Runko navetta tehdä sen itse

Hankkimalla ei varustettua maata, omistajalla on ongelma työkalujen ja muiden välineiden varastosta. Tiilien tai lohkojen muodostaman navan rakentaminen vaatii runsaasti työvoimaa ja rahaa. Kuinka ratkaista ongelma, jotta ei tuo koko inventaariota taloon? Voit nopeasti asentaa pihalle kehysvaate omalla kädellä puutavarasta.

Mitä sinun tarvitsee harkita ennen puurunko-projektin suunnittelun aloittamista

Runko-altaan rakentamisen yksinkertaisuudesta huolimatta ennen työn aloittamista on otettava huomioon useita tärkeitä vivahteita. Tutustuminen tutustuu askel askeleelta ohjekirjaan:

 • Projektin laatimisessa sinun on sijoitettava kehysrakenne oikein sivustoosi. Vaikka penkki osoittautuu kauniaksi, se on edelleen hozblok. Pihan sisäänkäynnin kohdalla hän ei saa olla etualalla yleiskatsauksessa.
 • Hanke on suunniteltu tarjoamaan vapaan pääsyn navetan sisäänkäynnille.
 • On toivottavaa löytää puurakennus mäkiin. Kun sateet ja sulattaa lumen, luuranko-talo ei tule tulvaksi.
 • Ennen kuin kehität projektin, on tärkeää harkita uudelleen navetan ulkoasua. Kehyksessä saabloke voi tehdä työpajan, puulattia, kesäkeittiö ja muut hyödylliset tilat. Tehtäväsi yksinkertaistamiseksi arkille sinun on kirjattava yksinkertainen kaavio, joka näyttää kaikki väliseinät, ovet ja ikkunat. Suuri puulatti, joka on jaettu huoneisiin, on helpompi tarjota useita ovia. Jokaisessa huoneessa on oma sisäänkäynti, eikä sinun tarvitse matkustaa esimerkiksi kesäkeittiöstä wc: n kautta suihkussa.
 • Kehysbudbok-hankkeet, joita kehitetään useimmiten vähärasvaisella katolla. Se on helpompi asentaa ja vaatii vähemmän materiaalia. Haluttaessa voit asentaa ja kiinnittää katon. Sen malli on hieman monimutkaisempi, mutta sen avulla voit luoda ullakon huoneen, jossa voit tallentaa asioita.
 • Rakennuksen suunnittelussa on tarpeen varmistaa, että katon kaltevuus sijaitsee toisessa suunnassa ovista. Muussa tapauksessa hozblok-sadevesi sisäänkäynnin kaatuu omistajan päähän.

Kun olet päättänyt asettelusta ja muista vivahteista, voit alkaa kehittää kehyskelanprojektia.

Piirrä piirros ja määrittele kehyspalkin koko

Suunnitteluoppaassa esitetyt suositukset huomioon ottaen ne edistyvät hankkeen kehittämisessä. Ensin sinun on piirrettävä piirros, joka määrittää runkopalkin muodon. Valokuvassa annettiin esimerkki yhdestä kaltevasta hozblok-järjestelmästä. Säätiö on pylväsperusta.

Arkkitehtuuriryhmän piirustusten järjestäminen Internetistä on määriteltävä koko mallin ja kunkin elementin mittasuhteet erikseen. Varastojen mitat valitaan yksilöllisesti niiden tarpeisiin. Yleisesti kehystekniikka ei tarjoa suuren hozblokovin rakentamista. Meidän valokuvimme näyttää navetan 2,5 x 5 m: n. Suosituin on runko navetan, jonka mitat ovat 3x6 m.

Rakentamme säätiön runkoon

Säätiön tyyppi on määritettävä, kun suunnittelet harrastuslohkoa. Pääomarakennuksen rakennuksissa, joissa on betonipohjamaali. Mutta tällainen säätiö ei sovellu paikkaan, jossa on sedimenttimuotoinen maa tai turvetuhot. Kevyet kehyspuikot sijoitetaan pylväsperustaan. Katsotaanpa, miten askel-askeleelta ohjeet kunkin tyyppistä alustaa näyttää.

Tarkastelu alkaa siitä, mitä kaistaleen asettelun vaiheittainen välilehti näyttää:

 • Tulevan puuportaan koon mukaan valitulla alueella merkitään merkki. Kehysputkille on tarpeeksi matalaa pohjaa noin 40 cm. Jos maaperän kausittainen liike on, kaivannon syvyys on parempaa 80 cm: n korkeudelle. Nauhan leveys on tarpeeksi 30 cm.
 • Kaivossa kaadettiin 15 cm: n kerros hiekkaa raunioina. Pohja- ja sivuseinät on peitetty katemateriaalilla, jotta betoniliuoksen maito ei imeydy maaperään. Kaivannon ympärillä on asennettava muotti. Sen tulee työntyä maanpinnan yläpuolelle pohjan korkeuden mukaan. Muottien korkeille puolille ei ole kaareutunut betonin painosta, vaan niiden on vahvistettava tukia.
 • Seuraava askel vahvistus, jonka paksuus 12 mm neulotaan runko muodossa laatikko koko kaivannon. Metallirakenne tekee konkreettisesta nauhasta vahvan tauon.
 • Betoniliuoksen kaataminen on parasta tehdä pilvissä sääolosuhteissa yhden päivän aikana. Sateen, auringon tai kaatumisastian pitkällä keskeytyksellä on huono vaikutus pohjan lujuuteen.

Vähintään kahden viikon kuluttua, ja parin kuukauden kuluttua voit aloittaa navetan kehyksen asentamisen.

Katsotaan nyt vaiheittaiset ohjeet sarakepohjan luomiseksi:

 • Tukit sijoitetaan runkorakenteen kulmiin ja väliseinien liitospisteisiin. Mitä paksumpi alaosa on, sitä korkeampi askel, johon pystyt pystyttämään pylväät, mutta vähintään 2 m. Jos lamellin leveys on yli 2,5 m, asenna välitukit siten, että lattiapäällyste ei taipu kävelemisen aikana.
 • Pilarien asentaminen hozblok-luuran alle kaivaa ensin noin 80 cm: n syviä reikiä, pohjaan kaadetaan hiekkaa tai soraa 15 cm: n paksuisella hiekalla. Pilarien asentaminen on tehty punatiilistä tai hiekkakivestä betonin avulla.

Pylväät voidaan leikata tammi- tai lehtikuusikannoista, joiden paksuus on vähintään 300 mm. Niiden on oltava hyvin liotettuja antiseptisiin aineisiin. Pilarien alaosa, joka haudataan maahan, käsitellään bitumimateriaalilla ja kääritään sitten useilla kerroksilla kateaineita. Reikien asennuksen jälkeen puiset tuet kaadetaan betonilla.

Kokoonpanon kaikkien elementtien asennus

Nyt katsomme, kuinka puukehys, joka on pudotettu sarakepohjaan, rakennetaan vaiheittain omien käsien avulla.

Valmistuskehys

Kehyksen rakenteen rakenne jatkuu sen jälkeen, kun säätö on täysin jäädytetty. Tämäntyyppisten varsien tapauksessa kehyksen valmistus alkaa alareunasta. Se on koko rakenteen perusta, joten sinun on huolehdittava korkealaatuisen puun valinnasta ilman solmuja ja mekaanisia vaurioita.

Katsomme siis kehyksen luomisprosessia:

 • Maaperästä ulkonevat betonikannet on peitetty kahdella kattolamateriaalilla. Vedeneristys on tarpeen, jotta puun runkoelementit voidaan suojata pohjan alapuolelta kosteudelta. 100x100 mm: n palkkiosasta koota rungon alaosa. Liittyy siihen levystä, jonka pituus on 50 x 100 mm. Niiden välinen etäisyys on 50-60 cm.
 • Alhaisen kehyksen rakentamisen jälkeen he alkavat asentaa puiset runkopalkit samanlaisesta palkista. Ne on kiinnitetty metallisilla kiinnityslevyillä tai yksinkertaisesti kynnetään vinosti. Rungon tukien välinen maksimipituus on 1,5 m, mutta on parempi asentaa 60 cm: n välein. Jokainen tuki sopii yhteen yläkerroksen palkkien kanssa. Tämän järjestelyn avulla telineet tulevat myös katon pysäyttämiseksi.

Yläpistoke kiinnittää vanteet. Toisin sanoen käy ilmi juuri tällainen kehys sekä pohja.

Runkoteknologian käyttäminen puiden rakentamiseen ei ole tarpeen käyttää puuta. Runko voidaan valmistaa teräksestä, kulmasta tai profiilista. Valmistusmenetelmä pysyy muuttumattomana. Ainoa ero on, että kaikki elementit on hitsattava sähköhitsauksella. Teräskehyksen etu on se, että se voidaan asentaa ilman pohjaa hiekka- ja soramispinnalle.

