Betonimassan valmistusmenetelmä

Kohteen rakentaminen alkaa perustuksen rakentamisella, jonka osat ovat betonia ja vahvistavaa materiaalia. Betonin valmistuksessa käytettävälle laitokselle lähetetään yleensä vain yksi kuutio liuoksesta. Tämä johtuu korkeista toimituskustannuksista. Tämän perusteella seosta sekoitetaan usein rakennus- tai korjaustöihin manuaalisesti. On parasta laatia laasti betonisekoittimella: manuaalinen tai mekaaninen. Kuitenkin usein yksityisen kohteen rakentamisen rakentamisen aikana ongelmana on laitteiden louhinta. Siksi tässä artikkelissa tarkastellaan molempia sekoitusmalleja.

Betonin koostumus

Tämän materiaalin erityispiirre on sen monipuolisuus erityisesti luomien tuotteiden monimuotoisuuden suhteen. Rakentamistyötä voidaan näin ollen tehdä sekä pohjan, seinien, kattojen rakentamiseksi, että päällystyslautojen rakentamiseen, luomaan maljakoita ja keittiön työtasoja.

Ensi silmäyksellä betoniseoksen valmistus ei ole monimutkainen prosessi, mutta on otettava huomioon joukko kriteerejä, jotka määrittävät sen sopivuuden ja laadun. Riippuen materiaalin tarkoituksesta tulevat komponentit voivat vaihdella.

Betonimassan pääkomponentit ovat täyteaine, sementti ja vesi. Täyteaineena käytä murskattua kiveä tai soraa. Sementti jauhemaisessa muodossa saadaan hiomalla kalkkikiveä, liitu, kipsi ja marmeli. Tämä johdonmukaisuus on haitallista keuhkoille, joten inhalaatiota on vältettävä. Muista myös, että sementin ja ihon välinen vuorovaikutus voi aiheuttaa ärsytystä. Tämän perusteella betonin valmistamiseen liittyvät toimenpiteet toteutetaan käsineissä ja hengityssuojaimessa.

Materiaalin lujuudesta riippuen eri merkkejä on olemassa. Niiden nimeämistä varten käytetään numeroita - mitä suurempi ne ovat, sitä korkeampi on vahvuusindeksi. Yleisimmin käytetyt tuotemerkit ovat M400, M500. Komponenttien suhde on 1: 4 tai 1: 5 (sementti: hiekka). Hiekan luokittelu riippuu karkeudesta, joka on 0,5 - 2 mm. Joskus viskositeetin lisäämiseksi seokseen lisätään saviainetta. Hiekkapuhalluksen tapauksessa hiekka on puhdistettava ja kuivattu.

Murskattu kivi täyteaineena muodostuu murskaamalla graniittia. Saadun hiukkasen halkaisijaltaan enintään 5 mm. Edellytyksenä korkealaatuisen laastiradon saamiseksi on pestävä, eikä se saa koostua savesta ja maasta.

Betonin valmistusmenetelmä.

Veteen betonista ainoa ehto on sen puhtaus, nimittäin suolojen ja happojen puuttuminen. Tämä ominaisuus edellyttää vesijohtoveden käyttöä, eikä hyvin tai lähdevettä. Myös seoksen toiminnan ominaisuuksien parantamiseksi käytetään lisäaineita. Tärkeimmät muutokset ovat plastisuus ja juoksevuus. Lisäksi vaikutus betonin kovettumiseen on mahdollista, mikä on erityisen tärkeää kuumalla säällä. Toinen lisäaineiden tyyppi vaikuttaa rakennuksen vedenpitävyyteen ja pakkasvasteeseen.

Siitä, kuinka paljon olet vastuussa ratkaisun sekoittamisesta, myöhempi kohtalo ja lujuus riippuvat. Sinun on valittava kätevä tapa tuottaa, tehdä pääkomponenttien osuus oikein ja saavuttaa haluttu johdonmukaisuus.

Vaivattua tapaa

Rakennuksen ensimmäisessä vaiheessa on tarpeen määrittää pääkomponenttien määrät. Betonin sekoittamiseen on useita tapoja. Käytä tarvittaessa suurta määrää käytettyä betonisekoitinta ja keskikokoisia ja pieniä määriä - manuaalista sekoittamista. Betonituotanteknologia koostuu seuraavista vaiheista:

 • kuivia aineita sekoitetaan: sementti, täyteaine ja hiekka;
 • tuloksena oleva sakeus sekoitetaan huolellisesti, kunnes se on sileä;
 • vähitellen lisää vettä.

Sen johdonmukaisuuden mukaan liuoksen pitäisi muistuttaa paksua hapankermaa eikä olla liian nestemäinen. Sekoittaminen tapahtuu yleensä nollan yläpuolella. Valmiustarkistus tapahtuu puristamalla pieni määrä seosta kädessäsi. Tässä tapauksessa betonin on muodostettava tietty muoto, jossa pieni määrä kosteutta havaitaan. Materiaalin kovettuminen vaatii positiivisia ympäristön lämpötiloja, koska se voi jäädyttää voimakkuuden. Sementin määrää betonissa olisi valvottava. Sen ylimäärä johtaa halkeamien muodostumiseen betonin kutistumisen aikana. Valmis seos on käyttökelpoinen useita tunteja sekoittamisen jälkeen. Ja nyt keskustelemme yksityiskohtaisesti jokaisesta konkreettisen ratkaisun valmistelumenetelmästä.

Ruoanlaitto käsin

Manuaalista sekoittamista on kaksi:

 1. Sementtiä lisätään vesisäiliöön tietyssä määrin. Sakeus sekoitetaan perusteellisesti ja täyteaine ja hiekka kaadetaan siihen. Sekoita uudestaan ​​huolellisesti sekoittaen homogeeniseen massaan asti;
 2. kuivat aineosat sekoitetaan säiliöön. Keskelle syntyy syvennys, johon vettä kaadetaan. Sekoittaminen tapahtuu asteittain reunasta keskustaan. Seoksen plastisuutta on jatkuvasti valvottava lisäämällä vettä.

Menettely on seuraava:

 • oikea määrä hiekkaa kaadetaan metallikoteloon tai 2 x 2 m: n tinapinnoille;
 • lisää tarvittava määrä portlandsementtiä riippuen betonimerkistä ja sen tarkoituksesta;
 • komponenttien perusteellisen sekoittamisen jälkeen lisätään vettä ja täyteainetta, riippuen betonirakenteesta;
 • sekoitetaan uudelleen lapioon siihen hetkeen asti, jolloin seos ei saavuta homogeenisuutta yhtenäisenä eikä se ole oksentavia.
Takaisin sisällysluetteloon

Keittäminen betonisekoittimessa

Betonin valmistuksen helpottamiseksi lapion sijaan voit käyttää manuaalista tai mekaanista betonisekoitinta. Ennen betonityön aloittamista on selvitettävä käytettyjen laitteiden työn periaatteet. Betonisekoittimella on suhteellisen yksinkertaiset käyttöominaisuudet. Luokittelun tärkein kriteeri on sekoitusmenetelmät. Laitteen pääkomponentit:

 • pohja - kestävä rakenne, jolla asennetaan laitteisto pinnalle;
 • kallistusakseli, joka on suunniteltu vahvistamaan sekoitussäiliö;
 • ruuvit, joissa terät sekoittamiseen;
 • moottori;
 • tyhjennysaukko.

Betonin valmistus käyttäen sekoitinta suoraan riippuu sen kyvystä yhdistää laastiosat. Painovoimaiset ja pakotetut asennukset erotetaan toisistaan. Toisessa tapauksessa vaivaus tapahtuu pyörivässä säiliössä, jossa on tavallinen ruuvi. Mitä tulee painovoimaiseen betonisekoittimeen, betonituotantoprosessi johtuu liikkuvista teriöistä stationaarisessa rummussa.

