Hitsauksen vahvistuskotelot

Tilakehysten hitsaaminen valmiiksi valmistetuista kappaleista tai valmiiksi valmistetuista tasomaisista kehyksistä voidaan suorittaa sekä keskitetyn tuotannon olosuhteissa erikoistuneessa tuotantolaitoksessa että suoraan rakennustyömaalla.

Rakennuspaikalla tapahtuva hitsaus on erityisen suositeltavaa, jos valmistetaan suuria poikkileikkauksia tai pituuksia, mikä vaikeuttaa niiden kuljetusta.

Hitsauksen käyttö verrattuna manuaaliseen neulontaan useita kertoja vähentää tämän toimenpiteen monimutkaisuutta ja vaatii pääsääntöisesti palkkaluokan työntekijöitä, joilla on alhaisempi pätevyys. Laakerirungot saa tehdä vain hitsaamalla. Kuljetettaessa hitsatun kehyksen muodonmuutosmahdollisuuksia on paljon vähemmän kuin neulotut.

Paikallinen vahvistusrakenteet valmistetaan pääsääntöisesti kahdessa vaiheessa: ensin litteät elementit kootaan ja hitsataan, sitten litteät elementit asennetaan joko pystyasentoon tai päällekkäin toisistaan ​​vaadittavissa etäisyydellä toisistaan ​​erityisissä jigissa, kiinnitettynä liitoksilla ja hitsattuina kokoonpanon oikeellisuuden tarkistamisen jälkeen.

Hitsatun raudan valmistukseen tarkoitettujen telineiden ja johtimien muoto ja mitat riippuvat tangon halkaisijasta ja valmistettavista lujitemuovista. Telineet ja johtimet on valmistettava suurella tarkkuudella (toleranssit enintään ± 3 mm: n koossa). Telineiden ja johtimien valmistuksen tarkkuus tarkistetaan vertaamalla niiden koon kokoja, vahvistuselementtejä ja tekemällä koekappaleen verkosta ja kehyksestä. Kullekin tarkastetulle telalle tai johtimelle laaditaan sen soveltuvuus, ja siihen lisätään OTK-leima.

Hitsattujen kehysten ja ristikkorakenteiden valmistuksessa, joiden läpimitta on yli 16 mm, jotta estetään elementtien kaarevuus korkeassa lämpötilassa hitsauksen aikana, hitsattu vahvike kiinnitetään telineisiin tai johtimiin kiinnittämällä kaarihitsaus tai puristimet.

Kokoonpanossa olevien monimutkaisten kokoonpanojen litteiden lujitushäkkien kokoonpanoa varten hylsyjen asettelu tulee aloittaa ääriviivoelementtien avulla, minkä jälkeen ruudukkoasetelma on suoritettava. On suositeltavaa aloittaa ristikon asettelu yhdestä paikasta, jossa ääriviivatangot sijoitetaan uudelleen (murtuman kohdalta rungon ääriviivoissa) tai paikoista, jotka mahdollistavat tarkan hirsisaksan asennon määrittämisen.

Kaikkien sauvojen asentamisen jälkeen tarkastetaan kokoonpanon oikeellisuus, saumojen sijainti ja pituus merkitään ja hitsataan. Suurten halkaisijoiden (25-30 mm ja enemmän) sauvojen saumojen hitsauksen aikana käytettävien korkeiden lämpötilojen aiheuttamien muodonmuutosten estämiseksi muodostumisen etenemisen ja hitsauksen päällekkäisyyksien järjestys on asetettava etukäteen ennen vahvistusrakenteiden hitsauksen aloittamista.

Kun samantyyppisten litteiden levyjen massatuotanto yksittäisten sauvien kokoamiseksi, kiinnittämällä sijainti ja hitsaaminen solmukohdissa, voidaan suositella seuraavia menetelmiä.

Kanavilla tai I-palkkeilla muodostetuissa litteissä telineissä valmistetut tangot on suunniteltu runkorakenteen mukaisesti. Liimalla kaarihitsauksella pääsauvat kiinnitetään telineisiin ja niiden väliin ja suoritetaan koottu runko huolellisesti. Saumojen pituuden tarkistamisen ja merkitsemisen jälkeen solmujen ydinpalkit hitsataan kaarihitsauksella. Ensimmäisen kehyksen kokoonpanon ja hitsauksen lopussa kiinnityspysäyttimet hitsataan telineisiin taivutuspaikoilla ja tangoilla. Seuraavien kehysten valmistukseen kiinnitettävät telat muodostavat hylsyt, jotka muodostavat rungon tangot ja hitsauksen.

Hitsattavien sauvien halkaisijasta riippuen, kun käytetään spatiaalisia kehyksiä hitsaamalla, voidaan käyttää kosketuspistettä tai kaarihitsausta.

RuFundament.ru

Kaikki säätiöistä

Tukirakenteiden hitsaaminen säätiölle

Joissakin tilanteissa hitsausta käytetään yhdistämään vahvistuskotelojen yksittäiset elementit yhteen. Tätä liitäntätapaa pidetään erittäin luotettavana, koska hitsatun nivelen ei ole mahdollista tuhota ilman erikoislaitteiden käyttöä.

Perushitsausmenetelmät

Tähän mennessä on olemassa useita tapoja liittää vahvistuskoteloiden osia hitsaamalla:

 • sähkökaarihitsaus;
 • vastus hitsaus;
 • vastus pisteen hitsaus;
 • pituussuuntainen hitsaus;
 • kylpyhuonehitsaus.

Jokainen ilmoitetuista menetelmistä käytetään riippuen erityistilanteesta. Lisäksi joissakin tapauksissa on sallittua käyttää useita menetelmiä samanaikaisesti.

Sähkökaarihitsaus

Sähkökaarihitsaus tarjoaa luotettavan yhteyden erilaisten teräslaattojen välillä. Sitä käytetään yleensä suhteellisen pienissä lujarakenteissa, eikä sitä käytetä suurien rakenteellisten elementtien liittämiseen.

Kontaktin hitsaus

Kontaktin päittäishitsausmenetelmää käytetään erilaisten halkaisijoiden keskipalkkien kiinteään liittämiseen. Tämä menetelmä vaatii merkittäviä materiaalien, kuten metallin, kulutusta saumoihin ja elektrodeihin. Tästä syystä sitä käytetään vain äärimmäisissä tapauksissa.

Vastuspistehitsaus

Kosketuspistehitsausta käytetään silloin, kun on tarvetta yhdistää metallitangot, joiden halkaisija on yli 50 mm: n välillä. Tämä menetelmä edellyttää suhteellisen pieniä rahoituskuluja ja materiaalien vähäistä kulutusta. Mutta koska se on huomattavasti huonompi kuin hitsauksen hitsaus luotettavuuden kannalta, pistehitsausta käytetään vain hyvin pienikokoisissa elementeissä, joissa on kevyitä rakenteita.

Pitkittäinen hitsaus

Hitsausta pitkittäisillä saumoilla käytetään vahvistamaan runkorakenteiden raskaita elementtejä. Tämä hitsausmenetelmä on erittäin kallis, koska sitä käytetään vain äärimmäisissä tapauksissa.

Kylpyhuonehitsaus

Kylpyhitsaus on edullisin tapa yhdistää vahvikekokoelementit. Tämän tyyppinen kytkentä toteutetaan erikoisvuorien avulla. Samanaikaisesti elektrodeja ja metallia nivelissä vaaditaan pieninä määrinä, mikä mahdollistaa säästämisen ja lisäksi varsin huomattavan.

Kaasuhitsauksen taloudellinen toteutettavuus on osoittautunut jo jonkin aikaa. Viime vuosina monet rakennusyritykset siirtävät voimakkaasti työntekijöitään tämän nimenomaisen tekniikan käyttämiseen. Mitä tulee GOST 14098-91: n mukaisiin lujitustangojen hitsattuihin liitoksiin, ne voivat olla seuraavia tyyppejä:

Päällekkäistä hitsausta käytetään useimmiten vahvikkeen liittämiseen, koska se antaa riittävän osoitteen liitoksen lujuudesta ja samalla ylläpitää tiettyä joustavuutta.

GOST 14098-91 - tärkein sääntelyasiakirja

GOST 14098-91 koskee kaikkia poikkeuksetta metallirakenteita, joiden valmistukseen käytetään vahvikepultteja tai -johtoja. Näin ollen tässä sääntelyasiakirjassa esitetyt säännöt olisi kaikkien poikkeuksetta ohjattava rakentajilta, jotka suorittavat tällaista työtä kuin hitsausliittimet.

GOSTin laskettuja arvoja ei valittu sattumanvaraisesti. Ne ovat vakavien laboratoriokokeiden ja testien tulos. Tämä vuorostaan ​​antaa mahdollisuuden kuvata turvallisimmat parametrit, jotka varmistavat rakennuksen ja rakenteen luotettavuuden ja toimivuuden.

