Betonituotteet

Yrityksen ydin on pienten laitosten yrittäjäorganisaation rakentaminen betonin ja erilaisten betoniseosten tuotannolle. Tässä artikkelissa käsitellään liiketoiminnan avaamisen ja tuotannon vaiheiden tärkeimpiä kohtia: yrityksen rekisteröinti, laitteiden valinta, tuotantoteknologia, myyntiorganisaatio.

Ensimmäinen vaihe on rekisteröidä LLC. Tämä lomake on luotettavampi ja tarjoaa luottamusta liiketoimintaan. Ennen tuotannon aloittamista on tarpeen valita, minkä järjestelmän mukaan vero maksetaan: yleinen (ESS) tai yksinkertaistettu (USN). Valinta riippuu täysin suunnitellusta liikevaihdosta. Jos betonituotannosta on vähemmän kuin 60 miljoonaa ruplaa, on suositeltavaa valita yksinkertaistettu verojärjestelmä. Tähän järjestelmään ei sisälly tuloveron, kiinteistöveron ja arvonlisäveron maksamista.

Jos arvioitu tulo on yli 60 miljoonaa ruplaa. Sinun täytyy valita OSNO. Ja sisällyttää kustannusjärjestelmään kaikki verojen maksut ja ylläpitää tilinpäätösraporttia. Asiakirjojen rekisteröinnissä tarvitaan OKVED-koodi: 26.63 - "Valmisbetonin valmistus".

Jos päätät tehdä korkealaatuista betonia, on suositeltavaa tutustua valtion vaatimuksiin. Tärkeimmät ovat GOST 26633-91; 27006-86; 10060,0-95: 10181-2000; 18105-86.

Tuotantotilan valinta

Betonin tuottamiseen tarvittavan laitoksen on oltava vähintään 100 neliömetriä. m. Tämä on pienten tuotantoalueiden vähimmäispinta-ala. Tällaisten tilojen vuokraaminen Moskovan ulkopuolella on noin 50-100 tuhatta ruplaa kuukaudessa. On myös tärkeää, että raaka-aineet säilytetään.

Huoneen valinnassa ei pidä unohtaa laadukkaita ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmiä. Itse asiassa on äärimmäisen vaikeaa löytää tällaista lähtökohtaa, joten kustannukset, jotka liittyvät tiloihin varustukseen ilmanvaihtojärjestelmillä, olisi myös sisällytettävä tämän liiketoiminnan avaamisen kustannuksiin.

Ei ole viimeinen kriteeri valittaessa tuotantopaikka on ajorata ja hyvä pysäköinti. Loppujen lopuksi on välttämätöntä luoda ostajille kätevä pääsy laitokseen.

Täydellinen betonilaitos

Laitoksen kapasiteetti riippuu laitteiden valinnasta 25-250 kuutiometriä tunnissa.

Betonituotantolinjan vakiosarja on betonisekoitin, siilot ja annostelijat. Avainyksikkö on luonnollisesti konkreettinen mikseri.

Sekoittajat ovat kahta tyyppiä:

 • Yksiakseli on halvempi, mutta sen teho ei riitä laajamittaiseen tuotantoon.
 • Kaksi akseli - kallis, mutta luotettava ja tehokas yksikkö.

Jos ympärivuotista betonituotantoa suunnitellaan, laitos on varustettava höyrysyöttöjärjestelmällä tai huoneen tulee olla hyvin lämmitetty (mukaan lukien raaka-aineiden säilytys). Tämä on välttämätöntä lämmittää materiaaleja alhaisissa lämpötiloissa. Myös talvikaudella toimiva laitos on eristettävä sandwich-paneeleilla tai muilla lämmöneristysmateriaaleilla.

Raaka ja numerot

Tärkeimmät raaka-aineet:

 • Sementti on mineraalinen jauhemaista ainetta, josta vedessä sekoitettuna valmistetaan sideaine, joka kovettuu nopeasti rakennusmateriaalin kiinnitysmassaa.
 • Ballast - hiekka sekoitettuna soran (3: 1) kanssa.
 • Rakennushiekka on epäorgaanista irtomateriaalia, jonka raekoko on enintään 5 mm.
 • Murskattu kivi tai graniitti - murskattu kivi rakennustöille.
 • Vesi.

Laske raaka-aineiden hankintakustannukset

Harkitse hankinnan kustannukset komponenttien valmistukseen betoni M200.

Niin konkreettinen voi menestyksekkäästi kaataa talojen, aidojen, seinien perustan, he voivat myös betonilla kulkuteitä ja laitureita. Kustannukset lasketaan kuukausittaisen tuotannon perusteella.

Tuotannossa tarvitaan noin 11 500 tonnia sementtiä 2800 p., 2300 m3 pato 900 p. ja 1300 m3 500 ruplan hiekkaa. Näin ollen sementistä syntyy 32 miljoonaa ruplaa, 2,1 miljoonaa ruplaa raunioille ja 700 tuhatta ruplaa hiekalle. Raaka-aineiden M200 oston kokonaiskustannukset ovat 35 miljoonaa ruplaa. Tämä mahdollistaa noin 30 tuhannen kuutiometrin tuottamisen kuukaudessa, jonka keskimääräinen kustannus on 90 miljoonaa ruplaa.

Käyttämällä samanlaista ja hyvin yksinkertaista järjestelmää voidaan laskea kustannukset minkä tahansa betonibrändin ja minkä tahansa tilavuuden tuottamisesta. Katso vain raaka-aineiden hintoja alueellasi ja tee yksinkertaiset laskelmat laskimessa.

Teknologinen tuotantoprosessi

Betonituotanto toteutetaan melko yksinkertaisen tekniikan mukaan. On valittava betonin koostumus ja valmistauduttava tarvittavaan betoniseokseen teknisten vaatimusten mukaisesti.

Betonin ja betoniseoksen koostumus määräytyy karkaistun päällysteen ominaisuuksien perusteella: lujuus, jäätymisvastus ja asennus. On toivottavaa saavuttaa alhaisimmat betonin kustannukset tuotteen korkean kannattavuuden saavuttamiseksi. Mutta on myös tärkeää, että alhaiset kustannukset eivät tarkoita heikkoa laatua. Kustannusten vähentämiseksi sinun on ensin etsittävä toimittajia, jotka ovat halukkaita tarjoamaan alennuksia määristä tai raaka-aineiden säännöllisestä hankinnasta.

