Clay maaperä

Savi maaperä on maa, jonka yli puolet koostuu erittäin pienistä hiukkasista, joiden koko on pienempi kuin 0,01 mm, jotka ovat hiutaleiden tai levyjen muodossa. Näiden hiukkasten välisiä etäisyyksiä kutsutaan huokosiksi, ne täytetään yleensä vedellä, joka on hyvin säilynyt savessa, koska savipartikkelit eivät itse anna veden päästä läpi. Savi-maaperällä on suuri huokoisuus, so. suuri huokostilavuuden suhde maaperän tilavuuteen. Tämä suhde vaihtelee välillä 0,5 - 1,1 ja on ominaisuus maaperän tiivistymisasteelle. Kukin huokos on pieni kapillaari, joten tällaisilla mailla on kapillaarivaikutus.

Savi maaperä säilyttää hyvin kosteutta ja ei koskaan anna kaiken irti, vaikka se kuivattiinkin, joten se on kovaa maata. Maaperään sisältyvä kosteus, kun jäätyminen muuttuu jääksi ja laajenee, mikä lisää maaperän tilavuutta. Kaikki saviä sisältävät maaperät ovat tämän kielteisen ilmiön alaisia, ja mitä korkeampi savipitoisuus on, sitä voimakkaammin tämä ominaisuus on.

Savi-maaperän huokoset ovat niin pieniä, että veden ja saven hiukkasten vetovoima kapillaarivoimat riittävät sitomaan niitä. Vetovoiman kapillaarivoimat yhdessä savea hiukkasten plastisuuden kanssa tuottavat saviä maaperän plastisuutta. Ja mitä korkeampi savi on, sitä enemmän maapintaan tulee muovia. Savipartikkelien sisällöstä riippuen ne luokitellaan hiekkasaumoiksi, lieppeiksi ja saviksi.

Clay Soil Classification

Hiekkasauma on savimaata, joka sisältää enintään 10% savea hiukkasista, loput hiekka. Hiekkakivilamppu on vähiten muovia kaikista savi-maidoista, kun hiertyy sormien väliin, tuntuu hiekan hiutaleista, se ei rullakaan johtoon. Pallot, jotka on kääritty hiekkakivestä, hajoavat, jos painat vähän sitä. Korkean hiekkakerroksen ansiosta hiekkasaumojen suhteellinen huokoisuus on 0,5 - 0,7. Niinpä se voi sisältää vähemmän kosteutta ja sen vuoksi se on vähemmän altis turvotukselle. Huokoisuudeltaan 0,5 (eli hyvällä tiivistymisellä) kuivassa tilassa hiekkasauman kantokyky on 3 kg / cm2 ja huokoisuus 0,7-2,5 kg / cm3.

Vesi on saviä maaperä, joka sisältää 10-30 prosenttia savea. Tämä maa on melko muovia, kun hankaa sitä sormien väliin, erillisiä hiekkajäämiä ei tunneta. Pallot, jotka on kääritty loimesta, murskataan kakkuun, jonka reunat muodostavat halkeamia. Lammen huokoisuus on korkeampi kuin hiekkasauma ja vaihtelee välillä 0,5-1. Laastilla voi olla enemmän vettä ja enemmän kuin hiekkasaumaa. Kuitumaadulla, jonka huokoisuus on 0,5, kantavuus on 3 kg / cm2 ja huokoisuus 0,7 - 2,5 kg / cm2.

Savi on maaperä, jossa savipartikkeleiden osuus on yli 30%. Savi on hyvin muovia, hyvin kaareva johtoon. Valssattu savipallo pakataan kakkuun ilman halkeilua pitkin reunoja. Savi huokoisuus voi saavuttaa 1,1, se on vahvempi kuin kaikki muut maaperät, jotka ovat riippuvaisia ​​pakkasesta, koska ne voivat sisältää erittäin suurta kosteutta. Höyryllä 0,5, savi on kantavuus 6 kg / cm2, 0,8 - 3 kg / cm2.

Kaikki savi-maaperät kuorman vaikutuksesta kellarista ovat alttiita sedimentille, ja se kestää hyvin kauan - useita vuodenaikoja. Luonnos on suurempi ja pidempi, sitä suurempi maaperän huokoisuus. Savi-maaperän huokoisuuden vähentämiseksi ja sen ominaisuuksien parantamiseksi maaperä voidaan tiivistää. Savi-maaperän luonnollinen tiivistyminen tapahtuu ylierävien kerrosten paineen alla: mitä syvempi kerros, sitä voimakkaampi tiivistyy, sitä vähemmän sen huokoisuus ja sitä suurempi sen kantokyky.

Savimassan 0,3 vähimmäis huokoisuus on kaikkein tiivistetyssä kerroksessa, joka sijaitsee jäätymisnopeuden alapuolella. Tosiasia on, että turvotus tapahtuu, kun maa jäätyy: maaperän hiukkaset liikkuvat ja uusia huokosia esiintyy niiden välillä. Maaperän kerroksessa, joka on jäätymisen syvyyden alapuolella, ei ole sellaisia ​​liikkumisia, se on yhtä tiheää kuin mahdollista ja sitä voidaan pitää puristamattomana. Maaperän jäädyttämisen syvyys riippuu ilmasto-olosuhteista, Venäjä vaihtelee 80-240 cm: n välillä. Mitä lähempänä maata, sitä vähemmän saviä maata tiivistetään.

Saviä maaperän kantokyvyn arvioimiseksi karkeasti tietyllä syvyydellä voimme suurella huokoisuudella 1,1 maan pinnalla ja vähintään 0,3 jäädytyksen syvyydessä ja olettaa, että se vaihtelee tasaisesti syvyyden mukaan. Yhdessä sen kanssa kantavuus vaihtelee myös: pinnasta 2 kg / cm2 6 kg / cm2 alle jäätymisnopeuden.

Savi-maaperän toinen tärkeä ominaisuus on sen kosteus: sitä enemmän kosteutta se sisältää, sitä pahempaa sen kantavuus. Kosteutta sisältävä savi maa muuttuu liian muoviseksi ja se voi kyllästyä kosteudelta, kun pohjavesi on lähellä. Jos pohjaveden taso on korkea ja alle metrin syvyys pohjasta, savi-, liepeus- ja hiekkasaumojen kantokyvyn edellä mainitut arvot on jaettava 1,5: llä.

Kaikki savi- maaperät toimivat hyvän pohjan talon perustalle, jos pohjavesi on huomattavan syvälle ja maaperä itsessään on yhtenäinen koostumus.

Tässä artikkelissa kuvataan maaperän - kallion, karkean, hiekan ja saven päätyypit, joista kullakin on omat ominaisuutensa ja ominaisuutensa.

Maaperän kantavuus on sen perusominaisuus, joka on tarpeen talon rakentamisen kannalta, osoittaa, kuinka paljon maaperän yksikkö kestää kuorman. Laakerikapasiteetti määrittää, mikä on talon perustan tukialue: sitä huonompi maaperän kyky kestää kuormaa, sitä suurempi on säätiön ala.

Loose maaperä - tämä on maaperä, joka joutuu pakkaselle, kun se jäätyy, se lisää merkittävästi tilavuutta. Voimakas voima on riittävän suuri ja pystyy nostamaan kokonaiset rakennukset, joten maaperän maaperän perusta säätöä ilman toimenpiteitä ryöstelyä vastaan ​​on mahdotonta.

Pohjavesi on ensimmäinen maapallon pintakerros, joka sijaitsee ensimmäisen läpäisemättömän kerroksen yläpuolella. Niillä on kielteinen vaikutus maaperän ominaisuuksiin ja talojen perustuksiin, pohjaveden taso on tunnettava ja otettava huomioon säätiön asettamisen yhteydessä.

Yli puolet hiekkapohjaisista hiukkasista koostuu alle 5 millimetrin hiekkahiukkasista. Hiukkasten koosta riippuen jaetaan sora, suuri, keskikokoinen ja pieni. Jokainen hiekka on omat ominaisuutensa.

Frost-turvotus on maaperän tilavuuden kasvu matalissa lämpötiloissa eli talvella. Tämä johtuu siitä, että maaperässä oleva kosteus jäätymisen aikana lisää tilavuutta. Jäätymisen voimat toimivat paitsi perustuksen pohjalta myös sivuseinilleen ja kykenevät puristamaan talon perustan maasta.

Vesi tai hiekkasauma. Määritetään maaperän mekaaninen koostumus paikassa

Kalkin annosten, lannoitteiden levittämisen ajoituksen ja niiden määrän osalta on otettava huomioon maaperän mekaaninen koostumus ja siinä olevien savipartikkeleiden sisältö.

