Nopeasti, edullisesti ja luotettavasti: kiinteän muottirakenteen asennus polystyreeni-vaahtomuovista omilla käsillä

Säätiön rakennustekniikkaa parannetaan jatkuvasti ja muutoksia tehdään. Äskettäin ns. Kiinteitä muottirakennuksia on yhä enemmän käytetty. Siinä on useita etuja verrattuna perinteisiin rakenteisiin monoliittirakenteiden valmistukseen, ja lisäksi se voidaan koota käsin.

Kiinteä muotti laajennetusta polystyreenistä: edut ja haitat

Pidennetty polystyreeni muottiin ilmestyi melko äskettäin, mutta se on jo saavuttanut suosiota johtuen sen materiaalin suuresta määrästä, josta se on valmistettu.

Taulukko: Styroksiominaisuudet

Yksi merkittävistä eduista korostaa:

 • polystyreenivaahto ei absorboi kosteutta, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki sementtilaastin valmistuksessa käytettävät mittasuhteet kunnioitetaan joka tapauksessa;
 • tulenkestävä materiaali;
 • säätiö ei tarvitse ylimääräistä lämpenemistä;
 • on mahdollista tehdä työtä myös negatiivisissa ilman lämpötiloissa;
 • nopea asennusprosessi.

Laajennettu polystyreenimuotti on koottu nopeasti ja toimii luotettavasti betonin kovettumisen jälkeen.

Kiinteä muotti on ensimmäisellä silmäyksellä melko kallis. Mutta jos verrataan kaikkia lehtimuotojen, myös lämpöeristeen, puumateriaalin kustannuksia, ylikorvaus on vähäpätöinen. Silti polystyreenivaahdolla on joitain haittapuolia:

 • materiaalin käyttöikä on enintään 20 vuotta, mikä tarkoittaa, että tämän ajanjakson jälkeen säätiö tarvitsee uutta lämpö- ja kosteuseristyskerrosta;
 • On vaikea noudattaa betonin kaatamisen tekniikkaa, sillä on lähes mahdotonta tehdä sitä samanaikaisesti jokaisen säätiön kohdalla itse lohkojen pienen koon takia.

Laajennetuilla polystyreenilohkoilla on korkea ympäristöystävällisyys edellyttäen, että luotettavat valmistajat ja jakelijat hankkivat laadukkaita materiaaleja.

Rakenne, joka on valettu polystyreeni-vaahtolohkojen muottiin, ei tarvitse lämmittää

Polystyreenivaahdon rakentamisen kustannukset

Rakennusmateriaalien markkinoilla on erilaisia ​​muotoja, kokoja, tyyppejä sisältäviä polystyreenilohkoja. Tämän materiaalin muotojen kustannukset riippuvat tästä. Keskimääräisiä arvoja voidaan kuitenkin arvioida arvioiden valmistelussa:

 • mittoja pidetään standardina 125 * 250 * 250 cm tai 100 * 300 * 250 cm. Tällaisten lohkojen hinta vaihtelee 250: stä 500 ruplaan;
 • sinun on hankittava erikseen kulmakappaleita, jotka maksoivat 200 ruplasta;

Betonirakenteiden ulko- ja sisäkaarien suunnitteluun tuotetaan erityisiä kulmayksiköitä.

Päätylohkot ilman pohjaa asennetaan toiseen ja seuraavaan muottirakenteeseen

Lohkojen erilaisten muotojen ansiosta rakennuksessa voi olla mikä tahansa muoto.

Kustannusarvioiden osalta sinun on ensin laadittava luonnos rakenteesta, jonka jälkeen, kun tiedät lohkojen koon ja rakennuksen parametrit, voit helposti laskea vaaditun rakennusaineiston määrän. Muista, että romuihin ja jätteisiin on lisättävä vastaanotettu määrä 10%.

Pysyvän muottirakenteen asennus tekniikka

Rakenteen asennus on niin yksinkertaista, että jopa aloittelija voi hallita tätä tekniikkaa.

Asennus kostruktsii polystyreeni vaahto

Lohkot asennetaan pohjaan, joka on esipinnoitettu vedeneristyskerroksella. Ne on asennettava läpiviennistä varren tangoista, jotka on asetettava etukäteen. Lohkojen sivusuuntaus tapahtuu erityisten paikkojen avulla.

Pysyvien muottien lohkot on liitetty toisiinsa erityisten urien avulla ja kiinnitetty kierteillä olevilla siteillä

On olemassa tiettyjä vivahteita, jotka on otettava huomioon asennettaessa kiinteää muottia laajennetusta polystyreenistä omiin käsiisi:

 1. Ennen kaatamista on välttämätöntä huolehtia viestintäputkien reikiin.

Putkien reikien on huolehdittava ennen betonin kaatamista

Polystyreenilohkojen tekniikka muistuttaa tiilimuurausta, mutta tässä tapauksessa jokainen rivi tulee hieman horjuttaa vaakasuorassa suhteessa edelliseen. Tämä takaa kiinnityslohkojen luotettavuuden.

Perinteisen rakennuksen tekniikka, jolla on pysyvä muotti, on yhdistelmä rakennusaineita ontolta lohkoilta ja täyttöaikoja betonilla

Kuvagalleria: Esimerkkejä polyuretaanivaahtomuovien käyttämisestä yksityisessä ja teollisessa rakentamisessa

Kiinteät polystyreeni-vaahtomuovit tekevät itse: askel askeleelta ohjeita

On helppoa varustaa kiinteä puutavara kädellä, jos se seuraa vaiheittaista ohjeistusta:

 1. Merkitse sivusto säätiön alle. Tärkeintä on varmistaa, että jokainen kulma on hyvin kalibroitu rakennustasolla.
 2. Kaivamaan kaivantoa, jonka korkeus on 40 cm ja leveys 50 cm. Kaivannon pohjan on oltava täysin tasainen, koska seuraavissa vaiheissa seinien peruspinta ei ole tasainen.

Kaivannon pohjan tulee olla täysin tasainen.

Ensimmäisen rivin polystyreeni-vaahtolohkot sijoitetaan vahvikkeelle

On välttämätöntä kaataa betonia lohkoihin siten, että aukkoja ei ole

Kiinteä polystyreeni-vaahtomuotti: tarkistukset

Olen kerran käsitellyt tätä asiaa itsekoulutuksen vuoksi. Periaatteessa tekniikalla on etuja, mutta on olemassa pari miinaa ja vivahteita: 1) Näin yhden valtion laitoksesta tutkimuksen yhden kiinteän muottirakenteen teknologiasta. Johtopäätös tehtiin seuraavasti: kiinteiden muottirakenteiden (polystyreeni-teräsbetonipolystyreeni) mukaisten talojen rakentamisen aikana suositellaan FORCED-tuuletusjärjestelmää. Ilman tätä en halua rakentaa itseäni pysyvää muottirakennusta. 2) Nämä ovat erittäin kalliita vaihtoehtoja. Myyjinä myyjät ovat valmiita sanomaan jotain. Itse asiassa pysyvä muotti on halvempaa kuin muutamia muita vaihtoehtoja korkeintaan 10%, ja jopa melkein yhtä paljon arvoa. Ja miksi tässä tapauksessa nousta vaahtoon?

a991ru

https://www.forumhouse.ru/threads/29713/

Tämä on tietysti oma mielipiteeni, mutta silti uskon, että talojen rakentaminen tämän tekniikan avulla aiheuttaa useita haittoja. Halusin kerran soveltaa tätä tekniikkaa. Mutta kun kysyivät ihmisiä, jotka rakensivat taloja kiinteällä muottialueella, hän päätti luopua tästä ideasta. Tärkein syy - jos kaadatte betonia nopeasti, rakenne alkaa "kellua" betonin painosta. Tämä merkitsee rakennusajan kasvua. Toinen ei ole kovin kätevä viimeistellä työtä. Koska sisäpuolelta se on laajennettu polystyreeni, sinun täytyy sulkea se jotain. Jälleen haitta.

