Miten aseiden kytkentäyhteistyö toimii ja miten se hyödyttää?

Rakennuksia, jotka koostuvat useista kerroksista, jotka sijaitsevat seismisesti vaarallisissa vyöhykkeissä ja kestävät vakavia kuormia, rakennetaan nyt valtava määrä betoniteräsrakenteita. Ensinnäkin on tärkeää tarkkailla työn oikeellisuutta sidotessaan vahvistamista säätiölle.

Vahvistettu betoni heijastaa rakennustyön ylläpitoon liittyvää päätyötä. Ja vahvistetun betonin pääkomponentti, joka muuttaa tavallisen betonin paljon kestävämmäksi ja käytännöllisemmäksi materiaaliksi, on vahvistusta.

Kehys, joka on koottu ristikytkimellä

Nyt tarkastelemme ainutlaatuisia tapoja yhdistää liitokset, erityisesti kytkentäliitäntä.

1 Ominaisuudet ja tarkoitus

Mikä on venttiilien yhteys yleensä ja miksi sitä tarvitaan? On tarpeen luoda lujittavan häkki, joka on eräänlainen luuranko minkä tahansa vahvistetun betonirakenteen.

Betoni itsessään on erittäin kestävä materiaali. Mutta sen vahvuus osittain kompensoi haurauden. Se voi halkeilla, murtautua ja romahtaa, varsinkin jos se altistuu taivutukselle, ei pakkaukselle vaan taivutukselle. Tuhoutettua betonirakennetta ei voida palauttaa.

Betonissa olevien metallitangojen läsnäolo vakauttaa sen, parantaa taivutuskuormitusta ja kääntää sen täysimittaiseksi edellytetyksi tukirakenteeksi.

Tätä prosessia kutsutaan betonirakenteeksi. Vahvistus koostuu vahvistuskammion kokoamisesta yksittäisiltä sauvoilta ja sijoittaa sen sitten muottiin ja kaatamalla se betoniin.

Ainojen ja sauvien muodostamiseen tarvitaan vain kokoonpano. Suosituin ja helpoin tapa rakentaa on langan sitominen. Lanka ostetaan karkaistu, jopa 1,5 mm paksu.

Rakentajat käyttävät virkkuukoukkuja tai pistooleja kiristämällä liitososien liitokset johtoon. Tämä ratkaisu ei ole kovin luotettava, mutta se sopii tavallisiin tehtäviin.

Kytkimeen asennettava asennus

Ongelma langan liittämisessä - yksittäisten sauvien kokoamisessa aiheutuva haitta, joka jatkaa kehyksen suunnittelua yhteen suuntaan. Toisin sanoen ne, jotka täytyy yhdistää päinvastoin.

Luonnollisesti lanka ei sovi tällaisiin tehtäviin. Vahvikkeen tehokas kiinnittäminen mahdottomaksi on mahdotonta siirtää tankoja toisiinsa ja sitoa sitten useissa paikoissa. Tämä päätös tuo meille kuitenkin paljon ongelmia.

Meidän on käytettävä ylimääräisiä materiaaleja, otettava huomioon kehyskokoonpanon heikko vahvuus ja nostettava työvoimakustannusten yleistä tasoa ja siten vähentää rakentamisen nopeutta.

Toinen vaihtoehto on vieläkin vaikeampi ja kalliimpi. Se koostuu hitsauslangan yhdistelmästä. Ilmeisesti houkutella pätevää hitsaajaa - se merkitsee vieläkin lisää tuotantokustannuksia. Kytkentävaihtoehto säästää meitä tällaisista ongelmista.
valikkoon ↑

1.1 Toiminnan ja suunnittelun periaate

Jotta ymmärtäisivät, miten liittimien kokoonpano toimii liittimien avulla, riittää palauttamaan niiden vastakappaleet putkistoihin. Vahvistuskytkin on ontto metalli-sylinteri, jolla on erityinen kaavio vahvistusosan kahden pään kiinnittämiseksi siihen.

Sylinterin pituus on 7 - 20 cm, sen halkaisija on yhtä suuri kuin sopivan sauvan halkaisija.

Kierteitä voidaan leikata sylinterin sisällä tai erityisiä kiristysrenkaita asennettuna. Heidän tehtävänsä on kiinnittää sauva sisään ja estää se löystymästä käytön aikana.

Kytkimen seinämien paksuus voi vaihdella, mutta yleensä se on välillä 2-5 mm.

Suoritusmateriaali - korkealaatuinen hyvälaatuinen hiiliteräs. Täällä on kuitenkin jotain valittavissa, koska valmistajat tekevät hihnapyörästä valtavan määrän vaihteluita, jotka sopivat kaikkiin lisävarusteisiin.

Yhdistä kaksi tankoa kytkimellä, yksinkertaisesti valmistele ne ja ruuvaa ne molemmin puolin. Tuloksena syntyy erittäin luotettava ja laadukas yhteyssolmu, joka säästää aikaa ja rahaa.
valikkoon ↑

1.2 Hyödyt ja haitat

Harkitse joukon tärkeimpiä etuja ja haittoja esivalmistettujen yksiköiden kytkemisestä. Ne eivät tunne monien tuotteiden laatua vahvojen sauvien kiinnittämiseksi keskenään, ja siksi niitä on tarkasteltava tarkemmin.

 • aineellisia säästöjä;
 • lisätä työnopeutta;
 • lopullisen yhdisteen lujuus;
 • kyky valita minkä tahansa valikoiman kytkentä;
 • suuri työalue;
 • erinomainen suorituskyky;
 • kyky valita eri kiinnitystavoista;
 • mukavuus työhön;
 • toiminnallisuutta.

Neulontakehyksen langan ja kytkinten yhdistelmä

Kohokohdat liittyvät mukavuutta ja toimivuutta. Mitä helpompaa on työskennellä työkalun kanssa, sitä helpompaa ja nopeampaa on suorittaa annettuja tehtäviä. On ilo työskennellä kytkimillä.

Vuorovaikutusta varten he eivät vaadi henkilöitä, joilla on korkea pätevyys tai vakavia laitteita. Enimmäismäärä, jonka tarvitset, on leikata päätyjen kierteet, jotka tehdään alkeellisella tavalla.

Kaksi paksujen sauvojen kokoamista kestää noin 10 minuuttia, ja materiaalien kulutus paranee kehysrakenteen ansiosta pienenee 10-20%. Mitä testeillä todetaan.

Kuten voit nähdä, kytkentäkytkimien avulla säästät paitsi aikaa myös rahaa.

Mitä miinukset ovat, heillä ei ole käytännössä mitään tällaisia ​​ratkaisuja. Voit merkitä vain tuotteiden kustannukset, mutta ne maksavat sinulle vielä hyvän hinnan. Nämä kustannukset kuitenkin palautuvat helposti materiaalien kokonaissäästöistä johtuen.
valikkoon ↑

2 Tyypit ja erot

Liittimien liittimet on jaettu useisiin lajikkeisiin. Ne eroavat toisistaan ​​ensisijaisesti kiinnitystyypissä sauvaan nähden.

Jokainen tyyppi ehdottaa jotain tapaa valmistaa materiaaleja ja niiden käsittelyä.

Kierretyt liittimet on suunniteltu kiinnittimien asentamiseen kierteitetyllä tavalla. Sylinterin sisäpuolella ne kierretään. Normaalille kiinnitykselle myös paluulanka on leikattava lujituksen päähän.

Lisäksi lanka voi olla sekä suora että kartiomainen. Langan tyyppi määritetään valmisteluvaiheessa.

