Kytkevän vahvistuksen päällekkäisyydestä

Vahva ja kestävä pohja on vahvistettu pohja. Mutta vahvistaminen on operaatio, joka vaatii tarkkuutta, ja neulomalla lujitustangot, joissa on päällekkäisyys tai päittäisliitos, edellyttää sauvojen pituuden tuntemista. Vahvistustankojen ylimääräiset senttimetrit voivat vääristää pohjaa sovitetuilla lateraalisilla kuormilla, rikkoa sen eheyttä ja yleistä luotettavuutta. Ja päinvastoin - lujittavan korin oikea asennus mahdollistaa betoniteräksen luistamisen ja halkeilun välttämisen, lisää säätiön käyttöikää ja luotettavuutta. Tieto teknisistä ominaisuuksista, tapojen pituuden laskentamenetelmistä, kiinnitysliitoksista ja vaatimuksista auttaa rakentamisessa useammin kuin kerran.

Toimiva päällekkäinen vahvistus

Sääntelyn perusta ja yhteystyypit

Vaatimukset snip 52-101-2003 edellyttävät jäykkyysolosuhteiden saavuttamista vahvistuspalkkien mekaanisille ja hitsatuille liitoksille sekä saumojen liitosten päällekkäisyydelle. Lujitustangojen mekaaniset liitokset ovat kierteitettyjä ja puristettuja kiinnikkeitä. Ei vain venäläistä SNIPiä ja GOSTia, joita sovelletaan rakennustöihin, materiaaleihin ja työkaluihin - maailman standardointi ACI 318-05 hyväksyy standardin sauvan poikkileikkauksen sitomalla ≤ 36 mm, kun taas Venäjän markkinoiden sisäinen dokumentaatio mahdollistaa sauvan poikkipinnan lisäämisen 40 millimetriin. Tällainen erimielisyys johtui suurta läpimittaisten venttiilien dokumentoitujen testien puuttumisesta.

Neulomalla vahvistustangot

Vahvistustankojen liittäminen ei ole sallittua paikallisilla alueilla, joilla on ylitettävät sallitut kuormat ja sovelletut jännitteet. Päällystäminen on perinteisesti neulottavaa Armorzhnei pehmeää teräslankaa. Jos perustan lujittamiseen käytetään Ø 25 mm: n vahvistamista, puristusliitosten tai kierreliittimien käyttö on käytännöllisempää ja tehokkaampaa lisäämään itse liitoksen ja koko esineen turvallisuutta. Lisäksi ruuvi- ja puristusliitokset säästävät materiaalia - sauvojen päällekkäisyyksiä, kun neulonta aiheuttaa yli 25%: n ylimääräisen materiaalin kulutuksen. Rakennusnormit ja säännöt nro 52-101-2003 säätelevät rakennuksen perustan lujuusvaatimuksia - pohjalla on oltava kaksi tai useampia irrotettavia raudoitustangon muotoja. Jotta tämä vaatimus toteutuisi käytännössä, oksojen päällekkäisyys suoritetaan seuraavissa tyypeissä:

 1. Limitysliitos ilman hitsaussaumaa;
 2. Liitos hitsaamalla, kierteillä tai puristamalla.
Päällekkäiset liitokset ilman hitsausta

Yhdistettä ilman hitsausta käytetään useimmiten yksittäisissä rakenteissa johtuen menetelmän saatavuudesta ja alhaisista kustannuksista. Edullinen ja halpa liitin kehyksen kiinnittämiseen - luokka A400 AIII. ACI: n ja SNiP: n mukaan ei saa laittaa päällekkäisiä vahvikkeita äärimmäisissä kuormituspaikoissa eikä suurilla jännitteillä vahvistamiseen.

Haarniskojen liittäminen hitsaamalla

Yksityisen rakentamisen osalta raudoitustangojen hitsaaminen on kallista, koska luokassa suositellaan käytettäväksi hitsattavaa luokan A400C- tai A500C-vahviketta. Kun käytetään teriä ilman "C" -merkkiä merkinnässä, se johtaa voimakkuuden ja korroosionkestävyyteen. A400C - A500C -kaapeli on hitsattava Ø 4-5 mm: n elektrodeilla.

Päällekkäiset vahvikkeet kiinnittymisen aikana (SNiP)

Vahvistettaessa säätiötä tai valmistettaessa minkä tahansa tyyppistä panssaroitua vyötä, lähes jokaisella ihmisellä on kysymys siitä, mitä päällekkäisyyden pituutta pitäisi olla ja miten se toimii oikein. Itse asiassa se on erittäin tärkeää. Oikein tehty teräsputkien liitos tekee vahvistusliitoksesta kestävän. Rakennuksen rakentaminen suojautuu erilaisista muodonmuutoksista ja tuhoutumisesta. Vaikutus säätöön minimoidaan. Tämän seurauksena ongelmaton käyttöikä kasvaa.

Päällekkäiset vahvikkeet, kun ne sitovat, ovat helpoin ja samalla luotettava versio vahvistamisen liitoksesta

Yhteystyypit

Nykyiset rakennuskoodit ja -määräykset (SNiP) kuvaavat yksityiskohtaisesti venttiilien kiinnittämistä kaikilla nykyisillä menetelmillä. Tähän mennessä tällaiset menetelmät tunnetaan liittymästä, kuten:

 • Hitsattavat liitokset:
 • päällekkäiset, kun ne on kiinnitetty kaarevilla osilla (silmukka, jalat, koukut).
 • päällekkäisyyksiä suorina tankoina, joissa on poikittainen kiinnitys;
 • päällekkäin tangon suorat päät.
 • Mekaaniset ja hitsatut pihdit:
 • hitsauskoneiden käyttö;
 • ammattimaisten mekaanisten yksiköiden avulla.

Ylijäämää suositellaan yhdistämään venttiili, jonka poikkipinta on enintään 40 millimetriä

SNiP: n vaatimukset edellyttävät, että betonialustalle on asennettava vähintään kaksi erottamatonta vahvistuskammaria. Ne suoritetaan kiinnittämällä lujitustangot päällekkäin.
Ylittävien oksojen kiertämisen muunnos on suosittua yksityisessä rakentamisessa. Ja tähän on selitys - tällainen menetelmä on käytettävissä, ja tarvittavat materiaalit ovat edullisia. On mahdollista sitoa päällekkäiset lujitustangot ilman hitsausta käyttämällä neulontankoa.
Teollisuustuotanto käyttää usein toista versiota vahvikankojen liittämisestä.
Liitosten liitännän aikana sallitut rakennusstandardit ovat päällekkäisiä eri osien (halkaisijoiden) sauvojen käytön kanssa. Ne eivät kuitenkaan saa olla yli 40 mm teknisten tietojen puutteen takia, mikä on vahvistettu tutkimuksella. Niissä paikoissa, joissa kuorma on maksimissaan, on kiellettyä kiinnittää päällekkäisyydet sekä parittelun että hitsauksen aikana.

Hitsauspuikot

Vahvistuksen päällekkäisyys hitsauksessa on sallittua vain А400С- ja А500С-asteilla. Tämän luokan liitososat katsotaan hitsatuiksi. Mutta tällaisten sauvojen kustannukset ovat melko korkeat. Yleisin luokka - A400. Mutta sen käyttöä ei voida hyväksyä, koska se kuumenee, vahvuus ja korroosionkestävyys vähenevät tuntuvasti.
On kiellettyä hitsata paikkoja, joissa on vahvistuksen päällekkäisyys, riippumatta siitä, minkälainen luokka on. Voi olla todennäköistä, että tangot murtuvat suurilla kuormituksilla. Joten sanoa ulkomaisia ​​lähteitä. Venäjän säännöt sallivat näiden paikkojen sähkökaaren hitsauksen, mutta halkaisijoiden koko ei saa olla yli 2,5 cm.

