Liittimien liittäminen hitsaamalla: tyypit, edut, GOST

Metallivahvojen vahvistaminen on kiinteä osa betonituotteita, joita vuorostaan ​​käytetään aktiivisesti monoliittirakenteissa. Yksi vahvistuselementtien tärkeimmistä syistä on luoda suurin betonielementin jäykkyys ja lujuus.

Se voi toimia säätiön, seinän tai parvekkeen perustana. Myös terästangoilla voit tehdä muita betonituotteita, kuten ikkunoita tai oviaukkoja, portaita ja niin edelleen.

Vavat yhdistää toisiinsa eri tavoin eri tavoin:

 • työn monimutkaisuuden aste;
 • työhön käytetty aika;
 • suorituskyvyn laatu, joka riippuu käytetyn teräksen laadusta;
 • kustannuksella. Useimmiten ei esiinny varsinainen kysymys: millä keinoin vahvistaminen on tehokkaampaa ja luotettavaa?

Liitosten tyypit

Lujitustangojen liitäntä tapahtuu kolmella tavalla:

 • mekaaninen;
 • Päällekkäisyydet erityisten liitoselementtien avulla;
 • Hitsauksen avulla.

Mekaaninen hitsausmenetelmä käsittää hydraulisen puristimen käytön ja kierteen sekä kytkimien käytön.

Tuotantotekniikka on seuraava:

 1. Tangot ovat "kuluneet" kierreliitoksissa.
 2. Hydraulipuristimen avulla voit puristaa kytkintä tangon ympärillä ja kiinnittää sen turvallisesti.
 3. Seuraavaksi rakenteen kokoaminen liittimien avulla. Ne voidaan myös korvata putkilla, joissa on paksut seinät.

Venttiilien mekaanisen kokoonpanon etu - työnopeus.

Myös tässä työssä on merkittävä etu - kiinnittimiä tarvitaan, eikä lisävälineitä, laitteita tarvita.

Lopuksi vahvistuselementtien kolmannen tyyppinen kiinnitys tapahtuu hitsaamalla. Menetelmä on melko yleinen ja vaatii täydellistä ammattitaitoa.

Hitsausta varten tarvitsemme:

 1. Hitsaus kone;
 2. Elektrodipidike elektrodille;
 3. Hitsausnaamarit (kilvet) sekä niiden suojalasit;
 4. Kuona vasara;
 5. Taltta, tavallinen vasara, lyijy, metallijohderivi.

Lujittavien elementtien yhdistäminen toteutetaan myös monin eri tavoin:

 • pitkät saumat;
 • monikerroksiset saumat;
 • piste.

Liitososien etuja hitsaamalla

On olemassa monia etuja, jotka mahdollistavat valinnan hitsausliitoksen hyväksi tehokkaimpana ja luotettavana tapana yhdistää lujitustangot.

Esimerkiksi kyky yhdistää elementit eri saumoihin, kuten yllä mainittiin. Jos kypsennät pitkiä saumoja, voit yhdistää tangot lyhyellä tai pitkällä päällekkäisyydellä sekä tuottaa yksipuolisia tai kaksipuolisia saumoja.

Monikerroksiset saumat puhuvat puolestaan. Ensin hitsisauma levitetään leikkauksen toiselle puolelle, jonka jälkeen peilataan toisella puolella.

Hitsauksen edut muihin liitäntätapoihin verrattuna:

 1. Hitsaus haavoittaa voimakkaimmin.
 2. Tuotteen iskunkestävyys tulee paljon suuremmaksi.
 3. Hitsauksessa syntynyt tuote on vähemmän altis muotoutumiselle, ja sen vuoksi tuotteen alkuperäinen muoto säilyy paremmin.
 4. Vahvistettu häkki tai ruudukko ei käytännössä reagoi ulkoisiin ympäristövaikutuksiin: auringonvaloon, pakkaselle ja muuhun.

Hitsaus GOST 14098: n mukaisesti 91

Vahvistetuilla betonituotteilla on vakiopuristukseen ja jännitteisiin liittyviä kuormia, kun ne suorittavat kantoaallon toiminnon.

GOST 14098 91 -standardin mukaan valmistetut hitsaukset tekevät tuotteesta jäykempää ja samanaikaisesti muotoilu muuttuu "elastiseksi", vakaa ja kestävä.

Hitsaustyypit:

 1. Ristin muotoinen;
 2. Butt (kylpyhuonehitsaus);
 3. lap;
 4. Tee.

Soveltamisala

GOST 14098 91 -standardin mukaista hitsausta käytetään betoni-betoniin sekä esivalmisteen rakentamiseen.

Tämä standardi ulottuu:

 • hitsatut liitokset, jotka on valmistettu lujitemuovista tai -kaapista, joiden paksuus on vähintään 0,3 cm;
 • valssattujen tuotteiden saumat, joiden paksuus on 0,4 cm ja korkeintaan 3 cm;
 • esivalmistetut sekä monoliittiset teräsbetoniset rakenteet.

Kylpyhuonehitsaus

Uimautumismenetelmään liittymistä käytetään, jos lujitustangojen poikkileikkaus on riittävän suuri ja saavuttaa jopa 10 cm.

Yhdistyshaudon avulla laipat kiinnittyvät metalliputkiin, minkä tahansa rakenteen moniriviset vahvistus ontto "pylväät" liitetään toisiinsa ja muut vahvikekaalit tehdään.

edut

Uimistustuotteet ovat erityisen kestäviä ja luotettavia.

Tämän valmistusmenetelmän edut:

 1. Työssä käytetään tavanomaisia ​​hitsauslaitteita.
 2. Rakenteen ei tarvitse kiertää. Työ voidaan tehdä eri näkökulmista, mikä on erittäin kätevää.
 3. Gammasäteilyn avulla voit tarkistaa hitsien laadun.

Hitsausominaisuudet

Kylvämenetelmän ominaisuudet ovat seuraavat:

 1. Liitäntäsauvat sekä rakenteelliset elementit on tehtävä mahdollisimman tarkasti. Poikkeaman vähimmäisarvo ei saa olla suurempi kuin 0,05 halkaisija. Tätä varten rakenteet on koottu johtimiin, jotka mahdollistavat tuotteen kiinnittymisen ja siten välttävät poikkeamat vahvistuksen ulostuloissa.
 2. Kylpyhuonehitsaus mahdollistaa saumojen liittämisen pystysuoraan ja vaakasuoraan.

1.2.6. Liitännät

Kuumavalssatun vahvikkeen tangot tavanomaisessa raudoitetussa betonissa on yleensä kytketty hitsaamalla riippumatta kehyksen muodostamismenetelmästä.

Hitsatun kehyksen yksittäisten paikkojen tangot voivat olla yksinkertaisia, jotka koostuvat saman läpimitan omaavasta kiinteästä sauvasta tai lujittavan teräksen säästämiseksi komposiitista, joka koostuu kahdesta tai kolmesta eri halkaisijasta (kuva 22), jotka on yhdistetty päittäishitsauksella. Ainoastaan ​​vakiot kuumavalssatusta vahvistuksesta jaksollisen profiilin avulla voi olla komposiitti. Komposiittisia sauvoja käytetään usein palkkien, pylväiden, kiinnitysseinien jne. Vahvistamiseen.

Kaikki hitsatut liitokset jaoteltuna niiden suorituspaikan mukaan jaetaan seuraavasti:

tehdas hitsatut liitokset;

hitsatut liitokset, jotka suoritetaan paikan olosuhteissa.

