Pile Foundation: Haitat

Teatteripohjaisen laitteen rakennustekniikoissa on joitain rajoituksia, laaja maavara ja märkä täyttö. Kaikkien ruuvien pohjaan ei tarvita. Se on asennettu suoraan maahan ilman ennakkovalmistusta, ja samanaikaisesti sen asentamisen kannalta ei ole merkitystä maastossa, jossa rakennusta rakennetaan.

Pino- ja ruuvipohjan puutteet

Täydellinen katsaus tämäntyyppisten säätiöiden tarkasteluihin, katsoimme artikkelissa Ruusuporojen Säätiö: Arviot. Tässä tarkastelemme vain porausruuvin peruspuutteita, joista suurin osa liittyy suunnitteluvaiheessa määritettyihin asennusvirheisiin.

Pilarinruuvin rakentamiseen liittyvät laskelmat on suoritettava asiantuntijoilta, joilla on kokemusta tämäntyyppisten rakenteiden rakentamisesta. Tukien vakautta vaikuttaa kaikkiin maaperän rakenteeseen ja sen kausittaisiin muutoksiin: maaperän jäädytyksen koostumus ja syvyys, pohjaveden taso ja maasto. Vaikka nämä indikaattorit eivät ole esteenä paalusäätiön pystyttämiselle, päinvastoin, se on paras vaihtoehto vaikeissa oloissa, pienet virheet ruuvipillojen asennuksessa voivat johtaa koko talon tai sen sivujen kutistumiseen.

Laskelmien tarkkuus pätee myös tulevan rakenteen vakavuuteen: jos ruuvitukien ennakoitu kuormitus aliarvioidaan, syntyy säätelyn vääristyminen tai sumentuminen. Ehkäpä tämä ei tapahdu välittömästi, vaan muutamassa vuodessa ja vähitellen, mutta talo menettää vakautensa.

Vaikeudet voivat syntyä paalujen asennuksen aikana. Tekniikka ei tarjoa niitä ajamiseen tai asentamiseen esikaivattuihin kaivoihin - vain ruuvaaminen on sallittua, lisäksi pystytason tarkkailu pienin poikkeamina. Jos pienten rakenteiden paalut voidaan ruuvata manuaalisesti, suuren asuinrakennuksen ruuvin perustaa varten on vuokrattava erikoislaitteita, joihin ammattikäyttäjien on työskenneltävä.

Kuten kaikki metallituotteet, paalut ovat alttiita korroosiolle ja koska ne ovat jatkuvasti kosketuksissa märän maaperän kanssa, prosessi voi jatkua hyvin nopeasti. Jos paaluja ei käsitellä useita kertoja korroosiota aiheuttavalla yhdisteellä, ruoste alkaa nopeasti ryöstää maan pohjaan. Korroosio voi myös tuhota paaliputkien sisäpuolen, joten asentamisen jälkeen niiden ontelo on täynnä betonia.

Ruuvipalloja ei ole tarkoitettu asennettavaksi kiviä tai karkeita kerroksia sisältävillä mailla. Kiertämisen aikana kivikkoiselle maaperälle korroosionestopinnoite on vaurioitunut ja paalut menettävät kykynsä vastustaa kosteuden vaikutusta. Terät voivat myös vaurioitua, mikä heikentää säätiön vakautta.

Ruuvien paalujen perustusta ei voi asentaa, jos se on tehtävä toisen rakennuksen lähellä - sinun on pakko vetäytyä vähintään 0,5 metrin päässä naapuriseinästä.

Haittoihin kuuluu myös kyvyttömyys tehdä kellarista talon alle.

Ruuvipuristimen perusteet

Yksi ruuvausperustan tärkeimmistä eduista on se, että sen rakenne ei vaadi rakennuspaikan hajoamista:

 • Oikealla työskentelytavalla ruuvipallot asennetaan 2 - 3 päivässä ja pienet rakennukset - yhdeksi päivälle;
 • Tuotteet voidaan asentaa sumuiselle alueelle, jossa on lähes mahdotonta järjestää muita perustilastoja (ks.
 • Teokset tehdään milloin tahansa vuoden aikana, vaikka maa jäädytettiin;
 • Putket puretaan ja käytetään uudelleen;
 • Pieniä ja keskikokoisia pinoja voidaan asentaa ilman tekniikan käyttöä.

Rakennusmateriaali ruuvataan maaperään, jossa ei ole mitään mahdollisuutta järjestää muita perustuksia, sekä:

 1. Jos rakennusta rakennetaan lähekkäin muiden rakennusten kanssa, on säilytettävä niiden koskemattomuus;
 2. On mahdotonta katkaista jo luotu koristeellinen maisema;
 3. On tarpeen tehdä säätiö lähelle istutuksia vahingoittamatta niiden juurtajärjestelmää;
 4. Työ on tehtävä viipymättä ilman tekniikan käyttöä.

Teknisen prosessin ominaisuudet

Ennen paalusäätiön asennusta on tarpeen analysoida maaperän rakenteellinen koostumus paikassa, jossa rakennus rakennetaan. Ei ole kannattavaa aloittaa rakentamista, kun maaperä on kovaa kivistä kerroksia ja karkeita sulkeutuneita, koska tämä johtaa vaurioitumiseen korroosionestopinnoitteella paalupylväässä ja sen seurauksena säätiön eliniän vähenemiselle.

Yksityisen talon alaisen tuen rakentaminen

Suojelualueilla tai pohjaveden lähelle pintaan ja maaperän altistumista hehkumista varten nauhataso on kallis. Ja nämä kustannukset ilmaistaan ​​paitsi rahataloudellisesti myös fyysisissä ponnisteluissa, sillä säätiön syvyyden on oltava yli metriä. Tällaisilla mailla on kannattavampaa rakentaa rakennusta ruuveilla, jotka toimivat talon tärkeimpänä tukena.

Putkien asentamiseksi oikein ensimmäiset ohjaimet porataan, ilman että paalipilarin oikeaa asentoa ei voida määrittää. Kaivon halkaisijan on oltava pienempi kuin halkaisijan halkaisija itse, ja syvyys on pienempi kuin upotuksen syvyys. Pilejä syvennetään ohjaimen varrella tiivistämällä maata itsensä ympärille ja kiinnittämällä ne tiukasti maahan.

Yläpuolella olevaan osaan korkit on asennettu litteiden korkkien muotoon. Kaikki ne sijaitsevat samassa vaakasuorassa tasossa, ja niihin on asennettu grilli, joka sitoo kaikki paalut saumattomaksi rakenteeksi ja on ruuvirakenteen yläosa.

Rakennuksen koosta riippuen grillaus voi olla:

 • Puiset palkit;
 • Metallinvalssaus (kanava);
 • Vahvistettu betoni.

Puinen grilli tehdään puurakenteen rakentamisessa. Asennettaessa metallipinnan ja puun väliin asetetaan eristysmateriaali, kuten kattopuhaltimet, niin että puu ei ole kyllästynyt kosteuteen. Lisäksi puupalkkia käsitellään antifungaalisella ja antiseptisellä aineella, ja se kiinnitetään korkkiin pulttien tai kiinnikkeiden avulla.

Metallirakenteinen ja betoniteräs on järjestetty mihin tahansa rakennustyyppiin ja voi toimia niin kauan kuin itse talo.

Betonimylly on monoliittinen vahvistettu laatta tai teippi, joka täyttää kaikki paikat paaluilla ja voidaan haudata pinnalle puoleen korkeudesta.
Grillauslaitteella on omat ominaisuutensa, jotka ovat tuttuja asiantuntijoille, joten on tärkeää, että kokeneet työntekijät osallistuvat sen asentamiseen.

Keskimääräinen hinta

Säätiön kustannukset sisältävät kaksi osaa: materiaali- ja asennustyöt. Jos haluat tehdä kaiken työn itse, tarvitset kuitenkin asiantuntevan henkilön apua, jolla on jo kokemusta ruuvipillojen asennuksesta. Tämä on erittäin tärkeää, sillä jos sallimme laitokselta epätarkkuuden, rakennettavan talon eheys on vaarassa ja korjaus on vieläkin kalliimpaa.

Asiantuntijoiden on myös annettava laskelma kuorman laskemisesta, jonka paalusäätiö kantaa ja joka perustuu näihin lukuihin hankkimaan tarvittavan määrän materiaalia, jolla on määritellyt ominaisuudet. Keskimäärin 2,5 metriä pitkä ruuvipuristin maksaa 1700 ruplaa.

Jos aiot rakentaa talon, jonka kokonaispinta-ala on 64 m2 ja alustavat laskelmat ovat osoittaneet, että sinun tarvitsee ostaa 25 tällaista paalua, niiden kokonaishinta on 42 ja puoli tuhatta ruplaa. Tällöin sinun täytyy lisätä kärki jokaiseen tuotteeseen, joka maksaa vielä 7 500, ja lopulta saat 50 tuhatta ruplaa.

Ammattilaiset voivat veloittaa keskimäärin 1 500 ruplaa yhden yksikön ruuvaamiseen, mikä tarkoittaa, että rakentajien työstä on maksettava noin 37 000 euroa.

