämien rakentamista ei ole tehty hiilihapotettujen betonilohkojen, vaan kiinteän kiinteän tiilen rakentamiseen. Kustannusten kannalta se on huonompi vain ruuvipinoille, mutta luotettavuuden kannalta useimmissa tapauksissa ne ylittävät ne.

Tämän säätiön haittoja voidaan tunnistaa:

Velvollisuus analysoida perusteellisesti maaperä rakennustyömaalla;

Tarve käyttää nostolaitteita (FBS: n käytössä);

Pitkäaikainen betonin kovettuminen vähintään 3 viikkoa (monoliittisen vaihtoehdon valinnassa);

Mahdollisuus laittaa vahva vuorattu ja tulva maaperä.

Askel askeleelta ohjeet - säätiö omilla käsillään

Punnitun pohjan teipin paksuus ja korkeus sekä perustan syvyys valitaan maaperän, alueen ilmasto-olosuhteiden ja pystytettävän rakennuksen kerrosten lukumäärän perusteella. Ilman tietämystä tällä alalla, on parempi antaa tämä suunnitteluvaihe ammatilliselle. GOST-sivuilla on monia vivahteita ja vaatimuksia, joita on noudatettava.

Mutta kotimaasi tukemalla jo valmiiksi hankittu tuki on täysin mahdollista ja itsenäistä. Virheiden välttämiseksi on kuitenkin suositeltavaa tehdä nauha-säätiö seuraavien vaiheittaisten ohjeiden avulla. Siinä kuvataan kaikki yksityiskohdat samankaltaisen rakenteen rakentamisesta tyypilliselle yhden tarinan mökille.

Työn vaiheet

Ensimmäinen vaihe - merkintä ja maanrakennus. Säätiön syvyydestä riippumatta tulisi perustua voimakkaisiin maakerroksiin. Se voi olla savi, hiekkametsä, kalliot kerrokset tai siilot. Yleensä ne piilotetaan turpeen ja tavallisten maan kerrosten alla. Kaikki tämä on peitettävä ja poistettava, ennen kuin aloitat talon perustan rakentamisen.

Valmistamme tontin, levitämme perusmateriaalit: armatuuri, eristys, laudat muottiin

Sivuston merkitsemiseen tarvitaan tapit, mittanauha ja lanka. Jos maaperä on tiheä, niin kaivetun kaivannon seinistä saat suuren muottipesän. Sitä on vain lisättävä sitten ylhäältä. Jos maaperä on löysä ja kaatuu jatkuvasti, kaivantoa täytyy kaivata hieman leveydeltään niin, että muottipaneelit voidaan sijoittaa kaivon sisään.

Toinen vaihe on tyynyvalmistelu. Kaivetun kaivannon pohja tasoitetaan hiekalla ja pienellä soralla. Tämä hiekka-sora-kerros on syvästi puristettava, kaataa vettä, kun sitä kaadetaan. Sen pituus on noin 10 - 30 cm. Tämä pehmustettu pehmuste vähentää kuormitusten jakamista alaspäin kaistaleen talteenoton aikana.

Jäähdytin voidaan sijoittaa tyynyn päälle - tämä estää talteen jäämistä

Kolmas vaihe - muottien asettaminen. Tarvitset tangot, joissa on jakso 30 - 40 mm ja levyt 15-20 mm paksuina tai laminoidut lastulevyt. Talon betonialustalle luotu muotti on tällöin velvollinen ylläpitämään huomattavaa betonin massaa kaadettuna. Sen pitäisi olla kestävä ja luotettava. Jos se täyttyy betonin sekoittamisen jälkeen, se kaatuu, niin kaiken täytyy alkaa uudelleen.

Laitamme levyn muottiin

Jos pohjavesi rakennustyömaalla on korkea, niin betoniteräkselle tarvitaan vedenpitävyys. Ylhäältä, talon kellarikerroksessa, se tehdään yleensä peittokuvana. Jotta maan pohjaan jäävä osa voidaan suojata, kateaine on sijoitettava kaivoon sivuille ja pohjalle. Se suojaa betonia liialliselta kosteudelta maaperässä sen kovettumisen ja sen jälkeen.