Kaapelointi on kielletty liittämään paikoille, joissa tangot ja niiden käyttöalueet (keskittynyt) maksimoivat jännitettä

Hitsien ja vahvistusluokkien pituus liittyy suoraan. Käytämme elektrodeja, joiden poikkileikkaus on 4-5 mm. Hitsaustöiden päällekkäisyyden pituus on alle 10 halkaisijaltaan käytettyjä tangkoja, jotka täyttävät vallitsevien valtion standardien 14098 ja 10922 vaatimukset.

Armopoyojen asennus ilman hitsausta

Kun liitokset ovat päällekkäin, suosituimman tuotemerkin - A400 AIII tangot käytetään paritukseen. Paikat, joissa päällekkäisyys on tehty, on sidottu neulomalla. SNiP: llä on erityisiä vaatimuksia, kun valitaan niput.
Kuinka monta vaihtoehtoa on kiinnityssauvat ilman hitsausta?

 • viimeisten sauvojen päällekkäisyys;
 • päällekkäiset sauvat, joilla on suorat päät poikittaisten sauvien ristisilloituksella;
 • kaarevilla päillä.

Jos tangoilla on sileä profiili, on mahdollista käyttää vain 2. tai 3. vaihtoehtoa.

Armeijan liitäntää ei saa sijoittaa keskittyneeseen kuormitustyöhön ja suurimpaan stressiin.

Olennaiset vaatimukset yhdisteille

Kun liitokset on tehty neulomalla päällekkäisillä menetelmillä ilman hitsausta, säännöt määräävät joitain parametreja:

 • Vuoren pituus.
 • Solmujen sijaintipaikan ominaisuudet suunnittelussa.
 • Päällekkäisyyksien sijainti suhteessa toisiinsa.

Kuten jo mainittiin, on kiellettyä sijoittaa päällekkäiset vahvikkeet paikoissa, joissa on suurin kuorma ja maksimijännite. Niiden on sijaittava betoniterästuotteiden alueilla, joissa ei ole kuormitusta tai se on vähäistä. Jos tällaista teknistä mahdollisuutta ei ole, liitoksen koko valitaan - yhdensuuntaisten poikkileikkausten (läpimitat) perusteella.
Tekniset määräykset säätävät selkeästi, mikä tällaisten yhdisteiden koko olisi. Kuitenkin niiden arvo voi olla riippuvainen poikkileikkauksesta. Myös seuraavat kriteerit vaikuttavat siihen:

 • kuormitusaste;
 • käytetty betoni;
 • lujuusluokka;
 • liitosten sijainti rakenteessa
 • betonituotteiden käyttöpaikka.

Tapauksissa, joissa käytetään neulontankoa, tangojen välinen etäisyys on usein nolla.

Päällekkäisyyden pituuden valinnassa on vahvistuksen läpimitta.
Seuraavassa taulukossa voidaan helposti laskea sauvojen liitosten koon neulomalla ilman hitsaustapaa. Yleensä niiden koko summataan 30 kertaa käytettyyn raudoituksen poikkileikkaukseen.

Kuinka asiantuntevasti tehdä päällekkäisiä vahvikkeita neulomisessa ja hitsauksessa

Terästangojen, vahvistusnauhojen, monilla on luonnollinen kysymys: miten päällekkäinen vahvistus toimii oikein ja kuinka kauan. Loppujen lopuksi metallisen tehon kehyksen oikea kokoaminen estää monoliittisen betonirakenteen muodonmuutoksen ja tuhoutumisen siihen vaikuttavista kuormista ja lisää sen häiriöttömää elämää. Mitkä ovat teknisten ominaisuuksien pommisuoran suorituskyvyn, pidämme tässä artikkelissa.

Päällekkäiset sovitustyypit

SNiP: n vaatimusten mukaisesti betonipohjassa on oltava vähintään kaksi jatkuvaa jatkuvaa vahvistuspiiriä. Tämän ehdon täyttämiseksi käytännössä sallitaan lujittavien sauvien telakointi päällekkäin. Tässä yhteydessä nivelissä voi olla useita erilaisia:

 • Lappu ilman hitsausta
 • Hitsatut ja mekaaniset liitokset.

Yhdistelmän ensimmäistä versiota käytetään laajalti yksityisissä asunnoissa yksinkertaisen toteutuksen, saatavuuden ja alhaisten materiaalien kustannusten vuoksi. Tässä tapauksessa käytetään yhteistä vahvistusluokkaa A400 AIII. Vahvistuspalkkien päällekkäisyyden kiinnittäminen ilman hitsausta voidaan suorittaa joko neulomalla tai ilman. Toinen vaihtoehto on useimmiten teollisissa asunnoissa.

Rakennussääntöjen ja -määräysten mukaan armatuksen liittäminen päällekkäisyyteen liitoksen ja hitsauksen aikana edellyttää vavat, joiden läpimitta on enintään 40 mm. American Institute of Cement ACI sallii tangot, joiden suurin poikkipinta on 36 mm. Vahvistustangoista, joiden läpimitta ylittää määritetyt arvot, ei ole suositeltavaa käyttää päällekkäisiä liitoksia kokeellisten tietojen puutteen takia.

Rakentamisen sääntelyasiakirjojen mukaan lujituksen päällekkäisyys ei ole päällekkäistä, kun ne sitovat ja hitsaavat suurimmalla kuormitustasolla ja metallitankojen suurimmilla rasituksilla.

Hitsin päällekkäisyys on päällekkäin

Maanrakentamisessa hitsauksen päällekkäisiä vahvikkeita pidetään kalliina iloina, koska A400C- tai A500C-metallivarret ovat korkeita. Ne kuuluvat hitsattuun luokkaan. Tämä lisää merkittävästi materiaalien kustannuksia. Vavat, joilla ei ole "C" -indeksiä, esimerkiksi: yleinen luokka A400 AIII, ei voida hyväksyä, koska metallin kuumennettaessa merkittävästi menettää lujuutensa ja korroosionkestävyytensä.

Jos kuitenkin haluat käyttää hitsatun luokan tankoja (A400C, A500C, B500C), niiden liitokset on hitsattava halkaisijaltaan 4... 5 mm: n elektrodeilla. Hitsauksen pituus ja päällekkäisyys riippuvat käytetyn lujitusluokan tyypistä.

Päällekkäiset vahvikkeet kiinnittämällä pöytä

Päällekkäiset vahvikkeet (suora ankkurointi)

Lujituksen päällekkäisyys on maanrakennuksen yleisimpi vaihtoehto, koska sen toteutus on helppoa. On kuitenkin olemassa useita vaatimuksia, jotka on täytettävä kytkettävien venttiilien oikean toiminnan varmistamiseksi.

Kohta 8.3.26 SP 52-101-2003 Betoni- ja teräsrakenteet, joissa ei ole jännitystä (Moskova, 2004), määrittelevät kaikki tunnetut menetelmät lujitteen liittämiseksi:
a) päällekkäiset liitokset ilman hitsausta:
- joiden profiilien suorat päät ovat;
- joissa on suorat varren saumat, joissa on poikittaisia ​​sauvoja hitsaamalla tai asennettaessa päällekkäisyyden pituutta;
- kaareutuu päihin (koukut, jalat, silmukat); pehmeille sauvoille kuitenkin käytetään vain koukkuja ja silmukoita;
b) hitsatut ja mekaaniset päittäisliitokset:
- hitsausliittimet;
- käyttämällä erityisiä mekaanisia laitteita (liitokset puristetuilla liittimillä, kierretyt liittimet jne.).

Tässä luettelossa ei ole vahvistusyhteyksiä, joissa on vapaa tai linkitetty risti. Näin ollen raudoituksen liittäminen ristikkäisiin hiuksiin on itse asiassa rungon repeämä.