Betonin komponentit määräytyvät seuraavien olosuhteiden perusteella: betonin laatu, valmistusajankohta, haluttu liikkuvuus, plastisuus, helppous, käytetyn sementin tyyppi ja lujuus, hiekan ja soran rakenne. Sementtilaadun valinnassa tulisi olla indikaattoreita, jotka ovat 2-2,5 kertaa korkeammat kuin betonin laatu.

Materiaalien välille syntyy painosuhde. Tässä tapauksessa sementti toimii aina yksikkönä ja jäljelle jäävät materiaalit sementin painon osina. Tämän seurauksena kaava näyttää tältä: 1: 0,7: 2: 5. Komponenttien lukumäärän suhde on myös mahdollista. Eli likimääräinen kaava näyttää tältä: 250 kg. sementti + 170 l. vesi + 500-600 kg. hiekka + 1250 kg. murskattu kivi = 1 m3 betonia.

Betonin käyttämien betonisekoittimien tai jaksottaisten (jaettu painovoima- ja pakkosyhdistelyyn) tai jatkuvaan toimintaan.

Gravitytyyppiset betonisekoittimet sekoittavat hitaasti materiaalia, nostavat ja pudottavat sitä. Näin tehdään konkreettisia sekoituksia, jotka ovat täynnä suuria kiviä.

Sekoittamiseen tarvittava aika riippuu betonisekoittimen kapasiteetista. Mitä suurempi rummun määrä on, sitä vähemmän aikaa tarvitaan töihin.

Betonisekoittimet pakotetulla sekoittumisella näyttävät teräskoloilta, joissa on meloja pystysuorilla akseleilla. Ne ovat optimaalisia kovien betoniseosten valmistamiseksi.

Jatkuvasti käytetyillä betonisekoittimilla on kourunmuotoinen muoto, seos sekoitetaan ja siirretään välittömästi tyhjennysaukkoon. Tällaisilla yksiköillä on suuri suorituskyky, mutta niitä on vaikea rakentaa toisen betonimerkin valmistamiseksi. Tämän vuoksi tällaisia ​​betonisekoittimia käytetään rakennuskohteissa, joissa on runsaasti konkreettisia töitä.

Valmiiden tuotteiden myynti

Jos päätät harjoittaa betonin valmistusta, sinun on heti tutustuttava alueen kuluttajien markkinoihin. Loppujen lopuksi vakiintunut myyntikohde takaa onnistuneen liiketoiminnan.

Betonin myynti riippuu kiinteistön rakentamisen toiminnasta. On syytä harkita, että betonin kuljetuksen sallittu etäisyys on enintään 50-70 km. Tästä seuraa, että tavaroiden pääasiakkaan on oltava sallittua säteellä.

Älä unohda, että betonin kustannukset rakentamisessa kestävät enintään 3% kaikkien rakennusmateriaalien kustannuksista. Tämä tarkoittaa, että tuotteen hinnan alentaminen ei johda siihen, että sen kysyntä kasvaa. Tärkein vaatimus - aktiivinen rakentaminen tuottaa aktiivista betonituotantoa.

Emme saa unohtaa, että betonin kysyntä on kausiluonteista (huhtikuu-marraskuu), mikä johtuu useimpien talvikauden rakennushankkeiden lopettamisesta. Kilpailu tässä liiketoiminnassa on myös melko suuri, koska betonin myynti on erittäin kannattava liiketoiminta, joka nopeasti maksaa. Ja tarkemmin, se voisi olla erittäin kustannustehokas, ellei valtava kilpailu. Kehitettäessä liiketoimintasuunnitelmaa kannattaa kuitenkin tutkia hyvin paikallisia markkinoita, mutta on melko mahdollista, että onnistuneen konkreettisen liiketoiminnan luominen on edelleen lupaavaa.

Myös tänään on järkevää katsoa sellaisten mini-kasvien suuntaan, jotka kykenevät tuottamaan betonia suoraan rakennustyömaalla. Tämä liiketoiminta vaatii paljon vähemmän investointeja, mutta se on kausiluonteista, betonituotantoon tarkoitettujen mini-kasvien kysyntä on olemassa vain lämpimän kauden aikana.

Betonituotteet

Vakiomuotoinen betonituotantotekniikka (valmistelu).

Teknologia betonin tuottamiseksi, joka on planeetallamme suosituin rakennusmateriaali, kehitettiin lokakuussa 1824. Brittiläinen kruunu Joseph Aspdin, joka on tekniikan laatija, sai patentin harmaata ainetta varten sementtipohjalla, jonka nimi on "Portland-sementti". Miksi juuri "portland"?

Koska tämä on juuri sitä, mitä kaupunkia kutsuttiin, kiviä, joiden ympärillä kehys oli luonteeltaan sen värin mukaan. Aspdina sai alkunsa, Portland-sementtiä käytettäisiin luodakseen raskaita monoliittisia rakenteita ja tuotteita pysyvään käyttöön.

Tämän hämmästyttävän materiaalin valvonta tuli maahamme vuonna 1847, vaikka eräiden lähteiden mukaan E. Cheliev kehitti samanaikaisesti ainetta yhdessä Aspdinin kanssa. No, planeetallamme virallisesti rekisteröity ensimmäinen vartettu betoni tai veistos oli perinteisen asianajajan Jean Louis Lambeaun vene, jonka hän näytti suurella menestyksellä Pariisin näyttelyssä vuonna 1855. Tämä oli uuden, vahvistetun betoniluvun alku, joka tuolloin julkaistiin laajalti lehdissä.

Mikä on konkreettinen ja vahvistettu betoni?

Betoni on keinotekoinen kivirakennusmateriaali.

Betonituotetekniikka käsittää sekoitetun ja tiivistetyn seoksen jähmettymisprosessin, joka tiettyinä määrinä sisältää sideaineita, liuottimia, täyttökomponentteja ja mineraalilisäaineita, jos niille on vastaava tarve. Vahvitetun betonin osalta tämä materiaali yhdistää sekä betoniliuoksen että teräsvahvistuksen. Lisäksi ratkaisu ei pelkästään suojaa raudoitusta syövyttävistä prosesseista vaan myös kompressiopuristuksia komposiitissa.

