Matalien nauhalementtien kulmien oikea vahvistaminen

Vahvistettu betonirakenteen kulma on stressikonsentraation paikka. Erilaiset betoniteräsrakenteet nurkassa voivat kohdata monisuuntaisia ​​puristus- ja vetojännityksiä. Jos vahvistettuja matalia nauhalevyjä ei ole kunnolla vahvistettu, näitä rasituksia ei tule havaita teräsvahvistustangoilla.


Jos venttiili on kulmassa vahvistettu nauha melkozaglublennogo nauhan pohjan murtuu tai kytketään oikein (ilman voima siirtää venttiilin varren varteen) monoliittinen melkozaglublenny nauhan pohjan tule yhtä jäykkää tilaa runko, joka on (ehdollisesti yli) joukko erillisiä teräsbetonista palkkien. Tällöin säätöjen kulmissa on mahdollista muodostaa halkeamia, säröilyä ja betonin halkaisemista.

Standardi virheet, kun vahvistetaan nurkkien matalat nauhat.

Mikä on suosittu myyttinen tuotanto aloilla, jotka vahvistavat nurkkien ja matalien liuskojen perustuksia?
Professor VS: n suositussa kirjassa Sazhina "Älä kaivaa pohjaa syvälle" (M., 2003) esittää kaavioita, jotka vahvistavat matala-nauha-alustan kulmat ilman verkkoja ilman sidoksia ja ilman ankkuroimista lujitangoista säätönauhojen kulmissa. Tämän kirjan järjestelmiä käytetään laajalti venäjänkielisessä rakennustilassa. Kuitenkin, kun data piirien suuri kansallinen rakennuksen kaksi asiaa on menetetty: Professori Sazhina menetelmä kuvaa ei erillistä raudoitustangoista pitkittäisten vahvistaminen, ja vahvistaa hitsattu metalliverkko, jonka silmäkoko on 200-200 mm.
Hänen kirjansa sivulla 38 kohdassa "Vahvistetaan säätiöitä" luetaan seuraavasti: "Perustusten vahvistaminen suoritetaan verkkojen avulla, jotka on asennettu niiden osien ylä- ja alaosaan". Lisäksi lisättiin lisäelementti Sazhinin kulmaliitoksen lujittamisen järjestelmään: kulmaliitosvahvistuksen lävistäjävahvistus. Kirjassaan kuvattu tekniikka ei viittaa perustuksen vahvistamiseen erillisillä pitkittäisillä sauvoilla, vaikka monet lukijat pitävät hitsautuneita silmiä neulottuna tekstin epämääräisen sanamuodon ja epäselvyyden vuoksi. Monet ihmiset ovat hämmentynyt lauseella kirjan 40. sivulla, jossa he puhuvat vahvistuselementtien liittämisestä kierteisiin. Kuviossa 5, nimikkeen 5 alla, tällaiset kierteet on kuvattu: niiden alle tarkoitamme valmiiden ruudukkeiden kytkemistä. Kuinka todennäköistä on, että professori ei tunne raudoituksen ankkuroinnin perusteet ja salli lujituksen ilman vahvistuspalkkeja?

Matalan nauhan perustusten kulmien vahvistamisen oikeisiin järjestelmiin muuttaminen epäsäännöllisiksi

Valitettavasti professori Sazhinin perussäätöjärjestelmä kävi "fermentaation" läpi ja muuttui myyttiseksi suunnitelmaksi, jolla lujitettaisiin matalan syvyyden nauhalevyn kulmat yksittäisillä tangoilla käyttäen neulomalla lankaa yhdistettyjä banaanileikkauksia.

Keksijä TISE R.M. Yakovlev kirjassaan "Universal Foundation, Technology TISE" (Adelant, 2006). Sivulla 176 hän kirjoittaa: "Nauhan ja kulmien T-muotoisten liitosten kohdalla raudoituksen tangot leikkaavat ilman mitään yhteyksiä niiden välillä." Vaikka poran TISE on hyvä asia, ja ajatus paalusta, jolla on laakeriosan jatke, on oikea ja hyödyllinen, lausuma vapaata leikkauspistettä lujitemuovista ei ole rakennusstandardeja. Tämä kirja sisältää kuitenkin myös joitain virheitä, jotka koskevat säätöraudoitusta (paalun ja grillaten välisen lujituksen puuttuminen).

Kohta 8.3.26 SP 52-101-2003 "Betoni- ja teräsrakenteet ilman esijännityksen vahvistamista" (Moskova, 2004) määrittelee kaikki tunnetut levynvaihdon menetelmät:
a) päällekkäiset liitokset ilman hitsausta:
- joiden profiilien suorat päät ovat;
- joissa on suorat varren saumat, joissa on poikittaisia ​​sauvoja hitsaamalla tai asennettaessa päällekkäisyyden pituutta;
- kaareutuu päihin (koukut, jalat, silmukat); pehmeille sauvoille kuitenkin käytetään vain koukkuja ja silmukoita;
b) hitsatut ja mekaaniset päittäisliitokset:
- hitsausliittimet;
- käyttämällä erityisiä mekaanisia laitteita (liitokset puristetuilla liittimillä, kierretyt liittimet jne.).

Tässä luettelossa ei ole "vapaata tai yhdistettyä ristipistettä". Näin ollen "raudoituksen vahvistaminen" on itse asiassa vahvistuskatko.

Samalla JV 50-101-2004 "Rakennusten ja rakennelmien perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen" asettaa säätiöille seuraavat vaatimukset:
Kohta 8.9. Kaikkien seinien yhdistetyt monoliittiset ja monoliittiset perustukset on yhdistettävä jäykästi yhteen ja yhdistettävä ristikkäisten kaistaleiden järjestelmään.
Vahvistus, jossa on aukko kulmissa, ei tarjoa jäykästi yhteyttä kaikkiin säätiön elementteihin. Vaatimus, että läsnä on ainakin kaksi jatkuvaa lujittavan silmukkaa (tai 1/6 kaikkien piirien, mutta ei pienempi kuin 2) alarivissä venttiilien (kokee vetokuormituksen) palkkien (emästen) ulkoääriviivan monoliittisen rakenteen rakentaminen on esitetty kohdassa 7.13.2.2 kohta ACI 318-05 "Rakenteellinen koskemattomuus".

Tarkastellaan oikeita vaihtoehtoja monoliittisen nauhapohjan kulmien ja tukien vahvistamiseen. Oikean kulman vahvistamisen yleinen merkitys on lujituksen ankkurointi (kiinnitys) taivutettujen elementtien avulla ja erilaisten jännitysten vyöhykkeiden vahvistuskytkentä säätiön kulmassa (betoniteräksen sisä- ja ulkokerrosten kytkentä). Tällaisella raudoituksella vain ulkoiset raudoitustangot on kytketty ja pystysuora vahvistus kohdistuu vain ulkoisiin sauvoihin. Sisäiset lujitustangot kulmassa leikkaavat vapaasti. Vahvikentän ankkurointialueella poikittainen vahvike asetetaan kaksi kertaa niin usein kuin perustan nauhalle suositellaan (½ ¾ pohjan poikkileikkauksen korkeudesta, mutta enintään 25 cm).

Mahdollisuus syvään syvyyteen kiinnitetyn nauhan pohjan oikeaan vahvistamiseen, joka on kiinnitetty L-muotoisilla elementeillä.

Matala-teipin pohjan tylpän kulman virheellinen ja oikea vahvistaminen.

Tapoja, joilla vahvistetaan nauha-pohja yksityiskohtaisissa ohjeissa kaavioiden ja piirustusten avulla

Monoliittista nauhasäätiötä ei vahvisteta vain silloin, kun rakennetaan pieniä ja vastuuntuntoisia rakennuksia - autotallit, apuvälineet, puutarhakasvit. Asuinrakennusten, julkisten, teollisten ja kaupallisten rakennusten rakentamisessa, erityisesti vaikeissa maastoolosuhteissa, on vahvistettava.