Lujituksen päällekkäisyydet sallitaan enintään 36 mm: n halkaisijaltaan lujitetuille lujitemuodoille (ACI 318-05 kohta 12.14.21.1) tai 40 mm: n [8.3.27 kohta SP 52-101-2003]. Tämä rajoitus johtuu kokeellisten tietojen puutteesta päällekkäisillä nivelillä suurien halkaisijoiden vahvistamiseksi. Armeijan liitäntää ei saa sijoittaa keskitetysti kuormitettaviin paikkoihin eikä suurimmissa paikoissa. Vahvistuksen päällekkäisyyteen voidaan tehdä joukko sauvoja, joissa on tai ei ole neulontankaa. Taloudellisuuden näkökulmasta (raudoituksen päällekkäisyyksien päällekkäisyys jopa 27%) ja rakennusten turvallisuuden (betonien määrän rajoittaminen nivelissä) on suositeltavaa yhdistää venttiilit, joiden läpimitta on yli 25 mm mekaanisesti (ruuviliitokset tai painekytkimet). Vapaan päällekkäisliitoksen tapauksessa pystysuoran ja vaakasuoran päällekkäisten lujitustangojen välisen etäisyyden on oltava vähintään 25 mm tai 1 halkaisijan halkaisija, jos raudoituksen halkaisija on yli 25 mm betonin vapaan tunkeutumisen varmistamiseksi. Maksimaalisen etäisyyden etäisyydellä pohjalevyn leveydestä telakoitujen vapaiden päällekkäisten sauvojen välillä ei saa olla korkeintaan 8 halkaisijaltaan vahvistettuja sauvoja [R611.7.1.4 IBC 2003].
Jos tangot on kytketty lankayhteyteen, niiden välinen etäisyys määräytyy vain jaksollisen profiilin ulkonemien korkeuden mukaan ja ne voidaan ottaa nollaksi.
Samaan aikaan telakoitujen lujitustangojen välinen maksimipituus ei saa olla suurempi kuin 4 halkaisijaltaan olevaa palkkia [kappale 6.1 rakennussuositukset monoliittirakenteisten betoniterästen elementtien vahvistamiseksi (Moskova 2009)]. Vahvistustankojen vierekkäisten parien välisten etäisyyksien välisen etäisyyden (betonielementin leveyden yli) on oltava vähintään 2 halkaisijaltaan vähintään 30 mm.

Vahvistustankojen liittäminen päällekkäin ilman hitsausta

Naapurin vahvistusliitokset on erotettava pituudella siten, että enintään 50% vahvikkeesta on liitetty yhteen osaan kerrallaan. Yhden osan laskennallisena osana, joka katsotaan liitetyn raudoituksen suhteellisen määrän määrittämiseksi yhdellä osuudella, viedään yhdysrakenteinen vahvistus pitkin, jonka pituus on 130% sauvojen päällekkäisyyden pituudesta. Uskotaan, että vahvistusliitokset sijaitsevat yhdessä suunnittelualueessa, jos näiden liitosten keskukset sijaitsevat tämän jakson sisällä [osa 6.1 rakennesuunnitelma Monoliittirakenteisten betoniterästen elementtien vahvistaminen (Moskova 2009)]. ACI 318-05 -standardien mukaan vähimmäisetäisyys pituussuuntaisten vahvistusliitosten välillä on 61 cm.
ACI 318-05: ssa on suositeltavaa valmistaa vapaita (ei-liitäntämättömiä) vahvikekaapeleita esijännitetyissä rakenteissa. Tämä selittyy sillä, että vapaalla liitoksella betoni kattaa jokaisen vahvikepalkin kaikki sivut ja vahvistaa vahvistuspalkin luotettavammin kuin vavan epätäydellisen ympäryksen ympärys, kun se on yhdistetty viereisellä viistolla. Pituus päällekkäisyys raudoitetankojen joka tapauksessa pitäisi olla vähintään vähintään 20 halkaisijat päittäin vahvistaminen ja jolloin vähintään 25 cm [5,38 para-opas SP 52-101-2003] Ei enemmän kuin puoli kaikista tangot yhdessä elementti design osan perusta nauha voi on yhteyksiä. Yksittäisten raudoitustangojen ja hitsattujen silmien kytkentä on sallittua, kun käytetään raudoitusta rakenteellisille (ei-työstettäville) vahvikkeille.

Vahvistuspalkkien päällekkäisyyden pituus liitoksessa (ankkurointi) määräytyy olosuhteista, joissa raudoituksessa vaikuttava voima ymmärtää raudoituksen kiinnittymisvoimat betoniin, jotka vaikuttavat ankkuroinnin pituutta pitkin ja lujitustangojen liitoksen vastustusvoimat.
ACI 318-05 -standardit vahvistusvoimille, jotka toimivat sekä jännityksessä (alarivin raudoitusraudoituksen raudoissa) että puristuksessa (ylärivin vahvistus) mahdollistavat vähintään 30 cm: n tangon päällekkäisyyden [kohdat 12.15.1 ja 12.16.1]. Kansainvälisessä rakennuskoodissa [lauseke R611.7.1.4 IBC / IRC 2003] sauvojen päällekkäisyyden vähimmäispituus määritellään 40 halkaisijaltaan yhdistettävän vahvikkeen tangoista. Referenssikirjassa A400-venttiileissä olevassa 3.2 kohdassa rakennustöiden ja asennustöiden laatu (Pietari, 2002) koskevat vähimmäisverkko määritellään raudoitustangon 50 halkaisijaksi. Ylipäällysteen määrä riippuu luokasta (betonin laatu: jos betoniluokalle B15 (M200) vähimmäiskoko on 50d (halkaisijan halkaisija), betoniluokan B20 (M250) jälkeen päällekkäisyys voidaan pienentää arvoon 40d. Betoniluokan B25 (M300) vähintään päällekkäisyys on 35. Vahvistuksille A-I ja A-II vähimmäiskompleksi on 40d. Pienimmän kytkennän vahvikkeen tangon halkaisijat otetaan aina huomioon.
Kuitenkin suositellut lasketut päällekkäiset arvot, jotka perustuvat raudoituksen, betonin luokkaan ja muihin olosuhteisiin, voivat olla huomattavasti suurempia kuin vähimmäisolettama (kerroin 2-3 tai enemmän). Seuraavissa taulukoissa on tarkempia arvoja vahvistuspalkkien päällekkäisyyksistä suoraan vapaille ja liitetyille liitoksille ilman hitsausta:

Suositeltavat päällekkäisyydet puristuskäyttöön tarkoitettujen vahvistuspalkkien liittämiseen, jotka perustuvat kappaleiden 12.3 ja 12.16ACI 318-05 vaatimuksiin

Viereisten raudoitustangojen liitokset on erotettava vähintään 40 halkaisijaltaan liitettävän lujittimen tai 1,5 pituudella tangon päällekkäisyydestä, mutta vähintään 61 cm: n päällä. Yläpuolella on asennettava ylimääräinen poikittainen vahvike.
Vahvistustankojen ristin muotoiset päällekkäin liitetyt viskoosi hehkutettu lanka, muovipidikkeet (SNiP 3.03.01-87 kohta 2.102) tai muoviset puristimet.

Liittyvät uutiset

Kommentit (0)

suunnistus

Perhe ja psykologia

Sää ja elementit

Telakointiventtiilien menetelmät

Päällekkäiset vahvikkeet ovat helpoin ja luotettavin tapa yhdistää sauvat yhteen. Ylitys takaa minkä tahansa betonirakenteen pitkäjänteisen toiminnan. Yksinkertaisuudestaan ​​huolimatta on useita seikkoja, jotka on tutkittava ennen työn aloittamista. SNiP: ssä on erillisiä kohteita vahvistuspalkkien liittämisestä, joten tässä artikkelissa lähdetään perussäännösten läpi. On myös syytä koskettaa muita telakointitapoja, joiden kanssa sinun tulisi tuntea.