Kuva 22. Yhdistetyt yksittäiset sauvat:

ja - käytettäväksi palkkeihin; b - käytettäväksi sarakkeissa, kiinnitysseinissä jne. 1 - kosketushihnapyörähitsaus

Tehdasvalmisteiset hitsatut liitokset. On olemassa kaksi päätyyppiä:

A. Butt-hitsaus (tai päittäishitsaus) on suunniteltu yhdistämään lujitustangon aihiot, hitsaamalla lyhyempien sauvojen suuremmalle halkaisijalle jne. Se suoritetaan erikois hitsauskoneilla. Hitsausprosessi on, että tangot päissä niiden kosketuksen paikoissa suuren voiman (enintään 100 kA) sähkövirran vaikutuksen alaisina kuumennetaan muovi- tai nestemäiseen tilaan samanaikaisella tai myöhemmällä voimakkaalla puristuksella varmistaen metallisten atomien vuorovaikutuksen. Hitsausvyöhykkeessä metallia sulatetaan muodostaen hieman paksuuntumista (kuvio 23, a). Tällaisen liitoksen vahvuus saadaan jopa korkeammaksi kuin itse yhdistetyt sauvat. Tätä menetelmää voidaan käyttää tangot, joiden läpimitta on 10 - 80 mm.

Kun eri halkaisijoiden A240, A300, A400, A500, A600, A800, A1000 raudoitustangot yhdistetään, ehto d on täytettävä1 / d2 ≥ 0,85 (suhde 0,3 on sallittu käytettäessä erityistä hitsaustekniikkaa) ja tangon pienin halkaisija on d1 = 10 mm.

B. Yhteyspistehitsausta käytetään yksittäisten sauvien kytkemiseen niiden risteyksissä ristikoiden ja kehysten valmistuksessa. Näissä tapauksissa käytetään sauvanvahvistusluokkia A240, A300, A400 ja lankoja B500. Risteytystangot puristavat suurta voimaa hitsauskoneen puristimissa ja käynnistä virta, joka tuo metalliin puristimien sulaa ja viereistä aluetta muoviseen tilaan.

Paikan sähköhitsauksen laatu riippuu hitsattavien poikittaisten ja pitkittäisvarsien halkaisijoiden suhteesta. Sen on oltava sisällä d1 / d2 = 0,25. 1.

Hitsatut liitokset, jotka suoritetaan rakennuspaikan olosuhteissa. Rajoitamme kahden tällaisen yhdisteen tyypin huomioon ottamiseen.

A. Vahvistustuotteet ja esivalmistetut raudoitetut betonirakenteet asennetaan kaarihitsauksen irrotettaviin inventaarioihin tarkoitettuihin kuparimuotoihin tai teräskannattimiin vaakasuoran ja pystysuoran sauvan (A240, A300, A400) halkaisijaltaan 20 mm: vuori (kuva 23, b). Sähkökaaren hitsauksen periaate perustuu sähkökaaren muodostamiseen hitsaavan metallin ja elektrodin välillä. Kohdassa 10 15 mm hitsattujen sauvien väliin sijoitetut kampaelektrodit. Kun sähkövirta kulkee kampan ja muodon välillä, syntyy sähköinen kaari. Tämän seurauksena muodostuu sulan metallin kylpy, joka lämmittää ja sulaa yhdistetyt sauvat. Tällöin elektrodien ja tangojen sula metalli muodostaa hitsauksen.

B. Jos liitettävien sauvojen halkaisija on pienempi kuin 20 mm, käytetään saumojen kaarihitsausta neljällä reunustavalla saumalla käyttäen pyöreitä vuorauksia (kuva 23, c). Tällä tavoin voidaan yhdistää halkaisijaltaan 10 - 80 mm: n sauvat, jotka vaihtelevat luokasta A240 luokasta A500. On sallittua käyttää yksipuolisia hitsauksia, joissa on pitkänomainen vuoraus (kuva 23, d). Seuraavat hitsin mitat täyttävät seuraavat vaatimukset: b≥ 10 mm ja b≥ 0,5d; h ≥ 4 mm ja h ≥ 0,25d, missä b on sauman leveys; h on sauman syvyys (kuvio 23, d).

Tangot Tavrissa, joissa on levy δ = 0,75 d paksu (levystä tai nauhasta) suoritetaan automaattisella upotuskaarihitsauksella (kuva 23, e). Kaarihitsauksella, jossa on sivuompeleita (kuva 23, g), suoritetaan lujittavien sauvien päällekkäisyydet, joiden läpimitta on 8,40 mm levyllä tai litteillä rullatuilla elementeillä.

Hitsatut liitokset edistävät teräksen järkevää käyttöä ja raudoituksen käyttämistä.

Kuva 23. Hitsatut päittäisliittimet:

a - vastustuskykyinen päittäishitsaus; b - valokaarihitsaus varastomuodossa; c - kaarihitsaus, jossa on neljä sivuttaissaumaa; d - sama, kahdella sivuompelilla; d - hitsin mitat; e - hitsattu nivel sauva - ja levytankoihin; g - tangon hitsattu liitoslevy, jossa on levy

Liitosten liitoskohdat ilman hitsausta. Luokkien A240, A300, A400 sauvaosat sallitaan liittää päällekkäin ilman hitsausta sauvojen päiden ohituksella 20: llä. 50 halkaisijaa niissä paikoissa, joissa on vahvistettuja betonielementtejä, joissa lujituksen lujuutta ei ole täysin käytetty. Tämäntyyppinen liitoskappaleen liitäntä ei kuitenkaan ole suositeltavaa liiallisen teräksen kulutuksen ja epätäydellisen liitoksen vuoksi.

Päällekkäisyydet voidaan tehdä hitsattujen ja neulottujen kehysten ja ristikoiden liitoksista työvahvistuksen suuntaan (kuva 24).

Työhaaran halkaisijan on oltava enintään 36 mm. Yhdistettyjen sauvien, kehysten, ristikoiden ohitus (päällekkäisyys) työstösuunnassa määritetään laskemalla kaavalla (1.25).

Kuva 24. Hitsattujen silmien liitokset työstökorin suuntaan:

a - saumattomat sauvat, kun poikittaiset sauvat ovat samassa tasossa; b, c - sama, mutta poikittaiset sauvat ovat eri tasoilla; d) jatkuvatoimisella profiililla varustetuilla tankoilla, kun liitoksen yhteydessä poikittaiset sauvat puuttuvat yhdestä liitetystä verkosta; d - sama, kun risteyksessä poikittaiset sauvat puuttuvat molemmissa liitetyissä verkkoissa; l on ohitusverkon pituus; d, d1 - vastaavasti työ- ja jakoventtiilien halkaisijat

Liitettävien silmujen poikittaiset sauvat voivat sijaita eri tasoilla (kuva 24, b, c) tai samassa tasossa (kuva 24, a). Jokaiseen verkkoon, joka on yhdistetty päällekkäisen pituuden venytettyyn vyöhykkeeseen, on sijoitettava vähintään kaksi poikittaista sauvaa, jotka on hitsattu kaikkien verkkojen kaikkiin pituuksiin. Samantyyppisiä liitoksia käytetään hitsautuneiden kehysten telakointiin, jolloin yksipuolinen työstötangot järjestetään kaikentyyppisistä lujitemuodoista. Samanaikaisesti liitoksen pituuteen asennetaan lisäpihdit tai poikittaiset sauvat, joiden korkeus on enintään 5 halkaisijaltaan pituussuuntaista vahviketta. Jos ristikon työvahvistus on määräaikaisen profiilin sauvoja, niin yksi liitososasta tai molemmista ristikoista tehdään ilman hitsattuja poikittaisia ​​sauvoja (kuva 24, d, e).