On ymmärrettävä, että poikkeamat vakiintuneista standardeista ja vaatimuksista voivat johtaa vakavimpiin seurauksiin. Esimerkiksi rakennuksessa ei saa olla kuormaa ja romahdusta. Jos kehysten lujitustangot hitsautuvat melko uusiin aktiviteetteihin, sinun ei pidä vaarantaa sitä. Asianmukaisen kokemuksen puuttuessa olisi suositeltavaa hakea apua kokeneilta ja päteviltä asiantuntijoilta, jotka selviytyvät heille asetetusta tehtävästä korkeammalla tasolla.

Elektrodin halkaisijan ominaisuudet

Liitososien hitsaukseen liittyy alustavia töitä. Erityisesti sinun on valittava oikeat elektrodit. Tästä riippuu suurelta osin työn lopputulos.

Joillekin halkaisijaltaan halkaisijaltaan halkaisijaltaan vaaditaan tiettyjä halkaisijaltaan halkaisijaltaan suuria halkaisijoi- tuksia, joten niiden valintaan on kiinnitettävä riittävästi huomiota. Joten sanotaan, että runkoelementtien hitsaamiseen, joiden halkaisija on yli 14 mm, on suositeltavaa käyttää 4 mm halkaisijaltaan olevia elektrodeja. Samassa tapauksessa, jos raudoituksen halkaisija on suhteellisen pieni, se riittää käyttämään 3 mm: n elektrodeja.

Elektrodit ANO-21 ja MP-3 ovat parhaita hitsattavien runkoelementtien tapauksessa. Samanaikaisesti matalalle seostetulle teräkselle valitaan arvot E42, E42A, E38, E46, E60, E50A, E50 ja seostetut - E70, E85, E100, E125 ja E150. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan ole erityisen tiukkoja rajoituksia. Ja jos syystä tai toisesta ei löydy haluttua haluttua elektrodia, on täysin hyväksyttävää käyttää halkaisijaltaan hieman pienempiä tai hieman suurempia elektrodeja. Ainoa seikka, johon on kiinnitettävä erityistä huomiota, on se, että jos läpimitat eivät täsmää, ja niillä on halkaisijaelektrodi, lopputulos ei välttämättä ole odotettua. Tällöin lujittavien häkkien hitsauselementteihin liittyvät vaatimukset edellyttävät erityisen huolellisuutta.

Huolimatta siitä, että kehysten hitsaaminen ammattimaisesta näkökulmasta on suhteellisen yksinkertainen prosessi, on välttämätöntä valita vastuullisesti sekä elektrodit että hitsausvirran lujuus. Tämän parametrin valinnan oikeellisuus riippuu vähintään 50% hitsin laadusta.

Runkoelementtien hitsaus on luotettava tyyppinen materiaalien liittäminen, joka ilmeisesti ilmaantuu itsestään riippumatta käyttöolosuhteista. Kuten käytännössä ilmenee, on mahdotonta murtaa saumaa, jos et käytä erikoislaitteita ja tee vakavia fyysisiä ponnistuksia.

Kehysten lujuus takaa rakennettavan rakenteen tai rakenteen vakauden ja kestävyyden. Tätä yhteystapaa ei kuitenkaan suositella käytettäväksi ongelmatilanteissa ja seismisesti epävakailla alueilla.

Vahvistettu häkki

Vahvistuksen ansiosta voit saada ainutlaatuisen ja yhdestä käytetyimmistä materiaaleista - raudoitetusta betonista, mikä on paras tapa yhdistää perinteisen betonin ja metallin ominaisuudet, mikä on useimmiten vahvistettu. Vahvikotelot ovat itse asiassa edistyksellisiä ja teknisesti parannettuja lujitemuotoja, jotka antavat tuloksena olevalle rakenteelle hyväksyttävät suorituskykyominaisuudet.

Määritelmä ja soveltamisala

Yleensä erotetaan irtotavaran ja litteiden vahvikekohtien välillä (mesh). Lisäksi harkitun rakenteen valmistuksessa voidaan käyttää kahta vaihtoehtoa - hitsaamalla tai sitovalla langalla.

Nykyaikaisissa olosuhteissa asiakkaiden asettamien korkeiden vaatimusten ja säädösten asettamien vaatimusten täyttämiseksi käytetään vahvistuskoteloita lähes kaikkialla.

Tällaisten ainutlaatuisten ominaisuuksien ansiosta vahvistushäkkeillä on erittäin laaja soveltamisala:

 • monoliittinen betonityö. Tehdessään niitä vahvistuskoteloiden käyttö on lähes aina toivottavaa, mutta välttämättä voimassa olevien sääntelyasiakirjojen vaatimusten mukaisesti;
 • viimeistely. Litteitä vahvistuskoria käytetään kipsin aikana estämään halkeamien ilmaantuminen mekaanisten vaurioiden tai lämpötilavaihtelujen seurauksena. Lisäetuna on se, että se kiinnittyy helposti ja helposti seinän pinnalle;
 • muuraus käyttäen tiilien tai eri lohkojen. Muurausrakenteiden vahvistusverkot lisäävät sen seinämän rakenteen lujuutta ja luotettavuutta.
 • kytkinlaitteen ja erilaisten huoneiden ja rakennusten lattioiden pinnoitteet. Vahvistinverkko asetetaan usein esim. Levittämällä ja ennen viimeistelyn lattiaa, kuten keraamisia laattoja;
 • työskentelevät lämmitysverkon ja putkistojen rakentamisessa. Vahvikotelot ovat helposti ja kätevästi kiinnitetty monenlaisiin lämpöä eristäviin materiaaleihin, mikä lisää merkittävästi niiden lujuutta ja kestävyyttä.
 • eri viimeistelyaineita vastaan. Lujittava silmäkoko lisää seinämän pinnan tarttumista ja vuorausta.

Vahvikehäkkien käyttö ei rajoitu yllä lueteltuihin alueisiin, mutta annetut esimerkit riittävät ymmärtämään, kuinka usein tällaista vahvistamista käytetään.

GOSTin ja SNiP: n vaatimukset

Vahvistushäkkien valmistukseen ja sen jälkeiseen asennukseen liittyvät työt voidaan jakaa kahteen säädettävään alueeseen:

 • hitsaustyöt. Tärkein sääntelyasiakirja on SNiP III-4-80, joka kuvaa ennen kaikkea tulipalovaatimuksia hitsaustöistä. Ne ovat vaarallisia ja vaikuttavat ihmisen turvallisuuteen, joten niitä valvotaan erittäin huolellisesti;
 • mikä tahansa vahvistus, mukaan lukien valmistus ja asennus. Niitä säännellään valtion normeilla 19292-73 ja 23279-85 sekä useilla SNiP: issä - 23-81, 3.03.01-87, 3.09.01 - 85, 2.03.01-84.

Perusvaatimukset ovat seuraavat:

 • hitsaajilla on oltava pätevä sertifiointi;
 • töitä voidaan suorittaa tiukasti aikaisemmin kehitetyn PPR-hitsauksen mukaisesti;
 • vahvistuskotelot tehdään niiden piirustusten mukaisesti.

Vahvikoteloiden tyypit

Kuten edellä mainittiin, yleensä erotetaan kaksi päätyyppiä vahvistuskoreja:

 • litteä (ruudukko). Nimestä johtuen niillä on itse asiassa kaksi kokoa (pituus ja leveys). Yleensä on valmistettu pitkittäissuuntaisesti järjestetyistä lujitustangoista ja ne on yhdistetty poikittaisilla tangoilla tai johtoilla. Päätavoite - tasomaisten rakenteiden (horisontaalinen - lattiapäällyste-, muuraus- tai pystysuora kipsiseinien, verhousmateriaalien) vahvistaminen;
 • spatiaaliset (tai volumetriset) vahvistuskotelot. Omistaa kolme kokoa (kahteen, saatavana ruudukkoina, korkeus on lisätty). Ne edustavat rakennetta, joka koostuu useista litteistä lujitemuovista, jotka on yhdistetty kokonaisuutena tangoilla tai renkailla. Useimmin volumetrisiä vahvikekoita käytetään erilaisten perustusten, palkkien, pylväiden jne. Rakentamiseen.

Toinen luokittelutapa on - tapa yhdistää elementtejä. Heillä on myös kaksi:

 • sitomalla neulomalla (tavallinen halkaisija - 0,8-1 mm). Käsi-neulonta käytetään tavallisesti tasomaisiin kehikkoihin sekä pieniin määriin betonointia tai vaikeasti tavoitettavia paikkoja. Lisäksi tämä menetelmä sopii erinomaisesti yksityiseen asuntoon, kun käytetään erilaisia ​​metallijätteitä ja epätyypillisiä rakenteita;
 • hitsaus. Yleisimmin käytetty vahvistuskoteloiden valmistusmenetelmä. Sitä käytetään sekä teollisessa mittakaavassa että pieninä määrinä. Ainoa edellytys on, että ammattitaitoinen asiantuntija suorittaa työn, koska ne ovat mahdollisesti vaarallisia.

