Ohjeet betonipohjan viimeistelyyn keinokivellä

Rakennuksen perusta on perusta, johon koko rakenteen luotettavuus riippuu. Sen vuoksi on tärkeää paitsi laadun rakentaminen, mutta myös hänen huolensa. Rakennuksen kellariin ei romahdeta ajan mittaan kaikenlaisilta ulkoisilta vaikutuksilta, vaan sinun täytyy tehdä se oikein. Sen lisäksi sen pitäisi olla paitsi luotettava, myös kaikkein esteettisin.

On monia tapoja viimeistellä säätiön yläosa. Mutta kellarin koristelu keinokivellä voidaan perustellusti pitää suosituimpana koristekoristeena saatavuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta.

Hyödyt ja haitat kiven pihalla

Tällaisiin painokkaisiin etuihin voit lisätä muutamia muita etuja, joista keinokivi sai laajan suosionsa ihmisten keskuudessa:

 • kestää kosteutta millä tahansa tilavuudella;
 • täysin sietää lämpötilahäviöitä;
 • jopa keinokivestä valmistetuilla massiivisilla tuotteilla on pieni paino, jonka ansiosta ne kestävät tukevasti pohjan pintaa ja samalla eivät anna ylimääräistä kuormitusta säätiölle;
 • suhteellisen alhaiset kustannukset;
 • kestävyyttä. Toiminta-aika on paljon pidempi kuin muut edessä olevat etumateriaalit;
 • ei altistu poltettavaksi. Liekki altistuessaan ei aiheuta myrkyllisiä aineita;
 • helppous ja yksinkertaisuus asennusprosessissa, jota jopa aloitteleva rakentaja voi tehdä;
 • valtava valikoima keinotekoisen kiven suunnittelua.

Puutteista johtuen ne voivat johtua tuotteiden itse teknologisen tuotantoprosessin rikkomisesta. Tällainen huolimattomuus voi vaikuttaa sekä ulkonäköön että suorituskykyyn.

Jotta epäoikeudenmukainen valmistaja ei saa erehtyä, kun hankit julkisivujen viimeistelytuotteita, pyydä aina todistuksia, jotka vahvistavat niiden laadun.

Tekokivetyypit

Tällainen materiaali on melko rikas. Keinotekoinen kivi eroaa paitsi värityksestä ja koostumuksesta, mutta myös perusmateriaalin tyypistä, josta tuotteet valmistettiin.

Joustava viimeistelykivi

Joustava kivi on viimeinen sana julkisivujen pinnan alalla. Se on kaksikerroksinen materiaali. Koristeellinen kerros - ohut hiekka-agglomeraattisekoitus on tiukasti liimattu liimapohjaan - akryylidispersiota. Joustavalla kullalla on useita irrotusaineita - rullia ja kpl laatat.

Erottamisominaisuudet aiheuttavat suotuisasti keinotekoista kiveä:

 • Lisääntyneen joustavuuden ansiosta voit tehdä minkä tahansa alustan vuorauksen jopa monimutkaisten arkkitehtonisten elementtien avulla.
 • pieni paino - 3 kg / m 2;
 • ei polta;
 • höyryläpäisevyys;
 • kosteuden kestävyys;
 • lämpötilaeroja ei voida muuttaa;
 • etupinnan erityiskäsittely, viimeistelyaineen antaminen antistaattisilla ominaisuuksilla;
 • kestävyys;
 • asennus on helppoa pohjan pohjalle;
 • taloudellinen kulutus.

Näihin kiistattomiin etuihin voit myös lisätä ympäristönsuojelun korkeaa tasoa ja kaunista ulkonäköä, minkä ansiosta sisustuksesta tulee joustava keinotekoinen kivi.

Tällainen materiaali leikataan yksinkertaisesti tavallisilla saksilla tai paperitavaran veitsellä. Tässä tapauksessa voit valita minkä tahansa elementin yleisestä kankaasta. Tämä tekee mahdolliseksi koristella rakennuksen julkisivun lisäkoristeilla, esimerkiksi kehyksen ympärillä oleva ikkuna, jossa on joustava kivi, on erittäin vaikuttava. Kun ostat tällaista materiaalia, muista, että sen etupuoli on suojattu erityisellä kalvolla, joka poistetaan vasta sen jälkeen, kun kaikki julkisivut on valmistettu.

Vaahtoa voidossa kimmoisan joustavan kiven voiteessa - luonnonkivin hinta, joka on verrattavissa luonnonkiven hintaan. Jos kohtaat materiaalia, jossa on perushinta, on parempi kysyä valmistajalta ennen ostamista.

Tekokivet polymeeri-hiekkaseoksesta

Tällainen keinotekoinen kivi on komposiittimateriaali, joka on valmistettu erityisen hiekan ja polymeerien seoksesta. Tämän koostumuksen avulla voit tehdä koristeellisia tuotteita, niin paljon kuin mahdollista, toistamaan luonnonkiven rakenne.

Kuten edellisellä keinokivellä, polymeerikerrosvuorella on samat positiiviset ominaisuudet lukuun ottamatta tuotteen joustavuutta. Mutta jos vertaa tätä ominaisuutta luonnollisella tai betonikivellä, polymeerivuoraus on taipuisampi. On kuitenkin huomattava, että polymeeripinnoitettujen kiven lämmönkestävyys lisääntyy.

Voit tehdä päällysteen tällaisesta materiaalista ehdottomasti minkä tahansa pintaveden. Tällainen keinotekoinen kivi on asennettu pohjaan puu- tai metalliosastolla. Lisäksi se on valmistettu levyistä, joissa on kiin- teä ja uros kiinnitysjärjestelmä niiden välissä, mikä yksinkertaistaa huomattavasti niiden asennusprosessia.

Betonin kiveä päin

Yksi ensimmäisistä julkisivupäällystysmateriaalien markkinoilla on konkreettinen kellarikivi, joka on säilyttänyt ennennäkemättömän suosion jo pitkään hyvän suorituskyvynsä ansiosta:

 • ei ole altis sienimuodostumille;
 • korkea lujuus ja pakkasenkestävyys;
 • kestävyys ajoissa korjaamisessa;
 • ei vaikuta ilmakehän olosuhteisiin.

Samankaltainen päällystysmateriaali valmistetaan tavanomaisesta hiekkasaumarakenteesta lisäämällä pehmittimiä. Suurikokoiset tuotteet ovat lujasti vahvistettuja. Kuten mikä tahansa muu koristeellinen betonielementti, edessä kivi on huomattava paino. Siksi liima- tai sementtikoostumuksiin kiinnittäminen on tehokasta harvinaisissa tapauksissa. Tehokkaampi asennus tapa on erityisellä ankkurilla. Mutta tässä tapauksessa koristekerros kärsii.

Näiden kielteisten olosuhteiden välttämiseksi voit ostaa betonituotteita harmaana, asentaa ankkuriin, sinetöidä pienet asennusreiät sementtiliimalla ja maalilla haluamallasi värillä.

Clinker Facing Stone

Socle-laattapinta on valmistettu erikoislaatuisista saviasteista korkean lämpötilan paahdolla. Koristeellinen kerros jäljittelee pelkästään luonnonkiven leikkausta, mutta myös tiilimuurausta. Väri, muoto ja tekstuuri on hämmästyttävä.

Klinkkerilevy valmistetaan sekä pienikokoisina tuotteina että suurikokoisina paneeleina, joissa on kielen ja uran kokoonpanomenetelmä. Piece-laatat ovat erittäin käteviä, koska ne täydentävät täydellisesti nurkkaan "tiilet".

Tämä jalokivikoristeinen keinokivi on kuuluisa korkeasta suorituskyvystäan:

 • lämmönkestävyys;
 • korkea vedenkestävyys;
 • ei alttiita terävästä lämpötilasta ja ilmastollisista muutoksista;
 • laadukkaan liimakoostumuksen valinnassa klinkkerilevyt voivat pitää kiinni siitä, kuten sanotaan, "ikuisesti";
 • säilyttää sen värin ja alkuperäisen muodon vuosien varrella;
 • kestää kaikki mekaaniset vaikutukset.

Puutteista voidaan erottaa huomattavat kustannukset. Mutta ylivertainen suorituskyky ja esteettiset ominaisuudet ovat enemmän kuin sen arvoinen hintalappu.

Koristeellinen kerros tavallisesta betoniliuoksesta "kiven alla"

Tarvitsetko talviviljelyn keinokivestä vuorauksen talousarvion versiossa? Sitten tämä on sinulle. Betonilaastia levitetään paksulla kerroksella pohjaan, ja kivenpoisto ilmenee erityisen koukulla. Täydellisen jähmettymisen jälkeen koristeellinen kerros peitetään millä tahansa värillä ja mahdollisuuksien mukaan lakalla.

Tällaisen päällysteen valtava plussa on se, että koneistetun pohjan epätasaisuuksia ei voida tasoittaa ja lyödä kivitetyksi kuvioiduksi helpotukseksi. Yksi kiistämätön etu on luotettava tarttuminen rakennusaukkoon ja verraton kestävyys. Jäljellä olevat suorituskykyominaisuudet ovat samanlaisia ​​kuin julkisivujen betonilaatan ominaisuudet.

Halusin huomata, että kun hankitaan julkisivulevyä, on välttämätöntä luottaa paitsi sen esteettisyyteen, myös perustan suunnitteluun ja ikään.

