Mikä on geopolymeerin betoni ja mitkä ovat sen ominaisuudet?

Halu luoda ympäristöystävällisiä rakennusmateriaaleja on johtanut geopolymeerin betonin syntymiseen. Se koostuu luonnollisista aineista ja komponenteista. Rakennusmateriaalin luomisen tekninen prosessi perustuu luonnollisen polymeroinnin käyttöön. Merkittävä etu betonista, jonka etuliite on "geo", on saatavuus, kestävyys ja sisustustarkkuus: ulkoisesti materiaali näyttää kiveältä.

Luomuksen historia

Geopolymeerin betonia kutsutaan innovatiiviseksi materiaaliksi. Nykyaikaisessa rakentamisessa hänestä tuli suosittu melko äskettäin. Mutta se luotiin vuonna 1978 ranskalainen tiedemies Joseph Davidovich.

Apteekki näki ajatuksen luomasta materiaalia luonnosta itseltään: hän huomasi, että jotkin geologisen alkuperän komponentit polymeroivat alkaliuhteessa vuorovaikutuksessa. Tähän suuntaan tehtyjen kokeiden tuloksena syntyi materiaali, jota kutsuttiin tiedemies geopoperaattoriksi. Tämän nimen alla hänet tunnetaan tänään.

Videossa - geopolymeerin betoni:

Davidovich uskoi, että monoliittisen rakenteen tekniikkaa käytetään jopa Gizan yksittäisten pyramidien rakentamisessa. Tutkija pystyi määrittämään pyramidien monoliittisten lohkojen koostumuksen.

Hänen teoriansa on tähän mennessä kiistetty. Joka tapauksessa on mahdotonta kumota se tosiasia, että geopolymeerin betoni on kestävä materiaali, jolla on erinomaiset ominaisuudet. Ja sitä käytetään yhä enemmän nykyaikaisessa rakentamisessa.

Betonielementtikokoa ja muita ominaisuuksia voidaan lukea artikkelista.

rakenne

Resepti geopolymeerin betoni on yksinkertainen ja edullinen. Hän parani jatkuvasti. Erez Ellochin johtamat amerikkalaiset tiedemiehet, heidän kokeilunsa jälkeen, ilmaisivat seoksen koostumuksen. Se sisältää:

 • lentotuhka (lentotuhka);
 • kuona;
 • nestemäinen lasi (K2SiO3, 60%);
 • kaliumhydroksidi (KOH);
 • vettä.

Betoniseoksen koostumus tekee seoksesta vahvan ja kestävän. Mutta se ei voi estää sitä halkeilemasta, mikä yleensä tapahtuu kutistumisen aikana. Prosessin estämiseksi kuona sekoitetaan lentotuhkan kanssa samassa suhteessa. Yhdessä ne kykenevät vahvistamaan betonisekoitetta, tekevät siitä resistenttejä negatiivisille tekijöille.

Lue siitä, miten sisäseinän seinien kipsi voi olla artikkelin sisällä.

Fly tuhka itsessään on korkeat tekniset ja fyysiset ominaisuudet. Se vaikuttaa positiivisesti koostumuksen laatuun. Käyttötarkoituksensa ansiosta on mahdollista saada materiaalia, joka ei ole alhaisempi ominaisuuksisssa portlandsementtiä kohtaan: geopolymeerin betonin lujuutta verrataan graniittiin.

Alumiinisilikaatit, jotka reagoivat alkalin kanssa, polymeroivat, muodostavat kiinteän monoliitin. Materiaalin toinen nimi johtui sen koostumuksesta: sitä kutsutaan kuonbetoniksi. Jähmettymisen jälkeen se muuttuu luonnonkivenä. Tästä voit heittää erilaisia ​​muotoja, kuten koristeellisia.

Tarkka muotoilu, joka antaisi 100 prosentin tuloksia, on kehitteillä. Ne, jotka haluavat saada käytännön laastin, kokeilevat jatkuvasti tähän suuntaan. Tutkimustulostensa avulla voit luoda itsellesi geopolymeeribetonia.

Konktiivinen kosketusnäyttö ja kaikki käyttöominaisuudet löytyvät artikkelista.

Kuinka tehdä se itse

Tekokiveteknologian kehittämiseen kuuluu jo tunnettujen komponenttien käyttö. Kotimestarit käyttävät näitä mittasuhteita:

 • nestemäinen lasi - 250 g;
 • kaliumhydroksidi - 200 g;
 • kuona ja lentotuhka - 750 g kumpaakin;
 • vesi - 130 g

Mutta mikä hiekkasementti sopii parhaiten lattiapinnoitteisiin löytyy täältä artikkelista.

Resepti on suunniteltu 1 litran betoniseoksen valmistukseen. Laskeutumisen jälkeen komponenttien kulutus voi saada aikaan oikean määrän ympäristöystävällistä betonia. Tähän mennessä ei ole tieteellisiä julkaisuja, joissa on tarkka kokoonpano. Kun luot tämän betonin konkreettisen sekoituksen, saatat tarvita joitain muutoksia sen määrälliseen koostumukseen.

Video kertoo, miten geopolymeerin betoni tulee omilla käsillä:

Kaikki nämä komponentit ovat helposti ostettavissa kauppaverkostossa. On kuitenkin huomattava, että valmiin betonin kustannukset polymerointitekniikan perusteella ovat korkeammat kuin Portland-sementin betoniseoksen. Seos tarttuu hyvin nopeasti. Tämän prosessin hidastamiseksi, tetraboraatti dekahydraatti lisätään formulaatioon. Lisäksi koostumukseen voidaan lisätä vesipohjaisia ​​hartseja, lateksia ja PVA: ta.

Keittotekniikka

Ensin sinun on valmisteltava työkalut ja säiliöt. Tarvitset:

 • käsineet, lasit, haalarit, hengityssuojaimet ja muut suojaavat välineet aggressiivisten aineiden vaikutuksilta;
 • sekoitussäiliö;
 • työkalu sekoittumiseen, ei reagoi emästen kanssa (puinen spatula);
 • asteikot valvomaan suhteiden noudattamista;
 • refluksointimuoto (muotti).

Artikkelista saat selville, mitä betonia voidaan käyttää talon perustamiseen.

Geokemiallisen betonin sekoittamisessa syntyy lämpöä. Tämä on otettava huomioon sekoitussäiliön valinnassa. Jos on tarpeen kiihdyttää seoksen kovettumista, elektrolyyttejä voidaan sijoittaa muottiin, mutta tämä on tärkeää ottaa huomioon laskettaessa betonin osuutta talon perustalle.

Kaikki osat on sekoitettava nopeasti. Työ on suoritettava matalassa kosteudessa. Kaliumhydroksidi on värittömiä rakeita, jotka yksinkertaisesti "kelluvat" suurella kosteudella. Ne puretaan ennen seoksen valmistusta.

KOH on aika aggressiivinen. Kosketus ihoon, erityisesti limakalvot, aiheuttaa vakavia palovammoja. Sinun täytyy työskennellä hänen kanssaan lasit ja käsineet. Vähintään yhtä varovaisuutta tarvitaan kaliummetasilikaatin (neste-lasin) kanssa. Siinä on myös kiteytynyt rakenne ja se on erittäin hygroskooppinen.

Artikkelista voit selvittää, mikä on GOST betoni 26633 2012.

Komposiittibetoni - yksi harvoista kuonan ja tuhkan hävittämismenetelmistä. Lentotuhka on kiinteiden polttoaineiden palamisesta syntyvää jätettä. Tämä komponentti voi olla jopa 75% geopolymeeriseoksen koostumuksessa. Aineella on epäilyttävä ekologinen maine. Mutta sen käyttö tekee betonista kestävää ja kestävää.

Kaikki osat sekoitetaan betonisekoittimessa seuraavassa järjestyksessä:

 • kaataa vettä;
 • kuona ja lentotuhka nukkuvat;
 • komponentit ovat hyvin sekoitettuja;
 • polymeerit lisätään;
 • sekoita betonia valmiustilaan.

Kaada lomakkeita kuivassa paikassa. Kovettumisen aikana tällainen betoni muodostaa kalvon. Se pyrkii turpoamaan kosketukseen veden kanssa. Tämän estämiseksi sinun on suojattava muotit kosteudelta.

Hardens geopolymeerinen betoni päivän. Se vie hänet viikon ajan täysin jäädytettäväksi. Tämä aika on huomattavasti pienempi kuin tavallisen betonin, joka tarvitsee 28 päivää. On välttämätöntä työskennellä geopolymeerin betonin kanssa nopeasti.

Mutta jos kaikki on tehty oikein, tuloksena saat materiaalin:

 • korkea puristuslujuus;
 • matala kutistuminen;
 • kestää korkeita lämpötiloja ja happoja;
 • verrattavissa graniittiin, jota ei voi koskettaa.

