Puuportaan perusta

Vaikka puutalo on suhteellisen kevytrakentaminen, sen rakentamisessa on erittäin tärkeää kiinnittää suurta huomiota tukikehyksen valintaan. Ei poikkeusta - tilanne, jossa aiot rakentaa talon omiin käsiinsä, poistamalla itsellesi ilo maksaa suunnittelijoiden ja ammattimaisten rakentajien työstä. Mikä olisi puutalon perusta?

Kun otetaan huomioon eri vaihtoehdot, teemme välittömästi varauksen: kyseessä on talot baarista, runkorakenteista, kylpyammeista - yksi- tai kaksikerroksisista rakennuksista, joita ei ole tarkoitus käsitellä raskaiden rakennusmateriaalien kanssa. Siksi päätyyppinä valitsimme matala-, pylväs- ja paalun. Syvällinen teippi ja levyn matalat matalat pinnat johtuen niiden soveltamisesta kevyisiin rakennuksiin - se on kallista, vie paljon aikaa ja vaivaa. Tietenkin alustava laskenta on valtava rooli.

Matala nauha

Tämäntyyppinen rakennus maamme talojen rakentamisessa valitaan useimmiten. On suositeltavaa rakentaa se jopa maaperään, jos pohjavesi on yli metrin päähän pinnasta. Tässä tapauksessa nauha toimii yhtenä jäykkänä rakenteena, joka suojaa taloa maaperän kerrosten epätasaisesta nostamisesta talvella. Jopa alueet, joilla on suuri maaperän jähmettymisaste, ovat tämän tyyppisiä hyviä suorituskykyjä, mutta erilaiset kykyyn "kellua": talvella rakennus kohoaa tasaisesti lähemmäksi kevää - yhtä tasaisesti laskeutuen.

Syvyys voi vaihdella välillä 0,5 - 0,7 m (syvennys syvyyteen) riippuen maaperän laatuindikaattoreista. Merkittävä osa kaivetuista kaivosta on hiekkakerros (200-400 mm). Tiheästi särkynyt, se toimii osittaisena korvauksena laskevasta maaperästä ja luotettavasta pohjasta teräsbetonimonoliitille. Itse asiassa nauha on upotettu vain 200-400 mm: n alapuolella nollapisteen alle.

Pilarin perusta

On suositeltavaa rakentaa, jos puhumme pienistä maatiloista kausiluonteiseen asumiseen. Samaa ratkaisua käytetään usein kylpyammeiden rakentamisessa. Meidän käsittelemämme muunnos kuuluu haudattuun luokkaan, joten ennen sen rakentamista (huolimatta pienestä kuormituksesta tulevasta rakentamisesta) toteutetaan maaperäindikaattoreiden täysipainoinen tutkimus. Voimakkaasti kallistuva, heikko maaperä ei ole sopiva.

Pylväsperusta on raken- nus, joka koostuu pienistä pylväistä (tavallisesti raudoitetusta betonista, tiilestä, kivi kuutioista, joiden reunaa on 0,4 m), asennettu 2 m: n askelin rakennuksen reunaa pitkin seinien leikkauspisteessä tukiseinien ja väliseinien alle. Pilarien liittäminen yhteen rakenteeseen nousee niin sanottu syvennys, joka on talon alempi kruunu, jota käsitellään koostumuksilla, jotka lisäävät sen suojaamista kosteudelta ja lämpöhäviöltä.

Pilarien rakentamisen aikana kaivetaan reikiä, joiden tilavuus on 0,125 kuutiometriä. m. (kaivettu kuutio, jonka reunalla on 0,5 metriä). Kaikki kaivot on pakattu tiiviiksi ryöstöllä - syntyvä tyyny on luotettava pohja pylväistä.

Huolimatta houkuttelevasta taloudesta ja rakentamisen nopeudesta, tämä ratkaisu ei anna sinun rakentaa kellarikerroksia taloon ja se on herkkä stressille ja asettaa jatkuvasti joitain talonrakennuksen rajoituksia.

Pile-pohja

Rakentamisessa käytetään yhä enemmän paaluja maassamme. Yhdysvalloissa tällainen käyttö useiden vuosikymmenien ajan: se on taloudellinen, luotettava, nopeasti rakennettu ja täysin sopeutunut rakentamisen olosuhteisiin. Tarkastelemme kahta yleisintä tyyppiä: ruuvi ja tylsää (ruskea ruisku).

ruuvi

Tämä tyyppi soveltuu kaikentyyppisille puurakenteille. On huomionarvoista, että käytön tehokkuus saavutetaan rakennettaessa taloa epävakaaseen maaperään ja epätasaiseen juoniin - tässä on kaikki sen edut verrattuna muihin tyyppeihin. Tällaisen säätiön rakenne on joukko laakerielementtejä - teräspinoja - joiden alaosassa on kierteinen terä, jonka ansiosta ne kirjautuvat kirjaimellisesti maan paksuuteen saavuttaen tiheät kerrokset, joihin he myöhemmin luottavat.

Ruuvin upottaminen voidaan hyvin suorittaa omien voimien kustannuksella ilman raskaita koneita. Totta, että asennus vaatii vähintään kolmen ihmisen osallistumisen, jonka lihasten ponnistelut tehdään ruuvaamalla tukirakenteet. Riippuen ominaisuuksista jokainen tällainen kantoaine voi kestää 4 - 8 tonnin kuormituksen - erinomainen indikaattori suhteellisen kevyiden (jopa kaksikerroksisten) talojen rakentamiseen.

kyllästynyt

Puurakennuksissa on erittäin edullista käyttää porakoneita, jotka koostuvat asbestisementtiputkista, joiden sisällä on vahvistushäkki ja betoniseos kaadetaan.

Putki tässä tapauksessa toimii sekä muodoltaan että rakentavana elementtinä, joka ottaa osaa kuormasta talolta. Tekninen muotoilu käsittää kuopat poraamalla syvemmät syvyyksistä kuin asbestisementtiputket, kiinnittämällä lujitushäkki ja liittämällä kaikki paalun elementit betonin kanssa. Tätä tyyppiä erottuvat sen taloudesta ja yksinkertaisuudesta, sitä voidaan käyttää heikkoon maaperään ja edellyttäen, että kaksikerroksiset puurakenteet on rakennettu.

Pile puinen säätiö

Puupohja käytetään kevyiden puurakenteiden rakentamiseen. Koska rakennusmateriaali on puuta, sillä on heikko kantavuus ja sen tuotteilla on rajoitettu käyttöikä, tukipuiden tukirakenteiden laajuus on hyvin vähäinen. Kun puu valitaan perusmateriaaliksi, yksittäisten kehittäjien tulisi muistaa, että on tarpeen tutkia asianmukaisesti maa- ja maatyypit rakennustossa, sillä jokainen maaperä ei ole sopiva puupohjien rakentamiseen.

Tyypit puupohjat

Puinen perusta voi johtua paalun perustusten luokkaan, jossa tukevat paalut ovat puusta valmistettuja. Puusta valmistetut paalut vaihtelevat asennustyypin mukaan:

 • Suspendoituneet paalut, joiden asennus on erittäin syvyydeltään heikkoa maaperää.
 • Pilejä, joita käytetään heikossa maaperäkerroksessa kulkevien telineiden muodossa aina vankkaan pohjaan.