vit3305

https://forum.derev-grad.ru/fundamenti-f2/nes-emnaya-opalubka-iz-penopolistirola-otzyvy-t2488.html

Guys, olet hämmentävä jotain, kiinteä muotti on, sikäli kuin tiedän, sahanpuru puita, vaahtomuovi, betoni sahanpuru puita, ja betoni tunkeutuu nämä sahanpuru ja se osoittautuu vankka, kiinteä rakentaminen. Joten reikiä sormillasi ei toimi. Ja tuuletuksesta, ehkä olet oikeassa, mutta elää termossa - mielestäni - HEAT;)

irene

http://vashdom.tut.by/forum/index.php?topic=288.0

Video: kiinteä muotti, joka on valmistettu polystyreenistä

On yksinkertaista tehdä kiinteä muotti laajennetusta polystyreenistä omiin käsiisi, koska tämä materiaali on helposti siirrettävissä ja käsiteltävissä. Kun otetaan huomioon tällaisen ratkaisun kaikki edut, sitä voidaan pitää lähes ihanteellisena huolimatta korkeista kustannuksista verrattuna perinteisiin lajeihin.

Kiinteä muotti polystyreenivaahdon pohjalle

Rakennustekniikka on kehittynyt ja hienostunut. Halu rakentaa nopeasti ja edullisesti uusia rakennusmateriaaleja kehittäviä yrityksiä etsimään halpoja korvaavia klassisia tiiliä, puuta ja jopa betonia. Lähes kaikki modernit asuntokannat, toimisto- ja ostoskeskukset, teollisuuslaitokset on rakennettu teräksestä ja betonista. Mikä on elää vahvistetun betonin talossa, ei vain yksi sukupolvi tietää omakohtaisesti, ja tällaisten rakennusten elämänlaatuun liittyvät arvostelut eivät ole aina kirkkaita.

Kukaan ei kiellä kiinteitä ja kustannustehokkaita betonipäällystysmenetelmiä irrotettavalle muottirakenteelle, vain vanha teräsbetoni kaadetaan tänään polystyreeni-vaahtokehykseen. Vanha betoniteräs "karkki", joka on kääritty uuteen kääreeseen polystyreeni-vaahtomuovilla.

Ei-irrotettava muottilevy, joka on tehty polystyreenistä, on niin paha

Rakentamisyritykset, jotka tuottavat vaahtomuovimateriaaleja, tutkimusorganisaatiot antavat valtavan määrän väitteitä, jotka osoittavat talon rakentamisen edut laajennetun polystyreenin jatkuvasta muottirakenteesta:

 • Ensinnäkin kevyen ja kestävän rakennuksen eristys on noin 30-35% korkeampi kuin punaisen tiilitalon samat ominaisuudet, kun taas talon laatikko on kaksi kertaa niin kevyt, mikä tarkoittaa, että säätiön rakentamisen kustannuksia voidaan vähentää;
 • Toiseksi, polystyreenin pysyvä muotti suojaa luotettavasti betonipintaa kosteudelta ja huurteelta, mikä tarkoittaa, että betoniteräksen "elämä" keskimääräinen kesto kasvaa 15-20%;
 • Kiinteäksi polystyreeni-muotiksi valettuun tekniikkaan rakennetun talon hinta on noin 40% halvempaa kuin samanlainen silikaattilainen projekti.

Rehellisesti on huomattava, että nykyään vain yhdessä tapauksessa voidaan ehdoitta tunnustaa polystyreeni-vaahtomateriaaleista valmistettujen pysyvien muottien valtavat edut. Tällainen vaahtomuottirakenne voi parantaa perustuksen vedenpitävyyttä ja säilyttää betonin kyky kovettua suunnittelumuodossa jopa suhteellisen alhaisissa lämpötiloissa. Esimerkiksi lämpimän kellaribeton, joka on kaadettu 3 - 5 ° C: n lämpötilaan laajennetun polystyreenin ei-irrotettavaksi muodoksi, voi säilyttää juoksevuuden ja plastisuuden ainakin kymmenen tuntia, mikä mahdollistaa lämpöjännitysten välttämisen.

Tavallisessa puisessa muottilaitteessa betoni jäähtyy 5 tunnissa ja lämpimämmät sisäkerrokset kovettuvat nopeammin kuin ulkopinta, mutta sen pitäisi olla toisinpäin.

Talon rakentamisessa tärkeintä on laatikon lämpö tai voima

Tähän mennessä talon rakentamiseen on olemassa kolme päätyyppiä polystyreeni-vaahtomuovia:

 1. Solukkomenetelmä, jossa seinämä on sijoitettu yksittäisistä lohkoista polystyreeniä ja kaatettua betonia. Tässä tapauksessa muotti voidaan esittää soluina, joissa on suuri määrä vaahdotetun muovin soluja, joiden ydin on täytetty teräsbetonilla;
 2. Kiinteän muottitarran klassinen versio, koottu kaksi rinnakkaista levyä laajennetun polystyreenin levyt, jotka on yhdistetty poikittaisliitoksilla. Tällaisen pysyvän muottirakenne on lähes identtinen tavallisen levyn tai puupalkin muodon kanssa;
 3. Parannettu kahden levyn versio kiinteästä muotista. Tärkein ero on menetelmä, jolla kompensoidaan betoniseoksen murskausprosentti muotin sisällä. Levittimien ja varusteiden sijasta käytetään tavallisia puu- tai teräspalkkeja ja palkkeja, joissa on telineitä ja tukia.

Kiinteän muottirakenteen parannetun version etuna on se, että saadaan mahdolliset paksuuden ja muodon seinät riippumatta siitä, onko uudelleentarkistus vai muut kiinnittimet. Lisäksi asennuksessa on käytettävä polystyreenin kulmia elementtejä, jotka mahdollistavat seinien liittämisen suorassa kulmassa. Useimmat yritykset kehittävät omat pysyvät muottijärjestelmät kahden laattaversion perusteella. Tällöin on mahdollista rakentaa ja valmistaa polystyreenistä pysyvää muottirakennetta, täysin käsittämätöntä muotoa ja kokoonpanoa sisältävien rakennusten laatikot.

Seinien valu tekniikka pysyvästä muottirakenteesta

Teoreettisesti yksi tai kaksikerroksinen talo tai autotalli, joka käyttää laajennettuja polystyreeniä sisältävää kiinteää muottirakennusta, voi rakentaa kolmen hengen joukko yhden tai kahden työpäivän kuluessa. Liitännän helppous ja pysyvän muottirakenteen pieni paino vähentävät liikuntaa vähäisiksi. Mutta käytännössä kaikki on paljon monimutkaisempaa.

Ensinnäkin betoniseoksen käyttö rajoittaa pinottujen rivien määrää. Useimmiten asiantuntijat suosittelevat vaahtopolystyreenilohkareiden sijoittamista neljään riviin yhdistelemällä ne pohjaan, betoniin kaatamalla ja odottamaan jonkin aikaa. Pienen kutistumisen jälkeen 3-4 tunnissa lisätään betonia ja lujitusta vapautetaan kasaan pysyvää muottirakennetta tuleville yläluokille.

Toiseksi suuren betoni- massan ansiosta kiinteiden muottien neljän rivi- korkean lohkon, jopa vahvikkeen läsnäollessa, ei ole riittävästi stabiilisuutta, joten ainakin yksi päivä, muuraus tulisi asettua ja vahvistua.

Lisäksi kiinteän muottirakenteen kokoonpanossa vaahtopolystyreenilohkot on yhdistettävä peräkkäin mahdollisimman hyvin. Jos et tarjoa tasaista vaakasuoraa pintaa, lisää vaahtopolystyreenilohkareita, jotka voivat johtaa seinän romahtamiseen, koska betoniin upotetun, ei-irrotettavan vaahtopolystyreenin rakenteen alkuperäinen jäykkyys on huomattavasti pienempi kuin tiilen tai puun.