Telakoiden tyypit

SNiP: ssä on kuvattu standardit ja säännöt raudoitustangojen liittämiseksi. Nykyään käytetään kolmea tyyppiä: hitsaus, mekaaniset liitokset ja päällekkäisyys. Hitsaamalla pitäisi olla selvää, että mekaanisten vaihtoehtojen osalta tässä tapauksessa tangojen liitäntä tapahtuu puristettujen tai kierteitettyjen kytkimien avulla. Olemme kiinnostuneita päällekkäisistä vahvisteista, joten tarkastelemme kolmenlaisia ​​tämän yhdistelmän muotoja:

 • sauvat, joissa on silmukat, jalat tai koukut - helpoin tapa tehdä se itse;
 • hitsatut tai kiinnitetyt liittimet, joilla on suorat päät;
 • profiilitangot.

Käytä päällekkäisyyttä, jos sauvojen poikkipinta ei ylitä 40 mm. ACI 318-05 kertoo, että poikkileikkauksen ei pitäisi olla enempää kuin 36 mm. Tämä alue valittiin vain, koska suuria halkaisijoita ei ollut rekisteröityjä testejä, vastaavasti, SNiP: n yhteyden turvallisuutta ei ole vahvistettu.

SNiP: n tärkeimmät säännökset

Rakennussäännöt ja -määräykset estävät tangojen liittämisen sovellutusalueilla ja paikoissa, joissa rakenteeseen kohdistuu suurin sallittu kuorma. Asennustangot voidaan tehdä joko neulomalla tai ilman. Mitä tulee vahvikkeeseen, jonka poikkipinta on 25-30 millimetriä, tässä asiantuntijat suosittelevat kytkentä- tai puristusliitäntöjä.

Tangot, jotka kulkevat päällekkäin, on oltava vähintään 25 millimetrin etäisyydellä, minkä jälkeen betoni pystyy täyttämään tulevan rakenteen koko kehyksen. Päällekkäisyydet voidaan tehdä myös neulomalla, jolloin tangon välinen etäisyys voi olla yhtä suuri kuin 0. Suurin etäisyys sauvojen välillä on valittava niin, että se ei ylitä 4 halkaisijaltaan vahvistuselementtiä. Mitä tulee liitosten parien väliseen etäisyyteen, tämän tyyppisen kiinnityksen tulisi olla vähintään 30 millimetriä mutta vähintään kaksi halkaisinta.

Mekaaninen liitosmenetelmä

Vahvistusmenetelmä, jossa käytetään jäykisteitä. Numero "1" on vahvistettu verkko, numeron "2" - pystypalkit.

Jos vavat kiinnitetään mekaanisella liitännällä, tarvitaan hydraulipuristimen läsnäolo. Materiaaleja varten tämä prosessi vaatii tangot sekä kierteitetyt ja painetut liittimet.

Mekaanisen yhteyden tekniikka on yksi yksinkertaisimmista: se asennetaan seuraavasti:

 1. On välttämätöntä laittaa kytkin varrelle.
 2. Seuraavaksi puristetaan puristimella.
 3. Seuraavalle vahvistuspalkille toistetaan työkierto.

Kuten näette, prosessi on melko nopea. Vaihtoehtona liitoksille voidaan käyttää paksuseinämäisiä putkia. Käytetään myös kytkentöjä, joissa on keskuslaipio. Mekaanista liitäntää käytetään eri halkaisijoille, koska työhön liittyy hydraulinen puristin. Tämän yksityisen rakentamisen menetelmän suurin etu on se, että voit tehdä sen itse asennuksen yhteydessä. Sinun ei tarvitse palkata työntekijöitä, sillä jopa aloitteleva rakentaja voi toimia lehdistönä.

Päällekkäiset arvot

Tangojen pituus riippuu pääasiassa vahvistusosan osasta, joten seuraava taulukko auttaa sinua tekemään oikean valinnan, jossa SNiP: n päämitat kerätään:

SNiP: ssä on myös mahdollista löytää taulukkoja, joissa ankkurointipituus on merkitty betonisekoitemerkin mukaan. Pituus voi riippua myös vahvistamisen tyypistä (vetolujuus tai puristus). Esimerkiksi sementtiseoksen brändin M450 pituus on 20 senttimetriä. M250-laatuisen betonin pituus on 158 senttimetriä.

Kuvassa näkyy telakointi, sitä käytetään päällekkäin. Suunnittelun tyypin määrittämiseksi tulisi olla ammattilainen esimerkiksi raskaille rakenteille, on parempi käyttää kytkentäyhteyttä.

Nyt tiedät, kuinka monta halkaisijaa ovat vähimmäisetäisyys ja kuinka monta sauvien pituus riippuu betoniseoksen merkistä. Jäljellä on vielä useita SNiP: n tärkeitä kohtia:

 • Jos käytetään päällekkäisyyttä, kokoonpanossa on käytettävä lisäjohdot epäonnistumatta - tämä on SNiP: n pakollinen vaatimus;

Päällekkäisyys, jossa liitoksen muoto on ristin muotoinen, olisi tehtävä käyttäen hehkutettua lankaa tai kiinnittimiä.

(Ei arvosteluja)

Ankkurointiliitokset. Liitososat. Taivutetut sauvat

Ankkurointi- ja kiinnitysvaatimukset, taivutetut sauvat asetetaan seuraavasti:

SP 52-101-2003 Betoni- ja teräsbetonirakenteet ilman esijännityksen vahvistamista, 8.3.18-8.3.30

Yhteisyritysten korvaus 52-101-2003 Raskasbetoni- ja betoniteräsrakenteiden rakenne ilman raudoituksen jännittämistä, kohdat 5.29-5.41 (2.02 MB, 3 viikkoa sitten, lataukset: 4086)

GOST 14098-91 Hitsatun raudoituksen ja suljettujen betoniteräsrakenteiden liitokset. Tyypit, mallit ja mitat (yksinkertaisin on C23-Re -tyyppinen yhdiste (47,5 kt, 3k sitten, lataukset: 4156))

Käytännöllisyydestä taulukossa on kehitetty taulukko MS Excelissä (72,5 kt, 3k sitten, lataukset: 3023), jotta määritettäisiin suhteellisia (halkaisijoina) ja absoluuttisia (mm) ankkurointi- ja päällekkäisyyksiä eri tapauksissa

Telakointiasemat

Käsikirja raskaan ja kevyen betonin betonista ja teräsbetonista ilman raudoituksen jännitystä (SNiP 2.03.01-84):

s.5.47 (5.37) Työraudoituksen päällekkäisyyden johtojen liitoksia ei suositella sijoitettavaksi taivutettuun vyöhykkeeseen ja epäkeskeisiin jännitteisiin elementteihin paikoissa, joissa vahvistus on täysin käytössä. Tällaisia ​​liitoksia ei sallita lineaarisissa elementeissä, joiden poikkileikkaus on täysin venytetty.

Taivutetut sauvat

On tarpeen erottaa vähimmäisviivat säteiden lujuusolosuhteiden ja minimivääristysrajan mukaan betonin lujuusolosuhteiden mukaan taivutustyömaalla:

Vahvistuksen vahvuuden ehtojen mukaisesti taivutussäteen vaatimukset on esitetty Käsikirjan 5.41 kohdassa (2.02 Mt; 3 kk; lataukset: 4086)

Taivutuspaikan betonivahvuuteen liittyvät taivutussädevaatimukset on esitetty käsikirjan kohdassa 5.36 (2.02 MB, 3 vuotta sitten, lataukset: 4086)

Sovellus hankkeessa

Kaikki yksittäisten lujitustangojen liitokset ovat kierrosta ilman hitsausta. Lujitteen päällekkäisyyksellä ei ole vähintään 46 halkaisijaltaan raudoitusta (kun yksi vetoelementtien lukumäärä on enintään 50%) ja vähintään 76 halkaisijan vahvistus (koko käyttöjännityksen vahvistamisen yhteydessä yhteen suunnitteluosaan). Liitososien liitokset kuuluvat yhteen laskettuun osaan, jos niiden keskusten välissä on vähemmän kuin 60 halkaisijaltaan yhdistettyjä liittimiä.