Syyt, miksi sinun on vahvistettava vahvistettua betonipohjaa

Vahvitetussa betonirakenteessa jokainen komponentti - betoni tai lujitus - suorittaa erilaisia ​​toimintoja. Jännitetyt betonit voidaan pidentää vain murto-osaa millimetrillä. Suurilla vetokuormilla ja poikittaisilla leikkausvoimilla vahvistamattomissa betonirakenteissa voi esiintyä muodonmuutoksia, mikä voi johtaa halkeiluun ja muiden vikojen esiintymiseen, jopa murtumiseen.

Vahvitetun betonirungon teräselementit voivat havaita vetokuormituksia, jotka ovat kymmenen kertaa suurempia kuin betonien havaitsemat. Sitkeä teräspalkki, jolla on pidennys ilman aukkoa 5-25 mm, toimii jännityksessä estäen muodonmuutosten kehittymisen rakenteessa sallittujen raja-arvojen yläpuolella.

Monoliittinen perustusnauha on säleikkö, joka yhdistyy toisiinsa kulmissa ja risteyksissä, joka on vankka elastinen perusta. Maaperät kokevat jatkuvasti ilmastollisten tekijöiden vaikutuksia - ne jäätyvät talvella ja sulatetaan keväällä, kostutetaan pinta- tai maanalaisilla vesillä samalla, kun tilavuus kasvaa tai laskee.

Tästä aiheutuvat voimat siirretään alhaalta pohjaan ja rakennuksen yläpuolella jatkuvasti kuormitettuna rakenteessa syntyy puristus- ja vetovoimia. Tällöin puristus ja jännitys voivat kokea erilaisia ​​alueita monoliittipalkkeja, jotka muodostavat nauhan perustan.

Siksi kaistaleiden perustusten vahvistaminen on kolmiulotteinen kehys, jossa on teräsvalssaustuotteiden sijainti poikkileikkauksen yläosassa ja pohjassa. Jos nauhan pohjan leveys ylittää seinän leveyden yli 600 mm, pohja on lisäksi vahvistettu tasomaisilla silmukoilla.

Vahvistetaan nauhan perustuksen tilarakenteet

Suunnittelussa määritetään, mitkä liitososat ovat tarpeellisia nauhan perustuksille.

Mitä raudoitusta käytetään nauhalämateriaalien vahvistamiseen

Nauhatasojen vahvistaminen suoritetaan avaruudellisilla kehyksillä ja tasaisilla ruudukkoilla, joissa teräsvalssaustuotteita jaetaan työntekijöihin, jotka havaitsevat tärkeimmät vetovastukset ja rakenteet, jotka huolehtivat työtangoista.

Harkitse, mitä teräspalkkeja voidaan käyttää nauhan perustuksiin. Työkyky on aallotettu teräslaatua A3 toisella A400-luokituksella, joka on valmistettu GOST 5781-82 *: n tai A500S: n mukaisesti GOST R 52544-2006: n mukaan. Aaltopahvista valmistettu teräs auttaa parantamaan työntekijöiden saumoja betonilla. Valssatun A500C-nauhan perustuksen vahvistaminen mahdollistaa hitsauskehykset ja -ristit. Vavat, joilla on sileä pinta A1-luokka tai toisella nimityksellä A240, käytetään rakentavina.

Määräaikaisen profiilin asentaminen

Käytöstä työväenluokkaan ja A3 betoniterästen A500S, niiden väliset erot, edut A500S, ruhojen asennusominaisuuksia ja näytöt, me kirjoitti artikkelin "Strip säätiö, louhinnasta ja tyynyt ennen kaatamalla betoni ja poistamalla muotti."

Työt raudoituksen on tehtävä seuraavat tekniset asiakirjat SP 52-101-2003 "Betoni ja betonirakenteiden ilman jännittämiseen vahvistaminen", leikata 52-01-2003 "Betoni ja betonirakenteiden", joka puolestaan ​​voidaan vahvistaa nauhat säätiö omin käsin.

Vahvikkeen halkaisijan ja teipin työtangojen lukumäärän laskeminen

Kaistaleperustusten pyöreän palkin halkaisija määritetään laskennan perusteella, joka ottaa huomioon säätiön kuormat. Kuorma kerätään kaikista kannen seinistä 1 m: n kulkusuuntaa pitkin perustan pituutta. Kokonaiskustannukset otetaan huomioon:

 • omaa painoa seinärakenteita eri muurausmateriaaleista, kevyistä betonilohkoista, puusta, kiinteästä raudoitetusta betonista jne.;
 • oma paino lattiat - raudoitettu betoni tai puu, kerätään 1 m 2: sta ja puolet laakerin seinämän väliin;
 • lattialla toimivat ihmiset, huonekalut, väliseinät, laitteet jne. painot, jotka kerätään 1 m 2: sta ja puolet lattian leveydestä. Hyväksytty SNiP 2.01.07-85 * "Kuormat ja vaikutukset" mukaisesti;
 • päällystys- ja kattorakenteiden paino on kerätty 1 m 2: sta ja puolet välimatkasta;
 • lumipeitteen paino talvella SNiP 2.01.07-85 * mukaan.

Kuormien keräämisen jälkeen nauharakenteen leveys lasketaan ottaen huomioon alustan kantavuus. Esitimme esimerkkejä siitä, miten kuormat kerätään oikein, nauhan leveyden lasku ja kengänpätkän paksuus lasketaan artikkelissa "Pohjan sääri säätykorkeus: syvyyden laskenta, pohjan valmistelu, lujittaminen omilla käsillään ja lasku laskimella".

Lisäksi on olemassa pöytiä erilaisten seinien ja lattioiden tyyppisten kuormien keräämiseksi, erilaisten maametallien laskennallisten vastusten arvot, joita voidaan käyttää laskemalla alhaisen rakennuksen kaistaleperustat. Nopea laskenta artikkelisivulla tarjoaa laskimen.

Vahvistus lasketaan ottaen huomioon pohjarakenteen hyväksytyt mitat - pohjan leveys ja osuuden korkeus SNiP 2.03.01-84 * "Betoni- ja teräsbetonijärjestelmien" menetelmän mukaisesti. Jotta SNIP-nauhan perustuksen vahvistaminen olisi oikea, ota yhteyttä ammatti-suunnittelijoihin.

Ja annamme yksinkertaistetun laskentamenetelmän.

Yksinkertaistettu laskenta kaistaleen tukirakenteesta

Valssattujen teräslankojen yksinkertaistettu laskenta nauhalevyille koostuu työtangojen lukumäärän valitsemisesta sekä niiden halkaisijasta pääindikaattorin mukaan - vähimmäisvaatimuksen vahvistus.

Edellä olevan 5.11 kohdan vaatimusten mukaisesti Taulukko 5.2: SP 52-101-2003: n korvaukset, veto-voimien absorboivien työkutojen kokonaispinta-ala ei saa olla pienempi kuin 0,1% laskettavan betonirakenteen leikkausalueesta.

Koska monoliittinen nauha on säteen muoto, johon monisuuntaiset voimat vaikuttavat, venytetyt alueet voivat olla poikkileikkauksensa ylä- ja alaosassa.

Laskennan pääasiallinen edellytys on siis pituussuuntaisten työtangojen suunnittelun osuuden molemmissa vyöhykkeissä, joiden kokonaispinta-ala on vähintään 0,1% koko alueen pinta-alasta.

Esitämme esimerkin avulla, miten laske terien halkaisijaa, jota voidaan käyttää monoliittisen nauhan työvahvistuksena.

Suuntaviivojen kohdassa 5.11 vahvistetun vahvistuksen prosenttiosuuden laskentakaava SP 52-101-2003:

missä:
Pr on yksikkö, joka on 100%;

s; - työkutan vaadittu kokonaispinta-ala, mm 2;

b - nauhan leveys, mm;

h0; - poikkileikkauksen työkorkeus, mm.

Tästä kaavasta löytyvät vaaditut varret:

Laskettaessa on otettava huomioon säännöt, jotka on esitetty käsikirjassa SP 52-101-2003, joka on esitetty raskaaseen betoni- ja betonirakenteiden suunnittelussa (ilman esipainetta).

Suuntaviivojen 5.17 kohdan mukaisesti SP 52-101-2003 kunkin työkutan vähimmäis halkaisija on rajoitettu 12 mm: iin.