Jos aiot uudistaa rakennuksen "vuosina", niin ennen kuin on tarpeen tutkia huolellisesti säätiötä. On suositeltavaa ostaa "kevyitä" muunnelmia kiveistä, jotka jäljittelevät kiven luonnollista leikkausta, jotta perusrakenne ei olisi raskaampaa. Jos uuden talon kellarista on tarkoitus irrottaa, tässä tapauksessa kannattaa aloittaa itse säätiön tyyppi ja koristeellinen samankaltaisuus pääseinämän kanssa.

Asennusteknologia jalusta edessä

Kellarissa on paljon keinotekoisia kiviä. On olemassa myös useita tapoja asentaa ne, jotka ovat suoraan riippuvaisia ​​ostetuista tuotteista:

 • "Märkä" tapa. Se koostuu liimakoostumuksen levittämisestä pohjaan päin olevan laattatuotteen kiinnittämiseksi myöhemmin. Tämä on halvempi ja suosittu tapa tasata pohja. Tätä pidämme jäljempänä.
 • "Kuiva" -menetelmä tarkoittaa, että perustana on keinotekoinen kivi valmiiksi asennetulla puu- tai metallilevyllä.

"Märkä" suuntainen jalusta

Jos olet ostanut "joustavan" kiven, klinkkerilevyt tai betoni- ja polymeeripohjaisten betonipohjaisten tuotteiden, sinun on laadittava pohja laadukkaan viimeistelyn, nimittäin vetämällä se betonipinnoilla tai päällystämällä kosteutta kestäviä levyjä.

Kaikkien julkisivujen tekemiseen kannattaa muistaa, että ne voidaan suorittaa vain ympäristön lämpötilassa, joka ei ole alle +5 ° C ja keskimääräisessä kosteudessa 75%.

Tasoitusbetonipohja

Perinteinen tasoitusjärjestelmä kellarikerroksen alle - käyttämällä haluttua kerrosta betonipinta. Tarvittaessa:

 • tiiviste;
 • pohjamaali;
 • majakat;
 • profiilit;
 • pikakiinnitysliima;
 • ruletti, rakennustaso;
 • lastat;
 • sääntö;
 • betoniliuosta suhteessa 1: 3.

Vaihe 1. Seinä on hyvin puhdistettu pölystä ja vanha kipsi. Tarkista halkeamat. Jos niitä on, ne on suljettava tiivisteellä. Liimauksen lisäämiseksi on välttämätöntä käydä läpi alusta useissa kerroksissa.

Vaihe 2. Sen jälkeen, kun seinä on kokonaan kuivunut, rakennuksen tason ohjaamana, sinun on kiinnitettävä majakat puolen metrin etäisyydelle toisistaan. Työssäkäynti meni nopeammin, profiilit voivat "laittaa" ratkaisun "ilmaista kuivausta".

Vaihe 3. Kun liima on kuivunut, betoniliuos voidaan heittää niin, että se on majakoiden yläpuolella noin 1 cm.

Vaihe 4. Säännönmukaiset liikkeet, joiden sivut muuttuvat hitaasti, niin että liuos saa tasaisen pinnan samalla tasolla kuin majakka. Toimiiko se? Kohdista seinä loppuun.

Vaihe 5. Kun liuos on täysin asetettu noin 3-4 viikkoon, riippuen liuoksen kerroksesta, sinun on mentävä läpi syvä aluke. Sen jähmettymisen jälkeen voit siirtyä julkisivujen viimeistelyyn.

Puupohjan valmistus

Mutta jos tarvitset puutalon loppuun, sinun on toimittava eri tavalla.

Vaihe 1. Pyykimme pintaan ja poistamme mahdolliset puutteet.

Vaihe 2. Peitä pohja kateaineella haluttuun korkeuteen ja kiinnitä se.

Vaihe 3. Adheesion lisäämiseksi on tarpeen asentaa kipsiraudoitus korroosionkestävällä pinnoitteella vedenpitävyyteen ja sulkea se kipsilevyllä. Kun se kuivuu, voit lopettaa jalustan.

Tiilipohjan valmistelu

Tiilipohjaan ei tarvita erityistä valmistelua, mikäli tietenkin ei ole merkittävää vaurioitumista tiilimuuraukseen, joka on täytettävä. Kun käsittely suoritetaan erityisellä liuoksella, joka eliminoi kukinnan ja estää sen valinnan sekä lisää laattojen tarttumista seinään. Seinän pohjamaalaus ja kuivaus.

Tekniikkakiven valmistusprosessi

Tärkeintä hyvässä muurauksessa on merkintä. Se alkaa oikeasta yläkulmasta, jossa ensimmäinen likimääräinen laatta asennetaan, ja sen pitäisi ulottua hieman reunan yli. Jos haluat poistaa kulman, tarvitset toisaalta laittaa laatta tai ostaa kulma-elementtejä. Seuraava on prosessi, joka perustuu seuraaviin periaatteisiin.

Vaihe 1. Laattojen avulla sinun täytyy merkitä tulevaisuuden rivejä päin, muistaen, että sinun pitää tehdä kastike puolessa laatta.

Vaihe 2. Alamme kertoa ensimmäisen alarivin. Voit tehdä sen tasaiseksi, laita sääntö laattaan ja aseta se sen pohjaan. Liimaa tulee levittää 8 mm: n kerrokselle.

Vaihe 3. Kun olet laatinut ensimmäisen rivin, siirry toiseen, säädä laatat niin, että saat kauniin munimisen. Samaan aikaan, kun toisella puolella on koko laatta nurkassa, se tarkoittaa, että toisella puolella on puolet (ottaen huomioon pukeutuminen). Ei ole tarpeen koskettaa näitä puolia vielä. Palaamme niihin myöhemmin. Sillä välin tämän periaatteen mukaan kiinnitämme kiven, joka peittää pohjan pohjaan koko pituudelta.

Vaihe 4. Vain kun muninta on valmis, voit siirtyä kulmien poistamiseen. Voit tehdä tämän leikkaamalla kaakeliuuneja ja kiinnität laattojen seinälle. Saumat suljetaan erityisellä laastilla tai sementtiliimalla. Työn päätyttyä voit maalata pohjan millä tahansa värillä.

"Kuiva" -menetelmä

Kuivan tekniikan mukaisen kellarin koristelu keinokivellä heijastaa tuuletetun julkisivun asennustapaa, mutta ensimmäinen vaihtoehto on paljon helpompi toteuttaa.

Vaihe 1. Ennen kelkan järjestelyn aloittamista on tarpeen työskennellä kellarin seinän kanssa eli peittää halkeamat ja poistaa ulkonevat osat. Jos korkin pinta on betonia tai tiiliä, muista käsitellä sitä liuoksella, joka estää kukinnan. Jos se on puuta, tarvitset erityisen suojaavan pohjamaalin.

Vaihe 2. Rungon rungon rakentamiseksi käytetään galvanoitua profiilia 28 * 67 tai puupalkeja. Tasoa käytetään ensimmäisen profiilin kiinnittämiseen, jonka etäisyyden nurkkaan pitäisi olla noin 10 cm, loput asennetaan samalla periaatteella 40 cm: n etäisyydelle toisistaan.

Vaihe 3. Jotta julkisivut voidaan lämmittää tehokkaasti, voit tehdä kellarineristyksen. Mineraalivillalevyjen leikattu osa asetetaan kiinteiden profiilien väliin, joka on peitetty höyrysulkukalvolla ja kiinnitetty lautasen muotoisilla tapilla.

Vaihe 4. Edellä selostettiin päällysteen tilan merkitsemisen periaatetta rivien sopusointuun järjestelyyn. Tällaisen viimeistelymateriaalin asennus tapahtuu erityisten "korvien" ruuveilla.

Varoitus! Ensimmäinen alempi rivi on asennettu neljään ruuviin (ylempi ja alempi asennus) ja seuraavat kaksi (vain yläosassa).

Vaihe 5. Viimeinen vaihe - kellarin järjestely nurkkaan julkisivuelementteihin ja viemäröintijärjestelmään.

Lopuksi, saadaksesi lisätietoja siitä, miten talon pohjan laadukas viimeistely keinokivellä tehdään, tutustu liitteenä oleviin videoihin ja valokuviin.

Luonnonkivi korkki

Minkään rakenteen perustan lujuuteen vaikuttaa sen viimeistelymenetelmä. Yksityisessä rakentamisessa teknologian soveltaminen kellarikerrokseen luonnonkiven kanssa on optimaalinen integroitu tapa antaa kotiisi ylellinen "ominaisuudet" ulkoa ja samalla luotettavasti suojata tukevat perustukset tuhoisien ympäristötekijöiden vaikutuksilta.

Kynän ominaisuudet, vuorattu luonnonkivellä

Rakennuksen kellari on osa pohjasta, joka ulottuu maasta, joka on pääseinämän reunalla. Itse asiassa kellari on tilan seinä, joka sijaitsee talon ensimmäisen kerroksen lattian alla. Rakennuksen lujuuden varmistamiseksi kellariosa on valmistettu kestävistä materiaaleista, jotka kestävät ympäröivän maaperän vaikutuksia, kausittaisia ​​kosteuden ja lämpötilan muutoksia.

