Pile tise-pöydän kantavuus

Yksi kasa- tai pile-rozverkovogo-säätiö on TISE-tekniikan pohja. Sen erottava ominaisuus on se, että pilarin loppupäässä ne sakeutuvat ja muodostavat kupolin muodon, jonka ansiosta paalusäätiöitä voidaan käyttää kouristusmailla.

Erityisominaisuudet

TISEn perusta ei ole nimeltään universaali, se on suunniteltu erilaisille maille lukuun ottamatta kiviä. Rakennuksessa voi olla useita kerroksia ja teräsbetonilattia, mutta tämä ei vaikuta rakenteen lujuuteen ja luotettavuuteen. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että hänellä ei ole mitään puutteita.

Tämä rakenne on osoittautunut korkealla muovausmaalla, jolle muut perustukset hajoavat useiden vuosien jälkeen. TISE: n perusta soveltuu sovellettavaksi rautateiden läheisyydessä tai kuorma-autojen tiellä. Tavallinen pylväsperusta romahtaa tärinän aikana ja TISÉn perustamisesta ne ovat täysin näkymättömiä.

Säätiön laskennan tulisi alkaa perusteellisella tutkimuksella ja analyysillä sivustosta. Tämän jälkeen alue on merkitty ja porattu. Tätä tarkoitusta varten käytetään manuaalista perusporaa TISE F300, F250, F200 - halkaisija vastaa nimikkeen kuviota. Pilejä voidaan syventää enintään 2,20 metrin syvyyteen. TISEn perustamista vastaan ​​ei ole käytännössä mitään arvostelua, kaikki omistajat olivat tyytyväisiä valintansa mukaan.

makeiset

Ammattilaisten mukaan TISE-tekniikan avulla rakennetulla säätiöllä on valtavat edut:

 • Kohtuullinen hinta - tämä malli maksaa 2 kertaa halvempaa kuin perinteinen nauha-pohja. Asennuksessa maanrakennustyöt ja betonikustannukset pienenevät, mutta ei ole tarpeen ottaa käyttöön erikoislaitteita.
 • Tällaisen pohjan asennus voidaan tehdä milloin tahansa vuoden aikana ja kaikissa sääolosuhteissa.
 • Järjestelyyn liittyvä työ ei vie paljon aikaa. Tämä säätiö on erinomainen yksittäisille rakennuksille, joten jopa itseoppinut mestari pystyy nopeasti asentamaan sen.

Asiantuntijat huomauttavat myös, että pystytään tekemään viestitään rakennetusta rakenteesta ilman vaikeuksia, ja tämä on yksi perustuksen yksi kiistämätön etu.

haittoja

Kuten missä tahansa tuotteessa, TISE-tekniikalla rakennetulla rakenteella on useita haittoja:

 • Tällaista säätiötä ei voida rakentaa murtoluvulle tai tulville maaperälle. Suurilla kuormituksilla paalut taivuta ja vaurioita.
 • Manuaalista työtä tarvitaan - on vaikea tehdä poraus kovilla ja kivillä alueilla, myös ongelmia esiintyy. Mutta jopa tällaisessa tilanteessa voit tehdä ilman asiantuntijoiden apua.
 • Et voi tehdä kellarista koko talon aluetta.
 • On välttämätöntä suorittaa laaja sokea alue.

Kun otetaan huomioon kaikki TISE-teknologian tekemät säätiön ominaisuudet, on turvallista sanoa, että se on ihanteellinen yksityisen rakentamisen kannalta, ja lisäksi se on taloudellista.

laskelma

Oikean laskemisen kannalta on tarpeen määrittää haluttu paalujen lukumäärä.

Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • Laske säätiön kokonaiskuormitus ottaen huomioon rakennusprojekti. Rakenteen paino on otettava huomioon grillatahka ja kaikki seinät, katon massa, lattiat ja lattiat. Kaikki nämä indikaattorit lisätään ja kerrotaan 1,2: llä, kerro tulokset 1,3. Tuloksena on paalujen kuormituksen mittari.
 • Kun on tarpeen laskea porakoneen kantavuus. Voit tehdä tämän siirtymällä kaupungin arkkitehtoniseen osastoon selvittämään sivuston geologiset ominaisuudet ja mitkä maaperät ovat alle jäätymisen syvyyden alapuolella. Pöydän työntekijät laskevat nopeasti ja kertovat maksimikuormituksesta.
 • Kopioi projektin perussuunnitelma. Jaa rakennuksen maksimaalinen kuorma paalujen kuormituksella. Näin tunnet tarvittavan pylväiden määrän.
 • Suunnitelmien jäljennöksistä merkitään kaikkien paalujen sijainti. Ensinnäkin paalut on merkitty kentän kulmilla, sitten nivelet ja jäljelle jäävä tilavuus jaetaan tasaisesti leikkaukselle.

