Nopea runkoporakoneiden rakentaminen omilla kädillä: työvaiheiden ja valokuvien vaiheet

Joskus talon talon hankkiminen kauniilla näkymillä ja luonteella, omistajat saavat tontti epävakaan maaperän kanssa.

Tällainen maaperä, jolla on suuri liikkuvuus, ei salli sivuston omistajan tehdä pieniä voimia säätiön rakentamisessa. Riittämätön tutkimuspaikka ja kustannussäästöt säätiön vahvistamiseen johtavat joskus tuhoisiin tuloksiin.

Siksi rakennuksen johtaminen varjoisella maaperällä on välttämätöntä päästä sen alla olevaan kiinteään kerrokseen. Merkittävä vaikeus tässä asiassa voi olla kovien kallioiden suuri syvyys, joka voi olla 5 - 20 metrin syvyydessä.

Mitä ratkaisuja sovelletaan tässä tapauksessa?

Maaperän samanlaisilla ominaisuuksilla tehokkain ratkaisu on tehdä rakennustyöt paalupohjaan.

Pohjat ovat suorakaiteen muotoisia, pyramidisia, pyöreitä, kiinteitä tai onttoja. Materiaalit niiden valmistukseen - teräsbetoni, betoni, puu, metalli.

Myös pylväsrakenne erotetaan tärinää suojaavalla mekanismilla, joka on asennettu päälle.

Olemassa olevat asennusvaihtoehdot:

 • säilyttävät paalut. Seisota kiinteälle maaperälle suurella tunkeutumisvyöhykkeellä. Teknologialle on ominaista kutistumisen täydellinen puute;
 • roikkuvat paalut. Käytetään, kun on mahdotonta päästä kiinteään maahan. Kiinnitetään voimakkaasti liikkuvaan kerrokseen ja pidetään kitkavoimien vaikutuksesta.
 • ruskean kasa paalut. Asennettu esikaivattuihin kaivoihin;
 • paalut, joissa on ajoelementtejä. Kohdistetut paalut ovat tukossa erityisellä asennuksella tähän työhön;
 • ruuvipallot. Ruuvataan maahan kuten valtava ruuvi automaattisesti tai manuaalisesti.

Mitkä ovat edut ja missä tapauksissa ne asennetaan?

 1. Kaikista edellä olevista menetelmistä paalusäätiön asentamiseksi nopein on paaliruuvi.

Sillä työ ei vaadi valmistelua ennen ruuvien paalua maahan.

Jos paalujen pituus on enintään metriä, ne voidaan ruuvata käsin tangon tai avaimen avulla.

 • Korkealaatuisten paalujen käyttö luotettavien valmistajien kanssa paaliruuvi-menetelmällä arvostetaan erittäin hyvin rakennusalan asiantuntijoiden keskuudessa.

  Esimerkiksi saksalainen yritys Krinner tuottaa suuren määrän elementtejä parannetusta muodosta, joka on sovitettu erilaisiin säätiöihin ja maaperään.

 • Tällaisia ​​paaluita käytetään lähes kaikkialla, ne voidaan helposti asentaa jopa permafrost-olosuhteissa, mikä takaa niiden erittäin suosion pohjoisessa.
 • Garage on ruuveilla: miten aloittaa tämän työn?

  Ennen työskentelyn aloittamista on välttämätöntä suorittaa geologinen etsintä siitä alueesta, johon säätiö rakennetaan. Tämä kertoo sinulle:

  • pohjaveden virtausnopeus ja kausivaihtelu;
  • maatyyppien ominaispiirteet alueella;
  • maaperän jäädytyssyvyys (paalut on haudattu tämän merkinnän alapuolelle).

  Seuraavaksi sinun on suoritettava projektisäätiön laskenta. On tarpeen suorittaa SNiP: n normit paalusäätiöille, paalilehtien yhteisyrityksen kohta.

  Koska erilaisiin kaavoihin liittyvät laskelmat ovat monimutkaisia ​​- laskemalla tuulen suuntaan ja voimakkuuteen liittyvät kuormat, laskemalla kausittaiset kuormat, laskemalla dynaamiset kuormat, laskemalla autotallin paino autolla ja kaikista työkaluista laskemalla luonnos ja muodonmuutos, on parempi ja turvallisempi antaa tämä työ ammattilaiselle arkkitehdille. Todellakin, jopa pienen virheen tapauksessa, se voi olla kohtalokas koko rakennetulle rakenteelle.

  Tästä huolimatta voit aina tehdä omat toiveesi projektin kehittämisessä ja osallistua aktiivisesti. Mutta tämän vuoksi sinun on ymmärrettävä projektin laskenta-algoritmi.

  Saatuaan projektitiedostoja, joilla on perustusominaisuudet, piirustukset ja likimääräinen työhinta, on mahdollista jatkaa työskentelyä.

  Kuinka rakentaa autotalli jalustalle omalla kädelläsi? Paaliruuvi menetelmä ei käytännössä edellytä valmistelevaa työtä - paalut yksinkertaisesti ruuvataan maahan. Jos paalujen pituus on enintään metriä, ne ruuvataan ruuvilla tai avaimella manuaalisesti.

  Runkopallojen pohja autotallin alle, koska pieni määrä paaluja, voidaan asentaa yhteen työpäivään.

  Pallot liitetään onnistuneesti nolla-lämpötiloihin, mutta paalun ruuvaamisen alkuvaiheessa monimutkaisuus kasvaa. Pitkän seisomaan ja maaperän syvän jäädyttämisen aikana voimakkaasti negatiivisissa lämpötiloissa porattu maa-alue porataan ulos ja paalua kierretään. Ruuvien paalujen asentaminen alhaisissa lämpötiloissa on edullisempaa suorittaa porauslautan avulla.

  Garage ruuvipihdit - kuva:

  perusta

  On huomattava, että kuoren tai kellarin valmistaminen tavallisessa 3x6m: n tai 4x6 m: n autotallissa paalusäätiössä on äärimmäisen vaikeaa johtuen tarvittavasta siirtymisestä kellarin seinistä paaluihin kahden metrin sisällä. Tämän tekniikan rikkominen uhkaa taivuttaa paaluja kuopan tai kellarin suuntaan johtuen liukastumisliikkeiden liikkeestä johtuen koko rakenteen geometrian rikkomisesta.

  Jos autotalli kuitenkin mahdollistaa riittävän etäisyyden paikoista, asiantuntijat suosittelevat erittäin hyvin järjestämään kaikki kellariin ja kaivon järjestelyyn liittyvät työt erikoistuneille yrityksille sopimuksen toteuttamisesta ja työn takuusta.

  Ennen autotallin sisäänkäynnille on suositeltavaa tehdä viemärijärjestelmä viemäröinnillä - kaivaa kaivanto, aseta viemäriputki ja vie se lähimpään vedenpoistoon. Tämä mahdollistaa ylimääräisen kosteuden poispäin autotallista.

  kehys

  1. Layout alle paalun perustan ei ole vaikeaa. Riittää, että pohjaan perustuvan pohjan asettelut paikoillaan paalujen asennuksella.
  2. Hyvin oppaat valmistetaan tarkalle pinnoille. Kuopat voidaan haudata 0,5-0,7 m käsiporalla tai moottoriporalla. Terän paalujen koko on hieman suurempi kuin kuopan halkaisija.
  3. Kasa sinkoutuu kaivoon, romu asetetaan paaluun (tähän on järjestetty reikä), putkimaiset vivut asetetaan romulle ja kaksi työntekijää pyörittää paalun rungon akselin ympäri, kun taas kolmas työntekijä ohjaa pölkkyjen pystytasoa kuplintasolla. Jyrkkää kiristysvoiman lisääntymistä (ja kun se kulkee maaperän jäädyttämisen kautta), kasaa voidaan pitää asennettuna.

  Kaikkien paalujen asennuksen jälkeen on tarpeen kohdistaa ne yhteen tasoon horisontin tasossa, sillä:

  • yksi taso on merkitty millä tahansa erikoistyökalulla;
  • putket katkaistaan ​​valitun merkinnän mukaan.

  Pallon jälkeen on täytettävä betonilla, jotta sauman metallipinnan vedenpitävä sisäpuolelta varmistetaan. Näihin tarkoituksiin sopii parhaiten murskaus m300 - m400 betoni, koska karkeaa täyteainetta, joka kykenee aiheuttamaan syvennyksiä ja tyhjiöitä, ei ole. Kosteuden suojauksen lisäksi betoni lisää tilavuutta.

  Sitten jokaiseen putkeen hitsataan neliömäinen metallilevy, 8-10 mm paksu, joka työntyy 2-3 cm: n päähän paalun kaikista sivuista.

  Pallojen valmistuksen jälkeen tehdään grillata.

  1. Puinen grilli

  Grillipalkit kiinnitetään levyihin ruuveilla tai hitsaamalla. On välttämätöntä luoda kuilu grillauksen ja maan pinnan väliin.

 • Betoni Rostverk

  Menossa muottiin, jota ympäröi vedenpitävyys sisäpuolelta. Seuraavaksi tulee ristikon ja metallin kaksikerroksinen runko. Yksi kerros verkosta asetetaan vedenpitävyyden päälle, toinen kerros kiinnitetään pystysuorilla sauvoilla 5 cm: n etäisyydellä muottien yläosasta. Muotti on täytetty betonilla.

 • Vahvistettu betonipalkki

  Rakenteen leveys tässä tapauksessa on suurempi kuin autotallin seinien paksuus. Vedeneristys asetetaan muottien pohjalle. Vahvikotelo asetetaan pohjaan. Betoni kaatui.