Pakotetun yksikön koko on paljon suurempi kuin painovoimainen, mutta tämä ei estä sitä pysymästä rakennusmateriaalimarkkinoiden johtajana ja suuressa kysynnässä. Suurin etu on homogeenisen seoksen saaminen työn tuloksena. Painovoiman tapauksessa niitä käytetään useammin yksityisessä rakentamisessa. Niiden etuja ovat helposti liikkuvat, pienet koot, erilaiset lajiluokat, jotka on suunniteltu tietyntyyppiseen työhön sekä tuotetun liuoksen tilavuudesta riippuen. Toimintojen järjestys on täysin erilainen:

 • Ennen käyttöönottoa laitteet ennen komponenttien lataamista;
 • lastausmateriaalit alkavat vedellä;
 • sementti kaadetaan;
 • sekoitus tapahtuu 2-4 minuutissa;
 • vaaditussa suhteessa vähitellen ja vähitellen lisää hiekkaa;
 • tasaisen koostumuksen muodostamisen jälkeen täytemateriaali ladataan;
 • Muista jatkuvasti seurata syntyneen liuoksen plastisuutta (lisää tiheyttä, lisää vettä) ja liuoksen kokonaistilavuus ei ylitä 80% betonisekoittimen kapasiteetista;
 • kun kaikkien komponenttien lataus on valmis, lopullinen sekoitus tapahtuu, jonka kesto on 5-8 minuuttia.

Jos kaikki edellä mainitut ohjeet suoritetaan oikein, saat konkreettisen ratkaisun, joka on käyttövalmis.

Muut vaihtoehdot

Jos on mahdotonta valmistaa konkreettisia rakenteiden perustamista käsin, kannattaa turvautua asiantuntijoiden apuun. Jos et ole varma mittasuhteista, paras tapa tulla ostamaan on valmis betonirakenne, joka on suunniteltu pienten rakenteiden rakentamiseen. Betoniliuoksen kuution hinta vaihtelee keskimäärin 2 400-3 200 ruplasta riippuen merkin korkeudesta. Täten betonin M400 hintaluokka on 3200 ruplaa. Kallein ja luotettavampaan materiaaliin kuuluu M600.

johtopäätös

Oikea betonintuotantotekniikka takaa betonirakenteen luotettavuuden ja kestävyyden. Erityisesti betonirakenteissa ne tarkoittavat pohjaa, seiniä ja lattioita. Koska tulos ei ole varma, jotkut rakentajat tilaavat valmiin betonin toimittamisen tehtaalta. Kuitenkin, jos haluat vähentää rahoituskustannuksia, paras ratkaisu olisi valmistaa ratkaisu omalla kädelläsi. Tärkeimmät valmistusmenetelmät ovat manuaaliset ja mekaaniset.

Tärkein erottuva laatu on betonisekoittimien käyttö. Molemmat vaihtoehdot takaavat laadukkaan materiaalin.

22. Betonimassan valmistuksen tekniikka

Betonirakenteiden tekninen prosessi sisältää betoniseoksen valmistamisen ja sen kuljettamisen rakenteeseen, toimitukseen, jakeluun, laskemiseen ja tiivistämiseen rakenteessa betonin huolella kovettumisen aikana.

Betoniyhdistettä ei voida valmistaa etukäteen ja kuljettaa pitkiä matkoja. Valmistuksen jälkeen se on toimitettava ja sijoitettava rakennuksen lohkoihin ennen asetusta (yleensä 1... 3 tuntia). Siksi betoniseos on valmistettava lähelle asennuspaikkaa niin, että sen matka-aika kesällä ei ylitä 1 tunti.

Betoniseos valmistetaan koneistettuun tai automatisoituun betonilaitokseen valmiissa muodossa toimitetaan rakentamiseen tai valmiisiin paikan päällä tehtäviin inves- tointeihin (liikkuviin) betoniseokkiloihin.

Betoniseoksen valmistus koostuu seuraavista toimista: aineosien (sementti, aggregaatit) vastaanottaminen ja varastointi, punnitus (annostelu) ja niiden sekoittaminen vedellä ja valmiin betoniseoksen toimittaminen ajoneuvoihin. Talvella tämä prosessi sisältää lisätoimenpiteitä.

Betoniyhdistelmä valmistetaan valmiiksi tai leikattuun tekniikkaan. Valmiin tekniikan avulla valmis- tetaan valmiin betoniseoksen tuote, kun seulotaan, saadaan annostellut komponentit tai kuiva betoniseos. Tärkeimmät tekniset keinot betoniseoksen tuottamiseen ovat kulutuspatterit, joissa on kytkinlaitteet, annostelulaitteet, sekoittimet, sisäisten ajoneuvojen järjestelmät ja viestintä, jakelukomponentti.

Kiinteätyyppiset tekniset laitteet betonimassan valmistukseen voidaan ratkaista yksivaiheisilla ja kaksivaiheisilla järjestelmillä.

Yksivaiheisessa (pystysuorassa) järjestelmässä (kuva 6.1, a) on tunnusomaista se, että betoniseoksen aineosat (sideaineet, aggregaatit, vesi) nousevat kerran teknisen prosessin yläpisteeseen ja siirtyvät sitten alaspäin omalla painovoimallaan teknisen prosessin aikana. Edut: kompakti, edullinen ja haitta - asennuksen monimutkaisuus (huomattavan korkeuden vuoksi, jopa 35 m).

Kaksivaiheisessa (parterre) kaaviossa (kuvio 6.1, b) betoniseoksen sisältämien materiaalien nousu tapahtuu kahdesti, ts. Betonimassan osat otetaan ensin syöttökoriin, sitten ne lasketaan painovoimalla, kulkevat omien mittauslaitteidensa läpi, tulevat yhteiseen vastaanottosuppiloon ja nousevat jälleen betoni- sekoittimelle. Tämän järjestelmän etuna ovat asennuksen alhaisemmat kustannukset ja haittapuoli on suuri rakennusalue.

Kun betonisekoituksen tarve on enintään 20 m 3 / h, käytetään tavallisesti liikkuvia liikkuvia betonisekoittimia, joissa on painovoimaisia ​​sekoittimia.

Kuva 6.1. Betonisekoittimien ja -laitteiden asennus: a - yksivaiheinen; b - kaksivaiheinen; 1 - yhteenlaskettu varastokuljetin

täyttösuppiloissa; 3, 9, 10 - pyörivä ohjain ja jakelu; 4 - kulutushyödykkeet; 5 - sementtiputkisto; 6 - sementtiannostelija; 7 - kerta-annostelulaite; 8 - veden annostelija; 11 - betonisekoittimet; 12 - annostelusuppilo; 13 - trukki; 14 - autocar; 15 - ohita hissi.

Betonisekoittimien suunnittelussa voit siirtyä työstä kuljetusasentoon yhden työvaiheen aikana ja kuljettaa ne perävaunussa seuraavaan kohteeseen. Tällaisten kasvien käyttö on suositeltavaa suurille hajautetuille esineille, jotka sijaitsevat paikallaan olevista betonilaaduista teknisesti hyväksyttävien etäisyyksien ylittävillä etäisyyksillä.

Betonilaitokset tuottavat yleensä kahdenlaisia ​​tuotteita - annosteltuja komponentteja ja valmisbetonia.

Koska laitteita tavanomaisten betonisekoittimien valmistamiseksi käytettiin syklisiä sekoittimia ja jatkuvaa.

Betonisekoittimilla suhdannevaihtelu eroaa valmiin seoksen tilavuudesta erän erän osalta.

Syklisen betonisekoittimen tuottavuus

jossa q on valmiin betoniseoksen tilavuus yhdelle erälle, l; n on erän määrä tunnissa; Kvuonna - betonisekoittimen käyttökerroin ajan funktiona (0,85... 0,93).