On suositeltavaa maalata rakennettu teräskehys ennen peittämistä. Jos käytetään profiilia galvanoidulla pinnoitteella, se voidaan jättää maalaamatta.

Kehyksen muotojen ja lattian muodostaminen

Lattia voidaan asettaa välittömästi kehyksen valmistuksen ja viivytyksen jälkeen. Kun rakennat kylmähuoneen tukkeihin, OSB-levyt ovat naulatuiksi. Tämä on karkea kerros. Ylälasitteinen vedeneristys. Halvin materiaali on ruberoid. Seuraava on puhdas kerros. Se voidaan valmistaa reunoilla tai uritetuilla levyillä. Toinen kerrosmateriaali on parempi. Levyjen päiden urien ansiosta halkeamien muodostuminen ei ole mahdollista, ja lattian voimakkuus kasvaa. Kuvassa näkyy uritetun levyn kunnollinen kiinnittäminen.

Ennen seinien rakentamista kehys vahvistetaan teloilla. Kulmissa laittaa pysyvät elementit. Karkaistustyökalujalustat tukikehys, jotta rakennetta ei vääristetä. Ne irrotetaan vasta lattiapalkkien asennuksen jälkeen.

Pysyviä tynkejä tarvitaan välttämättä, jos kehys on peitetty takalevyllä tai laudalla. Käytettäessä näitä tarkoituksia varten OSB-levyjä voidaan jakaa vain väliaikaisilla tuilla. Ennen kuin kiinnität ompeleet, sinun on kohdistettava kehyksen kulmat ja avustettava sitä lyönnin tai rakennustason saavuttamiseksi.

Varustamon itsenäiseen rakentamiseen osallistuminen edellyttää, että pystyt kytkemään oikein kaikki kehyksen solmut ja asentelemaan palkit:

 • Optimaalinen asennuskulma - 45 noin. Elementin tämä asema antaa kehyksen parhaimman jäykkyyden. Lähellä ikkunoita ja ovia ei voi kestää haluttua kulmaa. On mahdollista asentaa 60 o kallistetut ompeleet.
 • Kiertoputkia voidaan sijoittaa vain pienen hyötylohkon runkoon.
 • Kaikkien runko-osien telakoinnin tulee olla tiivis ilman aukkoja. Kehyspalkin kulmissa on yhteys "puun lattiaan" tai "tassuun". Kuvassa näkyy tekniikan periaate.
 • Jouset eivät naulaa vain puun pintaa vasten. Ensiksi ura on leikattu jalustalle ja pohjakehykselle. Sen syvyys riippuu puomin poimuttamasta työkappaleen poikkileikkauksesta. Uraan asetettu elementti korostaa lisäksi, mikä vaikeuttaa kehyksen vääristymistä.

Kun kaikki lankojen lattiat ja asennat, siirry rungon runkoon ulkopuolelta. Käytettäessä leikattua levyä, jonka paksuus on 15-20 mm, se on naulattu vaakasuoraan päällekkäin halkeamien muodostumisen välttämiseksi. Soveltuu pinnoitukseen tai OSB: hen. Omistaja valitsee materiaalin hänen mieltymyksensä mukaan.

Barn-eristys

Runko on lämmin itsessään, koska puulla on hyvät lämmöneristysominaisuudet. Jos hozblokia käytetään talvella keittiönä tai työpaikkana, sen kaikki osat on lämmitettävä.

Työ alkaa lattiasta ennen lattiapäällysteen asettamista. Minvat, polyfoam tai laajennettu savi soveltuu lämpöeristeenä. Ensinnäkin lokin viivästyksen alareunasta OSB: n tai levyjen karhea lattia. Tuloksena oli solu, jossa sinun tarvitsee laittaa lämmitin. Tämä työ suoritetaan edes ennen runkotelineiden asennusta heti rungon valmistuksen jälkeen. Jos kaipaa tätä hetkeä, kynsileikkaus lattialle viivästyksissä ei toimi. Se on asetettava ylhäältä, ja sitten panna vastaverkko solujen muodostamiseen. Se voidaan tehdä tällä tavalla, mutta korottamalla lattian korkeuden vapaasti tilaa navan sisällä laskee.

Vedenpitävyys asetetaan aluslattialle. Mineraalivilla tai vaahto työnnetään tiukasti soluun viivojen väliin niin, ettei halkeamia ole. Claydite vain nukahtaa ja tasoittaa. Eristeen paksuuden tulisi olla pienempi kuin viiveen korkeus siten, että sen ja lattiapäällysteen väliin saadaan tuuletettu rako. Lämmitin on päällystetty höyrynsululla ylhäältä, sitten viimeistely lattia on naulattu.

Katto on eristetty samoilla materiaaleilla ja täsmälleen samalla periaatteella. Ainoa ero on sijoittaa höyrysulkupalkkien pohjapäähän. Vedeneristys asetetaan eristyksen päälle suojaamaan sitä kosteudelta katolta.

Tuulettimen kehyksen seinämien lämmittämiseksi käytetään mineraalivillaa tai vaahtoa. Teknologia on lähes sama kuin lattialle tai katolle. Huoneen sisäpuolelta eristys suljetaan höyrysululla ja yläosa on naulattu. Katteen puolella eristys on suljettu vedeneristys. Sen ja ulomman ihon välissä he löivät vastaraudan 20x40 mm: n poikkileikkaukseltaan säleiltä saadakseen tuuletusraon.

Runkorakenteen asennus

Jotta runkorakennuksen katto katto olisi valmis, on asennettava kattotuolit levystä, jonka osa on 50 x 100 mm. Heidän järjestelmä näkyy kuvassa. Valmisnauhat asennetaan lattiapalkkien asettamisen jälkeen ja kiinnitetään kehyksen yläkehykseen.

Jos haluat tehdä ilman rakoja, voit tehdä kehyksen etuseinän 50-60 cm selän yläpuolella. Sitten lattiapalkit putoavat ylävaljaaseen kaltevalla rinteellä. Heillä on rotujen rooli. Ainoastaan ​​on välttämätöntä saada noin 50 cm: n palkkien irrottaminen runko-osan edestä ja takana niin, että katon ylivuoto saadaan.

Pylväskatto kattaa kolmionmuotoiset kattotuolit. Tällöin runkorakenteen etu- ja takaseinien korkeuden on oltava sama. Pöydän katon kattotuolit on kiinnitetty samalla tavoin kuin kehyksen yläkehys.

Ristikkorenkaiden päällä kotelo on naulattu 20 mm paksuisesta levystä. Hänen askeleensa riippuu käytetystä katosta. Laatikko on peitetty vedeneristyksellä, jonka jälkeen voit asettaa lattia, liuskekivi tai muu materiaali.

Videossa on esimerkki runkoarkista:

johtopäätös

Nyt tiedät yleensä, kuinka rakentaa kehyspuita sivustollesi. Työ voidaan tehdä omasta, ja jos et ole varma, on parempi kutsua asiantuntija.

Varastettu maahan: suunnittelu, järjestelmät, materiaalit, rakentaminen

Varasto on ensimmäinen ja välttämätön, jolla alkaa maan järjestely. Aluksi se on suojaa säältä, työpaja ja makuutila. Ja sitten hän hoitaa tärkeimmät tehtäviinsä puutarhalaitteiden, viljelykasvien ja kotitekoisten tuotteiden varastointiin. Ehkä se vie ja kotieläimiä.

Rakenna navetta omin käsin, ei Jumala tiedä millaista tiedettä, tästä ja artikkelista. On paljon vaikeampaa asentaa se heti, kun otetaan huomioon mahdollisuudet oman kehityksen ja lähialueiden suunnittelun kannalta. Shed viittaa saasteiden lähteisiin. Jos alunperin sitä ei suunniteltu hiirillä, niin missä on takuu siitä, että ajan mittaan ei näy kanoja tai edes sonni? Nykyaikaisissa, tiheissä rakennuksissa on vaikea täyttää saniteettitasoja, varsinkin kun otetaan huomioon tulevaisuus. Saattaisi olla tarpeen rakentaa mobiilipuuta syksyyn (ks. Alla), ja keväällä sinun täytyy laittaa se paikkaan, missä sinun on ikuisesti: vain arvailla, mitä se olisi kuin silmänräpäintä, ei niin helppoa.

Esimerkki navan sijaintipaikasta

Katsokaa kuvaa. Kuinka monta asiaa on olemassa! Maallinen paratiisi, ja vain, ei kartano. Ota nyt asteikko: standardi 12 eekkeriä ja 120 neliön talo, 80 asuntoa. Saadut maa-alueet he kirottuivat koko talven - mistä aloittaa, missä ollaan. Perhe tulot keskinkertainen; rakentaa omalle ei mennyt ilman myynti tulevia maataloustuotteita. Oletettiin, että rakennusvuosi 3 on vain vuodetta, joten oli välttämätöntä rakentaa se halvalla mutta perusteelliseksi. Autotalli työntyi takaisin kauemmas nurkkaan, ja arvio siitä, mihin tielle ajo meni, joutui vastahakoisesti, mutta se ei olisi muulla tavoin asettanut roskasäiliöön saniteettitiloja saniteettiteknisiin normeihin varmistaen lisäksi roskatrukin sisäänkäynnin säiliöön ja wc-laitteeseen saostussäiliöön.