Rakennuksen kellarikerroksen rakenne olisi yhdistettävä onnistuneesti seinien ja muiden rakenteellisten elementtien kanssa. Vaihtoehtoisesti kellarin kellarin rakentamiseen voidaan käyttää raaka luonnonvaraista kiveä. Tämän materiaalin pohja on kestävä ja varovainen muninta ei tarvitse ylimääräistä vuorausta.

Käytettäessä muita materiaaleja (tiilet, teräsbetoni jne.), Joissa on korkea hygroskooppisuus, ne on suojattava ja koristettava. Menestynein tapa suorittaa tällaiset tehtävät on viimeistely luonnonkiven kanssa.

Miten valita luonnonkivi pohjalle?

Kun valitaan luonnollinen materiaali perustaa ja suojata pohja, useita tekijöitä otetaan huomioon:

Alueellamme (Venäjän keskeinen osa) käytetään pääasiassa:

 • marmori;
 • graniitti;
 • shungite;
 • Lemeza;
 • dolomiitti;
 • hiekkakivi;
 • kuori rock;
 • kvartsiitti;
 • liuskekivi - se on kalkkikiveä.

Eri alueilla käytetään muita luonnonkivityyppejä, joiden käyttö määräytyy rakennettavan kohteen alueellisen sijainnin mukaan.

Viimeistelyn edut

Luonnonkivi kellarille, mikäli pinnoitusteknologia edellyttää useita rakenteen etuja. Tärkeimmät ovat:

 • pinnoitteen kestävyys;
 • "Kallis" ilmeikäs ulkonäkö;
 • vuori vahvuus;
 • komposiittiliuosten mahdollisuus;
 • suhteellisen helppo asennus;
 • UV-säteilyn kestävyys - värisävyt säilyvät.

Samalla kellarikerroksessa oleva luonnonkivi saattaa vaatia merkittäviä investointeja, mutta tämä koskee pääasiassa graniittia tai marmoria. Myös muutamat haitat aiheuttavat luonnollisten materiaalien lisääntynyttä hygroskooppisuutta, mikä pakottaa päällystetyn kellarin peittämään useita kerroksia kosteutta kestävää koostumusta.


Materiaalin hintaominaisuudet

Kuten tekniikan eduista mainittiin, luonnonkivellä työskentely on taloudellisesti perusteltua, eikä sitä ole ominaista "kohtuuttomilla" hinnoilla. Vuoriusprosessin investointien määrä riippuu pääosin materiaalin tyypistä ja asennustöiden kustannukset ovat suunnilleen samat.

Itse asiassa kiveyden viimeistelykustannukset luonnonkivellä ovat oikeassa suhteessa korkealaatuiseen koristeelliseen rappaukseen. Ja alla kuvattu tekniikka auttaa sinua tekemään tämän työn itse, jos sinulla on halu ja vapaa aika.

Kun valitset materiaalin, voit keskittyä karkeasti seuraaviin hintoihin:

Materiaalikustannuksiin vaikuttaa myös kiven paksuus, väri, rakenne ja sen käsittelyn tyyppi. Keinotekoisen vanhenemisen vaikutus ja reunojen pyöristäminen edellyttävät materiaalin investointien kasvua keskimäärin 40%. Materiaalin ominaisuudet, jotka vaikuttavat sen käsittelyyn, vaikuttavat asennustöiden kustannuksiin (jos rakentajat osallistuvat työhön). Shale kiviä ja hiekkakiviä on helpoin käsitellä.

Materiaalin määrän oikea määrittäminen säästää myös kustannusten ylityksistä. Valittaessa on kuitenkin otettava huomioon, että 5-10% kiven alueesta jää säätöön.

Plinth-tekniikka, jossa on luonnonkiveä

Kestävä ja korkealaatuinen suoja talon kellarille on välttämätöntä suorittaa vuori todistetun tekniikan mukaisesti. Ymmärrämme vaihe vaiheelta rakentamisen vaiheet.

Vaihe 1. Valmistele pohja

Poista kaikki seinätasoa ulkonevat elementit. Tämä voi olla muurauslaastin tiilipohja tai jäädytettyjä tippoja betonin laastia, joka on kulkenut lankamuotojen halkeamien läpi, kun nauha tai muut perustukset.

Vahvistimen ulkonevat segmentit on myös poistettava hiomalla.

Vaihe 2. Pinnan liimaominaisuuksien vahvistaminen

Kohdistettu pohja on pohjustettava. Tämä menetelmä parantaa liiman tarttumista seinään. Tätä tarkoitusta varten käytetään suuren fraktion konkreettista kosketusta. Se levitetään seinän pintaan harjalla tai suurilla alueilla rullalla.

Varoitus! Tässä vaiheessa suoritetaan tarvittaessa säätiön kellarin lämpöeristys.

Vaihe 3. Mosaic-materiaalin valinta (aloittelijoille)

Kiven ja seinän valinnan helpottamiseksi se voi tehdä ensin tämän työn tasaisella maanpinnalla ja vuorotellen siirtää ja kiinnittää kiviä seinälle.

Yhden leveyden omaavien saumojen muodostamiseksi on mahdollista, että terävä vasara erottaa ulkonevat osat, jotka estävät asennuksen. Kellojen yläosassa olevien kivien tulisi rakentaa litteä vaakasuora viiva. Tätä varten ne voidaan leikata hiomakoneella, jossa on "timantti" leikkauspyörä. Tämä toimenpide suoritetaan myöhemmin - suoraan pinnoituksen ylimmässä rivissä.

Vaihe 4. Seinälle asettaminen

Jotta pystysuorat kiviä kiinnitettäisiin luotettavasti pohjan pinnalle, on toivottavaa käyttää liimaa, joka on suunniteltu raskaiden laattojen laatimiseen. Tämä kasvattaa hieman kustannuksia edessä, mutta samalla antaa lisävarmuutta kestävyydestä ja kestävyydestä valmiista "seinistä".

Pohdimme mahdollisuutta siirtää oikealta vasemmalle. Vaihtoehtoisesti ottamalla kiviä maanpinnasta valitun "kankaan" pohjasta, käytämme liimausratkaisua niiden "väärälle puolelle" ja levitämme se seinään. Alemman kiven päätypinta tulee levätä pohjan pohjaan (muottiin).

Kiinnitämme seuraavan kiven samalla tavalla seinään liittämällä ne oikealla edeltäjänsä kanssa. Koskemalla kiveä kumi- tai puukosketimella saavutamme sen oikean asemoinnin seinän tasossa ja ilman poistamisen sen alapuolelta varmistaaksemme liiman tarttumiselle voimakkaan tarttumisen.

Vaihtoehtoiset perusteet! Jos on olemassa uhka uppoa muotti, se voi irrota alas rivin verhous ja "vetää" joitakin kiviä sen takana. Tällöin on suositeltavaa käyttää tarvittavaa leveyttä oleva metallikulma, joka on kiinnitetty tukien pohjaseinän pohjalla oleviin tapoihin ensimmäisen riviin perustuen.

Vaihe 5. Jatkamme...

Kun luonnonkivet on kiinnitetty pohjaan, niiden väliin voi muodostua aukkoja. Ne ovat täynnä pieniä paloja. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää meri- tai jokien "täysiä" kiviä, joissa on vesikerrosta.

Vaihe 6. Pyrimme saumoja

Kun kivet on asetettu tiettyyn alueeseen, on välttämätöntä täyttää ja maalaa niiden väliset liitokset. Tämä on tehtävä ennen kuin liuos kovettuu. Kivilaattojen väliset aukot on täynnä laasti, ja sen ylijäämä poistetaan. Kivipinnan etupinta pyyhkiytyy.

Vaihtoehtoisesti. Luonnonkivien kellarin koristeluun mielenkiintoinen koostumusratkaisu voi olla vastakkaisen väriratkaisun käyttö. Tätä varten se lisää erityistä, kestävää UV-säteilyä, väriainetta.

Vaihe 7. Hygroskooppinen suojaus edessä

Tällä tavalla muodostettu pinta altistuu veden kielteisille vaikutuksille - kivi- ja sementtiliitokset ovat hygroskooppisia, eli ne absorboivat helposti kosteutta. Näin ollen luonnonkivestä valmistetun kotelon tällainen päällys on lisäksi suojattu yhdellä tai usealla kerroksella suojaavaa polymeeristä tai akryylilakkaa.

Kiinnitä huomiota! Kun päällystät lakkoja ja lakkoja, ne vaihtavat sävyjä. Jotta lopullinen väri voidaan nähdä materiaalinvalintavaiheessa, voit vain kastella kiviä vedellä.

Vaihe 8. Rakennuksen seinämän pinnan ja viimeistelyn liittymispaikan suojaaminen

Helpoin tapa suojata korkki sateelta on rakentaa suojaava visiiri sen yli.

Suoristushoito

Koska taloa käytetään, sen pohja voi olla pöly ja lika. Kellarin jaksottainen pesu vesisuihkulla tai pesukoneella mahdollistaa vuorauksen alkuperäisen ulkonäön palauttamisen. Luonnonkiven kellarikerroksen kestävän vuorauksen lisäämiseksi on tarpeen päivittää suojaava pinnoite uudelleensovelluksella.

Toivomme, että artikkelissa annetut perustiedot auttavat sinua suuntaamaan itseesi talon kellarikerroksen luonnonkiven kanssa. Luonnollisesti kaikki vivahteet, joita voit arvostaa ja tuntea vain käytännön työn aikana. Toivotamme teille menestystä ja inspiraatiota kaikissa rakennustöissä kotisi rakentamisessa.

