Kuvaus sardeldi-betonilohkojen tuotantotekniikasta

Laajennettu savi on rakeistettua materiaalia, joka valmistetaan sekoittamalla sementtiä, hiekkaa ja laajennettua savea tietyssä suhteessa 1: 2: 3.

Täydellinen takka- tai savupiippujen valmistukseen sekä asuntojen rakentamiseen.

1 Kevyiden aggregaattien tekniset ominaisuudet

Laajennettu savi on kevyt ja ympäristöystävällinen materiaali.

Sen käyttö seinien tai lattian rakentamisessa vähentää huomattavasti rakennuskustannuksia yleensä. Käytännöllisesti katsoen mikä tahansa rakennusmateriaali voidaan yhdistää sardeldi-betonilohkoihin.

Puhuminen materiaalin ominaisuuksista kannattaa sanoa sen teknisistä ominaisuuksista:

 • lohkon vahvuus on 25-150 kg / s m²;
 • materiaalin lämmönjohtavuus on 0,15-0,45 W / m ºC (riippuen tiheydestä);
 • ei kutistumista;
 • veden imeytyminen - 50%;
 • pakkasenkestävyys - enintään 200 jäädytys- ja sulatuskierrosta;
 • tulenkestävä.
valikkoon ↑

1.1 Tuotantotekniikka

Kevyiden aggregaattilohkojen tuotanto vaikuttaa materiaalin rakenteeseen. Ne voivat olla monoliittisia tai rivejä (ontto).

Kevytyhdistelmälohkojen tyypit

Koostumus laajennetun savi: sementti, hiekka, laajennettu savi tietyssä määrin - 1: 2: 3. Tuotanto koostuu viidestä päävaiheesta:

 • kaikkien komponenttien liittäminen;
 • kaadetaan liuos muottiin;
 • lohkojen kovettuminen ja kovettuminen;
 • kuivaus (vähintään 2 päivää);
 • varastointi.

Materiaalin tiheys riippuu suhteesta, jolla komponentit sekoitetaan. Koostumus levitetyn saven koostumus voi olla epätyypillinen valinta: 1 osaa sementtiä tarvitaan 2 osaa kuivaa hiekkaa, lisätään 1 osa vettä ja 1 - 6 osaa laajennettua savea.

On mahdollista, että saatu seos on liian kuiva. Tätä varten vaihda vesi erityisellä seoksella, esimerkiksi "Peskobeton".

Vibropressin materiaalin kovettumiseen ja sen kestää ainakin yksi päivä.

Keramiittibetonilohkojen tekeminen on myös mahdollista kotona. Ero on paitsi itse valmistusprosessissa myös materiaalien koostumuksessa. Käsillä valmistetun sardeldin osuudet ovat seuraavat:

 • laajennettu savi-sora - 8 osaa;
 • puhdas hiekka (ilman epäpuhtauksia) hieno - 2 osaa;
 • vettä laskennassa - 225 l / 1 m³ tuotettua seosta.

On myös syytä pitää mielessä, että hiekka tarvitsee hieman enemmän, koska 3 osaa on käytettävä, kun muodostetaan kuvioitu kerros lohkojen.

Keraamilohkon tuotantolinja

Niille, jotka tuottavat omia käsiinsä, kannattaa harkita erästä tärkeää kohtaa - tuotantoprosessissa omalla kädellä pyykinpesuaineella! Jopa 1 teelusikallinen jauhe antaa tiettyä plastisuutta valmiille materiaalille (se liuotetaan veteen).

Kun valmistat sardelditti-betonia omilla käsilläsi, on syytä harkita, että liuos (sementtimaito) ennen kovettumista tulisi muistuttaa saviä. Tämä voidaan tehdä, jos noudatat laajennettujen savibetonilohkojen valmistusta koskevia sääntöjä. Kuivat osat on yhdistettävä toisiinsa, ja vasta sen jälkeen lisätään vettä pesuaineella.

Slaydite-betonin valmistus (omalla kädelläsi) voidaan hallita riittävän nopeasti. On tärkeää, ettei se poikkea tekniikasta eikä myöskään oikein laadukasta sardelliittibetonin osuutta 1 m²: n kohdalla.

Hyvän muoviseoksen (sementtimaidon) valmistaminen on puolet menestyksestä. Seoksen muodostaminen - lohkojen tuotannon seuraava vaihe omilla käsillä. Teknologia on myös täällä.

Muovaus suoritetaan käyttämällä levyn L-muotoisia puolikkaita, joiden paksuus ei saa olla yli 20 mm.

Teknologian muovaus vaikuttaa laajennettujen savibetonilohkojen kokoon. Valmiin lohkon keskipaino on 16 kg, mitat - 390 × 190 × 140 ja 190 × 190 × 140 mm.

Laajennettujen savilohkojen valmistusprosessi

Myös komponenttien laadun valinta on tärkeää, samoin kuin materiaalien valinta lohkon muodostamisessa. Teräsnauhat, jotka toimivat salpana, moottoriöljy murskeen seinämien voitelemiseksi, lattialevyjen levyt - näyttäisivät vähäiseltä, mutta ne vaikuttavat tuotetun materiaalin laatuun.

Seosten ei tulisi olla murto-osaa (ilman pieniä roskia tai ilman hiekkaa ja siltaa). On tärkeää ottaa huomioon tekniset "salaisuudet". Puuntyöstöä voidaan käyttää puunpuhaltaessa. Kun tamping on tärkeää tarkkailla sementin "maidon" syntymistä, tasoitetaan sitten lattialevy seulalla.

Kovettumisprosessi on erittäin tärkeä. Se on pisin, koska se voi saavuttaa 28 päivää. Huomaa, että sardeliittien seoksia ei pidä ainoastaan ​​kiinnittää, vaan niiden ei pidä kuivua korkeissa lämpötiloissa.

Tällöin seoksesta tuleva neste (sementin maito) haihtuu nopeasti. Tämän seurauksena liuos (maito) räjähtää eikä kestä.

1.2 Kevyiden yhdistelmälohkojen tuotanto koneessa (video)

2 Kevyiden aggregaattien soveltamisala

Kevyiden yhdistelmälohkojen valinta on tärkeää riippuen alueesta, jossa niitä käytetään.

Kiinteitä tai kiinteitä lohkoja käytetään perustuksen muodostamiseen kantavien seinien ja lattioiden rakentamisen aikana.

Hollow-lohkoja käytetään useimmiten muissa kuin asuinrakennuksissa tai matalissa rakennuksissa. Tällaisen materiaalin eristysominaisuudet voivat tehdä materiaalista erittäin suosittua.

Slaydite-lohkojen rakentaminen

2.1 Laajennetun saven edut

Suuren savibetonin tärkeimmät edut: helppo ja kätevä kuljettaa komponentteja tuotantoon ja valmiisiin lohkoihin omilla kädillä. Materiaali kestää lämpötilan muutoksia, monien vuosien ajan säilyttää ominaisuutensa.

Lisäksi sardiinit eivät korroosiota, altistumista haitallisille aineille, epäsuotuisat sääolosuhteet.

Kylmille alueille keramsit betoni on todellinen pelastus. Jos verrataan sen kulutusta sementin kulutukseen talon rakentamisen aikana, kulutusluvut ovat kaksi kertaa pienempiä. Tällaiset ominaisuudet kuin lämmön säilyttäminen mahdollistavat huomattavia säästöjä eristämiseen.

Savi - materiaali erinomaisella eristyksellä. Teollisuustuotannossa käytetään erikoistekniikkaa reikien estämiseksi, mikä mahdollistaa tämän vaikutuksen saavuttamisen. Ylimääräinen kosteus ei pääse lohkoihin tai pinnalle levittämisen aikana, ja estää näin muotin ja sienen esiintymisen laajentuneen saven rakentamisessa.

