Pile pohja hyvät ja huonot puolet

Ruuvaamalla paaluja rakentamiseen alkoi käyttää niin kauan sitten. Nykyään säätiön rakentaminen paalujen avulla nähdään rakentamisen alalla innovaationa. Kierukkapää on metalliputki, jossa on kierrepihdit toisessa päässä. Putki on valmistettu teräksestä galvanoidulla pinnoitteella (korroosion estämiseksi). Se voi olla eri halkaisija ja pituus. Jotta rakennettaisiin yksityinen talo, jossa on paalusäätiö, sinun täytyy tietää kaikki asennustekniikka ja vivahteet, joita voi syntyä rakentamisen aikana. Usein tällainen säätiö on asennettu monimutkaiseen maarakenteeseen tai epätasaisiin maapintoihin (rinteeseen, masennus jne.), Kun taas rakennuksen suhteellisen pieni paino. Tässä artikkelissa tarkastellaan paalusäätiön tärkeimpiä etuja ja haittoja.

Pilarin perustukset

Talon rakentaminen ruuvipolleille on melko monimutkainen prosessi, johon liittyy huomattavia kustannuksia materiaali- ja erikoislaitteille. Tästä huolimatta paalusäätiö pystytettiin nopeasti (muutamassa päivässä) ja säilyttää linnoituksensa vuosikymmenien ajan. Ruuvipallot ruuvatetaan maaperään erikoiskoneen avulla, jossa on mekaaninen poraus, joka pettää pyörivän hetken. Voit myös käyttää kotitekoista vipua, joka kerätään romusta ja kahdesta putkesta. Kun kaikki paalut on asennettu maaperään, suunnitellulla tasolla on tarpeen leikata putket. Sitten yläpäät hitsataan putkiin. Säätörakenteen viimeinen vaihe on paalujen kiinnittäminen kanaviin tai grilliin (vahvistus). Sitominen on välttämätöntä jakaa kuorma tasaisesti kaikille rakennustukikoille.
Rakennuksen ruuvipilareiden lisäksi käytetään myös kaivinkäleitä ja räpytyspinoja. Asennustuotteet sijoitetaan maahan syvennyksen, tärinän tai iskujen kanssa. Asennusmenetelmä valitaan maaperän rakenteen mukaan. Saat löysää, vetistä tai muovia maaperää tärinää. Paaluja voidaan painaa vain pehmeälle maaperälle. Kaikille muulle maaperälle (lukuun ottamatta kivistä) on käytettävä tukkeutumismenetelmää.
Toisin kuin ruuvi- ja asennuskannattimet, ne on valmistettu välittömästi rakennustyömaalla betonista. Tätä tarkoitusta varten porauslaite tekee kuopat, jotka myöhemmin vahvistetaan ja kaadetaan betonilla.
Ruuveilla on monia etuja muihin paalujen tyyppeihin verrattuna. Terien läsnäolon takia tällaiset kannat tukevat luotettavasti maaperää. Tämä mahdollistaa niiden käytön vesipohjaisissa maissa (lähellä suot ja järviä) tai hiekkaisella maaperällä. Tällainen säätö voidaan asentaa jopa syvään jäädytettyyn maahan. Epätasaisissa ja kalliissa pinnallisissa ruuvipallot ovat myös välttämättömiä.

Pile-pohjarakenne

Jotta rakennettaisiin kestävä ja vahva talo, ennen rakentamisen aloittamista sinun tulee laatia yksityiskohtainen hanke, jossa määritellään kaikki maaperän ominaisuudet ja rakennus itsessään.

Muutoin rakentaminen ei kestää kauan. Hankkeen tulisi olla kokenut asiantuntija tähän suuntaan.

Jotta voimme ymmärtää, mikä tämä prosessi liittyy, tarkastelemme muutamia peruskomponentteja:

 • Maaperän rakenteen tutkimus. Tässä vaiheessa olisi ilmoitettava maaperän tekniset ja geologiset tutkimukset sekä paalujen testauksen tulokset.
 • Paalun perustan valinta. Rakennustekniikan lisäksi myös sallitut kuormat riippuvat siitä.
 • Rakennustilan yksityiskohtainen suunnitelma, jossa ääriviivat osoittavat tulevan kodin ja kaikkien lähistöllä olevien rakennusten sijainnin.
 • Täydellinen suunnitelma maanpäällisen rakenteen rakentamiseksi. Sisältää kerrosten määrän ja rakennusmateriaalien luettelon.
 • Rakennustyön lähellä sijaitsevat rakenteet. On tarpeen määrittää niiden vaikutus rakennukseen kutistumisen aikana.
 • Rakennuksen maanalaisen osan piirustus. Se ilmaisee paalujen syvyyden ja koon, mutta myös maanalaiset viestintäjärjestelmät.
 • Kuormituksen laskeminen lattian pinnalle sekä mahdolliset paineen muutokset tietyissä tilanteissa.

Pile-pohjaiset pisteet

Tämän säätiön tärkein etu voidaan havaita mahdollisuus asentaa rakennusta mihin tahansa maastoon.
Ruuvipohjaperusta on rakennettu melko nopeasti, jota pidetään myös suurena lisättynä.
Paalulla hitsatut terät vähentävät maaperää huomattavasti, mikä luo luotettavamman tuen rakenteelle.
Pehmeällä maaperällä voit ruuvata paalut itse ilman kalliita erikoislaitteita.

Huonot perustukset

Tämän tekniikan merkittävänä haittana pidetään rakenteen voimakasta kutistumista, jonka seurauksena rakennuksen voi vinoutua. Rakennusten tuhoamisen estämiseksi on tarpeen käyttää erikoistuneiden asiantuntijoiden palveluja. Säätiön rakentaminen voidaan tehdä vasta maaperän täydellisen tutkimuksen ja asianmukaisesti suunnitellun hankkeen jälkeen. On tärkeää käyttää vain korkealaatuisia materiaaleja säätiön rakentamisessa. Tästä riippuu talon elämä.
Kun otetaan huomioon paalusäätiön hyvät ja huonot puolet, voimme sanoa, että tämä on talon monitoiminen ja luotettava perusta. Mutta saadakseen kestävän rakentamisen, on suositeltavaa antaa säätiön rakentaminen kokeneille ammattilaisille.

Pile perustus omilla käsilläsi RC-pyllyillä

Korkealla GWL: llä ja epävakaalla maaperällä yksityisen talon perustana on usein oltava paalut. Jos haluat käyttää muita vaihtoehtoja tällaisessa tilanteessa, se on liian järjetöntä. Ne ovat joko liian kalliita tai lyhytaikaisia ​​korkean maaperän kosteuden takia. Vahvistettu betonipatsaustyöntyyppi on halvempi ja yksinkertaisempi toteutuksessa. Se voidaan tehdä itsenäisesti ilman ongelmia.

pitoisuus

Mikä on paalusäätiö?

Pallon perustukset ovat pystytuotteita, jotka on tehty teräsbetonista upotettuna maahan. Yläpuolelta ne ovat yleensä yhteydessä grillata tai monoliittinen levy, jotka toimivat perustana talon seinille. Pallotyypistä riippuen ne on kiinnitetty maaperään, kierretty tai yksinkertaisesti upotettu kentällä porattuihin reikiin etukäteen.

Kaavion yksi lajista, jossa on maanalainen grilli

Vahvistettu betoniteräksinen muunnelma ulkonäköön ja yleiseen rakenteeseen on suoraa analogista nauhan perustuksille. Ainoastaan ​​"nauha" on pienempi ja ei maata, vaan paaluilla. Se suojaa täydellisesti grillata kosteudelta ja kallistumiselta. Lisäksi kaikki maakerrosten kausittaisen laajenemisen / puristamisen energia kulkee paalujen tuella. He aluksi sukellavat maanpinnan alapuolella ja pysyvät kiinteällä kiinteällä pohjalla.

Tyypit perusta paaluilla

Riippuen upotusmateriaalien tukialustasta, paaluperustukset ovat:

Roikkuvat paalut;

Pallojen säilyttäminen.

Ensimmäisessä tapauksessa pylväät näyttävät jumittuneen maahan ilman, että ne tukevat laakerikerrosta banaanien kitkavoimien vuoksi. Toisessa päinvastoin ne perustuvat kiinteisiin maaperän kerroksiin. Ripustustaso vaatii suuren määrän paaluja ja perusteellisempia laskelmia, jotka perustuvat sivuston vakaviin geodeettisiin tutkimuksiin. Yksityisten mökkien rakentamiseen kahdessa tai kolmessa kerroksessa tätä tekniikkaa ei käytetä.

Alhaisen asuntorakentamisen osalta säilytysvaihtoehto on enemmän kysyntää. Piles ei ole tukossa kiinteällä kentällä, ne tarvitsevat paljon vähemmän. Maan maan tavalliselle talolle riittää neljä pylvästä kulmissa ja muutamat laakerin seinämien alla. Tämä paalusäätiö on paljon helpompi tehdä omalla kädelläsi.

Pilejä samanlaiselle laitteelle voidaan ottaa:

Ruuvi (ruuvi).

Pahoinut asbestisementtiputkea ja vahvistettua betonia sisältä.

Pilarityypit eri tyyppisille säätiöille

Yksityiset kehittäjät rakentaa pile foundation zhbnogo yleensä valita ruuvi tai injektio (kyllästynyt) tekniikka. Samalla teräksestä valmistetuilla "ruuvilla" on vakava rajoitus - pohjan syvyys itseasennuksella. Jos tiheät kerrokset ovat matalia (korkeintaan 2 metriä), niitä voidaan vielä ruuvaa maahan, mutta pidempään tukeen tarvitset erikoislaitteita.

Tuntemattomilla kollegioilla tilanne on täysin erilainen. Ne on valmistettu putkista, koska ne upotetaan maahan, on tarpeen kaivaa sopivan kokoinen reikä. Vaikka sitä tarvitaan muutaman metrin syvyyteen, on helppoa kaivaa tällainen kuoppa omilla käsilläsi tiheässä, ei-murentumassa maaperässä.

Hyödyt ja haitat paalusäätiöstä

Jokaisella alustalla on hyvät ja huonot puolet. Tämä ei ole yleinen vaihtoehto mihinkään maaperään. Ei kussakin sivustossa se sopii. Mutta on tällainen tukikohta yksityiselle talolle ei ole yhtä kallista kuin pohjalevy tai upotettu alle jäätymispisteen zhb teippi analoginen. Ruuvirakenteessa tukipylväät tukevat 30-40% ja tylsä ​​- 20-25% halvempaa.

Tämän vaihtoehdon etuja ovat:

Laitteen mahdollisuus, jossa klassisia vaihtoehtoja ei voida tehdä korkean GWL: n, heiluttavan maaperän tai suuren jäädytyksen syvyyden vuoksi;

Nopea ja äärimmäinen yksinkertaisuus työstään riippumattomassa suorituskyvyssä;

Kannattavuus - valitsemalla pölkkyjen perustukset, monissa tapauksissa voit säästää jopa kolmanneksen talon tukijärjestelyyn varatuista varoista;

Vähintään maanrakennustyöt - nauhalle tai laatto-monoliittiselle analogille kaivamaan maata on monta kertaa enemmän.

Haittatekniikan haittapuoli on seuraava:

Laskelmien monimutkaisuus suunnittelussa;

Voidaan käyttää vain kevyisiin rakennuksiin;

Lattian eristyksen tarve ja laitteen kellarin mahdottomuus.

Jotta tällainen perusta olisi ollut pitkä, on parempi antaa hankkeensa valmistelu ammattilaisille. On erittäin tärkeää maaperän perusteellinen tutkimus ja pätevät laskelmat. On välttämätöntä ennakoida, kuinka kukin kasa käyttäytyy tulevaisuudessa kuormitettuna. Pienin virhe - grillaus ja sen seinät johtavat välittömästi. Tämän seurauksena jopa metallin tai aallotetun katon katto vaurioituu, puhumattakaan rakennuksen sisällä säröidyistä osista.