Ratkaisun jalostusprosessissa käytettävän vahvikkeen tehtävänä on vetovoiman hyödyntäminen. Betoniseos perustukselle GOST 25192: n ja SNiP: n normien mukaisesti on täytettävä tietyt tekniset parametrit ja tarjota tarvittavat indikaattorit ratkaisun laadusta sen kovettuessa määritetyissä olosuhteissa. Valmisbetonin teknisten ominaisuuksien mukaan se johtuu tietystä brändistä (m200, m300, m400) tai tiettyyn luokkaan, ja sen vuoksi ne antavat sille tietyn tarkoituksen.

Tee konkreettisia omia käsiäsi

"Itse valmistetuilla" soluilla tai tavallisilla betoniseoksilla on oikeus olla olemassa yksityisessä rakentamisessa.

Se on tietenkin laadultaan alhaisempi verrattuna erikoistarvikkeisiin valmistettuun tehtaan leimattuun versioon, mutta jos tarvitset säästöjä, sen käyttö voi olla ainoa vaihtoehto. Tärkeintä, joka pitäisi ottaa huomioon betonin itsenäisen valmistuksen, on reseptin komponenttien ja niiden lisäysjärjestys. Puhun aineista, kuten sementistä, hiekasta, sorasta ja vedestä, joka perustuu 1 kuutiometriin valmiista materiaaleista.

Sementti Tämä on tärkein sideaine, joka on tärkein sekoitettaessa laastia tai kevyttä betoniseosta. Sementti on kaunista harmaa jauhetta, johon kuuluu kiteytyvää kalkkikiveä. Kun kostutetaan, sementti tai melko kalkkikivi alkaa kovettua.

2. Ballast - sora ja hiekka, joka tarjoaa konkreettista tekniikkaa ja käyttää sitä aktiivisesti.

Tavallisesti 3: 1 suhteessa käytetään ratkaisua, jonka optimaalisuus määritetään taulukoista. Toisin sanoen 1 m3 loppukokoonpanosta kolme osaa hieno-soraa tai kivenhirsiä vastaa yhtä osaa puhtaasta ja läpinäkyvästä jokien hiekasta. Ballastia kutsutaan usein "PGS: n kokonaiseokseksi".

Rakennushiekka. Polttoprosessissa käytetään useimmin paksua kuopatuhoa seulakoista, joiden hiukkaskoko on 0,65-2,5 millimetriä. Samanaikaisesti sen käyttöalue on melko laaja: kipsi- ja muuraustyöt, betonituotanto (mittasuhteet vastaavat painolastia).

Karatehiekka, pyöristettyjen pehmeiden hiekkasten ansiosta, mahdollistaa ratkaisun helpommin betonilaattojen ja tiilien käyttämiseen rakennuksen säätämiseen halutulle tasolle. Lisälämmitystä ei tarvita. Louhosrakennuksessa hiekka on pieni määrä savea, ja kun kostutetaan, tämä epäpuhtaus tekee liuoksesta tiheämpää ja viskoosia.

4. Murskattu kivi. Tämä yhteinen rakennusmateriaali tuotetaan murskaamalla kiviä, kuonaa ja tiiliskiviä.

Yleisimmin käytetty ja levinnyt kivi on graniittia, jonka rauniot ovat pakkasenkestävät ja kestävät. Lisäksi sille on tunnusomaista puristuslujuus, tiheys ja karheus. Graniitin lisäksi on kalkkia, dolomiittia, soraa ja kiven murskattua kiveä, jonka jakeet ovat 3/10 - 40/70.

5. Vesi Seoksen tulee olla puhdasta vettä ilman lisäaineita ja sulkeumia. Käytetyn veden määrä valitaan rakeiden ja hiekan alkukosteuspitoisuuden sekä käytetyn sementin kosteuden vaatimuksen mukaan.

Laastin osuus

Normaaleissa olosuhteissa sokea alueen liuoksen kuivat ainesosat tulee sekoittaa yhteen ennen veden lisäämistä.

Käytettäessä seuraavia mittasuhteita käytetään: 3 sementtiä, 5 kauhoa hiekkaa ja 8 kauhan kaivoa. Huomaan, että raunioita voidaan käyttää enemmän (enintään 10 kauhua), mutta lopullisella ratkaisulla on hieman erilaiset ominaisuudet. Betoniratkaisun kallein osa on sementti.

Sementin täytyy olla erittäin vahva saadakseen tarvitsemasi tuotemerkin. Lisäksi vahvuuden on oltava 2-3 kertaa suurempi kuin betoniliuoksen, joka on saavutettava. Jos esimerkiksi haluat saada geopolymeerilaastin, jonka vahvuus on 100-150 kiloa senttiä senttiä kohti, sementin vahvuuden pitäisi olla 300 kilo- metriä kuutiometriä kohti.

Joskus rakentamisessa ei ole betonia, vaan käytetään laastia, jota myös tehdasauto tuo mukanaan sopimuksen tekemisen jälkeen. Näiden kahden välinen ero on, että jälkimmäisessä ei ole mitään raunioita.

Ja jos haluat säästää rakennusmateriaaleihin, suosittelen, ettet osta betonia, vaan laasti, jonka kustannukset ovat huomattavasti pienemmät, ja täytä käsin tarvitsemasi rauniot kotona. Vaadittavan raakamäärän laskeminen tehdään edellä esitetyn kaavion mukaan. Tämän jälkeen riittää se, että massa sekoitetaan betoni- sekoittimessa tai käsin ja kaada se muottiin.

Täytä ratkaisu rakentamisolosuhteissa tulisi tehdä lämpimän kauden aikana yli 0 asteen lämpötiloissa. Kiillotetuille tai kiillotetuille pintoille koristetarkoituksiin on suositeltavaa ostaa myös laite hiomiseen ja kiillotukseen. Betonin lattian ratkaisun tiheämpi asennus voi ostaa erityisen värähtelevän koneen, mikä vähentää huomattavasti työvoimakustannuksia.

