Betonilämmitys lämmittämällä lankaa PNSV

Betonipurkamisen talvella on vaikeuksia. Suurin ongelma on liuoksen normaali jähmettyminen, vesi, jossa voi jäädyttää, eikä se saa teknologista vahvuutta. Vaikka näin ei tapahdu, koostumuksen alhainen kuivausaste tekee työstä kannattamatonta. PNSV-johtoinen lämmitysbetoni auttaa selvittämään tämän kysymyksen.

Talvella sähköinen lämmitys on kätevin ja edullisin tapa saavuttaa haluttu materiaalin kovuus. Se on sallittu yhteisyrityksen sääntöjen 70.13330.2012 mukaisesti, ja sitä voidaan käyttää rakennustöiden suorittamiseen. Kun betoni kovettuu, lanka pysyy rakennuksen sisällä, joten halvan PNS: n käyttö antaa taloudellisen lisävaikutuksen.

hakemus

Lämmittämällä betonia talvella kaapelin avulla on mahdollista ratkaista kaksi pääongelmaa. Alle nollan lämpötilassa liuoksen vesi muuttuu jääkiteiksi, minkä seurauksena sementin hydrausreaktio ei vain hidastu, se pysähtyy kokonaan. On tunnettua, että jäätymisen aikana vesi laajenee ja tuhoaa liuoksessa muodostuneet sidokset, joten lämpötilan noustessa se ei saavuta tarvittavaa voimaa.

Liuos kovettuu optimaalisella nopeudella ja säilyttää ominaisuutensa lämpötilassa, joka on suuruusluokkaa 20 ° C. Kun lämpötila putoaa, erityisesti nollan alapuolella, nämä prosessit hidastuvat, vaikka otetaan huomioon, että lisälämpö syntyy nesteytyksen aikana. Teknisten olosuhteiden kestämiseksi talvella on mahdotonta ilman betonin lämmittämistä PNSV-johtoa tai muuta tähän tarkoitukseen suunniteltua kaapelia, kun:

 • ei ole antanut riittävä eristys monoliitti ja muottiin;
 • monoliitti on liian massiivinen, mikä vaikeuttaa sen tasaista lämmittämistä;
 • matala ympäristön lämpötila, jossa liuoksessa oleva vesi jäätyy.

Johdinominaisuudet

PNSV: n lämmityskaapeli koostuu teräsjohtimesta, jonka läpimitta on 0,6 - 4 mm² ja halkaisija 1,2 mm - 3 mm. Jotkut tyypit on peitetty sinkin avulla vähentää aggressiivisten komponenttien vaikutuksia laastiin. Lisäksi se on päällystetty polyvinyylikloridin (PVC) tai polyesteri lämmönkestävällä eristyksellä, sillä se ei pelkää taivutusta, hankausta, aggressiivista materiaalia, kestävää ja jolla on suuri resistanssi.
PNSV-kaapelilla on seuraavat tekniset ominaisuudet:

 • Resistiivisyys on 0,15 ohm / m;
 • Vakaa toiminta lämpötila-alueella -60 ° C - + 50 ° C;
 • 1 kuutiometriin käytettyä betonia, joka kuluttaa jopa 60 metriä lankaa;
 • Voidaan käyttää lämpötiloissa -25 ° C;
 • Asennus lämpötiloihin -15 ° C asti.

Kaapeli kytkeytyy kylmään päähän alumiinisen automaattisen sulkuviiran kautta. Voimaa voidaan syöttää 380 V: n kolmivaiheverkossa, joka liitetään muuntajaan. Oikein laskettuna PNSV voidaan kytkeä 220 V: n kotitalousverkkoon ja sen pituuden ei tulisi olla alle 120 m. Käyttöjärjestelmän virran pitäisi olla 14-16 A. Järjestelmä betonirakenteessa

Teknologian ja asennusjärjestelmän lämmittäminen

Ennen betonilämmitysjärjestelmän asennusta talvella asennetaan muotti ja varusteet. Tämän jälkeen PNSV hajoaa 8 - 20 cm: n johtojen välillä riippuen ulkoilman lämpötilasta, tuulesta ja kosteudesta. Lanka ei veny, ja kiinnittyy kiinnikkeeseen erikoisnauhoilla. Älä anna säröjä, joiden säde on alle 25 cm ja virtajohtimien johtimien päällekkäisyydet. Niiden välisen etäisyyden tulisi olla 1,5 cm, mikä estää oikosulkujen syntymisen.

PNSV: n suosituin järjestelmä on "käärme", joka muistuttaa "lämmin lattia" -järjestelmää. Se mahdollistaa betonin enimmäismäärän lämmityksen lämpökaapelin säästämiseksi. Ennen kaatamista laastiin, varmista, että siinä ei ole jäätä, seoksen lämpötila ei ole alle + 5 ° C, ja kytkentäkaavion asennus suoritetaan oikein, kylmät päät vedetään riittävän pitkälle.

Ohje on kiinnitetty PNSV-johtoon, joka on tarkistettava ennen betonin lämmittämistä. Kytkentä suoritetaan kiskokartio-osuuksilla kahdella tavalla "kolmion" tai "tähtijärjestelmän" kautta. Ensimmäisessä tapauksessa järjestelmä on jaettu kolmeen rinnakkaiseen osaan, jotka on liitetty kolmivaiheisen asteen muuntajan liittimiin. Toisessa - kolme identtistä johdinta yhdistetään yhteen solmuun, jolloin kolme vapaata kontaktiota on kytketty samalla tavalla muuntajaan. Virransyöttölaite on asennettu enintään 25 metrin päähän liitospisteestä, jolloin lämmitetty osa on aidan ympäröimä.

Järjestelmä liitetään koko laastien täydellisen kaatamisen jälkeen. PNSV-lämmityskaapelilla betonin lämmittämiseen käytetty tekniikka sisältää useita vaiheita:

 1. Lämmitys suoritetaan nopeudella, joka on korkeintaan 10 ° C tunnissa, mikä varmistaa koko tilavuuden tasaisen lämmityksen.
 2. Lämmitys jatkuvassa lämpötilassa kestää, kunnes betoni on saavuttanut puolet teknologisesta voimasta. Lämpötila ei saa ylittää 80 ° C, optimaalinen 60 ° C.
 3. Betonin jäähdytyksen tulisi tapahtua 5 ° C: n nopeudella tunnissa, mikä auttaa välttämään matriisin halkeilua ja varmistamaan sen lujuuden.

Teknisten vaatimusten mukaisesti materiaali noutaa kestävyyttä, joka vastaa sen koostumusta. Työn lopussa PNSV pysyy betonin paksuutena ja toimii lisävahvisteisena elementtinä.

On huomattava, että KDBS- tai BET-kaapelia on paljon helpompi käyttää, koska ne voidaan kytkeä suoraan 220 V: n verkkoon kytkimellä tai pistorasiasta. Ne on jaettu osiin, mikä auttaa välttämään ylikuormitusta. Mutta nämä kaapelit ovat kalliimpia kuin PNSV, ja siksi niitä käytetään vähemmän yleisten kohteiden rakentamisessa.

Toinen suosittu tekniikka on muottien käyttö lämmityselementtien ja elektrodien kanssa, kun venttiili työnnetään liuokseen ja liitetään verkkoon hitsauskoneella tai erilaisella asteen muuntajalla. Tämä lämmitysmenetelmä ei vaadi erityistä lämmityskaapelia, mutta se on energiaa kuluttavampi, koska betonirakenteinen vesi vaikuttaa johtimena ja sen kestävyys lisääntyy merkittävästi.