Joten saat säätiön, josta voit jatkaa työskentelyäsi.

Keskimäärin tiilitalon tai kuoren talon osalta on sallittua neliö 2400 kg jokaiselle alueen neliömetallille, betonilaatuisille betonille (vaahtobetoni tai hiilihapotettu betoni) 2000 kg ja puu- ja runkorakenteille 1800 kg Näiden indikaattorien mukaan voit liikkua suunnilleen.

rakentaminen

TISTE-tekniikan avulla rakennettu universaali säätiö on kysyntää, koska se on halpaa ja sen rakentaminen ei vie paljon aikaa, lisäksi kaikki voidaan tehdä omalla kädelläsi. Aluksi huolellisesti varaa paikka, nimittäin maapallon yläkerroksen poistaminen ja ristin asentaminen.

Merkitse sitten paalujen sijainti ja osa. Voit tehdä tämän käyttämällä vesitasoa. Sitten leikkaa tapit hieman ja aseta kynnet neliön ulkokulmille kiinnittämällä köysi niille, voit käyttää myös kiinteää kalaverkkoa. Kun tämä työ on tehty, asenna tuet tukiseinille.

Reunan pyöreän puun asennusta varten käytetään 50 mm paksuista levyä. On suositeltavaa käyttää puutarhatyrää. Se on edullisempaa ja kätevämpää tehdä puolitietämätön obnoska, jolle on tarpeen määrittää nollataso.

Sitten asennetaan tasaiset palkit, jotka kiinnitetään levyt. Yläosan on oltava nolla. Huomaa, että kotelo on asennettu ohjaukseen, ja se on purettu. Alueella kaivaa reikä ja aloita poraus. Aluksi on suositeltavaa suorittaa noin 5 kaivoa, minkä jälkeen niitä on laajennettava.

Jos maaperässä on pieni määrä hiekkaa, poraus on hankalaa ja tämä työ kestää kauan. Prosessin helpottamiseksi kaada kuhunkin kaivoon 5 yötä vettä yön yli, mikä pehmentää maata ja seuraavana päivänä on helpompaa laajentaa kaivoa. Näin voit selviytyä ilman erityisiä laitteita.

TISEN pohjan asentaminen älä unohda vahvistamista. Tunnuksen pituuden tunnistaminen voi perustua tuen syvyyteen. Jos raudoitus on hieman havaittavissa pylvään takaa, sitä voidaan edelleen käyttää tärisevä puristin betonitoimiseksi, joka poistaa ilman jäämät betonista.

Seuraava proseduuri on vedeneristys, jota varten käytetään kateaineita. Asennuksessa materiaali on jaettava kappaleiksi ja kierrettävä sylinteriin. Tuote asetetaan kaivoon, mutta vain asennuksen yhteydessä. Paidan näkyvä pää peitetään pohjamaalilla. TISE-säätiön asennus edellyttää mahdollisimman nopeaa betonointia.

Asiantuntijat suosittelevat täyttää useita kaivoja samanaikaisesti.

Kun täytät pylväät ja täytät telineet, aloita grillata. Tätä varten suojat on asennettu, ne on peitetty kestävällä polyetyleenillä. Muotti on kiinnitetty napareilla, ja molemmilta puolilta puusta valmistetaan reikiä. Tapin toinen pää on taitettu toisen jälkeen, johon aluslevy ja mutteri on kiinnitetty. Armature on kiinnitetty napaleihin, se on kiinnitetty muovisuojuksilla.

Tämän pohjan kiistaton etu on vedenpoiston puuttuminen. Sokean alueen ja zabirkin eristys ei ole tarpeen. Jotta viemärit eivät toimisi vahingollisesti sokea alueen vieressä sijaitsevilla alueilla, viemäriputket asennetaan ulkopuolelle.

vinkkejä

TISE-teknologian perusta voidaan soveltaa useisiin kerroksiin rakennetuille rakennuksille eikä huolehtia niiden vajoamisesta. Muista kuitenkin, että keskikokoiset talot, joiden paino on noin 380 tonnia heikkoa maata, tarvitsevat paljon TISE-tukea, mikä on hyvin vaikeaa tehdä itse, mutta silti mahdollista.