Monoliittisen betonityön tuotantomäärät kasvavat jatkuvasti, joten myös vahvojen häkkien käyttö, joka on kiinteä osa betonointia, on kasvamassa.

Asenteiden kehykset perustuksille

 • kyky tehdä perustuksia kaupunkikehityksen ahtaissa olosuhteissa. Se saavutetaan lisäämällä pienempien kokoisten rakenteiden lujuutta ja kantavuutta;
 • pienempi rakennusaika. Tämä johtuu helppokäyttöisyydestä ja voimakkuuden suunnittelun nopeudesta, mikä mahdollistaa työn jatkumisen;
 • työn tuottavuuden kasvu.

Itse asiassa lujitushihna on luuranko rooli perustuksen yleisessä rakenteessa. Eri tyyppisten säätiöiden vahvistaminen eroaa myös jonkin verran toisistaan.

Kaistaleperusteiden rungon kehykset

Peruskoristetyyppiä käytetään usein yksityisissä asunnoissa. Kehyksen tekeminen on vaikeampaa kuin muille yleisille säätiöille. Neulominen voidaan suorittaa sekä asennetun muotin sisällä että sen ulkopuolella, ja sen jälkeen kehyksen asennus paikalleen.

Työjärjestys:

 • ensimmäiset, poikittaiset sauvat asetetaan (niiden pituus on 10 cm lyhyempi kuin kellarin leveys). Tavallisesti tätä tarkoitusta varten käytetään yleensä raudoitusta, jonka halkaisija on 6-8 mm;
 • sitten kaksi vahvikepulttia asetetaan pituussuuntaan (nauha, halkaisija 12 - 16 mm). Tällöin kehyksen alahihna ilmenee. Jäljempänä kaikki risteykset on sidottava neulomalla. Harvoissa tapauksissa voidaan käyttää muovisia kiinnittimiä;
 • Ankkuri asennetaan pystysuoraan liitoksissa (sileä, halkaisija 6-8 mm). Sen korkeus on myös 10 cm pienempi kuin suunnitellun perustuksen korkeus;
 • Alemmalla tavalla valmistetaan kehyksen ylempi runko, joka on kiinnitetty pystyvahvistukseen.

Kehys asennetaan yleensä PVC-putkien palasille tai kooltaan verrattavissa oleviin.

Yksi mahdollisista vaihtoehdoista kehyksen valmistamiseksi on esitetty seuraavassa videossa:

Laattojen pohjaseinät

Tämän pohjarakenteen kehysten toteuttaminen ei ole erityisen vaikeaa ja hieman vähemmän työlästä. Yleensä kehys tässä tapauksessa on kahden ristikon rakenne, jotka on asennettu etäisyydelle toisistaan, joka lasketaan pohjalevyn suunnitellun paksuuden perusteella.

Ristikot koostuvat pääsääntöisesti lujitetuista rei'itetyistä sauvoista, joiden läpimitta on 12-14 mm. Ne on yhdistetty hyökkääjät, jotka on tehty nurkasta, muoviputkia ja muita oikean kokoisia materiaaleja, jotka eivät roskaa ja pystyvät kuljettamaan riittävästi kuormaa.

Asennustelineet paalun tylsistyneelle pohjalle

Poraamattomista paaluista käytettiin kaikkein yksinkertaisinta valmistaa muotoilu. Se koostuu 2-4 terästä vahvistamisesta, jossa on uurteinen pinta (käytetään tavallisesti 12 mm halkaisijaltaan). Tangojen pituus otetaan laskelmasta, joka tarvitaan 30-50 cm: n vapautumiseen paalun päällä. Pyöreiden tai kolmiomaisten puristimien rungossa olevat sauvat. Usein käytetään esivalmistettuja esivalmistettuja kehyksiä, mikä ei ole yllättävää, koska tylsistyneiden paalujen suunnittelu on melko samaa tyyppiä ja standardoitu.

Mahdollinen versio paalujen vahvistuskotelon valmistuksesta sisältyy seuraaviin videoihin:

Nykyaikaisen rakennustyön esittäminen ilman vahvojen häkkien laajamittaista käyttöä on lähes mahdotonta. Heillä on pitkä ja kiinteä osa sitä. Tämä ei ole ollenkaan yllättävää, kun otetaan huomioon teräsbetonien ja muiden rakenteiden korkean suorituskyvyn ominaisuudet ja ominaisuudet.

Hitsausliitosten toteutuksen ominaisuudet

Vahvistuksen hitsaukseen liittyy useita hitsaustangon menetelmiä, jotka voivat tuottaa korkealaatuisia vahvistuselementtejä, jotka muodostavat vahvistetut betonirakenteet. Se voi olla pohjaseinä, parvekelevyt, lattiat jne.

Hitsauslangat: symbolit.

Lujittavan sähköhitsauselementin ydin

Rakennuksessa käytetään usein pääasiassa betonirakenteita, joissa on esivalmistettuja elementtejä. Monoliittisten teräsbetonirakenteiden käyttö on harvinaisempaa.

Kaapelityyppien järjestelmä.

Kaikki betoniteräsrakenteiden osat, esimerkiksi ristikko- tai kulmaelementit sekä liitokset ja niiden upotetut elementit, on liitettävä sähköhitsaukseen. Tämä pätee myös lujitettujen monoliittirakenteiden vahvistamiseen.

Usein käytetään vahvikeparistoja spiraalimuodossa. Tämän profiilin käyttö auttaa parantamaan betonin kiinnittymistä teräksen kanssa, mikä vaikuttaa betoniterästen kantavuuden tilaan ja lisää sitä.

Rakennusteollisuudessa yleistyi teräsrakenteen (teräslaatu S. 5) käyttö, eikä vain vähän seostettuja teräksiä. Teräs, jota lämpökäsitellään, on harvinaisempi betoniteräksissä. Vain terävä teräs voidaan hitsata.

Mitä menetelmiä lujitettujen hitsiliitosten muodostamiseksi voidaan käyttää

Lujitushäkkien hitsausta tehdään useilla menetelmillä. Erilaisia ​​vahvistushitsaustyyppejä ovat:

Neulomisvarusteet virkataan.

 1. Sähköautomaatti puoliautomaattinen.
 2. Manuaalinen sähkökaari.
 3. Kylpysommel.
 4. Ota yhteyttä.
 5. Kylpyhuone.

Lujitustangojen hitsatut liitokset ovat kolmea tyyppiä (GOST 14098-91 mukaan), ne ovat:

Hitsaamalla ristikkorakenteita on mahdollista saada aikaan lujittavan lujuusluokan hitsiliitos perusmetallin suhteen. Resistiivisen päittäishitsauksen käyttö on suositeltavaa luoda lujitangon päittäisliitos, kulmahitsaus, jos sauvojen halkaisijoiden mitat ovat erilaiset tai yhtä suuret. Tämä on tyypillistä kulmaliitokselle, vahvistuspalkkeille, jotka on valmistettu materiaaleilla kuten kylmävetoisella langalla (hiiliteräs, jonka halkaisija on 3 - 10 mm), kuumavalssatut jaksotetut profiilit (St.5-laadut, halkaisijaltaan 10 - 80 mm), alhaisen seoksen kuumavalssatut teräs pyöreä teräs, säännöllinen profiili ja kestävä teräs.

Lujituksen hitsaaminen vaatii eroavien sauvien halkaisijoiden eroja, jotka ovat yhtä suuria kuin 1,25-1,50. Kosketuspistehitsaus suoritetaan eri vahvistuselementtien yhteydessä, esimerkiksi ristikon tai kehyksen solmukohtana.

Jos hitsattaessa pistetyyppiin yhdistetään pyöreän ja jaksollisen profiilin vahvistuselementit, voidaan yhdistää tangot, joiden läpimitta on 5 - 50 mm. Usein pyöreän tangon yhdisteiden muodostuminen tehdään litteiden elementtien perusteella. Joskus on välttämätöntä hitsata kulma, joka voi olla kohdistettu oikealle tai teräväksi kulmaksi palkkiin.

Jaksottaisen tai pyöreän profiilin tangon litteillä elementeillä voidaan rationaalisesti liittää 2-3 hitsattujen pisteiden läsnäollessa. Hitsauspisteiden määrän lisääminen ei ole välttämätöntä.

Hitsatut kehykset ovat jäykempät ja kuljetettavat kuin neulotut. Käytännöstä harvoin käytetään Vyazku-vahvikekaalia lankaa käyttäen. Kun raudoituksen hitsauselementit säilytetään, materiaali säästyy, tangon laatu kasvaa, prosessin työläisyys ja lujituksen syntymisen kustannukset pienenevät.