Rakennemateriaalien lämmönsiirtovastuksen vertailutekijät

Huolimatta siitä, että keramitsikon pääosa on seinien rakentaminen, tähän materiaaliin on useita muita käyttötarkoituksia. Esimerkiksi tulisijojen tekeminen, lattian asettaminen.

Kuten aiemmin mainittiin, tämä materiaali johtaa ja pitää lämpöä täydellisesti. Mitä muuta tarvitset takalle? Tiheä keramzitobetoni ei ole kuuma ulkona, mikä tekee takasta turvallisen käytön aikana. Ja sisäpuolella se lämmittää tarpeeksi nopeasti, ja varastoitu lämpö säilyy pitkään.

Keramsit-lohkojen tekeminen

Keraamilohkot - kevyt rakennusmateriaali, jota käytetään seinien asentamiseen. Markkinoiden tuotteita valmistetaan pääsääntöisesti yhdellä tai toisella sardelliittibetonituotannolla (erityisesti alexinskyllä). Voit myös ostaa yrityksen tuotteet Eurokam ja lohkot, jotka vapautetaan kasvien laajennetusta savea soraa (Vinzili). Huolimatta siitä, että sardeldiella on suhteellisen pieni paino, sillä on riittävä lujuus. Lisäksi sardeldipinta ei vahingoita ympäristöä, ja tällainen yksikkö on mahdollista valmistaa kotona. Tuotteiden tuotantoteknologia mahdollistaa huomattavien kustannusten pienentämisen. Laajennettujen savilohkojen laatu on suuri, jos niiden tuotannossa käytetään hyviä materiaaleja.

Valmistus tekniikka

Alhaisten rakennusten rakentamisen aikana asiantuntijat rakentavat usein sardelliitti-betoniseinää. Näiden rakennusmateriaalien käyttö merkitsee suurempia etuja kuin tiilien ostaminen, sillä lohkoilla on useita etuja. Ensinnäkin se vie vähemmän aikaa ja sementtisekoitusta savi-lohkolle. Lisäksi lohkojen lämmönjohtavuutta pidetään alhaisena, minkä vuoksi tuotteilla on korkea lämmöneristys. Samanaikaisesti sardelditti-betonilohkojen tuotanto on yksinkertainen prosessi. Tekniikka keramitsiteknisten betoniseosten luomiseksi Evrokam-yrityksessä on samanlainen kuin samanlaisten rakennusmateriaalien valmistusmenetelmät. Jos on olemassa tällainen tarve, voit tehdä ratkaisun omiin käsiisi tai ostaa materiaaleja, jotka on tehty Alexin- tai laajennetun savi-sillan (Vinzili) kasveista. Kasvi keramitituotteet tuottavat laadukkaita tuotteita. Tätä varten sinun on vain noudatettava komponenttien tekniikkaa ja mittasuhteita. Ennen työskentelyn aloittamista on tärkeää oppia etukäteen sardelliittibetonin etuja ja haittoja. Prosessi on jaettu useaan vaiheeseen:

 1. Laitteen valmistelu. Valmistusteknologiaan kuuluu erikoislaitteiden käyttöä. Tarvitset betonisekoittimen ja värähtelevän koneen. Sinun on ensin kysyttävä asiantuntijoilta vibrobankin ominaisuuksista. Sen sijaan voit käyttää värähtelevää pöytää. Laitteiden kustannukset voivat olla korkeita, mutta laatua pistorasiassa oikeuttaa tällaiset kustannukset. Sen käyttö kuitenkin edellyttää yhden tai useamman tuotteen luomista. Mutta on tärkeää muistaa, että laitteiden käyttö on suunniteltu työntekijöiden fyysiseen työhön. Vibromit ovat monimutkaisia ​​mekanismeja, mutta jopa aloittelijoille on helppo työskennellä. Heidän on korjattava lohko-muoto, joka välitetään tärinää. Sileän pinnan lävistyslohkojen kustannuksella kääntyy. Tuotteiden luonti toteutetaan koneeseen upotetun vibropressin avulla.
 2. Rakennusmateriaalien valmistus. Ensinnäkin on välttämätöntä valmistaa huone, jossa on hyvä ilmanvaihto. Lisäksi tarvitset katuaalustan rakennusmateriaalien kuivaukseen ja myöhempään säilytykseen. Laajennetun saven lohkojen koostumus sisältää useita komponentteja. Pääasiassa on tärkein materiaali - laajennettu savi. Sideaineiden roolissa ovat sementti (M400), hieno hiekka ja neste. Nämä ainesosat ovat betoniseoksen olennaisia ​​osia. Laajennetun saven pitäisi myös olla hieno, koska tämä materiaalimuoto sopii parhaiten tällaisiin tuotteisiin. Korkealaatuisten ja kestävien lohkojen tuottamiseen tarvitaan erityisiä lisäaineita. Suuremmalle pakkasvastukselle sekoitetaan seostettua puumartsia ja lisätään lignosulfonaattia sitoutumisen lisäämiseksi. Materiaalin plastisuus auttaa lisäämään pesuaineita. Sementtilaastia on lisättävä yksi tl. nesteelle.
 3. Sekoituskomponentit Betoniyhdistelmä on tehtävä betoniseoksessa. Työn aikana on tärkeää noudattaa määritettyjä mittasuhteita. Joten sementin tulee olla yksi osa, murskautettu savi - kuusi osaa, hiekka - kolme osaa, vesi - yksi. Jotta liuos voidaan tehdä oikein, sinun täytyy kaataa neste betonisekoittimeen ja kaada sitten sardeldi hiekkaa. Kun vesi imeytyy koostumukseen, voit lisätä sementtiseoksen ja hienon hiekan. Sekoita liuos noin kahden minuutin ajan. On välttämätöntä, että kevytyhdistelmän koostumus on homogeeninen.
 4. Laudaksi. Seuraava vaihe laajennetun savi-lohkojen valmistuksessa on muovausta ravistimella. Aseta valmistettu seos laitteen asentoon ja käynnistä sitten laite. Tärinä auttaa poistamaan aukot liuoksessa ja samalla lisäämään sen tiheyttä. Sen jälkeen seos voidaan jakaa muotoon. Jotta pinnoite olisi mahdollisimman pehmeä, sinun on poistettava kaikki ylijäämät pinnalta. Tämän vaiheen jälkeen voit aloittaa lohkojen kuivaamisen.
 5. Kuivaus. Tämä vaihe on viimeinen laajennettujen savilohkojen valmistuksessa. Valmistuksen lopettamisen jälkeen työntekijöiden on jätettävä lohkot vähintään yhden päivän ajan (mieluiten kaksi). Sitten on tarpeen purkaa erikoismuodot, laittaa lohkot avoimeen alueeseen ja peittää tuotteet saostuksesta ja roskista. Kuivuminen kestää noin kaksikymmentäkahdeksan päivää. Karkaistua sardeldiota voidaan käyttää seinien asentamiseen.
Takaisin sisällysluetteloon

muuttamisesta

Koska ensimmäinen muurauslinja on rakennuksen perusta, lohkot on levitettävä huolellisesti ja huolellisesti. Jokaisen kahden tai kolmen savi-lohkon jälkeen, sinun täytyy tarkistaa, kuinka tasainen muuraus on. Tätä varten tarvitaan rakennustaso. Sitten sinun tulisi peittää kuilu sementtilaastilla. Jokainen seuraava kerros asetetaan samalla tavalla. On myös tärkeää muistaa, että saumojen ei pidä erottua liikaa. On kuitenkin välttämätöntä, että ne pitävät lujasti jäljellä olevat lohkot. Niinpä saumojen leveys voi olla noin puolentoista senttimetriä.

