Pilarin perustuksen tärkeimmät erot paalusta

Tiilestä tai solukerroksesta tehdyt raskasrakennukset edellyttävät laitteita, jotka ovat pääsääntöisesti liuskajohto. Jos kyseessä on ongelmallinen maaperä, talon pohjaa painotetaan laattasäteellä. Kun kevyt runkorakenne on rakennettu kiinteälle pohjalle ja pohjavesi on syvästi kerrostettu, voidaan käyttää perustilohkoja. Mutta jos talon rakentamista varten löydettiin turveavoja, kasaantuvia savimaita, ja pohjavesi on lähellä pintaa, sitten riippumatta siitä, kuinka maaperän tiivistyminen, turpeen kevyet ja kytkemättömät turvepylväät "kulkevat".

Pylvässäätiö on useimmiten rakennettu kevyisiin rakennuksiin, kun vyön ja laattojen rakentaminen on taloudellisesti kannattamatonta. Pylväsperusta on järjestetty silloin, kun maaperä on hyvä kantavuus, paalut - heikossa maaperässä: maaperän yläkerrokset ovat pieniä paksuja, joten paalujen päätehtävänä on "ohittaa" heikko maaperä ja päästä laakerille.

Tyypin mukaan paalusäätiö on lähellä pylväskappaletta. Molemmissa tapauksissa ei tule kiinteitä tukia tuleviin seiniin, vaan pisteeseen, kun rakennusta tuetaan vain muutamissa paikoissa.

Pilarin perusta

Pylväsperusta voidaan rakentaa useista rakennusmateriaaleista, esimerkiksi luonnonkivestä tai tiilestä, ja tällaisella tuella puuprofiili, joka on valmistettu profiilipalkista tai runko-kilven paneelista, seisoo täydellisesti, mutta vain, jos maaperän ominaisuudet eivät aiheuta minimaalisia pelkoja.

Pylväät on pystytetty kulmissa, joissa seinät leikkaavat, runkopylväiden alle (kuormituskeskipisteissä). Välinen etäisyys pylväiden on toivottavaa tehdä useita vaihe sill palkit, tyypillisesti 1,5-2,5 m, pienin poikkileikkaus tai tiili pilaria betoniharkkojen - 500x500 mm (alle talo mahdollisimman kevyeksi ja pienempi poikkileikkaus). Seinät yhdessä lämmöneristysmateriaalin kanssa eivät saisi ylittää 250 mm: n paksuutta, ja lattiat, lukuun ottamatta kellarista, tulisi olla puisia. Sarakkeet asetetaan pystysuoraan, jonka päälle on betonipalkkien asennus (tuki muurien seinille). Tällaisella säätiöllä voit rakentaa solubetonirakennuksia.

Pilarien välissä on harmaata seinää, joka lämmittää lattiaa ja suojaa sitä lumesta ja kosteudesta. Sen pinnan koko talon parametrin on oltava yhtenäinen muoto ja rakenne. Se on pääasiassa tiiliä tai betonia, jonka seinämän paksuus on vähintään 10-12 cm ja syvyys 200-300 mm maahan. Putoavaan maaperään aita sijoitetaan hiekkalaatikkoon, jonka paksuus on 150-200 mm ja leveys vähintään 300 mm. Myös antiseptisesti käsiteltyjä levyjä tai asbestisementtiarkkeja on koristeellinen zabrik. Käyttö- ja kellari-paneelit, jotka jäljittelevät luonnonkiven asettamista.

Pilarin perustus ilman grillausta

Lain mukaan sitä pidetään taloudellisin ja yksinkertaisin säätiö. Se on pystytetty pylväiden muodossa ja sitä käytetään sellaisten rakennusten rakentamiseen, joissa ei tarvita kiinteää nauhateollisuutta (runkorakenteet, puutalot jne.).

Vaihtoehto, kun kolonnin säätiön alempi taso voi sijaita pakkasteen läpäisevyyden normatiivisen syvyyden alapuolella, on luotettava, jäätymisvahvuuden voimat eivät vaikuta säätiön perustukseen. Laaja-alainen vaihtoehto oikealla laitteella ei ole vähemmän kestävä, ei niin kallista ja sitä käytetään useammin.

Jos maaperä sisältää saviä, sitten jokaisen pylvään alla täydelliseen jäädytykseen syvyyteen asti, joka on enintään 20 cm, se korvataan puhtaalla karkealla hiekalla, jossa on murskattua kiveä tai soraa. Hiekkainen vuodevaatteet kaadetaan runsaasti veteen ja kaadetaan.

Mitä painavampi talo, sitä voimakkaampi on navat ja useimmat askel, mutta vähintään 1,5 metrin päässä toisistaan ​​(usein irrationaalinen, suuren kulutuksen materiaalia) ja eivät ylitä arvoa 3 m. Keskimääräinen nousu pylväät olisi 2 metriä Pilarien poikkipinta on riippuvainen materiaalin ja tuotantoteknologian töistä..gif "data-lazy-type =" kuva "data-src =" http://stroimdom24.com/wp-content/uploads/2014/03/v-orpalubke.jpg "width =" 500 "height =" 290 "/>

On käyttökelpoista käyttää valmiita putkia perustuspilarien rakentamisessa kiinteäksi muottirakenteeksi. Paras, mutta kalliimpi vaihtoehto - metalli ja asbestisementtiputket. Jos talon rakentamiseen tarkoitettu talousarvio ei salli sinun käyttää muovisia viemäriputkia, joiden halkaisija on 150, 200 ja osittain 250 mm muottipohjaksi, voit laittaa pienen mökin tai rakennuksen apuohjelmaan. Ei ole suositeltavaa käyttää suurempia poikkipintaisia ​​putkia, on parempi täyttää neliöpilarit puulautojen muottiin.

Ulkorakennusten rakentamisen aikana käytetään tavallisesti ruploidia muottipesäksi, joka on rullannut useita kerroksia, asettaen betonin ja ruberoidin "sorlominka" reikään ja kaatamalla betonia. Tällöin suosittelemme vain täyttämään se kerroksittain betonilla, samaan aikaan nukahtaen samaan tasoon sinusmaidetta maahan niin, että katemateriaali ei hajoa.

Pylväät voidaan siirtää irrotettaviin muottiin. Niiden osuuden on oltava vähintään 20 x 20 cm, ottaen huomioon betonin laadukas tiivistyminen ja seoksen korkea laatu. On toivottavaa tehdä pylväitä, joiden poikkipinta on vähintään 25x25 cm asuinrakennuksen alapuolella. Liuos voidaan sekoittaa sementin / hiekan / murskakiven 9 tai sillan suhteen) 1/3/5. Sementtiä ei ole vanhentunut, 500 merkkiä tai vähintään 400, ei sisällä kalkkia. Betoni kaatamisen aikana on tiivistettävä. Muotti on poistettu aikaisintaan 3 viikkoa työn loppuunsaattamisen jälkeen.

Butobetonin kolonnissa on muunnos muottipesässä. Mutta on hyvin vaikea asentaa se oikein, ja tämän vuoksi sen vahvuus ei ole korkea. Tällöin pylväiden poikkileikkauksen on oltava vähintään 50 x 50 cm

Säätiön luotettavia tiilipylväitä (poikkileikkaus 1,5: stä tiilistä) voidaan tehdä vain sopivista korkealaatuisista, hyvin leivottuneista tiilistä, mutta tämä vaihtoehto on kallis.

Pylväspohja, jossa grillata

Rostverk on laakeroidusta betonipalkista, joka yhdistää pylväät ylhäältä, käytetään kivi- ja tiilikivenrakennusten rakentamisessa, kun tarvitaan raskas seiniä koko pituudelta. Pilarit on pystytetty käyttäen samoja tekniikoita kuin kevyen talon rakentamisessa, mutta niiden poikkileikkaus on suurempi ja askel useammin.

Rostverk voi olla betonia tai tehtaalla elementtejä, jotka on asennettu pylvääseen. Se on vahvistettava, vaakatasossa olevien sauvojen halkaisijan on oltava vähintään 12 mm, ristikytkimet on sijoitettava joka 40 cm: n välein. Jos pylväiden välinen etäisyys ja seinämien kuormitus lisääntyy, rungon tulee olla tehokkaampi.