Puiset perättäiset paalut ja paalut - hyllyt eroavat toisistaan ​​maaperän kerrosten syvyydessä ja tuen syvyydestä tiheässä, vankassa pohjalla.

Tärkein tehtävä puurakenteen rakentamisessa on luoda paaluporakoneen painotus syvyyteen, joka ei ylitä kokonaispituutta.

Puupohjien edut

Puun levittämisessä puusta tai muuhun rakenteeseen perustuvalla puulla on monia positiivisia ominaisuuksia. Näitä ovat:

 • Yksinkertainen ja edullinen tekniikka.
 • Mahdollisuus rakentaa puinen säätiö itsenäisesti ja omilla käsillä ilman asiantuntijoiden osallistumista.
 • Matala materiaalikustannus.
 • Kyky käyttää asennuskäsityötä ilman kalliita rakennuskalustoa.
 • Puun erottuva kyky vastustaa merkittäviä taivutus- ja jännityskuormia.
 • Puun lämmönkestävyys, jonka vuoksi puutalon tai rakennuksen lämpöhäviöt ovat merkityksettömiä.
Puupohjan tyyppi

Puuraaka-aineiden haavoittuvuus on niiden pääasiallinen haitta, erityisesti tapauksissa, joissa rakenteet vaihtelevat kosteustasolla.

Hyvä ja mielenkiintoinen vaihtoehto konkreettiselle nauhan perustukselle on puisten ratapölkkyjen asentaminen kiinteän tukirakenteena rakennetta varten.

Vaatimukset puurakenteiden rakentamiselle

Puuporakoneiden sopivat mallit ovat suorakaiteen muotoisia puupalkkeja tai puun pohja (päki), jonka halkaisija on vähintään 200 mm. Pilarien arvioitu pituus ja tarvittava luku otetaan laskennallisen datan perusteella rakennusmaassa olevan maaperän ominaispiirteiden mukaan.

Sisäisten ja ulkoisten seinien sekä rakennuksen kulmien risteyksessä on tarpeen huolehtia puisten paalujen asennuksesta. Suurta aluetta rakennettaessa on suositeltavaa sijoittaa lisää paaluja tärkeimpien mallisuojien väliin.

Pilejä on asennettava kaivoihin tai reikiin, joiden halkaisija on hieman suurempi kuin itse puun halkaisija.

Jos vahvistat pohjaa pylväiden alle konkreettisella sekoituksella, kivillä tai puisilla risteillä, voit lisätä huomattavasti puupohjan kantavuutta. Asennettaessa pylväitä betoniseoksessa 100 - 150 mm: n syvyyteen rakenteiden kiinnittäminen kasvaa merkittävästi, mikä vähentää istutusta.

Puupylväsperusteet

Puupylväiden perustuksiin on parasta käyttää 250-300 mm: n suuruisia tammia tai mäntyjä, jotka sijaitsevat pääseinien ja rakennuksen ympärillä. Puupintaa kutsutaan "tuoliksi" ulkoisen samankaltaisuuden kanssa tämän huonekalun kanssa. Tuolien asennus tehdään suoraan maahan syvyyteen jäätymisen alapuolelle. Pilarien asennuksen pohjamerkintä on yleensä 1,5 tai 2 metriä maanpinnan alapuolella.

Jos pohjamaassa on merkittävä lujuuden ja tiheyden indikaattori, se voi asentaa tuolit suoraan maahan. Laakerin alueen lisäämiseksi heikkoilla maaperillä on puupylväät erikoispalkkeihin, jotka on valmistettu puulevyistä tai suorakulmaisesta hirsirunusta. Liitosakselit lisäävät merkittävästi puupylväiden - tuolien vakautta. Tyypillisesti puupylväiden asennussyvyys on 1,25 - 2 m, etupuolen tuolit ovat 0,75 - 0,8 m.

Tuoleja asennettaessa on suositeltavaa jättää hiukan korkeampi korkeus maanpinnan yläpuolelle mahdollisen leikkauksen yhteydessä, kun luodaan yhteinen ylempi rakennustaso perustuksille.

Puunjalostusta koskevat suojatoimenpiteet

Laadukkaan jalostetut puupallot perustuksille ovat avain kestävyyteen ja luotettavuuteen talon tai muun rakenteen tukirakenteista. Jos jostain syystä puumateriaalia ei ole käsitelty ennen kuin se asennetaan maahan, tällainen puupallosäätiö märkii kosteuden ja jäädytys-sulatusjakson aikana ja muutaman vuoden kuluttua siitä tulee käyttökelvoton.

Puun käsittely on suoritettava, kunnes se asennetaan maahan.

Puupölyjen käsittely antiseptisilla aineilla

Nykyaikaisilla rakennusmateriaalien markkinoilla on laaja valikoima tehdasvalmisteisia nestemäisiä antiseptisiä aineita, joilla on erilaiset hintaominaisuudet. Valmisteet puun suojaamiseksi hajoamiselta luokitellaan tyypin mukaan:

 1. Vesiliukoinen.
 2. Orgaanisella öljyllä tai alkoholilla.
 3. Yhdistetty.

Antiseptisiä koostumuksia valmistetaan liuosten tai tiivisteiden muodossa, joita käytetään harjoilla tai mekaanisilla annostelijoilla.

Puun käsittely antiseptisellä

Vaihtoehtoinen puun käsittely

Jotta et käytä huomattavia rahaa valmiiden antiseptisten aineiden ostamiseen, voit muistaa ja soveltaa vanhoja tapoja käsitellä puuta hajoamiselta:

 1. Pehmeät puurakenteet. Puinen sauva tai kasa on puhdistettava kuoresta ja hiomisen jälkeen alaosa hiiltyy varovasti puhallusputkella tai propaanipolttimella.
 2. Pylväiden käsittely koivu- tervalla, käytetyllä voiteluöljyllä tai sulaa maaöljybitumilla. Tämä tapa luoda suojaa pidetään helpoimpana ja halvimpana.
 3. Kääriä puiset kellarirakenteet kateainevalmisteilla. Loki tai pylväs päällystetään ensin sulalla bitumilla ja kääritään sitten katemateriaaliin. Useimmiten käytetään tätä tarkoitusta varten ruberoidia.

Asiantuntijat suosittelevat talvella korjattua puuta, puupohjaista puuta.

Uskotaan, että se on talvipuu, joka on lisännyt vastustuskykyä tuhoisien hajoamisprosessien suhteen ja pystyy paremmin kestämään lämpötilan muutoksia ja saostumista.

Puun käsittelyn menetelmät hajoamisesta näkyvät videossa:

Larch puinen perusta

Laadukas puinen pohja voidaan valmistaa tiettyjen lajien puusta: se voi olla lehtipuita tai havupuita. Jos on mahdollista käyttää lehtikuusi puupylväiden ja paalujen materiaalia varten, tämä on paras ihanteellinen ratkaisu.

Kirsikkapuu on paras materiaali luotettavien ja kestävien puupohjien rakentamiseen

Laivaston pohja pystyy kestämään minkä tahansa kuormituksen ja sillä on erinomainen bakteerivastus. Lisäksi tämän ihanan puulajin kuidun koostumuksella on runsaasti eetterihartsia, jotka ovat itsessään luonnollisia säilöntäaineita.