Koska rakentaminen toteutettiin itselleen, he päättivät suojata itseään infektiolta paitsi muodollisesti myös tosiasiallisesti, jonka vuoksi he panivat saksanpähkinän huoltopuutarhalla varikkoon. Tämä puu loistaa massan fytoncides, joten mitään ei kasva sen ja sen ympärillä, mutta ei ole kärpäsiä rotilla; lisäksi, kesällä se antaa erinomaisen sävy. Lipetskin pähkinä oli hoidettava pitkään, mutta kahdeksannen vuoden aikana se tuotti satoa, siihen aikaan järjestely oli valmis. Kuten huvipuistossa todettiin lammen alta, juotti sen, mitä se luottaa kellarista; Viihtyisässä kellarissa oli erittäin kätevä. Kaikki alkoi navetalla...

Mitä ensin?

 1. Keskustelemalla paikan päällä, puhumalla naapureiden kanssa. Tavoitteena on löytää parhaan paikan lato: niin, että se ei ole kovin kaukana, mutta se ei myöskään tapahdu silmiesi edessä ja sopii terveysvaatimuksiin etäisyydestä vesilähteille ja muille saastuneille esineille (talot, viljelmät, varsinkin juurikasvit);
 2. Yhtäkkiä patenttivaatimuksen 1 mukaan ei ole selvyyttä, rakenta- malla kalustetta, joka on joko siirrettävää tai tilapäistä rakennetta edullisesta jätemateriaalista. Kuitenkin on mahdollista rakentaa navetta mökkiin, jossa laatta tai käytetyt levyt ovat riittävän kestäviä, edullisia ja helposti enneltavissa, jotta se olisi erittäin mukava ilme, katso alla;
 3. Jos navetan paikka määritetään välittömästi, valitaan ylemmän rakenteen tyyppi ottaen huomioon mahdollisuus hankkia lemmikkieläimiä;
 4. Valitsemme katon "laatikkoon";
 5. Määritä säätiön tyyppi;
 6. Suunnittelemme suojaa maanpinnasta. Jälkimmäinen on erityisen tärkeä, koska valvontaviranomaiset, joilla on pilaantumisen lähteet, eivät kestä seremoniaa;
 7. Pienennämme (lisäämme) rakentamisen ja suunnittelun arviointia;
 8. Ehkä oikaisimme hanketta, jos varakyltti ei sovi talousarvioon;
 9. On myös mahdollista, että harkitsemme samostroyan mahdollisuutta myöhemmällä laillistamisella. Jos baari sopii luonnollisesti terveys- ja terveyssäännöksiin (terveyssäännökset ja -standardit), silloin se on halvempi ja yksinkertaisempi kuin hankkeen alussa rakentaminen;
 10. Me ostamme materiaaleja, joita rakennamme.

Miten käsitellä hanketta?

Varasto on helppo rakentaa lämmittämätön, ei-asuinrakennettava rakenne, mikä merkitsee tärkeitä helpottavia seurauksia. Heistä rakentamista varten se on edennyt, mutta nyt sinun on tiedettävä, että kun teet / oikeutat suurimpiin röyhtäjiin ja vaikeuksiin, sinun pitäisi odottaa liittyvän maastoon SanPiinien mukaisesti. Tosiasiallisesti suojarakennuksen suunnitteluun tulisi kuulua julkisivuja, leikkauksia koskeva suunnitelma, ks. Jäljen 2 kuva. ja säätiösuunnitelma materiaalien määrittelyä varten, kuten kuv. suunnitelluilla leikkauksilla.

Julkisivun arkki kalvoprojektista

Pääsääntöisesti vapaa-ajankohtaiset apuohjelmat hyväksytään ilman mitään, eikä kukaan tarkista perusteellisesti sitä, mikä siellä todella on rakennettu. Näyttää projektilta, okei. Poikkeamat rakennushankkeesta ovat sallittuja, ja voit tehdä ilman "koordinointia" itsellesi ja ilman koordinointia. Mutta täällä suunnitellaan suunnitelma sivustolla hyvin tarkkaan, samoin kuin lähialueiden suunnitelmat ja niiden suostumus rakentamiseen. Joten huolehdi siitä, että keräät nämä paperit etukäteen, ne ovat voimassa kolme vuotta.

Suunnitelma-leikkaukset projektin altaalta

Ehkä syövyttävä byrokratia tarvitsee toisen levyn kehyssuunnittelua, koska ei-asuinalueella se ei ole asuinaluetta, mutta ihmiset menevät sinne. Tällaisessa tapauksessa näytteelle - piirustukset kuv. Muuten, tämä on melko hyvä sarayka 6-sadan antamista varten. Äärimmäisissä tapauksissa voit nukkua siellä, makaamaan lävistäjä.

Mini-barn runko pienelle alueelle

Huomaa: pienten laitteiden (kynnet, ruuvit, kulmat, kiinnikkeet) materiaaliluettelossa ei ole tarpeen luetteloida, koska Hän osti kulutuksena. Myöskään ei ole tarpeen ilmoittaa pehmeitä katemateriaaleja, joiden arvo on enintään 3 000 ruplaa. Jos esimerkiksi 2 rullaa katemateriaalia kulkee katolle, se vapautetaan jopa 1000 ruplaan, joten viitataan myös ostoihin, jotka kulutetaan. Pidä vain kuitit, yhtäkkiä - ne auttavat.

Tietoja tilapäisistä hyllyistä

Vankka puinen varsi ilman säätiötä painaa jopa tonniin; jossa on kevyt katto ja jos rakennat siististi, mutta ei kauppiaan tapaan, voit pitää puolet tonnista. Siirrä se rinteillä rinteillä, katso kuva, Podvazhivaya sorkkarauta, voit kaksi. Nosta ja laita pohja hihnoilla (köydet), riittää 10-12 vahvaa miestä. Kuinka tietää, onko myöhempi hoito tälle väkijoukolle maksaisi enemmän kuin vuokraava nosturi...

Siirrä navetta rinteisiin

Miksi tämä on sen lisäksi, että voit rakentaa missä tahansa mistä tahansa? Lisäksi tässä tapauksessa hanketta ei tarvita vain koiraa varten, mutta sitä ei tarvita lainkaan. Jos vuosi säilyy, sitten myöhemmin perustuslailla, ne laillistetaan, mikäli vain se sopii SanPiin.

Tässä kuitenkin herää itsellesi kysymys: kuinka perustaa säätiö? Olisi tarpeen asentaa ankkurit, mutta ei purkaa rakennusta, jotta ne työnnettäisiin kruunun läpi? Siellä on tapa, katso alla.

Mitä rakentaa?

Mitkä rakennusmateriaalit soveltuvat parvekkeelle parhaiten? Vahva, kestävä, edullinen ja helppokäyttöinen? Ensinnäkin - hallitus. Vajaa voidaan rakentaa vain taulukoista, ks. Alla. Halpaa epäpohjaiset levyt, ja niiden rakenne voi näyttää melko siistiltä ja jopa tyylikkääksi maalaismainen muoto, pos. Kuviossa 1 on esitetty kuvio 1.

Varastoja eri materiaaleista

Huomautus: Laatta on jopa halvempaa kuin "puhdistamaton". Tästä vain on mahdollista rakentaa navetta, katso alla olevaa videota. Totta, on vaikeampaa saada hänet hienoon "maalaismainen" luontoon. Työn vaikein osa on kaivaminen laatta, ts. puhdistaa se kuoresta; se tarvitsee erityisen käsityökalun, katso seuraava video.

Video: navetan levy

Video: kuoren puhdistuslaatat


Pyöreä penkki pos. Kuviossa 2 esitetty kuvio. edellä, yleisimpiä, koska Pienikokoisen kehyksen tekniikkaa hallitsevat hyvin yksityiset kehittäjät. Kuitenkin kerätä kehys baarista, kuten muutos talon tai muut ainakin tilapäisesti asumiskelpoiset rakennukset (nämä muuten sisällyttää maa wc ja suihku), pos. Ja kuv. oikealla on valinnainen. Tarkemmin sanottuna vahvuusvaatimusten perusteella se on pakollista liikkuville hyllyille. Ja jos rakenne asetetaan heti paikalleen, kehys voidaan koota vain levyiltä, ​​pos. B. Tämä tekee rakennuksen paljon halvemmaksi, jos viemättömät levyt ja käytetyt tuotteet toimivat.