Artikkelista saat selville, kuinka höyrytetty betoni poikkeaa vaahtobetonia.

valmistajat

Kaikki eivät koe kokeiluja. Geopolymeeripäällysteiden tapauksessa on helpompi ostaa valmisvalmisteita kuin valmistautua betoniteollisuuden valmistukseen.

Vuonna 2012 käynnistettiin kuumaa ja lentotuhkan pohjautuvaa geopolymeeripäällysteiden teollista tuotantoa.

Kuluttajille tarjotaan näitä merkkejä betonista:

 • M50-M500 (lujuudella);
 • W2-W12 (vedeneristys);
 • F50-F300 (pakkasvaste).

Tämän materiaalin hinta riippuu kaikkien osista ja niiden lukumäärästä. Sementtiä myydään kuivana seoksena ilman kovettajaa.

Artasta löydät, että vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni tai hiutaleet ovat parempia.

Venäläiset valmistajat

 • Eurocement-ryhmä. Suurin sementtiyhtiö. Päätoimipaikka on Moskovassa. Yhtiö valmistaa tuotteitaan 19 tehtaalla ja 36 konttorilla Venäjällä, Ukrainassa ja Kazakstanissa. Valmistaja tarjoaa korkealaatuista betonia. Kaikki tuotanto on automatisoitu. Geopolymeeripäällyste tuotetaan atk-betonisolmukoilla. Yhden pussin kuiva sekoitus ilman kovettinta - 190 p.
 • "Sebryakovcement". Kaupunkirakenteinen yritys Mikhailovka, Volgogradin alue. Yhtiö omistaa itsenäisesti omia tuotteita. Yritys tekee suoraan sopimuksia kuluttajien kanssa. Näyttelyissä vuosittain juhlitaan betoniseoksia ja valmistajan muita tuotteita. Jo useita vuosia peräkkäin yhtiö on voittanut otsikon "Leader of Quality". Tuotteiden hinta vastaa laatua. Geopolymeerin betonipussin hinta - 175 s.
 • "Kivikukka". Brändi on edustettuna markkinoilla yleisillä, muurattuina ja kipsiseoksina. Tämän tavaramerkin peskbetoni on suuressa kysynnässä. Se koostuu sementin tuotemerkistä PC 400D0, PC 500D0 ja hiukkasista. Mitä tulee hintoihin, ne ovat melko demokraattisia ja riippuvat ostojen määrästä. Geopolymeerin betonin pussia voidaan ostaa 180 ruplaa.

Eurooppalaiset postimerkit

 • LAFARGE (Ranska). Maailman suurin sementin ja betoniseosten valmistaja. Sen edustustot ovat Venäjällä. Nämä ovat Moskovassa sijaitsevat tehtaat (Voskresenskcement) ja Tšeljabinskin alue (Uralcement). Erikoistunut ei ainoastaan ​​sementin, vaan myös ei-metallisten materiaalien ja betonin tuotantoon. Tämä geopolymeeripussin valmistaja maksaa 220 r.
 • GRUPOSUBDI (Espanja). Tuotteet ovat korkealaatuisia. Yhtiö tarjoaa myytäväksi kuivaseoksia pussissa 215 r: n hintaan.
 • Heidelberger Cement. Valmisbetonin valmistaja, jolla on maailmanlaajuinen maine. Uskallisimmat tekniset ajatukset tulevat todellisuudeksi tämän brändin betonilla. Osta tuotteita voi olla hintaan 230 p. pussista.

Geopolymeerinen betoni on erinomainen materiaali erilaisten rakennusongelmien ratkaisemiseksi. Hänen takanaan tulevaisuus. Vain muutamassa vuodessa hän onnistui suosittelemaan eri tasoilla sijaitsevia rakennuskohteita. Materiaalin merkittävä etu on sileän pinnan luominen, jonka vahvuus kasvaa ajan myötä. Mutta se ei ole kaikki. Geopolymeerin betoni auttaa ratkaisemaan toisen, yhtä tärkeän tehtävän. Kyse on kierrätyksestä. Tämäntyyppinen betoni mahdollistaa monoliittien muodostamisen erilaisista muodoista vahingoittamatta ympäristöä.

Kuinka tehdä geopolymeerin betonista omiin käsiisi?

Modernin rakennustekniikan käyttöönoton myötä ilmenee uusia materiaaleja, joilla on ainutlaatuiset ominaisuudet ja suorituskykyominaisuudet. Tutkimusprosessissa rakentajille annetaan tehtävä luoda luotettavia materiaaleja, jotka ovat ympäristöystävällisiä. Geopolymeerinen betoni on juuri sellainen rakennusmateriaali. Sen perusta - luonnollisen alkuperän ainesosat, sanoo etuliite "geo".

Geopolymeerimateriaalin salaisuus on ikivanha historia, joka vie juuret monta vuosisataa sitten. Nykyään asiantuntijat ovat kehittäneet reseptiä ja kehittäneet teknologiaa, joka mahdollisti sellaisen materiaalin luomisen, joka on vaaratonta muille ja joka useissa parametreissä voi kilpailla perinteisen betonin kanssa.

Innovatiivinen betoniseos ei ole mikään uusi - se oli jo tiedossa ihmiselle muinaisina aikoina: samanlaista rakennusmateriaalia käytettiin pyramidien rakentamisessa Egyptissä

Ympäristöystävällisen koostumuksen valmistaminen tuotetaan teollisesti, mutta reseptin tuntemus ja teknologian huomioiminen on helppoa tehdä geopolymeerin betonista omiin käsiinsä. Tarkastellaan yksityiskohtaisesti mitä poly-betoni on, määritä koostumus, tutkia materiaalin ominaisuuksia ja reseptiä.

rakenne

Polymer betonille on ominaista edullinen hinta verrattuna perinteiseen betoniin, joka liittyy edullisten ja kohtuuhintaisten komponenttien käyttöön:

 • hieno tuhka - tuote, joka syntyy lämmityspisteiden ja teollisuusyritysten toiminnassa. Sitä käytetään sideaineena;
 • modifioija, joka aikaansaa polymeeriryhmän kovettumisen;
 • kalsiumhydroksidia, silikaattia tai nestemäistä lasia, jota käytetään tuottamaan taulukon työominaisuudet;
 • kuonat, jotka ovat useiden metallurgisten yritysten jätteitä.
 • vettä, jota käytetään sekoitettaessa ainesosia.

Yksi innovatiivisen betonisekoituksen tärkeimmistä ominaisuuksista on saada mahdollisimman suuri voima lyhyessä ajassa: vain viisi viikkoa on täysin kovettunut.

Peruskokoonpano säilyy muuttumattomana, mutta rakentajat sitoutuvat jatkuvasti parantamaan formulaatiota, ottamalla käyttöön uusia komponentteja, jotka parantavat geopolymeerisekoitteen suorituskykyominaisuuksia. Ei ole vaikeaa hankkia vaadittuja komponentteja, mikä helpottaa geopolymeerin betonin tekemistä omiin käsiisi.

Ominaisuudet ja käyttöalue

Polymeerisen betonin rakenne on lähellä luonnonkiveä, joka mahdollistaa polymeerikomposiitin käytön rakennusteollisuudessa sekä polymeeriliuoksen käyttämisen koriste-esineiden valu. Korkea lujuusominaisuudet mahdollistavat polybetonin käytön arkkitehtonisiin tarkoituksiin.

Polymeerikomposiitti on resistenttejä syövyttäville prosesseille, säilyttää sen eheyden luonnollisten tekijöiden vaikutuksen alaisena, ei ole altis halkeille, ei romahtaa aggressiivisten nesteiden vaikutuksesta. Nämä materiaalin ominaisuudet laajentavat laajasti käyttöä.

Materiaali pystyy pystyttämään korkeita rakennuksia, joita käytetään erityisissä rakennusten rakenteissa. Käytettyjen ainesosien luonnollisuudesta johtuen sisätiloissa syntyy suotuisa mikroilmasto. Rakenteen ominaisuudet mahdollistavat pystytettyjen seinien paksuuden pienentämisen 2-3 kertaa rakennustyön aikana säilyttäen huoneen mukavan lämpötilan.

Asiantuntijoiden mukaan geopolymeeripäällyste on tuote, jolla on erinomainen tulevaisuus: toisin kuin Portland-sementti, sitä käytetään kevyiden rakenteiden valmistuksessa.

