Porakoneiden koneet ja laitteet

Käytännössä yhä useammin käytetään tylsistyneiden paalujen perustuksia ja perustuksia, joiden muotoilu poistaa rakenteiden elementtien muodonmuutoksen ilman työkohteen lähellä sijaitsevia rakennuksia ja rakennelmia ja vasaran toiminnasta johtuvaa melua. Pehmustetuista paaluista koostuvat perustukset ovat kantavammat kuin perusteltujen paalujen perustukset. Jauhatut paalut valmistetaan halkaisijaltaan 600... 1700 mm haudoitussyvyydellä, joka on jopa 40... 50 m, ja ne kykenevät saamaan keskittyneitä kuormia 300... 1 000 tonnia kohti. Niitä käytetään laajasti runkorakenteiden ja -rakenteiden siltojen ja tukirakenteiden tukemiseen.

Poraamattomien paalujen valmistusprosessin toimintaperiaate käsittää porauksen kaivonporauksen tulevaa kasaamista varten, paalunkehyksen valmistuksen ja asentamisen sekä kaivonporauksen betonisoinnin. Kaivojen seinät on suojattu mahdolliselta romahdukselta epävakaan maaperän kaivojen porauksen aikana, tavallisesti kotelon, irrotettavien tai varastojen kerättävien putkien avulla sekä mudan tai veden ylipaineen avulla. Pitkäikäinen ja kestävä (55... 60% koko syklin ajasta) tekninen toiminta on porakoneen poraus, joka toteutetaan erikoisporauskoneiden tai asennettujen porauslaitteiden avulla, jotka on asennettu hydraulisen ja mekaanisen vetoyksikön kaivukoneisiin.

Porauskaivojen poraamiseksi, joiden halkaisija on 0,36... 1,0 m käytettäessä koteloa tukialustoille ja rakennusten ja rakenteiden perustuksiin, asennetaan porauslaitteistoja neljännen ja viidennen kokoisen sarjaryhmän hydraulisessa kaivukoneessa, joiden päätytyökalut ovat vaihdettavat augers.

Kaivinkoneeseen kiinnitetyt porauslaitteet EO-4121B on suunniteltu poraamaan pystysuorat ja jyrkät kaltevat kuopat, joiden halkaisija on 0,36... 0,63 m 15 m syvyyteen paalun perustusten alapuolella pakastetuissa, kausittain pakastetuissa ja jäädytetyissä maissa, joissa on enintään 45% ruohoa kiven sulkeumat, joiden halkaisija on enintään 50 mm. Liitetyt porauslaitteet yhdistyvät poraus- ja nostokoneen BKM-1501 porauslaitteistoon ja asennetaan saranakannattimeen hitsatun runkorakenteen muodossa, joka on kiinnitetty kaivinkoneen pyörivään alustaan ​​kahden akselin avulla. Porauslaitteiston rakenne sisältää kaksiosainen porausmasto, hydraulisylinterit maston kallistuskulman muuttamiseksi, poran, kiertämekanismin, teleskooppisen poratangon, vaihdettavissa olevien poraustyökalujen ja hydrauliikkalaitteiden pyörimismekanismit ja työrehu. Liitteitä täydennetään kolmella lyhytsuvun poralla, joiden halkaisija on 0,36; 0,5 ja 0,63 m, joiden vaihdettavissa olevat leikkauselementit (etureuna ja tangot) vahvistetaan karbidilevyillä. Porauslaitteiden kaikkien mekanismien käyttämiseksi käytetään peruskaivukoneen pumppaamoa. Asennetun porauslaitteen ohjaus tapahtuu kaivinkoneen ohjaamosta.

Kaivinkoneisiin EO-5123 & EO-5124 (kuva 16.1, a) käytetään porakaivoja, joiden halkaisija on 0,65 ja 1,0 m koherentti jäätyneillä ja jäädytetyillä mailla 20 m syvyyteen. Porauslaite on kiinnitetty pohjan pääpuomiin 3 kaivinkoneeseen ja koostuu vaihdettavasta poraustyökalusta 8, pyörintälaitteesta 7, painevarresta 5, joka liikkuu ohjainkotelossa 6 ja mekanismia tangon siirtämiseksi. Pääruuvin työkaluna käytetään ruuviporaa, jota käytetään lisäksi kauhan ruuvissa.

Poraustyökalu pyörii pyöriväksi (kuva 16.1, b), joka koostuu kahdesta hydraulimoottorista 13 ja vaihteistosta 14. Tasausmekanismi (nosto ja lasku) on asennettu ohjauskoteloon ja se koostuu kahdesta standardisoituneesta vinssiin, joista kumpaankin kuuluu takaisinkela painejohto 12, kolmivaiheinen vaihteisto 0 (samanlainen kuin kaivukoneen liikkeen mekanismi), jarru- ja hydraulimoottori 9. Puristustyökalun painevoima luodaan työkalun painolla, sauva pyörivällä ja joutsenella s. Käännös laitteita työasennosta kuljetusasentoon suoritetaan kääntämällä kaksi hydraulisylinteriä 4 (katso. Kuvio. 16,1, a), opas elin tangon takaisin samalla vähentää eteenpäin puomin sylintereitä 2. Moottorit ja vinssit Rotator virtansa pumppuyksikön pohjan läpi kaivinkoneen gndroraspredelitel asennettu nuoli.

Poraus kotelon suojaamiseksi porakoneiden rakentamisessa käyttäen porauslaitteita EO-5123.50 (BM-3001) ja porauskoneita BM-3002i ja BM-4001.

Kiinnitys EO-5123.50 on tarkoitettu kaivojen poraukseen, joiden halkaisija on 1,3 m 30 m syvyyteen, kun päissä on suurennettu ontelo, jonka halkaisija on enintään 3,5 metriä, perustuen teollisuus-, siviili- ja liikennevälineisiin, mukaan lukien silta tukee. Kuopumisreiät voidaan suorittaa pakastetulla maaperällä, jossa on I... 1V ryhmiä, jotka sisältävät enintään 30% sora- ja kalkkisulkeumia jopa 50 mm: n kokoisiksi, ja kausiluonteisesti pakastetuilla mailla, joiden vahvuus on jopa 300 lyönnillä DorNII-tiheysmittarilla (rumpali).

Kuva 16.1. Kaivinkoneisiin perustuvat porauslaitteet EO-5123, EO-5124: a - yleiskuva asennuksesta; 6 - kinemaattinen järjestelmä

Hyvän kehityksen tapa on pyörivä tai syklinen. Kaivojen pyöriväporaus suoritetaan kauhan ja poranporan avulla, joiden halkaisija on 0,8; 1 ja 1,3 m, sykli - iskun tai paineen tarttumisen.

Ajoporauslaitteet - hydrauliset.

Porauskalusto EO-5123,50 (. Kuvio 16.2) saranoitu kaivinkoneen 13 (EA-5117) ja käsittää ristikko masto b, teleskooppinen tanko 7, vinssi / rotator 10, joukko poraus työkaluja, kotelo laitteet 14, nostosylinteri - lasketaan maston ja liikkua pyörittäjä.

Kuva 16.2. Porauslaitteet EO-5123.50

Poraustyökalun 11 ja ruuvipora, napa, iskupora, porauslaite, pistoke ja kuoret sekä koteloputket ovat mukana poraustyökalun sarjassa. 6 ottelu pääosa 4 on kääntyvästi asennettu korvakkeiden ja kääntöpöytä siirretään kuljetusasennosta työasentoon ja takaisin kautta hydraulisylinterien 12 asennon kärjen 5 kanssa väliottovälineitä yksiköt on säädettävissä köysi 2. masto on asennettu kiskot, jotka pitkän iskun kautta hydraulisylinterin 8 siirretään rotator poraus työkalu. Pyörivän pyörän eteen on runko 9, jossa on aidat ja tikkaat pyörittäjän huollon ja asennustyön helpottamiseksi työkappaleiden vaihtamisen yhteydessä.