Kuinka tehdä vahva betoni itse?

Laadukas betoni säätiölle

Mitä voidaan tehdä kotitekoisesta betonista?

Itse asiassa kaikki riippuu siitä, kuinka korkealaatuinen ja tiheä betonilaastisi on. Kun saavutat korkealaatuista laatua, voit rakentaa ja rakentaa useita portaita, aidat, uima-allas, parvekkeet, kuistit, maljakoita, työtasot, kulkutiet, pylväät, kattopaneelit, päällystyslaatat jne.

e. Myös valmistuksen asianmukainen taso voi jopa tehdä marmorista betonista, joka näyttää identtiseltä luonnollisen version kanssa. Nopeampaa työtä varten on suositeltavaa hankkia laitteet valu, leikkaus, maalaus ja reiät.

Yksi teollisuusrakennusten ja asuinrakennusten rakentamiseen käytetyistä suosituimmista rakennusmateriaaleista on konkreettisia. Rakennuksen luotettavuus ja kestävyys riippuvat suoraan betonituotannon laadusta, joten betonin valmistamiseen tarvittava tekniikka vaatii tarkkaa huomiota.

Betonisovellukset

Betonia käytetään sekä korkeiden asuinrakennusten rakentamisessa että matalarakentamisessa ja kotitalouksien rakentamisessa esimerkiksi säätiön vahvistamiseksi tai altaan rungon kaatamiseksi. Betonia käytetään monilla rakentamisen, tuotannon ja kansantalouden aloilla. Betoniseoksen laatu riippuu rakenteen rakenteen luotettavuudesta.

Betoni on valmistettu betonisekoittimissa suurissa erissä tai manuaalisesti pienikokoisena pienen yksittäisen teoksen suorittamiseksi kotitaloudessa. Tulevan työn pieniä määriä varten betonielementtejä sekoitetaan käsin. Tietenkin tämä prosessi on melko työläs ja monimutkainen, mutta tässä tapauksessa ei ole muuta mahdollisuutta, koska hankkimalla kalliin asennus betonin sekoittumiseen kertaluonteisen kotitaloustyön suorittamiseksi on yksinkertaisesti sopimatonta.

Betonimassan hankinta

Erityisiä laitteita betonin sekoittamiseksi tai pelkästään betonisekoittimelle hankitaan, kun esimerkiksi rakennustyömailla tarvitaan suuria betonimääriä. Betonisekoittimet voivat vaihdella kooltaan ja sekoitusmenetelmällä, teholla ja kustannuksilla, voivat olla kiinteitä tai liikkuvia, esimerkiksi asennettu trukin alustalle. Betonin betonisekoittimia voidaan käyttää tienrakentamiseen, kiinteitä betonisekoittimia käytetään laajamittaisissa rakennushankkeissa, pienet säiliön tilavuutta käyttävät pienet betonisekoittimet käytetään pienrakenteisten rakennusten rakentamiseen yksityisten rakennusten rakentamiseen.

Mikä konkreettinen on tehty

Suurimpia betonituotteita suurissa erissä tapahtuu erikoistuneissa betonilaitoksissa, jotka eroavat myös liikkuvuudesta, toiminnallisuudesta, kuormaus- ja kuormitustekniikasta. Betonilaitokset käyttävät betonin tuotannossa ja kuljetuksessa erilaisia ​​erikoislaitteita, kuten vaa'at, automaatti- ja annostelulaitteet. Erikoislaitteiden käyttö mahdollistaa betoniprosessin automatisoinnin, lisää komponentteja sekoittamiseen vain tarkkoina mittasuhteina, mikä lisää tuottavuuden kasvua ja laitoksessa saatavan seoksen lopullista laatua.

Betonin valmistusprosessissa käytetään seuraavia komponentteja: murskattu kivi (sora ja graniitti, jota käytetään kovaan betoniin, lämpötilaan ja fyysiseen rasitukseen, betoniin käytettävän dolomiitin ja kalkkikiven valmistukseen, jota käytetään vähemmän luotettavissa ja kestävissä rakenteissa) hiekka (jokien hiekka arvostetaan, mutta samaan aikaan esipuhdistus on välttämätöntä), sora (basaltin ja graniitin palat), sementti (betonin tärkein komponentti, ivayuschey kaikki kytkimen osat yhteen, laatu käytettävä sementti on täysin riippuvainen vahvuus betoni), vettä (saavuttaa suurin vahvuus tuloksena betonin tulee olla epäpuhtauksia).

Kaikki osat on valittu huolella, tarkkailemalla tarvittavat mittasuhteet, joiden avulla voit välttää voidessasi mahdollisimman tehokkaasti.

Tiheämpi osat vierekkäin, vahvempi betonin, sitä luotettavampi pystytetään sooruzhenie.Kazhdy täyteainetta alustavasti pestiin perusteellisesti, punnitaan, sen jälkeen laitetaan sekoittimeen, johon sementtiä lisätään ja lisäyksen jälkeen kaikki komponentit, puhdasta vettä. Betonilaitoksissa on kahdenlaisia ​​betoniseoksia, jotka ovat märkiä ja kuivia. Säilyttää liuoksen homogeenisuuden se sekoitetaan seoksen kuljetuksen työmaalle kuorma- sekoittimet, mikä on erittäin tärkeää, jotta saadaan luotettava ja konkreettinen kachestvennym.Predlagaem tietoonne lukuisia teknisiä asiakirjoja, joissa kuvattiin betonin ja laastin: GOST 7473-94SNiP 82-02- 95SNiP 3.09.01-85 ja SNiP 3.03.01-87TEKNOLOGIA BETONETRAKENNUS- JA RAKENNETeknologia, rakennustuotteet ja rakenteet

Mutta video konkreettisesta valmistusteknologiasta

Vahvistettu betonirakenteet ovat luotettavia ja kestäviä. Tällöin on kuitenkin tarpeen tarkkailla seoksen valmistuksen mittasuhteita ja laatia asianmukainen ratkaisu.

Tässä artikkelissa käsitellään betonin valmistusprosessia kotona. Sen avulla voit saada materiaalia laadultaan lähelle tehtaalle.

