SWEAP, ASENNUS KÄÄNTÄVÄMISPÄÄLLE. OLENISEN VALMISTAJAN

Kun työskentelet maaperän kanssa suhteellisen suurilla syvyyksillä, käytetään usein MTZ: n pohjaa. Samanaikaisesti on olemassa sekä itse valmistettu versio tällaisesta koneesta että teollisuus, joka valmistetaan erikoislaitteiden tehtaalla.

Yamobur MTZ-traktorin perusteella

Ja vaikka kotitekoinen versio sopii niissä tapauksissa, joissa tarvitaan pieni kuoppa, vakavien rakennustöiden vuoksi he käyttävät teollisia vaihtoehtoja. Rakennusteollisuuden asiantuntijoiden mielipide on aina sama: sitä olisi käytettävä vain erikoistuneiden tehtaiden laitteiden tuottamiseen.

1 Yamoburin tärkeimmät toiminnot

MTZ: een perustuvat porauslautat ovat hyvin suositeltavia rakennustöissä eri paikoissa. Niitä käytetään seuraaviin tarpeisiin:

 • Suurten voimajohtojen rakentaminen ja viestintälinjan rakentaminen;
 • Voimajohtojen korjaus ja huolto;
 • Jäähdytyskaivojen ja kaivosten täyttöön;
 • Irtotavaran lataaminen ja sen jälkeinen kuljetus;
 • Rakennuskohteiden asettelu.

Lisävarusteena saatavat saranavetoiset laitteet lisäävät ja laajentavat pitkien reikien määrää merkittävästi traktorin perusteella. Jokainen kaivolaitteiden laite on erittäin erikoistunut, teroitettu erityistarpeisiin. Useimmiten lisälaitteita käytetään voimansiirtoputkien asennukseen tai irrottamiseen.

Yamoburissa käytetään usein seuraavia lisälaitteita traktorin perusteella:

Yamobur MTZ-traktorin perusteella ja vakautta painottaen

Laitetta DRU-01 käytetään märkäpuuportaiden käsittelemiseen. Tämän laitteen ansiosta on mahdollista kiinnittää märät kannattimet yhteen asentoon, mikä tekee sähköasentajien työn turvallisimmaksi. Lisäksi tämä laite yksinkertaistaa huomattavasti tukien asennusta, koska se korjaa ne hyvin juuri ennen täyttöä.

Tämän laitteen suuri etu on se, että se on irrotettu ja liitetty muutamassa minuutissa. Vuokrauslaite sisältyy valmistajan luetteloon.

DPO-01-laite on suunniteltu poistamaan tukia ja vastaavia esineitä maasta. Itse laite on hydraulinen sylinteri, jolla on kyky luoda 8 tuhannen kilo- metrin voimakkuus senttiä kohti.

Tämän laitteen käyttömekanismin ansiosta tappien irrottaminen on tilaisuus, jolla on mahdollisimman vähän aikaa, mikä säästää paitsi koko korjaus- tai rakennustöiden kokonaismäärää, mutta myös raha talousarviota kokonaisuutena. Kuten laitteessa "DRU-01", myös valmistajalta saatavana oleva vuokrauslaite "DPO-01" on mahdollista.

Niitä käytetään useimmissa tapauksissa, vain satunnaisesti käyttäen muita installaatioita ja jopa harvoin käsityöläisen tuotantomenetelmää.
valikkoon ↑

2 tyyppiä iamobur

Jokainen porauslaite on yksilöllinen ja välttämätön tiettyjen kapeiden teosten tekemiseksi. Yleisimmin käytettyjä koneiden malleja käytetään MTZ-82 traktoriin (toiseen luokitukseen - MTZ-80), koska se on yleinen työkalu, jossa on mahdollisuus käyttää lisälaitteita.

Tämä pohja mahtuu paitsi porausperustaan ​​(klassiset porauslautat) mutta myös hydraulilautoihin. MTZ-320-traktoreita käytetään harvemmin, mutta ne ovat kuitenkin melko lähellä ominaisuuksia 82. alustaan.

Suosituin kaivonporauslaite on BM205D, mutta sitä ei ole käytetty. Usein käytetään tällaisia ​​reikiä tällaisiin tarkoituksiin:

Kaivoskaivoksen yksinkertaisin rakenne MTZ: n perusteella

 • BM-205D-01 MTZ-320: n perusteella;
 • BM-205D-01 perustuu MTZ-82: een;
 • BM-205V MTZ-80: n perusteella;
 • E-01-60 MTZ-80.1: n perusteella.

Ensimmäisestä porauslaitteistosta luettelosta on lisälaitteita kuormituslaitteena erilaisten maanpäällisten kiviä käytettäessä. Toinen ja kolmas asennus - kaatopaikat lumipeitteiden puhdistamiseen. Neljännessä on asennettu lastauslaitteisto.

Kaikki nämä lautat ovat erittäin erikoistuneita ja niillä on erityinen, yksilöllinen käyttötarkoitus. Jotkut työskentelevät vaivattomasti sekä jäädytetyllä maaperällä että normaalilla maaperällä, kun taas toiset ovat tarkoitettu vain normaalille maaperälle.
valikkoon ↑

2.1 Suosittujen mallien ominaisuudet

Porauskone "BM-205-D" keskittyy monenlaisiin töihin. Tämän mallin poraukseen tarkoitettu asennus pystyy tekemään erikokoisia kaivoja tarpeen ja toiveiden mukaan. Sisäänrakennetun nostomekanismin ansiosta on mahdollista työskennellä suurilla kuormilla. Tämä porauslaite, jossa on nostomekanismi, on 6450 kiloa.

Mallin "BM-205-D01" mitat ovat seuraavat:

 • Pituus - 6800 mm;
 • Leveys - 2500 mm;
 • Korkeus - 3950 mm.

Mallin hinta on noin 180 tuhatta euroa, vuokraa - 250 dollarista.

Yamobur "BM-205-B" on suunniteltu tekemään työtä rakennustyömailla sekä niissä paikoissa, joissa porausjärjestelmää tarvitaan, ja kyky suorittaa suuri määrä työtä erittäin lyhyessä ajassa. Tämä porauslaite yhdessä pohjan kanssa on 6500 kiloa.