Esimerkki kartiomainen kytkentä

Krimp hihnat, kuten nimi tarkoittaa, on kiinnitetty vahvikkeeseen puristamalla. On liikaa tapoja. Sisäänrakennetut renkaat, erityiset kiristysmutterit jne. Voivat toimia puristustyökaluina.

Molemmat vaihtoehdot sopivat trivialisten ongelmien ratkaisemiseen. Erot niissä liittyvät yhteyden laatuun, toiminnan helppouteen, kestävyyteen ja mahdollisuuteen nykyaikaistamiseen.

Uskotaan, että kierteitetyt ratkaisut ovat käytännöllisempää, mutta vaativat myös vakavaa valmistelua (venttiilin lankaa on leikattava leikattava ja leikattava tarkasti, jotta se täysin täyttyy kytkimen sisäpuolella).
valikkoon ↑

2.1 Vahvistimen asennus kytkimillä (video)

2.2 Asennustekniikka

Tarkastellaan pituussuuntaisten lujitustangojen kokoamismenetelmää käyttäen tavallista kierteistä kytkintä.

 1. Valmistamme laitteita, hankimme tarvittavat koot.
 2. Leikkaa varret langan päähän.
 3. Aseta venttiili asentoon.
 4. Kierrä kytkin yhteen päästä.
 5. Tuulemme toisen pään.
 6. Kiristä solmu ääriasentoihin.
 7. Tarkista rakenteen laatu.

Tiukentaminen tulisi tehdä erikoisnäppäimillä ja erittäin laadukkaalla tavalla, jotta vältetään kehyksen tilaa koskevia ongelmia tulevaisuudessa. Tällä tavalla liitetyt liittimet ovat yllättävän vahvoja.

Kytkentä kiristämällä liittimiin

On osoitettu, että korkealaatuisen kierreliitoksen käyttäminen on todella mahdollista koota useita kymmeniä metriä pitkiä sauvoja, jotka eivät luotettavuuden kannalta ole alempia kuin sen analogi, mutta ilman erillisiä segmenttejä.

Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse houkutella hitsaajaa rakennustyömaalle, kärsiä lankaa tai vetää elementtejä liikaa paremman kiinnityksen takia. Valmista vain liitettävien osien päät ja ruuvaa ne aiemmin hankittuun metallisylinteriin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Portal about fixtures »Liittimet» Mating »Miten liittimet toimivat ja miten ne hyötyvät?

1.2.6. Liitännät

Kuumavalssatun vahvikkeen tangot tavanomaisessa raudoitetussa betonissa on yleensä kytketty hitsaamalla riippumatta kehyksen muodostamismenetelmästä.

Hitsatun kehyksen yksittäisten paikkojen tangot voivat olla yksinkertaisia, jotka koostuvat saman läpimitan omaavasta kiinteästä sauvasta tai lujittavan teräksen säästämiseksi komposiitista, joka koostuu kahdesta tai kolmesta eri halkaisijasta (kuva 22), jotka on yhdistetty päittäishitsauksella. Ainoastaan ​​vakiot kuumavalssatusta vahvistuksesta jaksollisen profiilin avulla voi olla komposiitti. Komposiittisia sauvoja käytetään usein palkkien, pylväiden, kiinnitysseinien jne. Vahvistamiseen.

Kaikki hitsatut liitokset jaoteltuna niiden suorituspaikan mukaan jaetaan seuraavasti:

tehdas hitsatut liitokset;

hitsatut liitokset, jotka suoritetaan paikan olosuhteissa.

Kuva 22. Yhdistetyt yksittäiset sauvat:

ja - käytettäväksi palkkeihin; b - käytettäväksi sarakkeissa, kiinnitysseinissä jne. 1 - kosketushihnapyörähitsaus

Tehdasvalmisteiset hitsatut liitokset. On olemassa kaksi päätyyppiä:

A. Butt-hitsaus (tai päittäishitsaus) on suunniteltu yhdistämään lujitustangon aihiot, hitsaamalla lyhyempien sauvojen suuremmalle halkaisijalle jne. Se suoritetaan erikois hitsauskoneilla. Hitsausprosessi on, että tangot päissä niiden kosketuksen paikoissa suuren voiman (enintään 100 kA) sähkövirran vaikutuksen alaisina kuumennetaan muovi- tai nestemäiseen tilaan samanaikaisella tai myöhemmällä voimakkaalla puristuksella varmistaen metallisten atomien vuorovaikutuksen. Hitsausvyöhykkeessä metallia sulatetaan muodostaen hieman paksuuntumista (kuvio 23, a). Tällaisen liitoksen vahvuus saadaan jopa korkeammaksi kuin itse yhdistetyt sauvat. Tätä menetelmää voidaan käyttää tangot, joiden läpimitta on 10 - 80 mm.

Kun eri halkaisijoiden A240, A300, A400, A500, A600, A800, A1000 raudoitustangot yhdistetään, ehto d on täytettävä1 / d2 ≥ 0,85 (suhde 0,3 on sallittu käytettäessä erityistä hitsaustekniikkaa) ja tangon pienin halkaisija on d1 = 10 mm.

B. Yhteyspistehitsausta käytetään yksittäisten sauvien kytkemiseen niiden risteyksissä ristikoiden ja kehysten valmistuksessa. Näissä tapauksissa käytetään sauvanvahvistusluokkia A240, A300, A400 ja lankoja B500. Risteytystangot puristavat suurta voimaa hitsauskoneen puristimissa ja käynnistä virta, joka tuo metalliin puristimien sulaa ja viereistä aluetta muoviseen tilaan.

Paikan sähköhitsauksen laatu riippuu hitsattavien poikittaisten ja pitkittäisvarsien halkaisijoiden suhteesta. Sen on oltava sisällä d1 / d2 = 0,25. 1.

Hitsatut liitokset, jotka suoritetaan rakennuspaikan olosuhteissa. Rajoitamme kahden tällaisen yhdisteen tyypin huomioon ottamiseen.

A. Vahvistustuotteet ja esivalmistetut raudoitetut betonirakenteet asennetaan kaarihitsauksen irrotettaviin inventaarioihin tarkoitettuihin kuparimuotoihin tai teräskannattimiin vaakasuoran ja pystysuoran sauvan (A240, A300, A400) halkaisijaltaan 20 mm: vuori (kuva 23, b). Sähkökaaren hitsauksen periaate perustuu sähkökaaren muodostamiseen hitsaavan metallin ja elektrodin välillä. Kohdassa 10 15 mm hitsattujen sauvien väliin sijoitetut kampaelektrodit. Kun sähkövirta kulkee kampan ja muodon välillä, syntyy sähköinen kaari. Tämän seurauksena muodostuu sulan metallin kylpy, joka lämmittää ja sulaa yhdistetyt sauvat. Tällöin elektrodien ja tangojen sula metalli muodostaa hitsauksen.

B. Jos liitettävien sauvojen halkaisija on pienempi kuin 20 mm, käytetään saumojen kaarihitsausta neljällä reunustavalla saumalla käyttäen pyöreitä vuorauksia (kuva 23, c). Tällä tavoin voidaan yhdistää halkaisijaltaan 10 - 80 mm: n sauvat, jotka vaihtelevat luokasta A240 luokasta A500. On sallittua käyttää yksipuolisia hitsauksia, joissa on pitkänomainen vuoraus (kuva 23, d). Seuraavat hitsin mitat täyttävät seuraavat vaatimukset: b≥ 10 mm ja b≥ 0,5d; h ≥ 4 mm ja h ≥ 0,25d, missä b on sauman leveys; h on sauman syvyys (kuvio 23, d).