Kirsikkapuu on erittäin tiheää, mikä vaikeuttaa sen käsittelyä ja vie aikaa.

Tilaa laite puinen pohja

Puinen pohja talon rakentamiseksi voidaan tehdä kahdella tavalla: asentamalla puiset paalut ja asettamalla ratapölkkyjä lokeista. Yleisin ja luotettava menetelmä on paalusäätiö.

Pile puinen säätiö

Puupilvet on asennettu valmiiksi valmistettuihin maadoitustiloihin, joiden reiät ovat koko rakennuksen alueen kohdalla. Kaivannon leveyden on oltava 1,5 kertaa halki halkaisijaltaan. Piles sijoitetaan kaikkien rakenteiden ulkoisiin kulmiin, seinien risteys- ja risteyskohdissa. Nurkissa käytetään tukkeja, joiden halkaisija on vähintään 300 mm.

Puisten paalujen laitekokonaisuus

Kulmaputkien väliin asennetaan välikannattimet 1,5 - 2 m: n askelin. Asennuksen jälkeen kaikki paalut yhdistetään puukahvaan yhdeksi tukevaksi tukirakenteeksi.

Puutavaran asentamisen jälkeen nuket nukkuvat käyttäen keskirikkoutuneita murskattuja kiviä.

Ribbon puinen pohja puiset ratapölkyt

Jos tarvitset kevytrakennusten puisen nauhan perustan, sopivin materiaali näihin tarkoituksiin on vanhan rautateiden puupalkkeja, joiden poikkileikkaus on 200 x 200 mm. Teokset suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Ensin sinun on asetettava pohja ja kaivaa savi kaivannot syvyys noin 400 mm.
 2. Kaivannon pohjalle on asetettu sora- tai sora-ainevahvuus 200 mm: iin asti.
 3. Vedenpoiston päälle asetetaan puiset ratapölkyt, jotka kiinnitetään kulmissa valmiissa urissa.
 4. Kun järjestää ylimääräisiä puupalkkeja, on tarpeen kiinnittää ne yhteen.
 5. Jousien riveiden tiivistämiseksi on suositeltavaa porata reikiä ja ajaa lujitustangossa.

Tutustumalla puisen säätölaitteen videonäytteeseen:

Ponnauteiden nauhan puisen pohjan laite viittaa yksinkertaisimpiin ja edullisimpiin tukipohjiin. Koska ratapölkyt alun perin kyllästettiin voimakkaalla antiseptisellä kreosootilla, tällainen puinen perusta voi kestää yli kymmenkunta vuotta.

Puuportaan perusta

Ribbonperusta puutalolle

Palo-pohjapohja puutalolle

Pile base alle puutalossa

Tekniikka, jolla luodaan nauhan perustus puutalolle

 • Valmistelutyöt.

Ennen rakentamista, sinun on valmisteltava sivusto - puhdista paikka roskista ja kasvillisuudesta, poista lumipeite (piikkipalkin syvyyteen) ja poista puiden juuret. Jos alueella on luonnollinen kaltevuus, paikan on oltava tasaisella tasolla, mikä voi edellyttää kaivukoneen osallistumista. Pienillä helpotuseroilla kaikki työ tehdään manuaalisesti.
 • Merkintä.

Voit siirtää sivulle säätiön ääriviivat, joten sinun täytyy tehdä valu-kilvet, jotka koostuvat kahdesta sivupalkista, jotka joutuvat maahan ja poikittaislevystä. Suojuksen merkkijono on kiinnitetty ruuveilla tai kynsillä, joka vasaroidaan kattokorvan yläreunaan.
 • Kaivaminen ja täyttöpyyhkeet.
Kaivannon kaivaminen MLF: n alle suoritetaan manuaalisesti. Roskakori kaivaa 20 cm: n syvyyttä enemmän kuin suunniteltu syvyys teippiin. Kaivannon pohjan loppuun saattamisen jälkeen muodostuu hiekkaa ja soraa (kaksi kerrosta 10 cm paksua: ensimmäinen on hiekkaa, toinen on sora). Täyte tiivistetään kerroksittain manuaalisesti.

Tekniikka puukahvan tukipohjan luomiselle

 • Metallipäät on kiinnitetty hitsaamalla kiinnitetyillä paaluilla. Asennuksen jälkeen hitsisauma päällystetään korroosionestoaineella;
 • Taloudellinen ja luotettava vaihtoehto paalujen sitomiselle on grillata 20 x 20 cm: n palkkiin. Niissä on reikiä, jotka kiinnittävät yläreunan ruuvien kiinnittämisen - palkki asetetaan päiden päälle, yhdistetään kulmikkaisiin paikkoihin ja kiinnitetään kuusikulmainen ruuveilla. Asennuksen jälkeen grillaus on peitettävä puunsuoja-aineella, jotta materiaali ei mätää kosteuden vaikutuksesta.

Säännöt puutalon perustaksi

Hyödyllisiä materiaaleja

Yksityisen talon perusta

Alhaisen nousun rakenteiden spesifisyys on laaja valikoima säätiöitä, jotka tukevat tulevaa kotia.

Säätiön kustannukset talon alle 10-10

Kohteen rakentaminen, joka väistämättä liittyy säätiön järjestelyyn. Seuraavat perustyypit ovat suosituimpia.

Säätiön rakentaminen

Rakennuksen rakentaminen liittyy väistämättä säätiön järjestelyyn.

Tilaa puupohjamateriaali

Yrityksemme rakentaa betoniperustuksia puupöytien alla olevissa paikoissa, ota meihin yhteyttä hakemuslomakkeella:

Kierrä paalut avaimet käteen talon alla

Rakenteiden laaja leviäminen ruuvipoikien perustusten avulla on vähentänyt huomattavasti kustannuksia. Mutta tämän tekniikan käyttö on mahdollista vain oikealla lähestymistavalla ja huolella laskujen perusteella, tiettyjen teknisten tehtävien tukien valinta.

Ruuvipallot, jotka on esitelty luettelossamme, ovat eri sovelluksia teknisten ominaisuuksiensa mukaisesti. Joitakin voidaan käyttää pienimuotoisessa rakennuksessa, kun rakennetaan kevyitä rakenteita, ja jotkut sopivat laajamittaiseen rakentamiseen ja kestävät huomattavia kuormia.

Tuotantoyhtiö "SvayMontazh" voi tarjota asiakkailleen vahvan perustan asennuksen eri rakennuksiin. Alla me autamme sinua ymmärtämään, millaisia ​​paaluja meillä on ja miksi ruuvi säätiö on paras valinta sinulle.

Päätyyppiset ruuvipallot

Tänään voimme tarjota 2 peruspilareita - monoliittisia ja hitsattuja. Jokaisella tyypillä on sen etuja:

 • Monoliittiset ruuvipallot. Pistä kärki yhdessä paalun kanssa. Tällaiset kannat, vaikka ne ovat kalliimpia kuin hitsatut, mutta niillä on useita etuja. Ne ovat suuruusluokkaa vahvempia ja kestävät suuren määrän pystysuoria kuormia. Terän paksuus tällaisissa paaluissa on 10 - 12 mm. Ne soveltuvat paremmin suurikokoisille rakenteille ja kestävät tiili- tai betonirakennetta.
 • Hitsatut ruuvipallot. Tämäntyyppisessä paalukärjessä, joka on metallinauha, hitsataan sen jälkeen, kun paali on valettu. Tuki koostuu kärjellä, jossa on terät ja pääosa. Kärjen muodostavan metallin paksuus on 3-5 mm. Tällaisten tukien laatu riippuu hitsauksen laadusta, joten on suositeltavaa ostaa tällaiset paalut luotettavilta toimittajilta. Tämän tyyppinen tuki soveltuu paremmin kevyeen rakenteeseen, koska sitä ei ole suunniteltu suurille pystysuorille kuormille.