Tämän indikaattorin mukaan maaperä jaetaan hiekkaan, hiekkakivilöihin, kevyisiin, keskisuuriin ja raskaisiin patoihin sekä kevyisiin, keskisuuriin ja raskaisiin savuihin.

Miksi maaperän koostumusta ei voida määrittää sen värin mukaan

Hiekka, hiekkasauma, taimet, savi - jotkut puutarhurit virheellisesti tuomitsevat maaperän mekaanisen koostumuksen sen värin mukaan. Tällaisella arvioinnilla ne usein määrittelevät virheellisesti savipartikkeleiden määrän, ajattelemalla siipikarjalle, että se on hiekkomaista siilokamaa ja ottaa savea savea varten.

Paikan ja sen sävyjen maaperän väri ei riipu pelkästään savipitoisuudesta vaan myös sen mineraalisesta koostumuksesta. Tosiasia on, että maan väri, humuksen lisäksi, vaikuttaa sen taipumus sisältää alumiiniyhdisteitä, joskus rautaa ja mangaania. Ylikuovautuvissa olosuhteissa muodostuu gley-horisontti, jossa on sinertävä väri, johtuen alumiini-ferrosilikaattien pitoisuudesta, jotka ilmestyvät, kun rauta interacts with clay minerals. Rauta mangaanimuodossa rautayhdisteitä (myrkyllisiä kasveille), jolloin ruusu-oker-väri.

Usein taikinan värien toistaminen, hiekkasauma ei ole ihanteellinen pohjamaalaus ja vaatii toimenpiteitä niiden ominaisuuksien parantamiseksi. Siksi maaperän mekaaninen koostumus on määritettävä sen koherenssin asteella.

Kuinka määritellä maaperän tai saven alueesi?

Kenttäolosuhteissa on olemassa vanha tekniikka, joka ei vaadi työkaluja ja joka on kaikkien saatavilla. Tämän menetelmän mukaan, nimeltään "märkä", maaperän näyte kostutetaan (jos vesi on kauas, se voi olla sylki) ja sekoitetaan taikinaan. Pallot kierrätetään valmiista maapallosta kädessäsi ja he yrittävät rullata sen johtoon (asiantuntijat vain yksinkertaisesti kutsuvat sitä makkaraa) noin 3 mm: n paksuiksi tai hieman enemmän ja rullata sen halkaisijaksi 2-3 cm.

Se ei muodosta palloa tai johtoa.

Se muodostaa pallon, jota ei voi rullata johtoon (makkara). Vain hänen alkeet saavat.

Se muodostaa johtoa, joka voidaan rullata, mutta se on erittäin hauras ja helposti hajoaa, kun kallistuu kädestäsi tai kun yrität pitää sitä kädessäsi.

Se muodostaa kiinteän johteen, joka voidaan rullata rengas, mutta se ilmenee halkeilla ja murtumilla.

Helppo rullata johtoon. Sormus on haljennut.

Voit rullata pitkään ohut savi-johtoon, josta saadaan runsaasti plastisuutta ilman halkeamia.

Joskus heidän haluaan määrittää maaperä mahdollisimman tarkasti, puutarhurit selittävät kymmeniä vanhoja määriä geologisia viitekirjoja etsimään vastauksia kysymyksiin siitä, mikä on vanhempi, pilkko tai savea tai millainen vanha meri syyttää puutarhanhoidosta Moskovan lähellä hiekkaisella maaperällä. Mutta maaperän tuottavuuden lisäämiseksi hyvä vanha "märkä menetelmä" on varmasti tarpeeksi. Ainoa asia: sinun on oltava varovainen määritettäessä hiekkasaumoja ja paikkoja, koska ne voivat olla pölyisiä.

Vesi tai hiekkasauma. Kuiva menetelmä jauhetulle maaperälle

Nämä lajikkeet erotetaan kuivalla menetelmällä seuraavasti. Silty-hiekkametsät ja kevyet silty-purut muodostavat niukkoja kokkareita, jotka hajoavat helposti, kun ne murskataan sormilla. Kun hiekkainen siipi hankautuu, se tuottaa hohtavan äänen ja kaadetaan kädestä. Kun valonsuojamaidetta hiotaan, on näkyvä karheus, hierotaan hiekkapartikkeja ihoon. Keskipitkät pölyiset lammikot antavat tunne jauheutta, mutta niillä on ohuen jauhon tunne, jossa on heikko karheus. Niiden tyrmät ovat murskattuja jonkin verran vaivaa. Raskas jauhemaiset kamiinat kuivassa tilassa ovat vaikeita murskata, antavat tunteen hienoa jauhoa hierottaessa. Karkeutta ei tunnu.

Nyt kun olet saanut testitulokset, pystyt määrittämään suhteellisen täsmällisesti tarkasti, milloin ja kuinka paljon tallettaa, niin voit sanoa, "pilkkaa" savesi. Pienempiin määriin (noin 4 kg / m2), mutta useammin ja päinvastoin, rasvattomien maaperän ominaisuuksien ansiosta lannan käyttö on harvemmin mahdollista, mutta suurempia määriä (esim. Lanta) jopa 8 kg / m2). Maaperän mekaaninen koostumus tontille on pidettävä mielessä siementen kylvämisen aikana, ja sen syvyyden säätäminen on varmistettava.

Alexander Zharavin, agronomi,
Kirov
By Flora materiaalit Hinta

FORUMHOUSEssa voit tutustua erilaisten maaperätyyppien kykyyn olla perustana rakennuksille ja rakenteille. lue artikkeli, jossa Sibrian tutkimuslaitoksen vanhempi tutkija on nimetty Lisavenko puhuu siitä, miten koristepuutarhaa kasvatetaan savi- ja hiekkapohjaisella maaperällä, katsomaan videokuvaa, joka auttaa koristekasvien valinnassa.

Kuinka määritellä maaperä "silmällä"

Maaperän ominaisuudet määräävät paitsi pohjakerroksen suunnittelun myös kyvyn rakentaa talon yleisesti. Tiedetään, kuinka ongelmallista on rakentaa jotain, paalata sitä kelluvilla alueilla, turvealueilla, joissa petollinen substraatti piilotetaan savimaisen sedimentin pintakerroksen alle.

Rakennuksen aikana vaiheen numero 1 toimii - maaperän ominaisuuksien määrittämiseksi. Ja myös selvittää sivuston vesipitoisuus, jäätymisen syvyys, riippuvuus ja näin ollen optimaalinen perussuunnittelu.

Talon maanalaisen osan luominen "turvallisuussyistä" -periaatteen mukaisesti on suuri vahinko taloudelliselle ja taloudelliselle tilanteelle. Loppujen lopuksi se voi "näyttää" olevan normaalia ja 2-3 kertaa enemmän raskaita täytemateriaaleja.

Tuotannon komplikaatioiden voittamisen oikea suunta on maan kartoitus ja tutkimus, ominaisuuksien määrittely. Mutta onko se mahdollista tehdä silmällä kädet?

Mikä on kuopassa

Jopa henkilö, joka on kaukana geologiasta, pystyy erottamaan hiekkaa hiekkalaadulta, erittäin kovaa kiveä. Nämä ovat ilmeisiä ilmeisiä eroja.

Mutta vaikeuksia ilmenee, kun on välttämätöntä tunnistaa lajikkeiden savimaat.

Mikä on kuoppa - savi, lieju tai hiekkasauma? Ja mikä on puhdasta saviä tällaisissa maissa?

Savi- ja pölyhiukkasten läsnäolo ja aiheuttaa maaperän voimakkuuden heikentymistä.

Seuraavaksi tarkastelemme kykyä itsenäisesti määrittää savityyppien lajit. Voit käyttää GOST 25100-95 "maaperää. Luokittelu. " Siellä kaikki on maalattu "A: sta Z: hen". Mutta käytännön hyödyt eivät ole suuria. Koska esimerkiksi parametria "vetolujuus" ei voida mitata ilman laboratoriota.

Mutta ensin luo riittävän syvyyskaukalo, jotta maaperä, joka sijaitsee molemmat päinvastoin kuin perusseinät, on erittäin tärkeä (nostamalla voimia kohdistettuna tangentiaalisesti seiniin) ja pohjan

Plasticiteetti on tärkeä piirre

Savi- maaperän tärkein ominaisuus on "plastisuusluvut". Se luonnehtii maaperän kykyä säilyttää vettä. Savi-pohjaveden plastisuusluvulla on seuraavat merkitykset:

 • Hiekkomaa - 1 - 7
 • Loam - 7 - 17
 • Savi -> 17


Mitä enemmän materiaalia muovataan, sitä enemmän vettä on siinä ja se on paremmin muotoiltu, se tarttuu yhteen, se säilyy muodoltaan jopa ohuina kuvioina.

Plastisuusluvun määrä on kuitenkin laboratoriotutkimuksen tulos.