Asiantuntijat huomauttavat, että on mahdotonta täyttää sardeldiolohkoilla olevia reikiä seoksella. Ensin, käytät paljon sementtiä tähän ja toiseksi lohkot menettävät eristysominaisuutensa. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon se, miten viimeistät seinän. Esimerkiksi, jos aiot viilata sardeldi-lohkareita tiilillä, sinun ei ehkä tarvitse tehdä lisäseinäkäsittelyä. Ja jos et aio viilata pintaan, tee sitten "liitos".

Materiaalien varastointi ja kuljetus

Laajennetut savilohkot toimitetaan erityisillä euroalustoilla, jotka on suojattu haitallisilta vaikutuksilta käyttäen polyetyleenikalvoa. Pakkauksia voidaan kuljettaa millä tahansa moottoriliikenteellä hyväksyttyjen tavaroiden kuljetusta koskevien sääntöjen mukaisesti. Rakennusmateriaalit puretaan kaikin keinoin, jotka takaavat tuotteiden turvallisuuden ja eivät riko turvallisuutta. Rakennuspaikalla tällaiset kuormalavat asetetaan vaakasuoraan. Kauppalohkot tarvitsevat alueilla, joilla on alhainen kosteus. On tärkeää, että kosteus ei laske laajennetun saven lohkojen päälle. Laajennetut savilohkot on tavallisesti varastoitu erityisillä kuormalavoilla. Niiden pitäisi olla katoksen alla, ja ne on peitetty suojapeitteellä.

Varastointi- ja kuljetusehtojen noudattaminen auttaa ylläpitämään tuotteen laatua.

Sardelliitti-betonilohkotuotantoteknologia ja liiketoimintasuunnitelma

Eräs erittäin kannattavista liikeideoista, jotka eivät vaadi merkittävää alkuinvestointia, on laajennettujen savibetonilohkojen tuotanto, joka voidaan järjestää mihin tahansa yksityiseen taloon, johon kuuluu myös loma-asunto, autotallissa tai rakennuksen lisärakennuksessa.

Paikan pääsuunnitteluominaisuudet omien kevyiden rakennuspalikoiden tuottamiseen ovat pienen tilan suojautuminen kosteudelta sekä litteä alusta (lattia) laitteiden asentamiseen ja tuotteiden varastointiin.

Tällaisen pienen tuotannon liiketoimintasuunnitelma on houkutteleva, koska se ei vaadi suuria alueita eikä työvoiman vuokrausta alkuvaiheessa, jota voidaan toteuttaa yksi tai kaksi vahvaa miestä, jotka eivät välttävät fyysistä rasitusta.

Valmistus tekniikka

Laajennettu savi, joka on alhaalla sulavaa saviä polttava tuote, on kevyt materiaali ja sitä on käytetty pitkään lämmittimenä ja täyteaineena lattian ja kattojen järjestämiseen. Käytännöllinen käyttäminen laajennetun saven täyttöä rakennusten rakenneosien osalta on osoittautunut kevyiden korkeiden rakennusten ulkopintojen valmistuksessa. Yhdistämällä keveys ja hyvät lämmöneristysominaisuudet rakenteellisten elementtien pienillä mitoilla oli mahdollista saada aikaan tekniikka, jota kutsuttiin laajentuneiden savibetonilohkojen valmistukseksi ja joka havaitsi kasvavan kysynnän vähäisen yksityisen rakentamisen alalla.

Valmistuslohkojen tärkeimmät tekniset vaiheet:

 1. Tulevan seoksen kaikkien osien valmistelu ja mittaus.
 2. Työkäsittelyn sekoittaminen betonisekoittimessa.
 3. Valmistetun seoksen lataaminen koneeseen ja muodostusyksikköön.
 4. Valmiiden lohkojen varastointi on varastossa kunnes koko vahvuus.

Reseptiyhdistelmä

Lohkojen lujuuden varmistamiseksi on välttämätöntä säilyttää mittasuhteet ja sekoituskomponentit:

 • ensimmäinen osa vettä kaadetaan;
 • kuusi osaa sardeldiittiä, halkaisijaltaan 4-8 mm, peitetään sen mukana;
 • sitten tulee hiekka, joka ihanteellisella tavalla olisi laajennettavaa savea, jonka halkaisijaltaan alle 4 mm: n rakeita ja korkeintaan kolme osaa;
 • vähintään yksi osa sementistä täyttyy.

Kun sekoitat, ota huomioon seuraavat seikat:

 1. Seoksen seuraavan seoksen lisäämisen tulisi tapahtua yhdenmukaisten kostutuksen tai sekoittamisen jälkeen.
 2. Veden määrää tulisi pienentää, jos hiekka on märkä, josta 50-75% vaaditusta tilavuudesta kaadetaan. Tarve lisätä nesteen jäljellä olevaa osaa määritetään hiekan lisäämisen ja sekoittamisen jälkeen seoksen koostumuksen mukaan, joka on puolikuiva ja mureneva.
 3. Sopivat tuotemerkit sementtiä - M400, M500. Kun käytetään sideainekomponentin vähemmän kestäviä laatuja, sen tilavuutta on lisättävä 5-10% pienemmäksi joka 100 tavanomai- sessa yksikössä (sementti M300: n osalta tilavuus on 110% alkuperäisestä osuudesta).
 4. Sementin on oltava tuore, ei märkä, ilman kokkareita. Normaalin sementin käyttö sallitaan vain uudelleenhionnan jälkeen ja sen osuuden kasvaessa.
 5. Savi-betonilohkojen lujuuden lisäämiseksi sementin osuutta tulisi lisätä.
 6. Kuivauskauden lyhentämiseksi kahdesta päivästä 6-8 tuntiin sinun on lisättävä pehmittimiin 5 gramman yksikköä kohti.
 7. Valmiiden tuotteiden kiiltävän pinnan saamiseksi sekoitetaan osittain laattajuova sementin sijasta.
 8. Puuteollisuuden saippuoidun hartsin lisääminen lisää valmiiden lohkojen jäätymisvastusta eristettyjen ilmatyyppien muodostumisen vuoksi.

Miten aloittaa oman yrityksenne

Seuraavia kustannuksia on suunniteltava laatia suunnitelma omasta tuotannostaan ​​savibetonilohkojen tuotannosta teknologian mukaan ilman kalsinointia tuottamalla tiivistämällä seosta, jossa on laajennettua savea, sementtiä ja hiekkaa.

 • koneiden osto lohkojen manuaaliseen tuotantoon, joka voidaan ostaa 2,5-3 tuhannesta ruplasta. manuaalisen työvoiman vähäisellä koneistuksella ja värähtelijän puuttuessa, mikä antaa suuren arvon tiheysindeksille;
 • betonisekoittimen ostaminen, koska käsikäyttöinen sekoitus, vaikka se vähentää liiketoimintasuunnitelman kustannuksia 15-30 tuhannella ruplalla, mutta lisää tuotantokauden kestoa ja sallii näin ollen saavuttaa 120-160 yksikön arvioidun kapasiteetin 8 tunnin siirtymiseen;
 • sähkön, vesihuoltoon ja kulutushyödykkeisiin liittyvät nykyiset kustannukset, mukaan lukien laajennettu savi, hiekka, pehmittimet, laattaliima ja muut lisäaineet sekä 10 mm paksut tanko- ja vanerilaatat valmiiden lohkojen säännöllisen varastoinnin järjestämiseksi.

Muuttuvien liiketoimintasuunnitelmien sarja riippuu tuotantomääristä riippuen 20-25 p. yhdellä lohkolla, kaksinkertaisella myyntihinnalla. Niinpä käsikäyttöinen kone voidaan korvata laitteella, jossa on värähtelijä, joka lähettää korkeataajuisia värähtelyjä muotin runkoon ja kansiin, jolloin saadaan suuri tiheys tuotteille.