Rostverk ei saa lepota tai olla haudattu maahan - talvella, pakkasenkaltaisten voimien vaikutuksesta nouseva maaperä pystyy liikkumaan pystysuoraan vapaasti. Jos ei ole, niin grillaus voi irrota pylväistä, mikä johtaa perustuksen muodonmuutokseen.

Pile-pohja

Pile-pohja on valmistettu betonista, porakoneista ja porakaivoista. Puun toinen versio on, mutta sitä käytetään harvemmin.

Typerä paalut eivät aja maahan vaan luodaan säätiön rakentamisen aikana. Tämäntyyppinen paalu ei ole mitenkään huonompi luotettavuuden kannalta, joka on käyttökelpoista ja merkityksellistä keinuvesiin maaperässä. Tyytymättömät perustukset tehdään usein betonoinnilla, kaatamalla betonia esiporaisiksi kaivoiksi. Porauskaivoja voivat olla bensiini- tai sähköporat sekä porauslaitteet.

.gif "data-laiska-type =" image "data-src =" http://stroimdom24.com/wp-content/uploads/2014/03/zabivnyie-zhelezobetonnyie-svai.jpg "width =" 295 "height =" 184 "/> Jotkut rakentajat keuhkojen jättää poraukseen käyttöön manuaalisen puutarha pora. Lisäksi tuloksena reikä asetetaan romu asbestisementtiputkia pysyviksi muotti, joka antaa tangon ja kaada konkreettisia. joissakin tapauksissa muottien rooli buronabivnogor säätiö toteuttaa itse maaperä.

Kun asennat kehyksen, varmista, ettei se liikuta, koska se voi aiheuttaa lujitteen koskettamisen maan kanssa. Betonin tulee olla "raskas", käytä kvartsihiekkaa, soraa tai murskattua kiveä kiinteistä kiveistä.

paalut pitää betonoitua jatkuvasti yksittäisten betonikerrosten asentamisen välillä enintään tunnin ajan. Betonipäällysteiden lataaminen on mahdollista vain siitä, kun betoni on täysin kovettunut, mutta viimeistään kuukauden kuluttua betonoinnin päättymisestä.

Pohjakerroksen paalut on kehitetty pitkään ja ne kuuluvat resurssien säästöön. On suositeltavaa käyttää niitä vakaissa kastelemattomissa maissa. Kaivoista poistettu maa on korvattu betonirakenteeksi, mikä säästää paitsi rakennusmateriaaleja myös työvoimaa.

Drift-paalut ajetaan maahan raskaiden koneiden avulla. Koska prosessin mukana seuraa kauhea melua, tämän perustusrakenteen rakentamisen yksittäinen rakenne ei ole suosittua.

Haureut paalut ajon aikana aiheuttavat myös paljon melua, mutta niiden etujen ansiosta niitä käytetään paljon useammin. Verrattuna tylsistyneeseen, ne eivät vaadi "märkiä" prosesseja, kun sinun täytyy vaivata ratkaisua, odottaa sen asettamista ja niin edelleen. Valmisbetonisia betonipilareita tai onteloita ohjataan.

Kiinteiden paalujen yleisimmät poikkileikkausmitat ovat: 40x40 cm pää, pohjat - 20x20 cm, pituus - 3 metriä. Paalut ovat betonilajikkeista B 15 ja B 22.5. Vahvistetut paalut, useimmiten sauvavahvistus tai lujarakenteinen lanka.

.gif "data-laiska-type =" image "data-src =" http://stroimdom24.com/wp-content/uploads/2014/03/svaynyiy-fundament.jpg "width =" 295 "height =" 172 " /> Pylväät, joilla on neliömäinen poikkileikkaus pyöreän ontelon kanssa betonin ja raudoituksen kulutukselle ovat paljon edullisempia kuin kiinteät: betoni kuluu 20% vähemmän ja lujittaminen - 40-60%, mikä vaikuttaa niiden kustannuksiin. ne ovat kestäviä ja niitä voidaan käyttää menestyksekkäästi burzoabivnye-säätiöihin.

Pyöreitä pyöreitä paaluja valmistetaan halkaisijaltaan 80 cm: iin, joissa on avoimia tai suljettuja päitä ja niitä käytetään rakennusten pylväsrakenteiden rakentamiseen pääasiassa, jos rakennustyömaan heikkojen maalien paksuus on merkittävä. On myös paikkoja, jotka ovat suorakaiteen muotoisia, sekä kiinteitä että ontelolla.

Reiänreiän seinämien on oltava sileitä, joten poraus tehdään pyörivällä tavalla.

Jaa viesti "Tärkeimmät erot sarakkeen säätiön ja paalusäätiön välillä"

Paalupilarin perustusten tyypit ja edut


Pile-column foundation - yksi suosituimmista yksityisen rakentamisessa käytettävistä säätiöistä. Käytettävien keinojen taloudesta, grillauksen lujuudesta ja saatavuudesta sekä kyvystä selviytyä työstä itsenäisesti käyttäjät haluavat tätä tekniikkaa. Sinun on kuitenkin otettava huomioon vakavat työ- ja aikakustannukset sekä tunnettava teknisen prosessin kaikki muutokset.

Pilarin perusta: määritelmä, tyypit

Pylväsperusta - pohja, joka koostuu tietystä tukipylväästä, jotka välittävät ja jakavat rakennuksen kuorman maahan. Sarakkeet voivat olla suorakulmainen, pyöreä osa, joka on valmistettu seuraavista materiaaleista:

 • monoliittinen teräsbetoni;
 • kiinteät tiilet;
 • raskas betoniasut;
 • louhos- ja butobetonny-seoksia.

Kestävyys ja luotettavuus erotetaan toisistaan ​​betoniteräksillä. Niitä suositellaan käytettäväksi raskaissa maissa, joilla on taipumus kallistua, sekä missä vesipatsaiden taso on melko korkea. Jäljelle jäävät tukityypit kiinnitetään tavallisesti betoni- nauhoilla, emäksen vahvuus tässä tapauksessa on alhaisempi kuin monoliitti.

Se on tärkeää! Pilarit on pakko asentaa rakennuksen kulmiin, seinien ja seinien risteykseen.

Pino-sarakepohjan erottuva piirre on monenlaiset maaperät ja reiän lävistyksen syvyys kehityksen aikana. Jos vain pylväspohjaa käytetään normaalikapasiteetilla olevilla mailla, syvyys määräytyy jäätymispisteen mukaan, ja paaluperustukset voidaan tehdä epästabiililla, kostealla kyllästetyllä maaperällä, jolla on pieni kantavuus. Tällöin paalusäätiö esitetään rakennusten rakentamiseksi mille tahansa maaperälle (paitsi kivinen ja kivinen), keski- tai keskikovaa kantavuutta. Pallot täydellisesti "kulkevat" epävakaat maaperät ja jakavat rakenteen kuorman tiheämmille kerroksille.

Pallon perustukset grillata

Pylväspohja on paaluilla, joissa on grillata, on jäykkä raudoitettu betonirakenne, joka koostuu tiettyyn järjestykseen järjestetyistä paaluista, jotka on yhdistetty grillatahalla. Monoliittinen grillatahna takaa kestävyyden, luotettavuuden ja suorituskyvyn. Tässä tapauksessa grillage myös palvelee:

 1. estää horisontaalisen pylväsliikkeen;
 2. kuormituksen jakautuminen ja tasaisuus yksittäisille pylväille, niiden alapuolella oleva maa, mikä on erityisen hyödyllistä 2-3 kerroksen rakennuksille, joissa on ei-jäykkää materiaalia valmistetut seinäpaneelit (hirsi, palkki, kilpi).

Se on tärkeää! Valurautainen monoliittinen tukipohjamalli on suositeltavaa rakennusten rakennustöiden tekemiseksi palautusmateriaaleista: tiilet, lohkot.

Rakentamiseen käytetään kahta rakennetyyppiä: korkea tai pieni grillata.