Alustavat tiedot: kaistaleen monoliittinen ulkoseinien alle, joiden poikkileikkaus on 600 mm (b - leveys) 500 mm (H - koko korkeus);

Ensiksi määritellään h0, joka on yhtä suuri kuin osan korkeus ilman suojaavaa betonikerrosta.

Suojakerros, joka on säilytettävä nauhan pohjalla olevilla alemmat sauvoilla, joka on asetettu hiekkaan tai murskattuun kivenvalmistukseen - 70 mm. Mutta yläraudoitusta varten suojakerros on 30 mm, joten keskiarvo on 50 mm:

h0 = H - 50 = 500 - 50 = 450 mm

Määritä nauhan poikkipinta-ala, jota käytetään laskelmissa:

b h h0 = 600 h 450 = 270 000 mm 2

Vaadittu vähimmäistoiminta-alue Koska sauvat jokaisessa poikkileikkausvyöhykkeessä ovat yhtä suuret

As = b x h0 x 0,001 = 270 000 x 0,001 = 270 mm 2

Valitessamme halkaisijaltaan työtangot ja niiden lukumäärän vähimmäisvaatimusalueella esittelemme taulukon 1.

Pöydän mukaan löydämme lähimmät arvot vähintään 12 mm: n halkaisijalle edellyttäen, että 3 tangot on asennettu. Arvo on sarakkeiden 2 (226 mm2) ja 3 sauvien (339 mm 2) välillä, jolloin suuremmat - 339 mm 2 3-sauvat.

Tämän seurauksena saamme lopulta 3 työtapit, joiden halkaisija on 12 mm poikkileikkauksen molemmissa vyöhykkeissä.

Nauhan perustuksen vahvistusohjelmat

Esittelemme kaksi pääraudoitusjärjestelmää monoliittiselle betoniteräkselle, jota voidaan käyttää matalarakentamisessa.

Kaavio 1 - jos nauhan leveys on yhtä suuri kuin seinämän leveys

Vahvistussuunnitelma 1

Kaavio 2 - jos nauhan leveys ylittää seinän leveyden

Vahvistusjärjestelmä 2

Kummassakin tapauksessa nauha on vahvistettu alueellisen kehyksen pituudelle, jonka työtangot, jotka sijaitsevat rakenteen poikkileikkauksen molemmissa vyöhykkeissä, havaitsevat ja kompensoivat vetovoimia.

Jos nauha työntyy yli 0,5 metrin pohjan alapuolelle, alustan pintaan kohdistuu vetovoimia kohtisuoraan sen akseliin nähden. Näiden ponnistusten kompensoimiseksi käytetään lisäksi nauhan pohjan vahvistamista poikittaissuunnassa seinämäakseliin.

Optimaalinen ratkaisu tähän on työtilan ja rakenteellisten sauvien muodostama verkko ja sen asentaminen ennen spatiaalisen kehyksen asentamista.

Tilakehyksiä järjestettäessä käytetään pituussuuntaisten työtangojen lisäksi poikittaista vahviketta, joka ei ainoastaan ​​liitä pituussuuntaisia ​​valssattuja tuotteita yhteen muotoon, vaan myös havaitsee nauhalle poikittaiset, leikkaavat kuormat. Poikittainen vahvistus myös estää rakenteen muodostumisen halkeilua ja estää työkutojen sivuttaista pullistumista.

Osana avaruuskehyksiä käytetään poikittaisvalssattuja tuotteita puristimina, jotka peittävät pitkittäiset työtangot kehyksen ympärillä. Puristimissa käytetään luokan A 1 sileäpintaista lujuutta, jonka läpimitta on 6-8 mm.

Spacer Clamps

Teknisessä asiakirjassa SP 52-101-2003 "Betoni- ja teräsrakenteet ilman esijännityksen vahvistamista" määritellään raudoituksen läpimitat eri vahvistusolosuhteissa, jotka on lueteltu taulukossa 2.

Laske pyöreän rullatun tuotteen täsmällinen määrä auttaa tällä sivulla olevalle nauhalevyn vahvistuslaskimelle.

Sellaisten vaatimusten lisäksi, jotka koskevat tietyn halkaisijan ja luokan lujitekaapeleiden erilaisten elementtien ja tasomaisten verkkojen käyttöä, säännöt tarjoavat useita sääntöjä monoliittirakenteiden vahvistamiseksi.

Vahvistussäännöt monoliittisten nauhojen perustuksille

Teippiä vahvistamalla on noudatettava seuraavia sääntelysääntöjä:

 • Runkojen ja ristikoiden pituussuunnassa asennetuilla työkaluilla tulisi olla sama halkaisija. Jos halkaisijaltaan käytetään erilaisia ​​venttiilejä, suuret halkaisijat on sijoitettava nauhan alempaan vyöhykkeeseen.
 • kun nauhan leveys ylittää 150 mm, yhden tason pituussuuntaisten työelementtien määrä ei saisi olla pienempi kuin 2;
 • kehyksessä samaan tasoon asennettujen pitkittäiselementtien välinen etäisyys ei saa olla pienempi kuin 25 mm rungon alarivissä ja alle 30 mm ylimmässä rivissä. Kun järjestetään paikkatietojärjestelmiä, on myös välttämätöntä tarjota paikkoja upotusvärähtelijöille. Näissä paikoissa välyksen ei tulisi olla alle 60 mm;
 • liukupinnoilla varustettujen valssaustuotteiden vaihe, joka on tarkoitettu asennustelineisiin tai poikittaiselementteihin, on oltava rakenteeltaan korkeintaan ¾ ja korkeintaan 500 mm;
 • betonipinnan pohjalla sijaitsevien kehysten tai ristikoiden työvahvistukseen tarkoitettu betonin suojakerros on 35 mm betonin valmistuksessa, 65 mm hiekasta tai murskattua kiveä valmistettaessa;
 • suojaava betonikerros rakenteen sivuille ja yläosille - 40 mm, puristimille tai poikittaisille sauvoille - 10 mm.

Kehykset ja ristikot

Kun kyseessä on tavallisten valssattujen laatuluokkien A1 käyttö toisen luokituksen A240 ja A3 (A400) mukaisesti, neulotaan neulahuopan alla, jolle käytetään erityistä neulontankoa. Vahvistuselementtien hitsaaminen on mahdollista vain käytettäessä A400C- tai A500C-luokan rullatuotteita.

Neulelanka on valmistettu alhaisen hiiliteräksen omaavasta halkaisijasta, jonka halkaisija on 0,8-1,4 mm, ja se on suunniteltu erityisesti betonirakenteiden rakenneosien valmistukseen. Kehyksiä ja ruudukkoja sitomalla käytetään 30 cm: n pituisia pituuksia, jotka ovat valmiiksi leikattuja.

Harkitse neulomista raudoituksen nauhan perustuksiin. Tämäntyyppistä työtä varten käytetään erityistyökalua: käsihaaroita tai kiinnikkeitä ruuvimeisselillä, neulomalla aseita, pihdit, pihdit ja pihdit.

Koukku käsineiden kiinnittämiseen käsin

Ne tekevät silmukkaa neulontanasta, joka kulkee lujitustangojen liitoksen ympärille, sitten päät kierretään manuaalisesti virkkuukoukulla tai mekaanisesti ruuvitaltalla tai pistoolilla varustetun suuttimen avulla.

Lujituksen yhdistämismenetelmät

Koska raudoituksen kehyksillä ja rajoilla on rajallinen pituus, voi tulla kysymys: kuinka sitoa raudoitusraudoitus. Kehykset ja ristikot on liitetty pitkin pituutta seuraavien avulla: päällekkäisyys ilman hitsausta tai hitsausta käytettäessä rullatuotteita A400C tai A500C -luokan.

Armeija-ase

Liitettävän raudoituksen tangon pituuden ollessa päällekkäinen ei saa olla pienempi kuin 10 halkaisijaltaan.

Ylikuormitustilanteessa lujitustangojen ohituksen pituuden tulisi olla vähintään 20 halkaisijaltaan liitettäviä elementtejä ja vähintään 250 mm.

Neulominen koneistetulla tavalla

Materiaalin kokonaistilavuuden laskemiseksi voit käyttää tällä sivulla olevaa raudoituksen laskentataulukkoa.