Teleskooppipalkki koostuu kolmesta liukuosasta ja samanaikaisesti lähettää pyörivän vääntömomentin ja painevoiman työelimeen. Pylväs on ripustettu köysiin 3 vinssillä. Vintturin rummua 5 (kuvio 16.3, a) ajetaan kahdella hydraulimoottorilla 1 vaihteiston 2 välityksellä. Vinssi-rumpua ohjataan hihnan kitkakytkimellä 4 ja hihnajarrulla 3 hydraulisella käyttölaitteella. Työntökappaleiden pyöriminen työstökappaleiden 12 kanssa kommunikoi kahdesta hydraulimoottorista b (kuvio 16.3, b) yksivaiheisten planeettavaihteiden 7 ja avoimen hammaspyörän 9 välityksellä, jonka hammaspyörä on liitetty pyörivän koteloon kääntöpöydän 10 läpi ja on kytketty telalle 8 Pyörittäjä tarjoaa myös kotelon ja tangon sisennyksen työkappaleen kanssa pitkän iskun hydraulisylinterin avulla.

Kiinnitysvarustetta asennettaessa ikeekki puretaan ja pyörintälaitetta käytetään ohjausholkkiin, jotta koura ei vauhdittaisi purkautumisen aikana. Kouran osat (kuva 16.4), jotka on ripustettu pyörimisliikkeen 4 kautta rahtilenkkiin 5, ovat kotelo, jousikuormitteinen liikuteline 2, leuat 7, jotka on liitetty liikkuvalle pidikkeelle 6 ja köyden polyspast 3 leukojen kiristämiseen maaperän keräämisen aikana. Asema näkyy napata ennen punnan kokoelman alkamista, asema II on ennen maan purkua. Pidennys tarjoaa kyvyn laajentaa kaivon alemman ontelon halkaisijoiksi 2,65 ja 3,5 m

Poraamalla kaivoja kostealla kyllästetyllä maaperällä, jolla on huomattava määrä kiviä ja lohkareita, iskunvaimennuksen sijasta käytetään painepalkkia, joka on kiinnitetty palkkiin poran sijasta.

Kuva 16.3. Käyttöporauslaitteiden EO-5123.50 kinemaattinen kaavio

Kotelolaitteisto on suunniteltu antamaan päällystysputkille keinuvipuja, kun ne upotetaan, sekä poistamalla putket maasta. Se koostuu pohjasta, komposiittisulakkeesta, jossa on hydraulinen sylinteripuristin, kahdesta pystysuoran liikkeen hydraulisylinteristä ja mekanismin hydraulisylinteristä putkien kääntämiseksi kantokahvalla, joka on nivelletysti liitetty puristimeen. Voit tarttua koteloon ja asentaa ne kotelolaitteeseen, joka voidaan vaihtaa (riippuen putken halkaisijasta) pyörivästi kiinnitettyihin kuoreihin. Oikein (ilman vääristymiä) kotelon asentaminen kotelolaitteeseen on varustettu sopivalla halkaisijalla varustetuilla vuoroilla. Aion hoitaa jopa 40 metriä suojaamattomana kuoren varastoputkista I... IV-ryhmiin jäätyneillä mailla, mukaan lukien ne, joilla on soramakivi- ja lohkareitäänet, sekä särkyneistä kallioihin. Konetta (kuva 16.5) käytetään pystysuoraan ja kaltevaan porakoneeseen, jolla on suuri laakerikapasiteetti, joka on rakennettu pohja- alueiksi suurille silloituksille ja suuret sillat, teollisuuden ja siviilirakennusten ja rakenteiden kanaville. Koneen porauslaitteessa on hydraulinen käyttölaite ja se on asennettu muunnettuun EO-6122A (EO-6123) kaivukoneeseen kaivukoneen sijaan. Se sisältää putkimaisen maston 6, jossa on kärki, teleskooppitanko 3, vintturi, jossa on nostoköysi 5, pyörintälaite 2, poraustyökalusarja, kotelolaitteet, hydraulisylinterit 4, 7 nostolaitteet - maston laskeminen ja pyörittäjän liikuttaminen. Pakkaus sisältää irrotettavan ämpäri poraustyökalun ja ruuvikierukoiden, koura, ja poraus vasara vähän laajennin laajentaa porausreiän pohjasta ontelon halkaisija 2,65 ja 3,5 m. Hydrauliset porauskalusto palvelee emäs kaivinkoneen pumppuyksikkö 8. ohjaus poraus suoritetaan ohjaamosta koneistaja. EO-5123.50- ja BM-4001-koneiden porauslaitteiston rakenne ja toimintaperiaate ovat vähäisiä.

Kuva 16.4. Laitteen halkaisijärjestelmä EO-5123.50

Paalutuslautat

Ajopilareiden käyttöä rajoittavat maan ja maaston ominaisuudet kokonaisuutena. Vaihtoehtona käytetyille paaluille on tylsistyneitä paaluja. Pallojen rakentamisen toteuttamiseksi on tarpeen käyttää porauslauttoja, joiden tarkoituksena on porata kuopat ja muodostaa täytetyt paalut itse.

Pallotuotannon työ alkaa itse porauksella, kantapäälaitteella laajentamista varten, upottamalla putket koteloon, asentamalla metallikehikko, kaatamalla betonia ja poimamalla upotetut putket. Nämä toimenpiteet eivät ole toteutettavissa ilman erikoislaitteiden käyttöä.

Tarkoitus ja toimintaperiaate

Pinoamislaitteita käytetään eri malleissa ja kokoonpanoissa. Suurin osa näistä yksiköistä perustuu ruuvimekanismiin, jonka ansiosta maa siirretään pinnalle terien liikkeen avulla eli ruuvilla. Tiheän maaperän ja kallioiden murskaus suoritetaan käyttämällä korkean lujuuden omaavien korkean seostettujen seosten elementtejä laitteiston suunnittelussa. Tällaisia ​​elementtejä kutsutaan kruunuiksi. Niiden mitat ja suunnitteluominaisuudet riippuvat rodun lajista. Kruunun halkaisija, samoin kuin ruuvin osa, saavuttaa noin 1,5 metriä.

Kairaporan lisäksi käytetään Kelly-palkkia.

Kelly-palkit porauslautoille

Tämä laite on suunniteltu siirtämään vääntömomentti itse kruunuun, joka sijaitsee kaivossa. Kelly-palkkeja käytetään laitteistossa, kivien poisto, jossa tehdään kauhan avulla.

Rakennustöissä käytetään usein porauslauttoja, joiden tarkoituksena on porata noin 40 metriä sisämaahan.

Porauslautat ovat usein yleisiä monenlaisia ​​töitä varten. Laitokset tarjoavat olemassaolevien rakennusten jälleenrakentamisen ja ainutlaatuisten kaivojen luomisen. Liikkuvaan tyyppiin perustuva masto alustalla on yksi koneen peruselementeistä. Masto voi ohjata ja hallita liitetiedostoja.

Perusluokitus

Kaikki poraus- ja porauslaitteet jaetaan erilaisten kriteerien mukaan suunnittelun, työn tyypin ja porausolosuhteiden mukaan.

Poraustyypin mukaan:

Kaivon seinien suojausmenetelmällä:

 • suojattu;
 • ei suojattu kerrytettävissä ja irrotettavalla kotelolla.

Työn tavoin:

 • pyörivillä työtehtävillä;
 • jatkuvaa uuttamista ruuvikierteen avulla.

Riippuen liikkeen tyypistä:

 • kävelymekanismilla laiturilla;
 • on indeksoijat;
 • pneumaattisesti toimivat;
 • paikallaan.

Aseman tyypin mukaan:

 • sähkömotorinen;
 • pneumaattiset toimilaitteet;
 • hydrauliset toimilaitteet;
 • ICE: n kanssa.

Video porakoneen poraus- ja betonointiprosessista porauslautalla BAUER BG24H

Porauslautojen rakenteet liitteineen

Porauslautojen suunnittelussa tärkein ero on laitteen sijainti, joka voidaan ripustaa ja asentaa. Laitetta, jossa on kiinnityksiä, ei ole tarkoitettu ylimääräisiin nosto- ja kuljetustoimintoihin. Jos laite on ripustettu, se on helppo purkaa.

Ylimääräisiä laitteita käytetään myös lisätoimintoihin, kuten syöttöraudoitukseen tai betonin kaatamiseen.

Tyypillinen malli paalujen porauslaitteistolle, jossa on kiinnityksiä, koostuu tukipylväästä ja kaivukoneesta. Tämä teline on asennettu toisessa päässä olevaan lisälaitteeseen ja toisaalta kaivukoneen puomiin. Telineellä, jolla on mahdollisuus liikkua, on vaunu, jossa on sähköinen käyttö. Vaunu tekee liikkeen vinssin köysien avulla, johon liittyy taipuva kiristysrulla lisälohkojen kanssa. Sähkökäyttöinen vaihteisto on vaihteisto, jonka pienen nopeuden akseli on asennettu teleskooppityyppiseen porausjonoon työkaluilla poraukseen ja muihin puhdistusaineisiin.