Miten saada laadukasta betonia

Kolme tekijää vaikuttaa betonin lopullisiin ominaisuuksiin: käytetyn sementin laatuun, komponenttien mittasuhteisiin ja lisäaineiden läsnäoloon. Kiinnostavissa rakenteissa (lattiat, kattokoristeet, portaat), laakeri ja itsekantavat elementit on suositeltavaa käyttää sähköstaattoria 500 merkkiä. Kaikissa muissa tapauksissa 400-merkki on sopiva.

Vahvitetuille betonirakenteille on optimaalista käyttää murskattua kiveä, jonka murto-osa on 5-20 mm. Yritä lisätä ehdollisesti puhdasta raunioita ilman ilmeisiä orgaanisen aineen epäpuhtauksia.

Myös hiekan alkuperä ja koostumus ovat tärkeitä - hiekkajäänteisiin verrattuna meri on kulmikkaampi, joten ne pidetään paremmin seoksessa. Jopa hiekkaan pienin savi esiintyy dramaattisesti vähentää betonin laatua. Savi antaa hiekan tarttuvuutta ja ominaista ruskeaa sävyä (puhdas hiekka, vaaleankeltaista väriä).

Klassinen betonituotantotekniikka: 1 osa sementistä, 3 osaa hiekkaa ja 3 osaa raunioista.

Lisää vettä haluttuun liuoksen konsistenssiin. On pidettävä mielessä, että liian nestemäinen liuos voi aiheuttaa betonin halkeilua johtuen "sementin maidosta" muotin urien läpi. Liian kuiva liuos ei myöskään ole hyvä, koska se ei pysty täyttämään kaikkia sinusseja.

Yleinen väärinkäsitys on, että mitä enemmän sementtiä lisäät, sitä vahvempi betoni on.

Itse asiassa sementti suorittaa pääasiassa neulomustoiminnon. Hiekan tai keskittymiskyvyn puuttuessa se yksinkertaisesti "ei toimi", hajottamalla sen elementteihin. Yliannostustapauksessa tuotteen pinnalle on havaittavissa vaalea sävy, pienet ja keskisuuret halkeamat voivat ilmetä.

Betonin eristysominaisuuksien parantamiseksi voidaan sekoitukseen lisätä erilaisia ​​irtotavaran lisäaineita (kuona, kuona, vermikuliitti, laajennettu savi jne.). On tärkeää unohtaa, että tällaiset lisäaineet heikentävät rakenteen kantavuutta ja betonin säänkestävyyttä. Siksi niitä ei ole ehdottomasti suositeltava lisätä esimerkiksi säätiöön.

Tavalliset nestemäiset lisäaineet ovat:

  pehmittimet - parantavat betonin plastisuutta; vahvistavat betonipäästöt 10-20% talvella - nopeutetaan kovettumista matalissa lämpötiloissa.

Miksi rautaa lisätään betoniin

Tukirakenteiden valmistuksessa jotkut talon käsityöläiset säästävät mieluummin olemaan rahaa rautateille. He uskovat virheellisesti, että betoni on jo tarpeeksi vahva ja raskas. Tietyllä tavalla tämä on totta - betoni voi kestää puristusjännityksen hyvin.

Ongelmana on, että 90% tapauksista laakereilla ja itsekantavilla rakenteilla on kestettävä yhdistetyt puristus- ja vetolujuudet. Jotta betoni kestää vetolujuuden, siinä on välttämättä oltava armatuuri:

  pitkittäinen työskentely (A3 halkaisijaltaan 16 mm, poraus 150 mm), jakelu (A3 halkaisijaltaan 12 mm, pituus 150-200 mm), poikittainen kokoonpano (lanka 6-8 mm, piki 150-250 mm).

Sokean alueen, raiteiden, maalautojen ja pienten tuotteiden lujittamiseksi voit käyttää yhtä kerrosta mitä tahansa vahviketta, jonka halkaisija on 10-12 mm ja solu 150-200 mm.

Miksi värähtely on tarpeen

Asiantuntijoiden mukaan tämän menettelyn huomiotta jättäminen vähentää betoniteräksen käyttöikää 2-3 kertaa. Värinääminen ratkaisee seuraavat tehtävät:

  säädetään optimaalinen pakkaus sora liuoksessa "kivi kivi", siis kovettumisen jälkeen se ottaa vastuun kuorman, eliminoi tyhjien tilojen ja poistaa mahdolliset ilmakuplat täyttää betoni kaikki sinus muotti, helpompi työskennellä nestemäistä betonia - paimennukseen ylimäärä ja korjaa "horisontti" pinta.

Betonin huolellinen käsittely

Klassisen betonin optimoitu kovettuminen tapahtuu lämpötilassa, joka ei ole alle + 5 ° C. Alhaisemmassa lämpötilassa on lisättävä erityinen nestemäinen lisäaine.

Kattotuolit, portaat ja lattiat kaadetaan ilman taukoa kerrallaan. Tällaisten tuotteiden muotti on purettu aikaisintaan 10 päivän kuluttua, muut rakenteet - 12 tunnin kuluttua. Betoni sekoittuu 3 tunniksi, se saa merkin voimakkuuden 28 päivän kuluttua.

Säätiöitä voidaan kaataa useita kertoja, mutta taukoja enintään 10 tuntia. Betoni on peitetty erityisellä päällysteellä edullisen kosteisen ympäristön säilyttämiseksi.

  Päivämäärä: 19-02-2015Kuvaajat: 1913Lajoitus: 27

Huolimatta siitä, että nyt on tarpeeksi valmiita betonilaitteita tarjoavia yrityksiä, on hyvin usein tarpeen vaivata itse.

Useimmiten betoni valmistetaan omilla kädillä, kun on tarpeen täyttää pienet teräsbetoniset rakenteet: tasoituskerrokset, portaat, kulkuväylät, askelmat jne. On erittäin tärkeää saada riittävästi tietoa betoniseoksen, käytettyjen komponenttien ja niiden osuuksien valmistamiseen liittyvästä tekniikasta määränpää).

Taulukko betonin koostumuksesta.

Komponentit, joita tarvitaan betonin valmistamiseksi:

Betoniliuoksen valmistuksessa käytetään täyteaineena hienoa hiekkaa yhdistettynä soraa tai roskaa. Muuraus tai kipsiä valmistettaessa käytetään hienoa hiekkaa, jolla on pieniä halkaisijaltaan jyviä.