Pituuslaskenta

PNSV-johdon pituuden laskemiseksi betonin lämmittämiseksi on otettava huomioon useita päätekijöitä. Tärkein kriteeri on monoliitille toimitetun lämmön määrä tavanomaiseen kiinteytykseen. Se riippuu ympäristön lämpötilasta, kosteudesta, lämmöneristeen läsnäolosta, rakenteen tilavuudesta ja muodoista.

Lämpötilasta riippuen kaapelipinta määräytyy keskimääräisen silmukan pituuden ollessa 28 - 36 m. Korkeimmillaan -5 ° C lämpötiloissa johtimien tai päiden välinen etäisyys on 20 cm ja lämpötilan lasku joka 5 asteessa laskee 4 cm: 15 ° C se on 12 cm.

Laskettaessa pituutta on tärkeää tietää PNSV-lämmitysviiran virrankulutus. Suosituimmalle halkaisijalle 1,2 mm on 0,015 ohm / m suuria poikkipintaisia ​​johtimia varten, joiden läpimitta 2 mm: n alapuolella on resistanssi 0,044 Ohm / m ja 3 mm - 0,02 Ohm / m. Virtanäyte ydinosassa ei saa olla enempää kuin 16 A, joten yhden metrin PNSV: n halkaisijaltaan 1,2 mm: n virrankulutus on yhtä suuri kuin virran neliön tuote resistanssiin ja on 38,4 wattia. Kokonaistehon laskemiseksi tämä indikaattori on moninkertaistettava asetetun langan pituudella.

Laskevan muuntajan jännite lasketaan samalla tavalla. Jos 100 m PNSV: n läpimitta on 1,2 mm, sen kokonaiskestävyys on 15 ohmia. Koska virta on enintään 16 A, havaitaan käyttöjännite, joka on yhtä suuri kuin virran tuotto ja resistanssi tässä tapauksessa on 240 V.

PNSV-lanka on yksi edullisimmista keinoista betonin lämmittämiseen. Mutta se soveltuu paremmin ammattirakentajien käyttöön, koska sen liitäntä vaatii erityistä tietämystä ja laitteita. Tätä kaapelia voidaan käyttää kotona, kun se on laskenut oikein virrankulutuksen. Lämmöneristysmateriaalien käyttö auttaa vähentämään kustannuksia laastin kuumentamisen aikana, jolloin lämmitys tapahtuu nopeammin ja lämpötilaa vähennetään tasaisesti, mikä parantaa betonin laatua.

Miten lämmittää betonia talvella rakentamisen aikana?

Miten rakentaminen talvella?

Talvi on alhainen lämpötila-aika, miten betonirakenteiden rakentaminen tapahtuu tällä hetkellä? Loppujen lopuksi tiedetään, että betoni on sora, hiekka, sementti ja vesi tiettyyn määrään. Ja aika, jolle ratkaisu on arvioitu, on 28 päivää. Tiedämme myös, että vesi, jäädyttämällä, on suurempi volyymi ja kykenee murtamaan monoliittisia rakenteita.

Lämpötilan raja-arvoa voidaan kierrättää useita tapoja, mutta ne kaikki kiehuvat yhteen asiaan, jolloin liuoksen lämpötila pysyy nollaa korkeana. Jos tätä normia ei noudateta, pystytetty rakenne ei ole riittävän vahva ja kaatuu hyvin nopeasti. Seuraavassa esitämme useita suosittuja menetelmiä betonin lämmittämiseksi rakennustyömaalla talvella.

Shelter ja lämpö-aseet

Tekniikka on melko yksinkertainen - teltta rakennetaan haluttuun paikkaan ja lämpö pumpataan lämpö-aseilla. Melko yleinen vanhentunut tapa lämmittää säätiö kuumalla ilmalla. Pienissä rakennusalueissa käytetään työlästä prosessia, joka liittyy lämmönkestävän kupolin rakentamiseen.

Jos haluat lämmittää betonia lämmityspistoolilla, huomaa, että tämä on melko kallis vaihtoehto. Tämän tekniikan ainoa etuna on mahdollisuus lämmittää betoniterä ilman sähköä. On itsenäisiä lämpö-aseita, useimmiten dieseliä. Jos 220 voltin verkkoon ei pääse, tämä lämmitysvaihtoehto on edullisin.

Voit tarkastella videon lämmitysmenetelmää visuaalisesti:

Termomaty

Erityiset sähkölämmittimet mattojen muodossa vuorivat juoniin, joka on täytetty valmistetulla ratkaisulla. Lisää aineita liuokseen nopeuttamaan veden muodostumista ja estämään veden kiteytyminen. Tämä menetelmä on hyvä lämmittää suuria litteitä horisontaalisia pintoja talvella.

Monimutkaiset rakenteet, sarakkeet, joita ne eivät lämpöä. Voit lisätietoja siitä, miten lämpöä betonikerros matolla, voit alla olevasta videosta:

Muotoilu lämmityselementeillä ja elektrodeilla

Yhtiöiden kaatuneiden seinien ja betonipilarien lämmittämiseksi kehittäjät käyttävät lämmitettyä muottirakennetta. Muotti on lämpöeristetty ja lämmittimet on asennettu betonilaastin puolelle. TEN-mallin mukainen rakenne ei edellytä monimutkaisia ​​laitteita, elementit ovat helposti vaihdettavissa.

Elektrodi-muotti koostuu metalli- tai metallisuikaleista, jotka on kiinnitetty muottiin säännöllisin väliajoin. Elektrodit on liitetty erityiseen muuntajaan, ja sementtiliuoksen vedestä johtuen se kuumennetaan. Aivan kuin lämmitysmoduulien puute - nämä ovat vakiokokoja, ja jos asiakkaalla on vakiotasoinen hanke, käytä muita keinoja lämmittää betonia talvella.

elektrodit

Useimmin käytetään betonipylväiden ja seinien lämmittämiseen. Kun kehyselementit kaadetaan muottipesään, aseta vahvistus liuokseen, järjestä ja jakaa ne ryhmissä, liittäen ne muuntajaan tai hitsaajaan, kuten alla olevassa kaaviossa on esitetty:

Myös jousielektrodien varhaista sijoittamista runkoon pitkin on mahdollista. Kuvassa näkyy selkeästi betonirakenteiden asennusperiaate:

Liuoksen vedellä on johdin ja vähitellen kiinteytysvirta elektrodien läpi putoaa. Lanka kovettamisen jälkeen seos jää osa suunnittelua. Tämän lämmitysmenetelmän haitat ovat elektrodien materiaalin valtava energiankulutus ja lisäkustannukset.

PNSV-lanka

Monipuolinen ja edullinen tapa lämmittää betonia talvella, jossa on korkea impedanssikaapeli ja astia-muuntaja. Vahvikkeen kehyksen koordinoinnin aikana lämmityskaapeli on asetettu, rakenteen koko ja muoto eivät ole merkityksellisiä.

Tämä lämmitysmenetelmä soveltuu sekä rakennustyömaan että kodin rakentajille. Kerromme yksityiskohtaisemmin kuinka betonimassan lämmittäminen PNSV-johtoon tapahtuu kotona.

Vahvistettu runkorakenne tai asentamalla majakat itsetasoittavan lattian alle, lanka asetetaan käärmeelle, joka ei ole lähemmäksi kuin 20 senttimetriä toisistaan ​​(optimaalinen nousu). Yhden silmukan pituus on 28-36 metriä. Jännitelähteenä voit käyttää hitsauskonetta. Yhteydenpitojärjestelmä tässä tapauksessa näyttää tältä:

Niskan lämmittelyä, PNSV: tä ei voida yhdistää avaamattomaan ratkaisuun, koska ilman lämmönkestävyyttä korkean lämpötilan vuoksi ulkona, se palaa. Jotta burnout vältytään siirtymään alumiinikaapeliin, jättäen lämmityslangan PNSV lähdön päät 10 cm etäisyydelle liuoksesta. Valmistaja suosittelee kaapelin 11-17 ampeerin virtaa, jota voidaan ohjata nykyisellä puristimella. Tietoja kiinnitysmittarin käytöstä kerroimme erillisessä artikkelissa.