Plinth-tekniikka, jossa on luonnonkiveä ja sen keinotekoisia vastapuoleja

Kellari on osa talon perustusta, joka vie lumisateita, sateita, talvikakkuja, kesäiltoja, tulvia ja muita sääolosuhteita. Se nousee maanpinnan yläpuolella 50-70 cm, joskus se on metriä korkeampi. Tämä tapahtuu, kun järjestetään taloja, autotallit ja muut huoneet talossa.

Jalustan ja koko talon ylimääräinen kestävyys ja kauneus tekevät siitä vuorauksen.

Viimeistelyä voidaan tehdä yksinkertaisella kipsi-, sivuraide-, laatta-, keinotekoisella ja luonnonkivellä. Luonnonkivi on ihanteellinen viimeistelymateriaali. Se ei absorboi vettä, sillä on matala lämmönjohtavuusaste ja korkea kestävyys. Tällä materiaalilla ei ole lainkaan luonnollisia kilpailijoita. Hinnat riippuvat rodusta. Perusta, joka on koristeltu luonnonmateriaalilla, on erittäin kunnioitettava.

Kellarissa, jossa on luonnonkiveä, käytetään epäsäännöllisen hiekkakiven tai hiekkakiven levyjä. Tärkeintä - niiden paksuuden pitäisi olla suunnilleen sama. Tällä materiaalilla voit luoda erilaisia ​​kuvioita pinnalla. Kalkkikiven ja hiekkakiven värisävyt voivat olla vaaleanharmaasta beige ja musta sekä terrakotta-punainen. Voit valita sävyt mihin tahansa muotoiluun kotona.

Joitakin kiven tyyppejä, jotka lisäävät sen lujuutta, altistetaan uunien erityiselle polttamiselle. Tällaisen käsittelyn seurauksena luonnonmateriaali saadaan paitsi pohjakerroksen vuoraukselle, myös rakennuksen seinille, puutarhaväylille ja tulisijoille. Sieltä voit luoda tasapainoisen kokonaisuuden.

Kun valitset luonnollisen kiven, suosittelemme ripottelemaan sitä vedellä. Tämä antaa mahdollisuuden nähdä hänen todellisen rikas värinsä, jonka hän hankkii sen jälkeen, kun hän on asentanut ja ottanut käyttöön suojaavan lakkakerroksen, joka riippuu viimeistelyn tekniikasta.

Kiven viimeistelyn edut:

Pohjakerroksen rakentaminen.

 • houkutteleva ulkonäkö ja lujuus;
 • kestävyys;
 • helppo asentaa;
 • vahvuus;
 • vastustuskyky aurinkoon ja haalistumiseen.
 • korkeat kustannukset;
 • hygroskooppinen;
 • tarve lisätä pinnoitetta kosteutta kestävää koostumusta.

Materiaalit työhön

Käytettävissä oleva kivi korkki:

Mahdollisuus viimeistellä betonilohkon kellarikerroksessa luonnonkorkkikivi.

Myös muita rakennustyömaalla saatavia luonnonmateriaaleja käytetään.

Voit lopettaa kellarin luonnonkiven kanssa:

 • luonnonkivi;
 • suulakepuristettu polystyreeni eristykseen;
 • erityiset suojaputket eristeen asennukseen;
 • punssi;
 • pohjamaali;
 • metalliverkko;
 • Bulgaria;
 • sementtilaastekoostumus nivelten käsittelyyn;
 • lakka pintamaalien levittämiseen.

Laatoituksen vaiheet

Socle-pinnan tekniikka sisältää useita vaiheita.

Valmistelu viimeistelyyn:

 1. Jalkaterän pinta on kipsattava, kuivattu ja kiinnitettävä erityisillä tangoilla ekstrudoitujen polystyreenieristelevyjen kanssa.
 2. Akryylipohjaisen kvartsialukerros levitetään laajennetun polystyreeni- levyn pinnalle. Aluke on suunniteltava ulkokäyttöön.
 3. Pohjamaalikerroksen päälle ne kiinnittävät teräsverkoston tukilevyjä.

Levyjen mallintaminen:

 1. Lajittele kivialustat paksuuden, sävyjen, mittojen ja pintakuvion mukaan.
 2. Laita levyjen mosaiikkikuvio ja kiinnitä se pohjan pohjaan kivi-liimalla. Materiaalin luonnollisen täydellisyyden säilyttämiseksi on suositeltavaa koskettaa työkalua harvemmin.

Viimeistelypäällyste:

 1. Levyjen väliset liitokset täytetään erityisellä sementtipohjaisella injektointiyhdisteellä.
 2. Ylivuorausaine poistetaan, päällyste pestään vedellä.
 3. Kuivumisen jälkeen päällystetylle pinnoille levitetään 2-3 kerrosta erikoislakkakiviä. Tämän pinnoitteen ansiosta maalin väri saa enemmän tyydyttyneitä värejä. Kellarin pinta saa pölyttävää ominaisuutta, suojaa erilaisilta mekaanisilta vaurioilta ja ulkoisen ympäristön haitallisilta vaikutuksilta.

Yleiset asennusvinkit

 1. Kattokorvakorjaus suoritetaan sen jälkeen, kun laite otmostki rakennuksen seinien läpi.
 2. Seinän pinta tasoitetaan ja päällystetään alukkeella.
 3. Pohja on eristetty.
 4. Liiman tarttumiseen seinään teräsverkko kiinnitetään pohjan kehän ympäri. Kiinnitä se metallisella nauhalla, joka asennetaan pystysuoraan jokaisen m: n läpi tikkailla.
 5. Kiinnitys kivi laatat käytetään erityistä liimaa.
 6. Hiomakone leikkaa hyvin luonnollisen ja keinotekoisen kiven.
 7. Kuvio on parhaiten esiasennettu maahan.
 8. Sivut alkavat alarivistä.
 9. Liimaliuos levitetään verkkoon, jonka kerros on 10-15 mm.
 10. Tiivisliitännän kanssa kellarin pohjaan kukin laatta on kevyesti asennettu puu- tai kumivasaralla.
 11. Pohjan pintakuvio voidaan kirkastaa, jos käytät liimaliuosta toisin kuin perusmateriaalin väri.
 12. Viimeistelevää lakkaa voidaan käyttää polyuretaani-, polymeeri- ja akryylialustalla.
 13. Laakeri on ajoittain päivitettävä.

Luonnonkivellä on monia etuja, mutta se on melko kallista. On täysin mahdollista korvata se keinotekoisella materiaalilla, joka jäljittelee kiveä. Yleisimmin käytetyt klinkkerin ja polymeerisen hiekkakivilevyt sekä keinokivet, jotka on valettu maalattua betoniseosta. Kaikilla näillä materiaaleilla on lämmönkestävyys ja kosteuden kestävyys, joten ne suojaavat rakennuksen kellarikerrosta hyvin. Käytännöllinen tekniikka ei poikkea luonnonkiven asentamisesta tekniikasta. Voit leikata pohjan omilla käsilläsi.

Plinth-tekniikka, jossa on luonnollista ja keinotekoista kiveä

Kattopintaan päin ei tarvita vain antaa talolle kaunista ulkonäköä. Pohja tarvitsee ylimääräistä suojaa sääolosuhteilta (vesi ja lämpötilan muutokset), jotka johtavat sen tuhoutumiseen. Siksi, kun valitset materiaalin, kannattaa kiinnittää huomiota paitsi koristeisiin, myös sen suojaaviin ominaisuuksiin.

Kellarin lämmittäminen otoskomilla ja socle polyfoamilla esimerkkinapeilla.

Usein kipsi valitaan pinnoitteeksi kellarille sen suhteellisen alhaisen hinnan vuoksi. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon, että 3-5 vuoden kipsi on palautettava, ja nämä ovat lisäponnisteluja ja rahallisia kustannuksia, jotka voidaan korvata ostamalla materiaalia hieman kalliimmin mutta kestävämmäksi.

Voit suojata talon kellarissa luotettavasti, ja voit kostuttaa sen luonnonkivellä. Sen ei tarvitse olla marmori tai graniitti. Markkinoilla on aivan mahdollista löytää viimeistelyvaihtoehto demokraattisella hinnalla. Se on pitkään saavuttanut suosiota dolomiitti, hiekkakivi, kuori kallio, liuske, Lemeza, kvartsiitti, varsinkin kun erityistä kyllästys luotiin, pysty suojelemaan kastumiselta kalkkikivi kivet ja muut kielteiset vaikutukset.

Seinien valmistelu

Jalkakannen leikkuulaitteen kaavio.

Ennen kuin aloitat talon edessä, hänen on annettava aikaa kutistumiselle, muuten koristeellinen viimeistely räjähtää. Kauan sitten rakennettu taloja ei uhkaa, joten voit heti laittaa uuden materiaalin vanhan sijaan, joka on menettänyt houkuttelevuutensa. Älä kuitenkaan sijoita kiveä vanhaan kipsiin, ei väliä kuinka luotettava se voi tuntua. Se on varmasti leikattava, muuten uusi vuori voi romahtaa hyvin nopeasti.