Tangot Tavrissa, joissa on levy δ = 0,75 d paksu (levystä tai nauhasta) suoritetaan automaattisella upotuskaarihitsauksella (kuva 23, e). Kaarihitsauksella, jossa on sivuompeleita (kuva 23, g), suoritetaan lujittavien sauvien päällekkäisyydet, joiden läpimitta on 8,40 mm levyllä tai litteillä rullatuilla elementeillä.

Hitsatut liitokset edistävät teräksen järkevää käyttöä ja raudoituksen käyttämistä.

Kuva 23. Hitsatut päittäisliittimet:

a - vastustuskykyinen päittäishitsaus; b - valokaarihitsaus varastomuodossa; c - kaarihitsaus, jossa on neljä sivuttaissaumaa; d - sama, kahdella sivuompelilla; d - hitsin mitat; e - hitsattu nivel sauva - ja levytankoihin; g - tangon hitsattu liitoslevy, jossa on levy

Liitosten liitoskohdat ilman hitsausta. Luokkien A240, A300, A400 sauvaosat sallitaan liittää päällekkäin ilman hitsausta sauvojen päiden ohituksella 20: llä. 50 halkaisijaa niissä paikoissa, joissa on vahvistettuja betonielementtejä, joissa lujituksen lujuutta ei ole täysin käytetty. Tämäntyyppinen liitoskappaleen liitäntä ei kuitenkaan ole suositeltavaa liiallisen teräksen kulutuksen ja epätäydellisen liitoksen vuoksi.

Päällekkäisyydet voidaan tehdä hitsattujen ja neulottujen kehysten ja ristikoiden liitoksista työvahvistuksen suuntaan (kuva 24).

Työhaaran halkaisijan on oltava enintään 36 mm. Yhdistettyjen sauvien, kehysten, ristikoiden ohitus (päällekkäisyys) työstösuunnassa määritetään laskemalla kaavalla (1.25).

Kuva 24. Hitsattujen silmien liitokset työstökorin suuntaan:

a - saumattomat sauvat, kun poikittaiset sauvat ovat samassa tasossa; b, c - sama, mutta poikittaiset sauvat ovat eri tasoilla; d) jatkuvatoimisella profiililla varustetuilla tankoilla, kun liitoksen yhteydessä poikittaiset sauvat puuttuvat yhdestä liitetystä verkosta; d - sama, kun risteyksessä poikittaiset sauvat puuttuvat molemmissa liitetyissä verkkoissa; l on ohitusverkon pituus; d, d1 - vastaavasti työ- ja jakoventtiilien halkaisijat

Liitettävien silmujen poikittaiset sauvat voivat sijaita eri tasoilla (kuva 24, b, c) tai samassa tasossa (kuva 24, a). Jokaiseen verkkoon, joka on yhdistetty päällekkäisen pituuden venytettyyn vyöhykkeeseen, on sijoitettava vähintään kaksi poikittaista sauvaa, jotka on hitsattu kaikkien verkkojen kaikkiin pituuksiin. Samantyyppisiä liitoksia käytetään hitsautuneiden kehysten telakointiin, jolloin yksipuolinen työstötangot järjestetään kaikentyyppisistä lujitemuodoista. Samanaikaisesti liitoksen pituuteen asennetaan lisäpihdit tai poikittaiset sauvat, joiden korkeus on enintään 5 halkaisijaltaan pituussuuntaista vahviketta. Jos ristikon työvahvistus on määräaikaisen profiilin sauvoja, niin yksi liitososasta tai molemmista ristikoista tehdään ilman hitsattuja poikittaisia ​​sauvoja (kuva 24, d, e).

Hitsattujen silmien liitokset ei-työskentelysuunnassa (kun jakoventtiili on kytketty) suoritetaan myös päällekkäin (kuva 25).

Ohituksen pituus (laskenta ristikon äärimmäisten työstökappaleiden välillä) on 50 mm ja halkaisijaltaan 4 mm: n jakamisventtiilien halkaisija ja 100 mm: n halkaisija ja yli 4 mm: n jakoventtiilit. Kun työvahvikkeen halkaisija on vähintään 16 mm, hitsattujen verkkojen ollessa epäkunnossa sallitaan pinoa toisiaan vasten, joka estää liitoksen erityisillä pudotusverkoilla, jotka on pinottu kummassakin suunnassa ohitusosassa vähintään 15 jakovälin halkaisijaltaan ja vähintään 100 mm (kuvio 25, c). Tasokehysten ja verkkojen liitokset olisi sijoitettava kilpailuihin.

Kuva 25. Hitsattujen silmien liitokset ei-työskentelyn (jakelu) vahvistuksen suuntaan:

a - päällekkäisyys työtangojen sijainnin kanssa samassa tasossa; b - sama, työstankojen sijainti eri tasoilla; - yhteinen, johon liittyy ylimääräinen päinvastainen verkko; d, d1 - vastaavasti työ- ja jakoventtiilien halkaisijat; 1 - työvälineet; 2 - jakeluosat

Neulottuja kehyksiä ja verkkoja käytetään tällä hetkellä harvoin, koska neulottujen tuotteiden käyttö lisää huomattavasti monimutkaisuutta. Neulottujen tuotteiden kohdalla ei kuitenkaan oteta huomioon jännityskonsentraatiota, joka hitsattujen tuotteiden kohdalla esiintyy pistehitsauksen alueilla ja poistaa myös poikittaisten sauvien lävistysvaaran, jota joskus esiintyy hitsatuissa tuotteissa. Neulottujen verkkojen ja runkorakenteiden yhteydessä tangot kytketään toisiinsa neulomalla (hehkutettu) lanka, jonka läpimitta on 0,8. 1 mm.

Erilaiset liitäntävälineet

Lujituksen liittämismenetelmä, joka johtaa jatkuvaan vahvistamiseen, kutsutaan telakoinniksi.

Järjestelmän vahvistaminen nivelet nauha säätiö.

Nykyaikaisessa rakenteessa on erilaisia ​​tapoja liittää venttiilejä:

 • mekaaninen;
 • hitsaamalla;
 • päällekkäin ilman hitsausta.

Mekaanisen telakoinnin edut

Tämä menetelmä on kannattavin, vastaavasti ja useimmin käytetty. Jos verrataan vahvistusmekanismin mekaanisen liitoksen prosessointiin lujitteen telakointiin päällekkäisyydellä, suurin etu tässä on se, että merkittävää materiaalihäviötä ei tapahdu. Telakointien päällekkäisyys johtaa tietyn määrän raudoituksen menetykseen (noin 27%).

Jos verrataan vahvistamisen mekaanista liitosta hitsaamalla telakointiin, tässä tapauksessa nopeus, joka kestää paljon vähemmän aikaa, nousee. Lisäksi hitsauksen saa suorittaa vain ammattimaiset hitsaajat, jotta vältetään huonolaatuinen työ, joka voi johtaa kielteisiin seurauksiin tulevaisuudessa. Tämän seurauksena, jos suoritat mekaanisen telakoinnin, voit säästää huomattavasti ammattitaitoisten käsityöläisten palkkioita.

Jo tämän kytkentämenetelmän tuloksena saadaan riittävän vahva rakenne. Tämän menetelmän avulla on mahdollista saada samanlainen lujuusyhteys eri sääolosuhteissa ja milloin tahansa vuoden aikana.

Venttiilien mekaanisen liitännän prosessi

Pohjarakenteinen vahvistusrakenne jäykisteillä: 1 - työhaaran ristikko, 2 - pystysuora vahvistus.