Runkorakenteet palkista ja levystä

Toisinaan estetiikan dacia navetta vaipan vuoksi OSB, pos. 3 tai vaneri. Nämä materiaalit altistuvat delaminoitumiselle ulkoilmassa, joten ennen maalausta OSB-vuorauksella varustetun kalan on oltava asianmukaisesti pohjustettu ja vaneria tulisi käsitellä kahdesti vesipolymeeriemulsiolla.

Pääkaupungit, varsinkin karjat, rakennetaan usein vaahtobetoksista, pos. 4. Niiden vähäisempi voima verrattuna tiiliin tässä tapauksessa ei ole väliä, mutta vaahtomuovilohkojen lamppu on halvempaa, helpompi työskennellä, talvella lämpenee ja kesällä viileämpi. Jos valitset tämän, harkitse:

 • Vaahtolohkojen vuoraus voidaan rakentaa puurakenteelle puukorulle, kuten esimerkiksi kylpylähuoneelle.
 • Sementti-hiekkalaasti laittaa korkeintaan 3 alempaan riviin, ja edellä sinun täytyy mennä erityinen liima hiilihapotettu betoni. Rakenne on kevyt, ja ylemmät sementtiliitokset, jotka ovat heikosti kuormitettuja pystysuorassa, voivat rikkoa tuulen sivuttaispaineen alla.
 • Seinien asentaminen kolmannelle korkeudelle, työ keskeytetään, kunnes muurauslaasti kovettuu niin, että muuraus ei kellua saumoilla. Samaa taukoa tehdään 2/3 kynsillä.

Osasarjat pikaliittimiä varten, pos. 5. Kuitenkin hinnat, sanottavasti lievästi, ovat hämmentäviä, ensinnäkin. Toiseksi elävät olennot tällaisissa latoissa eivät jätä selviämään. Ehkä samoista syistä, mitä he ovat, joista ihmiset eivät asu muovitehtaissa.

Katteen valitseminen

Minkä katon pihalle: kaksinkertaistuvat vai irtoavat? Ensimmäisellä on vain esteettinen etu. Barnissa aina erottuvat miasma. Olkaamme rehellisiä, koska työvaatteita ei pestä joka päivä. Ja edes joka viikko. Ja makeat omenat ja razvaristaya-perunat kulkevat kaukana vaarattomasta ja turvallisesta korkealla etyleenipitoisuudella. Tietoa kanoista, sioista ja sano no.

Tuuletusvarustot yhdellä ja pöydällä varustetulla katolla

Varustettu katto antaa tehokkaan tuuletuksen ilman lisätoimenpiteitä, kuvassa 6 vasemmalla. Yhtäkkiä tuuli puhaltaa otsaan, visiiri tulee ilmanottoaukko ja purista tarpeettomia höyryjä aukkoon. Ja kahden rinteisen katon alla he pyörivät melko pitkään ennen kuin menevät portagen ikkunaan, oikealle. Lisäksi katettu katto on paljon helpompaa ja halvempaa. Siksi on erittäin toivottavaa rakentaa vuoto. Poikkeus on, jos hänen ullakkossaan on heinänoju.

Pohja

Tilapäinen, ilman perustusta on sijoitettu 25-40 cm: n paksuiseen pölkkyyn, joka kaadetaan huuhtomalla maaperän pinnalla poistamalla humus. Kestävä valaisin tarvitsee kuitenkin perustan, joka on riittävän luotettava tällaiselle rakennukselle, edullinen eikä kovin työläs.

Laattojen perustuksille varjoja on harvoin pystytetty: tavalliseen tapaan ne ovat liian työläisiä ja kalliita, ja lautasen navetassa tai porsaassa on vaikea järjestää pilttuu ja lannan kuoppaan. Suuret karjahylvyt on rakennettu tiilestä nauhat- tai pylväsnauhalla, mutta pienelle yksityiselle tilalle, ja tämä on ehkä tarpeetonta.

Pylväspohjan perustus

Varaston optimaalinen perusta on pylväs, ks. Säätiön teknologia (niin kutsuttu säätiön rakentamisprosessi) kuvataan aiemmin; tässä analysoidaan, helpotetaan ja yksinkertaistetaan tätä työlääkäriä. Sarakkeen tukikohdan askel askeleelta järjestelyn alla näyttää tältä:

 1. Betoniä varten me hankimme hiekka- ja soramakeita (CBC) tienrakentajilta (ei rakentajilta!), Se on paljon halvempaa kuin hiekojen ja soran rakentaminen erikseen. PGS-betoni ei sovellu asuinrakennukseen, mutta se kulkee kalustolle;
 2. Me myös ostamaan sementtiä M400 1 pussiin 9 pussia PGS: lle. Betoni on M150, riittää navalle;
 3. Sivulla tehdään rätti ensimmäisestä (kyllä, vain yhdestä) johtoa tangoista;
 4. Tarkistamme sen tavalliseen tapaan vertaamalla diagonaaleja ja sivujen mittauksia.
 5. Letkun hydraulisella tasolla löydämme korkeimman kulman ja asetetaan johto sisennykseksi maanpinnasta 10 cm;
 6. Samalla tasolla asetamme kaavin horisontaalisesti;
 7. Alemmassa kulmassa porataan 200 mm: n kädellä porattu reiän laskettuun syvyyteen plus 15-25 cm roskalaatan päälle;
 8. Poraustangossa on merkki;
 9. Poraamme jäljellä olevat kuopat vastaamaan tavaramerkkiä myrskyn kanssa johtoon;
 10. Nukahtamme kuoppiin yhtä suuret hiekkakerrokset ja rauniot kunkin kerroksen tampingin kanssa. PGS: tä ei ole mahdollista käyttää täällä, koska Kaada liuoksen tulee tunkeutua hieman soraan;
 11. Kääntäkäämme kahdesta kerroksesta 150 mm: n halkaisijaltaan kasaavaa kattolaatua. Kiinnitämme ne 2 mm pehmeällä langalla. Jotta hihat eivät pääse purkautumaan, tarvitaan 3-4 vyön pituutta 1 m: n pituudelle.
 12. Laitoimme vuorauksen kaivoon. Kiven asettaminen, altistumme pystysuoraan;
 13. Leikkaamme hihat metallisilla saksilla tai suurilla sääriluokilla, huuhtoutuvat johtoon;
 14. Valmistamme lujitushäkit: 3 (10-12) -mm aaltoputkia napaa kohden, joka on sidottu samalla 2 mm: n langalla. Pystysuuntainen niputuspituus on 200-250 mm. Etäisyys hihojen sisäreunasta ja yläosasta on normaali, 30-50 mm;
 15. Laitoimme luurankoja hihaan, asetimme ne niin, että ne eivät kosketa seiniä;
 16. Täytetään PGS: n betonipigmentti paksuksi;
 17. Täytä pylväät kerroksittain, kerroksittain 15-20 cm, ja tauko 10-25 minuuttia. kerrosten välillä. Tätä kutsutaan vesitiivistykseksi. Käytännössä kerrokset kaadetaan järjestyksessä alkaen samasta pylväästä;
 18. Ennen kuin viimeinen (viimeinen mutta yksi) kerros tehtiin, asetamme ankkureita pylväisiin;
 19. Kolmannessa päivänä tehdään maaperän täyttö tampingilla. Varo, ettet pudota pilaria pystysuorasta!
 20. Seitsemäntenä päivänä (betoni on voittanut 50%), rakentaminen voi jatkua. 20. päivänä 15-25 asteen lämpötilassa betoni noutaa 75% lujuudesta ja sen rakenne katsotaan sopivaksi käytettäväksi.

Ylärakenne

Joten nyt rakennamme navetta. Esimerkiksi, kuten kuv. Hänkin voi helposti nousta 6-kerroksiseen mökkiin, mutta vähän enemmän: voit nukkua hyvin siinä, ja työkalussa on lokero. Tulevaisuudessa, ehkä metsästys tai siipikarjan talo.

Pieni maa navetta

Alkeistason rakentajille ei periaatteessa ole vaikeita vaikeuksia piirtävien piirrosten ja kaavioiden lukeminen, vaan kuinka tämä koko asia käsitellään käsiin? Epätavallinen puutyöhön, joka ei ole kovettunut maissista eikä erikoistyökaluja. Pidämme tätä tarkemmin.

Kehysyhteydet

Varasto, kuten edellä mainittiin, ei ole asuinrakennusta, ja yleensä SNiP: n (rakennussäännöt ja normit) näkökulmasta se on tuskin rakennus. Siksi on mahdollista, että pelkäämättä mitään, itse asiassa tai paperilla, on mahdollista käyttää ohutseinäisiä metalliliittimiä puusta valmistetuille osille. Asuinrakennusten osalta SNiP: t ovat armottomia: niiden metallisten osien on oltava 4 mm paksuja. Tämä vastaa palonkestävyyden vaatimuksia: tulipalon sattuessa rakennuksen on vastustettava paloa, kunnes se kaatuu, ainakin riittävästi aikaa evakuoimaan ihmisiä. Varaston ollessa helpompaa.