Esimerkki ajetuista paaluista

Toinen tärkeä asia on rakennuksen painon rajoittaminen. Raskas keraaminen tiili tai betoni mökeille paalusäätiölle ei todellakaan ole syytä ottaa. Tässä kehys- tai vaahtosekoitusteknologiat ovat hyväksyttävämpiä. Niiden avulla voit rakentaa kevyitä seiniä, jotka pysyvät ruuveilla tai tylsistyneillä tukeilla pitkään ja ongelmitta.

Ja ennen kuin valitset talosi perustustyypin, sinun tulee huolellisesti tutkia, mikä on VULTURE-paneelit, tiilet, puutavara, lokit, kaasu- ja vaahtolohkot, joissa on kaikki ominaisuudet ja plussit miinus. Seinien rakennusmateriaalin paino vaikuttaa suuresti säätiön valintaan.

Bored Pile Foundation tee se itse

Jäljempänä esitettävät vaiheittaiset ohjeet mahdollistavat paalusäätiön itsenäisen rakenteen, jossa on porrastettu versio, jossa on ylhäältä peitettävä grilli. Tämä on yksityisten toimijoiden suosituin vaihtoehto, koska se on helppo toteuttaa. Työssä tarvitaan vain asbestisementtiputkia, betonilaastia ja teräs- tai lasikuituvahvisteita.

Laite suoritetaan viidessä vaiheessa:

Asbestisementtiputkien asentaminen ja venttiilien asentaminen niihin.

Porakoneiden valmistukseen vaaditaan asbestisementtiputkia, joiden halkaisija on 300-400 mm. Ne takaavat, että säätiöllä on hyvä kantavuus sekä pystysuorassa että vaakatasossa. Toisin kuin teräsversio, asbestisementti ei ruostu maahan.

On helpointa tehdä kuopat tukeille manuaalisen porauksen avulla bensiinillä tai sähkömoottorilla. Näiden reikien syvyyden tulisi päätyä 30-40 cm maanpinnan alapuolelle.

Pylväspilarit sijaitsevat rakennuksen ympärys- sä ja laakerinseinien sisäpuolella jopa kahden metrin välein. Kun kuopat porataan, niiden pohjaan kaadetaan 10-15 cm paksua hiekkalaatikkoa, jonka jälkeen alustaan ​​kaadetaan vielä 25-30 cm betonia tukien tukemiseksi. Asbestisementtiputket asennetaan tähän jäätymätönyn liuokseen. Samaan aikaan niiden on työnnettävä vähintään 30 cm maanpinnan yläpuolelle.

Jotta putket pysyisivät pystysuorassa, ne suihkutetaan hiekalla, joka putoaa tämän tamping-prosessin aikana. Seuraava on pilarien vahvistaminen. Tätä tarkoitusta varten käytetään 3-4 terästä tai lasikuitua, joiden poikkileikkaus on 10-12 mm.

Vahvotangot on sijoitettava putken keskelle yhtä kaukana toisistaan. Asennuksen helpottamiseksi ne voidaan liittää myös maahan langattomilla johtopalkkeilla. Korkeudeltaan nämä pystysuorat sauvat tulisi olla 15-20 cm korkeammat kuin putken yläreuna. Vahvistuksen jälkeen tämä ei-irrotettava muotti voidaan kaataa vain betonilla, varmistaen, että liuoksessa ei ole aukkoja.

Jo 3-4 vuorokaudessa voidaan aikaansaada teräsbetonituotanto (betonisekoittimen asentaminen, betonisekoittimen vahvistaminen ja kaataminen), teräskanava tai puutavara. Tämän seurauksena sen ja maan välinen aukko on 25 - 30 cm. Grilli on mahdotonta asettaa suoraan maahan, vaan sitä voidaan yksinkertaisesti puristaa ja purkaa yhdessä rakennuksen kanssa kallistuksen aikana.

Järjestelyn lopussa se on parhaiten seinien rakentamisen jälkeen, tukit ja grillikokoonpano on suljettava sivusuunnassa kotelon kanssa. Tällöin katon tai julkisivun tai koristeikkunan ammatillinen lattia lähestyy. Vain sinun on ensin asetettava kaikki viestinnät. Putkistojen putkistojen ja viemäriputkien etuja käytetään tunkkien välissä ilman muita temppuja ja betonin poraamista.

Perusrakenteiden soveltaminen paaluihin rakentamisessa

Vahvistettu betonipaalujen perusta on täydellinen monenlaisten yksityisten matala-talojen rakentamiseen. Itse tekeminen edellä mainitun vaiheittaisen opetuksen johdolla ei saisi olla vaikeaa. Parempi on tilata asiantuntijoiden laskelmia. Garan- tia tai kylpyammea varten samanlainen perusta voidaan laskea itsenäisesti. Ja mökille säätiön projekti saa suorittaa vain ammattilainen.

Hyödyt ja haitat paalusäätiöstä

Palo - ruuvin perustukset, joita käytetään useiden sotilasrakenteiden rakentamiseen.

Nyt ne ovat kuitenkin käyttäneet aktiivisesti maa- ja vesirakennustekniikoita, mutta tähän asti asiantuntijat ja amatöörirakentajat keskustelevat aktiivisesti porausruuvin eduista ja haitoista.

Suunnittelun ominaisuudet

Paalunruuvin kannatinlaatta on ruuva. Se on teräksinen putki, jossa on terävä kärki ja siihen kiinnitetty ruuvikiekko.

Kärki voidaan muovata tai valaa putken runkoon. Terän kärki - ruuvi - siirtää kuorman rakenteen yläpuolelta maata vasten ja samanaikaisesti toimii paalutukena.

Lisäksi ruuvi kärki estää paalun puristamisen maaperästä sen jäädyttämisen aikana. Tämä toiminto on erityisen tärkeää kevyiden rakenteiden (esim. Puun) rakentamisessa veteen kyllästetyillä savialueilla.

Edellä olevasta voidaan päätellä, että ruuvin kärki on paalun tärkein osa, joten kaikki ruuvin perustukset ja edut riippuvat sen ominaisuuksista.

Paalun ja ruuvien perusteet

Pylväsruuvin perusperiaatteet ovat:

 • asennusnopeus: keskipitkän talon voi asentaa vain yhdeksi päivälle;
 • Rakennustyömaata ei tarvita: jopa mäkisellä maastossa, ruuvipohja voidaan asentaa ilman louhintatyötä ja siten häiritsemättä maisemaa. Osien korkeusero kompensoidaan oikein valituilla paalun pituuksilla;
 • mahdollisuus rakentaa kaikentyyppisille maille;
 • paalujen helppo asennus: useimmissa tapauksissa ne voidaan ruuvata maahan käsin käyttämällä erityistä avainta;
 • alhaiset kustannukset: paaliruuvi säätiö maksaa 70% vähemmän kuin hihnan pohja;
 • Rakennustyön riippumattomuus vuodenajasta: ruuvipallot on täysin ruuvattu maaperään missä tahansa jäätymisasteessa;
 • mahdollisuus aloittaa rakennuksen yläpuolisen osan rakentaminen välittömästi perustuksen asentamisen jälkeen.

Yhtä tärkeää on aputoimintatilavuuden pienentäminen: porausruuvin asennuksen yhteydessä ei muodostu rakennusaineita.

Pino- ja ruuvipohjat puuttuvat

On mahdollista rakentaa talo ruuveilla, joilla on todisteita niiden laadusta (todistukset, passit, tehdasraportit jne.).

Pallosäätiön haittana on metallin alttius sähkökemialliselle korroosiolle.

Jos rautatie kulkee 50 metrin etäisyydellä talosta, on sähköasema tai solukkoviestintätilat - paalun elämä vähenee johtuen maapohjan kasvaneesta virtaustasosta (jos se on vettä kyllästynyt).

Ruuveilla paikoillaan pystytettävällä talolla ei ole kellarikerroksia, mikä johtuu myös tämäntyyppisen säätiön virheistä. Voit paaluttaa paaluja tiilimuodon ympärillä, mutta talvella tämä huone ei todennäköisesti ole lämmin.

laskelma

Porausruuvin laskemisen tarkoitus on määrittää ruuvipillojen vähimmäismäärä.

Vaihe 1: Kokonaiskuormituksen määrittäminen säätöön

Kokonaiskannen rakenne sisältää:

 • rakennuspaino: se määritellään kaikkien rakennusten seinien, katon ja muiden osien muodostavien rakennusmateriaalien painojen summana;
 • tiloihin liittyvä hyötykuorma. SNiP 2.01.07-85 *: n mukaan asuinrakennuksen neliömetriä kohden on 150 kg hyötykuormaa. Toimistotiloihin tämä parametri on 200 kg / m². m;
 • Lumikuorma: Venäjän federaation III lumialueella se on 180 kg neliömetriä kohti.

Tuloksena olevaa määrää lisätään 1,1 - 1,2 (turvallisuustekijä).

Vaihe 2: Maaperän kuormituksen ominaisuuksien määrittäminen

Tämä parametri määrittää ruuvipuristimen maksimaalisen kuormituksen. Laskemiseksi tarvitaan geologisia tietoja.

Yksityisillä kehittäjillä ei usein ole tällaisia ​​asiakirjoja käsiinsä, jolloin voit käyttää pienempää sallitun kuorman arvoa, mikä on valmistajan ilmoittama mukana toimitetussa dokumentaatiossa.

Taulukossa on pinoon sallitun kuormituksen likimääräiset arvot ja käyttöohjeet riippuen rungon halkaisijasta:

Pile perustus teippi etuja ja haittoja

Pallosäätiöiden edut ja haitat

Pallosäätiön rakentaminen

Koska vain pystytetyn rakennuksen lujuus ja kestävyys riippuu korkealaatuisesta perustasta, on valittava sen rakenne mahdollisimman oikein. On selvää, että rahoitusta ei voida hylätä, mutta myös materiaalien ja teknologian säästämistä ei suositella. Alustat ovat erilaiset, mutta omilla käsillä ne usein rakentavat nauhat ja paalun nauhan perustukset.

Tämä on yhdistetty versio paalun ja hihnan rakenteesta, jolla on sen edut ja haitat, käyttäen klassisia teknologioita sen rakentamisessa. Siinä on sen edut vyön ja paalunrakentamisessa, ja voit rakentaa rakennuksen jopa monimutkaisen profiilin topografiaan. Tämä säätö koostuu raudoitetuista betonista tai ruuveista valmistetuista paaluista ja teräsbetonipinnoista.

Se on grilli, joka ottaa kuorman rakennuksen asennetuista rakenteista ja siirtää ne tasaisesti paaluun.

Nauhatyöntyypit tyynyt

Nauhatyöntyypit tyynyt

 • Pohjat ruuveilla. Käytössä on usein käytetty metallipinoja, joiden kiinteät pituudet ja paksuus on, ontto sisäpuolelta. Ruuvataan maahan erityisten laitteiden avulla tai manuaalisesti, kun kyseessä on pieni maaperän masennus. Metallikaivojen rakenteiden laajentamista varten sinun on käytettävä erityistä pohjamaalia ja suojamaalia.
 • Paalatut paalut tehdään paikan päällä, ja siksi kustannukset ovat huomattavasti pienemmät. Täällä on ensin tehtävä kaivo kiinteällä syvyydellä, ja sen on oltava syvyydeltään maaperän jäädyttämiseen tai sitä ei saa levätä riittävän voimakkaalle maaperälle. Sitten kaivon pohja on täynnä hiekka-sora-tyyny ja särkynyt. Poraamattomien paalujen ydin on, että kaivo itse on vahvistettu ja täytetty valmiilla betoniliuoksilla, ja sisäpinta maaperän sisällä ja ontto asbestiputki kaivon yläpuolella käytetään muottiin.

Painettujen paalujen perusta on erilainen sen muotoilun takia, koska tässä on tehtävä monoliittinen, eri paksuudesta ja leveydestä valmistettu teräsbetonituote, johon rakennuksen tukirakenteet on jo asennettu. Pallojen nauhan pohja tekee matalasta, vahvistetusta betonialustasta syvennystä 40 cm syvyyteen ja asennetaan hiekka- ja sora-alustaan. Ja tyynyn alapuolella on esivalmistettuja betonipilareita, ja paalun lujittaminen ja grillaus on vahva.