Lopullinen tekninen toiminta

Asiantuntijat suosittelevat sulkevan pysyvän muottien sisäpinnan laajennetusta polystyreenistä vahvistamalla verkkoa ja kipsiä. Jos talon tila sallii, seinät voidaan sulkea kipsilevyllä. Mutta voit laittaa koristeellinen kipsi ilman mitään viisautta.

Ulkopinnan polystyreeni vaikeampi. Ultraviolettisäteinen auringonvalo voi useiden vuosien ajan muuttaa eristyskerroksen murskamaan massaan, joten ulkopuristetut polystyreeni- kerrokset on suljettava sementti-hiekkakivellä, minkä tahansa sisustuksen voi asentaa päälle - keinokivestä muoviosaan.

Kiinteällä muottilevyllä on vain yksi haitta - laajennetun polystyreenin huono laatu. Jos tuotantoprosessissa oleva polymeeri on saanut tarpeellisen puhdistuksen reaktiotuotteista ja säilöntäaineen pintakäsittelystä, se on teoriassa täysin turvallinen. Muussa tapauksessa bentseenin, styreeni- ja kaasuaineiden höyryt hitaasti hikoilevat kehoa pitkään aikaan. Kumma kyllä, mutta mikään terveys- tai hygieniatodistuksista ei takaa polystyreenivaahdon korkeaa puhdistustasoa. Usein vain polystyreeni-valmistajilla on tällaisia ​​tietoja, eikä edes kaikissa tapauksissa.

Paljon kysymyksiä syntyy pysyvän muottien paloturvallisuudesta. Päävaara ei ole materiaalin syttyvyys, vaan sen hajoamistuotteet korkeassa lämpötilassa. Polystyreeni tässä tapauksessa ei ole poikkeus, se on otettava huomioon valittaessa rakennusmenetelmää.

johtopäätös

Ei ole epäilystäkään siitä, että menetelmä, jolla betoni valetaan pysyväksi muottirakenteeksi lähitulevaisuudessa, surkeaa suurimman osan vanhoista rakennustöistä, erityisesti muiden kuin asuinrakennusten rakentamisessa ja tilojen rakentamisessa. On vain ratkaista polystyreeni-vaahdon polttamisen ongelma. Ehkä jos käytät vaahtopolystyreenieristystä betoniseosten seinien virittämisen yhteydessä, saat kilpailukykyisin ja tehokkain tapa rakentaa rakennuksia.

Pysyvä muotti

Mikä on pysyvä muotti - tekniikka, laajuus, kokemus portaalin käyttäjistä.

Rakennustekniikan runsaus mahdollistaa jokaisen kehittäjän valita parhaan mahdollisen rakenteen, joka sopii hänelle kaikilta osin. Viime vuosina kiinteä tiilimuuraus on lisätty perinteisesti vaadittuun tiili-, lohko- ja kehysrakentamiseen - tekniikka, joka aiheuttaa paljon kiistoja ja jolla on sekä kannattajia että vastustajia. FORUMHOUSE-portaalin käyttäjien keskuudessa tämä aihe on myös merkityksellinen, on järkevää tarkastella sitä tarkemmin.

FORUMHOUSE -sivustolla on artikkeli irrotettavasta tai pienestä paneelista.

Lämmin muoto

Kiinteän muottien tekniikka mahdollistaa rakenteen rakenteen ja lämmityksen samanaikaisesti, ja sitä käytetään sekä perustuksen että laatikon rakentamiseen. Tämä on yleinen menetelmä, jota käytetään yksityisissä ja korkeajärjestelyissä. Se perustuu monoliittisten teräsbetonirakenteiden periaatteeseen: lujitushäkki kaadetaan betonilla, mutta muotti ei ole purettu laastien jälkeen, mutta se on edelleen "kakun" osa. Pohjimmiltaan muotti on muoto, joka sallii lujitetun betonin "täytteen" tietyn geometrisen muodon toteuttamiseksi. Mutta kiinteän version tapauksessa se on lämmitin, jonka käyttö vähentää merkittävästi rakennuksen lämpöhäviötä. Pysyvän muottien käyttö alkoi perustuksilla, jatkuu suorakulmaisilla seinillä, tänään säteittäiset lohkot vapautetaan: jos haluat - erkkeri-ikkunan tai jos haluat - fantasia-allas.

Tarvittavat lisäelementit on myös tuotettu - kulmakappaleet, kruunu, korkit ja vastaavat. Aluksi kolmen tyyppisiä raaka-aineita käytettiin pysyvien muottien tuottamiseen.

 • Polystyreeni - pohjassa on vaahtoa (PSB) ja polystyreeni vaahtoa (PPS).
 • Polystyreeni-betoni - muuraus sideaineesta (sementti) ja rakeistetusta (polystyreeni) täyteaineesta.
 • Chipocement - lohkoissa ja laatoissa - jopa 90% orgaanista täyteainetta ja sementtiä sideaineena. Orgaanista ainetta edustavat yleensä suurikokoiset puulastut, mutta jotkut tuottajat voivat lisätä seokseen muita kasvimateriaaleja (ruoko, ruoko, olki). Sekä lohkojen sisällä että ulkoseinien sisäpuolella olevissa laatissa - eristekerros on laajennettu polystyreeni (puolet sisäisestä tilavuudesta), sisäisten väliseinien lohkot ovat tyhjät.

Nyt myynnissä Moskovan myymälöissä ja maamme kaikilla alueilla on myös yhdistettyjä vaihtoehtoja, kun ulkoseinä on PPP tai PSB ja sisäseinä on arkistomateriaaleista kuten OSB tai TsSP. Koska tällaisen sisäkerroksen lämmönjohtavuus on korkeampi kuin PPS (PSB), ulkopinnan paksuus on paljon suurempi kuin kiinteissä polystyreeni-vaahtolohkoissa. Lohkon aloitusseinämän paksuus on 50 mm, mutta tämä kerros on riittävän lämminilmastoon sisälle ja ulkokäyttöön, kylmillä alueilla ulkokerroksen on oltava 100 mm. Muita suosittuja tapoja lämmittää kotiin on kuvattu artikkelissa "Eristys yksityinen talo."

Talon muotti on lämmitetty.

Jotta et joudu pettämään, rakennustyömaamme ammattimaisesti harjoittamamme portaalin käyttäjä, neuvoo kiinnittämään huomiota painoon - hänen mukaansa korkean laadun ja tiheän muottien 1 m should on painava vähintään 15 - 16 kg.

Eristettyjen monoliittien tärkeimmät edut eivät koske ainoastaan ​​rakennusprosessin nopeutta ja taloudellista kohtuuhintaisuutta, vaan myös mahdollisuutta itse pystyttämiseen ilman asianmukaista pätevyyttä. Lisäksi plussit on tallennettu täysin tasalaatuisiksi (oikein asennettuina) pintoihin, joissa ei tarvita paksua kipsi kerrosta. Ulkopuolella on tarpeeksi koristeellinen kipsi tai asennettu näyttö, ja sisäpuolelta ne ovat useimmiten päällä kipsilevyllä.

Teknologian vastustajien pääasiallinen haitta on PPS: n haitallisuus ja matala höyryläpäisevyys - seinät voivat vapauttaa aggressiivisen kemian ilmaan ja taloksi tulee termos.

He rakensivat ystävänsä talon pysyvän muottien tekniikan mukaan - kyllä, talo osoittautuu lämpimäksi, mutta täysin hengittämättä - talvella ikkunoiden sumu, talon kosteus on hullu. Otin yhteyttä asiakkaaseen, joka myös rakennettiin käyttämällä tätä tekniikkaa - sama ongelma.