Yritetään selvittää, millainen maaperä on säätiön kuoppaan, turvautumatta äärelliseen muoviarvoon, mutta käyttämällä visuaalisia eroja.

Mitä tulee määritellä ominaisuuksia

1. Kierrä kädessä oleva maaperä, yritä tunnistaa kosketuksella - jos se sisältää hiekkahiukkasia. Tunteensa perusteella päätämme:

 • kun hierotaan, hiekkaa ei tunneta - se on savi;
 • kun hierotaan, hiekka tuntuu, vaikka maa on samanlainen kuin savipinta - se on lieju;
 • maata lyö hiekkaa ja pölyhiukkasia - se on hiekkomaista.

2. Kämmenillä rullaamme pitsiä ja muita ihmisiä pois maasta:

 • savi - johto repeytyy helposti ja se on hyvin ohut. Sen jälkeen teemme pallosta johtoa, tasoitamme sen - pallon reunat eivät halkeutuneet, kun ne ovat epämuodostuneita;
 • loam - johto rullaa alas, mutta pallon reunat särkyvät, kun pallo puristaa;
 • hiekkasauma - johto kallistuu suurella vaivalla tai se ei pyöri ollenkaan.

Lisää tapoja määrittää maaperä

Niille, jotka haluavat korvata geologisen tutkimuksen omilla käsillään, on taulukko - menetelmät maaperän määrittämiseksi - tässä on tarpeen rullata ohut johto, pallo pois maasta, määrittää plastisuus koskettamalla ja kääntää hiukkasia, katso koostumusta suurennuslasilla...

Jokaisen näytteen, joka on otettu tietyn syvyyden syvyydeltä, on suoritettava useita manipulointeja seuraavan taulukon tietojen mukaisesti.

Kuvaillut, ei tieteellinen, mutta käytännöllinen menetelmä, vielä erittäin epäkohtelias. Hiukkaspartikkeleiden prosenttiosuus maaperässä tällaisilla menetelmillä ei saada.

Taulukossa esitetään maaperän jakautuminen plastisuusluvun ja hiekohiukkasten prosenttiosuuden mukaan.

Lisätietoa ominaisuuksien määrittelystä.

Menetelmä hiekan erottamiseksi saveesta maaperän tutkimiseen

Hiekka erotetaan manuaalisesti savesta voi olla vesipulloa. Ja sitten mitataan niiden kerrosten paksuus viivain, joka karkeassa approksimaatiossa osoittaa likimääräisen suhteen savi hiekasta. Voit saada käsi tällaisissa kokeissa, jos toistat niitä monta kertaa ottamalla näytteitä selvästi erilaisista maaperistä.

Seuraava on tehty. Veden astia otetaan, maa kaadetaan ja käytetään uudelleen ahkerasti. Täydellisen sekoittumisen jälkeen on välttämätöntä antaa jonkin aikaa suspensiolle laskeutumaan, joskus hyvin pienille hiukkasille, kestää melko kauan. Hiekka laskeutuu, muodostaa näkyvän tiivistetyn kerroksen alareunassa ja savipartikkelit kelluvat, jäävät paksummiksi tai nousevat ylös.

Lasiastian ylä- ja alaosassa olevien näkyvien kerrosten paksuuden mittaaminen, voit arvioida maaperän luonnetta. Nämä tiedot korreloivat yllä olevien taulukkoarvojen kanssa ja antavat siten maaperälle nimensä ja ominaisuutensa odottamatta laboratoriokokeita.

Mikä on lieju? Ominaisuudet loam. Vaahtokartoitus

Mikä on lieju?

Saviolot luokitellaan savipitoisuutensa perusteella. Ne on järjestetty savi, hiekkasaumo, lieju ja muut.

Vesi on erilai- sia savea, joka koostuu kolmannesta savipitoisuudesta, joka koostuu pienistä partikkeleista levyinä. Loput ovat hiekkaa ja muita epäpuhtauksia. Väri voi olla hyvin erilainen - harmaa, punaruskea, keltainen. Loamilla on erilaisia ​​lajikkeita.

Siipikarjan kuvaus ja ominaisuudet

Savipartikkelit ovat vedenpitäviä, mutta niiden huokoset imeytyvät aktiivisesti ja säilyttävät vettä. Maaperän tilavuuden ja siihen liittyvien huokosten määrän suhteen - savimassan huokoisuutta pidetään suhteellisen suurena.

Maaperä (kangas), joka imeytyy veteen, ei enää anna sitä takaisin, vaikka se kuivuu kokonaan. Jäätyminen, vesi kiteytyy jäässä. Laajenemalla se lisää maan tilavuutta. Mitä enemmän savea maaperässä on, sitä enemmän tämä fyysinen ominaisuus ilmenee.

Paalun huokoskoko mahdollistaa niiden sisältämän veden sitovan savipartikkeleita kapillaarivetoisuuden vuoksi. Tämä sallii maaperän säilyttää plastisuus. Siksi enemmän savi-lieppejä on, sitä enemmän on muovia.

Yleensä peltoviljelyllä on korkea plastisuus johtuen alhaisesta hiekkapitoisuudesta. Kosteus kosteuspitoisuudessa ylittää huomattavasti hiekkasaumoja. Tämä aiheuttaa korkean huokoisen löysin kerroin, paljon enemmän, sama hiekkasauman kerroin.

Mitä suurempi maaperän kosteus, sitä enemmän sen lujuusominaisuudet kärsivät, vesilamppu antaa sille erittäin epätoivottuja ominaisuuksia.

Maaperä on yhä epäluotettava, koska se lähestyy pohjavettä. Tästä seuraa luonnollinen johtopäätös: mitä korkeampi pohjavesi on maan pinnalle, sitä vähemmän sopivaa, pääasiassa liepeä edustavaa aluetta rakentamiseen.

Sauman huokoisuus riippuu erityisesti maaperän jäädyttämisestä. Pintakerroksissa vesi laajenee muodostaen muita huokosia, joita ei voida sanoa alemmista kerroksista, jolloin jäätymistä ei tapahdu.

Nämä kerrokset ovat tiheämpiä, melkein kokoontaitumattomia. Tästä seuraa, että mitä korkeampi säiliö on, sitä korkeampi sen huokoisuus. Jäätymisen syvyys Pohjoismaissa on joskus yli 2 metriä, mutta keskimäärin se on 1-1,5 m.

Jäätymisvyöhykkeen alapuolisten kerrosten kantavuusominaisuudet ovat vähintään kolme kertaa korkeammat kuin korkeammat.

Joka tapauksessa savi maaperää ei saa välttää - tärkein asia on se, että se ei ylitä sallittua verokantaa. Kyllä, ja puristettaessa lieppejä rakenteen painon alla vaatii tietyn ajan - vähintään muutama vuosi, lisäksi se riippuu sademäärän kulusta tänä aikana.

Mitä huokoisempi maaperä, sitä nopeammin se tapahtuu. Sen vuoksi on parempi, ennen kuin rakennetaan pohja lieppeille, että yläkerros on tiivistettävä.

Joka tapauksessa säätiön rakentaminen erityisesti hihnalla merkitsee sillan ja raunioiden kaatamista sen perustaan, mikä vähentää huomattavasti maaperän kelvottomuuden riskiä.

Vaahtomuovilla on suurimmat kantokyky, maaperän syvyyden osalta. Mitä pienempi muodostus sijaitsee, sitä suurempi on taikinan tiheys.

Kaikki tämä on otettava huomioon, kun se rakennetaan pilvilannoille. Tämä tarkoittaa sitä, että ylemmän kerroksen tulisi olla koostumukseltaan yhtenäinen, ja pohjaveden on oltava merkittävässä syvyydessä, muuten maaperän hätätaipumusta perustuksen alapuolella ei voida välttää.

Maanpinnalle ja epävakaalle maaperälle rakennettaessa käytetään erityisiä paaluja, jotka asetetaan säätiön alle, mutta tämä on toinen aihe. Sotilasluokitus on melko monipuolinen.

Tämä on vaalea liepeä, joka sisältää jopa kolmanneksen savea, keskimäärin yli kolmanneksen savesta ja raskasta lieppeä, jossa savea voi olla puolet kokonaistilavuudesta. Lisäksi siilot jaetaan niiden alkuperästä.

Boulder-lamppuja edustavat eri kokoisia vuoristoseinämiä. Useimmiten koostuu pienistä lohkareista.

Loessin kaltaiset lams ovat karkeita, samankaltaisia ​​löysäjäisiä kiviä. Suojamaidut ovat luontaisia ​​jäätiköiden vyöhykkeissä ja muinaisen jäätymisen aikana muodostuneista kiveistä.