Ruuveilla on useita tärkeitä ominaisuuksia, kuten jokainen rakennusmateriaali. Näille ominaisuuksille on päätetty, mihin rakenteeseen tai tukeaan käytetään.

Näihin ominaisuuksiin kuuluvat:

 • Putken seinämän paksuus. Se voi olla alueella 4 mm tai enemmän. Mitä suurempi paksuus, sitä suurempi pystysuoran kuorman määrä, jota tuki tukee.
 • Teräksen merkki. Tuottamalla putkia tukeaksemme käytä metallia, jonka teräsbrändi on 10 tai yli. Tämä lisää kestävyyttä ja käyttöikää.
 • Terien paksuus. Tämä arvo riippuu tuen tyypistä. Hitsattuihin laakereihin tämä arvo on 3 - 5 mm ja valetuille 10-12.
 • Pituus. Tämä on erittäin tärkeä parametri, koska on erittäin tärkeää, että kasa imeytyy maaperään maaperän jäädyttämisen alapuolelle. Tämän parametrin maksimiarvo on 11,7 metriä, mutta pieniä rakennuksia rakennettaessa tällaisia ​​pitkät tukia ei tarvita.
 • Halkaisijaltaan. Tämä on erittäin tärkeä indikaattori paalujen laajuuden määrittämiseksi. Myyntiin ovat ruuveja 57 mm - 325 mm. Tukin halkaisija määrittelee, kuinka raskas rakenne tukee tulevaisuutta.

Miten määritetään, mitkä kannat ovat sopivia rakentamiseen?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu suoraan tulevan rakenteen koosta. Ensin määritetään tulevan tuen halkaisija. Kevytrakennukset, jotka on valmistettu tukkeista tai tukkeista, sekä kehyksenrakennukseen sopivat halkaisijaltaan jopa 89 mm: n tukialustat. Jos rakenteen oletetaan olevan suuri, on parempi käyttää halkaisijaltaan 108 - 133 mm: n halkeamia, ts. Jos rakennus on tehty vaahtobetonista, laajennetusta savesta tai tiilestä. Useita kerroksia rakennettaessa rakennetaan halkaisijaltaan suurempia paaluja.

Rakennuksessa käytettävien paalujen tavallinen pituus on 2,5 metriä. Tukien on mentävä maahan vähintään 1,5 metriä. Mutta valinnan tärkein tehtävä on maaperän jäädyttämisen syvyys.

Edut ruuvien tukien käytöstä säätiön rakenteessa

Ruuvien paalujen laajamittainen käyttö perustusten rakentamisessa useista syistä:

 • Helppo rakentaminen ja korjaus. Jos tarve syntyy, tällaiset tuet ovat loistava alku uuden säätiön rakentamiseksi. Rakennus itsessään samanaikaisesti nousee helposti korvaamaan säätiön.
 • Helppokäyttöisyys. Tällaisia ​​tukia voidaan käyttää vaikeissa rakenteissa, kuten kaltevilla alueilla ja vaikeissa maissa. Lisäksi ruuvipillojen asennus voidaan toteuttaa kaudesta riippumatta.
 • Kustannussäästöt. Keskimääräisten indikaattorien mukaan säätiön asennuskustannukset ruuvipinoille ovat 30% halvempia kuin sen analogit. Säästöt johtuvat siitä, että maa-aluetta ei tarvita.
 • Ruuvipallojen perusta kestää kauan. Kaikkien teollisuusstandardien mukaan valmistetut ruuvipohjat ovat olleet palve- lussa jo 80 vuotta.

Voimme täyttää laatumääritelmänne.

Jos unelmasi on tilava ja kestävä koti, voimme auttaa täyttämään unelmasi. Aluksi voit tilata säätiön rakentamisen. Voimme tarjota asiakkaillemme valtavan valikoiman ruuvipinoja oman tuotannon ansiosta. Lisäksi kiinnitämme huomionne siihen, että yhtiömme on rakentanut yli 250 säätiötä, joten meillä on laaja kokemus tällä alalla. Yhteistyön ansiosta voimme olla varmoja siitä, että rakennamme säätiösi halvalla ja tekniikan mukaisesti, jonka avulla voit palvella sitä pitkään ja tehokkaasti.

Hyödylliset asiakastiedot ruuvipillereista

Ruuvipillojen käyttö:

Yritys "SvayMontazh" - ruuvipilot avaimet käteen puutalossa

Hyödyt ja haitat kasaan perustuksesta puutalon rakentamiseen

Pile-pohjaustekniikka eroaa muista lähestymistavoista säätiön rakentamiseen. Erot ovat kuormien jakautumisen ominaispiirteet, laitteen tukielementtien menetelmät ja sedimenttiprosessit.

On kuitenkin monia muita vivahteita, jotka mahdollistavat paalujen käytön tapauksissa, joissa muiden perustusten käyttö ei ole perusteltua.

Esimerkiksi puusta valmistetun talon klassinen pino-ruuvin pohja mahdollistaa rakenteen kestävyyden pienillä materiaalikustannuksilla.

Toisaalta tällaisten säätiöiden toteuttamisen tekniikka ei ole niin yksinkertainen ja vaatii erikoislaitteiden liittämistä. Sama pätee myös muihin paalarakenteisiin, joiden etuna ja haittoina tiedetään, että voit tehdä parhaan ratkaisun puutalon rakentamisessa.

Pallon pohjan edut

Alkuvaiheessa on syytä harkita paalunrakentamisen etuja, sillä ne ovat usein ratkaiseva tekijä tämäntyyppisen säätiön valitsemisessa.

Soveltuvuus eri maissa

Klassinen ratkaisu paalusäätiöihin, kun maa puutalo tai mökki on rakennettu perustuen seisomaan alempaan maaperään. Toisin sanoen epästabiili ja heikko maaperä ohitetaan, ja kiinteä pinta syvemmällä toimii tukipinnana.

Uppoasennettujen paalujen avulla varmistetaan luotettava laite kotona. Mutta on tärkeää muistaa, että tämä lähestymistapa soveltuu lähinnä ruuveille ja täytetyille tukielementeille, ja esimerkiksi on toivottavaa järjestää aluksi pile-gridattu pohja puutalolle luotettavasta maaperästä.

Teknologinen joustavuus

Rakentajat eivät pidä paalusäätiötä huolellisen ja vaikean prosessin toteutuksesta, mutta he arvostavat laitteen mahdollisuutta rinnakkain suunnittelutyön kanssa.