On huomattava, että aggregaatiossa voi olla suuri määrä kontaminoivia ainesosia: kasvien ja puun, lasin, puun ja siltin fragmentteja. Ennen betonimassan valmistuksen aloittamista kaikki tarpeettomat epäpuhtaudet poistetaan välttämättä. Betonimassan pääkomponentti on sementti. Sementtiä kutsutaan jauhemaiseksi sideaineeksi, johon kuuluvat kalkkipitoiset, marmoriset kivet ja erilaiset lisäaineet.

Yleisin sementtityyppi on Portland-sementti, joka sisältää suuren määrän kalsiumsilikaatteja. Sementti on merkitty materiaalin keskimääräisen puristuslujuuden perusteella. On tarpeen tietää, että mitä korkeampi on sementti, sitä vahvempi rakentaminen on.

Suosituimmat sementtimerkit ovat M400 ja M500. On parasta ostaa tehdasvalmisteinen sementti. Ainoastaan ​​tällä tavalla voit olla varma, että materiaali ei sisällä liiallisia epäpuhtauksia, ja sementtiaste on sopiva.

Pakkauksessa on oltava myöntämispäivä. On parasta ostaa tuoretta sementtiä. Betonin laadun parantamiseksi lisätään joskus kalkkia. Tällä hetkellä ei ole tarvetta kalkin likaantumiseen, sillä jo on sammutettu (hydratoitu) kalkki, joka on esitetty kuivan seoksen tai kalkkipastan muodossa.

Lime on useimmiten lisätty koostumukseen, kun on tarpeen tehdä ratkaisu muuraukseen tai kipsaustyöhön. Betoniseoksen valmistamiseen käytettävän veden on oltava juomaveden laadun mukaista, toisin sanoen ei ole vieraita tuoksuja ja epäpuhtauksia. Kylmäkaudella rakennuksen aikana lisätään 40 ° C: seen lämmitettyä vettä ja kylmällä ilmalla. Missään tapauksessa ei pitäisi käyttää suolaa tai käsittelemätöntä jätevettä.

Takaisin sisällysluetteloon

Komponentit, jotka ovat osa betonia, tulee olla niin suuria, että saat halutun koostumuksen, betonin suunnitellun tiheyden ja lujuuden.

Taulukko mittasuhteista betonin valmistamiseksi Portland-sementistä.

Suuri merkitys on hiekan määrä, sen tilavuuden on oltava vähintään 30-35% kokonaistilavuudesta. Oikea koostumus voidaan saada sementin ja veden oikean suhteen ansiosta.

Komponenttien mittasuhteet seoksen valmistuksessa riippuvat siitä, mitä konkreettisia merkkejä tarvitaan.

Yksityisessä rakentamisessa useimmin käytetty betoni on 100M 500M. Kuviossa 1 voit tutustua tarvittavien osuuksien komponenttien valmistukseen eri laatuluokkien valmistukseen. On erittäin tärkeää, että kaikki komponentit lisätään tarvittavaan määrään.

Rikkomisen puute johtaa siihen, että ratkaisun määrä on odotettua pienempi. Hiekan puute johtaa liuoksen riittämätönyn tiheyteen, mikä johtaa delaminaatioon. Ylimääräinen hiekka sekä ylimääräinen vesi heikentävät betonin lujuutta.

Takaisin sisällysluetteloon

Taulukko ohjeista sementtilaastin valmistukseen.

Ensinnäkin, sinun täytyy päättää, mihin määrään sinun on tehtävä konkreettisia.

Betonia voidaan valmistaa monin tavoin. Jos tarvitset runsaasti betoniseosta, käytä betonimyllyä. Jos tarvitaan pieni tai keskisuuri tilavuus, vaivaus voidaan tehdä manuaalisesti.

Betonituotannon tekniikka on seuraava: sekoita ensin kaikki kuivat aineosat (hiekka, sora, sementti) ja sekoita perusteellisesti homogeenisen massan saamiseksi ja lisää sitten vettä pieniin osiin.

Betonimassalla tulee olla paksu kerma, sen ei pitäisi olla liian nestemäinen. Tee betoniseos positiiviseen lämpötilaan. Ratkaisun valmiuden asianmukaisen arvioimiseksi hieman betonia puristetaan kädessäsi.

Jos se voi olla jonkin muotoinen ja vapauttaa pienen määrän nestettä, se on jo valmis. Ylimääräisen sementin läsnäolo betoniseoksessa voi johtaa siihen, että betoni murtuu kutistumisen aikana. Seosta käytetään muutamassa tunnissa.

Takaisin sisällysluetteloon

Taulukko laastin rakenneosien mittasuhteista betonimerkin mukaan.

  Kolme kauhaa: yksi sementistä, toinen kiviainesta (hiekka ja kaatopaikka), kolmas vesi. Lapiot. Säiliö, jossa seos valmistetaan. Voit käyttää kourua tai vanhaa kylpyä. Sekoitusväline. Voit käyttää rakennussekoitinta tai leikkuria. Leica.

Jotta betonia voidaan valmistaa oikein, kaikki osat on mitattava mahdollisimman tarkasti ja tasoitettava tasaisesti ämpärin reunaa pitkin. Kun täytät hiekkaa tai sementtiä säiliöön, sinun on pakattava löysä materiaali napauttamalla kauhaa kauhan puolelta. Betonin tekeminen vaatii suuria ponnistuksia, koska kaikki aineosat on sekoitettava hyvin huolellisesti.

Hiekkaa ja murskattua kiveä sekoitetaan kovaa tasaista pintaa muodostaen kukkulan. Sitten tuloksena olevalle dialle tehdään ontto, johon sementti kaadetaan ja koko seos sekoitetaan perusteellisesti säiliöön, kunnes saadaan tasaista väriä.

Sen jälkeen, kuivan materiaalin kukkulalla, he tekevät syvennyksen uudelleen ja kaadetaan vettä kupista tai kastelulaatasta siihen. Tuloksena oleva seos reunoista kaadettiin syvennykseen vedellä, kunnes kaikki vesi imeytyy, ja sekoita kaikki komponentit sitten lapioineen ja leikkaamalla niitä. Tämän jälkeen lisätään vettä ja betonia nostetaan alhaalta, kunnes muodostuu homogeeninen massa.