Perusrakenteen työskentelyn suorittaminen suoritettiin nopeasti ja tehokkaasti, sinun on otettava huomioon seuraavat suositukset:

 • Ensinnäkin on parempi porata kaikkien kaivojen sylinterimäiset osat ja vain laajentaa niitä. Tällainen sekvenssi lyhentää poran auraan asennusta ja irrottamista.

Säätiön laskeminen TISE

Laskenta säätiön TISE määrittää porauksen syvyyden, sävelkorkeuden ja tukien määrän. Tämä käsikirja auttaa välttämään virheitä perustuksen TISE laskennassa ja rakentamisessa.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden tutustua erittäin yksinkertaiseen laskentamenetelmään, jonka avulla lasketaan TISE-pohja, jonka ydin on määritellä maaperän kantavuus. Sen avulla yksittäinen kehittäjä voi ymmärtää periaatteen ja soveltaa menetelmää riittävän tarkkuudella rakentaa omat säätiöt käyttämällä TISE-tekniikkaa. Jos on tarpeen saada täydellinen ja yksityiskohtainen laskelma esimerkiksi silloin, kun on vaikeuksia määritettäessä maaperityyppiä, monimutkaisuutta ja paikan päällä tapahtuvaa helpotusta, on otettava yhteyttä päteviin asiantuntijoihin.

TISE-säätiön laskennan tarkoituksena on määrittää maanpinnan kuormitus ja säätiön tukien kokonaispinta-ala, jolloin se pystyy kestämään tulevan rakennuksen painoa. Tätä varten on tarpeen määrittää talon paino, käyttökuorma, kuormitus lumipeitteestä ja tukipylväiden kantavuus.

Paino kotona

Kuinka oikein TISE-säätiön laskeminen riippuu rakennuksen kokonaispainon laskemisen tarkkuudesta, mikä määräytyy pääkomponenttien kuormituksen - pohjan, seinien, kattojen, kattojen ja katon mukaan. Tietäen käytetyn materiaalin koosta ja ominaispainosta, lasketaan yksinkertaisten matemaattisten kaavojen avulla kunkin niiden paino ja talo kokonaisuutena.

TISE-säätiön paino, koska sen parametrit ovat etsitty arvo, määritetään suunnilleen ottaen huomioon käytetyt materiaalit, rakenteelliset ominaisuudet ja säätiön syvyys.

Seinien paino riippuu rakennus- ja viimeistelyaineistosta. Joten 1m 2 seinää pystytettävällä säädöllä:

 • TISE-2 painaa 270 kg;
 • TISE-3 painaa 400 kg;
 • ilmastettujen betonilohkojen 600 * 200 * 400 tiheydestä D500 - 250 kg.

Lattian kuormitus määräytyy materiaalien painon mukaan (w / w -laatat, puupalkit), eristystiheys, lattian paino, kattomaali. 1 m 2: n osuus on:

 • puupalkit ja eristys tiheydellä 200 kg / m 2 - enintään 100 kg ullakolle ja enintään 150 kg kellarikerrokselle;
 • teräsbetoniset monoliittiset laatat - 500 kg;
 • betonin ontelolaatta - 350 kg.

Katon paino määräytyy kattopalkin materiaalien painolla. 1 m 2 katon paino:

 • liuskista - enintään 50 kg;
 • keraamisista laatoista - jopa 80 kg;
 • teräslevystä - enintään 30 kg.

Käyttökuorma

Nämä ovat huonekalut, tekniset laitteet ja viestintä, kodinkoneet, kodinkoneet, ihmiset. Arvo on merkittävä, eikä sitä voida jättää huomiotta laskeessaan säätiötä. Jos oletamme, että kuormitukset pintakerrosten päällekkäisyyksillä ovat tasaisesti jakautuneet, saamme arvot:

 • maadoitus- ja välikerroksen päällekkäisyys - enintään 200 kg;
 • ullakkokerros - jopa 100 kg.

Lumikuorma

Tämä arvo Ukrainan kaupungeille sekä eri kokoonpanojen kattojen lumi kuormitusmääritysmekanismi määräytyvät asiaa koskevien sääntelyasiakirjojen perusteella.