Jos verrataan nauhan perustuslaitteen hintoja, sen kustannukset ovat vähintään 30% korkeammat kuin paalusäätiö, ja laattapohjan kaataminen maksaa vieläkin enemmän, lisäksi tämä luku voi olla kaksinkertainen.

Rakennusyritykset tekevät kaiken työn avaimet käteen -periaatteella: lopullinen summa sisältää paitsi materiaalikustannukset, asennustyöt, myös laskelman, mukaan lukien ruuvikentän suunnittelu.

Virheitä, joita ei saisi sallia

Rakennusten pystyttämisen tekniikka ruuveilla, vaikkakin yksinkertainen, vaatii päteviä alustavia laskelmia. Tehtäessä laskelmia ja työssäkäyvän tekniikan noudattamatta jättämistä voi johtaa perustuksen kutistumiseen ja rakennuksen muodonmuutokseen. Jos kevyiden rakennusten, kuten aidan tai kesän paviljongin, rakentamisen aikana tämä ei ole suuri rooli, silloin raskaiden rakennusten osalta tämä voi olla ongelma. Tämä voidaan välttää, jos sitä käytetään laadukkaiden materiaalipöytien rakentamiseen sopivilla teknisillä indikaattoreilla ja antaa tehtäväksi ammattilaisille, joilla on työkokemus.

Lisäksi on olemassa epäkohta, joka liittyy materiaalin ominaisuuksiin, joista paalut on tehty, mutta niiden yksinoikeuden vuoksi ei aina oteta huomioon. Jos rautatiekiskoja tai malmin kaivoja on lähellä rakennuksen taloa, on olemassa mahdollisuus kulkeutumisvirtauksiin, jotka voivat aiheuttaa metallikorroosion.

Ruuvaa käsityöläispalat alkoivat näkyä rakennusmarkkinoilla. Koska ne ovat jonkin verran halvempia kuin tehtaat, on suuri houkutus ostaa ne ja säästää materiaalia. Mutta tämä ei ole kustannusgraafi, johon pelastetaan. On parempi maksaa laatua kuin korottaa korjauksia.

Pile-ruuvi-pohja

Monimutkaiset maaperät ovat hyvin yleisiä Voronezhin alueella, ja tällä hetkellä paras ratkaisu tällaisten maalien rakenteiden pystyttämiseen on ruuvipillojen asentaminen.

Ruuvien paaluilla on useita kiistatonta etua:

 • Pileillä on ainutlaatuinen muotoilu, joten he tekevät omalla tavallaan nopeasti ja helposti saavutettavan vaaditun tason. Pilejä ruuvataan manuaalisesti tavalliseen maaperään, ja erikoisvarusteita käytetään vaikeissa tiloissa (esim. Kivinen maahan).
 • Vähimmäisasennusaika. Ruuvipallot ruuvataan vain 2-3 päivässä.
 • Valmistelua ei tarvitse suorittaa. Säätiön järjestäminen ei ole tarpeen puhdistaa aluetta, tasoittaa aluetta tai poistaa maaperän ylemmät kerrokset.
 • Säästää rahaa. Käytäntö osoittaa, että SVF: n järjestely vaatii paljon vähemmän käteiskustannuksia kuin kaatamalla betonipohjaa tai lasilevyjä.
 • Ruuvausperustan pohjalta rakennetut rakennukset rakennetaan nopeammin ja eivät vaadi ylimääräistä suojaa kosteudelta, joka on peräisin maaperästä (pohjavesi, sulanut lunta, rankkasateen valuminen jne.).

Tarjoukset ja alennukset

Tilauksesta 30 paalua - 10% alennus! Soita meille!

Talon rakentaminen

Rakennuksen rakentaminen alkaa säätiöltä. On erittäin tärkeää valita oikea tyyppi, koska tämäntyyppisen työn arvio voi saavuttaa 30% koko kohteen arvosta. Lisäksi kaikkea monimutkaista on se, että käytön aikana näiden rakenteiden saatavuus on rajallista ja kyselyn tai korjauksen suorittaminen tulee varsin kalliiksi yritykseksi. Artikkelissa käsitellään laitteen paalun perustusruuvia.

sisältö:

Tyypit säätiöt

Yleisimmin käytetään kolmenlaisia ​​rakenteita:

Piles voi säästää merkittävästi toisiin verrattuna ja pystyy hoitamaan tehtävänsä huonolaatuisilla mailla. He puolestaan ​​jakautuvat:

 • joka on valmistettu monoliittisesta teräsbetonista suoraan rakennustyömaalla;
 • joka asennetaan suunnitteluasentoon erityisellä asennuksella;
 • ruuvi, metallipallot, upotettu maahan ruuvaamalla.

Useita vuosikymmeniä sitten käytettiin ajoittaisia ​​paaluja. Jos rakentaminen oli käynnissä noin kilometrin ajan, kuului voimakkaita tappoja, jotka syntyivät raskaan kuormituksen aikana paaluun. Tämä menetelmä on rajallinen, esimerkiksi tiheän rakennuksen olosuhteissa, eikä sitä voida käyttää, koska teoksilla on tuhoisat vaikutukset naapurirakennuksiin. Pienelle rakennukselle ne eivät myöskään ole sopivia.

Yksittäisten talojen rakentamiseen on järkevää käyttää tylsää tai ruuvaamista paaluja. Ensimmäisessä tapauksessa on asennettava vaipan kotelo ja kaadettava kaikki betoni siihen. Ruuviasennus on paljon helpompaa ja useimmissa tapauksissa halvempi.

Mikä on ruuvipilareita

 • Tämä tyyppi on pitkä metalliputki, jossa on ruuvit. Putkessa on melko paksut seinät. Ruuvin terät antavat pohjan kaivaa maahan ja jäävät kiinni siihen. Tällöin ruuvi estää rakenteen vetämisen pois maasta ja estää rakennuksen liikkumista.
 • Asennettaessa paalua käännetään paineella. Voit käyttää erityisiä asetuksia tai fyysistä lujuutta. Mitä useammin terät sijoitetaan, sitä paremmin pito on.
 • Putkien halkaisija on tavallisesti 90 - 140 mm, seinämän paksuus on vähintään 4 mm. Jos tarvitset halkaisijaltaan yli 140 mm: n tuotteita, ne on tehtävä tilauksesta.

Ruuvipillojen tyypit

Rakennetyypistä riippuen on olemassa kaksi tyyppiä:

 • valettu kärki;
 • hitsattu kärki.

Cast pallot

 • Tällaiset paalut ovat yksiosainen rakenne, joka koostuu putkesta ja ruuvi kärjestä. Ne on valmistettu erikoismuotoilla vakiokokoisina. Ne ovat kalliimpia, mutta rakenteen eheyden takia ne ovat lisänneet voimaa ja pitkää käyttöikää. Valurauta on kokonaan teräksestä, joka antaa säätiölle luotettavan luotettavuuden. Tämä kasausruuvi saa vain positiivisen palautteen.

Hitsatut kärjet

 • Tämä on metallinen putki, joka on pohjassa. Terät hitsataan terävään päähän, joka on tehty metallileikkauksella. Kärkiä käsitellään korroosionestoaineilla.
 • Käytetyn putken halkaisija voi olla erilainen. Tämä valmistusmenetelmä mahdollistaa riittävän suuren halkaisijan tuotteiden käytön. On olemassa useita erilaisia ​​teriä:
  • yksittäiset terät;
  • kaksoisterät.
 • Kaksoisruuvi auttaa estämään epätasapainon ja varmistaa rakenteen luotettavuuden.

Paalun ruuvien pohja

Säätiöt valitaan sivuston geologian perusteella. Maaperän ominaisuudet, jotka pakottavat ruuvipillojen käytön, ovat seuraavat:

 • heikot maaperät (irtotavarana, suo);
 • korkea pohjavesi;
 • swampy territory;
 • rakennuspaikan sijainti vedessä;
 • suuri epätasa-arvoinen maasto.

Kaikissa näissä tapauksissa betonirakenteen käyttö ei ole toivottavaa, koska se ei pysty tarjoamaan luotettavaa perustusta talolle. Lisäksi tarvitaan vakava vedeneristys materiaalin suojaamiseksi kosteudelta, koska betoni on vielä huokoisempaa kuin teräs.

Ruuvipallot ovat ihanteellinen ratkaisu tällaisiin rakenteisiin:

 • vähäiset yksittäiset asunnot;
 • pienet rakennukset, jotka vaativat lyhytaikaisia ​​rakennusaikoja;
 • rinteiden ja rinteiden vahvistaminen;
 • tukee sähköjohtoja;
 • tuki lamppostöille ja mainostauluille.

Tuotteita voidaan käyttää yksityisen talon rakentamisessa baarista, lokeista tai runkorakenteiden rakentamisesta.

Kaivosperustan edut ja haitat

Ruuveja käytetään nykyään laajalti yksityisten talojen rakentamisessa, mutta ennen kuin valitaan talo paalupohjasta, on tarpeen tutkia positiivisia ja negatiivisia puolia. Etuja ovat:

 • lujuus johtuen teräksen käytöstä raaka-aineena;
 • kestävyys, tällaisen säätiön käyttöikä voi nousta 150 vuoteen valmistustekniikan ja -asennuksen mukaisesti;
 • itse tuotteen alhainen hinta ja sen asennus;
 • yksinkertaisuus ja nopea asennus;
 • kyky käyttää maastoon, jolla on vaikea maasto, esimerkiksi rinteillä;
 • luotettavaa työtä huonoilla maaperillä, kuten sedimenttikiveillä, suolla;
 • mahdollisuus uudelleenkäyttöön tarvittaessa.

