Päällystystekniikan perusteet

Maaperän valmistustekniikan noudattaminen ja tienlevyjen asianmukainen asennus ovat tulevaisuudessa erityisen tärkeitä ja tienpinnan käytön laatua. Esikaupunkialueilla, teollisuusalueilla sekä joillakin kaupunginosilla tie luodaan erityisten tienlevyjen avulla. Seuraavaksi kuvataan yksityiskohtaisesti maalauslevyjen perusteknologiaa.

Useimmissa tapauksissa tierakenteisiin käytetään betoniteräksiä. Tämä on ainutlaatuinen materiaali sellaisten teiden luomiseen, jotka kestävät huomattavia kuormia. Rakennusrakenteiden tekniikka mahdollistaa tien rakentamisen mihin tahansa maastoon ja käyttää niitä varsin aktiivisesti. Tieastioita voidaan käyttää lämpötiloissa, jotka vaihtelevat välillä -40 ja +55 astetta, mikä on tärkeää paikallisissa ilmasto-olosuhteissa.

Tierilevyjen asennusominaisuudet

Näiden rakenteiden rakentaminen käsittää useita vaiheita:

 • tasoittaa maaperän pinta;
 • veden vaihdon kaivannon valmistelu;
 • kerrostetaan kerros (materiaalin paksuus - enintään 10 cm);
 • maaperän tiivistys käyttäen värähtelevää levyä;
 • maavaroituslevyt;
 • työstöliitokset.

Ensimmäisessä vaiheessa maaperän pinta tasoitetaan. Tietyissä tapauksissa maaperäkerros leikataan erikoislaitteilla. Toinen vaihe on veden vaihdon kaivaminen. Sen syvyys on 25-50 cm, riippuu maastosta. Tämän jälkeen tekstiilit asetetaan pohjaan (maaperän huuhtoutumisen estämiseksi). Kolmannessa vaiheessa geotekstiilin päälle asetetaan hiekkaa (10 cm) ja hiekkakerros (15-20 cm). Lisätään voimaa, sementtiä voidaan lisätä hiekkaan. Tällainen "tyyny" tarjoaa merkittävän vakauden.

Sen jälkeen maaperä tiivistetään värähtelevillä levyillä. Suurille alueille asiantuntijat käyttävät luistinrataa. Maaperän samentumisen taso toteutetaan tasolta. Viimeinen vaihe on tienlevyt, rakenteet on järjestetty sarjaan. Jännittynyt johto on tärkein referenssipiste ensimmäiselle tasorengasrullalle. Teknologiasta riippuen tiililevyjen asentaminen voidaan suorittaa aukolla tai liitoksella liitokseen. Tämän jälkeen saumat peitetään hiekalla, rakeisella seulonnalla tai kaadetaan bitumilla. Halkeilun välttämiseksi saumat laajennetaan märällä liuoksella.

Suuremman lujuuden vuoksi asennuslenkit hitsataan yhteen. Merkittävä lisä on, että tämä malli voi toimia luotettavana alustana tiepäällystykselle. Tällaisen tien järjestämistä varten on suositeltavaa valita korkealaatuiset betonilaatat valmistajalta. Vahvistetut betonituotteet, jotka on tehty perusvaatimusten mukaisesti, kestävät kauan. Tällainen tie erotetaan luotettavuudesta, kestävyydestä sekä lisääntyneestä resistenssistä erilaisiin negatiivisiin tekijöihin.

Työtasosta riippuen tienlevyjen asennus kestää eri ajan - useita kuukausia kuuteen kuukauteen (säännöllisen työn tapauksessa). Asennuksen eri vaiheissa asiantuntijat valvovat levyjen vaakasuoraa paikoitusta tasolta.

Kuinka laittaa tienlevyt

Tekniikka, jossa on tiekulmat levyinä

Raudoitettujen betonilevyjen laaja käyttö tiekarttaan johtuu useista syistä, joista ensimmäinen on rakentamisen suuri nopeus; melkein välittömästi sen jälkeen, kun päällystettyä tieä voidaan käyttää. Levypäällystys on erityisen kysyntää alueilla, joilla on epästabiili maaperä, jossa asfalttirakenteiden rakentaminen vaatii pitkiä ja kalliita valmisteita. Toinen betoniterästen päällysteen plus - purkamisen ja uudelleenkäytön mahdollisuus. Huolimatta asennuksen helppoudesta, levyjen asentaminen tien järjestelyyn on monia ominaisuuksia.

Miten valita levyt

Tienrakennukseen käytetään vahvistettuja tuotteita, joiden paksuus on 140-180 mm. Valmistajat tuottavat levyjä, joissa on sileä tai aallotettu pinta. Jälkimmäinen vaihtoehto on parempi vastustaa jään muodostumista. Käytetyn raudoitetun betonin on vastattava iskuja, lämpötilaa, sadetta. Samaan aikaan Venäjän ilmasto-olosuhteissa alhaisten lämpötilojen kestävyys ei saisi olla alle F150: n. Levyjen muoto voi vaihdella: tavallisista suorakulmioista ja neliöistä trapezoideihin ja kuusikulmiin. Vakiokoot:
- pituus: 1,75 m - 6 m;
- leveys 1,7 m - 3,75 m;
- keskimääräinen paino: 2,2 tonnia

Laying-tekniikka

Valmisteluvaiheessa on välttämätöntä katkaista maaperän yläkerros ja tasoittaa pinta luokkalaitteella. Sitten kypsennettyjen levyjen koon mukaan kaivetaan kaivantoa 25-50 cm syvyyteen (riippuen odotetusta kuormituksesta). Seuraava vaihe on geotekstilien asettaminen, mikä on välttämätöntä maaperän pesemistä ja kasvien ulkonäöstä. Sitten geotermisen pohjan pohja on täynnä hiekkaa (kerrospaksuus 15-20 cm) tai pieni murto-osa. Jos käytetään hiekkaa, siihen voidaan lisätä sementtiä, mikä antaa lisävoimaa pohjaan; kuitenkin tällainen tie voi olla mahdollista aikaisintaan kaksi päivää työn päättymisen jälkeen. Valmistelun loppuvaiheessa hiekkalaatta kastellaan.

Teräsbetonilevyt on asennettu sarjaan, jolloin ensimmäinen rivi on kohdistettu johtoon. Asettelu voidaan tehdä raolla tai päinvastoin. Muodotut halkeamat, saumat täytetään sementti-hiekkaseoksella tai hienolla sora. Asettunut levy on painettava penkillä puunvuoren läpi. Joskus päällysteen lujuuden varmistamiseksi kokoonpanolenkit hitsataan yhteen ja yhdistävät ne yhteen. Voimakasbetonilaattojen valmis tie voidaan käyttää asfalttipäällysteen pohjana.

Kuinka laittaa tienlevyt?

On mahdotonta sijoittaa ne suoraan valmistautumattomalle maaperälle, koska ajan myötä maaperä antaa epätasaisen kutistumisen ja päällystetty tie saattaa vääntyä. Tien olemassaolo ilman valmistettua pohjaa on 1-2 vuodenaikaa. Siksi sinun pitäisi ottaa vastuullinen lähestymistapa sängyn valmistelemiseksi tulevaa tietä varten. Tämä prosessi tapahtuu ennen kankaan asettamista, ja se voidaan esittää useissa vaiheissa.

Pohjalevyn valmistus laattojen alapuolella

Vaihe 1. Leikkaa yläkerros maaperästä. poistaa kaikki sääntöjenvastaisuudet. Samanaikaisesti käytetään puskutraktoria. Tämän vaiheen työn tuloksena on saada ura, jonka syvyys on noin 25-35 senttimetriä ja leveys yhtä suuri kuin asetetun levyn leveys.