Nurkkojen ja nivelten vahvistaminen

Nauhan liitoskohdissa ja kulmaliitoksissa suurin rasitusten keskittyminen tapahtuu, joten näitä solmuja on vahvistettava edelleen.

Vahvistusta varten käytetään lisäsankojen asennusta seuraavien kaavojen mukaan:

Kulmavahvistus lisävarret

Teippin kulman vahvistamisen yhteydessä asennetaan lisää L-muotoisia ja puolisuunnikkaan muotoisia sauvoja, jotka on kiinnitetty niveltyneiden runkojen ylä- ja alapäätyihin.

T-risteyksen lisälaite

T-muotoisen leikkauspisteen vahvistamisen yhteydessä lisäsivupuolen sauvat asennetaan niveltyneiden kehysten ylä- ja alapäähän.

Seinän ylittäminen

Kun vahvistetaan keskinäisiä leikkauksia, trapetsitangot asennetaan.

Nauhateoksen kulmien vahvistaminen voidaan suorittaa myös seuraavien mallien mukaisesti:

U-muotoisten elementtien kulman vahvistaminen

Kallistusvahvistusvaihtoehto l-muotoisilla puristimilla

T-muotoinen vahvistusvaihtoehto U-muotoisilla ja L-muotoisilla kauluksilla

Laske venttiilien määrä

Esitämme esimerkin avulla kuinka lasketaan monoliittisen nauhan laitteeseen tarvittavien sauvien lukumäärä.

Lähtökohtana: matala talo, jonka mitat ovat 10 x 12 m, ja keskellä kantava seinä, joka sijaitsee pitkällä puolella. Nauhan osa 400 x 400 mm. Vahvistus - 6 varret, joiden halkaisija on 12A3. 6A1: n halkaisijaltaan sileiden, valssattujen tuotteiden pihdit sijaitsevat 400 mm: n sävelmillä.

Määritä nauhan kokonaispituus:

10 x 2 + 12 x 3 = 56 m.

Työtasojen pituus on yhtä suuri kuin:

Yhden puristimen pituus:

0,4 x 4 / 1,15 = 1,39 m (1,15 on kerroin nauhaosuuden kehän muuntamiseksi ikeen pituudeksi)

Tangojen pituus puristimille:

140 x 1,39 = 194,6 mp

Laskentatuloksia kasvatetaan 5% - tämä on marginaali, jossa otetaan huomioon raudoituksen ja jätteen leikkaaminen.

Työtaso: 336 x 1,05 = 353 m. tai 352 x 0,888 = 313 kg

Pituudet: 194,6 x 1,05 = 204 m. tai 204 x 0,222 = 46 kg

Materiaalien määrän nopeaa laskemista varten voit käyttää täällä sijaitsevia lujitussiteiden perustuksia ja muottirakennetta.

Menetelmät ja tekniikat nauhalankojen vahvistamiseksi asiantuntijaportaalista Glaver.ru

Edellä mainittuja kahta pääsuunnitelmaa, joita voidaan käyttää nauhalevyn vahvistamiseen, sekä alhaisten rakennusten kulmien ja risteysten vahvistamiseen tarkoitettuja järjestelmiä, on käytetty ja testattu toistuvasti todellisessa rakenteessa vaikeissa maaperäolosuhteissa - pohjalla, joka koostuu kuohkeilevista ja kallistuvista maaperistä. Siksi suosittelen näiden järjestelmien käyttämistä sekä terästankojen valintaa ja kehysten suunnittelua koskevia tietoja talojen 1-2 kerroksessa korkeiksi maaperän olosuhteissa.

Rakentaessaan monimutkaisempia ja vaativampia rakenteita säätiön suunnittelussa tulisi ottaa yhteyttä ammattimaisiin suunnittelijoihin.

GOST 5781-82 * "Kuumavalssattu teräs raudoitettujen betonirakenteiden vahvistamiseen;

GOST R 52544-2006 "Valssatut lujitustangot luokkien А500С ja В500С määräajaprofiililla raudoitettujen betonirakenteiden vahvistamiseksi";

SP 52-101-2003 "Betoni- ja teräsrakenteet ilman esijännityksen vahvistamista";

SNiP 52-01-2003 "betoni- ja teräsbetonirakenteet";

SNiP 2.01.07-85 * "Kuormat ja vaikutukset";

SNiP 2.03.01-84 * "Betoni- ja teräsbetonijärjestelmät";

Korvaus SP 52-101-2003 "Betoni- ja betoniteräsrakenteiden rakenteesta, jotka on valmistettu raskaasta betonista ilman jännitteen vahvistamista";

"Opas raskaaseen betoniin betonista ja betoniteräsrakenteista (ilman esipainetta").

Armour T-muotoinen DAF

Kuvaus:

Käytetyt DAF-jarrujärjestelmän varaosat. T-muotoinen DAF-rengas, alkuperäinen numero *.

Varastossa 2 - voimme valita useita vaihtoehtoja hinta / laatu.

Varaosalla on seuraava varaosaluettelo:

 • 0525267

Tämä erä on puhdistettu ja työntekijöidemme jäljellä olevan resurssin arviointi, jonka perusteella kustannukset on määritetty.

Jokainen asiakas, joka ostaa osiaan kuljetukseensa organisaatiossa, voi luottaa korkealaatuisiin ja osien jatkokäyttöön, tuoreiden autojen ostamisen ansiosta.

Mitä vahvistusta tarvitaan perustaksi?

Säätiön sovitus on tärkeä osa talon perustamista. Siihen vaikuttavat kaikenlaiset kuormat. Siksi teräsbetonia käytetään betonin täyttämiseen (betoni, jossa on raudoitettu runko).

1 Vahvistustyypit säätiössä

Betonia käytetään täyttämään säätiö. Mutta tämä materiaali, vaikkakin erinomainen vahvuus ja kestävyys, on melko herkkä. Sen vuoksi sitä vahvistetaan vahvistamalla. Aikaisemmin vain metalleja käytettiin pääasiassa, mutta nykyaikaiset tekniikat ovat laajentaneet valintaa.

Nykyään 2 päätyyppistä vahvistamista käytetään säätiön vahvistamiseen:

 1. Metallia. Edustaa teräsputkia. Yleisimmin käytetyillä tangoilla on pyöreä poikkileikkaus. Sauvojen lujuusominaisuuksien parantamiseksi on ristikkäinen ruuvipinta.
 2. Lasikuitua. Komposiittitangot keksittiin 70-luvun lopulla. XX vuosisataa kuitenkin alkoi käyttää perustuksen rakentamisessa suhteellisen viime aikoina. Vähitellen alkoi metalli metalli. Ne on valmistettu kestävästä lasikuidusta. Tällaisten sauvien pääasiallinen etu on korroosionkestävyys, jota ei voida sanoa terästangoista.

Mikä vahvistus on parempi: metalli tai lasikuitu? Jokaisella vaihtoehdolla on sen edut ja haitat. Lisäksi toinen vaihtoehto on ilmestynyt äskettäin, ja käytännössä sen kestävyyttä ja voimaa ei ole vielä osoitettu.

Vahvikkeen pääparametri on sen poikkileikkaus (halkaisija). Metallivarret ovat halkaisijaltaan 5 - 32 mm, lasikuitu - 4 - 20 mm. Tämän ansiosta voit valita parhaan vaihtoehdon rakennuksen tai rakenteen rakentamiselle samalla, kun se antaa tarvittavan perustan vahvuuden.

Yksityisten talojen rakentamisen aikana käytetään halkaisijaltaan 8-16 mm teräsputkia. Se riippuu perustan täyttämiseen käytettävän vahvikkeen tyypistä. Terästangoista valitaan erikseen nauhat, laatat, paaluperustukset.

Lisäksi metallirakenteet on jaettu kahteen tyyppiin: uurrettu tai sileä pinta. Ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään alueilla, joilla vetovoima laskee. Sileitä tangkoja käytetään yleensä yhdistäviä siltoja. Suurimmat kuormat eivät vaikuta niihin.