Neljäs vaihe - venttiilien asennus. Vahvikkeille käytetään tavallisesti 14-16 mm: n poikkileikkausta ja ohutta sidontalankaa. Liitokset voidaan myös sulkea sähköhitsauksella. Mutta tässä tapauksessa tarvitset kokemusta hitsauskoneesta ja itsestäsi. Lisäksi hitsauksessa on oltava valmis metallisen korroosion esiintymiseen.

Rebar-sitomisvaihtoehto

Tämän seurauksena 25-30 cm: n solujen vahvistamisen kehys tulisi muodostaa kaivannon sisään ja se sopii niin, että kaikki sivut ovat peitetty kaatamalla betonia. Muussa tapauksessa metalli väistämättä ruostuu, talossa sitten pitkään vain ei kestä.

Näin muottien pitäisi näyttää ennen kaatamista.

Eristeiden ja varusteiden välissä on oltava 5 cm: n tila

Viides vaihe - betonin kaato tai FBS. Jos päätetään varustaa talon rakentaminen talotekniikalla, se nopeuttaa rakentamisen prosessia. Ei ole tarvetta tehdä muottirakennuksia ja odota lähes kuukausi ennen betonin asettamista.

Kuitenkin riippuvuus säätiölohkoista maksaa enemmän kuin monoliittinen vastine. Lisäksi niiden täytyy kaivata suuremman kaivannon leveydeltä. Kuormien jakautumi- seksi muurauslaatan alariville FBS tehdään laajenevalla alustalla.

Jos tukilaitteelle valitaan monoliittinen versio, betoni on kaadettava välittömästi koko pinnalle. Ei aukkoja ja ei korkeuskerroksia. Monoliitti on monoliitti. Talon on pysyttävä luotettavasti.

Kynnet voivat merkitä rajatäytteen muodon

Betoniseoksen itsensä valmistuksessa on välttämätöntä sekoittaa sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä suhteessa 1: 3: 3. Mutta on parasta ensin järjestää valmis ratkaisu, jonka merkki M300 ja sitä korkeampi.

Autamme lastalla ja lastalla tasaisen levittämään betonia

Betonin kaatamisen yhteydessä on äärimmäisen tärkeää varmistaa, ettei siinä ole aukkoja. Tiivisteen suorittamiseen on erityisiä värähteleviä koneita. On kuitenkin myös mahdollista käyttää vahvistusosaa täytetyn massan ja vuotoveden puhkaisemiseksi pois siitä.

Siirrämme värähtelevän betonin päälle tyhjennysten poistamiseksi

Säätiön valu päättynyt

Kuudes vaihe - vedeneristys ja sokea alue. Vedenpitävyys on sallittua 3-4 vuorokautta betonin kaatamisen jälkeen. Kestää noin kolme viikkoa. Mutta on mahdollista aloittaa käsittely mastilla, vaikka se ei ole täysin jäädytetty nauhan säätiön taloon.

Rakennuksen koko kehän varrella sinun on myös tehtävä sokea alue, joka ohjaa sadeveden poispäin sen seinistä.

Valmis säätiö kellarikerroksilla

Käytä kodin rakentamiseen

Tällainen tuki voi helposti olla kaksikerroksisia yksityisiä taloja. Voit rakentaa mökin siihen, voit valita liimattu laminoitu puutavara, loki, vaahtomuovi tai keraamiset lohkot. On vain pätevää tutkia maaperää ja laskea kaikki kuormat oikein. Säätiön lopussa ei vahingoiteta viilua, jotta se suojaisi säästä. Tämä ihanteellinen luonnonkivi tai klinkkerilevy julkisivuun. Mutta voit valita yksinkertaisemman asennuksen ja edullisen profiilin tai sivurajan.