Materiaalin hypoteettinen aggressiivisuus lohkojen valmistajien omuudella - korkealaatuiset raaka-aineet ja valmistusmoduulien tekniikan noudattaminen minimoivat mahdollisuuden eristää haihtuvat yhdisteet. Jos on epäilyksiä, houkuteltu materiaali voidaan toimittaa paikalliselle SES-laboratoriolle testausta varten. Jos haluat suojata itsesi myrkystä, sinun on huolellisesti valittava toimittaja, eikä sitä saa tehdä liian alhaisin hinnoin. Vaihtoehtoisesti voit käyttää siru-sementtiä tai yhdistettyä muottirakennetta. Thermoksen vaikutuksen välttämiseksi autetaan kunnolla järjestettyä ilmanvaihtoa, mikä ratkaisee kosteuden ongelman ja rikkomusten tapahtuessa muotti voi esiintyä tiili- ja lohkoseinillä. Vaikka jotkut FORUMHOUSE-osallistujat eivät huomanneet huoneen kosteuden ongelmia, ilman ilmanvaihtoa.

Ilmastoinnin osalta - alueellamme ilmasto, tiedät, on kostea, jopa hyvin - ei lisäystä. näissä taloissa ei ole ilmanvaihtoa. No, siellä ei ole tällaista ongelmaa, se on käytännössä.

Ottaen huomioon, että portaalin osallistujan asuinpaikka on Kaukoidässä, kiinteä muotti on erityisen tärkeä korkean seismisen vastuksen vuoksi: monoliittinen rakenne on vähemmän altis muotoutumiselle.

Asennustekniikka

Optimaalinen perusta pysyvälle muotille on nauha. Jos käytetään betonilohkoja, on toivottavaa täyttää 30 cm paksuinen monoliittinen hihna. Pohjaan kaatamisen yhteydessä asennetaan siihen pystysuorat vahvikapit (halkaisija - 10 mm), mikä auttaa lisäksi yhdistämään pohjan ja laatikon yhdeksi tilarakenteeksi. Kuten missä tahansa rakennusprosessissa, vedeneristys tehdään säätiön ja ensimmäisen rivin välillä. Valssatut kalvot tai kalvotangot nastat. Päällystettyjä bitumimastetteja ei suositella käytettäviksi polystyreenilohkoissa, mieluiten polyeteeniä tai asfalttipinnoitteiden kattoa. Tietyissä olosuhteissa, ei ilman vedeneristys.

Tein nauhan, vapautin raudan, ei pinota vedeneristys. Mutta sitten kellarikerroksen seinät vaipivat DSP: n ja vedenpitävät tallennetulla materiaalilla. Kellari on noin 1,8 metriä.

Ensimmäisen rivin kokoaessa on noudatettava tarkasti tasoa. Taipuma tasoitetaan liimalla tai sementtilaastilla. Lohkot alkavat leikata kulmilla, jotka vaurioittavat vahvistamista. Ensimmäisen rivin kokoamisen jälkeen horisontaalinen vahvike on päällekkäin ja uritetut pystysuorassa, joista jotkut käyttävät muovisia siteitä. Toinen rivi menee samaan tapaan. Muuraus jäljittelee tiiliä - vierekkäisten rivien siirtymistä monoliitin lujuuden lisäämiseksi. Urajärjestelmä lisäksi kiinnittää ja tiivistää saumat ja liitokset, urat eivät salli eroa, muuten saadaan kylmäsiltoja. Lohkojen tai levyjen tyypistä ja valmistajan suosituksista riippuen voidaan toistensa välillä myös kiinnittää langat tai niitit. Dmitriy Kov, joka rakensi itse talon polystyreeni-vaahtolohkojen kiinteän muottirakenteen mukaan, loi seuraavan vahvistuskorin.

Pystysuora vahvistus asetettu noin kuusikymmentä senttimetriä, horisontaalinen - kahteen riviin. Luonnollisesti kaikki ikkuna- ja oviaukot nostettiin: sivut - kaksi vahvikeparia, päälle - neljä kappaletta, kaikissa kulmissa ja risteyksissä - myös neljä kappaletta. Jos autotallille on aukko - yläosassa on kuusi kappaletta, varuste on sidottu odotetulla tavalla, jonka päällekkäisyys on noin. Kaikki vahvikkeet seinissä, joiden läpimitta on 10 mm, grillata - kuusi kappaletta, kukin 12 mm. Tessa on 43 pylvästä, jotka on valmistettu TISE-augerista, jonka jatke on 0,5 metriä.

Hankkeen mukaan ensimmäisten riveiden asettamisen yhteydessä muodostuu sisäisten väliseinien ja oviryhmien sisäpuolisia taivutuksia, jotka on asennettu teknisiin yhteyksiin: uria leikataan lohkoiksi, tässä vaiheessa tarvittavat putket asetetaan. Kun lohkot on asennettu, lujitusholkki muodostuu toisiinsa liitetyistä pystysuorista ja pitkittäisistä sauvoista. Monoliitin lujuus ja sen muodonmuutoksen kestävyys riippuvat suurelta osin raudoituksen halkaisijasta, useimmiten runko on neulottu halkaisijaltaan 10 - 12 mm.

Koska kaksi tai neljä riviä kaadetaan kerrallaan (riippuen tuotemerkistä ja muotojen tyypistä), pumppauslaitteiden osallistuminen on perusteltua suurilla kvadratuurilla sijaitsevilla rakennuskohteilla, kun useita kuutioita liuosta sijoitetaan näihin useisiin riveihin. Jos kyseessä on tekniikan loukkaaminen ja useampien rivien samanaikainen kaataminen, on mahdollista sekä lohkojen pullistuminen - "vatsa" että tyhjennysten ja kuopojen muodostuminen. Liuoksen tiivistämiseksi käytetään molempia täryttimiä ja "tyke-menetelmää" - käyttämällä pitkää vahviketta tai puukahvaa.

Koska täytettäessä liuoksella on mahdollista osittain täyttää urat, jotka estävät seuraavan rivin asentamisen, yksi portaaliosapuoli, Lordi Kyron, valmistettiin metalliset U-muotoiset kehykset yhtä leveäksi lohkojen seinämiin ja peittivät pinnan samalla, kun seinäosa täytettiin. Rivejä kootaessa, sekoittamalla laasti, asentamalla vahvike häkkiin ja kaatamalla monoliitti, se houkutteli suosituimpia yksityisten kauppiaiden "Tadžik-stroy" työvoimana. Ja avioliiton mahdollisuuden minimoimiseksi valvoi tarkasti ensimmäisen krs: n ja sen jälkeisen prosessin asettamista. Jos huomaat pullistuneen segmentin ajoissa, kunnes ratkaisu on tarttunut, riittää vain tasoittaa se.

Ja ottaen huomioon, että jokaista seuraavaan kerrokseen ei kaataa täydellistä asettamista, mutta lyhyen ajan kuluttua, betonin lopullisen kypsymisen prosessissa muodostuu täydellinen, eristetty monoliitti.

Muotti ei itse ole kantokahva, joten kaikki lattialevyt ja lokit sijoitetaan suoraan betonityöstöön, josta vastaavat urat leikataan laajennetun polystyreeni-kerroksessa. Rakennuksen lämpökapasiteetin lisäämiseksi, joka erittyy eristeen takia, sisäiset väliseinät tehdään joskus muilta seinämateriaaleilta - tiililtä, ​​lohkoilta, kipsilevyrakenteilta. Yksi mahdollisista vaihtoehdoista on kaataa monoliitti muottiin ja rakenteen kiinteytymisen jälkeen - poistamaan polystyreeni-seinät.

koristelu

Kiinnitettyä muottirakennetta on kehitettävä korottavien vaikutusten lisäämiseksi ja materiaalin suojelemiseksi ulkoisilta vaikutuksilta, ja tämä koskee myös useimpia lohko-lajikkeita ja ruhoja. Koska seinämää ei tarvitse tasata, älä paksua kipsi kerrosta. Runsaasti lasikuitu- tai ruostumattomasta verkosta valmistettua vahvikekerrosta liimamastalla ja sen jälkeen koristelevy tai kittiyhdistelmä.