Erilaiset vahvikkeet perustukselle ja teräkselle. Tangojen valmistukseen voidaan käyttää hiiltä ja matalaseosteista terästä. Kuluttaja valitsee tuotemerkin tai ilmoittaa suoraan valmistajasta.

Millaista vahvistamista tarvitaan perustukseen riippuu monista tekijöistä. On tutkittava maaperä, kausittaiset muodonmuutokset, rakennuksen paksuus ja kaikki kuormat. Alustan (nauha, laatta, kyllästys) ulkonäkö ei ole yhtä tärkeä palkkien tyypin kannalta.

2 Metallikehyksen kokoaminen

Kellarissa oleva vahvike asennetaan eri tavoin. Yleensä metallikehys kootaan ensin vahvikkeesta, joka asennetaan sitten muottiin. Kehyksen kokoaminen voi myös olla erilainen.

Rakennusten ja rakenteiden teollisessa rakentamisessa metallitangot kootaan kehykseen käyttäen pistehitsausta. Näin voit nopeasti kokoon metallirakenteen. Tällä menetelmällä on kuitenkin omat vivahteensa. Ensinnäkin runko voidaan hitsata vain niistä tangoista, joissa merkintä "C" on merkitty. Toiseksi, hitsauksen avulla saavutetaan jäykkä liitäntä, joka on epäedullinen. Kuorman jatkuva vaikutus vaatii liitoksen aukon, joka ei kuulu hitsauksen aikana. Kolmanneksi, hitsaustangojen paikka menettää alkuperäisen voimansa.

Toinen suosittu tapa luoda puitteet on sitoa teräsputkia. Prosessin suorittaminen erikoisjohtolinjan avulla. Sen avulla silmukat luodaan ja kierretään terästangojen leikkauspisteeseen.

Säätiön sidonta, toisin kuin hitsattu runko, on vastoinkäymälä, joka jättää vähän liikkumisvapautta. Se voidaan tehdä mistä tahansa raudasta ja tankojen lujuus säilyy alkuperäisellä tasolla.

3 Pohja vahvistaminen

Säätösauvat perustuksessa riippuvat sen tyypistä. Jokaiselle yksittäiselle järjestelmälle on erilainen. Nauhapohjia käytetään halkaisijaltaan 10-14 mm. Valinta riippuu kuormituksesta: sitä voimakkaampi rakennus on rakenteeltaan, sitä paksumpi on vahvistuksen.

Nauhan pohja, korkeudesta riippumatta, vaatii laitteen vain 2 vahvistusvyötä: yksi yläosassa, toinen - alapuolelta. Jokainen vyö on valmistettu kahdesta pituussuuntaisesta rei'itetystä tangosta, jotka on yhdistetty 8 mm: n halkaisijaltaan pehmeällä vahvistuksella.

On tärkeää tietää, että tangot on täytettävä kokonaan betoniin, eikä mitään päätä pitäisi leikata. Tämä takaa kehyksen kestävyyden ja luotettavuuden.

Laattojen perustuksen vahvistaminen edellyttää merkittäviä investointeja sekä itse alustan laitetta. Laattojen säätiö on luotettavin ja kestävin mutta samalla kallein säätiö.

Laattapohjan vahvistamiseksi käytetään palkkeja, joiden halkaisija on halkaisijaltaan 10-16 mm. Tangojen halkaisija valitaan maaperän tyypin ja rakennuksen paksuuden perusteella. Mitä monimutkaisempia rakentamisen olosuhteet ovat, sitä paksummat sauvat.

Vahvistus koostuu 2 teräsvyöstä, joiden solut ovat 20 cm: n sivuisia.

Porauksen lisäämiseksi käytetään 10 mm halkaisijaltaan olevia sauvoja. Yhdessä paalussa on asennettu 2-4 baaria. Joskus lisää tangot on asennettu. Määrä riippuu kaadettavan paalun halkaisijasta. Vavat on sijoitettava vähintään 50 mm: iin paaluseinistä ja asennettava erikoisvalmisteisiin alueisiin. Nippulaadulle käytetään poikittaista poikkileikkausta, jossa on 6 mm poikkileikkaus.

Kuinka monta venttiiliä tarvitset?

Ennen kuin ostat vahvistuksen perustaksi, on tarpeen laskea tarvittava määrä. Jokaista perusmäärää määritetään erikseen. Laskentasääntöihin sovelletaan sääntelyasiakirjoja.

SNiP 52-01-2003 -standardin mukaan nauhalevyn osalta pituussuuntaisten tankojen suhteellisen pitoisuuden tulisi olla yli 0,1% betonipinnan kokonaispoikkipinta-alasta. Toisin sanoen, palkkien kokonaispoikkipinta-alan ja nauhan alueen suhde otetaan huomioon.

Kuinka monta vahvistusta tarvitset laattojen perustuksiin? Määrän määritys suoritetaan samalla tavalla kuin sen laskenta, kun kaistalepohja kaadetaan.

Edellä kuvattua kovametallin rakentamisessa tarvittavia vahvikkeita. Laskeminen on helppoa, kun otetaan huomioon yhden paalun tangot ja itse paalujen kokonaismäärä.

Luonnollisesti vahvistuksen ei pitäisi olla pienempi kuin sen pitäisi olla. Säätiön vahvuus riippuu siitä. Tämä vuorostaan ​​vaikuttaa koko rakennuksen luotettavuuteen ja sen käytön turvallisuuteen.

Näin venttiilillä on tärkeä tehtävä vahvan, luotettavan ja kestävän pohjan luomisessa.

Samanaikaisesti on tarpeen laskea oikein käytettyjen palkkien määrä, valita optimaalinen halkaisija ja palkkien tyyppi.

Millaista raudoitusta käytetään nauhan perustuksiin

Jokainen rakentaminen on aloitettava laskemalla säätiö. Vain laskennan jälkeen on mahdollista aloittaa laskemisen.

Nauha luodaan siinä tapauksessa, että tulevan talon seinät valmistetaan raskaista materiaaleista. Kuten betonia tai tiiliä.

Koko rakenteen lujuus ja kestävyys riippuvat siitä, kuinka tarkasti ja oikein laskelmat tehdään. Säätiö on rakennuksen perusta. Hän ottaa kaiken kuorman ja jakaa sen maahan. Yläpuolella olevaa tasoa kutsutaan reunaksi. Reunus on sisä- ja ulkoseinien perusta. Pohjataso on ainoa pohja. Yksikkö suorittaa kuormituksen jakautumisen.

Ribbonsäätiö - melkein kätevä ratkaisu painotettuihin rakennuksiin. Sen avulla voit rakentaa rakennuksia, jopa heikoilla mailla.

Vahvistusnauhan perustus

Nauhatalustana on betoniraina, joka rakennetaan rakennetun rakennuksen kehän ympärille ja siihen rakennetaan tulevan rakennuksen seinät. Vahvistuksessa käytetään eri halkaisijoiden vahvistamista.

Sen ydin, nauhat perustetaan valettu konkreettisia, emme pidä tätä positiota. Vain korjaa tämä seikka. Voimakkuuden lisäämiseksi ja käyttöiän lisäämiseksi yli 150 vuotta sitten perustukset alkoivat vahvistua. Nyt vahvistaminen on erittäin tehokas tapa lisätä sitä perusrakenteen peruskapasiteettia. Kehys on tehty terästangoista, mikä lisää vahvuutta ja muita toimintavaihtoehtoja. Vahvistettu betoni tai toisin sanoen vahvistettu, säätiö on itse asiassa tuote, joka pystyy kestämään jo rakennetuissa kohteissa olevat kuormat.

Vahvistuksen tarve

Usein säätiö kokee hyvin epätasaisia ​​kuormia. Tämä johtuu joko epähomogeenisesta maaperästä tai rakenteeltaan erilai- set rakennuksen yksittäisten osien rakenteellisista eroista. Betoni tässä tapauksessa estää rakenteen puristumisen ja metalli kestää venyttelyä. Vain venytysalueilla halkeamat muodostuvat useimmiten, joten on erittäin tärkeää vahvistaa kaikki pohjat, erityisesti kaistaleet. Korkealaatuisen lujituksen lisäksi tarkat laskelmat tarvitsevat vain liitoksia. Rakentaminen yksityisten talojen tai maan mökkejä ja puutarhassa talot useimmiten käytetyt varusteet. Sen halkaisija voi vaihdella 6 - 14 mm. Vahvikotelon kokoamiseksi, eli yhdistämään kaikki vavat yhdeksi kokonaiseksi rakenteeksi, käytetään neulontankoa.