Rakentamme teippi-säätiön omilla käsillä: askel askeleelta tekniikka toimii

"Vartija Nikanor käytti rakennustyömailla varastettuja sementtipusseja kahdeksi vuodeksi, ja kun hänen naapurit tulivat hänelle, hän ei voinut välittömästi mennä heille vannomaan."

Olen iloinen voidessani toivottaa sinut tervetulleeksi, rakkaat blogin kävijät!

Hihna - tämä on yleisin yksityisen rakentamisen perusta. Talo, autotalli, kylpy - kaikki alkaa hänen kanssaan. Sen järjestely on suhteellisen halpa, ja mikä tärkeintä, se ei vaadi erityisiä laitteita (älä pidä betonisekoittimia). Ja se tarkoittaa, että voit rakentaa sen itse.

Joten tänään teema on nauha-säätiö omilla käsilläsi, askel askeleelta ohjeita rakentamisesta. Mistä sen rakentaminen alkaa? Oikea vastaus on maaperän tutkiminen. Lisäksi tämä koskee kaikkea, jopa aidan, vähintään kolmen tarinan mökki kellarilla. Ja täällä - kaksi vaihtoehtoa.

Ensimmäinen (klassinen, ilman riskiä) on järjestää geologisia tutkimuksia (virallinen määritys maaperän analysointityöhön kutsutaan virallisesti) vastaavassa organisaatiossa. Tietenkin sinun on maksettava heidän työstään, mukaan lukien reiän poraaminen, maaperän louhinta eri syvyyksistä ja kemiallisen analyysin suorittaminen. Mutta sitten ymmärrät, mitä ja miten sinun on otettava huomioon rakentamisen aikana.

Toinen (vaarassa) - porata itseäsi. Tämä voi olla parhaillaan järjestää vesihaute. Viimeisenä keinona - kysy naapureilta, joilta on jo useita vuosia kestäneitä rakennuksia. Tämä on kuitenkin erillinen aihe, en kuvata sitä.

Seuraavana hetkenä, minkälainen nauhataso - syvennetty tai matala. Valinta riippuu kuormista. Sanon, missä matala syvyys on hyödyllinen, kaikki muu on toista tyyppiä.

 • Puutaloille;
 • Ilmastettu, ei yli 2 kerrosta;
 • Runko (sandwich-paneelien talo);
 • Monoliitit, joissa on kiinteä muotti;
 • Luonnonkivirakenteet;

"Tällaisen säätiön perustan syvyys on ≈ 0,3 - 0,7 m. Se ei sovellu taloja, joissa on syviä kellareja ja maaperän karsimiseen."

Tästä artikkelista opit:

Alalajien nauhalämykset

 • Raunioista betoni. Sementti-hiekkaseoksen sydämeen lisäämällä kivet. Hänen laitteensa kuuluu sora (hiekka) tyyny.
 • Brick. Pohjimmiltaan on selvää, että. Mutta meidän on muistettava, että tiili on hygroskooppinen ja vaatii vedenpitävyyden, muutoin ensimmäisen huurteen jälkeen tuhoaminen alkaa.
 • Vahvistettu betoni. Sementin, hiekan ja sinkin seos, joka on vahvistettu metallista tai verkosta.
 • Block-laatoitettu. Lohkot ja levyt, voit muuten tuoda toisarvoisesti kaikki purkaminen.

Matala, käyttäen vahvistettua betonia tai butobetonny-tyyppiä. Suosituin, ensimmäinen. Se on halpa, kestävä ja mahdollistaa monimutkaisten kokoonpanojen määrittämisen. Hänelle ja puheelle.

Ensinnäkin tärkeä kohta - maanalainen tekninen verkosto (vesi, jätevesi jne.). Ottakaa huomioon verkossa maaperän jäädyttämistä koskevat tiedot. Ne asetetaan ennen perustustyön aloittamista. Ja suurella todennäköisyydellä kommunikaatio sijoitetaan matalimman perustan alapuolelle (ellei tietenkään ole Sochiin asuva).