Jos hitsaustyöt on suoritettava kosketustyyppisen pihdityökalun avulla, tämä tapahtuu jatkuvan uudelleensytytyksen tai lämmitysvaihtelun avulla. Ensimmäisen menetelmän mukaisen hitsausmenetelmän soveltaminen ei tarkoita tarvetta käsitellä sauvojen päitä, jotka tulisi saattaa kosketuksiin. Tämä tapahtuu kiinnittämällä ne koneen leuihin samalla, kun vastaanotetaan virta. Tuloksena on päiden ulkonemien sulaminen ja kohdistaminen. Niiden on lämmitettävä sulamisprosessissa muoviseen tilaan. Sen jälkeen ne tulevat alttiiksi paitsi puristukselle, myös luonnolle.

Kuinka tuottaa hitsaus vilkkuvan lämmityksen ja päällekkäisyyden perusteella?

Liitokset, joissa hitsatut vahvistusverkot ovat päällekkäin ilman hitsausta poikittaisten sauvojen tasossa.

Hitsaaminen uudelleensuuntausmenetelmällä lämmityksellä, jota usein käytetään halkaisijaltaan 50 mm: n tai suurempien sauvojen liittämistä varten, liittyy jaksolliseen lähestymistapaan ja sauvojen liittimeen.

Lujitustangot on valmistettava alhaisesta seoksesta tai hiiliteräksestä. Samanaikaisesti pieni tauko mahdollistaa baarien päät lämpenemisen, joten voit tehdä parhaan reflow-menettelyn vähentämällä virrankulutusta.

Päällekkäinen hitsaus voidaan suorittaa ottaen huomioon kaksi kohokuviointia ja saumoja, minkä seurauksena sen on tarkoitus käyttää sähkökaarihitsausta käsin. Hitsatun T-tyypin liitoksella on oltava inventaariomuoto. Tässä tapauksessa kylvyssä käytetään vain yhtä elektrodia. Jos hitsausta tehdään fluoksessa, ei tällöin tarvita täyttöviiraa.

Hitsaustyöt hiilidioksidipäällysteiden avulla voidaan suorittaa manuaalisesti sekä koneellisesti. Hitsaus suoritetaan kosketukseen jatkuvan vahvistusvahvistuksen kanssa vastuksella. Päittäisliitosten muodostaminen edellyttää manuaalisia menetelmiä.

Useimmiten löydät seuraavan tyyppisiä päittäisliitoksia:

 • yksittäisen hitsaustangon avulla yhdistäen osat, kaksoisvahvistus;
 • mekaaninen menetelmä, joka perustuu sähkökaariin ja ydinlankaan;
 • manuaalisen kaarihitsauksen käyttö, joka mahdollistaa yksittäisten ja monikerroksisten hitsien muodostamisen.

Kuinka käyttää hitsaustekniikkaa

Kylpyhuone tekniikka on kätevä käyttää:

 1. Jos vahvistuskappaleet ovat halkaisijaltaan suuria (2-10 cm).
 2. Jos runkorakenne on järjestetty useaan riviin ristikkokuviona.
 3. Jos liitetyt laipat on valmistettu teräsnauhoilla, joiden poikkileikkaus on suurin.

Kylpyhuonehitsaus on ihanteellinen suurten teräsbetonirakenteiden komponenttien muodostamiseen.

Invertorhitsauskoneen laite.

Jos vaaditaan monimutkaisten koukkujen yhdistämistä, uimamenetelmä on asianmukainen. Sitä käytetään eri rakennusten pystyttämisessä. Uimistamismenetelmällä voit säästää koko pituudeltaan hitsattavien rakenneosien jäykkyyttä ja lujuutta. Se auttaa luomaan yhden voimakehyksen.

Kylpytyyppinen hitsaus suoritetaan vaaka- tai pystysuoralla menetelmällä. Tämä auttaa helpottamaan saumojen syntymistä kääntämättä rakennetta. Hitsausmenetelmän käyttö, ehdotettu hitsausmenetelmä, suoritetaan käyttäen standardikaapeleita, joita käytetään sähkökaaren hitsausprosessissa.

Tärkein edellytys hitsausprosessin korkealaatuisten liitosten saamiseksi on lujittavien sauvien ongelmien huolellinen yhdistelmä. Kylpyammeiden hitsaustekniikan asianmukainen käyttö edellyttää, että vahvistuspalkkien akselia ei saa siirtää toisiinsa nähden yli puolet palkin osista. Tällaisen tarkkuuden kiinnitys voidaan saada, jos käytetään johtimia. Armeijan tulee olla jatkuvassa järjestelyssä ja jatkuvilla indikaattoreilla.

Hitsaustyylin ruhojen kylvämismenetelmä vähenee seuraaviin toimenpiteisiin. Vahvistuselementtien liitoksissa teräsmuodot kiinnitetään ja hitsataan. Sähkökaari tuottaa kylvyn muodostumisen sekä sulan metallin. Korkea lämpötila aiheuttaa raudoituksen päät sulautuen, minkä jälkeen muodostuu yksi hitsimateriaali.

Kun käsiteltävä metalli on jo jäädytetty, suoritetaan kulman tai muiden nivelten tarvittava hitsaus Hitsaamalla sauvojen päitä suoritetaan pintojen perusteellinen puhdistusprosessi. Tämä poistaa lian ja asteikon korroosiolta. Teräsharjalla varustettu harja voi auttaa tässä menettelyssä. Sitten vahvistus asetetaan koaksiaalisesti jättäen raon tangon päiden väliin, joiden arvo voi olla vähintään 1,5 halkaisijaltaan hitsaustangoista.

Hitsauksen vahvistuskotelot

Tukirakenteiden hitsaaminen säätiölle

Joissakin tilanteissa hitsausta käytetään yhdistämään vahvistuskotelojen yksittäiset elementit yhteen. Tätä liitäntätapaa pidetään erittäin luotettavana, koska hitsatun nivelen ei ole mahdollista tuhota ilman erikoislaitteiden käyttöä.

Perushitsausmenetelmät

Tähän mennessä on olemassa useita tapoja liittää vahvistuskoteloiden osia hitsaamalla:

 • sähkökaarihitsaus;
 • vastus hitsaus;
 • vastus pisteen hitsaus;
 • pituussuuntainen hitsaus;
 • kylpyhuonehitsaus.

Jokainen ilmoitetuista menetelmistä käytetään riippuen erityistilanteesta. Lisäksi joissakin tapauksissa on sallittua käyttää useita menetelmiä samanaikaisesti.

Sähkökaarihitsaus

Sähkökaarihitsaus tarjoaa luotettavan yhteyden erilaisten teräslaattojen välillä. Sitä käytetään yleensä suhteellisen pienissä lujarakenteissa, eikä sitä käytetä suurien rakenteellisten elementtien liittämiseen.

Kontaktin hitsaus

Kontaktin päittäishitsausmenetelmää käytetään erilaisten halkaisijoiden keskipalkkien kiinteään liittämiseen. Tämä menetelmä vaatii merkittäviä materiaalien, kuten metallin, kulutusta saumoihin ja elektrodeihin. Tästä syystä sitä käytetään vain äärimmäisissä tapauksissa.

Vastuspistehitsaus

Kosketuspistehitsausta käytetään silloin, kun on tarvetta yhdistää metallitangot, joiden halkaisija on yli 50 mm: n välillä. Tämä menetelmä edellyttää suhteellisen pieniä rahoituskuluja ja materiaalien vähäistä kulutusta. Mutta koska se on huomattavasti huonompi kuin hitsauksen hitsaus luotettavuuden kannalta, pistehitsausta käytetään vain hyvin pienikokoisissa elementeissä, joissa on kevyitä rakenteita.

Pitkittäinen hitsaus

Hitsausta pitkittäisillä saumoilla käytetään vahvistamaan runkorakenteiden raskaita elementtejä. Tämä hitsausmenetelmä on erittäin kallis, koska sitä käytetään vain äärimmäisissä tapauksissa.

Kylpyhuonehitsaus

Kylpyhitsaus on edullisin tapa yhdistää vahvikekokoelementit. Tämän tyyppinen kytkentä toteutetaan erikoisvuorien avulla. Samanaikaisesti elektrodeja ja metallia nivelissä vaaditaan pieninä määrinä, mikä mahdollistaa säästämisen ja lisäksi varsin huomattavan.

Kaasuhitsauksen taloudellinen toteutettavuus on osoittautunut jo jonkin aikaa. Viime vuosina monet rakennusyritykset siirtävät voimakkaasti työntekijöitään tämän nimenomaisen tekniikan käyttämiseen. Mitä tulee GOST 14098-91: n mukaisiin lujitustangojen hitsattuihin liitoksiin, ne voivat olla seuraavia tyyppejä:

Päällekkäistä hitsausta käytetään useimmiten vahvikkeen liittämiseen, koska se antaa riittävän osoitteen liitoksen lujuudesta ja samalla ylläpitää tiettyä joustavuutta.