Lattialevyjen ja päällysteiden alempi vahvistus ei saa kiinnittyä keskikohdan keskiosaan.
Lattialaattojen ja päällysteiden yläraudoitus täytyy liittää keskiosan kolmanteen osaan.

Pohjalevyjen yläraudoitusta ei saa laittaa keskikohdan keskiosaan.
Pohjalevyjen alempi vahvike on telakoitava keskialueen kolmanneksi.

Tangon päällekkäisyyksien kasvattaminen palkkiin 2) dm: n 4%: lla d8: lla, 5%: lla d12: lla ja 6: llä d16: llä, otetaan huomioon metreissä laskettujen paikkojen määrityksissä.

Tangon minimihalkaisija raudoitusta varten, riippuen sauvan halkaisijasta:

tuurnan halkaisija on vähintään 5 halkaisijaltaan sauva, jonka halkaisija on alle 20 mm;

tuurnan halkaisija on vähintään 8 halkaisijaltaan olevaa sauvaa, jonka halkaisija on suurempi tai yhtä suuri kuin 20 mm.

1), joka soveltuu lujuusluokkaan A500C ja betoniluokkaan B30

2) määritetään kaavalla: Lpäällekkäisyyksiä / 11700 jossa Lpäällekkäisyyksiä - päällekkäisyyspituus mm

Armin. -02-04 15:04

Ylijäämäpalkin liitokset ilman hitsausta.
Uudessa lainsäädännöllisessä kirjallisuudessa (SP 52-101-2003, käsikirja SP 52-101-2003 jne.) Sitä ei mainita erikseen, mutta vanhoista käsikirjoista suositellaan telakointipaikoista.

Raskas- ja kevytbetonin betoni- ja betoniteräsrakenteiden rakenneuudistus ilman raudoituksen jännitystä (SNiP 2.03.01-84)
s.5.47 (5.37).
Työvahvistustangojen ytimien päällekkäisyyttä ei suositella sijoitettavaksi taivutettuun vyöhykkeeseen ja epäkeskeisiin jännitteisiin elementteihin paikoissa, joissa vahvistus on täysin käytössä. Tällaisia ​​liitoksia ei sallita lineaarisissa elementeissä, joiden poikkileikkaus on täysin venytetty.

Niinpä kirjoitan yleisiin ohjeisiin määritellyn lisäksi (lattialevyt):
Levyn alemman lujituksen annetaan olla telakoituna, lukuun ottamatta vyöhykkeitä keskimmäisen kolonnin välein ohivirtauksella ____. Yläraudoitus sallitaan kiinnittyä keskiosan kolmanneksen puoliskon kanssa ohituksella _____.

Pohjalevyille, vastaavasti, päinvastoin.

Armatura päällekkäisyyksissä - SNiP ja niiden perusvaatimukset

Vahvistuksen päällekkäisyys sidoksen aikana (SNiP 52-101-2003) on yksinkertaisin ja samalla aidosti luotettava versio vahvikkeen liitoksesta, joka takaa perustan tai muun betonirakenteen pitkäjänteisen toiminnan.

1 päällekkäiset vahvikkeet paritukseen - SNiP ja niiden tärkeimmät säännökset

Vuoden 2003 saniteettitasot ja -säännöt merkitsevät nykyään kaikkia rakenteita. Näihin kuuluvat mm. Mekaaniset ja hitsatut liitokset sekä kiertymät, jotka suoritetaan ilman hitsausta. Mekaaniset tuotteet valmistetaan kierteitetyillä tai puristetuilla kytkimillä erikoisyksiköiden avulla, hitsaaminen edellyttää hitsausta ja päällekkäisillä liitoksilla voi olla kolme tyyppiä:

 • tangot, joilla on suorat päät kiinnittämällä tai hitsaamalla tangon päällekkäisyyksiä (poikittainen);
 • profiiliprofiilit, joilla on suorat päät;
 • tangot tassuilla, koukkuilla, silmukoilla (niitä kutsutaan taipuiksi).

Ylijäämää suositellaan yhdistämään venttiili, jonka poikkipinta on enintään 40 millimetriä. Asiakirjassa, joka on samanlainen kuin meille kiinnostava SANNORM (ACI 318-05), sallitaan enintään 36 millimetrin levyinen poikkileikkaus. Tämä rajoitus johtuu siitä, että liitoksen luotettavuustestaus suuremmalla halkaisijalla ei ole käytännössä toteutettu, mikä tarkoittaa, että tästä pisteestä ei ole vahvistettuja tietoja.

Ankkuri on kielletty liittämään paikoille, joissa tangot ja niiden käyttöalueet (keskittynyt) maksimoivat. Se on mahdollista suorittaa liitoksessa sekä neulomalla että neulomalla. Jälkimmäisessä tapauksessa johdinta käytetään vahvikkeen liittämiseen. Asiantuntijat neuvovat käyttämään puristusliitoksia tai ruuvauskytkimiä, kun työskentelet yli 25 mm: n poikkileikkauksineen. Tämä johtuu siitä, että tässä tapauksessa:

 • rakenteen turvallisuusaste kasvaa (nivelissä on betoniseoksen määrän rajoittaminen);
 • luottoriskin kustannukset pienenevät (päällekkäisyykset vaativat pääsääntöisesti huomattavia ylimääräisiä vahvistusmenoja - jopa 20-25 prosenttia).

Vahvistuspalkkien välinen etäisyys, joka on yhdistetty päällekkäisyydellä, vaakasuorassa ja pystysuorassa suunnassa on oltava vähintään 25 mm. Tämän edellytyksen noudattaminen mahdollistaa betonin pääsyn helposti kehyksen "syrjäisiin" paikkoihin. Jos venttiilit, joiden poikkileikkaus on yli 25 mm, on suositeltavaa valita määritetyn etäisyyden arvo, joka on sama kuin sauvojen halkaisija. Mutta suurin etäisyys raudoituselementtejä pitkin leveys perustan nauhan pitäisi olla jopa kahdeksan osaa lujitemuotoja.

Tapauksissa, joissa käytetään neulontankoa, tangojen välinen etäisyys on usein yhtä kuin nolla, koska tässä tilanteessa se riippuu yksinomaan profiilin ulkonemien korkeudesta. Tällöin raudoituselementtien välinen suurin etäisyys valitaan siten, että se ei ole korkeampi kuin neljä halkaisijapulttien halkaisijaa. Niiden liitosten parien välillä, jotka sijaitsevat vierekkäin, päällekkäisillä liitoksilla oletetaan olevan vähintään 30 mm (vähintään kaksi halkaisijaltaan olevaa sauvaa).

2 Hitsatun päittäisliitoksen toteutuksen tekniset ominaisuudet

On välttämätöntä jakaa naapurustossa sijaitseviin yhteyksiin sekoitus. Lisäksi siten, että samaan aikaan yhteen osaan on kytketty jopa 50 (enintään) prosentti tangoista.

Lasketun (yhden) osan, joka on määritettävä määrittämään liitosnauvien lukumäärä, ymmärtää alueen, jonka pituus on 130% päällekkäisyyden kokonaispituudesta (mitattuna pitkin sauvoja). Tärkeää on ymmärtää täällä: suunnittelussa vahvistusliitoksia pidetään samassa osassa, jos niiden keskukset sijaitsevat täsmälleen määritellyllä alueella. Pienin etäisyys (pituus) SNiP: n liitosten välillä tulee olla 610 millimetriä.