 • Metal grillaus: esimerkki
 • Lisävarusteet grillauskorkeus:

  • korkea. 15 cm maanpinnasta ja paljon muuta. Se tehdään ongelmallisilla (heaving) maaperillä ja suurilla säännönvastaisuuksilla sivustolla;
  • lisääntynyt. Asennuskorkeus 0-10 cm;
  • haudattu. Se tehdään maanpinnan alapuolella.

  Autotallin seinät voivat olla takorautaarkkeja. Katto voidaan tehdä nurkkaan, muotoiltuun putkeen tai laudaksi 40 mm, joka on asennettu reunaan. Pikahakuinen anduliinipinta on optimaalinen, se on melko kaunis ja luotettava sekä edullinen.

  Autotallin sisustusta parhaiten sopii tappiollisuudelle tai muille materiaaleille halutulla tavalla. Lattia voidaan asentaa päällystyslaattoista murskatulla tiivisteellä. Voit myös valaa betoniteräksestä.

  Yhteenvetona, voitte taas kerran toistaa perustuksen tärkeimmät edut ruuveilla:

  • tämän mallin laite ei vaadi suuria maanrakennustöitä;
  • säätiön hinta ruuveilla on melko järkevä;
  • paalusäätiön asennus suoritetaan hyvin yksinkertaisesti ja nopeasti.

  "Klassisen" raudoitetun betonimuodon säätiön rakentaminen on melko kallista ja liittyy huomattaviin kustannuksiin. Paalun ja ruuviasennuksen asennus on hyvä valinta tässä tilanteessa.

  Hyödyllinen video

  Katso videota siitä, kuinka voit tehdä autotallin ruuveilla omilla käsilläsi:

  Paalun perustuksen ominaisuudet

  Rakentamisessa on usein ilmiö, kun tiheä kerros maaperä on liian syvä ja vakioperustan luominen on mahdotonta. Tällöin paalupohja eri variaatioissa säästää, mikä vahvistaa heikkoa maata autotallin alla.

  Erityisen tehokas paalusäätiö maanpinnalla alueilla, joilla on syvä jäädytys. Laitelaitetta ei kuitenkaan ole peruttu.

  Kuinka valita paalusäätiö ainutlaatuisilla paaluilla?

  1. Valmis tylsät paalut.

  Vaatii työvoimavaltaisia ​​prosesseja. Puroja kaivetaan maahan, ja ne täyttävät kaikki säännöt betonilla. Porrastetun alustan autotallin alapuolella pitäisi olla noin kuukausi kuopien onkojen täydellistä kuivaamista. Rakennustoimet, jotka toteutetaan vain käsin, ovat mahdottomia.

  Tällöin paalun säätiö voi olla varsin syvä. Pitää kaivojen alla rummaging kädet tai pora. Porattavan paalun nopeaa asettamista pidetään kuivana, manipuloinnin jälkeen voit siirtyä välittömästi seinien ja jalustan viimeistelyyn.

  Uudistetut pudotetut sauvat ovat erityisen merkityksellisiä, sillä kasan pää on teroitettu tehtaalla paremman maahantulon maahantuontiin. Lisäksi erikoisvarusteet, joissa on voimakkaat puhallukset, ohjaavat paalua maahan. On mahdotonta tehdä manipulointeja omiin käsiisi, joten tätä rakennusta yksityisen pienimuotoisen autotallin alle ei ole väitetty.

  Moderni kasausruuvi perustetaan omiin käsiisi tai erikoislaitteiden avulla. Tässä tapauksessa maanrakennustyöt minimoidaan, autotallin alustan luominen on aika testattu. Joka tapauksessa porausruuvi säästää rakennusaikaa ja vähentää betonin kulutusta.

  Saumojen säätöominaisuudet paalusäätiölle

  Suorakulmaiset, pyöreät, pyramidit, kolmionmuotoiset muodot vahvistavat paalusäätiötä. Vavat on myös suunniteltu vaimentamaan maan seismiset vaikutukset. Tuotteen tarkoituksen perusteella jaetaan seuraavasti:

  Sauva työnnetään paalusäätiöön kiinteiden maametallien syvyyteen. Tukit ovat kiinteä alusta autotallille;

  Suuria ruuveja vasaroidaan niin paljon, että ne voivat "tarttua" maahan ja lukittua itseensä vakaana kitkan takia syvälle istutetulla kallioon.

  DIY käsiala erillinen rivi

  On eri laitekiinnitys:

  Muotoa rakennetaan, joka on täytetty vahvikkeella ja täytetty sementtilaastilla.

  Maalaus on kiinteä puu- tai lujitettu betonirakenne, joka on kiinnitetty yhteen maanalaisen tuen yläosassa ja muodostaa koko rakenteen.

  Tällöin paalusäätiö (sen kannattimet) haudataan haluttuun syvyyteen ja suljetaan nauhateilla, jotka ovat myös osittain piilossa maahan. Menetelmä on tehokas kosteissa tiloissa, sillä tämäntyyppinen porausruuvi torjuu tehokkaasti rakennuksen kutistumista.

  Toinen muoto ansaitsee huomiota: reuna muodossa oleva sauva on jäykästi kiinnitetty laattapohjaan.

  sokkeli

  Autotallin hyvin hoidettu jalka antaa rakennuksen kunnioitusta ja lujuutta. Usein paalusäätiö (maaosa) on kellarin pohja. Rostverkillä voi olla hihnamekanismi, joka yhdistää vierekkäiset paalut tai se on laatta, joka yhdistää kaikkien sauvojen yläosat.

  Perusperustan luominen:

  • betonointi - muottien muodostaminen kehän ympäri, betonin kaatoaminen;
  • Aita on valmistettu kiveistä, tiilestä tai raudoitetusta päällyksestä, joka on sijoitettu paalujen väliin. On suositeltavaa rakentaa pieni, pienikokoinen autotalli.
  • tiili - tiili on sijoitettu erityisesti suunniteltu muuraus;
  • peruskiven luominen koristepaneeleilla - paneelit ripustetaan kiinnityslaipan päälle.

  Pohjan ulkopinta voidaan tehdä käsin käyttämällä asbestisementtilevyjä. Rakennuspalaset on kiinnitetty ankkuripultteihin tangon (betoni- tai tiilipinnoitteiden) välissä.

  Löysät säätiö

  Tämäntyyppinen pohja autotallille, jolla on omat kädet, on merkityksellistä siinä tapauksessa, että yksinkertainen alusta ei pääse käsittelemättömään kerrokseen maaperään. Tämä tekniikka on tärkeä myös silloin, kun se rakennetaan jyrkille rinteille.
  Poraus kaivojen pohjalla

  Merkitään tylsistyneille paaluille

  Kaivon minimipituus on kaksi metriä. Reiän halkaisija on vähintään 20 cm. Rakennuksen tärkeissä kulmissa kuopat asennetaan jäätymisen alapuolelle. Kaivot ovat hyvin asennettuina. Tällainen tyhjennysmekanismi on tehokas.

  Factory tylsät paalut menevät kaatamalla

  Jos rakentajat käsittelevät tiheää maata, betoniseos kaadetaan kaivoon. Puumuodot on rakennettu vain käämikappaleiden muodostamiseksi. Kun aktiviteetit suoritetaan irrallisella maaperällä, tarvitaan muottirakenteita. Ruberoidi tai asbestiputki, tes palvelee kehyspalvelua.

  • asbestiputki asetetaan kaivoon, jossa paalutut paalut sijaitsevat;
  • ontelot omilla kädellään kaatoivat nestemäistä betonia;
  • sitten letku nostetaan niin, että seos täyttää kaivon vapaan alemman tilan pistepohjan lisävakauden saavuttamiseksi.

  vahvistaminen

  "Luurankoina", rei'itetyt vahvikkeet ovat täydellisiä, tangot (8 cm), jotka on kiinnitetty sileällä pinnalla. Valun aikana jäykkä rakenne upotetaan kuoppiin.

  Jos aiot luoda täyttöaukon, jätä metalli päätyjä paalujen yläpuolelle. Tangot sitovat lujasti teroituksen pilariin.

  Paalun perustuksen lämmitys

  Tärkeimmät ongelmanratkaisut:

  Vedeneristyskerros asetetaan kantavien seinämien pohjan ja grillauksen väliin. Samoin paalujen päiden ja maanpohjien välinen tila eristetään. Avoimen kappaleen katemateriaalin yläosassa käytetään mastista.

 • Asennus lämmöneristepinnoitteisiin.

  Viikon kuluttua vedeneristystoimenpiteistä kaivosperusta on eristetty. Halvin vaihtoehto on täyttää maaperä säätiön kehän ympärillä. Paras sääennuste voidaan saavuttaa vain käyttämällä erikoismateriaaleja.

 • Viimeistely eristeestä ulkopuolelta.

  Viimeistely auttaa suojaamaan eristystä mekaanisilta vaurioilta ja kestää esteettistä kuormitusta. Jos rahat ovat sallittuja, ostetaan graniitin, tiilen, luonnonkiven jäljitelmä. Vaihtoehtoisesti voit tarkastella profiililevyä. Pallojen ylemmässä kehyksessä on kiinnitetty runko, johon viimeistelypaneelit kiinnitetään.

 • Eristeiden tyypit

  Käytetään usein vaahtolevyä, joka on kiinnitetty maanpohjalla bitumimastilla. Levyjen väliset raot täytetään vaahdolla.