Asennuksen yksinkertaisuus ja nopeus ovat mahdollisia johtuen siitä, että:

 • ennalta kaivamisen puute (kaivaminen kaivannuista tai kaivoista);
 • ei tarvita monimutkaisia ​​erikoislaitteita;
 • teknologian yksinkertaisuus ei vaadi erityisiä taitoja ja tietoja;
 • toisin kuin betoniperustukset, ei ole tarpeen odottaa 4 viikkoa, kunnes täydellinen rakenne on valmis.

Kaikki nämä positiiviset ominaisuudet antoivat mahdollisuuden saada ruuvipillojen massajakauma, mutta älä unohda negatiivisia puolia. Varsinkin jos voit estää niiden seuraukset ajoissa.

Pile ruuvi perustuva video

Pylväsruuvin säätövarsi:

 • metalli korroosio;
 • rajoitettu kantokyky;
 • kyvyttömyys asentaa lähellä nykyisen rakenteen seiniä;
 • kyvyttömyys järjestää kellari taloon.

Korroosio voidaan välttää käsittelemällä materiaalia erityisillä yhdisteillä. Yksittäisen rakenteen tapauksessa säätöön ei ole suuria kuormia, joten toinen piste ei tule olemaan merkittävä. Vaikuttavalla luettelolla etuja ei ole pieniä haittoja, jotka ovat melko toimintakykyisiä ominaisuuksia ja jotka ovat varsin ennaltaehkäiseviä, ruuvien paalut ovat erinomainen tukikeskus yksityiselle talolle.

Ruuvaa paalun pohja laskelmat

Pohjimmiltaan laskelmat tehdään paalujen halkaisijan, pituuden ja nousun määrittämiseksi. Näihin arvoihin vaikuttaa maaperä ja tulevan kodin rakenteiden paino.

 • Maaperä voidaan määrittää käyttämällä geologisia tutkimuksia. Yksittäisen rakenteen tapahtuessa on helpompaa tehdä: kuoppaa kaivetaan noin 50 cm syvyyteen ja maaperä analysoidaan. Jos riittävän voimakkaat kerrokset ovat jo alkaneet tällä syvyydellä, paalujen pituutta voidaan käyttää noin 2,5 m.
 • Jos paikan päällä on huonolaatuisia laseja, kelluvia tai jopa hyvää ominaisuutta oleva maaperän kerros, jota ei voida saavuttaa, on parempi ottaa pituus marginaalilla mahdollisten ongelmien välttämiseksi. Melko huonokuntoisista syistä pituus voi olla 3-4 m.
 • Yksityisrakennustöissä käytetään useimmin halkaisijaltaan 108 mm: n halkoja. Laskentaportaiden paalut riippuvat niiden vaadittavasta numerosta. Täällä on tarve kerätä kuormia talosta.
 • Kaikkien kuormitusten laskemiseksi on tarpeen päättää käytetyistä materiaaleista, rakennuksen mitoista ja laakerielementtien päämitatuista. Kuormitus lasketaan seuraavien perusteella:
  • lattiat lattiapäällysteellä;
  • seinät koristeltu;
  • väliseinät;
  • katto katolla;
  • lumipeite, joka riippuu rakentamisen alueesta;
  • asuintalojen huonekalut ja varusteet otettu 150 kiloa neliömetriä rakennuksen kokonaispinta-alalta.
 • Näiden arvojen löytämiseksi on tarpeen laskea suunniteltu volyymi ja moninkertaistaa se käytettyjen materiaalien tiheydellä. Varaston varmistamiseksi ei saa vähentää ikkunoiden ja ovien aukkoja seinien tilavuudesta. Löydetty arvo kerrotaan 20-30%, mikä antaa turvallisuuden marginaalin kuormalle.
 • Alustan ominaisuuksista riippuen ruuvipuristin, jonka halkaisija on 108 mm, kestää 4-9 tonnia. Kuorman keräämää numeroa jaetaan kantokyvyn arvolla (jos on maaperän ominaisuuksissa epävarmaa, on parempi ottaa vähimmäisarvo) ja löytää tarvittava määrä tuotteita talon perustalle. Lisäksi tämä määrä jaetaan tasaisesti rakennuksen ympäryksen ympärille.

Pile ruuvin perustusteknologia

Paalutus voidaan tehdä erikoistekniikalla tai manuaalisesti. Riippumatta valituista menetelmistä, pohja valmistetaan ensin. Valmistelutyö suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • alkupisteen valinta;
 • paalujen sijainnin poistaminen maastosta;
 • merkintä langalla.

Teokset toteutetaan erityisellä varovaisuudella, koon on oltava sama millimetreinä. Muussa tapauksessa grillikoneen ja kuormien normaalin jakauman yhteydessä on ongelmia.

Ruuvit erikoislaitteilla

 • Tällainen työ on parempi antaa ammattilaisille. Asennusprosessi toteutetaan raskaalla kuorma-autolla, joka on varustettu erityisellä asennuksella. Ensinnäkin laite näytetään ennalta määrätyssä asennossa ja kiinnitetään tukijaloilla, tarkista sitten sijainnin tarkkuus ja jatka ruuvausmenetelmää. Auto siirtyy seuraavaan asentoon. Menetelmä mahdollistaa työn tekemisen mahdollisimman pian.

Manuaalinen ruuvaus

Kun rakennat säätiötä omalle, on vaikea vuokrata erityistä tekniikkaa ja hallita sitä, joten älykkäämpi ratkaisu olisi käyttää fyysistä voimaa. Tee-se-itse-kasaaminen edellyttää seuraavia työkaluja:

 • pinta tasoitus lapio;
 • rakentamisen taso tarkkuuden varmistamiseksi;
 • mittanauha;
 • metalliromu kahdella putkella, joiden läpimitta on 50 mm ruuvin vipuksi;
 • vasara tai pieni moukari;
 • puutarhanpora;
 • jyrsin leikkaamaan paalun yläosaa;
 • käsineet ja haalarit.

Puutarha porataan pienempi halkaisija kuin valitut paalut.

Työn vaiheet

 • Porausreiät, joiden halkaisija on pienempi kuin paalut, joissa on puutarhatyrä. Syvyyden tulisi olla lyhyempi kuin paalun pituus. Tässä tapauksessa reikä toimii oppaana ja varmistaa asennuksen tarkkuuden. Ruuvaus aloitetaan kulmista;
 • paalun asentaminen reikään, kiinnittämällä se tasolle ja kierrättämällä romu, joka toimii vivuna;
 • ruuvaus tapahtuu pystysuoran pystysuoran ohjauksen alaisena. Tätä tasoa varten perustettiin. Useat ihmiset painostavat vipuja, mutta epätasaisesti, joten putki voi siirtyä pois suunnitteluasennosta;
 • kun ne menevät maahan, ne laittaa putket romuun, mikä lisää vipuvarren, mikä mahdollistaa vähemmän vaivaa;
 • ruuvaamalla yksi kulma mennä toiseen;
 • työn loppuun kulmissa ja tarkistamalla asennuksen tarkkuus, siirry väliputkien ruuvaukseen;
 • leikkaamalla metalliputket yhden tason saavuttamiseksi;
 • laite leikkaamalla paalun grillage.

Rostverk tämäntyyppiseen perustukseen riippuu talon materiaalista, ja se voidaan valmistaa:

 • puutavara;
 • liima-aluksella;
 • metallikulma;
 • metallikanava;
 • T-bar;
 • puutavaran tai puutavaran talossa, sitominen voi olla seinän aidan ensimmäinen rivi.

Grillausjärjestely on tarpeen yksittäisten paalujen koordinoidun työn kannalta. Putken ansiosta, vaikka jokin putkista epäonnistuu, talo pysyy lujana.

Hyödyllisiä vinkkejä ruuvipillojen asentamiseen

 • Pino ei pääse maaperään tiukasti pystysuoraan, se on jatkuvasti tasoitettava ja palattava suunnitteluasentoon, joten on parempi, että vähintään kolme ihmistä työskentelee, kaksi toimii vipussa ja toinen tarkistaa tarkkuuden. Jotta vältetään siirtyminen, joskus erityisiä työkaluja käytetään korjata se.
 • Jos este tai tiheän maaperän pinta havaitaan, kun kasa on ruuvattu, analysoidaan sisääntulon ja sijainnin syvyys. Jos se ei ole talon kulmissa, ja se osoittautui maata kohti metriä tai enemmän, se voi yksinkertaisesti katkaista yläosan ja jättää kaiken sellaisenaan. Jos syvyys on alle metriä, on mahdollisuus vinoutua taloon. Pilarin kulmissa on asennettava täysi pituus, koska tämä on kaikkein kriittisimpiä alueita.
 • Asennuksen viimeinen vaihe voi olla betonirakennus. Se tarjoaa lisää luotettavuutta, mutta tämä prosessi ei ole välttämätön ruuvin perustusten tapauksessa.