ACI 318-05 ja Sanormin standardit, joita harkitsemme, neuvoisivat tekemään irrotettavia (eli löysät) bar-liitoksia rakenteissa, joita ei ole esijännitetty. Suositus on melko looginen, koska liitoskohdassa oleva betoni täyttää sauvat kaikilla sivuilla, mikä takaa jokaisen palkin erittäin luotettavan kiinnityksen, jota ei voida saavuttaa kaatamalla viereisen sauvan kanssa kiinnitetyn vahvistuselementin epätäydellinen ympärys neulomalla. Huomaa - sen pituuden päällekkäisyys ei saa olla alle 25 senttimetriä.

Toinen tärkeä terveysvaatimusten sanamuoto on se, että yhdessä osassa (laskettuna) nivelellä voi olla korkeintaan 50 prosenttia perusmetallirakenteeseen upotetuista metallista. Lisäksi sallitaan silmukoiden liittäminen kuvatulla menetelmällä hitsattujen silmien ja yksittäisten vahvistuselementtien kanssa ilman pakollista täyttöä. Mutta tämä lupa on voimassa ainoastaan ​​silloin, kun käytetään lujittamatonta käyttöä (ns. Rakentavaa) tyyppistä vahvistusta.

Jos vahvistus toimii sekä puristuksessa että jännityksessä, 30 cm: n (ja korkeampi) päällekkäisyys on mahdollinen. Useimpien ulkomaiden rakennusasiakirjoissa päällekkäisyys asetetaan 40 vahvistusosan liitoselementtien halkaisijalle. Kotimainen käytäntö, tämä indikaattori on 50 halkaisijaltaan (puhutaan liittimiä luokan A400).

Myös suositeltavan päällekkäisyyden indikaattori riippuu siitä, mitä betoniä käytetään betonin täyttämiseen. Esimerkiksi M300: n seokselle on 35 halkaisija, M250 - 40 halkaisija, M200 - 50. Mutta liittimien A-II ja A-I osalta limitys valitaan aina 40 halkaisijaltaan. On totta, että on tärkeää ymmärtää, että kaikki nämä lausunnot ovat totta lasketuille indikaattoreille. Käytännössä todelliset (ei vähimmäisvaatimukset) päällekkäisyydet ovat yleensä useita kertoja suurempia.

3 Venttiilit ovat päällekkäisiä - todellisia arvoja

Tangojen päällekkäisyyksien pituus ankkuroitumisen yhteydessä vahvistetaan keskittymällä siihen seikkaan, että lujarakenteeseen vaikuttava voima koetaan metallisten elementtien resistanssien voimilla ja betonin ja raudoituksen voimilla, joita havaitaan koko liitoksen koko pituudelta. SNiP päällekkäisillä vahvikkeilla, kun ne sitovat, antaa seuraavat suositellut arvot päällekkäisyyden pituudesta (kaikki arvot ovat millimetreinä):

 • 1090 vahvistusosalle 36;
 • 960 32: lle;
 • 860 28: lle;
 • 760 25: lle;
 • 680 22: lle;
 • 580 18: lle;
 • 480 16: lle;
 • 380, 12;
 • 300 10 mm: n palkkeihin.

Saniteettitasot sisältävät myös taulukoita, joissa suositellaan päällekkäisen pituuden ankkurointia eri betonilaatuille puristus- ja jännitystyöhön käytettävien vahvistuselementtien osalta. Näiden taulukoiden mukaan M450-betonien vähimmäisliitoksen pituus A400-tangon osalla on 6 millimetriä ja vastaa 20 senttimetriä. Mutta M250: n betoniseoksesta ja 40 mm: n poikkileikkaukseltaan tangosta pituusindikaattori on jo 158 cm.

Lisää muutamia tärkeitä SNiP-pisteitä, joita käsiteltiin tässä artikkelissa:

 • rakennuksen ankkuroitumispaikassa päällekkäisyydellä on asennettava poikittainen lisävahvistus (tämä edellytys on pakollinen);
 • viereisten palkkien ankkurointi on sallittua alle 61 senttimetriä;
 • ristinmuotoiset päällekkäisyydet olisi yhdistettävä muovimateriaaleista tai hehkutetulla viskoosilangalla oleviin kiinnikkeisiin tai kiinnittimiin.

Ankkuroinnin päällekkäisyys liitoksen yhteydessä - SNiP: n mukaisen yhteyden normit

Vahvistaminen on olennainen osa kaikkien monoliittirakenteiden laitetta, johon kestävä ja luotettava tuleva rakenne riippuu. Prosessi on luoda metallivahvikehykset. Se asetetaan muottiin ja täytetään betonilla. Tämän kehyksen luomiseksi ne turvautuvat neulomiseen tai hitsaukseen. Samalla oikealla lasketulla vahvistuksella on keskeinen rooli sitoutumisessa. Jos se ei riitä, yhteys ei ole tarpeeksi vahva, mikä vaikuttaa suorituskykyyn. Siksi on tärkeää selvittää, mitä tehdä päällekkäisyydestä parittelun aikana.

Yhdisteiden tyypit

Rakennusten koodeja ja sääntöjä (SNiP), nimittäin 8.3.26 kohta SP 52-101-2003, on kaksi pääasiallista tapaa kiinnityslaitteiden kiinnittämiseen. Siinä sanotaan, että tangon liitäntä voidaan suorittaa seuraavilla telakointityypeillä:

 1. Vahvistustankojen kiinnitys ilman hitsausta, päällekkäisyydet.
  • päällekkäisiä osia, joissa on taivut päissä (silmukat, kielekkeet, koukut), vain sileitä sauvoja käytetään vain silmukoita ja koukkuja;
  • jotka on sovitettu jaksollisen profiilin vahvojen sauvojen suorilla päihin;
  • päällekkäin suorat päät lujitustangoilla kiinnittämällä poikittainen tyyppi.
 2. Mekaaniset ja hitsatut liitokset.
  • hitsauskoneella;
  • ammattimaisen mekaanisen yksikön avulla.


SNiP: n vaatimukset viittaavat siihen, että betonipohja vaatii vähintään kahden erottamattoman vahvistuskehyksen asentamisen. Ne valmistetaan lukitsemalla sauvat päällekkäin. Yksityistä majoitusta varten tätä menetelmää käytetään useimmiten. Tämä johtuu siitä, että se on kohtuuhintaista ja halpaa. Jopa aloittelija voi huolehtia kehyksen luomisesta, koska tangot ja pehmeä neulelanka ovat tarpeen. Ei tarvitse olla hitsaaja ja kalliita laitteita. Ja teollisessa tuotannossa, yleisin hitsausmenetelmä.

Kiinnitä huomiota! Kohta 8.3.27 todetaan, että liitososat ovat päällekkäin lujittamatta ilman hitsausta, käytetään tangot, joiden työosuus on enintään 40 mm. Paikkoja, joissa maksimikuorma ei saa olla kiinnitetty päällekkäin, viskoosiin tai hitsaamalla.

Sauvojen liittäminen hitsaamalla

Tangojen päällekkäisyyttä hitsausmenetelmällä käytetään yksinomaan A400C- ja A500C-venttiileillä. Vain näitä merkkejä pidetään hitsautuneina. Tämä vaikuttaa tuotteiden kulutukseen, joka on tavallista korkeampi. Yksi yleisistä luokista on A400-luokka. Liitostuotteita ei kuitenkaan voida hyväksyä. Kuumennettaessa materiaali tulee vähemmän kestäväksi ja menettää korroosionkestävyytensä.

Paikoissa, joissa on vahvistuksen päällekkäisyyttä, hitsaus on kielletty huolimatta tangon luokasta. Miksi? Jos uskotte ulkomaisia ​​lähteitä, on todennäköisempää risteyksen puhkeaminen, jos raskaat kuormat vaikuttavat siihen. Venäjän sääntöjen osalta lausunto on seuraava: sallitaan käyttää sähkökaaren hitsausta liittymiseen, jos halkaisijoiden koko ei ole yli 25 mm.