Pylvästyypin pohja, jossa on suuri grillaus

Rakennustekniikka on kaikkein tarkin, koska grillaus on korkealla maanpinnan yläpuolella. Pääsääntöisesti etäisyys on vähintään 15 cm, mikä minimoi tuhoutumisen uhkan maaperän turvotuksen aikana, mikä tarkoittaa, että pylväspohjaperusta kestää kauemmin. Työjärjestys on seuraava:

 1. Pilejä on asennettu, pituus määritetään ottaen huomioon maanpinnan nousu vähintään 15 cm: n etäisyydellä ja grillauksen syventäminen 5-10 cm: llä.
 2. Paalujen yläpäät peitetään vedeneristysyhdistelmällä kondensoitumisen estämiseksi, kun kosteus nousee maasta. Tällainen toimenpide minimoi grillauksen tuhoutumisen.
 3. Puunhankinnan perusta toteutetaan. Voit tehdä tämän kahdella tavalla:
 • jos grillauksen nostaminen on vähäistä, pohja voi olla irtotavarana. Kostuta, tamp, taso. Kiinnitä grillata ja poista hiekka.
 • jos grilli on tarkoitus tehdä korkeaksi, pohja on tehty vanerista, levyt.

Vihje! Kun hiekkaa käytetään pohjana, on tarpeen peittää se jotain, esimerkiksi elokuva, jossa on aukkoja napaleille. Muussa tapauksessa sementtimaito imeytyy hiekkaan sen sijaan, että se jäisi betoniseokseen ja antaisi halutun voimaa. Lisäksi sementtimaidolla kyllästetty hiekkainen rintatyö tuhoutuu huonosti ja sen poistaminen on vaikeampaa.

 1. Kun asennat muottien sivuseinät, on tärkeää harkita mittoja: grillauksen poikkileikkaus riippuu suunnitelluista seinäpaneeleista ja materiaalista, josta ne on pystytetty. Joten puurakenteiden korkeuden ei pitäisi olla pienempi kuin 50-60 cm, mikä antaa korkeille lujuusominaisuuksia taivutukselle ja rakennuksen alemmat vanteet eivät suihkuteta vedellä sokealta eikä kosketa lumipeitettä. Kivirakennukset vaativat korkeutta 20 cm, leveyden tulisi vastata seinärakenteiden paksuutta.
 2. Sen jälkeen, kun muotti on valmistunut, vahvikekehys sijoitetaan nauhan yläosaan ja pohjaan, betonin syveneminen ei saa olla alle 5-6 cm. Vahvistuspalkkien lukumäärä valitaan osasta riippuen: mitä suurempi läpimitta on, sitä pienempiä palkkeja tarvitaan.

Se on tärkeää! Yli 14 mm: n osuuksia ei suositella, koska tällaiset sauvat parantavat betoniseosten yhteydessä.

 1. Lopullinen betonitointi. Grillauksen jälkeen sinun ei tule kiirehtiä puhdistamaan hiekkaa ja muottipesua. Seinien pystytys voidaan aloittaa jo 5.-6. Päivänä, ja ylimäärä voidaan poistaa myöhemmin, kun tulee kellari ja sokea alue rakentamiseen.

Kaapin perustusta, jossa on suuri grillage, pidetään yhtenä käytännöllisimmistä, mutta ei aina ole mahdollista järjestää juuri tämän tyyppistä perustetta. Siksi on olemassa pino-pile-pohja, jolla on pieni grillage, jonka käyttö on nykyään suosituin.

Pohja pölkkyihin, joissa on vähän grillata

Teknologian käytöllä on suuri riski, jos jalustan pylväs- ja nauha-tyyppi on yhdistetty, ja nauha on matala (tai ei täysin haudattu). Periaatteessa eri toiminnallinen kuorma voi olla huono vitsi. Niinpä matala-syvempi perusta on muodoltaan tietty jäykkyyskehys, joka maaperän kohoamisen vaikutuksesta voi hieman nousta ja laskea. Pylväsperusta on alun perin haudattu maahan jäädytyspisteen alapuolelle, jotta poistettaisiin kokonaan liikkeet kylmäkauden aikana. Liian voimakas maaperä, tämä tekniikka johtaa nauhan taukoja sarake tilat tai täydellinen irtoaminen grillaus hihna alkaen paaluilla.

Mutta tämä tekniikka on kuitenkin täydellinen rakennuksille, joissa sen on tarkoitus tehdä lattiat maan päällä, ja lisäksi ei ole tarpeen suorittaa aidan järjestelyä, mikä on välttämätöntä suurella grillatauksella. Hiekkaseoksen sijasta on esitetty vähintään 10 cm: n paksuisen vaahdon käyttö. Materiaalilla on riittävä joustavuus maaperän toivottuun paineeseen hyväksymiseksi, mutta heikentymisen vähentämiseksi EPS-sopiva sokea alue sopii.

Se on tärkeää! Sokea alue ei missään tapauksessa saa olla jäykkä nippu, jossa on grillata, mutta päinvastoin, jätä riittävästi tilaa siirtymiseen suhteessa grilli-monoliittiin (ylös ja alas), kun maaperän pakkastuttaminen ilmenee.

Mitä tulee järjestelyn jäljellä oleviin töihin, pienikokoinen paalusäätiö on täysin sama kuin tekniikka, jolla on suuri grillata, eikä sitä tarvitse toistaa.

Se on tärkeää! Jotta kosteutta ei pääse vuotamaan maaperästä, paalun perustan on oltava vesitiivis. Voidaan käyttää pinnoitemateriaalia, rullausmateriaaleja tai menetelmien yhdistelmää. Samanaikaisesti sarakkeiden eristäminen näkyy, kun käytetään paaluilla rautaa. Kosteuden betonipilarit eivät pelkää, samoin kuin rauniot, mutta on parasta tehdä tiilipylväspaloja välittömästi vain kuivilla mailla. Voit yrittää kyllästää tiiliä erityisellä yhdisteellä, mutta se on melko kallis, on paljon halvempaa määritellä alun perin maaperän kosteus ja luopua tiilestä, jos maa on kyllästynyt vedellä keskimäärin.

Tukiaseman edut ja haitat

Riippumatta tyypeistä, paalupilarin säätiöllä on seuraavat edut:

 • Korkea asennusnopeus;
 • Mahdollisuus järjestää millä tahansa maaperällä, kun taas grillauksen monoliittinen hihna estää paalujen liikkumisen runsaasti epävakaissa maissa;
 • Omat kädet ilman erityisiä laitteita;
 • Hyvät taloudelliset säästöt.

Pallojen säätiön haitat:

 1. Tarve erityisen huolelliselle ja tarkalle laskemiselle paalujen lukumäärästä, rakenteen massa toiminnan toiminnan varmistamiseksi;
 2. Järjestelyn mahdottomuus kalliolle ja kiviselle maaperälle;
 3. Vesitiivistyksen tarve, erityisesti metallisten paaluilla.

Pohjan tärkein etu on materiaalien, tyyppien ja suunnittelun ominaisuuksien valinta. Siksi yhä useammat yksityiset kehittäjät kannattavat tätä rakennustekniikkaa, ja yksityiskohtainen tutkimus neuvojen ja tärkeimpien kohtien noudattamisesta antaa vankan ja korkealaatuisen perustan, johon talossa on yli kymmenen vuotta.

Pilarin ja paalun perustukset

Tässä tarkastelussa puhutaan perustuksista, joita käytetään kevytrakenteisten talojen rakentamisessa ilman kellareiden asennusta.

Tässä tarkastelussa puhutaan perustuksista, joita käytetään kevytrakenteisten talojen rakentamisessa ilman kellareiden asennusta. Mikä on kaikkien ja muiden tyyppien pino- ja pylväsperustainen etu? Nämä perustukset, joilla on huomattava tehokkuus, yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys, antavat sinun ylläpitää kantokykyään. Siksi ne ovat niin suosittuja yksityisten talojen rakentamisessa kehysteknologiassa tai puutaloissa omasta.

Aluksi suosittelemme kiinnittämään huomiota rakennuskoodeihin ja -määräyksiin sekä suosituksiin paalusäätiöiden laskemista, suunnittelua ja asennusta varten. Aiheessa "Usein kysytyt kysymykset - hyödyllisiä linkkejä pinoihin, sarakkeisiin ja muihin säätiöihin" löytyy kaikki tarvittava dokumentaatio.

Mikä on paalusäätiö ja mikä on tällaisen perustan suunnittelu? Onko paalunhihnan ja paalunkiinnityspohjan välillä eroa vai onko se vain asia, joka määrittää pinnan perusteellisesti paalupäätä yhdistävän paalukorkin? Opit siitä asiantuntijoistasi aiheesta "Pile and strip foundation" - myytti tai todellisuus? ".

Mitä rakennusmateriaalia käytetään sarakepohjan rakentamisessa? Millaisia ​​rakennuksia on sarakepohja suunniteltu ja mitkä ovat sen suunnittelun ominaisuudet ja syvyys säätiö? Mitä voidaan käyttää muottirakenteena pilarirakenteen rakentamisessa? Näihin kysymyksiin vastataan sarakkeessa "Column Foundation".