Taput, joilla yhdistetään navetan osat

Tällöin ei voida irrottaa viilua, tassussa ja piikissä (kuvioissa 1 ja 2), jotka edellyttävät erikoistyökaluja ja riittäviä puusepäntyötaitoja. Jos sinulla on vielä, voit vahvistaa laitteistoa, ei neliöllä tai kirjekuorella, mutta pari kynnet / ruuvit lävistäjällä (sivupalkissa) tai pitkin, jos yksityiskohta on kapea.

Liitännät leimattujen kulmien päälle (punaiset punaiset) ilman puukappaleiden asentamista eivät ole kovin luotettavia tukkeihin ja kattopalkkeihin, koska leikkauskuormia ei ole sovitettu, ja kulmat itse ovat melko kalliita. Rei'itetyt levyt, pos. 3. Niitä voidaan taivuttaa niin kuin haluat, mukaan lukien ja taskuissa, joissa on pystysuorat rasitukset. Miten pidät riisin enimmäismäärän. oikealla? Ei sivuhaaraisia ​​piikkejä, uria, joissa painavat laskelmat ja väistämättömät virheet aloittelijalle, ja ullakolla on jopa norsu.

Katto runko ohutseinäisiä metalliliittimiä

Rei'itetyt levyt ovat erityisen hyviä upotetuille ankkureille, ibid. 3. Muista kysymys: kuinka laittaa viimeistelty penkki pohjaan? Nyt on selvää, miten.

Kynsilevyt, pos. 4, voit säästää vielä enemmän kiinnittimiä, mutta ensinnäkin niitä voidaan käyttää vain tasainen. Toiseksi niiden kiinnittäminen vaatii taitoa niin, että mutkaiset kynnet eivät rypisty. Kynsilakan on oltava joko asteittain vasaralla vasaralla tasaisesti alueen yli tai päinvastoin välittömästi pyörittäen yksi voimakas ja täsmällinen iskunvaimennin.

Huomaa: esimerkiksi pysyville leikkausvoimalaitteille. lattiaviive, on parempi käyttää erityisiä ohutseinämäisiä lag-taskuja tai taskuja myöhästymiseen, pos. 5.

Tietoja pinnoituksesta

Kaikkien teknisten parametrien mukaan parasta vuorausvuorausta on rantatiellä. Teknologisesti se ei myöskään ole vaikeaa, jos se on päällystetty ylhäältä ("kalanruoto", katso kuva). Ja se on erittäin halpaa, jos lauta jatkaa viemättömän kartongin leikkaamista ja jolla tällaiset varastot tulevat taitavilta käsiltä, ​​se näkyy joissakin kuvioissa. artikkelissa.

Barn vuori voideltu

Vain laudat

Monet kauppiaat myyvät halvempia levyjä kuin puuta, koska yhden metsän joukosta enemmän heistä tulee ulos. Lisäksi pyöreällä sahalla ei ole vaikeaa liuottaa halpoja epäpuhtauksia niistä kolmiulotteisiin. Siksi lautakuntien navetan kokonaan kysymys on erittäin tärkeä.

Kuinka ratkaista se on esitetty kuv. jäljempänä. Board-palkit voidaan koota jopa roskista, pos. a) ja b). Välitasot tekevät laatikkomainen (pos. C) sisäisten väliseinien ja t-muotoisten (pos. D) runko-ikkunoiden ja oviaukkojen kautta.

Tekniikat rakentaa navetta pelkästään laudoista

Onko se vain laudat?

Profiililevyjä myydään useimmiten metallikehyksellä, pos. Kuviossa 1 on esitetty kuvio 1. Yleensä tämä ei ole paras vaihtoehto: tällaisessa pihassa se on tukossa kesällä, kylmä talvella. Mutta ehkä taloudellisista syistä lopetat tämän suunnitelman. Sitten sinun on otettava huomioon, että rakennuksen ohuen profiililevy ei ole työväri ja aaltopahvipuiden puukehys on vahvistettava.

Oikeastaan ​​vahvistaminen runko ylimääräisen rahan ja työvoiman ei maksa, riittää laittaa ripustimet koko seinään 40 mm levyt eivät ole tasainen, suhteessa alempi kruunu, mutta reunana, pos. 2. Tässä tapauksessa etuseinässä on ovi ja ikkuna. Jos vain ovi, sen aukko on keskellä ja ompeleet asetetaan molemmille puolille.

Valaat aaltopahvilla ja pienillä levyillä

Telineessä olevat tukit eivät leikkaa, vain naulattu. Kotelon täytetyt vaakasuorat levyt paksuuden levyn paksuus; kun risteävät ristipäällysteet laatikossa tekevät taukoja. Penkki kiinnitettynä laatikkoon ja tukevaksi.

Huomaa: on hyvin toivottavaa säätää vaunun ja valitun ammatillisen lattian kokoa siten, että pystysuoran vaipan aaltojen laaksot kulkevat kulmiin. Sitten ne kiinnittyvät suoraan kulmaviivoihin, mikä antaa lisää vahvuutta rakenteelle.

Samaa kehystyyppiä voidaan peittää pieni, ei-ulotteinen aluksella: säiliö (3), leikkaus. Tee pieni varikko, josta voi olla varsin mukavaa monella tavalla. Esimerkiksi keventämällä vanhoja levyjä, kuten alla on kuvattu, hiekalle, värjäämällä puun tahraan ja taitojauhoihin, pos. 4. Tai maalata levyt erikseen, näyttää geometrisia kuvioita tai jotain muuta fantasiaa.

Hyvin "huonot" levyt

Vanhat levyt ovat pimeitä, rumaisia. Kiipeyden runko kirjaimellisesti loppuu roskista, pos. Kuviossa 1 on esitetty kuvio 1. Tuloksena on tuskallinen tuttu bawdy-haja, pos. 2. Jos kuitenkin saat tämän isoisiltä isoisiltä, ​​mutta se on silti melko kaatunut ja vino, se ei ole niin vaikeaa saada sen muotoon, joka on samanlainen kuin POS. 3:

Vahvistetut laudat

 • Poista ikkuna, poista luukku.
 • Tukevat kulmat ulkona pylväiden rintareunoilla, jotka peittävät pylväitä. Ei mennä pidemmälle - ei ole tarpeen, miksi kestävä korezhit.
 • Tarkasta huolellisesti tukevat itsekierteittävät ruuvit. Vanhat kynnet eivät kosketa, anna niiden ruostua loppuun asti.
 • Irrota katto ja kattoluukku.
 • Puhdista puunpuhdistusaine (pelkistin) koko rakenne.
 • 2-5 vuorokauden kuluttua prosessin lisäämiseksi biosidivoitelulla, pellavansiemenöljyllä tai äärimmäisissä tapauksissa.
 • Lakkaa akryylilakalla, jos haluat. Ei ole tarpeen maalata, "rustiikki" menee pois, ja "vino" vypryat kaikki muodot.
 • Laita uusi ikkuna, ripusta ovi, laita katto.

Tietoja puun keventämisestä

Puuvähennysaineita valmistetaan valkaisuaineiden perusteella. Siksi, jos puuta käsitellään kappaleella, sinun täytyy työskennellä ilmassa tai hyvin ilmastoidulla alueella. Sovita koostumus spray, kuten usein kirjoitettu ohje (ne näyttävät muodostavat markkinoijat, ei metsätalous), älä, kaikki on roiskeita syövyttävää nestettä. Käsittele harjalla; parhaiten - kipsi potti; hän ottaa paljon ratkaisua ja antaa sen tasaisesti.

Menimme katolle

Etusijalle on kerrottu jo yhden kerroksen kattoportaan edut. Jos olet miellyttävämpi kaksinkertaisen kaltevan katon kanssa, niin sen kattotasot olisivat aivan tarpeeksi yhdellä jousituksella ilman ristipistoja, pos. B kuvassa. Materiaali kaikkialla - puutavara 100x50 tai aluksella 100x40. Mauerlatia ei tarvita, rungon ristikot kiinnitetään yläreunan palkkeihin kulmissa tai taivutetuissa rei'itetyissä levyissä. Samalla tavalla yhdistä kaikki yksityiskohdat ristikkotangot.

Rattaiden rakentaminen navetan kannelle

Et saa leikata jalkojen yläosat toisiinsa tavalliseen tapaan (As. A), koska jalkojen harjan kulma on kiinnitettävä teräslevyllä: ensimmäinen on liian vaikea ja toinen on heikko. Katteen harja muodostuu ensinnäkin kentällä, jossa on 20 mm: n paksuisten laudankappaleiden karsia (pos. B1). Huivit asetetaan molemmille puolille, kiinnitetään 12 ruuvilla, 3 joka puolelle huivi. Ja ristikkorakenteen viimeinen lujuus saadaan, kun harjapalkki asennetaan 2 levystä, pos. B2; se on naulattu tai ruuvattu jalkoihin, jossa on kaksi kiinnityspistettä jalkaa kohden.