Tulenkestävyys tarjoaa mahdollisuuden rakentaa asuinrakennuksia ja tiloja teollisiin tarkoituksiin. Lisääntynyt plastisuus, polymeerisbetonin kiihdytetty kovettaminen mahdollistaa veistosten, bas-reliefien ja arkkitehtonisten monumenttien tuottamisen.

arvokkuus

Geopolymeerikomposiitilla on monia etuja verrattuna perinteisiin materiaaleihin ainutlaatuisen reseptin ansiosta. Materiaalilla on seuraavat positiiviset ominaisuudet:

 • Ratkaisun kanssa kosketuksissa olevien tuotteiden mittojen säilyttäminen rakentamisen aikana.
 • Pieni kutistuminen, mikä takaa rakennusvaiheen pienenemisen johtuen viimeistelyn toteutuksesta heti seinien rakentamisen jälkeen.
 • Lisääntynyt puristusvoima, joka mahdollistaa korkeiden kerrosten määrän lisäämisen esineitä.
 • Kestää lämpötilavaihteluita säilyttäen eheyden syväjäähdytyksen ja toistuvan sulatuksen aikana.
 • Vähentynyt kasvihuonekaasujen pitoisuus.

Jos vertaamme uuden rakennusmateriaalin rakennetta, se muistuttaa luonnonkiveä, jonka ansiosta sillä on korkeampia ominaisuuksia kuin normaali ratkaisu.

Jos sinulla on kaikki tarvittavat komponentit ja työkalut, voit valmistaa itsellesi geopolymeerin betonia

Positiivisten ominaisuuksien monimutkaisuus erottaa merkittävästi polybetonin normaalista betoniliuoksesta.

koostumus

Polybetonin formulaatiota kehitetään jatkuvasti rakennusalan asiantuntijoiden avulla. Ei ole standardiosuutta riippuen käytetyistä komponenteista ja materiaalin tarkoituksesta. On kuitenkin olemassa todistettuja reseptejä, joiden avulla voit valmistaa oman geopolymeerin betoni.

Kotimaisessa ympäristössä ainesosat eivät poikkea teollisuudesta. Ne otetaan rajoitetusti, jotka ovat välttämättömiä tietyn tehtävän suorittamiseksi. Harkitse perusresepti, jonka avulla voit valmistaa 20 kiloa polybetonia.

Kotiteollisuuden käsityöläiset, jotka päättävät tehdä geopolymeerin betonista omiin käsiinsä, ovat ensisijaisesti kiinnostuneita seoksen tarkasta koostumuksesta

Seoksen valmistamiseksi tarvitaan (kilogrammoina):

 • tuhka - 6,6;
 • nestemäinen lasi - 4,0;
 • kaliumhydroksidi - 1,8;
 • kuona - 6,6;
 • vesi - 11.

Määritetty resepti testataan kodin käsityöläisten toimesta ja on osoittautunut kotimaisille tarkoituksille.

Mitä tarvitaan työhön?

Haluat tehdä geopolymeerin betonin omilla kädillä, valmistella seuraavat työkalut, suojavarusteet ja kontit:

 • Säiliö, joka on tarkoitettu valmistamisen aikana lämpöä tuottavan seoksen valmistamiseen.
 • Sähköpora, joka on varustettu erityisellä suuttimella sekoittamiseen tai ruuvimeisseliin.
 • Vaaka, joka mahdollistaa ainesosien punnitsemisen vaadituissa määrissä.
 • Puulattian komponenttien sekoittamiseen.
 • Polybetonin muovaukseen tarvittava kapasiteetti, joka vastaa valetun tuotteen kokoa ja kokoonpanoa.
 • Henkilökohtaiset suojavarusteet limakalvon ja ihon suojaamiseksi emäksisestä ympäristöstä.

Halutun koon ja muodon tekemiseksi voit käyttää samaa muottirakennetta kuin tavalliselle Portland-sementille

Tekniset suositukset

Yleensä polybetonin valmistuspaikka kotona koostuu komponenttien perusteellisesta sekoittamisesta tasaiseen koostumukseen. Geopolymeeripäällysteen valmistuksessa noudata näitä ohjeita:

 • sekoitetaan tehokkaasti komponentit, lukuun ottamatta muodostumia suurien sulkeutumien muodossa;
 • valmistetaan seos pieninä annoksina yksinomaan ennen käyttöä välittömässä levittämisessä tarvittavaan määrään. Tämä johtuu läsnäolosta nestemäisen lasin koostumuksessa, mikä aiheuttaa seoksen kovetettua kovettumista;
 • työskentele kuivassa, viileässä ja tuuletetussa tilassa;
 • vähentää nestemäisen lasin pitoisuutta, jos koostumusta tulisi varastoida jonkin aikaa;
 • Käytä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita, joita tarvitaan aggressiivisen kaliumhydroksidin kanssa.
 • Varmista, että huone on hyvin tuulettuva sekoitettaessa ainesosia. On välttämätöntä poistaa hiilidioksidi, joka vapautuu reaktiosta johtuen seoksen valmistuksen aikana.

Teknisten vaatimusten täyttäminen mahdollistaa geopolymeeripäällysteen korkean suorituskyvyn ominaisuuksien varmistamisen.

Yhteenvetona

Artikkelissa on suosituksia ja reseptejä, joiden avulla voit tehdä geopolymeerin betonia omilla käsilläsi. Kun hallitset teknologian ja kokeellisen menetelmän syöttökomponenttien lukumäärän määrittämiseksi, voit hallita tuotantoprosessia itsenäisesti. Hän on melko työläs, mutta jos sinulla on kärsivällisyyttä, kaikki toimii!

Onko mahdollista valmistaa geopolymeeribetonia omiin käsiinsä kotona?

Edistyminen ei pysy paikallaan: uudenlaista betonia on kehitetty - geopolymeeriä, jonka tuotannossa käytetään vain luonnollisia komponentteja (vaikka muissa maissa sitä on käytetty jo 50 vuotta). Kyllä, ja siellä on tällainen rakennusmateriaali on paljon pienempi kuin perinteiset sävellykset. Jotkut tiedemiehet väittävät, että egyptiläiset pyramidit on valmistettu kivijauheesta ja kalkkikivestä valmistetusta geopolymeeripohjaisesta materiaalista. Ehkä tämä on totta: sillä ei ole mitään, että he sanovat "uusi on hyvin unohdettu vanha".

Mikä on geopolymeerin betoni

Geopolymeerinen betoni on materiaalia, jota pidetään nykyisin luotettavimpana ja ympäristöystävällisemmäksi (loppujen lopuksi ei ole mitään, että sen nimi sisältää etuliitteen "geo"). Tällaisen betonin luonnolliset komponentit ovat: nestemäinen lasi, tuhka (tarkemmin sanottuna lentotuhka tai "lentotuhka"), kuona (eli metallurginen jäte), vesi ja muut sidonta- ja kiinnityskomponentit (esimerkiksi kaliumhydroksidi). Innovatiivisen betonin valmistukseen, joka ominaisuuksiltaan ylittää perinteisen Portland-sementin, riittää, että kaikki nämä komponentit sekoitetaan tiettyihin mittasuhteisiin.

Nestemäinen lasi on natrium- tai kaliumsilikaattien vesiliuos (jota usein kutsutaan silikaattiliimaksi), jota käytetään haponkestävän sementin, tulenkestävien maalien ja puupäällysteiden valmistamiseksi kyllästämään kankaita; sekä selluloosamateriaalien liimaukseen.

"Lentotuhka" on palamaton jäännös kuonan muodossa, joka syntyy kasviperäisten raaka-aineiden tai polttoaineiden palamisesta (se kerääntyy seinille). "Fly ash" on materiaali, joka on runsaasti teollisuuslaitoksissa ja kattiloissa. Saadakseen suurimman lujuuden omaavan geopolymeerin betonin, tuhka sekoitetaan kuonan kanssa suhteessa 1: 1.

Kaliumhydroksidi on epäorgaaninen yhdiste, joka on pieni väritön kite, joka imee vettä hyvin ja sulaa nopeasti hapen vaikutuksen alaisena. KOH joutuu väkivaltaisiin reaktioihin hapoilla ja metalleilla, vapauttaen vetyä. Koska tämä yhdiste on hyvin syövyttävää, se on luokiteltu vaaraluokiksi 2 (kosketuksessa ihon ja limakalvojen kanssa johtaa palovammoihin). Elintarviketeollisuus käyttää kuitenkin laajasti kaliumhydroksidia lisäaineena E525; Sitä käytetään nestemäisen saippuan valmistuksessa ja elektrolyyttinä alkaliparistoissa.

Geopolymeerin betonin laajuus

Tätä komposiittimateriaalia voidaan käyttää laajasti asuin- ja teollisuusrakentamisessa: suurien monisekoittamoiden rakennusten, matalien rakennusten, kantavien seinien, kevyiden rakenteiden rakentamiseen; käytetään tilojen sisustuksena. Hän on myös erittäin suosittu esikaupunkien kiinteistöjen omistajien kanssa. Luova ihminen pitää myös tätä materiaalia: sen avulla voit luoda erilaisia ​​patsaita, bas-reliefteja, sarakkeita ja muita "mestariteoksia".