Tällaisen liitoksen takia varmistetaan riittävä rakenteellinen lujuus ja vastustuskyky maadoittamiselle.

Kuinka tehdä kasaan perustuksen omiin käsiisi?

 1. Ensinnäkin sivusto tasoitetaan tulevan rakentamisen sivustolla ja säätiö hajoaa. Se ottaa huomioon myös betonirainan myöhemmän kaivon leveyden, pituuden ja syvyyden.
 2. Valitse paalujen tyyppi. Ne voivat olla puuta, metallia, teräsbetonia ja puhdasta betonia. Ne eroavat myös rakenteessa, koska ne ovat kiinteitä tai onttoja. Hollow-sydämet ovat halvempia, ne ovat helpompia mutta vaikeampia asentaa, koska ilman sisäistä vahvistamista ei riitä. On suositeltavaa ostaa ne pyöreiltä, ​​koska kuopassa on myös pyöreä muoto.
 3. Rakennuksen laidalla kaivetaan kaivantoa, jonka syvyys on korkeintaan 40 cm. Tämän jälkeen kaivetaan kaivoa, hiekkaa ja raunioita kaadetaan pohjaan, tiivistetään ja hieman virtsaan vedellä.
 4. Tulevaan paalun muottirakenteeksi voit asentaa asbestisementtiputken, joka on upotettu kaivoon, joka on kiinnitetty ulkopuolelta ohjaimilla ja kiinnityskohdilla, ja sisäpuolelle on asennettu pystysuorat pystytangot, joissa on vaakasuuntaiset lujitushihnat. Ankkuri on sidottava, mutta ei keitettyä. Ankkuria käytetään tylsistyneiden paalujen tuottamiseen.
 5. Vahvistettuun betonirainaan on aina rakennettava muotti, joka asennetaan puun kehäkaaren ympärille ja valmistetaan puusta ja vahvistetaan edelleen. Vahvistinhihnojen vaakasuuntaiset muodot asennetaan muottiin, joka yhdistetään paalujen vahvistamiseen.
 6. Paalun pohjan kaataminen olisi tehtävä mahdollisimman nopeasti, sinun on aloitettava paaluista ja siirrettävä nauhalle tasaisesti. Vain silloin saadaan yksi ainoa monoliittinen paalusäätiö nauhan tyyppiseksi, joka on kestävä ulkoisiin vaikutteisiin ja valmis ottamaan raskaat kuormat.

Pluses nauhat pihdit

 • Yksi harvoista perustilastoista, jotka voidaan pystyttää monimutkaisten maastojen maa-alueille;
 • Pilejä ajetaan kiinteän ja tiheän maaperän tasolle, ja nauha voi itsessään olla löysä löysä maaperä;
 • Se käyttää mahdollisimman vähän rakennusaineita ja -teknologiaa, joka on maksimi - se on laite paalujen ruuvaamiseen tai voimakkaaseen tuottavaan betonisekoittimeen;
 • Pallot kestävät lievän maaperän liikkumista, eivät pelkää heikkoja iskuja;
 • Särmäyspalloja voidaan tehdä itsenäisesti käyttämällä käytettävissä olevia materiaaleja;
 • Poraamattomille paaluille voit käyttää erilaisia ​​muottirakenteita, tehdä pyöreän tai neliön muotoisia tukirakenteita;
 • Se on suunniteltu toimimaan olosuhteissa, joissa pohjavesien sijainti on lisääntynyt.
 • Voit rakentaa säätiön itsesi muutamaksi päivällä, ja viikossa, kun nauhahuuhtelun betoni kuivuu, voit rakentaa seiniä.

Huonot perustukset

 • Tämä on yksi harvoista säätiötyypeistä, joiden rakentamiseen tarvitaan yksityiskohtaisia ​​geodeettisia laskelmia, ottamaan maaperänäytteitä ja tekemään pystysuuntaisia ​​leikkauksia. Sinun on myös laskettava jokaisen paalin pituus, paksuus ja syvyys erikseen. Vain ammattihenkilöt voivat tehdä kaiken projektityön yhdessä tällaisen säätiön yksityiskohtaisen piirroksen kanssa.
 • Pohjan tai kellarin perustaminen ei ole teknisesti mahdollista;
 • Ensimmäisen kerroksen lattian alapuolella on avoin paikka, joten sinun on tehtävä maanalainen eristys ja tämä lisäkustannus;
 • On mahdotonta rakentaa suuri kerrostalo tällaiseen perustaan, enintään kahdesta kolmeen kerrokseen;
 • Jos käytät metallisia tai puisia paaluja, sinun on lisättävä suojaa pohjavedestä. Tämä olisi tehtävä asennusvaiheessa, muuten on tarpeen katkaista rakenne ja vakauttaa tuki lisärakennusmateriaaleilla.

Lämmitin ja vedeneristys

Ribbon säätiö. Lämmitin ja vedeneristys.

Kuten jo todettiin, tällainen säätiö on suorassa kosketuksessa avoimen maaperän kanssa, ja siksi se altistuu altistumiselle pohjaveden ja jäädyttämisen kautta.

Maaperän jatkuvissa lämpötilaprosesseissa maanalaiset voimat toimivat, jotka puristavat lattiaa talvella ja painavat sitä kesällä. Ajan myötä lattia putoaa, ja sen takana nauhapohja. Mutta ongelma on se, että kausiluonteiset liikkeet vaikuttavat myös paaluihin.

Siksi ilman suojaa on myös välttämätöntä. Näin ollen on välttämätöntä tehdä kaikki perusrakenteet lämpöeristys ja vedeneristys poikkeuksetta.

Nämä ovat ylimääräisiä rahoituskuluja, mutta ilman niitä säätiö ei kestä kymmenkunta vuotta.

Monille ihmisille tämä on merkittävä miinus, mutta oikealla eristysmenetelmällä voit varmistaa pohjan kestävyyden vuosikymmenien ajan jopa vuosisadan ajan.

Jos otetaan huomioon paalujen liuskajohdon edut ja haitat, niin joillekin rakenteille tämä on ainoa oikea vaihtoehto. Erityisesti silloin, kun rakennustyöt on rakennettu epätasaisilla pinnoilla, joilla on suuret kulmaiset rinteet, ja kaivon järjestelyyn liittyvä kaivaustyö on liian kallista.

Hyödyt ja haitat paalusäätiöstä

Pile-säätiö on yksi rakennuksen säätiön muunnelmista - tällainen säätiö on sarake sarja, jolle koko rakenne on. Asunnon omistajat käyttävät tätä tekniikkaa rakentaakseen rakenteita heikkoon maahan säästää aikaa ja rahaa.

Syyt valita paalusäätiö

Porausruuvi, tylsy, grillage - kaikki nämä tyyppiset alustat käytetään seuraavissa tilanteissa:

 • jos maan yläkerros on erilainen kasvi-, turve- tai humuskoostumus;
 • maanpäällinen kerros menettää voimaa veden sisään tultaessa;
 • talo on rakennettu kiviaineksi, maa, jossa koostumuksessa on runsaasti hiekkaa ja savea;
 • plastisuus tai maaperän juoksevuus;
 • tarve tukea rakennusta syvälle kiinteälle maanpinnalle;
 • valumisnopeus;
 • kiinteä ja tiheä maaperän kerros;
 • alhaiset hinnat paalun ruuvi pohja, tylsää.

On erittäin toivottavaa saada geologinen kuva maaperästä rakennustyömaalla, jotta voidaan määrittää tarkasti paalun syvyys

Suunnittelun ominaisuudet

Pallojen rakenteen rakenne riippuu useista tekijöistä:

 • tapa luoda ja paalutyyppi;
 • syvyys tukea asennus;
 • rakennuksen alla olevien tukien sijaintipaikka;
 • paalun toiminta;
 • millaista grillata.

Miten tukikannan pohja on?
Pile-pohja, jossa on grillata, koostuu seuraavista elementeistä:

 • ulompi (sijaitsee kehällä tai sitä varten otettu) ja sisäiset paalut;
 • raudoitustangon runko;
 • grillage.

Paalus itsessään on betoni tai metallinen sauva, joka on haudattu maan päälle rakennettavan rakennuksen tukemiseksi. Useita tällaisia ​​paaluita voidaan käyttää - 4 ja enemmän. Tällaisen tuen optimaalinen keskikoko on 3-6 metriä syvälle.

Niitä voidaan sijoittaa:

 • yksittäin, erikseen seisovat tuet;
 • nauha, joka sijaitsee seinien alla yhdessä tai useammassa rivissä;
 • klusterimenetelmä, jossa paalut asennetaan ydinpylvään alle.

Asiantuntijat tunnistavat paalusäätiön seuraavat edut ja haitat:

 • rakentamisen helppous;
 • kyky rakentaa säätiö omasta;
 • rakenteen perustan järjestäminen epävakaalle maaperälle;
 • alhaiset käteiskustannukset;
 • lyhyt rakennusaika.

Helppo ja edullinen paalusäätiö on myös merkittäviä haittoja:

 • paalujen perustus ei sovellu raskaisiin rakennuksiin;
 • kyvyttömyys rakentaa kellari talon alle;
 • lattian eristysvaikeudet;
 • tarve tehdä vaikeita laskelmia.

Paalujen kantavuus ei yleensä ole suuri, joten tarvitaan tarkkaa laskemista tulevan rakenteen kuormituksille.

Eri tyyppien edut ja haitat

On mahdollista nopeasti ja yksinkertaisesti rakentaa paalusäätiö omilla käsillä, mutta tietyn tyyppisen valinnan on otettava huomioon kaikkien niiden positiiviset ja negatiiviset näkökohdat.

Pile-grillage foundation: hyvät ja huonot puolet

Rostverk on levy, joka yhdistää paalut ja jakaa niitä tasaisesti. Rakenteellisesti sitä voidaan edustaa:

 • esivalmistettu järjestelmä;
 • monoliittinen rakenne;
 • betonielementtien-monoliitti.

Alhainen paikka grillata on haudattu maahan siten, että osa sen kuormasta menee maahan. Suurta grillatausta kuormaa välitetään vain paaluille.

Seuraavat etut ja haitat ovat:

 • yksinkertaisuus ja helppous rakentaa rakenne omalla kädelläsi - asunnonomistaja saattaa tarvita ystävän apua, mutta voit säätää tämän säätiön käyttämättä ystävien apua tai rakennusyritysten palveluja;
 • alhaiset rakentamiskustannukset - paalupohja, jossa on grillata, maksaa hieman enemmän kuin yksinkertainen paalupaperi, mutta yleensä rakentaminen on halvempaa: vähimmäismäärä työtä (kaivojen kaivaminen, ei tarvetta poistaa suuria määriä maata, kyky toimittaa kaikki materiaalit yksinään ilman suuria laitteita ja ylimääräisiä rakennusmateriaalikuluja), vähimmäismäärä hiekkaa ja teräsbetonia;
 • kyky rakentaa säätiön täysin itsenäisesti, mukaan lukien lujitetut betonirakenteet - paalujen reikien kaivamiseksi tarvitaan vain käsipora;
 • paineen aleneminen paikoilleen ja maaperän alapuolelle, mikä tarkoittaa, että rakenne on luotettavampi ja kestää kauemmin;
 • tavanomaisen nauhan ja paalun pohjaosan positiivisten sivujen yhdistelmä yhteen muotoon;
 • maapallon koskemattomuus;
 • kyky laittaa rakennus kallistuvaan tai epävakaaseen maahan, osa, jossa kaltevuus, jossa muuntyyppiset säätiöt ovat kategorisesti sopimattomia.

Tällaisten paalusäätiön haitat ovat samat kuin muut. Niinpä paalupainosperustan ilmeiset edut ja haitat tekevät siitä parhaimman mahdollisuuden järjestää pohja talon alle omiin käsiinsä.