  Penoplex antaa vieläkin suuremman vaikutuksen säilyttää lämpö autotallissa. Materiaali on kiinnitetty talon alaosioihin erikoisella liimalla ulkotöihin. Penoplex on vettä kestävämpi kuin vaahto, materiaalilla on myös pidempi käyttöikä.

  Ennen kuin ostat, kiinnitä huomiota eristeen paksuuteen, sen eristysominaisuuksiin. Paikallinen ilmasto eristeen käytöstä on myös tärkeä rooli.

  Garage on paalusäätiö

  Ruostumattomien paalujen autotalli voidaan rakentaa itsenäisesti tai asiantuntijoiden mukana. Tällaisen mallin valinta on joka tapauksessa edullista, koska arvioitaessa ei tarvitse sisällyttää voimakkaiden erikoislaitteiden kustannuksia.

  Edut paalain perustuksesta autotallille

  • Pallosäätiön autotalli on rakennettu nopeasti, ei ole tarvetta odottaa, kunnes ratkaisu tulee vahvuuteen.
  • Paalujen asennustekniikka ei edellytä siteen tasoittamista - menettely on vaikea yksityisessä talouksessa, koska suuri työpanos manuaaliseen suoritukseen ja suurikokoisten laitteiden käyttöön ei ole mahdollista.
  • Pilejä ei tarvita maaperätyypin mukaan, eikä niitä voi asentaa vain kalliille maille, joissa on suuret kiinteät sulkeumat. Tämän tyyppinen säätiö on loistava löyhä, tulva ja kallistuva maaperä.
  • Paalusäätiössä voit rakentaa eri mallien autotallit.

  Pillakentän suunnittelu, merkintä ja asennus

  Pallokentän valmiiksi suunniteltu järjestelmä mahdollistaa asennusvirheiden välttämisen.

  Pallotason säätelyjärjestelmä autotallille.

  Suunnittelun alkuvaihe on tarvittavien paalujen lukumäärä ja tyyppi. Laskettaessa otettava huomioon seuraavat tekijät:

  • tyyppinen autotallirakenne (lukuunottamatta klassista rakenteen asentamista paalun kannattimeen, käytetään tekniikkaa, jossa paalujen yläpuolella oleva osa muodostaa kehyksen pystysuuntaisen osan - tämä vaikuttaa tuotteen pituuden valintaan),
  • maaperän jäädyttämisen taso (paalun alaosa on sijoitettava sen alapuolelle),
  • rakenteen kokonaispaino (helppo laskea, tietää autotallin geometriset parametrit ja materiaalin ominaispaino).

  Kevyiden rakenteiden perustus voidaan tehdä 89 tai 108 mm: n paaluilla. Jotta kiinteämmät rakenteet, jotka ovat vaahtomaisia ​​tai hiutaleita, tiilet, tarvitaan tehokkaampia 133 mm: n tukia.

  Kun he ovat suunnitelleet tulevaa rakennetta koskevan suunnitelman, he panivat siihen paalujen paikat noudattaen perusperiaatteita:

  • kannat ovat järjestetty pakollisella tavalla kulmiin ja kehän ympäri,
  • paalujen välinen etäisyys - vähintään 2 m,
  • Piles tulisi sijoittaa kannattimiin portin ripustamiseksi.

  Suunnitelman laatimisen jälkeen suoritetaan seuraavat toimet:

  1. Merkintä maanpinnalla (käyttämällä mittanauhaa, taso ja metalliosat).
  2. Paalujen asennus.
  3. Betonibetonin täyttö.
  4. Katkaise edellä mainitut osat haluttuun korkeuteen (määritetty rakennetyypin mukaan).
  5. Tee vyötärö.

  Leikataan paaluilla autotallin rakentamisen aikana.

  Paalun perustuskanavan sitominen.

  Lattian asennus

  Runkokerroksen klassinen asennustekniikka autotallissa sisältää seuraavat vaiheet:

  1. Jäljelle jäävä järjestelmä muodostetaan asentamalla kanava (12 tai 14) kussakin poikittaissuuntaisessa tukirivissä. Sinun täytyy työntyä viiveen pituus ylittää kehyksen reunan paksuus levyt tai enemmän.
  2. Kohtisuorassa rotuun viivästyneelle vahvistukselle (kiinnitykset) - nelikanavainen kanava 8 (2 pyörän linjaa kohden - oikealle ja vasemmalle).
  3. Loput lattiatasosta peitetään laatikolla (esimerkiksi valoputkesta 40x40x4 mm), jonka askel on 40-50 cm.
  4. Lattian sisätila on täynnä irto-eristeitä. Ennen levyn tai levymateriaalin aluslevyn asettamista asetetaan höyrysulku ja sivuilla käytetään tuulenpitävää kalvoa.

  Lattiapäällyste lattian asentamiseksi autotalliin paalupohjaan.

  Toinen menetelmä vaatii pylväskerroksen tiheyden lisäämistä, jolloin tukien välinen etäisyys on vähintään 1,5 m. Tässä tapauksessa et voi kiinnittää laatikkoa, vaan muodostaa muottiin kanaville ja suorittaa lattia monoliittisena teräsbetonilaatana (kerrospaksuus - vähintään 40 mm).

  Seinäasennus

  Autotallin klassinen runko on ristikko, jota täydentävät kaksi (ylemmän ja alemman) vankat vanteet. Tässä tapauksessa asennus koostuu seuraavista vaiheista:

  1. Asennus autotallin ovilaatikoihin kanavapalkkeihin.
  2. Seinäkehysten asennus tai hitsaus ilman täyttöä.
  3. Seinäkehysten asennus ja niiden kokoonpano yhdeksi kehykseksi.
  4. Pystysuorien telojen leikkaaminen ja kiinnittäminen kehysten sisällä.
  5. Asenna tarvittaessa ylimääräiset lujittavat poikittaiset tasoituskerrokset.
  6. Kattorakenteen muodostaminen (tasainen, yksi tai kaksipuolinen kaltevuus) ja kiinnitys yleiseen rakenteeseen.

  Metallikehys leikkauksen alla.

  Kokoaminen voidaan suorittaa hitsaamalla tai käyttämällä pultteja, ankkureita.

  Jopa kuumennettava runko-autotalli on parempi rakentaa seinäeristyksellä. Rakenteen vuoraus voidaan suorittaa käyttämällä mitä tahansa kosteutta ja lämpötilaa kestäviä eroja, jotka kestävät raskaita kuormituksia levymateriaalista.

  Käytettäessä pystysuorina pylväitä asennetut paalut yläpuolella olevat osat lisäävät korkeutta sivuseinistä keskustaan. Rakenteen jäykistämiseksi pystytuki on sidottu kanavalla tai kulmalla, jonka korkeus on 0,8-1,0 m.

  Pyyhkäisykehysmateriaali.

  Jos pallopohjan autotalli on tarkoitus rakentaa lohkoista tai tiilistä, on tarpeen suorittaa betonikiinnitys.

  Garage-työpaja, jossa ikkunoita lohkoista paalusäätiössä.

  Paneelipäällyste

  Paneelit on asennettu rungolle itsekierteisillä teräsruuveilla alustavalla porauksella.

  Voit tehdä kulmaliitoksia käyttämällä erikoispaneeleja tai tehdä seuraavia:

  • tavallisia paneeleita leikattava päähän alle 45 °,
  • tiivistää liitos vaahdolla;
  • sulje liitoksen hankauksella tai harjalla ammattilevylle (on mahdollista myös tahraa tai peittää se mastiksella).

  Suojakanavien päiden suojaamiseksi ne asettavat ebbin 160 mm: n ulokkeen.

  Garage-runko paalupohjalla, jossa on laatikko portit, ylä- ja alareunan rakenne.

  Pile-säätiön autotalli: me suunnittelemme ja me teemme

  Paalusäätiön autotalli ei ole niin usein löydetty. Tällainen asennusjärjestelmä voi kuitenkin olla yksinkertaisesti ainoa.
  Autotallin alla voi olla useita erilaisia ​​säätiöitä, mutta veden lähellä on vaikea päästä maaperään. Sinulla on katseet autotallin videon perustan, ja sinun pitäisi myös nähdä kaikki työn vaiheet valokuvasta.
  Tärkeintä on, että kaikki voidaan tehdä vain omin käsin ja sitten työn hinta on paljon pienempi.

  Suunnittelun ominaisuudet

  Tämäntyyppisten säätiöiden tärkeimmät rakenteelliset piirteet, jotka ilmenevät välittömästi, voivat johtua paikoista, jotka eroavat toisistaan ​​sekä ulkonäöltään, kooltaan, fysikaalisilta ominaisuuksiltaan, valmistustekniikasta ja asennustekniikasta.
  joten:

  • Pahojen valmistukseen tarkoitettu aine on teräs, betoni, teräsbetoni, puu. Geometrinen muoto on yhtä monipuolinen (suorakulmainen, pyöreä, pyramidi, kolmiomainen) niin pitkälle kuin arkkitehtien mielikuvitus riittää. Eroista riippuen paalut voivat olla onttoja tai kiinteitä.
  • Rakennuksen perustuksen toimintojen lisäksi paalujen kohdalla on käytössä vaimentimet ja tärinänvaimentimet, jotka on suunniteltu luotettavasti suojelemaan mahdollisilta seismisiltä vaikutuksilta. Tällaisen suojan käyttöönoton periaatteen mukaisesti pilkeitä on myös jaettu useisiin tyyppeihin.
  • Todennäköisin, yleisimpiä ovat säilyttävät paalut. Laitteen periaate on äärimmäisen yksinkertainen. On tarpeen kuljettaa paaluja kiinteän maaperän syvyyteen, jossa ne pysyvät vankalla pohjalla, poistaen täysin pienimmän rakenteen kutistumisen ja varmistavat luotettavuuden.