Lumikuormituksessa otetaan käyttöön korjauskerroin, jonka arvo riippuu siitä, mikä kaltevuuskulma on katolla. Joten, katto katto, se on yhtä suuri, riippumatta kaltevuuskulma. Pylväskatolle, jonka kaltevuus on 25 0, kerroin on 1, ja kaltevuus on 26 0 - 60 0 - 1,25. Jos kallistuskulma on yli 60 0, lumikuormaa ei oteta huomioon.

Laskemalla talon paino, perusta, käyttökuorman paino ja lumipeite, kerromme kaikki lisäykset, kerroimme tuloksen korjauskertoimella 1,3 turvamarginaalin varmistamiseksi ja kompensoimme tällaiset kuvat mahdolliset puutteet talon kokonaispainon laskemisessa.

Laakakapasiteetti säätöpallojen TISE

Seuraava vaihe TISEN laskentamenetelmän laskemisessa on paalujen ja maaperän lujuusominaisuuksien määrittäminen. Kyky kestää tietyn kuorman riippuu maaperätyypistä ja sen kestävyydestä. Nämä maaperän ominaispiirteet määritellään rakennusmääräyksillä.

TISE-pohjaisten paalujen kantavuusominaisuudet annetaan kosteille hiekkapohjaisille maaperille, joiden kosteus on alhainen ja alhaisen huokoisuuden omaavat kiinteät savimaat.

! Kehittäjälle
Käytännössä TISE-pohjaisten paalujen kantavuus on pääsääntöisesti korkeampi. Sementtimaidon tunkeutumisen maaperään maaperän betoni muodostuu tuen laajentamisen ympärille. Betonimassa, kun pohjavettä ei ole kaivossa, voi saavuttaa paksuuden 5-10 cm, mikä lisää tuen kantavuutta puolitoista kertaa.

TISE-pohjaisen porauksen syvyys

Peruslaskelman oikeellisuus ja sen luotettavuus riippuvat suoraan kuopan porauksen syvyydestä, joka määräytyy maaperän jäädytyksestä tietyllä alueella ja sen on oltava 20 senttimetriä tämän tason alapuolella.

Kartalta voidaan nähdä, että Ukrainan maaperän jäädytyksen syvyyden taso on 70-120 cm.

TISEN perustan pylvään ja pylväiden lukumäärän laskeminen

Kun olemme laskeneet talon painon, olemme käsitelleet maaperän kestävyyttä, tukien kantavuutta ja niiden syvyyttä, siirrymme TISEN pohjan laskemiseen viimeiseksi vaiheeksi - määrittelemällä paalujen lukumäärän ja niiden väliin.

Oletetaan, että aiomme rakentaa talon, jonka pinta-ala on 5 metriä 10 metriä. Rakennus tehdään savi-maaperällä. Talo painaa 350 tonnia. Alkuperäisten tietojen perusteella havaitaan, että tulevaisuuden säätämme on 30 metriä. Savi on 6 kg / cm2. Kun jalustan pohjapinta on 60 cm, sarakkeen kantavuus on noin 17 tonnia.

Jakamalla 350 tonnia 17 tonnilla, saamme aikaan, että meidän on muodostettava 20 TISE-säätiöpylvää. Säätiön pituuden jakautuminen tukien määrän perusteella laskee, että pilarien välinen etäisyys on 1,50 metriä. Näin ollen, kun määritetään kantojen nousu ja lukumäärä, voidaan sanoa, että TISEn perustuksen laskeminen on suoritettu. Seuraavaksi siirry säätiön ulkoasuun ja valokuvan ulkoasuun.

Mikä on TISEn perusta

Talonrakentamisen osalta ensimmäinen asia, joka on ajateltavissa, on perustan tyyppi. Viime vuosina TISEn perusta on saavuttanut erittäin nopean suosiota. Tämä johtuu siitä, että teknologialla on suuri kantavuus, joka on huomattavasti korkeampi kuin vaaditaan.