Erän sekoitin syklinen toiminta suoritetaan seuraavassa järjestyksessä: ensin syötetään sekoittimeen 20... 30%: n vesimäärän vaivaamiseen, ja sitten alkoi samanaikaisesti ladata sementin ja kiviainesten, keskeyttämättä vesihuollon tarvittava määrä. Sementti päätyy sekoittimeen aggregaattiosien välissä ja eliminoi sen dispergoitumisen. Betonimassan sekoittamisen kesto riippuu sekoitusrummun kapasiteetista ja betonisekoituksen vaadittavasta liikkuvuudesta ja vaihtelee välillä 45 - 240 s.

Jatkuvia betonisekoittimia tuotetaan 5, 15, 30 ja 60 m 3 / h, ja raskasekoittimilla varustetut painovoimakoneet, joiden kapasiteetti on 120 m 3 / h. Näissä sekoittimissa sekoittamisen kesto ilmoittaa koneiden passeissa.

Betoniyhdistelmää valmistettaessa erillistä tekniikkaa noudatetaan seuraavaa menettelytapaa: vettä, osa hiekasta, hienoksi jauhettua mineraalitäyteainetta (jos käytetään) ja sementtiä annostellaan sekoittimeen. Kaikki nämä komponentit sekoitetaan perusteellisesti, seos syötetään betonisekoittimeen, joka on valmiiksi lastattu muuhun hiekkaan ja veteen, karkeaan aggregaattiin ja jälleen kerran koko seos sekoitetaan.

Betonimassan koostumuksen tulisi antaa sille annetut ominaisuudet samoin kuin kovetetun betonin ominaisuudet.

Betonin sekoitukseen asetetaan tiettyjä vaatimuksia:

1) sen on säilytettävä yhtenäisyys (kuljetuksen aikana, uudelleenlastaus ja pinoaminen muottiin), mikä varmistetaan johdonmukaisuuden (ei-erotettavuuden) ja vedenpitokapasiteetin avulla. Kaikki tämä saavutetaan valitsemalla sopivasti seoksen koostumus, komponenttien annostuksen tarkkuus ja kaikkien komponenttien perusteellinen sekoittaminen;

2) käytettävyys. Työstettävyys on konkreettisen seoksen kyky virrata ja täyttää muodon värähtelyn vaikutuksesta. Se riippuu seoksen raekokoonpanosta, veden määrästä, raudoituksen asteesta, kuljetuksen menetelmistä ja seoksen tiivistämisestä.

Kasvava käyttö löytyy kuiva-laastista (CCC) - sideaineesta, täyteaineista, lisäaineista, pigmenteistä, annostellaan ja sekoitetaan tehtaalla ja suljetaan vedellä ennen käyttöä. Aineiden täsmällinen annostelu mahdollistaa valmiiden tuotteiden korkeammat tekniset ominaisuudet kuin rakennustyömaalla valmistettujen seosten suhteen. Kuivien seosten tärkeä etu on mahdollisuus lisätä kemiallisia lisäaineita ja mikrofillereitä niihin, jotka parantavat rakenteitaan ja ovat valmiita käytettäväksi kylmäkauden aikana.

Betonin sekoitustekniikka

Betoniyhdisteen kuljetus sisältää sen toimittamisen valmistuspaikalta rakennustyömaalle, seoksen toimituksen suoraan asennuspaikkaan tai sen siirtämisen muihin ajoneuvoihin tai laitteisiin, joiden kanssa seos toimitetaan betonisointiyksikköön. Betonointiyksikköä kutsutaan rakenteena, joka on valmistettu betonimassan tai sen osan asentamiseksi asennetulle muotille ja asennetulle vahvistukselle.

Käytännössä betonisekoituksen syöttämisprosessi betonilohkoihin toteutetaan kahden kaavan mukaan:

- valmistuspaikasta välittömästi purkautuvaan betoniyksikköön;

- valmistuspaikasta betonikuoren purkamispaikkaan ja sen jälkeen betonin syöttö betonisointiyksikköön. Tämä järjestelmä mahdollistaa betoniseoksen välivarastoinnin.

Betonisekoituksen kuljettaminen ja asentaminen olisi suoritettava erityisillä keinoilla, joilla varmistetaan betoniseoksen määrätyn ominaisuuden säilyminen.

Kuljetus betonin seos valmistamiseksi kannan purkupaikkaan tai suoraan betonimassan suoritetaan edullisesti tie- ja kuljetuksen päästöpaikka yksikössä betonointi - altaita, nostolaitteet, kuljettimet, koneet, vibropitateljami, kolmipyörä, betonin valu ja Pneumosupercharger.

Betoniseoksen kuljetusmenetelmä sen asennuspaikalle valitaan riippuen rakenteen luonteesta, asetettavasta betoniseoksesta, päivittäisestä tarpeesta, kuljetuksen etäisyydestä ja nousun korkeudesta. Kaikissa kuljetusmenetelmissä seos on suojattava saostuksesta, jäätymiseltä, kuivumiselta ja sementtimaidon vuotamisesta.

Kuljetuksen sallittu kesto riippuu seoksen lämpötilasta lähtiessä sekoittimesta: sen ei pidä ylittää 1 tunti lämpötilassa 20-30 ° C; 1,5 h - 19 - 10 ° C; 2 h - 9-5 ° С. Pitkäaikainen kuljetus huonoilla teillä johtaa sen delaminaatioon. Siksi ajoneuvoissa, jotka eivät aiheuta seosta kuljetettaessa, ei ole suositeltavaa kuljettaa yli 10 kilometrin etäisyydellä hyviä teitä pitkin ja yli 3 kilometriä pitkiä reittejä pitkin.

Rakenteilla olevan kohteen olosuhteiden perusteella tehtyjen ajoneuvojen valinta: betonityön määrä; niiden tuotantoaika; liikematka; rakennuksen koko ja korkeus; TEC (tuottavuus, liikkumisnopeus, kuljetuskustannukset). Lisäksi on otettava huomioon betoniseoksen ominaisuuksien säilyttämisvaatimukset - hajoamisen, yhtenäisyyden ja koostumuksen muutosten estämiseksi.

Seoksen kuljetus laitokseen on laajalti käytetty maantiekuljetuksia varten - yleiskäyttöiset kuorma-autot, betonikuorma-autot ja betonisekoittimet (sekoittimet).

Kuljetuskalusto sekoitus maansiirtoautot. Haitat: On vaikea suojata seosta jäätymiseltä, kuivumiselta, sementtimateriaalin vuotamisesta kehon halkeilla, kehon manuaalisen puhdistuksen tarpeellisuudesta.

Betonibetonikuorma-autojen kuljetus, joka on varustettu moniulotteisella muodolla varustetuilla tiivisteillä. Edut: Seoksen kuljetus on mahdollista jopa 25-30 km: n etäisyydellä, eikä sitä roiskua eikä sementtimääriä voi vuotaa.

Sekoita kuljetukset sekoittimilla. Tämä on tehokkain kuljetusväline. Betonisekoittimia kuormitetaan tehtaalla kuivilla osilla ja betoniseos valmistetaan tiellä tai rakennustyömaalla. Betonisekoittimien kapasiteetti valmiissa erässä 3 - 10 m 3. Komponenttien sekoittaminen vedellä alkaa yleensä 30-40 minuuttia ennen laitteen saapumista. Ajoneuvosekoittimissa on edullista kuljettaa valmiita betoniseoksia johtuen mahdollisuuksista kuljettaa kulkua rummun pyörimisen vuoksi. Edut: Seoksen kuivien komponenttien kuljetusväliaine betonisekoittimissa ei ole teknisesti rajoitettu.

Esineelle toimitettava betoniseos voidaan purkaa suoraan rakenteeseen (kun betonirakenteet sijaitsevat maanpinnan tasolla tai matalassa) tai ladataan uudelleen välivarastoihin myöhempää toimittamista varten betonin paikkaan.