Luonnonkiviin kohdistuva tekniikka sisältää useita vaiheita. Ensimmäinen vaihe on valmisteleva. Seinät ovat hyvin linjassa kipsikerroksen kanssa. Tarvittaessa, ennen kuin tämä knock kuperuus betoniseinissä, saumat ovat poistetaan väärinkäytöksiä tiili tai lohkon pinnat, jos ne ylittävät 1 cm. Kun täydellinen kipsin kuivauksen pistokkeet naulattu erityistä eristys, joka on suunniteltu suojaamaan jalusta äärilämpötiloilta. Eristyslevyjä on käsiteltävä kvartsipohjamaalilla, jonka jälkeen ne vahvistetaan teräsverkkoon.

Jos päätät tehdä ilman kellarineristystä ja ei myöskään tarvita kipsiä, älä unohda seinää betoniyhteydessä ennen asentamista, se on parasta suurella osuudella.

Kuinka laittaa epäsäännöllisen muotoisia kiviä?

 • sementtisäiliöt;
 • kottikärryt;
 • taso, sääntö, trowel;
 • tiler vasara;
 • hiomakone levylle betoni- ja hiomalaipalle;
 • punssi;
 • ruisku, joka täyttää saumat.

Betonipohjan rakenne.

Kun pinta, jolla kivi on, on melko tasainen, voit aloittaa sen asettamisen. Aloita peittämään pohja tulisi olla näkyvin kulma, ja aina alareunasta. Jotta työskentelisi nopeammin, on järkevää lajitella kivet värin ja koon mukaan. Tämä johtuu hiekkakivestä tai kalkkikivestä erilaisten fragmenttien muodossa. Sitten kannattaa tehdä likimääräinen kuva kivistä maan päällä, niin että sen jälkeen se pysyy vain seinälle ilman, että kuluu paljon aikaa tarvittavan kiven valitsemiseen. On parempi leikata kivi mahdollisimman vähän, koska luonnollinen muoto näyttää edullisemmalta. Tarvittaessa hiekkakivilevyjä voidaan kuitenkin helposti leikata jyrsimellä, jossa on kiekko betonista. Tämä pätee erityisesti korkin vuorauksen yläreunaan.

Puuportaan kellarikerrostuma.

Sitten kaikki tapahtuu samalla tavoin kuin tavallisten laattojen asennuksessa. Kiven väärälle puolelle levitetään erityinen kylmänkestävä laasti ja kivi voidaan laittaa paikalle, jossa se pysyy. On tarpeen painaa sitä niin lähelle kuin mahdollista pintaan ja edelliseen kiviin. Vasemman ja oikean kivien väliin on sopiva koko sopiva koko. Levitä ensin alarivi, sitten yläosa. Jos kivien välillä on suuria aukkoja, aseta pienet palat siellä. Kivien välillä ei saa olla suuria tiloja, jotka on suljettu sementillä, koska se ei näytä kovin näkyväksi.

Kivien levyt syvennetään niin, että vierekkäiset kivet ovat samassa tasossa toistensa kanssa eivätkä luo askeleita. Voit tarkistaa tämän tason avulla.

Asennuksen jälkeen kivien väliset saumat kaadetaan laastilla ja puhdistetaan. On tärkeää, että niissä ei ole tyhjiöitä, muuten tunkeutunut vesi pesee tai vääristää vuorausta. Jotta kivi näyttäisi paremmalta, saumat ovat hieman haudattu. Tämä antaa päinvastaiset helpotukset ja tekee siitä houkuttelevamman.

Pinnoitteen suojaamiseksi sateelta voit lakata kiveä ja laittaa pienen visiirin tai jalkakäytävän päälle pohjan päälle tai peittää se toisella vedenpitävällä materiaalilla.

Pohjaosan rinnakkainen täyttö ja viimeistely

Viimeistelyjärjestelmä sivuraide sivuraide.

On myös toinen tekniikka, jolla viimeistellään pohja luonnonmateriaalilla. Sitä käytetään tapauksissa, joissa kellari on valmistettu nestemäisestä betonista. Täällä koristeluun ei ole käytetty levyt, vaan luonnonkivi, joka usein löytyy säiliöiden rannoilta tai raunioilta.

Ensinnäkin, kuten minkä tahansa betonisoinnin, muotti on asetettu. Tämä työ on vastuussa, koska sileät viivat on pidettävä vaakasuorassa ja pystysuorassa, jotta pohja on tasainen. Kun muotti on kunnolla kiinni, kivet asetetaan. Viimeistelymateriaalin etupuolen tulee olla muotin vieressä.

Asettelu tapahtuu seuraavasti. Näyttäkää kiven alapurenta, joka työn aikana on kiinnitetty sementillä. Kun ensimmäinen rivi on asetettu, betoni kaadetaan alimman kiven korkeuteen. Betoni ei saisi olla liian nestemäistä, muuten se kulkee halkeamien läpi ja tulvelee kivien kasvot. Muutaman tunnin kuluttua betoni on jo hieman kiinni, ja voit asettaa seuraavan rivin varovasti, lopulta sen uudelleen, kaataa se betoniin. Päivän aikana voit nostaa pohjan noin puolet metristä. Tällä tavoin saadaan sekä jalustan kaataminen että vastakkaisen pinnan asettaminen.

Muutamassa päivässä muotti poistetaan. Kivet tulee puhdistaa hyvin betonista, joka on pudonnut niihin, ja tiivistää ne saumalla laastilla. Haluttaessa lisää väriä liuokseen vastaamaan kiven väriä. 4 tunnin kuluttua voit ommella ompeleet ja lopuksi puhdistaa pinnan likaa. Luonnonkivestä selviytyvät suojaavasta kyllästyksestä, joka suojaa vysolista ja muotista.

Geometriset muodot

Ulompi korkki.

Jos luonnonkivi näyttää kaikista eduista huolimatta liian kalliiksi, se voidaan korvata keinotekoisella. Seuraavien keinokivityyppien käyttöä käytetään yleisesti kellarissa: klinkkerilaatat, jotka on valmistettu erikoisesta savesta, joka jäljittelee tiiliä; Polymeeri-hiekka tai hartsipohjainen laatta, molemmat tyypit jäljittelevät tiilimuurausta tai luonnonkiviä; tekokivet maalattua betonia.

Kaikki materiaalit ovat kosteutta ja pakkasenkestäviä, joten ne toimivat hyvän suojana julkisivuun tai kellariin.

 • säiliöt liuokseen;
 • hiomakone hiomalaikalla;
 • sähköinen laattaleikkuri tai leikkauslevy hiomakoneessa;
 • lusikka, lastat ja kampa;
 • kuminen hankaus injektointia varten;
 • tasolla;
 • sääntö

Järjestelmä kohti kellarista.

Laatoitustekniikka on samanlainen kuin luonnonkiven käyttö. Seinissä suihkuttaa paremman otteen. Seuraavana päivänä ne kipuvat, tasaavat. Jos laatta on raskasta tai valmistettu luonnonkivestä, käytä metalliristikkoa pienellä kennolla. Seuraavana päivänä, kun kipsi kovettuu, laatat asetetaan.

Aluksi ne laskevat kuinka laatoitukset asetetaan niin, että leikkaus on mahdollisimman pieni. Kun olet asentanut kaksi laatan tasoa, erotettu toisistaan ​​sääntöjen leveydellä. Jäljelle jääneet laatat, jotka on asetettu jo asennettujen osien väliin, yksinkertaisesti painetaan sääntöä noudattaen siten, että muodostuu tasainen taso.

Jos käytät repeytyneitä kiveä tai luonnollista dolomiittikiveä, on parempi asettaa ne loppuun, joten ne näyttävät luonnollisilta. Niillä on puutteita reunoja, jotka voivat häiritä muotoilua, ne on puhdistettava hiomakoneen avulla.

Kasauskerroksen viimeistelyjärjestelmä kellarikerroksella: julkisivujen ripustuksen kiinnittäminen, jonka jälkeen pinnoitus.

Jos päätät laatia oikean geometrisen muodon keinotekoinen tai luonnonkivi, joka jäljittelee tiilimuurausta, piirrä pystyviiva pitkin yhtä saumaa. On helpompaa sijoittaa kaikki rivit työntäen siitä, eikä keskittää yksittäistä laattaa joka kerta. Tämä mahdollistaa pinnan viiluttamisen paljon nopeammin ja poistaa mahdolliset virheet. Kiilat tai ristit asetetaan laatan väliin siten, että sauma on sama kaikkialla.

Leikkaa laattahiomakone tai sähköinen laattaleikkuri. Käsikirja ei toimi, koska materiaali on liian paksu. Ratkaisu käyttää laajaa kampaa.

On olemassa tekniikka kivenlaattojen asentamiseksi ilman seinien esipinnoittamista. Voit tehdä tämän vetämällä linjaa pystysuoraan. Heillä jo venyttää kalastuslinjan. Ja pitkin tätä linjaa kohdistavat kukin laatta. Tämä tehdään, jos on tarpeen levittää liimakerros mahdollisimman ohut. Esimerkiksi kun kellari on suunniteltu sulkemaan sen yläpuolella olevan seinän. Tämä menetelmä on erittäin työläs, joten jos ei ole tarvetta tehdä ohuen kerroksen laattojen alla, on parasta kipata pohja ja työskennellä valmiiksi viimeisteltyyn seinään.

Saumat on myös tiivistettävä ja syvennettävä haluttaessa. Voit käyttää fugu kylmänkestäviä lisäaineita. Työ on tehtävä huolellisesti, pyyhi liuos välittömästi, kun laasti osuu laattaan.