Kodin rakentamiseen riittää PNSV, jonka halkaisija on 1,2 mm. Sen ominaisuudet:

 • vastus 0,15 ohm / m;
 • käyttövirta upotettuna liuokseen, joka on 14-16 ampeeria;
 • laskostuslämpötila -25 ° C: sta 50 ° C: seen.

Johdon kulutus per betonikuutio 60 juoksumetriä. Lämpötila, johon betonia kuumennetaan, on 80 ° C, sen säätö suoritetaan millä tahansa lämpömittarilla. Lämpötilan asetusnopeus liuoksella ei saisi ylittää 10 astetta tunnissa. Jotta vältetään tarpeettomat sähkölaskut, lämmitetty alue peitetään millä tahansa materiaalilla, joka estää ilmakehän kuumentamisen esimerkiksi sahajauhalla. Erinomaista tulosta varten betoniseos kuumennetaan myös ennen kaatamista, seoksen lämpötila ei saa olla alle +5 ° C. Täällä tällaisten ohjeiden mukaan voit lämmittää betonia talvella omilla käsilläsi. Tekniikka on työlästä, vaikka kokematon ihminen voi tehdä sen. Kuinka laittaa lämpökaapeli säätöön, kuvattu videon oppitunnissa:

Muuten PNSV-johteen sijaan voit käyttää BET-kaapelia betonin lämmittämiseen. Seuraavassa videossa kuvataan lyhyesti lämmitysjohtimen asennusohjeet:

Artikkelissa ei ole esitetty kaikkia betonin lämmitysmenetelmiä talvella. On induktio-, infrapuna- ja muita menetelmiä, mutta niitä ei oteta huomioon niiden alhaisen esiintyvyyden ja monimutkaisuuden vuoksi. Esitimme yleisen käsityksen betonirakenteiden rakentamistekniikasta ja mahdollisuudesta käyttää talon käsityöläisten lämmittimien ja seinien lämmitysmenetelmiä. Muuten PNSV-johdon käyttö on mahdollista paitsi rakenteilla olevan rakennuksen lämmityksen aikana myös jo sen jälkeen. Sitä voidaan käyttää valmiina lämpimänä kerroksena tai jäätymisen esteenä portaita tai jalkakäytäviä varten. Lyhyt osa on kytketty astinmuuntajan kautta 400 - 1500 wattia. Voit kytkeä suoraan verkkoon 220 voltin johtimen pituus on yli 120 metriä.

Siksi halusin kertoa teille, miksi sinun on lämmitettävä betoni talvella ja miten se toteutetaan käyttäen lämpö-aseita, elektrodeja tai PNSV-lankaa. Toivomme, että ohjeemme olivat sinulle selkeät. Lisätietoja saat katsomalla artikkelissa olevia videoopetusohjelmia.

Suosittelemme myös lukemaan:

Betonilämmitystekniikka: rakennustyöt talvella

Kun kylmä sää alkaa, monet rakennustyöt ovat joko kiinni tai liikkuvat työhön, joka voidaan suorittaa tietyssä ajassa häiritsemättä prosessia. Asennusta sementtipohjaisten nesteseosten avulla on kuitenkin joskus vaikea lykätä koko tuotantoa pysäyttämättä eikä sitä voida suorittaa nollan alapuolella. Siksi kehitettiin erityinen betonilämmitystekniikka, joka mahdollistaa tehtävän hoidon millä tahansa pakkasella.

Amatöörikuva, kylmämuovausmenetelmä, jossa käytetään kuumennettua liuosta, joka näkyy haihduttamalla

Aluksi on sanottava, että nykyään on olemassa monia erilaisia ​​menetelmiä lämpötilan ylläpitämiseksi ratkaisussa. Kaikilla niillä on omat erityispiirteensä ja vastaava arvo. Ammattimaiset päälliköt suosittelevat kuitenkin kiinnittämään huomiota neljään suosituimpiin (ks. Myös kohta Betoni lämmitys talvella: Perusmene- telmät).

Tarve työskennellä kylmäkaudella vaatii ratkaisemaan betonirakenteiden kovettumisaikaa ja niiden laatua

Pohja

Ensinnäkin on syytä huomata, että aluksi on luotu prosessikartta betonin lämmittämiseksi johtoilla tai muilla valituilla keinoilla, jotka kuvaavat täydellisesti kaikkia prosessisyklejä ja lämpötilaa.

Tämän vuoden aikana on parasta tilata valmiin ratkaisun lisäaineiden ja lämmityksen avulla.

 • Tosiasia on, että kaikki tällainen toiminta suoritetaan vain seoksen kovettumisen nopeuttamiseksi ja sen pelastamiseksi ilmakuplat, jotka johtuvat veden pakastamisesta, ilmenemisestä.
 • Kaikki tämä huomioon ottaen on välttämätöntä lämmittää koostumusta, mutta myös estää lämpötilan nousu liian korkeaksi. Siksi kun käytät aktiivisia varoja, sinun on hankittava erityisiä sääntelyviranomaisia ​​ja valvojia.

Vihje! Ammattimaiset päälliköt eivät suosittele yrittää tehdä tällaista työtä itse, jos ei ole asianmukaista taitoa tai koulutusta. On suositeltavaa antaa tämä yritys ammattilaisille, joista tärkein on suunnittelija.

Menetelmä sarakkeiden luomiseksi käyttäen teplyakia tai termos

termospullo

Uskon, että tämä betonin tekninen lämmitys on yksinkertaisin eikä vaadi suuria rahoituskustannuksia.

Se ei kuitenkaan aina sovellu koville pakkasille eikä se salli jatkuvaa valvontaa.

Sawdust usein nukahtaa päällyskerroksen päälle, ja kun kosteus on alhainen, ne alkavat tuottaa lämpöä ja suorittaa eräänlaisen lämmityksen.

 • Se perustuu siihen, että ensimmäinen vesitiiviste sijoitetaan muottiin, jossa on heijastava pinta. Myös etukäteen valmistetaan sama materiaali rakennuksen peittämiseksi.
 • Tämän jälkeen liuos kuumennetaan 75 ° C: n lämpötilaan ja siihen lisätään jäätymisenestoaineen lisäaineita, kaadetaan muottiin.

Tämä menetelmä sopii pienille rakenteille tai pystysuorille tuotteille.

 • Seuraavassa vaiheessa asennusohje vaatii pinnan sulkemisen mahdollisimman suurella tiukkuudella, mikä luo lämpövaikutuksen.

Erilaisia ​​sähkömattoja lämpimän muottien luomiseen

Lämmin muotti

Tämä menetelmä perustuu siihen tosiasiaan, että valumuotin muodostamisessa käytetään erikoispaneeleja, joilla on kyky nostaa ja ylläpitää lämpötilaa.

Erityiset levyt lämpimän muottirakenteen luomiseen

 • On syytä huomata, että tällaista lämpöä ei tarvita. Se on erittäin ehdollinen ja soveltuu vain pienikokoisille tuotteille.
 • Erityistä huomiota kiinnitetään siihen, että tällaiseen käyttöön on erityisiä paneeleita, jotka ovat uudelleenkäytettäviä ja joilla on tietty muoto.

Vihje! Tämä menetelmä soveltuu erittäin hyvin portaiden valmistukseen, koska jotkut yritykset luovat erityisiä paneeleja tällaisista geometrisista mittasuhteista, kuten marsseista. Ne ovat helppokäyttöisiä ja melko käytännöllisiä.