Tällä säätiöllä on paljon faneja. Se houkuttelee suhteellisen alhaisia ​​kustannuksia, rakentamisen nopeutta, kykyä tehdä työtä talvella sekä heikossa maaperässä ja kaikentyyppisten rakennusten rakentamisessa. Joten, puhumme "Säätiö ruuveilla" (teema 4 osaa).

Erittäin mielenkiintoinen rakentamiskokemus, jossa Hotmotor-teeman kirjoittaja kertoo riippumattomasta työstä ruuvipillojen asennukseen, voit tutustua aiheeseen "Ruuvipallot kehrävät itsenäisesti". Hotmotor jakaa kokemuksensa paalujen valinnasta ja hankinnasta, niiden asennusmenetelmästä ja ajastuksesta, siitä, miten ja mistä paalutus tehtiin.

Maailmassa ei ole täydellisyyttä. Ja ruuveilla on puutteita, ja ärsyttävät tapahtumat tapahtuvat auringon perustuksiin. Jotta ei luetella kaikkia aiheita, joissa mainitaan tämän tyyppisten säätiöiden ongelmat, anna linkki ongelman aihepiiriin usein kysytyissä kysymyksissä.

Mitä on tehtävä, jotta pile-ruuvi perustetta palvella sinua yli vuosikymmenen, mitä sinun on kiinnitettävä huomiota valittaessa paaluja ja yritys, joka suorittaa säätiön rakennustyöt, sinulle kerrotaan videon tarina ForumHouse.TV "Pile Foundation"

Toinen säätiö on erittäin suosittu niille, jotka syystä tai toisesta haluavat rakentaa omakotitalonsa. Nyt puhutaan pile-rostrum-säätiöstä, joka on tehty paalunjalan laajentamisella, nimittäin TISEN perustukseksi.

Keskustelu TISE-säätiön tärkeimmistä eduista kaikkien muiden perustajien, tekniikan ja temppujen rakentamisen helpottamisen sekä käyttökokemuksen tarinoista löytyy teemoista: "TISE-teknologian perusta", "TEDE-pohjainen säätiö, perusperiaatteet".

Mitä tulisi harkita, kun valitaan hiekkakivi-pohja, missä tapauksissa, millaisia ​​maaperä on suositeltavaa valita tämäntyyppinen talletus, mikä on sen syvyys, miten oikein muotoilu ja vahvistaminen? Perehtyminen ammattilaisten käsikirjoittajan, ohjaajan Alexander Kruglyakovin ja foorumin konsultti Roman Nikonovin kanssa, suosittelemme sinua katsomaan videota "Pile foundation pile".

Pilarin ja paalun perustusten rakentaminen

Pylväs- ja paalunrakennus ensimmäisellä silmäyksellä ovat hyvin samankaltaisia. Ainakin ilmateitse. Kuitenkin niiden rakentamisen ominaisuudet ja tekniikat eroavat toisistaan. Pylväspohjalla pyritään ensisijaisesti vähentämään materiaalien kulutusta ja rakennuskustannuksia, mutta sitä käytetään vain normaalilla kantavuudella olevilla mailla. Pile puolestaan ​​mahdollistaa talojen rakentamisen ongelma-alueille heikon yläkerroksen maaperällä. Kerromme sarakkeen ja paalun perustusten rakenteesta omiin käsiisi.

Pilarin perustus ilman grillausta

Taloudellinen säätiö, materiaalien vähäinen kulutus, helppo valmistaa. Se on erillinen pilari, jota käytetään rakennusten rakentamiseen, joissa ei tarvita kiinteää nauhan tukea. Nämä ovat kevyitä taloja, joiden rakenteessa on laakeroitu pohja (kaikenlaiset runkorakenteet) ja rakenteet, joiden seinät koostuvat vaakasuorista suurikokoisista elementeistä (kaikentyyppiset puutalot).

Kaistaleen lisäksi pylväspohjan alempi merkki voidaan sijoittaa normatiivisen jäädytyssyvyyteen. Tai se voi olla matala. Ensimmäinen vaihtoehto on luotettava, pylväiden pohja ei altistu pakkaselle. Toinen oikealla laitteella ei ole yhtä kestävä, mutta se on paljon halvempaa ja sitä käytetään useammin. Keski-Venäjällä riittää, että pylväiden pohja on 40-60 cm maanpinnan alapuolella. Kuitenkin, jos maaperällä on merkkejä heilumisesta (sisältää saviä), kunkin sarakkeen alla on tarpeen valita täysi pakastussyvyys varauksella aina 20 cm: iin asti ja korvata se puhtaalla, karkealla hiekalla, jossa on raunioita tai soraa. Hiekkalaatikoiden on oltava hyvin paikoillaan, vedellä runsaasti vettä, tämä on tärkeää.

Pilarien nousu määrittelee niiden poikkileikkauksen ja rakennuksen massiivisuuden. Mitä raskaammat talot, sitä useammin harppauksen on oltava ja voimakkaammat pilarit ovat. Pilarien sijoittaminen lähemmäksi kuin 1,5 metriä toisiinsa on irrationaalista, korkeaa materiaalin kulutusta. Rajoitusten enimmäispituudesta, lukuun ottamatta jo mainittuja, ei ole, mutta sinun ei pitäisi ylittää arvoa 3 metriä. Keskikokoiselle kehysrakennukselle piki on 2 metriä. Pilarien poikkipinta on suoraan riippuvainen käytetystä materiaalista ja tuotantoteknologiasta.

Pyöreät paloportaat

Vähiten aikaa vievää ja kestää vähän aikaa rakentaa perustuspilarit valmiiden putkien avulla kiinteäksi muottirakenteeksi. Paras vaihtoehto on metalliputket, mutta metalli on erittäin kallista tänään. Vaikka joskus metalli-liikkeissä ja rakennusalan organisaatioissa, on erittäin edullista ostaa leikata. Kestävät, mutta ei halvat, asbestisementtiputket. Asbestisementtisäiliötä täyttävän valopöydän pylväspohja ei ehkä ole vahvistettavissa. Kummankin tyyppisten putkien mahdollisten halkaisijoiden valinta on hyvin suuri.

Rajoitetun budjetin avulla muovisia viemäriputkia, harmaa tai musta, kotimaisia ​​voidaan käyttää muottiin. Polymeeriputket, joiden halkaisija on 110 mm, ovat erittäin halpoja, tällaisissa pylväissä voi laittaa pienen mökin tai ulkorakennuksen. Myös 150, 200 ja osittain 250 mm: n putkien käyttö on perusteltua taloudelliselta näkökulmalta. Putkien hinnan koko kasvaa entisestään huomattavasti, ja on tarkoituksenmukaisempaa täyttää neliön pylväät puisessa muottirakenteessa. On välttämätöntä etsiä etukäteen myyjiä, jotka myyvät viallisia tuotteita. Pienet viat, halkeamat ja sirut eivät vaikuta tuotteiden lujuuteen ja kustannukset pienenevät merkittävästi.

On toinen vaihtoehto, jos ei ole ilmaista, niin erittäin halpa. Voit rullata kahta tai kolme kerrosta kateaineita ja käyttää sitä putken sijasta asettamalla se reikään. Betonipäällystäminen ruberoidiksi "olkiin" on tietenkin vaikeampaa kuin jäykällä putkella. On tarpeen täyttää se kerroksittain ja samanaikaisesti nukahtaa samaan sauman tasoon maaperään niin, että bitumi- noitu pahvi ei repäise. Pehmeiden muottien pylväiden halkaisijan tulee olla vähintään 20 cm, mutta on parempi olla turvallinen ja tehdä enemmän, 25 cm.