Voit mekaanisesti tehdä liittimet, tarvitset sopivan työkalun - hydraulinen puristin.

Tarvittavat materiaalit:

 • puristetut ja kierteiset kytkimet;
 • vahvistuspalkit.

Mekaanisen yhteyden tekniikka on melko yksinkertainen ja se koostuu seuraavista:

 • teräskytkin asetetaan vahvistusydy- melle;
 • se puristetaan hydraulisella puristimella;
 • toista tankoa varten, prosessi toistetaan uudelleen.

Tämän takia on hyvin vähän aikaa luoda mekaaninen yhteys. Kytkinten liittämisen sijasta on sallittua käyttää paksuseinämäisiä teräsputkia tai kytkentöjä, joissa on keskellä oleva väliseinä, mikä yksinkertaistaa huomattavasti asennusta.

Vahva mekaaninen telakointi on mahdollista erilaisten halkaisijoiden tankoihin. Tämä johtuu vaihdettavien muottien läsnäolosta hydraulisessa puristimessa.

Tämäntyyppiseen telakointiin ei tarvita ammattilaisten apua, vaan lähes kaikki pystyvät selviytymään tehtävistä. Mutta on yksi tärkeä edellytys: työn on suoritettava välittömästi kaksi henkilöä.

Telakointiosat hitsaamalla

Perusrakenteen poikittaisen vahvistuksen malli.

Mekaanisen telakoinnin suosiosta huolimatta myös hitsauksen lujittaminen ei ole yhtä vaatimaton rakentamisessa. Kaarihitsauksessa on useita tapoja:

 • pitkät saumat;
 • monikerroksiset saumat ilman muita teknisiä elementtejä;
 • sauman muodostamisen aikaansaamiseksi;
 • piste.

Tämäntyyppistä työtä varten tarvitset seuraavat työkalut:

 • hitsaus kone;
 • sähköiset haltijat;
 • kilvet;
 • suojalasit;
 • vasara taltta;
 • metalliset harjat;
 • kuonan erotin;
 • teräsrivi;
 • luodin merkki

Päätyömateriaali on liittimiä.

Lujittavan sauman hitsausta käytetään horisontaalisten ja pystysuuntaisten sauvien liittämiseen. Tällainen telakointi on mahdollinen päällekkäisyyksillä tai päällekkäisyydellä. Kierteitys on tehty pitemmistä saumoista, mutta muunnos, jossa käytetään kaaripisteitä, on myös mahdollista. On myös mahdollista yhdistää lujitustangot lyhyellä ja pitkällä päällekkäisyydellä tai kaksipuolisella ja yksipuolisella saumalla.

Levyjen hitsatut liitokset, joissa on lujitustangot, ovat lyhyitä tai pitkiä. Se voi siirtää vuori pituudeltaan. Liitososien hitsausta suoritetaan erilaisilla sivusaumoilla.

Kaksipuolisten saumojen hitsausprosessissa esiintyy toisinaan kuumia pituussuuntaisia ​​halkeamia, kun toinen on asetettu nivelen toiselle puolelle. Näiden esiintymisen estämiseksi on välttämätöntä valita tarkasti elektrodien tyyppi ja pitää tiukasti tekninen hitsausmenetelmä.

Hitsauksen pitkät saumat ovat monipäisiä tai yksivaihtelevia, riippuu yhdistettyjen sauvien halkaisusta. Kaarihitsauksen virta valitaan elektrodien tyypistä riippuen. On tärkeää ottaa huomioon yksi edellytys: pystyasennossa olevien liittimien hitsausprosessissa virtaa tarvitaan 10-20% vähemmän kuin vaakasuorassa järjestelyssä olevilla sauvoilla.

Multi-saumahitsaus

Laitteen rakenne vahvistettu pohja.

Hyvin ammattitaitoisten hitsaajien läsnäollessa tai pienillä työmäärillä sitä käytetään usein yhdistämällä monikerrossaumojen vahvistushitsaus ilman muottielementtien käyttöä. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten venttiilien liittämiseen pystyasennossa. Kaltevuuskulmat, niiden suunta, räpylät ja mitat, leikkausmuodot, vavat ovat vakiot.

Vahvistuksen hitsaaminen monikerroksisilla saumoilla suoritetaan käyttäen yhtä elektrodia. Hitsaussaumaa levitetään ensin uran toiselle puolelle ja sitten koko leveydelle - toisaalta. Urin sulamisen aikana on tarpeen säännöllisesti puhdistaa kuona kuonasta.

Tämäntyyppisen hitsauksen tila on asetettu elektrodien passitietoihin määriteltyyn tilaan. Tällöin niitä yleensä käytetään fluorokar- kalidipinnoitteella.

Pistehitsaus ja pakotetun saumanmuodostus

Joskus rakennushanke mahdollistaa vahvikkeen ristiliitosten hitsaukset pakotetun sauman muodostamisen avulla. Tällaisille lujitetuotteille käytetään teräsputkia, joiden läpimitta on 14-40 mm. Aikaisemmin ne on koottu johtimiin, mikä takaa niiden tiukan liitoksen toistensa kanssa. Voit myös kiinnittää tangot hitsaamalla. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kiinnikkeet ja johtimet eivät saa häiritä muovauselementtien perustamista.

Mutta sattuu, että monissa rakennustyömaissa, joissa lujitettujen betonielementtien monoliittirakenteita pystytetään, käytetään kehyksiä ja verkkoja, joita tehdään paikan päällä. Ristiliitosten joukko on useita, jotka on yhdistetty spot-kaarihitsauksen avulla.

Monien teräslajien käyttö on rajoitettua hitsausprosessin luonteen vuoksi. Kun se suoritetaan pisteittäin, lämpöä poistetaan talletetusta metallista varsinaisten ristiliitosten koskettimiin melko nopeasti, mikä aiheuttaa teräksen paikallista kovettamista, minkä seurauksena se muuttuu hauraaksi. Alhaisen hiilen ja hiilen hiilidioksidipäästöt ovat erityisen herkkiä lämpövaikutuksille.

Kiinnityslevy ilman hitsausta

Yleisintä lujuusluokkaa A400 A-III ei voida yhdistää hitsaamalla. Ankkuroimiseksi käytetään muuta menetelmää, jossa tällaista työtä ei käytetä. Kytkentä tehdään tavallisten koukkujen tai jalkojen ansiosta.

Tämän yhdistämismenetelmän prosessiin kuluu enemmän materiaalia. Mutta mikä on varsin kätevä, ei tarvita lisävarusteita, työkaluja ja materiaaleja.

Vahvistustangojen päällekkäisyys suoritetaan pituudelle, joka kykenee varmistamaan laskettujen voimien siirtämisen yhdestä sauvasta toiseen. Päällekkäisten liitososien liitosten on oltava yhtä kuin ohituksen pituus, jonka arvo ilmoitetaan SniP 52-01-2003: ssä.

Edellä mainitussa käsikirjassa ilmoitetaan tiettyjä vaihtoehtoja vahvistuspalkkien liittämiseksi päällekkäin ilman hitsausta. Telakointi on mahdollista:

 • säännöllisten profiilien sauvat suorat päät;
 • suorat päät tangoista asennuksella, joka sijaitsee kierteen pituudella tai hitsaamalla;
 • taipuu päihin (jalat, silmukka, koukut).

Tällaisia ​​liitäntöjä voidaan soveltaa liittimiin, joiden nimellishalkaisija on enintään 40 mm. Jännitteitä toimivat sileät liittimet on kytketty koukkujen, silmukoiden, hitsattujen poikittaisten sauvien tai erityisten ankkurilaitteiden avulla.