Geopolymeerin betonin edut

Tällä materiaalilla on seuraavat edut:

 • on pieni osa;
 • myrkyllisten aineiden vähäinen pitoisuus;
 • kestää korroosiota, halkeilua, korkeita ja matalia lämpötiloja;
 • on palamatonta;
 • on suuri puristuslujuus;
 • kyky nopeasti saavuttaa suurin voima lyhyessä ajassa;
 • on matala lämmönjohtavuus;
 • eroaa pienestä kutistumisesta (se on juuri viimeistelyn jälkeen mahdollista aloittaa viimeistely);
 • kestää kemiallisia reagensseja;
 • jähmettymisnopeus on 3 kertaa suurempi kuin perinteisen betonin lämpötila;
 • matala höyryläpäisevyys;
 • vähimmäiset kasvihuonekaasupäästöt;
 • ympäristöystävällinen;
 • kestävä;
 • ainesosan alhaiset kustannukset;
 • helppo käsitellä.

Geopolymeerisen betonin itsenäinen tuotanto

Lopullinen virallinen lausunto "konkreettisten tulevaisuuden" tutkijoiden tarkkojen osuuksien suhteen ei ole vielä ilmoittanut, koska tällä alalla harjoitettava tutkimus on vielä kesken. Monet yrittävät määrittää materiaalin komponenttien optimaaliset mittasuhteet käyttäen "kokeiluvirheen ja virheen menetelmää" ja tehdä geopolymeerin betonista omilla käsillään. Miksi ei, varsinkin kun kaikki "tulevaisuuden materiaalin" valmistukseen tarvittava materiaali on myynnissä.

Liuoksen koostumus (tilavuus 10 l) sisältää seuraavat aineosat:

 • kaliumhydroksidi (1600 g) - KOH;
 • 60% nestemäistä lasia (2000 g) - K20 (Si02);
 • tuhka (5500 g) - "lentotuhka";
 • kuona (5500 g);
 • vettä (1 l).

Näiden komponenttien valmistukseen tarvitaan:

 • säiliö, jossa kaikki osat on sekoitettu (parempi, jos säiliöaine vastustaa kohotettuja lämpötiloja) tai betonisekoittimella (suurille määrille);
 • koska kaikkien osuuksien noudattaminen on äärimmäisen tärkeää;
 • huivi, hattu, suojalasit, käsineet ja hengityssuojain (eli henkilökohtaiset suojavarusteet);
 • muoto tai muotti, johon haluat kaataa valmistettua seosta;
 • puinen spatula sekoittumiseen, koska puu on neutraali emäksille (tämä on tärkeää).

Seoksen valmistuksen tekniikka

Ratkaisun valmistelu tekniikka on melko yksinkertainen: sinun on noudatettava tiukasti kaikkia suosituksia.

Yleiset vaatimukset

 • sen huoneen kosteus, jossa sekoitetaan betonin ainesosia, on oltava pieni (jotta kaliumhydroksidi ei "float");
 • kaliumhydroksidi on säilytettävä suljetussa pakkauksessa, lukuun ottamatta mahdollisia nesteen pääsyä siihen;
 • avaa pakkaus välittömästi ennen vaivaamista;
 • kaikki kaliumhydroksidiin ja vesilasiin liittyvät työt on suoritettava henkilökohtaisella suojavarustuksella, jotta vältetään ihon palovammat ja silmä limakalvot (koska KOH on erittäin aggressiivinen aine);
 • sekoita nopeasti mutta varovasti.

Prosessin vaivaaminen ja betonin valmistus

Jos käytät betonisekoitinta, algoritmi toimii seuraavasti:

 • Täytä lämmin vesi.
 • Lisää kuona ja tuhka, sekoita kaikki perusteellisesti.

Vihje! Jos tavoitteena on saada kestävä betoni, voidaan käyttää vain "lentotuhkaa"; ja jos on tärkeämpää tuottaa ympäristöystävällistä materiaalia, tuhkapitoisuutta voidaan vähentää ja puuttuva määrä korvataan sementillä.

 • Lisää polymeerejä, taas häiritse.
 • Täytä seos muotoon tai muottiin.

Vihje! Kiihdyttämisprosessin nopeuttamiseksi erityiset elektrodit voidaan sijoittaa muottiin ja liuoksen kaatamisen jälkeen virta johdetaan niiden läpi yhden tunnin ajan. Lisäksi sähköä ei tarvitse ottaa suoraan verkosta vaan käyttää muunninta.

Lopuksi

Ne, jotka haluavat kokeilla, voivat kokeilla orgaanisia aineita, jotka ovat osa konkreettista sekoitetta ja saavat resepti. Joten sitovana komponenttina voit käyttää vesiliukoista hartsia tai PVA-liimaa. Jotkut lisäävät puuta sekoitukseen, joka on esipuristettu ja veteen liotettu.

Geopolymeerin betonin ominaisuudet

Geopolymeerinen betoni on luonnollisen alkuperää olevien aineiden ja komponenttien perusteella luotu rakennusmateriaali. Tänään sitä pidetään yhtenä turvallisista ja ympäristöystävällisistä rakennusmateriaaleista. Tämä mainitaan etuliitteessä "geo" sen nimessä. Geopolymeerikaavan johdosta tutkijat sopivat, että siihen perustuva konkreettinen materiaali on innovatiivinen tuote koko rakennuksen laajuudessa. Geopolymeerin betonin mainitseminen on kuitenkin tunnettua muinaisten sivilisaatioiden aikoilta. Joidenkin tiedemiehiä koskevien tietojen mukaan hänestä voisi olla hyötyä Egyptin pyramidien rakentamisessa.

Geopolymeerinen betoni ei ole vain ympäristöystävällinen materiaali, vaan myös erittäin kestävä.

Betoni ponnahduslauta tieteelle

Geopolymeerin käsite otettiin ensimmäisen kerran käyttöön vuonna 1978 professori Chemist Joseph Davidovich. Analysoimalla lohkojen kemiallista koostumusta, josta muinaiset Egyptiläiset pyramidit rakennettiin, hän esitti hypoteesin siitä, että ne on valmistettu polymeerisestä betonista.

Geopolymeerin betonin koostumus sisältää vain luonnollisia komponentteja: tuhkaa, vettä, vesilasia, kuonaa.

Professori Davidovichin teorian selittämisessä meidän on muistettava, mitä konkreettista on tehty. Valmistustekniikka on yksinkertaista jopa muinaisten sivilisaatioiden asukkaille. Pehmeä kalkki, esimerkiksi kalkkikivi, kuivattiin perusteellisesti ja vapautui kosteudelta. Egyptin ilmasto, jossa sateet voivat laskea kerran viiden vuoden välein, saivat vedenpoiston aineen luonnollisella tavalla. Valmis kuiva kalkkikivijauhe kaadettiin sitten veteen ja sekoitettiin. Seokseen voidaan lisätä pieniä kiviä, kuten murskattua kiveä. Viimeisen kuivauksen jälkeen liuos kovettiin ja muuttui betonikivilohkoksi.

Tällöin Joseph Davidovichin tieteellinen teoria pystyi täysin vahvistamaan itseään, sillä luonnollisista komponenteista valmistetun betonin valmistus voitaisiin suorittaa suoraan pyramidissa. Toisin sanoen oli mahdollista sekoittaa jauhe veden kanssa manuaalisesti primitiivisessä puisessa muottirakenteessa, joka on rakennettu nimenomaan tämän tulevan rakenteen perustalle. Kun betoni oli asetettu, muotti poistettiin ja siirrettiin seuraavaan. Joten, lohko lohkossa, koko pyramidin monoliitti kasvoi.

Luonnonbetonin koostumus ja ominaisuudet

Geopolymeerilohkojen muodostelma.

Geopolymeerin betoniseoksen koostumuksen nykyaikainen kehitys tehtiin useita vuosikymmeniä myöhemmin, kun professori Davidovich esitteli "geopolymeerin" käsitteen. Louisianan teknillisen yliopiston professori Erez Elloch yhdessä tiedemiesryhmän kanssa ilmoitti maailmalle konkreettisen geopolymeerin koko koostumuksen. Nämä ovat luonnollisen alkuperän luonnollisia ainesosia:

 • lentotuhka, lentotuhka;
 • nestemäinen lasi;
 • kuona;
 • 45% KOH (kaliumhydroksidi);
 • vettä.

Helmassa polymeerin koostumuksessa betoni antaa suuren lujuuden mutta ei suojaa halkeilulta kutistumisen aikana. Sen vuoksi on välttämätöntä sekoittaa se puoleen lentotuhalla suhteessa 1: 1, minkä jälkeen koostumus hankkii tarvittavat kiinteytysominaisuudet. Kuonan lisäämisen yhteydessä polymeerikiven koostumukseen tämä koostumus sai toisen nimen, alkalisen kuonan. Tämä johtuu valmistusvaiheessa tapahtuvasta polymerointiprosessista, jossa alumiinisilikaatit reagoivat alkalin kanssa.