Vaahtokartoitus

Vaahtomuovia, jonka ominaispiirre mahdollistaa sen käytön eri aloilla, käytetään kalliiden kattotiilien ja tiilien rakentamiseen, valmistukseen, keraamisten laattojen, laastien ja portlandsementin valmistukseen.

Kun rakennetaan siementä ja kerroksia, jotka ovat samankaltaisia ​​sen ominaisuuksien kanssa, on ymmärrettävä, että tämä ei ole helppo tehtävä ja vaatii erityistä tietämystä tällä alalla. Aikaisemmin rakennuksissa, joissa on kellareja, märällä maaperällä, käytettiin lieppeja ja savea eristävänä materiaalina, joka ei anna vettä.

Vanhan tekniikan mukaan seinille levitettiin savesta, huokosista ja muista epäpuhtauksista koostuva vedenpitävä kerros. Ja kellarit, jopa ns. Kelluvilla alueilla, pysyivät kuivina!

Valitettavasti meidän aikanamme nämä ainutlaatuiset teknologiat ovat kadonneet ja joskus jopa suhteellisen kuiva maaperä useiden rakennusten kellareissa, se on äärimmäisen kostea.

Rakentamisen ja tuotannon lisäksi lieppejä käytetään laajalti maataloudessa. Hän menee keinotekoisten kasvien maaperän valmistukseen.

Luottotalletukset ja kaivostoiminta

On huomionarvoista, että saman uran, saven, loimen ja muiden vastaavien kiviä kaivetaan samanaikaisesti. Ne on järjestetty kerroksittain - järjestyksessä menee yksinkertainen maa, siipi, savi jne.

Alueen kehitystä edeltää kallioiden esiintyminen, niiden ominaisuuksien määrittäminen ja varantojen määrä. Sitten epäsopivat kerrokset puhdistetaan yhdessä pinnan kasvillisuuden kanssa.

Maaperän purkaminen on pääsääntöisesti tuotettu avoimella menetelmällä louhoksesta kaivinkoneiden avulla. Sitten se kuljetetaan suoraan jalostuslaitokseen, joka ei ole harvoin lähellä sen kehityksen paikkaa.

Se toteutetaan kaikenlaisilla kuljetuksilla, jotka alkavat rautatie- ja tavanomaisista teistä, ja päätyvät suoralla kuljettimella, esimerkiksi köysirataa varten, johon maaperä on ripustettu. Tämä alue, kuten monet muutkin, on pitkään täysin automatisoitu.

Seuraava käsittelyvaihe on hiomalla fraktio, seulomalla se ja sekoittamalla se erilaisiin reagensseihin edelleen teolliseen käyttöön.

On tärkeää maksimoida alan kehittyminen, käyttää raaka-aineiden käyttökelpoista kokonaismäärää ilman, että sekoitetaan laatukerroksia, joihin ei liity maaperää, estävät pohjaveden tulvan, maanvyörymät jne.

Sokerimaisten louhosten aikana kukin kerros kehitetään erillisessä järjestyksessä, koska - monissa tapauksissa niillä on erilaiset ominaisuudet ja ne kuluvat eri tarkoituksiin tuotannossa.

Tietyllä hetkellä maailmassa suuria määriä savea maaperä louhitaan, erityisesti useimmissa maissa loam. Näistä mainittakoon myös Venäjä (Ural, Siberia), Ukraina (Donetsk), Georgia, Kazakstan, Turkmenistan ja myös Valko-Venäjä. Saviolot ovat hyvin yleisiä ja kirjaimellisesti jalkojen alla.

Rakentaminen blogi

Hiekkapohja ja siipi. Käytännön vinkit niiden määrittelyyn

Jatkamalla perustusten syvyyden teemaa, haluan jakaa kanssasi hyödyllistä tietoa siitä, mikä muodostaa hiekkasaumoja ja siilokamaa. Koska nämä maaperät ovat savi- ja hiekan seoksia sekä pieni osa muista epäpuhtauksista, niiden kantavuusarvot sijaitsevat suurella digitaalisella alueella. Se riippuu epäpuhtauksien määrästä, voit käyttää tällaisia ​​maaperää talon perustaksi vai ei.

Haluan puhua siitä, miten itse geologian suorittamisessa jopa kokematon ihminen kykenee määrittämään tarkasti, mikä näistä maanmuodoista on sen sivustossa ja kuinka sopivaa sitä on käytettävä säätiön perustana.

savimaata

Tämä maaperä, joka perustuu savipartikkeleihin (10-50% kokonaismäärästä), on ominaista huomattavaa muovisuutta kosteassa tilassa. Pienimmillä hiekkasilla, vuorotellen hiekan ja muiden epäpuhtauksien kanssa, liepeillä on pieni veden suodatuskerroin, joka on enintään 0,05 (metriä / päivä). Kun kosteus tulee maaperään, se säilyttää sen, mikä lisää sen plastisuutta. Riippuen tiheydestä, paikat jakautuvat raskas-, keski- ja kevyiksi. Mitä tiheämpi maaperä, sitä korkeampi kantavuus ja sitä vähemmän se muuttuu, kun tällainen maaperä kostuu. Niinpä raskas siilot, joiden savi on 40-50%, kykenevät kestämään kuormituksen 3 kg / cm2 ja kun ne kostutetaan, ne eivät käytännössä menetä kykyään huokosten vähimmäismäärän vuoksi. Keskimääräisen tiheyden (savi - 30 - 40%) kuivapainossa kestää kuivana 2 kg / cm2 ja kostutuksen jälkeen sen arvo pienenee 1 kg / cm2. Kevyen soikaravin alueella on 10-30%.
Miten käytännössä selvittää, onko maa maaperä tai ei, ja millainen se voidaan osoittaa? Periaatteessa on hyvin yksinkertaista tietää. Sinun täytyy ottaa vähän maata ja kostuttaa sitä niin paljon, että voit rullata pienen pallon pois. Jos puristat tällaista palloa sormillasi kakkuin, silloin tällöin kinkun reunat peitetään halkeilla. Tämän jälkeen siirry määrittämään yksi kolmesta tyyppisestä sienestä riippuen sen tiheydestä.

 • Raskas siipi. Roll muovinen pallo välillä kämmenten tehdä ohuen johto. Sitten yritä liittää taikinan johto rengasta. Jos onnistut kehässä, pidä se kämmenessäsi hieman. Jos se on valmistettu tiheästä karsinoista, rengas itsessään on jaettu kahteen melkein tasaiseen osaan - hiekka on sen rooli;
 • Keskimääräinen siementä. Kun liikutat palloa kämmenten välissä, sinulla voi olla johto, joka spontaanisti erottaa useita tasaisia ​​osia, joiden sivuilla on melko sileät päät. Tämä johtuu siitä, että köyden kierrättämisen aikana vedetään ulos ja ohennetaan, minkä seurauksena hiekkaiset hiukkaset keskittyvät johteen ulkopuolelle;
 • Kevytmaalaus. Yritä johtoa palloa pääsääntöisesti päättyy, kun johto putoaa useisiin paloihin, joissa on likaiset reunat, riittävän suurella paksuudella. Suuri osa hiekka- seoksista tällaisessa siilossa vähentää merkittävästi sen plastisuutta, mutta lisää suodatuskerrointa.

Jos onnistut tekemään sormimaidon rengas ja se ei murtaudu useisiin osiin, se tarkoittaa, että olet pudonnut hyvästä savesta.

hiekka liejunsekaista

Tämä maaperä koostuu hiekka- ja savipartikkeleista, joiden määrä ei ylitä 3-10% kokonaismäärästä. Hiekkasaumojen koostumuksen pienen määrän vuoksi hiekkakivellä on hyvä suodatuskerroin, joka lähestyy hienojakoisen hiekan arvoa ja vaihtelee välillä 1 - 3 m / vrk. Tässä suhteessa hiekkasaumojen kantavuus vaihtelee hieman riippuen kosteustasosta: kuivassa tilassa se on 3 kg / cm2, märän tilan ollessa 2,5 kg / cm2.

Ymmärtääksesi, että sivuston geologian suorittamisen tuloksena olet löytänyt hiekkasaumaa, yritä rullata pallon pois tästä maaperästä ja painaa sen sormilla. Hiekkasaumojen tapauksessa pallo yksinkertaisesti murtuu.

Clay-maaperä: hiekkasauma, taimet, savi. Savi-maaperän ominaisuudet.