  Huomaa: Kuitenkin myös sattuu, että kovat kivet ovat niin syviä, että niitä on vaikea saada. Lisäksi sinun on käytettävä huomattavia taloudellisia resursseja.
  Menetelmä löytyi roikkuvien paalujen levittämisestä, joita käytettiin niin paljon, että ne voisivat "tarttua maahan", "roikkua" siinä, kun kitara kallion kanssa otti vakaan aseman.

  Pile luokittelu

  Piles luokitellaan myös niiden asennusmenetelmällä.
  Ne ovat:

  Kuitenkin merkinnät, joilla paalut luokitellaan, eivät ole vielä päättyneet. On olemassa sellainen asia kuin grillage.
  Se on maa-osa pino-rakenteesta tai yksinkertaisesti hyppääjä, joka yhdistää tukia toisiinsa, mikä antaa jäykkyyden, stabiilisuuden, vaimentaa tarpeettomia rasituksia ja tärinää. Paikkaa, jossa grilli on kytketty paaluun, kutsutaan solmuksi.
  Hiomakoneet yhdessä paalujen kanssa muodostavat yhden luotettavan perustan, johon rakennus rakennetaan. On itsestään selvää, että grilliin on itse asiassa useita eroja suunnittelussa ja suunnittelussa.
  Pohjimmiltaan on olemassa kaksi tyyppiä:

  • Monoliitti. Laitteelle on rakennettu muotti, johon varusteet asetetaan ja betoni kaadetaan.
  • Valmistettu grillata, joka poikkeaa monoliittisesta kiinteän raudoitetun betonin tai puurakenteiden läsnäollessa, kiinnitettynä yhteen paalujen yläpisteissä ja muodostaen koko rakenteen.

  Hybridi-säätiön toteutus on usein suositeltavaa. Esimerkiksi voimme harkita pile-pohjaisen tekniikan (katso Ribbon säätiö omalla kädellä olevalla autotallilla).
  Tässä paalut, jotka haudataan tiettyyn syvyyteen, pidetään yhdessä nauhapohjalla, joka on myös hieman haudattu maahan. Tämä menetelmä on optimaalinen veteen kyllästetyille alueille, koska se poistaa vakavan kutistumisen ja vahvistaa luotettavasti tulevan rakenteen.
  Käytännöllisesti katsoen samalla tavalla järjestetään toinen mielenkiintoinen rakenne: kylkiluiden muodossa olevat paalut on liitetty kiinteästi laattapohjaan.
  Minun on heti sanottava, että autotallin rakentaminen paalarakenteiden avulla on erittäin työläs prosessi. Manuaalisesti tuottaa sitä tuskin kenenkään alle.
  Onko Egyptin pyramidien rakentajat voinut auttaa? Lisäyksen puuttuessa sinun on kuitenkin käytettävä yrityksiä, jotka tarjoavat erikoislaitteita auttamaan, ja tämä on melko penniäkään.
  On kuitenkin hyvä ajatella, onko säästöä suositeltavaa, jos autotalli sijaitsee monimutkaisissa geologisissa olosuhteissa?
  Loppujen lopuksi, kun ongelmat alkavat, on liian myöhäistä korjata jotain tai erittäin kallista! Joten on parasta tehdä kaikkea niin kuin pitäisi olla, jotta tulevissa ongelmissa vältetään rautahevosi suoja.

  Tällaisten puitteiden kiistämätön etu

  Huolimatta erittäin konkreettisista menoista, joita maksetaan erikoislaitteiden ja laitteiden maksamisesta, jotka ovat välttämättömiä nollapyörien toteutuksen aikana, lopputulos on enemmän kuin kompensointi kaikesta, sillä tällaisella säätiöllä on ilmeisiä etuja.
  joten:

  • Nopea rakenne. Osta valmiita elementtejä ei ole vaikeaa.
   Ne ovat saatavilla sekä vähittäiskaupan että tukkukaupan jakeluverkoissa. Tämän tyyppistä laitetta pidetään sopivimpana matalan rakennustöiden kannalta.
   Jopa yksinkertaisen "pylväspohjan" kerääminen rakennuksesta joutuu viettämään enemmän aikaa. Esimerkiksi ruuveilla tapahtuvaa säätöä varten tarvitaan kaikki suoraan paalut itse määrittelemällä, mihin ne asennetaan, porauslaitteistoon, joka voi sijaita pyörillä varustetussa alustassa tai kiinteässä rakenteessa.
   Ja jos laitteen alle mökin alle kestää korkeintaan kolme päivää, sitten autotallin tukikohta tarvitsee koko päivän.
  • Vähimmäiskohtelut. Tavallisen perustuksen asettaminen vaatii erilaisten kaikentyyppisten tekniikoiden käyttöönottoa kaivinkoneelta ja päättyy nosturiin pohjustuslohkojen syöttämiseksi ja kippiautoon viemättömän maaperän viemiseksi.
   Ennen kaikkea, älä tee ilman ihmisiä, jotka osallistuvat asennukseen. Monoliittisen pohjan kaatamisen tapauksessa sinun on huolehdittava betonin oikea-aikaisesta toimittamisesta, lujarakenteen rakentamisesta.
   Kaikki tämä ei ole pakollista. Svay itse tulee tiensä paksuun maaperään, säästää rakentajia tarpeettomalta vaivalta. Ja mitä vähemmän rakennusyrittäjät työskentelevät, sitä vähemmän asiakkaan on käytettävä.
  • Mahdollisuus asentaa milloin tahansa vuoden aikana. Ei ole yllättävää, että tällainen säätiö on saavuttanut suosiota alueilla, joilla on permafrost, jossa rakentaminen yleensä on täynnä suuria vaikeuksia.
   Edellä mainittujen ominaisuuksien ansiosta näissä olosuhteissa paalain perustus on paras mahdollinen. Kyllä, yleensä betonin kaataminen talvella on epäilyttävä ilo.
   Meidän on huolehdittava lämmityksestä ja sähkön hinnasta. Ja jos linja ei ole vielä? On käynyt ilmi, että paalusäätiö on lähes ainoa tie ulos tilanteesta.

  Edellä esitetyt argumentit osoittavat parhaan mahdollisen tavan, että klassinen perustusmenetelmä on huomattavasti huonompi kuin paalujen perustus.
  Tietenkin monikerroksisessa rakennelmassa kasaamista ei voi tehdä manuaalisesti, etenkään yksi henkilö. Garan- tin tai pienen rakennuksen rakentaminen ei merkitse suurta työtä ja tekee miettimään laitteiden houkuttelevuuden ja rakentajien joukosta.
  Monet haluavat selviytyä itsestään ja väistämättä joutuvat kohtaamaan seuraavan suunnitelman ongelmat:

  • Suunnittelu- ja arviointiasiakirjojen laatiminen ottaen huomioon eritelmät;
  • Sellaisten sopivimpien rakennusmenetelmien valinta, jotka eivät vaadi ulkopuolista apua;
  • Mitkä tekijät on otettava huomioon ja miten tarvittavat tekniset ominaisuudet voidaan laskea?
  • Työtapaan liittyvät ennakoimattomat olosuhteet.

  Mitä hankkeen dokumentaation valmisteluun tarvitaan

  Pallosäätiön suunnittelua ja rakentamista säännellään SNiP: ssä määrätyillä säännöksillä, määräyksillä ja määräyksillä, jotka edellyttävät tiukkaa toteuttamista.

  Huomio: Tämän työpöytäkirjan ensimmäinen käsky rakentajille sanoo, että laskenta voidaan aloittaa vasta sen jälkeen, kun sivuston tutkimustyöt on suoritettu. Tämän vuoksi sinun on kutsuttava ammattitaitoinen asiantuntija projektitoimistosta tai turvautua tällaisen palvelun tarjoavan yrityksen palveluihin.

  Muuten säätiön parametrien laskeminen on mahdotonta maaperäominaisuuksien ja muiden geologisen etsinnän kannalta tärkeiden tietojen vuoksi, jonka kautta opimme.
  joten:

  • Maaperän ominaispiirteet ja maaperät;
  • Pohjaveden syvyys ja sen muutos kauden mukaan;
  • Maaperän jäädyttämisen syvyys.

  Yleensä kaikki suunnittelutyöntekijät eivät voi tehdä kaikkia laskelmia omalla tavallaan. Tämä on vaikea tehtävä vain niille, jotka ovat opiskelleet hyvin ja oppineet todella tieteen, eivätkä he istuivat housunsa luentojen aikana.
  Ei ole tarpeen mennä syvälle tuntemattoman tieteen viidakkoon ja yrittää laskea staattisia, tuulen ja dynaamisia kuormia. On suositeltavaa antaa koko asia asiaan liittyville ammattilaisille joka päivä.
  Lisäksi kukaan niistä paremmasta ei laske muodonmuutosta eikä laske luonnosta.