Paalusäätiön kustannukset

 • Pallon perustan kokonaishinta riippuu rakennuksen koosta. Halkaisijan 108 yleisimmät halkeamat voidaan ostaa hintaan 1900-3000 ruplaa. per setti riippuen halutusta pituudesta. Tällaisen kasa on noin 2000 ruplaa. Kun asennat käsin, sinun on lisättävä työkalujen hinnan kokonaiskustannuksiin. On käynyt ilmi, että yhden paalun ruuvaamiseksi maksaa 1900-5000 ruplaa asennustavan mukaan.
 • Sinun on myös harkittava grillauksen kustannuksia, jos sellaisia ​​on. Esimerkiksi kuumasäteilysuojan hinta "avaimet käteen" talolle, jonka koko on 6-6 metriä. Hyvä maaperäominaisuus on alle 30 000 ruplaa. Jos kysymys on siitä, kuinka paljon pino-ruuvin säätiö maksaa, voit esimerkiksi laskea rakennuksen 10-10 metriä, tässä tapauksessa se on 70 000 ruplaa, ja 12-12 metrin kasa-ala maksaa suunnilleen sama.

Ruuvipallot ovat erinomainen ratkaisu kevyiden yksityisten talojen rakentamiseen, sillä ne tarjoavat luotettavan ja kestävän perustan pienelle rakenteelle mahdollisimman lyhyessä ajassa ja pienillä kustannuksilla. Kyky valita suunnittelu ja asennusmenetelmä antaa heille toisen etulyöntiaseman verrattuna muihin perustuksiin. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tiilen tai kiven raskasta taloa varten tällaiset kannattimet eivät toimi, koska niiden kantokyky ei riitä kestämään tällaisia ​​kuormia.

Säätö ruuveilla

Viime vuosina monet kehittäjät valitsevat puunruuvin perustuksen puutavaran tai kehysrakennuksen rakentamiseen. Tiedätkö kuitenkin kaikesta rakennustekniikasta, joka tunnetaan meille jo yli 100 vuotta?

On välttämätöntä lähestyä rakennuksen rakentamista tarkoituksellisesti, huomioiden huolellisesti kaikki rakennusvaiheet. Ensinnäkin on tarpeen päättää, millainen säätiö on. Mutta mitä tehdä, jos sivustossasi kohtaat niin sanottuja "vaikeita" maaperää, johon kuuluvat:

 • soiden;
 • kosteikot;
 • Pohjavedet;
 • Sivut, joihin kohdistuu roiskeileva voima;
 • Tulvatut alueet.

Tässä tapauksessa yksi nopeimmista ja luotettavimmista tavoista ratkaista ongelma on käyttää pölkkiruuvia.

On mahdollista erottaa porausruuvin tärkeimmät edut:

 • Asennus kestää 1-2 päivää;
 • Maaston tasoittamista ei tarvita;
 • Ei ole suuria maanrakennustöitä;
 • Paloajo suoritetaan kaikissa sääolosuhteissa.

Pino-ruuvin perustuksen pääasialliset haitat ovat:

 • Mahdollisuus asentaa kalliolle maastoon ja alueille, joilla on kovaa kalkkikiveä tai kivistä maata;
 • Pilejä ei voi asentaa lähemmäksi kuin 0,5 metriä jo rakennettuun taloon, ja asennus tässä tapauksessa on hankalaa erityisten vipujen käytön vuoksi;
 • On myös huomattava, että porausruuvin valinnassa talon rakentaminen kellarineen on merkittävästi monimutkainen. Ja tällaisen säätiön hinta tulee kohtuuttoman korkealle.

Forumhouse.ru -ohjelman osanottajien kokemusten perusteella kerromme:

 • Pile-ruuveja koskevan suunnittelun piirteet;
 • Tietoja siitä, mitä sinun tarvitsee tietää laskien tarvittavien paalujen määrän;
 • Pile-ruuvi-pohjaisen asennuksen salaisuuksista;
 • Tietoja perusvirheistä ruuvaamalla paaluja.

Paalun ja ruuvin perustuksen ominaisuudet

Ruuvipallojen pohja on ryhmä, joka on ruuvattu maahan ja muodostaa yhden kentän. Talojen rakentamisessa käytetään useimmin halkeamia, joiden halkaisija on 108 mm, pituus 2,5 metriä ja terän halkaisija 300 mm. Kun kasa ruuvataan maahan, noin 50 cm sen rungosta jää pinnalle. Tämän jälkeen yläkansi hitsataan paalun akseliin. Vakioversiossa korkki on mitat 250x250 mm.

Korkki on tarpeen kiinnittää vanteen palkki siihen, kanava tai grillage, johon rakenne on sitten asennettu.

Pino on metallinen putki, jossa on terävä pää ja erikoiskokoonpano, joka on kiinnitetty sen alaosaan. Terän ansiosta kasa ruuvataan maahan ja tiivistää sitä, kunnes se saavuttaa halutun syvyyden ja lepää turvallisella pohjalla. Tällöin kasa pystyy kantamaan kuorman heti asennuksen jälkeen.

Piles eroavat pituudeltaan, halkaisijaltaan ja niiden tarkoitukselta, nimittäin:

 • Ruuvipuristin Ø76 mm - käytetään aidan rakentamiseen,
 • arbors ja light laajennukset;
 • Ruuvipuristin Ø89 mm - sopii rakennusten,
 • ja laitureita;
 • Ruuvipuristin Ø108 mm - monipuolinen vaihtoehto runko- ja puurakenteiden rakentamiseen;
 • Ruuvipurkaus Ø133 mm: stä ja sitä korkeammasta - käytetään talojen rakentamiseen pyöreistä tukkeista, vaahtobetonialustoista ja teollisuuslaitoksista.

Kun valitset paalun, sinun on ensin kiinnitettävä huomiota seuraaviin ominaisuuksiin:

 • Rungon metalliseinän paksuus. Laatuissa paaluissa paksuus vaihtelee välillä 4 - 4,5 mm;
 • Metalliterän paksuus. Sen on oltava vähintään 5 mm;
 • Hitsauksen laatu. Kuoria ja kylmää kohtaa ei voida hyväksyä;
 • Lehtipilareita. Jos maalikerros on ohut tai huonolaatuinen, se poistaa sen vain maahan, kun kasa on kierretty.

On myös huomattava, että on paaluja, joissa on valettu kärki. Tällaisten paalujen erityispiirteenä on, että paalun kärki ja teräs ovat valimossa tehty yksi ainoa kappale, joka sitten hitsataan paalun akseliin.

Tällaista kasaa pidetään luotettavampana kuin perinteinen hitsattu, sillä sillä on suurempi terän paksuus ja sillä on vain yksi hitsaus. Se voidaan myös ruuvata maahan, jossa puujuurit säilyvät tai pienet kivet törmäävät.

Kuinka laskea halutun määrän paaluja?

Kuulet usein, että pino on ruuvattava maahan tietyn vaiheen avulla. Siksi on hyvin yksinkertaista laskea tarvittava määrä paaluja - sinun tarvitsee vain tietää rakenteen pituus, leveys ja paino. Mutta käytännön mukaan tämä on täysin väärin! Joten miten ymmärtää, kuinka monta paalua tarvitaan säätiösi varten?

Forumhouse.ru: n käyttäjien mukaan paalikentän laskemiseksi on ensin selvitettävä maaperän kantavuus paalun terän alla. Tätä tarkoitusta varten, paikan päällä, useilla säätöpaikoilla tehdään koeputki, joka on ruuvaamalla. Ja jo saadun tiedon perusteella lasketaan paalujen tarvittava pituus ja niiden lukumäärä talon tietylle hankkeelle.

Pallosäätiön laskemiseksi voit käyttää pöytää, jolla voit määrittää ruuvipursien kantavuuden maaperästä riippuen.

Moskovan ja Moskovan alueen minimikapasiteetin syvyys on 1,5 metriä, mikä takaa paalusuojan asentamisen maaperän jäädyttämisen alapuolelle. Oikein asennettu ruuvi pinossa Ø108 mm voi kuljettaa kuormitusta 5 tonnia.

Paalun ja ruuvin pohjan asennusominaisuudet

Ruuvipillojen ruuvaaminen voidaan tehdä sekä mekaanisesti että koneen avulla, joka on varustettu hydrodrillillä sekä manuaalisesti useilla ihmisillä.

On huomattava, että paalujen asennuksen mekaanisella menetelmällä on helpompi säätää tarvittavaa kiertymisvoimaa. Myös tämä menetelmä mahdollistaa paalusakselin tarkemman keskittämisen. Näin saavutetaan asennuksen parempi tarkkuus. Pystyakselin vkruchennoy-paalujen maksimipoikkeama ei saisi ylittää 2 astetta.

Kun kasa on ruuvattu haluttuun syvyyteen, sen yläosa katkaistaan. Kaikkien paalujen leikkaaminen asetettiin samalla tasolla, sinun on käytettävä lasertasoa.

Sitten paalunakseliin kaadetaan betonin liuos. Päinvastoin kuin yleinen usko, tämä ei ole tapahtunut paalin vahvistamiseksi vaan hapen siirtämiseksi paalusta ja estäen siten metallin syöpymisen akselin sisäpuolelta. Lisäksi, jos avointa paalua ei ole betoni, talvi saapuu täynnä vettä ja se hajoaa.