Savi maaperä on maaperä, joka on paljon enemmän kuin yksi sekunti koostuu erittäin pienistä, alle 0,01 mm: n kokoisista hiukkasista, joiden muoto on asteikko tai levy. Näiden hiukkasten välisiä etäisyyksiä kutsutaan huokosiksi, ne ovat yleensä täynnä vettä, joka on täysin säilynyt savessa, koska savipartikkelit itsessään eivät anna veden kulkeutua. Savi-maaperillä on korkeampi huokoisuus, so. suurin huokostilavuuden suhde maaperän tilavuuteen. Tämä suhde vaihtelee välillä 0,5 - 1,1 ja on ominaisuus maan tiivistymisasteella. Savi maaperä imeytyy hyvin ja pitää sen sisäpuolelta itsestään ja ei koskaan anna kaikkea, vaikka se kuivattiinkin, siksi se on kovaa maata. Maaperässä oleva kosteus, kun jäädytys muuttuu jääksi ja laajenee, mikä lisää maaperän tilavuutta. Kaikki saviä sisältävät maaperät ovat tämän huono ilmiö, ja mitä enemmän saviä sisältöä, sitä vahvempi tämä ominaisuus ilmestyy.

Savi-maaperän huokoset ovat niin pieniä, että veden ja saven hiukkasten vetovoima kapillaarivoimat riittävät sitomaan niitä. Vetoketjun kapillaarivoimat komponenteilla, joilla on savipartikkelien plastisuus, luovat savimassan joustavuuden. Ja mitä korkeampi savi on, sitä enemmän maapinta muuttuu. Savipartikkelien sisällöstä riippuen ne on järjestetty hiekkasaumoille, liepeille ja saville.

Savi maaperän järjestelmällistäminen

Hiekkasauma on savimaata, joka sisältää alle 10% savea hiukkasista, loput hiekka. Hiekkasävy on vähemmän muovia kuin kaikki savimaat, kun hiertyy sormien väliin, tuntuu hiekan hiutaleista, se ei pääse hyvin johtoon. Pallo, joka kallistuu hiekkakivestä, putoaa erilleen, kun sitä painetaan vähän. Korkean hiekkakerroksen ansiosta hiekkasaumojen suhteellinen huokoisuus on 0,5 - 0,7. Niinpä se voi sisältää vähemmän vettä ja siksi olla vähemmän altis kallistumiselle. Huokoisuudeltaan 0,5 (eli hyvällä tiivistymisellä) kuivassa tilassa hiekkasauman kantokyky on 3 kg / cm2 ja huokoisuus 0,7-2,5 kg / cm3.

Vaahto on savimaata, joka sisältää 10 - 30% savea. Tämä maa on melko muovia, kun hankaa sitä sormien väliin, ei tunne erillisiä hiekkahiukkasia. Paikalle kääritty pallo kiedotaan kakkuun, jonka sivuilla muodostuu halkeamia. Lammen huokoisuus on korkeampi kuin hiekkasauma ja vaihtelee välillä 0,5-1. Laastilla voi olla enemmän vettä ja enemmän kuin hiekkasaumaa. Kuitumaadulla, jonka huokoisuus on 0,5, kantavuus on 3 kg / cm2 ja huokoisuus 0,7 - 2,5 kg / cm2.

Savi on maaperä, jossa savipartikkeleiden osuus on yli 30%. Savi on hyvin muovia, täydellisesti rullataan johtoon. Valssattu savipallo pakataan kakkuun ilman halkeamia sivuilla. Savi huokoisuus voi saavuttaa 1,1, se on vahvempi kuin kaikki muut maaperät, jotka ovat alttiita pakkaselle, koska se voi sisältää erittäin suuren määrän vettä. Höyryllä 0,5, savi on kantavuus 6 kg / cm2, 0,8 - 3 kg / cm2.

Kaikki saviperäiset maaperät kuorman vaikutuksesta perustuksesta aiheuttavat sedimenttiä, mutta kestää paljon aikaa - tietty määrä vuodenaikoja. Sedimentti on yhä enemmän ja kauemmin, sitä enemmän maaperän huokoisuus. Savun maaperän huokoisuuden vähentämiseksi ja sen ominaisuuksien parantamiseksi on suositeltavaa tiivistää maaperä. Savi-maaperän luonnollinen tiivistyminen tapahtuu ylimäräisten kerrosten paineessa: mitä syvempi säiliö on, sitä vahvempi se tiivistyy, sitä vähemmän sen huokoisuutta ja sitä enemmän sen kantavuutta.

Savimassan 0,3 alhainen huokoisuus tulee hyvin tiivistettyyn säiliöön, joka jää pakastussyvyyden alapuolelle. Tosiasia on, että turvotus tapahtuu, kun maaperä jäätyy: maaperän hiukkasia seuraa ja uusia huokosia esiintyy niiden välillä. Maaperässä, joka on jäätymissyvyysalueen alapuolella, ei ole tällaisia ​​liikkeitä, se on hyvin tiivistetty ja sitä voidaan pitää puristumattomana. Maaperän jäädyttämisen syvyys riippuu sääolosuhteista, Venäjällä vaihteluväli on 80-240 cm. Mitä lähempänä maata, vähemmän saviä maata tiivistyy.

Saadakseen likimääräisen arvioidakseen saviä maaperän kantokykyä tietyllä syvyydellä on suositeltavaa ottaa korkein huokoisuus 1,1 maanpinnalla ja pienin 0,3 jäädytyssyvyyteen ja kuvitella, että se vaihtelee syvyydestä riippuen kohtalaisesti. Yhdessä sen kanssa myös kantavuus muuttuu: 2 kg / cm2 tasolta 6 kg / cm2 jäädytyssyvyyteen.

Toinen savi-maaperän perusominaisuus on sen kosteus: sitä enemmän vettä siinä, sitä huonompi on sen kantavuus. Kosteutta sisältävä savi maaperä muuttuu hyvin muoviseksi, ja se voi kyllästyä kosteudella tässä tapauksessa, kun pohjavesi on lähellä. Kun pohjavesi on korkein ja alle metrin päässä säätiön syvyydestä, saven, liepeen ja hiekkasauman edellä mainitut arvot on jaettava 1,5: llä.

Kaikki saviperäiset maaperät toimivat hyväksi perustaksi talon perustalle, kun pohjavesi virtaa huomattavassa syvyydessä ja maaperä itsessään tulee tasalaatuisiksi koostumukseksi.

Miten parantaa maaperän savimaata

Jos sinulla on saviä maaperä sivustolla, ja kysyt mitä tehdä, niin tämä artikkeli on sinulle ja lukemisen jälkeen sinun ei tarvitse kiivetä foorumeilla ja pyytää kokeneita puutarhurit mitä tehdä.

Savi- maaperän määritys

Maata pidetään saviä, jos 80% sen koostumuksesta on savi ja 20% hiekkaa. Savi puolestaan ​​koostuu hiukkasten läheisyydestä toisiinsa nähden. Niinpä ongelmat johtuvat tästä, koska ilma ja vesi eivät kulje hyvin tällaisen pinnan läpi. Ilman ilmassa sitä estää tarvittavat biologiset prosessit.

Maaperän tyypin määrittäminen (video)

Maaperä, joka koostuu pääasiassa savesta, on erittäin hankalaa, koska niiden rakenne ei ole ihanteellinen. Ne ovat hyvin löysät ja raskas, koska savessa itsessään on huono vedenpoisto.

Savi maaperä jäätyy läpi nopeasti ja lämmittää pitkään huolimatta siitä, että ravintoaineet ovat suurempia määriä kuin kevyet maaperät. Savi käsittely on erittäin vaikeaa, ja kasvien juuret eivät tunkeudu hyvin tällaiseen pintaan. Lumen, sateen tai kastelun jälkeen vesi pysyy huipulla pitkään ja kulkee hitaasti alemmille kerroksille.

Savi maaperää vuotaa kosteutta pitkään

Niinpä vesi on pysähtynyt, mikä vuorostaan ​​edistää ilman syrjäytymistä maan kerroksista ja maaperä muuttuu hapaksi. Kun maaperän vesi on korkea, periaatteessa samat prosessit tapahtuvat sen kanssa. Kun rankat sateet kulkevat, savi kulkee, kuori muodostuu maan päälle, jolla ei tapahdu mitään hyvää - se kuivuu, kovettuu ja puhkeaa. Ja jos sataa harvoin, maa kovenee niin paljon, että on hyvin vaikea kaivaa sitä. Maaperän päälle muodostuvat kuorit eivät anna ilmaa tunkeutua, mikä tyhjentää sen vielä enemmän. Jalostus on vielä vaikeampaa ja kaivamisen aikana muodostuu kokkareita.

Savi maaperä sisältää usein vähän humus, ja se on enimmäkseen 10-15 cm pinnasta. Mutta tämäkin on enemmän haitta kuin etuna, koska tällaisella maaperällä on hapan reaktio, joka kasvaa huonosti.

Mutta onneksi kaikki nämä haitat voidaan korjata muutamassa vuodessa. Tämä ei luonnollisestikaan koske "räjäyttävän" raskasta maata kevyeksi. Myös omistaja tarvitsee jonkin verran vaivaa ja paljon materiaalikustannuksia. Nämä teokset voivat kestää useita vuosia.