Seos syötettiin betonoidaan rakenteita silmäkuopan venttiilit tai pyörivä kauhat tai kuljetinhihnat (kuljetin), betonin valu ja Pneumosupercharger (putkia pitkin) linkin ja vibrohobotami runkoja, vyö asfaltinlevittimen. Kääntökahvat, joiden kapasiteetti on 0,5-8 m 3, ladataan suoraan kippiautoista tai betonikuorma-autoista. Hihnakuljettimia käytetään, kun on vaikeaa tai mahdotonta toimittaa seosta asennuspaikkaan toimituksen tai kylpyammeissa. Kuljettajat, joiden pituus on enintään 15 m, syöttävät seoksen korkeuteen korkeintaan 5,5 metriä. Seoksen vapaan laskukorkeuden vähentämiseksi purkamisen aikana käytetään ohjailevyjä tai suppiloita. Haittana: betonitoimiprosessin kuljettimia on usein järjestettävä uudelleen.

Näin ollen, tehokkaampia tässä suhteessa, itsekulkeva kuljetin koneet on asennettu pohjaan varustetun traktorin ohittaa nosturi ja kuljettimen pituus voi olla jopa 20 m. Rehun seoksen rakenteessa sijaitsee ahtaissa tiloissa, ja alueilla, jotka eivät ole saatavilla muita kuljetusvälineiden käytetty betoni. Ne syötetään seosta, jossa teräksen irrotettavan putken (betonovod) on horisontaalinen etäisyys 300 m ja pystysuunnassa enintään 50 m. Myös besperegruzochnoy rehun seoksen ja sen käyttö Paineilmaruiskutuskoneet niputtamista. Suurin kuljetusetäisyys on 200 m vaakatasossa tai jopa 35 m pystysuorassa, kun annat 20 m 3 / h. Seoksen syöttöä ja jakelua suoraan asennuspaikassa 2 - 10 m korkeudella käytetään runkoja, jotka edustavat kapenevia metalliliitoksia ja yläsuppiloa; vibro-botit, jotka edustavat linkkipuuta vibraattorin kanssa. Syöttötankissa, jonka kapasiteetti on 1,6 m 3, ja 350 mm: n halkaisijaltaan värähtelevän rungon osia, 4-8 m: n kuluttua 4-8 m: n täryttimet ja vaimentimet asennetaan.

Rakenteessa olevan betoniseoksen syöttö ja jakelu jopa 20 m: n etäisyydellä 5-20 asteen kulmasta horisonttiin tuottavat tärisevän kourut yhdessä tärisevän syöttölaitteen kanssa, jonka kapasiteetti on 1,6 m 3. Ne voivat pinoa jopa 5 m 3 / h -seoksia 5 ° kallistuskulmalla ja 15 ° - jopa 43 m 3 / h kulmassa.

Betonin sekoitustekniikka

Betonointirakenteiden tekninen prosessi sisältää betoniseoksen valmistamisen ja sen kuljettamisen rakenteeseen, toimitukseen, jakeluun, laskemiseen ja tiivistämiseen rakenteessa betonin huolella kovettumisen aikana.

Betoniyhdistettä ei voida valmistaa etukäteen ja kuljettaa pitkiä matkoja. Valmistuksen jälkeen se on toimitettava ja sijoitettava rakennuksen lohkoihin ennen asetusta (yleensä 1-3 tuntia). Siksi betoniseos on valmistettava lähelle asennuspaikkaa niin, että sen matka-aika kesällä ei ylitä 1 tunti.

Betoniseos valmistetaan koneistettuun tai automatisoituun betonitehtaaseen, joka toimitetaan valmiiksi tuotteeksi rakennustyömaalle tai valmistetaan paikan päällä tehtävään inventaarioon (liikkuviin) betoniseokkiloihin.

Betoniseoksen valmistus sisältää: kerättävän materiaalin (sementin, aggregaattien) vastaanottamisen ja varastoinnin, punnitsemisen (annostuksen) ja sekoittamisen veden kanssa, joka antaa valmiin betoniseoksen ajoneuvolle. Talvella tämä prosessi sisältää lisätoimenpiteitä.

Betoniyhdistelmä valmistetaan valmiin tai leikkaavan tekniikan mukaisesti:

- valmis tekniikka valmistaa valmiiksi sekoitettua betonia;

- levitetyn tekniikan avulla saadaan aikaan annosteltuja ainesosia tai kuivaa betoniseosta, joka on sideaineen, täyteaineiden, lisäaineiden, pigmenttien, annostelun ja tehtaalla sekoitettujen seosten sekoitus ja suljetaan vedellä ennen käyttöä. Aineiden täsmällinen annostelu mahdollistaa valmiin tuotteen korkeammat tekniset ominaisuudet verrattuna rakennuspaikalla valmistettuihin seoksiin. Kuivien seosten tärkeä etu on kyky lisätä kemiallisia lisäaineita ja mikrofillereitä niihin sekä parantaa niiden rakennetta että valmistella sitä kylmäkautena.

Tärkeimmät tekniset keinot betoniseoksen tuottamiseen ovat kulutuspatterit, joissa on kytkinlaitteet, annostelulaitteet, sekoittimet, sisäisten ajoneuvojen järjestelmät ja viestintä, jakelukomponentti.

Kiinteätyyppinen prosessilaitteisto betoniseosten valmistukseen voidaan ratkaista yksivaiheisella ja kaksivaiheisella järjestelmällä (kuva 2.17).

Yksivaiheisessa (pystysuorassa) järjestelmässä (kuva 2.17, a) on tunnusomaista se, että betoniseoksen aineosat (sideaineet, aggregaatit, vesi) nousevat kerran teknisen prosessin yläpisteeseen ja siirtyvät sitten alaspäin oman painovoimansa vaikutuksen alaisena teknisen prosessin aikana. Edut: kompakti, edullinen ja haitta - asennuksen monimutkaisuus (huomattavan korkeuden vuoksi, jopa 35 m).

Kaksivaiheisessa (parterre) järjestelmässä (kuva 2.17, b) betoniseoksen ainesosien nousu tapahtuu kahdesti: betoniseoksen komponentit nostetaan ensin syöttöastioihin, sitten ne lasketaan painovoimalla, kulkevat omien mittauslaitteidensa läpi, pääsevät yhteiseen vastaanottosuppiloon ja nousevat uudelleen lastaus betonimyllyyn. Tämän järjestelmän etuna ovat asennuksen alhaisemmat kustannukset ja haittapuoli on suuri rakennusalue.

Kuva 2.17. Betonisekoittimien ja -asennusten asettelu:

ja - yksi vaihe; b - kaksivaiheinen; 1 - keräilyvarastointikuljetin

kulutushyödykkeet; 3, 9, 10 - pyörivä ohjain ja jakelu;

4 - kulutushyödykkeet; 5 - sementtiputkisto; 6, 7, 8 - annostelijat

sementtiä, aggregaatteja ja vettä vastaavasti; 11 - betonisekoittimet;

12 - annostelusuppilo; 13 - trukki; 14 - autocar;

2, 15 - ohita hissi

Kun betonisekoituksen tarve on enintään 20 m 3 / h, käytetään tavallisesti liikkuvia liikkuvia betonisekoittimia, joissa on painovoimaisia ​​sekoittimia.

Betonisekoittimien suunnittelussa voit siirtyä työstä kuljetusasentoon yhden työvaiheen aikana ja kuljettaa ne perävaunussa seuraavaan kohteeseen. Tällaisten kasvien käyttö on suositeltavaa suurille hajautetuille esineille, jotka sijaitsevat paikallaan olevista betonilaaduista teknisesti hyväksyttävien etäisyyksien ylittävillä etäisyyksillä.

Koska laitteita tavanomaisten betonisekoittimien valmistamiseksi käytettiin syklisiä sekoittimia ja jatkuvaa.

Betonisekoittimilla suhdannevaihtelu eroaa valmiin seoksen tilavuudesta erän erän osalta.