Yksi tärkeimmistä työvälineistä on ruuvit. Työskentelyn aikana teline toimii telineiden tukena. Poraussäikeen asennus kaivoon suoritetaan johdon avulla, jonka tehtävänä on pitää pylväs ja estää sen menettäminen.

Poraustangon rakenne sisältää itsepulttisen osan. Oksat ovat identtiset ja muodostuvat putkista, joissa on neliön poikkileikkaus. Neliöillä on kyky liikkua, kunnes saavutetaan rajoittimet ja pysähtyvät. Neliöiden kiinnitys tehdään sormillasi. Pylvään alaosassa on kiinteä porakruunu, jossa on porakruunu. Sarake kiertää taajuusmuuttajasta kytkimellä.

Porauslautojen rakenteet, joissa on ripustettu laitteisto

Porauslaite, jossa on ripustetun tyyppinen laite, koostuu pääkoneesta, johon päätytyökalu on ripustettu koukulla. Työkappale valmistetaan jousen muodossa, joka on kiinnitetty sauvaan stabilointiaineen kanssa. Jo itse stabilointiaineelle käyttö ja kauhan tyyppinen pora ovat kiinteitä. Taajuusmuuttajassa apulaitteiden avulla sovitin on kiinteä, joka kytkeytyy kosketukseen asennetun kotelosuuttimen kanssa. Johdin, jossa on kiinnityskorvakkeet maahan. Pylväs on esitetty putken muodossa ulkokulmilla.

Taajuusmuuttaja on vaihdemoottori. Pienillä nopeuksilla varustettu akseli on asennettu kauhan kauhan tyyppi. Itse vaihteisto on suojattu erityisellä kotelolla, joka estää maadoituksen pääsyn porausmenetelmään paalujen rakentamiseksi.

Videossa - porauslautan Bauer MBG12

Porauslautojen valinnan tärkeimmät näkökohdat

Mikä tahansa porauslaite valitaan tiettyjen kriteerien mukaan.

On välttämätöntä, että kokonaistyökuorma, kun liikutetaan alas ja ylös massatuimpiin osiin, ei ylitä sallittuja arvoja.

Työn dynaamisten ja tilastollisten kuormitusten laskenta tehdään ammattilaisilta, sallitut kuormat on ilmoitettava laitteen passiin.

Kuljetettavuuden mukaan porauslaite valitaan ottamalla huomioon helpotusolosuhteet, maaperätyyppi, sääolot, maastoolosuhteet ja niin edelleen. Myös porausolosuhteet, kaivon syvyys ja ominaisuudet sekä sen laitteet otetaan huomioon. Tärkeä indikaattori on koneen kapasiteetti. Yksikön valinta kantokyvyn ehtojen mukaan pienenee poraustyökalujen ja lisätyökalujen määrittämiseen.

Tavalliset porakonejärjestelmät

Tällä hetkellä kaikkein suosituimpia paalujen poraamiseen ja rakentamiseen tarkoitettuja laitteita ovat SANY-brändin erilaisten malleja edustavat porauslautat. Ehdotettu mallisto koostuu pyörivistä SR-koneista, jotka pystyvät poraamaan ja asentamaan enintään 120 metrin syvyiset paalut, joiden reiän halkaisija on noin 3,5 metriä. Myös valikoimiin kuuluu CFA -porauslautoja, joissa on auger-polo-tyyppi. Porauksen syvyys tällaisella laitteella on jopa 24 metriä, halkaisijaltaan jopa 0,8 metriä.

Merentakaisista lautoista, kuten Bauer, KATO, Zoomlion ja Trive ovat saavuttaneet suosion.

Kotimaisia ​​porausyksiköitä edustaa Ural 4320 -koneet perustuvat porauskoneet BM 811. Tähän asti käytetään myös Neuvostoliiton porauslautoja, kuten BIZ-3M, CO2, USG-010, LBU-50.

Poraus paalut: koneet ja tekniikka

Hyvin poraustekniikka

Pile -tyyppityyppi on suosituimpia. Tämä johtuu seuraavista ominaisuuksista:

 • Alhainen työnkulutus ja alhaisemmat materiaalikustannukset (verrattuna kaistaleisiin ja muihin monoliittisiin perustuksiin).
 • Tehokas pystytetty säätiö.
 • Rakenteen kestävyys ja kestävyys.

Myös rakentajat korostavat säätiön monipuolisuutta, joka mahdollistaa sen käytön erilaisiin rakenteisiin. Tuotantotekniikan asianmukaisen noudattamisen vuoksi perusta on ominaista korkeat tekniset ominaisuudet. On tärkeää suorittaa kaikki valmistusmenetelmän vaiheet tarkasti, mukaan lukien paalujen poraus. Tämä vaihe on avaintekijä rakennustöiden valmistelussa. Pylvään tyyppejä on useita, jotka on jaettu maaperän ominaisuuksien, tulevan rakenteen parametrien ja tukien upottamisen tekniikan mukaan, esimerkiksi porojen porausten poraamiseksi.

Porauskaivojen ominaisuudet paalujen alla

Poraustekniikka erityisen rakenteellisen ongelman ratkaisemiseksi valitaan suunnitteluvaiheessa. Engineering-geodeettisten ja geologisten tutkimusten tietojen mukaan valitaan tietyntyyppiset paalut ja niiden upotus tekniikka. Joissakin tilanteissa on suositeltavaa valita paaludatyyppi. Tällaisia ​​tilanteita ovat seuraavat:

Porauskaivojen ominaisuudet paalujen alla

 1. Maaperän läsnäolo alueella, jolla on heikko yläkerros. Se voi olla savi tai liepeä muovisessa lajikkeessa. Myös hiekka-savi maaperä, usein liian täynnä vettä.
 2. Rakennuksen aikana, jossa ei ole kovia rajoituksia säätiön tyypille. Varsinkin jos malli on kevyt ja ei vaadi erityisen vahvaa pohjaa.
 3. Rakennuspaikan ilmasto-olosuhteet merkitsevät alueen säännöllistä tulvaa.

Säätiön erityispiirteet ovat mahdollisuus saavuttaa tiheät horisontit, joilla on riittävä kantavuus. Säästämisen kustannusten pienentäminen, kun valitset paalutekniikan, voit säästää kaiken rakentamisen. Kaivosrahastojen rakentamista varten ei ole kausittaisia ​​rajoituksia, ja usein se on rakennettu epäsuotuisien kausien aikana muuntyyppisille (talvi, myöhään syksy).

Tekniikka, jota käytetään kaivojen poraamiseen paaluilla

Porauskaivojen kuopat tarjoavat tarvittavan lujuuden. Porauslaitteisiin kuuluu erikoislaitteiden käyttö. Nämä voivat olla joko täysin automatisoituja laitteita, jotka kykenevät tekemään suurta työtä tai suhteellisen pieniä mobiiliporaustyökaluja, jotka toimivat yksinkertaisen pyörivän porauksen periaatteen mukaisesti. Usein tällaiset asennukset on asennettu pyörillä tai telaketjuilla, ja ne ovat täysin varusteltuja paalutuskoneita.

MBU: n työn tekniikan mukaan jakaantuu eräisiin tyyppeihin:

 • Porauslaitteet, joissa on jatkuva ruuvi, joille niillä on erityinen pinottava porakruunu, jolla ei ole sisäistä kanavaa.
 • Erityinen asennus CFA-poraukseen. Se on sisäinen ontelo, joka toimittaa betoniseoksen kaivoon.

MBU: n toimintaparametrit kasvavat jatkuvasti ja vastaavat parhaiten nykyaikaisen rakentamisen tarpeita. Nämä kasvit voivat porata jopa 50 metrin syvyisiä kaivoja, mikä avaa mahdolli- suudet sukeltaa mahdollisimman suuret mahdolliset komposiittitukit maahan. Pallon halkaisija vaihtelee 100: stä 800 mm: iin.