Miten parantaa maaperän savimaata

Ei ole väliä millaisia ​​viljelykasveja haluat parantaa maaperän - puutarhan juoni tai muu, toimintaperiaatteet ovat lähes samat kaikkialla.

Suunnittele ensin koneesi sivustosi tasolle niin, että se on mahdollisimman tasainen, muuten vettä pysähtyy siellä. Puutarhojen reunat on suunnattava siten, että ne varmistavat ylimääräisen veden poiston.

Ennen talvea on välttämätöntä kaivaa savi maaperää, jotta ei hajota kokkareita. On suositeltavaa tehdä tämä ennen syksyn sateita, muuten maaperä tiivistyisi vieläkin enemmän. Talvella veden ja huurteen takia rakojen rakenne on parempi. Tästä johtuen kevät nopeuttaa maaperän kuivumista ja lämpenemistä. Keväällä maata on kaivaa uudelleen.

Videon vinkit asiantuntija miten parantaa maaperää

Tällaisten maaperän viljelyä ja kasvaneiden kyntökerrosten viljelyä on kiellettyä kääntää suurin osa podzolista. Syvyyden pitäisi nousta korkeintaan kaksi senttimetriä, kun taas lannoitteita ja erilaisia ​​kalkkia on käytettävä.

Siinä tapauksessa, että maaperä on hyvin tiheä, mikä on vaikeaa jopa kaivaa, lisätään murskattuja tiiliä, heinää, murskattua harjapaa tai kuorta. Mutta jos sinulla ei ole tiiliä, voit lisätä poltettuja rikkaruohoja. Ne poltetaan juurilla ja maaperällä, joka ei ole pudonnut ja lisätty maaperään.

Savi maaperän parantaminen lannoitteella

Olipa niin, kaikki edellä mainitut toimivat hyvin, mutta tärkein menetelmä savi-maaperän parantamiseksi on lisätä lannoitteita. Tämä voi olla lanta tai erilaiset turve tai komposti.

Aluksi on suositeltavaa lisätä lanta tai turve vähintään 1-2 kauhoa neliömetriä kohden. Kasvattaa maaperän kerrosta, korkeintaan 12 cm, koska se edistää mineraalien laadullista kehitystä. Tämän ansiosta hyödyllisiä maaperän mikro-organismeja ja lieroja kehittyy hyvinkin. Tämän seurauksena maaperä irtoaa, sen rakenne paranee ja ilma paranee paremmin. Tämä kaikki edistää hyvän elävän kasvillisuuden.

Humus lannoite

Maaperään lisätyn lannan on oltava hyvin mätä, muuten se vahingoittaa juuria. Käytä lantaa, joka nopeasti hajoaa - hevonen tai lampaat.

Turpeen tulee olla hyvin sääntyvä. Jos turpeen väri on ruosteessa, on parempi olla lisäämättä sitä. Tämä osoittaa, että rautapitoisuus on suuri, mikä voi haitata kasvillisuutta.

sahanpuru

Jos sinulla on pitkään makaava sahanpuru, se voi myös antaa hyvän tuloksen. Sinun ei kuitenkaan pitäisi lisätä enempää kuin 1 ämpäri neliömetriä kohden. Mutta se voi vähentää maaperän hedelmällisyyttä. Tämä johtuu siitä, että kun sahanpuru hajoaa, se ottaa maaperän typen. Tämä voidaan estää, jos maaperään lisätään liuos ureasta, jonka vesipitoisuus on 1,5%. Voit käyttää myös sahanpurua, joka oli karjan alla ja kostutettu virtsaan.

Sawdust lannoitteena

Hiekka ja humus

On myös toinen menetelmä - syksyllä kaivaa, lisää jokivesi hiekkaan maaperään. Vaikka se ei ole helppoa, se antaa hyvän vaikutuksen. Mutta sinun on tiedettävä oikeat mittasuhteet, sillä jokainen viljelty viljelmä vaatii erilaisen maaperän koostumuksen.

Hiekka maaperän lannoittamiseksi

Maaperä, kuten pienet taimet ja monet kukat kasvaa hyvin. Tämän koostumuksen saavuttamiseksi lisää yksi hiekkakivi neliömetriltä.

Kauhan lattia on lisättävä, jos haluat kaataa kaalia, juuriksia, omenaa, luumu, kirsikka tai muutamia kukkakasveja, kuten peonioita tai ruusuja. He rakastavat raskasta maaperää.

Hiekka ja humus tulisi lisätä savi- maaperään säännöllisesti - vähintään vuosi myöhemmin vuosien varrella. Tämä johtuu siitä, että humus vie kasvit ja hiekka laskeutuu ja maaperä taas tulee epäsuotuisaksi.

Kuten käytännössä ilmenee, viiden vuoden kuluttua tällaisista teoksista maaperä muuttuu loimattomaksi. Kerroksen paksuus on noin 18 cm.

Lannoite vihreistä kasveista

Hyvä vaikutus syntyy vuosittain vihreillä viljelykasveilla, joita käytetään lannoitteena.

Ne kylvetään tavallisesti vihannesten tai perunoiden poiminnan jälkeen ja samana kautena kaivaavat talvia. Elokuussa voi myös kylvää talven ruista ja kaivaa sitä keväällä. Tällaiset viljelmät toimivat positiivisesti kentällä ja rikastuvat orgaanisesti. Mutta tärkein asia on se, että savi maaperä löysää.

Loose maaperän luominen

Jos maassa on vain vähän orgaanista ainesta, hyvä ratkaisu olisi monivuotisen apilan kasvattaminen. Häntä leikataan säännöllisesti keräämättä ruohoa. Clover-juuret lopulta kuolevat ja vaikuttavat myönteisesti maahan. Kolmen vuoden kuluttua apila on parasta kaivaa 12 cm syvyyteen.

Lieroiset löysivät myös maaperän hyvin, joten on suositeltavaa sijoittaa ne maahan. Jos sinulla on vielä tyhjiä tontteja, voit istuttaa ne maapohjilla. Ne eivät anna maan kuivua, ylikuumentua ja lisätä orgaanisen aineksen määrää.

Ground haketus

Jos olet kuullut menetelmää, kuten maaperän liimaamista, tämä tapahtuu vasta syksyllä. Tämä tehdään harvoin - kerran viidessä vuodessa. Kalkki deoksidoi maaperän ja siten vaikuttaa siihen edullisesti. Kalsium puolestaan ​​lisää maaperän hedelmällisyyttä, koska se mahdollistaa veden tunkeutumisen syvälle saviin. Pohjimmiltaan tämä menetelmä, kuten suurin osa loput, vapauttaa raskaan maan.

Mutta herää kysymys, missä annoksissa emäksisten materiaalien lisääminen? Se riippuu siitä, kuinka paljon kalsiumia maaperässä on, mikä happamuus ja koostumusaste. Syksyllä voit lannoittaa maahan kalkkikiveä, sammutettua kalkkia, dolomiittijauhoja, liituja, sementtipölyä, puuta ja turpeen tuhkaa.

Kalkin vahvistaminen hyödyttää sekä raskaita että kevyitä maaperä. Raskaat muuttuvat muuttuviksi, ja kevyet päinvastoin ovat yhteydessä toisiinsa. Myös mikro-organismien vaikutus paranee, mikä imee paremmin typen ja humuksen, mikä parantaa kasvien ravitsemuksellista arvoa.

Savi maaperä voi tuottaa satoa, mutta sinun täytyy työskennellä kovasti.

Selvitä, millaista maata olet, tee yksinkertainen kokeilu - purista kourallinen maata kädessäsi ja kastele se vedellä. Vaivaa maata, kunnes se muistuttaa taikinaa. Yritä tehdä kourallinen tästä "bagel", jonka halkaisija on 5 cm. Siinä tapauksessa, että se säröi - silloin sinulla on maaperä, jos ei ole halkeamia - sinulla on saviä maata. Näin ollen se on järjestettävä.

Vesi tuotteliin

GOST 25100-2011: n mukaan tammikuun 1 päivään 2013 mennessä Venäjän federaation kansallisen standardin mukaisesti tammikuun 12 päivänä 2012 antama liittovaltion teknisen sääntelyn ja metrologian liitto (Federal Agency for Technical Regulation and Metrology) plastisuusluku Ip):

Sandy ominaisuudet

Hiekkasauma sisältää korkeintaan 10% savea hiukkasista ja on välimaasto saven ja hiekan välillä.

 1. kuivassa tilassa se murenee ja murenee;
 2. hyvin huono rullat johtoon;
 3. Jos kostutettu hiekkasauma kääritään palloon, se murenee helposti.

Hiekkasaumojen kantavuus kuivassa ja muovisessa tilassa on 3 kg / cm 2.