Yamobur MTZ 82: n perusteella

Mallin "BM-205-B" mitat ovat seuraavat:

 • Pituus - 7400 mm;
 • Leveys - 2100 mm;
 • Korkeus - 3390 mm.

Tämän mallin hinta on noin 300 tuhatta euroa, vuokra - 300 dollarista.

Reikällä E-01-06 varustettu MTZ-traktori sisältää useita muutoksia, jotka poikkeavat vain poran halkaisijasta. Yamobur on suunniteltu toimimaan erittäin pehmeän maanpäällisen kallion (maaperän) kanssa.

Jäätynyt tai vain kiinteä maaperäporaus ei ole vain ei-toivottu, vaan myös kaikkien porauslaitteiden vika. Tämä porauslaite ilman lisätarvikkeita on suhteellisen pieni paino - 235 kg.

Mallin "E-01-06" tekniset parametrit ovat seuraavat:

 • Teho - 25 kW;
 • Suurin poraussyvyys on 1500 mm, jatkojohtoa käytettäessä - 2500 mm;
 • Suurin työkalun pyörimisnopeus on 80 kierrosta minuutissa.

Mallin hinta on noin 120 tuhatta dollaria, vuokra - 200 dollaria siirtoa kohden (8 tuntia).

Kaikilla esitetyillä malleilla on suhteellisen alhaiset kustannukset, mutta porauslautan vuokra on edullisempaa varsinkin silloin, kun rakennustyö tehdään yksilön toimesta.
valikkoon ↑

Ruuvipuristimen ruuvit

Tervehdin teitä sivustollani! Tänään puhumme ruuvien paalujen kiertymisestä porakoneella useiden laitteiden avulla. Jotain on ostettava, ja jotain tehdä itsellesi.

Mitä tarvitaan?

 • Pora. Sen pitäisi olla tehokas - vähintään 1000 wattia. On toivottavaa, että se oli myös alhaisella nopeudella, jonka suurin nopeus ei ollut 3000 minuuttia minuutissa vaan 600. Tällaisilla laitteilla on jo melko suuri vääntömomentti. Sopiva, esimerkiksi tämä vaihtoehto.
 • Pilapiirtäjä. Tämä laite on vaihdelaatikko, joka on suunniteltu lisäämään vääntömomenttia kymmenkertaiseksi. Käytetään korjaamaan kuorma-autoja, joissa kiristetään pultit ja mutterit suurella vaivalla. Kuormaajia kutsutaan myös lihamyllyksi, koska sen on pyöritettävä kahvaa samalla tavalla. Tätä kutsutaan myös käsiavaineksi. Sopiva, esimerkiksi, on tällainen yksikkö. Kuten näet, hinta ei ole kovin korkea - mitä kannattavampi kuin erikoislaitteiden tilaaminen. Samalla lisätään himoja 58 kertaa.
 • Hitsauskone. Hän tarvitsee hitsausta joidenkin laitteiden valmistukseen.
 • Teräsputket. Se kestää noin 30 cm: n pituisen kappaleen ja sisähalkaisijan hieman suuremman kuin ulompi päätekappaleiden. Jos sinulla on vinkkejä, niin tätä kappaletta ei tarvita. Toista putkea tarvitaan sen käyttämiseksi pysähdyksenä, jonka ansiosta paalu kiertää, ei lihamyllyä. Sen halkaisijan on oltava noin 4 cm ja pituus 4-5 metriä tarvittavan vipun antamiseksi.
 • Kanavapalkki Tarvitset noin 20 cm: n pituisen kappaleen, joka on hieman leveämpi kuin pysäytysputken halkaisija.
 • Paksu teräslevy. Sitä käytetään adapterin valmistuksessa kuin paalujen kärjessä ja ilman.
 • Pultit kovettuneet ja mutterit niihin. Käytetään yhdistämään kaikki solmut yhteen. Se kestää vain kuumaa, koska tavallinen ei kestä. Näitä ei tarvitse hankkia kiinnitysosastoihin vaan autoosiin.
 • Bulgaria. Se on hyödyllistä metallin leikkaamiseen tarvittavien rakenneosien valmistuksessa.
 • Pähkinäpäät laskeutuvat 1 tuumaa kohti. Jos kierrät paaluja kärjellä tai ilman, tarvitset kolme kappaletta. Jos vain yksi laji, niin kaksi.

Miten koota ja työskennellä?

Ensin sinun täytyy tarkentaa kerrointa. Hänellä on liian pitkä kahva, joka pääsee tielle. Sen vuoksi se on leikattava alla olevassa kuvassa näkyvän punaisen viivan osoittamaan tasoon.

Nyt teemme sovittimia. Pallot kärjen kanssa otamme teräslevyn, leikataan sen kärjen kokoiseksi. Seuraavaksi porataan reikiä sekä ylhäällä. Ja keskellä hitsaamme jakoavain pään kanssa tetraedri ulkona.

Sovittimen valmistukseen päätykappaleelle, ota valmistettu putkenosa ja hitsata teräslevyä päähän, jonka jälkeen saksinavain päinvastaan ​​tetraedrilla ulkopuolelle. Tämän jälkeen sovitin poraa läpivientireiän, joka on sama kuin paalun reiät.

Myös sideaineelle voidaan hitsata vahvistimen silmukka, jotta putki voi suorittaa manuaalisen kiertymisen, mikäli äkkiä poralla ei ole tarpeeksi ponnisteluja esimerkiksi maaperän liiallisen tiheyden vuoksi. Silmukan alla on toivottavaa hitsata myös vahvikelevy.

Liitä lihamylly ja poraus toiseen avaimen päähän, aseta pultti sopivan kokoisen korkin avulla ja tartu kiinni hitsaamalla.

Pitkä putki toimii pysähdyksenä. Sen reunassa on tarpeen porata kaksi reikää ruuveille. Kanava myös porataan kahta reikää samalla etäisyydellä toisistaan ​​niin, että se voidaan liittää putkeen.

Nyt, jotta voisimme aloittaa työskentelyn, teemme pienen reiän paalun alla, jotta hän voi seisoa omaansa ja lisätä sen siellä. Kiinnitä sitten sopiva sovitin karkaistettujen pulttien avulla. Siinä tapauksessa, että se on pääjalkainen, kiinnittämiseen on mahdollista kiinnittää teräsvahvistus.