Yksityisten asuntojen kasaalapset usein käyttävät käsityökaluja kaivojen luomiseen. Tässä tuoteryhmässä on omat ominaisuutensa, jotka ovat tärkeitä mallin valinnassa:

 1. Näiden poranterien työkalujen halkaisija on jopa 300 mm, joten niitä ei voi käyttää iskujen suurille paaluille, eikä tämä ole järkevä - näissä töissä käytetään laajamittaisia ​​asennuksia.
 2. Käsikäyttöisissä porakoneissa ei ole kiinteää kahvaa - sen sijaan rakenne mahdollistaa sauvan laajentamisen poran ollessa upotettuna maahan.
 3. Poranterät voivat luoda sekä sylinterimäisiä kaivoja että sisennyksiä, joilla on laajennus alaosassa.

Suorittaessaan poraustoimintoja merkittävässä mittakaavassa käytetään erikoistuneita porauslaitteita. Tämä laite asennetaan yleensä suurille kuorma-autoille, kuten Ural, KAMAZ tai KrAZ.

Laitteet porojen kaivojen poraamiseksi

Porauskone paalujen poraamiseksi on välttämätön väline kaivojen luomiseen. Tämä tekniikka tarjoaa korkean tuottavuuden ja lyhentää aikaa ja rahaa säätiön rakentamiseen.

Prosessi porojen poraamisesta ja paalujen asentamisesta

Porauskaivojen porauskaivot ovat monimutkainen prosessi, joka koostuu monenlaisista töistä. Perusteiden tarkan noudattamisen ansiosta porausreiät tarjoavat korkean tarkkuuden ja laadun. Työn vakiomenettelyssä poraus sisältää seuraavan menettelyn:

 1. Maa-alueen alustavan tutkimuksen ja yksityiskohtaisten suunnitteluasiakirjojen jälkeen paalujen sijaintipaikkojen poistaminen tapahtuu.
 2. Tietyissä kohdissa asennetaan porauslaitteet.
 3. Poraustyökalun avulla suoritetaan projektin syvyydestä poistuminen. Teräsputki asennetaan luotuun kaivoon.
 4. Putken asentamisen jälkeen luodaan luuranko, joka täytetään sitten betonilla.

Näin teosten monimutkaisuus toteutetaan tylsistyneen alustatukeen asennettaessa. Kun betoni on kovettunut, se on täysin valmis lisärakentamiseen. Tätä tekniikkaa käytetään useiden kerrospaneelien, puutavaran ja hirsirakennusten kerrostumien rakentamiseen.

Objektin hankkeen dokumentaatiot kuvaavat yksityiskohtaisesti kaikki tukien rakentamisen vaiheet. Tekninen kartta sisältää tarvittavat tiedot kunkin tuen rakentamiseksi erikseen ja koko rakennetta kokonaisuutena.

Ennen poraamista on tärkeää varmistaa, että kaikki työkalut ja laitteet ovat käytettävissä. Hankkeen mukaisesti valita parhaat työkalut tarvittavien rakenteellisten elementtien luomiseen. Halutun halkaisijan porausrulla lasketaan teknisen laitteen avulla tarvittavaan syvyyteen, joka vuorostaan ​​määräytyy seuraavien parametrien mukaan:

 • Pallon pituus ajetaan.
 • Pino-osan mitat.
 • Maaperän tekniset olosuhteet rakennustyömaalla.
 • Laskettu kuorma, joka riippuu rakennuksen ominaisuuksista.

Porauslaitteiden kompleksi edellyttää jokaisen rakennusvaiheen tarkkaa laskemista. Vain todennetun lähestymistavan avulla voidaan saavuttaa korkea suunnittelutehokkuus.

Porausten kaivojen poraus

Porausreikien kaivojen porausmäärien määrittäminen sekä muita tukityyppejä varten tehdään erikseen jokaiselle kohteelle. Koko säätiö on pääsääntöisesti noin 20% rakennuksen arvioidusta kokonaiskustannuksesta. Pahaavat paalut ovat huomattavasti halvempia kuin konkreettiset analogit. Samanaikaisesti emäksen tehokkuutta ei vähennetä.

Pallasäätiö antaa kohteen omistajalle alennetut kustannukset, rakenteen vähäisen rakenteen ja rakenteen kestävyyden.

Poraus paaluilla

Rakennusten kestävyys on vankka perustus. Eri tyyppisten säätiötyyppien joukossa paalutyyppi on yleinen, mikä takaa rakennusten kestävyyden ongelmallisissa maissa ja seismisesti aktiivisissa vyöhykkeissä. Pallosäätiön rakentamiseen käytetään yli 15 metrin pituisia tylsistyneitä paaluita. Paalujen nopea poraus tapahtuu erikoislaitteiden avulla. Maaperä poistetaan, sitten vahvistuksen ja ruiskutuksen asennus betoniliuoksen onkaloon. Tarkastelkaamme yksityiskohtaisesti miten paalujen asentaminen tällä tekniikalla.

Poraaminen paalut - poraustoimintojen suorittaminen ja järjestys

Porauskaivojen porauskaivokset ovat käytännössä todistettu tekniikka, jonka tarkoituksena on ratkaista seuraavat tehtävät:

 • uusien perustusten rakentaminen, joilla on lisääntynyt vastustuskyky ongelmallisen maaperän liikkumiselle;
 • aiemmin rakennettujen rakennusten perustan vahvistaminen ja rakennusten rakenteiden vakauden parantaminen.

Teknologian vakava piirre on kyky harjoittaa poraustoimintaa koko vuoden ajan. Poraus ei vaikuta haitallisesti läheisten rakenteiden perustuksiin. Kanavien muodostaminen maahan ja paalunostimien asennus ovat vaiheessa koko prosessin luomista varten. On tärkeää seurata toiminnan jatkuvuutta ja noudattaa tekniikan vaatimuksia.

Porausmenetelmä ei vaikuta lähirakennusten perustuksiin.

Kanavien poraus ja paalujen asennus suoritetaan seuraavien algoritmien mukaisesti:

 • erikoisporauslaitteita asennetaan;
 • toteutetaan toimenpiteitä laitteiston paikallaan pysymisen varmistamiseksi;
 • Porataan porattava tietyn syvyyden ja halkaisijan kaivo riippuen projektin vaatimuksista;
 • reiän pinta säilyy savella tai varastoputki lasketaan;
 • perustan lujittavan häkki asennetaan ja kiinnitetään porattuun kanavaan;
 • Vahvistettu ristikko ontelolla täytetään valmistetulla betoniseoksella.

Kun käytät tylsistynyttä toimintaa, ota huomioon seuraavat seikat:

 • käytä johtoa vahvistusrakenteille, joiden läpimitta on 8-14 mm;
 • käytä merkkituotteita sementtibetonia M400 tai M500;
 • älä anna kiven joutua porattuun reikään;
 • suorita betonitointi 8 tunnin ajan porauksen jälkeen.

Oletetaan, että betoniseoksen ja poratun kaivon käyttöaika on rajallinen. Lyhytaikaisen ajan kuluttua betoni ja maan ontelo eivät enää sovi työskentelyyn. Siirtymisen aikana muodostetut ontelot tulisi vahvistaa ja betonoida tylsistyneiden paalujen alla.

Porauskaivojen paalut - erikoislaitteiden ja laitteiden käyttö

Kaivosten maahantuontiin paaludatan porattujen tukien alla käytetään erilaisia ​​tekniikoita:

Porauskoneiden käyttö tekee rajoitetusta ajasta suuremman työn määrän.

 • käytetään erikoislaitteita, jotka liikkuvat itsenäisesti rakennuspaikalla pneumaattisten pyörien tai raiteiden avulla. Teollisuuden porauslaitteiden käyttö mahdollistaa työmäärän lisäämisen rajalliseksi ajaksi. Erikoistuneet laitteet mahdollistavat kuopat, joiden syvyys on yli 40 metriä ja joiden halkaisija on puolitoista metriä;
 • kädessä pidettäviä laitteita käytetään sylinterinmuotoisten ontelojen tekemiseen maahan. Käsityökalun rakenneominaisuudet mahdollistavat kartiomaisten syvennysten muodostamisen kaivon alaosaan, mikä lisää pinta-alaa. Käsiporakoneiden työkappaleen halkaisija on enintään 30 cm. Käsikäyttöisiä laitteita käytetään aktiivisesti yksityisten asuntojen alalla.

Porauslaitteiden käyttö lisääntyneellä tuottavuudella voi vähentää poraustoimintojen kestoa ja säästää merkittävästi rahaa. Porauslautat on asennettu tehokkaisiin autoihin, joiden avulla voit siirtyä nopeasti tehtävien suorittamiseen.