Syklisen betonisekoittimen tuottavuus

jossa q on valmiin betoniseoksen tilavuus yhdelle erälle, l;

n on erän määrä tunnissa;

Kvuonna - betonisekoittimen käyttökerroin ajan myötä

Betonisekoittimen betonisekoituksen lisääminen seuraavassa järjestyksessä. Aluksi sekoittimessa syötetään 20-30% sekoittumisesta tarvittavasta vedestä, ja samalla ne alkavat ladata sementtiä ja aggregaatteja pysäyttämättä veden tarjontaa haluttuun määrään. Sementti päätyy sekoittimeen aggregaattiosien välissä ja eliminoi sen dispergoitumisen. Betonimassan sekoittamisen kesto riippuu sekoitusrummun kapasiteetista ja betonisekoituksen vaadittavasta liikkuvuudesta ja vaihtelee välillä 45 - 240 s.

Jatkuvia betonisekoittimia tuotetaan 5, 15, 30 ja 60 m 3 / h, ja raskasekoittimilla varustetut painovoimakoneet, joiden kapasiteetti on 120 m 3 / h. Näissä sekoittimissa sekoittamisen kesto ilmoittaa koneiden passeissa.

Betoniyhdistelmää valmistettaessa erillistä tekniikkaa noudatetaan seuraavaa menettelytapaa: vettä, osa hiekasta, hienoksi jauhettua mineraalitäyteainetta (jos käytetään) ja sementtiä annostellaan sekoittimeen. Kaikki nämä komponentit sekoitetaan perusteellisesti, seos syötetään betonisekoittimeen, joka on valmiiksi lastattu muuhun hiekkaan ja veteen, karkeaan aggregaattiin ja jälleen koko seos sekoitetaan.

Korkealaatuisen betonin saavuttamiseksi on välttämätöntä käyttää laadukkaita materiaaleja, ja betoniseoksessa on oltava tiettyjä ominaisuuksia, jotka vastaavat valittua tekniikkaa. Yksi näistä ominaisuuksista on työstettävyys - sen kyky täyttää muoto, jolla on alhaisimmat työ- ja energiakustannukset, samalla kun varmistetaan betonin maksimaalinen tiheys, lujuus ja kestävyys. Se riippuu seoksen raekokoonpanosta, veden määrästä, raudoituksen asteesta, kuljetuksen menetelmistä ja seoksen tiivistämisestä. Lisäksi betoniseoksessa on pidettävä yhtenäisyyttä (kuljetuksen aikana, uudelleenlastauksessa ja pinoamisessa muottiin), mikä varmistetaan johdonmukaisuuden (ei-erotettavuuden) ja vedenpitokapasiteetin avulla. Kaikki tämä saavutetaan valitsemalla seoksen koostumus, komponenttien annostelun tarkkuus ja kaikkien komponenttien perusteellinen sekoittaminen.

Betonin sekoittaminen

Betoniseoksen valmistus on yksi työvoimavaltaisimmista ja vaativimmista toimista monien rakennustöiden aikana - lattian kaatamisen, väliseinien asentamisen ja säätiön asennuksen aikana. Koko rakenteen luotettavuus ja kestävyys riippuvat valmistetun tuotteen laadusta.

Betonin valmistusmenetelmä.

Sellaisten erilaisten aineiden, kuten sementin, veden, hiekan, soran tai murskatun kiven betonisekoituksen valmistelemiseksi on välttämätöntä suorittaa useita toimintoja. On erittäin tärkeää noudattaa tuotannon ohjeita ja teknisiä sääntöjä. Vahva ja kestävä betoni voidaan hankkia korkealaatuisesta sementistä ja lisäaineista.

Materiaalit betoniseoksen valmistukseen

On mahdollista tehdä konkreettinen sekoitus useilla eri tavoilla, jotka voivat vaihdella komponenttien, jakeiden ja lisäaineiden, sementtimerkkien, suhteiden mukaan. Jokainen koostumus käytetään erityisiin rakennustöihin. Yleensä betoniseoksen valmistukseen käyttäen seuraavia komponentteja:

 • sementti;
 • vesi;
 • rauniot tai sora;
 • rakennus hiekkaa.

1 m3: n betonin valmistukseen tarvitaan noin 200 litraa vettä, 350 kg sementtiä (0,2 kuutiometriä), 0,6 kuutiometriä hiekkaa ja 0,6 kuutiometriä hiekkaa. Jos tarvitset 100 litraa tuotetta, komponenttien määrä on seuraava: sementti - 30 kg (3 kauhaa), hiekka - 70 kg (5 kauhaa), murskattu kivi - 100 kg (8 kauhaa).

Sementin 400-sementtiä käytetään useimmin sitovana aineena. Jos käytetään alemman laatan sementtiä, sen määrää on lisättävä. Esimerkiksi, kun käytetään M300-tuotemerkkiä M400: n sijasta, sementin määrää on lisättävä 30%.

Vettä betonin valmistamiseksi tulisi olla mahdollisimman puhdasta eli ilman epäpuhtauksia, aggressiivisia aineita tai öljyjä.

Taulukko betonin osien osuuksista käytettäessä sementtimerkkiä M400 (sementti, hiekka, murskattu kivi).

Jos betoniseos valmistetaan kuumalla säällä, voit ottaa kylmää vettä niin, että se ei kytkeydy ennenaikaisesti. On erittäin vaikeaa määrittää etukäteen tarvittava määrä vettä, sillä sementin kosteusvaatimus, hiekan ja raunioiden kosteuspitoisuus ovat tässä yhteydessä tärkeitä. Veden siirtyminen määritetään seoksen valmistusprosessissa.

Murskattu kivi on parempi käyttää hienoa fraktiota (2-20 mm). Paras tulos saadaan kun käytetään luonnonkivien, murskattujen tai pienien jokien soraa murskattua kiveä. On myös mahdollista käyttää keinotekoista murskattua kiveä, laajennettua savea, kuonaa, kalkkikiveä tai tiiliä. On kuitenkin huomattava, että tässä tapauksessa betonirakenteessa on vähemmän voimaa. Se johtaa myös betonin pakkasvastuksen vähenemiseen, mikä ei ole hyväksyttävää rakenteille, jotka ovat märällä alustalla alhaisissa lämpötiloissa.

Hiekka betoniseoksen valmistamiseksi on pidettävä puhtaana, suurena, ilman lisäosia - orgaanisia hiukkasia, siltaa, savea. Tällaisten hiukkasten poistamiseksi voit hiomata hiekkaa etukäteen. Betonin lujuus riippuu siitä, kuinka puhdasta se on ja likaisen hiekan käyttö voi johtaa sementin kulutuksen kasvuun (15-20% normaalista).

Menetelmät betoniseoksen valmistamiseksi

Jos tarvitset betonisekoitusta suuria rakennemääriä varten, on parasta käyttää betonisekoittimia, ja on kätevämpää vaivaa pieniä määriä käsin.

Manuaalinen betonivalmiste

Kulutuksen hinnat konkreettiselle sekoitukselle.

Jos päätät valmistaa konkreettisia sekoituksia omiin käsiisi, valmistakaa seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • sementtimerkki 400;
 • vesi;
 • sora;
 • hiekka;
 • kauhat;
 • lapio;
 • laatikko betonin valmistamiseksi.

Ensin sinun on valmisteltava astia, jossa on sivut valmistuksen valmistukseen. Tällaisia ​​tarkoituksia varten vanha kouru voi olla sopiva. Sementin tulee olla lähellä työtä. Kun otetaan huomioon se, että sementtikauha vaatii noin 7,5 litraa vettä, 4 kauhoa haudasta ja 2,5 haalia hiekkaa, näiden osien tulee sijaita myös työpaikan välittömässä läheisyydessä.

Materiaalien kuljettaminen ja kuljettaminen on pidettävä mahdollisimman pienenä suurien fyysisten ja ajankäytön kustannusten poistamiseksi. Betonimassan komponenttien varastointi- ja kuljetustekniikan tulisi sulkea pois mahdollisuus maaperän, rakennusjätteiden ja muiden kolmansien osapuolten saastumiseen. Epäpuhtaudet voivat vähentää betonin lujuutta, mikä aiheuttaa halkeamia.