Seuraavaksi lisäämme kertoimen sovittimeen, ja sitten panemme sen porakoneeseen, jonka pääpultti on jo kiinnitetty.

Keskitymme nyt. Leikkauksen jälkeen jäljelle jääneen kertojan kahvan osaan ruuvatetaan yhdessä putken sisään sijoitettu putki, jonka kumppani voi pitää riittävän pitkiä pituuksiaan tai levätä mihinkään kohteeseen, joka on tukevasti kiinni maahan.

Se on kaikki. Jatkaakin paina käynnistyspainiketta ja aloittaa asteittainen upotus.

Kuten näette, mikään ei ole vaikeaa koota improvisoitua sähkölaitteistoa ruuvien paalujen kiristämiseen. Tällöin käteiskustannukset ovat pienemmät kuin jos kutsut erikoislaitteita.

HYDROBUR DIGGA,
PILOT,
ankkuri kuorma,
SVAEKRUT

Napsauta painiketta, anna yhteydenotto.
SPECIALISTI ON YHTEYSTI SINUN.
RATKAISU KAIKKI KYSYMYKSET,
MATERIAALIT TOIMITTAA.

21 vuotta markkinoilla

DIGGA HYDRABURS HELPPO ASENNETTU
MITÄÄN HYDRAULIIKAN JÄRJESTELMÄSTÄ VARTEN:

HYDROBUR ja AUGER mille tahansa koneelle

TOIMI! Vahvistetut ruuvit hintahinnan alapuolella!

Otetaan varastomme Moskovassa

KUORMAALAITTEILLE, KÄYTTÄJILLE, MANIPULAATOREILLE

Pystysuora porauslaite. Linjat.

Pakkaus sisältää:
korkeapaineletkut (HPH), joissa kulmakappaleet
(2 kappaletta), siirtymäkaapeli puristinvoimalla, sormet (2 kpl), jousipidikkeet (2 kpl)

Ota öljy kengurulta!

Alkuperäinen DIGGA-öljy vaihtaa vaihdelaatikkoon

KYSYN JOHTAJILLE

DIGGA hydrauliporan liitoskohta
koneen hydrauliikkajohtoon (valmistettu Yhdysvalloissa)

Kiinnikkeet, sovittimet ja kiinnityshihnat
DIGGA-hydrauliporausten kiinnittämiseen

Kaikki Digga ei ole tehty Australiassa. Valmistettu sinulle. Kiitos.

Tulossa pian! Rotary DIGGA LED-asennossa.

Kuinka vaihtaa öljyä vaihtamaan vaihde

Digga Halo -porausilmaisin Vertical Light - Edut operaattorille.

Halo-merkkivalo on viime vuosikymmenen suurin innovaatio poraus- ja kiristyspallojen alalla. Se voidaan kääntää venäjäksi hehkuvan särmän sanaksi Hulachup.

Digga Halo on suunniteltu ja kehitetty helpottamaan toimijoiden toimintaa poraus- tai poraustoimintojen aikana.

Edullinen DIGGA HALO -laite on suojattu LED-kääre DIGGA-kotelossa. Jos hihna palaa vihreänä, hydraulinen pyörittäjä on esimerkiksi määritetty asento pystysuorassa asennossa. Koska poraus poikkeaa pystysuorasta porauksesta, kehä muuttaa värinsä keltaisesta punaiseksi. Käyttäjä näkee rotaattorikotelon ohjaamon puolelta, jossa värimuutos alkaa ja sopeuttaa sen vuoksi hydroborterin asentoa.

Halo-merkkivalo eliminoi lisätyöntekijän tarpeen mitata pystysuoraa porausta. Halo lisää turvallisuutta sekä pienentää työvoimakustannuksia, koska ylimääräisen työntekijän ei tarvitse olla puomin alla tai lähellä taajuusmuuttajaa.

- Halo-merkkivalon ansiosta hydraulinen pyörittäjä välttää taaksepäin kulkevaa kuormitusta taajuusmuuttajassa ja ruuvissa. Taaksepäin tapahtuva kuormitus taajuusmuuttajalla tai ruuvilla voi johtaa kalliisiin korjauksiin.

Kaikki kestävyys-, kosteus-, negatiiviset ja erittäin suuret positiiviset lämpötilat - menestyivät onnistuneesti. Tuote on myynnissä vuoden 2018 lopulla sekä uudelle DIGGA hydrauliselle pyörivälle alustalle että aiemmin julkaistulle.

Kuinka ruuvien paalut kiristetään moottorilla?

Runkopallojen kestävyys ja luotettavuus riippuu paljolti asianmukaisesta asennuksesta. Tukee halkaisijaltaan 57 ja 76 mm, on mahdollista kiristää itsesi.

Laite paalujen kiristämiseen

Jos haluat asentaa halkaisijaltaan 80 mm halkeamia, tarvitset erikoisvarusteita ruuvien paalujen kiristämiseen. Käytännöllinen ja edullinen ratkaisu on moottoripyöräpora.

Käytetyt moottoriporaukset

Porauskaivojen laitteet luokitellaan pääasiassa voiman ja moottorityypin mukaan. Jotta ruuvatut ruuvipallot voisivat nopeasti ja vaivattomasti käydä, on tarpeen tietää, mihin luokkiin maaperä tämä tai kyseinen moottoripora soveltuu.

Kevyet mekaaniset moottoriporaukset, joiden paino on enintään 11 ​​kg, on yksi henkilö, ja niillä on pieni moottorin teho (jopa 3,5 l / s). Tällaista manuaalista asennusta voidaan käyttää ainoastaan ​​1. ja 2. luokkaan kuuluvien maalien poraamiseen.

Mekaanista moottoriporaa, jonka moottorin koko on 3,5 - 7 l / s, voidaan ohjata yhdellä tai kahdella toimijalla. Tällaisten laitosten paino on korkeintaan 30 kg, joten voi olla vaikea pitää tällaista laitetta raskaita maaperäkuntoja käytettäessä. Tämäntyyppisiä moottorisahoja voidaan käyttää yksinomaan 1. ja 2. luokkaan kuuluvissa maissa.