Tehokkaamman koneen hankinta mahdollistaa lohkojen tuotannon määrän lisäämisen puoleen lisäämällä alkuperäistä investointia liiketoimintasuunnitelmaan 25-30 tuhannella ruplalla.

Tämän tuloksena arvioidaan likimääräinen arvio kustannuksista, jotka aiheutuvat laajentuneiden savibetonilohkojen omaa tuotantoa koskevan liiketoimintasuunnitelman toteuttamisesta:

 • kone, jossa on pintavibraattori ja joukko lomakkeita - 25-30 tuhatta ruplaa;
 • betoniseos - 20-25 tuhatta ruplaa;
 • lisäväline - 1-2 tuhatta ruplaa;
 • kulutustarvikkeet yhden vakiokokoisen yksikön valmistukseen:
  • sementti - 7 kpl;
  • hiekka - 1,5 p;
  • sardeldiitti - 19 s.
  • Sähkö - 0,2 s;
  • henkilöstön palkka - 5 s.

Siten kevyiden lohkojen mekaanisen tuotannon liiketoimintasuunnitelmassa oleva kokonaisinvestointi on 60-80 tuhatta ruplaa ja investointien takaisinmaksuaika on 3 kk: sta puoleen vuoteen riippuen tuotannon organisoinnista (yksi, kaksivaiheinen tai kaksikymmentäneljä tunti).

Laajennetun savibetonilohkon tuotantoa koskevan liiketoimintasuunnitelman toteutuksen kannattavuus riippuu paljolti omasta fyysisestä työstä tai työntekijöiden tuottavuudesta. Tuotannon riippuvuutta työvoiman tehokkuuden vähentämiseen voidaan investoida noin puoleen miljoonaan hankkeeseen automatisoidun tuotantolinjan hankkimiseksi kuljetushihnalla, joka voi palvella kahta korkeasti koulutettua työntekijää. Kaikki tällaisen tuotannon fyysiset työvoimakustannukset vähenevät vähäisiksi nostolaitteiden ja laitteiden suunnitteluratkaisujen ansiosta ja tuottavuus nousee 1 500 lohkolle vaihdetta kohti tai jopa 4500 lohkolle päivässä. Tällaisen automatisoidun kompleksin palauttaminen kestävän myynnin läsnäollessa voi olla kaksi viikkoa kuukaudelta.

Slaydite-lohkojen valmistus omilla käsillä

Moderni rakennusteollisuus ei pysy paikallaan. Uuden teknologian ansiosta se kehittää jatkuvasti uusia rakennusmateriaaleja, jotka ovat parantaneet ominaisuuksia ja teknisiä ominaisuuksia. Tällaisia ​​materiaaleja ovat omatekoiset kevyet koekappaleet, joissa on omat kädet. Tulos ilahduttaa miellyttävän ja säästää rahaa.

Tuotantoteknologia

Slaydite-lohkojen valmistuksessa omilla käsillä käytetään sardeldiota, joka on vaahtoutunut, poltettu savi, ja tarvitset myös vettä ja sementtiä M400, M500. Jos tarkastelet tuotetta poikkileikkauksessa, näet, että laajennetun savirakeiden rakenne muistuttaa jäädytettyä vaahtoa. Koska rakeet ovat sintratussa kuoressa, se antaa sille vahvuuden. Seinämateriaali on kestävä, tiheys 400-1800 kg / m³, kevyt ja luonnon komponenttien ansiosta se on puhtaasti ekologinen. Hyvät tekniset ominaisuudet, lämpöeristysominaisuudet, pieni koko ja rakennusmateriaali ovat suuressa kysynnässä. Ja vähän rakennettujen yksityisten tilojen rakentamiseen, monet omistajat tekevät savi lohkoja omin käsin. Tällöin rakennuksen omistaja säästää taloutta, 100% varma käytettävän materiaalin laadusta ja valmistuksen tekniikasta.

Kokemattomat käsityöläiset ovat kiinnostuneita kysymyksestä: miten sardeldi-betonilohkot tehdään? Monet mestarit käyttävät valmistuksensa vakiotekniikkaa:

 • valmistella ja punnita kaikki tulevan seoksen osat;
 • vaivaa työratkaisu;
 • ladata valmistettu liuos koneeseen tai muottilohkoihin;
 • varastoi valmiit tuotteet määrätyssä paikassa;
 • Odota koko voimaa.

Arvokas vaihtoehto betoniin on lattialle savirauta. Se on ainutlaatuinen nykyaikaisen rakennusmateriaalin vahvuuden ja suorituskykyominaisuuksien suhteen, joka perustuu laajennettuun saviin. Lattiamateriaalien valmistustekniikka edellyttää myös perusprosessien noudattamista. Yksityisen talon kerrosten kattamiseksi sinun on sekoitettava 25 kg: n suuruista savibetonia ja 30 kg hiekkasta. Tämä koostumus on hyvin todistettu, mutta se ei sovellu julkisiin paikkoihin, joissa on suuret maastojuomat. Tätä varten käytetään muuta tuotantotekniikkaa:

 • sementti - 1 osa;
 • hiekka - 3 osaa;
 • sardeldiitti - 4 osaa.

Lattia on kevyt, ympäristöystävällinen, vettähylkivä, on tulenkestäviä ominaisuuksia ja kestää kemiallisia hyökkäyksiä.

Savirauta vaatii lisäkäsittelyä - kiillotusta, joka poistaa karheuden. Tämä antaa sen sileyden ja takaa pitkän käyttöiän.

Valmistusta varten on käytettävä märkiä, kuivia, puolikuivaa munintamenetelmiä. Ne valitaan huoneen perusteella, mutta kaikki vaihtoehdot edellyttävät säätiön huolellista valmistelua ennen rakennustyötä. Lattianpesutekniikka:

 • Kuiva. Pohja peitetään vedeneristyskerroksella (muovikelmu) ja peitetään kerroksella laajennettua savea. Ylhäältä laittaa kipsikuitutekstiilit (GVL). Heillä ei ole kartonkikuorta, niillä on suuri tiheys.
 • Puolikuiva. Tätä tekniikkaa käytetään lattioille, joiden putoaminen on korkeintaan 15 cm. Vedenpitävälle kerrokselle kaadetaan 80 mm soraa, tiivistetään ja vaipan nauha liimataan pohjan kehälle soraa yläpuolelle ja lasikuitu- tai vahvistusverkko asetetaan. Valmistele hiekosementtiseos ja täytä lattia 40-50 mm paksuudella. Prosessin tulisi tapahtua nopeasti, koska liuos pyrki kovettumaan nopeasti. Tätä varten tarpeeksi 40 minuuttia. Tätä menetelmää voidaan käyttää lattian pohjan lämmittämiseen ja nostamiseen.
 • Märkä. Tekniikka ei ole kovin erilainen kuin puolikuiva vaihtoehto. Ainoa ero on, että - ennen nukahtamista ylemmän kerroksen päälle, savea sekoitetaan hiekkasementtilaastilla. Seosta lisätään annoksina ennen harmaan sävyn hankkimista laajennetulla savella.

Jokainen omistaja voi säätää seoksen koostumusta (hiekkaa, sementtiä, laajennettua savea) sen mukaan, mihin tarkoitukseen tämä lattia on asennettu. Voit sekoittaa komponentteja sisätiloissa ja ulkona.