Reikien nopeutettua muodostumista varten käytetään seuraavia porauslaitteita:

 • porausporaus porauskaivojen porausten alla;
 • hydraulinen nosturin porauslaite, jossa meloa porata;
 • hydraulinen paalutusporakone.

Käyttöperiaatteella mobiiliporauslautat on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

 • yksiköt, jotka on varustettu kiinteällä ruuvilla, joka kasvaa kun sukelet reikään;
 • laitteistot, joissa on poraustyökalu ja putkimainen kotelo konkreettisen liuoksen syöttämiseksi onteloon.

Kun valitset laitteita erityisten ongelmien ratkaisemiseksi, harkitse tehtävän monimutkaisuutta, porauksen määrää sekä kaivojen tukien halkaisijaa ja pituutta.

Korkeat tekniset ominaisuudet erottavat pohjan tuotantotekniikan asianmukaisen noudattamisen perusteella.

Poraus porakoneilla - poraustekniikka

Porausreikien asentamiseen tarkoitettujen reikien prosessi on monimutkainen toimenpide, johon kuuluu seuraavat vaiheet:

 • geodeettisista tutkimuksista ja koordinaattien siirtämisestä rakennustyömaalle;
 • tarvittavien materiaalien toimittaminen työmaalle sekä porauslaitteisto, joka sijoitetaan projektiasiakirjojen vaatimusten mukaisesti;
 • poraustoiminnan suora toteutus, jossa on pääsy hankkeen edellyttämään syvyyteen ja vahvistushäkkeen asennus;
 • tarvittaessa kotelon asennus ja betoniliuoksella muodostetun ontelon täyttäminen.

Kun betonielementin kovuus on valmis, valmiin paalun tuki on valmis jatkotoimintaan. Tätä tekniikkaa käytetään rakentaa pylväspohja, joka on suunniteltu runkotyypin matalille rakennuksille ja puutavaran rakennuksille ja pyöreille lokeille. Tarkastelkaamme yksityiskohtaisemmin valmistelutyön erityispiirteitä ja tarkasteltava yksityiskohtaisesti käytettyjä porausmenetelmiä.

Porotettujen paalujen rakentaminen: valmistelutoimet

Kaivojen porausta edeltää tietty valmiste, jonka aikana suoritetaan seuraava työ:

Toimenpidekokonaisuus on porausreikien porakoneiden asennuksen reikien prosessi.

 • rakenteilla olevan kohteen projektiasiakirjoja kehitetään. Hankkeeseen liittyvä tekninen kartta sisältää tietoa kunkin kanavan ja koko pölkkikentän muodostumisesta.
 • Valmistellaan tarvittavat työkalut, laitteet ja materiaalit poraustoiminnan toteuttamiseen. Käytettävien laitteiden valinta riippuu porausmenetelmästä, paalun koosta ja maaperän olosuhteista.

Suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon myös laskettu kuormitus, jonka arvo riippuu rakenteen ominaisuuksista.

Valmistelutoimiin kuuluu seuraava työ:

 • poistetaan koko maapohjan kerroksen rakennustyömaalla, jonka paksuus on 15-20 cm;
 • tulevan säätiön kasakentän suunnittelu, ottaen huomioon kaikki tarvittavat suunnittelutarpeet;
 • asentaminen aidojen ympärille työtason, joka rajoittaa luvatonta pääsyä työmaalle;
 • säätiöpaikan jakautuminen dokumentaation mukaisesti, jota seuraa korotusten todentaminen;
 • murskaamien kivityynyjen muodostuminen paikan päällä porauslaitteiden sujuvaan liikkeeseen;
 • teräsbetonipaneelien asennus, joka helpottaa raskaiden porauslauttojen liikkumista rakennustyömaalla;
 • veden pumppausjärjestelmän laitteet, jotka tarvitaan kaivojen huuhteluun ja maaperän talteenottoon;
 • valaistuslaitteiden liittäminen, helpottamalla teosten toteuttamista pimeässä;
 • sijoittaminen porauslaitteiden rakennustyömaalle ja sen kiinteän asennon varmistaminen.

Valmistuksen päätyttyä poraustoiminnan toteuttamiseen tarvittavat materiaalit toimitetaan työmaalle.

Suunnitteluvaiheessa poraustekniikka valitaan erityisten rakenteellisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Kuinka tylsistyneitä paaluja rakennetaan - erityistä tekniikkaa

Paalujen poraus suoritetaan eri menetelmillä:

 • käyttäen tavanomaista potkuriruuvi, jossa on vahvistettu kärki;
 • käyttämällä pinottavaa varastoputkea, joka koostuu erillisistä osista;
 • yhdistetty menetelmä, jossa on auger-poraus, jossa seuraava betonin virtaus onteloon.

Jokaisella kaivojen muodostumismenetelmällä on omat ominaispiirteensä. Tarkastele niitä tarkemmin.

Poraaminen paalut ruuvi-tyyppisellä prosessilaitteella

Yllä oleva porausmenetelmä käsittää erityisen porauslaitteiston, joka on varustettu standardiruuvalla. Työkappale on pituussuuntainen sauva, jossa on terät, jotka sijaitsevat kierukkaa pitkin ja varsi, jossa on vahvistettu kärki.

Kierteissalojen optimaalisesti valittu piste sekä käännöksen kaltevuuskulma antavat kehitetyn maaperän nopeutetun uutto nollamerkille.

Vakiopotkuriruuvilla varustettujen laitteiden toiminnan pääpiirteet:

 • lisääntynyt läpäisynopeus 120 cm / min työelimelle;
 • syklinen upotus ja ruuviyksikön nosto, kun poistetaan maaperä;
 • mahdollisuus kulkea yhdessä vaiheessa nostamatta terän sylinterin syvyyttä 8-10 metriä.

Työkappaleen rakenneominaisuudet ja laitteen toimivuus mahdollistavat kanavan alemman osan ontelon muodostamisen ruuviporauksen avulla. Tukialustan lisääntynyt pinta-ala ja ontelon kartiomainen muoto muodostuvat laajennuslaitteella, joka upotetaan samanaikaisesti ruuvin kanssa. Tietyllä syvyydellä saranamekanismi muuttaa suuttimen kulma-asentoa, joka muodostaa reiän alemmalle osalle tietyn muodon ja koon. Näin voit lisätä porakoneiden kuormituskykyä.

Tietyntyyppiset paalut ja niiden upottamisen tekniikka valitaan teknisten geodeettisten ja geologisten tutkimusten tietojen mukaan.

Kaivojen poraaminen paaluille käyttäen ydintekniikkaa betonoinnilla

Tämän porausmenetelmän avulla voit suorittaa ja kovettaa ontelon maahan. Laitetta käytetään sauvan työstökappaleella, jonka rakenne mahdollistaa betoniseoksen syöttämisen kouruun kanaviston läpi.

Käytetyt tekniset laitteet ja työkalut mahdollistavat:

 • muodostavat joukon kaivoja siirtoa kohden, joiden kokonaispituus on 350-400 m;
 • upotettava työkappale maaperään poraustoimintaa suorittaen 30-40 m syvyyteen;
 • jotta varmistetaan tangon työkalun upottaminen, kun muodostetaan kanavan halkaisija 50-100 cm: n tai sitä suuremmalla etäisyydellä;
 • kasvatetaan vähitellen teräteräosien pituutta reiän ennalta määrätyn syvyyden saavuttamiseksi;
 • pumpata kaivoon erityisellä pumppuyksiköllä valmistetulla betoniseoksella;
 • nosta työmasto samanaikaisesti betoniseoksen virtauksen kanssa poratun ontelon kanssa.

Betoniliuoksen injektointiprosessissa kaivon seinät tiivistetään, mikä vaikuttaa positiivisesti kanavan lujuusominaisuuksiin. Vahvistushäkki upotetaan kaivoon työntömenetelmällä tai käyttämällä värähtelevää paalukuljetinta. Tämä porausmenetelmä voi merkittävästi pienentää pylväspohjan rakentamisen sykliä yhdistämällä poraus- ja betonitoiminnot.

Poraus paikoillaan paikoillaan kaivon suojaamiseksi putkilla

Porausmenetelmien tekniikka mahdollistaa inventaarioputkien käytön maanmuodostetun kanavan pinnan suojaamiseksi.

Varastoputki on erikoisporakone, joka koostuu seuraavista osista:

 • erilliset putkimaiset osat, jotka on helppo liittää lukkojen avulla. Kunkin elementin pituus ei ole yli 6 m;
 • leikkuupää hammastetulla pinnalla. Suutin on valmistettu karbidimateriaalista ja se on asennettu putken pohjaan.