Neliöpositioita

Voit heittää pylväät irrotettaviin muottiin. Pöydät ovat yleensä paikallaan. Myös pylväiden valmistukseen kuuluu korkealaatuinen ja erittäin mukava teollisuusmetallimuotti. Valitettavasti se on kallista: omaisuuden hankkiminen on perusteetonta, ja vuokraus voi olla hyödyllistä vain, jos rakentamisen tahti on korkea. Teräsbetonipilarin poikkipinta-ala ei saa olla pienempi kuin 20 x 20 cm edellyttäen, että betoni on hyvin tiivistetty ja seos on normaali laatu. Jälleen kerran tapauksessa on parempi sijoittaa pylväitä, joiden poikkipinta-ala on vähintään 25x25 cm asuinrakennuksen alapuolella. Jotta ei häiritsisi betonimerkkejä, riittää, että liuos sekoitetaan sementin / hiekan / soran tai soraosuuden suhteen klassisessa suhteessa 1/3 / 5. Sementti ei saa olla päättynyt, luokka 500 tai vähintään 400, ilman kalkkipitoisuutta (nämä tiedot ovat aina pakkauksessa). Kaatopaikan betoni on tiivistettävä syvällä täryttimellä tai ainakin puisella tikulla. Sitten pylväät kostutetaan ja päällystetään kalvolla tai kattopuhalluksella niin, että kosteus ei haihdu betonista. Muotti voidaan poistaa aikaisintaan kolme viikkoa kaatamisen jälkeen.

Voit rakentaa pylväspohjan ja betonin muotoon. Mutta koska on mahdotonta kunnolla vahvistaa sitä ja tällaisen muninnan lujuus on pienempi, pilarien poikkileikkauksen on oltava liian suuri. Vähintään 50x50 cm

Teoriassa perustuspilarit voidaan myös tehdä tiilestä, poikkileikkaus on 38x38 cm ja toinen puoli tiiliä. Käytännössä sopivan korkealaatuisen, hyvin leivottun tiilen löytäminen kohtuullisin hinnoin on epärealistinen.

Asennuksen jälkeen talon seinät, pilareiden väliset raot peitetään arkkimateriaalilla, litteät asbestisementtilevyt ovat käteviä ja vahvempia kuin toiset.

Kaikki pilarit, lukuun ottamatta asbestisementissä (kevyiden rakennusten) putkille kaatuvia metalleja, on vahvistettava. Usein ne lisäävät betoniin useita teräsputkia ilman, että ne liittävät toisiinsa. Tämä on pohjimmiltaan väärin. Asiantunteva ratkaisu on rakentaa täydellinen vahvikehäkki. Neljä napaa sijoitetaan suorakulmioksi napin korkeudella (pyöreitä pylväitä varten on mahdollista saada kolme), ne sidotaan toisiinsa "ristikkäin" 40 cm: n askeleella. On suositeltavaa kiinnittää kehys sitovalla langalla kuin hitsata. Päävahvistuksessa käytetään vahvistusta AIII aallotettu profiili, jonka läpimitta on 10-12 mm. Poikittaiselementtejä varten voit ottaa kaapelin 8 mm.

Helpoin ja nopein tapa tehdä kuopat pylväistä ei-kiviselle maaperälle on käyttää kaasuporaa. Kaikissa rakennustyökalujen liikerakennuksissa tällainen työkalu on sen vuokraaminen maksaa vähän. Yhdessä siirrosta ilman ongelmia, voit tehdä koko rakenteen lovet. Jos tämä ei ole mahdollista, sinun on käytettävä käsityökalua. Edullinen vaihtoehto on erikoispora TISE, joka mahdollistaa kaivojen muuttuvan poikkileikkauksen laajentamisen alareunassa. Pahimmassa tapauksessa tavallinen puutarhapora kulkee.

Irrotettavaan muottipesään valettuihin navoihin kaivukoneiden on kaivettava suurikokoisia ja manuaalisesti.

Lähetä tukea

Oikein tehty teräsbetonipylväs kestää melko suurta kuormitusta, mutta maaperä, jolla on pieni tukialue, voi kaatua. Mitä raskaammat talot, sitä suurempi on laakerialue pilarien kohdalla. Mitä suurempi kantapää, sitä parempi. Jos kaivantoa irrotetaan lapioilla, sitä voidaan tehdä laajemmaksi ja alustaan ​​asettaa muottipesät ja heittää tuki, sitten napa itse. Yleensä "kantapään" koko on kaksi kertaa niin suuri, että korkeus on noin kaksi kolmasosaa poikkileikkauksesta. Jos pylväs on kooltaan 30x30 cm, tuki on noin 60x60 cm ja sen korkeus on noin 20 cm. Putkissa kaadettujen pyöreän muotoisten pylväiden kohdalla reiät porataan suuremmaksi kuin pylväs. Poikkeuksena on "hankala" porata TISE, jonka avulla voit tehdä matalan hyvin muuttuvan profiilin. Ensinnäkin pari kaivoa betonia kaadetaan reikään, tämä on tukea. Kiinnitä kiinteä muotti (putki, kattohuopa) ja laske lujitusholkki siihen.

Pylväspohja, jossa grillata

Rostverk - laakeri, vahvistettu betonipalkki, joka yhdistää pylväät päälle. Kivirakennusten rakentamista varten käytetään tukirakennetta (nauha-pylvästä), jonka raskaat seinät on tuettava koko pituudelta. Pylväät on pystytetty samoja tekniikoita kuin kevyt talot, ja ainoa ero on, että niiden poikkileikkaus on suurempi ja askel on useammin. Rostverk voi olla monoliittinen tai valmistettu tehtaalla elementteihin, jotka on kiinnitetty napaleihin. Monoliittisen grillataustyön tukipylväiden vahvikehyksen on sijaittava 10-15 cm pylväsmerkin yläpuolella, ja se on kytkettävä grillataavan vaakasuoraan kehykseen. Grillaus itse on välttämättä vahvistettu, vaakasuuntaisten tukitangojen halkaisijan on oltava vähintään 12 mm, ristipistokkeet on sijoitettava 40 cm: n jälkeen. Mitä suurempi pylväiden nousu ja kuormitus seinistä, sitä tehokkaampi kehys on. Grillausleveyden leveys on vähintään pylväiden poikkileikkaus ja kaksi kolmasosaa yläseinän leveydestä. Seinämän symmetria-akselin ja grillattavan akselin on vastattava. Grillauskorkeus tulisi tehdä ainakin leveydeltään raskaaseen taloon (tiiliseinät, teräsbetonilattiat) - puolitoista kertaa enemmän.

Missään tapauksessa rostverk ei saa jäädä maahan tai olla haudattu siihen, vaikka maa ei ole kallista. Talvella maaperää, joka väistämättä nousee pakkasenkaltaisten voimien vaikutuksen alaisena, pitäisi olla vapaata pystysuuntaista liikettä. Muussa tapauksessa grilli, etenkin kokoonpano, voi repimään pylväät, säätö on väistämättä muodonmuutos. Hiekkaisella maaperällä on oltava vähintään 5 cm etäisyydellä pohjapinnasta grillin alaosaan, 10-15 cm: n voimakkuudella. Tämän aukon varmistamiseksi on kaksi tapaa. Ensimmäisessä tapauksessa laattojen vaakasuora osa, "pohja", painetaan. Se on vaikeaa. Toinen menetelmä on yksinkertaisempi. Projektimerkin tasoon grillauksen pohja kaadetaan, tiivistetään ja tasoitetaan hiekka. Rullaa kateaineen tai bitumipolymeerianalogin takatäytteistä. Eristys estää vettä ja sementtiä vuotamasta, parantaa kovettumisolosuhteita ja sitä voidaan käyttää vedenpitävänä. Asenna sitten muotti, vain pystysuorat puolielementit. Vahvistettu ja kaadettu. Kolmen viikon ajan betonia on kostutettava ja suojattava kuivumiselta, kalvolla peitetty. Tämän jakson jälkeen muotti poistetaan ja hiekkapohja poistetaan.

Raja voidaan täyttää pehmeällä materiaalilla, esimerkiksi lisätä suojukseen suojaputki putkille. Tai yleensä eivät täytä mitään. Kadun ja talon välinen aukko on peitetty arkkimateriaalilla, litteät asbestisementtilevyt ovat täydellisiä. Kun ulompi kaihtotila ja sisäinen täyttö on saatu päätökseen, voidaan vain arvailla ilmavälin olemassaolo.

Piles eroavat pylväistä tukiperiaatteen ja vertikaalisten elementtien pituuden mukaan. Pilarin perustukset, jotka on pystytetty normaalilla kantavuudella oleville maille - heikko. Usein turpeen, pölyisten tai pölyisten hiekkasten yläkerrosten paksuus on useita metrejä. Pallojen tehtävänä on "lävistää" heikko maaperä ja päästä laakerikerrokseen varmistaen rakennuksen luotettavan tuen. Ennen pile-pohjan rakentamisen aloittamista on tarpeen suorittaa tutkimus: testiporaus teknisen kyvyn "saada" laakerimaille. Jos heikon kerroksen paksuus on liian suuri, kannattaa kiinnittää huomiota pohjan laatarakenteeseen.