Hitsattujen silmien liitokset ei-työskentelysuunnassa (kun jakoventtiili on kytketty) suoritetaan myös päällekkäin (kuva 25).

Ohituksen pituus (laskenta ristikon äärimmäisten työstökappaleiden välillä) on 50 mm ja halkaisijaltaan 4 mm: n jakamisventtiilien halkaisija ja 100 mm: n halkaisija ja yli 4 mm: n jakoventtiilit. Kun työvahvikkeen halkaisija on vähintään 16 mm, hitsattujen verkkojen ollessa epäkunnossa sallitaan pinoa toisiaan vasten, joka estää liitoksen erityisillä pudotusverkoilla, jotka on pinottu kummassakin suunnassa ohitusosassa vähintään 15 jakovälin halkaisijaltaan ja vähintään 100 mm (kuvio 25, c). Tasokehysten ja verkkojen liitokset olisi sijoitettava kilpailuihin.

Kuva 25. Hitsattujen silmien liitokset ei-työskentelyn (jakelu) vahvistuksen suuntaan:

a - päällekkäisyys työtangojen sijainnin kanssa samassa tasossa; b - sama, työstankojen sijainti eri tasoilla; - yhteinen, johon liittyy ylimääräinen päinvastainen verkko; d, d1 - vastaavasti työ- ja jakoventtiilien halkaisijat; 1 - työvälineet; 2 - jakeluosat

Neulottuja kehyksiä ja verkkoja käytetään tällä hetkellä harvoin, koska neulottujen tuotteiden käyttö lisää huomattavasti monimutkaisuutta. Neulottujen tuotteiden kohdalla ei kuitenkaan oteta huomioon jännityskonsentraatiota, joka hitsattujen tuotteiden kohdalla esiintyy pistehitsauksen alueilla ja poistaa myös poikittaisten sauvien lävistysvaaran, jota joskus esiintyy hitsatuissa tuotteissa. Neulottujen verkkojen ja runkorakenteiden yhteydessä tangot kytketään toisiinsa neulomalla (hehkutettu) lanka, jonka läpimitta on 0,8. 1 mm.

Hitsatut liittimet GOST 14098 2014: n mukaan

Vahvistettu betonirakenteet ja standardit niiden soveltamiseksi

Rakenteissa käytetyt betoniteräsrakenteet ovat erittäin monimutkaisia ​​elementtejä, joihin sovelletaan tiettyjä vaatimuksia. Valmistuksessa olisi sovellettava asiaa koskevia standardeja, jotka perustuvat tiukkoihin laskelmiin.

Rakenne koostuu itse asiassa betonista, hitsausta vahvistavista ja asuntoluotoista. Samalla profiilin profiilit, paksuus ja metallin laatu sovitetaan tiukasti GOST 14098-2014: n mukaan, joka korvaa aiemmin olemassa olevan GOST 14098-91: n. Standardi säätelee myös itse hitsattuja liitoksia palkin ja raudoituksen välillä ja arkkia tai muotoiltua terästä, eli upotettuja tuotteita, valmistetuista valssatuista tuotteista.

Vaikuttaa asiakirjaan ja viimeisteltyjen rakenteiden asentamiseen sekä hitsaukseen ja materiaaleihin, joita käytetään monoliittisten rakennusmenetelmien käytössä. Lisäksi tällaiset parametrit määritellään rakenteiden tyypeittäin ja muodoin, liitosten mittojen, jotka syntyvät hitsausmenetelmillä, kuten kaarihitsaus sekä kosketushitsaus.

Hitsaustyyppien tyypit

Hitsausliitokset on merkitty taulukon 1 mukaisesti.

Hitsausauma on esitetty kaavamaisesti seuraavasti.

Pistehitsauksen avulla valmistetun ristin muotoisen liitoksen rakenne

Asiakirjan selitysten mukaan a: n arvo on hitsauskohdassa saatu tangot, d1 on tangon ylempi halkaisija, b * on se määrä, jolla tangot juotetaan toisiinsa muodostaen hampaita, h on arvo, jolla liete esiintyy liitoksessa tai voit kutsua hitsauksen korkeutta.

Jos tässä GOST-laitteessa ei ole hitsattua rakennetta, on tarpeen kehittää työpiirustus, jossa esitetään hitsausolosuhteet ja koordinoidaan vakiintuneen menettelyn sääntöjen mukaisesti.

Teknisten vaatimusten mukaan on mahdollista korvata sekä hitsausmenetelmä että liitäntätyyppi itse muiden kanssa, mutta samoilla ominaisuuksilla ja ominaisuuksilla, jotka vastaavat tämän GOSTin lisäystä A.

Taulukoissa nro 2 - nro 17 on merkitty kaikki vahvistustangot ja muut raudoitetut betonirakenteissa käytettävät valssauselementit.

Kaikilla hitsatuilla liitoksilla on oltava arvio suorituskykyn laadusta, joka ilmaistaan ​​pisteissä ja riippuu hitsaustekniikan noudattamisesta, jolla on omat säännöt.

Arviointi tehdään staattisella kuormituksella testattaessa näytettä.

Hitsattuihin rakenteisiin käytetty materiaali

Arkkitehtuurissa, jota käytetään rakenteissa, on oltava erityisiä ominaisuuksia, jotka on saatu termomekaanisen käsittelyn aikana ja tietty kemiallinen koostumus. Sen on täytettävä GOST 5781-82 (kuumavalssattu teräs raudoitukseen). Rakenteessa käytettävän johtimen on oltava GOST 6727-80: n mukainen, ja tässä käytettävän teräksen on oltava GOST 10884-94: n mukaisia ​​sekä koostumuksessa että jalostuksessa ja suljetuissa osissa, jotka on valmistettu GOST 10922-2012 mukaisesti.

Valmistetun valikoiman (vahvojen sauvat) on oltava vaaditut ominaisuudet ja riippuen siitä, että metalli on jaettu luokkiin. Niiden halkaisijoilla pitäisi olla myös enintään 9%: n poikkeamat pienimmälle saumalle, jonka läpimitta on 6 mm ja 2% suurimpana 80 mm: nä. Myös GOST säätelee tuotteen pituutta.

Lujittavan teräksen määräajoin oleva profiili saattaa olla erilainen.

Lujitettujen teräsprofiilien tyypit

Kylmävedetyllä langalla on kolme kokoa: 3, 4, 5 mm

Kylmävalssattu lankaprofiili

Sen parametrit on annettu GOST: ssä. Kyky kestää 4 kynää vaatimusten mukaisesti tekee mahdolliseksi tämän materiaalin käytön monissa muissa paikoissa, varsinkin kun lanka valmistetaan 20-150 kg: n painoisissa nauhoissa.

Tutkittaessa hitsattuja sulautettuja tuotteita, huomata seuraavan nimikkeistön tyypit:

 • verkot, jotka on valmistettu raudoituksesta ja toimitettu rullina tai tasalaatuisina;
 • kehykset, jotka on valmistettu liitososista, jotka voivat olla sekä tasoja että tilavuutta;
 • sauvat, joilla on erilaiset nivelet, kuten päänivelet, jotka sijaitsevat koko pituudelta;
 • esivalmistetut kiinnitykset, jotka on hitsattu yhdessä vahvistamisesta tehtyjen ankkureiden kanssa.

Kaikki näytteet on testattava määräajoin vaatimusten täyttämiseksi: koon mukaan, metallikoostumuksella, kuormituksella.