Kuormien laskeminen pohjaan

Matala vahvistettu nauha monoliitti vahvistettu pohja puiset talot ja kylpyammeet karkottavaa maaperää.

Lasketaan kuorma, mikä tarkoittaa, että valinnaisen raudan halkaisijan valinta ei ole pelkästään määritettävä, mikä vahvistus käytettäväksi, vaan melko monimutkainen toiminta. Yleensä se hoitaa asunnon suunnitteluun erikoistunut asiantuntija. On tarpeen käyttää vahviketta, halkaisija 6 ja 8 mm. Tämä on sallittua vain kevyille, pienille rakennuksille kivikkoisissa tai sora-maissa.

Syvyys riippuu kuorman suuruudesta, pohjan kuormituksesta ja maaperän koostumuksesta.

Suurimmat kuormat havaitsevat vain kaistaleen rungon pituuselementti. Siten pituussuuntaan asennettaessa käytetään halkaisijaltaan 10-14 mm halkaisijoitusta. Jos maaperän laatuindikaattorit ovat erilaiset koko pohjan alueella, niin vahvistuslaitteiden halkaisijoiden tulisi olla sopivia.

Vahvistuksen laskenta

Laskettaessa raudoitusta nauhan perustuksille, on otettava huomioon seuraavat seikat:

 1. Rei'itetyn profiilin ankkuri mahdollistaa betonin korkeimman tarttumisen. Vahvikkeen halkaisija tässä tapauksessa ei ole ratkaiseva.
 2. Ympärysmitta on asetettava vähintään 50-60 mm: n etäisyydelle muurausseinistä, kaivannon pohjasta ja rakennetun pohjan yläosasta. Näin peität teräsvaipat betoniin ja suojaat niitä korroosiolta.
 3. Nauhatulostimessa on venytyksen maksimivyöhyke pinnalla, joten raudoitusta ei tarvitse haudata betonin täytössä.
 4. • Esimerkiksi 400 mm: n leveällä pohjalla pituusakseleiden välinen rako on 300 mm vaakatasossa ja 150-300 mm pystytasossa syvyydestä riippuen.
 5. Poikittaisia ​​ja pystysuoria vahvistuselementtejä varten voidaan käyttää sileitä sauvoja, joiden läpimitta on 6-8 mm. Niiden kuormitus on paljon pienempi kuin pitkittäiselementtejä.
 6. Pysty- ja poikittaiselementtien välisen etäisyyden tulisi olla 150-350 mm. Lisätään jopa 500-600 mm.

Optimaalinen vahvistusmäärä

Nauhalla vahvistettua monoliittista perustusta, jossa on tukipohja, käytetään puutalojen rakentamiseen maahan (hiekka, savi, liepeet).

On erittäin helppo suorittaa suhteellisen tarkka laskenta vaadittavasta raudoituksen määrästä nauhalumpuille. Tätä varten sinun on laskettava tulevaisuuden kodin kehä, lisää tähän numeroon sisäseinien pituudet (mutta vain ne, joiden alapuolella säätö on) ja kerro tuloksena oleva numero vahvistuslaatikossa olevien palkkien lukumäärän mukaan. Tämä laskelma on pieni osa laskelmassa, jossa otetaan huomioon kaikki säätiöön vaikuttavat tekijät.

Esimerkiksi lasketaan tarvittava vahvistus nauhalevylle, jonka mitat ovat 6 x 5 m, ja jossa yksi sisäseinällä on pituus 5 m. Vahvistusjärjestelmässä on 4 pituussuuntaista kylkiluuta, jonka läpimitta on 12 mm. Talon ympärysmitta - 22 s. m (5 + 6 + 5 + 6). Säätiön kokonaispituus sisäseinällä on 27 m (22 + 5). Tarvittavan lujituksen kokonaispituus on 108 m (27 * 4). Jos yhtäkkiä ette onnistuneet ostamaan tarvittavan pituisia sauvoja, älä epäusko. Segmentit voidaan yhdistää, mutta tämä on tehtävä siten, että yksi tanko ohittaa toisen vähintään 1 m. Nämä pituudet on myös otettava huomioon.

Ostaminen materiaalista

Melko harvoin, varusteet myydään juoksumetreissä. Yleensä myyjien myyjät pitävät sitä kiloina. Halutun määrän määrittämiseksi tarkasti tarvitaan laskentataulukko. Metallia tuottavien yritysten on käytettävä työssä ja noudatettava GOST 5781-82: tä. Se osoittaa tuotteen mittarin painon. Siellä on myös GOST 2590-88, se määrittää teräspalkkien painon. Haluaisin selventää, että kummankin asiakirjan numerot ovat samat. Kumpi pidät enemmän? Kaikki riippuu tämän vertailukirjallisuuden helppokäyttöisyydestä.

Vahvistustekniikka

Useimmat pohjat on suunniteltu niin, että niiden leveys ei ole yli 450 mm ja syvyys - 1000-1200 mm. Siksi suosittelemme käyttämään kahta tai kolme paria pituussuuntaisia ​​vahvikepäitä, joiden läpimitta on 12-16 mm. Yhdistä ne toisiinsa 8 mm: n vahvikkeella. Meidän on luotava kehys laatikossa, jonka leveys on puolet korkeudesta. Tämän kehyksen pysty- ja poikittaiselementtien päätavoite on säilyttää muoto, joten älä epäröi. Vahvikkeen halkaisija on 8 mm, ja tämä on melko tarpeeksi. Pohjaan kohdistuu poikittainen jännitys paljon pienemmäksi kuin pituussuuntainen.

Yksi kehyksen ongelmallisimmista paikoista on kulmat. Huomattavin vaihtoehto on vahvistaa kulmia, joilla on vahvistettu taivutettu oikeaan kulmaan. Monet rakentajat eivät yritä monimutkaistaa elämäänsä ja yksinkertaisesti sitoa neulomalla lanka, joka on taitettu 90 asteen kulmaan. Valituksia rakennuttajien tällaisista toimista ei ole vielä korjattu. Joka tapauksessa, jos vahvistat aidan perustaa, rakennussääntöjen perusperiaatteita ei voida noudattaa.

Neulomakehys

Tapa, jolla yhdistät suunnittelun yksityiskohdat, on myös erittäin tärkeä. Monet ihmiset, jotka päättävät säätää säätiön itseensä, uskovat virheellisesti, että säätiö on kestävämpi ja vakaa, jos runko-osat hitsataan yhteen. Hitsausprosessi tuhoaa metallitangon kiderakenteen nivelessä ja tämä johtaa sen tuhoamiseen. Kokeneet asiantuntijat suosittelevat vahvasti vahvistusvauvojen kiinnittämistä neulomalla.

Yhdistämiseen käytetään erikoiskoukkua. Se on erittäin kätevä, jos alue on riittävän suuri ja siellä on paljon paikkoja, joissa vahvistaminen on kytkettävä.

35-40 cm: n pituinen lanka on taitettu puoliin, silmukoitu koukkuun, ja langan vapaat päät kääritään vahvikkeen ympäri diagonaalisesti. Lanka päättyy taas koukkuun ja kääntämällä se luo vahvan yhteyden. Teollisuustasossa käytettävät koukut ovat sähköisiä. Koukun lisäksi voidaan käyttää erikoisuutinta ruuvimeisselälle tai porakoneelle.

Matalien nauhalementtien kulmien oikea vahvistaminen

Vahvistettu betonirakenteen kulma on stressikonsentraation paikka. Erilaiset betoniteräsrakenteet nurkassa voivat kohdata monisuuntaisia ​​puristus- ja vetojännityksiä. Jos vahvistettuja matalia nauhalevyjä ei ole kunnolla vahvistettu, näitä rasituksia ei tule havaita teräsvahvistustangoilla.