Nauhasisäätiöllä on etuja ja haittoja. Plussat:

 • monipuolisuus;
 • rakentamisen yksinkertaisuus;
 • tasaisen paineen jakautuminen kotona kentällä;
 • mahdollisuus täyttää useita lähestymistapoja;
 • luotettavuus ja pitkä käyttöikä.

Haittoihin kuuluvat:

 • suuri määrä materiaaleja ja työtä;
 • betoniteräksen kuivausaika on 1 kuukausi;
 • standardimuodossa ei sovellu rakennusten rakentamiseen liikkuvilla mailla.

Pohja ruuvipinoille: edut ja haitat

Tällöin on korostettu tällaisia ​​etuja ja haittoja. Edut ovat:

 • suhteellisen helppo asennus;
 • maan tiivistyminen paalun asennuksen jälkeen;
 • ei tarvita maaperän poistoa;
 • alhaiset kustannukset muihin alustyyppeihin verrattuna (esimerkiksi monoliittina tai nauhana);
 • korkein rakennusmäärä, muun tyyppisten tukikappaleiden joukossa.

Normaalissa työorganisaatiossa pienen talon kasa kentät voidaan asettaa päivässä tai kahteen.

Miinusten joukossa erottuvat:

 • vaikeuksia itse pystytettävissä rakenteissa;
 • tarve tehdä vaikeita laskelmia;
 • kallis toimitus paalujen rakennustyömaalle.

Rakennuskoodit

SNiP: n paalusäätiö numerolla 2.02.03 - 85 esittää seuraavat vaatimukset sen rakentamiselle:

 • kun valitaan paalusäätiö tukipohjaksi, on tarpeen ohjata maaperän kuormitus, sen ominaispiirteet, joita asiaa koskeva asiantuntemus määrittää rakenteen tarkoituksen mukaisesti;
 • paalut ja grillat on rakennettu vain raskaasta betonista, jonka luokka ei ole alempi kuin B15;
 • SNIP osoittaa myös kaavojen ja parametrien laskemisen tukien tukikapasiteetin laskemiseksi, maan kitkan paalun sivulle, mahdolliset muodonmuutokset, kantojen kaltevuuden vaatimukset ja pohjan suunnittelun eri tyyppisissä maaperässä, paalunpohjapintojen selvitysparametrit.

Rakentamisen kustannukset omilla käsillään ja palkkasotilaiden kädet

Pallasäätiön hinta määräytyy rakennettavien tukien määrän, käytettyjen materiaalien luokan ja grillata- misen mukaan. Kaikkien pahojen perustusten etujen ja haittojen takia yhden paalun luominen rakennusyrityksessä alkaa 3,5 tuhatta ruplaa. ja sen enimmäiskustannukset ovat 6 tuhatta ruplaa. Paalusäätiön itsenäisen tuotannon ansiosta vuokranantaja käyttää noin kaksi kertaa vähemmän rahaa, jolla on lisää mahdollisuuksia säästää materiaaliluokassa.

Mitä arvosteluja paalusäätiöstä jää omistajiensa keskuudessa? - Hyvin positiivinen. Jos rakennusta edeltää kuormien tarkka laskenta, tekniikka mukautettiin maaperän ominaispiirteisiin, eikä valituksia ole.

Paloalaptojen teorian, niiden eduista ja haitoista, hinta on tässä videossa:

Kirjat aiheesta:

Säätiöt. Seinät. Julkisivut - Alexander Gorbov - 118 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen.
Säätiö. Vahva ja luotettava - Victoria Kreis - 79 ruplaa - Linkki kirjan tarkistamiseen.

Säätiöt ja säätiöt - Mikhail Berlinov - 2 121 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen.
Hitsaustyöt. Käytännön opas - Sergey Kashin - 106 ruplaa - linkki kirjan tarkistamiseen

Tee-se-itse kasa perusta

 • Hyödyt ja haitat teippipilareista
 • Tyyppien paalusäätiö
 • Liuskajohtojen järjestäminen paaluilla
 • Joitakin hyödyllisiä vinkkejä

Rakennustuotannon aikana rakennettiin erityyppisiä säätiöitä. Usein he rakentavat nauhan perustan omilla käsillään, samoin kuin sen lajikkeella, johon on lisätty teräsbetonisia tai metalliruuveja - paalua ja nauhaa. Toinen nimi on pile-grilli. Sen nauhaosa on suunniteltu siirtämään rakennuksen kuormitusta ja jakamaan se uudelleen paaluille.

Rakentajat jakavat nauhan perustukset monoliittisiksi ja valmiiksi valmistetuiksi.

Tällainen paalusäätiö rakennetaan suolla, turpeella ja muilla heikoilla mailla.

Näissä paikoissa on mahdotonta rakentaa tavallinen nauhatalapi omiin käsiisi. koska luotettavan, kokoontaitettavan maaperän kerros sijaitsee suurella syvyydellä. Vain paalut voivat saada tämän kerroksen ja kovettua siinä.

Hyödyt ja haitat teippipilareista

Jos pilarit on asennettu, kaivantoa laajennetaan ja syvennetään.

Paalusäätiöllä on tiettyjä etuja ja haittoja. Etuja ovat:

 • mahdollisuus käyttää säätiötä alueilla, joilla on vahva kaltevuus;
 • mahdollisuus sen rakentamiseen heikkoon maaperään;
 • pieni määrä käytettyjä materiaaleja;
 • suhteellisen alhaiset rakentamisen kustannukset;
 • säätiön rakentamisessa voit käyttää betonia, joka on keitetty omalla kädelläsi.
 • Perusjärjestely vaatii monimutkaisia ​​laskelmia. Laskennassa esiintyvät virheet, säätiöön rakennettu rakennus voi yksinkertaisesti särkyä ajan myötä. Siksi voimme antaa tämän osan työstä asiantuntijalle.
 • paalusäätiötä ei ole tarkoitettu raskaiden seinien rakentamiseen;
 • tällaisen säätiön luominen ei salli perusrakennuksen tai kellarin varustamista rakennuksen alle.

Takaisin sisällysluetteloon

Tyyppien paalusäätiö

Vahvistusnauhan perustus.

Tämän rakenteen rakentaminen voidaan suorittaa porakoneilla ja ruuveilla. Ruuvipuristin on metalliputki, jossa on ruuvikierteen muodossa olevat terät. Se näyttää valtavasta ruuvista, ruuvaamalla maahan. Tämä lanka lisää laakerointia ja lisää jäykkyyttä koko rakenteeseen. Pileillä voi olla halkaisija 57-133 mm. Alhaisten talojen rakentamiseen käytetään paaluja, joiden pituus on 1650-3500 mm. Ruuvaamalla ne maahan erityisellä tekniikalla. Mutta voit tehdä tehtävän manuaalisesti. Pinoajan pidentämiseksi on suositeltavaa maalata se huolellisesti.

Porattavien paalujen asentamiseksi on ennen esikäsittelyä kaivoja ennen kaivamista kiinteään maahan. Valmisbetoni kaadetaan kaivoon. Lisärakenteena käytetään asbestisementtiä, terästä tai pahviputkia. Ne on asennettu kaivoon ja kaadetaan betoniseokseen. Kaikki työ voidaan tehdä omalla tavalla.

Takaisin sisällysluetteloon

Liuskajohtojen järjestäminen paaluilla

Ohjausruuvin pohja.

 1. Maaperän kerros on poistettava koko kasvillisuudelta tulevan kehityksen alueella.
 2. Määritä säätiö.
 3. Valitse paalut. Ne voidaan valmistaa puusta, metallista, betonista ja betonista. Rakenteessaan ne ovat karkeita ja onttoja. Valitessasi on suositeltavaa asettaa etusijalle pyöreät poikkileikkaukset. Tämä valinta johtuu siitä, että kuoppa yleensä porataan pyöreällä seinämällä. Suorakulmaisen poikkileikkauksen kannattimille vaaditaan sopiva kaivo, jota voidaan porata vain erikoislaitteiden avulla.
 4. Kaivanto on kaivettu perustuksen nauhan alla. Sen syvyys on noin 40 cm. Kaikki tehdään samalla tavoin kuin tavanomaisen nauhamaisen perustuksen rakentamisessa.
 5. Kuopat porataan tulevaisuuden säätiön kulmissa. Sitten peräkärryä pitkin kuopat porataan lisätuille 1,5-2 metrin välein. Tavallinen poraussyvyys on 1,5-3 metriä. Kussakin kuopassa valmistetaan noin 30 cm: n paksuinen hiekkalaatta, joka voi lisäksi suojata säätöön perustuvaa koko rakennetta mekaanisilta vaikutuksilta. Hiekkaa suositellaan kostuttamaan hieman ja tamp.
 6. Porakoneiden asentamista varten kaivoihin sijoitetaan asbestisementtiä tai rullatut putket, joiden läpimitta on noin 15 cm. Johdossa olevat lujitustangojen kehykset lasketaan niihin. Vahvikkeen halkaisija on 10-12 mm, määrä on 2-3 kappaletta. Asennettaessa ruuvipalloja tämä tuote ei tarvitse suorittaa.
 7. Teipin järjestelyyn vaaditaan muottien asettaminen. Sitä on vahvistettava, jotta se ei tiivistyisi betonin kaatamisen aikana. Muotti on asennettu kokoon perustuen. Vakioleveys ja -korkeus tässä tapauksessa on 40 cm. Materiaalina oleva materiaali on levyjä, puulevyjä. Muut materiaalit voivat korvata puun: muovi, metalli, tasainen liuskekivi.
 8. Rakenteen sisäpuolella kiinnitetään teräsvahvisteiset lujitustangot. Kiinnitystapit hitsausta ei suositella. Hitsaus heikentää metallirakennetta. Kaikki tehdään uudestaan ​​liuskajohtojen järjestelyjen mukaisesti.
 9. Valmiit betoniliuos kaadetaan ensin paaluun, sitten perusnauha tai grillata. Tämä olisi tehtävä mahdollisimman nopeasti. Betonin betonisoimiseksi on suositeltavaa käyttää raskasta betonia M400. Talvella kylmäkestäviä pehmittimiä lisätään seokseen. Betonin luontainen kovettuminen, jolla saavutetaan lujuus 50-70%: ssa tapahtuu viikon kuluttua kaatamisesta. Tämän jälkeen voit aloittaa talon rakentamisen.

Tällaista grillausperustaa käytetään päätyypin rakennuksiin. Näihin kuuluvat talot tai lohkot.

Takaisin sisällysluetteloon

Joitakin hyödyllisiä vinkkejä

 1. Vahvistettu betoni nauhan tulee olla hiekkapuhalluspaksuuden alle 20-30 cm.
 2. On suositeltavaa varustaa betoniliuskan seinät vedeneristämällä analogisesti tavanomaisten nauhalementtien eristykseen. Tätä varten voit käyttää kateaineita tai bitumimateriaaleja.
 3. Puiset halkeamarit, mänty, kuusi ja söivät halvin, mutta lyhytikäinen. Heitä on käsiteltävä antiseptisellä aineella. Rakennuksessa käytetään hyvin harvoin.
 4. Paras vaihtoehto - täyteläiset teräspilvet, joiden halkaisija on 15-20 cm.

Oikein rakennettu pilarin perustusrumpu varmistaa kodin luotettavuuden ja pitkäikäisyyden. Jos noudatat yksinkertaisia ​​sääntöjä ja neuvoja, voit rakentaa minkä tahansa säätiön omalla kädelläsi mahdollisimman pian. Tärkeintä tässä asiassa on laadukkaiden materiaalien valinta ja tiettyjen toimeksiantojen noudattaminen työn suorituksessa.

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

20. lokakuuta 2015

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

Muutamia lisäyksiä: 1. Jos tarvitset korkealaatuista vedenpitävää nestekumua, on toivottavaa käyttää geotekstiloita koko pinnalle. Kulutusta.

23. syyskuuta 2015

Kuinka ja mitä tehdä pohjaseinän yläreunasta (luonnonkivi, Plitnyak)?