Taulukko erityisbrändin hankkimisesta sementtiasteelta M 500.

Betonin valmius voidaan määrittää myös lapion avulla. Tätä varten lapin takaosa tekee useita rivoja, siirtäen hitaasti työkalua sen suuntaan. Oikein tehdyllä betonilla on oltava sileä ja tasainen pinta, jonka päällä on oltava samankaltainen muoto eikä putoa.

Jos käytät koneen valmistusmenetelmää betonimassan valmistukseen, valmistele betonisekoitin, joka asennetaan tasaiselle alustalle.

Ennen sen sisällyttämistä sinun on varmistettava, että rumpu on pystyasennossa. Kauhan avulla vettä kaadetaan rummuun ja puoli haurastetaan. Sen sijaan hiekkaa, sementtiä ja karkeaa kiviainetta lisätään pieniin osiin.

Koko seosta sekoitetaan useita minuutteja. Sen tarkastamisen jälkeen rumpu kallistetaan ja pieni määrä seosta valetaan kottikärryyn. Jos se ei vielä ole valmis, se ladataan takaisin rumpuun ja saatetaan valmiustilaan.

Suoraan pystytettyjen rakenteiden lujuus ja kestävyys riippuvat materiaalien oikeasta valinnasta, tiukasta tekniikan noudattamisesta ja vaadittavista mittasuhteista. Konkreettiset tuotantotyöt eivät edellytä erityistä ammattitaitoa, vaan vaativat parempaa hoitoa ja kaikkien standardien noudattamista.

Betonituotantotekniikka tehtaalla

Erilaisia ​​lujuuslaastareita kiinteytymisen jälkeen tunnettiin jopa antiikin Rooman arkkitehdit. Vuosisatoja tuhannet roomalaiset rakensivat akvedukteja, jotka ovat selviytyneet aikamme ajaksi. 1800-luvun loppupuolella kiinnostus tällaisiin sävellyksiin ilmestyi uudelleen: betonin valmistus mahdollisti sellaisten linnoitusten luomisen, jotka olivat helposti vastakkaisia ​​jopa raskaille pommituksille. Vähintään ajan mittaan on kehitetty tuotantomenetelmiä, jotka tarjoavat kestävän ja halvan materiaalin, jolla on hämmästyttävä turvamarginaali. Tekniikan betonituotanto tehtiin tieteellisellä pohjalla professori Shulyachenko A.R. ja professori Malyuga I.G. He kiinnittivät huomiota siihen, että korkeat ominaisuudet voidaan varmistaa vain seoskomponenttien oikealla annostuksella. Huolimatta yli vuosisadan kuluttua tuotantoprosessin tieteellisen perustan käyttöönotosta tehtaan betonituotantoteknologia paranee edelleen. Tämä ei ole yllättävää, koska on olemassa uusia kemiallisia lisäaineita ja menetelmiä materiaalin eri ominaisuuksien lisäämiseksi. Mitkä ovat lisävahvistuksen kustannukset sisällyttämällä mikroskooppiset kuidut, joiden käyttö on mahdollista vain lasikuidun massatuotannon alkamisen jälkeen. Tämä menetelmä ei ole ainoa: konkreettinen käytäntö on prosessi, jonka parantaminen on monien maailmanlaajuisesti toimivien tieteellisten instituutioiden työtä.

Valmiiden tuotteiden alhaiset kustannukset mahdollistavat rakennusteollisuuden läpimurron ja tekevät asuntojen todella edulliseksi suurimmalle osalle väestöstä. Betonin rakentaminen perustuksille ja muille rakenteille ei ole suurten yritysten ainoa toiminta. Nykyaikaiset moottoritiet tavalla tai toisella edellyttävät tämän kokoonpanon luomista. Sillat, putkistot, teollisuusyritykset ovat esineitä, joiden rakentamisessa laadullinen ratkaisu on välttämätön. Venäjällä on useita tieteellisiä instituutioita, jotka tekevät tutkimusta eri suuntiin. Toiminnan ansiosta laitoksen konkreettinen valmistusteknologia pienentää vähitellen kustannuksiaan ja kehittää ja toteuttaa erilaisia ​​uusia sävellyksiä. Parempia sideaineita, optimaalisesti valittuja lisäaineita, erilaisia ​​ratkaisuja seoksen plastisuuden parantamiseen - tuloksiin, joita ovat tutkijoiden ja suuryritysten asiantuntijoiden yhteinen työ.

Betonituotanto. mittasuhteet

Ei ole mikään salaisuus, että liuoksen valmistuksen pääaine on sementti. Sen kulutus riippuu suoraan siitä, mikä merkki valmiskoosta tarvitaan. Sidekerros on myös yksi kalleimmista osista: sen hinta on useita kertoja korkeampi kuin hieno täyteaineen hankintakustannus. Betoni vaatii pienempää sementtimassaa verrattuna muihin komponentteihin. Tämä suhde on tosi "keskimääräiselle" brändille, esimerkiksi M300. Jopa erikoislääkäri huomaa helposti, että sideaineen hinta on korkeampi: tonni hiekkaa maksaa vain 500 ruplaa ja 250 p. Ostat vain 50 kg korkealaatuista sementtiä. Sementin kulutus voi kasvaa huomattavasti käytettäessä karkeita aggregaatteja, joissa on huokoinen rakenne. Konkreettisten kuonojen tai hohkojen perusteella tarvitaan lisäkustannuksia. Pääaineen määrän vähentäminen on yksi nykypäivän tutkijoiden tärkeistä tehtävistä. On olemassa jo useita tapoja, joilla betonin valmistusmenetelmä on edullisempi. Tämä mahdollisti lisäaineiden käytön, jotka vähentävät vaadittua sementtilimäärää ilman koostumuksen laadun heikkenemistä. Betoni vaatii suurien ja pienien aggregaattien käyttöä, mikä luo kiinteän rakenteen, jonka ominaisuuksia voidaan vahvistaa vahvistamalla. Yleensä käytetään erilaisia ​​hiekkarantoja ja raunioita, mutta erityispiirteitä omaavien keinokivien luomiseksi asiantuntijat voivat käyttää muita materiaaleja.