Asennusviestinnän näkökulmasta tämä on yksi kätevimmistä peruskannoista - sen lisäksi, että vuoraukset voidaan toteuttaa rakentamisen aikana, rakennetun puutalon järjestäminen kasaalustalle ei aiheuta teknisiä haittoja.

kestävyys

Suurin osa negatiivisista prosesseista, jotka ovat ominaisia ​​nauhan perustuksille, eivät uhkaa paalusäätiöillä. Tekniikan asiantuntijoiden mukaan, jos asennusohjeita noudatetaan, puutavaran kasaalipohja voi toimia noin 100 vuotta. Ei voida sanoa, että maaperä ei vaikuta lainkaan pinoihin, mutta sopivan suojan ja pätevän lähestymistavan kuormituksen jakamiseksi puutaloa käytetään pitkään.

Ei kutistumista

Välittömästi on huomattava, että kutistuminen suhteessa paalun perustuksiin on moniselitteinen ja ristiriitainen ilmiö. Jos esimerkiksi käytetään ruuvipinoja, tukielementtien rivat eivät aiheuta kutistumista.

Ajopilareiden tapauksessa tilanne on päinvastainen, puutalon rakentamisen jälkeen kutistuminen voi johtaa surkeihin seurauksiin ja on lähes mahdotonta vakuuttaa heitä vastaan. Ainoa tapa tuhota ja muovaa prosesseja on analysoida huolellisesti maaperää. Jos geodeettiset teokset tehdään oikein ja laaditaan päteviä johtopäätöksiä, on helppo määrittää sopiva tyyppi paalusäätiöstä. Jälleen, kun käytät ruuveja, ei ole lainkaan kutistumista.

Maanalainen viestintä ei ole esteenä

Tämä etu on harvoin otettu huomioon säätiön valinnassa, mutta jos alueella on maanalaisia ​​apuvälineitä, siitä tulee ratkaisevaa. Koska paalut toimivat vuorovaikutuksessa maapisteen kanssa pisteestä pisteeseen, sen sijaan, että koko alue olisi mahdollista, interventiot maakannessa ja vastaavasti putkien ja kaapeleiden vaurioitumisvaara ovat vähäiset.

Riippumattomuus ulkoisista olosuhteista

Kivitalot tarvitsevat yleensä perusteellisemman lähestymistavan rakentamiseen kuin puuhun. Jotta laatua voidaan säästää ja yrittää nopeuttaa hankkeen toteutusta, hyvä kehittäjä ei.

Puurakennukset, joihin kuuluvat mökit, tilapäiset turvakodit ja kylpytilat, pakottavat vähemmän vastuuta. Siksi ne usein rakennetaan talvella kylmällä säällä, kellukkeilla ja pohjavesien toiminta-aikoina. Pallojen käyttö antaa mahdollisuuden jättää tällaiset ilmiöt huomiotta tai ainakin vähentää niiden vaarallisia vaikutuksia.

Kuitenkin, jos on suunniteltu paalusäätiötä talolle, jonka koko on 6-8 m ja suuret mitat, vastuu lisääntyy. On toivottavaa, että tällainen alue palveli säätiötä järjestettynä teollisen kokoamistekniikan yhteydessä. Myös kantokyvyn parantamiseksi paalutaso voidaan yhdistää lujitetun betoniraudan perustukseen.

Pile-pohjan haitat

Paalujen käyttöönotolla ja sen jälkeen levyjen asentamisella on paljon perustavanlaatuisia eroja suorituskyvyssä verrattuna samaan nauhalevitykseen. Jotkut niistä ovat negatiivisia ominaisuuksia.

Pallojen epäluotettavuus

Kuten jo todettiin, penkkirakenteiden perustaminen puutalojen tapauksessa voi kestää jopa 100 vuotta. Mutta tämä edellytys täyttyy, jos maaperässä ei ole kemiallisia reaktioita ja itse kannattimilla on hyvä korroosionesto. Päinvastaisessa tapauksessa metallipinoihin vaikuttavat negatiiviset reaktiot lyhentävät käyttöiänsä 50 vuoteen.

Käytettäessä puisia paaluja käytetään myös tiettyjä riskejä, mutta niitä käytetään enimmäkseen pieniin rakennuksiin - kylpyihin, tilapäisiin taloihin, kesämökkeihin jne.

Asennuksen monimutkaisuus

Kun tämä prosessi voi olla lyhyempi verrattuna muiden perustusten rakentamiseen, työvoiman intensiteetti sulkee käytännössä mahdollisuuden sen toteuttamiseen ilman erityisiä laitteita. Esimerkiksi, jos tavallinen paalusäätiö tehdään talon alla puusta, voidaan käyttää paalunohjain-asennusta, jonka avulla tukiainesosia työnnetään syvälle maahan.

Lisäksi ennen asennuksen aloittamista on suositeltavaa määrittää kiinteä kerros maaperää käyttäen hydrogeologista porausta. Tietenkin tällaisten laitteiden käyttö aiheuttaa suuria kustannuksia, mutta vaikka tuleva omistaja on halukas sijoittamaan ne, voi olla vaikeaa päästä teknisiin välineisiin sivustolle.

Kellarin sulkeminen pois

Paalainelementtien rakenne ei tarkoita kellarikerroksen läsnäoloa, koska se voi häiritä säätiön vuorovaikutusta maan kanssa. Mutta tämä on yleissääntö ja joissakin tapauksissa se voidaan kiertää.

Mahdollisuus tarkistaa paalut

Kun rakennuksen rakentaminen on jo käynnissä, ei ole mahdollista arvioida tukien tilaa. Suurin uhka niille on maaperän kosteus - erityisesti korroosioprosessien kehitys heikentää merkittävästi rakennuksen kestävyyttä. Näin ollen on aluksi valittava korkealaatuiset paalut, jotka ominaisuutensa mukaan vastaavat tietyn maaperän ominaisuuksia.

Korkeat kustannukset

Vaikka tämä on suhteellinen indikaattori, ylivoimaisesti tällaiset säätiöt muodostavat vaikuttavan osan kaikista rakennuskustannuksista. Keskikäytävässä talon talon pilarin kustannukset ovat 70-100 tuhatta ruplaa.

Voidaan sanoa, että nauhan säätiö maksaa enemmän, mutta tässä tapauksessa suurin osa rahoista menee materiaaliin, kun taas paalarakenteen rakentamisessa laitteiden ja työtoiminnan vuokraus on tärkein kustannus.

johtopäätös

Rakenteen rakentamisen järkevän lähestymistavan tärkein indikaattori ei ole luotettavan, kestävän, halvan, teknisesti toimivan ja helppohoitoisen perustan valinta. Tämä on ennen kaikkea kaikkien lueteltujen ominaisuuksien yhdistelmän toteutettavuus, koska monet niistä ovat toisistaan ​​poissulkevia. Puurakenteiden tapauksessa se oli paaluista paras vaihtoehto.

Talon rakentaminen

Yksi puurakenteiden eduista on niiden pieni paino suhteessa tiili- tai betonirakenteisiin. Joten, niiden perustana on vaaleampi ja halvempi. Lisäksi peruskorjauksen tarve syntyy paitsi alkurakenteessa myös vanhojen puutalojen jälleenrakentamisessa. Artikkeli tarkastelee yksityiskohtaisesti suosituimpia perustyyppejä ja niiden korjausmenetelmiä.

sisältö:

Ennen puurakenteisiin sopivien rakennusperustusten kuvausta ja menetelmiä kannattaa puhua niiden valinnan periaatteista, jotka perustuvat rakennuskohteiden geodeettisiin tietoihin.