Metallien käyttö betonirakenteissa muilla teollisuudenaloilla

Näitä metallikomponentteja voidaan käyttää paitsi betoniteräsrakenteissa myös muilla aloilla.

Kuumavalssattua pyöreää terästä, jonka aallotusprofiili on ajoitettu

Levitä sekä sileä profiili että profiili säännöllisin aallotuksin.

Kuumavalssattu sileä profiili

Sileät profiilit ovat monipuolisempia käytettäväksi, mutta rakenteille, joilla on lisääntynyt kuorma, ei ole suositeltavaa käyttää sitä. Tätä varten on parempi käyttää aallotettu profiileja.

Näytetään sileän raudoituksen käyttö kuormittamattomissa tai hieman kuormitetuissa sarakkeissa erilaisissa koristekäyttöön valmistetuissa tuotteissa. Käytetään myös koskia, tiilimuuraus parantaa sen voimaa vahvistamalla. Tällöin tangot sijoitetaan joko suoraan liuokseen tai tehdään ruudukkona. Samalla tavalla niitä käytetään lattian lasin valmistukseen.

Esimerkki tangoista, joilla on sileä pinta

Tällaisesta lujitemuodosta valmistetaan erilaisia ​​tuotteita, esimerkiksi kiinnittimiä (pultteja, pultteja, sormia), aihioina erilaisten rakenteiden valmistukseen, takometeollisuudessa aidojen ja muiden aidojen, maadoitus- ja muiden tuotteiden valmistukseen. Tämä sovelluksen monipuolisuus liittyy siihen tosiasiaan, että A1-sarjaan kuuluvat varusteet valmistetaan hiiliteräksestä St3sp, St3ps ja St3kp. Kirjaimet numero 3 tarkoittaa SP - rauhallinen, PS - puoliksi rauhallinen, KP - kiehuva, joka ilmaisee tilan, jossa sulaa metalliä käytettiin.

Tämä ominaisuus mahdollistaa venttiilien käsittelyn eri tavoin.

Tietenkin muille luokille on saatavana myös erilainen koostumus esimerkiksi luokkiin AIII - 25G2S, 35GS, 32G2RPS. Esimerkiksi ensimmäisellä on koostumus: C (hiili) 0,2-0,29%, mangaani -1,2-1,60%, pii - 0,60-0,90%, kromi, nikkeli enintään 0,3 %, rikki, fosfori enintään 0, 045%. Se on kalliimpaa, ei niin hoidettavissa ja siksi ei sovelleta yhtä sileästi, mutta sillä on sen edut.

Ajoittaista aallotusta käytetään ensisijaisesti betonirakenteiden vahvistamiseen sen suunnittelun ja kemiallisen koostumuksen vuoksi. Tämän profiilin venttiilit luokitellaan: AII, AIII, AIV, AV, AVI.

Muun muassa minkä tahansa luokan liitososat ovat hyvin valmistettuja ja korroosionkestävyyden lisääntynyt.

Rakennusten lisäksi rakennetaan siltoja ja teitä, erityisesti eri tieosuuksilla, kaatopaikoilla ja kattoilla sekä rakennettaessa vaahtomuovin ja hiilihapotettujen betoniseinien seiniä.

Todistettu rakennusmateriaali rinteille ja paikoissa, joissa on korkea seisminen riski.

Tätä profiilia käytetään myös kiinnitysten yhteydessä irtotavarana tai litteiden kehysten valmistuksessa sekä monoliittisen rakenteen tukikohdassa.

Sen rakenteen ansiosta voit jakaa kuorman tasaisesti koko alueelle.

Jos yritys tilasi tietyn lujitetun erän, sauvojen pituus on etukäteen neuvoteltu, esimerkiksi se voi olla 5,5 - 26 metriä, kun taas kaikki muut koon parametrit ja toleranssit ovat myös GOST 5781-82: n mukaisia. Hinta riippuu myös venttiilien valmistusmenetelmästä. Kylmävalssatut ovat ehdottomasti kalliimpia kuin kuumavalssatut, mutta kylmävalssatut ei ole tällaista lujuutta, joka on luontaista kuumavalssattua terästä, joka tuottamalla voi saada erilaisia ​​jännityksiä pitkin sauvan koko pituutta. Tämä johtuu siitä, että metallissa tapahtuu käsittelyn aikana kiteiden muutos, joka muuttaa rakenteensa ja ominaisuutensa.

GOST 14098-91 Hitsatun raudoituksen ja suljettujen betoniteräsrakenteiden liitokset. Tyypit, mallit ja koot


UNIONIN VALTIONSÄÄNNÖT SSR
HYVÄKSYTYT LIITÄNNÄT
ARMATURIT JA HYVÄKSYMYKSET
VALMISTETUT BETONATUOTTEET
RAKENTEET
TYYPIT, RAKENTEET JA MITAT
GOST 14098-91
KÄYTTÖÖN VALTIOIDEN VALIOKUNTA
RAKENTAMINEN JA INVESTOINNIT
Moskova
UNIONIN VALTIONSÄÄNNÖT SSR

LIITÄNNÄT KÄYTETTÄVÄT KÄSITTELYT JA HYÖDYKSET
VALMISTETTUJEN BETONIN RAKENTEIDEN TUOTTEET
Tyypit, mallit ja koot
Hitsatut liitokset lujista ja lisäosista
betonirakenteisiin.
Tyypit, rakenteet ja mitat

Esittelypäivämäärä 01.7.92

Tämä standardi koskee varretankoja ja lujittavaa lankaa, joiden läpimitta on vähintään 3 mm, hitsatut saumat, joissa on teräs, jonka paksuus on 4 - 30 mm, teräsbetonituotteiden valmistukseen ja betoniteräsrakenteiden valmistukseen sekä esivalmistettujen rakenteiden asentamiseen ja monoliittirakenteisten betonirakenteiden asentamiseen.

Standardissa määritetään tiettyjen hitsattujen liitosten tyypit, rakenne ja mitat vastuksen ja kaarihitsauksen avulla.

Standardi ei koske sulautettujen tuotteiden hitsattuja liitoksia, joissa ei ole teräksestä valmistettuja ankkuritankoja.

1. Hitsattavien liitosten tyypit ja niiden hitsauksen menetelmät on annettu taulukossa. 1.

2. Hitsatun nivelen symbolina on seuraava rakenne:

Esimerkki pöytään liittyvän liitoksen symbolista, joka on tehty kylvystä mekaanisesti upotetun kaarihitsauksen avulla varastomuodossa, tangon asema on pystysuora:
C8 - Mt