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • työskennellä säätiön kanssa
 • vahvistaminen
 • suojaus
 • välineet
 • asennus
 • koristelu
 • ratkaisu
 • laskelma
 • korjaus
 • laite
 • Säätiön tyypit
 • nauha
 • nukka
 • columnar
 • laatta
 • muut
 • Tietoja sivustosta
 • Kysymyksiä asiantuntijalle
 • painos
 • Ota yhteyttä
 • Toimii säätiön kanssa
  • Säätiön vahvistaminen
  • Säätiön suoja
  • Säätiövälineet
  • Säätiön asennus
  • Foundation Finish
  • Pohjustuslaasti
  • Säätiön laskenta
  • Säätiön korjaus
  • Säätiön laite
 • Säätiön tyypit
  • Strip-säätiö
  • Pile-pohja
  • Pilarin perusta
  • Laattoalaptio

Paalusäätiön edut ja haitat

Pile pohja hyvät ja huonot puolet

Ruuvaamalla paaluja rakentamiseen alkoi käyttää niin kauan sitten. Nykyään säätiön rakentaminen paalujen avulla nähdään rakentamisen alalla innovaationa. Kierukkapää on metalliputki, jossa on kierrepihdit toisessa päässä. Putki on valmistettu teräksestä galvanoidulla pinnoitteella (korroosion estämiseksi). Se voi olla eri halkaisija ja pituus. Jotta rakennettaisiin yksityinen talo, jossa on paalusäätiö, sinun täytyy tietää kaikki asennustekniikka ja vivahteet, joita voi syntyä rakentamisen aikana. Usein tällainen säätiö on asennettu monimutkaiseen maarakenteeseen tai epätasaisiin maapintoihin (rinteeseen, masennus jne.), Kun taas rakennuksen suhteellisen pieni paino. Tässä artikkelissa tarkastellaan paalusäätiön tärkeimpiä etuja ja haittoja.

Pilarin perustukset

Talon rakentaminen ruuvipolleille on melko monimutkainen prosessi, johon liittyy huomattavia kustannuksia materiaali- ja erikoislaitteille. Tästä huolimatta paalusäätiö pystytettiin nopeasti (muutamassa päivässä) ja säilyttää linnoituksensa vuosikymmenien ajan. Ruuvipallot ruuvatetaan maaperään erikoiskoneen avulla, jossa on mekaaninen poraus, joka pettää pyörivän hetken. Voit myös käyttää kotitekoista vipua, joka kerätään romusta ja kahdesta putkesta. Kun kaikki paalut on asennettu maaperään, suunnitellulla tasolla on tarpeen leikata putket. Sitten yläpäät hitsataan putkiin. Säätörakenteen viimeinen vaihe on paalujen kiinnittäminen kanaviin tai grilliin (vahvistus). Sitominen on välttämätöntä jakaa kuorma tasaisesti kaikille rakennustukikoille.

Rakennuksen ruuvipilareiden lisäksi käytetään myös kaivinkäleitä ja räpytyspinoja. Asennustuotteet sijoitetaan maahan syvennyksen, tärinän tai iskujen kanssa. Asennusmenetelmä valitaan maaperän rakenteen mukaan. Saat löysää, vetistä tai muovia maaperää tärinää. Paaluja voidaan painaa vain pehmeälle maaperälle. Kaikille muulle maaperälle (lukuun ottamatta kivistä) on käytettävä tukkeutumismenetelmää.

Toisin kuin ruuvi- ja asennuskannattimet, ne on valmistettu välittömästi rakennustyömaalla betonista. Tätä tarkoitusta varten porauslaite tekee kuopat, jotka myöhemmin vahvistetaan ja kaadetaan betonilla.

Ruuveilla on monia etuja muihin paalujen tyyppeihin verrattuna. Terien läsnäolon takia tällaiset kannat tukevat luotettavasti maaperää. Tämä mahdollistaa niiden käytön vesipohjaisissa maissa (lähellä suot ja järviä) tai hiekkaisella maaperällä. Tällainen säätö voidaan asentaa jopa syvään jäädytettyyn maahan. Epätasaisissa ja kalliissa pinnallisissa ruuvipallot ovat myös välttämättömiä.

Pile-pohjarakenne

Jotta rakennettaisiin kestävä ja vahva talo, ennen rakentamisen aloittamista sinun tulee laatia yksityiskohtainen hanke, jossa määritellään kaikki maaperän ominaisuudet ja rakennus itsessään.

Muutoin rakentaminen ei kestää kauan. Hankkeen tulisi olla kokenut asiantuntija tähän suuntaan.

Jotta voimme ymmärtää, mikä tämä prosessi liittyy, tarkastelemme muutamia peruskomponentteja:

 • Maaperän rakenteen tutkimus. Tässä vaiheessa olisi ilmoitettava maaperän tekniset ja geologiset tutkimukset sekä paalujen testauksen tulokset.
 • Paalun perustan valinta. Rakennustekniikan lisäksi myös sallitut kuormat riippuvat siitä.
 • Rakennustilan yksityiskohtainen suunnitelma, jossa ääriviivat osoittavat tulevan kodin ja kaikkien lähistöllä olevien rakennusten sijainnin.
 • Täydellinen suunnitelma maanpäällisen rakenteen rakentamiseksi. Sisältää kerrosten määrän ja rakennusmateriaalien luettelon.
 • Rakennustyön lähellä sijaitsevat rakenteet. On tarpeen määrittää niiden vaikutus rakennukseen kutistumisen aikana.
 • Rakennuksen maanalaisen osan piirustus. Se ilmaisee paalujen syvyyden ja koon, mutta myös maanalaiset viestintäjärjestelmät.
 • Kuormituksen laskeminen lattian pinnalle sekä mahdolliset paineen muutokset tietyissä tilanteissa.

Pile-pohjaiset pisteet

Tämän säätiön tärkein etu voidaan havaita mahdollisuus asentaa rakennusta mihin tahansa maastoon.

Ruuvipohjaperusta on rakennettu melko nopeasti, jota pidetään myös suurena lisättynä.

Paalulla hitsatut terät vähentävät maaperää huomattavasti, mikä luo luotettavamman tuen rakenteelle.

Pehmeällä maaperällä voit ruuvata paalut itse ilman kalliita erikoislaitteita.

Huonot perustukset

Tämän tekniikan merkittävänä haittana pidetään rakenteen voimakasta kutistumista, jonka seurauksena rakennuksen voi vinoutua. Rakennusten tuhoamisen estämiseksi on tarpeen käyttää erikoistuneiden asiantuntijoiden palveluja. Säätiön rakentaminen voidaan tehdä vasta maaperän täydellisen tutkimuksen ja asianmukaisesti suunnitellun hankkeen jälkeen. On tärkeää käyttää vain korkealaatuisia materiaaleja säätiön rakentamisessa. Tästä riippuu talon elämä.

Kun otetaan huomioon paalusäätiön hyvät ja huonot puolet, voimme sanoa, että tämä on talon monitoiminen ja luotettava perusta. Mutta saadakseen kestävän rakentamisen, on suositeltavaa antaa säätiön rakentaminen kokeneille ammattilaisille.

Hyödyt ja haitat paalusäätiöstä

Pile-säätiö on yksi rakennuksen säätiön muunnelmista - tällainen säätiö on sarake sarja, jolle koko rakenne on. Asunnon omistajat käyttävät tätä tekniikkaa rakentaakseen rakenteita heikkoon maahan säästää aikaa ja rahaa.

Syyt valita paalusäätiö

Porausruuvi, tylsy, grillage - kaikki nämä tyyppiset alustat käytetään seuraavissa tilanteissa:

 • jos maan yläkerros on erilainen kasvi-, turve- tai humuskoostumus;
 • maanpäällinen kerros menettää voimaa veden sisään tultaessa;
 • talo on rakennettu kiviaineksi, maa, jossa koostumuksessa on runsaasti hiekkaa ja savea;
 • plastisuus tai maaperän juoksevuus;
 • tarve tukea rakennusta syvälle kiinteälle maanpinnalle;
 • valumisnopeus;
 • kiinteä ja tiheä maaperän kerros;
 • alhaiset hinnat paalun ruuvi pohja, tylsää.

Suunnittelun ominaisuudet

Pallojen rakenteen rakenne riippuu useista tekijöistä:

 • tapa luoda ja paalutyyppi;
 • syvyys tukea asennus;
 • rakennuksen alla olevien tukien sijaintipaikka;
 • paalun toiminta;
 • millaista grillata.

Miten tukikannan pohja on?

Pile-pohja, jossa on grillata, koostuu seuraavista elementeistä:

 • ulompi (sijaitsee kehällä tai sitä varten otettu) ja sisäiset paalut;
 • raudoitustangon runko;
 • grillage.

Paalus itsessään on betoni tai metallinen sauva, joka on haudattu maan päälle rakennettavan rakennuksen tukemiseksi. Useita tällaisia ​​paaluita voidaan käyttää - 4 ja enemmän. Tällaisen tuen optimaalinen keskikoko on 3-6 metriä syvälle.

 • yksittäin, erikseen seisovat tuet;
 • nauha, joka sijaitsee seinien alla yhdessä tai useammassa rivissä;
 • klusterimenetelmä, jossa paalut asennetaan ydinpylvään alle.

Asiantuntijat tunnistavat paalusäätiön seuraavat edut ja haitat:

 • rakentamisen helppous;
 • kyky rakentaa säätiö omasta;
 • rakenteen perustan järjestäminen epävakaalle maaperälle;
 • alhaiset käteiskustannukset;
 • lyhyt rakennusaika.

Helppo ja edullinen paalusäätiö on myös merkittäviä haittoja:

 • paalujen perustus ei sovellu raskaisiin rakennuksiin;
 • kyvyttömyys rakentaa kellari talon alle;
 • lattian eristysvaikeudet;
 • tarve tehdä vaikeita laskelmia.

Eri tyyppien edut ja haitat

On mahdollista nopeasti ja yksinkertaisesti rakentaa paalusäätiö omilla käsillä, mutta tietyn tyyppisen valinnan on otettava huomioon kaikkien niiden positiiviset ja negatiiviset näkökohdat.

Pile-grillage foundation: hyvät ja huonot puolet

Rostverk on levy, joka yhdistää paalut ja jakaa niitä tasaisesti. Rakenteellisesti sitä voidaan edustaa:

Alhainen paikka grillata on haudattu maahan siten, että osa sen kuormasta menee maahan. Suurta grillatausta kuormaa välitetään vain paaluille.

Seuraavat etut ja haitat ovat:

 • yksinkertaisuus ja helppous rakentaa rakenne omalla kädelläsi - asunnonomistaja saattaa tarvita ystävän apua, mutta voit säätää tämän säätiön käyttämättä ystävien apua tai rakennusyritysten palveluja;
 • alhaiset rakentamiskustannukset - paalupohja, jossa on grillata, maksaa hieman enemmän kuin yksinkertainen paalupaperi, mutta yleensä rakentaminen on halvempaa: vähimmäismäärä työtä (kaivojen kaivaminen, ei tarvetta poistaa suuria määriä maata, kyky toimittaa kaikki materiaalit yksinään ilman suuria laitteita ja ylimääräisiä rakennusmateriaalikuluja), vähimmäismäärä hiekkaa ja teräsbetonia;
 • kyky rakentaa säätiön täysin itsenäisesti, mukaan lukien lujitetut betonirakenteet - paalujen reikien kaivamiseksi tarvitaan vain käsipora;
 • paineen aleneminen paikoilleen ja maaperän alapuolelle, mikä tarkoittaa, että rakenne on luotettavampi ja kestää kauemmin;
 • tavanomaisen nauhan ja paalun pohjaosan positiivisten sivujen yhdistelmä yhteen muotoon;
 • maapallon koskemattomuus;
 • kyky laittaa rakennus kallistuvaan tai epävakaaseen maahan, osa, jossa kaltevuus, jossa muuntyyppiset säätiöt ovat kategorisesti sopimattomia.