Työkalut ja laitteet

Saadaksesi laadukkaita savirautabetonielementtejä (KBB), sinun ei pidä säästää ammatillisiin laitteisiin. Tämä lisää huomattavasti tuottavuutta ja lyhentää kuivuaikaa. Ilman betonisekoittimia ei voi tehdä, joiden tilavuus on vähintään 130 kg. Tuloksena on yhtenäisen koostumuksen seos. Vähimmäiskustannukset saadaan vibropressoitujen laitteiden ostamisesta. Suunnittelussa on onttoja säiliöitä ja värähtelijä. Lohkon valmistusaika on 3-4 minuuttia.

Kahdella perusvarustelulla on mahdollista tehdä suuria pore-kardidiittibetonia omiin käsiinsä 8-10 tuntia, 150-160 kpl. Lisäksi tarvitset lapiot, rakennusliinat, metallilevyt. Jos 2-3 henkilöä tulee pelastamaan, tuottavuus nousee 2-3 kertaa. Kun työ tehdään manuaalisesti, tarvitset tasalaatuisia metallilavoja. Saadaksesi kuvioidun pintakerroksen, lomake voidaan koputtaa levyistä tai vanerista. L-muotoinen muotti voidaan valmistaa 20 mm: n levyistä, jotka on kiinnitetty teräslaitteilla.

CBB: n valmistukseen, jossa käytetään värähtelevää pöytää, jossa on sisäänrakennettu tärytin metallisella kuormalavalla ja sivuilla, sen paksuuden on oltava vähintään 3 mm. Seosmuodos on asennettu värähtelevään pöytään, jossa liuosta tamped. Seuraavaksi lomakkeet, joissa lohkoilla on lava, asennetaan hyvin tuuletetulle alueelle ja odota kuivumista. Yhdellä kertaa värähtelevällä pöydällä on mahdollista muodostaa 6-8 muotoa. Vibraattori sijaitsee pöydän pohjalla, mikä mahdollistaa liuoksen tasaisen levittämisen lomakkeissa.

tarvikkeet

Jos haluat luoda ratkaisun, jossa ei ole kantavia rakenteita, voit käyttää tavallista laajennettua savea hiekkaa. Laakerirakenteille, joille vahvistetaan betonilattiat, käytetään rikastettua hiekkaa. Esimerkiksi 100 kg liuosta mahdollistaa onttojen lohkojen valmistus 8-10 kappaletta 190x190x390 mm: n kuorella, jonka massa on 15-16 kg. Mitat riippuvat lomakkeen koosta. Onton KBB: n valmistuksessa käytetään 5-10 mm: n suuruisen laajennetun saviyhdistelmän ja corpulent - 10-20 mm. Tämä edellytys on noudatettava rakennettaessa vähän rakennuksia.

Nykyään voiman lujuuden ja materiaalin lämmönjohtavuuden vähentämiseksi CBB: n valmistuksessa liuos kyllästyy vaahtopolystyreenirakeiden kanssa. Se eroaa vaatimattomuudesta ja pitkästä käyttöiästä, joten sitä käytetään usein alueilla, joilla on vaihteleva ilmapiiri. Ja lisäämällä 1 rkl. l jauhejauhetta 10 l vettä kohti, voit saada samanlaisen seoksen kuin pehmeä savi.

Mikä on ratkaisu? Lopullisessa muodossa keramiittibetonin pitäisi olla harmaa. Tämä osoittaa, että seokseen lisätään riittävä määrä sementtiä.

mittasuhteet

Aineksen osuuteen vaikuttaa laajennettujen savimaiden teknisiin ominaisuuksiin. KBB: lle oli korkea lämmöneristys, suurinta osaa laajennetusta savesta käytetään ratkaisussa. Sitten niitä ei voida käyttää pääseinämiin. Lujuuden vähenemisen vuoksi niitä käytetään ei-kantaviin seiniin.

KBB: n komponenttien suhde:

 • 1 osa Portland-sementistä M400, M500;
 • 6-8 osaa laajennettua savea tai 300-500 kg per 1 m³ seosta;
 • 2 osaa hiekkaa (fraktio 5 mm);
 • 1 osa vettä (katso henkilökohtaisesti liuoksen rakenteessa);
 • 1 osa pyykinpesuaineesta tai pehmittimestä.

Valmistetaan 100 kg liuosta:

 • laajennettu savi - 55 kg;
 • hiekka - 27 kg;
 • sementti - 9 kg;
 • vesi - 9 kg.

Tämä on normaali annos, joka on suunniteltu 9-10 KBB: n kokoiseksi 19 * 19 * 39 cm kokoiseksi.

Voit myös käyttää visuaalista taulukkoa, joka vahvistaa seoksen sisältämien materiaalien prosenttiosuuden:

Laitteet laajennettujen savilohkojen valmistamiseksi ja prosessin kuvaus

Savi lohkot ovat lohkot laajennettu savi betoni - eräänlainen "kevyt" betoni. Tämä materiaali on korvannut aikaisemmin suosittuneet hiekkalaatat. Salmen ja kuonan lohkojen koostumus ja valmistusmenetelmä ovat lähes identtisiä. Ainoa ero on se, että kuona-betonissa masuunikuona toimi täyteaineena, mikä vaikutti kielteisesti muurauksen pakkasvastukseen ja kestävyyteen. Kun kuona oli korvattu laajennetulla savella, materiaalin tekniset ominaisuudet parantuivat monta kertaa samoin kuin sen ympäristöystävällisyyden aste.

Laajennettujen savilohkojen tuotantotekniikka

Laajennettu savi on keinotekoinen materiaali, joka on valmistettu sementin, veden ja laajennetun saven perusteella. Laajennettu savi valmistetaan polttamalla alhaalla sulavaa saviä.

Se on pyöreitä tai soikeita rakeita, joiden halkaisija on 4-8 mm. Pienempiä rakeita kutsutaan laajennetuksi savihiekaksi.

Murtumassa olevan laajennetun saven rake on rakenteeltaan samanlainen kuin jäädytetty vaahto. Sintratun kuoren ansiosta rakeet ovat erityisen kestäviä.

"Avaimet käteen" -lohkojen tuotantoon kuuluu:

 • vibropressi ja ohjauspaneeli;
 • betonisekoitin;
 • alusta betonisekoittimen asentamiseksi vastaanottotasolle;
 • muotoilu työkalut;
 • kuormalavoja.

Suurennettujen savilohkojen valmistusmenetelmät poikkeavat huomattavasti vaahtobetonialustojen valmistusprosessista. Tämä johtuu siitä, että sardeldi-betonilla on parhaat tekniset ominaisuudet. Se ei tarvitse ylimääräistä weatherisoitumista ja kun lämpötilaero ei muodosta lauhdetta.

Teknologinen prosessi voidaan jakaa seuraaviin vaiheisiin:

 • sekoitusvalmiste;
 • muovaus;
 • vibromakin kovettuminen;
 • kuivaus tuotteet;
 • kuljetus varastolle.

Laajennetun savielementin rakennusten laajennusten laskennat ja tekniikka eivät poikkea olennaisesti talon itse rakentamisesta. Ainoa ehto on erillisen säätiön toteuttaminen.

Artikkeli löytyy videosta siitä, miten asianmukaiset savi lohkojen omat kädet rakennetaan maanrakennuksessa.

Seoksen valmistus

Yhden yksikön valmistukseen tarvitaan 0,01 m3 liuosta. Seoksen valmistelu ja se, mikä määräytyy valtion standardin ja eritelmien mukaan ja voi vaihdella jonkin verran.

Arvioidut mittasuhteet ovat seuraavat:

Tällaisten mittasuhteiden huomioimiseksi syntyy voimakasta materiaalia, jolla on pieni paino ja eroaa hyvästä lämmöneristyksestä. Valmislohkon paino raaka-aineena on 11 kg, kuivana 9,5 kg.