  • Pölkky-telineissä on pieni luonnos 1-3 cm. Muut vaihtoehdot vaativat kuitenkin laskemista, kun niitä ohjaa kaikki sama SNiP.
  • On vaikeampaa laskea muodonmuutoksia. Tässä on otettava huomioon seinien kuormitus pohjalla, paalun korkeus maanpinnan yläpuolella ottaen huomioon mahdollinen kutistuminen, maaperän muodonmuutosmoduuli ja maaperän tiheys.
  • Mutta se ei ole kaikki. On olemassa kaikenlaisia ​​vivahteita, jotka eivät selvästikään ole silmiinpistäviä ja näkyviä vain ihmisille, joilla on huomattava rakennusalan kokemus, jotka pystyvät määrittelemään pienimmissä yksityiskohtia, joissa ongelma voi ilmetä, ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin ajoissa ja tehdä tarvittavat korjaukset laskelmiin.
  • Vaikka harkitsisit itsesi teknisesti tuntevaksi henkilölle, ole lukenut huolellisesti suunnittelutyökalun ja et ole löytänyt mitään vaikeaa siinä, älä unohda vanhaa sanomista siitä, että se on sileä vain paperilla, mutta myös ravut. Kuitenkin suurella halulla saada vielä käsi rakentamisessa, voit tehdä karkean suunnitelman ja näyttää sen asiantuntijalle, joka haluaa sinun ja SNiP: n tekemällä omaa säätöä ja ratkaisee optimaalisen ratkaisun ja säästää aikaa.

  Huomio: Dokumenttien kokoaminen on suositeltavaa punnita kaikki uudelleen. Ovatko säästetyt rahat hyödynnettävän ajan arvoa kannattavampaa?
  Loppujen lopuksi rakentaminen ei ole niin helppo prosessi, ja sitä pitäisi lähestyä vasta, kun lausunto lopulta muodostuu, että tarvitset sitä ja olet valmis.

  Tuotanto toimii yksinään

  Ja lopuksi käytettävissänne täydellisiä asiakirjoja, joilla on kaikki tulevan perustavanlaatuiset piirteet ja piirustukset. Tiedät jo arvioidut kustannukset ja haluat tallentaa.
  Miten se tehdään? Kuinka tehdä enimmäkseen käsityövoimaa ilman houkutusta teknologiaan?
  Vastauksena tähän kysymykseen pidämme yleisimpiä tapoja rakentaa säätiö ilman lisäkustannuksia.

  Pile varpunen

  Ne, jotka päättävät itsenäisesti työskentelemään paalusäätiön asennuksessa, valitsevat usein tämän menetelmän. Hän antaa vaihtoehdon. Voit ostaa valmiita grillataitoja, jotka on koottu raudoitetuista betonilohkoista.

  • Tässä tapauksessa on kuitenkin mahdotonta tehdä nostolaitteita houkuttelemalla, mutta voit kärsiä väsymyksestä, joka väistämättä aiheutuu monista tunneista kovaa työtä rakennustyömaalla, rakentaa lujarakenteen ja täyttää sen betonilla.
  • Menetelmän pääasiallisena haittana on maaperän ja autotallin välinen kuilu. Mutta ilman sitä et voi. Tekniikan mukaan monoliittista grillata ei voida laskea alle 30 cm: n etäisyydelle maanpinnasta, koska maaperä nousee 15 cm: n aikana kallistusjakson aikana.

  Pino ja vyö

  Menetelmän perusteellisen tutkimuksen ansiosta hän on jo pitkään saanut suosion asiakkaiden keskuudessa. Sitä käytetään maaperän liiallisen veden kyllästymisen tapahtuessa.
  Projektin jälkeen paalut rakennetaan maan alle ja kiinnitetään nauhan pohjaan.
  Tämän menetelmän käyttö antaa kiistattomille eduille:

  • Tuloksena on rakennuksen täysimittainen kellari, pois lukien "tuulen kävely" grillatauksen alla;
  • Merkittäviä säästöjä.

  Pile ruuvi

  Paaliruuvi-menetelmä poikkeaa toisista nopeudella. Valmistelutyö koostuu pääasiassa alueen tarkasta merkinnästä ja paalujen asennuspaikan määrittämisestä, jotka voidaan asentaa itsenäisesti avaimen tai sauvan kanssa, jos niiden pituus on enintään 1 m.

  • Rakennustekniikan asiantuntijat ovat arvostelleet pölkkiruuvia. Viimeisenä tehtävänä ei ole korkealaatuiset kulutustarvikkeet, eli ruuvit itse.
   Erityisen suosittu on saksalaisen Krinnerin tuotanto, joka parantaa jatkuvasti erilaisten rakennusten ja maametallien sovitettujen valmistettujen elementtien laatua.
  • Ruuvipallot on helppo asentaa lähes mihin tahansa maaperään, paitsi kallioon. Ja Far Northin ja permafrostin olosuhteissa säätiön järjestämiseksi ne ovat yksinkertaisesti välttämättömiä, koska ne yksinkertaistavat huomattavasti rakentamista ja vähentävät rahoituskustannuksia. Kaikki turvallisuusnormit on varmistettu.

  Huomio: tärkeintä, että sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota on maaperän jäädyttämisen syvyys. Piles pitäisi haudata tämän tason alapuolelle. Ilman tätä ehtoa rakennus rakennetaan koko ajan.

  Selvyyden vuoksi pidämme yksinkertaisinta esimerkkiä vakiopuun autotallin rakentamisesta ruuveilla, joissa on seuraavat parametrit:

  • Laatikon mitat ovat 4 × 6 × 3,5;
  • Puupalkin poikkipinta-ala on 150 × 150;
  • Maaperän jäädytyksen suurin syvyys on 1 m (mikä tarkoittaa, että paalun pituuden on oltava vähintään 1,2 m);
  • Kaikkien kuormien summa, mukaan lukien tuuli, dynaaminen ja autotallin paino autolla - 19,5 tonnia.

  Kun otetaan huomioon, että paalujen asennuksen tulee olla 1,5-2,5 m, laske- taan tarvittava määrä ruuvipinoja. Tällöin olisi oltava 9-12 paalua. Jaamme niiden lukumäärän kokonaiskuormien avulla ja määritämme siten näiden elementtien parametrit.
  Perusta talo, jossa autotalli on usein tehtävä täsmälleen kasa. Loppujen lopuksi kuorma on melko suuri ja sinun on tehtävä kaikki luotettavasti ja tehokkaasti. Siksi kaksikerroksisen autotallin kasausperusta olisi paras vaihtoehto.

  Autotalli ruuveilla

  Pile-pohjainen autotalli

  Säätiö on minkä tahansa rakenteen tukirakenne, joten on erittäin tärkeää valita perustan tyyppi ja toteuttaa tarvittavat laskelmat. Jalkapohjien perustusta voidaan pitää varsin suosittu vaihtoehto kevyen rakennuksen rakentamiselle, johon kuuluvat autotallit. Laaja käyttö johtuu useista etuja, jotka karakterisoivat paalun perustan:

  • Ensinnäkin rakennus voidaan tehdä millä tahansa säällä koko vuoden.
  • Toiseksi työvoima- ja rahoituskulut ovat vähäiset.
  • Kolmanneksi paalusäätiötä pidetään yhtenä luotettavimmista ja kestävimmistä.
  • Lopuksi joissakin tapauksissa paalut ovat ainoa vaihtoehto, joka liittyy useimmiten maaperän ominaisuuksiin.

  Kuitenkin rakennusten autotallit on paalun säätiö on sen haittoja: puute järjestely katselu kuoppaa tai kellarista ja monimutkainen järjestää ajotieltä autotalli.

  Pile perustuslaskelmat

  Säätiön tukien määrän laskemiseksi on parasta ottaa yhteyttä asiantuntijaan. He tekevät tarvittavan maaperän tutkimuksen alueella ja määrittävät sen kantokyvyn. Lisäksi geologiset tutkimukset auttavat määrittämään tiheän kerroksen syvyyden, pohjaveden määrän ja maaperän jäädyttämisen. Kaikki nämä kriteerit ovat välttämättömiä, kun suoritat laskupohjan laskennan.

  Koska kykyä houkutella kokeneita ammattilaisia ​​ei ole mahdollista, voit käyttää yksinkertaistettuja menetelmiä.

  Aluksi on määriteltävä tulevaisuuden autotallin parametrit, joiden perusteella tukien määrä lasketaan. Tämä huomioi, että ruuvit sijaitsevat jokaisessa kulmassa ja rakennuksen ympärys- sä noin 1,5-2 metrin etäisyydellä toisistaan.

  Pile perustuslaskelmat

  On myös tärkeää määrittää paalujen pituus, joka riippuu pitkälti maaperän jäädyttämisestä ja laakerikerroksen sijainnista. Helpoin tapa saada nämä tiedot on porata kaivo käsiporalla. Lisäksi kaivo auttaa määrittämään maaperän koostumuksen.

  Pallojen lukumäärän määrittäminen riippuu suurelta osin yhden paalun kantokyvystä, joka lasketaan erityisellä kaavalla.

  Laskelmissa ei pidä unohtaa säätiön oletettua kuormitusta. Tässä otetaan huomioon auton paino, koko rakenteen paino, mukaan lukien kattorakenne sekä tuuli- ja lumikuormat.

  Jotta autotallin pohjaan tarkoitettujen paalujen määrä laskettaisiin itsenäisesti, on määritettävä säätöön kohdistuva kokonaiskuormitus ja jakaa se paalun kantavuudella.

  Rakentaminen kasa säätiön alle autotalli omilla käsiään

  Pallon pohja autotallin alle voidaan rakentaa ammattirakentajien mukana. Tällöin tulos on vankka perusta, joka on tehty kaikkien sääntöjen mukaan. Tällaisen säätiön kustannukset ovat kuitenkin melko korkeat. Jos rakennat kasaata itsellesi, kuuntelemalla kokeneiden käsityöläisten neuvoja ja suosituksia, voit rakentaa yhtä vahvan ja laadukkaan säätiön, jonka kustannukset ovat mahdollisimman pienet.