On olemassa mekaanisia moottoritaitoja, jotka koostuvat kahdesta lohkosta - moottorista ja porausosasta, joka on yhdistetty tangolla. Tällaisen laitteen paino on noin 80 kg, moottorin teho on 5-8 l / s. Kiertotanan ansiosta, joka lunastaa paluupyynnön, on mahdollista ajaa tällaista konetta yksin, ja kolmannen luokan maaperäporaus on sallittua. On tarkoituksenmukaista suorittaa tällaisten moottoriporausten koeporauksen purkaminen, koska se antaa tukialueen vähimmäispoikkeaman määritetyistä parametreista.

Moottorikelat kiertyvät

Hydraulimoottoreita, joiden moottorit ovat 11-15 l / s, käytetään kaivojen poraamiseen toisen ja kolmannen luokan maissa. Manuaalinen asennus hydraulisella käyttölaitteella on kätevä kuljettaa ja sen paino on noin 80 kg. Laite voidaan ohjata yhdellä operaattorilla, mutta käytännössä on kätevämpää hallita tällaista melko raskaavaa laitetta yhdessä.

Rakennuslaitteiden markkinoilla suosittuja suosittuja vetureita, jotka valmistetaan sekä mekaanisesti että hydraulisesti, ovat suosittuja. Vertaamalla tällaisten laitteiden vuokraamisen kustannuksia aikakustannuksilla on selvää, että moottoriporauksen käyttö on hyödyllistä ja käytännöllistä.

Suojaustoimenpiteet moottoriporaa käytettäessä

Ennen työskentelyä sinun tulee aina tarkastaa laitteet, tarkastaa kiinnitysten luotettavuus ja kaikkien osien toiminta. Erityistä huomiota - leikkaavaan reunaan, on kuluneet veitset, jotka tulevat usein ylikuormituksen ja laitteiden vikojen syynä.

Toiminnan aikana toiminnanharjoittajan on:

 • Käytä suojavarusteita (suojalasit, kova hattu);
 • Varmista, että porauksen pyörivä osa ei kosketa vaatteita;
 • aina olettaa vieraiden esineiden esiintymisen maaperässä;
 • Älä käytä täydellä teholla ilman asianmukaista kuormitusta.

Valmiit kuopat tulisi peittää tai leimata ennen paalujen asennusta.

Ruuvien paalujen asennus moottorilla

Ennen kuin ruuvipallot kiristetään suoraan, suorita pohjan merkintä ja valmistelu. Jälkimmäinen on erittäin tärkeä, koska kasvit ja niiden juuret voidaan kääriä porauksen terille ja vaikeuttaa työtä. Siksi porauksen alalla puhdista turpeen yläkerros.

Pino on asennettava tiukasti pystysuoraan, joten kahden hengen moottoriporaa voidaan optimaalisesti ohjata, joten vinoutumista voidaan välttää. Ruuvin ruuvin halkaisijan tulee olla pienempi kuin tuen tuen halkaisija, se helpottaa työtä ja mahdollistaa kollin kiinnityksen lujasti. Moottorikäämin työn tärkeä etu on se, että laite ei löysä maata, jättäen maaperän paikoilleen tiheästi.

Katso myös: mikä on tarkoitus ja mikä on tehokas valettu kärki ruuvipinoille?

Ensimmäiset paalut kiertyvät tulevan säätiön kulmissa, mutta on varmistettava, etteivät ne poikkea pystysuorasta akselista ja saavuttavat tiheän kerroksen maaperään. Moottoriporauksen avulla voit nopeasti poraa kaivoa vaaditusta syvyydestä, vaikka se onkin melko tiheä kolmannen luokan kentällä. Työn aikana on toteutettava tällaisia ​​varotoimenpiteitä:

Pilarin kiristäminen erikoisasennuksella

 1. Kivisen kerroksen maaperän on oltava porattu vähimmäisnopeudella, yrittäen koukkua ja nostaa suuria kiviä. Moottoriporauksissa Rauta tarjoaa mahdollisuuden käänteiseen aivohalvaukseen, joka auttaa porausreikien tukkeutumisessa.
 2. Kun työskentelet moottoriporaa käytettäessä, kannattaa ottaa vakaa asento, koska kaikki maaperän esteet voivat aiheuttaa teräviä työntöjä.
 3. Ajoittain (noin 30 cm: n välein) sinun on poistettava pora ja puhdistettava se maahan. Moottoria ei voi sammuttaa, mutta yritä vetää porata ulos reiästä kokonaan.
 4. Kivirakenteen läpikulun avulla porauskouruihin tulee asentaa veitsiä, joissa on karbideja.

Kulmaraudat asennetaan täydellä syvyydellä (noin 1,5-2 m). Kaikissa muissa tapauksissa, jos moottoripyörän työ estyy esteellä (suuret kivet, puiden juuret jne.), Kasa voidaan asettaa matalammalle syvyydelle. Luotettavuutta varten tässä rivissä voit asentaa lisätukea.

Katso myös: mikä on ruuvipään pää ja miten se toimii?

Kasausajo toteutetaan vipuilla (tavallisesti halkaisijaltaan sopivilla metalliputkilla, jotka on kierretty paalun läpi). Tukiosan pinnalle kiinnitetyn magneettisen tason avulla voit hallita sen sijaintia.

Moottorikäyttö (video)

Testausruuvi - tarvittava vaihe ennen perustuksen asennusta

Ruuvipallot ovat optimaalinen ratkaisu säätiöiden järjestämiseen jopa kaikkein väärässä maaperässä. Jotta varmistettaisiin tukien maksimaalinen luotettavuus ja vakaus, on kuitenkin tehtävä kokeellinen ruuvaus, joka auttaa:

 • määritä syvyys, jossa maa on jo riittävän tiheä asentamaan paaluja;
 • selvittää maaperän jäädyttämisen taso;
 • määrittää pohjaveden syvyys;
 • saada mahdollisimman suurta tietoa koostumuksesta ja maaperätyypistä, jonka avulla voit valita paalun oikean kokoonpanon;
 • laske säätiön rakentamiskustannukset tällaiselle pinnalle.

Periaatteessa kokeellinen ruuvaus tehdään käsikäyttöisellä moottorikelalla. Tällaisen pienen työn (harvoin, kun tarvitaan yli 2-3 kaivoa) tämä laite on optimaalinen.