PNSV-lanka on erityisesti suunniteltu lämmittämään betonia sen kaatamisen ja myöhemmässä jäähdytyksessä.

Kaapelilämmitys

On syytä sanoa, että tämän menetelmän hinta on melko korkea, mutta se on hän, joka on tehokkain ja luotettava.

Hänen ansiostaan ​​kaikki modernin Moskovan rakenteet rakennettiin, eivätkä kiinnittäneet huomiota kauteen ja kylmiin sääolosuhteisiin.

Usein tällaista työtä varten ne käyttävät KDBS-kaapelia, joka on kallista, mutta jolla on hyvä joustavuus ja sietää vähäisiä jännitehäviöitä.

 • Tämä menetelmä vaatii valmiiksi valmistetun hankkeen, jossa on ilmoitettava käytettävien kaapeleiden ja ohjauslaitteiden merkki.
 • Tämän lämmityksen ydin on se, että lämmityselementit asetetaan muottiin tietyllä tavalla kierrosta tai kierteellä. Sen jälkeen ne on kytketty ohjauslaitteistoon.

Erityislaitteet, jotka on suunniteltu säätämään lämpötilaa ja syöttämään tietyn jännitteen kaapeliin tietyn ohjelman mukaisesti

 • On huomattava, että omalla kädellä tämä menetelmä on parempi olla jäljentämättä. Se vaatii tiettyä lämmitystä, jolla on erityinen lämpötilan nousu ja sama jäähdytys. On tärkeää varmistaa jatkuvasti, että prosessi etenee tasaisesti ja samoilla parametreilla.
 • On tärkeää muistaa, että kovettumisen jälkeen kaapeli pysyy rakenteessa ja tulee eräänlaiseksi vahvistukseksi.

Vihje! Tätä menetelmää ei pidä käyttää lujitetuissa tuotteissa tai lämmityselementin kiinnittämiseen suoraan sen rakenteeseen, koska raudassa on suurempi laajeneminen kuumennettaessa, ja se voi tuntua kiristyneeltä tai halkeilulta.

Ohjaus- ja jännitesyöttölaitteiden on sijaittava suljetuissa kaappeissa ja pääsy siihen on rajoitettava

Elektrodimenetelmä

Menetelmän toimintaperiaate perustuu sähkövirran käyttöön, joka ohjataan yhdestä elektrodista toiseen.

Sinun ei tarvitse käyttää timanttiporausaukkoja betoniin tai muihin kiinnityskohtiin, koska ne kiinnittävät koskettimet erityisiin telineisiin tai suoraan muottiin.

Elektrodin lämmitys käyttää usein palkkia

 • On huomattava, että tämä tekniikka on myös erittäin tehokas eikä edellytä suuria rahoituskuluja. Jotta kuitenkin tarvittava magneettikenttä saadaan lämmittämään, on välttämätöntä sijoittaa kaikki elektrodit oikeaan asentoon ja tietyllä etäisyydellä toisistaan.
 • On syytä huomata, että eräät tällaiset kontaktit edellyttävät myöhempiä poistumista rakenteesta, vaikka ne ovat enimmäkseen tuotteen sisällä, mikä olisi otettava huomioon, jos myöhemmin suunnitellaan raudoitetun betonin leikkaamista timanttipiireillä.

Vihje! Tämä tekniikka käyttää avoimia virtoja, jotka voivat vaikuttaa eri laitteisiin ja jopa yksinkertaisiin johtimiin rakennuksen sisällä. Siksi on erittäin tärkeää noudattaa kaikkia turvallisuusvaatimuksia ja noudattaa tarkasti käsikirjan ohjeita.

Elektrodien lämmittäminen sopii pienten tuotteiden luomiseen tai osastojen kanssa työskentelyyn.

suosituksia

 • Kun käytät kaapelia lämmitykseen, ammattitaitoiset käsityöläiset pyrkivät asettamaan sen heti rullalta käämeillä, jotta ne eivät repeäisi tai rikkoutuisi.
 • Kun käytetään lämpöä, on suositeltavaa kääriä se lämpöä kestävään kalvoon tämän rakenteen keston pidentämiseksi.
 • Thermos-menetelmä yhdistetään parhaiten muiden lämmitysjärjestelmien kanssa, jotta saavutetaan mahdollisimman suuri vaikutus myös vaikeimmissa pakkasissa.
 • Rakennustyömaalla esiintyy usein suuria jännitehäviöitä. Tämän vuoksi asiantuntijat suosittelevat jännitteensäätimen käyttöä järjestelmän suojaamiseksi ja pystyvät tekemään muutoksia.

Jos näissä töissä ei käytetä erikoisasemia, on syytä sisällyttää erilaisia ​​suojalaitteita ja maadoitusta piiriin

johtopäätös

Tarkasteltuasi tämän artikkelin videota saat yksityiskohtaisemmat tiedot tämäntyyppisestä betonirakenteiden valmistuksesta. Myös edellä esitetyn artikkelin huomioon ottaen on pääteltävä, että tällainen työ voidaan suorittaa myös nollan alapuolella olevilla lämpötiloilla, mikä on erittäin tehokasta joillakin maan alueilla (selvitä tästä, kuinka konkreettisia käytetään rakennustyömaalla).

Betonilämmitystekniikka

Yleistä tietoa

Rakentamisessa ja korjaustöissä alhaisissa lämpötiloissa betoni on lämmitettävä nopeuttamaan betoniliuoksen kovettumista. Se voidaan suorittaa erilaisilla laitteilla: matot, lämmityspaneelit, elektrodit, jotka on valmistettu teräsbetonista, erityiset elektrodit seinille ja lattioille.

Sinulla on oltava erityisosaamista, joka tekisi betonin lämmittämistä.

Betonilämmityksen menetelmän soveltamiseksi henkilön on oltava erityisosaamista. Jos lämmityslaitteen virheellinen asennus suoritetaan, on mahdollista, että liuos kuivuu elektrodien käyttöalueilla. Tällaisen tekniikan käyttämisessä on otettava huomioon, että betonin lujuus lämmön seurauksena ei ylitä 50% Rd: sta, koska materiaalin kuivuminen, rakennusvirta ja sen kanssa betonin lämmitys pysähtyy.

Sähkölämmityksen käyttö taloudelliselta kannalta on perusteltua melkein kaikissa olosuhteissa huolimatta siitä, että betonin lämmittämiseen ja teräsbetonin kulutuksen lisäämiseen on riittävän suuria kustannuksia.

Betoni voittaa voimaa 28 päivässä.

Betonin laatu on ensisijaisen tärkeää kovettamisaikaa laskettaessa. Tämä on ominaisuus, joka määrittää ratkaisun puristuslujuuden. Se mitataan kilogrammoina senttimetreinä.

Lujuuden arvo, joka julistetaan brändiksi, betoni voi saavuttaa 28 vuorokautta normaaleissa olosuhteissa. Siinä tapauksessa, että materiaalin lämpötilaa lisätään, tätä jaksoa voidaan merkittävästi pienentää. Jos betonilevy jäätyy, kovetusprosessi pysähtyy ja jatkuu vasta sulamisen jälkeen. Jos betoniliuoksella ei ole aikaa saada 70%: n vahvuus, ennen kuin kriittinen lämpötila laskee, sen brändin katsotaan menetetyksi.

Yhteydenottomenetelmä

Korjaus- ja rakennustöiden suorittamisessa käytetään useimmiten sähkölämmityksen kosketusmenetelmää. Tällöin lämpö siirretään betoniliuokseen johtojen pinnalta, jotka lämpenevät sähkövirran siirron aikana 80 ° C: seen. Tämän menetelmän käyttö on mahdollista betonin hyvästä lämmönjohtavuustasosta johtuen.