3. Hitsattujen liitosten rakenteellisille osille on annettu seuraava merkintä:

d n on profiilin numero (tangon nimellishalkaisija) GOST 5781: n mukaan (taulukoiden kuvissa on esitetty ehdollisesti);
d on jaksollisen profiilin sauvan sisähalkaisija GOST 5781: n mukaisesti;
d1 on GOST 5781: n mukaisen jaksollisen profiilin ulkohalkaisija;
d'n on sauvan nimellinen pienempi halkaisija hitsatuissa liitoksissa;
d® on litteän elementin leimattujen, rezenkovannogo- tai verkotettujen reikien pienempi halkaisija;
Do on litteän elementin leimattujen, merkkituotteiden tai laskettujen reikien suurempi halkaisija;
Dp on helpotuksen halkaisija tasaisella elementillä;
D on putken halkaisija päittäissä ja hitsimetallissa T-liitoksissa;
D 'on tangon pyöritetyn osan halkaisija;
R on helpotuksen kaarevuussäde;
a - sauvojen kokonaispaksuus hitsauksen jälkeen risteyksessä;
b on hitsin leveys; kokonaissumma;
b ', b² - ristin muotoisessa liitoksessa olevien elektrodien hitausmäärä;
h - ristinmuotoisen risteyksen saostumisen määrä; hitsausosan korkeus;
h1 - hitsimetallin vahvikkeen korkeus;
h2 on hitsin juurivahvistuksen korkeus;
H - kannattimen vuorauksen korkeus;
HCV - tunkeutumissyvyys (T8, T9);
l on hitsin pituus;
l1, l2 - aukot ennen hitsausta tangon päiden välillä eri urilla;
lw - sivupinnan leveys (C24 - C32);
ln - tangojen, levyjen, levyjen ja päällekkäisten levyjen pituus;
l3, 14 - hitsin pituus (C22);
l 'on yhden tangon (C4) kiertyneen osan pituus;
L on yhdisteiden C3 ja C4 kääntöosan kokonaispituus;
L1 - insertin pituus C11-C13-yhdisteissä;
z - räpyttely: sauvojen päiden leikkaamiseen kylpyhitsaukseen; yhdisteen T12 litteässä osassa;
s - paksuus: teräslevylevyt, T-muotoisten ja päällekkäisten liitosten litteät elementit;
k - kohokuvion korkeus ja leimattu profiili litteälle elementille; saumanvarsi liitoksissa C24 - C32 ja h2;
k1 - tangon ja litteän elementin välinen ero yhdisteissä H2 ja H3;
n on litteän elementin leveys;
t on tasoitusosan pituus tasaiselle elementille;
g on hitsausmetallin korkeus tai "nimbus" T-nivelissä;
kanssa; c1 - hitsausmetallin mitat T13 yhteydessä;
a, a1, a2, b, b1, b2, g, g1 - hitsattujen liitosten rakenneosien kulmamitat.

4. Ehdot ja selitykset ovat liitteen 1 ja GOST 2601 mukaisia.

5. Rationaalisten hitsaustyppien ja hitsausmenetelmien valinnassa olisi noudatettava lisäystä 2.

6. Hitsattujen liitosten suunnittelussa, joita ei ole tässä standardissa edellyttäen, on laadittava työpiirustukset, joissa on tekninen kuvaus hitsausolosuhteista ja osastojen sääntelyasiakirjasta, jossa otetaan huomioon olemassa olevien standardien vaatimukset ja joka hyväksytään määrätyllä tavalla.

7. On sallittua korvata niiden hitsausmenetelmät ja -menetelmät, jotka on esitetty rakennusten ja rakenteiden vakiotyyppisissä ja yksittäisissä työprojekteissa, jotka vastaavat suorituskykyominaisuuksia liitteen 2 mukaisesti.

8. Rakenteen poikkisuuntaiset raudoituksen liitokset, niiden koot ennen hitsausta ja sen jälkeen, on vastattava kuvassa 1 esitettyjä. 1 ja taulukossa. 2, 3.

9. Tangojen halkaisijoiden suhteet olisi otettava tyypin K1 yhdisteille - 0,25 - 1,00, tyypin K2 - välillä 0,50 - 1,00.

10. Lajien K1 ja K2 yhdisteille saostumisen määrä (kuvio 1) määritetään kaavalla:
kahdelle tangolle;
kolmelle sauvalle,
jossa a on tangon kokonaispaksuus hitsauksen jälkeen risteyksessä, mm;
b - suihkuputkien (b '+ b ") kokonaisarvo, mm.

K1-tyypin yhdisteiden suhteellisten sedimenttien h / dn arvot vastaavat taulukossa annettuja. 2. K2-tyypin yhdisteiden suhteellisen sademäärän h / dn arvot olisi otettava kaksi kertaa pienemmäksi kuin taulukossa 2 annetut. 2, mutta vähintään 0,10.

11. Vahvistimien päittäisliitosten rakenteet, niiden koot ennen hitsausta ja sen jälkeen, vastaavat taulukossa annettuja. 4 - 17.

12. C2-Kn-yhdisteissä suhde d'n / dn sallitaan 0,3 - 0,85, kun halkaisijaltaan suuremmalla halkaisijalla varustetun sauvan alustava kuumentaminen vastustustilassa käyttää tätä tarkoitusta varten päittäishitsauskoneiden ja erityislaitteiden toisiopiirin.

13. Päällekkäisten vahvistusliitosten rakenteet, niiden koot ennen hitsausta ja sen jälkeen, vastaavat taulukossa annettuja. 18 - 21.

14. Vahvistettujen T-liitososien mallit sulautettujen tuotteiden tasomaisilla elementeillä, niiden mitat ennen hitsausta ja sen jälkeen, olisi vastattava taulukossa 2 annettuja vaatimuksia. 22 - 29.

15. Hitsattujen liitosten mekaaniset ominaisuudet täyttävät GOST 10922 -standardin vaatimukset.

16. Teräs-, nauha- ja profiilimetallien hitsattujen liitosten tärkeimmät tyypit, rakenteelliset elementit ja mittasuhteet on käytettävä GOST 5264: n ja GOST 8713: n vaatimuksia.

Kuinka liittää liittimet hitsaamalla?

Lujittavan häkkielementin luotettavaa liittämistä varten pohjalla käytetään hitsausta hitsauksessa.

Hitsattu vahvikeharja säätiölle

Telakointitangot voidaan tehdä muilla menetelmillä, joilla on niiden etuja ja haittoja.

1 Hyödyt ja haitat lujitemuovista säätiölle

Hitsaustangon luominen kehysten muodostamiseksi kontaktihitsauksella on yksi suuri haittapuoli - vähentää tangojen lujuusominaisuuksia lämmitysvyöhykkeessä.

Tämä ilmiö johtuu siitä, että sauvojen lujuus saadaan esilataamalla niiden rakenne ja elektrodit vastushitsauksen aikana johtavat teräksen vapautumiseen. Tämän seurauksena kehystysraudoitus heikentyy.

Lisäksi tuloksena oleva hitsattu nivel reagoi huonosti taipuihin. Näin ollen A500c-tangon rakenne voi deformoitua konkreettisen perustuksen tiivistämisvaiheessa käyttäen täryttimiä.

Armature-tuotemerkki a500s

Kun käytetään tangon hitsausta uimaprosessissa, hauras sauma voi rikkoa, kun luodaan säätiö sopiville maatyypeille.

Jos rakennetta on vedetty, a500c-teräslevyn vahvistaminen altistuu taivutusvoimille.

Tämä johtaa kehysten hitsattujen liitosten tuhoutumiseen. Tässä suhteessa ei ole suositeltavaa hitsata säätöraudoitusta venytyksissä.

Suurin etu vastustuskyvyn päittäishitsauksessa uimamenetelmässä on suoritettavan työn suuri nopeus. Tämä on erityisen tärkeää suurissa rakennusmääreissä.

Kehysten tuottaminen voidaan tehdä asettamalla teräslaadun a500c tankoja pitkittäisiin ja poikittaisiin suuntiin.

Runko voidaan hitsata sauvojen risteykseen. A500-terän yhdystangoista saatavat edut vastushitsauksella kylpy-menetelmällä ovat seuraavat:

 • kulutushyödykkeiden alhainen hinta;
 • pienet kustannukset;
 • mahdollisuus saada voimakkaita kehyksiä.

1.1 Hitsausalustan elementit (video)

1.2 Kuinka valita hitsatut liittimet?

Betoniperustusten luurantaa varten voit käyttää a500c-teräksen vahvistamista. Useimmissa tapauksissa ne on hitsattava vastushitsauksella kylpy-menetelmällä.