Liitäntäkaapelit

Jo pitkään telakointivahvistustankojen ongelma puuttui rakennustyömailla, koska päärakennustekniikka oli betonielementtien asentaminen. Tällä hetkellä tarvikkeita on saatavana asennettaessa monoliittista teräsbetonia esineitä ja rakenteita.

Nykyään monoliittisen kehyksen tekniikka vallitsee ja kehittyy aktiivisesti. Eräs erityispiirre ja tämän menetelmän tärkein näkökohta on lujitustangojen telakointi suoraan työpisteessä. Rakennusteknologian vahvistamiseen käytetyn termomekaanisen karkaistun teräksen A500C käyttö on pahentanut ongelman kiireellisyyttä.

Viime aikoina perinteinen telakointimenetelmä oli hitsaaminen sekä telakan päällekkäisyys käyttäen neulontankaa. Nykyiset säädökset betonirakenteiden rakenteiden suunnittelusta suosittelevat kytkentäliittimien käyttämistä tangoista. Tämä on edullinen ja todistettu menetelmä.

Tarkastele tarkemmin sulkuventtiilien liitoskappaleita, mekaanisen telakointimenetelmän etuja ja sen ominaisuuksia.

Putkiliitosten liitosjohto on tehty pienten läpimittojen putkista

Kytkentälajit

Innovatiivisen asennusmenetelmän tärkeimpänä linkkinä liittimien liitososat poistavat tehokkaasti paikalliset liitokset. Kytkinperiaate on kysyntää ja se on osoittautunut positiivisesti korkeiden rakennusten, siltojen ja voimaloiden rakentamisessa.

Lujitustangojen kiinnitysjärjestelmät tarjoavat eri tavoin runkorakenteiden kiinnittämistä:

 • Kytkentäyksikkö, jossa on kartioleikkauksen sisäkierre, joka mahdollistaa 12-50 mm: n halkaisijaltaan yhdistävän lujitustangon yhdistämisen.
 • Kiinnitys (bezrezbova) estää kiinteän putkimaisen elementin perusteella kiinnittämällä tangot erityisten kitkapinnoitteiden vaikutuksesta. Tätä menetelmää käytetään tarvittaessa kiinnittämällä sisäänrakennettu vahvistus.
 • Kytkentäjärjestelmä, jossa on kaksi lukitusmutteria, jotka kiinnittävät kierteiset sauvat. Sitä käytetään kuormanpitotankoihin ja se on kompakti. Vähimmäiskokoista huolimatta tämän tyyppiset kytkimet yhdistävät tangot laadullisesti.

Tangon halkaisijasta riippuen liitäntäelementit on jaettu tyyppeihin:

 • vakiotyyppinen kiinnitys, jonka avulla voidaan yhdistää halkaisijaltaan vastaavat sauvat;
 • väliaikaiset liitokset, lukitustangot, kooltaan erilainen;
 • yhdistetty paikallinen kiinnitys.

Liittimen liitäntä ei vaadi ylimääräisiä kiinnittimiä

Teknologiaominaisuudet

Liitoskytkimet koostuvat seuraavasta toimintasarjasta:

 • Kiinnityselementtien asennus risteyksikön lujittaviin tankoihin.
 • Kytke kytkin hydraulilaitteella.
 • Kokoonpanon laadun tarkastus silmämääräisesti.
 • Kattavan rakenteen kokonaisvaltainen laadunvalvonta.

Tekniikan noudattaminen ja erityisten puristuslaitteiden käyttö koneelliseen telakointiin mahdollistavat elementtien oikean kiinnityksen vahvistavan rakenteen lujuuden ja kestävyyden takaamiseksi.

Mekaanista telakointia käytetään yhteyksien nopeaan kiinnittämiseen. Kaksi tangon kiinnitysprosessi kestää noin 5-10 minuuttia. Tällöin päänvienti suoritetaan palkkien päissä, keskittämällä ja ruuvaamalla kytkin käyttämällä momenttiavainta. Tämäntyyppinen liitäntä yksinkertaistaa liitosten laadunvalvontaa.

Kytkimen suunnittelu

Liittimien liitoskappaleet on valmistettu putkista, joiden halkaisija on pienempi kuin tankojen koko. Sisäpinnalle valmistetaan tarvittavan halkaisijan kierre. Liitännän ulkoiset pinnat ovat "kuusikulma", jolloin avaimen käyttö on mahdollista.

Asiantuntijoiden mukaan kytkentä vahvistusta varten katsotaan ihanteelliseksi vaihtoehdoksi päällekkäisyyksille

Kaikki kytkennät ovat standardoituja. Säännöt mahdollistavat sisäisen tuuman langan toteuttamisen vähimmäisvaiheella. Voimakkuusominaisuuksia käytetään paksuseinämäisten putkien käyttämiseen, jotka mahdollistavat leikkuukierroksen tarvittavan kierteen ja syvyyden.

Kytkinten edut

Venttiilien puristusholkit sekä kierteitetyt liittimet sisältävät joukon myönteisiä hetkiä, joista tärkeimmät ovat:

 • kyky muodostaa tangot, jotka sijaitsevat avaruudessa missä tahansa kallistuskulmassa;
 • kokoonpanon korkea intensiteetti erityisten liitäntälaitteiden avulla;
 • telakointiprosessin identiteetti, jonka laatu taataan liittimien tekniikan ja suunnittelun avulla;
 • raudoitustangojen kulutuksen lisääntymisen puuttuminen, joka oli läsnä liitännän päällekkäisyydessä;
 • mahdollisuus kytkentälohkojen rajoittamattomaan käyttöön;
 • yksinkertaistettu telakoinnin laadunvalvonta käyttäen visuaalisia menetelmiä, jotka ohjaavat kytkennän suhteellista venymää;
 • lujittavan häkkeen eheyden säilyttäminen betonikiven massasta riippumatta;
 • säästää taloudellisia resursseja ammattitaitoisten hitsaajien tarpeettomuuden takia;
 • vaarallisten osien puuttuminen ja kestävyyden tasaisen jakautumisen pitkin sauvan pituutta;
 • rakennusten rakennusaikaa vähennettiin edellyttäen, että laitteiden ominaisuudet eivät ole rakentajien pätevyyttä;
 • yleismaailmallisten laitteiden käyttö lankautumiseen leimaamalla tai valssaamalla.

Suunnitellussa vaiheessa määritetään kustannukset, jotka edellyttävät vaadittua niveltymän määrää, työn ajoitus, työvoiman tarve ja tarvittava varret.

Etuna on se, että tämä vahvistuskytkentätapa on johtavassa asemassa verrattuna muihin aikaisemmin käytettyjen bar-liitoksen menetelmiin. Venttiilien puristusholkit ovat osoittautuneet yksinkertaiseksi ja tehokkaaksi työkaluksi modernin monoliittisen kehyksen rakentamisessa.

Innovatiivisen teknologian soveltamisen ominaisuudet

Kourujen hihat liittimien ansiosta antavat:

 • Vahvistustilan rakenteen voimakkuuden lisääminen.
 • Sulje hitsaustyö.
 • Anna joustavuutta tehdä suunnittelupäätöksiä.
 • Irrota tangon kokoonpanot päällekkäin.
 • Lisää taloudellista suorituskykyä.
 • Vähennä vahvistusosuutta.

tulokset

Liitososien puristuskytkimet ja muut liitäntäelementtien mallit sisältävät joukon etuja ja ovat ainutlaatuisia. Niiden käyttö helpottaa monoliittirakenteiden rakentamista.