Tietoja elävien olentojen varastosta

Tuottavia lemmikkejä varten tarvitaan erillinen kuvaus ja omat kullekin lajille. Säilö- ja kana-altaalla varustettu lato yhdistetään vain maantieteellisesti samassa palvelupihessa. Yleisen orpokodin näkökulmasta katsottuna on ensinnäkin otettava huomioon, että eläimet ovat kemiallisesti aggressiivisia, ne tuottavat paljon ammoniakkia (erityisesti siipikarjaa ja sianlihaa), ja sen koostumus ja kuivausaste ovat huomattavasti erilaiset. Joka tapauksessa lanta on poistettava, kun se vastaanotetaan ja varastoidaan, kuten Hän on muu kuin sianliha - arvokas lannoite.

Ensimmäinen asia, joka seuraa tästä, on se, että elävien eläinten navetan tulee olla hyvin tuuletettu, SanPiinien läheisyydessä ja laillistettuna. Lisäksi painava sika tai nuori sonni, raapiminen nurkkaan, aiheuttaa huomattavia kuormia rakentamiseen. Puolet tonni-lehmä ei ole vielä jättimäinen omien keskuudessa, ja ne edustavat 4 sorkkia, joiden kantavuus on paljon alle 1 neliömetri. m. Se koskee noin 250 kg / m² ihmistä. m täytyy unohtaa ja ottaa huomioon todellinen kuorma.

Puinen runko karjaan

Lopuksi, vuohet, kuten tiedät, eivät välitä kouristelua. Täysin syödä navetta, tämä ei ole huomannut. Mutta puurakenteisiin pakolliset bakterisidiset ja vettähylkivä impregnoinnit eivät hyödytä niitä, ennen kuin ne tapahtuvat.

Joten kana voi olla rakenteellisesti tavallinen, mutta hyvä ilmanvaihto ja kemiallisesti kestävä; sikojen osalta se on myös puuta, mutta esimerkiksi puutavaran vahvistetulle kehykselle, kuten riisille; puutalo ei ole toivottavaa vuohille, ja lehmien osalta lisäksi sen on oltava lämmin pakastava lehmä sairastuu ja ei anna hyvää maitotuotetta; Yleensä on suositeltavaa rakentaa naudanvaluraudan vaahtolohkoista nauhamaisessa pohjalla. Lammaskoira voi olla yksinkertaisempi, mutta lampaiden viljelyä pienissä yksityisissä tiloissa maailmassa ei ole kehitetty, koska kannattavuus vain melko suuressa mittakaavassa.

Metsästäjät

Hyvä puulämmitteinen puhalluskyky on myös välttämätön puupellossa: kostean puupolttoaineen lämpöarvo putoaa voimakkaasti, jolloin lämmityskustannukset nousevat ja kattilan raakapuu heikkenee nopeammin. Helppoa käyttöä varten metsät ovat useimmiten talon laajennuksen muodossa, pos. 1 kuvassa. Tai veranta, pos. 2. Jos esteettisistä syistä tämä ei ole sallittua, polttopuuta rakennetaan käyttöjärjestelmän ja / tai ilmasto-olosuhteiden mukaan.

Puulattiat eri ilmasto-oloissa

Vuodesta keväästä syksyyn asuttava kausiluonteinen, matala ja epäsäännöllinen polttoainemääräinen mökki tarvitsee puutavaran, jossa on kattavat katon yläosat (sateesta) ja kiinteä kerros, joka on nostettu maanpinnan yläpuolelle vähintään 0,4 metriä, jotta puu ei vedä märkä haihtumista maa. On myös erittäin toivottavaa poistaa humus alla ja peittää maaperän vedeneristys, pos. 3.

Paikoissa, joissa on ankara mannerjalka, on suositeltavaa antaa ilmaa, pos. 4. Jäätä tiedetään altistavan (menee höyryyn sulattamatta) ja siperian pakkasessa vain hitaasti. Mutta reunoilla, joissa on lievä ja erityisen "mätä" Välimeren tyyppinen talvi, polttopuiden tulisi olla asianmukaisesti suojattuja sademäärästä, pos. 4, kääntämällä puutalo vallitsevien tuulien takana.

Miten säästää säätiöön

Katso taas kuva. sarakkeessa. Eikö se näytä paljon pilareilta? Kyllä, tällaisen säätiön kantakyky kapasiteetin alla on tarpeeton, vaikka se valmistettiin M75-betonista. Mutta näyttää siltä, ​​että ei ole minkäänlaista mennä: jos asetat pilarit harvemmin kuin 1,5-1,7 m, alempi kruunu ei saa asianmukaista tukea. Ja säätiö on selkeä kenellekään, kalleimmalle ja vaikeimmalle osalle navetassa. Joten on aivan mahdollista sijoittaa navetta 3 3 m: iin 5 pylvällä 9: n sijasta menettämättä lainkaan voimakkuutta.

Miten säästää navetan pohjalle

Otamme taas huomioon, että kalustorakenne ei ole asuinrakennuksia, ylimääräiset ja muut kuin tekniset ratkaisut ovat sallittuja. Ja kun muistelemme, mitä opetettiin lukiossa, kääntäisimme alusta lattiat kilpeestä kalvoon. Tämä zuma toteutetaan kädet yksinkertaisesti: me laittaamme lattian raputusta aluksesta 100x40 - 150x40. Se on kalliimpi kuin leikkaus, mutta pylväiden säästöt ylittävät toistuvasti puun ylitarjonnan.

Kulmaosan asennus neljänneksellä

Sitten muistutamme myös siitä, että kolmiomainen kalvo on paljon jäykempi kuin neliö samasta alueesta. Tuloksena saadaan alempi kruunu, kuten kuvassa 1 vasemmalla. Sinun ei tarvitse sotkea trigonometriaa laskettaessa vinoja uria: ne on merkitty paikalleen asettamalla aluksella kehystä. Lattia on asetettu ilman lokeroa, aivan kruunupalkkien varrella, reunasta reunaan. Kaksi 3x3-moduulia voidaan yhdistää 6 - 3 m: n vaunuun, mutta ei ole tarpeen muodostaa tällaisten moduulien suurta rakennetta: laskenta on kelvollinen, jos soluilla ei ole enempää kuin ensimmäinen yleinen säde. Muita ehtoja ovat:

 1. Kehykset vain kallistus 100x100 mm; esivalmistetut levyt eivät ole sopivia.
 2. Moduulin pystysuorat kehykset on vahvistettu suluilla 100x40-levystä, joka on litteä teräskiinnittimessä ilman kiinnitystä, paitsi siinä missä ovi on.
 3. 6x3: n varastolle tarvitaan lisää samalta alustalta 1,5 metrin askelta lisäävät pystysuorat virrat (tavallisesti ei ole esitetty kuvassa).
 4. 6x3-kehyksen lattia on valmistettu 6 m pitkistä levyistä, joten lattialaudat ovat kiinteät.
 5. On erittäin toivottavaa sijoittaa nurkatulpat (sama säde 100x100) ns. neljäsviiva, joka on vahvistettu kulmilla, ks. oikealla yläpuolella ja suuret välikerrokset 6x3 - puolipuussa, joka on merkitty kaaviossa.

Lisäksi

Mini-kellari kylpyyn

Tarvitaan maassa ei ole muuta kuin navetta rakennus - kellari. Mutta hänen kätensä saavuttavat hänet ennemmin kuin talon nousu, mutta he tarvitsevat häntä paljon. Jos roskakoriin kuuluu vanha kylpy, on ulospääsy, katso kuva. oikealla. Tämä minikellari voidaan sijoittaa aliverkkoon ikuisesti ja rakentaa avoimeen paikkaan. Sitten kylvyssä, kun kulkee tilapäisen kellarin tarpeita, mennään sanoen talven talvikausiin tai jotain muuta hyödyllistä.

Kun aika ei ole odottamassa: miten nopeasti luoda levyt ilman säätiötä omilla käsilläsi

Näin tapahtui, että navetta liittyy yksinomaan karjan elinympäristöön - lehmistä ja hevosista kanoihin ja kalkkunoihin. Tällaisessa huoneessa on oltava paikka lepoa, ruokinta- ja toiminta-aluetta varten. Rakennuksen on oltava lämmin, ympäristöystävällinen ja turvallinen, jotta elävät olennot sisältäisivät mukavan ja rauhallisen. Puulevy sopii parhaiten vaunujen luomiseen. Rakenne asetetaan maahan ilman perustusta. Tässä tapauksessa se ei ole välttämätöntä.