Teollinen menetelmä luonnollisen betonin valmistamiseksi koostuu sekoittamalla alhaisessa lämpötilassa kaikki tarvittavat elementit tarkkoina mittasuhteina. Tämän ansiosta monoliitti voi hankkia fysikaalisia ominaisuuksia, kuten:

Geopolymeerin betonin lopullinen kovettuminen tapahtuu 28 päivän kuluttua.

 • korroosionkestävyys;
 • korkean tason refractoriness (sulkimen nopeus jopa 1316 astetta);
 • kestävyys puristusta ja venyttelyä varten;
 • alhainen reaktiivisuus erilaisiin happoihin ja aggressiivisten tiedotusvälineiden muut vaikutukset;
 • alhainen kutistumistaso;
 • pieni määrä kasvihuonekaasupäästöjä kiven pinnasta;
 • matala höyryläpäisevyys;
 • kevyt ja mekaanisen toiminnan (jopa timanttipiirien) käytön noudattaminen.

Geopolymeeribetonin edellä mainittuja ominaisuuksia tutkimusprosessissa verrattiin muun tyyppisiin tavanomaisiin betonimateriaaleihin.

Lisäksi luonnollisella betonityypillä on pieni ominaispaino verrattuna tavanomaiseen monoliittiin ja korkea turvallisuus myrkyllisten aineiden vähäisestä sisällöstä.

Tämä voi jälleen kerran vakuuttaa sen soveltamisesta mihin tahansa rakentamiseen ja teollisuuteen.

Geopolymeerilohkojen edut.

Geopolymeerilohkon murskattujen puun valmistuksessa käytetään. Se on voimakkaasti liotettu veteen ja sitä on käsitelty otsonaattorilla. Käsitelty puu lisätään betonisekoittimeen betoniliuokseen ja jo valmistettu geopolymeerimassa kaadetaan muottielektrodille. Tällaisessa muottilaitteessa tunti, virta vaikuttaa siihen muuntimen kautta. Kun lohko kovettuu, siitä tulee yhtenäinen väri, muotti poistetaan siitä. Täydellisen kovettumisen jälkeen valmis geobetoni ei muuta väriä.

Geopolymeerin hyödyllisten fysikaalis-kemiallisten ominaisuuksien opettamisen jälkeen maailman tiedemiehet edelleen parantavat niitä hyödyntäessään niitä täysimääräisesti asumisessa, kuljetuksissa ja teollisessa rakentamisessa. Lisäksi tämä ympäristöystävällinen materiaali on edelleen varsin halpaa ja sitä voidaan tuottaa teollisuusjätteistä. Se puolestaan ​​vaikuttaa myönteisesti ympäristöön.

Itse ruoanlaitto temppuja

Koska luonnollisen betonin käytön kehityksen innovatiiviset vähimmäisvaatimukset eivät ole vielä saavuttaneet enimmäismäärää ja alan tutkimukset edelleen johtavat, tietoja koostumuksessa käytettyjen materiaalien täsmällisistä osuuksista ei ole julkistettu. Monet ammattilaisten rakennustyöt kuitenkin kokeilevat itsenäisesti omaa materiaalia.

Polymeerikomponenttina voidaan käyttää tavallista PVA-liimaa.

Geopolymeeribetonia on mahdollista luoda omilla käsillä, jos sinulla on hyvä kemiallinen ja fyysinen tietämys, kyky saada tarvittavat aineet ja kyky suorittaa kokeita kokeilun ja virheen avulla. Resepti itsestään valmistettavaksi 0,4 litraa seuraavista:

 • 300 g lentotuhkaa;
 • 300 g kuonaa;
 • 80 g 45% KOH;
 • 100 g nestemäistä lasia (K2Si03, 60,8% vettä);
 • 52 g vettä.

On välttämätöntä luoda tuleva betonin kovettumislämpötila 80 astetta. Päivän ajan tässä lämpötilassa koostumus kovettuu 110 MPa: iin, sen asettaminen kestää vain 7-10 päivää. Vertailun vuoksi tavanomaisella betonilla kestää jopa 28 kalenteripäivää.

Omaa luonnollisia betonikoostumuksia valmistetaan samalla tavoin kuin vakio betonin valmistuksessa. Betonimyllyssä kaadettiin pieni määrä sementtiä, joka on tarkoitettu geobetonin ja veden valmistamiseen. Sitten lentokoetta ja kuonaa lisätään yhtä suurina mittasuhteina. Koko massa sekoitetaan perusteellisesti. Seuraava on polymeeristen materiaalien kierros. Koko massa uudelleen häiritsee kunnes se on täysin valmiina. Polymeerikomponenttina hyvin tunnettu PVA voi toimia erityisenä sakeuksena tai vesiliukoisena hartsina. Polyvinyylialkoholi, joka on PVA: n komponentti, toimii emulgaattorina koostumukselle, ts. Sideainekomponentille.

Valmistettaessa geomateriaalia omalla kädelläsi, voit noudattaa neuvoja lisäämällä orgaanisia polymeeri-lisäaineita valmistettuun betoni koostumukseen enintään 20% sementin kokonaismassasta. Kun vesiliukoisten hartsien, kuten epoksin tai polyamidin, ja vesipohjaisten hartsien seoksen, kuten polyetyleeni-polyamiinikovettimen, tuominen markkinoille tulee, geopolymeeripohjaiset betonit tulevat parhaasta laadusta.

Geopolymeerin betoni - antiikin tekniikka?

Blogin kirjoittaja "Notes of Kolymchanin" mainitsee joitakin mielenkiintoisia valokuvia ja omia huomioita, jotka voivat toimia argumenteina geopolymeerimenetelmän tekemiseksi useimpien marmori- ja graniittirakenteiden muodostamisesta aikaisempien aikakausien aikana.

Yksi inhimillisen psyyken ominaisuuksista on uskoa siihen, mitä arvovaltainen henkilö on sanonut, varsinkin siinä, mitä on kirjoitettu monta kertaa ja kaikkialla ja samanaikaisesti luottaen hänen silmiinsä.

Miljoonat maanviljelijät ovat vakuuttuneita siitä, että amiraali Richard Byrdin alainen amerikkalainen laivue osallistui vihamielisyyksiin ulkomaalaisia ​​vastaan ​​vuonna 1947. noin Queen Maud Landin Etelämantereella. Mutta "terveet" pilkkaavat niitä, jotka uskovat vihreisiin miehiin, ja väittävät, että totuus on, että itse asiassa natsit, jotka perusti pohjan 211 tai "uuden Schwabian" heidän lentävän lautasen muotoisen sukellusveneissään, voitti amerikkalaiset soturit ja tuhosi kaksi alusta niin pitkälle kuin ilma lentoliikenteen harjoittaja ja useita satoja henkilöstöä. Joten haluat uskoa satuihin. mutta totuus on, että amerikkalaiset kukistivat. Neuvostoliiton valaanpyyntialus "Glory". Meidän puolestamme oli myös tappiot: KOLME ultramodernia, niille aikoina, laivuehävittäjiä "High", "Important" ja "Impressive". Asiantuntijat tietävät tämän, mutta heillä ei ole kiirettä pettää tapahtuman salaliittojen versiot.

Täsmälleen sama asia tapahtuu tietämyksen alalla todellisten menetelmien ja menetelmien rakentamisesta useimpien tunnettujen "esihistoriallisten" esineiden rakentamisesta. Kuten Egyptin ja Mesoamerican pyramidit ja vastaavat megaliittiset rakenteet sekä veistokset, bas-reliefit ja taloustavarat..

Jostain syystä ihmiset ovat tottuneet ehdottomasti uskomaan sanaan, eivät häiritse tietojen tarkistamista eikä luottamusta omiin silmiinsä. Henkilö ehdottomasti uskoo, että omenoissa on vitamiineja, ja samalla hän ei usko itsestään selvää. Pura omena. Missä on ainakin yksi vitamiini? Ja miksi henkilö niin luottavaisesti julistaa elektronien liikkumisen johdon johtajana? Kuka näki tämän liikkeen? Tämä on vain teoria, eikä mitään muuta. Ehkä ei ole lainkaan elektronia. Kuitenkin sana "hankala" on jo puolet menestyksestä. Riittää, että mainostaja ilmoittaa, että ceramidit ovat läsnä uudessa shampoolla, sillä naiset kiirehtivät kuluttaa rahaa, jotta he voivat liittyä kauniiseen. Ja he eivät tiedä, että mitään synteettisessä pesuaineessa ei ole mitään muuta kuin pinta-aktiivisia aineita, eikä ole todennäköistä.