  Valmisteleva vaihe

  Kaikki työ alkaa materiaalien ja työkalujen valmistelusta. Jos haluat rakentaa paalipohjan autotallille, sinulla on oltava tällaisia ​​työkaluja:

  • Lapio.
  • Plummet ja rakentamisen taso.
  • Rulettia.
  • Lyijykynä tai merkki.
  • Vipu ajopilareille.
  • Bulgaria.
  • Koukut ja johto merkintään.
  • Sledgehammer.

  Pallojen rakentamista ei voida kuvitella ilman seuraavia materiaaleja:

  • Kierrä paalut teknisten reikien kanssa tangon yläosassa kätevään ruuvaukseen.
  • Otsikot grillata.
  • Rebar-palkit. Äskettäin olemme kuvanneet kuinka valitaan, lasketaan ja asennetaan venttiilejä.
  • Sementti, hiekka ja murskattu kivi. Lue myös artikkeleissamme, millaista sementtiä ja mitä murskattua kiveä on parempi käyttää rakentamiseen.
  sisältöön ↑

  Merkintä ja maanrakennustyöt

  Huolimatta siitä, että paalujen ruuvaamista varten ei tarvita tasaista pintaa, on välttämätöntä poistaa ylimääräinen kasvillisuus ja suuret roskat. Tämä helpottaa huomattavasti paikan merkitsemistä ja tukien ruuvaamista.

  Selvitetylle alueelle suoritetaan merkintä maan alla autotallin alla. Voit tehdä tämän asettamalla kiinnittimet tulevan rakenteen kulmiin ja rakenteen kehän ympäri. Telojen välinen etäisyys ei saa ylittää 1,5-2 metriä, vaan niiden on oltava tasaisesti välimatkan päässä. Telojen asennuksen aikana on tarpeen tarkistaa kulmien ja lävistäjien tasaisuus tunnetuilla menetelmillä.

  Lisäksi paikkoihin, jotka on merkitty paaluille, tehdään pieniä reikiä, joista maa siirretään 10-15 cm: n syvyyteen lastalla, koska liian syvä kuoppa pienentää paalun vakautta. Reiän leveyden on oltava 2-3 cm suurempi kuin ruuvipuristimen terän halkaisija.

  Paalujen asennus

  Asennustilan asentaminen autotallin alla on parhaiten avustajien kanssa: kaksi henkilöä suorittavat suoraan paalujen ruuvaamista, yksi henkilö ohjaa paalin pystysuuntaisuutta. Upotetaan kasa maan sisään teknisen reiän varren yläosassa. Aseta vipu, jota voidaan käyttää putkena tai romumetana. Vivun pituus valitaan erikseen, mutta on syytä muistaa, mitä pidempi vipu, sitä helpompi kasa maata maahan.

  Kiertopuristimen on mentävä maan alimman jäädytyspisteen läpi ja lepäävät tiheää laakerikerrosta vasten. Tätä todistaa vaikea ruuvaus.

  Samoin asenna kaikki säätiön paalut.

  Paalun vahvistaminen ja betonointi

  Kun kaikki tukit on asennettu, suorita pino korkeuden kohdistaminen. Käytä tätä varten rakennustasoa tai tasoa. Tee jokaisella kasa vastaavalla merkillä marker ja hiomakoneen avulla leikkaa kunkin kannen pää.

  Pilarin lujuuden lisäämiseksi voit mahdollisesti asentaa pylvään sisällä olevan raudoituksen. Vaikka otat huomioon autotallin merkityksetön painon, voit ohittaa vahvistusvaiheen.

  Betonirakenteita ei kuitenkaan voida jättää huomiotta! Betoniratkaisu paalun ytimen sisällä auttaa lisäämään tuen lujuutta ja estää metallin nopean korroosion.

  Betonisointi suoritetaan standardiliuoksella, joka lävistää massaa, joka on täytetty vahvikkeella, ilman kuplien poistamiseksi.

  Asennuskorkit

  Kiinnittämisen helpottamiseksi on tarpeen hitsata kärjen korkki jokaiseen tukeen. Voit tehdä tämän käyttämällä 8-10 mm paksua metallilevyä, jonka koko suurempi kuin 2-3 cm kummallakin puolella.

  Asennuksen grillata

  Jotta autotallit saataisiin täyteen tukemaan, kaikki paalut on yhdistettävä toisiinsa. Tätä varten sinun täytyy tehdä grillata. Tämä malli on vaakasuora kehys porausruuvin yläosassa. Useimmissa tapauksissa grillauksen ja maan välissä on vapaa tila.

  Rostverk voidaan valmistaa monoliittisen, vahvistetun betoninauhan muodossa, joka suoritetaan analogisesti valuraudasta. Myös grillaus voi olla puupalkki, kanava tai I-palkki.

  Metallikiinnitys kiinnitetään hitsaamalla, puiset elementit kiinnitetään kärkiin pulttien avulla.

  Vihjeitä ja temppuja

  Kun asennat paalusäätiötä autotallille, voi syntyä ongelmia erilaisesta suunnitelmasta. Jotta voitaisiin vähentää niiden esiintymisriskiä ja välttää monia virheitä työprosessissa, on tärkeää kuunnella kokeneiden käsityöläisten neuvoja:

  • Säätiön rakentamiseen on suositeltavaa käyttää vain korkealaatuisia paaluja, jotka on valmistettu kaikkien tekniikoiden mukaisesti.
  • Kun valitset autotallin kasaalustan, sinun on ensin tiedettävä täsmällisesti maaperän koostumus paikassa, sillä kallioinen maaperä vaikeuttaa paalun kiertymistä.
  • Paalun sisääntulon pystysuuntaisuutta tulee seurata jatkuvasti, muuten tuki voi olla kaltevuuden alainen, ja tässä tapauksessa on melko vaikeaa tasoittaa sitä.
  • Ruuvausruuvin tuet edellyttävät jatkuvaa kiertämistä paalun ympärillä, joten työalue on puhdistettava huolellisesti roskista ja kasvillisuudesta. Tämä on estää työvaurioita.
  • Hitsaustyöt on tehtävä laadullisesti, sillä autotallin lujuus ja luotettavuus riippuu siitä.
  • Jos paalun kiristämisprosessi on vieraassa esineessä tai asennuspaikalla suuri kivi tai kanto, kiertymispaikka on parempi liikkua.
  • Jos rakenne mahdollistaa hitsit sijoitettavaksi maahan, on erittäin tärkeää käsitellä liitokset ruosteenestomaalin kanssa.
  • Jos laskelmat osoittavat riittävän suuren kellarikerroksen syvyyden, on suositeltavaa luopua paalusäätiöstä, koska tässä tapauksessa sen käyttö olisi järjetöntä.

  Ruostumattomien paalujen autotallia voidaan kutsua ihanteelliseksi rakenteeksi, koska se on yksinkertainen ja nopea. Korkealaatuinen ja luotettava kasausrakenne auton taloon on helppo tehdä omalla kädellä edellyttäen, että noudatat rakennusmenetelmiä ja noudatat asiantuntijoiden suosituksia.

  Pile-pohjainen autotalli kädet: yksinkertainen ja luotettava

  Autojen omistajat, jotka saivat telakan rakentaakseen autotallin, joka ei eroa maan erityisessä vakaudessa, täytyy hampaiden hiouttamisessa joutua korvaamaan lisäkustannukset nollavaiheen työstä. Jatkuvasti muuttuva ja liikkuva maaperä ei anna auton omistajalle mahdollisuutta säästää: tässä tapauksessa alikehittynyt rakentaminen johtaa erittäin huonoihin tuloksiin. Siksi, kun rakennetaan suuria rakenteita järisyttävälle maaperälle, on välttämätöntä päästä kiinteään maaperään. Valitettavasti tämä säiliö voi sijaita huomattavalla syvyydellä.

  Paras hinta-laatu-suhdeluvun näkökulmasta on tässä tapauksessa autotalli paaluseoksessa. Suunnittelun hinta on varsin riittävä, suurta kaivausta sivustolla ei tarvita, ja mikä tärkeintä, se mahdollistaa minkä tahansa auton omistajan nopeasti ja helposti rakentamaan luotettavan ja laadukkaan perustan rakennukseen.

  Maapallon yläpuolella paalusäätiö ei ole paljon erilainen kuin perinteiset "jalustat", joita käytetään kevyiden esivalmistettujen rakenteiden perustamiseen. Mutta maan alla hänellä on "jalat", joiden pituus on 5-20 metriä. Nämä maanalaiset "jalat", jotka mahdollistavat kompromissin vapinaisen maaperän vaikutuksen ja suojelevat rakennetta maaperän kausittaisista "tarttumisista".

  Suunnittelun ominaisuudet

  Tämän perustuksen pääsuunnittelu on itse paalut. Mutta niiden suunnittelu voi olla hyvin, hyvin erilainen.

  Geometrisesti ne on jaettu pyöreiksi, suorakulmaisiksi ja pyramidiksi. Sisäisen "järjestelyn" ja tiheyden mukaan - ontto, kiinteä. Paalun valmistuksen materiaalin mukaan ne voivat olla varsin erilaisia: metalli, puu, raudoitettu betoni ja myös klassinen betoni.

  Suunnittelun ohella paalut eroavat toisistaan ​​rakenteessa olevan rakenteen suojaamiselta maaperän tärinästä. Näin ollen tukien käyttöperiaate on pohjimmiltaan erilainen. Tässä on myös joitain luokituksia.