Järjestelmä betonimassan plastisuuden määrittämiseksi.

Teknologia betoniseoksen valmistamiseksi on seuraava: ensin kuivat osat sekoitetaan - sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä, jotka sekoitetaan perusteellisesti kunnes homogeeninen massa, ja sitten lisätään vettä pienissä osissa. Valmis seoksen koostumuksen tulisi muistuttaa paksua juustoa, sen ei pitäisi olla liian virtaavaa.

Esimerkiksi irtotavarana useimmin suoritettujen komponenttien annostus mitataan kottikärryt, kauhat tai lapiot. Veden liuoksen valmistamiseen tarvittava kokonaismäärä korreloi tavallisesti sementin tilavuuden kanssa. Jos osoitetaan, että vesi-sementti-suhde on 0,5, tämä tarkoittaa, että puolet ämpäristä vettä on otettava sementtikauhalla. Kuivan seoksen ensimmäistä sekoittumista veden kanssa tarvitaan 1/3 kokonaistilavuudesta.

Ei tarvitse säästää sekoittamista, koska muutoin betoni voi menettää voimaa. Mitä vähemmän vettä käytetään seoksen muodostamiseen, sitä vaikeampi se on ja sitä kovempaa se laittaa. Toisaalta sitä kovempaa seosta, sitä suurempi on sen lujuus ja muut toiminnalliset ominaisuudet.

Tarkista seoksen valmius tällä tavalla: lapion selkä, kun se liikkuu sen suuntaan seoksen pinnalle, on sarja kylkiluita. Samanaikaisesti betonin pinnan on oltava sileä ja sen päiden on pysyttävä samassa muodoissa eikä pudota.

Betonituotanto betonisekoittimilla

Betonisekoittimessa yhden erän tavanomainen näyte vie tavallisesti 1 ämpärin vettä (15 litraa). Tämä arvo on likimääräinen ja sitä tulisi muuttaa ensimmäisillä erissä. Veden jälkeen lisätään murskattua kiveä, sitten sementtiä ja sitten hiekkaa.

Yhdelle erälle tarvitaan tämä komponenttien määrä:

 • 6 kaatopaikkaa;
 • 3 sementtipaalut;
 • 8 hiekka lapiot.

Sekoittaminen on suoritettava tämän tekniikan mukaisesti:

 1. Kytke sekoittimeen virta ja kaada vettä siihen.
 2. Lisää roskaa ja sekoita hyvin veteen.
 3. Lisää sementtiä ja anna sen sekoittua hyvin.
 4. Lisää hiekkaa, sekoita kunnes sileä.

Jos ratkaisu on liian kova, voit lisätä lisää vettä.

Ratkaisu on valmis. Työn aikana on tarpeen noudattaa turvatoimenpiteitä, sillä betonisekoittimessa on kiinteä verkko (220 V). Älä unohda, että betoni kovettuu nopeasti, joten sitä ei voi säilyttää betoni sekoittimessa pitkään.

Betonituotteet

Betonin tekeminen

Oikein valmistettu betoni on välttämätöntä kaikentyyppisille rakennustöille - pohjan asettaminen, lattian kaataminen, väliseinien asentaminen jne. Työ on yksi työvoimavaltaisimmista, ja koko rakenteen kestävyys ja luotettavuus riippuvat sen laadusta. Betoniseoksia voidaan valmistaa useilla tavoilla, ja tiettyjä koostumuksia käytetään tiettyihin rakennusolosuhteisiin. Betonit jaetaan seuraavasti: tiheys, sideaineen tyyppi, tarkoitus.

Betoni on tärkein rakennusmateriaali, minkä vuoksi on erittäin tärkeää, että se tehdään oikein.

Perinteisesti betoni valmistetaan seuraavista osista: sementti, vesi, sora tai murskattu kivi, rakennushiekka. Käytetyistä työkaluista: ämpäri, lapio, betonisekoitin, verkko hiekan hiekalle, muki tai kasteluvapaa veden päälle. Yhden kuutiometrin betonin valmistukseen tarvitaan: 200 litraa vettä, noin 350 kg sementtiä, 0,6 m3 kuoria ja 0,6 m3 hiekkaa. Jos haluat kokata 100 litraa, komponenttien määrä on seuraava: sementti - 3 kauhaa (30 kg), murskattu kivi - 8 kauhoa (100 kg), hiekka - 5 kauhoa (70 kg). Valmistettaessa sideaineena käytetään useimmiten sementtiä 400. Kun käytetään sementin alempaa laatua, sen määrä kasvaa. Esimerkiksi, kun käytetään M300-merkkiä, sementin määrää on lisättävä 30%.

Betoniliuoksen valmistamiseksi veden on oltava erittäin puhdasta.

Betonin sekoittamiseksi asianmukaisesti, veden on oltava mahdollisimman puhdasta ilman öljyä, epäpuhtauksia tai muita vieraita elementtejä. Kuumalla säällä tehdyssä valmistuksessa kylmää vettä varten voit estää kouristukset ennenaikaisesti.

Tarvittava määrä vettä on vaikea määrittää etukäteen, koska raudan ja hiekan kosteuspitoisuus sekä sementin kosteusvaatimus ovat tärkeitä tässä. Vaadittu vesikapasiteetti määritetään jo itse sekoitusprosessissa. Betoniseoksen hiekka on parempaa käyttää karkeana, puhtaana, ilman lisättyä silttiä, savea, orgaanisia hiukkasia. Ulkomaisten hiukkasten poissulkemiseksi on toivottavaa hiekoittaa hiekkaa etukäteen. Kuinka puhdas hiekka riippuu voimaa. Likaisen hiekan sisäänpääsyn seurauksena sementin kulutus kasvaa (noin 10-20% normaalista). Täyte (murskattu kivi) on toivottavaa käyttää hienoa (fraktio 5-20 mm). Hyviä tuloksia saadaan käyttämällä murskattua tai pieniä jokivesiä, murskattua kiveä luonnollisista kiveistä. On mahdollista käyttää keinotekoista murskattua kiveä, kuonaa, rikkoutuneita tiilisiä tai kalkkikiveä, laajennettua savea, mutta betonirakenne tällaisten aggregaattien avulla on vähemmän kestävää, betoniseoksen huurteenkestävyys vähenee, mikä ei ole toivottavaa materiaaleille, jotka ovat matalissa lämpötiloissa tai kosteassa maaperässä.

Vaivattua tapaa

Ensin sinun on päätettävä tarvittavista määristä. Betoni valmistetaan usealla eri tavalla. Jos tarvitset runsaasti betoniseosta, sinun on käytettävä betonisekoittimia, ja keskikokoisia ja pieniä määriä voi vaivata käsin.

Betonin valmistusmenetelmä on seuraava: ensin kuivat aineosat sekoitetaan: sementtiä, murskattua kiveä, hiekkaa, sekoitetaan perusteellisesti, kunnes homogeeninen koostumus saadaan, sitten vettä lisätään pieniin osiin.

Jos työtä tarvitset paljon ratkaisua, sen valmistukseen voidaan käyttää kiinteää betonisekoitinta.

Betoniliuoksen massan tulisi olla samanlainen kuin paksu kerma, ei pitäisi olla liian nestemäinen. Vaivaaminen on välttämätöntä positiivisessa lämpötilassa. Betonin valmistuksen valmius ja oikeellisuus voidaan tarkistaa seuraavasti: hieman betonia puristetaan käden kämmenessä ja sen tulee olla jonkin muotoinen pienellä määrällä nestettä. Betonin kovettumisen aikana, joka kestää noin 10 päivää, on tärkeää estää betonin jäädyttäminen, koska sen herkkä rakenne voi romahtaa jäätä. Ylimääräinen sementti voi aiheuttaa betonireikää kutistumisen aikana. On toivottavaa käyttää valmistettua betoniseosta useita tunteja erän jälkeen. Manuaalinen menetelmä betonin valmistamiseksi. Kaksi kauhaa on otettu: yksi sementistä (sen on oltava puhdasta ja kuivaa), toinen hiekkaa ja kasaumaa (roskaa). On suositeltavaa työskennellä kahden lapion kanssa. Komponentit on mitattava mahdollisimman tarkasti, tasoittaen niiden taso pitkin kauhan reunaa. Kun täytät säiliöt sementillä tai hiekalla, kompakti löysä materiaali napauttamalla kauhan sivua lapioon.