Koeporaukseen tarkoitettu halkaisija on halkaisijaltaan 57 tai 89 mm, vaikka aiot käyttää tehokkaampia tukia. Tällaisten paalujen erityispiirre on mahdollisuus asentaa lisäosa ruuvaamiseen suurempaan syvyyteen.

Kierrepuristinlaitteet - ruuvinvääntimet ja leikkauslaitteet

Ruuveja käytetään laajalti erilaisten rakenteiden rakentamisessa maissa, joilla ei ole riittävää kantavuutta (savi, irtotavarana, löysä, tulva, märkä ja vastaavat). Mutta paaluilla on päinvastoin suuri kantavuus sekä vetää että puristavia kuormia.

Näin ollen paalutus tietyllä syvyydellä mahdollistaa liikkuvan maaperän vaikutuksen minimoimisen rakennukseen, kun taas "märät" prosessit suljetaan kokonaan pois. Millä tavalla? Kaikki on hyvin yksinkertaista: paalut siirtävät tasaisesti kuorman rakenteesta syvemmälle ulottuvaan maaperän kerrokseen, joka säilyttää rakennuksen eheyden.

Tässä on paalukenttä maan alla

Lisätietoja! Ruuvatuilla varustettujen perustusten asettaminen ei edellytä kaivojen kaivamista, mikä vähentää työ- ja aikakustannuksia. Rakennustyön hinta laskee merkittävästi. Lisäksi, kun kysymys ympäristön suojelusta on järkevämpää.

Paalutekniikka ja tarvittavat laitteet

mainos

Ruuvipallot on valmistettu valettujen kärkien avulla ja eri läpimitaltaan tasaisilla teriöillä. Ruuvattujen paalujen määrä, niiden poikkileikkaus ja upotus syvyys riippuvat maaperän laadusta ja kuormituksesta, joka syntyy rakennettavasta kohteesta.

Ruuvitukien lajit

Upotustukien tekninen prosessi koostuu kolmesta pääkäsittelystä, joiden toteuttamiseen käytetään erikoislaitteita ruuvipillojen asennukseen:

 1. Kapteen ottaminen ja siirtäminen suunnitteluasentoon;
 2. Hänen upotuksensa "epäonnistumiseen" (toisin sanoen ennen vastustuksen syntymistä kuin ruuvaamisen voimaa);
 3. Siirrä laitteet ruuvattuun tukeen seuraavaan sukelluspaikkaan.

Pile kentän alla

Nykyään paalutukseen käytettävät koneet ja laitteet on jaettu seuraaviin ryhmiin:

 • Vaikutus (nämä ovat pääsääntöisesti paalunvasarat - porakoneiden laitteet);
 • Tärisevä toiminta;
 • hyppysellinen;
 • Ruuvaus;
 • Mixed action (esimerkiksi vibro-impact installation).

Teollisuudessa ja asuinrakennuksessa yleisin on ruuvausmenetelmä. Siksi puhumme siitä edelleen.

Ruuvintamenetelmä

Putken ruuvauksen syvyys määräytyy maaperätyypin ja kantavuuden mukaan.

Ruuvien paalujen ruuvaamista varten on olemassa laite, jota kutsutaan seuraavista osista koostuvaksi laitteeksi:

 • perusauto;
 • työryhmä;
 • neljä tukilevyä;
 • työkappaleen pyöriminen ja kallistus;
 • hydraulinen järjestelmä;
 • ohjauspaneeli;
 • ylimääräisiä yksityiskohtia.

Tällaisten ruuvipallojen laitteiden avulla voit työntää kannattimia työkappaleen putkeen tarvittavan upotuskulman aikaansaamiseksi (0 - 45 astetta pystysuorasta) ja pyörittää paaluja maahan niin, että niillä on samanaikainen aksiaalikuormitus.

Työkappale kiinnitetään kehykseen saranamenetelmällä, ja sitä voidaan kallistaa kahdella sivusuihkulla. Koko mekanismin ohjaus tapahtuu käsin ohjaamosta, joka on myös asennettu koneen runkoon. Tämä on melko kätevä asennus, mutta siihen tarvitaan joitain taitoja ja kokemuksia.

Lisäksi on olemassa toinen laite ruuvipilareiden ruuvaukseen. Se koostuu hydraulisesta asemasta, jossa on bensiinikäyttö, hydraulinen pyörittäjä, suihkumoottorit ja laite paalun kiinnittämiseksi kaivuripuomiin.

Menetelmä auran avulla on seuraava:

 • hydraulinen pyörittäjä on kiinteä ja kiinnitetty paalupäähän;
 • kasa on asennettu pystyasentoon ja siihen on kiinnitetty reaktiiviset viput;
 • manuaalisen ohjauksen ansiosta bensiinimoottorin nopeus asettaa halutun upotusnopeuden;
 • vipuja joko pidetään kädessä tai levätään sopivaan, tukevaan pintaan;
 • jos on olemassa tällainen tarve, voit kääntää taaksepäin ja purkaa paalun.

Varoitus! Tämä ruuvipallojen kiristyslaitteisto muodostaa merkittävän voiman työakselille, joten on tärkeää olla varovainen, kun työskentelet jet-vipujen kanssa.

Laite leikkeiden leikkaamiseen

Paalukentän järjestämisen jälkeen on tarpeen leikata tuet leikkaamaan yläpäänsä haluttuun merkkiin. Tämä tehdään myös erityisen asennuksen avulla, joka on yksinkertainen ja luotettava toimintamalli.

Valokuvavalmisteita varten

Porauslaitteiden varustukseen kuuluu voimakkaat hydraulisylinterit, joihin leikkuutyökalu on kiinnitetty. Erilaisille paaluille käytetään tiettyä määrää erilaisia ​​kapasiteettisia hydraulisylintereitä.

Nämä sylinterit on yhdistetty sarjaan korkeapaineletkujen kanssa muodostaen näin hydraulisen piirin, joka puolestaan ​​on kytketty pääkoneeseen hydraulijärjestelmäänsä.