Kun pohja on valmis, on aika edetä talon seinien koristeluun. Muista vain, että asiantuntijat eivät suosittele silikaatti- ja karbonaattikivien käyttöä yhdessä. Ensimmäinen on hiekkakivi, toinen marmori, kuori rock ja kalkkikivi. Uskotaan, että niiden yhtey- den yhteydessä tapahtuu kemiallisia reaktioita, jotka johtavat materiaalien keskinäiseen tuhoamiseen.

Itsenäisesti me leimaamme socle luonnonkivellä. Askel askeleelta ohjeet.

Luonnonkivestä selviytyminen suojaa rakennetta ympäristön haitallisilta vaikutuksilta

Viime vuosina rakennuksen kellarikerroksen koristelu luonnonkivestä on tullut erittäin suosittu rakentajien keskuudessa.

Tämä johtuu suurelta osin pienen alueen kellarista, joka on viidesosa koko rakennuksen julkisivusta, mikä tekee tämäntyyppisestä maalauksesta kohtuuhintaisen useimmille kodinomistajille.

Tämän materiaalin avulla voit luoda alkuperäisen kuvion, tekstuurin ja värin.

Luonnonkivi

Luonnonkivi jalostetaan ja käsittelemätön, jalostamaton eroaa eri muodoissa ja kooissa, se louhitaan kiviä, mukulakiviä ja kerroksia.

Käsitelty kivi on neljää tyyppiä:

 • laatat;
 • "Crust" tai "nuudelit";
 • galtovanny kivi;
 • nauhat.

Kaikki nämä lajikkeet eroavat tuotantotavastaan, koostaan ​​ja ulkoasustaan.

Kaikenlainen luonnonkivi soveltuu käsittelyyn, sen toteutuksen ansiosta asennusprosessi yksinkertaistuu huomattavasti.

Näet luonnonkiven tyypit täällä:

Facing-toimintoja

Tukirakenteen vuorauksen tehtävä on suojata rakennusta kauemmin haitallisilta vaikutuksilta.

Kellarikerrokseen kohdistetaan tiheä kivi, mieluiten tummat sävyt. On otettava huomioon, että rakennuksen alaosa on kaikkein alttiimpia kosteudelle, likaantumiselle ja lämpötilan muutoksille.

Ominaisuuksien mukaan luonnon graniitti, labrodariitti ja gabbro soveltuvat parhaiten, kvartsiittiä ja hiekkakiveä käytetään usein, marmoria ei suositella, koska se nopeasti häviää houkuttelevan ulkonäön.

Miten valita monivuotiset kukat antaa, kuvataan täällä.

Luonnonkivirakenteiden edut

Luonnonkiviä käytetään rakennusten julkisivuissa, koska se luonnehtii voimakkuutta

On olemassa sellaisia ​​etuja:

 • pitkä käyttöikä;
 • ei tarvetta hoitoon;
 • vedenpitävät ominaisuudet;
 • ympäristöystävällisyys;
 • pakkasenkestävyys;
 • lämmönjohtavuus;
 • yhteensopivuus kaikenlaisten materiaalien kanssa.

Monenlaisia ​​luonnonkiviä lämpökäsitellään, mikä lisää niiden kestävyyttä ja kestävyyttä haitallisiin ympäristöolosuhteisiin.

Valmistelu ja tarvittavat materiaalit ja työkalut

Ensimmäisessä vaiheessa pinta tasoitetaan, kun tiilen viimeistely lopettaa kaikki sementtilaastin ulkonevat aallot, kaikki ulkonevat elementit poistetaan betonista.

Seuraavassa vaiheessa pinta pinnoitetaan suurella osuudella betonikosketuksella, mikä on välttämätöntä, jotta kiven kiinnittyminen pintaan olisi entistä luotettavampi. Luonnonkiven levittämiseen on suositeltavaa käyttää liimaa raskaille kaakeloille, mikä voi lisätä työn kustannuksia, mutta antaa materiaalin erinomaisen kiinnittymisen pinnalle.

Työkalut ja materiaalit:

 • sähköpora, jossa suuttimet;
 • metalliset harjat;
 • tasolla;
 • neliöitä;
 • lastalla;
 • lastalla;
 • lastalla;
 • puinen lohko;
 • kumimetsät;
 • Bulgarialaisella kiekolla kivi;
 • vaha tai vedeneristysmasto;
 • harjalla.
Kuinka tehdä papukaija renkaista, selvitä täältä.

Askel askeleelta

Vuoriin noudata tätä menettelyä:

 1. Nosta kivi yhdellä litteällä puolella, aseta sementtilaasti siihen.

Valitsemme kivet, jotka sopivat muotoon ja kokoon

Levitä liimaa kiviin, kiinnitä se sitten seinään ja paina lujasti

Voit täyttää saumat kallion aikana tai sen jälkeen

Levitä vahaa kerros kiven suojaamiseksi.

Nautralny kivi on ihanteellinen materiaali rakennuksen edessä, monissa suhteissa sen jakautuminen selittyy sellaisilla eduilla kuin pakkas, kosteus ja palonkestävyys, pitkä käyttöikä ja monipuolisuus. Luonnonkiven asennus ei ole monimutkaista, mutta vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta.

Koristeen upottaminen luonnonkivellä ei vain suojaa rakennusta ympäristön haitallisilta vaikutuksilta vaan myös antaa sille alkuperäisen ulkoasun ja mahdollistaa rohkeita suunnitteluprojekteja. Lisäsuojapäällyste estää sammalta, muotista ja juoksevuuden muodostumisen, mikä myös edistää rakennuksen käyttöiän pidentämistä.

Itsekiinnittyvä kivi - 2 todistettua ja luotettavaa vaihtoehtoa

Kuten tiedät, pohja on talon kelleremon näkyvä yläpuolinen osa. Ja säätiö on koko rakenteen perusta ja talosi kestävyys riippuu suoraan sen säilymisestä. Näin ollen suolen suojelu luonnollisilta ja monilta muilta onnettomuuksilta ei ole suunnittelija himo, vaan elintärkeä välttämättömyys. Tässä artikkelissa puhumme siitä, mitä kiveä käytetään nyt tällaisiin töihin, ja aion myös asua kahdella vaihtoehdolla, joiden avulla jalka voidaan viimeistellä luonnollisella ja keinokivellä omilla käsillään.

Kivipohja puutalossa.

Materiaalin lajikkeet ja ominaisuudet

Kivi talon kellarista viimeisteltiin vuosisatojen ajan. Hänellä on suuri valikoima erilaisia ​​etuja. Mutta jos aikaisemmin se oli yksinomaan luonnonkivi, nyt yli puolessa tapauksista kellariin käytetään keinokivää.

 • Luonnon graniittia on aina pidetty soclesin kuninkaaksi. Sen luonnolliset ominaisuudet sopivat parhaiten käytettäväksi tällä alalla. Tämä viimeistelykivi ylläpitää sekä heinäkuun lämpöä että katkeraa tammikuun pakkasta. Ja graniitille se ei ole ehdottomasti tärkeää, mihin ilmasto-osaan se asennetaan.
  Markkinoilla materiaali on 10 mm paksujen laattojen muodossa, ja sitä myydään myös kiinteillä kiveillä. Luonnollisesti viimeistelyä varten olemme kiinnostuneita vain levyistä;
 • Monet hyvin toimeentulevat ihmiset tietämättään tilata marmorin pohjan leikata, joten tässä tapauksessa se ei ole aina perusteltua. Se, että tämä materiaali on todella kallis, ei ole pahin. Marmori on melko kapriogista kiveä ja sitä voi käyttää lämpimissä ja lauhkeissa ilmastoissa. Mutta alkamassa suuren kotimaamme ja pohjoisemmasta keskimmäisestä vyöhykkeestä, marmorin koristelu ei ole toivottavaa.
  Suuremmalla kosteudella, joka on aina kellarissa ja lämpötilan muutoksilla, marmori alkaa särkyä ja vähitellen murentua. Siksi, jos todella haluat sen, voit lopettaa kellarin graniitilla ja jatka sitten johtaa marmoria;
 • Tällä hetkellä bestseller on liuskekivi. Tätä materiaalia kutsutaan myös cowgirliksi. Se on kerrostettu kallio, jolla on melko tiheä rakenne ja joka on samalla helppo käsitellä.
  Liuskekiven erinomainen lujuus ja kestävyys. Ja mukavin on suhteellisen edullinen hinta. Jos rahat eivät ole kovin paljon, mutta pohjimmiltaan haluat luonnollista materiaalia, niin liuska on sinun vaihtoehto;
 • Kuulet usein kuorikallion upeista ominaisuuksista. Jos rakennat taloa, kuoren kiven lohkot ovat hyvä valinta. Mutta täällä kellarin koristelu ei ole kovin sopivaa. Tosiasia on, että kuoren kivi on ehkä kaikkein huokoisin rakennusmateriaaleista, vain solubetoni on kevyempi kuin se. Ja kun materiaali on huokoista, se voi imeä kosteutta. Tämän seurauksena useiden jäätymisjaksojen jälkeen vuori alkaa hitaasti murentua;

Luonnonmateriaalien valikoima.