Sähkölämmityksen kosketusmenetelmää betonin lämmitykseen.

Betoniratkaisun lämmittämiseen ja vaadittujen tehotasojen saavuttamiseen on parasta käyttää kaapeleita, joissa on teräsydin, joka mahdollistaa kuorman, joka on 80 wattia 1 m: n ajaksi. Sähkön hinta lämmityksestä riippuu lämmönlähteen lämmön ja lämmitettävän materiaalin tilavuudesta. Lisäksi ympäristön lämpötila, koko rakenteen suojauksen taso jäähdytyksestä ja betonin lämmitystaso ovat tärkeitä.

Kosketuslämpö tarvitsee pienjännitettä suurella virralla. Tämän ehdon täyttämiseksi on suositeltavaa käyttää erityisiä sähköasemia, esimerkiksi TMOB-63 tai KTPTO-80. On huomattava, että tällaisten laitteiden asennuskapasiteetti määräytyy suurelta osin jännitteellä lämmityksen aikana.

Työpaikalla tarvit- tavien sähköasemien määrä määritetään rakennusmateriaalin laskostusmääriin ja lämmitykseen tarvittavan kapasiteetin päivittäiseen hintaan. Laitteisto, joka tarvitaan lämmittämään betoniin, on asennettava jokaiseen tarttumaan.

Aika, jonka kuluessa betoni on lämmennyt, ennen kuin se saavuttaa sen ilmoitetun voimakkuuden, määritetään perustuen liuoksen lämpötilan vakion mittauksiin ja kaikkien lämmityselementtien virran voimakkuuteen. Jotta betonia voidaan kuumentaa menestyksekkäästi, on noudatettava tiukasti tekniikkaa.

Valmistautuminen lämpenemiseen

Betonin lämmitys suoritetaan vasta betoniratkaisun loppuun saattamisen jälkeen.

Menettelyn valmistelu voidaan aloittaa vasta sen jälkeen, kun upotetut osat ja liittimet on asetettu, sekä laitteiden sähköhitsaus. Lisäksi valmiita lämmityselementtejä on asennettava. On tärkeää välttää kuumennusjohdinten kireys vahvistuskoteloissa. Olisi paras laittaa niiden väliin. Jos suunnittelussa ei käytetä vahvistusta, on käytettävä valmiita varastomallipohjia. Asennusprosessin päätyttyä johdot on ympäröity konkreettisella ratkaisulla, jotta ne eivät kosketa rakenteen tai muottien puisia yksityiskohtia.

Lämmityselementtien prosessi on mahdollista vain tarkistuksen jälkeen. Sähköaseman alhaisen puolen vaiheiden kuormitus täytyy välttämättä olla yhtenäinen. Lämmityskaapelien johtimissa on oltava poikkileikkaus 2-3 kertaa suurempi. Jos jälkimmäistä tilaa ei voida täyttää, on suositeltavaa liittää alumiinilankojen segmenttejä kiinnityspisteen eristämiseen muoviputkeen.

Betonilämmityksen malli.

Betonilämmitys on suoritettava aikaisintaan, kun laastin täydellinen asentaminen valmistuu. Kaikkien lämmityselementtien on oltava kaikkien turvallisuusvaatimusten mukaisia. Rakenteissa, jotka lämpiävät, on tehtävä reikiä, jotka ovat tarpeen lämpötilamittausten suorittamiseksi. Lämmitettävien elementtien käynnistysvirta mitataan käynnistyksen yhteydessä ja 1 aika tunnissa kolmen ensimmäisen lämmitysajan aikana.

Jos luvut ovat normaaleja, lämpötilaa on sen jälkeen mitattava kerran vuorokausia kohti. Sähkölämmityksen seurauksena syntyvän betoniliuoksen pitäisi saada vähintään 50% väkevyydestä. Lähes kaikissa tapauksissa uusimman vaatimuksen noudattaminen määräytyy testausnäytteiden avulla.

Tietoa henkilöstön pätevyydestä

Sähköasentajan suorittama betonin, johdotuksen ja muiden sähkön liittyvien töiden lämmitysprosessi.

Turvallisuusmääräysten noudattamisen on oltava sellainen insinööri, jolla on vähintään neljä sähköturvallisuuskelpuutusta. Sähkölämmityksen järjestämisen on täytettävä kaikki SNiP 111-4-80 / ch.11 ja GOST12 vaatimukset. 1.013-78 / "Betoni- ja betonityöt sekä sähköturvallisuus".

Sähkötyöt, joilla on kolmas tai suurempi pätevyysluokka, on suoritettava kaikki betonin lämmittämiseen tarvittavat työt, kuten sähkölaitteiden toiminnan valvonta, sähkölaitteiden asennus ja järjestelmän käynnistäminen. Vain henkilöstö, jolla on toinen tai suuri pätevyysryhmä, voi sallia lämpötilan ja nykyisen mittauksen.

Muiden erikoistuneiden henkilöiden, jotka työskentelevät sähkölämmitystoimistossa tai sen välittömässä läheisyydessä, on välttämättä annettava ohjeet kaikkien sähköturvallisuusmääräysten mukaisesti. Sähkölämmityspiste on aidattu GOST 23407-78: n mukaisesti. Lisäksi se olisi varustettava valohälyttimellä ja hyvin valaistu.

Laitteen liittämisen prosessi on suoritettava yksinomaan irrotetulla virralla.

On erittäin tärkeää sulkea pois kaikki todennäköisyys, että kolmannen osapuolen henkilöitä ilmestyy töihin laitteen käytön aikana. Näiden vaatimusten täyttäminen voi auttaa estämään betonin kuumennuksen kannalta välttämättömiä työvaiheita.

Jäätymisen vaikutus

Betonityötä tehdään talvella 0 - +5 asteen lämpötilassa.

Konkreettista työtä tehtäessä talviolosuhteet eivät määritä kalenterin aikana. Uskotaan, että ne esiintyvät, kun keskimääräinen lämpötila päivässä laskee +5 ° C: een, ja päivän aikana lämpötilan pitäisi laskea enintään 0 ° C: seen. Jos lämpötila muuttuu negatiiviseksi, vettä, joka ei ole reagoinut sementin kanssa, muuttuu jääksi, joka kiinteänä aineena ei osallistu kemiallisiin prosesseihin. Tämän muutoksen seurauksena syntyy sementin hydrausprosessin päättyminen, joka on vastuussa kovettumisesta.

Samaan aikaan ratkaisussa syntyy sisäisiä painejoukoita, jotka liittyvät veden määrän lisääntymiseen tilavuudessa jäädyttämisen aikana noin 9%. Jos betonirakenne ei ole vielä vahva, se ei voi vastustaa tällaisia ​​voimia, minkä seurauksena se romahtaa. Jäätymisen jatkossa jää voi jälleen muuttua veteen, mikä edistää hydrausprosessin jatkumista. Rikkoutuneet sidokset betonin rakenteessa eivät kuitenkaan ole täysin kunnossa.

Jäätymisprosessissa sementtimaito puristuu vahvistuspinnasta. Kaikki tämä voi merkittävästi vähentää tulevien rakenteiden lujuutta, raudoituksen ja betonin tarttumista, vähentää laastin tiheyttä ja siten rakenteen kestävyyttä.

Betonointiolosuhteet

Lämpötilan säätelyllä on suuri merkitys betonin lujuudessa.