Edut ja haitat, joita ei ole perustettu

Kokeneet viljelijät neuvovat luomaan puulevyjä ja asentavat ne suoraan maahan ilman rakentaa säätiötä. Tällaisten rakenteiden edut ovat seuraavat:

 • säästää aikaa - ne voidaan rakentaa nopeasti (muutamassa päivässä);
 • säästää rahaa - ilman säätiötä, rakentaminen maksaa 2 kertaa vähemmän;
 • säästäviä voimia - on selvää, että rakennuksen rakentaminen ilman säätiötä vaatii rakentajan tekemää vähemmän työtä.

Lisäksi lato itse on melko helppoa ja vakaa.

Rakentaa verho ilman säätiötä, valitse puulaudat - ne ovat melko kevyitä, mutta kestäviä

Näillä rakennuksilla on kuitenkin haittoja:

 • tarve lisätä ylimääräistä lämpenemistä lattialle siten, että eläimet eivät ole kylmiä;
 • seinien ja lattioiden sisä- ja ulkotarpeen tarve, jotta maaperästä tuleva vesi ei tuhoa puupaneeleja;
 • Rakenteen haavoittuvuus (varikko kestää 20 vuotta, kun taas perusta - noin 50);
 • tarve huolellisesti valmistella alue, jossa varikko asennetaan.

Jos tällaiset ongelmat eivät pelkää sinua, voit turvallisesti jatkaa rakennustöistä, joka on valmistettu puupaneeleista ilman perustusta.

Puupaneelit ovat kestäviä ja luotettavia materiaaleja ja ovat suhteellisen halpoja. Siksi ne eivät menetä suosioaan ja merkityksellisyydestään huolimatta nykyaikaisten innovatiivisten materiaalien runsaudesta.

Puutarha, jossa ei ole säätiötä, kestää korkeintaan 20 vuotta, ja se alkaa nopeasti huonontua.

Kun järkevä käyttö

Rakentaa barn vuosisatojen ajan, on pakollista perustaa se perustaan. Jos rakennuksen pitkäaikaista käyttöä ei tarvita tai rakennetta on tarkoitus siirtää paikasta toiseen, niin säätiötä ei kaataa.

Säätiö ei ole välttämätön, jos asut lämpimillä alueilla, joissa ei ole kovia talveja, vähäinen sade laskee koko vuoden.

Rakennuksen rakentaminen ilman säätiötä voidaan tarjota lämpimillä reunoilla asuvien keskuudessa, joilla on pieni määrä keskimääräistä vuosittaista sadetta.

Edullisuus on toinen tärkeä ominaisuus navetta ilman säätiötä. Rajoitetulla varoilla voit rakentaa rakenteen ilman pohjaa ja asentaa sen suoraan maahan.

Valmistelu rakentamiseen

Ennen puupaneelien rakentamisen aloittamista on tarpeen määrittää huoneen suunnittelu, valmistella kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit, valita eristys ja vedeneristys.

Puulattiat, joilla ei ole säätiötä, voi olla vain yksi tarina. Muussa tapauksessa maa ei kestä ja alkaa väistyä, rakenne vähitellen menee maahan, seinät ja lattia romahtavat. Se on vaarallista eläimille ja ihmisille.

Varastosta, jossa ei ole säätiötä, voi olla vain yksi tarina: enemmän kerroksia, sitä raskaampi rakenne, se menee nopeasti maahan

Rakennuksen seinien korkeus ei saa ylittää kolmea metriä, ja kokonaispinta-ala ei saa olla yli 20 m 2. Muuten rakenne on hyvin suuri, maa ei yksinkertaisesti ylläpidä tällaista painoa.

Joka tapauksessa puupaneelien vuoraus on kehys. Tämä tarkoittaa, että ne alun perin rakentavat "luuranko" - pohja, sitten se on revetted boards, eristys, vedeneristys ja viimeistely.

Piirustukset irtoaa laudoista

Rakentaa navetta, tarvitset piirustuksen. On parempi valita yksinkertaisin muotoilu. Tällainen rakenne on helpompi rakentaa yksin.

Selkeästi piirustuksen jälkeen voit rakentaa vuodatuksen pariksi päivältä kaikki itse.

Shed voidaan tehdä neliö tai suorakulmainen riippuen omistajien henkilökohtaisista mieltymyksistä. Mutta liian kapea pitkänomainen rakenne on epämukava toiminta, eläimet ovat liian lähellä.

Yksinkertaisella piirustuksella voit luoda mukavan ja viihtyisän navetan karjalle.

Materiaalin valinta ja laskentataulut

Pääaine rakennustelineen rakentamiselle on puupaneelit. Maatalouden kannalta sopiva tammi, kuusi ja mänty. Kannattaa valita sellaisia ​​puulajeja, koska ne ovat:

 • haju hyvä;
 • älä imuroi epämiellyttäviä hajuja;
 • eroavat kestävyydestä;
 • kestää muotia.

Runkopohjan rakentamiseksi valitse tammenpalkit, jotka ovat neliön tai suorakulmion muotoisia (100 × 100 tai 60 × 100 millimetriä).

Rakennetta varten valitse vain tangot, joiden leikkaus on 100x100 mm tai 60x100 mm, muut eivät toimi

Laskeaksesi, kuinka monta korttia ja palkkia tarvitset, sinun on otettava huomioon seuraavat vivahteet:

 1. Luodaksesi kehyksen, aseta 4 samanlaista palkkia tulevan rakenteen kulmiin. Kunkin tangon pituus on 3 metriä 20 senttimetriä (edellyttäen, että säleikkö on 3 metriä korkea, 20 senttimetriä haudataan maaperään koko rakenteen vakauden varmistamiseksi).
 2. Pystysuorat palkit on yhdistetty vaakasuoraan. Ja ei vain seinille, vaan myös lattialle, kattoon. Rinnakkaisten tankojen välinen etäisyys on 50 senttimetriä.
 3. Puiset alushousut, jotka on kehystetty sisään ja ulos (kokonaan, mukaan lukien lattia ja katto). Laudat on sovitettava toisiinsa tiukasti, muodostaen aukkoja.

Näiden ominaisuuksien perusteella ja laskemalla. Rakennuksen, jonka pinta-ala on 20 neliömetriä ja jonka pinta-ala on kolme metriä, tarvitset seuraavan lankkujen ja baarien määrän:

 • 210 metriä puuta (70 baaria kummallakin 3 metriä);
 • 188 neliömetriä puupalkkia.

Esimerkki halutun puupaneelin laskemisesta

Laskettaessa rakennuksen rakentamiseen tarvittavaa materiaalia tarvitaan tulevien tilojen tarkka ulottuvuus. Jos rakenne on kolme metriä korkea, 5 metriä pitkä ja 4 metriä leveä, on helppo laskea levyjen määrä. Sinun täytyy tietää rakenteen kaikkien pintojen kokonaispinta-ala (mukaan lukien lattia ja katto). Tee näin ensin kerroksen pituus korkeudella (5 * 3). Saamme yhden seinän alueen, samalla alueella rinnakkaisseinällä. Muiden kahden seinän pinta-ala on yhtä suuri kuin korkeuden tuote laipan leveydellä kerrottuna kahdella (4 * 3 * 2). Lattialla ja katolla on yhtä suuri alue. Laskemme ne kertomalla pituus leveydeltä (5 * 4). Seuraavaksi tiivistetään kaikki vastaanotetut luvut (5 * 3 * 2 + 4 * 3 * 2 + 5 * 4 * 2). Suoritamme viimeistelyn ulkopuolelta ja sisäpuolelta. Näin saatu arvo (94) kerrotaan kahdella.

Saman kaavan mukaan voidaan laskea tarvittava määrä eristettä ja vedenpitävyyttä varastolle.

Mikä on eristyksen kannalta paras

Vajaa on lämmitettävä. Muussa tapauksessa eläimet eivät voi olla talvella. He nukkuvat lattialla kostealla ja kylmällä. Tällaisissa olosuhteissa karja putoaa nopeasti, alkaa laskea.

Eristeisiin sopivat materiaalit, kuten:

 • puuvilla (mineraali, kivi, lasi);
 • ecowool;
 • polyuretaanivaahto.

Puuvilla on halvin lämmitin, mutta se imeytyy nopeasti kosteuteen ja sagiin. On suositeltavaa käyttää tiukkojen olosuhteiden vallitessa. Lasivilla voi olla vaarallista karjalle. Jos se pääsee eläimen tai linnun ihoon tai limakalvoihin, se voi olla hengenvaarallinen. On parempi valita mineraali tai kivi.

Ecowool on kalliimpi kuin tavallinen mineraali- tai kivivilla, mutta sitä pidetään ympäristöystävällisenä ja kosteudenkestävänä materiaalina. Luotettavuus pitää lämpöä sisätiloissa.

Polyuretaani on melko kallis eristys. Mutta ei ole parasta tehdä mitään vielä. Se kestää kosteutta, ei itkeydy pitkällä aikavälillä. Luotettavasti lämpöä rakentamisessa.