Mikä on ankkurikytkentä?

Venttiilien liitoskappaleet - kokoonpanoelementti, joka korvaa saumojen hitsauksen tai kiinnityksen sidelangalla. Lomakkeella on kaksi pääryhmää: kierteet ja rypyt. Tämä yhteysmenetelmä on innovatiivinen. Se yksinkertaistaa kokoamisprosessia, jonka avulla voit poistaa virheet ja lisätä lisäalueita. Tiukka noudattaminen tekniikka takaa luotettavuuden valmiin suunnittelun.

Kytkimen vahvistaminen ei vaadi kiinnittimien lisäkäyttöä, vähentää vahvistuskotelon asennusaikaa. Edullinen hinta mahdollistaa niiden käytön myös matalan rakennustöiden yhteydessä.

Venttiilit liitososille - kokoonpanoelementti, joka korvaa saumojen hitsauksen tai kiinnityksen neuletiilillä

Mikä se on?

Tekniikka tuotteiden kokoamiseksi vahvistuspalkkeista liittyy liittimien käyttämiseen. Tämä säästää metallia.

Kytkimissä on kaksi päätyyppiä:

 • kierretty (täytyy ruuvatella kiinnitettyihin vahvikepäihin);
 • puristus (tarvitaan erityisiä puristuslaitteita).

Jokaiseen ryhmään kuuluu useita kytkentätapoja, jotka poikkeavat rakenteellisista vivahteista ja telakointimenetelmistä. Asennus kierreliittimien avulla lisää vahvuutta, vähemmän materiaalien kulutusta (säästää jopa 20%). Toisin kuin vanteistusmenetelmä, se ei lisää vahvistusrakennetta.

Elementtejä käytetään suoraan osista. Tarjoaa luotettavan ja kustannustehokkaan vaihtoehdon kehyksen kiinnittämiseen. Käytettyjen materiaalien kytkentäkokoja, -tyyppejä ja parametrejä säätää GOST 10922-2012.

Kytkentäliittimet kytkimellä

Ominaisuudet ja tarkoitus

Kytkimiä käytetään usein yhdessä muiden kiinnittimien tai lukituselementtien kanssa:

Kytkimet luovat laadukasta telakointia, koska ne on valmistettu materiaalista, jonka vahvuus on sama kuin vahvikekaapit.

Kytkimen laajuus:

 • vahvistuskeskusten asennus perusrakenteiden rakentamisessa;
 • metallikehysten kokoonpano korkeiden ja matalien rakennusten, siltojen, teollisuusrakennusten, voimaloiden rakentamisessa.

Liitosten liitoskappaleita käytetään liitosten hajanaiseen eliminointiin.

Toiminnan ja suunnittelun periaate

Kytkimet, riippuen tyypistä, ovat omat suunnittelunsa ja sovellusmenetelmänsä. Kytkentöjen tuottamiseen käytetään pienihalkaisia ​​putkia. Sisäpinta - sileä pinta (puristustyyppeihin) tai mikroputki, jossa on tuumakuva. Ulkoinen telakointipää on polyhedronin muodossa. Lanka luodaan monin eri tavoin: koukku, lävistys jne.

Liitäntäkaapelit

Liitettävien tangojen reunat on sijoitettu kytkimen sisään, minkä jälkeen ne liitetään vastakkain ruuvaamalla langan päälle ja kiinnittämällä niitit. Asennuskytkimiä käytetään erilaisten halkaisijoiden vahvistamiseen. Niitä käytetään suora- tai kaarevien raudoitusten suoraviivaiseen ja poikittaiseen liittämiseen. Rakenteen kokoamiskustannukset lasketaan yleisen arvion laatimisen ja laatimisen yhteydessä.

Hyödyt ja haitat

Kytkimet rakenteen rakenteelliseen liitokseen ovat seuraavat edut:

 • metallielementtien monitoiminen kytkentä eri suuntiin (vaakasuora, pystysuuntainen tai kalteva järjestely);
 • kytkimien puristussuunnittelu antaa yhtenäisen liitoksen puristamalla päitä (ei vaadi esipäällystämistä);
 • monoliittirakenteen rakentamisen ehdot pienenevät;
 • metallirunko voidaan asentaa riippumatta rakennettavan rakenteen parametreista;
 • helppo laadunvalvonnan suunnittelu;
 • ei tarvita hitsaustöitä, mukaan lukien korkeasti koulutetut;
 • metallin vahvistusosalla on pieni pinta-ala;
 • kuorma jaetaan tasai- sesti koko rakennetun rakenteen alueelle;
 • metallirakenteiden vahvistuselementtien asennus ei edellytä erikoistyökaluja ja -laitteita (kierretyt liittimet);
 • liitäntäpistoliitäntää ei tarvita.

Tämän seurauksena koko rakenne on yksi metallinen tappi. Kehys säilyttää eheyden myös betonirakenteen tuhoutumisen myötä.

Liittimien mekaaninen liittäminen kytkimellä

Kytkennän haitat:

 • lujuuden väheneminen, asennuksen luotettavuus päänvientiprosessissa (pienentää rakenteen kokonaispaksuutta);
 • kytkimen käämittäminen sisäisellä tiivisteellä vaatii jonkin verran fyysistä työtä.

Suurin vaikeus on puristusliitosten käyttö. Sovellusominaisuuksiin kuuluvat:

 • lisäämään asennetun rakenteen massaa;
 • raskaiden hydraulipuristimien käyttö asennuksen aikana;
 • kyvyttömyys toistaa liitäntä jopa yhden metallin valun yhteydessä;
 • Muotoutuvuuden vaatimus ei täyty.

Vahvistimen puristusliitäntä - tekniikka, jossa on puutteita. Tärkeimpiä ovat kyvyttömyys säilyttää ilmoitettu laatutaso, kun toimintaolosuhteet muuttuvat.

Kytkentälajit

Kytkentäliitännät edellyttävät erilaisia ​​vahvistuspalkin liittämismahdollisuuksia:

 • liittimet, joilla on kapenevat kierteet;
 • yhdensuuntaiset kierteet;
Ancon MBT -mekaaniset liitokset
 • pulttikytkimet;
 • liitoskappaleet liittimiin.

Metallirakenteiden liittämiseen suunnitelluilla liitososilla on useita lajikkeita:

 • siirtymävaihe (eri halkaisijoilla varustettujen sauvojen peräkkäinen liittäminen);
 • pultattu (liitososien liittämiseen erityisten kitkapinnoitteiden avulla);
 • positiivinen (nopeiden yhteyksien vahvistamiseen eri muodoissa: suorat, kaarevat ja kaarevat sauvat).

Jos ei ole kierteitettyjä liitäntöjä, liitoskappaleiden puristusvaihtoehdot asennetaan teräsputkista.

Kytkimen suunnittelu

Mekaanisilla kytkimillä on seuraavat rakenteelliset ominaisuudet:

 • lieriömäisten kierteiden kytkennät tehdään liikkuvilla kierteityskoneilla;
 • rinnakkaiset kierteen kytkimet ovat pienempiä kuin muut lajikkeet;
 • Puristuskytkin ei vaadi erikoisvarusteita kierteittämiseen.

Puristushihnat edellyttävät jokaisen liitoksen mekaanista puristusta. Kytkimet on valmistettu putkista, joiden halkaisija on pienin, minkä ansiosta valmis liitos hieman sakeutuu.

Puristushihnat edellyttävät jokaisen liitoksen mekaanista puristusta.