Mitä muuta minun pitäisi kiinnittää huomiota paalujen asennukseen?

 • On mahdollista määrittää, että kasa on ruuvattu kokonaan tai, kuten asentajat sanovat: "kieltäytyi" johtuen varren silmän metallin voimakkaasta muodonmuutoksesta;
 • Forumhouse.ru: n käyttäjät suosittelevat kasaamista noin 20 cm: n etäisyydellä paalun yläpinnasta, kun betonia kaadetaan paalun runkoon ja täytetään kuiva sementti-hiekkaseos muuhun paaluun. Tämä tehdään kosteuden jäännösten poistamiseksi runko-osasta;
 • Vihjeiden hitsauksen jälkeen suoritetaan horisontaalinen pinoaminen toistensa kanssa. Useimmin tähän tarkoitukseen käytetään puuta tai metalliprofiilia. Jos paalut ulkonevat maanpinnan yläpuolella yli 1 m: n etäisyydellä, koko kiinteän rakenteen jäykkyyden saavuttamiseksi lisäprofiilit, eli tangot, hitsataan paalun akseliin kulmassa.

Mahdollisia virheitä porausruuvin asennuksen yhteydessä:

 • Asennettaessa paaliruuvi-pohjaa ei saa asettaa yksittäisiä tasoja tasoittamalla niitä. Tämä johtaa siihen, että tiivistetty maaperä löystyy ja talon asennuksen aikana kasa ulottuu täsmälleen etäisyyteen, joka irtoaa sen purkautumisesta johtuen;
 • Yksi yleisimmistä virheistä on se, että kasa ruuvatetaan etukäteen kaivettuun reikään. Ns. "Kuopan" syvyys ei saa olla yli 30 cm.

Katso videota, miten paalusäätiö asennetaan manuaalisesti.

Paalun ja ruuvin pohjan asennus

Säätiö on tärkeä perusta missään rakennuksessa. Koko rakennuksen kestävyys riippuu sen laadusta ja suorituskyvystä. Säätiö on rakennuksen käytännöllisesti katsoen esteettä. Siksi kehittäjät kohtaavat ensisijaisen tehtävän: valitsemalla ainutlaatuisen perustan, joka voi toimia monien vuosien ajan ilman korjauskustannuksia.

Pallosäätiöiden tyypit

Pilejä on käytetty rakennusten perustusten rakentamiseen antiikin ajoilta. Esimerkiksi monet Venetsian muinaiset rakennukset on perustettu lehtipuihin lehtikuusesta.

Nyt paalut ovat eri materiaaleista ja valitusta materiaalista riippuen jaetaan kolmeen ryhmään: teräsbetoni, teräs ja puu. Asennusmenetelmästä riippuen kaikki paalut ryhmät on jaettu ruuveihin ja ajon tyyppiin.

Säätiötukiasennustekniikka on hyvin monimutkainen ja se toteutetaan vain erikoislaitteiden avulla. Itsenäisesti työtä paalutusmenetelmän asennuksessa on lähes mahdotonta. Ruuvausmenetelmä on paljon helpompaa. Se ei vaadi erityisiä laitteita, ja se suorittaa vain kaksi työntekijää.

Säätötyyppien ruuvime- netelmä minimoi mekaanisen työn, minkä vuoksi rakennustöiden kustannukset ovat paljon pienemmät ja säätiön laatu säilyy korkealla tasolla.

Pile-ruuvi-järjestelmän ominaisuudet

Ruuvipallot ovat erittäin käytännöllisiä ja käteviä matalien rakennusten, mökkien ja maanrakennusten rakentamiseen. Kun rakennat pile-ruuveja, sinun ei tarvitse viettää paljon aikaa ja vaivaa, koska niiden asennus ei vaadi erityisiä taitoja ja tekniikkaa.

Suunnittelijoiden kehittämä ruuvipilareilla on muoto, joka kykenee kestämään kaikkia monimutkaisia ​​maaperä, joten niillä on etusija tehtäessä seuraavia töitä:

 1. Epästabiilit maakerrokset. Ruuvien siivet kulkevat turvonnut ja löysät kerrokset aina vaikeaan, kestävään kerrokseen. Pylväskärkinen alaosa tunkeutuu alaspäin esteettömäksi, eliminoimalla maaperän paine rungossa, terojen ansiosta.
 2. Pohjaveden läheisyydessä oleville alueille merkitään huomattavia vesiputouksia. Ruuvien paaluiden laatu takaa pitkän käyttöiän.
 3. Vanhojen puutalojen ja ulkorakennusten kunnostus.
 4. Runkorakenteiden rakentaminen.

Ruuvipillojen tyypit

Ruuvipätkän rakenne on metallinen korroosionestoputki. Ulkopuolella sillä on terävä alaosa potkuri-muotoisilla terillä. Tämä rakennusmuoto mahdollistaa sen, että kasa maaperään pääsee melkein itsenäisesti häiritsemättä maaperän rakennetta. Tämä varmistaa samalla sen kestävyyden asentamisen maahan.

Standardin halkaisija on 14 cm ja metallipaksuus 4 mm. Rakennuksen aikana erityisen monimutkaisessa maaperässä on kuitenkin mahdollista valmistaa ruuveja erikoisjärjestyksessä. Odotetun kuormituksen arvioidusta suorituskyvystä valitaan sen halkaisija.

Lieriömäisen putken yläosaan on järjestetty erikoisreikiä pylvään ruuvaamiseen tarvittavien vipujen kiinnittämiseksi.

Anna paalut seuraavissa teloituksissa:

 • Terän tai sen jäljitelmän ollessa suurelle osalle rungosta.
 • Eri halkaisijat ja putkien paksuudet raskaille kuormitusrakenteille
 • Erilaiset terän halkaisijat, jotka on tarkoitettu eri rakenteisiin
 • Eri muoto yläosasta, jota kutsutaan "kantapääksi". Se voi olla suorakulmainen tai U-muotoinen.

Jos rakentaminen asuin tai loma-asunnon varattu maa korkean maaperän kosteutta, kiitos ruuvi-paaluttamisen tekniikka, maan kosteus ei vahingoita seinät ja lattia rakentamiseen.

Pilarin ja ruuvin pohjan rakentamisen vaiheet

Paalutusruuvitekniikka säätiön asettamiseksi on melko yksinkertainen ja säästää kehittäjää asettamasta kaivannon perustaksi. Pilarin ja ruuvin perustuksen asentaminen on aloitettava paikalle, jolla talon rakentaminen on suunniteltu. Koukut on asennettu kehän ympärille, mikä osoittaa ruuvien paalujen asennuspisteet. Merkintäelementtien välissä johto venyy, mikä luo rakenteen tulevan perustan ääriviivat. Tarkkuus on tässä vaiheessa erittäin tärkeä.

Sen jälkeen on välttämätöntä poistaa maaperä 10-15 cm: n syvyyteen, mikä on yhtä suuri kuin halkaisijan halkaisija terien kanssa. Louhintatyö on vähäistä, mutta se on myös välttämätöntä.

Merkkien mukaan ruuvataan putket maahan. Tätä varten käytä paalun yläosassa olevia reikiä. Asennetut metalliputket tai nastat toimivat vipuina rakenteen kierrättämiseksi.

Asenna metalli kasa kohtisuoraan maan pinnalle. Metallisen sauvan upottaminen maaperään tehdään pienellä marginaalilla, jolloin jäljelle jää noin 15 cm.

Seuraavassa vaiheessa on tarkistettava asennetut paalut korkeiksi. Ylipituus leikataan hiomakoneen avulla.

Kaikkien mittausten ja vahvistamisen jälkeen on tarpeen täyttää paalut betonilla. Tämä toimenpide on välttämätön kosteuden pääsyn estämiseksi. Yleensä tätä tarkoitusta varten ne käyttävät pakattua hiekkasementtiä M300, tämä kuiva seos kosteuden vaikutuksen alaisena muodostaa vahvan monoliittisen muodon. Betoniliuoksen kaataminen lisää alustan yleistä jäykkyyttä.

Kun betoniseos on kovettunut, on tarpeen hitsata erikoiselementti tukirakenteesta, pää, niin voit edetä rakennuksen perustuksen muodostumiseen.

Korkki on osa, joka on hitsattu paalun päähän. Grilliin on asennettu levy tai palkki, joka yhdistää asennettujen paalujen yhteen ainoaan perustusjärjestelmään. Pienen kärkeä kääntää koko rakenne.

Hitsattuihin korkkeihin kiinnitys asennetaan metalli- tai puupaneeleilla, jotka on esikäsiteltävä antiseptisellä tai maalipintaisella suojatoiminnolla.

Joissakin tapauksissa pään rakentamista varten niitä ei käytetä, grillata kiinnitetään välittömästi paalun yläosaan tasaiselle kuormitusjakelulle.

Pino- ja ruuvipohjan puutteet

Kuten minkä tahansa pylväsruuvitekniikan yhteydessä, säätiöllä on joitain haittoja:

 • Kyseisen säätiön soveltamisen mahdottomuus raskaiden ja monikulttuuristen rakenteiden rakentamiseen ja korjaamiseen.
 • Paalun ajo on hallitsematonta. On mahdotonta arvioida terän tai korroosiosuojan vaurion astetta.
 • Pallojen eri syvyys, joka vaatia lopullisessa vaiheessa tasoittaa tukia korkeudella leikkaamalla.
 • Talon alempi osa on avoinna, toisin sanoen talon pohja on suojattava ja eristettävä.