TISE-säätioteknologian laajuus

Ajatus soveltaa TISEn perusta yksityisten asuntojen rakentamiseen otettiin teollisesta rakentamisesta, jossa tätä tekniikkaa kehitettiin alunperin monikerroksisten teräsbetonirakenteiden rakentamiseksi paikan päällä ongelmallisella maaperällä. Tämän tyyppisen talon rakentaminen talon rakentamiseen mahdollistaa useiden ongelmien ratkaisemisen kerralla:

 1. Mahdollisuus asentaa korkean kantavuuden omaava säätiö ja samanaikaisesti vähimmäismäärä maanrakennuksia vähentää huomattavasti työvoimakustannuksia ja vaikutuksia lähialueiden ympäristöön.
 2. Rakenteen rakenteen herkkyyden vähentäminen kaikenlaisiin tärinänvaurioihin junasta tai raitiovaunuista.
 3. TISE-tekniikan mukaiset paalut suojaavat rakenteen runkoa tuhoutumiselta maaperän laajenemisen aikana kovien pakkasen aikana.

Pohjapinta tulee yleensä tärkeimpänä valittaessa säätiön tyyppiä.

Yleensä tämä tekniikka on hieman erilainen kuin kaikenlaiset muut pylväsrakenteet. Tärkein ero on pilareissa itsessään TISE. Kasa näyttää ruuvi, joka käännetään ylösalaisin. Alareunassa on puolipallon muoto, jonka säde on kaksinkertainen sarakkeen kokoiseksi.

Toisin kuin muilla tukimuodoilla, TISE-teknologiapallot kaadetaan betonilla suoraan maahan. Tämäntyyppinen asennus yksinkertaistaa huomattavasti elementtien kuljetusta ja niiden asennusta. Oikean erektiota varten on kuitenkin tarpeen sijoittaa pylväskanava syvemmälle kuin maaperän jäädytys. Tavallisesti kaivoa porataan syvyyteen 1,50 - 2,50 m, mutta pohjoisilla alueilla on tarpeen löytää pohja huomattavasti syvemmältä. Ei ole monia syitä tällaisen syvyyden poraamiseen, mutta silti on olemassa:

 • Rakenteen konkreettinen runko aiheuttaa maaperän syvemmälle jäätymisen.
 • pohjan sijainti syvyydessä, joka on huomattavasti jäätymisen alapuolella, jossa keskimääräinen lämpötila on +3 ° C, jossain määrin lämpenee osaa TISE-paalusta, varoittaen sitä lämpövaurioilta.

Perusta TISE tekee sen itse

Huolimatta TISEN perustuksen korkeasta luotettavuudesta, sen asennus edellyttää tiettyjen rakennustöiden tiukkaa noudattamista. Tämä tekniikka, verrattuna säätiön yksinkertaisiin teippivariaatioon, on hyvin monimutkainen ja rakennusvirheitä ei voida hyväksyä. Muussa tapauksessa niiden poistaminen voi olla melko kallista. Tekniikan kyvyttömyydestä eteenpäin ennen asennuksen aloittamista on tarpeen tehdä yksityiskohtainen laskelma TISEn perustamisesta.

Yksittäisen laskennan laatiminen

Löydät monia erilaisia ​​tekniikoita ja käytännön suosituksia, jotka perustuvat maaperän ominaisuuksien tarkkaan määritykseen ja säätiön vahvistamismenetelmän määrittelyyn. On kuitenkin ymmärrettävä, että ilman tekniikan taitoja on parempi luopua tästä laskentamenetelmästä. Koska erehdys on hyvin yksinkertainen, ja tulevaisuudessa sen seurausten poistaminen on erittäin kallista.

On edullista määrittää paalujen lukumäärä ja niiden välinen askel seuraavalla tavalla:

 1. Rakenteen luonnoksen, sen mittojen, seinien ja lattioiden materiaalin sekä katon kokonaismassan perusteella määritetään sen massa. Tuloksena olevaan numeroon lisätään kaikkien huonekalujen, laitteiden paino, katon enimmäislumakerroksen paino ja arvioitu lisäkuorma, yleensä noin yksi tonni.
 2. Kun porataan useita kuoppa-kohtia metriä syvältä, maaperän kantavuus rakennustyömaalla määritetään. Esimerkiksi savi- maaperän kestävyys on keskimäärin 6 kg / m 2, jolloin halkaisijaltaan 500 mm: n halkaisija valitaan, sen kantavuus on 11,7 tonnia.
 3. Sen jälkeen rakenteen arvioitu massa jaetaan TISE-sarakkeen erillisen perustan standardilla. Tuloksena oleva luku on rakenteiden tukien lukumäärä ja jakaa koko perustuksen pituus, jolloin saumojen välinen etäisyys saadaan.