Innovatiivisen teknologian soveltamisen ominaisuudet

Kytkimen innovatiivinen käyttö takaa paremman laadun kuin hitsauskytkentä.

Liitosten käyttämisen edut:

 • ei vaadi monimutkaisia ​​hitsauslaitteita;
 • pienentää liitoskohdan materiaalikustannuksia;
 • lujitustangojen yhteysnopeus kasvaa jopa 10 kertaa.

Tasapainoinen saumarakenne nostaa lujitteen nimellislujuutta. Tämä telakointimenetelmä ei vaikuta palkin lujuuteen.

Asennustekniikka

Metallikehyksen kiinnittämiseen liitäntöjen avulla algoritmi sisältää useita vaiheita.

 • Kytkennän asentaminen suoritetaan ennalta merkityllä vahvistusosalla.
 • Naaraskierteisten liittimien aukot on suljettu muovikorkkeilla.
Kytkentätekniikka liittimiin
 • Jauhettujen lujitustangojen päät peitetään kumilla. Kierteisiin liitäntöihin kierteet leikataan tai rullataan tangoilla.
 • Ennen kytkimen kiinnittämistä tankoon kiristä liitos näppäimellä.

Liitettävien elementtien rypytetyypit tarvitsevat erikoislaitteita. Teknologia sisältää:

 • puristuslaitteiden kokoonpano tangoilla;
 • yksiköiden suulakepuristus käyttäen kannettavaa hydraulista puristinta.

Sen jälkeen, kun yhdisteiden visuaalinen tarkastus on suoritettu, laadunvalvonta.

tulokset

Erikoiskytkimellä varustettu telakointivarsi on paras vaihtoehto päällekkäisyyksille tai hitsaukselle. Tämä tekniikka yksinkertaistaa kehyksen kiinnittämistä ja takaa kestävyyden.

Mekaaniset elementit on jaettu kahteen pääryhmään: kierteisiin ja puristuksiin. Jokaisella niistä on useita alalajia, joilla on omat valmistus- ja asennusominaisuudet.

Kun käytät liitäntäelementtejä, sinun on tiedettävä, miten pylväsnauman kulmavahvistus ja vahvistaminen toteutetaan. Tiedätte jo vastauksen kysymykseen siitä, onko mahdollista hitsata raudoitusta perustaan, samoin kuin vivahteita vahvistamishäkkeihin.

Metallikehyksen kokoaminen vähentää prosessin monimutkaisuutta, sitä käytetään rakentamaan tai vahvistamaan rakenteellisia elementtejä tulevaisuudessa. On myös vaihtoehtoinen vaihtoehto - muovi vahvistaminen: etuja ja haittoja käyttää tätä materiaalia on mielenkiintoista löytää ne, jotka alkavat rakentaminen omasta.

Vahvistusyhteys: menetelmät ja tyypit

Tähän mennessä SNiP: ssä on määrätty kaikki säännöt ja määräykset sekä vahvistusyhteyksien tyypit. Niiden tiukka noudattaminen mahdollistaa tukirakenteiden toiminnan jatkumisen riskien minimoinnin.

Vahvistusliitännöissä on neljä päätyyppiä: hitsaus, päällekkäiset liitokset, puristusliitokset ja kierteiset mekaaniset liitokset.

Liitosten tyypit

1) Kylpy- ja saumahitsaus

Uunitekniikan ydin on se, että hitsattavien sauvien lämpö siirtyy suoraan sähkökaaren vaikutuksen alaisena, mutta nestemäisen metallin kylpyyn. Tämä kylpylä syntyy sulattamalla elektrodin metalli ja sulattamalla osittain sauvat metallista niiden päissä. Sulan metallin leviämisen estämiseksi hitsauksen aikana käytetään erityisiä teräspinnoitteita ja pinnoitteita sekä varastokuparimuotoja. Kylpykäytössä oleva metalli yhdistyy tangon sulaan metalliin ja muodostaa hitsatun päittäishitsauksen; kun taas teräsvuoraus tai vuoraus jää valmiiksi saumaksi osaksi liitosta ja kuparimuoto poistetaan ja sitä käytetään uudelleen.

Höyryhitsaus, jolla rakennustarvikkeiden tasalaatuisen liittämisen menetelmällä ei ole tulevaisuudennäkymiä, johtuu ylitsepääsemättömistä laatuvaatimuksista joidenkin sen ominaisparametrien, nimittäin

 • Yhteyskustannukset;
 • Yhdisteen valmistusnopeus;
 • Tilavuus ja tarkastusmenetelmä;
 • Henkilöstön pätevyys
 • Taipumus käyttää lämpökäsiteltyä raudoitusta;

Ancon-kytkentä mekaaniset liitännät tarjoavat samanlaisen liitäntälaadun, eivät ole tällaisia ​​rajoituksia ja mahdollistavat minkä tahansa monimutkaisen rakennustyön ratkaisemisen.

2) kiertymät

Liitäntäliitokset eivät ole aina sopivia välineitä sidontaan. Tällaiset vahvistusvahvistusmenetelmät (sitova vahvistus) eivät ole täysin kannattavia - neulontaan käytetään paljon aikaa, mikä johtaa betonin suurempaan kyllästymiseen käytettävien sauvojen määrän kasvun vuoksi. Kiertymät ovat riippuvaisia ​​betonista kuorman siirtämisen yhteydessä. Tästä syystä betonin eheyden heikkeneminen voi merkittävästi vaikuttaa liitoksen ominaisuuksiin.

Anconin mekaaniset liitokset voivat yksinkertaistaa raudoitetun betonin suunnittelua ja valmistusta ja vähentää tarvittavan lujituksen määrää. Mekaanisen liitännän lujuus ei ole riippuvainen siitä betonista, jossa se on sijoitettu, ja se säilyttää voiman huolimatta kattavuuden katkeamisesta iskun vaurioitumisen tai maanjäristyksen seurauksena.

3) Liitosrenkaiden hihat

Venttiilien puristuskytkentäliitäntää ei voida kutsua sellaiseksi tekniikaksi, joka toistaa ilmoitetun laadun käyttöolosuhteista riippumatta. On olemassa tapauksia, joissa hydraulisten toimilaitteiden aggressiivinen käyttäytyminen pyrkii murtamaan kypärän työhenkilöstöön ja vahingoittamaan työssä.

4) Anconin kierteiset mekaaniset liitokset

Monien positiivisten näkökohtien ansiosta hitsauksen innovatiivisen kierteitetyn liitännän ansiosta nopeasti saavutettiin määräävä asema merkityksellisillä markkinoilla, ja sitä käytetään laajalti monikerroksisten rakennusten, ydinvoima- ja vesivoimaloiden, siltojen ja muiden massiivisten rakennustyömaiden rakentamiseen (vastuiden I ja II taso).

Toisin kuin vanhentuneet menetelmät (hitsaus, neulonta), pituussuuntaisen lujituksen kierteitetystä liitoksesta ilman hitsausta käytetään erilaisten halkaisijoiden vahvistuspalkkeihin.

Kierreosien käyttö monoliittisissa rakenteissa lisää lujuutta ja säästää myös valssattua metallia (jopa 20%). Teknologia parantaa myös betonielementtien seismistä vastustuskykyä ja kestävyyttä samalla kun säästää kuormaa säätiöön. Tällaiset venttiilien sovitusmenetelmät voivat lyhentää asennusaikaa, mikä vähentää merkittävästi rakennusaikaa.