On suositeltavaa käyttää pyöreän poikkileikkauksen terästuotteita ja matalan liuskan alapuolelle suorakaiteen muotoisia levyjä.

Vahvistuksen valinta tehdään halkaisijoilla. Nykyaikaisilla markkinoilla ovat sauvat, joiden poikkileikkaus on 5 - 32 mm.

Olisi pidettävä mielessä, että mitä suurempi sauvojen poikkileikkaus, sitä kestävämpi on kehysyhteys.

Tällaisten sauvojen kustannukset ovat tavanomaista kalliimpia, joten valinta on tehtävä ottaen huomioon tuotteiden vahvuus ja niiden kustannukset.

Säätösauvojen valintaan kiinnitetään erityistä huomiota niiden pituuteen, jonka vuoksi tuotteiden kulutusta voidaan laskea.

Nyt on mahdollista ostaa venttiilejä, joiden pituus on 6, 9 tai 11,7 m, ja käyttää erityistä koneet taivuttamiseen.

Esitettyjen terästuotteiden valinnan on perustuttava pohjan tyyppiin ja maaperän ominaisuuksiin.

Mitä suurempi maaperän kantavuus on, sitä pienempää raudoituksen osaa voidaan käyttää.

Yksityistä rakentamista varten voit käyttää tuotteita, joiden valikoima on 10-16 mm. Pohjalla, joka on pystytetty heikosti kantavaan maahan, on parempi käyttää vähintään 16 mm: n paksuisia tuotteita.

Sopivan kulutusmateriaalin valitseminen kehyksille on tärkeää ottaa huomioon, että 10 mm: n poikkileikkaukseltaan olevat sauvat eivät kestä kuormaa pitkään ja niiden käyttö on irrationaalista.
valikkoon ↑

2 Kehyksen ja venttiilin kulutuksen tekninen kartta

Reititys yksinkertaistaa huomattavasti raudoitustuotteiden hitsausprosessia. Se sisältää tietoja poraustyöntekniikan ominaisuuksista, perusrakenteiden asennusjärjestyksestä sekä vanteiden sijainnista.

Lisäksi reititys helpottaa materiaalien kulutuksen laskemista. Se voi kuvata koko työn kirjoa ja organisaatiota.

Teknologiakarttaan voi sisältyä vaatimuksia työn nopeudesta ja laadusta, hyväksymisilmoituksista jne.

Säätiön lujitushäkkeen tekninen kartta

Lujituksen kulutuksen laskemiseksi on tarpeen tietää säätiön tarkat mittasuhteet ja sen tyyppi. Terien suurin kulutus on laattojen tyyppinen.

Tämän lisäksi teräslaadun a500c tuotteiden kulutus on mahdollisimman vähäinen kaistaleiden ja paalun perustusten rakentamisen aikana.

Tarkastellaan esimerkiksi pohjaa, jonka syvyys on 0,7 metriä ja leveys 0,3 m. Virtauksen laskennassa on huomioitava, että raudoitus tehdään käyttämällä 4 a500c-terästä.

Pitkittäissuuntaisten elementtien ja pysty- ja horisontaalisten poikkitornien liitos voidaan tehdä 50 cm: n portaissa.

Kulutus perustuu säätiön kokonaispituuden laskemiseen. Tässä esimerkissä se on 30 m (24 m + 6 m). Terästangojen kokonaismateriaali on 120 m (30 x 4).

Kun päinvastainen hitsaus tarvitsee 61 jumpperia. Liitettä varten tarvitaan 1,6 m sauva ottaen huomioon kehyksen koon.

Tällä perusteella, jotta telakointi toteutettaisiin laadullisesti ja yhteys olisi luotettava, on käytettävä 97,6 metriä terästangoa.
valikkoon ↑

2.1 Hitsaustarvikkeet ja tarvikkeet

Liitosten hitsaaminen suoritetaan erikoislaitteella ja elektrodeilla. Laite (invertteri) on suunniteltu kosketinkytkentöihin ja toimii jatkuvalla virralla.

Se on paljon tehokkaampi kuin muuntajan analogit käyttäen vaihtovirtaa. Tällaisen puoliautomaattisen laitteen käyttämiseksi (ruostumattoman teräksen käyttö on mahdollista lukea hitsaamalla puoliautomaattisella laitteella) tarvitaan erityisiä elektrodeja, jotka toimivat suojakaasussa.

EWM PICOMIG 180 Pulse automaattinen hitsauspuoliautomaatti

Tällainen hitsaushitsauslaitteisto on varustettu erityisellä suojamekanismilla, joka mahdollistaa elektrodien automaattisen syötön.

Halvempi ja vanhentunut vaihtoehto on hitsausmuuntaja, jossa myös kytkentäprosessi suoritetaan käyttämällä elektrodeja, joihin syötetään vaihtovirtaa.

Tällaiset laitteet on kytkettävä tasasuuntaimeen. Riippumatta tilan valinnasta, vaihtovirta muunnetaan DC: ksi.

Kuten muillakin laitteilla, esitellyt laitteet vastus hitsaukseen käyttäen elektrodeja jaetaan ammattimaiseen ja kotitalouteen.

Käytettäessä elektrodeja muutetaan hitsattujen liitosten kemiallista koostumusta. Elektrodien perustana on metallinen tanko, joka on päällystetty erityisellä yhdisteellä, joka polttaa teräksen hitsausprosessissa. Tämä materiaali on merkitty:

 • "U" - tällaisia ​​elektrodeja käytetään osia hitsaamalla alhaisesta seoksesta valmistetusta teräksestä;
 • "L" - käytetään luomaan luurankoja a500c seosterästä;
 • "T" - luoda kehyksiä lämpöä kestävistä terässeoksista;
 • "B" - nämä elektrodit ovat hitsauselementtejä teräksestä;
 • "H" - käytetään lisäkerrosten pintaan.

Esitettyjen hitsausaineiden lisäksi voidaan käyttää lankaa (kiinteä, jauhe). Sauman avulla saatu sauma muodostetaan fuusiointimenetelmällä.

Hitsausputki hitsaukseen

Syöttöjohdossa on erityinen koostumus, joka helpottaa hitsin suorittamista ja parantaa sen laatua.

Lue myös: miten ja mitä käytetään ruostumattomasta hitsauskohdasta?

Se vaihtelee halkaisijaltaan 0,3 - 12 mm. Halkaisijoiden mukaan on myös mahdollista valita lanka puoliautomaattiselle laitteelle, sopivin on 0,3-1,6 mm.
valikkoon ↑

2.2 Hitsaustilan parametrit

Tilan pääindikaattorit käytettäessä hitsauskonetta ovat:

 • elektrodin halkaisija;
 • virran suuruus ja polariteetti (suora tai peruutettu);
 • kaarijännite;
 • hitsausnopeus;
 • lähestymistapoja.

Kosketushitsauksessa ja sen tilan valitsemisessa tärkein parametri on nykyinen voimakkuus.

Se vaikuttaa suoraan hitsin laatuun ja työn yleiseen suorituskykyyn. Halkaisijan valinta tehdään orientaatiolla hitsattavan metallin paksuuteen.

On pidettävä mielessä, että tilan valinta perustuu nykyiseen tasoon. Jos elektrodin halkaisija on yli 4 mm, virtaa tulisi pienentää 10-15% normaaliarvojen alapuolella.

Kun valitset nykyisen napaisuuden tilan, on suositeltavaa valita niin sanottu peruutus. Kuten DC-hitsauksessa, syntyy enemmän lämpöä.