Laakerikapasiteetti TISE-kasa

Kysymys: krym111

TISEN suunniteltu pohja laastilla, poran halkaisija on 25 cm, mikä on paalun kantavuus?

Kommentit

Et voi sanoa sitä. Sinun täytyy tuntea maata, paalin laajentaminen alla ja paalin syventäminen.

Katso tätä haaraa Talon perustus ja eristys tiilistä, tekniikka ja valinta paalujen TISE, ehkä on kysymykseen vastaus. Jos ei, määritä, mitä pyydän.

1. Poraussyvyys 1,6 m

2. Pora-aura - irrotettava käänteinen. Sen avulla voit valita kuopan alaosasta puolipallon muotoisen ontelon, jonka halkaisija on 0,5 m

3. Maaperä hiekka, GW keväällä - 10 m. Koska lähellä Yar rude noin 5 metriä.

Siitä kertyy 30 - 10 tonnia kasaa kohti hiekan murto-osasta riippuen. 10t on silty sand, heikoin. Voit liikkua 15 tonnilla (paalussa).

Ymmärrän oikein, että tämä on toinen kysymys sinulle? Sitten siirrän sen itsekin ja määritän.

) on yleensä sama kysymys, sillä on tietoa, jotta säätiön likimääräinen kuorma olisi selkeä, mutta jos pystyt vastaamaan kysymykseen keräilijän sopivuudesta, jonka olen rakentanut katolle, niin olen samaa mieltä, voimme siirtää sen toiselle haaralle keskustelunaiheeksi;

Kiitän kuormaa koskevasta vastauksesta, en ole heti huomannut, erittäin hyödyllistä tietoa. Toinen kysymys on samasta aiheesta: asiantuntijat suosittelevat laastin ja maan välillä, jotta 10-15 cm: n rako värähtelisi maata niin, ettei repäise, jos maapinta täyttyy, miten varustaa ja lämmittää lattiaa, jos ratkaisu painaa ilmassa? Ja mitä maaperää pidetään myrkyllisenä? Minulla on hiekkaa 1 m. Sitten karkeaa hiekkaa.

Käytännössä monet ihmiset eivät kiinnitä huomiota tähän ja tekevät ratkaisun hautaamalla 40-60 cm maahan ja tämä ratkaisee tämän ongelman. Mutta samalla vaara vaurioille paaluille.

Tässä puhutaan säätiöstä :-). Katsokaa, ehkä laitan sen jonnekin väärälle, tai olet ymmärtänyt minut väärin. Kun kirjoitin yhden paalun kuormituksesta, minulla oli mielessä täsmälleen sallitut kuormitukset yhdelle paalille, eikä kasa, askel, grillage, vahvistaminen, syventäminen jne., Talosi alle :-). Jos sinun täytyy noutaa säätiö, tarvitsen paitsi keräilijän läsnäolon katolla :-).

 • Sinun täytyy täysin tietää, mitä seinä on, mistä, paksuudesta
 • talon suunnitelma mitat
 • kerrosten lukumäärä, onko kellarissa
 • kaikki korkeudet (kaikkien seinien luistossa ja korkeuksissa)
 • mikä on päällekkäisyys
 • suunnitelma, mitat ja materiaali (ei ainoastaan ​​keräilijän osat)

Sitten voimme laskea askelmat, paikan, paalujen lujittamisen, grillauksen mitat ja vahvistuksen jne. Päätäksemme seinät (sivuliikkeessänne seinistä, tänään lähetämme huomioimme :-)) ja kaiken muun, ja sitten valitaan säätiö :-).

Tietoja grillatausta (kysyt yllä) tai korottaa sitä, voin vastata nyt. Sinun maasi (hiekka savesta) on vähäpurkaava. Rostverkillä tällaisella kentällä, sinun täytyy nostaa tai sokea alue eristää, niin et voi nostaa. Lattiat, joissa on nostettu grilli, voidaan tehdä päällekkäisyyksien (laatat, palkit jne.), Tässä ei ole erityisiä vaikeuksia.

Kellarin tonttiautografinen rakentaminen

Rakennuttajat ja amatöörit keskustelevat aktiivisesti yksityisen talon perustuksista. Yritykset tarjoavat mallia uudeksi ja alkuperäisiksi, vaikka tällaisia ​​tukia ei harvoin käytetty vuosikymmeniä sitten.

Tise - tyyppinen pylväs- tai paalusäätiö, jonka kannattimet on valmistettu betonipilarien muodossa alaosan ulokkeella, "kantapäällä".