Jos laasti saa tiettyä voimaa ennen jäätymishetkeä, yllä kuvatut prosessit eivät toimi sen vaikutuksesta. Tämä kynnys riippuu brändistä. Vahvistetulle betonille ja betonille, jossa ei-rasitettu lujitettu luokkaan B15 saakka, se on 50% suunnitteluarvosta, merkkien B15 ja B22,5 - 50%, merkkien B30 ja B40 - 30%. Jos rakenteessa on esijännitetty vahvike, kaikkien betonityyppien kriittinen lujuus on 70%. Erikoisrakenteissa, jotka toimivat erityisolosuhteissa, samanlainen kynnys määritellään 100%: n muotoiluvuudeksi.

Kovettamiseen erittäin tärkeä on lämpötilajärjestelmä, jossa laasti säilytetään kovettumisen aikana. Kun lämpötila nousee, sementin ja veden väliset vuorovaikutusprosessit nopeutuvat, mutta alemmat lämpötilat hidastuvat. Tältä osin rakennettaessa monoliittisia betonirakenteita talvikaudella olisi luotava ja ylläpidettävä kaikkia määriteltyjä kosteus- ja lämpötilaolosuhteita, jotka mahdollistavat rakenteen saavan tarvittavan lujuuden mahdollisimman lyhyessä ajassa pienimmillä työvoimakustannuksilla ja energiakustannuksilla.

Thermos-menetelmä

Betonirakenne käyttäen termos-menetelmää.

Tämä menetelmä koostuu siitä, että betoniseos, jonka lämpötila on 15-30 astetta, on sijoitettava eristettyyn muottiin. Suunnittelu noutaa määritellyn lujuuden käyttämällä sementin eksotermistä jakamista sen ajan, kun se jäähtyy 0 asteeseen ja betonimassan alkulämpöön. Veden ja sementin reaktiossa vapautuvan eksotermisen lämmön määrä riippuu käytettävän sementtityyppistä.

Käytettäessä tällaista menetelmää betonin seoksen valmistamiseksi on suositeltavaa käyttää nopeasti kovettuvaa ja erittäin eksotermistä portlandsementtiä.

Yksi tämän menetelmän lajikkeista on termos lisäaineilla (kalsiumkloridi, kaliumkarbonaatti jne.), Jotka nopeuttavat kovettumisprosessia.

Betoni lämmitys talvella

Monoliittirakenteiden betonirakennukseen liittyvät rakennustoimet toteutetaan koko vuoden. Talvella rakentajien on ratkaistava useita tehtäviä betonin lujuuden varmistamiseksi ja liuoksen sisään tulevan veden jäätymisen estämiseksi. Liuoksen positiivisen lämpötilan säilyttämiseksi ja optimaalisten säätöolosuhteiden varmistamiseksi betoni kuumenee. Tarkastellaan yksityiskohtaisesti lämmitysmenetelmiä käyttäen sähköenergiaa ja infrapunasäteitä.

Miten betonia lämmitetään talvella

Talven kylmärakentajien puhkeamisen on kohdattava vakavia ongelmia, jotka liittyvät betoniliuoksen ominaisuuksiin. Se sisältää soraa, portland-sementtiä ja hiekkaa, johon on lisätty vettä. Liuos normaaleissa olosuhteissa hankkii suorituskykyominaisuudet kuukauden ajan. Kuitenkin vesi nousee jäädyttämisen aikana, mikä voi tuhota monoliitin.

Rakentamisessa ja korjaustöissä alhaisissa lämpötiloissa betonia on lämmitettävä betonielementin kovettumisen nopeuttamiseksi.

Lämpötilan ylläpitämiseksi käytetään seuraavia tekniikoita:

 • sähkölämmitys erityisellä kaapelilla. Lämpötilan nostamiseksi käytetään PNSV-lankaa, joka asetetaan etukäteen valettavalle rakenteelle;
 • sähkölämmitys käyttäen hitsausmuuntajaa. Betonin lämmityskaapeli on kytketty virtalähteeseen ryhmään liitettyjen elektrodien avulla;
 • lämmitys erityisellä muottipesällä. Muottipaneelirakenteen vakiolaitteisiin asennetaan nopeasti irrotettavat sähkölämmityselementit;
 • infrapuna lämpenee. Se perustuu suuntaavaan infrapunasäteilyyn, jonka seurauksena betonin lämpötila kohoaa;
 • esilämmitä seosta. Liuos kuumennetaan ennen kaatamista siten, että kun se kovettuu, se säilyttää positiivisen lämpötilan;
 • erityisten telttojen järjestely. Rakennetaan runko, jossa on suojapeite tai polyeteenin päällekkäisyys, jonka sisällä lämpö-ase toimii.

Päätös soveltaa tiettyä lämmitysmenetelmää tehdään aiemmin tehtyjen laskelmien perusteella. Kun monimutkaisuus on analysoinut kaikkia tekijöitä ja arvioinut ongelman taloudellista puolta, voit päättää ja tehdä oikean päätöksen. Pidäthän jokaisen lämmitysmenetelmän ominaisuuksista.

Betonin sähköinen lämmitys kaapelilla PNSV

Lankojen käyttämistä betonin lämmittämiseksi PNSV: ssä on helppo saada optimaalinen lämpötila liuoksen kovettamiseksi. Tämä menetelmä on melko yksinkertainen ja mahdollistaa erityisen langan PNSV asennuksen, joka kuumennetaan, kun pienjännitettä levitetään astia-muuntajasta.

Tämä menetelmä toimii melko yksinkertaisella periaatteella. Ennen täyttöä, aseta lanka betonin lämmitykseen

Erikoislangalla varustetun sähkölämmityksen tekniikka tarjoaa useita etuja:

 • tarjoaa korkean hyötysuhteen. Oikein valittu ja ammattimaisesti asetettu kuumennusjohdin kykenee lämmittämään suuremman tilavuuden omaavaa betonipilkkua;
 • takaa kannattavuuden. Sähkönkulutuksen merkityksetön kulutus mahdollistaa merkittävien rahoituskustannusten välttämisen ja vähentää merkittävästi arvioitua työmäärää.
 • säilyttää monoliitin rakenteen. Kun syöttöjännitettä käytetään, kaapelin levitysalueilla ei muodostu halkeamia eikä myöskään ilmakuplia betonissa, jota lämmittää lanka;
 • on universaali. Sähkölämmitys voidaan käyttää monoliittirakenteisiin, jotka on valmistettu tavallisesta betonista ja jotka on vahvistettu teräsvahvikkeella.

Vakavista eduista huolimatta menetelmällä on tiettyjä haittoja:

 • edellyttää valmistelevia toimenpiteitä, joiden aikana lämmityskaapeli on asetettu betoniin. On tärkeää tarkkailla tarkkuutta langan silmukoiden asettamisessa ja noudattaa työskentelyohjelmaa;
 • tarvitsee erityisen muuntajan käyttöön. Alasäätölaitteen voiman tulisi tarjota mahdollisuus nostaa betonipainon lämpötila vaaditulle tasolle.

Käytetään erityistä kaapelia, jossa on johtava ydin ja eristyspäällyste. Lanka valitaan laskelmien perusteella ottaen huomioon useita tekijöitä:

 • muuntajan syöttöjännite;
 • johtimen halkaisija;
 • lanka pituus

On otettava huomioon, että lämmityslenkkien asettaminen tehdään yleensä epämiellyttävän sään sattuessa.

Kaapeleita asennettaessa on tärkeää noudattaa seuraavia vaatimuksia:

 • varmista, että pinta on puhdas ja estää kaapelin vaurioitumisen;
 • vältä taivutusjohdot ja aseta lanka tasaisesti koko alueelle.

On tärkeää varmistaa tarvittava lämmitysnopeus:

 • kahden ensimmäisen lämmitysvaiheen aikana nopeuden ei tulisi nousta yli 10 astetta tunnissa;
 • käyttölämpötilan pitäisi olla vakaa koko lämmitysjakson ajan;
 • lämmitetyn matriisin jäähdytysnopeuden ei tulisi ylittää 5 astetta tunnissa.