Pylvään eristämiseksi on parempi valita polyuretaanivaahto. Se ei absorboi kosteutta eikä se vääristy käytön aikana.

Eristävä polyuretaani sijoitetaan yhteen kerrokseen, kun taas puuvillaa - kaksi tai useampia. Valinta tässä tapauksessa on ilmeinen.

Video: kuinka valita eristys puuportaan

Seinien, lattian ja katon vedeneristys

Rakentamalla puiset lankkuja ilman perustusta kiinnitetään erityistä huomiota vedenpitävyyteen. Se on tehtävä rakennuksen kaikilla pinnalla - lattiasta kattoon, jotta kosteus ei pääse virtaamaan eikä häiritse eläinten mukavaa oleskelua navetassa.

Myös vesieristeenä, jossa käytetään bentoniittiä, kalvoja ja injektioita.

Obmazochnaya vedenpitävyys on bitumi - aine, jolla on pistävä haju. Se ei ole tehokas, mutta se on halpaa. Vaatetehdas sopii parhaiten. Se on telamateriaali, joka itsessään on kiinnitetty pintaan. Maalieristys on samanlainen kuin maali, ruiskutettuna (jauheena), tarvitset erikoislaitteita. Injektiokerros on kallis. Matot tai kalvot ovat kalliita, mikä lisää seinien paksuutta. Mutta ne suojaavat rakennetta luotettavasti kosteudelta. Jos taloudessa ei ole rajoituksia, lopeta valinta mattoihin tai kalvoihin. Käyttöaika on 70 vuotta.

Vesi on vedenpitävä, muuten huone on märkä, eläimet sairastuvat usein

Vaaditut työkalut

Tarvittava piirustus on jo valittu, materiaalien laskenta tehdään. Työkalujen valmistelu alkaa. Puuportaan rakentamatta ilman säätiötä tarvitaan:

 • näki;
 • pora;
 • höylä;
 • ruuvimeisseli;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • kynnet;
 • vasara;
 • rakennuksen kulma;
 • rakennustaso;
 • kynät;
 • johdot valaistukseen huoneessa;
 • merkki merkinnästä;
 • rakentaminen nitoja.

Täydellisen navetan luomiseen tarvittavat lisätarvikkeet ja tarvikkeet:

 • puiset ovet ja saranat sen asennusta varten;
 • pieni ikkuna (muovisessa tai puukehyksessä) niin, että auringonvalo tunkeutuu huoneeseen päivällä ja omistaja säästää sähköä;
 • OSB-paneelit osioiden luomiseen;
 • kansi ja valaisin;
 • kytkin;
 • pistorasiaan;
 • sementtilaastia, joka täyttää ne maanpinnalla pystysuorat palkit;
 • hiekka, murskattu kivi;
 • katto katolle;
 • polyuretaanivaahto.

Askel askeleelta ohjeet pihalle

Voit rakentaa navetta paitsi puupaneeleista. Tätä tarkoitusta varten sopivat myös puiset kuormalavat ja trimmit. Tärkeintä on valmistaa ne rakennustöihin: poista kaikki kynnet, taso, hoitaa koneella.

Ohjeet lautan rakentamiselle ilman säätiötä:

 1. Puhdista alue tulevan vuodatuksen alla. Kaikki roskat ja lika poistetaan paikasta, reikiä haudataan, kukkulat ja kukkulat tasoitetaan. Rakennuksen valmistelu alkaa puhdistamalla ja merkitsemällä alue
 2. Määritä alueen merkinnät ja selvitä, kuinka navetta sijaitsee.
 3. Tulevan rakenteen kulmissa 4 pystysuoraa palkkia haudataan. Jokainen niistä on syvennettävä maahan 20 senttimetriä (ei vähemmän). Kulmissa olevat haarat haudataan maahan ja kaadetaan sementillä voimaa
 4. Jotta palkit pysyisivät paikallaan, ne kaadetaan sementtilaastilla ja jätetään kuivumaan vähintään 24 tuntia.
 5. Sivusto on täynnä raunioita maaperän tiivistämiseksi.
 6. Hiekka kaadetaan maahan ja tasoitetaan. Puutarhan alapuolella oleva maa tiivistetään soralla ja hiekalla siten, että navetta on tukevasti paikallaan.
 7. Kehyksen rakenne alkaa: vaakatasot naulataan pystysuorille tankoille. Aloita aivan lattiasta, viimeistele katto. Rinnakkaisten horisontaalisten liitosten välinen etäisyys on 50 senttimetriä. Täsmälleen sama "säleikkö" on tehty lattialle ja katolle. Pystysuorat palkit vaakasuoralla kiinnittimellä nauloilla tai ruuveilla. Älä unohda jättää tilaa oviin ja ikkunoihin.
 8. Yhdellä lyhyistä seinistä annetaan tilaa ovesta.
 9. Jokaiselle seinälle on paikka, jossa ikkuna voi myöhemmin rakentaa kehyksen lasilla.
 10. Sisävuori alkaa levyillä, palasilla tai kuormalavoilla. Rungossa ne kiinnitetään kynsillä. Viereisten elementtien välissä ei saa olla liian suuria uria. Tässä vaiheessa levyjen pudottaminen vaatii kaikki pinnat lukuunottamatta lattiaa. Pinnan edessä on vältettävä halkeamia levyjen välillä
 11. Kun sisätilat ovat valmiit, seinät peitetään tasolla, jolla poistetaan koukut ja luut vaarallisiksi karjalle. Taso auttaa tekemään puista sileät ja tasaiset, poista kaikki koukut
 12. Nyt on eristys. Jos valitset polyuretaanivaahtoa, joka on toteutettu neliöiden muodossa, joiden sivut ovat 50 senttimetriä, se kiinnitetään puuhun kiinnitysliimalla. Valitse sellainen, joka sopii vuorovaikutukseen puun kanssa. Tiedot tästä on ilmoitettava tuotepakkauksessa. Peitä kaikki pinnat paitsi lattia. Mineraalivillan eristämiseksi sinun on tehtävä puiset vaipat, joiden välissä olevat levyt ovat 1-2 mm pienempiä kuin levyjen leveys, niin että levyt uppoavat niin tiukasti kuin mahdollista
 13. Eristys kattaa vedeneristys. Jos käytetään mattoja tai kalvoja, ne kiinnitetään eristeeseen asennusliimalla. Itsekiinnittyvällä vedeneristyksellä irrota suojakerros ja levitä tahmea pinnoite eristeen päälle. Sulje sitten seinät ja katto. Myös vedeneristys voidaan asentaa nitojalla.
 14. Siirry nyt lattian asennukseen. Voit tehdä tämän asettamalla vedenpitävän kerroksen puupaneeleihin. Eristys on kiinnitetty siihen (mieluiten 2 kerrosta, vaikka se on polyuretaanivaahto, niin että sisäpuolella on mahdollisimman mukava). Eristyksen päälle jälleen vedenpitävä ja sulje puulevyt. Lisäkerros vedeneristys on tarpeen, jotta eläinten jätteet eivät vuoda eristeeseen. Lattialle ensin laittaa vedeneristys, sitten eristys, sitten uudelleen vedeneristys ja vain lopulliset - puiset levyt
 15. Tee ikkunoiden ja ovien asennus. Työt suoritetaan liitteenä olevien asennusohjeiden mukaisesti. Ikkunat ja ovet voivat olla mitä tahansa muotoa ja mistä tahansa materiaalista.
 16. Lisäksi levyt kiinnitetään rakenteen ulkopuolelle. Ulkopinnan alla on asennettava vesitiiviys
 17. Viimeinen vaihe - kattotiilto. Tee se päällekkäin niin, ettei vettä kulje materiaalin alle. On mahdollista laittaa lisäkerros vedeneristyspäällyste aallotetun lattian alla. Ylitys ei ole. Decking - paras materiaali suojaamaan navan kattoa säästä - se palvelee pitkään ja on edullista
 18. Johdotus kadulla vetämällä johdot. Ne on kiinnitetty seiniin ja kattoon valaistuksen aikaansaamiseksi. Sisällä yksi seinistä asenna kytkin ja pistorasia. Pistorasiassa voit kytkeä lämmittimen päälle talvella, jos kylvyssä on kylmää.
 19. Väliseinät on tehty OSB-levyiltä ja asennettu tarvittaviin paikkoihin. Levyt leikataan sahalla ja kiinnitetään seiniin ja lattiaan kynsillä.

Video: puupaneelien rakentaminen ilman säätiötä omilla käsillä

Rakentaa puinen lankkuja ilman säätiötä on melko yksinkertainen. Tärkeintä on noudattaa ohjeita selkeästi, käsitellä jokaista työvaihetta vastuullisesti. Asianmukainen eristys on tae siitä, että sisäiset eläimet ovat viihtyisiä ja mukavia, ja omistajan ei tarvitse huolehtia niistä.