 • Ei ole suositeltavaa keskittyä lukuisiin internetissä julkaistuihin taulukoihin, joissa on keskimääräistä tietoa maaperän jäädytyksestä eri alueilla ja kaupungeissa. Tämä indikaattori riippuu useista tekijöistä, kuten lumen paksuuden, hydrogeologian ja maaperän tyypistä. Lisäksi siihen voi vaikuttaa lämmitetyn perustuksen läsnäolo rakenteilla olevassa talossa tai läheisessä kuumavesiverkossa.
 • Puurakenteen perustuksen yleisimpiä perustekijöitä ovat hihna, jossa esiintyy poraustyynyjä kausiluonteisen maaperän jäädyttämisen alapuolella. Keski-Venäjällä ja luoteisosassa tämä parametri vaihtelee 1,5-2 m. Tämä tarkoittaa, että pohja on melko massiivinen ja kallis. Mutta suuren turvallisuustason vuoksi, joka on lähes kymmenkertainen kuin vähimmäisvaatimus, osoittautuu erittäin kalliiksi. Siksi ei-raskas puurakennusten tulevat omistajat (korkeintaan 3 kerrosta) etsivät vaihtoehtoa, halvempaa mutta ei vahvaa.

Puuportaan sarake perustus

Useimmiten puutalon pylväsperusta on valmistettu betonista. Mutta pienille puurakenteille, voit asentaa sen tiilestä tai jopa puusta. Pylväät ovat tavallisesti kytketty grillata- malla (vahvistettu teräsbetonivasara). Joskus se korvataan kanavalla tai jopa puupalkilla.

Kolonnin alustan edut:

 • y korkeat kustannukset. Jos lähdetään talon rakentamista koskevasta yleisestä arviosta, sen osuus ei ylitä 15-20%, kun taas nauha on lähes kaksi kertaa niin kallis;
 • yksinkertaisempi ja nopeampi toteutus;
 • hyvin järjestetty sokea alue ja viemärijärjestelmä talon ympärillä, se on vastustuskykyinen kausiluonteiseen maaperään.

Puupylväsperusta

 • Erittäin usein kylissä vanhoissa puutaloissa on puinen perusta. Ja jos hirsitalo itse voi tulla enemmän vuosina erinomaisessa kunnossa, joka vaatii vain uudistamista, sen perustaa on usein muutettava. Usein uudet omistajat haluavat säilyttää tällaisten rakennusten aitouden tai on vain aika päivittää sitä pienillä kustannuksilla. Näihin tarkoituksiin sopii parhaiten lehtikuusi, jonka lujuusominaisuudet säilyvät useiden vuosikymmenien ajan. Mutta on myös sallittua käyttää tammaa.
 • Tämä säätiö on puiset pylväät, joiden läpimitta on vähintään 20 cm ja joka on haudattu kaivoihin. Hiekkaa kaadetaan pohjaan, ja itse kannattimille laakeroinnin lisäämiseksi on ristikappale valmistettu samasta materiaalista. Rakentamisessa on järkevää tehdä betonipinta ja laskea pylväät jäätyneeksi ratkaisuksi, jotta ne kytkeytyisivät sen voimakkaimmin.
 • Puuportaiden määrä riippuu maaperän kantavuudesta, rakennuksen pinta-alasta ja painosta. Mutta ne sijoitetaan aina kulmiin ja leikkauspisteisiin kantavien seinien kanssa. Koko pituudeltaan ne sijaitsevat enintään 2,5 metrin välein.

Vinkki: nykyaikaisen kyllästämisen käyttöikä ei ole yhtä tehokas kuin terva-aineen liotusmenetelmä. Vaihtoehtona se voi käyttää nykyaikaista öljypohjaista kyllästystä lisäämällä antiseptisiä ainesosia.

Puurakennuksen betonirauta tekee sen itse

 • Toimialat alkavat sivuston valmistelusta rakentamiseen (tämä ei ole pelkästään säätiön kehä, vaan myös kolmen metrin syvennys molemmin puolin sokea alueelle ja mahdollisuudet ajaa rakennustarvikkeita). Ne koostuvat suurien roskien puhdistamisesta ja suhteellisen tasoittamisesta.
 • Seuraavaksi merkitään tulevia pilareita. Tätä varten niiden sijainti siirretään rakennussuunnitelmasta maastoon. Ensinnäkin koukut lyödään rakenteen kulmissa, tarkastaen niiden sijainti diagonaalisesti (sen on oltava sama). Niiden välissä he vetävät köyden tiukasti, mikä tulee olemaan opas seinäkannattimien merkitsemiseksi kehällä. Käytä sitten mittanauhaa mittaamalla laakerin seinämien etäisyys ja merkitse se merkkijonoineen. Talon rakenteellisesta kuormituksesta riippuen pilarit järjestetään 1,5 - 2,5 metrin välein toisistaan.
 • Pohjan alapuolella olevat kaivot ovat kaivettu marginaalilla, sillä 5 cm leveältä levystä on asennettu sivutuotteet, ja pohjaan sijoitetaan hiekasta tai raunioista tehty viemäröintitaso. Kaikkien reikien syvyyden ja leveyden tulee olla sama.
 • Siinä tapauksessa, että puuportaan pylväspohja on valmistettu asbestiputkista, sen kaivot kaivetaan porauksella, jolla on halutut halkaisijat.
 • Usein he säästävät pohjaan, vain nukkumassa pohjaan hiekalla 15-20 cm, mikä riittää kevyeen puurakenteeseen, kuten navettaan tai kylpyyn. Mutta asuinrakennuksen rakentaminen on suositeltavaa noudattaa kaikkia tekniikoita. Ensimmäisessä kerroksessa asetetaan tiheät geotekstiilit, jotka estävät hiekkaa maahan. Sitten romu tai hiekka kaadetaan 15 cm kerroksella ja tiivistetään tai vuodatetaan vedellä. Joskus asiantuntijat suosittelevat, että kaadetaan yli 20 senttimetrin paksuiselle betonipannulle ilman vahvistusta.
 • Muotti on koottu lankkujen tai puupaneeleista ja kiinnitetty ruuveihin. Myös OSB sopii näihin tarkoituksiin, kosteudenkestävä vaneri on 1 cm paksu. Työn päätyttyä se puretaan.
 • Mutta on olemassa tapauksia, joissa maaperän ominaispiirteet ovat niin tiheät (esimerkiksi savimaat), että ne antavat sinun jättää muottiin koko tuen korkeudelle ja vain kasaamaan sen yläpuolelle. Tässä suoritusmuodossa kuopan seinät kaivetaan mahdollisimman tasai- sesti ja vertikaalisen tason tarkastamisen jälkeen ne peitetään katteella, jossa on päällekkäisyyksiä, jotka tulevaisuudessa suorittavat vedenpitävyyden.
 • Valmis muotti laita siihen 4 pystysuoraa tankoa, jonka läpimitta on 10 mm. Sopii sekä metallille että lasikuituun. Se on sijoitettava muutaman cm: n etäisyydelle seinistä. Jotta se pysyisi tukevasti, kaatetaan betonia pohjaan ja upotetaan nestemäiseen seokseen.
 • Kaikkien pylväiden täyttötason tulisi olla sama riippumatta maastojuoksusta. Kestää viikon konkreettisen ratkaisun asettamiseksi kokonaan.
 • Kun muotti poistetaan, kolonnit päällystetään nestemäisellä vedeneristyskoostumuksella kahdessa kerroksessa. Voit kääriä ne ruberoidilla tai levittää kerros nestemäistä lasia.
 • Seuraavaksi haudata vapaa tila pilarien ympärillä. Useimmiten tätä tarkoitusta varten aiemmin valittua maata käytetään samasta paikasta, mutta on parempi käyttää murskattua kiveä tai soraa.
 • Se oli vuorostaan ​​yhdistää kaikki erilliset sarakkeet yhteen ainoaan perusrakenteeseen. Tätä varten tehdään grillata. Se voidaan tehdä useilla tavoilla, ja uudelleen, jokainen niistä riippuu tulevan kodin arvioidusta kuormituksesta. Kestävin on betoni. Hänelle on rakennettu kolmea puolta, vahvistetaan ja kaadetaan betoniin. Se on kallis ja aikaa vievä menetelmä, mutta se on kaikkein hyväksyttävin puinen kaksikerroksinen talo.
 • Kevytkehyshuoneelle tai yhden tarinan hirsitalolle riittää valmistaa valjaat paksusta puusta.