Seuraavassa on lyhyt ohje, jossa kerrotaan, missä järjestyksessä tukien päiden leikkaaminen tapahtuu:

 1. Kun otetaan huomioon paalujen ja muiden parametrien halkaisija, määritetään hydraulisylinterien lukumäärä ja kapasiteetti;
 2. Sitten asennus kiinnitetään kaivukoneen puomiin;
 3. Seuraavana vaiheena on laittaa laite paalun päälle;
 4. Leikkuri säätyy sopivaan korkeuteen ja kiinnittää leikattava paikka;
 5. Sitten ohjauspaneelin avulla paine nousee, kunnes osa paalusta repeytyy.

Työkalu toimii

Mitkä ovat tämän hakkuumenetelmän edut, toisin kuin perinteiset menetelmät?

 • Asennus on helppokäyttöinen ja helppo asentaa kaivukoneen puomiin vaihdettavana työkaluna. Se toimii joko kaivukoneen hydraulijärjestelmällä tai erillisellä hydraulisella asemalla - koska se sopii kaikille.
 • Laitteisto on joka tapauksessa erittäin tehokas, riippumatta betoniluokasta ja paalujen vahvistuskertoimesta. Tämä johtuu hydraulisylinterien kyvystä kehittää noin 1000 tonnin voima. Tämä mahdollistaa tukien kannan leikkaamisen paljon nopeammin ja paremmin verrattuna tavanomaisiin menetelmiin, pihdit ja vastaavat laitteet.
 • Automaattinen hakuprosessi on erittäin tarkka ja tuottava. Asennus ei vahingoita paalua asetetun viipaleen alapuolella.
 • Tällaisten laitteiden hampaiden leikkaaminen tapahtuu lämpökäsittelyn avulla, mikä vähentää huomattavasti laitteen kulumista ja lisää käyttöikää.
 • Suunnittelun yksinkertaisuus mahdollistaa laitteiden käytön ja ylläpidon ihmisille, joilla on perustaitoja työskennellä erityislaitteiden kanssa.

Tärkeitä kohtia ruuvaamalla paaluja

Välittömästi ennen paalukentän järjestelyn aloittamista ruuvipuristin testataan ehdottomasti koeputkimuksella. Tämä tehdään monimutkaisen maaperän syvyyden tunnistamiseksi (eli maaperä, jolla on heikko kantavuus) ja lasketaan vaaditut tukipituudet.

Jo hyväksytyn suunnitelman mukaan tukia ruuvatetaan, kunnes ne saavuttavat turpeen kerroksen tai putoavat pohjaveden alle. Jos tämä vaatimus täyttyy, rakenne rakentuu luotettavasti vuosia varten.

Pilarin tiukka pystysuora asennus

On huomattava, että ruuvitukien ruuvaaminen ei käytännössä vaikuta maaperän ominaisuuksiin, ei löysää sitä, vaan tiivistää sen ruuvaamalla. Lisäksi maaperän laatua vaikuttavat myönteisesti myös pystysuoran aggressiivisen voiman puuttumiseen, jota käytetään tavanomaisten paalujen käyttämisen aikana (ks. Myös artikkeli Piles of Types and Areas of Their Use).

Tukien upottamisen aikana päälaakerifunktio laskee terän päälle ja sitä ohjataan laskemalla vääntömomentti viimeisen kierroksen kohdalla ruuvauksen lopussa. Tukiputkien koneiden asentamisen tapauksessa terän laakerivoimaa ohjataan laivalla olevasta tietokoneesta.

Tällöin jos paalussa ei ole riittävää kantavuutta (ts. Se ei saavuta vaadittua maaperän tasoa), sen runko laajennetaan helposti ja sitten ruuvatetaan vaaditulle syvyydelle. Kertyminen tapahtuu hitsaamalla putkikappaleiden puuttuvat pituudet.

Kun jokainen tuki on asennettu paikalleen, se pysyy vain tasoittamalla kaikki putkiston ylemmät osat yhteen tiettyyn tasoon (miten me teemme tämän, kuten edellä mainittiin) ja kaadetaan tuloksena olevat ontelot betonilla.

Varoitus! Betonin täyttöä ei tehdä, jos puhutaan tilapäisen rakenteen rakentamisesta, koska tuen purkamisen jälkeen voidaan poistaa kaikki samat laitteet ja käyttää niitä uudelleen muissa hankkeissa.

johtopäätös

Ruuvitukien tekniikka mahdollistaa erilaisten esineiden rakentamisen mihinkään ongelma-alueeseen, olkoon se metsähihna, jossa on tiheitä juurakoita, vesistöjä, mäkiä jne.

Tutkittuaan huolellisesti kaikki mahdollisuudet ja ottamalla huomioon paalujen ruuvaamiseen käytettävien laitteiden kohtuulliset hinnat, ajoitus ja helppo asennus, on turvallista sanoa, että kuvattu menetelmä on useimmissa tapauksissa kätevä ja tehokas.

Tämän artikkelin esitellyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

Mikä työkalu on tarkoitettu ruuvipillojen kiristämiseen

Rakennettaessa minkäänlaista rakennetta, tärkein asia, joka on otettava huomioon, on kaataa perusta. Rakennuksiin on useita syitä.

Yksi niistä - ruuvipallot. Niiden erityispiirteitä ovat se, että niiden asennus vaatii lisäjärjestelmiä. Jokaisella kannalla on lanka, ja se näyttää valtavasta ruuvista, vain käännökset ovat paljon pienempiä.

Pilarin kiristämiseksi sinun on ensin tehtävä reikä, johon se asennetaan. Merkinnän (ja sen tulisi olla mahdollisimman tarkka) jälkeen on tehty reikä moottoriporaa. Seuraava vaihe on asennus. Tätä varten sinun on käytettävä erityistä laitetta. Se voi olla:

 • manuaalinen;
 • sähkömekaaninen;
 • erikoistekniikka.

Jokaisella työkalulla on oma suunnittelu, mutta toiminnan periaate on sama.

Käsityökalut

Jos tuleva rakennus on pieni, tarvitaan joitain ruuvipilareita. Tällöin työ voidaan tehdä manuaalisesti. Tällaisen työkalun rakenne on yksinkertainen. Siksi se voidaan tehdä itsenäisesti. Tämä edellyttää teräslevyä (sitä paksumpi on parempi), liittimet, kaksi kahden metrin putkea, bulgarialaisin leikkauspyörillä ja hitsauskoneella.