Osta lanka konkreettiselle lämmitykselle vain luotetuilta valmistajilta ja tarkista varmenteen saatavuus. Menetelmä kaapelin käyttämiseksi betoniliuoksen lämmittämiseksi on samanlainen kuin lämmitetyn lattian järjestäminen.

Betonilämmitys hitsauskoneella

Liuosta voidaan lämmittää hitsauslaitteilla ja lankaelektrodeilla. Menetelmä on osoittautunut myönteisesti, kun kaadetaan pystysuoria rakenteita talvella:

Betonia voidaan lämmittää käyttämällä elektrodeja, jotka korvaavat PNSV-johdot.

Sähköä johtavia elementtejä voidaan käyttää:

 • teräksen vahvistaminen;
 • lanka halkaisija 8-10 mm;
 • metallilevyt.

Tämän menetelmän käytännön toteutus on yksinkertainen:

 • kun pystysuorat rakenteet on betonoitu, on välttämätöntä pistää elektrodeja betoniin;
 • sitten syöttöjännite astia-muuntimesta tulee syöttää kaapeli.

Pieniä poikkileikkauksia pystytettäessä pystysuorat pylväät riittää yhden elektrodin käyttämiseen. Samanaikaisesti betoniseosta kuumennetaan levittämällä jännite vahvistuskoteloon ja liuokselle asennettu teräsvartta.

Työssä on tärkeää noudattaa seuraavia vaatimuksia:

 • valitse tangon välinen etäisyys, jonka tulee olla vähintään 60 cm ilmasto-olosuhteista riippuen;
 • säädä syöttöjännitettä saavuttaaksesi betonin massan vaaditun lämpötilan.
 • yksinkertainen käytännön toteutus;
 • mahdollisuus käyttää suuria esineitä;
 • elementtien nopeutettu asennus.

Elektrodin lämmitys on helppo käyttää ja asentaa, mutta se vaatii huomattavaa virrankulutusta.

 • tehostettu virrankulutus;
 • kyvyttömyys käyttää elektrodeja uudelleen.

Sähköverkon johtimen rooli tässä suoritusmuodossa on vettä.

Kuumennusmatot

Erityisen tiimi-muottien avulla paneeleissa, joissa sähkölämmittimet on asennettu, talvella on mahdollista säilyttää betonielementin positiivinen lämpötila.

Tämän menetelmän edut ovat:

 • kyky korvata nopeasti sähkölämmittimet, jotka pääsee rakennuksen ulkopuolelta;
 • yleismuoto, joka voidaan toistuvasti käyttää eri kohteissa;
 • tehostettu, mikä mahdollistaa rakentamisen, kun lämpötila laskee alle 25 astetta;
 • tehokkuuden lisääminen, joka vähentää energiakustannuksia ja lisää kannattavuutta;
 • nopeutettu asennus muotin, jonka suunnittelu mahdollistaa rajoitetun ajan liittää levyt ja liittää sähköä.

Betonin lämmittämiseksi tällä menetelmällä lämmityselementit asennetaan muottiin, jotka vaihdetaan tarpeen mukaan.

Monimutkaisista eduista huolimatta on useita haittoja:

 • lisääntyneet rakennuskustannukset;
 • ongelmallista käyttöä monimutkaisissa kokoonpanoissa.

Lämpömuovausmenetelmä on osoittautunut myönteisesti suurille rakennushankkeille.

Infrapuna lämmittelymenetelmä

Direktiivinen altistuminen infrapunasäteilylle sallii vaaditulla alueella suorittaa lämmityksen haluttuun lämpötilaan. Lämpösäteilyn voimakkuutta säädetään säätämällä betonipinnan ja infrapuna-elementtien väli.

Termomatan lämmitys tekniikka on melko yksinkertainen:

 • kovettavia lisäaineita lisätään liuokseen;
 • pinnalle asetetaan erityiset matot;
 • syöttöjännite otetaan käyttöön.

Tätä menetelmää käytetään vaakatasossa sijaitsevien betonipintojen lämmittämiseen.

 • vähentää energiankulutusta;
 • täytäntöönpanon helppous;
 • säteilyn voimakkuuden säätö;
 • lämmitysmahdollisuus muottiin.

Tällainen lämmitys suoritetaan altistumalla infrapunasäteilylle.

 • voimakas veden haihtuminen betonista, joka on suojattava ennenaikaiselta kuivaukselta;
 • lisääntyneet kustannukset mattojen hankintaan lisääntyneen alueen lämmittämiseksi.

Lisääntyneen tehokkuuden ansiosta infrapunatekniikkaa käytetään laajasti rakennusteollisuudessa.

Esilämmitä betoniseos

Betonin esilämmityksen menetelmä on yksi helpoimmista. Siinä säädetään seuraavista teoksista:

 • lisää seoksen lämpötilaa valmisteluvaiheessa;
 • lämmitetyn rakenteen myöhempää täyttöä.

Tämän menetelmän merkittävä haitta on tarve suorittaa monimutkaisia ​​laskelmia, jotka huomioivat:

 • ilmastolliset tekijät;
 • betonin määrä;
 • täyttöaika

Jos betonin lämpötila on riittämätön, lisälämmitystä on tarpeen jonkin käytettävissä olevan menetelmän avulla.

Yhteenvetona

Parhaan menetelmän valinta on vaikea tehtävä. On tärkeää arvioida menetelmän tehokkuutta ja laskea oikein kustannusten kokonaismäärä. On tarpeen analysoida huolellisesti etuja ja haittoja ja välttää virheitä päätöksenteossa.

Kuumennetaan betoniseos talvella

Betonin takavarikointi tapahtuu veden mukana. Mutta talvella kaikki liuoksen kosteus jäätyy, jolloin kosteus ei ole mahdotonta. Jotta rakenteita ei voi keskeyttää kylmällä säällä, betoni lämmitetään paikan päällä. Lämmitysvaihtoehdot kehittyivät paljon, ja jokainen tekniikka löytää sen sovelluksen.

Mikä on valintaperuste?

Kuumennettaessa betonirakenteita talvella riippuu useista parametreistä:

1. Sääolosuhteet. Lämpötilassa, joka ei ole alle -15 ° C, kuumennuslankojen lämmitys voidaan korvata "lämpimällä" muottipesulla.

2. Betoniluokka - Tarvittava lämpöalttiusjakso riippuu siitä, että rakennusten luotettavia ominaisuuksia saadaan talvella. B10-luokan betonilla on oltava aikaa saada puolet ilmoitetusta lujuudesta, ennen kuin lämmitys voidaan suorittaa, luokat B12.5-B25 - noin 40%, voimakkaampi kuin B25 - noin 30%.

3. Betonituotteiden mitat. Massiivisille perustuksille suositellaan sähkölämmitystä betonilla elektrodeilla tai PNSV-johtoilla ja pidetään asetettu lämpötila "termosta".

4. Täytä paksuus. Vahvistetun rakenteen yksittäisten elementtien pienillä mitoilla on mahdollista käyttää induktiokuumennusta.

Jotta saadaan tietyn laadun monoliitti ja optimoidaan betonin lämmittämisen kustannukset, on suositeltavaa yhdistää eri tekniikat jokaiseen tapaukseen.

Elektrodimenetelmä

Yleisimmin käytetty tekniikka, joka perustuu sähkövirran johtimien ominaisuuksiin lämmetä. Märkä betoniliuos muuttuu myös eräänlaiseksi johtajaksi, jos se sijoitetaan sähkötehoisiin elektrodeihin. Jotta "ketju" toimisi, ne on kytkettävä 60-127 V: n AC-lähteen eri vaiheisiin.