GOST 14098-91 - tärkein sääntelyasiakirja

GOST 14098-91 koskee kaikkia poikkeuksetta metallirakenteita, joiden valmistukseen käytetään vahvikepultteja tai -johtoja. Näin ollen tässä sääntelyasiakirjassa esitetyt säännöt olisi kaikkien poikkeuksetta ohjattava rakentajilta, jotka suorittavat tällaista työtä kuin hitsausliittimet.

GOSTin laskettuja arvoja ei valittu sattumanvaraisesti. Ne ovat vakavien laboratoriokokeiden ja testien tulos. Tämä vuorostaan ​​antaa mahdollisuuden kuvata turvallisimmat parametrit, jotka varmistavat rakennuksen ja rakenteen luotettavuuden ja toimivuuden.

On ymmärrettävä, että poikkeamat vakiintuneista standardeista ja vaatimuksista voivat johtaa vakavimpiin seurauksiin. Esimerkiksi rakennuksessa ei saa olla kuormaa ja romahdusta. Jos kehysten lujitustangot hitsautuvat melko uusiin aktiviteetteihin, sinun ei pidä vaarantaa sitä. Asianmukaisen kokemuksen puuttuessa olisi suositeltavaa hakea apua kokeneilta ja päteviltä asiantuntijoilta, jotka selviytyvät heille asetetusta tehtävästä korkeammalla tasolla.

Elektrodin halkaisijan ominaisuudet

Liitososien hitsaukseen liittyy alustavia töitä. Erityisesti sinun on valittava oikeat elektrodit. Tästä riippuu suurelta osin työn lopputulos.

Joillekin halkaisijaltaan halkaisijaltaan halkaisijaltaan vaaditaan tiettyjä halkaisijaltaan halkaisijaltaan suuria halkaisijoi- tuksia, joten niiden valintaan on kiinnitettävä riittävästi huomiota. Joten sanotaan, että runkoelementtien hitsaamiseen, joiden halkaisija on yli 14 mm, on suositeltavaa käyttää 4 mm halkaisijaltaan olevia elektrodeja. Samassa tapauksessa, jos raudoituksen halkaisija on suhteellisen pieni, se riittää käyttämään 3 mm: n elektrodeja.

Elektrodit ANO-21 ja MP-3 ovat parhaita hitsattavien runkoelementtien tapauksessa. Samanaikaisesti matalalle seostetulle teräkselle valitaan arvot E42, E42A, E38, E46, E60, E50A, E50 ja seostetut - E70, E85, E100, E125 ja E150. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan ole erityisen tiukkoja rajoituksia. Ja jos syystä tai toisesta ei löydy haluttua haluttua elektrodia, on täysin hyväksyttävää käyttää halkaisijaltaan hieman pienempiä tai hieman suurempia elektrodeja. Ainoa seikka, johon on kiinnitettävä erityistä huomiota, on se, että jos läpimitat eivät täsmää, ja niillä on halkaisijaelektrodi, lopputulos ei välttämättä ole odotettua. Tällöin lujittavien häkkien hitsauselementteihin liittyvät vaatimukset edellyttävät erityisen huolellisuutta.

Huolimatta siitä, että kehysten hitsaaminen ammattimaisesta näkökulmasta on suhteellisen yksinkertainen prosessi, on välttämätöntä valita vastuullisesti sekä elektrodit että hitsausvirran lujuus. Tämän parametrin valinnan oikeellisuus riippuu vähintään 50% hitsin laadusta.

Runkoelementtien hitsaus on luotettava tyyppinen materiaalien liittäminen, joka ilmeisesti ilmaantuu itsestään riippumatta käyttöolosuhteista. Kuten käytännössä ilmenee, on mahdotonta murtaa saumaa, jos et käytä erikoislaitteita ja tee vakavia fyysisiä ponnistuksia.

Kehysten lujuus takaa rakennettavan rakenteen tai rakenteen vakauden ja kestävyyden. Tätä yhteystapaa ei kuitenkaan suositella käytettäväksi ongelmatilanteissa ja seismisesti epävakailla alueilla.

Armature-kehykset: tyypit, vaatimukset, yhteystapa

Vahvistuksen ansiosta voit saada ainutlaatuisen ja yhdestä käytetyimmistä materiaaleista - raudoitetusta betonista, mikä on paras tapa yhdistää perinteisen betonin ja metallin ominaisuudet, mikä on useimmiten vahvistettu. Vahvikotelot ovat itse asiassa edistyksellisiä ja teknisesti parannettuja lujitemuotoja, jotka antavat tuloksena olevalle rakenteelle hyväksyttävät suorituskykyominaisuudet.

Määritelmä ja soveltamisala

Vahvikehikon alla viittaa suunnitteluun, joka on United-sauva tai verkko, joka on valmistettu tehtaalla tai suoraan rakennustyömaalla muottipesässä.

Yleensä erotetaan irtotavaran ja litteiden vahvikekohtien välillä (mesh). Lisäksi harkitun rakenteen valmistuksessa voidaan käyttää kahta vaihtoehtoa - hitsaamalla tai sitovalla langalla.

Nykyaikaisissa olosuhteissa asiakkaiden asettamien korkeiden vaatimusten ja säädösten asettamien vaatimusten täyttämiseksi käytetään vahvistuskoteloita lähes kaikkialla. Tämä ei ole ollenkaan yllättävää, kun otetaan huomioon, että niiden käytön seurauksena rakenteiden lujuus, luotettavuus, vakaus ja joustavuus lisääntyvät.

Tällaisten ainutlaatuisten ominaisuuksien ansiosta vahvistushäkkeillä on erittäin laaja soveltamisala:

 • monoliittinen betonityö. Tehdessään niitä vahvistuskoteloiden käyttö on lähes aina toivottavaa, mutta välttämättä voimassa olevien sääntelyasiakirjojen vaatimusten mukaisesti;
 • viimeistely. Litteitä vahvistuskoria käytetään kipsin aikana estämään halkeamien ilmaantuminen mekaanisten vaurioiden tai lämpötilavaihtelujen seurauksena. Lisäetuna on se, että se kiinnittyy helposti ja helposti seinän pinnalle;
 • muuraus käyttäen tiilien tai eri lohkojen. Muurausrakenteiden vahvistusverkot lisäävät sen seinämän rakenteen lujuutta ja luotettavuutta.
 • kytkinlaitteen ja erilaisten huoneiden ja rakennusten lattioiden pinnoitteet. Vahvistinverkko asetetaan usein esim. Levittämällä ja ennen viimeistelyn lattiaa, kuten keraamisia laattoja;
 • työskentelevät lämmitysverkon ja putkistojen rakentamisessa. Vahvikotelot ovat helposti ja kätevästi kiinnitetty monenlaisiin lämpöä eristäviin materiaaleihin, mikä lisää merkittävästi niiden lujuutta ja kestävyyttä.
 • eri viimeistelyaineita vastaan. Lujittava silmäkoko lisää seinämän pinnan tarttumista ja vuorausta.

Vahvikehäkkien käyttö ei rajoitu yllä lueteltuihin alueisiin, mutta annetut esimerkit riittävät ymmärtämään, kuinka usein tällaista vahvistamista käytetään.

GOSTin ja SNiP: n vaatimukset

Vahvistushäkkien valmistukseen ja sen jälkeiseen asennukseen liittyvät työt voidaan jakaa kahteen säädettävään alueeseen:

 • hitsaustyöt. Tärkein sääntelyasiakirja on SNiP III-4-80, joka kuvaa ennen kaikkea tulipalovaatimuksia hitsaustöistä. Ne ovat vaarallisia ja vaikuttavat ihmisen turvallisuuteen, joten niitä valvotaan erittäin huolellisesti;
 • mikä tahansa vahvistus, mukaan lukien valmistus ja asennus. Niitä säännellään valtion normeilla 19292-73 ja 23279-85 sekä useilla SNiP: issä - 23-81, 3.03.01-87, 3.09.01 - 85, 2.03.01-84.

Perusvaatimukset ovat seuraavat:

 • hitsaajilla on oltava pätevä sertifiointi;
 • töitä voidaan suorittaa tiukasti aikaisemmin kehitetyn PPR-hitsauksen mukaisesti;
 • vahvistuskotelot tehdään niiden piirustusten mukaisesti.

Vahvikoteloiden tyypit

Kuten edellä todettiin, yleensä erotetaan kaksi pääasiallista vahvistuskoteloa:

 • litteä (ruudukko). Nimestä johtuen niillä on itse asiassa kaksi kokoa (pituus ja leveys). Yleensä on valmistettu pitkittäissuuntaisesti järjestetyistä lujitustangoista ja ne on yhdistetty poikittaisilla tangoilla tai johtoilla. Päätavoite - tasomaisten rakenteiden (horisontaalinen - lattiapäällyste-, muuraus- tai pystysuora kipsiseinien, verhousmateriaalien) vahvistaminen;
 • spatiaaliset (tai volumetriset) vahvistuskotelot. Omistaa kolme kokoa (kahteen, saatavana ruudukkoina, korkeus on lisätty). Ne edustavat rakennetta, joka koostuu useista litteistä lujitemuovista, jotka on yhdistetty kokonaisuutena tangoilla tai renkailla. Useimmin volumetrisiä vahvikekoita käytetään erilaisten perustusten, palkkien, pylväiden jne. Rakentamiseen.