  Ensinnäkin se on perusta pitkien paikkojen säilyttämisestä. Kaikki on yksinkertaista ja luotettavaa - pitkät "jalat" ajetaan syvemmälle, kunnes ne saavuttavat kiinteän maaperän. Sen jälkeen ne jäävät kiinteälle kerrokselle, rakenne pysyy tiukasti kiinni. Tämä muotoilu on ominaista lähes kutistumatonta.

  Toiseksi on rakennettu versio, jossa on perustus roikkuvat paalut. Tyypillisesti tätä menetelmää käytetään tapauksissa, joissa kiinteän kerroksen saavuttaminen on jonkin verran vaikeaa. Menetelmä on seuraavanlainen: nämä elementit ovat, kuten sen pitäisi, tukkeutuneet epävakaan maaperän kerrokseen. Tämä mahdollistaa tukkeutuneet "pylväät" ikään kuin "jumittua" maahan. Pilarien kosketuksen maadoituksen kanssa voit vaimentaa syntyvää kuormitusta johtuen kitkavoimista.

  Piles voidaan myös luokitella niiden asennusmenetelmien mukaan maahan. Tämän periaatteen mukaan voidaan erottaa:

  • pohjat ruskeille paaluille. Tämä menetelmä käsittää kaivojen alustavan valmistuksen. Ne kaivetaan manuaalisesti tai poraamalla, jonka jälkeen paalut asetetaan reikään tai muodostetaan raudoitetusta betonista.
  • vasaralla. Erittäin viihdyttävä tapa, varsinkin kun on tarpeeksi suuria paaluita. Tällä asennusmenetelmällä ne lyödään maahan erityisellä asennuksella, joka muistuttaa lähinnä kopraa. Vahvan puhalluksen vaikutuksesta esikärkinen napa leikkaa maaperän läpi ja uppoaa haluttuun syvyyteen asiakkaalle.
  • ruuveilla on toinen mielenkiintoinen asennusmenetelmä. Tässä tapauksessa elementti näyttää valtavasta ruuvista, joka yksinkertaisesti ruuvataan maahan automaattisesti tai automaattisesti.

  Ja vieläkin, paalujen luokittelu ei ole vielä päättynyt. Grillaukseen liittyy seuraavanlainen luokittelu. Tämä erittäin monimutkainen termi aloittelijalle tarkoittaa yksinkertaisesti hyppääjää, joka sijaitsee rakenteen pintaosassa. Tämän hyppääjän avulla voit tehdä autotallin paalusäätiölle vielä kestävämmäksi. Rostverin avulla maadoituspylväät yhdistetään jäykästi toisiinsa ylimääräisten tarpeettomien värähtelyjen ja jännitysten "sammuttamiseksi". Niinpä näihin elementteihin muodostuu yksi "stand", jolle rakennusta myöhemmin sijoitetaan. Pistettä, johon grillaus kytkeytyy paaluun, kutsutaan solmuiksi.

  Luonnollisesti tällaisten hyppyjen rakenne ja rakenne ovat myös hyvin erilaisia. Yleensä on olemassa kahdenlaisia ​​grillatyyppejä:

  • Monoliittinen, saatu käyttämällä irrotettavaa muottia kaatamalla liuos, jossa on vahvistettua betonia.
  • Esivalmistettua grillatausta, jossa käytetään betoniteräksiä tai puurakenteita, kiinnitetään yhteen paalujen yläosissa. Tällaisten rakenteiden yhdistelmä muodostaa grillata.

  Hybridisäätiön toteutus on myös mahdollista. Tämän teknologian silmiinpistävä esimerkki on paalun perusta. Tämä "pohja" on erittäin viihdyttävä maanalaisten paalujen rakenne, joka on kiinnitetty nauhateollisuuteen, joka on hieman upotettu maahan. Tällä menetelmällä voit turvallisesti kiinnittää tulevan rakennuksen maahan ja päästä eroon voimakkaasta kutistumasta, joka uhkaa rakennusta veden kyllästymiselle.

  Noin samalla tavalla yhdistetään yksi rakennelma - laattapohja, joka on kiinteästi yhteydessä maanalaisiin putoihin, "kylkiluut" muodossa.

  Tietenkin on syytä huomata, että jokaisen perusteellisen perustan rakentaminen autotallille edellyttää joka tapauksessa lisälaitteiden ottamista mukaan. Tämä edellyttäisi ylimääräistä rahaa. Tällaisen säätiön asettaminen on kuitenkin tällä hetkellä paras vaihtoehto auton omistajalle, joka joutuu rakentamaan autotallinsa vaikeisiin geologisiin kohteisiin.

  Tämäntyyppisen säätiön positiiviset ominaisuudet

  Kaikilla nollatason töillä, jotka on otettava huomioon lisätarvikkeiden ja koneiden houkuttelemisen yhteydessä, tällaisella säätiöllä on useita ilmeisiä etuja, jotka kompensoivat tämän haitan.

  - Suurin rakennusnopeus.

  Jos käytät valmiita elementtejä, jotka ovat varsin saatavilla vapaassa tukku- ja vähittäiskaupassa, tämäntyyppinen on nopein tapa työskennellä nollakierroksella matalalle rakennukselle. Jopa rakennuksen yksinkertaisen pilarin "pohjan" kokoamista ei voida verrata tämän menetelmän nopeuteen. Esimerkiksi ruuvipilareita käyttävä säätiö - rakennusalan asiantuntijat puhuvat varsin mahtavalla tavalla - voidaan asentaa 1-3 päivässä. Koska meidän on perustettava säätiö autotallin alle, säätiön asennus voidaan tehdä yhden työpäivän kuluessa.

  - maanrakennusten minimointi.

  Muiden säätiöiden rakentamista varten on välttämätöntä toteuttaa melko suuria maanrakennustöitä, joihin liittyy joitain vaikeuksia: rakentamiseen käytetty aika, kaivutaostojen lisäkustannukset ja loppujen lopuksi jätteiden viemisen tosiasiat jonnekin. Käytettäessä tällaista säätiön rakentajaa on mahdollisuus melkein kokonaan päästä eroon maanrakennuksesta, mikä säästää asiakkaan aikaa ja rahaa. Pino itsessään lyö reiän itse maahan - tai tämä reikä tehdään poraamalla.

  - Riippumattomuus rakennusaikana.

  Tosiasia on, että asennus voidaan tehdä milloin tahansa vuoden aikana ja kaikissa sääolosuhteissa. Luonnollisesti tämä "pohja" on tullut erittäin suosittua paikoissa, joilla on ankaria ilmasto-olosuhteita. Tällainen permafrost-olosuhteissa oleva perusta on yleisin menetelmä pohjan rakentamiseksi pohjoiseen taloon.

  Näiden tekijöiden yhdistelmä osoittaa rakennuksen kustannustehokkuuden - varsinkin jos on kyse vaikeasta kohteesta, sillä vähemmän kalliit ja yksinkertaiset "klassiset" variantit menettävät tehokkuutensa, jos niiden maaperä on epävakaa.

  Garan- tin tai minkä tahansa muun matalan rakennuksen rakentamiseen on järkevää olla ottamatta käyttöön erityisiä laitteita ja työntekijöitä ja tehdä kaikki työ itse. Tietenkään kaikkia asennusmenetelmiä ei tietenkään voida suorittaa yksin ja ilman lisälaitteita. Esimerkiksi ajopilareiden säätiö sisältää vain automaattisen ajo - ja erityisesti tästä syystä tätä menetelmää käytetään useimmiten monikerroksisten rakenteiden rakentamiseen. Kuitenkin on olemassa useita tapoja, jotka ovat täysin toteutettavissa omasta. Pohdimme niitä, kiinnittäen erityistä huomiota useisiin ongelmiin:

  • Suunnittelu, tärkeimmät parametrit, jotka vaikuttavat sen ominaisuuksiin, hankkeen kustannusten laskeminen.
  • Katsokaamme parhaita tapoja rakentaa omat.
  • Ominaisuuksien likimääräinen laskenta.
  • Rakennustyön nuotit.

  Mitä tarvitaan hankkeelle?

  Kaikki tarvittavat normit, määräykset ja säännöt, jotka kuvaavat pilarin rakentamisen ja suunnittelun, ovat SNiP: ssä.

  Ensimmäinen asia, joka määrää meille tämän rakennuksen "Raamatun": laskelma on mahdollista vain sivuston tutkimustyössä. Näin ollen tällaisen työn on oltava valtuutettu asiantuntija.

  Ja tämä ehto on täysin perusteltu, koska geologinen etsintä antaa meille mahdollisuuden saada kaikki tarvittavat tiedot kaavoista, jotka laskevat säätiön kaikki parametrit. Nämä tiedot otetaan mukaan tutkittavan maaperän tyypin ja sen ominaisuuksien mukaan. Siksi tällaisen työn on oltava asiantuntijan tehtävä. Geologinen etsintä antaa meille näin:

  • Maaperätyyppien tarkka kartoitus sivustossa
  • Pohjaveden virtausnopeus (sekä tämän tason vaihtelut vuodenajasta riippuen)
  • Maaperän jäädytys syvyys alueella.

