Pohjaseinän seinän kuivatus: vedenpoistojärjestelmän järjestelyn tarkoitus ja erityispiirteet

Maaalueet, joilla on ihanteelliset hydrogeologiset olosuhteet, ovat erittäin harvinaisia. Pohjimmiltaan niillä on luonnollisia puutteita, joita voidaan ja täytyy käsitellä. Joten, pohjaveden ja tulvaveden torjumiseksi järjestetään säätiön seinän kuivatus. Hän täysin siirtää vettä maanalaisista rakenteista, jos se on oikein rakennettu. Hyväksy, että sinun on hyvä tietää laitteen erityispiirteet.

Tarjoamme lukijoillemme perehtyä todistettuihin tietoihin seinänpoistoa koskevien periaatteiden ja sääntöjen suhteen. Luotettavat tiedot ovat hyödyllisiä itsenäisille mestareille, jotka haluavat tehdä vettä omissa käsissään. Artikkeli on myös hyödyllinen niille, jotka määrittävät salaojitusorganisaation profiilitehtävissä toimivan työn laadun hallitsemiseksi.

Täältä löydät yksityiskohtaisen vaiheittaisen esityksen kuivausseinäjärjestelmän tekniikasta sekä suosituksia vedenpoiston toiminnasta. Vaikean aiheen analyysi tarjoaa tehokkaasti apua valokuva- ja videosovelluksille.

Seinän kuivatuksen tarkoitus

Melko yksinkertainen, mutta suunniteltu tarkasti lasketun projektin mukaan, viemäröintijärjestelmä suorittaa useita tärkeitä toimintoja.

Esimerkiksi se suojaa tehokkaasti kellarista (jos käytettävissä) kellarista tai kellarista, joka on yleensä varustettu molemmilla mökillä ja pienillä maatiloilla, jotka ovat tilapäisesti asuvia. Rakennustoiminnan tarpeellisuuden määrittelyn on perustuttava kahteen "signaaliin": veden horisonttien sijainti alle puolen metrin etäisyydelle säätiön alhaisimmasta pisteestä tai todennäköisyys, että vesiputket näkyvät rakennuksen vaarallisessa läheisyydessä.

Toinen syy säätöseinän seinämän tyhjentämiseen - pohjaveden aggressiivinen koostumus. Nestemäiseen väliaineeseen liuotetut aineet vaikuttavat negatiivisesti perusmateriaaliin ja tuhoavat sen ajan myötä. Tällöin on tarpeen laskea kaksinkertaisen suojan - vedenpoiston ja luotettavan vedenpitävyyden toteutettavuus.

Jos kellarissa on sokea alue tai pysyviä vuotoja, esimerkiksi jos tyhjennyslaitteisto on asennettu väärin, on ylimääräisen kosteuden kanssa kyllästettyjä maaperä. Betonin tai tiilen rakenteiden muodonmuutoksen välttämiseksi myös veden poisto on välttämätöntä.

Joskus rakennuksen rakentamisessa on tarpeen toteuttaa toimia, jotka aiheuttavat muutoksia pohjaveden sijaintiin. Niinpä näissä tapauksissa on myös huolehdittava toiminnallisesta tyhjennysjärjestelmästä. Tässä on luettelo joitain ei-toivottuja suunnittelupäätöksiä:

 • laite lähellä suljetun alueen rakentamista ilman nesteen asianmukaista pumppaamista;
 • puutteellisesti harkittu viemäröintisysteemi ja myrskyviemärin osat;
 • laitteet lähellä uima-altaan taloa, lampia tai muuta säiliötä häiriintynyt suodatusjärjestelmä ja hätäsuihku;
 • Rakennustekniikoiden rikkominen (jätteen suodatuskerrointa ei oteta huomioon);
 • pidätinseinät on asennettu maahan ja estävät veden ulosvirtausta.

Jokainen näistä tekijöistä voi milloin tahansa aiheuttaa säätiön tulvia, mitä myöhemmin on vaikea selviytyä.

Toimenpiteet vedenpoistorakenteiden järjestämiseksi suoritetaan SNiP 3.07.03-85 (erityisesti viemäröinti) ja SNiP 3.05.05-84 (putkilinjojen) määräysten mukaisesti.

Jätevesijärjestelmän periaate

Vedenpoiston toiminta on täysin sopusoinnussa sen pääkohdan kanssa - ylimääräisen kosteuden poistaminen turvalliseen etäisyyteen. Olisi virheen olettaa, että yksi putki, joka on asetettu pitkin talon reunaa, voi selviytyä tästä ongelmasta. Itse asiassa se on koko kone- ja rakennuskompleksi, joka kamppailee ylimääräisen kosteuden kanssa, suojelee säätiöitä ja kellareja, mutta ei ympäröivä alue.