Manuaalinen paalun kokoonpano

Ensin sinun on leikattava levy neljään osaan. Ne on yhdistettävä toisiinsa niin, että tulos on tasasivuinen lasia. Sen on istuttava tiukasti paalin reunalla, muuten se liukuu kiristettäessä. Kaksi silmää on tehty kahdesta vastakkaisesta sivusta. On parempi käyttää venttiilejä, joiden halkaisija on vähintään 12 millimetriä. Tällöin putkilla on vipujen rooli. Mitä kauemmin ne ovat, sitä helpompi on kierrä kasa manuaalisesti.

Tällaisen laitteen edut ovat kyky asentaa rakennuksen manuaalisesti rakennukseen. Tämä säästää rahaa monimutkaisten laitteiden hankintaan tai vuokraukseen. Tämä muotoilu on vain tehdä itsestäsi. Työssä ei ole tarvetta säätää vääntömomenttia, jotta potkurin terät eivät repeäisi.

Manuaalisen version haittapuolena on, että työhön vaaditaan vähintään kolme henkilöä. Kaksi kierräpalloa ja kolmas suunnata sen keskittyen tasolle. Toinen haitta on suuri tuki yhden tuen asentamiseksi. Pienellä vipuvarrella on oltava erittäin vahva. Ja jos rakennus sijaitsee jo rakennetun rakennuksen vieressä, tukien asentaminen kestää paljon kauemmin (on tarpeen järjestää putket toisiinsa holkkien toisella puolella olevista korvakkeista) tai jopa se on mahdotonta.

Riippumatta siitä, millainen maaperä kiertyy, kasa kallistetaan. Tämä johtuu siitä, että siinä on pieni määrä teriä. Kohdistusta varten on välttämätöntä kallistaa pylväs vastakkaiseen kaltevuuskohtaan ja tehdä useita mekanismeja. Sitten on tarpeen palauttaa tuki pystyasentoon ja jatka ruuvaamista. Jos pylväs jatkaa taivuttamista, toista toimenpide, kunnes se vie vaaditun asennon.

Sähkömekaaninen työkalu

Jos tukea ei ole ruuvattu manuaalisesti (pieni asennusalue tai lihasvoima ei riitä), sähkömekaaninen muunnos on hyödyllinen. Tällaista työkalua kutsutaan kertoimeksi. Se koostuu voimakkaasta sähkömoottorista, joka on kytketty vaihteistoon.

Jotta kääritään kasa tämän laitteen avulla, on tarpeen asentaa tuki jo porattuun kaivoon, joka on aiemmin asettanut sen yläosan tetraedinen uran.

Liitetty siihen on sovitusadapteri (jossa on tetraedri) ja vaihteisto. Pora on asennettu päälle. Että hän ei pyöri tyhjäkäynnillä, hän tarvitsi painotusta. Tätä varten koukku ajetaan maahan, johon putki on kiinnitetty. Toisaalta se on ruuvattu sähköporan kahvoihin. Luotettavampana tukena voit käyttää jo kierrettyä pylvästä.

Joillakin pylväillä ei ole lasia. Tällöin sovitin voidaan tehdä itsenäisesti. Tee näin halutun halkaisijan putki (teräs), asenna se pylvään reunaan ja tee läpireikä. Tähän kiinnitetään tappi (minimipaksuus on 14 millimetriä). Se vahvistaa vuorauksen sijainnin.

Tehdasvalmisteisen sähkömekaanisen laitteen lisäksi voit käyttää tehtaan sähkökonetta. Vakiovarustus:

 1. Sähköpora (teho kahdesta kilowatista).
 2. Suuttimien sarja vakiokokoisissa tiloissa.
 3. Kompensoijan kallistus.
 4. Sarja vipuja.

Kertojan valitseminen on huomioitava vivun kokoon. Tällaisella työkalulla on useita etuja tuen asennuksen yhteydessä manuaalisesti. Ensinnäkin työ tehdään paremmin. Joissakin malleissa on useita akselin pyörimisnopeuksia. Kierteitys suoritetaan tasaisemmin (ilman nykäyksiä). Toiseksi, paalujen asennuksen aikana on mukana vähintään työvoimaa.

Asennus paalujen kerroin

Tällaisten laitteiden haitoista tulisi antaa suhteellisen suuri paino. Tavallinen kerroin painaa neljäkymmentä puntaa. Siksi ilman avustajaa ei voi tehdä. Toinen miinus on suuri virrankulutus.

Kolmanneksi, jos ostat sähkökoneen myymälästä, niin on liian paljon kerran kerrallaan. Malli soveltuu parhaiten prikaatiolle, joka usein suorittaa samanlaista työtä. Neljänneksi laite on tarkoitettu kiertymään ruuveja, joiden korkeus on enintään kaksi metriä.

Jotta laite ei murtuisi ja tuki pysyisi ennallaan, reiän halkaisijan on oltava kymmenen senttiä pienempi kuin napa itse. Sen syvyys on kolmannes vähemmän. Sitten ruuvipuristin pitää tiukemmin kiinni maassa.

Erikoistekniikka

Ruuvit, joiden halkaisija on yli 25 senttimetriä ja joiden korkeus on yli kaksi metriä, käytetään erityislaitteita. Tähän mennessä on olemassa monenlaisia ​​ruuvausasennuksia. He työskentelevät sähköllä tai mekaniikalla. Kaikki riippuu ruuvien tuen kokoon. Tähän ryhmään kuuluvat sellaiset mekanismit kuin Tornado, MGB-50P, electrowever, auranta ja vastaavat. Jokaisella on omat laitteensa. Laitteissa on tarvittavat pysäyttimet ja viput. Jos työ on tehtävä rannikkoalueella, tai tuen on oltava taipuvainen, sinun ei pidä säästää rahaa ja vuokrata tällaisia ​​laitteita. Katso video miten paalut kiristetään ruuvimeisselillä.

Laitteen etu on se, että työ tehdään mahdollisimman nopeasti. Laitokset tarjoavat luotettavan ja tarkemman kiertymisen ruuvipylvääseen. Haittoihin sisältyy korkeat kustannukset, vaikka vuokrataan. Toinen haittapuoli on se, että työn loppuunsaattamiseen vaaditaan lisää työvoimaa (laitteiden asennus ja kiristys) - vähintään kolme henkilöä. Yksi on operaattori, kahta valvotaan ja tarvittaessa puuttuvat prosessiin.