Luotettavin ja tehokkain tekniikka on se, että voimalaitoksiin tehtaalla tehdyt betonipilvet maalautuvat paalutuskoneilla. Mahdollistaa voittojen kertymisen kymmenissä metreissä ja rakentaa erittäin raskaita rakennuksia. Valitettavasti ajettu paalut ovat erittäin kalliita ja niitä käytetään harvoin yksityisessä rakentamisessa. Porattu tekniikka on samanlainen kuin pylväiden laite: porakone tai käsipora, jossa on jatkosuutin, valitse maa, kunnes ne saavuttavat laakerikerrokset. Seuraavaksi käytä metallisia tai asbestisementtiputkia, täyttämällä ne betonilla. Betoni asbestiputkissa vahvistettuna. Kuten näette, paalusäätiötä, päinvastoin kuin pylväsperusta, ei aina voida tehdä itsenäisesti ja ilman teknologian osallistumista.

Viime aikoina ruuvipuristeknologia on tullut suosittu. Vaikka sitä käytetään usein rakentamisessa kiinteällä pohjalla. Tässä tapauksessa käytetään lyhyempiä paaluita, ne toimivat pylväinä. Joka tapauksessa "pora" (pöydän pohja) on sijoitettava jäädytyssyvyyteen. Kierukkapää on metalliputki, jossa on kärki ja teränpora. Se yksinkertaisesti ruuvataan maahan vain merkitsemällä reikä maahan. Näin maanrakennustyöt minimoidaan. Kolme ihmistä voi helposti ruuvattaa kasaa maahan ilman kiviä: kaksi, käyttämällä vivupäitä vipuina, työnnetään paalun rungon reikiin, kierrä se maahan ja kolmas kontrolloi maahantulon pystysuuntaisuutta. On suositeltavaa yhdistää ne yhteen ruuvitukien asentamisen jälkeen. Tämä voidaan tehdä hitsaamalla vahvistusputkien sisäpuolelta tai tekemällä grillata. Ruuveja käytetään vain kevyen rakennuksen rakentamisessa, se on suhteellisen halpa, se on rakennettu nopeasti. Ei tarvitse olla navetta, varastoi materiaaleja ja työkaluja, vaivaa laastia.

Raskasrakennuksissa paalusäätiö tehdään betoniteräksellä. Laitteen periaatteet ovat samat kuin pylväillä. Ruuvipinoilla grillaus tehdään metallisella hitsaamalla kanava tai kulma molemmin puolin putkille.

Yhteenvetona voidaan todeta, että pylväs- ja pylväsperusteet sopivat paitsi talojen ja tilarakennusten rakentamiseen. Tämä on taloudellinen ja vankka perusta kuistille, terasseille, telineille, aidalle ja muille rakenteille.

Vedeneristys ja eristys

Pylväs- ja pylväsperusteet sekä muut tyypit, tarvittaessa, voivat olla vedenpitäviä tai eristettyjä. Vakiomenetelmiä käytetään kosteuden eristämiseen: kipsi tai liimaaminen bitumipolymeerimateriaalien, sementtikoostumusten kanssa. Minun on sanottava, että 100% vedenpitävyys ei aina ole mahdollista. Pylväs voidaan eristää kokonaan vain, jos se on valettu irrotettavassa muottipesässä.

Eristys materiaaleja, jotka eivät absorboi kosteutta: polystyreenivaahto, mukaan lukien suulakepuristettu. Koska grilli, jos se on kokonaan, ei pääse maahan, se lämmittyy usein osaksi säätiötä maan ja sokean alueen yläpuolella.

Pylväsperusta: askel askeleelta do-it-yourself-käsikirja

Jos yksityinen talo on valmistettu kehystystekniikasta tai kevyistä rakennusmateriaaleista, sen optimaalisin perustustuki on pylväitä, joissa on nauha- tai betoniteräs. Tällainen alusta saa aikaan minimaalisen paineen maahan ja on melko yksinkertainen itsenäisessä suorituksessa. Oikein, kaikkien standardien mukaan, on helppo tehdä sarakepohja omilla käsillä, mutta tällainen rakenne on suhteellisen halpa.

pitoisuus

Mikä on sarake perusta?

Pilarin perustukset ovat yksinkertaisesti ihanteellisia kevyille rakennuksille (autotallit, puutarhatalot, latoja, kylpyjä). Kuitenkin oikealla laskemalla niitä voit laittaa ja kehystää tai vaahtoa konkreettisia mökkejä. Mutta tiilitalle, jossa paksut seinät on parempi etsiä toista vaihtoehtoa.

Mutta paljon tässä asiassa riippuu rakennuksen kokonaispainosta. Loppujen lopuksi katto tai keraamiset laatat katolle ovat paljon raskaampia kuin kateaine tai kevytmetalliprofiili. Pylväspohjan ja koko talon projektissa on otettava huomioon kaikki rakennuksessa käytetyt materiaalit - lattiasta ja seinästä kattoon. Laskelmien laatiminen on luottaa vain pätevään asiantuntijaan.

Rakenteellisesti tämä pohja on eri materiaaleista koostuvien pylväiden kasaalinen kenttä, ja ne on yhdistetty päällekkäin grillageillä. Jos maaperä paikalla on epävakaa, rakentaaksenne talon pohjan upotetun monoliitin muodossa ei ole kovin järkevää. Sarakepilvet hyötyvät suuresti edullisten töiden suhteen. Oikein suunnitellulla tavalla he eivät pelkää korkeaa pohjavettä ja maaperää.

Sarakepohjan lajikkeet

Tarkastelevan perustan pilareita voidaan keskeyttää tai säilyttää upotusmenetelmän mukaisesti. Ensimmäisessä tapauksessa lyhyet kannattimet pidetään maastossa kitkavoimien ansiosta ja toisessa - ne pidetään pidempään niin, että pohja on tukevalla maakerroksella. Koska tarvetta tehdä monimutkaisia ​​laskelmia ja upottaa suuri joukko paaluja, riippuvaa versiota yksityisissä asunnoissa ei käytännössä käytetä.

Grillauksen rakentavalla paikalla ne jakautuvat seuraavasti:

Ei-haudattu - grillattava osa riippuu maanpinnasta korkeudeltaan korkeintaan puoli metriä;

Pieni syvyys - grillaus menee maahan 40-60 cm;

Uppoasennus - teräsbetoninauhan kiinnittäminen tukirakenteiden alapuolelle jäätymisen syvyyden alapuolelle.

Järjestelmä matala pohja

Jälkimmäisessä vaihtoehdossa ei ole paljon hyötyä rakennusmateriaalien säästöissä. Maa-talojen rakentamisessa tällaista pohjaa käytetään hyvin harvoin. Useimmiten mökeissä rakennuttajat valitsevat ei-haudatun grillatauksen, joka riippuu pylvästukeen koko pituudelta. Tämä tekniikka poistaa turvotuksen ongelmat ja mahdollistaa teräskanavan paistinrakenteen, joka yksinkertaistaa ja nopeuttaa säätiön rakentamisen nopeutta.

Pilarien perustuksen edut ja haitat

Pylväskellarin etujen luettelo on melko laaja, ja siinä luetellaan:

Ei tarvetta nostaa erikoislaitteita;

Mahdollisuus paalutuskenttä rinteillä;

Korkea rakentamisnopeus;

Rakennustyömaata ei tarvitse valmistella tasoittamalla;

Yksinkertaisuus teknologia, jonka avulla voit tehdä sen itse;

Erinomainen pylväskestävyys kallistumiseen;

Jos se on suunniteltu ja valmistettu rakennusvaiheessa oikein, se toimii helposti yli puoli vuosisataa. Hän ei pelkää kausiluonteista maadoitusta, jos vain hän ei kosketa kentällä säleikköä. Työnteknologia on niin yksinkertainen, että on täysin mahdollista tehdä kaiken yksin ilman houkuttelemalla kolmannen osapuolen erittäin ammattitaitoisia ja kalliita asentajia.

Paikallisvaunujen pylväiden perustekijöiden puutteet ovat:

Tukien alhainen stabiilisuus sivuttaiskuormiin;

Maaperärajoitukset (suolla alueilla ei pitäisi valita).