Tällaisten paalusäätiön haitat ovat samat kuin muut. Niinpä paalupainosperustan ilmeiset edut ja haitat tekevät siitä parhaimman mahdollisuuden järjestää pohja talon alle omiin käsiinsä.

Nauhasisäätiöllä on etuja ja haittoja. Plussat:

 • monipuolisuus;
 • rakentamisen yksinkertaisuus;
 • tasaisen paineen jakautuminen kotona kentällä;
 • mahdollisuus täyttää useita lähestymistapoja;
 • luotettavuus ja pitkä käyttöikä.
 • suuri määrä materiaaleja ja työtä;
 • betoniteräksen kuivausaika on 1 kuukausi;
 • standardimuodossa ei sovellu rakennusten rakentamiseen liikkuvilla mailla.

Pohja ruuvipinoille: edut ja haitat

Tällöin on korostettu tällaisia ​​etuja ja haittoja. Edut ovat:

 • suhteellisen helppo asennus;
 • maan tiivistyminen paalun asennuksen jälkeen;
 • ei tarvita maaperän poistoa;
 • alhaiset kustannukset muihin alustyyppeihin verrattuna (esimerkiksi monoliittina tai nauhana);
 • korkein rakennusmäärä, muun tyyppisten tukikappaleiden joukossa.
 • vaikeuksia itse pystytettävissä rakenteissa;
 • tarve tehdä vaikeita laskelmia;
 • kallis toimitus paalujen rakennustyömaalle.

Rakennuskoodit

Pallosäätiöllä SNiP numerolla 2.02.03 - 85 asetetaan seuraavat vaatimukset sen rakentamiseksi:

 • kun valitaan paalusäätiö tukipohjaksi, on tarpeen ohjata maaperän kuormitus, sen ominaispiirteet, joita asiaa koskeva asiantuntemus määrittää rakenteen tarkoituksen mukaisesti;
 • paalut ja grillat on rakennettu vain raskaasta betonista, jonka luokka ei ole alempi kuin B15;
 • SNIP osoittaa myös kaavojen ja parametrien laskemisen tukien tukikapasiteetin laskemiseksi, maan kitkan paalun sivulle, mahdolliset muodonmuutokset, kantojen kaltevuuden vaatimukset ja pohjan suunnittelun eri tyyppisissä maaperässä, paalunpohjapintojen selvitysparametrit.

Rakentamisen kustannukset omilla käsillään ja palkkasotilaiden kädet

Pallasäätiön hinta määräytyy rakennettavien tukien määrän, käytettyjen materiaalien luokan ja grillata- misen mukaan. Kaikkien hyö- tysten ja haittojen takia rakenneyhtiöiden yhden paalun rakentamisen hinta alkaa 3,5 tuhatta ruplaa ja sen enimmäiskustannukset ovat 6 tuhatta ruplaa. Paalusäätiön itsenäisen tuotannon ansiosta vuokranantaja käyttää noin kaksi kertaa vähemmän rahaa, jolla on lisää mahdollisuuksia säästää materiaaliluokassa.

Mitä arvosteluja paalusäätiöstä jää omistajiensa keskuudessa? - Hyvin positiivinen. Jos rakennusta edeltää kuormien tarkka laskenta, tekniikka mukautettiin maaperän ominaispiirteisiin, eikä valituksia ole.

Ruuvipohjien ominaisuudet

Maa-talojen rakentamisen aikana, erityisesti pohjoisilla leveysasteilla, ruuvipillojen perusta on yhä suosittu.

Tämä selittyy tehokkuudella, asennuksen suhteellisella helppoudella ja koko kauden suorituskyvyssä. Mutta tällaisella syyllä ja sen puutteilla me analysoimme tätä kysymystä tarkemmin.

Mikä on ruuviasema?

Ontto metalliputki, jossa on terä tai pora, on ruuvipallo, joka on perusta pohjalle. Tällaiset paalut ruuvatetaan maahan ruuveiksi, ja terää lopulta samanaikaisesti suorittaa paalun tuen toiminnan ja jakaa painevoiman rakennuksen painosta maahan. Terä estää paalun puristamasta maaperästä jäädyttämisen ja kallistumisen aikana.

Pohjoisilla leveysasteilla syntyy ongelma, jonka mukaan talven pakenemisen jyrkkyys talven jäätymisen aikana aiheuttaa varsin usein varsinkin kevyiden rakennusten rakentamisen aikana. Tällaisessa tilanteessa laitteen teippi, jopa upotettu pohja on tehoton ja epäkäytännöllinen.

Maakerroksen kevyt paino ei aiheuta tarvittavia paineita pohjaan ja nojaavat voimat, jotka painuvat pohjan seinämien tasolle, puristavat sitä kokonaan tai osittain ulospäin.

Pinoita käytettäessä tällainen tilanne on mahdoton, koska terää on alhaalla. Pora ruuvataan maaperän jäädyttämisen alapuolelle, jolloin se pysyy tiiviissä maakerroksessa. Ja on hyvin vaikea katkaista kasa, koska tähän tarkoitukseen tarvitaan yli 330 Pa: n voima, kun taas kallistusvoiman suurin mahdollinen paine on 0,2 Pa.

Kuinka perustapallot eroavat toisistaan?

Tärkein ero paaluissa on menetelmä teräpalkin valmistukseen sen tyypistä riippuen, on olemassa etuja ja haittoja ruuvipinoista. On olemassa kaksi tyyppiä:

 1. Hitsattu kärki. Talousversio paaluputkesta, jossa on hitsattu terä. Yleensä heikko laatu ja pienet halkaisijat. On epätarkkaa hitsausta, joka jättää pystysuoran tason ruuvaamalla työtä. Heikon hitsauksen tapauksessa terä voi irrota porauksen aikana. Ja sinulla on onni, jos terä irtoaa rakennuksen rakentamisprosessissa. Mikä pahempaa, kun huonosti hitsattu terä syttyy muutaman vuoden kuluttua kotona aloittamisesta. Tällöin naapurimaiden kuormitus kasvaa voimakkaasti ja rakenteen eheys asetetaan kyseenalaiseksi. Ainoa etu on alhainen hinta.
 2. Valurauta. Kestävä konstruktiivinen porakone, joka on valmistettu tarkkuusvalulla terästarvikkeiden ST-25, ST-35 tyhjiössä. Porauksen ihanteellisen geometrian ja korkean kantokyvyn välillä on eroja (6 t). Cast-paalujen hintalappu on keskimäärin korkeampi kuin hitsaamalla 25% ja vahinkoriski on huomattavasti alhaisempi. Pallot, joissa on valupää, ruuvatetaan maahan jopa kivi-impregnoinneilla. Ja vastuullisen palvelun tarjoaminen tällaisilla perusteilla on yli vuosisata.

Pallot valittaessa kiinnitä huomiota putken laatuun ja sen kattavuuteen

Myös pinoa valittaessa kiinnitä huomiota putken laatuun.

Ideaalisesti tämä on sinkitty putki jauhemaalattu polymeeri.

Mutta porauksen korroosionesto ei ole oikeastaan ​​väliä.

Ensinnäkin, kun ruuvaaminen tämä kerros poistetaan, ja toiseksi maaperässä on vähän vapaata happea ja hapetusprosessit menevät hitaasti.

Vertailemalla ruuvipillojen etuja ja haittoja valmistusmenetelmästä riippuen voidaan päätellä, että aidat ja tilapäiset rakennukset ovat sallittuja hitsaustyyppisten paalujen käyttämiseen ja talonrakenteiden rakentamiseen valupuristimella.

On tyyppisiä hitsattuja paaluja, jotka eivät ole heikompia sen ominaisuuksissa. Nämä ovat paaluja paksuseinäisestä putkiputkesta.

Putken seinämän paksuuden on oltava vähintään 6,5 cm

Tuotantoprosessissa käytetään putkia, joiden seinämä on 6,5 - 7,5 mm, valmistetaan korkeapaineisiin putkijohtoihin ja käytetään kaasu- ja öljyteollisuudessa. Tällaiset putket on suunniteltu toimimaan aggressiivisissa ympäristöissä. Tällaisissa paaluissa olevat terät ovat rakenteeltaan terästä. Porauksen lujuus kasvaa kolmanneksella.

On huomattava, että korkealaatuisten ruuvipillojen kustannukset ovat usein samassa tasossa kuin tylsä ​​betonituotteet. Tällaisissa tilanteissa ruuviasetuksen valinta on perusteltua vain ajoituksen, sääolosuhteiden tai vaikeiden maalien rajoituksella.

Pile - ruuvi perusta: hyvät ja huonot puolet

Ottaa huomioon tyypit, harkitse hyviä ja huonoja puolia säätiö ruuvipillojen, koska laakerivaikutelma rakennuksen.

 1. Hinta. Käytännössä tämän tyyppisen alustan laite on keskimäärin 30% edullisempi kuin matala vahvistettu nauha.
 2. Aikaa. Useimmissa tapauksissa pohjan asennus jalustalle kestää enintään pari päivää. Samanaikaisesti se on valmis laakerikuormille heti asennuksen jälkeen. Ei ole tarvetta odottaa antaa napata.
 3. Helppo asennus. Kaikki on suhteellista, ja paalujen ruuvaaminen vaatii tiettyjä taitoja. Verrattuna muihin muuntyyppisiin alustoihin niiden asennus on yksinkertaista eikä vaadi raskaiden koneiden käyttöä. Riittää 3-4 hengen joukko.
 4. Laajennus. Asennuksen helppokäyttöisyyden vuoksi, kun on tarpeen muuttaa kokoonpanoa tai lisätä huoneen pinta-alaa, on yksinkertaista rakentaa perustus.
 5. Helppo korjaus. Jälleen verrattuna muihin säätiöihin. Paalun vaihtaminen on helpompaa ja halvempaa kuin napa- tai nauhapohjan korjaus.
 6. Ei riipu maisemasta. Korkeuskorkeus paikoilla voi olla ongelma kaikentyyppisille säätiöille, paitsi paalille.
 7. Puhtaus. Pile-pohjaisen asennustyön lopussa ei ole tarvetta puhdistaa roskia tai poistaa maaperä, paikka on puhdas. Lisätietoja paaluista, erityisesti ruuveista, tutustu videooppaaseen:

Ei kausittaista sitoumusta. Tämä on valtava lisä, koska se mahdollistaa talojen rakentamisen työtä alueilla, joilla on erilaiset ilmasto-olot, ilman sitoutumista positiivisiin lämpötila-arvoihin.

Kuten näette, tällaisen säätiön etu on melko harvoin, negatiivisia hetkiä on vähemmän, mutta ne ovat olemassa.

Vastukset:

 1. Rakennuksen painoa koskevat rajoitukset. Porausruuvin perustusta käytetään vain kevyisiin rakenteisiin: puihin tai runkoon ja vastaavaan. Joskus yrittää säästää rahaa, tällainen säätiö tuodaan tiilarakenteen alle. Mutta vaikka kuormituslaskelmien tarkkuudella kukaan ei ole immuuni muuttuessaan vektoriaan johtuen jonkin putken vikaantumisesta. Tietenkin voit käyttää vahvennettuja hehkulamppuja, mutta silloin et voi tallentaa, hintalappu on samanlainen kuin muun tyyppiset alustat.
 2. Kivet ja vuoret. Tämäntyyppinen säätö ei sovellu maahan, jolla on suuri kallioisuus. Vaikka vuoristossa jokin säätiö hautaamalla on ongelma.
 3. Järjestelyyn kellarissa on tehtävä paljon ylimääräistä työtä, joka hylkää kaikki säästöedut. Siksi, jos tarvitset kellari- tai kellari-laitetta, on parempi valita toinen tukikohta.

Kun otetaan huomioon paalusäätiön edut ja haitat, on otettava huomioon koko kriteerikompleksi. On tutkittava maata, maisemaa ja mahdollisuutta rakentaa erilainen perusta kotiisi. Ja vain syvällisen analyysin perusteella, joka tekee päätöksen tämäntyyppisen säätiön rakentamisesta.