Älä käytä menetelmää yli 127 V: n jännitteellä, jos työskentelet betonituotteilla. Ketjuun voidaan sisällyttää betoni metallivahvikkeella vasta hankkeen ammatillisen kehityksen jälkeen.

Betonilämmityksen tekniikka elektrodien avulla edellyttää alustavia laskelmia kullekin rakenteelle. Toimitetun vaihtovirran jännite, elektrodien järjestys ja jopa niiden ulkonäkö riippuvat sen ominaisuuksista.

 • Rodelektrodit - pienet halkaisijat (6 - 12 mm). Käytetään syrjäisillä alueilla erityisen suurissa rakenteissa sekä monimutkaisissa muodoissa (nivelet, pylväät). Asennettaessa elektrodit on varmistettava, että ne eivät ole lähemmäksi kuin 3 cm muottiin.
 • Langallinen lanka, jonka halkaisija on 6-10 mm. Suunniteltu erittäin pitkiä alueita varten. Tämä menetelmä on edullinen, jos betoniseosta kuumennetaan elektrodeilla, kun potting-kontakti on jo jäädytetty maahan.
 • Pintaelektrodit ovat erityyppisiä elektrodeja, joiden rooli suoritetaan teräslevyillä tai 4-8 cm leveillä nauhoilla. Johdot kiinnitetään suoraan muottiin, jolloin yksi vapaa pää liitetään virtalähteeseen. Toisin kuin upotuselektrodit, pinta-aineet eivät ole kosketuksessa liuoksen kanssa, koska ne on erotettu siitä kateaineen kerroksella.

Metallinauhat tarjoavat betonin lämmittämistä, joka ei ole syvempi kuin puolet etäisyydestä yhdestä elektrodista toiseen. Tämä lämpö saavuttaa sisäkerrokset, mutta prosessit eivät ole niin voimakkaita. Mutta monifaasilevyt voivat lämmittää koko tilavuutta, ellei se ole liian suuri.

Elektrodien lämmitysmenetelmän pääasiallinen etu on kyky säilyttää betonin optimaalinen lämpötila paksuuden ja muodon rakenteissa.

Ominaisuudet eri tavoin

1. Käytä lämmitysjohtoja.

Sama sähköinen betonikuumennus, mutta toisin kuin elektrodimenetelmä, lämpötilan nousu monoliitissa saadaan eristetyistä johtimista, jotka on asetettu massaan. He lämpenevät itseään työvaiheessa, ja vain lämpöenergia siirretään ratkaisuun.

Merkit lämmityselementeistä:

1. Useimmiten talvella käytetään PNSV-tyyppistä sähköjohtoa halkaisijaltaan 1,2-3 mm.

On pidettävä mielessä, että PNSV: n ei pitäisi olla ilmassa käytön aikana, muuten sen eristys yksinkertaisesti sulaa. Täältä ja teknologian lämpenemisen - soveltaminen ns kylmä loppuun kytketty paikoissa PNSV poistua betonista. Heidän tehtävänsä ovat lyhyet asennusjohdot, kuten APV-2.5 tai APV-4 alumiinisydämellä.

PNSV 1.2 -langan lämmityspiiri, kun se on kytketty muuntajaan, voi olla yksi- tai kolmivaiheinen. Tärkeintä on, että viivojen tulee olla vähintään 15 mm: n etäisyydellä toisistaan ​​ja virta ei saa ylittää 15 A. Kuumien osien pituus on puolet muuntajan jännitteen pituudesta.

2. Kaapeleiden käyttäminen КДБС tai ВЕТ sallii muuntajan kokonaan sulkemisen betonin lämmitykseen käytetystä tekniikasta.

Tätä menetelmää käytetään silloin, kun ei ole mahdollista saada 380 V: n tehoasemaa tai käyttää tarvittavaa lukumäärän muuntajaa laitoksessa. BET-kaapeleita voidaan käyttää kotitalouksien pistorasiasta, päissä on liitännät, jotka ovat erittäin käteviä asennuksen aikana. Totta, tämä lanka on kalliimpaa kuin PNSV.

Yhteys tehdään alaspäin suuntautuvalle muuntajalle, joka on jäljellä 75 tai 36 V: n toisesta käämityksestä. BET-johteen rakenne ei poikkea PNSV: n rakenteesta. Samanaikaisesti on tärkeää valita laitteisto, joka säätää ampeerimuutoksen tasaista säätöä. Tämä ylläpitää normaalia lämpötilaa monoliittirakenteessa.

Yksityisen rakentamisen vaihtoehtona tavallinen hitsauskone toimii. Ammattilaiseen laitteeseen kuuluvat 30 kuutiota lämmittävät muuntajapaikat: KTPTO-80/86, sarja SPB-muuntajia tai kuiva asema TSDZ-63.

Lämmittäminen johtojen avulla pienentää 70%: n voimaa muutamaksi päivälle. Tällaisella suurella tehokkuudella menetelmä on edullisesti edullinen.

3. Lämmitystyö.

Betoniin liittyvää lämmitystapaa käytetään edullisesti nopeasti pystytettävissä esineissä. Termoelementtiä käytetään yleisesti monoliittisten talojen rakentamiseen, mutta liuoksessa on oltava korkea kovettumisnopeus. Tämä tekniikka on melko vaativa seoksen ja ympäristön lämpötilassa: jäädytetty maahan syvyyteen 30-50 cm ja itse koostumus on lämmitettävä +15 ° C: een.

4. Induktiomenetelmä.

Sopii betonipilareiden ja sarakkeiden tekemiseen. Muottien sisäpuolella oleva lämpötila nousee johtimen ulkokierreiden aiheuttaman sähkömagneettisen kentän vaikutuksesta. Koko rakenne muuttuu eräänlaiseksi induktiokelaksi, lämmittäen metalliliittimiä. Ja se puolestaan ​​lämmittää ratkaisua sisältä. Menetelmän edut ovat yhtenäinen lämmitys ja kyky esilämmittää muotti- ja lujitustangot ennen kaatamista.

5. Heat emitters.

Suhteellisen halpa ja vähiten energiaa kuluttava menetelmä lämmitetään lämpö-aseilla, IR-säteilijöillä ja muilla ulkoisilla sähkölämmittimillä. Sen etu ja haitta samanaikaisesti on paikallinen vaikutus täyttöön. Siksi tämän tekniikan soveltamisala rajoittuu korjaustöihin, tiivistysliitoksiin ja pienimuotoisten osien valmistukseen. Samaan aikaan ulkopuolinen lämmitys ei ole riittävän tehokas, jos rakenteen käsitelty osa ei ole suojattu ulkoisista olosuhteista väliaikaisella katolla. Edut: vähimmäisvarusteet ja kaapelituotteet, edulliset ja suhteellisen alhaiset energiakustannukset.

Talvella kalliimpia ja energiatehokkaita betoniteräksiä käytetään vain teollisuusrakentamisessa. Tekniikan tarkoitus on, että betoni kaadetaan monimutkaiseen kaksiseinäiseen muottiin, jonka kautta syötetään kuumaa höyryä. Se peittää betonipinnan muodostaen "höyhenpaita". Tämä takaa sekä tasaisen lämmityksen rakenteen että hydrauksen edellyttämän kosteuden.

Huolimatta lämmön organisoinnin monimutkaisuudesta, tämä menetelmä on tehokkain. Ja kustannusten pienentämiseksi pehmittimen lisäaineet tuodaan itse betoniin, mikä nopeuttaa kovettumisprosessia.

On myös passiivinen menetelmä, kun lämpöä eristävien mattojen lämpöä syntyy rakenteen ympärille. Mutta se yksin on tehoton - se on tarkoituksenmukaista käyttää sitä vain lisätoimenpiteenä muiden menetelmien ohella.