Seinien lujuus riittää raskaammille materiaaleille - laattoille tai kiveille, ja sivuraide ei ole yhtä suosittu. Sivuraide asennetaan osajärjestelmään, joka on asennettu joko suoraan betoniin tai, kun kaiuttimet ovat muovisissa lohkoissa, vaipuihin. Tänään myynnissä on eräänlainen koristeellinen muotti - sillä on jo edessä oleva kerros, joka jäljittelee kiven julkisivua. Mutta koska tämän vaihtoehdon suhteellisen korkeat kustannukset eivät ole kovin kysyttyjä. Portaalin jäsen AlexIll22 käänsi tyypillisen rakennuksen eksklusiiviseksi mielenkiintoisella viimeistelyllä.

Ulkopinnan viimeistely: ruudukko kiven alapuolella - ruostumaton teräs, seinässä oleva verkko - maali, kivi - nyt joka kolmas kulmassa talon viimeistelyä varten kolme vuotta sitten, oli melko harvinainen ja mielenkiintoinen väri. Myydään levyillä, joiden paksuus on 10-50 mm. Neuvoa, mutta ei koea, laita kivi uima-altaiden liimaan - ilmastomme on suurin, jopa 90 cm: n suuruisella katolla. Seinät ovat polymeeristä, julkisivun kipsistä, joka sävyttää suoraan myyjä.

Talon rakentaminen

Puiset tai tiilitalot oikeutetusti ovat faneja. Mutta kaikilla hyveillä heillä on yksi erittäin merkittävä miinus - niiden rakentaminen ei ole nopeaa. Ne, jotka ajattelevat oman kodin rakentamista, mutta joilla ei ole riittävästi aikaa varastossa eikä heillä voi olla suurta osaamista rakentamisessa, on edelleen valittava monoliittinen tapa rakentaa asuntoja. Artikkeli keskittyy pysyvien muottien taloon.

sisältö:

Jotta voidaan täyttää säätiön ja seinät tällaisen talon käytetään muotti. Se voi olla irrotettava (eli purettava sen jälkeen kun työ on valmis) tai kiinteä. Toinen vaihtoehto pysyy paikallaan laastin kaatamisen ja kovettumisen jälkeen, ja kaikki ulkoiset viimeistely suoritetaan suoraan muottien päällä.

Talo pysyvän muottien tekniikasta

 • Muotti ei ole muuta kuin lomake. Muistat lapsesi peleistä hiekkalaatikkoon tai kuvittele, että emäntä kaada taikinan kakun päälle erityisissä säiliöissä leivontaan. Mutta toisin kuin annetut esimerkit, lomake pysyy paikallaan, jolloin se tulee osa seiniä tai säätiötä.

Talot kiinteästä puutavaran valokuvasta

 • Pysyvä muotti on koottu lasten suunnittelijan periaatteen mukaan eri kokoonpanolohkoiksi. Asennuksen periaate muistuttaa tiilimuurausta. Rakenteilla on urat tai erityiset lukitustyyppiset liitännät.
 • Kiinnitä tarvittaessa vastakkaiset lohkot kiinnittimiin. Varmista, että käytät pystysuoraa vahviketta ja että rakenne kestäisi sisäpuolelta kohdistettua painetta laastilla, kaataminen suoritetaan sarjassa. Kussakin lähestymistavassa sementti täytetään korkeudella, joka on yhtä kuin kolme tai neljä riviä lohkoa.
 • Muottielementit on tehty laajennetusta polystyreenistä tai eräistä muista materiaaleista, jotka edistävät lämmöneristystä.

Pysyvän muottien käytön edut

 • Monoliittiset rakenteet ovat kestäviä itsenäisesti. Vasen muotti luo uuden kehyksen, joka vahvistaa tulevan talon seiniä.
 • Monoliittiset seinät asettavat vähemmän painetta säätöön, joten kun kehitetään malleja taloja varten pysyvästä muottirakenteesta, on mahdollista laskea variantti, jossa talon kerrosten lukumäärä kasvaa.
 • Asunnon ääni ja lämpöeristys. Polystyreeni-vaahto on erinomainen materiaali kodin eristämiseksi, ja sen ominaisuuksia täydentää se, että se täydellisesti tukahduttaa äänet. Kiinteän puunhankinnan rakentaminen on omalla tavallaan samanaikaisesti lämpenemisen ja äänieristyksen kanssa.
 • Vähemmän aikaa työvoimaa. Säästä, kun rakennat omaa kotisi, tarvitset viisaasti. Vuokraa kalliit rakennuslaitteet poistetaan monoliittitalon arvioista. Kyllä, ja vapaaehtoiset tai työntekijät eivät tarvitse paljon. Kaatoprosessi on nopea. Tämä tarkoittaa sitä, että työntekijöiden ei tarvitse maksaa ylimääräistä lisäaikaa laitoksessa.
 • Tilaa tilaa. Vapaa tila, jopa yksityisten talojen sisällä, suunnitellut henkilökohtaiset projektit, ei koskaan riitä. Monoliittiset seinät ovat ohuempia kuin tiilet, mutta ne suojaavat omistajiaan aivan kylmältä, ja ne säästävät paljon tilaa sisällä.
 • Jatkamalla keskustelua säästämisestä, minun on sanottava, että kiinteän muottien ansiosta et voi ylilataa lämmitykseen talon myöhempää käyttöä varten.
 • Kestävyys. Jos noudatat tekniikkaa pienimpiin yksityiskohtiin, polystyreenilohkoilla ja betonilla muodostuvat seinät kestävät ainakin vuosisadan.
 • Helppo viimeistely. Lohkot luovat hyvän seinän litteän pinnan, joka mahdollistaa ilman vaivattomuutta ja ylimääräisiä kustannuksia tasojen tasoittamiseksi tekemään lopullisen viimeistelyn sekä kadulta että talon sisällä.

Mikä on pysyvä muotti

Laajennetut polystyreenilohkot ei-erotettavissa olevien muottien asennusta varten

 • Nämä ovat onttoja elementtejä, joilla on eri paksuus. Materiaalin ulkopuoli on paljon sisäistä - se on vastuussa lämmön säilyttämisestä talossa. Lohkot itsessään ovat riittävän vahvoja, jotta liuos täyttyy, ei-hygroskooppinen ja kohtuuhintainen.
 • Tiilimuodossa oleva kokoonpano lisää rakenteen lujuutta ja lisää jäykkyyttä seinään lisää lujitusta. Venttiilin tankoja, jotka sijaitsevat pystysuorassa, ovat päällekkäin. On tärkeää valita oikea halkaisija sekä betonin merkki.
 • Viestintä, mukaan lukien sähköjohdotus, asetetaan lohkojen esileikkautuvien reikien läpi. Kaikki työ on suoritettava ennen valun aloittamista. Lähtö on eräänlainen voileipä, jossa raudoitetun betonin "täyttö" suljetaan eristyskerrosten väliin.
 • Laajennetun polystyreenin vastustajat korostavat, että tämä materiaali ei ole ympäristöystävällinen. Mutta se on pikemminkin valmistajan valitseminen. Kaikilla standardeilla ja määräyksillä valmistettu polystyreeni ei aiheuta vaaraa terveydelle. Riittävät sanoa, että nälkäiset eurooppalaiset palkkiot ja tutkimukset sallivat tämän synteettisen materiaalin käytön yhdessä ruoan kanssa. Siksi hankkimalla materiaalia, sinun kannattaa tutustua laatuvarmenteisiin, äläkä ajautua epäilyttävien rahaetuuksien jälkeen.
 • Mutta polystyreenin höyrynläpäisevyyden vuoksi asiat ovat todella huonoja. Mutta ongelmia ei esiinny, jos hyvin harkittu ilmanvaihtojärjestelmä.

Polystyreeni-betoni on hengittävä materiaali.