Edut ja haitat paalun perustuksesta grillage

Heikon, heittoliina ja vetinen maaperä ovat yleensä pystyssä kasa-rostverkovoe pohja, jonka vuoksi tietty vähimmäismäärä ainoa paalujen ja kuormantasaus ei salli säätiö kutistua ja vääristää, mutta koska rostverkovoy konkreettisia nauha voit laittaa paitsi puusta tai Kevytbetonielementtien, mutta myös raskas talo tiili- tai betonilohkosta. Pile-grillage-säätiön yksilöllisessä rakenteessa, jota edut ja haitat käsitellään alla, käytetään lähes kaikenlaiseen rakennustöön, olipa kyseessä sitten ulkorakennus tai kaksikerroksinen mökki. Sen yleismaailmallista käyttöä rajoittaa vain laitteiston kellari monimutkaisuus.

Pino-grilli-pohjan rakentaminen

Suunnittelun ominaisuudet

Perustukset paalujen, yhdistää lautta on yksi selvä etu muun tyyppisten emästen - talon tällainen perusta voi turvallisesti rakentaa sivuston tahansa maastossa ja maaperän ominaisuudet, ja rakennus voidaan rakentaa mistä tahansa materiaalista, ja se voi olla mitä tahansa arkkitehtuurin ja muotoilun monimutkaisuus.

Haittoihin kuuluu tiettyjen erityiskäytäntöjen olemassaolo ja tällaisten syiden rakentamisen teoria, suunnittelulaskelmien monimutkaisuus ja erikoislaitteiden osittainen käyttö. Se on helpompaa, mutta kalliimpaa, palkata asiantuntijoita ja vuokrata maa-liikkuvia laitteita välttää amatööri virheitä.

Suunniteltaessa tahansa tyyppisiä emäksiä laskelmissa noudattaen kantava maaperä ja minimoida voimat routiminen ja vuodenaikojen, ja pino-rostverkovy perusta on parhaiten optimaalinen hankkeen turvallista kotiin. Maaperän kuormituksen (laakeroinnin) varmistaminen on sallittua epästabiilien maakerrosten poraamiseksi ja pohjan rakentamiseksi maaperälle, jolla on suuri kantavuus.

Pile upottaminen maakerroksiin

Jotta minimoisit tai tasoittaisivat tällaisten ratkaisujen voimistumisen vaikutukset:

 1. Maaperä, joka on heikko ja kallistuu, poistetaan ja ei-metalliset rakennusmateriaalit kaadetaan kerroksiin sen sijaan kerroksittain ja tampingilla;
 2. Eristekerroksen asentaminen pohjan ja sokean alueen pohjalle sekä pohjan (betonikiinnitys) seinämien suojaus pystysuoralla eristyksellä, joka tulisi muuttua rakennuksen seinien eristykseksi;
 3. Jätevedenpuhdistus- ja sadevesijärjestelmien sovittaminen säätiön ympärille.

Mikä voi haitata näiden teosten toteuttamista: lisääntynyt rakennushanke.

Jos paaluperustuksen paalusäätiö haudataan maaperään, on suositeltavaa, että kuopat haudataan maaperän jäätymispisteen alapuolelle, ja itse grilli on pystytetty hiekkamaljakkalla. Lisäksi tällaista vahvistettua grillatausta on kaadettava betonilla kerralla, mikä aiheuttaisi lisäkustannuksia vaaditun laasti- lauman aikaansaamiseksi.

Maalipinnan yläpuolella kohotettujen paaluilla varustettujen paalujen rakentamisen aikana nämä prosessin haitat häviävät:

 1. Piles myös jäätyvät alle jäätymisen tasolle asti pysäytykseen laakerikerroksessa;
 2. Samanaikaisesti tiheä kasaustoiminto antaa lisäsivun perustukselle sivusuuntaisten kitkavoimien vuoksi, jotka eivät salli vetävän voiman työntää tukea ylöspäin ja tuhota grillata;
 3. Kevyiden halkaisijoiden paalupaikkojen voimakkaat voimat ovat huomattavasti pienempiä kuin maahan upotetun grillimassan tai monoliittisen betonilaatan osalta;
 4. Rostverk paalun päällä jakaa tasaisemmin kuorman rakenteesta.

Suurta kallistuskestävyyttä tarkkailemalla käämitys- ja kiihtyvyysvoiman vaikutuksesta käämitystyön rakenne ilman rakenteellista rasitusta ja riittävä turvallisuustaso kestää.

Pino-grilli-pohjan kerrostaminen

Pino-grillage -rakenteen edut:

 1. Rakentaminen viittaa alhaiseen talousarvioon;
 2. Paalujen nopea asennus - yhden työpäivän aikana voit asentaa enintään 30 yksikköä;
 3. Mahdollisuus rakentaa vaikeissa olosuhteissa olevalle alueelle;
 4. Geologisia tutkimuksia ei tarvitse tehdä;
 5. Absoluuttinen ylläpidettävyys ilman talon käytön käytännön rajoituksia.
 1. On mahdotonta tai vaikeaa rakentaa kellari;
 2. Talon alla oleva avotila on suojattava tuulelta ja sadolta sekä koristeltu;
 3. Suunnitteluviestintä, joka menee maan alle ja maahan jäädytyksen tasolle, on eristettävä.

TISE-teknologia-säätiö

Rakennusala

Kun käytetään LFA-rakennetta (pieniä arkkitehtonisia muotoja), kotitalous- ja piharakennuksia, on olemassa mahdollisuuksia huomattavaan budjetointiin. On suositeltavaa irrottaa grillitapahtumien yhdistelmä (paalut voivat olla mitä tahansa muotoilua) tällaisissa tapauksissa:

 1. Korkealla pohjaveden esiintymisellä. Koska betonilämmitin ei ole kosketuksissa maan kanssa, niin noiden voimien vaikutukset eivät vaikuta siihen;
 2. Puutavaran tai sahatavaran rakentamista varten on suositeltavaa rakentaa I-palkkien tai kanavien grillaus - helpottaa rakentamista ja helpottaa talon seinämien ja alustan yhdistämistä;
 3. Käytettäessä tylsistyneiden paalujen pohjaa voit rakentaa tiiliseinien tai kennorakenteiden seinämiä alhaisten rakennusten rakentamiseen.

Valmis säätiö paalujen kanssa grillage

Usein kehittäjät kutsuvat nauhan tukikohdan puikoille grillage, mutta nämä ovat erilaisia ​​malleja. Betoni tai metallinen grillaus on paalukorkilla eikä se ole kosketuksessa maan kanssa. Tämän grillataation tarkoitus on kuormien yhtenäinen jakautuminen. Teipin pohjaan maapinta toimii tukena ja paalut lisäävät säätiön kuormituskykyä vain, jos maan yläkerrokset ovat heikkoja tai kosteutta kyllästyneet.

Lisäksi on olemassa sellaisia ​​geologisia olosuhteita, joissa on mahdollista käyttää yksinomaan pino-grillage-rakennetta:

 1. Rannikkoalueella tapahtuvaa rakentamista helpottaa se, että ei ole tarpeen kaivata kaivantoja ja pumpata jatkuvasti vettä niistä sekä varustaa lisävettä vedeneristys;
 2. Sivulla, jolla on vaikea maasto tai yli 2 metrin kaltevuus rakennustyömaalla, levyn tai teipin järjestely nostaa arviota 2-3 kertaa.

Jyrsijöitä, ruuveja tai ruuveja voidaan käyttää eri tyyppisten perustusten korjaamiseen: nauha, laatta tai pylväs, joka voi olla hirsitaloja, kehysrakennuksia, paneeli- tai tiilirakennuksia. Lisäksi kilpailevat yritykset ovat suuresti liioitellut paalujen käyttämisen haittoja. Esimerkiksi 40-60 vuotta sitten upotetun kuumasinkityn paalun käyttöikä on vielä kesken, eikä tiedetä, kuinka paljon ne pystyvät seisomaan.

Kuumakupin sinkkipihdit

Erot ruuvin ja porakoneiden välillä

Yksityisellä sektorilla ruuvi- ja tylsät paalut ovat suosittuja malleja, koska ne voidaan tehdä itsenäisesti, mikä tarkoittaa, että se on paljon halvempaa. Vaikka rakenteet maaperässä ovat rakenteeltaan samanlaisia, niiden rakenteelliset erot ovat suuria:

 1. Prosessin tärkein haittapuoli tylsistyneessä (oikea nimi on porakone) koostuu suurista työvoimakustannuksista, koska jopa operaation mekaniikan vuoksi on melko vaikeaa tehdä syvä syvyys. Ja joskus 50-70 cm halkaisijan halkaisijan syvyys voi saavuttaa 5-7 metriä;
 2. Rypäleiden paalut voidaan rakentaa enintään viikoksi, ja ajoitus riippuu pääasiassa materiaalista, josta grillaus rakennetaan.

Haittojen käyttäminen tylsässä laakerissa: ruuvin käsin upotus syvyys on 3-5 metriä. Tällainen matala sukellus rajoittaa paalujen käyttöä heikossa, suuressa ja märällä alueella. Ruuvipallojen pohjalla ei ole tällaisia ​​rajoituksia:

 1. Porauksia ei tarvitse ruuvata manuaalisesti: voit ostaa tai vuokrata kertojan sähköporaan, mikä lisää tuen tarkkuutta ja vähentää työmaan työntekijöiden lukumäärää.

Merkittävänä haittapuolena on ruuvipillojen materiaalien valinta itsenäisessä valmistuksessa, koska suurin osa näiden elementtien valmistajista ei poikkea suuresta vaatimuksesta tuotteen laatuun - paalujen seinät voivat olla ohuita ja korroosiosuojaus on heikko. Myös terien valmistuksen tarkkuuden ja helixin nousun välillä on eroja, mikä a priori heikentää rakennetta. Nämä puutteet liittyvät kuitenkin hitsattuihin tuotteisiin, ja heittävät paalut säästävät niistä. Lisäksi valetut tuotteet voidaan suojata korroosiota vastaan ​​ennen kuin ne upotetaan maahan.

Erilaisten rakennusmateriaalien ja ruuvipillojen kestävään kytkentäkaappiin on käytettävä seuraavia tekniikoita:

 1. Kasausputkessa reiät valmistetaan hitsaamalla läpimitaltaan suuremman raudoituksen halkaisijaa betoniteräksen lujittavan kehyksen korkeudella;
 2. Ankkurointitangot piirretään reikien läpi ja ne liitetään ruuvien vahvistuskehykseen;
 3. Pilejä on yhdistetty metallikiinnityksellä hitsaamalla tai laajoilla kiinnittimillä.

Jos käytetään kyllästynyttä paalua, liittäminen betonikiinnitykseen on vielä yksinkertaisempi: raudoitus ei sovi, vaan se on betonirakenteinen rungon runkoon. Molemmissa rakenteissa on tarpeen varustaa sisustettu kiila, viemäröinti ja myrskyviemäri sokealla alueella.

Johtopäätökset: Pile-grillage-säätiön tärkeimmät haitat ovat mahdottomuus järjestää kellari ja laskelmien monimutkaisuus hankkeen valmistelussa.

Pile-pohja. Valmiiden mallien edut ja haitat

Ottamalla asianmukaiset laitteet, pari avustajaa ja hyvä tietopankki tänään on täysin mahdollista rakentaa talon omaan ilman ammattitaitoa. Rakennuksen perusta on jokaisen rakennuksen perusta. Yhä suositumpi yksityisen talon rakentamisessa hankkii paalusäätiön. Tämän tyyppiset rakenteen ja sen lajikkeiden perustelut ja haitat tullaan käsittelemään tässä artikkelissa, ja tarkastelemme myös videotaitojamme siitä, miten koottava perusta perustetaan omiin käsiisi.

Pile-pohja on yleistynyt yksityisten talojen rakentamisessa

Säätiön tyypit

Yksi tärkeimmistä, vaikkakin näkymättömästä sivusta, talon osat ovat perusta. Rakenteen kestävyys ja laatu riippuvat siitä, kuinka hyvin tämän rakennustyön asennus suoritetaan.