  Suunnittelu on yleensä täynnä erilaisia ​​matemaattisia laskutoimituksia ja monimutkaisia ​​kaavoja, jotka voivat tuhota halun tehdä kaiken omasta. Lisäksi se on paljon rauhallisempi, nopeampi ja turvallisempi antaa tehtäväksi suunnitella ammatilliselle arkkitehdille. Muutoin olet hyvin vaarassa tehdä virhe, joka tulee kuolemaan tulevaisuuden rakenteesta. Vaikka laskettaisiin kaikki kuormat, nimittäin kausikuormat ja kuormat, jotka liittyvät tuulen voimaan ja suuntaan, tulevan autotallin, auton ja työkalujen paino, dynaamiset kuormat, niin on olemassa kaksi muuta parametriä, kuten sedimentti ja sen laskeminen muodonmuutoksilla.

  Pallot ovat suhteellisen pieniä ja vaihtelevat 1-3 senttimetriä. Kaikkien muiden vaihtoehtojen osalta tämä parametri on laskettava etukäteen. Kaikki tarvittavat laskelmat ovat SNiP: ssä, ja sen tarvitsema kappale on yhteisyrityksessä pinoasiakirjoissa.

  Muotojen laskeminen on entistä monimutkaisempi menettely, jossa otetaan huomioon seinien pituus ja sen taipuminen, mahdollinen kuormitus säätöön neliömetreinä, paalun korkeus maanpinnan yläpuolella (ottaen huomioon luonteen). Lisäksi on tarpeen tietää maaperän tiheys ja maaperän muodonmuutos.

  Kaikki tämä osoittaa jälleen kerran, että nollapisteen työ ilman tutkimusta on mahdotonta. Itse laskemisen suhteen - se on lähes mahdotonta, kun otetaan huomioon valtava valikoima vivahteita, jotka vain kokenut asiantuntija tietää.

  Oletetaan, että luet edelleen ohjeen. Mutta tuskin se antaa sinulle uskomattoman kyvyn ratkaista tämä monimutkainen tehtävä lyhyessä ajassa ja ilman virheitä. Arkkitehdilla on myös paljon kokemusta tällaisista asioista. Voit kuitenkin aina olla aktiivinen osallistuja omien autotalliesi perustan kehittämiseen. Totta, tästä on välttämätöntä ymmärtää, miten laskentaalgoritmi, jota asiantuntija tuottaa rakennetta suunniteltaessa, on ymmärrettävä.

  Teemme työtä omin käsin

  Pitkän suunnittelun jälkeen sinulla on käsissäsi joukko asiakirjoja, jotka kuvaavat kaikki tulevan säätiön ominaisuudet, sen piirustukset ja nollaprosessin likimääräiset kustannukset. Muista, että haluamme houkutella mahdollisimman vähän lisävarusteita, tarkastella tavallisimpia tapoja tehdä kaiken käsin.

  Pile varpunen

  Riippumattoman työn tapauksessa käytetään yleensä rakennustyömaalla monoliittisesta teräsbetonista valmistettua paalupohjaa, jossa on grillata. Tämä menetelmä on hyvin pitkä ja kestää paljon työtä, mutta se maksaa noin puolet niin paljon kuin grillata tehdasosien ollessa valmiita kokoonpanoon - modulaarinen vyö, joka on valmistettu betoniteräksistä, on kallista ja et pysty käsittelemään ilman nostolaitteita.

  Asennus voidaan asentaa itsenäisesti seuraavasti: tehdä paaluja, joissa on vahvikeharja, ja kun ne ovat voimaa, varusta grillata. Tärkein kielteinen asia tässä tapauksessa on maan ja autotalliin kohdistuva kuormitus. Monoliittista grillatausta käytettäessä sitä ei saa laskea alle 30 cm: n korkeudelta maasta. Tämä johtuu siitä, että maaperä kohoaa 15 cm: n aikana kallistusjakson aikana.

  Pino ja vyö

  Tämäntyyppinen rakennus sai suurta suosiota monien asiakkaiden keskuudessa. Rakennusteknologiaa tutkitaan perusteellisesti ja sitä käytetään onnistuneesti. Kun pohjajärjestely on monimutkainen maaperän veden kyllästymisellä, käytetään seuraavaa menetelmää.

  Pohjaan asennetaan paalujen asennus, kuten projektissa on osoitettu, ja niiden päälle rakennetaan "nauha" -perusta, johon paalut kiinnitetään. Tämä rakentamismenetelmä johtuu myös säästöistä: ensinnäkin tämä menetelmä vähentää työn määrää ja toiseksi saavutetaan rakennuksen standardi kellari. Loppujen lopuksi muutamat kehittäjät pitävät tuulen "kävelyä" autotallin grillauksen alla.

  Pile ruuvi

  Suurin nopeus tapa järjestää tulevaisuuden autotalli. Tämä menetelmä ei käytännössä edellytä valmistelevaa työtä - ruuvipallot yksinkertaisesti ruuvataan maahan. Jos käytettyjen "ruuvien" pituus on enintään metriä, ne voidaan ruuvata tangolla tai avaimella manuaalisesti.

  Tällainen säätiö saa valtavan määrän positiivista palautetta rakennusalan asiantuntijoilta. Ei ole minkäänlaista roolia korkealaatuisten säätiöiden tuotannossa luotettavia kulutushyödykkeiden valmistajia eli ruuveja itse. Esimerkkinä tällaisesta yrityksestä on saksalainen Krinner-yritys, joka laajensi valmistettujen tuotteiden valikoimaa, paransi niiden muotoa ja mukautui erilaisiin maa- ja rakennustyyppeihin.

  Yleensä ne asennetaan lähes mihin tahansa maaperään (paitsi ehkä kiviä). Ruuvin pohjan asentaminen on helppoa jopa pysähtymisolosuhteissa - siksi ne ovat suosittuja asennettaviksi kaukaisissa pohjoisissa rakennuksissa.

  Tällaisten elementtien asentamiseen on useita sääntöjä. On tarpeen tutkia mahdollisimman tarkasti tämän alueen ominaispiirteitä maaperän jäädyttämisestä. Tosiasia on, että paalut lasketaan alle tämän arvon.

  Tarkastellaan esimerkiksi yksinkertaisinta tapausta puuportaan rakentamisessa ruuveilla. Joten, autotalli on klassinen laatikko muoto mitata 4x6x3,5 metriä ja rakennetaan 150x150 millimetrin säteen. Maaperän jäädyttämisen syvyys on 1 metriä, mikä tarkoittaa, että paalun on mentävä 120 senttimetrin syvyyteen. Kaikkien tässä tapauksessa laskettujen kuormien summa oli 19,5 tonnia. Tähän summaan sisältyi autotallin arvioitu paino autolla, tuulen ja lumen kuormitus sekä dynaaminen kuorma. Tyypillinen asennuspaikkojen asennus on noin 1,5-2,5 metriä.

  Tästä syystä saamme parhaan mahdollisen määrän paaluja, mikä vastaa 9-12 paalua. Jaamme niiden lukumäärän kokonaiskuormituksella, saamme näiden elementtien parametrit.

  Teippi-paalun säätiön itsenäinen rakentaminen

  On välttämätöntä pysytellä tällaisella pohjalla, jota käytetään useimmiten itsensä rakentamiseen. Käytetään 2 in 1 -menetelmää, joka soveltuu parhaiten säätämään säätiötä vedellä kyllästetyllä alueella. Tämä pohja sopii myös kaltevaan maahan.

  Rakennustyön päävaiheet ovat seuraavat:

  • On välttämätöntä kaivaa kaivannot nauhalle, jota ei ole upotettu maahan. Yleensä riittää poistamaan 5-10 senttimetriä pehmeää maata ja merkitsemään alueet. Tämän jälkeen kaivetaan kaivoja ja hiekkaa ja ryöstöä sisältävä viemäröintityyny sijoitetaan siihen.
  • Leikkaa reikiä paaluille betonivyöhykkeiden tulevaisuuden keskellä. Laskettu kolonnin paksuus vastaa yhtä kolmasosaa perustuksen nauhan osasta. Tällöin viereisten paalujen välinen vakiotaso otetaan 2 metriä.
  • Kaadetut paalut. Yksinkertaisin, taloudellinen ja käytännöllisin tapa on seuraava: kateaine on rullattu putkeen ja kiinnitetty kalastuslinjalla. Katemateriaalista valmistetun putken tulee työntyä maanpinnan yläpuolelle noin kolmanneksella pohjan korkeudesta.

  Jotta pystytään varmistamaan pino-pohjan tuleva kestävyys, sen tulee olla vedenpitävä. Huolehdi siitä, että kaadetaan paaluja. Yläosassa suositellaan toisen, toisen kerroksen vedenpitävyyttä. Tämä auttaa suojaamaan kaatettua betonia liian nopealta kosteuden menetykseltä, mikä varmasti tapahtuu, jos poistat sen ylimääräisestä kuoresta. Tämä tehdään seuraavalla tavalla: putkipohjan vedenpitävyys tehdään putkesta, jonka sisään ontelo, johon on asennettu vahvike. Vahvistustangot tässä tapauksessa tulisi työntyä tuloksena olevasta vedeneristysputkesta noin 15 - 20 cm. Tämän jälkeen betoni kaadetaan 25 cm: n tasoihin ja puristetaan vibropressoimalla, jolloin putki täytetään asteittain yläosaan. Asennetaan vakiomuotoinen puuterilaatta ja sen keskiöön on lisätty raudasta valmistettu runko. Suurin huomio tässä tapauksessa maksetaan paalun "ns." Ns. Solmuille. Tällöin putkesta ulkonevat lujitukset kiinnitetään vaaka- ja vaakasuoraan vahvikkeeseen, joka on asennettu teipin pohjaan. Seuraavaksi tulee klassikko teoksen perustamiselle.