Tämä voi johtaa materiaalin kuumenemaan. Moderni hitsauslaite pystyy korjaamaan vaihtovirtaa ja kytkentätilaa käytettäessä sauvaan syötetty virta muuttuu vakiona.

Kun valitset nopeuden, on tärkeää varmistaa, että kylpyhuone nousee reunojen pinnan yläpuolelle, kun se täytetään sulalla metallilla.

On suositeltavaa valita sellainen tila, jonka mukaan saadun hitsauksen leveys on 1,5-2 kertaa elektrodin halkaisija.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Portaali venttiileistä »Hitsaus» Kuinka yhdistää venttiilit hitsaamalla?

Erilaiset liitäntävälineet

Lujituksen liittämismenetelmä, joka johtaa jatkuvaan vahvistamiseen, kutsutaan telakoinniksi.

Järjestelmän vahvistaminen nivelet nauha säätiö.

Nykyaikaisessa rakenteessa on erilaisia ​​tapoja liittää venttiilejä:

 • mekaaninen;
 • hitsaamalla;
 • päällekkäin ilman hitsausta.

Mekaanisen telakoinnin edut

Tämä menetelmä on kannattavin, vastaavasti ja useimmin käytetty. Jos verrataan vahvistusmekanismin mekaanisen liitoksen prosessointiin lujitteen telakointiin päällekkäisyydellä, suurin etu tässä on se, että merkittävää materiaalihäviötä ei tapahdu. Telakointien päällekkäisyys johtaa tietyn määrän raudoituksen menetykseen (noin 27%).

Jos verrataan vahvistamisen mekaanista liitosta hitsaamalla telakointiin, tässä tapauksessa nopeus, joka kestää paljon vähemmän aikaa, nousee. Lisäksi hitsauksen saa suorittaa vain ammattimaiset hitsaajat, jotta vältetään huonolaatuinen työ, joka voi johtaa kielteisiin seurauksiin tulevaisuudessa. Tämän seurauksena, jos suoritat mekaanisen telakoinnin, voit säästää huomattavasti ammattitaitoisten käsityöläisten palkkioita.

Jo tämän kytkentämenetelmän tuloksena saadaan riittävän vahva rakenne. Tämän menetelmän avulla on mahdollista saada samanlainen lujuusyhteys eri sääolosuhteissa ja milloin tahansa vuoden aikana.

Venttiilien mekaanisen liitännän prosessi

Pohjarakenteinen vahvistusrakenne jäykisteillä: 1 - työhaaran ristikko, 2 - pystysuora vahvistus.

Voit mekaanisesti tehdä liittimet, tarvitset sopivan työkalun - hydraulinen puristin.

Tarvittavat materiaalit:

 • puristetut ja kierteiset kytkimet;
 • vahvistuspalkit.

Mekaanisen yhteyden tekniikka on melko yksinkertainen ja se koostuu seuraavista:

 • teräskytkin asetetaan vahvistusydy- melle;
 • se puristetaan hydraulisella puristimella;
 • toista tankoa varten, prosessi toistetaan uudelleen.

Tämän takia on hyvin vähän aikaa luoda mekaaninen yhteys. Kytkinten liittämisen sijasta on sallittua käyttää paksuseinämäisiä teräsputkia tai kytkentöjä, joissa on keskellä oleva väliseinä, mikä yksinkertaistaa huomattavasti asennusta.

Vahva mekaaninen telakointi on mahdollista erilaisten halkaisijoiden tankoihin. Tämä johtuu vaihdettavien muottien läsnäolosta hydraulisessa puristimessa.

Tämäntyyppiseen telakointiin ei tarvita ammattilaisten apua, vaan lähes kaikki pystyvät selviytymään tehtävistä. Mutta on yksi tärkeä edellytys: työn on suoritettava välittömästi kaksi henkilöä.

Telakointiosat hitsaamalla

Perusrakenteen poikittaisen vahvistuksen malli.

Mekaanisen telakoinnin suosiosta huolimatta myös hitsauksen lujittaminen ei ole yhtä vaatimaton rakentamisessa. Kaarihitsauksessa on useita tapoja:

 • pitkät saumat;
 • monikerroksiset saumat ilman muita teknisiä elementtejä;
 • sauman muodostamisen aikaansaamiseksi;
 • piste.

Tämäntyyppistä työtä varten tarvitset seuraavat työkalut:

 • hitsaus kone;
 • sähköiset haltijat;
 • kilvet;
 • suojalasit;
 • vasara taltta;
 • metalliset harjat;
 • kuonan erotin;
 • teräsrivi;
 • luodin merkki

Päätyömateriaali on liittimiä.

Lujittavan sauman hitsausta käytetään horisontaalisten ja pystysuuntaisten sauvien liittämiseen. Tällainen telakointi on mahdollinen päällekkäisyyksillä tai päällekkäisyydellä. Kierteitys on tehty pitemmistä saumoista, mutta muunnos, jossa käytetään kaaripisteitä, on myös mahdollista. On myös mahdollista yhdistää lujitustangot lyhyellä ja pitkällä päällekkäisyydellä tai kaksipuolisella ja yksipuolisella saumalla.

Levyjen hitsatut liitokset, joissa on lujitustangot, ovat lyhyitä tai pitkiä. Se voi siirtää vuori pituudeltaan. Liitososien hitsausta suoritetaan erilaisilla sivusaumoilla.

Kaksipuolisten saumojen hitsausprosessissa esiintyy toisinaan kuumia pituussuuntaisia ​​halkeamia, kun toinen on asetettu nivelen toiselle puolelle. Näiden esiintymisen estämiseksi on välttämätöntä valita tarkasti elektrodien tyyppi ja pitää tiukasti tekninen hitsausmenetelmä.

Hitsauksen pitkät saumat ovat monipäisiä tai yksivaihtelevia, riippuu yhdistettyjen sauvien halkaisusta. Kaarihitsauksen virta valitaan elektrodien tyypistä riippuen. On tärkeää ottaa huomioon yksi edellytys: pystyasennossa olevien liittimien hitsausprosessissa virtaa tarvitaan 10-20% vähemmän kuin vaakasuorassa järjestelyssä olevilla sauvoilla.

Multi-saumahitsaus

Laitteen rakenne vahvistettu pohja.

Hyvin ammattitaitoisten hitsaajien läsnäollessa tai pienillä työmäärillä sitä käytetään usein yhdistämällä monikerrossaumojen vahvistushitsaus ilman muottielementtien käyttöä. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten venttiilien liittämiseen pystyasennossa. Kaltevuuskulmat, niiden suunta, räpylät ja mitat, leikkausmuodot, vavat ovat vakiot.

Vahvistuksen hitsaaminen monikerroksisilla saumoilla suoritetaan käyttäen yhtä elektrodia. Hitsaussaumaa levitetään ensin uran toiselle puolelle ja sitten koko leveydelle - toisaalta. Urin sulamisen aikana on tarpeen säännöllisesti puhdistaa kuona kuonasta.

Tämäntyyppisen hitsauksen tila on asetettu elektrodien passitietoihin määriteltyyn tilaan. Tällöin niitä yleensä käytetään fluorokar- kalidipinnoitteella.

Pistehitsaus ja pakotetun saumanmuodostus

Joskus rakennushanke mahdollistaa vahvikkeen ristiliitosten hitsaukset pakotetun sauman muodostamisen avulla. Tällaisille lujitetuotteille käytetään teräsputkia, joiden läpimitta on 14-40 mm. Aikaisemmin ne on koottu johtimiin, mikä takaa niiden tiukan liitoksen toistensa kanssa. Voit myös kiinnittää tangot hitsaamalla. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kiinnikkeet ja johtimet eivät saa häiritä muovauselementtien perustamista.