 • Se on höyryä läpäisevä, koska se perustuu sementtiin. Lohkojen asettamisella on erityinen liima, sitova vahvistus ja sitten kaadetaan. Vahvuuden suhteen ne ylittävät vaahtoutuneen polystyreenin muotti.
 • Sementtipohjaiset lohkot vaihtelevat myös erinomaisesti. Joten on olemassa useita eri kokoja ja muunnoksia varten tehtyjä seinämateriaaleja, voit ostaa erikseen elementtejä pylväiden, pystysuorien tai kantavien lattiapalkkien, vaipan tai vyönauhojen muottiin.

Chip-sementtilohkot

 • Tämä hollantilaisten kehittäjien keksintö. Ne tunnetaan vuosisadan 30-luvulta. Niiden tuotantoa varten käytetään suuria havupuita (se muodostaa noin 80-90% koko materiaalikoostumuksesta). Siruja käsitellään erityisillä lisäaineilla ja suljetaan kipsin, sementtiklinkkerin ja joidenkin muiden lisäaineiden (Portland-sementti) seoksella.
 • Edut ympäristöystävällisyyden lisäksi ovat ilmeisiä:
  • korkea lujuus taustan pienellä painolla;
  • höyryläpäisevyys;
  • lämmön- ja äänieristysominaisuudet;
  • säänkestävyys;
  • pakkasvaste.
 • Paloturvallisuus saavutetaan erikoiskäsittelyllä, ja tällaiset lohkot eivät myöskään pelkää mätää, homeita ja tuholaisia. Ne leikataan ja työstetään helposti. Muottirakenteita valmistettaessa laatat on sijoitettu toisiaan vasten ja kiinnitetty lankavastuksilla. Ne eivät liitä vain rakenteellisia elementtejä, mutta eivät salli seinän poiketa pystysuorasta. Materiaalin mitat ovat standardit: 2000 × 500 × 35 mm.
 • He löysivät toisen käytön: usein siruja - sementtilevyjä käytetään eristämään julkisivuja tai rakentaa pieniä paneeli taloja, jotka on suunniteltu elämään kesällä.
 • Vahvistaa rakennetta on vähemmän. Vahvistukset edellyttävät kynnysikkunaa ja oviaukkoja, sarakkeita. Ja itse seinät on vahvistettu merkittävällä 2,5 tai 3 metrin välein (polystyreeni vaahtolohkojen muottiin, väli on 1 metri). Yhden lähestymistavan mukaan kaadetaan seosta, joka liikkuu kehän ympäri, mittarin korkeuteen (kaksi riviä). Tiiviste kaatoi betonia liittämällä.
 • Koska pysyvän muottirakenteen materiaalin ensimmäinen versio on yleisempi, tarkastele esimerkiksi esimerkkinä polystyreenivaahtolohkojen rakentamisen tekniikkaa.

Rakennetaan taloja pysyvistä laatoista omilla käsillään

Joten, on säätiö, joka on sopivin tapa maaperälle. Useimmiten se on nauhapohja. Joka tapauksessa se peitetään ensin kerroksella vedeneristysmateriaalia ja sisään vedetään vahvistetut sauvat.

Ensimmäisen rivin asettaminen

 • Lohkot kiinnitetään varovasti vahvikkeeseen, joka kiinnitetään toisiinsa valmistajan suositusten mukaisesti (langankiinnikkeet). Aloita kulmaelementit. Niiden välillä on kätevää vetää johtoa tarkastamalla sen kanssa, kun jäljellä olevat lohkot asetetaan peräkkäin. Materiaalin päissä on harjanteita ja uria. Tämän tyyppinen liitäntä pitää kaikki muotin osat paikallaan. Ensimmäinen kerros on tulevan rakennuksen perusta. Tässä vaiheessa asetetaan sisäisten väliseinien ja sisääntuloryhmien aukot. Kaikki tekniset viestinnät muodostetaan välittömästi. Lohkojen konstruktiivinen ominaisuus (sisäiset tyhjät tilat) antavat kätkeä kaikki tarvittavat johdotukset seinien sisäpuolelle. Älä unohda tuuletusta.

Toisen rivin asettaminen

 • Toisen rivin lohkot on pinottu syrjään, kuten tiiliä. Tällainen ligaatio antaa lujuutta ja jäykkyyttä. On tärkeää varmistaa, että pinoisten lohkojen sivut ovat kohdakkain. Muista tarkistaa taso, jotta se ei pääse poispäin pystysuorasta. Ensimmäisen ja toisen rivin kiinnitysosat ovat helppoja. Elementtien pinnan urat suljetaan kevyen paineen jälkeen.
 • Kolmas polystyreeni-vaahtolohkon rivi asennetaan samalla tavalla kuin toisen tason asennus.

Juotto ratkaisu.

 • Betoni kaadetaan ympäröivän alueen ympärille pystysuoralla muottirakenteella. On tärkeää täyttää täytetty seos. Täyttösulun matalalla syvyydellä voit käyttää tätä tarkoitusta varten vahvistuspalaa: se toimii kuin pikaliitos - ne puristavat betonia voimakkaasti tyhjentääkseen tyhjiä aukkoja ja tuhoavat ilmakuplat. Optimaalinen pituus lasketaan seuraavasti: lohkon korkeus on kerrottava arvolla 3. Mutta syvä värähtelijä hankkii työn nopean suorittamisen. On paljon tehokkaampaa selviytyä ratkaisun tiivistämisestä. Tällöin sen työosan halkaisija ei saa olla yli 4 cm.
 • Asiantuntijat suosittelevat, ettei sementtiä siirrä lohkojen yläkerroksen päälle loppuun asti. Jos täytät puolen viimeisen rivin, sauma piilotetaan polystyreeni-vaahtomuottien elementteihin. Joten seinät vahvistuvat. Neliömetriä kohti sinun tulee kaataa 0,075-0,125 m³ laastia.

Neljännen ja sitä seuraavan rivin asettaminen

 • Seuraavissa rivissä olevilla lohkareilla on sama algoritmi, joka on kuvattu. Kun kuudes rivi tulee paikalleen - betonin kaatamisen toiminta toistuu. Slab-muotti toimii parhaiten asiantuntijoiden tuella. Teknologia on seuraava. Lohkareiden rivissä, jossa lattiapalkkeja (tai lattiamateriaaleja) suunnitellaan, tarvittavat mitat ruopataan. Leikkausfragmentti ei saa olla suurempi kuin 1/4 muottielementistä. Nyt palkit asennetaan paikoilleen ja täyttö on tehty.

Lopullinen vaihe

 • Pysyvän muottien talon viimeistely on yksinkertaista. Lohkojen kovaan tarttumiseen kipsiseoksesta johtuen se sallii tasaisen ja helposti. Monoliittisiin taloihin tehdyt kattopinnat eivät poikkea kattorakenteiden rakentamisesta eri teknologioihin rakennetuissa rakennuksissa.

Kiinteiden muottien videotalo

Mitä voit tehdä perimätiedostosta?

Jos kotiopettajalla on vahvuus tarkalleen, täsmällisesti ja johdonmukaisesti toiminnoissaan, hän voi itse valmistaa kiinteän muodon säätiölle. Sinun on valittava useita sopivia materiaaleja:

 • kosteutta kestävä vaneri,
 • sementtijuova-aluksella,
 • tasainen liuskekivi.

Kaikki ne ovat melko vahvoja, kosteutta kestäviä, joustavia. Ainoa indikaattori, joka näillä materiaaleilla ei ole, on lämmöntuotanto. Sen vuoksi sinun on myös hankittava jotain lämpöä varten (esimerkiksi mineraalivilla). Tarvitset myös vedenpitävät materiaalit, varusteet, sementti-hiekkakomponentit, sarjan kytkentäruuvit ja mutterit rakenneosien kiinnittämiseen yhteen.