Se on tärkeää! Hitsauksen pituus riippuu suoraan tangon luokasta ja sen halkaisijasta. Käytä elektrodeja, joiden poikkileikkaus on 4-5 mm. GOST 14098: ssä ja 10922: ssä säädetyt vaatimukset edellyttävät, että on mahdollista peittää päällekkäin hitsausta, jonka pituus on alle 10 halkaisijaltaan lujittavaa palkkia.

Telakointivälineiden kiinnitysmenetelmät

Tämä on helpoin tapa tarjota kestävä runkorakenne. Tätä työtä varten käytetään suosituinta tangotyyppiä, nimittäin A400 AIII. Vahvistuksen päällekkäisyyden liittäminen ilman hitsausta suoritetaan sitovalla langalla. Tällöin kaksi tankoa kiinnitetään toisiinsa ja sidotaan toisiinsa useilla paikoilla langalla. Kuten yllä mainittiin, SNiP: n mukaan on olemassa 3 vaihtoehtoa lujittavien sauvien kiinnittämiseksi viskoosiin. Kiinnitys jaksollisen profiilin suorilla päillä, kiinnitys suoratyyppisellä poikittaistyypillä sekä osien käyttö kaarteineen päissä.

Jotta lujituksen tangot voidaan liittää päällekkäin joka tapauksessa Näille yhdisteille on olemassa useita vaatimuksia, jotta ne eivät tule koko rakennelman heikoksi pisteeksi. Ja kohta ei ole vain päällekkäisyyden pituuden, vaan myös muiden hetkien kanssa.

Tärkeät vivahteet ja vaatimukset viskoosiselle liimaukselle

Vaikka liitosjohdoiden käyttö vaijeriin on helpompaa kuin liittää ne hitsauskoneeseen, sitä ei voida kutsua yksinkertaiseksi. Kuten mikä tahansa työ, prosessi edellyttää sääntöjen ja suositusten tiukkaa noudattamista. Vain silloin voimme sanoa, että monoliittisen rakenteen vahvistaminen on oikea. Koska kytkentä liittyy vahvistamiseen päällekkäisyydellä, on kiinnitettävä huomiota seuraaviin parametreihin:

 • sauvan pituus;
 • risteyksen sijainti rakenteessa ja sen piirteissä;
 • koska päällekkäisyydet sijaitsevat toisistaan.

Mainitsimme, että on mahdotonta sekoittaa runkorakenteella tehtyä liitosta, jolla on suurempi kuormitusaste ja stressi. Näihin alueisiin kuuluvat rakennuksen kulmat. On selvää, että sinun on laskettava oikein paikat yhteyksistä. Heidän sijainninsa pitäisi olla betoniteräsrakenteissa, joissa kuormaa ei ole, tai se on vähäistä. Mitä tehdä, jos teknisesti ei ole mahdollista noudattaa tätä vaatimusta? Tällöin sauvojen päällekkäisyyden koko riippuu siitä, kuinka monta halkaisijaa vahvistus on. Kaava on seuraava: liitoksen koko on yhtä suuri kuin 90 halkaisijaltaan käytettyjä tangkoja. Esimerkiksi jos käytetään Ø20 mm: n raudoitusta, suuren kuormituksen omaavan osan päällekkäisyyden koko on 1800 mm.

Tekniset standardit säätävät kuitenkin selvästi tällaisten yhdisteiden kokoa. Ylimahdollisuus ei riipu pelkästään sauvojen halkaisijasta vaan myös muille kriteereille:

 • käytettävien liitososien luokka;
 • mikä betonimerkki käytettiin betonin kaatamiseen;
 • mitä käytetään betoniteräksen;
 • kuormitusaste.

Päällekkäisyys eri olosuhteissa

Joten mikä on päällekkäinen vahvistaminen sitomisessa? Mitkä ovat tarkat tiedot? Aloitetaan tarkastelemalla esimerkkejä. Ensimmäinen tekijä, johon päällekkäisyys riippuu, on tangon halkaisija. Seuraavaa kuvioa noudatetaan: mitä suurempi raudoituksen halkaisija on suurempi, sitä suurempi limitys tulee. Esimerkiksi jos käytetään 6 mm halkaisijaltaan asennettua armoa, suositeltu päällekkäisyys on 250 mm. Tämä ei tarkoita sitä, että sauvojen, joiden poikkileikkaus on 10 mm, on sama. Yleensä käytetään 30-40 kertaa vahvistusleikkausta.

Joten tehtävän yksinkertaistamiseksi käytämme erityistä taulukkoa, jossa ilmoitetaan, mitä päällekkäisyyttä käytetään eri halkaisijoille.

Oikea päällekkäinen vahvike sidottuna

Betonirakenteiden vahvistamiseen liittyvien toimintojen yhteydessä on tarpeen yhdistää lujitustangot. Työskentelyn aikana on tarpeen tietää, mikä raudoituksen päällekkäisyys on, kuinka monta SNiP-halkaisijaa on palkkien päällekkäisyyksien määrä. Säätiön tai panssaroidun vyön lujuus riippuu päällekkäin oikein valituista pituuksista, joissa otetaan huomioon vahvikkeen poikkipinta-ala. Oikein suoritettu raudoitettujen betonielementtien laskenta, ottaen huomioon liitostyypin, takaa rakennuskohteiden kestävyyden ja lujuuden.

Lujittavien elementtien liitosten tyypit

Jotta ymmärtäisivät lujitustangojen mahdollisen telakoinnin, monet mestarit kääntyvät nykyisten sääntelyasiakirjojen vaatimuksiin. Loppujen lopuksi hyvin tehty yhdistelmä antaa tarvittavan turvatekijän puristukselle ja jännitykselle. Jotkut kehittäjät yrittävät löytää vastauksen SNiP 2 01: n mukaan. Muut tutkivat rakennuskoodeja numerolla 52-101-2003, joka sisältää suosituksia teräsbetonista valmistettujen rakenteiden suunnittelusta, jota ei ole korostettu teräsvahvikkeella.

Nykyisten sääntelyasiakirjojen vaatimusten mukaisesti teräsvahvistusta käytetään vahvistamaan jännittämättömiä elementtejä, toisin kuin korostetut rakenteet, joissa lujitettavien luokat K7 ja sitä korkeammat lujitemuuntot käytetään vahvistamiseen. Pysykäämme vahvistuspalkkien kiinnitysmenetelmiin.

Nykyiset rakennuskoodit ja -määräykset (SNiP) kuvaavat yksityiskohtaisesti venttiilien kiinnittämistä kaikilla nykyisillä menetelmillä.

Seuraavat vaihtoehdot ovat mahdollisia:

 • päällekkäiset neulottimet ilman hitsausta. Kiinnitys suoritetaan käyttämällä muita kaarevuudeltaan olevia teräspalkkeja, jotka toistavat vahvikkeen kokoonpanon. SNiP: n mukaan on sallittua suorittaa suorien tangojen päällekkäisyys elementtien poikittaisella kiinnityksellä neulomalla langan tai erityisten kiinnittimien avulla.

Vahvistuksen päällekkäisyys kiinnittymisen aikana riippuu palkkien halkaisijasta. Betoniin kaadettuja neulottuja tankoja rakennetaan laajasti yksityisen talonrakentamisen alalla. Kehittäjä houkuttelee tekniikan yksinkertaisuus, yhteyden helppous ja rakennusmateriaalien kohtuulliset kustannukset;

 • vahvistuspalkkien kiinnittäminen kotitalouksien sähköhitsauslaitteiden ja ammattiyksiköiden avulla. Hitsausjärjestelmien liitososien tekniikalla on tiettyjä rajoituksia. Itse asiassa hitsausvyöhykkeellä esiintyy merkittäviä sisäisiä jännityksiä, jotka vaikuttavat haitallisesti vahvistuskoteloiden lujuusominaisuuksiin.