Suunniteltaessa kotiin kierteisen paaluttamisen tulisi sisältää rakentamisen lisäpalvelulaitokset klo talojen vieressä sivuston, koska tämä tekniikka on perusta ei anna mahdollisuutta luoda kellariin.

johtopäätös

Kun suunnittelet talon rakentamista paalun ja ruuvin pohjalle, kehittäjän tulee hankkia kaikki rakenneosat suoraan valmistajalta. Ainoastaan ​​kehittäjän kokemus, hänen suosituksensa porausruuvin asentamisen tekniikasta, antaa mahdollisuuden saada korkealaatuinen pitkäikäisen rakennuksen perusta.

Lisätietoja siitä, kuinka paaliruuvi on kunnolla kiinni omilla kädillä vahingoittamatta teriä, katso seuraava video.

Perusta on paaliruuvi

Ongelmat vankan ja luotettavan perustan luomiselle pääomasijoituksille hyvin märissä tai säännöllisesti tulvissa maissa ovat johtaneet hakuihin ja kokeisiin yksityisen asuntorakentamisen pino-ruuvin perustusten käytöstä. Ennen tätä rakennukset riviin valettuihin ja valettuihin tukiin.

1800-luvun puolivälissä tehtyjen lukuisten testien tuloksena ilmeni paalunruuvin perustusten asennusmenetelmä, jolloin rakennettiin taloja sellaisissa olosuhteissa, joissa tavallinen kivi ei kestä enää yhtä kautista.

Mikä on tukilangan tukivarren tuki?

Rakennustekniikka paaliruuveilla on ollut tunnettua jo yli tuhat vuotta, ja koko ajan onnistuneen teknologian laaja käyttö on vaikeuttanut paalujen asentamisen valtava monimutkaisuus. Nykyään yli puolet kevyistä ja keskisuurista rakennuksista rakennetaan paalun ja ruuvin pohjalle.

Pylväsruuvin laite on hieman erilainen kuin paalujen klassinen rakenne, mikä johtuu pääasiassa tuen erityisestä rakenteesta. Säätiön perusta on kenttä tai joukko ruuvipalloja, siinä on suosion salaisuus.

Ruuvipora voidaan jakaa kolmeen pääosaan:

 • Kotelo putkesta, joka on valmistettu seostetusta tai ruostumattomasta teräksestä, suojatulla lakalla;
 • Ruuvipään kärki, johon pölkkareunan osat on kiinnitetty;
 • Terät tai työvirta, joka on asennettu kannattimen pohjaan.

Kuvassa näkyy säätöruuvin laite.

Perusperiaate, joka takaa korkean laadun säätö, asetetaan pylväsruuvitukeen. Tämä on periaate ruuvattaessa tukea maahan. Ensi silmäyksellä mitään merkittävää, mikä on eroa - vasara, kääri tai heittää kasa tukea. Todellisessa tilanteessa ero on melko suuri.

Esimerkiksi teräsbetonipilot, jotka on lyöty tai upotettu maahan vibropressin avulla, pysyvät puristetussa, epämuodostuneessa tilassa. Asiantuntijoiden mukaan 15% paalutuspaloista asennuksen jälkeen on ongelmana johtuen suuresta halkeamien määrästä ja raudoituksen hilseilystä. Sama kuva valettuihin paaluihin huonojen olosuhteiden vuoksi raudoitetun betonin laatu on kaukana lasketusta. Siksi pyörivät voimat usein työntävät hammered tai cast palliat, mikä ei käytännössä ole tapaus talon asentamiseksi pile-ruuveille.

Porausruuvin tukien syvennykselle on olemassa kolme erityistä piirrettä:

 • Ruuvi pino on ruuvattu maahan mahdollisimman vähän kehoon tai kärki, eli asennuksen jälkeen tuki ruuvi-paaluttamisen ei ole heikentynyt, ei peitetty halkeamia ja ei ole kova-epämuodostunut tilassa;
 • Tuki on upotettu ennalta määrätylle syvyydelle muutaman senttimetrin tarkkuudella, minkä seurauksena ei ole vaaraa siitä, että rakennuksen painoarvoa ei saada tai ei saada aikaan;
 • Tarvittaessa ruuvituki voidaan korvata samalla tavoin pienillä kustannuksilla. Riittää selvittämään tapaus ja toistamaan hautaaminen.

Ei voida sanoa, että porausruuvin ruuvituen korvaaminen on yksinkertainen ja tavallinen asia, mutta teknisesti se on mahdollista ja se toteutetaan asiantuntijoiden johdolla. Toinen asia, jos säätiö ajetaan ulos vahvistetusta betonipilasta tai tylsistyneestä pylväästä. Tällöin paalun epäonnistuminen saattaa uhata suuria ongelmia.

Porausruuvin teräskannatin ruuvataan maahan tarkasti ja luotettavasti. Jos käytät analogiaa, voit vertailla ajoruuvi- ja ruuvitukia ruuvilla ja naulalla - ero akselin kuormituksen kestoon on suunnilleen sama. Siksi paalunruuvin perustusta kutsutaan usein geoskytkentäksi.

Ruuvipuristimen ominaisuudet

Tukemaan rakenteellisesti perusta pino-ruuvi tyyppi erotettu ruuvin kärki ja putki tai kasa kotelo, joten merkintä paalun välittömästi osoittaa kaksi halkaisijaa: ensimmäinen - koko putken, toinen - halkaisija ruuvin tai suutin millimetreinä. Esimerkiksi CB-89-250, putken ulompi ulottuvuus on 89 mm, terän leikkuureunalla kuvattu läpimitta on 250 mm.

Pino- ja ruuviasennuksen ominaisuudet

Yksityisten rakennusten rakentamiseen käytetään neljä pääputken kokoa:

 • 89 mm ja 76 mm - ryhmä valojen ja kevyiden rakenteiden rakentamiseen aidojen, huvivenekkien, verannan ja aidan perustuksiin;
 • 108 mm ja 133 mm - ryhmä keskisuurten ja suhteellisen raskasrakennusten perustan valmistukseen. Ensimmäinen tyyppi johtuu puutavaran, runkopaneelin ja paneelien rakentamisesta. Raskasrakennuksiin kuuluu vaahtobetonin ja rakennusten pyöreistä tukkeista valmistettuja taloja.

Peruslaitteiston pylväsruuvin tärkein ominaisuus on materiaalin seinämän paksuus ja korroosionkestävyys. Perinteisen hitsatun menetelmän mukaisissa paaluissa seinämän paksuus on harvoin suurempi kuin 5-6 mm, joten maksimikuormitus on enintään yksi tonni. Hitsattuja paaluja käytetään merkityksettömiin ja kuormittamattomiin esineisiin. Kaasu- ja vaahtobetoniin perustuvissa korkealaatuisissa asuinrakennuksissa käytetään valettuja putkimaisia ​​koteloita, joiden seinämän paksuus on enintään 12 mm. Halkaisijaltaan 108 - 133 mm, porausruuvin rungon paino on lähes 30 kg, mutta tällainen kasa pystyy helposti kestämään 6 tonnin kuorman.

Ruuvit ja ruuvin vinkit

Asennettaessa kotelo toimii vain kiertämällä, teräkärki on vielä vaikeammassa kuormitustilassa. Siksi pylväsruuvin tukien päätyyppi on terän tuhoaminen ja erottaminen. Voi olla useita syitä, useimmiten suunnittelematonta tapaa pilata tai lyödä vankka este, esimerkiksi kivi tai metalli. 50% pylväsruuvin tuhoamisesta on hitsauksen heikko laatu. Argon-kaarihitsauksen sijaan käytetään flux-kerrosta tai tavanomaista käsikirjaa, jossa on kulutuselektrodi, käytetään metallia, jolla on pieni hitsattavuus.

Pallon ruuvin kärjen tuhoutumisvaara johtuu myös siitä, että lähes koko pystysuoran kuorman, jonka paaliruuvi perustetaan rakennuksen painon vaikutuksesta, välitetään maahan paalujen siipien kautta. Ja tämä kuorma ei ole aina staattinen, useimmiten vuorotteleva voima vaikuttaa substraattiin johtuen voimien kasvattamisesta, tuulesta ja voimien uudelleenjakoon maaperän sisällä. Raskaiden paalujen onnettomuudet ja rikkoutumat pakottivat valmistajat etsimään tapaa vahvistaa paalunruuvin perustaa.

Ongelman ratkaisu löydettiin teknologian muutoksesta. Moderni raskaiden poraus- ja ruuvitukien, joiden putken halkaisija on yli 100 mm, on varustettu valupihdit. Lisäksi voiman lisäämiseksi käytettiin suhteellisen edullisen rakenneteräksen St25 tyhjösuunnittelun tekniikkaa ja sen jälkeen valua keraamiselle kuorelle.