Rakennusprosessin päävaiheet

 1. Selvitys ja merkintä;
 2. Oven ja tyyny;
 3. muotti;
 4. Armature-kytkin;
 5. Täyttö ja hoito;

Selvitys ja merkintä

Poista ensin roskat ja kasvit (puut / pensaat). Tämän jälkeen siirry merkintään. Työkalut ja materiaalit: puiset tangot (tai raudoitustangot), köysi (kalastuslinja), neliö, mittanauha. No, jos taso tai hyvä laser taso on - olet kuningas.

 • Määritä pystytetyn rakenteen keskipiste. Kun tiedät talon koon, suunnista kehä paikalle ja aseta köydet nurkkiin;
 • Tarkista kaikki neljä kulmaa, keskittyen diagonaaliin. Jos kaikki "chiki-piki" - tarttuvat navat ja vedä köysi;
 • Tee myös sisäinen merkintä, vetäydyttäsi ulkona sen pohjan paksuuden mukaan.
 • Tarkan merkinnän jälkeen valitse alin pisteen. Se on lähtökohtana kaivannon syvyyden laskemiselle erojen poistamiseksi perustusten korkeudesta. Selvästi esitelty?

"Rakennuksen tasoittamispaikalla tulisi olla kumpaankin suuntaan sisennys 2-4 metriä enemmän kuin tulevan rakennuksen ulottuvuudet."

Kaivo ja tyyny

Kaivantoon. välineet: lapio (pikkaxe) ja putkimainen vesi "taso".

 • Aloita kaivaminen alimmalta kulmalta;
 • Älä työskentele lapio "silmällä". Tarkista kaivannon pohjan vedenpinnan taso. Yritä pitää se mahdollisimman hyvin;
 • Seinien on oltava pystysuoraan tasaisia, on tärkeää täytön laadun kannalta;
 • Jos käytät kaivuria, muista puhdistaa ja tasata seinät ja pohja sen jälkeen;

Tyyny. Sen avulla voit vakauttaa kuormituksen ja lisätä vakautta säätöön.

välineet: lapio, paari, kotitekoinen jyrsijä (baari / loki kahvoilla) tai tärisevä levy, viivoitin, taso. tarvikkeet: hiekka, sora, vesi. Jos on soraa hiekkaa, niin se on yleensä onnekas.

 • Hiekka täytetään kerroksittain (kumpikin kerros, ≈ 2-3 cm) ja kostutetaan vedellä. Parempi, jos hiekka sekoitetaan soran tai soran kanssa, se antaa enemmän voimaa. Suositeltava korkeus, 10 - 30 cm. Seulonta on erittäin tehokasta (pieni murskattu murto-osa);
 • Rumpu ja tarkista jokainen kerros. Paras tapa on mennä läpi. Jos jälkiä ei jää, niin tiheys on normaali;
 • Seuraa peittohorisonttia rakennustasolla.

Vähimmäiskorkeutta käytetään tavallisesti maaperän pinnan tasoittamiseen. Optimaalinen korkeus voidaan laskea käyttämällä yhtälöä: säätiön keskimääräinen korkeus on kolme kertaa leveys. Mielestäni tässä on yksinkertaista.

"Hiekkalaatikoiden heikentämiseen (liikkuvien) maaperät ovat tehottomia. Ruuvipallot ovat parempia täällä. "

Vedenpitävät tyynyt. Suositellaan. Estää kosteuden imeytymisen hiekasta betoniin. Tämän vuoksi vedenpitävä kalvo on asetettu 10-15 cm: n päälle tyynyn päällekkäin. Jos sinulla on varaa ostaa geotekstiilejä, se on vieläkin turvallisempaa.

muotti

välineet: vasara, saha, kone, ruuvimeisseli, taso, mittanauha. tarvikkeet: terälevy (vähintään 2 cm paksu), tanko, kynnet (itsekierteittävät ruuvit), kulmat, lanka.