Siipien ominaisuudet

Luukussa on 10 - 30% savea.

 1. kuivassa tilassa on heikko sitkeys;
 2. kun märkä, kangas voidaan rullata palloon, joka tiivistettäessä muodostaa kakun, jolla on halkeamia reunoilla. Paalun kantavuus kuivassa tilassa on 3 kg / cm2, muovissa 2,5 kg / cm 2.

Savi ominaisuudet

Yli 30% savipartikkeleista on puhdasta savea.

 1. on hyvä sitkeys;
 2. rullaa hyvin johtoon;
 3. Savi pallo puristetaan kakkuun ilman halkeilua.

Kuivan saven kantavuus on 6 kg / cm2, muovia - 4 kg / cm2.

Sekä hiekkasaumalla, liejulla että savilla on omat lajikkeet paitsi plastisuusluvun lisäksi myös hiekkasten prosenttiosuudesta:

Vesi tuotteliin

Kuvaan oman talon ja takapihan asioiden rakentamista. Puutarha ja vihannespuutarha. Kotitekoinen.

 • koti
 • /
 • perusta
 • /
 • Määritä maaperä

Määritä maaperä

 • Tekijä: Admin
 • 16. heinäkuuta 2012
 • Luokka: Säätiö
 • Tunnisteet: maaperän tyyppi

TISE-sarakkeen (perustuksen) kuormituksen oikean laskemiseksi on tarpeen määrittää useita maaperän parametreja:

 • Jäätymisen syvyys;
 • Maaperä;
 • Veden tai pohjaveden pinnan taso (GWL).

Pietarin pöydän arvioitu jäätymisnopeus on kaikkein vaikeimmissa olosuhteissa eli ilman lunta jne. 1,40 m. Yleensä turvallisuussyistä kellarin syvyys valitaan 15-20 senttimetrin syvemmälle. (Yritykset olisivat tehneet 1,5 metrin syvyydellä.) Koska aion kaivaa paaluja 1,75-1,80 m: iin (miksi kirjoitan tämän alla), sitten mahtava marginaali tämän indikaattorin kohdalla, kaikki on kunnossa.

Koska olen tehnyt aidan, myrsky tämän syvyys 1,80 m. (suuri tuulikuormitus tulevassa profiloidussa lattialla avoimessa kentässä), ympäröivän alueen ympärillä, oli melkein millainen maa minulla oli. Normaalin arvioinnin vuoksi on kuitenkin tehtävä tarkempi syvyys (noin kolme metriä), jotta voimme ymmärtää täsmälleen, mitä meillä on TISE-paaluilla. Vaikka aitaukset, jotka eivät ole laajentuneet alhaalla, eivät näkyneet visuaalisesti kahteen vuodenaikaan, sinun on tarkistettava kaikki mitä voit.

Vuoden 2011 kauden lopussa oli tarpeen maksaa palkallinen geologia hyvin työskenteleville, sillä en halunnut kaivaa itseäni tällaisella säällä ja sukulaiset luopuivat. Tietoja siitä, miten se luettiin virkaa "Making the Well". Tämän seurauksena maakerrokset maalataan 9 metrin syvyyteen.

Suunnitellulla syvyydellä TISE-pinoa 1.75-1.8 metriä hiekkasaumaa, mutta joissakin paikoissa voi olla pilviä hiekkakerroksilla. Sitten noin 0,5 - 1 metrin päällä on savi kerros. Ottaen huomioon, että taulukon mukaan tukikapasiteetti on suunnilleen sama hiekkasaumalle ja -laudalle, se ei ole niin pelottavaa, jos jotkut paalut lepäävät siipikarjan ja jotkut hiekkasaumoilla.

Vain siinä tapauksessa, kyllä ​​ja lukija on hyödyllinen oppia määrittämään itsenäisesti maaperä. Hän otti näytteen kaivosta hyvin, 1,5-3 metrillä samalla pohjalla.

Koe yksi - määritä maaperä tyyppi ulkoisista ominaisuuksista.

 • Ota tippa maaperästä.
 • Kostuta vedellä niin, että se ei irrota, ja maaperä on muovia taikina.
 • Hyvä vaivaa.
 • Roll kämmenten pallon, ja sitten noin noin 3 mm paksu.
 • Käännä noin 3 senttimetrin halkaisijaltaan oleva johto.

Näiden toimien tuloksena saadaan erilaisia ​​tuloksia maaperän mekaanisesta koostumuksesta riippuen. Määritä maaperä:

1) Johtoa ei ole muodostettu - hiekkaa;
2) johtojalat - hiekkasauma;
3) Johto murskataan valssauksen aikana - kevyellä sienellä;
4) Johto on kiinteä, rengas hajoaa hyytymisen aikana - keskipitkät;
5) Johto on tukeva, rengas, jossa on halkeamia, raskas siipi;
6) Johto on kiinteä, rengas on koko savi.

Koe kaksi - määritä maaperä tyypin mukaan.

Maanäytteen muodostavien hiukkasten prosenttiosuuden määrittämiseksi otetaan tavallinen lasipurkki, esimerkiksi litra. Laitoimme maaperänäytteen. Täytä kokonaan vedellä ja sekoita, kunnes maaperä on täysin liuennut veteen. Sitten seisomme 15 minuuttia. Me näemme, että hiekka on asettunut pohjaan, hiekan yläpuolella on kerros suspendoitua savea, jopa korkeampi vesi. Ota hallitsija ja mittaa kerroksen leveys. Jos pankkien korkeus on 100%, ei ole vaikeaa laskea prosenttiosuutta.

Savi - yli 30%. Savi on hyvin muovia, rullataan hyvin johtoon (kämmenet). Valssattu savipallo pakataan kakkuun ilman halkeilua pitkin reunoja.

Raskas savi - yli 60%.

Tavallinen savesta - 30 - 60%, jossa on pääosin saviosia.

Pölyinen savi - 30-60% pääosan hiekalla.

Loam - 10% - 30% savea. Tämä maa on melko muovia, kun hankaa sitä sormien väliin, erillisiä hiekkajäämiä ei tunneta. Pallot, jotka on kääritty loimesta, murskataan tortillaan, jolloin muodostuu halkeamia reunoilla.

Heavy loam - 20 - 30%.

Keskimääräinen siilon on 15-20%.

Kevyt siipi - 10-15%.

Hiekkapohja (hiekkakala) - alle 10% savesta. Se on siirtymäkaavio savesta hiekkaisiin maaperään. Hiekkasauma on vähiten muovia kaikista savimaasta; kun hierten sormien väliin, tuntuu hiekan hiekka; hän rullataan huonosti johtoon. Pallot, jotka ovat käärittyjä hiekkakivestä, murskataan puristamalla.

TISE-paalujen tunkeutumisesta monet ovat luultavasti kyseenalaisia: miksi tehdä tällainen varaus, koska Pietarin jäätymisnopeus on vain 1,40 m. ja jotta voitaisiin suojata pakkasen voimia vastaan, 1,5 m riittää periaatteessa. Tosiasia on, että mitä syvempi maa on tiheämpi, ja siksi sen kantavuus on suurempi.

Mitä heilahtaa, se on alhainen. Sivusto sijaitsee rinteessä. Pohjaveden taso (GWL) keväällä saavuttaa 0,5 metriä, mutta kesän keskellä 2 metrin syvyydessä (ei tarkistanut syvemmälle) se oli täysin kuiva ja syksyn sateiden jälkeen taso ei muuttunut. Eli lähdemme talvella matalalla GWL: llä.

Rakennuksen ominaisuudet säätiön savimaassa

Tärkeimmät maaperälajit, joiden rakentajien on työskenneltävä, ovat savi, lieju ja hiekkasauma. Loam on levinnyt laajalti Keski-Venäjällä. Se on seos, joka sisältää saviä ja hiekkaa. Lisäksi siinä on enemmän savea. Jos vertaamme taikinan tavalliseen saviin, se on vähemmän muovia ja lisäksi se ei ole niin tahmea. Vaahtopaikan rakentaminen on melko hankalaa ja ongelmallista, koska tällainen maaperä pyrkii jatkuvasti muuttumaan. Kuivassa tilassa se on murskavaahtoa, jos se kastuu, se tulee viskoosi, ja kun se jäätyy, siipi kaadetaan. Siksi on tärkeää tarkkailla pohjan perustan syvyyttä. Sen pitäisi olla jäätymispisteen yläpuolella.

Savi-maaperälle rakennetaan nauhat ja pylväspohjat.

Lisää savi maatyyppejä

Savi maaperä vaihtelee suuresti eri alueilla. Riippuen sen tärkeimmistä ominaisuuksista, se on jaettu kolmeen maaperätyyppiin:

Se on tärkeää! Ennen talon perustuksen rakentamista savea maaperälle on tarpeen määrittää maaperän ominaisuuksia siinä paikassa, jossa talon rakentaminen on suunniteltu.