On olemassa toinen luokitteluominaisuus - elementtien yhdistämismenetelmä. Heillä on myös kaksi:

 • sitomalla neulomalla (tavallinen halkaisija - 0,8-1 mm). Käsi-neulonta käytetään tavallisesti tasomaisiin kehikkoihin sekä pieniin määriin betonointia tai vaikeasti tavoitettavia paikkoja. Lisäksi tämä menetelmä sopii erinomaisesti yksityiseen asuntoon, kun käytetään erilaisia ​​metallijätteitä ja epätyypillisiä rakenteita;
 • hitsaus. Yleisimmin käytetty vahvistuskoteloiden valmistusmenetelmä. Sitä käytetään sekä teollisessa mittakaavassa että pieninä määrinä. Ainoa edellytys on, että ammattitaitoinen asiantuntija suorittaa työn, koska ne ovat mahdollisesti vaarallisia.

Monoliittisen betonityön tuotantomäärät kasvavat jatkuvasti, joten myös vahvojen häkkien käyttö, joka on kiinteä osa betonointia, on kasvamassa. Tietoja betonista, sen brändeistä ja ominaisuuksista saa täältä. On otettava huomioon se, että vahvojen häkkien käyttöä käytetään sekä suuryritysten ammattimaisten rakentajien että yksityisten asuntorakentamisen yhteydessä tekemällä omia teoksia.

Asenteiden kehykset perustuksille

Yksi lujitushäkkeen useista sovelluksista on työtä erilaisten säätiöiden laitteissa. Tällaisissa rakenteissa kehysten ominaisuudet ja ominaispiirteet näkyvät parhaiten:

 • kyky tehdä perustuksia kaupunkikehityksen ahtaissa olosuhteissa. Se saavutetaan lisäämällä pienempien kokoisten rakenteiden lujuutta ja kantavuutta;
 • pienempi rakennusaika. Tämä johtuu helppokäyttöisyydestä ja voimakkuuden suunnittelun nopeudesta, mikä mahdollistaa työn jatkumisen;
 • työn tuottavuuden kasvu.

Itse asiassa lujitushihna on luuranko rooli perustuksen yleisessä rakenteessa. Eri tyyppisten säätiöiden vahvistaminen eroaa myös jonkin verran toisistaan. Teosten pieni monimutkaisuus mahdollistaa niiden täydentämisen ilman ammatillisten rakentajien osallistumista.

Kaistaleperusteiden rungon kehykset

Peruskoristetyyppiä käytetään usein yksityisissä asunnoissa. Kehyksen tekeminen on vaikeampaa kuin muille yleisille säätiöille. Neulominen voidaan suorittaa sekä asennetun muotin sisällä että sen ulkopuolella, ja sen jälkeen kehyksen asennus paikalleen.

Työjärjestys:

 • ensimmäiset, poikittaiset sauvat asetetaan (niiden pituus on 10 cm lyhyempi kuin kellarin leveys). Tavallisesti tätä tarkoitusta varten käytetään yleensä raudoitusta, jonka halkaisija on 6-8 mm;
 • sitten kaksi vahvikepulttia asetetaan pituussuuntaan (nauha, halkaisija 12 - 16 mm). Tällöin kehyksen alahihna ilmenee. Jäljempänä kaikki risteykset on sidottava neulomalla. Harvoissa tapauksissa voidaan käyttää muovisia kiinnittimiä;
 • Ankkuri asennetaan pystysuoraan liitoksissa (sileä, halkaisija 6-8 mm). Sen korkeus on myös 10 cm pienempi kuin suunnitellun perustuksen korkeus;
 • Alemmalla tavalla valmistetaan kehyksen ylempi runko, joka on kiinnitetty pystyvahvistukseen.

Kehys asennetaan yleensä PVC-putkien palasille tai kooltaan verrattavissa oleviin.

Yksi mahdollisista vaihtoehdoista kehyksen valmistamiseksi on esitetty seuraavassa videossa:

Laattojen pohjaseinät

Tämän pohjarakenteen kehysten toteuttaminen ei ole erityisen vaikeaa ja hieman vähemmän työlästä. Yleensä kehys tässä tapauksessa on kahden ristikon rakenne, joka on sijoitettu etäisyydelle toisistaan, joka lasketaan pohjalevyn suunnitellun paksuuden perusteella. Lisäksi voit lukea kaikki tämän artikkelin pohjakerrokset

Ristikot koostuvat pääsääntöisesti lujitetuista rei'itetyistä sauvoista, joiden läpimitta on 12-14 mm. Ne on yhdistetty hyökkääjät, jotka on tehty nurkasta, muoviputkia ja muita oikean kokoisia materiaaleja, jotka eivät roskaa ja pystyvät kuljettamaan riittävästi kuormaa.

Emme saa unohtaa tarvetta 50 mm: n paksuisesta betonirakenteesta, joka on vahvistuksen kaikilla puolilla.

Asennustelineet paalun tylsistyneelle pohjalle

Poraamattomista paaluista käytettiin kaikkein yksinkertaisinta valmistaa muotoilu. Se koostuu 2-4 terästä vahvistamisesta, jossa on uurteinen pinta (käytetään tavallisesti 12 mm halkaisijaltaan). Tangojen pituus otetaan laskelmasta, joka tarvitaan 30-50 cm: n vapautumiseen paalun päällä. Pyöreiden tai kolmiomaisten puristimien rungossa olevat sauvat. Usein käytetään esivalmistettuja esivalmistettuja kehyksiä, mikä ei ole yllättävää, koska tylsistyneiden paalujen suunnittelu on melko samaa tyyppiä ja standardoitu.

Mahdollinen versio paalujen vahvistuskotelon valmistuksesta sisältyy seuraaviin videoihin:

Nykyaikaisen rakennustyön esittäminen ilman vahvojen häkkien laajamittaista käyttöä on lähes mahdotonta. Heillä on pitkä ja kiinteä osa sitä. Tämä ei ole ollenkaan yllättävää, kun otetaan huomioon teräsbetonien ja muiden rakenteiden korkean suorituskyvyn ominaisuudet ja ominaisuudet.

Kuten tämä artikkeli? Jaa se!

Armature-kehykset: valmistusprosessi ja asennusohjeet - Mastremont.ru

Monoliittisesta teräsbetonista tehtyjen rakenteiden rakentamiseen liittyvä työ sisältää myös vahvistus- ja vahvistuskotelot. Tässä osiossa tarkastelemme, millaisia ​​aseita ja kehyksiä käytetään monoliittisissa säätiöissä ja seinissä asuinrakennusten ja ulkorakennusten rakentamisessa.

Liitosten tyypit

Lujitustangojen ja -kehysten valmistukseen käytetään taulukossa 1 esitettyjä teräksiä.

Taulukko 1. Teräsbetonituotteet teräsbetonituotteille

Teräsrakenteita valmistetaan:

 • sileä kuumavalssattu teräs - teräsbetonirakenteiden vahvistaminen (GOST 5781-..)
 • sileä teräs säännöllisin profiilein - perinteisten ja esijännitettyjen betonirakenteiden vahvistamiseen (GOST 5781-..)
 • teräsvahvisteinen ja lämpökovettuva jaksoittainen profiili - esijännitetyt betonirakenteiden vahvistaminen (GOST 10884-..)
 • Kuumavalssattu teräs GOST 5781- (..) mukaan - on 5 laatua (A-I, A-II ja Ac-II, A-III, A-IV, A-V)
 • (...) - on neljäs luokka (At-IV, At-V, At-VI, At-VII)

Piirustuksissa olevan raudoituksen nimessä halkaisija millimetreinä, luokka ja GOST.

Jatkuvan profiilin vahvistamisen ydin, jonka halkaisija on 20 mm, on nimike 20 A-II GOST 5781

Nimelletty sileä vahvistus, jonka halkaisija on 8 mm

Nimetty jaksollisen profiilin halkaisijaltaan 4 mm: n sileä, kylmävetoinen vahvikelanka

4 BP-I GOST 6727

Hyödykkeiden vahvistamistuotteet

Vahvistushäkkien valmistuksessa tulee noudattaa SNiP III-15- (..) ohjeita sekä työhön liittyvän projektin työpiirustuksia. Pääsääntöisesti venttiilit tehdään erikoistuneissa myymälöissä suurennettujen elementtien muodossa.