Jos venttiili on kulmassa vahvistettu nauha melkozaglublennogo nauhan pohjan murtuu tai kytketään oikein (ilman voima siirtää venttiilin varren varteen) monoliittinen melkozaglublenny nauhan pohjan tule yhtä jäykkää tilaa runko, joka on (ehdollisesti yli) joukko erillisiä teräsbetonista palkkien. Tällöin säätöjen kulmissa on mahdollista muodostaa halkeamia, säröilyä ja betonin halkaisemista.

Standardi virheet, kun vahvistetaan nurkkien matalat nauhat.

Mikä on suosittu myyttinen tuotanto aloilla, jotka vahvistavat nurkkien ja matalien liuskojen perustuksia?
Professor VS: n suositussa kirjassa Sazhina "Älä kaivaa pohjaa syvälle" (M., 2003) esittää kaavioita, jotka vahvistavat matala-nauha-alustan kulmat ilman verkkoja ilman sidoksia ja ilman ankkuroimista lujitangoista säätönauhojen kulmissa. Tämän kirjan järjestelmiä käytetään laajalti venäjänkielisessä rakennustilassa. Kuitenkin, kun data piirien suuri kansallinen rakennuksen kaksi asiaa on menetetty: Professori Sazhina menetelmä kuvaa ei erillistä raudoitustangoista pitkittäisten vahvistaminen, ja vahvistaa hitsattu metalliverkko, jonka silmäkoko on 200-200 mm.
Hänen kirjansa sivulla 38 kohdassa "Vahvistetaan säätiöitä" luetaan seuraavasti: "Perustusten vahvistaminen suoritetaan verkkojen avulla, jotka on asennettu niiden osien ylä- ja alaosaan". Lisäksi lisättiin lisäelementti Sazhinin kulmaliitoksen lujittamisen järjestelmään: kulmaliitosvahvistuksen lävistäjävahvistus. Kirjassaan kuvattu tekniikka ei viittaa perustuksen vahvistamiseen erillisillä pitkittäisillä sauvoilla, vaikka monet lukijat pitävät hitsautuneita silmiä neulottuna tekstin epämääräisen sanamuodon ja epäselvyyden vuoksi. Monet ihmiset ovat hämmentynyt lauseella kirjan 40. sivulla, jossa he puhuvat vahvistuselementtien liittämisestä kierteisiin. Kuviossa 5, nimikkeen 5 alla, tällaiset kierteet on kuvattu: niiden alle tarkoitamme valmiiden ruudukkeiden kytkemistä. Kuinka todennäköistä on, että professori ei tunne raudoituksen ankkuroinnin perusteet ja salli lujituksen ilman vahvistuspalkkeja?

Matalan nauhan perustusten kulmien vahvistamisen oikeisiin järjestelmiin muuttaminen epäsäännöllisiksi

Valitettavasti professori Sazhinin perussäätöjärjestelmä kävi "fermentaation" läpi ja muuttui myyttiseksi suunnitelmaksi, jolla lujitettaisiin matalan syvyyden nauhalevyn kulmat yksittäisillä tangoilla käyttäen neulomalla lankaa yhdistettyjä banaanileikkauksia.

Keksijä TISE R.M. Yakovlev kirjassaan "Universal Foundation, Technology TISE" (Adelant, 2006). Sivulla 176 hän kirjoittaa: "Nauhan ja kulmien T-muotoisten liitosten kohdalla raudoituksen tangot leikkaavat ilman mitään yhteyksiä niiden välillä." Vaikka poran TISE on hyvä asia, ja ajatus paalusta, jolla on laakeriosan jatke, on oikea ja hyödyllinen, lausuma vapaata leikkauspistettä lujitemuovista ei ole rakennusstandardeja. Tämä kirja sisältää kuitenkin myös joitain virheitä, jotka koskevat säätöraudoitusta (paalun ja grillaten välisen lujituksen puuttuminen).

Kohta 8.3.26 SP 52-101-2003 "Betoni- ja teräsrakenteet ilman esijännityksen vahvistamista" (Moskova, 2004) määrittelee kaikki tunnetut levynvaihdon menetelmät:
a) päällekkäiset liitokset ilman hitsausta:
- joiden profiilien suorat päät ovat;
- joissa on suorat varren saumat, joissa on poikittaisia ​​sauvoja hitsaamalla tai asennettaessa päällekkäisyyden pituutta;
- kaareutuu päihin (koukut, jalat, silmukat); pehmeille sauvoille kuitenkin käytetään vain koukkuja ja silmukoita;
b) hitsatut ja mekaaniset päittäisliitokset:
- hitsausliittimet;
- käyttämällä erityisiä mekaanisia laitteita (liitokset puristetuilla liittimillä, kierretyt liittimet jne.).

Tässä luettelossa ei ole "vapaata tai yhdistettyä ristipistettä". Näin ollen "raudoituksen vahvistaminen" on itse asiassa vahvistuskatko.

Samalla JV 50-101-2004 "Rakennusten ja rakennelmien perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen" asettaa säätiöille seuraavat vaatimukset:
Kohta 8.9. Kaikkien seinien yhdistetyt monoliittiset ja monoliittiset perustukset on yhdistettävä jäykästi yhteen ja yhdistettävä ristikkäisten kaistaleiden järjestelmään.
Vahvistus, jossa on aukko kulmissa, ei tarjoa jäykästi yhteyttä kaikkiin säätiön elementteihin. Vaatimus, että läsnä on ainakin kaksi jatkuvaa lujittavan silmukkaa (tai 1/6 kaikkien piirien, mutta ei pienempi kuin 2) alarivissä venttiilien (kokee vetokuormituksen) palkkien (emästen) ulkoääriviivan monoliittisen rakenteen rakentaminen on esitetty kohdassa 7.13.2.2 kohta ACI 318-05 "Rakenteellinen koskemattomuus".

Tarkastellaan oikeita vaihtoehtoja monoliittisen nauhapohjan kulmien ja tukien vahvistamiseen. Oikean kulman vahvistamisen yleinen merkitys on lujituksen ankkurointi (kiinnitys) taivutettujen elementtien avulla ja erilaisten jännitysten vyöhykkeiden vahvistuskytkentä säätiön kulmassa (betoniteräksen sisä- ja ulkokerrosten kytkentä). Tällaisella raudoituksella vain ulkoiset raudoitustangot on kytketty ja pystysuora vahvistus kohdistuu vain ulkoisiin sauvoihin. Sisäiset lujitustangot kulmassa leikkaavat vapaasti. Vahvikentän ankkurointialueella poikittainen vahvike asetetaan kaksi kertaa niin usein kuin perustan nauhalle suositellaan (½ ¾ pohjan poikkileikkauksen korkeudesta, mutta enintään 25 cm).

Mahdollisuus syvään syvyyteen kiinnitetyn nauhan pohjan oikeaan vahvistamiseen, joka on kiinnitetty L-muotoisilla elementeillä.

Matala-teipin pohjan tylpän kulman virheellinen ja oikea vahvistaminen.

Erilaiset liitäntävälineet

Lujituksen liittämismenetelmä, joka johtaa jatkuvaan vahvistamiseen, kutsutaan telakoinniksi.

Järjestelmän vahvistaminen nivelet nauha säätiö.

Nykyaikaisessa rakenteessa on erilaisia ​​tapoja liittää venttiilejä:

 • mekaaninen;
 • hitsaamalla;
 • päällekkäin ilman hitsausta.

Mekaanisen telakoinnin edut

Tämä menetelmä on kannattavin, vastaavasti ja useimmin käytetty. Jos verrataan vahvistusmekanismin mekaanisen liitoksen prosessointiin lujitteen telakointiin päällekkäisyydellä, suurin etu tässä on se, että merkittävää materiaalihäviötä ei tapahdu. Telakointien päällekkäisyys johtaa tietyn määrän raudoituksen menetykseen (noin 27%).

Jos verrataan vahvistamisen mekaanista liitosta hitsaamalla telakointiin, tässä tapauksessa nopeus, joka kestää paljon vähemmän aikaa, nousee. Lisäksi hitsauksen saa suorittaa vain ammattimaiset hitsaajat, jotta vältetään huonolaatuinen työ, joka voi johtaa kielteisiin seurauksiin tulevaisuudessa. Tämän seurauksena, jos suoritat mekaanisen telakoinnin, voit säästää huomattavasti ammattitaitoisten käsityöläisten palkkioita.