Vihje: Tarvittavan tuuletuksen, joka sallii ensimmäisen kerroksen päällekkäisyyksien puiden tukkumyynnin säilyttämisen, maaperän ja grilloituksen välisen etäisyyden ei tulisi olla alle 0,5 m.

Puutaloon perustuva video

Puutaloon liuskan perustuksen sovitus

 • Puutaloon kuuluvan teippipohjan syvyys riippuu maaperän ominaisuuksista. Tämä parametri lasketaan joka kerta erikseen jokaiselle kehittäjälle.
 • Sitten sivuston määrittää sijainti talon ja merkitä sen ensimmäinen nurkkaan. Tässä paikassa kiinnitetään vasara. Tällöin tarvittava etäisyys mitataan ja toinen kulma merkitään myös kiinnittimellä, merkkijono piirretään niiden väliin. Kun kaikki neljä kulmaa mitataan, ne tarkistetaan diagonaalisesti niiden oikean sijainnin mukaan ja korjataan tarvittaessa. Toimenpide toistetaan kaikkien talon seinien läpi.
 • Kaivetun kaivannon pohjan tulee olla samalla tasolla riippumatta rakennustelineen kaltevuudesta. Tämä varmistetaan rakentamisen tasolla.
 • Jos haluat säästää rahaa tai koska maarakennuskoneiden mahdottomuus lähestyä, maatyöt tehdään manuaalisesti.
 • Kaivannossa kaivettiin vedenpitävyys sellaisella marginaalilla, että se riitti koko sokean alueen korkeuteen. Se voi olla klassinen kattohuopa tai jokin nykyaikainen valssattu materiaali.
 • Puuportaan alapuolella oleva nauhaosasto on hiekkapyyhe. Sen kerroksen suositeltava paksuus on 20-25 cm. Tyhjennyksen jälkeen hiekka tasoitetaan ja tiivistetään värähtelevällä levyllä tai vuotaa vedellä letkusta.
 • Sitten kaavi yhteen muottiin. Koska puutalojen pieni paino ei ole niin leveä kuin tiilitalleille. Sokea alue on tehty lankkuista, paksusta vanerista tai muusta kestävästä levymateriaalista. On kätevää asentaa suojukset etukäteen ja paljastaa osiot valmiissa osissa kaivantoon. Ulkopuolella tukkia, joka on tehty ja kiinnitä. Välikappaleiden lujuuden lisäämiseksi sijoitetaan 1,5-2 metrin välein.
 • Yleensä muotti on korkeampi kuin maataso korkeimmassa pisteessä 30 cm: n päähän, ja perustana on punainen tiili.
 • Lasikuituvahvikkeet, joiden läpimitta on 0,8-1 cm, ovat käteviä käytettäväksi vahvina. Ne on yhdistetty toisiinsa johtimella. Vahvikotelo ei saa ulottua 2-3 cm: n korkeuteen muurausseinillä.
 • Täyttö olisi tehtävä yhdellä askeleella. Usein on mahdollista havaita, että yksityiset kehittäjät säästävät, itsenäisesti sekoittuvat ja kaadetaan betonia. Tuloksena on monoliittinen rakenne, jossa on suuri määrä saumoja. Kun laasti on täysin kaadettu, on suositeltavaa napata muottiin ilmakuplien poistamiseksi.

Koska kevyt puutalo on rakennettu, sen rakentaminen voi aloittaa 7-10 päivän kuluessa.

Korjaus puutalon kellarista

 • Usein puutalojen perustukset alkavat väistyä, useimmiten se tapahtuu vanhojen rakennusten kanssa, mutta joskus rakentamisen aikana tapahtuneiden rikkomusten vuoksi ja uudet talot altistuvat tästä ongelmasta. Voi olla useita syitä - nämä ovat luonnollisia muutoksia maaperän fysikaalisissa ja mekaanisissa ominaisuuksissa ja pohjavedessä, joka vaikuttaa haitallisesti maaperän kantokykyyn. Ei ole poissuljettua, että naapuritalon kaivettu kaivanto liian lähellä tai muu laaja maa-ala olisi voinut johtaa tällaisiin kauheisiin seurauksiin. Joka tapauksessa säätiö vaatii välittömästi korjausta tai vaihtoa talon tuhoutumisen välttämiseksi.
 • Puutalon pohjan korjaus voidaan jakaa useisiin eri tyyppeihin:
  • kosmeettisia. Tämä on yksinkertaisin ja halvin tapa, joka koostuu yksittäisten mädäntyvien alueiden korvaamisesta, jotka korvataan halutun koon elementteillä. Yleensä tätä käytetään vanhoihin rakennuksiin, joiden kellari on välittömästi asennettu tukkeja, joissa ei ole tiilimuurausta. Mutta houkuttelevasta helppoudesta huolimatta tällaisten teosten kanssa talon koskemattomuutta rikotaan väistämättä. Siksi ei ole suositeltavaa käyttää sitä asuinrakennusten korjaamiseen, vaan ainoastaan ​​pieniin maalajeihin;
  • analyysi kaikista puuseinistä. Tämä menetelmä mahdollistaa laadukkaiden korjausten tekemisen, mutta se edellyttää paljon fyysisiä ponnistuksia ja taloudellisia kustannuksia esittäjiltä. Kaikki lokit on purettava vähitellen alaspäin alemman kruunun alaiseksi. Sen täydellisen korvaamisen jälkeen seinät rakennetaan uudelleen;
  • tukkien korvaaminen liittimellä. Tämä on suosituin tapa, jolla voit tehdä työtä nopeasti ja tehokkaasti. Heidän avullaan, ilman seinämää purkamista, on helppo korjata säätiö ja asentaa talon suoraan.
 • Riippuen valitusta menetelmästä puutalon perustuksen korvaamiseksi, tarvitset erilaisia ​​työkaluja. Joten, jos tehdään vain kosmeettisia korjauksia, niin se on melko mahdollista tehdä haarukalla, kouralla ja taltalla. Mutta kun seinät irrotetaan, täytyy purkaa katto, mikä tarkoittaa sitä, että sinun on varastoitava koko käsi- ja työkalujen luettelo.
 • Sinun on myös huolehdittava väliaikaisista tuista etukäteen korjataksesi säätiön. Nostettaessa taloa, jossa on liittimiä, niiden määrä riippuu seinien pituudesta. Niinpä pieni talo on tarpeeksi kahta seinälle tarkoitettua kappaletta.
 • Säätiö on talon perusta, sen luotettavuus ja kestävyys. Siksi, kun on tarpeen korvata se, on syytä huolellisesti harkita ja valmistaa kaikki niin, että tulevaisuudessa se toimii niin kauan kuin mahdollista ilman lisäkorjauksia. Ensin määritetään, minkä tyyppinen säätö on pylväs, tylsä, nauha tai porausruuvi.
 • Mökkien ja puutarhojen suosituimpia puutaloja käytetään pylväsperustaan. Huolimatta muotoilun näennäisestä hauraudesta ja yksinkertaisesta toteutuksesta, siitä tulee luotettava tuki monien vuosikymmenten ajan runkoon, puutavaraan tai hirsitaloon.