Poraus suoritetaan seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Suoritetaan nopean poraus maaperän massiivilla porauksella. Kiertämisen ja upottamisen aikana työkappaleen kaivoon maaperä poistetaan vähitellen muodostetusta kanavasta.
 2. Samanaikaisesti porauksen kanssa varastoputki puristetaan maaperään. Suojaputken metallipäällysteet vaikeuttavat maanalaisen veden tunkeutumista kaivoon ja estävät kuopan seinämien romahtamisen.

Syvennyksen muodostumisen jälkeen suoritetaan seuraavat toimet:

 1. Kiertopora porataan nollamerkkiin.
 2. Tuotettu pumppaamalla vettä läpäistyä maaperän läpi reikään.
 3. Vähitellen laskeutuu kuoppaan.

Porattavan paalun muodostaminen täydentää aikaisemmin valmistetun betoniseoksen ruiskuttamiseksi maahan muodostettuun onteloon. Jatkuvan betoniliuoksen tarjontaan käytetään erikoislaitteita.

Tekniikan avulla voit suorittaa poraustöitä ongelmallisilla maaperillä, jolle on ominaista korkea kosteuspitoisuus sekä kuivat maaperä.

Yhteenvetona

Käyttämällä erilaisia ​​teknologisia menetelmiä ammattimaiset rakentajat suorittavat porauksen porotulle paaluille. Pilarituet varmistavat perustuspohjan lujuuden ja lisäävät rakennusten rakenteiden vakautta. Poraustyön laadun varmistamiseksi sinun täytyy noudattaa teknologian vaatimuksia ja noudattaa projektidokumentaation vaatimuksia. Teollisuusporakoneiden käyttö vähentää rakennustoimien kestoa ja lisää työn määrää.

Paaluporaus: rakennustekniikka

Monissa tapauksissa talojen ja muiden rakenteiden pylväsperiaatteet ovat paras ratkaisu. Mutta jotta tällainen rakenne voisi toimia pitkään eikä epäonnistua, on tarpeen poraa tarkasti lovet. Tässä työssä on monia hienouksia ja vivahteita, joista käsitellään yksityiskohtaisesti tässä artikkelissa.

Erityisominaisuudet

Poraaminen paalujen alla mahdollistaa:

 • rakentaa jotain lyhyemmässä ajassa;
 • vähentää työn kustannuksia;
 • takaavat rakennuksen todellisen vakauden ja lujuuden.

Kaivojen poraus paalujen alla on todellakin välttämätöntä, kun on tarpeen rakentaa talo niissä paikoissa, joissa maanjäristykset ovat vaarassa tai joilla on alhainen tiheys. Tällaista porausta voidaan tehdä kaikkina vuodenaikoina, ilmasto ei ole tärkeä. Tällaiset edut ovat mahdollistaneet rakennusporauksen olevan yksi johtavista lovien valmistusmenetelmistä.

Porakoneet palkataan tapauksissa, joissa on tarpeen vahvistaa säätiötä vaikuttamatta rakennettujen rakennusten ominaisuuksiin. Still-poraus pystyy pitämään rinteet paikallaan.

välineet

Paaluporaustekniikka voi olla hyvin monipuolinen. Useimmissa tapauksissa käytetään ajoneuvoja, joissa on pyörillä, ruuvilla tai telaketjuilla varustettu moottori.

Jos haluat tehdä kaivon alla, käytä:

 • yleiset porauslautat kaivoille;
 • paalutusporausyksiköt;
 • poraus- ja nosturikompleksit.

Yleisesti ja erityisesti yksittäisten mallien väliset erot määräytyvät ennen kaikkea tuottavuuden, hallintoelinten ominaisuuksien ja luoduiden kuoppien koon perusteella. Työhön ja esteettömyyteen ei-ammattilaisille on vaikea löytää manuaalisen porauksen analogeja.

Alhainen tuottavuus on perusteltu sillä, että kalliita laitteita ja koulutettuja asiantuntijoita ei tarvita. Mutta niissä tilanteissa, joissa nopeus on tärkeä tai maaperä on hyvin monimutkainen, kannattaa käyttää yamoburia. Tällaisten laitteiden kiinnitys tehdään pyörillä ja teloilla. Jos olosuhteet eivät ole helppoa, täytyy olla mukana hyvin erikoistuneita laitteita.

Jäykistin auttaa yksinkertaistamaan työtä yksin. "TISE": n suositun version lujitettu rakenne mahdollistaa suurennetun kantapään tekemisen alimmalla kohdalla. Tämän seurauksena pohja jää jäätymisvyöhykkeen alapuolelle, ja samalla kantaja-ominaisuudella liuoksen kulutus vähenee 3-4 kertaa suhteessa vaihtoehtoisiin tekniikoihin. Lisäksi säätiön identtisissä ominaisuuksissa on tavanomaista vähemmän paaluja, joiden halkaisija pienenee.

Prosessivaiheet

Poraa reikä omiin käsiisi tai asiantuntijoiden avulla haluttuun syvyyteen, sinun on noudatettava tiukasti tekniikkaa.

Tyypillinen algoritmi toimii:

 • porauslaitteiden asennus ja kiinnitys;
 • tunkeutuminen suunnittelun syvyyteen ja halkaisijaan;
 • säilytystyö saviratkaisulla tai kotelon lisäyksellä;
 • ontelon kyllästyminen betonin liuoksella.

Asiantuntijat kiinnittävät erityistä huomiota siihen, että sekä valmistettu kaivo että siihen kaadettu betoni ovat lyhyt säilyvyysaika. Yleisesti hyväksyttyjen standardien mukaan enintään kahdeksan tuntia tulisi kulkea porauksen nostamisesta viimeisen betonin putoamisen infuusioon.

Niiden vaatimuksia tehdään myös valmistelutöihin, jotka ovat seuraavat:

 • Hedelmöityä maata poistetaan (jopa 150 mm koko alueelle).
 • Suunniteltu paalukenttä valitulla merkillä.
 • Asennettu aita tuntemattomilta.
 • Alusta muotoillaan, ja sitten pinnan taso tarkistetaan uudelleen.
 • Tyynyt itse työlle ja autojen kulku nukahtavat.
 • Reitit on valmistettu porausjärjestelmiin, joissa käytetään teräsbetonilaatuja.
 • Jätevesikanavat on järjestetty.
 • Valaisinlaitteet on kytketty (vain, jos poraa kellon ympäri tai pienennetään valopäivää).
 • Porausjärjestelmien sijoittaminen ja tarvittavat materiaalit ja tuotteet.

menetelmät

Kaivojen pyörivä poraus on se, että alun perin ne kulkevat päätyosan pituus yhtä suureksi kuin kotelo-osa. Tämä menetelmä on osoittautunut hyvin hyvin erilaisissa geologisissa olosuhteissa, jolloin maaperän kylläisyys vaihtelee veden kanssa.

Tyypillisen poravasaran (pitkänomainen sauva, jossa on suuri lujuus ja ruuvinterät) avulla voit nopeasti nostaa murskattua maata yläosaan. Reikien kulkemisnopeus voi nousta 120 cm minuutissa. Porauskompleksi ajoittain vetää ulos ja nostaa työkappaleen vapauttaen sen tarttumasta maaperään.

Korkealaatuinen teknisten periaatteiden noudattaminen mahdollistaa työvaiheen yhden porauksen toisesta nostosta muodostaen jopa 10 metrin pituisia reikiä. Toinen läpäisyvaihtoehtona on reiän seinämien peittäminen käyttäen yksittäisten teräsosien muodostamaa varastoputkea. Jokainen fragmentti voi olla pituudeltaan 6 m. Alla on leikkaava osa, jossa on hampaita kovista seoksista. Kun poraa liikkuu alaspäin, paalua puristetaan samanaikaisesti, se estää veden tunkeutumista maaperästä ja estää seinämien romahtamisen.

Kun olet saavuttanut säätiön projektin ja SNiP: n määrittämän nollatason tietylle alueelle, porakone porataan ylös. Vedestä, joka on vuotanut maaperästä valmistettuun onteloon, poistetaan. Mutta on upotettu vahvikekehys. Viimeinen vaihe on tyhjän tilan kylläisyys betonilla.