 • Hiekkakivi on melko yleinen kivi. Tämä materiaali on suhteellisen halpa ja sopii hyvin kellariin. Ainoa ongelma on se, että väripuite on pieni täällä, itse asiassa, ei lainkaan ole.
  Joten, kuten koriste kivi, hiekkakivi on heikko. Vaikka kukaan ei häiritse sinua maalata pohjaa millä tahansa haluamallasi värillä tai peitellä hiekkakiviä värillisellä julkisivulakalla. Mutta puhumme tämän prosessin vaikeuksista hieman myöhemmin;
 • Siellä on myös kvartsiittia, dolomiittia, lemetiittia, shigunitaa ja monia muita kivennäisaineita ja kiviä. Mutta ne voivat pikemminkin johtua kapeasta profiilista, koska niitä käytetään usein alueella, jossa ne louhitaan.

Dolomiittipohja.

Ns. Luonnonvaraisten kivien viimeistelyä ei voida pitää mihinkään kallioon tai mineraaliin. Itse asiassa se voi olla mikä tahansa kivi, myös keinotekoinen, tärkeintä on se, että se ei näytä jälkiä manuaalisesta käsittelystä. Tässä tapauksessa helpoin tapa on käyttää joki- tai merikivipuita.

Viimeistely keinokivellä muodossa liuskekiven.

Kuten olen jo sanonut, keinokiviä käytetään nykyään laajasti kellarin sisustukseen. Hyvät setä-kemistit ovat saavuttaneet tämän huippuosaamisen tällä alalla, että useimpien markkinoilla olevien materiaalien takuu alkaa 50 vuotta.

Sellaisena lajikkeiden lajittelu ei ole täällä, nimitys määritellään riippuen tietyn täyteaineen käytöstä tuotannossa.

Jos kuvataan lyhyesti, tuotantotekniikka perustuu siihen, että kaikki luonnolliset materiaalit otetaan, murskataan ja yhdistetään uudelleen polymeerisen sideaineen perusteella. Joten keinotekoista, tätä kiveä voidaan kutsua vain puoliksi.

Pohjakerroksessa on kaakeloitu kivi.

Kun ymmärrät muodon, tällaisen kasvon väri ja tekstuuri voidaan antaa. Rehellisesti, on ilo työskennellä tällaisen materiaalin kanssa. Loppujen lopuksi tämä laatta on hyvin määritelty koko ja tärkeintä painaa suuruusluokkaa vähemmän. Aloittelijalle tämä on mitä tarvitset.

Erikseen on sanottava joustava kivi. Aseta se ohueksi osaksi luonnonkiveä, joka on vahvistettu polymeerillä.

Tämä päin näyttää melko ihmisarvoista. Taipuisa kivi seinäpahvin ja kaakelin muodossa. Luonnollisesti vain laatta voidaan käyttää pohjaan.

Joustavan kiven ulkonäkö.

Mutta ollakseni rehellinen, elämäni aikana en tavannut, niin että jalusta oli taipuisa kivi. Ensinnäkin sen hinta on upea. Ja toiseksi suurin laattapaksuus on noin 3 mm.

Tämän vuoksi tätä materiaalia ei voida pitää vakavana suojana pohjalle. Lisäksi joustava kivi on nyt yksi markkinoiden johtajista epäilyttävän laadun jäljittelyjen määrän osalta.

Liimaustekstiilit joustavasta kivestä.

Jos hyvin vähän rahaa, ja haluat todella nähdä koriste-kiven talosi kellarista, voit kovertaa sen sementillä sementillä. En aio sanoa varmasti, mutta uskotaan, että tämä on yksinomaan yrittäjyyden omaavien ihmisten osaamista.

Kerron siitä, miten sementtilaastin pinnasta kiven alapuolella, hieman myöhemmin, menetelmän numerossa 2. Ja nyt askel askeleelta kerrotaan kaikki yksityiskohdat keinotekoisen ja luonnonvaraisen kiven koristelusta.

Kaksi tapaa vastustaa perusta niille, jotka rakastavat tehdä kaikkea itseäni

Kellarin koristelu luonnonkivellä jaetaan useisiin vaiheisiin. Tämä on maaperän levittäminen, säätiön järjestely, muurien todellinen asennus ja viimeistely. Mutta vielä ennen työn aloittamista on toivottavaa määrittää muurausmateriaalin sideaine.

Liima tai sementtilaasti

Viime aikoina kaikki tällainen työ tehtiin yksinomaan sementti-hiekkalaastin avulla, mikään muu ei ollut juuri siellä. Nyt myymälän hyllyt ovat täynnä erilaisia ​​liimoja. Mutta ne ovat paljon kalliimpia kuin sementti-hiekkalaasti.

Henkilökohtaisesti olen aina yrittänyt asettaa viimeistelykivi moderniin liimoihin, lähinnä Ceresitille. Mutta monet ihmiset, yleensä taloutta, vanhalla tavalla haluavat kiinnittää kiven sementtilaastiin. En sano, että tämä on huono, ei vain kiveä voi laittaa sementti-hiekkalaastiin.

 • Ensimmäinen kivilajit ovat hieman huokoisia, kuten liuskekivi, tumma graniitti ja kvartsiitti. Ne ovat kosteutta kestäviä materiaaleja, niiden absorptiotaso on melko alhainen ja siksi ne voidaan asettaa sekä liimalle että laastille;

Koostumukset Ceresitistä.

 • Tumma marmori, kevyt graniitti ja hiekkakivi kuuluvat keskipuhtaisiin kiviin. Teoriassa niitä voidaan edelleen asentaa yksinkertaiseen ratkaisuun, mutta tämä voidaan tehdä vain lämpimässä ja lauhkeassa ilmastossa. Yleensä tässä on parempi olla vaarassa ja ostaa hyvää liimaa;
 • Jos olet tekemisissä valkoisen graniitin, valkoisen marmorin, travertiinin ja minkä tahansa kalkkikiven kanssa, voit yksinkertaisesti pilata ne sementti-hiekkalaastilla. Nämä materiaalit asennetaan yksinomaan erikoisliima-aineeseen.

Tekokivistäkin kullakin on käsikirja, joka ilmaisee selvästi, minkä tyyppiset liimat tulisi käyttää asennukseen. Useimmissa tapauksissa liima otetaan raskaslaattoihin, vaikka poikkeuksia onkin. On parempi olla käyttämättä tavallista sementtilaatua keinotekoisten materiaalien asennukseen.

Valikoima tekokivestä.

Emäksen valmistus

Edellä mainittu liuskekivi tai muoviarkki vie nyt leijonanosan ulkomaisen julkisivun markkinoilta luonnonmateriaaleilla. Siksi jatkamme kaikkien toimintojen harkitsemista käyttämällä esimerkkiä liuskekivestä.

Ensinnäkin, sinun on tarkistettava säätiösi virheistä. Luonnonkivi on kova asia, joten se on asennettu joko kiinteään valettuun perustukseen tai FBS-lohkojen koostumukseen.

Jos kyseessä on kiinteä valettu versio, niin vain satunnaisia ​​tuloja tulee tuoda alas, mutta niitä on harvoin täytetty, koska monoliitti kaadetaan muottiin, ja se on usein tasainen. Lohkopohjassa luonnollisesti sinun on tiivistettävä kaikki saumat lohkojen välissä, tässä sementti-hiekkalaasti auttaa sinua.

Seuraava askel on peittää pohja alukkeella. Jos kyseessä on konkreettinen perusta, hyvä vanha konkreettinen yhteys on ihanteellinen työkalu. Teippi monoliitti voi ottaa mitä tahansa vaihtoehtoa.

Asennus verkkoon seinälle.

Mutta lohkon rakentamisessa pitäisi ottaa karkea jyvä. Ja koska FBS-lohkot ovat täysin sileitä, ne täytyy pohjustua vähintään 2 kerroksella.

Vaikka pohjamaali on kuiva, voit aloittaa toisen tärkeän valmisteluvaiheen. Käytännöllisesti katsoen kaikki raskaat runkorakenteet, jotka yleensä asennetaan laastiin, vaativat lisäpinnan vahvistamista, koska vain yksi liima, joka on erittäin hyvä tällaisen painon pitämiseksi, ei riitä.

Kellarin vahvistamiseen käytetään perinteisesti metalliverkkoa ketjunlenkkiä. Solukoko on parempi ottaa keskikokoinen tai pieni. Tällainen verkko kiinnitetään "Quick Installation" -tyyppeihin, joissa on laaja pesin.

Jos se on mahdollista, on parempi kiinnittää ristikko betonialustalle teräsrakenteisilla tappuilla. Mutta niiden käyttäminen betoniin, etenkin FBS-lohkoihin, joissa on yksinkertainen vasara tai kouristusvasara, on hyvin ongelmallinen. Tarvitaan rakennuspistooli, ja se maksaa paljon, ja vain ammattilaiset saavat sen.

Nyt monet omistajat lämmittävät säätiötä ja luonnollisesti talon kellarissa. Joten jos aiot asentaa eristeen, niin vain ekstrudoitu polystyreeni vaahto soveltuu kiveen. Nyt se tunnetaan paremmin nimellä Penoplex, vaikka se on vain tavaramerkki.

On kiellettyä asentaa tällaisia ​​eristeitä polystyreeniksi tai mineraalivillaksi pohjaan ja erityisesti raskaaseen kiviin sellaisenaan. Penoplex itse on liimattu betoniin "Ceresit CT83", minkä jälkeen siihen kiinnitetään ketjulinkki.