Asennustekniikan ja laajuuden mukaan perustukset voidaan luokitella seuraavasti:

 1. Nauhasäätiötä käytetään pääasiassa matalarakentamisessa. Se on jaettu elementtivalmisteisiin, jotka koostuvat lohkoista ja monoliittisista - muottirakenteessa, johon betoni kaadetaan.
 2. Monoliittista perustetta, joka on erittäin kestävä, käytetään paikoissa, joissa maaperän särky on vaarassa. Se on monoliittinen teräsbetonilaatta.
 3. Kolonnin säätiö on rakennettu yhden kerroksen talojen rakentamisen aikana. Se suoritetaan sarakkeiden muodossa, jotka sitten liitetään palkkiin.
 4. Pile-perusta viime vuosina on yleistymässä asennuksen luotettavuuden, monipuolisuuden ja kohtuuhintaisuuden ansiosta.

Pile-pohja voidaan asentaa lähes mihin tahansa maastoon ja maaperään.

Pile-pohja ja sen asennusvaiheet

Eri korkeuksissa olevien rakennusten rakentamiseen käytettävän paalusäätiön asettaminen. Tällainen säätiö ei vaadi työlästä töitä kuopan kaivamisesta, mikä on merkittävä etu verrattuna muihin talon perustuksiin. Yksi tämän menetelmän suurimmista eduista on kyky asentaa lähes mihin tahansa maastoon, missä tahansa maaperässä.

Pile-pohjaisten hyönteisten ja haittojen määrittämiseksi pidämme sen lajikkeita, videon yleiskatsauksen kirjanmerkin vaiheista omilla käsillänne ja erilaisten paalujen asennusominaisuuksiksi.

Pohjaan kohdistuvan kuorman laskemisen perusteella valitaan paalujen halkaisija

Vaiheiden asettaminen paalusäätiölle

Ennen perustusten rakentamisen aloittamista on tarpeen suorittaa tiettyjä valmisteluja ja laskelmia, jotka sisältävät seuraavat.

 • geotekninen maaperän analyysi;
 • pilarin tyyppien määrittäminen säätiölle;
 • yksityiskohtainen piirustus talon suunnitelusta, jossa on merkintä kaikista rakennuksen yksityiskohdista;
 • laskelma kuormasta säätiöön;
 • piirustus maanalaisesta osasta;
 • paalujen asennus;
 • laskenta ja valu-grillata;
 • kellarin asennus;
 • laskemalla säätiön kustannukset.

Ruuvien paalujen perusta raudanviljelyllä

Pile Foundation Options

Jalustalla on useita lajikkeita, jotka poikkeavat asennustekniikasta ja laajuudesta.

Nämä ovat teräsbetonin tangot, jotka työntyvät syvälle maahan. Tämän rakenteen teknologia perustuu tarkkaan laskentaan tulevan rakennuksen koko kuormituksen jakamisesta näihin säätiötukiin. Pilejä ajetaan syvemmälle, kunnes ne saavuttavat kaikkein vakaimmalla maa-alueella. Tämäntyyppistä perustusta käytetään teollisessa rakentamisessa, koska työtä paaluilla maahan tehdään raskaita erikoislaitteita. Maan talon tai mökin tapauksessa tällainen kasa ei ole sopiva, koska niitä ei voi asentaa itse.

Asema talon alta korkeat paalut voidaan käyttää autokatos

Tämäntyyppisen perustuksen avulla ensin poraa kuopat, joihin paalutetaan ja betonia kaadetaan. Tämäntyyppisiä tappien asennusta käytetään useimmiten monikerroksisten rakennusten rakentamisessa. Tekninen monimutkaisuus, monimutkaiset laskelmat ja korkeat työn kustannukset ovat miinus porausrumpujen perustalle.

Säätö ruuveilla

Tämän tyyppinen paalusäätiö on suositeltavaa rakennettaessa maalaistaloa. Rumpuporakojen asennus omilla käsillä (video löytyy monilta rakennuskohteilta) on edullisin ja työn määrä. Tällaisen pohjan perustana ovat teräsputket, joissa on erikoislanka kuten ruuvi. Tällaisen leikkauksen ansiosta paalut "ruuvataan" maahan, ja ruuviterien avulla ne ovat tukevasti paikallaan (kuten videossa on kuvattu). Jos maa on liian löysä, käytä ruuvitukia lanka koko putki. Betoni kaadetaan teräsputkiin, mikä lisää rakenteellista vakautta.

Ruuvipallot voidaan asentaa käsin ilman kalliita erikoislaitteita

Hyvä tietää! Ruuvipuristussäätiö - paras tapa luoda perustan kevytrakenteiselle talolle.

Paaliruuvi-säätö, jonka edut ja haitat käsitellään jäljempänä, voidaan asettaa ilman erityislaitteiden käyttöä, joten tämä säätötapa on helpoin asennettavaksi omiin käsiisi.

Paaliruuvi-menetelmän edut ja haitat

Perusrahaston tärkeimmät edut ruuveilla ovat:

 • kohtuullinen hinta;
 • työnopeus;
 • mahdollisuus asentaa itse;

Säätiön vakautta ja kestävyyttä varten ruuvipallot ruuvatetaan ennen upottamista kiinteään maahan.

 • kirjanmerkki melkein mihin tahansa maahan;
 • kauden riippumattomuus.
 • tehty ilman alustavaa kaivaustyötä;

Paaliruuvi-menetelmän haitat ovat:

 • alttius korroosiolle teräsputken suojakerroksen vastaisesti;
 • mahdottomuus asentaa kallioihin;
 • ongelmallinen asennus lähellä muita rakennuksia;
 • tarve tarkkoja laskelmia tuen syvyydestä.

Talon piirustus, jossa merkinnät paaluille

Päätyvaiheet pölkkiruuvituksen perustamista varten

Koska se on nykyisin kaikkein edistyksellisin menetelmä, säätiön järjestelyn pile-screw versio houkuttelee ensisijaisesti kykyä tehdä se itse. Näin maatilan tuleva omistaja voi säästää merkittävästi kalliita laitteita ja ammattimaisia ​​rakentajia.

Kellarinden pohja: valinnan ja asennuksen ominaisuudet. Mitä materiaaleja käytetään valukappaleiden valmistukseen. Kumpi niistä on parempi valita ja missä tapauksessa. Asennus ebb.

Ensimmäinen vaihe on maaperän tutkimus, yksityiskohtainen laskenta ja talon suunnitelma.

Rakennuksen alkuvaiheessa rakennustyömaan tasoitus ja kaivannon tai kaivannon louhintaan liittyvät kaivaustyöt tehdään yleensä. Säätöruuvien asettaminen ruuvipinoille ei vaadi tällaisia ​​toimenpiteitä, mikä vähentää monimutkaisuutta ja nopeuttaa prosessin nopeutta.

Pyörivä ruuvi kannattaa merkinnällä

Toisessa vaiheessa pilvien asennus asetetaan pohjan alle: merkkejä sijoitetaan noin 2 metrin välein - paikat, joissa paaluja kiristetään edelleen. Rakenteilla olevan rakennuksen tarkoituksen perusteella tehdään tiettyjen halkaisijoiden ja painon omaavia paaluja.

Seuraava vaihe on ruuvien tukien kiertyminen. Ylimääräinen poraus suoritetaan merkintäkohteissa. Pilejä ruuvataan maahan kuten ruuvi. Tämä työ voidaan tehdä sekä mekanismeilla että manuaalisella menetelmällä.

Vihje! Keskimäärin se voi kestää noin kaksi päivää pölkkiruuvin säätämiseksi.

Tunkkien asentamisen jälkeen ne ovat pystyasennossa ja putkien ontto osa täytetään hiekkasementtilaastilla, mikä lisää paalujen stabiilisuutta ja suojaa niitä korroosiolta.

Säätiön asennuksen viimeinen vaihe on tukien yhtenäistäminen monoliittisellä grillata- malla ja sen jälkeen talon pohjan luominen.

Porausruuvien eri materiaaleista valmistetut grillatyypit

Pile perusta

Kun paalut on asennettu, niihin yhdistyy monoliittinen grilli, johon koko rakennus rakennetaan myöhemmin. Tämä muotoilu jakaa tasaisesti pohjan kannattimien kuormituksen ja on talon pohja.

Rostverk on teippi tai monoliittinen tapa, ja se on valmistettu puupalkkeista tai raudoitetuista betonista, jotka yhdistävät perustustukien. Paikasta riippuen paalun perustus monoliittisella grillataiteella on jaettu: korkea, keskitaso ja syvä.

Rostverk on talon perusta

Se on tärkeää! Maaperän lämpötilan luonnollisen laskun vuoksi kylmäkautena esiintyy maaperän sisällä geologien aiheuttamaa pakkasen turvotusta.

Maaperän kosteus jäätyy talvella ja lisää tilavuutta. Tämä voi johtaa pohjan puristamiseen ja siten taloon. Tämän ilmiön vastustamiseksi paalut yhdistyvät korkealla grillausluokalla 0,1 - 0,15 m maanpinnan yläpuolella. Tyypillisesti tällainen grillataite asennetaan rakennuksiin, joissa on pieni paino.

Pallojen perustuksen rakentamiseen ei tarvitse kaivata kaivantoja ja kaivoja

Väliaikainen grillataja asetetaan maanpinnalla hiekka- tai sora-alustalla. Tämäntyyppisen grillataudin haittana on maaperän pakkasen talteenottamien suojausten puute, joka kykenee tarttumaan paaluun ja vahingoittamaan muninta.

Alhainen grillataitos sijaitsee maanpinnan alapuolella. Se laskeutuu pakkasen syvyyteen kallistuvilla maaperillä, heikosti kohottavilla mailla rakenne on asetettu 0,2-0,3 metriä maanpinnan alapuolelle.

Yksityisen talon rakentamisessa käytetään useimmin korkeakapaleita, joissa on monoliittinen grillaus. Kun asetat säätöruuveja ruuvipinoille, grilli voi olla puupalkki, joka on kiinnitetty ankkuripultteilla.

Pile-pohja puupalkilla

Pile-grillausperustan edut ja haitat ovat seuraavat:

Pile-grilliin perustuvat palkit:

 • kohtuullinen hinta;
 • kyky asentaa omat kädet;
 • asennusnopeus;
 • luotettavuus - lähes ei kutistu.
 • tarkka laskelma paalusäätiöstä;
 • käytetään vain kevyisiin rakennuksiin;
 • korroosion vaikutus teräsosaan.

Kierrä paaluja eri maaperälle

Pile-pohja. Hyödyt ja haitat

Yksi talonrakentamisen paalusäätiön tärkeimmistä eduista on edullisuus ja työvoimakustannukset. Tämä on houkuttelevin tekijä niille, jotka rakentavat talon omin käsin. Tärkeä etu on myös säätiön järjestelyn nopeus ja kyky työskennellä milloin tahansa vuoden aikana.

Myös tämän mallin asennuksen etu on mallin vakaus ja luotettavuus: ruuvipillojen terät tiivistävät maaperän hyvin. Lisäksi se mahdollistaa säätiön järjestämisen käytännöllisesti katsoen missä tahansa maassa.

Talon kasaalustalla voidaan rakentaa hyvin nopeasti.

Pallotarjonnan perustuksen haitat ovat rakenteen mahdollinen kutistuminen. Tällaisen ilmiön välttämiseksi on tarpeen tehdä maaperän tutkimus ja tarkat laskelmat piirustuksella paalupohjasta, jossa on grillata. Varovainen valmistelutyö voi johtua paalusäätiön miinannoista.

Pallojen säätiön järjestelyssä on erittäin tärkeää käyttää materiaalia. Jos suojakerros on rikki, pohjan teräsrakenteet ovat korroosiota.

Kun otetaan huomioon paalusäätiön hyvät ja huonot puolet, valitaan maaseudun perustana pidetään parhaimpana ja lupaavana nykyään.