On valmis (kokoontaitettava suojus) muotti. Mutta kuvittelemme, että sinulla ei ole sitä. Ruoanlaitto perinteinen. Tietenkin on olemassa kokeneita käsityöläisiä, jotka kykenevät rakentamaan muottipohjan romumateriaalien (palanpalat, vanhat raudan levyt, vaneri, OSB jne.) Perustamista varten, mutta emme ole. Teemme niin kuin pitäisi...

 • Kulmissa sijoitetaan tangot tangosta ja tarkista lävistäjä;
 • "Kanavat" kootaan laudalta (puhdistetaan toisaalta). Tämä puoli on suunnattu sisälle;
 • Levy poistetaan kynsillä tai ruuveilla kierretään ulkopuolelta (helpottamaan purkamista betonin asettamisen jälkeen);
 • Suositeltu muottikorkeus (tuleva perusta) on ≈ 30-40 cm maanpinnan yläpuolella, mutta se on mahdollista ja enemmän - se ei ole huonompi (pitkä talo näyttää aina kauniilta). Älä anna aukkoja;
 • Ulkopuolelta ne kiinnittävät tukia (70-90 cm: n askelin), jotta rakenteen muodonmuutos voidaan ratkaista liuoksen paineessa. Kiinnitä erityistä huomiota tähän;
 • Sijoita muottipesän sisällä köysi korkeimman täytön tasolle.

"Tarkasta seinien pystysuuntaus käyttämällä linjaa. Niiden tarkkuus riippuu vakaudesta ja siten säätiön kestävyydestä. Valukanava oli sileä ja myös liuoksen vuotamisen välttämiseksi on hyödyllistä naulata polyeteenikalvo sen sisällä. Sen kiinnittämiseen tavallinen kalusteiden nitoja on kätevä. "

Asennuksen kytkentä

Vahvistus on "luuranko", johon "konkreettinen runko" rakennetaan. välineet: pihdit, vasara, hiomakone. tarvikkeet: teräsbetonipalkit (osa 10-12 mm), eikä - polymeerivahvistusta, neulomalla tai muovipuristimilla.

 • Leikatut raudoitetut kappaleet on sijoitettu pohjan akselin ympäri ja pitkin ja yli 40 cm: n kaato-syvyydellä, myös pystysuorassa, 25-35 cm: n neliösolun "askeleella";
 • Vahvikkeen kiinnitys suoritetaan neulomalla (teräslangalla) toisiinsa ja muottien seinämiin;
 • Kun asetat lujitteen kaivantoon, sen on täytettävä siten, että sen yläosa ja sivuseinämät ovat vähintään 5 cm (eli vahvistus on täytettävä kokonaan);
 • Jotta runkorakenne ei pääse kosketuksiin kaivannon pohjaan, aseta tiilet tai palkit lujittavan hihnan alaosaan.

"Älä käytä hitsauskoneita vahvistuskotelon kiinnittämiseen. Muussa tapauksessa korroosiota muodostuu nopeasti hitsausliitosten kohdissa. Poikkeuksena on teräslaatu A500 C ".

Täytä (kruunuprosessi)

välineet: betonimylly, paari, kauha, lapio, puinen vasara, kouru. tarvikkeet: laasti (PGS, PGS, sementti, vesi).

 • On oikeampaa (laadun suhteen) tilata valmiin betonin laitoksen perustaksi (ne laskivat kuutiokapasiteetin - tilasivat oikean määrän "sekoittimia");
 • Älä unohda tuuletusaukkoja. Yksinkertainen ja nopea vaihtoehto: me hieno tavallinen muovinen viemäriputki, jonka halkaisija on 110 mm. Putkien määrä on yhtä suuri kuin aukkojen lukumäärä.
 • Täyttö tapahtuu asteittain. 15-20 cm: n kerros tiivistetään käsin puristamalla tai värähtelijällä (tämä on mahdollisten aukkojen poistaminen monoliittisesta pohjasta). Tällöin virtaa uusi, ja niin edelleen köyden avulla merkittyyn tasoon asti;
 • Kaatumisen jälkeen pinta tasoitetaan sääntöllä (lastalla). Muottien seinät koputetaan puukahvalla (mäkkäri) parantamaan kutistumista ja etsimällä kukoistavia ääniä (aukkoja). Tällaisissa paikoissa irrotetaan lävistys (liitos), kerääntynyt ilma.