Joku arvovaltainen esitti termin "Fomenkovschina", ja nyt satoja tuhansia "jotka näkivät valon" ripustaa tarrat oikealle ja vasemmalle. Kysyn:

- Miksi fomenkovschina? Kuka kertoi sinulle, että tämä on synonyymi tietämättömyydelle?

- Lukasitko Fomenko ja Nosovsky?

- Ei, uskon sanaan älykkäitä ihmisiä. Ja totuus on, mitä tämä on jonkinlainen historioitsija - pudotus julisti itsensä neroiksi?

- Fomenko ei ole historioitsija. Hän on matemaatikko.

- Joten enemmän, mitä se on hänen nenä ja Kalashny rivi!

- Anatoly Timofeevich Fomanko (13. maaliskuuta 1945, Stalino) - Neuvostoliiton ja venäläisen matemaatikko, joka on asiantuntija monimuotoisen vaihteluheijastuksen kentässä, differentiaalimedometrian ja topologian, Lie-ryhmien ja algebrojen teoriaa, symplektia ja tietokonegeometriaa, Hamiltonin dynaamisten järjestelmien teoriaa. Venäjän tiedeakatemian jäsen (1994), Venäjän luonnontieteellinen akatemia ja kansainvälinen korkeakouluakatemia. Tunnetaan myös graafisena taiteilijana ja yhtenä sarjakuvan "The Pass" -artistina.

- Niin? Onko totta? Ja mitä hän on tarina sitten.

- Uusi kronologia - vain yksi satoista hänen matematiikan töistään. Mikä on obscurantismia?

Ja sitten ihminen alkaa arvata, että hänellä on jotain vikaa.

Voin mainita täsmälleen saman esimerkin kuuluisan kirjailijan - "kauhujen kuninkaaksi" Stephen Kingille. Kuka soitti hänelle sen? Mitä varten? Ei kauhua. Mahtavaa taustaa takana on jokapäiväinen elämä, joka on huonompi kuin fiktio. Mutta tämä on vain osa hänen työstään. On niin hämmästyttäviä kirjoja kuin The Corpse, Cujo, Rita Hayworthin muotokuva jne. Mutta kustantajat painavat itsepäisesti hirveitä hirviöitä kirjojensa katteilla, eikä ajattelukirja ole a priori.

Mitä teen tämän nyt? Jotta voit edelleen kirjoittaa, yritit ymmärtää yksinkertaista mieliä. se on niin yksinkertaista, niin ilmeistä, katso itsellesi.


Monet teistä, luultavasti lapsuudestasi, veistetty kaikenlaisten eläinten savesta. Kun savi kuivuu, siitä tulee vaikeaa. Usein hauras ja pehmittävä (vaatii paahtamisen), mutta myös sattuu, että ilman kovettumista savessa kiven muuttuu vain kosteuden menetykseksi. Pskovin alueella on monia säiliöitä, joissa on sininen saviä, sitä käytetään kansanlääketieteessä nivelten hoitoon. Joten se kuivuu kiinteään kiviin, eikä kukaan ole yllättynyt. Kun henkilö näkee kiven edessä, joka oli sokea hieman aikaisemmin ennen hänen syntymänsä, jostakin syystä hänelle ei koskaan tapahtunut, että kivi ei aina ollut kivi.
Puhuin yksityiskohtaisesti siitä, millaisia ​​megalitiakiskoja esiintyy täällä.

Tämä on kuvattu myös Maltalla, mutta maailmassa on satoja tällaisia ​​paikkoja.

Jopa täällä Azerbaidžanissa, Absheronin niemimaalla. (Tyypillisesti hän kirjoitti "me". Tietenkään ei meidän kanssamme, vaan heidän kanssaan.)

Nyt on kääntyä juomaan validin dolmenin rakentamisen arvoituksen faneille.

Kuka ymmärtää kivien ruuvien alkuperän, selvitä nopeasti, miten rakentaa nämä asiat. Holmes sanoisi: - "Elementaarinen, Watson, ja lapsi voi nähdä jälkiä savi kerrosten käsittelystä, joka myöhemmin kasautuu nykyiseen tilaan." Ei ole epäilystäkään siitä, että savi kerros, joka kuivui tarpeeksi rikkoutumatta, mutta silti sopivaksi "mallintamiseen", oli jo nykyisessä asemassaan kivettynyt. Se käsiteltiin helposti, terävällä kiveällä varustettu kaavin, jopa puutyökalulla. Viidestä kuuteen terveeseen mieheen pystyy pystyäkseen pystysuoraan kuivatusastian kerrosta pystysuoraan väliaikaisesti. Tämä ei edellytä enempää kuin yksi kevyt päivä. Jäljelle jää vain "hiekka" pinta, anna tarvittava muoto, leikkaa reikä ja hauha on valmis.

Muutaman sadan vuoden kuluttua se täydentää polymerisaatioprosessia kokonaan, ja ahkerat tyhmät, avata suunsa, vaelevat ympäriinsä toivoen avata "kolmas silmä". Ja kuin joskus paimen on lähellä, joka kertoo pari ihmeellistä tapahtumaa, jotka liittyvät tähän dolmenin kanssa, viittaa siihen, että viisikymmentä ruplaa ei riitä rokottamaan lampaita Nilun kuumeista. En sanoisi, jos tämä ei tapahtuisi minulle henkilökohtaisesti. Lisäksi on mainittava salaperäiset "jyvät", joista Crimeassa on suuri joukko.

Kalliovuorten kaupunki Exi-Kermen.

Ja tässä tapauksessa meillä on luonnollinen betoni. Ainoastaan ​​se ei ollut savi, vaan liuskekiven sedimenttien vesisuspensio. Tulva kuuluvat kylä, jossa oli varasto, jossa on useita saviruukuissa, kaikki täytetyssä, absorboivat edakii "jogurtti" käsittää kalkkia jossa on suuri pitoisuus metallioksideja ja sitten vesi haihdutettiin, jolloin savi suo. Marsh on kääntynyt nykyiseen tilaan, ja keramiikka ilmeisesti sulautui myös ympäröivään ripustukseen ja kivettyneen.

Jos ymmärrät periaate ulkonäkö monoliittinen luonnonkiveä aivan tavalliset aineita runsaasti saatavilla luonnossa, niin voit helposti voi selittää hidasjärkinen tiedemiehet - lääkärit ja ehdokkaille, jotka vuoren kaupunkeihin muodostui ei ponnistelujen kautta villi ihmisiä, jotka vuosisatoja ontoksi rock stone vasarat, tai pronssi taltat.

Kaikki on hyvin pronssi. Järjes- telmä täyttyi vedellä, jossa hiukkaset olivat suuria, ja kosteuden poistaessa ensin savi ja sitten petrifioidaan kalkkikiven tai kuoren kallion monoliittiseksi kallioiksi. Mikään vasara ei ole tarpeen. On välttämätöntä, että selviytyvät rakennukset murenevat pölyltä aika ajoin ja paljastavat tulvan seurauksena näkyvien kivien sisäiset syvennykset. Ja todennäköisimmin, ihmiset sopeuttivat nämä tilat kotitalouksien tarpeisiin myös silloin, kun kalliot eivät olleet kiviä. Ne kovettivat, mutta niitä käsiteltiin edelleen helposti. Niinpä tapahtumia ja muita käsittelyn jälkiä, jotka ovat nyt virheellisiä tuhansien kivenleikkureiden työn tuloksena.

So. Olemme nähneet, että suurin osa mineraaleista on muovimassojen ja nesteiden polymerisaatiota. Tämä ei ole hölynpölyä, se on yleisin luonnollinen ilmiö. Ja se ei edellytä miljoonia vuosia, Portland-sementtiä, erityisiä lisäaineita jne. Henkilö, joka on luonut konkreettisia, yksinkertaisesti kopioi luonteen, kuten aina tapahtuu. Mutta alkemistien polku, joka etsi filosofin kiveä, ei ollut sujuvaa ja suoraviivaista. Ne, jotka tunsivat salaisuuden tekemään korkealaatuista keinokivää, valvosivat sitä tiukasti ulkopuolisilta. Korkea teknologia on aina valittu, koska se on rahaa ja voimaa. Mutta onnistuneita esimerkkejä keinokivien käytöstä ovat hajallaan ympäri maailmaa ja kirjaimellisesti rullataan jalkojemme alla. Missä ikinä näytät, kaikkialla, missä kohtaat geopolymeerin betonia. Leikkaa liha keittiössä - pöydällä ulos. Ja älä erotu luonnollisesta marmorista. Menet hautausmaalle uudelleen, hän on rakas. Vain tehty huonekaluteollisuuden ja 1800-luvun mestareita.

Yaroslavlin alue. 1800-luvun puolivälin hautausmaa. Karkeasti käsitelty graniittilaatta peitetään kerroksella korkealaatuista geopolymeeri-kipsiä.