Menetelmä numero 1: luonnon tai keinotekoisen kiven asennus pohjaan

Rakennustarvikkeiden muovi myydään pääsääntöisesti pakattuina neliöhöyryihin. Voit silti valita levyn keskimääräisen paksuuden, mutta mittojen on oltava erilaisia ​​siellä. Muuten, jalustan viimeistely on parempi ottaa kiviä 20-30 mm paksu.

Kiven asettaminen ilman vahvistusta.

Joten, jotta ei "läpi" koko kasa, vie aikaa ja pura koko kivi välittömästi kolmeen paaluihin. Yhdessä paalussa, irrota suuret kivet, toisessa väliaineessa ja kolmasosa purkaa kaikki pienet.

Jos pohjan korkeus ei ylitä 1 m, on järkevää mitata samaa etäisyyttä maata pitkin ja koko mosaiikki. Riippumatta kuinka kummallista se voi kuulostaa, tämä menetelmä säästää paljon aikaa. Rakennusliima melko nopeasti asetetaan ja käytön aikana joka minuutti lasketaan.

On erittäin tärkeää, miten sijoitat alimman rivin, tarkemmin, mitä se luottaa. Yleensä on tarjolla 2 vaihtoehtoa:

 • Ensimmäisessä suoritusmuodossa maaperä valitaan ensin ja tuloksena oleva kuoppa täyttyy ja tulevaan sokea alueelle pilkkoutuu. Tässä tässä polkumyynnissä ja edessä. Mutta on melko epämiellyttävä hetki: kun et kaatuta, se lopulta istuu joka tapauksessa ja on olemassa todennäköisyys halkeamia pohjan päin;
 • Toinen vaihtoehto on jäykkä kiinnitys samalla teräskulman polkumyynnillä samalla, kun siipi on vähintään 45 mm. Mutta tiedätte, ennemmin tai myöhemmin, teräskärki kulkee ja vuoraus voi asettua. Vaikka tähän surulliseen hetkeen asti on noin 10 vuotta, sinulla on.

Tein hieman eri tavalla. Ensinnäkin, sinun on valittava keskikokoisia kuoleja, sinun on valittava siten, että ne ovat lähes täysin peitetty sokeiden alla.

Levyjen vapaa valinta.

Edelleen, tukemalla pakatun polkumyynnin, nämä kuolee istua rakennusliimalla. Meillä on tämä alempi tukirivi, ja niin, että se ei ajautuisi ajan myötä, lopetan työn, eli kun liima tarttuu, poraa reikiä laattojen läpi suoraan pohjaan.

Sitten anna sinkityt tai nikkelöidyt ankkuripultit näihin reikiin vähintään 10 mm: n poikkileikkaukseltaan. Näin ollen taatusti varmistetaan alhaisimmat säärisuojat.

Muovin yläreunan asettaminen on melko yksinkertaista. Ensin sinun täytyy liittää suurimmat fragmentit ja kaikki aukot, jotka väistämättä jäävät väliin, asetetaan keskikokoisilla ja pienillä kivillä. Liimaa levitetään seinälle ja liimalla ja kallolla, jossa on lovettu lasta.

Liima liimataan vahvistettuun seinään.

Kun liima tarttuu hyvin, sinun on peitettävä saumojen väliset kiviä. Näihin tarkoituksiin myydään erityinen laasti.

Voit ostaa sen missä tahansa rautakaupassa. Mutta on parempi ostaa se kivi, joten on mahdollista valita väri. Myyjät tarjoavat yleensä kiven.

Mitä tulee keinokiviin, kuten sanoin, sillä on selkeästi määritellyt ulottuvuudet. Ja se sopii suunnilleen samalla tavoin kuin tavallinen laatta.

Julkisivujen asettaminen.

Asettaessasi vakiolevyä varmistaaksesi, että aukkoja käytetään muovisia ristejä. Ja kun asennat joitain keino- kiven malleja, aukot eivät ole toivottavia. Joten, jos sinulla ei ole kokemusta ollenkaan, on parempi unohtaa suositukset ja asettaa kiven aukkoja, sitten hieroa saumoja. Uskokaa minua, se muuttuu laadullisemmaksi.

Yksinkertaisin järjestelmä kellarista.

Jos aiot lakata, voit aloittaa sen noin 3-4 päivän kuluttua, kun laasti ja liima ovat täysin kuivia. Prosessissa ei ole mitään monimutkaista. Aja vain pölyä ja levitä vähintään 2 kerrosta mitä tahansa vedenpitävää julkisivua.

Menetelmä numero 2: tee kiven sementti

Kiinteistön kynnyksen viimeistely tavallisen sementin avulla ei luonnollisestikaan ole yhtä ylellinen kuin graniitti tai muovi, mutta sillä on luovaa lähestymistapaa liike-elämään, sillä on oikeus olemassaoloon. Olen siis kohdannut maan kellariin.

Tällöin kivipeite simuloidaan. Itse tekniikka ei aiheuta vaikeuksia edes aloittelijoille. Muuten, ei ole tarpeen tasata betoni nauha tai tiivisteen saumat on lohko säätiö.

Sementin hiutaleet.

Sementtimerkki olisi otettava korkeammaksi, käytin M500: ta. Aluksi tavanomaista sementti-hiekkalaastia sekoitetaan standardisuhteessa 1: 3. Mutta ratkaisu on tehtävä hieman paksumpi kuin esimerkiksi muuraus. Loppujen lopuksi sinun on muodostettava "kivet" omiin käsiinsä ja sinun on varmistettava, että he eivät levitä.

Seuraavaksi yllämainitulla järjestelmällä pari kertaa peität betonia alukkeella. Ja kuten "kivet" muoto, veistää nämä "kivet" pinnalle kostutettu vedellä. Ihanteellisessa tapauksessa tietenkin on parempi täyttää vahvistusverkko. Mutta jos korkin korkeus ei ylitä puolta metriä, niin voit tehdä ilman sitä.

Kun kellari on edessä, anna sementti hieman tarttua, mutta ei täysin. Vaikka hän on vielä märkä, sinun täytyy tuoda kauneutta. Eli improvisoitujen kivien väliset rajat on merkitty liitoksella tai vain veteen kastetulla sormella.

Itse kiviä pyyhitään sienellä tai veteen kostutetulla korkilla. Tämä on välttämätöntä poistaa merkit kädestä, ja he uskovat minua pysyäkseen varmasti.

Mutta se ei ole kaikki: tässä muodossa kytkin näyttää, laita se lievästi, ei kovin kunnioitettava, joten 2-3 viikkoa sinun on maalattava se. Voit varmasti tehdä kauppa maaleilla ja lakoilla, mutta löysin hyvän suosittua reseptiä. Se näyttää hyvältä ja hinnalla varsin hyväksyttävänä:

 • Aluksi peität sinisen värikytkimen, ja sen yläpuolella kävele vielä kellertävällä sävyllä. Tulos on lähes täydellinen samankaltaisuus vihreän luonnonkiven kanssa;
 • Sinisen maalin valmistamiseksi tarvitset viisi prosenttia suolahapon liuosta ja lisää siihen kuparisulfaattia. Vakiosuhde on 1: 5 (vitrioli / happoliuos). Värin intensiteettiä voidaan kuitenkin säätää lisäämällä tai päinvastoin vähentämällä kuparisulfaatin määrää.
 • Jotta saat keltaisen sävyn, sinun on sekoitettava rautasulfaatti samaan happosuhteeseen. Tässä osuus on jo noin 1: 3. Me maalataan tavallisella harjalla. Ja älä pelkää kokeilla sävyjä.

Molemmat folk maalit valmistetaan päivän kuluessa. Eli aineosien sekoittamisen jälkeen liuoksen annetaan seistä 24 tuntia. Mutta toisaalta tällaiset kaappitossasi olevat maalit voivat olla niin kauan kuin pidät, tärkeintä ei ole unohtaa sulkea tiukasti.

Maaleja käytetään riviin, jonka tauko on korkeintaan 2-3 tuntia. Seuraavaksi sinun täytyy antaa heille hyvä liota, se voi kestää jopa 7 tuntia, minkä jälkeen otat harjan ja pese muurauksesi juoksevan veden alla.

Jos pidät siitä, pese sen jälkeen päivän jälkeen vedellä ja anna kuivua. Jos tulos ei ole tyydyttävä, voit toistaa sen uudestaan, mutta kaikki järjestetään minulle ensimmäistä kertaa.

Lakatusta varten samaa vesitiivis lakkaa käytetään ulkoiseen työhön, sinun täytyy käsitellä 2 kertaa tai enemmän, päättää itse. Se levitetään kuivalla pinnalla yksinkertaisella harjalla.

Vaikka lisäsin ja maalasin kaikki kivien väliset liitososat yksinkertaisella maalilla murroksen vaikutuksen parantamiseksi, se osoittautui melko vähän.

Sementtimaalaus vastakkaisella nivelellä.

johtopäätös

Luonnollinen tai keinotekoinen kivi viimeistely talon kellarissa, mielestäni sopii täydellisesti. Älä pelkää tehdä kaikkea itseäsi, mikään ei ole erityisen vaikeaa tässä prosessissa. Tässä artikkelissa oleva kuva ja video sisältävät vielä hetkiä kiven pohjajärjestelystä. Jos sinulla on kysyttävää, kirjoita ne kommentteihin, puhumme.