Kuormitusta koskevat rajoitukset (raskaille betonipinnoille tai tiilitalleille tällainen pohja ei ole sopiva määritelmän mukaan);

Laitteen kellarikoneiston mahdottomuus.

Palo-pohjaisen harkitun lajikkeen pääasiallinen haittapuoli on tuhojen mahdollinen tuhoutuminen, joilla on vahvat sivuvaikutukset. Jos maa on hyvin liikkuvissa vaakatasossa, sinun on lisättävä suuresti paalujen läpimittaa, mikä vaikuttaa rakentamisen kustannuksiin. Tai yleensä on tarpeen valita toisen tyyppinen säätiö rakennettavaksi talolle.

Vastoinkäymiset - sivuttaiskuormat

Ohjeet - miten säätiö itse varustetaan

Teknologian sarakkeen perustukset on rakennettu neljään vaiheeseen:

Louhintatyö tukipilarien alla olevien reikien poraamiseen ja hiekkalaatan pohjalla olevaan laitteeseen.

Asennetaan pysyvät muottien pohjatukit, joita seuraa betonin kaataaminen tai niiden asettaminen tiilistä tai betonilohkosta.

Laite tämän tyyppiselle pile-rozverkovogo -perustalle teräsbetonin, teräskanavan tai puun ylemmän kuormituksen jakeluosalle.

Koko rakenteen vesieristys ja tukien vaipuminen rakennuksen ympärysalueella sivuraidalla tai ammattikalalla.

Kaikki on melko yksinkertaista, mutta tässä prosessissa on useita vivahteita. Ensimmäinen niistä - riippumatta pohjarasvatuksen tasosta, yksityisen laskutason talon pylväsmuunnoksen säilytyspaalut olisi upotettava syvemmälle kuin jäätymispiste. Työn nopeuttamiseksi joissakin tapauksissa on parasta houkutella erikoislaitteita poraamalla.

Pohja tukee itseään voidaan tehdä:

Kaadetaan asbestisementtiputkistoon;

FBS (tehdasbetoniseokset perustuksiin);

Seuraavassa on vaiheittainen kuvaohje vaahtoblokkien pylväspohjasta:

Siirrämme säätiön suunnitelman maastoon - merkitse tulevat rajat tapilla

Täytämme kuopat jyrkillä, päällä hiekalla ja vuodattamalla se useita kertoja ja toistamalla nukkumisprosessi hiekalla.

Laitoimme tyynyn ensimmäiset neljä lohkoa kulmissa ja kohdistetaan pitsiin ja kokoon

Korvaa toinen lohko ja taso tasolle

Mittaa hydraulisesti perustan nollataso - sen korkeus

Me altistamme säätiösi seuraavat tasot.

Mitä tulee kaikkiin muihin pilareihin

Levitämme kateaineita pylväät vedenpitävyyteen

On myös mahdollista käyttää teräspultteja. Mutta se on jo enemmän kuin yksi pino-ruuvin säätiön muunnelmista. Aikaisemmin tuki on tehty myös kosteutta kestävästä lehtikuusta. Nykyään kuitenkin useimmat yksityiset kehittäjät haluavat laittaa jotain kestävämpää ja konkreettista talonsa alle.

Tukit sijoitetaan 1,5-2,5 metrin välein niin, että ne ovat rakenteen kulmissa, sisäseinien leikkauspisteissä ja tukipalkkien asettamisessa sekä uunien ja tulisijojen alapuolella. Nämä ovat tärkeimmät kuormat. Osa heistä grillata on kykenevä jakamaan koko rakenteen. Ideaalisesti pääpainon pitäisi sattua täsmälleen tukipilareihin, joihin pylväsnauhan perusta on.

Jos valitset tiilen, sinun on välittömästi suljettava sen silikaattilajitelma. Keraaminen on otettava korkeimmalla jäätymisvastuksella. Yleensä, jos et halua vaivata ja kaataa betonia, on parempi mieluummin FBS. Nämä lohkot on alun perin suunniteltu erilaisten rakennusten perustuspohjien rakentamiseen.

Rakenteilla, pylväiden yläpuolella oleva betonikiinnitys on pieni liuskan perustus. Hänelle on rakennettu erillinen muottirakenne, jossa on 10-12 mm: n teräsvaijereita. Nippujensa jälkeen valmiin raudoitushihnan täytyy vain kaataa betoniliuoksella, jonka lujuus on vähintään M-300. Samanaikaisesti puurakennuksia varten grillataosa suoritetaan usein kokonaan baarista. Monissa tapauksissa riittää kuormien uudelleenjako.

Sarakepesän vedeneristyselementtejä varten voit käyttää kattohuopaa tai nestemäistä bitumimuovia. Jopa pehmeä laatta tekee, jos se ei käytetä, kun se kattaa jo rakennetun rakennuksen katon.

Missä on parempi käyttää perustusta pylväät

On helppoa rakentaa pylväspohjainen tukilevy, joka tukeutuu kannen päälle. Yllämainitut vaiheittaiset ohjeet ja edellä kuvatun tuen tekemisen vivahteet auttavat ratkaisemaan tehtävän myös aloittelijalle. Kaikki on tehty muutamassa päivässä. Totuuden on odotettava jopa kuukausi kunnes betoni kovettuu grillata, mutta ei ole muuta tapaa.

Jos rakennus aikoo rakentaa valoa, sen kustannukset ja ajoituksen kaltaiset perustelut ovat kaikkein kannattavimpia. Hanke voidaan valmistaa jopa itse. Mutta massiivisen mökin alapuolella olevat laskelmat ovat parempia tilauksesta ammattilaiselta.

Kasa ja pilarin perustukset

Halpa kasa ja pylväspohja ovat ihanteellisia kevyille rakenteille. Niiden kustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin tavanomaisten nauhojen perustukset (jos liuskajohdon tai laattasäteilyn kustannukset voivat olla jopa 40% rakennuskustannuksista, sitten pylväs- tai paalunrakennuksessa - 14-18%).

Halvin, mutta myös heikoin ratkaisu on pylväsperusta. On suositeltavaa käyttää enintään 6x6 m: n rakennuksissa. Maaperä, jolla on taipumus horisontaalisiin muutoksiin - argumentti pylväspohjaa vastaan, on taattu johtavan pilareiden vääristymiseen. Liikuteltavissa epävakaissa maissa on suositeltavaa käyttää paalusäätiötä. Se on kalliimpaa pylvästä, mutta se soveltuu monille maaperille: hiekasta kallioon.

Pilarin perusta: materiaalien ja työn kustannukset

Harkitse talon 6x6 pilarien säätiön kustannukset. Tämä rakenne tarvitsee 14 tukipistettä, joista jokaisen tulisi olla 4-6 raudoitettua betonia.

Yhden korttelin hinta, riippuen betonin koosta ja merkistä, vaihtelee 700-2000 ruplaa. Jätettyjen lohkojen purkaminen edellyttää, että ne vaativat kuorma-auton nosturin palvelut (700 ruplasta tunnissa). Lisäksi sinun on käytettävä rahaa ns. Poraukseen - seinät, jotka sulkevat alitilan. Halvin versio on 20 senttimetrin levyt, jotka on kyllästetty vedenpitävillä ja palonestoaineilla. Useammin harmaat ovat kiveä tai tiiliä. Lisäksi sinun on käytettävä rahaa bentoniin (75 ruplaa litrassa) ja kateaineita (noin 250 ruplaa yhtä arkkiin kohden), jota käytetään vedenpitävään säätöön.

Säätiön kokonaishinta ilman työtä on 120-150 tuhatta ruplaa.

Urakoitsijoiden ehdotukset ovat jonkin verran kalliimpia: pylväspohjan työn kustannukset nousevat 150-180 tuhanteen ruplaan. (palveluiden arvioidaan olevan 30 tuhatta ruplaa taloon, jossa ei ole sisäistä väliseinää ja 36 tuhatta ruplaa "viiden seinän" osalta).