Betonin valmistaminen vaatii paljon työtä, sillä betoniseoksen aineosat on sekoitettava hyvin huolellisesti.

Murskattua kiveä ja hiekkaa sekoitetaan tasaisella ja kovalla pinnalla, muodostettuun mäkiin tehdään syvennys, siihen lisätään sementtiä ja seosta sekoitetaan, kunnes saadaan tasaista väriä. Sitten, kun he ovat kuivia materiaaleja, he tekevät uppoamisen uudelleen ja lisäävät vettä kastelupulloon tai kuppiin siihen. Syvennyksessä vedellä kaada seos reunoista, kunnes se imeytyy, ja sitten komponentit sekoitetaan katkaisemalla lapion liikkeet. Lisää sitten vettä ja nosta betonia uudelleen paalun pohjasta homogeeniseksi massaksi. Voit tarkistaa betonin valmiuden: lapion selkänojan avulla riviä rivejä siirtämällä työkalua sen suuntaan.

Betonilla tulee olla tasainen ja sileä pinta, jonka päällä ei saa pudota ja pysyvät samanlaisina.

Ruoanlaitto

Käytä tässä menetelmässä betonisekoitinta, joka asennetaan tasaiselle alustalle. Ennen kuin kytket virran päälle, varmista, että rumpu on pystyasennossa. Rumpuun, jossa ämpäri kuormaa puoli murhaa ja kaada vettä. Sementtiä, hiekkaa ja karkeaa kiviainetta lisätään pieniin osiin. Seosta on sekoitettava useita minuutteja. Lisäksi kelpoisuuden testaamiseksi kallistamalla rumpu, on tarpeen kaataa pieni määrä betoniseosta kottikärryyn. Jos seos ei vielä ole valmis, se ladataan takaisin rumpuun ja sekoitus jatkuu.

tiivistys

Betoni yleensä tiivistetään värähtelemällä.

Kirjallisella betonintekniikalla tarkoitetaan tiivistysprosessia. Hyvä betoni on tiheä rakenne. Ilman tiivistymistä betoni ei pysty saavuttamaan kiinteän betonin ominaisuuksia. Korkealaatuisen betonin saamiseksi on tärkeää valita tiivistämismenetelmä. Tehokkain ja suosituin tapa puristaa monoliittista betonia on värähtely. Se vähentää adheesiota betoniseoksen jyvien välillä ja se saavuttaa viskoosin raskaan nesteen ominaisuudet. Tärinän lopussa rakenteen vahvuus jatkuu.

Värähtelyn vaikutuksesta betoniseos laimennetaan, lisäävät juoksevuutta ja liikkuvuutta. Tässä muodossa se täyttää paremmin muotit ja on jaettu siihen, mukaan lukien lujittavien palkkien välinen tila. Tärinöitä käytettäessä saadaan aikaan voimakkaampia nivelöityjä ja parempia betonipintoja, uuden betonikerroksen hyvä tartunta aikaisemmin vahvistetulla vahvistuksella. Vibraattoreita ei saa käyttää siirtämään betoniseosta pitkiä matkoja vaakatasossa. On välttämätöntä purkaa betoniseos mahdollisimman lähelle sen asettamista, tasoittaa se ja sitten tuottaa tärinää. Sileän pinnan varmistamiseksi ja huokosten muodostumisen vähentämiseksi muottien vieressä olevilla pinnoilla suoritetaan ennen värähtelyä betonisekoituksen liittäminen tai tamping.

Värähtelytyypit

Täryttimet betonin tiivistämiseen:
a - joustava akseli; b - tärytinpää; erän värähtelijä; g - pintavibraattori; d - täryttimien permutatointi.

Rakennustyössä käytetään kolmenlaisia ​​tärinän tyyppejä: ulkopinta, pinta ja sisä (syvä). Sisäisten täryttimien työosa työntyy betonisekoitukseen ja lähettää tärinöitä kotelon läpi. Pintavibraattorit lähettävät värähtelyjä työtason läpi ja asennetaan tiivistettävään betoniin. Ulkoiset täryttimet lähettävät värähtelyjä työlavan kautta, ne kiinnitetään muottiin vice- tai muilla laitteilla. Yhden tai toisen tyyppisen värähtelijän käyttö riippuu valettavan betonirungon muodon ja koon, sen vahvistamisen ja vaaditun betoniteetin voimakkuudesta. Sisäisiä täryttimiä, joissa on taipuisa akseli, käytetään tiheään lujitetuissa rakenteissa.

Sisäisiä tärinöitä, kuten maita, käytetään tiivistämiseen, joka on tarkoitettu massiivisiin rakenteisiin. Pintavibraattoreita käytetään lattian ja ohutlevyjen betonointiin, mutta ne tiivistävät vain ylemmät kerrokset betonista. Ulkopuolisia täryttimiä käytetään betoniseoksen tiivistämiseen tiheään vahvistetuissa ohutseinäisissä rakenteissa: palkkeja, pylväitä.

Kaavio syvästä täryttimestä joustavalla akselilla: 1 - alusta; 2 - sähkömoottori; 3-nokka-kytkin; 4 - joustava akseli; 5 - vibrotip; 6 - tapaus; 7 - kaista; 8 - juoksija; 9 - kytkentä; 10 - kara.

Tärinämenetelmää käytetään tehokkaasti kohtalaisen muovisten betoniseosten kanssa (6-8 cm: n liikkuvuus). Jos seos on liikkuvampi, erottaminen tapahtuu tärinän aikana. Kun käytetään täryttimiä, tiiviste tehdään 20-60 s, syvällä - 20-40 s, ulkoinen - 50-90 s. Kovien betoniseosten tärinän aika ei saa olla pienempi kuin seoksen jäykkyys. Visuaalisesti tärinän kesto voidaan määrittää seuraavilla ominaisuuksilla: homogeenisen betonimassan muodostaminen, sen laskeutumisen lopettaminen, vaakapinta, sementtimon ulkonäkö sekoituspinnalla.

Tärinätekniikka

Upotusvärähtelijän tulee olla 50 cm etäisyydellä toisistaan.

Tehokkaimmat ovat sisäiset täryttimet. Ne tärisevät betonia, suunniteltu palkkeihin, perustuksiin, seiniin, pylväisiin. Kun asetat uuden värikerroksen uudelleenjärjestetyksi paikasta toiseen. Kun työskentelet sisäisten täryttimien kanssa, tiivistettävän kerroksen enimmäispaksuus on enintään 1,25 pituutta. On välttämätöntä, että tärytin syvennetään 5-10 cm: llä aikaisemmin asetetulla kerroksella tutkimalla kerrosten välistä liitosta ja kerrosten parempaa liittämistä varten. Vibraattori on upotettava ja äskettäin asetetun betonin etupinnan alapuolelle. Sisäiset täryttimet on varustettu tärisevillä elementeillä, jotka upotetaan betoniseokseen. Ne on upotettava pystyasentoon 50 cm toisistaan.

On mahdotonta työskennellä liian kauan vibraattorin kanssa yhdessä paikassa.