Toinen porauslaite on ydinruuvin käyttö, joka syöttää ratkaisua itse syvennyksen läpi. Tämä lähestymistapa takaa 400 pog: n muodostumisen. m. kanavia standardin 8 tunnin kuluessa. Tässä tapauksessa kanavat voivat olla suuria halkaisijoita (50 cm) ja saavuttaa 30 m syvyys. Tämä johtuu siitä, että ruuvin pituus kasvaa järjestelmällisesti tietyn pisteen lähtöön. Valmistetun ontelon kyllästyminen liuoksella yhdistetään ajassa maston nostamisen kanssa, mikä auttaa täyttämään täytetyt paalut. Muista, että betoni pakotetaan paineen alaisena ja sen vuoksi tulee tavallista vahvempi.

Jos lujittavan häkki otetaan käyttöön, sitä yksinkertaisesti puristetaan mekaanisesti pieniksi kuopiksi, ja ne upotetaan isiin kuoppiin tärisevän upotettavan koneen avulla. Tyypillinen poranteri toimii hyvin kuivassa tai lähes kuivassa maaperässä. Ei ole tarvetta valmistaa ja vahvistaa kuoppien sisäisiä syvennyksiä.

Inventointiputken lähestymistavoissa on etuja. Vain se voi muodostaa kanavia, joiden halkaisija on 1500 mm erittäin märällä maaperällä ja kelluvilla alueilla. Märkäporaus auttaa vahvistamaan hyvin kulkevaa savea tai keskikokoista hiekkaa.

Se on märkä tekniikka, jota pidetään vähiten meluisana, eikä myöskään tuhoa maaperän kerroksia kokonaisuutena. Joissakin paikoissa kanavan pituus voi olla enintään 350 cm, mikä takaa pohjan korkeimman vakauden.

Leader-poraus on suunniteltu ratkaisemaan sellainen ongelma kuin pystysuora asennus tuet tiheään maahan. Sitä käytetään talvikuukausina, jolloin maaperän tiheys on suurin. On myös tärkeää, että värähtelyn määrä ja taso ovat suhteellisen pieniä.

Poraus kyllästyille paaluille

Tänään kyllästyneet paalut ovat yksi parhaista ratkaisuista rakennuksen perustaksi. Tämä edullinen ja luotettava työkalu mahdollistaa luotettavan perustan säätiölle, joka kestää melkein mihin tahansa tilanteeseen. Tietoa porausvaiheista ja -tyypeistä, porausominaisuuksista, käytetyistä laitteista, tilauksista ja työmääristä Moskovassa.

Tällaisen perustuksen asentamiseksi käytetään poraustekniikkaa, jonka avulla pystyt nopeasti ja luotettavasti asentamaan paalut emokalliin, joka sijaitsee suurilla syvyydellä. Tätä tarkoitusta varten käytetään erikoislaitteita, jotka mahdollistavat kuopat poraamalla paalut.

Kuva: Valmis hyvin porauskouran poimun jälkeen

Prosessi porojen poraamisesta ja paalujen asentamisesta

Koska paalujen poraus ja asennus on yksi jatkuva prosessi, joka vaatii tarkkaa kiinnipitämistä tekniikasta. Alkuvaiheessa kaivon luomiseen tarvittavien laitteiden asentaminen ja kiinnittäminen on käynnissä. Seuraavaksi tulee tavallinen porausprosessi tarvittavaan syvyyteen, minkä jälkeen kaivo on vähitellen täytetty muulla suojatakseen seinien romahtamisesta. Sitten upotetaan valmiin raudoituskehys, jonka jälkeen kaivoa kaadetaan betonista betoniputken avulla betonilla.

Kuva: Menetelmä paalujen poraamiseksi

Siinä on myös yksinkertaisempi asennusmenetelmä, jossa käytetään koteloa, asennetaan porauksen aikana ja korvataan muta, joka suojaa kaivoa seinien romahtamisesta.

Tällöin koko prosessia voidaan edustaa seuraavassa suunnitelmassa:

 • Kiinnittimen kiinnitys;
 • Poraavat kuopat vaaditulle syvyydelle;
 • Kaada muta tai asentaa kotelo;
 • Kehyksen asennus;
 • Betonin läpivienti.

On syytä huomata, että valmistelevaa työtä ei ole tässä mukana: maaperän analyysi, porauslautatestaus ja muut.

Hyvin poraustekniikka paalujen asennukseen

Koko valmisteluprosessi edeltää porauskaivojen poraamista paaluilla, joiden tarve määrätään rakennusstandardien pakollisilta vaatimuksilta. Valmistelu tarjoaa seuraavan porausmenetelmän optimoinnin ja mahdollistaa sen tekemisen niin pian kuin mahdollista.

Valmistelutyö sisältää:

 • Hedelmällisen maakerroksen (10-15 senttimetrin) poistaminen tulevan palokentän koko kehän ympäri ja tasoittamalla aluetta samalle tasolle;
 • Rakennustyön ympärille asennettavien aidojen asentaminen, mikä on välttämätöntä raudoitushäkkien ja laitteiden varastointipaikkojen rajoittamiseksi.
 • Paalukentän akselien hajotus, jossa tarkastellaan rakennustyömaan kaltevuutta (tasoituksen jälkeen ei saa ylittää 0,5);
 • Porauslaitteiden liikkumistilan järjestäminen paikan päällä (maaperän kutistumisen ehkäisemiseksi raskaiden porauslauttojen käyttämisen aikana, tienlevyt asetetaan niiden liikkumisreittiä pitkin);
 • Paikoituspaikkojen määrittäminen kehittyneelle maaperälle ja pesuvedenpolttoaineiden ja betoniputkien käyttämälle vedelle;
 • Toimitetaan ja sijoitetaan laitteiden ja kulutushyödykkeiden paikan päällä porotettujen paalujen järjestelyyn.

Se on tärkeää! Tarvittaessa rakennustyömaalla vuorokauden aikana työskentelivät itsenäinen valaistus.

Itse poraus voidaan suorittaa käyttämällä yhtä kolmesta menetelmästä - tavallisesta poranporakoneesta varastokeskeytysputken suojauksen tai CFA-tekniikan avulla.


Kairausporaus

Normaaliporaussyvennys on pitkittäinen sauva, jossa alaosassa on ohjaava kärki, jonka pitkin koko muotoa ruuvinterät on kiinnitetty kulmaan, mikä mahdollistaa kaivetun maaperän nousun kaivon pinnalle kiertymisen aikana.

Kuva: Kierrä poraa napakärjellä

Maaperän kehittymisen aikana porakone toimii syklisesti, nostaen säännöllisin väliajoin ruuvi kuopalta ja vapauttamalla se kallioon. Kaivuporaus mahdollistaa kaivojen porauksen jopa 10 metrin syvyydessä yhden porauksessa (ilman tarvetta irrottaa ruuvia ja huuhdella kuoppa).

Info! Tämän tekniikan käyttöönoton keskimääräinen porausnopeus maan olosuhteista riippuen on 0,5-1,2 metriä minuutissa.


Riisi: ruuviporausporaus


Tarvittaessa porattujen kuoppien järjestely laajennetun kannatinlaitteen järjestelyllä käytti ruuvauskoneita rihlatuilla. Aluksi ne asetetaan rinnakkain porausydämen kanssa, mutta kun saranakokoonpano on aktivoitu, veitset liikkuvat erilleen ja ruuvin kierrättäessä katkaistaan ​​maaperä, jolloin sylinterimäinen laajeneminen on kaivon alaosassa.


Riisi: Poraa varren kärki laajenevien kaivojen luomiseksi

Poraaminen hyvin varastokotelon suojauksen alla

Varastokotelo on monikerroksinen teräsrakenne, joka koostuu useista 2-6 metrin pituisista osista. Putken pohjaan asetetaan leikkuukärki, jonka läpi suoritetaan lisää maaperän kehitystä.

Käytetyn leikkauskärjen tyyppi määritetään työmaalla olevan maaperän olosuhteiden perusteella:

 • hiekkaa, saviä ja hiekkaa varten käytetään vakiokärkiä hitsaamalla hampaat (a);
 • Kiinteälle savimaatille vyön hampaat vahvistetaan lisäkerroksella kovaa seosta (b).

Kuva: Kotelon varastokärkien tyypit


Suora poraus suoritetaan samanaikaisesti puristamalla koteloa, mikä estää kiven irtoamisen ja kaivo on täytetty pohjavedellä.