Parannetun teknisen prosessin ansiosta tarkat yksityiskohdat saadaan virheettömästi ja yhdellä hitsaussaumalla, jonka terän paksuus on 10-13 mm. Vertailun vuoksi perinteisen hitsatun terän paksuus on vain 5 mm. Valettu ruuvipuristin on sijoitettu putkeen pitkin aiemmin koneistettua hihnaa, joka varmistaa aksiaalisen putken ja kärjen täydellisen yhteensattumisen. Miksi se on niin tärkeää, se on selvää entisestään, kun tarkastellaan porausruuvien asennuksen ominaisuuksia.

Tuloksena on pylväsruuvituki, joka voidaan ruuvata jopa kiviseen maahan, jossa on paljon hienokiviä tai jopa sekoitettu rakennusjätteisiin. Samanaikaisesti porausruuvin käyttöikää asiantuntijoiden mukaan asennusohjeiden mukaan voi helposti saavuttaa sata vuotta, kun taas hitsaussaumat harvoin kestävät yli 25 vuotta. On selvää, että laadullisen läpimurto porausruuvin tukemisessa on johtanut siihen, että markkinoille on tullut valtavia määriä huonolaatuisia väärennöksiä.

Hiiliteräs altistetaan termiseen normalisointiin ja sammutukseen emulsiossa, mikä takaa leikkuureunan kovuuden ja kulumiskestävyyden, mikä ei ole eikä voi olla väärennöksiä. Tavallisesti hamppu hitsataan ja päällystetään valupäällystyksellä. Kovettuneiden pylväsruuvituotteiden valmistuskustannukset ovat noin 40% korkeammat kuin hitsautuneet käsityötuotteet, joten väärennökset markkinoilla ovat monta kertaa enemmän kuin alkuperäiset paalut.

Pile-ruuvin perustusten edut ja haitat

Massakäyttö paalunruuvikiinnityksen matalarakenteisessa rakenteessa erityisesti vaikeissa syistä, joissa on runsaasti kosteutta ja vaihteleva kantavuus, on muodostanut melkoisen laajan kokemuksen sen käytöstä, jossa on kaikki haitat ja ilmeiset edut.

Mikä on hyvä paalusäätiö

Yleiset tilastot ja omistajien arviot osoittavat, että yksityisen rakentamisen, talon tai kylvyn säätiön pölkkareunan valinta perustuu seuraaviin seikkoihin:

 • Säätiön paalu-helix-kenttä voidaan perustaa muutamassa päivässä ja useimmissa tapauksissa jopa yksin, ilman erikoislaitteita tai työvoimavaltaisia ​​maanrakennustöitä;
 • Paalutukien käyttö mahdollistaa seuraavan puun rakentamisen runkopaneeli-, puutavara- tai vaahtobetonirakennuksille ilman kuukausia vanhenemista, kuten betoniperustusten tapauksessa;
 • Metalliporausruuvi ei pelkää kosteutta eikä kosteutta, joten se sopii erinomaisesti puusta, laudasta, CIP-paneelista ja vaahtomuovista valmistettujen rakennusten rakentamisesta.

Lisäksi porausruuvin tukien laskeminen on helpompaa, ja kuormituksen tulos on ennustettavissa, koska metallin lujuusominaisuudet ja käyttäytyminen ovat hyvin tutkittuja ja paljon ennakoitavampia kuin teräsbetoniteippi tai teräsbetonipilot. Toinen etu on se, että on paljon helpompaa korvata tai korjata metallipurkki kuin betoni.

Jotkut asiantuntijat huomaavat, että paaliruuvi-säätö soveltuu hyvin epätasaiseen kuormitukseen, kun rakennuksen painosta aiheutuva pystysuora paine näyttää vaakasuoran komponentin. Laskettuun syvyyteen upotettu ohut metalliputki, jossa on laaja kärki alustassa, kykenee poikkeamaan pystysuorasta akselista, vaikka se täytettäisiin betonilla. Vain muutaman asteen, mutta tämä on tarpeeksi niin, että kuormitus pile-ruuvin säätiössä jaetaan kaikkiin tukiin enemmän tai vähemmän tasaisesti.

Betonirakenteiden tapauksessa tämä tilanne on vaarallisempi, jotkut porausruuvin kannattimista voivat puristaa voimia, kun taas jotkut elementit jäävät ylikuormitettuina esim. Palkkipainikkeilla.

Kaiken paaluperustan tärkein pelko on maaperän voimakkuuden heikentyminen matalissa lämpötiloissa. Kehittäjien keskuudessa on monia myyttejä siitä, miten ruuvipalloa voidaan irrottaa laajentamalla jäätä. Itse asiassa teräsputken lujuus on riittävän suuri leikkaamaan se jäällä. CT25: n vahvuus on 400-500 MPa, mikä on useita suuruusluokkaa pienempi kuin jäätä aiheuttama erityinen kuorma.

Lisäksi voimakkaasti alentamalla osa jäästä ja maaperästä muuttuu osittain nestemäiseksi tilaksi, joten jäästä ja maaperästä tuleva puuro liukuu enemmän paaliruuvi-tuen pinnalla kuin työntää sitä ulos. Jos porausruuvin eristys tehdään kaikkien sääntöjen mukaan, kärki lepää lämpiminä, syvillä kerroksilla, niin ei ole mitään syytä olla huolissaan teräsputkien kiertymisestä.

Tietenkin paalusäätiöllä on etuja ja haittoja, joten olisi väärin puhua epäkohdista käyttää putkimainen paaluilla.

Huonot ruuvatuet

Tärkein negatiivinen kohta metallipallojen ja ruuvitukien käyttämisestä on niiden korkea hinta. Normaalin ruuvin hinta, jonka läpimitta on 89 - 108 mm, on 900 ruplaa, ruuvipallot, joissa on valettu kärkiväli, maksaa 1500 ruplaa, ruostumatonta terästä - kaikki 4000 ruplaa. Geomittakaavan ja kenttien porausruuvien valmistuksen kustannukset ovat porrastetuista paaluista suunnilleen samalle tasolle. Ja jos valettuihin putkiin perustuvassa projektissa paalupohja tulee kalliimmaksi kuin tavallinen matala nauha.

Kustannusten ohella paalunruuvikiinnitteisten pakokaasujen luettelo sisältää:

 • Metallin voimakas tuhoaminen syövyttävässä ympäristössä;
 • Porausruuvin tuen täsmällinen annostelu ruuvaamalla ja saostuksella;
 • Metallin korkea lämmönjohtavuus edellyttää ratkaisemista kysymystä siitä, kuinka eristää paaliruuvi.

Tärkein näistä ongelmista on metallin korroosiosuojaus maaperässä, jolla on korkea kosteuspitoisuus ja vaikuttavat aineet. Tämä on pitkäaikainen ongelma kaikesta terästuotannosta. Yli sata vuotta niiden käyttötarkoituksesta, pylväsruuvit ovat valmistettu valuraudasta, taotusta metallista, seostetuista ja ruostumattomista seoksista, käytetyistä sinkki- ja alumiinipinnoitteista, suojaavista maaleista ja lakoista, mutta ongelma ei ole ratkaistu.

Riittämätön tehokas korroosionkestävyysaika on luonteeltaan pile-ruuvitukien luonne. Vaikka metallin pinnan hapettaminen tai galvanointi, puhumattakaan maali- ja lakkapinnoitteista, metalli vielä ruostuu märässä ympäristössä. Ainoa kysymys on rustinopeus. Lisäksi ruuvitukien ruuvaamalla putken ja kärjen pinta liu'utetaan suhteessa maan massaan, minkä seurauksena hiekka, hieno sora ja kivet irrottavat suojapinnoitteesta, myös sinkki- ja oksidikalvosta, kuten hioma-aineesta.

Ainoa päällyste, joka näytti hyviä tuloksia, on kaksikerroksinen suojakalvo, joka on valmistettu alumiinista hapettuneella pinnalla, mutta tällaisen suojan soveltamisesta aiheutuvat kustannukset ovat verrattavissa porausruuvin tukien hintaan. Jos lähitulevaisuudessa korroosiosuojauksen ongelma ratkaistaan, niin pienikokoisissa kotelorakenteissa varustetut paalunruuvin perustukset, joissa on valetut kärjet, poistavat täysin betonin.

Metallipilareiden laskeminen

Säätiön käyttö pylväsruuvitukkeissa edellyttää vähintään harkittua suunnittelua, laskentaa ja geologista testausta. Vaikka maaperän pinta-alasta tehtävän alustavan tutkimuksen ja pinta-alaltaan lähimpien alamäkien tutkimisen perusteella ei ole syytä epäillä maaperän kantavuutta, on vielä tarpeen tarkistaa kerrosten kantavuus tietyllä syvyydellä.

Säätiön asettelun suunnittelu

Paaliruuvi-pohjamallin kehittäminen alkaa yleensä maaperätestin avulla. Tietäen, kuinka paljon syvyyteen tulee ruuan tunkeutuminen tietyllä alueella, on porattava vähintään kolme tasa-arvoa pisteessä. Kun näyte on saatu, maaperän koostumuksen asiantuntija voi arvioida sen kantokykyä.

Seuraavaksi sinun on valittava alustava asetteluporakenne pylväsruuvitukista. Teräsputkien perustus suoritetaan jollakin seuraavista tavoista:

 • Yksittäiset paalut - käytetään katoksiin ja katoksiin talon sisäänkäynnin yli;
 • Lineaarinen tai in-line -järjestely, jota käytetään järjestämään teräs-, porsiin tai pidennyksiä taloon;
 • Paalun ruuvien tukien sijainti kehällä ja rakennuksen tukiseinien alapuolella;
 • Pile kenttä. Tällöin lähes koko pohja tai pohja rakennus on tasaisesti täynnä ruuvi paaluilla.