"Betoniliuos, joka kaadetaan yli 1,5 m: n korkeudelta, jollei delaminaatio ole mahdollista. Siksi tällaisissa tapauksissa käytä kourua.

Hieman ratkaisu. Jos et ole ostanut valmis - tee se itse. Sementin laatu on M 400, saadun betonin aste on M 100. Suhteellinen klassinen laskenta on 5/3/1, ts. 5 osaa raunioista / 3 osaa hiekkaa / 1 osa sementistä. Vesi suhteessa 0,5-0,6, kokonaismassasta. Käytä määritettyjä ainesosia ilman roskaa. Betoni "rakastaa" puhdasta vettä ja samoja komponentteja.

Sanon käytännöstä, yleensä täytämme aina näin: 5 osaa hiekka- ja soramakeita (hiekka- ja soramakeita) tai PGS (hiekkaa ja soraa) ja 1 osa sementtiä. Eli yksi tai viisi. Vettä samanaikaisesti, noin 1-1,5 osaa. Kaikki riippuu käytettävän materiaalin kosteudesta...

"Muista, että jos ei onnistunut täyttämään massiivipuuta kokonaan, saattaa syntyä" kylmiä siltoja ". Jos kyseessä on subzero-sää, älä unohda lisätä pehmittimiä liuokseen ja parantamaan kovettumista, käytä kuumaa vettä (ja kesällä päinvastoin - kylmä).

Huuhtele kaatamisen jälkeen

Asiantuntijat suosittelevat sprinkling svezhezalituyu pinta, siementä sementti (läpi seula). Tämä mahdollistaa ylemmän kerroksen lujuuden nopeammin ja suojaa halkeilua vastaan ​​(ns. Rautabetoni).

Kolmen tunnin kuluttua (kun liuos asetetaan) betoni peitetään kostutetulla materiaalilla (kuori, rätit, lastut) ja ensimmäiset kolme päivää kuivalla säällä vedetään vedellä 5 tunnin välein. Kastelemisen jälkeen peitä kosteudenestopäällyste (p / e, katehuopa jne.). Tällaiset "vesimenetelmät" ovat erittäin hyödyllisiä tulevia säätiöitä varten.

Muotti poistetaan noin 7-10 päivän kuluttua. Poistettujen muottien jättämät aukot peitetään hiekalla ja kaadetaan hyvin. 28 päivän jälkeen säätiö on valmis. Tämä on koko prosessin ajanjakso.

Viimeinen sointu - vedeneristys. Tätä tarkoitusta varten käytetään lämmitettyä bitumimuovia, johon liimataan päällekantomatta 15-20 cm päällekkäin. Vaikka nykyaikaisempia materiaaleja, kuten erityisiä bitumimastisia, on olemassa. Erittäin kätevä ja kätevä käyttää. No, nyt on hetki - sokea alue. Päätät, mutta asia on välttämätön.

Muuten, matala perustus soveltuu hyvin kylpyyn. Tonttia ei yleensä tarvita kellariin, ja kustannusluku on melko henkinen. Totta, on välttämätöntä ryppyjä, mutta kuinka miellyttävää se on, kylmässä talvella kuumassa kuumassa hyllyssä, muistaa - "mikä hieno mies, jonka päätin ja rakensin sellaisen ihmeen!"

Toivottavasti aihe on selvennetty ja antaa ymmärtämyksen siitä, kuinka kaataa säätiö. Tilaa uutiset ja menestyy! Rauhan kotiisi, vailkaa!

Viisauden lainaus: Kykenee kestämään, pystyy saavuttamaan kaiken, mitä hän haluaa.