Vaihe 2. Täytä hiekka. On suositeltavaa käyttää urahiekkaa, koska sillä ei ole savi sulkeumia, toisin kuin jokien hiekka, joten se ei liiku ja on paremmin tiivistetty.

Vaihe 3. Tamp-hiekka. Ensinnäkin on välttämätöntä jakaa tasaisesti koko hiekka, joka on peitetty tien leveydelle tai hieman laajemmalle. Sitten hiekkasyyny on pakattava. On parempi tehdä se kerroksittain: hiekkaa 7-10 senttimetriä on kaadettava vedellä ja painettava tärisevällä levyllä, jonka massa on 100-150 kg (tietenkin tämä on parempi, kun käytetään täriseviä rullia, mutta se muuttuu huomattavasti kalliimmaksi). Joten tee 2-3 kerrosta. Tämän vaiheen tuloksena on saada laadukas (ihanteellisesti sileä ja tiheä) hiekkainen pinta.

Seuraavassa selostetaan, kuinka laatoitettaisiin tiettyyn pohjaan, tai harkitsemaan tien rakentamista suoraan betoniterästuotteista.

Levybetonituotteiden asettaminen

Aseta laatat hiekkapinnalle. Näillä tuotteilla on säännöllinen suorakulmainen muoto, joten tiettyjen vierekkäisten elementtien väliset aukot ovat pieniä.

Seuraavaksi on tarpeen liittää asennuskiilat sarjaan sähköhitsauksella. Tämä on tehtävä niin, että tien osat eivät liiku käytön aikana.

Sitten: kaada betonia (sementtilaasti) laattojen väliin. Tämä osa työstä ei ole pakollinen, mutta parantaa tienpinnan laatua (se muuttuu kauniaksi ja tasalaatuisemmaksi).

Joskus syntyvä tie betonituotteista asfaltti. Tällainen lisätapahtuma lisää sen kestävyyttä, koneen mukavuutta ja pakkasenkestävyyttä.

Myös luettelossa:

Vahvistettu betonituote, jossa merkintä PD 2-6 on rasva-betonista valmistettu lujatuote, jossa on melko voimakas vahvistus.

PAG 18 -lentolevyt on suunniteltu erityisesti lentokenttien kiitotietä varten ja siten täyttävät tiukimmat vaatimukset voimaa ja kestävyyttä varten.

Artikkelissa esitetään lyhyt kuvaus PAG14-kentän kentistä, näiden betoniterästuotteiden edut ja haitat sekä eri toimittajien tuotteiden hinnat.

Tekniikan päällystyslevyt: nopea tapa

Tien rakentaminen tiililevyjen asentamiseen on nopea tapa luoda tietä, joka ei edellytä monimutkaista säätiön valmistelua. Tällainen taitotietotekniikan osaaminen

Tällä tekniikalla on useita kiistatonta etua. Erityisesti tekniikka mahdollistaa tienlevyt paikoilleen nopeasti ja ilman yliluonnollisia ponnisteluja, minkä jälkeen päällyste voidaan helposti purkaa. Voit käyttää tätä tietä lähes välittömästi.

Ajoneuvot voidaan nähdä tilapäiskannessa, pysäköintialueissa tai lentokentillä. Myös tienlevyt asetetaan alueille, joilla on epävakaa, pehmeä maa tai uusilla rakenteilla. Periaatteessa putkilevyjen tekniikka mahdollistaa teiden erilaisten maastojen avaamisen.

Merkittävää etua putkilevyjen päällystämisestä - työntönopeus

Eräs toinen päällystystekniikan etu on niiden uudelleenkäyttömahdollisuus. Joten käytetyistä levyistä on mahdollista rakentaa väliaikainen tie. Muuten, käytetyt uudet levylevyt eroavat vain ulkonäöstä. Käytettyjen tienlevyjen laskemisesta aiheutuvat kustannukset ovat 40-50% pienemmät kuin uusia.

Tällä pinnoitteella on parhaat ominaisuudet Venäjän ilmastolle. Se kykenee kestämään lämpötilahäviöt -40... +55 astetta. Erityisten epäpuhtauksien lisääminen tällaisen päällysteen tuotannon aikana lisää lämpötila-aluetta.

Miten putkilevyt ovat ja miten ne ovat erikoisia?

Tieastiat voivat olla eri muotoisia. Niiden paksuus on aina 14 - 18 cm, niiden pinta voi olla sileä tai uritettu (kestävämpi jäätymisen kannalta). Betonin tiililevyssä (tiheys 2,2 - 2,5 t / m) on asennus.

Ankkuri voi olla tiukka (luokka A-5, At-4 tai -5) tai
(luokan A-1, A-3 tai A3C, tavallisesti BP-1-johtoa käytetään tällaisen vahvistuksen tuottamiseen)

Lujitetun betonin laatu vaikuttaa merkittävästi tien tulevuuteen (sadetta, lämpötilaa, iskuja, kuormituksia jne.). Tieliikelaatan valmistuksessa käytetyllä betonilla olisi sen sijaan oltava jäätymisluokka W2: lle ja F150: een asti (optimaalinen Venäjä). Myös tienlevyt ovat asennettuina, mutta osa (koosta riippuen) ei saa olla silmukoita. Saranat sijaitsevat tieastian syvennyksissä, joten asennuksen jälkeen ne eivät pudota ulkopinnalle. Vakiolevy painaa 2,2 tonnia.

Asennustekniikka

Kaikista tienpohjan eduista huolimatta on vielä ymmärrettävä, että oikea asennus ja tekniikan noudattaminen ovat tärkeässä asemassa. Kuten jalkakäytävän asentamisen yhteydessä, maaperän valmistus teknologian avulla vaikuttaa suoraan tulevan tieyhteystoiminnan laatuun. Aloitetaan järjestyksessä.

Tienlevyjen asettaminen ei vie paljon aikaa

 • Topsoilua leikataan, pinta tasoitetaan.
 • Lisäksi kaivantoa kaivetaan teknologian läpi (sen syvyys tavoitteen mukaan voi vaihdella 25: stä 50 cm: iin).
 • Vedenvaihtoa varten kaivannon pohja peitetään geotekstiilillä. Tämä materiaali takaa myös ei-toivottujen kasvien ja maaperän huuhtoutumisen.
 • Geotekstiiliin asetetaan sora (korkeintaan 10 cm) ja hiekkakerros (15-20 cm). Tämä on hiekkalaatikko, joka antaa vakauden tulevalle tielle. Hiekassa voit lisätä sementtiä. Totta, tätä tietä ei voi käyttää välittömästi, mutta vasta 2 päivän kuluttua.
 • Seuraava vaihe päällystysteknologiaa: tyyny on perusteellisesti vuodatti vedellä.

Tienlevyjen asettaminen ei vaadi paljon laitteita ja työntekijöitä

Neuvoston. hiekka on parempi käyttää uraa.

 • Tämän tekniikan jälkeen tarvitset tärisevää levyä maaperän tiivistymisen parantamiseksi. Jos sinun on asetettava suuri alue, työn nopeuttamiseksi voit käyttää luistinrataa, mutta sen vuokra tuo lisäkustannuksia. Tampingin aikana maatasoa on seurattava, mikä auttaa sinua kiinnittämään köyden majakka ja taso, venytetty tasolle.

Pinta on valmis, voit aloittaa tienlevyt. Muista, että levyt sijoitetaan sarjaan. Tieastian koko määrittelee, käytetäänkö prosessia nostolaitteita vai ei. Ensimmäinen rivi sopii jännittyneeseen johtoon vääristymien välttämiseksi. Sitten levy on tiivistetty kelkkaimella ja levyllä. Seuraavat levyt asetetaan samalla tavalla.

Neuvoston. asennuksen aikana tarvitset rakennustasoa.

Tekniikka, jossa maantieajo mahdollistaa pudotuksen tai raon asettamisen. Tekniikan mukaan hiekkaa, kivet tai sementtiseos kaadetaan murtumiin ja saumoihin (jos sellaisia ​​on). Tiukan halkeilun estämiseksi on suositeltavaa kirjata saumat märällä liuoksella ja peittää levyt erikoiskalvolla. Tarvittaessa liikkumattomuuden, lujuuden ja turvallisuuden varmistamiseksi sivusuuntaiset silmukat hitsataan yhteen. Muuten tiejalka voi toimia perustana asfaltin tulevaisuudelle.

Hanki alhaisimmat kustannukset: analysoidaan tieliikenteen hinta elokuussa. Suosittelemme selvittämään, ovatko tiejyrät hinnat muuttuneet elokuussa viime vuoden lokakuusta verrattuna.

Massamarkkinat ovat lakanneet olemasta. Keskustele laitteiden hinnoista Hinnat ovat aihe, joka huolimatta säännöllisestä kattavuudesta, myös Kaivinkone Roux -verkkosivustosta, ei menetä merkitystä. Jos eilen laitteiden kustannukset olivat samassa tasossa, on hyvin vaikea ennustaa, mitä tapahtuu huomenna, modernissa todellisuudessa

Kuka on syyllinen? Foorumin jäsenet väittävät vastuusta, oikeuksista ja velvollisuuksista Kuka on syyllinen? ja mitä tehdä? - nämä kaksi kysymystä eivät anna levätä monille sukupolville. Forum Excavator Ru väittävät, kuka ensisijaisesti olisi vastuussa käytetyistä laitteista: kuljettaja, mekaanikko, omistaja tai tarvitsisi etsiä syntipukki puolelta?

Kuinka paljon he saavat ja mistä he työskentelevät? Valkovenäjän teiden raportti Toimittaja Dorkomtekh Ru päätti selvittää, onko kotimaisten tienhoitoalan järjestöjen ja maantieajoneuvojen työtä eroja lähialueelta Valko-Venäjällä

Talon rakentaminen

Riippumatta siitä, kuinka paljon esikaupunkien asukkaat asuvat lähemmäksi luontoa, ei voida hallita ilman joitain parantamisen elementtejä, kuten polkuja. Niiden pitäisi olla toimivat ja mukavat sekä nimetä koko kylä hyvin. Tonttiasi voi käyttää luonnonkiveä jalankulkuväylänä, mutta samanaikaisesti maalauslautat, joita kiinteistökehittäjät ja kansalaisosuuskunnat käyttävät aktiivisesti, sopivat paremmin yhteisiin katuihin.

sisältö:

Tieastiat

Teräsbetonilaatuja kutsutaan ainutlaatuiseksi materiaaliksi teiden valmistukseen, joka pystyy kestämään valtavia kuormia. Tällaisten tuotteiden käyttö on hyvin erilainen. Kyseessä on väliaikaisten teiden rakentaminen rakennushankkeisiin ja pysyvien tieyhteyksien luominen yrityksille, pääsy harvaan asutuille maaseutualueille, jotka ovat lyhyen matkan pääteiltä.

Lujitettujen betonilaattojen tekniikka mahdollistaa teiden rakentamisen ehdottomasti mihinkään maastoon ja käyttää niitä aktiivisesti. Lisäksi asfaltti asennetaan tiililevyjen pinnalle, joka suojaa laatat ja pidentää kankaan käyttöikää. Mielenkiintoinen ominaisuus näiden betonituotteiden käytölle on mahdollisuus käyttää uudelleen, jos levyt ovat säilyttäneet ominaisuutensa, mikä mahdollistaa merkittävät säästöt. Käytetyistä laatoista on aivan mahdollista rakentaa tilapäinen jalkakäytävä.

Kun väliaikainen varastointialue tulee tarpeettomaksi, tällainen pinnoite voidaan yksinkertaisesti purkaa ja kuljettaa levyt toiseen paikkaan, jossa niitä voidaan käyttää ilman rajoituksia peruskäyttöön. Käytössä olevat työtasot, jotka ovat juuri tehtaalla tehdyistä tuotteista, eroavat toisistaan ​​vain ulkonäöltään. Sillä välin käytettyjen tienlevyjen lasku, vähemmän kuin uusien 40-50%: n asentaminen.

Tienlevyjä voidaan käyttää monissa lämpötiloissa, jotka ovat tärkeitä maassamme - miinus 40: stä plus 55 astetta. Korkeampaa lämpötilansuojaa voidaan saavuttaa erityisten epäpuhtauksien avulla, joiden ansiosta voimme tarjota korkealaatuisia tienpintoja myös maan syrjäisimmissä kulmissa.

Vahvistettu betonilaattojen pääasiallinen etu on mahdollisuus asentaa nopeasti ja asentaa helposti jalustaan ​​suhteellisen yksinkertaisesti. Toinen etu tien tiilien käytöstä tienrakentamisessa on laattojen leviämisen nopeus. Betonitie-tien tiet ovat esteettisesti kiinnostavia, mutta myös kuljettajille miellyttäviä.

Kuitenkin tienlevyt eivät kaikki ole yksinkertaisia. Teräsbetonilaattojen asentamiseen liittyy haittoja. Levyt valmistetaan maahan, jolloin saumat. Samankaltaisista laatoista valmistettu tie voi hajota maaliikenteen seurauksena, joten betonilaattojen käyttöpaikassa on tarpeen seurata jatkuvasti niiden ulkonäköä ja kunnossa. Tämä edistää erilaisten negatiivisten ilmiöiden ja tienpinnan pitkäaikaisen käytön oikea-aikaista poistamista.

Maanlaatan suunnittelu

Tie- levyt ovat litteitä suorakaiteen muotoisia teräsbetonilevyjä, joiden paksuus on noin 14-18 cm. Nämä tuotteet valmistetaan jännittyneiden tai jännittämättömien vahvikkeiden perusteella. Teräsbetonilaattojen työpinta on aallotettu. Päätypintojen tuotteissa on kiinnityskorvakkeet, mutta lautaset voidaan rakentaa silmukoitavien tarttuimien alle. Asennussilmukat sijaitsevat erityisesti muotoilluissa syvennyksissä, jotta ne eivät pääse putoamaan ulkopinnalle sen aikana.

Betoni toimii sidoksena niissä. Tierilevyn teräsbetonissa käytetty tuote antaa tuotteen vastustuskyvyn mihinkään ilmakehään ja mekaaniseen rasitukseen. Mitä korkeampi betonin laatu on, sitä enemmän painetta tällainen rakenne kestää. jos olet kiinnostunut siitä, kuinka paljon tienlevyä painaa, muista, että sen paino on yleensä vähintään 2 200 kiloa. Tie- levyt on valmistettu betonista, jonka tiheys on 2200 - 2500 kg / m. Usein tienlevyt on valmistettu betonista, jossa on W2: n ja F150: n pakkasenkestävyys.

Terässauvojen rakentamisen vuoksi se toimii monien vuosien ajan ja säilyttää tekniset ominaisuudet. Vahvistettujen levytuotteiden valmistuksessa käytettiin vahvistusluokkia At-5, At-4, A-5. Kuormittamattomissa levyissä käytetään luokan A-3C, A-3 ja A-1 ja langan BP-1 sauvanvahvistusta. Piilotetut liittimet on suojattu auringonvalolta, mekaanisista vaikutuksista ja sademäärästä. Kun asennat tienlevyt takaisin alkuperäiseen asentoonsa ja normaaliin tilaan muodostunut jännite on vähäinen.

Standardissa säädetään tällaisten tiililevyjen tyypillisiä mittoja:

 • pituus on 6 metriä, leveys 1,75, 3, 1,87, 3,5 ja 3,75 metriä;
 • 3,5 metriä pitkä ja 2,75 metriä leveä;
 • pituus 3 ja 1,75 metriä;
 • Pituus on 1,75 metriä ja leveys puolitoista metriä.

Tie- levyt varastoidaan yleensä paaluissa, joiden korkeus on korkeintaan 2 metriä, ja alaraja asetetaan tasaiselle ja tiheälle alustalle. Jokainen pinossa oleva levy asetetaan puupaneeliin.

Laatuluokitus

Kaikki tienlevyt on jaettu kahteen tyyppiin, ja tämä määrittää niiden tarkoituksen: levyt pysyvää työtä varten (tyypin 1P levyt) ja väliaikaiset tienpinnat (2P). Tie- levyt niiden muotoon ovat kolmesta tyypistä: trapetsoidina (levytyyppi PT), suorakaiteen ja kuusikulmion muodossa.

Suorakulmion muotoisia levyjä on saatavana 1 puoleisella sivulla (PB-levyillä) ja 2 sivua lyhyillä sivuilla (merkintä PBB). Kuusikulmion muotoiset levyt ovat diagonaalinen orientaatio (levy SLT), poikittaissuuntainen (tuotemerkki PShP), kuusikulmainen muoto jaettuna puoliksi diagonaalisesti (tuote DPSH) ja kuusikulmainen muoto jaettuna puoliksi (PCA-levy). Huolimatta siitä, että tavanomaisten betonielementtien tuottamat tie-aihioiden kokoonpanot vaihtelevat, tilat tuottavat pääasiassa vain suorakaiteen muotoisia tiililevyjä tilapäisille tai pysyville teille.

Vahvistettu betonilaatta pystyy kestämään kuormia, joiden määrä on 10 - 30 tonnia. Tuotetunniste ilmaisee sallitun kuormitustason. Yleisimpiä tienlevyjä ovat PDN-levyt (tielevyt, joissa on kireät vahvikkeet) 20-18-30. Valitettavasti niillä on joitain rajoituksia raskaille kuorma-autoille tavanomaisesti liikkuvilla kuormilla, mutta asumiseen kotona ei ole merkitystä.

Jos sinulla on varaa asettaa sileät lentokenttälevyt PAG, niin tämä on oikea päätös. Nimestä johtuen CNCP: tä alun perin käytettiin lentokenttien rakentamiseen, joten niiden luotettavuutta ei ole epäilystäkään. Valmistuksessa käytettiin korkealaatuista betonia ja vahvistettua raudoitusta. Toinen etu lentokenttien tienalustoista on aallotettu pinta, joka myös lisää suorituskykyä.

Tierilevytekniikka

Tie- levyjen asennuksen laaja suosio selittyy myös yksinkertaisella valmistusmenetelmällä, joka ei edellytä uusia laitteita. Niiden valmistusjärjestys on seuraava:

 1. Muodon valmistelu - säiliö tyhjennetään vanhan betonin läsnäolosta, pohjaan ja sivuihin kohdistuu erityinen voiteluaine, mikä vähentää betonin kiinnittymistä metalliin lomakkeella.
 2. Vahvistustekniikka - 2 vahvistavaa verkkoa sopii muotoon, aseta kiristimet, jotka takaavat verkkojen välisen etäisyyden ja suojakerroksen rajoittimet.
 3. Betoniseoksen asettaminen, joka on tiivistetty värähtelevillä pöydillä.
 4. Muottien lähettäminen betonoituun tienalaan lämmityskammioon, jossa se lämpökäsitellään.
 5. Tuote irrotetaan tuotannosta, tarkistaa betoniterästen laatu ja merkintä.
 6. Tierilevyjen lähettäminen lopputuotevarastoon, jossa ne on pinottu.

Raidan luominen sivustossa

Tienlevyjen toimivuus mahdollistaa niiden käytön paitsi alueilla, joilla raskaalle liikenteelle tarvitaan myös luotettavaa ja kestävää pinnoitusta, mutta myös kotona. Nämä tuotteet ovat täydellisiä näihin tarkoituksiin, koska ne ovat riittävän vahvoja, koska ne eivät pääse pakkaseksi, koska vesi nopeasti menee uurteisiin päällystetystä pinnasta. Ne on helppo korjata - korvaamalla yksi levy purkamatta koko raitaa, aja tällaista raitaa pitkin voi olla heti luomisen jälkeen.

Raiteiden laatikoiden valinta

Teräsbetonilaatat voivat helposti sijoittaa puutarhatiet, kävelytiet, avoimet alueet, pysäköintialueet ja kiinteän ajotieltä taloon. Tiekarttojen muotoilla on runsaasti omia monimuotoisuutta. Neliönmuotoiset, suorakulmaiset, kolmiomaiset, pyöreät, timanttimuotoiset laatat, epäsäännölliset muodot, eri värit ja koot ovat myynnissä.

Jos haluat luoda kävelytie taloon, voit käyttää yhdistelmää tienlevyjä, joissa on pieniä kiviä, meripuita, roskaa, sahatavaroita. Puutarhojen järjestelyissä on mahdollista käyttää pilkottuja tienlevyjä. Jos haluat jakaa tuotteita, käytä murskainta ja taltta. Varmista, että käytät silmälaseja silmien suojaamiseksi lentäviltä palasilta. Suosituimmat levyt rautateiden järjestämiseksi kotona ovat sileäpintaisia ​​tuotteita.

Voit noutaa ja leikata kuvio tai syvä kohokuvioitu, jotka jäljittelevät mosaiikki, tiili, laatta. Raiteen luonnollisimpia ilmiöitä voidaan saada käyttämällä levyjä, joissa on "kivitetty" pinta luonnonkiven alla. On kuitenkin parempi antaa etusijalle laattoja, joissa on aallotettu pinta, jotka takaavat turvallisuuden, kun matkustat pitkin polkua jäällä tai märällä säällä.

Levyjen pohjan sovittaminen

On mahdotonta asettaa tienlevyt suoraan maaperään. Ensin sinun on valmistettava "sänky" tulevaan kävelytie ja patio. Ensinnäkin leikkaa yläkerros maaperästä, tasoittaa pinta ja poistaa kaikki epäsäännöllisyydet. Digi kaivoa merkitsemällä syvyydet lähes 25-35 senttimetriä. Löytöjä ja savimaita alamäessä kaivannon syvyyden tulisi olla vähintään puolet metristä. Pohja on lähetettävä kuivatusta kuitukangasta - geotekstiiliä.

Geotekstiilit estävät rikkakasvien itävyyden ja tällaisen hiekkasaumapohjan huuhtoutumisen. Sitten täytä kaivanto kerroksittain (5 senttimetriä puutarhatietä ja 10 cm parkkipaikalle tai ajotielle) ja hiekkaa (10 senttimetriä). Aseta niin sanottu "hiekkapyyhe", joka on välttämätöntä tamping ja kastelu 5-7 senttimetriä. On parempi käyttää uran hiekkaa, koska se on vähemmän hiipiva ja pölyinen kuin jokien hiekka, se on helpompi tamp.

Tällöin hiekka on pakattava värähtelevällä levyllä. Voit käyttää myös vibro-levyä, mutta tämän tietotekniikan käytöstä laskemisen kustannukset ovat jonkin verran kalliimpia. Kaatopaikan ja täyttöä on hallittava yksinkertaisella köysipiirillä tai tasolla, joka venytetään tasolle. Tampingin lopussa pinnan on oltava ihanteellisesti tasainen, koska se vahvistetaan betonirakenteella.

Kun otetaan huomioon maavälineen topografia, varaa pieni kaltevuus niin, että sadeveden ja sulaveden virtaus virtaa ilman lätäköiden muodostumista. Lisäksi voit luoda pohjan asennuslaitteille myrskyviemäriin. Seuraava askel on sivukiven asentaminen tai rajan luominen uralla, jolla tavarat voidaan kytkeä telakointiin.

Taivutusalustat

Polut ovat paikan päällä liikennevälineitä, ja ne ovat myös maisemasuunnittelun tärkeitä elementtejä, jotka ovat vastuussa puutarhan koostumuksen eri kohteiden vuorovaikutuksesta ja yhteenliittämisestä. Siksi reittejä järjestäessä ei ole suositeltavaa osallistua lasimaalauksiin ja teräviin kierroksiin. Ehdottoman suorat polut eivät myöskään ole vaihtoehto, koska ne näyttävät luonnottomilta.

Rataosuuksien leveyden on oltava alueen liikkumisen logiikan mukainen ja sen on oltava sidoksissa sen sadonkorjuulaitteen kokonaismittoihin, jotka on tarkoitus käyttää kiinteistön kunnossapitoon. Kotilentokoneiden leveys on noin puolitoista metriä. Jos aiot suunnitella polkuja, on tarpeeksi leveitä 70-80 senttimetriä. Polun järjestelyllä - puoli metriä. Ajotieltä suositeltu leveys on 2,25-2,5 metriä.

Kovan päällysteen asettamiseen on kaksi tapaa - "kuiva" ja "märkä". Ensimmäisessä tapauksessa oikeat muodot varustetaan tiukasti toistensa väliin (levyt eivät ole yli 2-3 millimetriä), saumat on täynnä hiekkaa ja irrotettava vedellä.

"Märkä" -teknologia, jossa käytetään putkilevyjä, sisältää sementti-hiekkalaastin, jonka ansiosta päällyste tarttuu hyvin hiekka- ja soramateriaalille. Välivaihtoehtoa voidaan harjoitella kotona - materiaali asetetaan kuivaan sementti-hiekkaseokseen. Sen jälkeen, kun tienpinta on kaatunut vedellä, sitten kivet ja alapuolinen kerros on asetettu.

Menemme seuraavasti. Levyjä suositellaan sijoitettavaksi sarjaan. Vedä johto kulkureitin reunaa pitkin ja aseta ensimmäinen rivi levyjä pitkin sitä. Nosta ensimmäinen lautanen 5 pistettä hiekkaan ja aseta ratkaisu, johon palaat levyn. Sitten kuri sitä murskaamalla ja lautalla. Aseta loput levyt samalla periaatteella. Aseta niiden väliin noin 8 millimetrin paksuiset puulaatat. Hallitse vaakatasoista muurausta rakennustasolla.

Ne voidaan sijoittaa paitsi päästä päähän, mutta myös pieni aukko, joka on täynnä sementti laasti, kivi, hiekka. Levyjen naarmuttamisen välttämiseksi on parempi kiristää saumat märällä liuoksella, kun tiililevyt on suojattu erityisellä liimakalvolla. Levyt poistetaan työn lopussa, liuos jäätyy kahden päivän kuluessa. Grasssiemeniä voidaan istuttaa myös.

Olet jo ymmärtänyt, että missään tapauksessa on mahdotonta asettaa laattoja suoraan paljaalle alustalle. Muista vielä yksi asia. Jos varustat talon sisäänkäynnin tai autopaikan, kiinnittimien kiinnityslenkit luotettavuudelle liitetään toisiinsa hitsaamalla teräsputkilla ja tyhjiöt kaadetaan monoliittisella betonilla. Tämä mahdollistaa täysin tasaisen tien varustamisen, jotta vältytään entistä enemmän ajamisesta ja levyjen leviämisestä. On suositeltavaa asfaltti-betoniseoksen sijoittaminen tällaiselle tielle.

Tekniikka, joka asettaa tienlevyt kulkuväylien rakentamiseen

Asettelulevyt - yksi tehokkaimmista tavoista järjestää väliaikaisia ​​teitä. Se ei vaadi suuria taloudellisia investointeja ja auttaa mahdollisimman lyhyessä ajassa kattamaan sen, missä sitä tarvitaan.

edut

Tienrakentaminen asettamalla suuria teräsbetonilaatoja on useita merkittäviä etuja:

 • Nopea työ. Ei ole tarvetta odottaa muutamaa viikkoa, kunnes tienrakennus on valmis.
 • Ei ole tarvetta käyttää raskaita asfaltinkoneita.
 • Voit käyttää pinnoitetta heti tienrakennuksen jälkeen.
 • Kun pinnoitteen tarve katoaa, se on helppo purkaa. Teräsbetonilaatuja voidaan käyttää uudelleen myöhemmin.

Tienrakentamismenetelmä teräsbetonilaatan asennusta varten tapahtuu kaikkialla. Tällaisia ​​teitä voidaan tarkastella paikoissa, joilla on pääsy rakennustyömaille, pehmeällä, kuohkealla maaperällä, lähellä pysäköintialueita tai maaseudun lentokenttäalueita.

Monipuolisuus on tämän tienrakentamisen tärkein ero. Levyt voidaan asettaa melkein mille tahansa maaperälle, mikä ei ole klassisen asfaltin tapahtuessa. Säätiötä ei ole tarpeen valmistella, ja erikoislaitteiden vuokrakustannukset ovat paljon pienemmät.

Mahdollisuus uudelleenkäyttöön on toinen plussa levyjen hyväksi. Jotta olisi oikeudenmukainen, on syytä huomata, että käytetyt levyt eroavat uusista vain niiden ulkonäöstä ja pienistä siruista nivelissä. Samaan aikaan ne maksoivat suuruusjärjestyksen vähemmän (keskimäärin 40-45%).

Levyjen jalkakäytävä ei pelkää kovia ilmasto-olosuhteita tai äkillisiä lämpötilan muutoksia. Se toimii hyvin lämpötila-alueella -45 ja +55 ° C. Lisäksi erityisten epäpuhtauksien lisääminen betoniin voi edelleen laajentaa tätä lämpötila-aluetta.

Materiaalivaatimukset

Tieliikenteelle on useita vaatimuksia, jotka koskevat tilapäisten rakennustöiden ja teollisuuslaitosten pääsyä. Erityisesti näiden levyjen paksuus ei saisi olla pienempi kuin 14 cm. Rebar olisi rakennettava epäonnistumatta ja lopputuotteen tiheyden tulisi olla 2,2-2,5 t / m. Lomakkeen osalta se voi olla mielivaltainen. Eräänlainen tienvarustus tekee pitkien suorakaiteen muotoisten teräsbetonilevyjen sijoittamisesta paremmin, jonkin verran neliön muotoisia.

Käyttöolosuhteista riippuen levyjen pinta voi olla sileä tai aallotettu. Aallotettu levy on suojassa jään muodostumiselta. Toisaalta, jos pääasiassa tela-alukset kulkevat pääteillä, ei ole mitään syytä luoda aallotettu pinta.

Betonin laatuun kohdistuu huomattavia vaatimuksia tienrakennusteillä. Se on suoraan riippuvainen tästä materiaalista, mikä lataa tuleva pinnoite pystyy kestämään ja kuinka hyvin se vastustaa ilmakehän ilmiöitä. Uskotaan, että betoni, jolla on korkea jäätymisluokka (F150), on optimaalinen Venäjällä. Jos tulevaisuudessa suunnitellaan laattojen purkamista ja reititöiden rakennetta niiden käytön jälkeen, on toivottavaa, että asennuslenkit upotetaan betoniin. Niiden on oltava erityisissä urissa, jotta ne eivät häiritse ajoneuvojen liikkumista asennuksen jälkeen.

Erilaisia ​​tiililevyjä

Tie- levyt vaihtelevat muodoltaan ja kooltaan. Valmistaja ilmoittaa koon metreinä ja sopiva nimitysjärjestelmä muodon määrittämiseen. Joten esimerkiksi suorakaiteen muotoiset levyt on merkitty kirjaimella "P", kuusikulmainen - "Ш". On monimutkaisempia nimiä. Esimerkiksi "PPB" tarkoittaa suorakaiteen muotoista levyä, jossa on kaksi yhdistettyä sivua.

Tekniikka betoniseosten levittämistä varten

Tilapäisten kulkuväylien rakentamisessa on muistettava, että niiden lujuus ja toimintaominaisuudet riippuvat suoraan levytekniikan noudattamisesta. Asfaltoinnin tapauksessa maaperän valmistelu ei ole toissijaista.

Maaperän valmistelu suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Ylempi maakerros poistetaan ja sen pinta tasaantuu tienvarusteiden avulla.
 • Erikoislaitteiden palveluiden avulla on rikki 30-50 cm: n syvyyttä (riippuen maaperätyypistä ja kohdekuormituksesta tienpinnalla).
 • Jotta varmistetaan kulkuväylä rikkaruohojen eroosiota ja itävyyttä vastaan, geotekstiilit asetetaan kaivetun kaivannon pohjalle.
 • Kymmenen senttimetrin kerros murskattua kiveä kasataan geotekstillin päälle, ja murskattujen kiven päälle asetetaan noin 20 cm hiekkaa.
 • Hiekka tyyny kaataa vettä.
 • Maaperä on täynnä.

Maaperän puristusta varten voit käyttää erikoislaitteiden palveluja värähtelevällä levyllä. Jos sinun täytyy peittää levyt suurella alueella, on parempi käyttää luistinrataa. Älä unohda seurata maaperän tasoa tamping-prosessissa (käytä tason ja köysi-majakan tätä tarkoitusta varten).

Kun pinta on tamped alas, voit aloittaa asennus vahvistettu betonilaatta. Jos niiden koko ei salli käyttää käytettävissä olevien erikoislaitteiden palveluita, voit käyttää nosturin vuokraamista pyöriin. Vääristymien välttämiseksi ensimmäinen rivi tiililevyistä on aina asetettu venytetyn johtoa pitkin.

Asennustekniikka

 1. Määritä tienlevyt
 2. Maanlaatan suunnittelu
 3. Laatuluokitus
 4. Teollisuustuotannon perusteet
 5. Pohjalevyn valmistelu maalauslevyjen alla
 6. Laitteita teistä levyiltä

Esikaupunkirakennuksessa on merkittäviä etuja, mutta sivistyksestä poistaminen tarjoaa myös joitain haittoja, jotka on ratkaistava yksin. Yksi näistä ongelmista on asfalttitien ja jalankulkijoiden puuttuminen.

Jos voit käyttää luonnonkiveäsi, päällystyslaatikoita ja muita materiaaleja omalla sivustollasi, omien taloudellisten valmiuksiesi ja mieltymyksiesi mukaan, niin koko kylän sisällä et voi tehdä ilman tienlevyä. Nykyään niitä käyttävät aktiivisesti rakennusyritykset ja erilaiset yksityiset osuuskunnat väliaikaisten ja pysyvien teiden järjestämiseen.

Määritä tienlevyt

Tie- levyt on valmistettu raudoitetusta betonista, ja ne ovat materiaalia, joka kykenee kestämään valtavia kuormia, mikä tekee niistä välttämättömiä käyttöreittejä operatiivisen rakentamisen aikana. Periaatteessa tilapäiset tiet, teiden pääsy teollisuuslaitoksiin ja pienet siirtokunnat, jotka sijaitsevat etäisyydellä tärkeimmistä moottoriteistä, on varustettu levyillä.

Tieastioiden asettaminen on nopeaa, ja tekniikka voidaan toteuttaa täydellisesti kaikissa olosuhteissa. Samalla voidaan kankaalle peittää ylhäältä asfaltti, mikä lisää pinnoitteen kestävyyttä. On myös huomattava, että niiden käyttö on uudelleenkäytettävää, mikä on erityisen tärkeää väliaikaisten teiden asettamisessa ja voi vähentää merkittävästi rakennuskustannuksia.

Sovelluksen jälkeen puretut elementit eroavat uusista tuotteista vain ulkonäöltään, kun taas uuden osuuden rakentamisen säästöt voivat saavuttaa 40 prosenttia työn kustannuksista ja vielä enemmän.

Maankylvyn toinen etu on sen lämpötila-isku, joka mahdollistaa sen käytön kaikissa ilmastovyöhykkeissä, joita esiintyy poikkeuksetta Venäjällä, myös Far North -alueella. Tarvittaessa betoniin voidaan lisätä lisäkomponentteja, joilla tuotteiden hintojen hienoinen nousu lisää niiden jäätyvyyttä.

Asennus ei pelkästään vaadi huomattavaa ajanhukkaa, vaan vaatii myös alustan minimaalisen valmistelun. Älä unohda levyjen kunnollista ulkonäköä, ja ratsastaa niitä korkealaatuisen muotoilun tapauksessa ei anna kuljettajalle mitään epämukavuutta.

Samalla on mahdotonta olla mainitsematta kaakelitetyn tekniikan pohjalta rakennettuja teitä. Tie on suunnittelija, joka on koottu suuresta määrästä maahan sijoitettuja osia. Pitkäaikaisen toiminnan prosessissa sen liikkeet ja muutokset kantavuudessa eivät sulje pois, minkä seurauksena rainan alku geometria voi olla rikki ja levyt voivat muodostaa aukkoja.

Tällaisten teiden suorituskyvyn vähenemisen estämiseksi on tarpeen seurata säännöllisesti niiden teknisiä edellytyksiä ja ryhtyä pikaisiin toimenpiteisiin ilmeisten puutteiden poistamiseksi.

Maanlaatan suunnittelu

Tiepelti on rakenteeltaan suorakulmainen tuote, jonka paksuus on 140-180 mm. Levyjä voidaan puolestaan ​​käyttää rasituksen vahvistamiseen tai kehykseen ilman sisäistä rasitusta.

Tuotteen pinta valmistetaan aaltopahvista, mikä parantaa renkaiden tarttumista tielle. Jotta asennustyön helpottaminen ja kuljettaminen päätypinnoilla olisi erityisiä silmukoita. Erilliset yritykset tuottavat samanlaisia ​​levyjä kahleissa, joissa ei ole silmukoita.

Betonituotteiden valmistuksessa käytetty voimakas lujuus takaa laattojen resistenssin paitsi mekaanisille kuormituksille myös aggressiivisille ulkoisille vaikutuksille. Niinpä betonin laadun kasvun myötä myös kannettavat kuormat kasvavat. Rakenteiden vähimmäispaino on 2,2 tonnia. Joissakin tapauksissa käytetään roskaa kestäviä betonipintoja, jotka mahdollistavat laattojen hyödyntämisen vaikeimmissa ilmasto-olosuhteissa ilman rajoituksia.

Luotettavan teräskehyksen käyttö antaa levyille lujan lujuuden, luotettavuuden ja kestävyyden. Tapauksissa, joissa tuotanto suoritetaan korostetun vahvikkeen avulla, useimmin käytetyt luokat ovat At-4, At-5 ja A-5. Tavallisimmin kohtaamattomista näytteistä ovat luokat A-1, A-3 ja A-3C. Jalkakäytävän asennuksen jälkeen elementin stressin aste on vähäinen.

Tieastioille on useita standardikokoja, joita valmistajat käyttävät vakiona. Tyypillisiä kokoja ovat:

 • 1750h1500mm
 • 3000h1750mm
 • 3500h2750mm
 • 6000h1750mm
 • 6000h3000mm
 • 6000h3500mm
 • 6000h3750mm

Valmiiden tuotteiden varastointi suoritetaan pinoamalla korkeintaan enintään kahden metrin korkeudeltaan ja pakolliselta laidalta tasaiselle ja kovalle pinnalle. Tuotteiden asettaminen puupaneelien läpi.

Laatuluokitus

Tienlevyjen luokittelu tarjoaa kaksi suurta ryhmää, jotka määrittävät tuotteiden käytön. Levyt 1P on tarkoitettu teiden järjestämiseen pysyvään käyttöön, ja 2P: tä käytetään väliaikaisten teiden asettamiseen.

Standardit tarjoavat mahdollisuuden valmistaa eri kokoonpanoilla varustettuja kuusikulmalaattoja, joilla on erilaiset orientaatiot, mutta käytännössä niiden tuotantomäärät ovat vähäiset ja kaikki kasvit ovat erikoistuneet suorakulmaisiin levyihin.

Tietyyppien tyypistä riippuen voi kestää 10-30 tonnin käyttökuormia. Siirrettävien kuormien raja-arvo on ilmoitettava tuotteen merkinnöissä. Yleisimpiä ovat levyt PDN 20-18-30.

Niiden rajoitus on se, että raskaiden ajoneuvojen vaikutukset eivät ole pitkään siirrettävissä, mutta kun niitä käytetään kotona esimerkiksi asentamalla maanteitä kylässä, tämä haitta voidaan ottaa merkityksettömänä.

Korkealaatuisilla PAG-levyillä, jotka on tarkoitettu lentokenttien järjestelyyn. Niiden tekniset ominaisuudet mahdollistavat ilman rajoituksia, ja näiden tuotteiden kustannukset ovat hieman korkeammat. CNCP: n tuotanto suoritetaan käyttämällä voimakasta vahvikehkoa ja korkean lujuuden omaavaa betonia. Lisäksi ulkopinnalla on uritus, jolla on positiivinen vaikutus tuotteen toiminnan kestolle.

Teollisuustuotannon perusteet

Yksi syy siihen, miksi tienlevyt ovat hyvin suosittuja, on niiden valmistuksen yksinkertaisuus, joka ei vaadi kalliita laitteita valmistajalta ja vähentää tuotteen kustannuksia. Tierullien tuotannon tuotantoprosessi mahdollistaa seuraavien toimien johdonmukaisen toteuttamisen:

 • Valumenetelmä valumuottiin valmistetaan vanhan betonin ja roskien palasien poistamisella sekä pintakäsittely anti-liima-aineilla;
 • Kaksi kerrosta vahvistusverkkoa asetetaan kiinnittämällä tietyn etäisyyden toisistaan ​​tekniikan mukaan;
 • Betoni kaadetaan muottiin, litistynyt ja värähtelevä tyhjennysten poistamiseksi ja tuotteen lujuuden lisäämiseksi;
 • Muoto ladataan kammioon, jossa kohonneiden lämpötilojen vaikutuksesta aktivoidaan betonin lujuuden saavuttamismenetelmät;
 • Levy poistetaan muotista, tarkistetaan standardien ja laatustandardien noudattaminen ja myös merkitty.

Valmiit tuotteet lähetetään varastoon edelleen myytäväksi ja toimitettavaksi asiakkaalle. Säilytyslevyt perustuvat tämän luokan tuotteiden varastointivaatimuksiin.

Pohjalevyn valmistelu maalauslevyjen alla

Ajoradan asettaminen suoraan maahan on kiellettyä, sillä ajan mittaan he varmasti irtoavat ja hajottavat keskenään. Säätiön valmistelu on välttämätöntä. Tätä varten maakerroksen pinta poistetaan ja pinta tasoitetaan ja tiivistetään mahdollisimman paljon. Asennustyön syvyyden tulisi olla 250-350mm. Tapauksissa, joissa raidevalmistus tehdään savimaassa tai alamäkeissä, syvyys on nostettava 500 mm: iin ja enemmän.

Pohjan pohja on vuorattu geotekstiilillä, joka toimii tehokkaana kuivatusmateriaalina. Se ei ainoastaan ​​suojaa pestä pois pehmusteelta, mutta ei myöskään salli kasvuston kasvua ja juurien kasvua. Tämän jälkeen "tyyny" muodostuu suoraan.

Jos polkua käytetään yksinomaan jalankulkijoille, 50 mm: n raakakerros on riittävä, jos ajoneuvojen pysäköinti on suunniteltu, 100 mm on jo tarpeen. Kaiken tämän päälle on peitetty 100 mm: n hiekkakerros ja pakollinen kaatamalla vettä tiheyden lisäämiseksi. Hiekkaa valittaessa on parasta tehdä valintaa louhimateriaalin hyväksi, koska se sopii paremmin puristuksiin ja sillä on vähemmän juoksevuutta.

Tiivistää pohja on tehtävä levyn avulla. Sallittu ja vibrojen käyttö, mutta samaan aikaan työn kustannukset kasvavat hieman. Puristettava pinta on kohdistettava sen varmistamiseksi, että pinta on mahdollisimman tasainen.

Suunnitteluprosessissa on myös otettava huomioon sadevesi, joten pientä poikkeamaa on suunniteltu. Tämän jälkeen asennetaan hillitykivi, joka toimii tulevan polun rajoittajana.

Laitteita teistä levyiltä

Raitojen järjestämisessä on muistettava, että ne toimivat samanaikaisesti kahdella tärkeällä toiminnolla:

 1. Luodaan luotettava yhteys eri rakennusten ja kotitalousosien välillä.
 2. Toimita erottamattomana osana maisemasuunnittelutilaa.

Ensimmäisen toiminnon ansiosta sinun ei pitäisi osallistua tarpeettoman monimutkaisiin ja monimutkaisiin sävellyksiin. Samalla suorat ja toimivat polut näyttävät sivustolta luonnottomia ja eivät salli paikallisen alueen houkuttelevan ulkoasun luomista.

Raiteen leveyden tulisi olla helppokäyttöinen ja toimiva, mukaan lukien puhdistus, joten sinun on otettava etukäteen huomioon käytettyjen puhdistuslaitteiden mitat. Jalankulkuväylillä on 700-800 mm: n leveys, mutta polut voivat olla suppeampia. Jos puhumme auton sisäänkäynnin luomisesta, on syytä keskittyä noin 2,5 metrin leveyteen.

Asennuslevyjen tekniikka tarjoaa "kuivat" ja "märät" menetelmät. Ensimmäisessä versiossa levyt on asennettu mahdollisimman lähelle toisiaan, muutaman millimetrin jäljellä oleva aukko täytetään hiekalla ja kaadetaan aktiivisesti vettä tiivistämiseen. Toisessa tapauksessa käytetään sementti-hiekkalaatikkoa, jonka avulla tielle levyt kiinnitetään perustukseen.

Rakennustyöt suoritetaan väistämättä rakennustasolla. Kun istutetaan levyjä liuokseen, on suositeltavaa käyttää sitä ei koko tuotteen pinnalle vaan viiteen osaan. Salli tilan välisen raon läsnäolon, joka tulevaisuudessa voidaan tiivistää laastilla, hiekalla tai peittää maan ja istuttaa tulevaan ruohoon. Keskimäärin kaksi päivää riittää rakentamaan voimaa.

Jos puhumme kulkuväylästä, levyjen asennuksen yhteydessä ne on yhdistettävä hitsaamalla (metallisten saranoiden kautta). Jotta saataisiin täysin vakaa tie, mikä estää levyjen erojen mahdollisuuden, lisä asfaltointi on paras vaihtoehto.

Tierakenteiden rakentaminen

Tierilevyt - teräsbetonituotteet, jotka on pinottu kiinteälle pohjalle tienpinnaksi. Asennusprosessi kestää hyvin vähän aikaa, ja niiden asettamisperuste ei edellytä suuria työvoimakustannuksia. Tästä johtuen tieliikenneväylät on rakennettu mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Tierilevyistä tilapäiset tiet ovat usein rakenteilla esimerkiksi rakennustyömailla. Mutta on olemassa lukuisia konkreettisten tuotteiden täysimittaisia ​​teitä. Lisäksi ne voivat toimia varsin hyvänä pohjana asfalttipäällysteen asentamiseksi.

Tienlaattojen rakentamisen tärkeimmät edut

Lattialevyt ovat viime aikoina yhä suosittuja.

Ja kaikki, koska teillä on useita etuja:

 • Työnopeus. Tienrakentaminen on erittäin nopeaa. Tämä on nopein tapa rakentaa teitä.
 • Mahdollisuus käyttää asfaltin pohjana. Asennustekniikan mukaisesti se voi toimia asfalttipäällysteen pohjana. Näin voit nopeasti muuttaa tilapäisen tien pysyväksi.
 • Vähimmäiskustannukset per kanta. Rakennuksessa ei edellytetä suuria kustannuksia pohjan valmistelulle. Useimmissa tapauksissa tehdään vain pienen paksuuden omaava hiekkaranta-sora, jonka päälle tiililevyt asetetaan välittömästi.
 • Uudelleenkäytettävyys. Ehdottomasti kaikki joutuvat purkamaan ja uudelleen sijoittamaan. Näin voidaan käyttää samoja laattoja useiden tilapäisten teiden rakentamiseen. Useimmin tätä käytetään rakennusyrityksissä, jotka siirtävät nämä laatat yhdestä rakennuskohteesta toiseen.
 • Voidaan käyttää millä tahansa maaperällä. Hyvin usein on tarve laittaa maanteita suon kautta. Tavallinen asfalttitie tällaisella alueella kaatuu hyvin nopeasti. Mutta betonilaattojen tie toimii hyvin pitkään.

Asennustekniikka

Maanteiden laatoitusprosessi, kuten minkä tahansa muun tien rakentaminen, vaatii tekniikan noudattamista.

Koko tiekarttojen laskemisprosessi voidaan jakaa seuraaviin vaiheisiin:

 1. Valmistelutyöt. Tässä vaiheessa poistetaan ylempi hedelmällinen kerros maaperän. Joissakin tapauksissa suoritetaan lisää kaivauksia. Nämä maanrakennustyöt tehdään useimmiten kuormauskaivinkoneella. Tällaiset erikoislaitteet voivat poistaa pienen maaperän kerrosta, mutta myös siirtää sen lyhyellä etäisyydellä.
  Jos tiekarttojen tie on vakio, on tarpeen järjestää viemäröintijärjestelmä, joka voidaan tehdä saman kuormauskaivukoneen avulla. Jos tie on tilapäinen, voit tehdä ilman vedenpoistojärjestelmän rakentamista.
 2. Tyyny ajoradan alla. Kaikissa jalkakäytävissä on tarpeen rakentaa erityinen kerroksen kerros. Jos asfalttipäällysteen alapuolella hiekka ensin asetetaan ja sitten rauniot, nämä materiaalit asetetaan lattiapinnoille päinvastoin. Ensin asetetaan kerros ryöstöä ja vain hiekkaa. Näiden materiaalien kerrosten paksuus riippuu maaperätyypistä ja tulevan tien kuormituksesta. Näiden kerrosten paksuus kussakin tapauksessa lasketaan erikseen. Joissakin tapauksissa geotekstiili asetetaan myös kerroksen alle.
  Hiekkakerros tasataan ja tiivistetään. Jos hiekan tiivistämisen aikana syntyy epäsäännöllisyyksiä, niin tällaisiin paikkoihin kaadetaan lisää hiekkaa. Hiekan tiivistämiseen erikoislasilla tai maadoitusrullilla (suuria määriä varten). Hiekkaa on kyllästettävä kerroksittain.
 3. Tienlevyjen asettaminen. Tämä on tienrakennuksen päävaihe. Tässä vaiheessa tienlevyt pinotaan käyttämällä trukinostureita. Jokainen laatta on litteä asennuksen jälkeen. Tee tämä, ota paksu levy, laita se liesi ja useita kertoja osuma suuri raskas mörssi. Tällaisten räjähtämisten jälkeen tienlevyt puristetaan hiekkaa vasten koko pinnalla.
 4. Lopullinen työ. On olemassa kaksi erilaista muotoilutekniikkaa. Ensimmäinen vaihtoehto on kelluva levy. Tällöin tienlevyjen väliset saumat peitetään tavallisella hiekalla. Tällaiset levyt voivat liikkua toisistaan ​​riippumatta. Jos levyt suunnitellaan kiinteäksi staattiseksi, ne hitsataan yhteen. Levyt hitsataan hitsaamalla metalliosien silmukoita. Tällöin kaikki levyt on liitetty kiinteästi yhteen kokonaisvaltaiseen muotoiluun. Levyjen väliset saumat on suljettava puolikuivalla sementti-hiekkalaastilla.

Teiden levyt

Kaikki tienlevyt valmistetaan erityisissä tehtaissa, jotka tuottavat rakenteita raudoitetuilta betonituotteilta. Ne olisi valmistettava tehtaissa eikä käsityöläisissä olosuhteissa. Jos tarjotaan betonisia tiililevyjä ilman vahvistusta erittäin edulliseen hintaan, on parempi kieltää tällaisten levyjen ostaminen. Tierilevyt on valmistettava teräsbetonista (raudoituksen tulisi olla betonin sisällä). Vain teräsbetonilaatat kestävät täysi kuorma autosta.

Paksuus vaihtelee 14-18 senttimetriä. Kunkin tien osalta paksuus valitaan erikseen riippuen maaperätyypistä ja kuormituksesta tiellä. Betonin, joka on osa laatta, on täytettävä erityiset standardit. Korkealaatuista betonia valmistetaan vain täysimittaisilla tehtailla betonituotteiden valmistukseen.

Mistä voin tilata tienlevyn rakentamisen?

Suuri joukko häikäilemättömiä yrityksiä sijoittaa tienlevyt hyvin ohut kerros hiekkaa. Tämän ansiosta ne voivat säästää ihmisarvoisen määrän. Tällaisia ​​tyynyjä koskevia levyjä ei kuitenkaan voida täysin käyttää. Tällainen tie alkaa sortua ensimmäisen talven jälkeen.

Yhtiömme arvostaa maineensa. Siksi teemme kaiken työn normien ja standardien mukaisesti. Ei ole yksittäistä negatiivista palautetta yrityksen tekemästä työstä. Kaikki asiakkaamme ovat tyytyväisiä ja suosittelevat palveluitamme muille.