Ruuvitukien asettelun esivalintaan voidaan käyttää karkeaa arviota paalujen kantavuudesta, tavallinen 76 tai 89 mm: n tuki kestää jopa 2 tonnia kuormaa, raskaampia putkia 108 mm ja 133 mm kestää 2800-6000 kg

Laske tukipisteiden määrä

Tarkempia laskentataulukoita laskettaessa on ensin laskettava rakennuksen paino ottaen huomioon kaikki rakenteelliset elementit, sisäinen täyttö huonekaluilla, kodinkoneet ja jopa katon lumipeitteen määrä. Tuloksena oleva arvo kerrotaan turvatekijällä, koska mikä tahansa pölkkiruuvipohja on aina rakennettu laakerikuormalla.

Tuloksena oleva paino jaetaan kuormituksen suuruudella tietyn ruuvipuristimen koon mukaan. Tästä seuraa, että 30-50 paalua tarvitaan pylväsruuveja varten. Lisäksi pohjapiirustuksessa paalujen asennuspisteitä käytetään siten, että keskimääräinen etäisyys tukien välillä on 2,5-3 m. Jos pisteiden lukumäärä on liian suuri, sinun on valittava ruuvipätkän rakenne, jolla on suurempi kantavuus.

Viimeisessä vaiheessa on välttämätöntä suorittaa maaperän kantavuudelle paalunruuvin perustuksen tarkistuslaskenta. Maaperäsekoituksen jokaiselle muunnokselle maksimaaliset kuormat tai maaperän ylläpitämä erityinen staattinen paine on määritelty pitkään. Koska ruuvipätkän koko, nimittäin kärjen läpimitta tunnetaan jo alustavien laskutoimitusten tuloksista, on edelleen moninkertaistettava yhden tuen auger-terän alue niiden numerolla. Talon kokonaispaino jaetaan ruuvipilareiden pohjan tuloksena olevasta pinnasta ja verrataan maaperän kestämään erityispaineeseen.

Laskennan loogiseen lopputulokseen sinun on valittava mahdollisuus sitoa ruuvipillojen kärjet. Pienten kehysrakenteiden alla käytetään ruuvipilarin perustuspalkkia. Vaahtobetonin raskaammat rakennukset edellyttävät kanavan tai I-palkin asettamista. Kanavan kiinnittäminen ruuvatukeen betoniin kaadetaan putkeen ja kiinnitysnauha asennetaan. Vaakatason poikkipalkkien kokoonpanossa on välttämätöntä viettää paljon työtä, jotta saataisiin tarkasti kiinni asennusreikiin kolmella napilla samaan aikaan kuuden metrin ajon aikana.

Yksityiset omistajat haluavat usein työskennellä baarin kanssa. Ensinnäkin on paljon helpompaa sijoittaa valjaat puutavarasta, jonka pituus on 100x150 mm hitsatuilla tukipinnoilla kuin työskennellä raskaan ja jäykän I-palkin tai kanava-palkin kanssa. Toiseksi parikaapelipohjan vahvistaminen bar-solmulla tehdään muutamassa tunnissa, kun taas metallin kanssa sinun on käytet- tävä vähintään kaksi päivää rajaamaan ja nostettava kanava jackilla.

Ruuvipillojen asennus

Rakennustyömaan puhdistusprosessi alkaa aina rakennustyön puhdistamisella, sinun täytyy vapauttaa se roskista ja hedelmällisestä maaperästä. Pohjimmiltaan he suorittavat alueen suunnittelua ja tasoittamista. Maaperä, jolla on suuri määrä orgaanista ainesta, ruoho ja juuret poistetaan ennen alemman kerroksen avaamista.

Jos porausruuvin tulevassa pohjassa on kaltevuus, merkintäprosessi voidaan tehdä paremmin käyttämällä tasoa ja lasertasoa, mikä yksinkertaistaa työtä, koska on välttämätöntä varmistaa sama ruuvien paalut, ja samaan aikaan on oltava tarpeeksi päätä, jonka kärki on leikattava tukee yhtä vaakatasossa.

Kiinnitysruuvitekniikka

Porausruuvin perustuksen tärkein vaihe on ruuvitukien ruuvaaminen. Teoriassa voit asentaa tukipilareiden perustuksen omiin käsiisi. Kärjen enimmäiskoko, joka voidaan kääriä manuaalisesti maahan, on 300 mm. Suurempi koko haudataan vain traktorin tai autokoneen avulla. Mutta jopa 30 cm: n ruuvilla, sinun on hitsattava vahvistettu pää ja käytä vipuja, joiden pituus on 2,5-3 m.

Tärkein vaikeus ruuvikiinnitysruuvin ruuvauksessa on se, että ruuvi on ehdottomasti kestettävä. Jos katsomme, että kauluksen vääntömomentti voi saavuttaa useita satoja kiloja, on selvää, että jopa kahden tai kolmen ihmisen esikunta ei pysty olemaan yhtä helppoa pystysuoraan. Erityisesti, jos kärki ei ole hitsattu koaksiaalisesti putkeen. Useimmiten tällaiset ruuvirakenteet hajoavat ennen lasketun läpäisypisteen saavuttamista.

Tällöin paalunruuvin perustuksen on oltava vähintään neljä työntekijää. Yksi pari pyörii porttia, toinen ohjaa tuen sijaintia kahdessa kohtisuorassa tasossa.

Kovan työn helpottamiseksi ennen kaivamista moottori porataan läpimitaltaan pienempiin kanaviin 120-150 cm: n syvyyteen. Kun osa maasta on poistettu, on ruuvatukeen kääntämistä maahan helpompaa ja tämä ei vaikuta putken kantavuuteen. Jos maaperä on liian kuivaa, onteloon syötetään pieni määrä saviä. Joten voit pienentää kaulusliikettä vähintään kahdesti.

Kun ruuvaat paalusäätiön koneella, on tarpeen ohjata pyörimisvoimaa ja asennuksen jälkeen on tavallista tarkistaa ruuvin tuen kantavuus.

Kun kaikki ruuvituki on asennettu, tulevan vanteen taso asetetaan tasolle, linja siirretään putkiin, jonka jälkeen päät leikataan, sisäinen ontelo täytetään betonilla ja kiinnitys asennetaan. Jos porausruuvin putkien korkeus ylittää 50 cm, vinotyynyt tai tukiputket on hitsattu pylväiden väliin.

Viimeistelytoimet paalussa ja ruuveilla

Rakennuksen lopullisessa vaiheessa ne siirretään porausruuvin kannattimen eristämiseen ja viimeistelyyn. Seinän alempi kruunu, pääsääntöisesti, kohoaa maan korkeuteen korkeudeltaan 30-70 cm, joten maapallon pinnalla, jossa ei ole palamisruuvin ruiskujen alapuolella olevaa rakennetta, jäätyy läpi helposti. Arvokkaan lämmön menettämisen lisäksi maaperä nousee kuumentuvien kuorien takia irti suojapinnoitteesta pylväsruuvin pinnalla. Siksi, ennen kuin jalusta on kiinnitetty paalun pohjaan, sinun on lämmitettävä paaluja, voit kaataa maata tukien ympärille laajennetulla savi- tai vaahtopolystyreenilevyllä. Eristyskerros on täytettävä hiekalla tai pienellä sora-seulonnalla.

Viimeistely pohja jalusta ruuvi säätiö voi olla useita. Yksinkertaisimmista on asentaa leikkauslevyt levyt ja palkit ja kellarikerroksessa päin sivuseinäpaneelit, vedenpitävä vaneri tai vastaavia materiaaleja. Paneelien ei tulisi saavuttaa maanpinnan tasoa 7-10 cm: n välissä. Ero on välttämätön, jotta koristeellinen vuori ei murtuisi maata kohottaen talvella.

Niin että jyrsijät, lumi ja sadevesi eivät tunkeudu halkeaman läpi, alareuna peitetään komposiittiholkilla. On parasta käyttää hiekkaa tai soraa polttamalla puristetuilla PPP-levyillä, jotka on asetettu maahan, ja lisäksi päällystäminen päällystyslaatoilla. Monoliittisia muunnoksia betonista tai asfaltista valmistetun paalunruuvin pohjan päällysteen harvoin käytetään, koska maaperän turvotus johtaa lukuisten halkeamien ja halkeamien muodostumiseen.

johtopäätös

Näiden tietojen kokonaisuutena voi tuntua, että porausruuvin haittatekijät käyttävät ruuvime- nitelineitä, jotka ovat tarkoituksenmukaisia ​​vain lisärakennukselle, erilaisille varusteille ja varjoille. Mutta raskaita pylväsruuveja käytetään laajasti säätiöiden säätämiseen ilmastovyöhykkeillä, joissa pakastussyvyys on 1,8 - 2 m. Tässä tapauksessa paaliruuvi on edullisempi ja luotettavampi kuin nauha ja erityisesti laatta. Ainoa merkittävä haittapuoli on mahdottomuus rakentaa täysimittainen kellari.