Lohkojen valmistukseen tarkoitetun sementin on oltava tuore ja täysin puhdas. On suositeltavaa ottaa sementtimerkki M400 tai M500. Laajennettu savi on välttämätöntä 2 kertaa vähemmän kuin laajennettu savi. Tämä takaa optimaalisen materiaalin tiheyden.

Kiiltävän pinnan saamiseksi voidaan laastille lisätä liimaa kiviä tai laattoja varten. Samalla materiaalin ympäristön turvallisuus vähenee. Liuokseen lisätään myös erikoisilman lisäaineita. Tähän käytetään yleensä puun saippuoitua hartsia.

Materiaalin lujuuden lisäämiseksi siihen lisätään pehmittimiä (noin 5 g per 1 lohko). Tämä materiaali on vedenpitävä ja pakkaselta kestävä. Se on kestävämpi lohkojen halkeilua ja hankausta vastaan.

Seoksen valmistus valmistetuille savimaaleille betonisekoittimessa "päärynä":

muodostaen

Komponenttien sekoittamisen jälkeen liuos lähetetään muovaukseen, jossa tulevaisuuden lohkoille annetaan haluttu muoto ja koko.

Vibromekanismin kovettuminen

Ratkaisun kovettumisen varmistaminen värähtelykoneella. Tärinän takia lomakkeiden ratkaisu tulee tiheämmäksi ja saa halutun rakenteen. Kun liuos saavuttaa maksimitiheytensä, poista ylimääräinen seos käyttämällä teräslevyä.

Kuivatut tuotteet

Lohkot lähetetään kuivumaan suoraan lomakkeisiin. Se voidaan valmistaa luonnollisesti tai höyryllä erityisessä kammiossa.

Kuivuminen kestää noin kaksi päivää. Jos pehmittimiä lisättiin seokseen, kuivausaika lyhenee 6-8 tuntiin.

Kuljetus varastolle

Valmiit lohkot säilytetään kuivassa huoneessa. Kuivauksen jälkeen ne ovat valmiita myyntiin ja käyttöön.

DIY savi lohkojen valmistus

Koska laajennettujen savilohkojen tuotantotekniikka on melko yksinkertainen eikä sillä ole merkittäviä investointeja, on mahdollista järjestää materiaalin valmistus kotona. Tähän tarvitaan vain raaka-aineiden ja erikoislaitteiden hankinta. Tällöin yhden yksikön kustannukset ovat vain 18-20 ruplaa.

Laitteet tuotantoon lohkot

Jotta minimoisit tuotantoprosessin laajennetun savielementtien tuottamiseksi, tarvitset:

 • tärinä taulukko;
 • betonisekoitin;
 • muodostavat kuormalavat metallista.

Voit ostaa vibropressointiyksikön, joka korvaa värähtelevän pöydän ja muodot.

Tarvitset myös huoneen, jossa on litteä kerros, sähköjärjestelmä, ilmanvaihto ja lämmitys sekä avoin alue, jota voidaan käyttää tuotteiden kuivaamiseen ja säilytykseen.

Savielementtien valmistuksen alkuvaiheessa voit rajoittaa itse laitteita, joiden kapasiteetti on noin 0,6 kW ja kapasiteetti 20 yksikköä tunnissa. Voit ostaa sen noin 2 tuhatta ruplaa. Tehokkaampien koneiden hinta on paljon kalliimpaa - noin 30 tuhatta ruplaa.

Valokuvassa - suosituimmat koneet itsenäisen tuotannon laajennettu savi lohkojen:

Kuinka tehdä keramzit betonikoneen itse

Laajennettuun savielementin valmistukseen tarkoitettu kone voidaan tehdä käsin. Kuitenkin sen hinta on 10 kertaa halvempi kuin tehdashinto.

Koneen alkeisimpi versio suoritetaan "munintajärjestelmän" mukaisesti. Se koostuu muottilaatikosta, jossa ei ole pohjaa (matriisi) ja värinää, joka sijaitsee sivuseinällä. Matriisiin oli helppo poistaa, se olisi varustettava kahvoilla.

Yhden lohkon vakiokoko on 390 * 190 * 188 mm. Pituus mitattuna on enintään 30%. Tukot voivat olla suorakulmioita tai pyöreitä. Tärkeintä on, että ydinosa on kartiomainen, joten muoto voidaan helposti poistaa korttelista.

Matriisin muodostamiseksi työkappale on leikattava 3 mm: n paksuisesta metallilevystä. Samanaikaisesti on tarpeen tehdä 5 cm: n massatukit. Aihiosta tulee tehdä läpipainopakkaus, jolla ei ole pohjaa. Hitsauspää on tehtävä ulkopuolelta.

Jotta kone pysyisi vakaina, päät olisi hitsattava ohuiden putkien liuskoilla, ja kumipäällyste olisi tehtävä pohjan kehän ympärillä. Jotta ratkaisu ei herätä, on tarpeen tehdä rajaava esiliina.

Värähtelijä voi olla sähkömoottori 150 watin tehoisesta pesukoneesta. Tätä varten sinun on siirrettävä keskukset. Akselilla täytyy kiinnittää metallipalkki, jossa reikä reikään - epäkeskinen. Epäkeskon parametrit määritetään kokeellisesti.

Esimerkkikoneisto laajennettujen savilohkojen valmistukseen

Koneen tietokoneen malli kevyisiin kerrostaloihin

Lyhyt kuvaus savi lohkojen valmistuksesta kotona

Valmistetaan seos. Sekoitusprosessilla tulisi olla seuraava järjestys:

 • vettä kaadetaan;
 • kaadetaan sementtiä (jatkuvalla sekoituksella) ja sekoitetaan veden kanssa;
 • lisätään hienoinen aggregaatti, sen jälkeen - suuri;
 • massa sekoitetaan puolikuivaan tilaan.

Voit tehdä lohkoja eri täyteaineilla: laajennettu savi, tiilijätteet, sahanpuru, polystyreenivaahto jne.

Aseta ratkaisu muotoon ja lähetä se kompaktiin. Lopullisen materiaalin ominaisuudet riippuvat pitkälti liuoksen tiheydestä, joten sitä ei ole mahdollista tehdä ilman värähtelevää konetta.

Lähetä kortit kuivumaan. On kätevää säilyttää ne pyramidipilareissa 2-3 cm: n välein lohkojen välissä. Jotta tuote saisi suuremman lujuuden, on toivottavaa pitää lohkot ilmassa noin viikon ajan.

Hanki valmiit lohkot muotteista. On toivottavaa ostaa lomakkeita, joiden irrotettavat sivut mahdollistavat tuotteen irrottamisen. Aseta valmiit tuotteet varastoon tai lähetä ne välittömästi myyntiin.

Videossa - savielementin valmistusprosessin kaikki vaiheet omilla kädillä sekä kuvaus tarvittavasta koneesta:

On helppoa tehdä kevyistä keräyslohkoista itsenäisesti, ja tuotannolla on suuri kannattavuusaste materiaalien alhaisten kustannusten vuoksi. Siksi laajentuneen saven valmistus - hyvä idea aloittaville yrityksille.

Laajennettujen savilohkojen valmistus: lyhyt kuvaus materiaalin ominaisuuksista ja tuotantoprosessista

Tällä hetkellä yhä useammat kehittäjät ovat kiinnostuneita rakennusmateriaalien tuotannosta. Monet heistä pyrkivät tavoittelua tutustumiseen vapauttamisen perusasiat, myöhempiä yrityksiä itsenäiseen tuotantoon. Ja tämä ei ole sattumaa.

Tee-se-itse-tuotteiden tekeminen edistää paitsi korvaamattoman kokemuksen kertymistä myös merkittäviä säästöjä. Tässä artikkelissa tarkastellaan seinämateriaalien tuotannon vaiheita sekä kasvien olosuhteissa että kotituotannossa.