Tällainen muotoiluominaisuus on eräiden pohjan positiivisten ominaisuuksien lähde: tuki kestää huurretta paremmin; tuki kasvaa, mikä kasvattaa paalun kantavuutta.

Tämän haittapuolena on, että kirjanmerkki vaatii erikoistyökalua, sitä on vaikeampaa kaivata. Tukin monimutkainen muoto edellyttää, että perustuslaskenta tehdään erityisen huolellisesti.

Vahvuudet ja heikkoudet

Perusominaisuuksiltaan nämä paalut eivät ole paljon erilaiset kuin tavallinen sarakepohja. Tämä on pyöreän poikkileikkauksen monoliittinen betonipylväs, joka on upotettu maaperään ja jonka päädyssä on kantapää.

Näin ollen tisillä on kaikki ne edut, joita talon sarakeasema on:

Pieni materiaalien kulutus. Kuorman laskemisen yhteydessä arvioidaan vastaavasti paalun yläosan puristuslujuus, sen koko on samanlainen kuin napa.

Pieni laajennus pohjassa mahdollistaa maaperän kantokyvyn lisäämisen eikä itse pinoa.

Samanaikaisesti betonin kulutuksen kasvu on vähäpätöinen verrattuna pylvääseen.

On olemassa useita erityisiä etuja, jotka erottavat tavallisista pilareista:

 • Alemman osan poikkipinta-alan kasvu lisää vähemmän maaperää, mikä lisää kykyä kuljettaa suuria kuormia.
 • Kantapää on valmistettu monoliitista, jossa on pylväs, joten se ei voi purkaa puristuksia vaan myös kestää vetolujuutta hyvin. Varsinkin oikealla vahvistustuki. Tästä johtuen tuki ei nouse maaperän pakkastuksen aikana, mikä on erittäin hyödyllistä useimmilla maamme alueilla.

Kaikki nämä edut näyttävät luonnolliselta, jos perustus lasketaan oikein ja kirjanmerkin tekniikka noudatetaan tarkasti. Tämä on erityisen tärkeää, kun työskentelet omilla käsillään.

Mitä puutteista on, ne liittyvät pääasiassa ongelmien syntymiseen tamping vuonna kaivosta. Tätä varten sinun on käytettävä erikoisporaa, jota ei ole vielä tuotettu massatuotannossa. Tehtävä on vielä monimutkaisempi ja epämiellyttävä maaperä:

 • Kivien läsnäolo maaperässä vaikeuttaa oikean muodon alittavuuden syntymistä, suuria kiviä on vaikea irrottaa kuopasta.
 • Liian löysä maaperä ei pääse luomaan vuorausta, kun se murenee.
 • Korkea pohjavesi, joka täyttää kuopan alapuolella, ei salli muodostaa oikeaa teurastusta.

Tietoja näiden ongelmien ratkaisemisesta suurena päänsärkynä, kerro kaikille, jotka joutuivat heidän yli.

Kirjoitusalgoritmi

Merkittävä ero tisakan ja tavanomaisen betonipilarin välillä on pakollinen tunkeutuminen maaperän jäädytyksen tasolle. Jos talon pylväspohja voi olla matala, niin tise välttämättä on syvä.

Muutoin ei yksinkertaisesti ole mitään syytä järjestää kantapää alareunassa, kyky vastustaa pudotus putoaa merkittävästi. Näin ollen ennen laskennan suorittamista on tarpeen suorittaa geologinen etsintä tai ainakin määrittää maaperän jäädyttämisen taso.

Työjärjestys on seuraava.

 1. Sivuston tyhjentämisen ja merkitsemisen jälkeen kaivot vedetään ulos tuen tuella. Helpoin tapa tehdä tämä on manuaalinen tai mekaaninen poraus. Sinun täytyy varmistaa, että kaivo oli pystysuora ja mieluiten tasainen, siisti. Sen seinät toimivat sitten tukirakenteina.

Kun kaivo on valmis, erikoisuutin asetetaan poraukseen - aura. Hänen avustuksellaan teurastus muodostuu pohjasta. Sen halkaisija on yleensä 50-60 senttimetriä.

Tätä suoritettaessa ei ole välttämätöntä painaa poraa niin, että se ei mene maahan, vaan poisti maaperän vain seinältä. Työkykyisillä tiheillä maaperillä on käytettävä auraa, joka on vahvistettu lujitustangoilla, mutta tässä tapauksessa ei tarvita suurta laatua - maaperä on melko tiheä ja sillä on hyvä kantavuus.