Jo tämän kytkentämenetelmän tuloksena saadaan riittävän vahva rakenne. Tämän menetelmän avulla on mahdollista saada samanlainen lujuusyhteys eri sääolosuhteissa ja milloin tahansa vuoden aikana.

Venttiilien mekaanisen liitännän prosessi

Pohjarakenteinen vahvistusrakenne jäykisteillä: 1 - työhaaran ristikko, 2 - pystysuora vahvistus.

Voit mekaanisesti tehdä liittimet, tarvitset sopivan työkalun - hydraulinen puristin.

Tarvittavat materiaalit:

 • puristetut ja kierteiset kytkimet;
 • vahvistuspalkit.

Mekaanisen yhteyden tekniikka on melko yksinkertainen ja se koostuu seuraavista:

 • teräskytkin asetetaan vahvistusydy- melle;
 • se puristetaan hydraulisella puristimella;
 • toista tankoa varten, prosessi toistetaan uudelleen.

Tämän takia on hyvin vähän aikaa luoda mekaaninen yhteys. Kytkinten liittämisen sijasta on sallittua käyttää paksuseinämäisiä teräsputkia tai kytkentöjä, joissa on keskellä oleva väliseinä, mikä yksinkertaistaa huomattavasti asennusta.

Vahva mekaaninen telakointi on mahdollista erilaisten halkaisijoiden tankoihin. Tämä johtuu vaihdettavien muottien läsnäolosta hydraulisessa puristimessa.

Tämäntyyppiseen telakointiin ei tarvita ammattilaisten apua, vaan lähes kaikki pystyvät selviytymään tehtävistä. Mutta on yksi tärkeä edellytys: työn on suoritettava välittömästi kaksi henkilöä.

Telakointiosat hitsaamalla

Perusrakenteen poikittaisen vahvistuksen malli.

Mekaanisen telakoinnin suosiosta huolimatta myös hitsauksen lujittaminen ei ole yhtä vaatimaton rakentamisessa. Kaarihitsauksessa on useita tapoja:

 • pitkät saumat;
 • monikerroksiset saumat ilman muita teknisiä elementtejä;
 • sauman muodostamisen aikaansaamiseksi;
 • piste.

Tämäntyyppistä työtä varten tarvitset seuraavat työkalut:

 • hitsaus kone;
 • sähköiset haltijat;
 • kilvet;
 • suojalasit;
 • vasara taltta;
 • metalliset harjat;
 • kuonan erotin;
 • teräsrivi;
 • luodin merkki

Päätyömateriaali on liittimiä.

Lujittavan sauman hitsausta käytetään horisontaalisten ja pystysuuntaisten sauvien liittämiseen. Tällainen telakointi on mahdollinen päällekkäisyyksillä tai päällekkäisyydellä. Kierteitys on tehty pitemmistä saumoista, mutta muunnos, jossa käytetään kaaripisteitä, on myös mahdollista. On myös mahdollista yhdistää lujitustangot lyhyellä ja pitkällä päällekkäisyydellä tai kaksipuolisella ja yksipuolisella saumalla.

Levyjen hitsatut liitokset, joissa on lujitustangot, ovat lyhyitä tai pitkiä. Se voi siirtää vuori pituudeltaan. Liitososien hitsausta suoritetaan erilaisilla sivusaumoilla.

Kaksipuolisten saumojen hitsausprosessissa esiintyy toisinaan kuumia pituussuuntaisia ​​halkeamia, kun toinen on asetettu nivelen toiselle puolelle. Näiden esiintymisen estämiseksi on välttämätöntä valita tarkasti elektrodien tyyppi ja pitää tiukasti tekninen hitsausmenetelmä.

Hitsauksen pitkät saumat ovat monipäisiä tai yksivaihtelevia, riippuu yhdistettyjen sauvien halkaisusta. Kaarihitsauksen virta valitaan elektrodien tyypistä riippuen. On tärkeää ottaa huomioon yksi edellytys: pystyasennossa olevien liittimien hitsausprosessissa virtaa tarvitaan 10-20% vähemmän kuin vaakasuorassa järjestelyssä olevilla sauvoilla.

Multi-saumahitsaus

Laitteen rakenne vahvistettu pohja.

Hyvin ammattitaitoisten hitsaajien läsnäollessa tai pienillä työmäärillä sitä käytetään usein yhdistämällä monikerrossaumojen vahvistushitsaus ilman muottielementtien käyttöä. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten venttiilien liittämiseen pystyasennossa. Kaltevuuskulmat, niiden suunta, räpylät ja mitat, leikkausmuodot, vavat ovat vakiot.

Vahvistuksen hitsaaminen monikerroksisilla saumoilla suoritetaan käyttäen yhtä elektrodia. Hitsaussaumaa levitetään ensin uran toiselle puolelle ja sitten koko leveydelle - toisaalta. Urin sulamisen aikana on tarpeen säännöllisesti puhdistaa kuona kuonasta.

Tämäntyyppisen hitsauksen tila on asetettu elektrodien passitietoihin määriteltyyn tilaan. Tällöin niitä yleensä käytetään fluorokar- kalidipinnoitteella.

Pistehitsaus ja pakotetun saumanmuodostus

Joskus rakennushanke mahdollistaa vahvikkeen ristiliitosten hitsaukset pakotetun sauman muodostamisen avulla. Tällaisille lujitetuotteille käytetään teräsputkia, joiden läpimitta on 14-40 mm. Aikaisemmin ne on koottu johtimiin, mikä takaa niiden tiukan liitoksen toistensa kanssa. Voit myös kiinnittää tangot hitsaamalla. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kiinnikkeet ja johtimet eivät saa häiritä muovauselementtien perustamista.

Mutta sattuu, että monissa rakennustyömaissa, joissa lujitettujen betonielementtien monoliittirakenteita pystytetään, käytetään kehyksiä ja verkkoja, joita tehdään paikan päällä. Ristiliitosten joukko on useita, jotka on yhdistetty spot-kaarihitsauksen avulla.

Monien teräslajien käyttö on rajoitettua hitsausprosessin luonteen vuoksi. Kun se suoritetaan pisteittäin, lämpöä poistetaan talletetusta metallista varsinaisten ristiliitosten koskettimiin melko nopeasti, mikä aiheuttaa teräksen paikallista kovettamista, minkä seurauksena se muuttuu hauraaksi. Alhaisen hiilen ja hiilen hiilidioksidipäästöt ovat erityisen herkkiä lämpövaikutuksille.

Kiinnityslevy ilman hitsausta

Yleisintä lujuusluokkaa A400 A-III ei voida yhdistää hitsaamalla. Ankkuroimiseksi käytetään muuta menetelmää, jossa tällaista työtä ei käytetä. Kytkentä tehdään tavallisten koukkujen tai jalkojen ansiosta.

Tämän yhdistämismenetelmän prosessiin kuluu enemmän materiaalia. Mutta mikä on varsin kätevä, ei tarvita lisävarusteita, työkaluja ja materiaaleja.

Vahvistustangojen päällekkäisyys suoritetaan pituudelle, joka kykenee varmistamaan laskettujen voimien siirtämisen yhdestä sauvasta toiseen. Päällekkäisten liitososien liitosten on oltava yhtä kuin ohituksen pituus, jonka arvo ilmoitetaan SniP 52-01-2003: ssä.

Edellä mainitussa käsikirjassa ilmoitetaan tiettyjä vaihtoehtoja vahvistuspalkkien liittämiseksi päällekkäin ilman hitsausta. Telakointi on mahdollista:

 • säännöllisten profiilien sauvat suorat päät;
 • suorat päät tangoista asennuksella, joka sijaitsee kierteen pituudella tai hitsaamalla;
 • taipuu päihin (jalat, silmukka, koukut).

Tällaisia ​​liitäntöjä voidaan soveltaa liittimiin, joiden nimellishalkaisija on enintään 40 mm. Jännitteitä toimivat sileät liittimet on kytketty koukkujen, silmukoiden, hitsattujen poikittaisten sauvien tai erityisten ankkurilaitteiden avulla.