Ymmärrämme laajennettujen savilohkojen valmistuksen: mikä on tämä prosessi?

Kevyiden aggregaattien käsite

Varsinainen on ennakkoon tutustunut itse materiaaliin. Mieti, mitä ominaisuuksia sillä on, mitkä tekijät voivat vaikuttaa niiden muutokseen - ja mikä tärkeintä, millaista tai minkä tyyppistä tuotetta kannattaa kiinnittää huomiota tietyn rakenteen rakentamiseen.

Materiaalin pääominaisuudet ja koostumus

Suuren savimaisen seoksen pääasiallinen täyte on itsessään laajennettu savi. Se voi olla eri fraktio, joka vaikuttaa suoraan lopputulokseen. Lisäksi se koostuu sementistä, hiekasta, vedestä ja erilaisista lisäaineista, jotka voivat parantaa seoksen laatua ja tulevia tuotteita.

Myös täyteaineena voi olla sorahuna tai kuona, hiekka, algoporiitti, murskattu kivi.

Laajennettu savi antaa tuotteille helpon ja vähentää lämmönjohtavuuden kerrointa. Sementti puolestaan ​​antaa voimaa.

Tarkastellaan sardeldi-betonilohkojen ominaisuuksia ja analysoimme, kuinka sopivaa materiaalia rakennukselle on.

 • Kyky säilyttää lämpö savi-betoni-lohkoissa on varsin kilpailukykyinen, varsinkin jos vertaamme tätä kerrointa materiaalin tiheyteen. Numeerinen arvo on välillä 0,14-0,45. Tämä on paljon enemmän kuin solusbetoni, mutta on syytä huomata, että jälkimmäisen tiheys on pienempi.
 • Jäätymisjaksojen määrä voi nousta 200: een. Tämä on kadehdittava indikaattori lähes kaikille seinämateriaaleille.
 • Tiheys vaihtelee 400-2000 kg / m3.

Kiinnitä huomiota! Laajennettu savibetoni kuuluu kevytbetonin luokkaan, ja se on ainoa kaikista materiaaleista, jotka saavuttavat tällaisen tiheyden osoittimen. Sitä käytetään perustusten ja pohjien rakentamisessa, mikä on myös poikkeus sääntöön.

 • Kutistumista. Claydite ei altistu lainkaan kutistumiselle - ja tämä on merkittävä lisä. Tämän seurauksena seinät eivät ole alttiita muodonmuutokselle, tästä johtuen halkeamien ulkonäkö on suljettu pois.
 • Hiukkaskoosisuus on ominaista sardidiitille, mutta 18% on suhteellisen pieni. Suojaa kosteustuotteet tarvitsevat.
 • Seinämän paksuus Venäjän keskialueelle tulisi olla vähintään 500 mm, mikäli myöhempi eristys on mahdollista. Tämä ei ole paljon.

Lohkotuotteiden luokittelu, optimaalisen lohkotyypin valinta rakentamiseen

Ja nyt puhumme vähän tuotteiden luokittelusta ja yritämme valita sopivimman tuotantovaihtoehdon.

Kiinnitä huomiota! Kaikkia alla olevia tuotteita ei voi tehdä kotona. Joidenkin tuotannossa tarvitaan kalliita laitteita, jotka tekevät pienen julkaisuprosessin kannattamattomaksi.

Keraamilohkot voivat tarkoituksensa mukaisesti olla:

 1. Seinä, jota käytetään seinämiseen;
 2. Väliseinien asennuksessa käytettävät väliseinät;
 3. Ilmanvaihto, jolle on tunnusomaista erityisten reikien läsnäolo laitosten johtojen osalta;
 4. Säätiö, jolla on suurin lujuus ja tiheys. Ne ovat suurikokoisia tuotteita, niitä voidaan valmistaa onttojen ja kiinteiden lohkojen muodossa;
 5. Esivalmistetut monoliittiset lattiat.

Ulkoisten ominaisuuksien mukaan lohkot ovat: kasvohoito ja tavallinen.

Jälkimmäisiä käytetään käytettäessä seiniä ja väliseiniä, vaativat jälkikäsittelyä. Tuotteet, jotka ovat vastakkain seuraavassa viimeistelyssä, eivät tarvitse. Kasvot voivat olla sekä kaksi että yksi.

Lohkon mahdollinen rakenne määritteli onttojen ja kiinteiden tuotteiden läsnäolon. Ensimmäinen vaihtoehto on kevyempi ja vähemmän kestävä. Se on alhainen lämmönjohtavuus.

Kiinteät lohkot ovat raskaampia ja tiheämpiä, kestävät paljon suurempia kuormia.

Lohkojen pinnan rakenne voi olla erilainen: maadoitettu, leikattu, sileä, uritettu.

 • Nurkat voidaan pyöristää, suora. Lohkoissa voi olla ura, harja tai sileä pinta ilman uria ja syvennyksiä.
 • Keskimääräinen tiheysindikaattori tuli perusta toisen luokituksen syntymiselle, joka määrittelee samanaikaisesti materiaalin laajuuden.
 • Tämän mukaisesti lohkot erotetaan toisistaan: rakenteellinen eristys, lämpöeristys ja rakenne.
 • Ensimmäiselle tyypille on ominaista tiheys 500-900 kg / m3. Suosittu yksityisten rakennusten omistajien keskuudessa. Sitä käytetään väliseinien ja seinien rakentamiseen. Talot voivat samaan aikaan saavuttaa korkeuden 2-3 kerrosta.
 • Eristystuotteet kuormitukselle eivät ole mahdollisia. Niitä käytetään eristyksen rakentamiseen lämpöä eristävänä materiaalina.
 • Rakenteellinen keramitsitobetoni kestävin ja tiheä. Sen sijaan sen lämmönjohtavuus kasvaa myös merkittävästi, mikä vaatii lisää lämpenemistä.

Jos kosketamme tuotantomene- telmää tai pikemminkin kovettamismenetelmää, sardeldi-betonilohko voi saada lujuutta luonnollisissa olosuhteissa (ei-autoklaavamenetelmällä) tai autoklavoimalla (autoklaavin kovetusmenetelmä).

Tällaiset tuotteet ovat toisistaan ​​erilaisia. Autoklaavi on kestävämpi ja vähemmän hauras. Sen geometria on pääsääntöisesti parempi ja sen suorituskyky on korkeampi. Kotona on mahdollista valmistaa yksinomaan autoklaavattuja tuotteita.

Rakenteiden vahvuudet ja heikkoudet, jotka on rakennettu sardeldi-betonilohkosta

Ennen tuotantoprosessin aloittamista katsotaan, mitä positiivisia ja negatiivisia ominaisuuksia sardeldi-betonilohkoilla on.

Aloitetaan materiaalin eduista:

 1. Aine on ympäristöystävällinen, koostumus ei sisällä haitallisia ja vaarallisia aineita.
 2. Kevytyhdistelmällä on pieni paino, mikä pienentää kuormitusta rakennuksen pohjalle.
 3. Suuri koko voi lisätä rakenteen nopeutta.
 4. Alhainen hinta.
 5. Kyky tuottaa omia käsiään.
 6. Suuri lujuus, tiheys ja pakkasenkestävyys.
 7. Materiaalin kestävyys.
 8. Laaja soveltamisala.
 9. Koot ja valmistajien valinta.
 10. Höyryläpäisevyys ja äänieristys.
 11. Matala lämmönjohtavuus.
 12. Ei taipumusta kutistumiseen ja muodonmuutokseen.
 13. Saviydin ei taipuisi kärsiä biologisista vaikutuksista.
 14. Kiinnitä lähes kaikki laitteistot, helppo asentaa esineitä seinään.
 15. Hyvä tarttuvuus viimeistelyaineilla.
 16. Julkisivujen sisustuksen ja päällysteen vaihtelu.