Mutta sattuu, että monissa rakennustyömaissa, joissa lujitettujen betonielementtien monoliittirakenteita pystytetään, käytetään kehyksiä ja verkkoja, joita tehdään paikan päällä. Ristiliitosten joukko on useita, jotka on yhdistetty spot-kaarihitsauksen avulla.

Monien teräslajien käyttö on rajoitettua hitsausprosessin luonteen vuoksi. Kun se suoritetaan pisteittäin, lämpöä poistetaan talletetusta metallista varsinaisten ristiliitosten koskettimiin melko nopeasti, mikä aiheuttaa teräksen paikallista kovettamista, minkä seurauksena se muuttuu hauraaksi. Alhaisen hiilen ja hiilen hiilidioksidipäästöt ovat erityisen herkkiä lämpövaikutuksille.

Kiinnityslevy ilman hitsausta

Yleisintä lujuusluokkaa A400 A-III ei voida yhdistää hitsaamalla. Ankkuroimiseksi käytetään muuta menetelmää, jossa tällaista työtä ei käytetä. Kytkentä tehdään tavallisten koukkujen tai jalkojen ansiosta.

Tämän yhdistämismenetelmän prosessiin kuluu enemmän materiaalia. Mutta mikä on varsin kätevä, ei tarvita lisävarusteita, työkaluja ja materiaaleja.

Vahvistustangojen päällekkäisyys suoritetaan pituudelle, joka kykenee varmistamaan laskettujen voimien siirtämisen yhdestä sauvasta toiseen. Päällekkäisten liitososien liitosten on oltava yhtä kuin ohituksen pituus, jonka arvo ilmoitetaan SniP 52-01-2003: ssä.

Edellä mainitussa käsikirjassa ilmoitetaan tiettyjä vaihtoehtoja vahvistuspalkkien liittämiseksi päällekkäin ilman hitsausta. Telakointi on mahdollista:

 • säännöllisten profiilien sauvat suorat päät;
 • suorat päät tangoista asennuksella, joka sijaitsee kierteen pituudella tai hitsaamalla;
 • taipuu päihin (jalat, silmukka, koukut).

Tällaisia ​​liitäntöjä voidaan soveltaa liittimiin, joiden nimellishalkaisija on enintään 40 mm. Jännitteitä toimivat sileät liittimet on kytketty koukkujen, silmukoiden, hitsattujen poikittaisten sauvien tai erityisten ankkurilaitteiden avulla.

Hitsatut liittimet

7.155 Hitsattujen liittimien on täytettävä GOST 14098: n ja GOST 10922: n vaatimukset. Käytettyjen liitosten osalta on ilmoitettava vastuun luokka ja vastaava hitsausliitosten laadunvalvontaa koskeva vaatimusryhmä.

Hitsautuneet liitokset, joiden kantavuus määräytyy ensimmäisen raja-arvon perusteella, kuuluvat toisen luokan raja-ehtojen mukaan II luokkaan ja muihin kytkentätapoihin - vastuun luokkaan III ja vastaavasti yhteiseen laatuluokkaan III.

Hitsausliitosten valvonnan laajuus olisi määritettävä SNiP 3.03.01: n ohjeiden mukaisesti.

7.156 Kuumavalssatut teräsvahvikkeet, jotka on luokiteltu taulukossa 7.14, luokitellaan ja punnitaan tavallisesti hitsaamalla. Flash-hitsauksen hitsaus tangoilla, joiden halkaisija on vähintään 10 mm, sallitaan vain tehdasolosuhteissa erikoislaitteilla.

Lujituksen liittäminen kosketushitsauksella sallitaan yhdystuomien pinta-alojen suhteella enintään 1,15. Lujuuselementeissä, jotka on suunniteltu kestävyyteen, on pääsääntöisesti poistettava liitosvyöhykkeellä hitsauksen aiheuttamat jännityskeskittimet sopivalla mekaanisella pitkittäistutkimuksella, jotka suoritetaan ennen saumojen hitsaamista tai sen jälkeen.

Se saa käyttää muita tehokkaita rakentavia ratkaisuja hitsattuja liitoksia varten edellyttäen, että näiden liitosten rajoitettu kestävyysraja ei ole pienempi kuin hitsautuneiden teräsbetonien kestävyyden normatiivinen raja.

7.157 Hitsatut silmukat, mukaan lukien GOST 23279 -standardin mukaiset, sekä kehykset, tulisi pääsääntöisesti toimittaa resistiivisten pistehitsaustangojen risteyksissä.

7,158 valmistuksessa betoniteräsliiketoiminnan luokka A240, A300 ja A400 silmää ja telineiden, joka taulukon mukaan ohjeet 7,14 tulee suorittaa neuloa suoritusmuodossa käyttö hitsaussaumojen pääventtiilin voidaan sietää vain paikoissa, joissa jännite sauvojen venttiilit eivät ylitä 50 % vakiintuneista suunnitteluvastuksista.

7,159 liitosten määrä yhdessä suunnittelu profiilielementti (sisällä osa, jonka pituus on yhtä suuri kuin 15 halkaisijat päittäin pylväät) ei tulisi ylittää elementtejä ankkuri, joka lasketaan kestävyyttä, 25%, elementit, venttiilit eivät ole laskettu kestävyys, - 40% työvahvistus venytetyssä vyöhykkeen osassa.

Lujitteen hitsatut liitokset sallitaan sijoittaa valmiiksi tehdyt elementit kokoonpano- liitoksissa (ei vähennetä lujituksen laskettua vastetta), samoin kuin rakennusosissa, joissa raudoitusta käytetään enintään 50%.

7,160 niveliä varten akselin kuuma betoniteräksen luokka A240, A300 ja A400, kun asennus suunnittelijan sallitaan käyttö kylvyn hitsausta pitkänomaisen teräspintojen (renkaat) on vähintään 5 halkaisijat tangot, samoin kuin käytön liitokset pariksi offset hitsattu yksipuolinen tai molemminpuolinen liitokset kokonais- pituus vähintään 10 halkaisijaltaan telakoitua. Kylpyhitsausta tulisi käyttää, kun tangon halkaisija on vähintään 20 mm.

Sellaisille puristetuille sauvoille, joita ei ole suunniteltu liitosten kestävyyden vuoksi, on myös sallittua käyttää kylpyhitsausta lyhyillä teräspinnoitteilla (vuoraukset) GOST 14098: n mukaisesti.

Kaltevien lujitustangojen kiinnittämiseen käytettävien yksipuolisten hitsien pituuden tulee olla vähintään 12 halkaisijaltaan, jonka hitsauspaksuus on vähintään 0,25 d ja vähintään 4 mm; kahdenvälisten saumojen pituus saa olla puolet niin paljon.

7.161 Vahvistimen liitoskappaleiden on oltava edellytykset korkealaatuiselle suoritukselle kylvyssaumahitsauksen asennukselle pitkänomaisilla levyillä saumattomien saumojen sujuvaan tuottamiseen yhdistetyille sauvoille.

Neulottu vahvistaminen runkorakenteen maantiellä ja kaupunki siltoja kiinnittämiseksi ankkuriin suunniteltuun asentoon asennuksen aikana, kuljetuksen ja betonointi annettiin risteykset tangot työskentelee vahvistaminen baareja rakentava lujitusväline apu- hitsattujen liitosten seuraavissa olosuhteissa: hitsaus voidaan suorittaa paikoissa, joissa työ- vahvistaminen vahvuus jota käytetään enintään 50%, ja jossa ankkuri toimii vain puristuksessa.