Pile perustus: työn kustannukset

Pahaavat paalut

Jos puhumme kyllästyneiden paalujen perustuksesta (kun porakone on muodostettu suoraan porakoneeseen, käytetään asbestisementtiputkia, pahvia ja kateaineita muottiin), niin urakoitsijat tarjoavat hintoja 3,8-5 tuhatta ruplaa. 1 juoksumetriä kohti tai 2,5-3 tuhatta ruplaa. 1 paalille

Poraamattomat paalut voidaan sijoittaa itsenäisesti käyttäen betonia M 200 (noin 2,5 tuhatta ruplaa 1 kuutiometriin), asbestisementtiä ilman paineputkia (noin 200 ruplaa lineaarimittareita varten), rosteriraudoitus (noin 50 ruplaa 1 m) ). Se maksaa myös betonipumpun palvelut (noin 1,5 tuhatta tunnissa).

Kierrä paalut

Rungon rungon pohja olakkeessa on vain rakennusorganisaatio. Tämä säätiö on melko vaikea laskea, valita oikeat paalut ja ruuvipillojen asentaminen tarvitsevat erikoislaitteita.

Urakoitsijat ehdottavat säätiötä ruuvipinoille 6x6 "avaimet käteen" talossa 50-65 tuhatta ruplaa kohti. Tähän hintaan sisältyy kokonaan koottu paalu (pääpanta, pylväsrunko, terän kärki), metalli tai puu paalujen sitomiseen sekä asennus.

Varaston - pilarin tai pilarin perustus: rakennetyypit asennuksen menetelmän mukaan

Jos olet ostanut tontin autotallille, voit antaa säätiön rakentamisen erikoistuneelle yritykselle tai suorittaa itse kaiken työn.

Toinen vaihtoehto on taloudellisempi, mutta se vaatii enemmän työtä sinulta. Säätiö toimii työläs, joten on hyvä, jos soitat avustajaan.

Milloin tarvitset kasaan tai sarakkeeseen perustan?

Auton omistajat, jotka ovat ostaneet tontin graafisella alustalla, joutuvat joko asettamaan lisäkustannuksia tai valitsemaan pylväs- tai ruuveja. Tosiasia on, että liikkuva maaperä ei sovellu laitteen perustalle. Sinun on poistettava maa päästäkseen vankkaan horisonttiin. Koska se voi olla syvä, pylväs- tai paalusäätiö autotallin alla on erinomainen vaihtoehto.

Pileä pidetään parhaimpana, jos katsomme hinnan ja laadun suhdetta. Rakenteet ovat kohtuuhintaisia, suuria kaivauksia ei tarvitse tehdä rakentaessaan tällaista säätiötä. Mutta mikä tärkeintä on - paalujen avulla voit nopeasti rakentaa vankan perustan autotalliin.

Suurin osa pohjasta on maan alla. Sen syvyys on 20 metriä. Laitteet kompensoivat maan kävelyä, suojaavat säätiötä ja rakennusta kausivaihteluilta.

Katso alla olevasta kuvasta, miten paaluperusta näyttää:

Pallon pohja autotallille: tyypit

Erikoistuneissa yrityksissä ostat eri malleja.

Geometrisesti seuraava luokitus koskee:

 • pyramidituki;
 • pyöreä;
 • suorakaiteen muotoisia tuotteita.

Tiheysluokitus:

 • mallit voivat olla yhtenäisiä;
 • ontotangot.

Pileillä voi olla erilainen suojausmekanismi maanvärähtelyjä vastaan. Tällainen mekanismi sijaitsee itse rakenteen sisällä. Tästä syystä tukien käyttöperiaate on myös erilainen. On asteikko:

 • säilytyselementit;
 • roikkuvat paalut.

Säilyttämällä ajaa syvälle, ne saavuttavat kiinteän tason. Rakenne on kiinteä kerros, käytännössä ei ole kutistumista. Ripustusta käytetään, kun kiinteää sänkyä on vaikea päästä. Tällaiset elementit on upotettu maahan, paalut näyttävät "ripusta" siinä.

Kuormitus sammutetaan kitkan avulla.

Asennusmenetelmän mukaan paalut ovat seuraavia tyyppejä:

 • ruskea betonielementit;
 • vasaraelementtejä;
 • ruuveilla.

Mutta on hyvä käyttää ruuvi, koska ensimmäinen vaihtoehto on käyttää erityisiä laitteita, jotka rakentamisen autotalli on ylimääräinen kustannus.

On mahdollista rakentaa hybridi-säätiö autotallille - nauha-kasa. Teknologia perustuu laitteen "pohjaan". Tällainen rakenne muodostuu maanalaisista putkista, jotka on kiinnitetty nauhateollisuuteen pinnan yläpuolella. Itsestään turvallisempi kiinnitys on hieman haudattu maahan.

Tämä menetelmä mahdollistaa rakenteen korjaamisen, ei ole olemassa voimakasta kutistumista. Autotalli seisoo tukevasti myös veden kyllästymisellä. Tällaisen pohjan asettaminen olisi paras vaihtoehto monimutkaisten geologisten olosuhteiden kannalta.

Materiaalit paaluille ja pylväille sekä asennus

Piles ja posts voidaan tehdä eri materiaaleista:

Lisäksi itserakennustöihin voit tehdä pylväistä voimajohtojen perustan autotalli, jäte raudoitetun betonipilarit. Ne on usein tehty betonista, vahvistaen sitä vahvistamalla.

Katso video autotallin tukikohdasta:

Garan- tin paalussa ja sarakkeessa on seuraavat positiiviset ominaisuudet:

 1. Nopea pystytys. Jos ostat valmiita telineitä, rakentamisen nopeus kasvaa merkittävästi. Ne riittävät tekemään pohjan autotallin alle.
 2. Vähimmäiskohtelut. Sinun ei tarvitse palkata ihmisiä, ajaa erikoislaitteita tai itse kaivaa kaivoksia. Lisäksi sinun ei tarvitse ajatella maanvientiä. Pilarit tai paalut käyttävät pienennät maatyön määrää, säästät aikaa ja rahaa.
 3. Rakentaminen toteutetaan millä tahansa kaudella ja missä tahansa säässä. Paalut ovat erinomaisia ​​alueille, joilla on ankaria ilmasto-olosuhteita. Säätiö on ihanteellinen rakentaa autotalli, jos aiot tehdä sen permafrost olosuhteissa.
 4. Rakennuksen autotalli ei tarvitse houkutella erityisiä laitteita.

Aseta paikat näin itsenäisesti: tee kehys vahvikkeesta ja kun paalut saavat voimaa, tee sitten grillaus. Mutta tällä menetelmällä on yksi negatiivinen piste. Tosiasia on, että kentän ja autotallin välillä on aukko. Monoliittista grillata ei lasketa alle 0,3 metrin etäisyydelle maanpinnasta. Tämä johtuu siitä, että maaperän nostamisen taso voi nousta 15 cm: n yli off season -jakson aikana.

Pile-ruuvi-pohja

Ruuvipallot on ruuvattava maaperään. Jos niiden pituus on enintään 1 metri, ne voidaan asentaa näppäimellä. Lisäksi voit ottaa barbellin tähän tarkoitukseen.

Tällaiset ruuvit soveltuvat mihinkään maaperään, mutta niiden asennukseen on olemassa tiettyjä sääntöjä. Määritä maaperän jäädytys, laske tason alapuolelle. Olet esimerkiksi päättänyt rakentaa puutavaran autotallin ruuveilla. Rakennuksen mitat ovat 4x6x3,5 m, joten ostat palkin, jonka osa on 150x150 mm. Jos maaperä jäätyy 1 metriin, kannattaa laskea 1,2 m.

Kuormien summa on 19,5 tonnia, summa sisältää rakenteen, auton, tuulen ja lumikuorman painon. Lisäksi mukana on dynaaminen kuorma.

Tukien askel on 1,5-2,5 metriä. Tämän perusteella sinun täytyy rakentaa autotalli 9-12 paalut.

Ensin kaivaa kaivanto. On tarpeen poistaa 10 cm maaperä ja tehdä sitten asettelu. Dig kaivannot, hiekkaan ja sora. Leikkaa reikiä, niiden pitäisi keskittyä betonin tulevalle pohjalle.

Pylväässä ei saa olla enempää kuin kolmasosa nauhasta, telineiden väli on 2 m.

Täytä kantokannattimet: käännä kateaine putkeen, kiinnitä kalastuslinjalla. Asenna putki maahan, sen pitäisi nousta kolmasosaan pohjan korkeudesta. Tee vedeneristys, se lisää säätiön elämää.

Noudata turvaohjeita täyttämällä kantta. Yläosassa tehdään toinen vedeneristyskerros, joka suojaa betonia kuivumiselta.