No, miten? Uskotteko silmäsi, että tämä ei ole Fomenkon keksimättömiä?

Nyt kaikkein vaikeinta. Isoisäntimme pystyivät vain peittämään täydellisesti kiven pinnan kipsiä, jäljittelemällä luonnonkiven ihanteellisesti, mutta myös heittämään kokonaisia ​​rakenteita, jotka näyttävät luonnottomalta graniitilta, joka ei kuitenkaan ole. Leikkaaminen kolmella koneella on mahdotonta. Tämä ei tee mitään kivenleikkausta maailmassa, koska pyörösaha tai bändisaha eivät sovellu 3D-monoliittirakenteiden tekemiseen. Se voidaan antaa vain viimeisteltynä - muottiin. Tässä näemme myös sisustuksen elementin, joka oli muotissa tai painettu osaksi, joka ei ollut vielä täysin petrified, kun taas matriisi oli klisee.

Mutta viime aikoina Venäjällä tällaisia ​​rakentamismenetelmiä käytettiin uskomattoman laajalti!

Koko Pietari on yksi suuri näyttely korkealuokkaisen geopolymeerin betonin käytöstä.

Tai uskotko myös, että tämä tapahtui partakoneiden taltalla Novgorodin ja Pskovin sandaaleilla?
Tietenkin sen laatu osoittaa, että tässä keksinnössä käytetään parhaiten keinotekoisen kiven koostumusta.

"Ota hiekka virran sylältä.
Polta sata puuta, kerää tuhkaa.
Ota savi ja sekoita, kunnes maidon ravinto.
Nestemäinen savi lisää sammutettua kalkkia.
Toisessa kauhassa sekoita hiekkaa tuhkaksi 100 - 1.
Sekoita kaikki ja sekoita hyvin. "

Joseph Davidovits (s. Joseph Davidovits, s. 1935) - Ranskalainen kemisti, materiaalitieteilijä. Tekijä yli 130 tieteellistä artikkelia ja konferenssiraportteja, yli 50 patenttia. Monoliittisen rakennusmateriaalin keksijä, jota hän kutsui "geopolymeeriksi", joka muodostuu alumiinien ja silikaattien, pääasiassa geologisen alkuperän, komponenttien emäksisessä väliaineessa tapahtuvan vuorovaikutuksen aikana. Ranskalainen ansiomerkki.

Ja tässä on jokin outo asia: - Koko maailma hyödyntää laajalti keksintöään, mutta samalla kutsuu häntä charlataniksi. Hämmästyttävä, eikö? Ja miten kaikki alkoi? Ja tässä on mielenkiintoisin. Joseph Davidovich (sattumalta Jeesuksen isäpuolen nimi - Neitsyen aviomies) ei itse asiassa keksinyt mitään. Hän tyhmisti teki kemiallisen analyysin "graniitista", josta Gizan Egyptin pyramidit valmistettiin. Voitiin perustaa 13 pääkomponenttia, joista joukossa oli useita luonnollisia mineraaleja (kvartsi, spar, kiille jne.) Jauheita useiden metallien, natriumkarbonaatin ja villakuidun vuohista ja lampaista. Tämä osoittautui perusteettomasti, että ennen meitä ei ole luonnollinen graniitti, vaan keinotekoinen kivi, joka on peräisin pyramidien vieressä olevien tavallisimpien komponenttien vesiliuoksesta. Runsaasti alumiinioksidia on Niilin pohjasta joen savi, mutta runsaasti natriumkarbonaattia sijaitsee lähellä suolajärviä. graniitti runsaasti, no, enemmän lampaita täytyy leikata. Pieniä asioita pidettiin edelleen - kaikkien osioiden täsmällisen osuuden selvittäminen, joka onnistui.

Tietenkin teoria, jolla suuret megaliitit valetaan betonista, selittää paljon:

- ei tarvita instrumentaalista aikaa vievää käsittelyä,

- selittää, että ainakin vaurioituneiden instrumenttien löydöksiä ei ole,

- on selvää, miten oli mahdollista tehdä miljoonia tonneja lohkareita jättämättä rakennusjätettä,

- Se poisti kysymys, jossa kaikki Egyptin oli niin valtava määrä kiinteiden lohkojen tästä määrästä (laskelmien mukaan vähentää useita megaliths, puolet alueella Egyptissä on otettava uransa hyvin suuri monoliths graniittia, mikä ei sinänsä ole oikeastaan. Käytettävissä kiviä enimmäkseen pieniä )

- on selvää, miksi mikään yksittäinen kadonnut tai halkeileva lohko ei löydy Aswanin kuopan ja Gizan tasangon välillä,

- on olemassa vastaus kysymykseen siitä, miten oli mahdollista säätää lohkoja niin tarkasti toisiinsa, ettei niiden välillä ollut mitään eroa,

- Selvästi ilmenee salaperäisiä riskejä ja linjoja 50 metrin korkeudessa sijaitsevista pyramidilohkoista. Sandstorms maahan jalokivet jalka, ja ne yläosassa säilyttää jälkiä reed matot painettu valaistus kertaa.

Monet asiat selitetään, mutta ei tietenkään kaikkea. Edusti kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi sen varmistamiseksi, että lohkot, jotka on rakennettu pyramidit ovat taideteokset tuntematon concreters että hiottu murskattua graniitti tehtaalla ateriaa ehto lisättiin liuokseen, jossa oli savi pohjasta Niilin suola järviä, vesi, sekoitetaan ja kaadetaan levyn muottiin. Lohkon jähmettymisen jälkeen muotti poistettiin ja kolme kolmesta tulevaisuuden lohkon kuudesta kasvosta olivat valmiita myöhempää kaatamista varten. Pinta lakkautettiin kalkin liuoksella niin, että pyramidin kasvot eivät tullut yhdeksi monoliittiksi, säilytti jonkin verran liikkuvuutta, jotta vältettäisiin halkeilu ja hävittäminen tektonisten voimien vaikutuksesta.

Kuten näemme, itse asiassa kaikki on paljon yksinkertaisempaa kuin tutkijat ajattelevat meitä. Tältä osin toinen asia tulee selittämään, mikä hämmästytti minua viime aikoina, noin kymmenen vuotta sitten.

Monien vuosien ajan annoin isänmaan palvelukseen tulliviranomaisille. Menestyksekkäästi kiinnostusta historiaan tutkin tulliviranomaisten syntymistä Pskovin alueella. Tullirikosten opiskeluun hänet löi Pleskavian viennin valikoima (tämä oli keskiaikaisen tasavallan nimi Pskovin nykyisen länsipuolella ja Leningradin alueen lounaaseen). Vientituotteen tärkein osa oli käyttämätön potaskan nykyisten standardien mukaan. Todennäköisesti jopa 90 prosenttia kaikesta, joka vietiin Pskovista Eurooppaan, oli nimenomaan kaliumkarbonaatti (K2CO3). Tämä on puusta valmistettua tuotetta. Mikä on niin arvokas tuote (suola) eurooppalaisille?

Palapeli muodostettiin lukiessani Peter The Firstin asetuksesta, joka koskee täydellistä kieltämistä potaskan viennistä Venäjältä, peläten elinikäisen rangaistuksen. eli kaliumkarbonaatti oli strateginen raaka-aine. Mistä tuotannosta? Palaan Pietariin ja kaikki tulee selväksi. Jos Egyptissä kaliumkarbonaattia käytettiin keinotekoisen graniitin tuottamiseen, Venäjällä oli lukemattomia natriumkarbonaattia (josta se oli erillinen aihe, erittäin mielenkiintoinen), joka toimi geopolymeerin betonin sideaineena. Asetuksen päivämäärä oli vastaus kysymykseen siitä, milloin "antiikin" todella ilmestyi. Kaikki antiikin luotiin juuri 18-luvulla (ei BC), ja sen tuotanto vaaditaan käsittämättömän määrän perusmateriaalia, roolistaan ​​sideaineen liuosta, joka johdetaan sitten pois luonnon marmori, graniitti, malakiitti, dioriitti ja niin edelleen. Lisäksi, on huomattava, että kalkki oli tärkein komponentti lasinvalmistuksessa. Ruudin! Todellakin mikään ei ole uusi auringon alla. Nyt he pumppaavat kaasua, ja aikaisemmin he ovat ottaneet kaliumia. Ja Peter päätti katkaista Eurooppa-tuotannon keramomarazzi posliini ja jauhe. Onko tämä tärkein syy Ruotsin kanssa? En tiedä - en tiedä. On liian aikaista tehdä johtopäätöksiä, mutta mielestäni löytö on ilmeinen. FAKTA - kasvoilla ja pipalla kuonolla, pataljoonan komentajana, jonka kanssa olen palvellut kiireellisesti.