Ennen kuin tilaat ensimmäisen saatavilla olevan asennuksen, on määritettävä, mikä halkaisija ja korkeus se voi asentaa. Muussa tapauksessa taajuusmuuttaja kokee voimakasta ylikuormitusta tai jopa epäonnistuu.

Kuinka kiristää ruuvipuristin - vinkit ja suositukset

Ruuveilla on rakenteita, jotka on suunniteltu erilaisten perustusten rakentamiseen. Ne on valmistettu ontosta metalliputkista, joiden päät teräslevyt on hitsattu. Tuote on suunniteltu luotettavasti tukemaan pystytettyä rakennetta, joten sen on oltava vahva, kestävä ja kestettävä valtavia kuormia.

Näiden rakenteiden ominaispiirre on se, että niiden avulla voidaan asentaa rakenteita uimattomille, epävakaalle maaperälle ja epätasaisille pinnoille. Ne kulkevat talojen, autotallien, kesämökkien, aidojen, porttien, kahviloiden jne. Rakentamisen alle. Pienen tuotteen koko mahdollistaa ruuvipillojen käsin kiristämisen.

Ruuvipillojen edut suhteessa muihin pohjaan:

 • Pohjaan voidaan aloittaa tasoittamatta sivuston pinta-alaa.
 • Maanalaisen viestinnän rakennustiheys ja läheisyys eivät häiritse säätiön rakentamista.
 • Ruuvipallot asennetaan nopeasti ja helposti.
 • Yksi kasa kestää 3,5-5 tonnin tehon kuormituksen, joten paalujen perustus pystyy varmistamaan pystytetyn rakenteen vakauden ja turvallisuuden;
 • Ruuvipallot voivat olla yli sata vuotta.
 • Ruuvipallojen pohja voidaan pystyttää jopa talvella.

Mutta tällaisia ​​perustuksia on lähes mahdotonta rakentaa kalliilla paikoilla, tiheillä kallioilla, vuoristoisella maastossa. Lisäksi tämä säätiö ei sovellu talojen rakentamiseen tiilestä, betonista, kiveistä.

Mutta nämä puutteet voidaan lyödä. Rakennuksen rakentamiseksi kiviselle maaperälle tai kovalle maaperälle on välttämätöntä käyttää kestäviä materiaaleja sisältäviä rakenteita ja asentaa koneeseen koneen ruuvien paaluttamiseksi.

Paalun perustuksen asennus

Yhdenmukainen tiheys maaperän ongelmien kanssa ruuvien tyyppien kiertymisellä ei tapahdu. Usein usein kivet tai massiiviset juuret voivat pudota tuotteen terät, mikä voi olla yksi syy rakenteen hajoamiseen tai sen poikkeamiseen tietystä pystysuorasta. Siksi edellä mainittujen paalujen valinta on toteutettava erityisellä lähestymistavalla.

Lisäksi ennen niiden asentamista sinun on laadittava luonnos, joka ottaa huomioon kaikki vivahteet:

 • Maaperän tyyppi geologisten tutkimusten jälkeen.
 • Talon koko, painon kuormitus säätöön riippuen rakennusmateriaalista.
 • Paalujen lukumäärä
 • Järjestelmä, johon pilarit sijoitetaan.
 • Materiaali on paalujen sitominen.
 • Kasausputken halkaisija.

Onton putken halkaisija on erityisen tärkeä, koska tuotteen vakaus, säätiön koko kantavuus riippuu siitä.

Kuin kierrä ruuveja?

Paalarakenteiden asennustekniikka riippuu maaperän tiheydestä, paalujen koosta ja säätiön massasta.

Joskus on aiheellista käyttää erityistä tekniikkaa:

 • Jos käytetään enimmäismäärää ruuvituotteita.
 • Suuria malleja asennettaessa.
 • Jos paalut kierretään kiinteään maahan.

Käsikäyttöinen kasausajo oletetaan pienimuotoiseen rakennukseen. Tässä tapauksessa laitteita käytetään ruuvien paalujen kiristämiseen. Ne voivat olla kestäviä romuja tai metalliputkia, jotka työnnetään paalunpaikkoihin ja toimivat sitten vipuina. Sen avulla kaksi tai useampi ihminen pyörii kierukkaa. Ruuvattava rakenne manuaalisesti on varmistettava, että paalut ovat tarkasti pystysuorassa.

Asennuksen perustaminen omalla koneellasi edellyttää seuraavia työkaluja:

 • Lapio. Sen täytyy kohdistaa maa yhdelle paalille.
 • Hydraulinen taso, jota tarvitaan hylättyjen rakenteiden tarkistamiseen.
 • Romu tai muut työkalut paalujen ruuvaukseen.
 • Poraus vyburivaniye: lle suoraa aukkoa.
 • Jyrsijä paalujen leikkaamiseen ja tasoittamiseen lopullisen asennuksen jälkeen.

Jotta maanpinnan yläpuolella olevat paalut voisivat olla tasomaisia, ne olisi asennettava hieman enemmän kuin suunniteltu koko, joten myöhemmin hiomakoneen avulla pystyttiin tasoittamaan pohjan vaakapinta.

Ruuvipillojen täyttö

Kaiken työn päätyttyä paalut kaadetaan betoniliuoksella. Tämä antaa erityisen vahvuuden pohjalle ja parantaa merkittävästi sen kantavuutta. Lisäksi betonielementti suojaa korroosiolta putkien sisäseiniltä.

Perusrakenteen seuraava vaihe on joukko metallikanavia, jotka liittyvät niihin hitsaamalla. Ja sitten voit suunnitella pohjan, joka sulkee paalut, suojaa niitä kosteudelta, anna rakennukselle esteettisen ilmeen. Tulevaisuudessa kellari voidaan varustaa liiketiloihin.

Ruuvityyppisten paalujen kiertyminen suoritetaan itsenäisesti tavallisella rakentajalla. Yksityisen talon rakentamiseen ei välttämättä kuulu kalliita laitteita. Kaikkien kustannusten, jotka aiheutuvat ruuvipillojen asentamisesta, ovat huomattavasti pienemmät kuin rakennusliuskapohjien tai lohkoperustan kustannukset.