Kirjeenvahvistushäkki. Ilman raudoitusta on olemassa suuri vaara, että keskimmäisen osan tukeen kohdistuva repeytyminen aiheuttaa suuria kuormituksia. Pystysuora vahvistus on kietoutunut, halkaisija on yleensä 10-12 mm.

Alareunien taipuminen on tavallista, vaikkakaan ei ole tarpeen purkaa niitä. Poikittaislanka ei kanna kuormaa ollenkaan käytön aikana, mutta se helpottaa puitteen asettamista, eikä pystysuorat tankoja liikuta.

Tangot on tehty työntymään paalun yläosaan niin, että ne voidaan sitoa grillattavan lujituksen avulla. Laskettaessa raudoituksen määrää on välttämätöntä säätää 3-4-palkkien käyttö kussakin tuessa.

Rakennusmateriaalina on kotelo. Sen pitäisi kattaa vain litteä osa kuopasta, ilman päällekkäisyyttä.

Siksi helpoin tapa laskea se alas jo kaatopaikassa, kun kantapää on täynnä betonia. Mutta sen pitäisi olla valmis etukäteen.

Koska paalujen on noustava maanpinnan yläpuolelle, kannattaa valmistaa tukirunko muottien yläosaan. Helpoin tapa tehdä se metalliristikosta.

 • Täyttö on tehty. Betonin tuotemerkin laskeminen tise riippuu kuormituksesta. Kaadettaessa kasaa, on välttämätöntä suorittaa vibrotimulaatio kuplien poistamiseksi betonista ja varmistaa kuopan perusteellinen täyttö, erityisesti sen tamping.
 • Kun betoni kovettuu, sinun on vedenpitävä yläosat.
 • Tällöin grillattava muotti on koottu ja valettu suoritetaan. Rostverk on parasta tehdä maaperän päälle, joten talon alla oleva tila on tuuletettu. Materiaalien laskeminen vanteille on samanlainen kuin nauhalevy.
 • Se ei ole niin vaikeaa tehdä sitä itse, varsinkin jos sinulla on erityinen ruuvipuristin, jolla luodaan tamping tällaisille paaluille.

  Muutamia vinkkejä aloitteleville rakentajille

  Seuraavassa on muutamia hyödyllisiä vinkkejä, jotka auttavat vähentämään rakennuskustannuksia rakentamisen aikana ja nopeuttamaan prosessia.

  • Jos paikan päällä oleva maa on hyvin kuivaa ja tiheää, sen helpottamiseksi poraus voidaan esikäsitellä. Kaada kaivoja kaivoon ja anna seistä muutaman minuutin. Jos useita reikiä porataan samanaikaisesti, sillä on vain positiivinen vaikutus työnopeuteen.
  • Pienet kivet poistetaan yhdessä maan kanssa, suuret voidaan kätevästi poddevat ja vetää haulla, suuret lohkareet voivat pakottaa kaivaamaan reiän säätiön perustaksi toisessa paikassa. Kuorman laskemista ei tarvitse tehdä uudelleen.
  • Loose maaperä voidaan myös kostuttaa, sen jälkeen se rikkoo vähemmän ja murenee.

  Jos porauksessa on paksua juurta, se voidaan leikata erikoisen laukun avulla.

  Akseli, hitsattu pitkäksi metalliputkeksi.

  Joten talven tuulilasinpyyhkimet rikkovat jään, jolloin omat kädet irtoamateriaalista eivät ole vaikeita.

  Jos pohjavesi riittää nopeasti kaivoon ja ei anna sille tavallista kaatopaikkaa, voit kaataa sen suoraan veteen putken avulla.

  Kaivoon pohjaan lasketaan noin 100 mm: n halkaisijainen putki, joka kaadetaan kaivoon pohjaan ja pakottaa veden ylöspäin.

 • Jos ei ole mahdollista vahvistaa kattomateriaalia, joka työntyy maaperän yläpuolelle, metalliristikkoa, voit yksinkertaisesti ladata maahan ja kompakti sitä hieman. Tai luo puinen muottirakenne paalille.
 • On parempi tehdä lasku materiaalien määrän perustan tise etukäteen, koska ei ole suositeltavaa jättää valmiit kaivokset pitkään tyhjä.