Tehtaan betonituotantotekniikka vaatii kaikkien komponenttien huolellisen käsittelyn ja tarkkailun erilaisten haitallisten seosten esiintymiseksi seokselle. Useimmiten "yllätyksistä" muodostuu kiviä murskaavaa kivitystä. Se voi sisältää saviä tai muita koostumukseltaan aineita, joten niiden poistamiseen käytetään erityistä pesumenetelmää. Hiekka on myös erotettava siten, että keinokivestä vaarallisia sulkeumia ei ole. Tästä syystä hienoinen aggregaatti pestään ja kuivataan epätarkkuuksien välttämiseksi, kun betonin valmistus alkaa. Lika, pöly, savi ja erilaiset sulfaatit ovat haitallisia aineita, joita ei pidä sisällyttää seokseen. Komponenttien optimaaliset mittasuhteet - tämä tekee keinokivestä parhaan materiaalin mille tahansa rakennelmalle. Tehtaan betonituotantotekniikka huomioi kaikki vivahteet ja mahdollistaa komponenttien tarkan annostuksen. Asiantuntijat valvovat kaikkien aineiden täyttämistä ja massaa nykyaikaisilla laitteilla, jotka takaavat vaaditut mittasuhteet. Sekoittamisen veden tulee olla mahdollisimman puhdasta, koska kaikki haitalliset komponentit kyllästyvät koko materiaalin paksuuteen pienentäen sen lujuutta ja suorituskykyä. Tehtaan betonituotantotekniikka tarjoaa useita vedenpuhdistusjaksoja, jos ei ole mahdollista saada nestettä toivotulla kemiallisella koostumuksella toisella tavalla.

Betonin valmistaminen, jonka osuudet laskettiin asiantuntijoilta, on edelleen varsin työläs prosessi. Kun laboratoriossa on luotu oikea annos, resepti lähetetään insinööreille, jotka aloittavat laitteiston uusilla tiedoilla. Sekoittaminen suoritetaan erityisellä betonisekoittimella tai BSU: lla. Työnsä jälkeen saadaan homogeeninen seos murskattua kiveä, vettä, hiekkaa ja sementtiä. Valmistettu koostumus voi kerrostua, jos annat sille tarpeeksi aikaa ja luo sopivat olosuhteet, useimmissa tapauksissa betonituotanto säätiöille saadaan valmiiksi kuljettamalla se ABS: n sisälle työmaalle. Jatkuva sekoitus varmistaa seoksen koostumuksen ja yhtenäisen jakautumisen säilymisen koko tilavuudeltaan.

Betonituotanto. Lisäaineita.

Koostumuksen kaupallista laatua voidaan parantaa lisäämällä siihen lisättyjä aineita. Useiden kemiallisten reaktioiden vuoksi joitain lisäaineita käytetään suhteellisen pienissä osuuksissa, kun taas toiset taas päinvastoin ovat kiinteästi sidottuja käytetyn sementin massaan. Tehtaan betonituotantotekniikka kovettumisnopeuden lisäämiseksi edellyttää kalsiumkloridin käyttöä. Sitä voidaan käyttää sekä jauheessa että liuotetussa tilassa. Toisessa tapauksessa aine injisoidaan suoraan sekoitusveteen. Jos sitä käytetään kuivassa muodossa, betonituotanto tehdään hienojakoisella aggregaatilla, sekoitettuna lisäaineeseen. Jäätymiskestävyyskerrointa kasvatetaan helposti ilmanvaihdon sulkeutumisen avulla. Betonin valmistus, jonka komponentit valitaan sopivasti, seuraa kiillotetun puuhartsin, lämpökyllästysliiman tai sulfiitti-hiivasäiliön käyttö. Keinotekoinen kivi, jonka sisällä on suuri määrä sisäisiä huokosia, jotka täytetään ilmalla, on mahdollisimman vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille. Tehtaan betonituotannon oikea tekniikka eliminoi veden tunkeutumisen huokosiin, mikä voi aiheuttaa niiden asteittaisen tuhoutumisen nesteen kiteytymisen aikana. Ainoastaan ​​tällaiset aineet voivat varmistaa maan pohjoisilla alueilla rakennettavien rakennusten luotettavuuden. Suosituimpia ovat lisäaineet, joissa on monimutkainen seos. Polyfunktionaaliset modifioijat, kuten PFM-NLK, käyttävät erityisiä synteettisiä lisäaineita, jotka samanaikaisesti lisäävät koostumuksen liikkumista ja sitoutuneen ilman määrää. Tehtaan nykyinen betonituotantotekniikka takaa veden vähäisen kulutuksen liuoksen sekoittamiseksi, lisäksi käyttöajan kasvu ja valmiin rakenteen kestävyys lisääntyvät.

Seoksen mineraalinen koostumus

Betonin valmistus, jonka osuudet valitaan huolellisesti, perustuu useisiin kemiallisiin reaktioihin, joita esiintyy seoksessa. Kiitos heille, että oikein valmistettu ratkaisu muuttuu suuritehoiseksi keinokiveksi. Sementin perustana ovat neljä perusmineraalia: kaksi- ja trikalsiumsilikaattia, trikalsiumaluminaattia ja tetralumia alumiiniferriittiä. Jokaisella näistä aineista on ominaisuuksia tietyssä vaiheessa. C2S lisää materiaalin voimakkuutta ajan myötä. Tämä on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, minkä vuoksi betonin valmistus on tullut yksi rakennusmateriaalien tuotannon tärkeimmistä aloista. Ensimmäisten muutaman päivän aikana toinen komponentti toimii - C3A. Tämä aine aloittaa työnsä välittömästi asetusprosessin alettua. Aluminaatti varmistaa, että ensimmäiset voima-ajat kulkevat suurimmalla nopeudella. Yhden kuukauden kuluttua betonin syntymisestä ja sen kaatamisesta, dikalsiumsilikaatin ominaisuudet ilmenevät itsestään. Se lisää voiman lisääntymistä keinokivien olemassaolon ensimmäisinä vuosina.