Anconin varusteiden tyypit

Ancon CXL -liitososien mekaaninen liitos yhdensuuntaisella kierteellä
Ancon CXL-liitososat on suunniteltu tukiraudan ristikytkentään. Niissä on pienimmätkin mittasuhteet, samalla ne tarjoavat yhtä suuren lujuusliitoksen rakennusliittimiin. Liitettyjen liittimien - 12; 16; 20; 25; 28; 32; 36; 40; 50. halkaisijaltaan erilaisten metallipalkkien liittämiseen mahdolliset venttiilien siirtymäkaapelit.

Ancon TT kapeneva telakointiasennus
Kytkeytyvät lieriömäisten venttiilien mekaaniseen liitokseen on suunniteltu käytettäviksi suurimmassa osassa tapauksista, joissa liitoslaatat on tehtävä. Kytkimet on suunniteltu asennettavaksi halkaisijaltaan 12 - 50 mm.

Ancon MBT Rebar Connection Method
Kierteettömät mekaaniset kytkennät on suunniteltu kytkemään valmiin vahvikkeen, jonka läpimitta on 10 - 40 mm. Ankkuri on kiinnitetty kytkimen sisäpuolella kahden kitkapinnoitteen avulla ja kun leikkauspultit kiristetään, niiden kartiomaiset päät leikataan tangon materiaaliin. Liittimien liittimet MW ovat erityisen käteviä niissä tapauksissa, joissa liittimet on jo asennettu malliin.

Asennustekniikka

Päätelaitteiden asennus vahvistustangoilla valmistetuilla kierteillä suoritetaan pääsääntöisesti lujitusosalla ja raudoituksen päittäisliitokset suljetaan muovikorkkeilla.

Liitettävän runkopalkin leikatut päät peitetään muovi- tai kumisuojakorkilla.

Kun tangot on vedetty kytkimellä, liitäntä kiristetään avaimella, kun vääntömomentin raja on säädetty.

Telakointiventtiilien menetelmät

Päällekkäiset vahvikkeet ovat helpoin ja luotettavin tapa yhdistää sauvat yhteen. Ylitys takaa minkä tahansa betonirakenteen pitkäjänteisen toiminnan. Yksinkertaisuudestaan ​​huolimatta on useita seikkoja, jotka on tutkittava ennen työn aloittamista. SNiP: ssä on erillisiä kohteita vahvistuspalkkien liittämisestä, joten tässä artikkelissa lähdetään perussäännösten läpi. On myös syytä koskettaa muita telakointitapoja, joiden kanssa sinun tulisi tuntea.

Kuvassa näkyy venttiilin liitäntäprosessi.

Telakoiden tyypit

SNiP: ssä on kuvattu standardit ja säännöt raudoitustangojen liittämiseksi. Nykyään käytetään kolmea tyyppiä: hitsaus, mekaaniset liitokset ja päällekkäisyys. Hitsaamalla pitäisi olla selvää, että mekaanisten vaihtoehtojen osalta tässä tapauksessa tangojen liitäntä tapahtuu puristettujen tai kierteitettyjen kytkimien avulla. Olemme kiinnostuneita päällekkäisistä vahvisteista, joten tarkastelemme kolmenlaisia ​​tämän yhdistelmän muotoja:

 • sauvat, joissa on silmukat, jalat tai koukut - helpoin tapa tehdä se itse;
 • hitsatut tai kiinnitetyt liittimet, joilla on suorat päät;
 • profiilitangot.

Käytä päällekkäisyyttä, jos sauvojen poikkipinta ei ylitä 40 mm. ACI 318-05 kertoo, että poikkileikkauksen ei pitäisi olla enempää kuin 36 mm. Tämä alue valittiin vain, koska suuria halkaisijoita ei ollut rekisteröityjä testejä, vastaavasti, SNiP: n yhteyden turvallisuutta ei ole vahvistettu.

Nivelten rakenne. Tässä on esitetty liitosjalan liitos.

SNiP: n tärkeimmät säännökset

Rakennussäännöt ja -määräykset estävät tangojen liittämisen sovellutusalueilla ja paikoissa, joissa rakenteeseen kohdistuu suurin sallittu kuorma. Asennustangot voidaan tehdä joko neulomalla tai ilman. Mitä tulee vahvikkeeseen, jonka poikkipinta on 25-30 millimetriä, tässä asiantuntijat suosittelevat kytkentä- tai puristusliitäntöjä.

Tangot, jotka kulkevat päällekkäin, on oltava vähintään 25 millimetrin etäisyydellä, minkä jälkeen betoni pystyy täyttämään tulevan rakenteen koko kehyksen. Päällekkäisyydet voidaan tehdä myös neulomalla, jolloin tangon välinen etäisyys voi olla yhtä suuri kuin 0. Suurin etäisyys sauvojen välillä on valittava niin, että se ei ylitä 4 halkaisijaltaan vahvistuselementtiä. Mitä tulee liitosten parien väliseen etäisyyteen, tämän tyyppisen kiinnityksen tulisi olla vähintään 30 millimetriä mutta vähintään kaksi halkaisinta.

Mekaaninen liitosmenetelmä

Jos vavat kiinnitetään mekaanisella liitännällä, tarvitaan hydraulipuristimen läsnäolo. Materiaaleja varten tämä prosessi vaatii tangot sekä kierteitetyt ja painetut liittimet.

Mekaanisen yhteyden tekniikka on yksi yksinkertaisimmista: se asennetaan seuraavasti:

 1. On välttämätöntä laittaa kytkin varrelle.
 2. Seuraavaksi puristetaan puristimella.
 3. Seuraavalle vahvistuspalkille toistetaan työkierto.

Kuten näette, prosessi on melko nopea. Vaihtoehtona liitoksille voidaan käyttää paksuseinämäisiä putkia. Käytetään myös kytkentöjä, joissa on keskuslaipio. Mekaanista liitäntää käytetään eri halkaisijoille, koska työhön liittyy hydraulinen puristin. Tämän yksityisen rakentamisen menetelmän suurin etu on se, että voit tehdä sen itse asennuksen yhteydessä. Sinun ei tarvitse palkata työntekijöitä, sillä jopa aloitteleva rakentaja voi toimia lehdistönä.

Päällekkäiset arvot

Tangojen pituus riippuu pääasiassa vahvistusosan osasta, joten seuraava taulukko auttaa sinua tekemään oikean valinnan, jossa SNiP: n päämitat kerätään:

SNiP: ssä on myös mahdollista löytää taulukkoja, joissa ankkurointipituus on merkitty betonisekoitemerkin mukaan. Pituus voi riippua myös vahvistamisen tyypistä (vetolujuus tai puristus). Esimerkiksi sementtiseoksen brändin M450 pituus on 20 senttimetriä. M250-laatuisen betonin pituus on 158 senttimetriä.

Kuvassa näkyy telakointi, sitä käytetään päällekkäin. Suunnittelun tyypin määrittämiseksi tulisi olla ammattilainen esimerkiksi raskaille rakenteille, on parempi käyttää kytkentäyhteyttä.

Nyt tiedät, kuinka monta halkaisijaa ovat vähimmäisetäisyys ja kuinka monta sauvien pituus riippuu betoniseoksen merkistä. Jäljellä on vielä useita SNiP: n tärkeitä kohtia:

 • Jos käytetään päällekkäisyyttä, kokoonpanossa on käytettävä lisäjohdot epäonnistumatta - tämä on SNiP: n pakollinen vaatimus;

Päällekkäisyys, jossa liitoksen muoto on ristin muotoinen, olisi tehtävä käyttäen hehkutettua lankaa tai kiinnittimiä.