Savi koostuu monista pienistä hiukkasista. Niiden koko ei ylitä 0,01 mm. Näiden lisäksi savi sisältää pölyä ja hiekan lisäaineita. Tällaisella maaperällä voit rakentaa säätiön vain yhdessä kunnossa: maaperän jäätymispiste on sijoitettava paljon pohjaveden yläpuolelle. Savi erottuu suurella juoksevuudella ja muovilla. On suositeltavaa antaa säätiön rakentaminen tällaiselle maaperälle ammattimaisille rakentajille, koska se vaatii taitoa ja osaamista.

Sarakepohjaiset lajit.

Vesi on hiekkaa, jossa on saviainetta. Sen tilavuus ei yleensä ylitä yhtä kolmasosaa maaperän kokonaismäärästä. Nykyään on olemassa kolme tyyppistä siementä, joista kukin eroaa koostumuksen savesta. Se voi olla:

Loamille on tyypillistä korkea kallistuskulut. Hiekkasaumojen savi epäpuhtaudet ovat huomattavasti pienempiä kuin muissa savimaissa. Useimmiten sen pitäisi olla enintään 10%. Tällaisia ​​maa-alueita kutsutaan kiviaineksi, koska ne liikkuvat pohjaveden vaikutuksen vuoksi. Tällaisella maaperällä talojen rakentamista ei suositella. Jos säätiön rakentaminen niin väistämätöntä, sinun on käytettävä vain paalusäätiötä. Tällöin pilarin alla oleva säätö tulisi tehdä raunioista.

Mikä säätiö soveltuu savimaahan

Tasot, joiden pohjalla on tiivistysmassa vedeneristys.

Kun maaperä on määritetty tarkasti paikan päällä ja pohjaveden syvyys, on tarpeen päättää, mitkä perustukset voidaan rakentaa. Savi maaperä rajoittaa talon pohjan valintaa, joten voit käyttää vain kahta vaihtoehtoa: rakentaa kaistaleen tai paalun perustan. Mitä tarkalleen valita, yritämme selvittää edelleen.

Jos maaperä on enemmän tai vähemmän homogeeninen, siihen sopii liuska-säätiö, paalusäätiötä käytetään tapauksissa, joissa kivet törmäävät maaperään.

Ei ole helppoa rakentaa pohjaa liejuille, mutta jos kaadatte kaikki tämän työn vivahteet, se on mahdollista tehdä. Kun rakennetaan säätiöä, voi syntyä ongelmia, kuten rakenteen rikkoutuminen, kallistuminen ja uppoaminen. Useimmiten tämä tapahtuu johtuen liian alhaisesta syvyydestä tai suuresta paineesta, jota voidaan soveltaa siihen. Ongelmia voi syntyä lähellä taloa, jonka säätiö on pystytetty, jos sen rakenteessa käytetään pieniä kiviä tai seinät on rakennettu vaahtolohkoista.

Savi-maaperän nauhan pohjan rakenne.

Kaikkien edellä mainittujen ongelmien välttämiseksi talon rakentamiseen on liitettävä oikeantyyppisen perustan valinta. Tällöin lohkot voidaan poistaa välittömästi, koska liitoselementtiä tarvitaan vahvistuskehys. Pohjan pohjan on oltava sen yläosan leveämpi. Jos olet huolissasi maaperän paineesta, pohja on voiteltava koneöljyllä tai kääri se polyvinyylikloridikalvolla, joka ei anna vettä pohjaan sulatuksen aikana. On hyödyllistä eristää maanpäällinen kerros, josta voi käyttää laajennettua savea tai murskattua kiveä.

Valanteen valitsemiseen perustuen, joka voidaan rakentaa taikinalle, vaikuttaa myös talon seinien rakentamiseen käytetty materiaali. Jos se on tiili, sinun pitäisi lopettaa valintasi nauhan pohjalle, joka kestää suurta kuormaa.

Jos aiot rakentaa navetta tai kesäkasvustoa, on parempi valita paalusäätiö, joka pystyy tarjoamaan tarvittavan rakennusteknisen monumentaalisuuden.

Savuilla ja paikoilla on myös mahdollista käyttää emäksiä monoliittisen laattojen muodossa, jotka on asennettava hiekkasyynyyn. Sen etu on kelluvuus, mikä tarkoittaa, että se voi helposti kestää kaiken maan liikkeen. Toinen monoliittisen perustan etu on maailmanlaajuisen maatyön tarve.

Tekniikan rakentaminen säätiön osalta

Vedeneristysnauhan säätöjärjestelmä, jossa kellarikerroksessa on tiivistä maata.

Sillan maaperän perustuksen luomiseen liittyvä teknologia eroaa vähän perinteisestä rakentamisesta, eikä laske eräitä vivahteita. Luomakiven rakentaminen tarkoittaa seuraavia työkaluja ja materiaaleja:

 • lapio;
 • kauhat;
 • laudat muottiin;
 • vedeneristyskalvot;
 • sementti, vesi, hiekka;
 • rauniot tai sora;
 • betonisekoittimella.

Säätiön rakentamisen vaiheet

Pyllyjen säätiö.

 1. Ensinnäkin merkintä tehdään valittua säätiötyyppiä varten, joka on varustettu köysi ja tapit;
 2. sivuston lopussa merkintä kaivanto kaivuu. Ne on kaivettava, kunnes kaivannon syvyys on puoli metriä alle hedelmällisen kerroksen alapuolella. On mahdollista enemmän. Kaivannon leveyden tulisi olla noin kolme kertaa itse säätiön leveys;
 3. louhittuun kaivantoon asennetaan muottirakenne, jonka valmistukseen sekä metallia että puuta voidaan käyttää riippuen improvisoitavan materiaalin saatavuudesta. Metalli- ja puurakentamisen välillä ei ole merkittävää eroa;
 4. Kun asennetaan muotti, valmistetaan sementtiseos. Noudata teknistä ketjua lisäämällä välttämättömiä ainesosia tässä tapauksessa ei ole välttämätöntä. Tällöin lisäosina voi käyttää olkia tai sahanpurua;
 5. seuraava vaihe on kaataa valmiin liuoksen muottirakenteeseen, minkä jälkeen se on huolellisesti täytettävä. Tätä varten voit käyttää chopperia tai lapioa;
 6. Ennen tiivisteen purkamista on odotettava, kunnes täytetty sementtilaasti on täysin kuiva;
 7. talon rakentaminen savimaahan edellyttää rakennetun perustuksen lämpökäsittelyä. Tätä varten hänet ympäröi polttopuut, jotka sitten asetetaan tulelle. Valmiin pohjan polttaminen on välttämätöntä, jotta se voisikin antaa suuremman lujuuden. Kaivannon purkamisprosessissa voidaan peittää metallilevyt. Tästä johtuen paahdon laatu kasvaa merkittävästi;
 8. ennenkuin kaivantoa täytetään lopulta, on odotettava, kunnes puu poltetaan kokonaan, minkä jälkeen perustuksen rakentaminen taikinalle voidaan katsoa täydelliseksi.

Savi- maaperän rakentaminen ei ole niin monimutkaista. Pääasia on lähestyä tätä asiaa viisaasti ja oikein laskea vahvuus. Mutta emme saa unohtaa tällaisen maaperän erityisyyttä. On mahdollista saavuttaa laadullinen tulos siinä tapauksessa, että tällaisen maaperän edut ovat taitavasti hyödynnettävissä, samalla välttäen sen haitat. Jos epäilyjä ilmenee, tämä työ olisi annettava asiantuntijoille, koska talon ja sen asukkaiden turvallisuus riippuu säätiön laadusta, joten se ei ole riskin arvoinen.

Vihjeitä säätiön rakentamiseksi savimaahan

Taipaleiseen maaperään rakennettu säätö voi kestää huomattavaa kuormitusta vain, jos pohjavesi on riittävän syvälle. Tässä tapauksessa saat luotettavan ja luotettavan suunnittelun, jonka rakentaminen voi lisäksi säästää paljon.

Jos olet lähellä pohjavettä maanpinnasta, on parempi valita välittömästi paalusäätiö ja olla käyttämättä aikaa nauhan luomiseen. Jalkapohjien perustus, vaikkakin se on kalliimpaa, mutta se varmasti osoittautuu luotettavaksi ja erittäin kestäväksi, mikä tarkoittaa sitä, että sinun ei enää tarvitse huolehtia siitä, kestääkö se rakennetta.

Riippumatta valituista perusvaihtoehdoista on ensin huolehdittava tyynyn järjestelystä, josta murskattua kiveä tai soraa käytetään. Kiitos hänelle, voit välttää istutuksen ja muodonmuutoksen talon.