En edes ymmärrä, miksi, mutta niille, jotka kohtaavat ensimmäistä kertaa tietoa siitä, että geopolymeerin betonin käyttö on laajasti levinnyt kaikkialla maailmassa "tiheässä" antiikissa, syntyy samanlaisia ​​kysymyksiä. Esimerkiksi: - "Kaikki pyramidit rakennettiin tämän tekniikan avulla"? Tietenkään ei. jopa egyptiläiset pyramidit ovat monimutkaisia ​​menetelmiä ja menetelmiä. Loppujen lopuksi ne ovat vain osittain rakennettuja. Niiden päämas- sa on luonnollinen vuoren korkeus, jolle annetaan nykyisin näkyvä muoto, geopoli- meerivaluteknologian avulla valmistettujen lohkojen ylärakenteen avulla. Käytetään luonnollisia maastoja taittuvia ja luonnollisia monoliittisia kiviä maksimiin. Mutta monia muita esineitä, kuten Machu Picchu, Pisac, Saksauiman, Baalbek ja muut, joissa geopolymeerivalulla ei ole edustettuna sellaisella globaalilla tasolla, mutta se on läsnä lähes kaikkialla.

Toinen samanlainen kysymys on: "Varmasti Uralissa, Kuolan niemellä, Karjalassa, Altajilla, Primoryella ja Kolymalla näemme vain geopolymeerinteknologian rauniot"? Vastaus on sama: - "Tietenkään ei!" Jotkut sen elementit ovat itse asiassa instrumentaalisia, joten monikulmainen muuraus tehdään alkeellisten käsisahojen avulla.

Mutta on olemassa tapoja muuttaa kiven tilaa, jota ei ole vielä ratkaistu, kuten esimerkiksi Devilin muinaisen asutuksen paikkakunnalla, esimerkiksi Uralissa. Teknologiat ovat selvästi samankaltaisia, koska on ilmeistä, että fossiilien ollessa rakennusvaiheessa oli selvästi muovimassaa, kuten taikinaa tai savea. Pehmeät "pannukakut" sopivat toisiinsa ja polymeroituvat sitten. Tämä kytkin sai ja vastaava nimi - savi. Mutta me emme nyt häiritse sitä. Ehdotan, että matkustat vähän, jotta saisin tietää tiedoista, varmistaaksesi sen johdonmukaisuuden.

Egyptissä. Onko tarpeen selventää, että tämä on korkealaatuista kipsiä geopolymeeristä? Vielä yksi kysymys poistetaan automaattisesti, miksi hierojedet bas-reliefien kohdalla ovat täysin samanlaiset ja jopa samat virheet. Se on yksinkertaista. Siihen asti, kunnes kipsi kuivattiin, tiettyjä merkkejä puristettiin sitä käyttäen tavallisia kliseitä ja samojen symboleiden identiteetti samankalvon eri osissa oli identtinen. Se ei ollut leikattu, vaan puristettiin märälle kipsiin. Myöhemmin se muuttui kiveeksi ja otti luonnonkiven ulkonäöltään, mutta kuva selvästi osoittaa, kuinka kerros kuoriutui luonnonkivestä ja paljasti ydin - karkeasti käsitelty graniitti.

Lattia on tehty samalla tavoin, miksi vaivautua, jos on olemassa luotettava, todistettu menetelmä?

Tämä on Kambodža. Täsmälleen sama tekniikka! Vain valaistus, eikä mikään muu voisi jättää mitä näet omin silmin. Uskotteko silmäsi tai tutkijat?

Tietenkin tämä voi olla kivenleikkaustyön tuotto, vain ammattilainen kertoo sinulle, ettei ole sellaista kiveä, joka "antaisi anteeksi" kivenleikkureiden virheet. Ornamentin yksittäisten volumetristen yksityiskohtien millimetrin mitat osoittavat, että lanka on tehty muovimateriaalista eikä kiinteästä monoliitistä.

Usko tämän porauksen? Olet väärässä. Tämä reikä on jätetty puisen muottielementin puolelle. Lasitus on osoitus altistumisesta korkeille lämpötiloille. On todennäköistä, että tukiaine oli metalli, ja jähmettyminen tapahtui suunnittelemattomasti nopeasti, mikä teki erityisen tarpeelliseksi soveltaa erityisiä menetelmiä putken poistamiseksi pakastetusta betonista. Katso, miten he tekevät samanlaisia ​​rakenteita tänään:

Tässä on muotti. Seinät on kiinnitetty poikittaisputkilla. Betonin kaatamisen ja asettamisen jälkeen muurausseinät poistetaan, putket poistetaan myös.

Väliaikaisen vahvistuksen vaakasuuntaisten elementtien jättämät reiät yksinkertaisesti rappautuvat.

Mutta Baalbekissa nämä reiät eivät joko kiilty ollenkaan, tai silloin tällöin tylpät yksinkertaisesti romahtivat ja paljastivat maailmaan teknologiset jäljet ​​megaliittien luomisesta.

Katsokaa tätä visiiriä, joku ajattelee, että tämä on luonnonkivi? Ehdottomasti - konkreettisia! Ja tämä tapahtuu melko huolimattomasti.

Dolmens taas. Ei ole tarpeen huomauttaa, että "monoliitti" koostuu selvästi paneeleista, jotka rakennusvaiheessa olivat niin muoveja, että ne sallivat itsensä "tahriutuneiksi" spatulilla niiden osien kanssa, jotka ovat niiden vieressä suorassa kulmassa.

Katsomme edelleen dolmens. Mitä sanoin? Karkean saven neliömäinen kerros leikataan, taitetaan takaisin kansioksi ja neljä vierekkäistä reunaa leikataan, sijoitetaan pystysuoraan ja päällystetään päällekkäin, alunperin leikattu kerroksella, kun kuolleen on asetettu sisään. Jäljitellään leikkaamalla seinät spatulan avulla, leikkaamalla reikä, korkkiin ja hukuttamalla hänen viimeinen ikkuna seuraavasta maailmasta maailmaansa. Mikä on ikkuna? Kuka tietää, ehkä jotta voisimme siirtää lahjoja kuolleelle henkilölle vuosittain kolminaisuudessaan, kun vierailemme kuolleita sukulaisia ​​nyt ja jätämme lasista vodkaa haudasta, joka peitetään ruisleivällä.

Epäilen, että tämä on kivettynyt savi kerros? Olen myös vähän, mutta vain tapana uskoa ketään, koska kaikki ympärillä on valhe! Kaikki - kaikki - kaikki!

On hyvin selvää, miten rakennuttajat korjasivat puutteita, hauttamalla heidät ratkaisulla tai pikemminkin "kiven" avulla.

Luonnollinen graniitti kuoriutuu tällä tavoin? En ole nähnyt sitä kerran.

Tarvitsetko lisää todisteita geopolymeerilaastareista? Sarakkeet valmistetaan pienistä, karkeasti käsitellyistä (vaikkakin kvalitatiivisesti) kivistä ja peitetään sitten kerroksella kipsiä, jonka päälle ne sitten kohokuvioidaan tavanomaisilla hylkeillä.

Bannie Antonina Carthagessa. Täällä näemme yleensä teräsvahvistuksen. On todennäköistä, että tämä on yleensä kaksikymmenvuotisen alkupuolen jäljennös.

Dougga, Tunisia. Keraaminen putki kaadettiin betoniin, ja tässä on jälkeläisten arvoitus: - missä on kyse raskaasta porakoneesta porakoneella 30 ja jyrsimellä 40 cm. Älä vaikeuta tällaisia ​​asioita. Rautakausi on aikakausi, jossa elämme nyt, eikä siitä, mitä oppikirjat kirjoittavat. Kivi-ikä, tämä ei ole Neandertalin aikojen kivi-akseleilla ja kaavinhoidoilla. Kivikausi päättyi vasta 1800-luvulla, jolloin metalliset työkalut ja rakennusmateriaalit korvasivat kiven voimakasta käyttöä.

Kiinnitä huomiota kylvyn lähiseinämän paksuuteen. Tämä ei ole monoliitti! Tämä on jäädytetty ratkaisu, joka on halkaistu syvennys. Meillä on nyt sama, vain vesijohtovettä lattialla.

Ja täällä on todellinen "herkku", joka voi vakuuttaa kiihkeimmät epäilijät. Tämä on rakentajan kengän kivettynyt jalanjälki. Uskotteko silti oppikirjoja?

Miksi kukaan ei ole yllättynyt tällaisista "tervehdyksistä" Juras-kaudesta?

No, välipala ehdotan nähdä selittävä elokuva. Tämä on niille, jotka eivät halua lukea, mutta eivät ole menettäneet uteliaisuutta. Onnea ystäviä! Ole yllättynyt! Niin kauan kuin pystyt yllättämään - apokalypseen maailma ei uhkaa!