Perusta vanhalle puutalolle omilla käsillä

 • On kätevää kaataa vanhan puutalon perusta, kun maanpinnan ja ensimmäisen puurunkoisen ristikon välinen etäisyys sallii henkilön vapaasti sopivan alttiiseen asentoon. Ulkopuolella talon ympärillä kaivavat matalaa kaivantoa (suunnilleen piikkipalkki), sen leveyden tulisi vastata tilapäisten tukien kokoa. Voimakkaat puupalkit tai betonilohkot sopivat niille.
 • Lohkojen asennuksen jälkeen pohjaan kaivaa kaivetaan talon alle ja sen sisäpuolelta. Hiekkalaatan pohjalle kaadetaan kerros 15-20 cm ja, mikäli mahdollista, puristetaan. Tee sitten muotti, kuten uuden talon rakentaminen. Toisin sanoen kilvet on muodostettu levyiltä ja ne on naulattu kiiloihin, jotka on asennettu 1,5-2 m etäisyydelle toisistaan. Jos ala-alan korkeus sallii, on toivottavaa valmistaa useita puupalkkeja, jotka työntyvät maata kulmassa muottiin.

Vihje: Jos nauha-säätiö kaadetaan vanhan puutalon alle, jossa ei ole kellarissa tai alustalla, sinun on jätettävä pieni ulompi sivutuoli niin, että myöhemmin voit nousta sisälle purkamaan sokean alueen ja vedenpitävän alustan. Tulevaisuudessa voit koristella sitä, jolloin ovi eristetään penoplexilla ja päällystää se socle-materiaalilla.

 • Vahvistusta varten on parasta ostaa erityisiä vahvikepäitä, joiden läpimitta vastaa kotona laskettuja kuormatietoja. Mutta mikä tahansa paksujen langojen, teräsrunkojen tai vanhojen kokoisten leikkuulaitteiden viimeistely tehdään.
 • Betonia kaadetaan ulkopuolelta. Sopii, jos trukki on varustettu erityisellä letkulla. Muuten liuos kaadetaan kaupeilla tai käyttämällä rakennuskärryt. Tasaa se heti, sekoittamalla lapiolla.
 • Kun koostumus kovettuu, tilapäiset tukit poistetaan. Niissä paikoissa on joissakin tapauksissa asennettu muotoseos ja kaadetaan samalla betonilla. Joskus nämä paikat jäävät, suljetaan ja sitten lämmitetään päällystysmateriaali koko alustan kanssa.

Vanhan puutalon perustaminen ruuvipilareilla

 • Vanhan puutalon ruuvatyynyjen pohjan säätötapa on erittäin suosittu. Tätä helpotetaan nopean kääntymisajan ja kyvyn jatkaa välittömästi rakennuksen toimintaa ilman, että odotetaan, kunnes konkreettinen ratkaisu saadaan vahvaksi. Lisäksi se ei vaadi suuria maanrakennustöitä, sokean alueen rakentamista ja vedenpitävyyttä, mikä on erityisen tärkeää silloin, kun työskentelee niin ahtaissa olosuhteissa.
 • Ruuveilla on onttoja putkia, jotka on valmistettu kestävästä teräksestä, jossa on kierteiset terät ja terävä kärki. Ne kiertyvät suoraan talon seinämien alle vaaditulle syvyydelle.
 • Jotta niiden kiertyminen olisi mahdollista, sinun on vuorotellen nostettava talojen sivuja ja kulmia liittimiin. Suuremman lujuuden ansiosta betoni kaadetaan ruuvipatsaan täyttämään koko ontelon yläosaan.
 • Jos talo on pieni, esimerkiksi puinen maalaistalo, riittää vain kiristää paalut vain ulkokehällä 2,5 metrin askelin ja kulmissa.

Vinkki: myyntiin on halvempia ruuvipalloja, jotka on valmistettu käsityöläisellä tavalla hitsatun kärjen kanssa. Talonrakentamisen yhteydessä on parempi kieltää heidät, koska rakenteen eheys ei riitä ja ruostumisen muodostuminen on suurta. Paras vaihtoehto ovat valetut näytteet.

Puustalon videon perusta

Puutaloon perustuksen perustaminen liittimiin

Seuraavaksi pidämme yksinkertaisinta ja kätevää tapaa rekonstruoida peruskäyttöliittimet.

 • Terien pääarvo on talon yhtenäisessä nousussa. Tämä on erityisen tärkeää puunpuun talon kanssa työskentelyyn, koska säröillä on suuri todennäköisyys alentaa alempia leikkauksia ja murtaa tai erottaa lokit edelleen. Tästä syystä kultainen sääntö, kun asennetaan liittimiä, on etsiä paikkoja, joissa puu on kestävin eikä sitä ole kaadettu.
 • Ennen nostotoimintaa kiinnityspisteisiin, jotka ovat 0,5 cm: n paksuisia teräslevyjä, asennetaan puun kiinnityspisteisiin, mikä mahdollistaa tasaisen voiman siirtämisen noston aikana.
 • Sitten kaikki nostimet nostetaan synkronisesti haluttuun korkeuteen. Kiinnitä, poista kaikki mätäpuu ja peruselementit, jotka häiritsevät korjausta. Väliaikainen tuki pino puuta tai tiiliä.
 • Aloita sitten varustaminen alustalle valitun tyypin mukaan. Kaistalehän he kaivaavat matala oja (poista hedelmällinen kerros), täytä kerros hiekkaa ja hiekkaa ja koota muotti.
 • Varusteet pitävät sen sisällä ja kaikki on täytetty betonilla. Kun hän tarttuu, tilapäiset tuet poistetaan, ja talo varovasti lasketaan uudelle säätiölle. Siten on selvää, että laadullinen korjaus perustuksen haurastuneelle segmentille.
 • Kun puutaloa rakennetaan tai vanhan talon perustus on korjattava, peruspohjan valinnassa ne perustuvat kahteen tärkeään tekijään. Ensimmäinen on rakenteen geodeettiset ominaisuudet ja paino. Toinen on puutalon säätiön hinta. Ja vain arvioimalla kaikki vivahteet, voit tehdä oikean valinnan.