Haittoja on myös saatavilla.

Tärkeimmät ovat seuraavat:

 1. Tuotteiden haavoittuvuus;
 2. Käsittelyn vaikeus;
 3. hygroskooppisuus;
 4. Käsityön esiintyvyys.

Tuotantoprosessin vaiheittainen analyysi

Koska materiaalin ominaispiirteet kuvittelimme, on aika aloittaa tuotantovaiheiden huomioon ottaminen. On syytä aloittaa tarkastelemalla vaaditut laitteet ja raaka-aineet.

Laitteet ja raaka-aineet

Jos puhumme lohkojen valmistuksesta tehtaalla, on mahdollista ostaa ja käyttää useampia laitteita:

 1. Kuljetin tyyppi. Se sisältää maksimaalisen automaation ja suuret päivittäisen tuoton volyymit. Tällaisen linjan kustannukset ovat melko korkeat, mutta takaisinmaksu ei yleensä kestää enempää kuin 12 kuukautta käynnistämisajankohdasta.
 1. Kiinteä linja. Siitä on ominaista budjetin arvo. Ihmisen osallistuminen on välttämätöntä paitsi operaattorina. Täydellisyys voidaan valita itsenäisesti.

Slaydite-lohkojen valmistus kotona merkitsee betonisekoittimen, vibropressin ja lomakkeiden läsnäoloa.

 • On myös mahdollista käyttää mini-asennusta. Se pystyy tuottamaan jopa 25 m3 tuotetta päivässä. Se riippuu mallista ja puolestaan ​​virroista, kustannuksista ja valmistajasta.
 • Laitteet voidaan rakentaa itsenäisesti talouden vuoksi. On aivan mahdollista valmistaa kone kevyiden kerrostumien tekemiseen omiin käsiisi. Tätä varten tarvitset ohjeet ja tietyn sarjan tarpeellisia yksityiskohtia.
 • Nyt on vähän raaka-aineita. Kuten jo mainittiin, sementti, hiekka, vesi ja täyteaine ovat osa kevyttä aggregaattia. Suosituin täyteaine on laajennettu savi.

Koostumuksen rakenne määrittää betonityypin tulevaisuudessa.

Tämän mukaisesti se on jaettu seuraavasti:

 • Suurten huokosten;
 • karkea;
 • Melko tiheä;
 • tiukka;
 • Hienojakoinen;
 • Kuoren sisäpuolisella huokoisuudella.

Sementin määrä suhteessa kokonaismassaan määrää koostumuksen tulevan tiheyden ja lujuuden.

Valmistus tekniikka

Tekniikka sardelliittibetonielementtien valmistamiseksi omilla käsillä merkitsee ratkaisun itsenäistä valmistelua. Tästä ja alusta.

Seoksen sekoittamisen yhteydessä on pidettävä mielessä, että sardeldi-betonilohkojen valmistusta ei ole tarkkaan määritelty, vain suosituksia. Siksi sinun on oltava valmistautunut siihen, että ihanteellinen laatuyksikkö ei välttämättä toimi ensimmäisen kerran.

Vaivaa ratkaisu seuraavassa järjestyksessä:

 1. Betonimyllyssä ensin vettä kaadetaan noin yhtä osaan suhteessa koko koostumukseen.
 2. Laajennettu savi saa toisen, sen määrä on noin 6 osaa.
 3. Seuraavaksi nukahtaa hiekkaa - kolme osaa.
 4. Viimeinen lisätty sementti - yksi kappale.

Vihje! Tarkasta huolellisesti raaka-aineiden valinta. Sementtimerkki ei saisi olla alle 400, varastointiaika ei saisi kestää. Laadukkaiden materiaalien soveltaminen takaat osittain hyvän tuloksen.

Slaydite-lohkojen valmistus omilla käsillään koostuu tietyistä vaiheista.

Niiden ydin on seuraava:

 1. Valmis seos valetaan ja sijoitetaan vibropressiin. Värähtelyn avulla liuos tiivistetään, josta tulevien tuotteiden lujuusominaisuudet lisääntyvät huomattavasti.
 2. Ratkaisu joutuu muotoon, ylimäärä poistetaan huolellisesti.
 3. Tämän jälkeen tuotteet kovettuvat muutaman päivän ajan.
 4. Seuraava askel on poistamalla.
 5. Tekniset maturiteettipisteet saavuttavat 28 päivän kuluttua.

Tehdasvalmistuksessa prosessi etenee saman periaatteen mukaan, vain automatisoituvassa tilassa.

Autoklaavin läsnä ollessa tuotteet käsitellään siinä viimeisessä vaiheessa. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse odottaa 28 päivää. Tuotteen vahvuus saavutetaan 12-14 tunnin kuluttua.

Esivalmistettujen yksiköiden edut itse valmistetuista tuotteista ovat seuraavat:

 • Yleensä ne ovat kestävämpiä;
 • Koostumusta ja laatua ohjataan GOST: n mukaisesti;
 • Lohkoilla on parempi geometria;
 • Itsenäinen tuotanto vie paljon aikaa ja viivästyttää rakentamista.
 • Autoklaavituotteiden kestävyys sekä niiden suorituskykyominaisuudet ovat korkeammat.

Video tässä artikkelissa: "Katsaus savibetonilohkoihin" kertoo tämän materiaalin ominaisuuksista.

Lyhyt analyysi tuotannon kannattavuudesta

Valitettavasti ei ole mahdollista laskea yleistä liiketoimintasuunnitelmaa, koska tuotannon kannattavuus riippuu monista tekijöistä, joista tärkeimmät ovat:

 • Investointikustannukset;
 • Liiketoiminta-alue, ostovoima siinä;
 • Raaka-aineiden kustannukset;
 • Taloudelliset kustannukset, avioliittojen määrä ja paljon muuta.

Lasketaan noin taloudellinen toteutettavuus, tietenkin, voit. Oletetaan, että tilastotietojen mukaan laajennetun savibetonilohkon kuution hinta on 2300 ruplaa.

 • Laitteisto maksaa tehtaalla 5000000 (budjetin versio kuljetinlinjasta).
 • Myynnin keskimääräinen markkina-arvo on 3500 ruplaa kuutiometriä kohti.
 • Oletetaan, että päivittäinen tuotanto on 50 m3. Kuukausittain, tässä tapauksessa, päivittäinen työ on 1500 m3.
 • Kaikkien tuotteiden myynnistä saadut tulot ovat 52,5 miljoonaa.
 • Nettotulot: 2300 * 1500 = 3450000. 5250000-3450000 = 1,800,000
 • Maksu: 5000000 1800000 = 2,7 kuukautta. Tämä on tietenkin äärimmäisen optimistinen skenaario, mutta kuitenkin todellinen.
 • Kotitalouksien omaa käyttöä varten laskelmat näyttävät helpommin.
 • Oletetaan, että tarvitsemme 150m3 tuotetta.
 • Kustannus hinta on 2500, markkina-arvo on 3500 ruplaa / m3.
 • Laitteiden hinta on noin 60 000.

Laskemme: 3500-2500 = 1000. 1000 * 150 = 150000.

15000-60000 = 90000 - tämä on meidän eduksi.

Lopuksi

Kevytrakenteisten lohkojen valmistusteknologia ei ole liian monimutkainen ja mahdollistaa tuotteiden tuottamisen kotona. Kevyt yhdistelmälohko, joka on kaikkien tuotantoteknologioiden ja myöhempien asennusten alainen, voi tehdä suunnittelusta kestävän, käytännöllisen ja kestävän.