Hitsaustyöt suoritetaan "Suuntaviivat betonirakenteiden ja upotettujen osien hitsaukseen" (СН 393-..). Näiden töiden tulee suorittaa hitsaajat, jotka ovat läpäisseet asianmukaisen koulutuksen ja joilla on erityiset todistukset.

Rakennustöissä litteitä ja valssattuja teräsverkkoja käytetään pääasiassa GOST 8478- (..) "Hitsatun verkon avulla betoniterästen vahvistamiseen. Valikoima ja tekniset vaatimukset "sekä raskas hitsattu vakiovaruste GOST 23279- (..) mukaisesti.

Vahvistinverkkoa voidaan käyttää valmiina tuotteina tai puolivalmiina tuotteina, joita voidaan edelleen hienosäätää:

 • leikkaamalla palasiksi
 • reikäleikkaus
 • lisävaijereiden hitsaaminen
 • on joustava
 • esikokoonpano irtotavarana, jne.

Spatiaalisten kehysten valmistus on suositeltavaa tuottaa hitsatusta ja valssatusta verkosta. Perusmetallin hitsattavuus voidaan arvioida ryhmissä.

Taulukko 2. Teräs hitsattavuusryhmät

Muodostetun teräksen (kanava, kulma ja upotetut osat) lujitushäkkeitä valmistetaan SNiP III-18: n vaatimusten mukaisesti.

Sulautetut kohteet

Sulautettuja osia käytetään betonirakenteiden yhdistämiseen asennettaessa jäykän kehyksen muodostamiseksi. Sulautetut osat on valmistettu levy- ja profiiliteräksestä mekaanisilla aihioelementteillä ja kosketuspisteellä, helpotuksella ja kaarihitsauksella sekä kylmämuovaamalla.

Sulautettujen osien hitsattujen liitosten tärkeimmät tyypit ja rakenteelliset muodot on osoitettava GOST 19292: n mukaisesti.

Taulukko 3. Suositukset upotettujen osien teräsvalinnasta

Varusteiden, aihioiden ja kehysten varastointiin ja kuljetukseen on suojattava ne luotettavasti kosteudelta, saastumiselta ja vaurioilta.

Vahvikehäkkien asennus

Vahvistuksen asennus on suoritettava rakennustöiden tuotannossa (PPR) kehitetyillä järjestelmillä, jotka varmistavat oikean asennusvaiheen. Vahvistustyökaluja asennetaan ja kiinnitetään PPR: n mukaan.

Kaarihitsausta voidaan käyttää jäljelle jääneillä teräselementeillä: kiinnittimiä, päällysteitä, vuoria jne. Poikkeuksena, kun liittimet liitetään päällekkäisyydellä tai pinnoitteilla, sallitaan kaarihitsaus monikerros- tai pidennetyillä saumoilla.

Jos on tarpeen korvata projektissa määritelty teräslaatu toisen teräslaadun kanssa sekä saman halkaisijan sauvan vaihtaminen muiden kanssa, on noudatettava seuraavia vaatimuksia:

 • kun samaan halkaisijaltaan saman halkaisijaltaan saman halkaisijan tankoihin vaihdettavien tankoiden kanssa on vaihdettava samantyyppistä teräksestä valmistettua terästä - raudoituksen kokonaispoikkipinta-alan tulee olla yhtä suuri kuin hankkeen edellyttämä poikkipinta-ala
 • yhden merkin tai tyypin terästangot vaihdettaessa toisen tuotemerkin tai tyypin tangoilla - raudoitetun poikkipinta-alan tulee muuttua käänteisesti verrannolliseksi ennustetun ja tosiasiallisesti käytetyn teräksen laskettuun vastukseen

Venttiilien päällystys (jos hankkeen edellytetään) sovelletaan SNiP III-15: n mukaisesti. Lujituksen suojakerroksen eheys tarkistetaan ennen betonitoimintaa, virheet poistetaan.

Telakoiden kehykset, ristikot ja yksittäiset sauvat asennustelineiden asennuksessa on oltava työpiirustuksissa ja ohjeissa SNiP II-21 ja CH 393.

Rinnankorkeuden leikkauspisteessä:

varret, joiden halkaisija on enintään 25 mm, kiinnitetään pistehitsauksella, neulotaan neulomalla tai erityisten liitoselementtien avulla ja kaarihitsauksen avulla halkaisijaltaan vähintään 25 mm: n sauvat;

Kahden tai kolmen leikkaavan tangon, joiden läpimitta on 3... 40 mm, luokan AI, A-II, A-III ja langan d = 3... 8 mm luokkien BI ja Bp-I terästä, käytetään kosketusvarastushitsausta. Vähintään 50% kaikista risteyksistä on kytketty, mukaan lukien sauvojen leikkaus puristimilla (kulmissa).

Ohjeet tangon asentamiseen ja hitsaamiseen

Vahvikoteloiden kokoonpanossa tangojen koaksiaalisuutta on tarkasti noudatettava. Poikkeama ei saisi ylittää 0,1 d, ja risteyksen murtuma ei saa olla yli 3 °. Sivuttaisten saumojen mitat: korkeus h = 0,25 d, mutta vähintään 4 mm, leveys b = 0,5 d, mutta vähintään 10 mm.

Kaikkien luokkien terästangoista, lukuun ottamatta A-I, käytä UONI 13 / 55U -brändiä tai vastaavia elektrodeja:

 • Halkaisijaltaan 36 mm: n halkaisija hitsataan elektrodeilla, joiden läpimitta on 4-5 mm
 • venttiilit, joiden läpimitta on vähintään 40 mm - elektrodit, joiden läpimitta on 5-6 mm

Hitsaus suoritetaan keskeytyksettä, kunnes liitoksen täysi hitsaus, joka välttämättä sulaa kraatterit. Kiinnitä sitten laippasaumat. Nykyinen voimakkuus manuaalisen hitsauksen aikana vaihtelee 220A: sta d = 20 mm: n ja 330A: n välillä d = 40 mm: ssä.

Vahvikkeen ulostulojen pituus betonista rungon välissä on oltava vähintään 150 mm normaaleilla välyksillä ja 100 mm: n pituudella, kun käytetään pistoketta. Yhdistettyjen sauvien välisten lisääntyneiden aukkojen ansiosta on sallittua käyttää yhtä saman luokkaa ja halkaisijaltaan olevaa vahviketta.

Hitsausliitännät vahvistamiseen

Kun asennat yksittäisten sauvoja, vahvistavia ristikoita ja kehyksiä, joissa on lisävarsia, vahvistusrungot on kiinnitettävä neulerangalla risteyskohdissaan tai lankahaarukoilla.

Saumattomien saumojen päät on valmistettu sileän profiilin vahvistamisesta venytetyllä vyöhykkeellä koukuilla ja säännöllisen profiilin teräksestä - ilman koukkuja. Liitoksissa sauvat on kytkettävä kaksinkertaisella solmulla.

Kehyksen eri osiin sijoitettujen liitosten välisen etäisyyden on oltava vähintään päällekkäisyyden tai puolihihnan pituus. Teräslangat, joiden läpimitta on 1... 1,5 mm, 1 tonnin vahvistamisen sitominen on 4... 5 kg, halkaisijaltaan yli 25 mm: n sauvat, ne on kiinnitettävä kaarihitsauksella.

Ohitustyöntymävarren ja luurangojen pituus suoritetaan päällekkäin ilman hitsausta venytetyssä vyöhykkeessä - vetoista, joiden halkaisija on d, katso taulukko 4.

Taulukko 4. Hitsatut silmät ja kehykset työskentelysuunnassa eivät hitsata päällekkäin

2. Ohivirtauksen Ln pituus puristetussa vyöhykkeessä voi olla 10 d vähemmän, mutta vähintään 200 mm.

Kiinnityslaitteiden suunnassa ristikot asetetaan ilman ohitusta 200 mm: n etäisyydellä viereisten ristikon ulkotankotangojen akseleilla. Vahvistustankojen siirtyminen asennusvaiheessa muottiin sekä lujitushäkkien ja -verkkojen valmistukseen ei saisi ylittää tangon suurinta halkaisijaltaan 1/5 ja asennettavan tangon halkaisijaltaan 1/4.

Vahvikkeen suojaamiseksi korroosiolta on välttämätöntä järjestää betonin suojakerros taulukon 5 mukaisesti.

Taulukko 5. Betonin suojakerroksen vähimmäispaksuus

Jokaisella yrityksen valmistamalla raudoituksella on oltava vakiomuotoinen asiakirja, joka täyttää standardin "Hitsatut raudoitetut raudoitetut ja hitsatut osat".

Asiakirjassa (passi tai erätodistus) mainitaan:

 • valmistajan tiedot
 • valmistuspäivä, eränumero
 • erän tyyppi ja määrä
 • teräslaatu
 • ulkopuolisten tutkimusten tulokset, mittaukset ja mekaaniset testit.