Kunkin upotuksen värähtelyvyöhykkeiden pitäisi olla päällekkäisiä toistensa kanssa. On mahdotonta tärinää liian pitkään yhdessä vaiheessa, koska se voi johtaa betonimassan erottamiseen. Jos käytetään liian joustavaa betoniseosta, pitkäaikaista tärinää on vältettävä. Mutta on välttämätöntä pyrkiä niin, että ei ole viiltoalueita. Karkeiden aggregaattipartikkeleiden upottaminen liuokseen ja liuoksen erottaminen muottipesään viittaa tärinän mahdolliseen loppuun. Värähtelyn aloittamisen viive on turvallinen, kunnes seos voi nesteytyä tärinän aikana ja värähtelijä ei jätä siihen syvennyksiä. Jos vahvistus on jäykästi kiinnitetty eikä sitä voi liikkua, värähtelijä ei saa koskettaa sitä.

Syvyyden tärytin ei saa joutua kosketuksiin muottipesän kanssa, muuten se vahingoittaa sitä.

Sisäiset täryttimet eivät saa koskettaa muottipesää, koska ne vahingoittavat sen pintaa, mikä vaikuttaa betonin pinnan laatuun. Sisäisten tärinöiden avulla monoliittinen betoni tiivistyy. Betonirakennettaessa jokainen kerros tiivistetään värähtelemällä. Prosessissa mukana toimitetun käsikäyttöisen tärinän työkappale sijoitetaan betoniseokseen 30-35 asteen kulmassa siten, että sen työosan loppu kulkee vanhan ja uuden betonikerroksen välisellä rajapinnalla 5-10 cm: llä. Tärinää aiheuttaa jyvien betoniseoksen, ilmasuihkun ja saostumisen tiivistymisen sinetti. Tästä johtuen betoniseoksen koostumuksessa katoaa kerrosten välinen raja. Tiivistymisprosessissa värähtelevän työkynnys asetetaan nopeasti vaaditulle syvyydelle ja poistetaan varovasti. Tämän aikana betonipinnan on suljettava. Värähtelyn toiminta-alueet on asetettava päällekkäin vähintään 10 cm.

Värinää muilla tavoin

Ulkoisia tärinöitä käytetään 30 cm: n paksuisten vahvojen seinien betonisointiin ja pylväisiin, joiden sivut ovat jopa 60 cm. Ulkopuoliset täryttimet kiinnitetään muottien ulkopuolelle ja betoniseoksen värähtelyjä välitetään sen läpi. Betonoimalla tasomaisia ​​rakenteita - lattiat, lattialevyt, tiet, jne., Käytetään pintavärähtelijöitä. Näiden laitteiden on tärytettävä kunnolla. Ne on asennettu tiivistyspinnalle ja lähettävät tärinät työlavan kautta. Pintavibraattori voidaan kiinnittää muottiin tai liikkua betoniseoksen pinnalla.

Pintavärähtelijän kanssa seos tiivistetään jatkuvilla nauhoilla, joista jokainen seuraavaksi on päällekkäin edellisestä 10-20 cm: llä. Yksittäisen raudoituksen avulla tiivistetyn kerroksen paksuus on enintään 250 mm ja kaksinkertainen vahvistus - enintään 120 mm. Vahvistamattomien rakenteiden kerroksen paksuus voi olla korkeintaan 40 cm. Jos betonimasso on riittävän tiivistetty tärinältä, niin:

 • ilmakuplat häviävät pinnalta ja sementti maito hienorakeisesta hiekasta ilmestyy;
 • betonin pinta sulkeutuu nopeasti värähtelyn ottamisen jälkeen;
 • betoniseos lakkaa laskeutumaan.

Jos vibraattorin kärjen irrottaminen reiästä ei täytetä betoniseoksella, tärinän kesto ei riitä, betonin sakeus oli liian paksu tai betonin asetus alkoi. Missään tapauksessa ei saa jakaa seosta muottiin vibraattorin kärjen kanssa, ripustaa kärki vahvistus- ja muottitarran kiinnityselementeillä. Jos muotin muodonmuutos tai syrjäytyminen havaitaan, betonisointi on lopetettava, muotti on korjattava ennen betonin asettamista.

Menetelmät betoniseosten valmistamiseksi

Korkealaatuisen betonin saamiseksi on välttämätöntä varmistaa jatkuvan kerroksen sementtipastan muodostaminen hienojen ja karkeiden aggregaattien pinnalle sekä laastiosuuden yhtenäinen jakautuminen karkean aggregaatin massaan. Voit saada homogeenisen betoniseoksen valitsemalla oikean koostumuksen ja valitsemalla valmistusmenetelmän, sekoituslaitteen tyypin, sekoituksen keston, sekoitussäiliön täyttöasteen sekä betonimassan komponenttien kuormituksen ja sekoittamisen.

Menetelmät betoniseosten valmistamiseksi. Betoniseosten valmistus voidaan tehdä kolmella tavalla: samanaikaisesti sekoittamalla kaikki komponentit sekoittumalla samanaikaisesti seoksen mekaaniseen prosessointiin ja valmistelemalla erikseen sementtiliimaa (tai laasti), minkä jälkeen sekoittamalla se aggregaattiin.

Betonimassan valmistusta eri komponenttien samanaikaisessa sekoittamisessa eri betonisekoittimissa on käytetty laajasti rakentamisessa ilman olemassa olevia muutoksia useiden vuosikymmenien ajan. Tämän menetelmän pääasialliset haitat ovat sideaineen epätäydellinen käyttö betoniin ja suhteellisen pitkä sekoitusaika, erityisesti kovien seosten suhteen. Tässä tapauksessa käytetty sekoituslaite, huolimatta sen yksinkertaisuudesta, on suuri ja sillä on suuri metallipitoisuus.

Tutkimukset ja käytännöt ovat osoittaneet, että komponenttien lisäkäsittelyn sekoitusprosessissa ei ole pelkästään homogeenisempää seoksia, joilla on erilaiset vesipitoisuudet (mukaan lukien kovat), vaan myös sidosten sidosaktiivisuuden kasvu, kovettumisprosessin kiihdytys sekä parannus sementtikiven tarttumisessa täyteaineella. Tämä betoniseosten valmistusmenetelmä mahdollistaa betonin rakenteen parantamisen, lujuuden lisäämisen ja sideaineen kulutuksen vähentämisen.

Raskasbetoniseosten valmistusta uudella tavalla on suunniteltu sekoituskoneet, pääasiassa seoksen värähtelykäsittelyllä. Heillä on suhteellisen monimutkainen rakenne ja luo työssä vaikeita tärinöitä ja melua, jotka haittaavat työntekijöiden terveyttä ja sekoituslaitoksen rakentamista.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kaikkien komponenttien samanaikainen sekoittuminen ei tarjoa riittävää homogeenisuutta betoniseoksella ja sementin sitomisominaisuuksien täydellistä käyttöä ja betonin lujuus ja tiheys ovat pienemmät kuin erillisellä valmistusmenetelmällä samalla materiaalikulutuksella. Erillisen betoniseosvalmistusmenetelmän ydin on se, että se valmistaa ensin sementtitiivisteen (tai laastin) ja samalla aikaansaada merkittävän lisäyksen sideaineen aktiivisuuteen ja sekoita valmiin taikinan (tai laastin) kanssa yhteen.

Valmistamiseksi sementtiliete (tai liuos), kun taas aktiivisuus kasvaa sideaine voidaan käyttää tunnettuja menetelmiä (esimerkiksi,, märän tärisevä mylly hionta sementti) ja suhteellisen uusi - keittämällä seos vibrovalkovyh ja jet sekoittimet, jne tehokkain märkä hionta. tärisevät tehtaat, joissa tapahtuu sementtihiukkasten jatkuva hiominen ja kalvojen tuhoutuminen hydratointiprosessissa muodostuneille sementtijyille, mikä osaltaan lisää sementin ja veden välistä vuorovaikutusta yaet kovetetaan sementtiä.

Tällä hetkellä tutkijat pyrkivät luomaan uusia menetelmiä ja koneiden konsepteja sementtimon valmistukseen sekä sen aktivointiin.

Lisää kommentti Peruuta vastaus

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi.