Luodaan nauhan säätiö talolle

Rakennuksen käsitteessä pohjaa kutsutaan rakennuksen tai rakenteen maanalaiseksi osaksi, joka havainnoi kuorman ja siirtää sen tiheän maaperän (pohja) kerroksiin. Rakennuksen pohjakerroksen ylempää tasoa, johon rakennuksen yläpuoliset osat sijaitsevat, kutsutaan pohjan reunaksi tai pinnaksi ja sen alempi taso, joka on suorassa kosketuksessa kellarin kanssa, kutsutaan pohjan pohjaksi.

Nauhan säätiön rakenne.

Ribbon säätiö - yleisin perusta.

Se on rakennettu betoniraita, joka kulkee koko rakennuksen ympärysmitta. Nauha asetetaan talon kaikkien ulkoseinien ja sisäseinien väliin säilyttäen samalla poikkileikkauksen koko pohjan ympärillä. Nauhatasojen luomisen ja laskemisen tekniikka (verrattuna paalun tai laattasäiliön luomiseen) on melko yksinkertainen. Mutta sille on ominaista suuri materiaalikulutus ja monimutkaisuus.

Nauhan perustusta voidaan soveltaa:

 • talojen, joiden tiheys, kivi, betoniseinät, joiden tiheys on yli 1000-1300 kg / m³;
 • luoda taloja, joissa on raskas katto: metalli, monoliitti, betoni;
 • kun pohjaan kohdistuva epätasaisen sademäärän uhka, joka syntyy maaperän heterogeenisyyden takia - nauhaosuus jakaa kuorman uudelleen ja estää muodonmuutosten ja halkeamien syntymisen;
 • kun suunnittelet taloa luoden kellarin tai kellarin - seinät säätiön muodostavat seinät kellarissa.

Scheme-välilehdet sarake-nauhan säätiö.

Talonrakentamisen suunnittelua varten on tärkeää, että tulevaisuuden talon perusta on valittava kompetenttisesti ja vastuuntuntoisesti, koska se on rakennuksen tärkein rakentava elementti. Rakennuksen alussa tehdyt virheet (rakennusmateriaalin säästäminen, väärät laskelmat, virheellisesti suunniteltu säätiö) aiheuttavat kielteisiä seurauksia talon toiminnan aikana.

Ongelmia, kuten vaaka- ja pystysuuntaiset muodonmuutokset, materiaalien liiallinen kulutus, säätöjen vääristyminen, tukirakenteiden halkeamat ja epätasaiset sedimentit voivat ilmetä. Säätiön luotettavuusaste riippuu suurimmasta osasta tulevan kodin ominaisuuksia, mukaan lukien sen kestävyys ja pääoma.

Rakennuksen tai rakenteen rakentamisen nollaprosessi, johon kuuluu säätiön valmistelu ja säätiön rakentaminen, on erittäin kallis prosessi, joka yleensä on 1/3 koko rakennuksen kustannuksista. Hanke on parempi tilaamaan kokenut suunnittelija sopimuksen solmimisen jälkeen. Asiantuntija osaa asiantuntevasti ja kohtuullisesti valita perusmateriaalin tyypin puolestasi ja tehdä tarvittavat laskelmat.

Käytettävistä materiaaleista riippuen nauhalevyjen käyttöikä on:

 • jopa 150 vuotta - betonilaattojen betonista ja raunioista;
 • 30-50 vuotta - tiilen perustuksiin;
 • 50-75 vuotta - esivalmistetuille betoniperustuksille.

Nauhatalustatyypit

Pallosäätiön malli

Kaistaleiden perustukset suunnittelutoimintojen mukaan jaetaan seuraavasti:

 • monoliitti (suoritetaan välittömästi rakennustyömaalla);
 • (tehdasvalmisteiset erikoisteräksiset betonilohkot), jotka on asennettu nosturilla rakennustyömaalla.

Kaistaleperusteet jaetaan kuorman suuruudella:

 • matala syvyys perustukset;
 • upotetut perustukset.

Molemmat tyypit ovat jäykkä vaakasuora betonirunko, joka kulkee pitkin talon koko kehää. Tämä takaa rakenteen vakauden heilahtelevissa olosuhteissa ja heikosti paljaat maaperät. Matala perustus soveltuu kevyiden talojen (pieni tiili, runko, vaahtobetoni, puinen) rakentamiseen. Se asetetaan syvyyteen 50-70 cm.

Upotettu säätiö on rakennettu taloihin, joissa on raskaat seinät tai lattiat ja räjäyttävät maaperät. Talvella, jossa autotalli tai kellari on suunniteltu, tarvitaan upotettu pohja. Lisäksi sen alusta syvyys on tavallisesti 20-25 cm maanpinnan alapuolella. Tällainen säätiö vaatii enemmän rakennusmateriaalia.

Syvällisen säätiön perusta.

Uppopalkkisidos on kestävämpi ja stabiili kuin upotettu kellari, koska se ei aiheuta muodonmuutoksia, ja sen pohja sijaitsee pohjaveden jäädytyksen alapuolella. Kirjanmerkin syvyyden laskenta tehdään ottaen huomioon maaperän ominaisuudet ja tuleva rakenne.

Ribbon säätiö on yleensä asetettu lämpimään kauteen. Se ei edellytä kalliiden laitteiden, melko pienen koneistamisen ja betonisekoittimien käyttöä.

Hiekkaisilla ja kuivilla mailla talon pohja voidaan sijoittaa pohjaveden jäätymisen syvyyden yläpuolelle, mutta vähintään 50 cm maanpinnasta. Ei ole suositeltavaa käyttää liuskepohjaa syväjäähdyksiin ja voimakkaasti turvotukseen.

Materiaalit, joita käytetään nauhataltojen luomiseen

Talon nauhan perustuksen suosituimpia materiaaleja ovat butobetoni, tiilet, raudoitetut betonipohjat ja -laatat, teräsbetoni. Materiaalit valitaan riippuen valitusta perustasta:

Monoliittisen nauhan perusta.

 1. Betonialusta on sekoitus hiekkasementtilaastia ja suuria kiviä. Säätiö on varsin luotettava. Se sopii, jos on olemassa riittävän suuri tarjonta suuria kiviä, ja paikan päällä on vaaleaa hiekkaa tai kallioista maaperää. Jos paikan päällä käytetään kuitenkin saviä maata, tätä materiaalia ei tule käyttää, koska pohja voi rikkoa tai aiheuttaa halkeaman. Sen luomiseksi on välttämätöntä tehdä sora tai hiekkalaatta vähintään 100 mm paksu (tasoittaa maaperän pinta ennen betoniseoksen kaatamista). Vaadittavan hiekan tilavuuden laskeminen tehdään määrittämällä kaivon pituus ja leveys.
 2. Teräsbetonipohja on seos murskattua kiveä, hiekkaa ja sementtiä, joka on vahvistettu vahvikkeilla tai metalliverkolla. Sitä pidetään suosituimpana. Tämä säätiö on riittävän vahva, halpa ja mahdollistaa monimutkaisten monoliittirakenteiden rakentamisen. Kun se on pystytetty, on tarpeen käyttää betonielementtiä, mikä lisää jalustan luotettavuutta ja lujuutta. Betonipohjainen pohja on hyvin rakennettu hiekkateollisuudelle. Sen leveys riippuu suoraan tulevien seinien paksuudesta.
 3. Tiiliseinämänauha soveltuu maanpäälliseen, pohjaosan maanalaiseen osaan ja kellarielementtien rakentamiseen. On tarpeen tietää, että tiili on erittäin hygroskooppinen ja jos se tulee veteen, se voi alkaa romahtaa jopa pienillä pakkasilla. Siksi on tarpeen varustaa vedenpitävä. Sitä ei voi käyttää suurella syvyydellä ja korkealla pohjavedellä.
 4. Pohjustuslohkoja ja laattoja käytetään esivalmisteisiin säätiöihin. Ne ovat riittävän vahvoja, sopivia kaikentyyppisille maaperäille ja valmistetaan tehtaalla. Säätölevyjä ja laattoja voidaan käyttää eri rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen.

Tekniikka teippisäätiön luomiseen

Seuraavassa kuvataan tekniikka, jolla luodaan matala-haudattu monoliittinen nauhaosasto, joka on tehty butobasteista ja vahvistetusta betonista. Tätä tyyppiä käytetään useimmiten yksityisessä rakentamisessa. Laitteen tekniikka on hieman monimutkaisempi kuin esivalmistetun säätiön rakentamisen tekniikka, ja siksi se vaatii yksityiskohtaista harkintaa.

Työkaluja ja materiaaleja, joita tarvitaan nauhalevyn luomiseen:

Syväkaulusäätiön vahvistaminen.

 1. Johto, panokset.
 2. Ruletti, rakennustaso, suorakulmio.
 3. Reiki.
 4. Kaivinkone, lapio.
 5. Polyeteenikalvo.
 6. Hiekka, hieno sora, sementti, murskatut kivet, savi, raunioituneet kivet.
 7. Höylätyt levyt.
 8. Vasara, kynnet.
 9. Rammer.
 10. Romahtamaan.
 11. Varusteet.
 12. Letku.
 13. Betonisekoittimet
 14. Kannettavat kourut.
 15. Bitumiset mastit.
 16. Kattomateriaalina.
 17. Eristys.

Tärkeä askel on työntekijöiden valinta. Tällä hetkellä on monia rakennusalan järjestöjä ja tiimejä, jotka tarjoavat tällaisia ​​palveluja. On parempi tehdä valinta, kun hän on perehtynyt vastauksiin tästä tai tuosta yrityksestä. Oikein laadittu sopimus auttaa välttämään ongelmat komplikaatioiden tapahtuessa rakennusprosessissa. Erikoislääkäri on velvollinen antamaan yksityiskohtaisen suunnittelun ja laskelman nauhaliitosta. Talon nauhan perustuksen rakentaminen sisältää useita perusvaiheita.

Valmistelutyöt

Nauhan vahvistetun säätölaitteen kaava.

Tässä vaiheessa sivusto puretaan rakennuksen rakentamisessa, tarvittavan rakennusmateriaalin laskemisessa ja toimittamisessa, merkitsemällä talon akselit maahan. Panosten ja johdon avulla perustuksen pääosat talon alla ovat kiinteät. Heidän sijainninsa laskeminen ja määrittäminen vaatii suurta huomiota ja tarkkuutta.

Jos tontti on tasainen, laskenta on erittäin helppoa. Jos on vaikea maasto, sinun on käytettävä rakennustasoa ja säleitä. Muista tarkistaa neliön tai suorakulmion muotoisen kappaleen kulmat: niiden on oltava suorat (90 °).

Teodoliitti tarkistaa kaivannon pohjan tason (aina nauhojen leikkauspisteessä ja talon kulmissa). Talonrakennuksen on oltava vähintään 2 m suurempi kuin talon mitat kumpaankin suuntaan.

Kaivaminen ja kaivaminen

Kaivo voidaan kaivata manuaalisesti tai kaivinkoneella. Jos ne kaivetaan tekniikan avulla, pohja on puhdistettava ja se tasattava manuaalisesti. Tämän jälkeen kaivo on suljettu ja kaivannon pohjalle asetetaan tyyny, jossa on hiekkaa tai pieniä soraa 120-200 mm paksu. Tyyny kaadetaan vedellä ja varovasti tamped. Hänellä on muovikalvo (tai muuta materiaalia vedeneristykseen). Tämä on tehtävä siten, että betoniliuoksesta tuleva vesi ei pääse maahan (mikä heikentää lujuusominaisuuksia).

Muottien asennus

Asennusvaiheiden vaiheet säätiön betonoinnille.

Muotti on valmistettu 40 mm: n paksuisista höylätyistä levyistä. Järjestelyssä on mahdollista käyttää myös paneelilaudan taitettavaa muottirakennetta.

Asennettu puinen muotti on puhdistettava siruista ja roskista ja kostutettava runsaalla vedellä. Se on kiinnitettävä tukevasti tukirakenteiden seiniin. Tämä estää seinämuutoksen.

Lieriön avulla on tarpeen kohdistaa huolellisesti muottien seinien pystysuuntaus: pohjan kestävyys riippuu hyvin tästä. Muottien kohotus nostetaan 30 cm korkeammalle maanpinnan yläpuolelle.

Muottien korkeuden laskeminen maanpinnan yläpuolella perustuu tulevan talon pohjan kokoon. Välittömästi on välttämätöntä antaa aukkoja viemäri- ja vesiputkille, jotta ei häiritse monoliitin eheyttä.

Asennuksen vahvistaminen talon pohjalle

Samanaikaisesti muottirakenteen luomisen kanssa on välttämätöntä koota yhteenrakennettu vahvike runkorakenteisiin. Hankkeessa on määriteltävä raudoituksen palkkien lukumäärä, halkaisija ja sijainti. Sen puuttuessa tavallisesti molempien pystysuoran vahvistusrivin pinonkehyksen pohja, joka on kiinnitetty vaakasuoralla vahvistuksella.

Vahvistuksen ansiosta, kun se kaadetaan betoniin, voimme saada monoliittisen betoniteräksen, jonka vahvuusominaisuudet ovat erittäin korkeat. Runko on asetettava täyteen korkeuteen. Voit tehdä sen käyttämällä lankaa tai hitsausta. Yhdistä kehys on parempi kaivannon ulkopuolella. Emme saa sallia lujittavien tankojen huolimatonta asennusta, meidän on noudatettava tiukasti luonnosta.

Betonin kaataminen: tekniikka

Esivalmistetun maaliöljysäiliön asennuksen järjestelmä.

Betoni on kaadettava vähitellen. Kerrosten paksuus tulee olla 15-20 cm. Tampereiden avulla sinun on tiivistettävä kaikki kerrokset. Näin vältetään aukkojen muodostuminen betoniryhmässä. Lisäksi sinun täytyy lyödä muottien seiniä. Betonilla on oltava yhtenäinen koostumus.

Nestemäisen betonin käyttö johtaa delaminaatioon ja siten koostumuksen laadun heikkenemiseen. Jos betonitointi tehdään talvella, sen aikana on tarpeen lämmittää betonia oljen, sahanpurun, lasivillan ja muiden improvisoitujen materiaalien avulla. Sinun on tiedettävä, että betoniseos on altis delaminaatiolle, jos se kaadetaan letkulla, jonka korkeus on yli 1,5 metriä. Betonin sekoituksessa on suositeltavaa käyttää kouruja ja muita laitteita.

Käyttämällä betonia, sinun on varmistettava, että rauniot kietoutuvat hyvin toisiinsa. Tämäntyyppinen säätiö vaatii merkittävämpiä kustannuksia, sillä kivet on valittava huolella ja säädettävä toisiinsa tarkasti. Muuraustekniikka käsittää vuorottelutapahtumia kerrostumien kerrostuksen, tiivistymisen ja betonin sitomiseen. Betonin on koostuttava hienoista aggregaatteista: hiekka, hieno sora, murskattu kivi.

Vedeneristys: materiaalit

Viikon kuluttua betonin kaatamisen jälkeen muotti voidaan irrottaa. Vedeneristyskykyä varten voit käyttää bitumimastista, jota käsitellään ulkoisten seinien pinnalla ja liimataan niihin vedeneristysmateriaaleihin (esimerkiksi kateaineisiin). On varmistettava, että vedeneristyskerros ei irrota tai irrota alapinnan seinistä. Jos näin tapahtuu, tunnistetut reiät ja laiminlyönnit eristetään. Yksinkertaisempi tapa järjestää vedeneristys on nukkua säätiön oikosulkujen kanssa savi, joka sitten painetaan hyvin. Säätiön vieressä olevaa maata tulisi mieluiten käsitellä erityisillä polymeeripäällystetyillä seoksilla.

Takaisinlataus: kokonaistyö

Kun vedeneristys on tehty, voit täyttää perustan sinusteet. Tätä varten käytä keskikokoista hiekkaa, joka työntyessä huolellisesti kaatuu ja kaadetaan vedellä. Tämä toiminto on suoritettava käsin, jotta vesieristyskerros ei vahingoitu. Jos on kellareja, sitten eristys vedenpitävyys on liima eristyskerros (esimerkiksi ekstrudoitu polystyreeni vaahto). Lisäksi eristys suojaa vedenpitävyyttä mahdolliselta vaurioitumiselta täyteaineelle.

Tiukan kiinni luomisen tekniikan, laadukkaiden materiaalien oikean valinnan, hyvin suunnitellun projektin ja korkealaatuisen työn suorittamisen ansiosta teippiperusta tulee luotettava koti kotiin ja kestää hyvin kauan.

Ribbon säätiö: miten se tehdään itse

Alhaisten yksityisten talojen rakentamiseen on olemassa monenlaisia ​​säätiöitä. Mutta useimmiten kotimaan mökit ratkaistu vaihtoehto muodossa betoniteräs nauha alle laakerin seinät. Loppujen lopuksi tee nauha-säätiö omalla kädelläsi, tarvitset vain vähimmäisvaatimukset betonin sekoittamiseksi ja noudata ohjeita. Tällaisen perustan tekniikka on yksinkertainen, siksi se on niin usein valittu itsenäiseen toteuttamiseen.

pitoisuus

Mikä se on?

Rakenteellisesti nauha-pohja on raudoitetun betonin rakenne, joka luodaan ympäröivän rakenteen ympärille kuorman uudelleenjakoon maan päällä. Samankaltaista tukea käytetään talojen, autotallien, ansiorakennusten, kylpyammeiden, autotallien ja jopa aidojen rakentamiseen. Itse tekeminen ei ole vaikeaa.

Joten hän näyttää

Tällaisen säätiön rakentamisessa on kuitenkin erittäin tärkeää noudattaa tiettyjä sääntöjä ja suosituksia. Nauhapohjan valmistustekniikan noudattamatta jättäminen on mahdollista unohtaa tukirakenteen ja rakennuksen kestävyys. Pitkä se ei kestä.

Maaperän kausiluonteinen turvotus, kosteuden vaikutukset betoniin ilman vedenpitävyyttä, väärin lasketut kuormat - syyt, joiden vuoksi talo on jo seisomassa, nauhan pohjan tuhoutumisen syyt ovat moninaiset. Kaikki on ennakoitava ja huomioitava etukäteen, muuten vahingoittunut tai täysin tuhottu rakenne on rakennettava uudelleen.

Tyypit ja tyyppiset säätiöt

Syvyys on MZLF (matala) ja yksinkertaisesti upotettu. Ensimmäisessä tapauksessa alhaisen rakennuksen alapuolella oleva betonihihna haudataan maahan vain 200-400 mm ja toinen haudataan puolitoista metriä (maanpinnan alapuolella).

Jos maaperä rakennustyömaalla on kivinen ja pohjavesi on syvä, on parempi valita matala syvyysvaihtoehto, joka on halpa ja pieni betonin tilavuudessa. Lahennuksessa, talon korkeilla GWL- ja hiekka-alueilla on tehtävä voimakkaampi ja kalliimpi tuki. Usein arvio tällaisesta asunnosta on sellainen, että yleensä on tarpeen valita toisenlainen säätiö.

Seinäasennus MZLF: llä

Rakenteellisesti nauhan w / b-pohja on:

Ensimmäinen tyyppi suoritetaan kaatamalla vahvistettua vahvistettua hihnaa. Toinen vaihtoehto on erikoistehosteista tehdyt pohjalevyt (FBS) tai tiilet.

Hyödyt ja haitat liuska säätiö

Hänellä on kolme epäilemättä ansioita.

Laitteen äärimmäinen yksinkertaisuus - kaikki pyrkivä rakentaja selviytyvät kaatamalla betonia ja asennuspaloja (on vaiheittainen ohje - jotta kaikki oikein rakennettaisiin, hän tarvitsee vain seurata vaiheittain);

Universaalisuus - tällaisista syistä voit laittaa tiili-, vaahtobetoni- ja kehysrakennuksia sekä mökkejä baarista, tavallisesta tai pyöristetystä lokista;

Kyky kestää raskaita kuormia pohjan pohjalta ja ylhäältä mökin painon ja kaiken siinä.

Vahvistettu betoni nauhan pohja kestää monta vuotta, vaikka talon seinämien rakentamista ei ole tehty hiilihapotettujen betonilohkojen, vaan kiinteän kiinteän tiilen rakentamiseen. Kustannusten kannalta se on huonompi vain ruuvipinoille, mutta luotettavuuden kannalta useimmissa tapauksissa ne ylittävät ne.

Tämän säätiön haittoja voidaan tunnistaa:

Velvollisuus analysoida perusteellisesti maaperä rakennustyömaalla;

Tarve käyttää nostolaitteita (FBS: n käytössä);

Pitkäaikainen betonin kovettuminen vähintään 3 viikkoa (monoliittisen vaihtoehdon valinnassa);

Mahdollisuus laittaa vahva vuorattu ja tulva maaperä.

Askel askeleelta ohjeet - säätiö omilla käsillään

Punnitun pohjan teipin paksuus ja korkeus sekä perustan syvyys valitaan maaperän, alueen ilmasto-olosuhteiden ja pystytettävän rakennuksen kerrosten lukumäärän perusteella. Ilman tietämystä tällä alalla, on parempi antaa tämä suunnitteluvaihe ammatilliselle. GOST-sivuilla on monia vivahteita ja vaatimuksia, joita on noudatettava.

Mutta kotimaasi tukemalla jo valmiiksi hankittu tuki on täysin mahdollista ja itsenäistä. Virheiden välttämiseksi on kuitenkin suositeltavaa tehdä nauha-säätiö seuraavien vaiheittaisten ohjeiden avulla. Siinä kuvataan kaikki yksityiskohdat samankaltaisen rakenteen rakentamisesta tyypilliselle yhden tarinan mökille.

Työn vaiheet

Ensimmäinen vaihe - merkintä ja maanrakennus. Säätiön syvyydestä riippumatta tulisi perustua voimakkaisiin maakerroksiin. Se voi olla savi, hiekkametsä, kalliot kerrokset tai siilot. Yleensä ne piilotetaan turpeen ja tavallisten maan kerrosten alla. Kaikki tämä on peitettävä ja poistettava, ennen kuin aloitat talon perustan rakentamisen.

Valmistamme tontin, levitämme perusmateriaalit: armatuuri, eristys, laudat muottiin

Sivuston merkitsemiseen tarvitaan tapit, mittanauha ja lanka. Jos maaperä on tiheä, niin kaivetun kaivannon seinistä saat suuren muottipesän. Sitä on vain lisättävä sitten ylhäältä. Jos maaperä on löysä ja kaatuu jatkuvasti, kaivantoa täytyy kaivata hieman leveydeltään niin, että muottipaneelit voidaan sijoittaa kaivon sisään.

Toinen vaihe on tyynyvalmistelu. Kaivetun kaivannon pohja tasoitetaan hiekalla ja pienellä soralla. Tämä hiekka-sora-kerros on syvästi puristettava, kaataa vettä, kun sitä kaadetaan. Sen pituus on noin 10 - 30 cm. Tämä pehmustettu pehmuste vähentää kuormitusten jakamista alaspäin kaistaleen talteenoton aikana.

Jäähdytin voidaan sijoittaa tyynyn päälle - tämä estää talteen jäämistä

Kolmas vaihe - muottien asettaminen. Tarvitset tangot, joissa on jakso 30 - 40 mm ja levyt 15-20 mm paksuina tai laminoidut lastulevyt. Talon betonialustalle luotu muotti on tällöin velvollinen ylläpitämään huomattavaa betonin massaa kaadettuna. Sen pitäisi olla kestävä ja luotettava. Jos se täyttyy betonin sekoittamisen jälkeen, se kaatuu, niin kaiken täytyy alkaa uudelleen.

Laitamme levyn muottiin

Jos pohjavesi rakennustyömaalla on korkea, niin betoniteräkselle tarvitaan vedenpitävyys. Ylhäältä, talon kellarikerroksessa, se tehdään yleensä peittokuvana. Jotta maan pohjaan jäävä osa voidaan suojata, kateaine on sijoitettava kaivoon sivuille ja pohjalle. Se suojaa betonia liialliselta kosteudelta maaperässä sen kovettumisen ja sen jälkeen.

Neljäs vaihe - venttiilien asennus. Vahvikkeille käytetään tavallisesti 14-16 mm: n poikkileikkausta ja ohutta sidontalankaa. Liitokset voidaan myös sulkea sähköhitsauksella. Mutta tässä tapauksessa tarvitset kokemusta hitsauskoneesta ja itsestäsi. Lisäksi hitsauksessa on oltava valmis metallisen korroosion esiintymiseen.

Rebar-sitomisvaihtoehto

Tämän seurauksena 25-30 cm: n solujen vahvistamisen kehys tulisi muodostaa kaivannon sisään ja se sopii niin, että kaikki sivut ovat peitetty kaatamalla betonia. Muussa tapauksessa metalli väistämättä ruostuu, talossa sitten pitkään vain ei kestä.

Näin muottien pitäisi näyttää ennen kaatamista.

Eristeiden ja varusteiden välissä on oltava 5 cm: n tila

Viides vaihe - betonin kaato tai FBS. Jos päätetään varustaa talon rakentaminen talotekniikalla, se nopeuttaa rakentamisen prosessia. Ei ole tarvetta tehdä muottirakennuksia ja odota lähes kuukausi ennen betonin asettamista.

Kuitenkin riippuvuus säätiölohkoista maksaa enemmän kuin monoliittinen vastine. Lisäksi niiden täytyy kaivata suuremman kaivannon leveydeltä. Kuormien jakautumi- seksi muurauslaatan alariville FBS tehdään laajenevalla alustalla.

Jos tukilaitteelle valitaan monoliittinen versio, betoni on kaadettava välittömästi koko pinnalle. Ei aukkoja ja ei korkeuskerroksia. Monoliitti on monoliitti. Talon on pysyttävä luotettavasti.

Kynnet voivat merkitä rajatäytteen muodon

Betoniseoksen itsensä valmistuksessa on välttämätöntä sekoittaa sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä suhteessa 1: 3: 3. Mutta on parasta ensin järjestää valmis ratkaisu, jonka merkki M300 ja sitä korkeampi.

Autamme lastalla ja lastalla tasaisen levittämään betonia

Betonin kaatamisen yhteydessä on äärimmäisen tärkeää varmistaa, ettei siinä ole aukkoja. Tiivisteen suorittamiseen on erityisiä värähteleviä koneita. On kuitenkin myös mahdollista käyttää vahvistusosaa täytetyn massan ja vuotoveden puhkaisemiseksi pois siitä.

Siirrämme värähtelevän betonin päälle tyhjennysten poistamiseksi

Säätiön valu päättynyt

Kuudes vaihe - vedeneristys ja sokea alue. Vedenpitävyys on sallittua 3-4 vuorokautta betonin kaatamisen jälkeen. Kestää noin kolme viikkoa. Mutta on mahdollista aloittaa käsittely mastilla, vaikka se ei ole täysin jäädytetty nauhan säätiön taloon.

Rakennuksen koko kehän varrella sinun on myös tehtävä sokea alue, joka ohjaa sadeveden poispäin sen seinistä.

Valmis säätiö kellarikerroksilla

Käytä kodin rakentamiseen

Tällainen tuki voi helposti olla kaksikerroksisia yksityisiä taloja. Voit rakentaa mökin siihen, voit valita liimattu laminoitu puutavara, loki, vaahtomuovi tai keraamiset lohkot. On vain pätevää tutkia maaperää ja laskea kaikki kuormat oikein. Säätiön lopussa ei vahingoiteta viilua, jotta se suojaisi säästä. Tämä ihanteellinen luonnonkivi tai klinkkerilevy julkisivuun. Mutta voit valita yksinkertaisemman asennuksen ja edullisen profiilin tai sivurajan.

Teknologia rakentaa nauha säätiö

Teippirannan yleinen käsite

Nauhan tyyppi on w / w nauha, joka kulkee pitkin talon koko kehää. Kaikki talon seinät (sekä sisä- että ulkopuolelta) asettavat nauhan, säilyttäen samalla poikkileikkausmitan koko rakenteen pituudelta. Nauha ottaa kuorman ja siirtää ne edelleen maahan (pohja).

Nauhaa suunniteltaessa on tärkeää tietää maanjäristyksen syvyys alueellasi.

Talon talteen perustuvan teippityyppisen perustuksen rakentaminen on paljon yksinkertaisempaa kuin pohjalevyn tekniikka tai paaluilla.

Pilariväliin verrattuna liuskajohdot ovat työvoimavaltaisempia ja vaativat huomattavia menoja materiaaleista (betoni, muotti, nosturin käyttö).

Sovellusnauhan tyyppi:

 • taloa, jossa on raskaat laakeriosat (tiilestä, kivestä, betonista);
 • kun kellarissa on epätasaista sedimenttiä, joka johtuu maaperän erilai- sesta koostumuksesta paikoilla;
 • rakentamisen aikana kellarissa talossa tai kellarissa.

Säätiön elinikä

 • monoliittinen raunio ja betoni - jopa 150 vuotta;
 • tiilet tiilistä - 30-50 vuotta;
 • lohkoista - 50-75 vuotta.

Mitkä ovat teipit suunnittelussa?

Ennen työn aloittamista on maaperän kosteus kaivannossa.

 1. Monoliitti - jatkuva kehysnauha täytetään rakennustyömaalla. Se takaa talon vakauden heiluttaessa ja heikosti kelautuvilla mailla.
 2. Esivalmistetut - järjestää betonisbetoni-tyynyt ja betonilohkot.
 3. Matala syvyys - sopii kevyisiin rakennuksiin (puusta, vaahtobetonista, runkotyypistä, pienestä tiilestä). Järjestä heikosti kallistuvilla mailla syvyys 70 cm.
 4. Upotettu - rakennettu taloja, joissa on raskaita kuormittavia osia useammin kallistamalla maaperää ja siinä tapauksessa, että talon alle suunnitellaan kellari tai autotalli. Aseta 20-30 cm: n syvyyteen maaperän jäädytyspaikan alapuolelle. Talon sisäseinien alapinta ei ole niin syvä (korkeintaan 40-60 cm).

Syvennysmuoto on paljon vahvempi ja stabiili verrattuna upottamatta olevaan pohjaan, koska sen pohja sijaitsee syvemmälle kuin jäädytysmerkki eikä sille ole muodonmuutoksia. Mutta samalla kalliimpaa työvoiman ja materiaalin resursseilla.

Säätiön rakentamiseksi valitse lämmin kausi. Kalliiden laitteiden käyttöä ei tarvita, voit tehdä betonisekoittimella ja pienimuotoisella koneistuksella.

Hiekkaisilla kuivatuilla maaperillä on sallittavissa liuskajohdot jäädyttämisen yläpuolella, mutta maanpinnan tulee olla vähintään 50-60 cm.

Kaistaleperustusten rakentamista käytetään harvoin syvällä pakkasella ja voimakkaasti turvottamalla maaperää.

Kaavi syvästi syvennetty liuskajohto.

Esivalmistettuja nauhalevyjä on sovellettu paitsi siviili- ja teollisuusmallin rakentamisessa myös omien asuntojen ja mökkien rakentamisessa.

Esivalmistettujen säätiöiden myönteiset näkökohdat ovat rakentamisen ehtojen väheneminen ja mahdollisuus rakentaa rakenneosat jonkin tilan jälkeen asennuksen lopussa. Ei pidä unohtaa, että tällainen säätiö merkitsee korkeita kustannuksia laitteiden nostamiseen ja ammattitaitoisten työntekijöiden työhön. Siksi se on kalliimpaa kuin monoliittinen säätiö.

Epämiellyttävät hetket: vahvuusindikaattorit esivalmistetussa pohjalla (saman paksuisen tilan alla) ovat 20-30% pienempiä kuin kiinteän aineen. Kuten monoliittinen, esivalmistettujen lohkojen pohjalla ei ole riittävää jäykkyyttä, koska se on koottu erillisistä elementeistä. Muita vahvikkeita ei voida vahvistaa, koska lohkot on valmistettu vakiomallin mukaan. Esivalmistettua säätöä voidaan vahvistaa ainoalla tavalla - asettamalla verkkoja eri lohkojen välillä. Mutta se ei anna samaa tulosta kuin kun käytetään monoliittisen säätiön alueellista vahvistamista.

Tämäntyyppisten perustusten rakentamisen materiaalikustannusten pienentämiseksi yksittäisten matalarakenteisten kotelorakenteiden avulla voit käyttää toista tapaa asentaa tyynyt ja perusseinämälohkot: sijoittaa lohkot ei jatkuvalla nauhalla, mutta jonkin verran ajettaessa.

Rikkoutuneen säätiön järjestelmä.

Tällä tavoin on mahdollista saada nauhalohkoperusteen ns. Ajoittainen tyyppi. Tämä vaikuttaa tehokkaasti rakennuskustannuksiin: ajoittaisten säätiöiden rakentaminen voi säästää jopa 25% lohkosta.

Ei ole hyväksyttävää järjestää ajoittaisia ​​säätiöitä alueilla, joilla on turvetta, siltaa tai maata, jolla on heikentynyt kantavuus.

Lujuuden ja muiden laatuominaisuuksien suhteen yksittäisten lohkojen nauhan perustus menettää sen suhteelliseen - monoliittiseen tukikohtaan. Olemassa olevat esivalmistetut perusrakenteet ovat nähtävissä kuvissa.

Mikä materiaali on sallittua rakentaa nauhalevyt?

Seuraavien materiaalien katsotaan olevan yleisimpiä materiaaleja nauhalumpuille: teräsbetoni, butobetoni, betoniteräkset tai laattojen pohjaan, tiiliin.

Betonipohjan rakentaminen.

 • Betonisekoituksen nauha-pohja on hiekkasementtilaastin koostumus ja melko suuret kivet (enintään 30 cm pitkä ja kaksi rinnakkaista sivua, paino enintään 30 kg). Säätiö on erittäin luotettava. Tämä vaihtoehto soveltuu tilanteeseen, jossa suuria kiviä on tarjolla hyvällä määrällä tai hiekka- tai kiviseinien läsnäolo paikan päällä. Savialtaiden valtaosan vuoksi tällainen säätiö on parempi olla käyttämättä, koska asfalttiperusta voi haljeta tai olla kokonaan rikkoutunut;
 • Säätiön leveys voi olla 200-1000 mm. Rakennuksen suunnitellusta kuormituksesta riippuu tämä parametri. Tämäntyyppinen säätiö vaatii hiekka- tai soratyynyjen luomisen, jonka paksuus on noin 100 mm maaperän pinnan tasoittamiseksi ja betoniseoksen asettamisen helpottamiseksi;
 • Vahvistettu betonirakenne. Tämä on sekoitus hiekkaa, sementtiä, murskattua kiveä, joka on vahvistettu metallista tai verkosta. Vahvistettu betoni - säätiön suosituin materiaali. Se ei ole kallista, riittävän kestävä, mahdollistaa monoliittirakenteiden monimutkaisten kokoonpanojen luomisen. Konkreettisen värähtelijän läsnäollessa voit luoda vahvan ja luotettavan perustan. Tämä materiaali soveltuu alueille, joilla on hiekkapohjaisia ​​maaperä. Sen leveys valitaan seinien leveyden mukaan. Esimerkiksi jos seinämän leveys on 2 keraamista tiiliä (510 mm), talon luotettavuuden vuoksi pohjan leveys on riittävän suuri, jotta se olisi 60 mm, luokkaan A III kuuluvien sauvojen vahvistaminen, joiden läpimitta oli 12 mm;
 • Nauhatulkkipohja sopii hyvin sekä maanalaisiin että maanpäällisiin osiin sekä pohjakerroksiin.

Esivalmistettu säätö voidaan tehdä mistä tahansa koosta.

Asennustekniikan rakentaminen säätiön rakentamisessa:

Talonrakentamisen yhteydessä saatat joutua käsittelemään tällaista termiä "teknisten maanalaisten apuohjelmien". Mikä tämä on?

Metrolla sijaitsevat apuvälineet ovat lineaarisia rakenteita, joiden tarkoituksena on kuljettaa nesteitä, kaasuja ja siirtää energiaa. Näihin kuuluvat putket kuuman ja kylmän veden, kaasun, kaapelipuhelin- ja sähkölinjojen toimittamiseen.

Jotta näistä viestinnöistä pääset käsiksi sivustoon, sinun on hankittava topografiset tutkimukset rakennustyömaasta, joka näyttää kaikki tekniset viestinnät paikallisviranomaisilta. Jos niitä on, niitä on siirrettävä tai tontilla oleva talo on sidottu toisiinsa. Älä unohda, että talon rakentaminen viestien yläpuolelle tai vieressä voi johtaa siihen, että säätiön ylimääräinen kuorma aiheutuu ihmisen aiheuttamasta onnettomuudesta.

Jos sivusto sijaitsee kylässä tai kaupungin laidalla, tällaiset viestinnät tapahtuvat maan alla.

Teippiaseman rakentamisen tekniikka

Ennen teippien asettamista on tärkeää tarkastella vesihuolto- ja viemäriveden sijaintia.

Harkitse, kuinka voit järjestää monoliittisen matalan perusta-nauhan. Materiaali on butobetonia tai vahvistettua betonia.

 • sen käyttö yksityisessä asuntorakentamisessa on paljon yleisempi;
 • monoliittisen nauhan tekniikka on paljon vaikeampaa kuin nauhateollisuuden laite lohkoista.

Rakentamisprosessin tehokas hallinta voi olla tulevan kodin omistaja, joka jopa yleisesti ymmärtää naulityypin monoliittisen perustan laitteen tekniikan.

Myös yhtä tärkeä askel, johon on kiinnitettävä asianmukaista huomiota, on työvoiman valinta. Rakennusmarkkinat ovat täynnä palvelutarjontaa useilta organisaatioilta ja yksityishenkilöiltä. Mutta sinun ei pitäisi kiirehtiä valintaan. Kannattaa puhua ystäville, sukulaisille ja ystäville, jotka ovat jo kohdanneet samanlaisen kysymyksen. Tietoja tietyn urakoitsijan palvelujen laadusta voi saada heiltä. On tarpeen parantaa suhteita kahden tai kolmen rakennusorganisaation kanssa, analysoida ehdotuksiaan, tutustua rakennettuihin esineisiin ja keskustella näiden talojen omistajien kanssa. Tällaisten tietojen pitäisi riittää valitsemaan oikea urakoitsija. Älä unohda, että hyvin kirjoitettu rakennusurakkasopimus organisaation kanssa auttaa välttämään erilaiset ongelmat tulevaisuudessa, jos niiden rakennustöissä on ongelmia.

Valmistus kellari nauha, jonka tekniikka edustaa seuraavaa toimenpidekokonaisuutta:

Erirakennusteknologiaan kuuluu rakennusalan puhdistamiseen ja materiaalien hankintaan liittyvä työ. Maalla ne tekevät akselien merkinnän taloon ja säätävät säätiön pääkomponenttien sijainti johtoineen ja panoksineen. Tällainen toiminta vaatii parempaa tarkkuutta ja huomiota. Tasoitetulla mittauspaikalla helpottamiseksi. Alueilla, joilla on monimutkainen maasto, käytä tasoa ja säleitä. Suorakaiteen tai neliön pohjalla on oltava tarkka kulmien tarkkuus, ne on sijoitettava tiukasti 90 °: n oikeaan kulmaan. Teodoliittia on pakko tarkistaa kaivannossa oleva pohja, ainakin talon kulmissa ja nauhojen leikkauspisteessä. Rakennettavalle tasoitetulle alueelle tulisi olla 2-5 metriä kummallakin puolella, joka on suurempi kuin talon mitat.

Säätiön rakentamiseksi kaivantoa kaivetaan manuaalisesti tai kaivinkoneen avulla. Jos kaivinkone on mukana, kaivannon pohja on tasoitettava käsin. Pitkä aita. Löytyneen kaivannon pohjassa on pystytetty tyyny (120-200 mm), joka on sijoitettu hienon sora- tai jokihiekkaan. Vedä vettä, se on varovasti painettava. Polyeteenikalvo asetetaan valmistetulle tyynylle tai kaadetaan sementillä, jotta betonista ei pääse maahan maaperään aiheuttamatta liuoksen lujuusominaisuuksien heikentymistä.

Laitemuotti, jossa tukia.

Nauhateollisuuden muotti on tehty yhdeltä puolelta tasoltaan vähintään 50 mm: n tasolta. Ne on asennettu kuoppaan. On mahdollista käyttää suojusta kokoontaitettavaa metallia. Asennetut puutuotteet, jotka on puhdistettu roskista ja runsaasti kostutettu vedellä, on kiinnitetty tukevasti kaivannon seinämien välikkeisiin estääkseen seinän tukkeutumisen. Muottien seinämien pystysuuntaus kalibroidaan huolellisesti lyijyllä, koska tämä vaikuttaa pohjan levittämisen kestoon. Muotti poistetaan maanpinnan yläpuolella noin 30 cm: n (tai enemmän) päällä. Tulevaisuudessa rakennuksen kohotettu osa on rakenteilla olevan talon kellari. Älkää unohtako, että poistat putket reiät välittömästi, jotta tulevaisuudessa, kun heität reikiä, he eivät murenna talon vakautta. Monoliittisen asennuksen jälkeen pohjan pää on peitetty vesitiivisillä päällysteillä, jotka suojaavat rakennuksen seiniä kapillaarisen kosteuden tunkeutumiselta niihin.

Vahvikotelon asennus.

Vahvistus- ja vahvistuslaskenta.

Asennettaessa muottirakennetta, aseta vahvistin häkki ympäri kehä. Luotsauspalkkien halkaisija, sijainti ja lukumäärä osoittavat projektissa. Jos tämä ei ole, niin luuranko on järjestetty kahdesta poikittaisesta lujasta, jotka on kiinnitetty vaakasuoralla vahvikkeella, niiden määrä riippuu säätiön syvyydestä.

Asennusvaihe lujitustangoista - 10-25 cm. Neulominen kehyksestä, näet kuvassa. Kuva 3

Vahvistettu betonirakenne luo teräsbetonisen monoliittisen perustan, jolla on suuret lujuusominaisuudet. Kehys asetetaan pohjan koko korkeudelle. Se yhdistää jäykästi yläosan alempaan osaan.

Kehykset on kiinnitetty hitsaustekniikalla tai lanka-liittimellä. Rungon muotoiset osiot sijoitetaan kaivannon pohjaan ja hitsataan toisiinsa. Hitsauskoneen puuttuminen mahdollistaa kehyksen kiinnittämisen neuletietoketjulla, joka on oikein rakennuksen sisällä. Lujitustangojen huoltamaton asennus ei saa olla sallittua. Ne on sijoitettava hankkeen mukaisesti, pitämällä varren askel tarkasti, halkaisijan, luokan mukaan. On tärkeää säilyttää suojaava etäisyys 35-70 mm: n etäisyydeltä pohjan reunasta sauvan keskelle. Betonin kaatamisen yhteydessä on suositeltavaa käyttää kiinteää tiiliä säiliön säilyttämiseksi, muuten betonin lujuus vähenee.

Betoniseoksen kaataminen muottipesässä.

Talvella täytettäessä nauhoja käytetään pakkasnesteen lisäaineita.

Betoni kaadetaan peräkkäisiin kerroksiin, kukin 15-20 cm. Kerroksia painetaan puupuristuksella tyhjennysten poistamiseksi betonirakenteessa. Samaan tarkoitukseen käytetään muottipintoja. Betonielastin käyttäminen on paras työkalu tällaisiin tarkoituksiin. On tärkeää tarkkailla betonin sakeuden yhdenmukaisuutta, sen jakamattomuutta kerroksiin. Nestemäisen betonin laadun ongelmat voivat johtaa delaminaatioon, aluskertymän laskeutumiseen ja sen lujuusominaisuuksien vähenemiseen. Yksinkertainen sääntö, joka voi auttaa määrittämään betonin rakenteen, on se, että kun laastilla haalataan lapio, se kulkee helposti esteiden läpi, niin se on nestemäistä. Voimakkaan lujuuden omaavan betonin saavuttamiseksi liuos on tehtävä riittävän jäykkää, joten siirrettäessä sitä lapioon oli välttämätöntä tehdä huomattavia ponnisteluja.

Talvella betonisaatiossa betonin on tarkoitus eristää sen asettamishetkellä (sahanpuru, olki, lasivilla jne.) Tai kuumennetaan.

On huomattava, että betoniseos voi kerrostua, kun se kaadetaan yli 1,5 metrin etäisyydeltä. Kaadettaessa on toivottavaa käyttää kannettavia kouruja.

Jos materiaali on konkreettinen sekoitus, sinun on varmistettava, että siinä olevat raakakivet ovat tiiviisti liitettyinä toisiinsa. Tämäntyyppinen säätiö aiheuttaa merkittäviä varojen tuhlausta, koska kivet on valittava perusteellisesti ja koon mukaan. Asennustekniikka koostuu vuorovai- kuttamalla roskirakoittumisrakenteiden, niiden tiivistämisen ja niiden välisen sidosratkaisun prosesseja. Tässä tapauksessa betonissa on oltava hienoja kiviainetta - soraa, murskattua kiveä tai hiekkaa.

Alustan vedenpitävyys.

Vedeneristys suoritetaan, jos maaperä altistuu lisääntyneelle kosteudelle.

Viikon kuluttua betonin kaatamisen hetkestä (tai kun se saavuttaa 70% suunnittelun lujuudesta), muotti voidaan poistaa. Vesitiivistykseen ne käyttävät bitumimateriaalia, joka on päällystetty ulkoseinällä, liimaavat vedenpitävyyden materiaalin. Voiko käyttää ruberoidia. Jonkin ajan kuluttua tarkista liimaus laadusta. On tärkeää varmistaa, että vedeneristys ei irrota eikä irrota pohjaseinästä. Vedenpitävyys havaitut aukot poistuvat. Yksinkertaisempi tapa järjestää vedenpitävyys: kellarimassan sinusien täyttö, kun taas sen on oltava hyvin tiivistetty. Jos haluat saavuttaa sataprosenttisen luotettavuuden rakenteen kestävyydestä, voit laittaa maahan polymeeriset sideaineet pohjaan.

Vedenpitävyyden asentamisen jälkeen suoritetaan pohjan täyttö. Tämä tehdään käyttämällä keskikokoista hiekkaa, jossa on vesikerrosvuoto ja tulppa. Tällainen toimenpide toteutetaan käsin huolellisesti koskematta vedenpitävyyteen. Viemäröidyt kalvot tai geotekstiilit voivat luoda suojan vedenpitävälle pinnoille. Kellarin läsnäollessa ja sen suunnitellulla eristyksellä vedenpitävyydestä voit liittää lämpökerroksen (esimerkiksi ekstrudoitu polystyreenivaahto tai mineraalivilla).

Nauha-alusta on melko vaatimuksen mukainen laite, jonka pohja on talon alla. Tyypin valinta riippuu rakennuksen materiaalista ja muista kriteereistä.

Hihnan säätiö: tyypit ja asennustekniikka

Kun otetaan huomioon huomattava määrä työtä, valitaan yleensä riittävän suuri budjetin rakentaminen kasettinauhan peruskorjaukseen tai raskaan tiilen, kiven ja betonipyörien rakentamiseen. Suunnittelussa on suuri spatiaalinen jäykkyys, käyttöresurssi. Rajoitukset ovat suot, korkeuserot rakennusmaassa yli 1,5 m.

Rakennetyyppejä

Kaistaleen perusta on kysyntää perinteen ansiosta, joten rakennushintaa säästävällä budjetilla on monia muutoksia:

 • monoliittinen vyö - ei pääse tunkeutumaan, nauhan leveys on korkeampi kuin sen korkeus, lujitus on vakiona kahdessa tasossa, sitä käytetään puurakenteisiin tasapinnoilla, joiden pohjavesi on alle 0,5 metrin päässä sokea alueesta
 • ei upotettu nauha - nauhan korkeus on suurempi kuin leveys, tekniikka sopii hirsihalleihin, "luurankoihin", vaahtobetoniin
 • MZLF - pohja-syvyys 0,4 - 0,7 m, käytetään tiili-, kaasu- ja vaahtobetonirakennuksiin
 • syvä säätiö - joka on luotu projekteihin, joissa on kellarikerroksessa korkealaatuinen kerros, kalliimpia kuin muut muutokset

Riippuen siitä, kuinka paljon nauhateos on haudattu maaperään, erilaiset kuormitukset vaikuttavat vahvistettuun betonirakenteeseen. Jos pohja sijaitsee jäädyttämisen alapuolella, sen alla ei taata turvotusta. Toisaalta sivupintojen pinta kasvaa, vierekkäiset savi- maaperät pyrkivät työntämään rakennetta pinnalle ja siirtämään sitä sivuttain.

Ei-haudattujen, haudattujen nauhojen tapauksessa tilanne on päinvastoin. Tangentiaaliset voimat puuttuvat tai ovat vähäisiä, pohjan alla olevat maaperät voivat turvota ja painavat vakavasti betonirakennetta.

Huomio: On täytettävä ASG-sinusoireet, luoduttava alla oleva kerros murskattua kiveä, hiekkaa, valmistettava ulomman reunan murskaus-liukuva lämpöeristys tai eristettävä sokea alue ja aseta viemäriin MFSF: n ympärysmitta.

Rakennustekniikka

Luotettavuus on perinteisesti pidetty monoliittirakenteeksi, joka on valmistettu vahvistetusta betonista kahdella tasolla. Jotta voidaan luoda nauhatalusto, jolla on taattu korkea käyttöresurssi, on tarpeen suorittaa useita toimintoja:

 • tuoda täysimittaiset akselit rakennuspaikkaan
 • kaivaa kaivanto tai kaivo
 • tee säiliö, rengasmainen tai seinänpoisto
 • laita 40 cm kerros hiekkaa
 • kaada 5 cm jalka
 • kiinni se 2 kerrosta rullan vedeneristys
 • asenna muotti, vahvistushäkit
 • laita betoni, kompakti se värähtelijällä
 • anna märkä pakkaus ensimmäisten kolmen päivän aikana
 • vedenpitävät pinnat kuorinnan jälkeen
 • lämmitettävä sokea alue liimalla nauhan polystyreeni-vaahdon ulkoreunojen yli

Sen jälkeen on edelleen täytettävä sinusien epäjalolla materiaalilla, kerroksittain kerrosten välityksellä. Palkkien pitkin päällystetyt, teräsbetonilaatan muodossa lattia on nollapisteen loppuvaihe. Jos aiot jatkaa työtä ensi kaudella, säätiö on säilytettävä.

Huomiota: Vedenpoisto, sokea-alueen eristys on halvempaa louhinnan vaiheessa kuin alueen paranemisessa.

merkki

Jopa hedelmättömällä kerroksella ei voi asentaa hautautuneita nauhalevyjä. Edellä mainittua työtä varten on välttämätöntä siirtää projekti luonteeltaan. Voit tehdä tämän käytä merkkijonoja, johtoja, venytettyjä rättejä, jotka on otettu ulos kaivannoista, kaivannosta. Siksi kehittäjän on suoritettava seuraavat toimenpiteet:

 • mittaa alue - kiinnostunut etäisyydestä rajoilta naapurimaiden alueet, "punaiset" linjat ajotieltä, kaduilta
 • valaisin - 2 kpl jokaista kantavaa seinää varten, monimutkaisten kokoonpanojen elementit (erkkeri, kuisti, veranta, erilliset takat, portaat)

Huomio: Naapureilta tulevien aidojen on oltava 3 metrin päähän, 3 metrin päässä vaunuista ja 5 metrin välein. Kiinteistöjä, jotka ovat puusta ja kivestä lähempänä 15 - 6 metriä, on kielletty rakentamaan kylän paloturvallisuutta.

Oven tai kaivannon

Kun syvennetään jäätymispisteen alapuolella, nauha-pohja on pystytetty kuopan sisään. Matala, ei-haudattu muutos, kaivannot ovat riittävät. Louhinnassa on otettava huomioon tekijät:

 • haaran leveyden tulisi antaa työntekijöille pääsy nauhan ulkoreunoihin (0,6 m ulkoseiniltä kumpaankin suuntaan)
 • pystysuuntaiset sivut voidaan tehdä vain savi, kangas, hiekkasaumojen, hiekka sivuseinien kulmakerros ulospäin on 7-15 astetta, vastaavasti
 • maanalaisen työskentelyn pohja on tasoitettu manuaalisesti lapioilla, kielletään maata kaatamaan kaivoihin,
 • Kaivannon syvyyden tulisi ottaa huomioon 40 - 80 cm kerros epämetallisesta materiaalista, 5 - 10 cm jalusta

Huomio: Maadoitusta ei voida vedenpitäväksi, joka on upotettu maadoitettuun muottiin, suojaa sitä tyhjenemästä tyhjennysjärjestelmällä ja eristämään sokea. Siksi tämä tekniikka ei pysty tarjoamaan riittävää käyttöikää rakennetta varten.

salaojitus

Nauhatalustetta on suojattava kosteudelta. Kosteus läpäisee betonirakenteet ylhäältä, maanalaisista. Erityisen vaarallinen myöhäisille vesistöille:

 • maaperä - niitä voidaan ohjata ainoastaan ​​säiliöön, rengasmaiseen vedenpoistoon
 • maaperä - katkaisu, jossa murskattu kivikerros kapillaarisella maaperän reunalla ei salli kosteuden imeytymistä ylempiin horisontteihin
 • jätevedet - sadevesi, tulva vettä, joka liikkuu keväällä sen läpi luonnollisten vesikappaleiden lähellä, tyhjennetään sokea alueen suunnittelussa syntyvä myrskyvesi

Huomio: On suositeltavaa käyttää maanalainen viemäröinti yhdessä pinnan viemäröinnin kanssa, joka myös kerää viemäreitä.

Kallis on säiliön vedenpoisto:

 • Kaivon pohjasta muodostuu 4 asteen kulmureitti keskeltä kehälle.
 • viemärit asetetaan alimmilla pisteillä (kaivon ulkokehä), oma rinteensä on yhteinen suunta
 • 20-40 cm murskattua kiveä peittää koko pinnan

Halvempi vaihtoehto on pyöreä tyhjennys, jota varten ei tarvita kaivoa. Viemärit asetetaan kuten edellisessä tapauksessa, mikä mahdollistaa GWL: n tason laskemisen 0,5 m pohjan alapuolella.

Jos pohjaveden pinnan alentamista ei tarvita, riittävä seinän tyhjennys, joka on kohdistettu ylempään vesihuoltoon. Sienoiden täyttö, epälineaarisen materiaalin alapuoliset kerrokset, ovat oletusarvoisesti lauhduttimia kerätäkseen pintaveden, joka kertyy betonirakenteiden läheisyyteen.

Siksi myös korkealaatuisen vedenpitävyyden varmistamiseksi seinämän tyhjennys on välttämätöntä missään säätiössä.

Säätiön valmistelu

Nauhatasolla on oltava vankka, tasa-arvoinen perusta. Tekniikka peruspohjan valmistamiseksi on seuraava:

 • kaivojen pohjan täyttäminen raunioilla tai hiekalla - kerroksen paksuus 40 - 80 cm, leveys kaksinkertainen teipin kokoon nähden, jokaisen 10 cm: n kerroksen tiivistyminen on välttämätöntä sakeutumisen välttämiseksi
 • betonipinnan paksuus 5 - 7 cm, leveys on samanlainen kuin edellinen kerros
 • kellarin vedeneristys - sulatetaan kahdella kerroksella TechnoNIKOL, bikrost, muut rullatut bitumipitoiset materiaalit

Huomio: Vavat laajentavat pohjaa, estävät sementtihyytelöä putoamasta betoniin hiekkaan ja hiekkaan.

muotti

Nauhateokset usein kaadetaan irrotettaviin muottiin, koska tämä tekniikka on halvempaa. Käytettäessä ei-irrotettavaa polystyreenimuottia lisää kalliseristyksen kulutusta, jota ei tarvita sisäpinnoilla. Lisäksi on mahdotonta valmistaa ulkoista vedenpitävyyttä, estopalkit estävät tukirakenteiden oikean asennuksen. Irrotettava muottiteknologia on:

 • suojaverkkojen valmistus - korkeus lankaihin, jotka venytetään 5 cm korkeammalle kellarin tason yläpuolelle
 • asennus - kannet asennetaan pystysuoraan, ulkonevat silmukoilla, ne vedetään sisäpuolelta siltojen välityksellä (vain käsivarretasojen asennuksen jälkeen) tai nastat
 • kiinnitykset - ontelolaitteita asennetaan viestintätuloyksiköihin, kellariosastoihin (putket, kulkevat molemmat levyt läpi tai neliömäiset polystyreenielementit)

Sen jälkeen kannet sisäpinnat peitetään polyeteenillä sementtihyytelöiden vuotamisen estämiseksi, jotta saatiin aikaan betonin rakenne sileä pinta.

Huomio: Terälevy, monikerroksinen vaneri, kun strippaus on käytetty ristikkojärjestelmään, kattotuhoihin, väliseinien rakentamiseen, esipäällysteisiin tukkeihin.

vahvistaminen

Monoliittisen mallin nauha-alusta on aina vahvistettu kehyksillä. Ne kerätään rakennuspaikalle tai ostetaan markkinoilla. Ensimmäinen vaihtoehto on suositeltava, koska tehtaan kehysten vahvistaminen yhdistetään usein hitsaamalla. Langan kierre ei muuta metallin rakennetta, tarjoaa riittävän jäykkyyden paikkarakenteille. Runko on muotoiltu:

 • pituussuuntaiset tangot lähellä nauhan yläreunaa, pohjalla, jonka suojakerros on 2-7 cm
 • suorakulmaiset kiinnittimet tai pystysuorat + vaakasuorat kanttorit, joiden rakenne on kiinnitetty haluttuun geometriaan

Kehykset sijoitetaan muottipesän päälle niiden betonipinnoille, joiden paksuus on 2-5 cm. Sivusuojauskerros luodaan sijoittamalla muovirenkaat tankoihin, jotka estävät metallitangot tulemasta kosketuksiin muottien kanssa. Kulmat on vahvistettu U-muotoisilla tai L-muotoisilla ankkureilla. Yksinkertainen suora palkkien päällekkäisyys konjugointipaikoissa on muodon keskeyttäminen, siksi SP-tekniikka ei salli sitä.

Huomio: Pituustangot valmistetaan A400 aallotetusta raudasta. Hyppyjä, puristimia, sileä vahvike käytetään yleensä A240.

Betonipolku

Ennen betonitoiminnan aloittamista tulee arvioida realistisesti prikaatin suorituskykyä. Seoksen monikerroksinen kerrosprosessi on kielletty. Siksi on syytä tilata vaaditun tilavuuden toimittaminen sekoittimilla tai suorien osuuksien keskikolmasosilla pystyosioiden asentamiseksi jatkuvan vahvistuskerroksen säilyttämiseksi.

Betoni sijoitetaan muottipesän sisälle 40-60 kerrokseen yhteen suuntaan yhden työntekijän kesken. Toinen seuraa häntä syvällä värähtelijällä, tiivistämällä betonin tilaan, jossa:

 • täysin murskattu kivi piiloutuu
 • sementtimaito tulee pinnalle
 • ilmakuplat pysähtyvät

Strippaus tapahtuu päivinä 3-16 ympäristön lämpötilassa 30-5 astetta vastaavasti. Ensimmäisinä päivinä tarvitaan märkä sahanpuristuspakkaus kaikilla avoimilla pinnoilla tai peitetty polymeerikalvoilla.

Huomio: Tarkastetun ajan kuluttua irrotus on mahdollista vain vedeneristykseen. Voit ladata säätiön ainakin yhden kuukauden kuluttua.

vedeneristys

Pintasuojakerroksen betonirakenteiden on oltava jatkuvia. Jos vedenpitävyys rikkoutuu erillisellä alueella, vesi leviää betonin sisään kapillaarisesti, mikä mitätöi suojaustekniikan koko vaikutuksen. Vedeneristysmenetelmiä on useita:

 • kipsi - erityisillä koostumuksilla, joissa on polymeeri-lisäaineita
 • Liimaus - rullattavien materiaalien kiinnitys tai kalvojen liimaus, polymeerikalvot
 • pinnoite - epoksi-, polymeeriset, bitumimastiset
 • irtotavaraneristys on betonin kylläisyys tunkeutuvien seosten kanssa, joiden komponentit muuttavat betonin rakennetta koko rakenteen koko paksuuteen

Käytännössä useammin käytetty vedenpitävä monimutkainen. Pinnat kyllästetään alukkeella (pohjamaali), päällystetty mastilla, ja Bicrost tai hydroglass eristetty päällekkäin päälle.

Huomio: Betoniin syötetään lisäaineita sekoituksen aikana. Tällöin rakennemateriaali muuttuu vedenpitäviksi oletusarvoisesti, eikä ulkoreunojen työstöä tarvita. Tämä tekniikka sopii uritetulle alustalle, jonka avulla voit vähentää työvoimakustannuksia.

täyttäminen

Jäykkyjen seinien välissä on sinus-betonirakenteita, jotka täyttävät PGS: n, jossa ei ole turvotusta. Jotta rakennuksen sokea alue ei pääse liukastumaan ajan myötä, jokainen kerros laitetaan erikseen. Inertin materiaalin vähimmäisleveys betonirakenteiden läheisyydessä on 40 cm.

Huomio: Älä käytä saviä täyttöön. Se ei ole täysimittainen vedeneristysmateriaali, se on kyllästynyt kosteuteen, turpoaa talven jäätymisen aikana, paineita sokea alueelle, perustan.

Nauhatyypin matalia perustusta käytetään useammin kuin muut muutokset. Tekniikka on saatavana itsetuotannolle. Rakennusbudjetti on keskimäärin. Säätiö soveltuu mihin tahansa seinämateriaalien mökkeihin, ja se voidaan rakentaa lähes mihin tahansa maaperään. Ei suositella LF rinteillä, joilla on korkea GWL-taso.