Liitäntälevyjen päällekkäisyydet sähköhitsauksen avulla ovat mahdollisia käyttämällä tiettyjä merkkejä, esim. A400C. Teräsvahvistusteknologiaa käytetään pääasiassa teollisen rakentamisen alalla.

Rakennuskoodit ja -säännöt sisältävät merkinnän siitä, että betonirakennetta on vahvistettava ainakin kahdella kiinteällä lujitussilmukalla. Tämän vaatimuksen toteuttamiseksi terästangot ovat yhteydessä päällekkäisyyksiin. SNiP mahdollistaa eri halkaisijoiden sauvan käytön. Samanaikaisesti palkin suurimman poikkileikkauksen koko ei saisi ylittää 4 cm: n. SNiP kieltää tangojen päällekkäisyyden käyttämällä neulontankaa ja hitsausta merkittävillä kuormituksilla, jotka sijaitsevat akselin ympäri tai sen poikki.

Näihin kuuluvat mm. Mekaaniset ja hitsatut liitokset sekä kiertymät, jotka suoritetaan ilman hitsausta

Lujitustangojen kiinnitys sähköhitsauksella

Sähköhitsausta käyttäviä telakointiosastoja käytetään teollisuus- ja erikoisrakentamisen alueilla. Liitettäessä sähköhitsauksen avulla on tärkeää saavuttaa vähimmäisetäisyys tangojen välissä ja kiinnittää elementit ilman rakoa. Liitäntävyöhykkeen lisääntynyt kuormituskapasiteetti saadaan aikaan käyttämällä akustoja, joissa on A400C- tai A500C-merkintä.

Ammattimaiset rakentajat kiinnittävät huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • käyttökelvottomuus yhteisten lujitettujen hitsattujen liitosten kanssa A400-merkinnällä. Lämmityksen seurauksena lujuus vähenee merkittävästi ja korroosion herkkyys lisääntyy.
 • lisääntynyt todennäköisyys, että sauvojen eheys rikkoutuu merkittävien kuormitusten vaikutuksesta. Nykyiset säännöt mahdollistavat sähkökaarihitsauksen käyttämisen vahvistamiseen, jonka halkaisija on enintään 25 mm;
 • hitsin pituus ja käytettävien sauvojen luokka ovat toisiinsa yhteydessä. Sääntelyasiakirjan taulukko sisältää kaikki tarvittavat tiedot sauvojen kiinnityksestä sähkökaaren hitsauksessa.

Sääntelyasiakirjassa sallitaan hitsaustoimenpiteiden toteuttaminen halkaisijaltaan 0,4 - 0,5 cm olevien elektrodien käyttö ja säädellään päällekkäisyyksien määrä yli kymmenen halkaisijaltaan käytettyjä tangkoja.

Kaapelointi on kielletty liittämään paikoille, joissa tangot ja niiden käyttöalueet (keskittynyt) maksimoivat jännitettä

Venttiilin päällekkäisyys ilman hitsausta käsihihnan asennuksen aikana

Rakenteeltaan suosivan merkinnän A400 AIII-tangoilla varustetut tangot ovat helposti päällekkäisiä vahvistamalla hehkutettua neuleliitintä.

SNiP sisältää suosituksia raudoituksen sidonnan toteuttamiseksi ja tarjoaa eri vaihtoehdot liitospuille:

 • liitoskappaleiden suorat päiden päällekkäisyydet;
 • kiinnityspalkit, jotka ovat päällekkäin lisävahvisteisten elementtien käytön kanssa;
 • sauvat tangoilla, joiden kummankin silmukoilla tai koukkuilla kaarevat päät ovat.

Johtimen avulla neulotaan voidaan liittää profiililohkon vahvistus, jonka läpimitta on enintään 4 cm. Ylimaalauksen koko kasvaa suhteessa sauvojen halkaisijan muutokseen. Tangojen päällekkäisyyksien määrä kasvaa 25 cm: sta (0,6 cm: n halkaisijaltaan) 158 cm: iin (sauvat, joiden läpimitta on 4 cm). Standardin mukaan päällekkäisyyden koon on oltava 35-50 kertaa tangon halkaisija. SNiP mahdollistaa ruuviliitosten käytön langan kanssa neulomiseksi.

Vahvistuspalkkien välinen etäisyys, joka on yhdistetty päällekkäisyydellä, vaakasuorassa ja pystysuorassa suunnassa on oltava vähintään 25 mm

Vaatimukset vahvistamisasiakirjoista

Kun neulat on yhdistetty neulomismenetelmällä, on tärkeää pohtia useita tekijöitä:

 • raudoituksen suhteellinen asema spatiaalisessa kehyksessä;
 • päällekkäisten osuuksien sijoittaminen toisiinsa nähden;
 • päällekkäisen alueen pituus, joka määräytyy tangon poikkileikkauksen ja betonimerkin mukaan.

Kun tontti on sijoitettu päällekkäisillä tangoilla maksimikuormituksen alueella, on tarpeen lisätä päällekkäisyyksien määrää 90: een yhdistettyjen tangojen halkaisijan mukaan. Rakennuskoodit osoittavat selvästi telakointialueiden koon.

Yhteen pituus vaikuttaa paitsi poikkileikkauksen läpimitan lisäksi myös seuraaviin kohtiin:

 • nykyisen kuorman arvo;
 • käytetty betoni;
 • käytetty teräsvahvisteiden luokka;
 • paikkasolmujen sijoittaminen spatiaaliseen kehykseen;
 • nimittämisestä ja laajuudesta.

On huomattava, että päällekkäisyyksien määrä vähenee betonituotemerkin kasvaessa.

Tapauksissa, joissa käytetään neulontankaa, tangojen välinen etäisyys on usein nolla, koska tässä tilanteessa se riippuu yksinomaan profiilin ulkonemien korkeudesta

Tarkastellaan päällekkäisyyden suuruuden muutosta, joka havaitsee puristuskuormitukset lujitusluokalle A400 halkaisijaltaan 25 mm:

 • betonilaatuisille M250-sauvoille on kiinnitetty maksimaalinen päällekkäisyys, joka on 890 mm;
 • M350-brändiratkaisun avulla betonisoitava vahvikekaton mahdollistaa limityksen pienentämisen 765 mm: iin;
 • kun M400: een käytetyn betonin laatu kasvoi, palkkien päällekkäisyys laskee 695 mm: iin;
 • Valuraudan kaataminen betoni M450-liuoksella mahdollistaa päällekkäisyyden vähentämisen 615 mm: iin.

Vahvikotelon venytetyn alueen vahvikkeiden osalta määritetyn raudoituksen päällekkäisyys lisääntyy ja se on:

 • 1185 mm betonille M200;
 • 1015 mm betonille M350;
 • 930 mm betonille M400;
 • 820 mm betonille M450.

Vahvistukseen liittyvien toimintojen yhteydessä on tärkeää sijoittaa päällekkäiset alueet oikein ja ottaa huomioon rakennusmääräysten ja määräysten vaatimukset.

Noudata näitä ohjeita:

 • jakaa liitokset tasaisesti koko vahvistuksen häkissä;
 • pitää vähintään 610 mm: n välisten liitosten välinen vähimmäisetäisyys;
 • otetaan huomioon betoniliuoksen merkki ja lujitustangojen poikkileikkaus.

Rakennuskoodien vaatimusten noudattaminen takaa betonirakenteiden lujuuden ja luotettavuuden, vahvistetun häkän. Tutkittuaan yksityiskohtaisesti SNiP: n suositukset, on helppo valita itsenäisesti tarvittava määrä raudoituksen päällekkäisyyttä ottaen huomioon betonituotteen rakenteelliset ominaisuudet. Ammattimaisten rakennuttajien suositukset estävät virheitä.