Talon (rakennuksen) rakentamiseen, vahvistukseen ja vahvistamiseen liittyvät häkit on laadittu piilotyöksi, joka merkitsee piirustusten lukumäärää, poikkeamia projektista, vahvistusteosten laadun ja konkreettisuuden mahdollisen konkretisoitumisen.

Hitsausraudoitus perustukselle: menetelmän ominaisuudet

Rakennuksen rakentamisessa kiinnitetään paljon huomiota säätiöön. Vuosien mittaan säätiön on pysyttävä vahvana ja luotettavana. Loppujen lopuksi sitä pidetään koko rakennuksessa. Jos pohjassa ei ole vaadittua laatua, rakenne voi halkeilla, loimella tai jopa romahtaa. Laadukkaiden perustusten valmistuksessa on noudatettava huolellisesti kaikkia prosessin vaatimuksia. Jopa vähäinen poikkeama säännöistä voi johtaa kuolemaan johtaneisiin seurauksiin. Monoliittisen perustuksen kiinteä osa on vahvistettu kehys, joka toimii vahvistavana elementtinä ja sillä on siten tärkeä rooli koko tukikohdan vahvuudelle. Metallipuomia pidetään kahdella tavalla - neulomalla tai hitsaamalla. Armature-sidonta on luotettavampi menetelmä, mutta koko prosessi vie paljon aikaa ja vaivaa. Vahvistuksen hitsaaminen säätiölle vie vähemmän aikaa, mutta antaa vähemmän voimaa, toisin kuin ensimmäinen vaihtoehto. Siksi hitsattua vahvistettua kehystä käytetään vain erityistapauksissa, jotka esitetään alla.

Minkälaisissa tapauksissa hitsausta käytetään räystään

Nopein menetelmä teräsverkkoon valmistukseen on hitsausmenetelmä. Tätä menetelmää käytetään kuitenkin vain joissakin tapauksissa. Ennen kuin päätät käyttää hitsattua tai neulottua vahvistettua kehystä, asiantuntijoiden on analysoitava etukäteen rakennuksen sijainti, maaperän koostumus ja muut tekijät, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti säätiöön tulevaisuudessa. Jos tutkimukset ovat onnistuneita ja alueella, jossa tehtävä rakennetaan, ei ole liikkuvia, mukaan lukien löysät maaperät, jolloin vahvistus voidaan käyttää hitsaamalla. Jotta lujarakenne olisi laadultaan korkeampi, on välttämätöntä valita huolellisesti materiaali ja sopiva työkalu valmistukseen sekä seurata hitsauksen teknistä prosessia.

Ennen kuin aloitat massatuotannon, sinun on tarkistettava työkalun laatu ja materiaali, jota käytetään lujitetun rakenteen luomiseen. Tämä auttaa tulevaisuudessa välttämään odottamattomia tilanteita ja varmistamaan tulevan säätiön laadun.

Edut ja haitat

Onko mahdollista hitsata raudoitusta säätöön vai onko se vielä parempi neuloa metallivarret? Tähän kysymykseen ei ole konkreettista vastausta, sillä jopa korkeasti koulutetut asiantuntijat ovat eri mieltä tai käytännössä molemmat vaihtoehdot. Metallivahvojen sitominen kestää enemmän aikaa ja vaivaa, toisin kuin hitsaustangot yhdessä, mikä on tärkeää rakentamisprosessille. Hitsausmenetelmää valittaessa on kuitenkin otettava huomioon metallin pinnan ja sisäisen rakenteen muodonmuutos korkeiden lämpötila-alueiden vuoksi. Siksi tätä menetelmää ei useimmissa tapauksissa voida soveltaa. Jos käytät suurempaa palkkia, sillä ei ole käytännössä mitään vaikutusta tulevaisuuteen. Käytettäessä ohuempia vahvikepäitä on otettava huomioon materiaalin rakenteen muutos asennuksen aikana. Korkea lämpötila-alueen heikentävän vaikutuksen vähentämiseksi käsityöläiset pyrkivät luomaan paremman hitsausprosessin.

Usein hitsausta käytetään vakaan maaperän kohdalla, jossa maaperän sileydellä ja liikkumisella on minimaaliset indikaattorit. Tämä tarkoittaa sitä, että säätiöllä on myös minimaalinen liike eikä luo ylimääräisiä kuormia vahvistetulle verkolle, jonka hitsaukset pysyvät täydellisinä. Haitallista vaikutusta hitsauspisteisiin voidaan vähentää täysin yhteensopivalla tekniikalla.

Kuinka vähentää hitsauksen kielteisiä vaikutuksia vahvikkeen lujuuteen

Jos on päätetty hitsata raudoitusraudoitusta, on tarpeen tietää, kuinka minimoidaan metallirakenteen ominaisuuksien menetykset. Ennen kuin pääset töihin, sinun on valittava oikeat elektrodit. Jos venttiilejä on halkaisijaltaan enintään 14 millimetriä, voit käyttää "ANO-21" tai "Tr." Tämäntyyppiset elektrodit löytyvät lähes kaikista rautakaupoista. Hitsaustyön suorittamisessa on otettava huomioon myös liitoskohdan arvo, koska sillä on suuri merkitys hitsauksen laadussa. Oikean hitsauspisteen valitsemiseksi tarvitaan pieni testi. Tätä varten tarvitaan kaksi pientä kappaletta tangosta, joita käytetään vahvistuskehyksen valmistuksessa. Yhdistämällä ne yhteen, sinun on huolellisesti tutkittava sauman laatu. Jos liitoksella ei ole mikroprekareja ja muita vikoja, niin tämä on korkealaatuista hitsausta, joka voidaan suorittaa vahvistuskotelon pääprosessissa. Tämä testimenetelmä auttaa myös valitsemaan oikean virtalähteen. Jos hitsausprosessin aikana elektrodi tarttuu metalliin, tämä osoittaa, että jännitettä on tarpeen hieman nostaa.

Jos hitsaustöiden suorittamisen jälkeen saumojen päälle muodostuu mikrokrakkeja, tämä tarkoittaa sitä, että metalli ei kestä lämpökuormaa eikä siksi sovi yhteen hitsausmenetelmän kanssa toisiinsa.

Vahvistusta voidaan moninkertaistaa. Mutta vahvistetun verkon valmistukseen käytetään useimmiten sähkökaaren taajuusmuuttajan hitsausta. Tämän hitsauksen suosio määräytyy virtalähteen ohjauksen ja sopivan säätämisen perusteella. Liitäntäjärjestelmät voivat myös olla erilaisia. Useimmiten näitä vaihtoehtoja käytetään:

Periaatteessa tukitangot ovat päällekkäin, ja poikittainen vahvistus tehdään ristihitsausmenetelmällä.

Hitsausvaatimukset

Jos suoritetut maatestit osoittivat positiivisen tuloksen ja alueen merkittävän vinoutumisen puuttuminen, on mahdollista valmistaa vahvistettu runko hitsaamalla. Tällöin kaikki asiaankuuluvat työt saa suorittaa vain ammattimaiset hitsaajat, ottaen huomioon kaikki tekniset vaatimukset. Ennen hitsausta sinun on suoritettava useita materiaalin valmisteluvaiheita tulevalle kehykselle. Ensimmäinen niistä on lujittavan sauvan valmistus korkeille lämpötiloille, ja hitsaustyön lopussa metallin täytyy jäähtyä itsenäisesti ja saada tarvittava lujuus ja jäykkyys. Toinen vaihe on hitsien käsittely korroosionkestävällä pinnoitteella. Tämä auttaa tekemään koko raudoituskotelon luotettavamman ja kestävämmän.

Hitsauslaitteiden negatiiviset vaikutukset

Ennen kuin harkitaan mahdollisuutta kiinnittää metalliset sauvat lujitetuille perustuksille, on otettava huomioon se, että korkeissa lämpötiloissa vallitsevissa liitoksissa metalli menettää ominaisuutensa, joten se on alttiimpi suurille kuormituksille. Asiantuntijat rajoittavat tältä osin säätiön vahvistetun kehyksen tällaisten hitsaustöiden toimintaa, mikä johtuu epäasianmukaisesta maaperästä tai rakennustyömaan merkittävästä vääristymisestä. Lujitettujen perustusten valmistus hitsausmenetelmällä on mahdollista, edellyttäen, että maaperällä on vakaa rakenne eikä se ole altis merkittävälle sakkautumiselle. Muun muassa on tärkeää muistaa, että vahvistetun kehyksen lujuuden pienentäminen liitäntäpisteissä voidaan välttää. Tarvitaan vain sitä, että valitaan oikeat työkalut asiaankuuluvan rakennustyön suorittamiseen ja noudatetaan teknistä prosessia vahvistetun kehyksen valmistuksessa. Ennen päätoimintojen suorittamista voidaan myös testata työkaluja sekä itse materiaalia, josta vahvistettu säätö tehdään. Tämä auttaa analysoimaan käytetyn teknologian oikeellisuutta ja itse rakenteen vahvuutta.