Yleiskatsaus polystyreeni vaahtomuovista

Nykyaikainen monoliittinen teknologia rakennusten rakentamiseksi sallii henkilön hankkia omia asuntoja ennätysmäisesti lyhyessä ajassa. Ja monin tavoin tämän tekniikan syntyminen on osaltaan vaikuttanut laajennetun polystyreenin jatkuvaan muottiin. Aluksi tällainen muotti oli irrotettava ja sitä käytettiin eräänlaisena betonivalmisteena. Nykyään rakennustyön kehittämisellä on jo mahdollista rakentaa taloja käyttäen kiinteitä rakenteita.

Kiinteä muotti laajennetusta polystyreenistä

Käytä tässä tapauksessa tiheitä vaahtopaloja, jotka ovat sisäpuolella. Betoni kaadetaan näihin aukkoihin, mutta sen kovettumisen jälkeen muotti ei ole purettu, mutta se on edelleen elementti rakennuksesta, joka suorittaa eristysfunktioita. Tämän seurauksena talossa on lämpö- ja äänieristys, vaahtomaa kiinnittää seinät paitsi ulkopuolelta myös sisäpuolelta.

Muottien kustannukset ja keskimääräiset markkinahinnat

Vertailukustannukset 1 neliömetriltä

Tarkastelkaamme sitä yksityiskohtaisemmin suosittujen valmistajien esimerkissä. Ensinnäkin, selvitämme: mikä selittää tämän edullisuuden? Ensinnäkin tuotantoprosessiin ei liity erityisiä kustannuksia, minkä vuoksi hinta voi hieman nousta vain maan kasvavan kysynnän vuoksi.

Niinpä yritys "Mosstroy" tuottaa laajan valikoiman laajennettuja polystyreenilohkoja seuraavilla hinnoilla:

 • suorat lohkot - 490 p.
 • suora lohko 5 cm paksu - noin 800 p;
 • 10 senttimetrin kulma-tuotteet - sama;
 • hyppyjä ja kaikenlaisia ​​pistokkeita - jonnekin 25 p.

Kiinnitä huomiota! Nämä ovat Moskovan hintoja. Jos otat esimerkiksi Blagoveshchenskin, silloin tällaiset lohkot yleensä maksaa noin 300-350 ruplaa.

Kiinteä muotti laajennetusta polystyreenirakenteesta on usein rakennettu Samara-pohjaisen Termomonolit-yksikön tuottamilta lohkoilta. Tuotteiden kustannukset alkavat 780 ruplasta; tuotteet erottuvat paitsi korkealaatuisesta myös vaahdon täydellisestä yhteensopivuudesta muovin kanssa.

Kalleimmat lohkot ovat tuotteita "Technoblock", vuorattu keinotekoinen kivi. Ne maksoivat noin 1800-2500 ruplaa per neliö. Joka tapauksessa kustannukset ovat edelleen pienemmät kuin mikä tahansa muu rakennusmateriaali.

Kuinka laskea rakennustöiden kustannukset?

Jotta ymmärtäisit selvästi, mitä säästöjä on, annamme likimääräisen laskelman talon rakentamisesta aiheutuvista kustannuksista käyttämällä kuvattua muottirakennetta. Se (kustannus) ei riipu ainoastaan ​​rakennusmateriaalien hinnasta vaan myös tulevan rakennuksen koosta. Tässä ovat tarvittavat rakennusmateriaalit neliömetriä kohden.

Nyt selvitämme, kuinka paljon se maksaa laatoille, jos emme ota huomioon työn kustannuksia:

 • seinien pinta-ala (aukot otetaan pois) on 180 neliömetriä (10x10-40);
 • muottihinta - 88200 r. (180h490);
 • ratkaisujen kaattamisen hinta - 81000 s. (180x15 = 27x3000);
 • rebar hinta - 37800 r. (180x10 = 1,8x21000).

Yhteenvetona. Tällaisen talon materiaalien kustannukset ovat keskimäärin 207 tuhatta ruplaa, toisin sanoen 1 150 ruplaa neliömetriä kohden.

Pohjapenkkien lämpeneminen

Aikaisemmin puhumme siitä, kuinka kunnolla lämmitetään säätiö Penoplexin kanssa, puhuimme materiaalikustannuksista ja työstä, suosittelemme lukemaan nämä tiedot.

Tekniset tiedot

Monoliittirakentamisen innovatiivinen tekniikka on tullut erinomainen tilaisuus niille, jotka haluavat hankkia omat asuntotuotot. Viime aikoina jopa alhaiset esineet, jotka eivät poikkea erityisistä ulottuvuuksista, tarvitsivat suuria kustannuksia ja aikaa. Nykyään mökit rakennetaan kirjaimellisesti muutamassa päivässä, ja materiaalisten investointien ongelma ei ole enää niin hankala kehittäjälle.

Nämä eivät kuitenkaan ole kaikki polystyreeni-vaahdon muodot. Luettelo niiden ominaisuuksista on melko suuri, koska teknisesti ja fyysisesti tämä materiaali on korkealla tasolla. Näistä ominaisuuksista on syytä korostaa:

 • lämpö- ja melueristys;
 • viestintäverkkojen tarjonnan helppous;
 • ympäristönsuojelu;
 • mahdollisuus yhdistää minkä tahansa rakennusmateriaalin kanssa;
 • helppo asennus;
 • kosteuden kestävyys;
 • pieni paino;
 • vastustus muotin tai homeen muodostumiseen;
 • poltettavuus.

Kiinteiden muottien lajikkeet

Ennen polystyreeni-vaahtorakenteen kuvaamista harkitse muita tämän tyyppisiä tekniikoita, koska se ei ole ainoa. Nyt kiinteä muotti voidaan rakentaa paitsi polystyreenivaahdosta, myös muista materiaaleista. Siksi tässä valossa muotti voi olla:

 • siru sementti;
 • vaahto;
 • universaali lohko;
 • fibrolite.

Kaikki kuvatut tyypit ovat suosittuja rakennusalustalla, mutta laajennettu polystyreeni on edelleen klassikko. Ja syynä tähän on materiaalin lukuisia etuja.

Tyypilliset vaahtomuottien tyypit

Tässä artikkelissa kuvattu rakenne voidaan jakaa myös useisiin päälajikkeisiin. Lisäksi tämä talonrakentamisen työkalu on jaettu kahteen luokitukseen kerralla:

 • suunnittelun piirteet;
 • käyttötarkoituksesta.

Suunnittelun piirteistä riippuen vaahtomuotti on jaettu kahteen luokkaan, jotka ovat yhtä monoliittisen rakentamisen alalla. Tämä on:

 • lohkon malleja;
 • paneelirakenteita.

Lohkojen muotojen erottuva piirre on, että ne muistuttavat hyvin edellä mainittua lasten suunnittelijaa. Itse asiassa se on paria lohkoja, jotka napsahtavat paikoilleen ja liittyvät toisiinsa erityisten hyppyjen kautta. Vaahtolevyjen väliin jää pieni aukko, jossa itse asiassa tarvitaan konkreettista liuosta.

Toinen rakennustyyppi on luotettavampi erityisesti rakennusten rakentamisessa. Tässä tapauksessa vaahtopaneelit on molemmilla puolilla vahvistettu raudan silmäkokoonpanolla, minkä jälkeen betoni kaadetaan - mutta jo päälle, ei rakenteen sisällä. Tämän seurauksena materiaalilevyt peitetään kokonaan sementtikoostumuksella. Tämä on erittäin taloudellinen rakennusmenetelmä - konkreettisia paneeleita ei enää tarvita jatkojalostusta (joka erottaa ne edellä mainituista, jotka on suojattava aggressiivisilta ympäristövaikutuksilta).

Tarkastellaan nyt muottien luokittelua sovelluksesta riippuen. Tässä tapauksessa mallit voivat olla:

 • säätiön rakentamiseen;
 • lattian asentamiseen;
 • seinien rakentamiseen.