Kun syvennys kaivataan suunnittelutasoon, poistetaan poratangot, jonka aikana kotelon sisäseinät puhdistetaan tarttuvasta maaperästä. Tarvittaessa pohjavesi pumppautuu kuopasta ja vahvike häkki upotetaan. Betoniputki on asennettu kuoriakseliin ja kaivo on täytetty betonilla.


Kuva: Poraa kaivo suojakotelon alla.

Asiantuntijaneuvonta! Tällä poraustekniikalla ei ole analogeja porotettujen paalujen järjestämiseen kosteutta sisältävässä maaperässä ja kelluvissa olosuhteissa, myös koteloputkien avulla voit luoda laajempia paaluja - halkaisijaltaan 150 cm.


CFA-poraus

CFA-poraus suoritetaan käyttäen onttoja ruuveja, joiden ydin on kanava, joka syöttää liuoksen kaivoon. Tämä on yksi edistyksellisimmistä tekniikoista, mikä vähentää huomattavasti aikaa, jota tarvitaan porotun paalun järjestämiseen.

Se on tärkeää! Tällä menetelmällä voit luoda halkaisijaltaan 45 - 85 senttimetrin halkeamia, joiden syvyys voi olla jopa 22 metriä. CFA-teknologian mukaan porattaessa voidaan porata jopa 400 juoksumatria työvuoroa kohden.

Porausprosessin aikana ruuvia kasvatetaan säännöllisin väliajoin, kunnes kaivon syvyyssuunta on saavutettu, minkä jälkeen betoniseos pumpataan ruuvin onteloon pumpun avulla. Se puristaa pistokkeen, joka poraamalla estää maaperän pääsemästä kanavaan ja alkaa täyttää kuopan.

Riisi: CFA Hollow Auger

Kaivon täyttöä betonilla seuraa porakanavan samanaikainen nostaminen (pyörimällä tai ilman sitä), jolloin tuloksena syntyy kyllästynyttä paalupintaa. Betonirakenne toimitetaan paineen alaisena, paitsi täyttää kaivannon ontelon, mutta myös tiivistysvaikutus maaperän seinämiin, mikä lisää huomattavasti maaperän kantavuutta.

Matalalla syvyydellä (korkeintaan 5 metrin syvyydessä) lujitusholkki upotetaan syvennyksen avulla, jolloin luuranko sijoitetaan värähtelevään syviin kaivoihin.
CFA-poraustekniikan toteutuksen kaikissa vaiheissa suoritetaan laitteistoon, joka sijaitsee telakkalaitoksen telineessä.


Riisi: CFA: n poraussekvenssikaavio

CFA-poraus voidaan toteuttaa keskipitkän tiheän maaperän - savi-, hiekka-, hiekka- ja sora-maahan. Tähän menetelmään ei liity melua ja tärinää, eikä se johda maaperän tukikerrosten hajoamiseen, mikä mahdollistaa kyllästyneiden paalujen varustamisen jopa tiheän kaupunkikehityksen olosuhteissa.

Teknologiamme

Porauskaivojen ominaisuudet paalujen alla

Poraavat kuopat kaivetut paalut ovat erittäin tarkka tekniikka, joka vaatii jonkin verran koulutusta. Ennen prosessin aloittamista suoritetaan maaperän tarkka analyysi, otetaan kerrosten näyte. Tiheyden ja koostumuksen perusteella määritetään tarvittava asennuskapasiteetti ja syvyys.

Yksi tärkeimmistä aiheista on emokalojen sijaintipaikan syvyys. Jos maa on liian paksu, paalujen asentaminen voi olla hyödytöntä ja poraus voi olla äärimmäisen vaikeaa. Tällöin on suositeltavaa käyttää monoliittista tai kaakeloitua säätä vaihtoehtona.

Käytettyjen laitteiden valinta ja paalujen porauskaivojen erityistekniikka riippuu ensisijaisesti maaperän tyypistä rakennuspaikalla:

 • Ainoa menetelmä, joka osoittaa korkean tehokkuuden, kun tunkeutuu maaperään, jossa usein esiintyy kiviä, kivikkoista maata ja tiheää hiekkaista maata, on napaporaus. Se toteutetaan erikoisleikkureiden avulla, joiden avulla poraustekniikka itsessään muuttuu - maaperä valmistetaan ennen kuin tarttujan kauhan täyttyminen, jonka jälkeen laite poistetaan kuopasta, poistetaan maaperästä ja laskeutuu takaisin prosessin toistamiseen;
 • Pyörivä poraus ruuvilla toteutetaan, kun muodostetaan kaivoja pehmeässä muoviastiassa ja maaperässä;
 • Kosteutta sisältävien pölyhiekkojen poraamiseen tarkoitettujen kaivojen pohjan puhdistamiseen käytetään porausventtiilejä (porausreikiä) ja kauhanporausta.


Kuva: erilaisten poraustekniikoiden vinkityypit

Asiantuntijaneuvonta! Jos on tarpeen muodostaa holkki tylsistä paaluista (kun paalujen välinen etäisyys on pienempi kuin niiden halkaisija), kunkin seuraavan kuopan poraus voidaan suorittaa vain 8 tuntia sen jälkeen, kun betoni on täytetty edellisellä kaivauksella.


Kuopien asettelut vaikuttavat myös porauslaitteiden liikkeen ominaisuuksiin rakennuspaikalla. Kun luot peräkkäisiä paaluja, auto liikkuu sivuston rinnalle rinnakkain niiden sijainnin kanssa:


Kuitenkin, kun muodostetaan pitkittäisillä ja leikkaavilla paaluilla tekniikkaa käyttäviä tylsistyneitä pylväitä (tätä menetelmää käytetään kaivojen aidan järjestämiseen), porauslaitteen liikejärjestys on seuraava:

Poraustekniikka

Nykyään on olemassa monia erilaisia ​​porauslaitteita, joita käytetään paikkojen luomiseen paaluille. Usein tämä asennus, joka on kiinnitetty ajoneuvoon, mutta sen toiminta on rajallista verrattuna täysimittaiseen porauskoneeseen. Kotimaisesta tuotannosta voidaan erottaa laitokset, jotka kykenevät tehokkaasti selviytymään tästä tehtävästä:

 • BKM-317: Asennustyökalu - siipipyörää, joka pystyy poraamaan kolme metriä syvyyteen, halkaisijaltaan enintään 0,8 metriä. Hydraulinen ohjausjärjestelmä;
 • BKM-511: Keskimääräisen tehon asennus, joka pystyy poraamaan viisi metriä syvyyteen ja halkaisijaltaan enintään 0,8 metriä. Myös hydraulijärjestelmä.

Tekniikka saatavana kanssamme:

 • Poraus- ja paalutuskone BM-811: voimakas asennus, joka pystyy poraamaan 8-15 metrin syvyyteen ja halkaisijaltaan enintään 0,5 metriä. Hydraulinen ohjausjärjestelmä;

Nykyään se on tekniikan optimaalinen variantti kaivojen poraamiseksi paalujen alla.

Porausten kaivojen poraus

Porauksen hinta riippuu useista tekijöistä, jotka määrittävät sen monimutkaisuuden ja ajan kustannukset. On mahdollista korostaa pääkohdat, jotka vaikuttavat lopullisiin kustannuksiin:

 • Poraussyvyys;
 • Maaperä;
 • Sääolosuhteet;
 • Tarvittavien kaivojen määrä;

Tästä riippuen käytetään erilaisia ​​asennustyyppejä, ja porausresurssien kulutuksen kasvu on myös käynnissä. Siksi tarkka hinta on suositeltavaa tarkistaa palvelun tarjoavalle yritykselle.

Pylvään laitteiden vuokraus

Yrityksessämme voit tilata paalutuslaitteiden vuokrauksen. Hintamme ovat Keski-Venäjällä alhaisimmat 300 ruplaa. m n

Hyödyllisiä materiaaleja

Pile ajaminen

Tarjoamme nopeaa, halpaa ja korkealaatuista: paalut Moskovassa ja Keski-Venäjällä.

Pohjaporaus

LLC Bogatyr LLC harjoittaa porausta peruspilareiden kautta koko Moskovan alueella ja Venäjän keskiosassa.

Poraus paaluilla

Tämä sivu kuvaa prosessin kaivojen poraamista paalujen alla. Yksityiskohtaiset tiedot poraustekniikasta, paalujen kaivojen luomisesta sekä erilaisten paalujen poraus.