Suunnittelun käyttökohteet

Kiinteät muottimet laajennetusta polystyreenistä rakentamisprosessissa - tämä on luonnollinen säästö, ei ainoastaan ​​väliaikaisia ​​vaan myös materiaalikustannuksia. Yleensä tämän tekniikan avulla rakennusten rakennusten säästö on keskimäärin 40 prosenttia.

Kiinnitä huomiota! Tämä johtuu suurelta osin siitä, että laajennetun polystyreenin hinta rakennusaineena on melko alhainen. Lisäksi kiinteistä rakenteista, jotka on valmistettu siitä, ei tarvita lisäominaisuuksia seinien kovettumiseen ja eristämiseen.

Jos vertaamme tätä tekniikkaa perinteiseen tiilimuuraukseen, kysymyksen aineellinen näkökulma on erittäin tärkeä. Rakennusmateriaalien hintojen analysoinnin jälkeen on selvää, että talon rakentaminen kiinteällä muottialueella on edullisempaa. Esimerkiksi viimeisen vuoden kuluttua tämän tekniikan avulla rakennetun seinän kustannukset maksoivat kehittäjälle noin tuhat ruplaa neliömetriä kohden. Vertailun vuoksi silikaattilattian seinämän hinta oli noin 1,8 tuhatta neliömetriä kohden. Ilmastetun betonin seinät olivat halvempia, mutta vaahto on edelleen kannattavin vaihtoehto.

Asennus vaahtopolystyreeni kiinteä muotti omalla kädellä

Ihmiset, jotka tuntevat materiaalin kaikki ominaisuudet ja rakentamisen kokonaisuutena, ovat riittävän helppoja asentaa. Jokaisessa lohkossa (myös nurkassa) on alareunassa erityiset urat ja yläosat (kuten samassa Legossa). Tämän ansiosta varmistetaan liitosten luotettavuus ja kestävyys, ja se mahdollistaa lohkojen asentamisen. Itse prosessissa on useita vaiheita.

Vaihe yksi. Vaahtolohkojen asennus

Pohja peitetään vedeneristyspäällysteellä, jonka jälkeen ensimmäinen rivi lohkoihin asennetaan. Vahvistustangot kierretään näihin lohkoihin sitomaan niitä.

Kiinnitä huomiota! On välttämätöntä tarkkailla tarkasti tulevan rakenteen koon ja muodon noudattamista sekä varmistaa, että vaadittavissa paikoissa on hanat sisäisille osioille.

Seuraavien lohkojen rivit muuttuvat hieman edellisiin verrattuna (kuten tiilien tapauksessa) jäykkyyden lisäämiseksi.

Vaihe kaksi. Asennuksen asennus

Koko rakenteen ympärillä on tarvittavan halkaisijan vahvistusvaipat (vaakasuorassa) kahden palan määrässä jokaiseen riviin sopivaksi. Erityisesti tässä tapauksessa lohkojen sisäpuoliset kattopalkit ovat pieniä ulokkeita. Lujituksen osat on pinottu päällekkäin ja ruuvattu toisiinsa ja tukiasemaan asennettuihin pystysuuntaisiin tappeihin. Lujitteisuuden ansiosta rakenne on kestävämpi, ja liuoksen paine rakenteen seinämillä vähenee huomattavasti.

Kolmas vaihe. Juotto ratkaisu

Kaikki taloon tulevat tekniset viestinnät, sinun täytyy rakentaa enemmän ennen kaatamista. Lisäksi niissä on oltava asennusreiät. Muuten, kun ratkaisu kovettuu, kohtaat vakavia vaikeuksia.

Itse ratkaisu on perinteisesti valmistettu, vaikkakin laajennetun polystyreenin pysyvä muottikappale poistaa suureen murto-osaan kohdistuvat rakeet, koska se voi vahingoittaa seiniään. Liuos kaadetaan yhden metrin kerroksiin, ennen kuin viimeinen rivi tiivistetään, tasataan ja annetaan kovettua. Samoin seinät on täytetty vaaditulle korkeudelle.

Video - Asennus polystyreeni vaahtomuottiin

Suunnittelun ominaisuudet ja edut

Monilla tavoin tällaisen muottien muotoilu muistuttaa tunnettua lasten suunnittelijaa, jonka kaikki elementit liitetään napauttamalla. Jokainen kehon osa on paria vaahtolevyjä, jotka on yhdistetty erikoispuskurilla, joiden paksuus on 5-10 senttimetriä. Lisäksi, mitä suurempi arkin paksuus, sitä sitä voidaan käyttää kylmemmässä huoneessa. Elementtien päät on suojattu erikoistulpilla, jotka on tehty myös laajennetusta polystyreeniä.

Kiinnitä huomiota! Tätä muottirakennetta käytetään sekä yksityisten talojen että rakennusten rakentamisessa neljässä viiteen kerrokseen.

Teknologian tärkein etu on alhaiset kustannukset ja nopea asennus. Rakenne on jo eristetty, joten talvella se pitää talon lämpimänä ja seinät eivät jäätyvät. Lisäksi muottien paino on vähäpätöinen, joten asennus voi tapahtua ilman erityislaitteiden käyttöä.

Kuten kävi ilmi, vaahtomuovilaatikolla on joitain haittapuolia. Jotkut sanovat, että tämä materiaali on syttyvää. Kyllä, tämä on totta, mutta harvat tietävät, että puu on palavampi. Polystyreenivaahdon myrkyllisyys tunnetaan myös, mutta taas, jos tekniikkaa noudatetaan rakentamisen aikana (eli arkkia peitetään kipsillä tai muulla materiaalilla), niin liekki tuskin saavuttaa muottipesän.

Kiinnitä huomiota! Ostaessasi tietenkin, tiedustele myyjää varmenteiden saatavuudesta - varmista, että ostat terveydelle vaarattomia tuotteita.

Puhutaan nyt todella merkittävistä puutteista.

 • Tällaista muottirakennusta omaavaa taloa on vaikea uudistaa, joten suunnittelua on harkittava etukäteen - tämä auttaa ennakoimaan mahdollisia tulevia muutoksia (esimerkiksi lisäämällä ikkunan, jonka täytyy leikata konkreettisen monoliitin läpi, mikä on erittäin vaikeaa). On myös syytä miettiä etukäteen kaikkien viestintöjen sijaintia, koska niiden rakentaminen saattaa olla vaikeaa.
 • Lohkot on sijoitettava erittäin tiukasti, muuten laajennettu polystyreenin ulkoinen kiinteä muotti on hyvä paikka elää hyönteisiä ja tunkeutuu maanalaiseen veteen. Vaikka tämä voidaan osittain estää käyttämällä lohkoja, jotka on käsitelty vettä hylkivällä aineella ja hyönteismyrkkyllä. Mutta tällaiset tuotteet ovat kalliimpia.
 • Löytäminen rakentajille hyvin perehtynyt teknologiaan ei ole niin helppoa. Tältä osin tällaisen työn kustannukset lisääntyvät huomattavasti.
 • Muottien voi asentaa vain lämpimän kauden aikana. Jos lämpötila laskee alle nollan, betoni ei enää jäähdy. Se on kaadettava vähintään +5 astetta, ja jos sää on kuuma, betoni on kostutettava edelleen vedellä.
 • Rakentamisen jälkeen saattaa syntyä ongelmia kosteuden ollessa korkea. Tämä johtuu siitä, että betoni on edelleen kovettunut, mutta kun se vihdoin kovettuu, kosteuden aste voi normalisoida. Ilmaa voidaan sitten kuivata tavanomaisella kuivaimella.
 • Tämän tekniikan avulla tehdyt seinät "hengittävät" huonosti, koska vaahtoa päästetään huonosti höyryyn. Tästä syystä talossa on oltava korkealaatuinen pakotettu ilmanvaihto.
 • Lopuksi talon pitäisi olla maadoitettu metallilaitteiden läsnäolon takia.

Kuten näette, pysyvän muottien käytöllä ei ole ilmeisiä etuja vaan myös erittäin merkittäviä haittoja.