Seinän viemäröintityyppi on suositeltavaa saviä maaperän ja patojen olosuhteissa, kun sulatettu, sadevesi ja pohjavesi eivät voi itsenäisesti jättää rakennuksen ympärillä sijaitsevaa vyöhykettä. Putkien, kaivojen ja pistorasian monimutkainen rakenne poistaa ylimääräisen veden varsin tehokkaasti talousarviokustannuksista huolimatta.

Yksi suosituista järjestelmistä liittyy kahden järjestelmän yhdistämiseen - vedenpoistoon ja myrskyyn - kumulatiivisen kuopan alueella, joka sijaitsee yleensä talon vieressä olevan alimman pisteen kohdalla. Käytännössä muunnosta käytetään usein, kun tyhjennysputki leikataan tyhjennysventtiiliin, mutta tämä on mahdollista vain yhdessä kunnossa - jos jäteveden kokonaistilavuus ei ylitä asennettujen laitteiden laskemaa normia.

Jos poistovyöhyke sijaitsee säiliön vedenpinnan yläpuolella, on tarpeen asentaa pumppauslaitteisto. Suosittu vaihtoehto on upotettava vedenpoistopumppu, joka on sovitettu tehoon.

Pohjaveden ympärillä on kaksi vaihtoehtoa: perinteinen ja luotettavampi. Perinteinen - on putkien asentaminen soran täyttö-, suodatin- ja savilukkoilla. Sen suorituskyky on osoittautunut vuosikymmeniksi.

Luotettavampi nykyaikainen viemäröinti eroaa pohjan suunnittelusta. Koko leveydeltään on kiinnitetty geomembraani, jonka ominaisuudet eivät ole alempana savi linnaa.

Asennusprosessi on paljon yksinkertaisempi, jos vain siksi, että ei ole tarpeen tehdä laskelmia ja laskea savi "pistoke" kallistuskulmaa. Nyt lähes kaikki seinänpoisto-ohjelmat sisältävät geomembraanin käytön, koska se on luotettava, käytännöllinen, nopea ja tehokas.

Vaiheittainen tekniikka

Laitteen kuivatuksen prosessi säätiölle voidaan jakaa useaan vaiheeseen. Ensimmäinen askel on luoda projekti, joka jää parhaiten ammattimaiseen insinööriin. Hankkeessa on oltava yleiset piirustukset ja kaaviot, yksityiskohtainen kuvaus vedenpoistolaitteista, toimintasuunnitelma, arvio.

Vaihe 1: Suunnittelu ja laskutoimitukset

Normien mukaan viemärit asetetaan pitkin rakennuksen seinämiä pohjan pohjan tasolla tai alapuolella 0,3-0,5 m. Tämä estää kosteuden kerääntymisen ylemmissä kerroksissa ja aiheuttaa pohjaveden kulkeutumista alempaan tasoon. Kaltevuusparametrit ovat vakiovarusteita - 0,02 m per putki. Oletetaan, että kun otetaan huomioon normi, ero 40 metrin putkiston alun ja lopun välillä on 0,8 m (2 cm x 40). Nämä laskelmat ovat tärkeitä kaivukoneille.

Jos talo on yksinkertainen suorakaiteen muotoinen, kairrassa järjestetään vain kaksi kulmaa. Suuremmissa rakennuksissa, joissa on monimutkaisempi muoto, on 4 kuoppaa.

Laskettaessa putkilinjan kokonaispituutta, emme saa unohtaa, että se sijaitsee jonkin matkan päässä säätiöstä, eli haaran pituus pitkin yhtä seinää on vähintään 2 m pidempi kuin seinän pituus.

Jos ei ole mahdollista saada aikaan painovoimajärjestelmää, on tarpeen yhdistää pumppauslaitteisto. Valumuotomallin valinnassa painetta (veden nousun korkeus) ja suorituskyky ovat tärkeitä. Kotitalouksien mallien optimaalinen teho on 400-1000 wattia.

Vaihe 2: Materiaalien ja työkalujen valmistelu

Uusien rakennusmateriaalien markkinoille tultaessa vedenpoistojärjestelmän suunnittelusta on tullut paljon helpompaa. Polymeeriputket ja niiden varusteet, elastinen eriste, geomembraani, geotekstiilit - kaikki nämä tuotteet voi ostaa rakennuksen valintamyymälästä. Sinun ei tarvitse valmistaa, kuten ennen, erityisiä ratkaisuja vedenpitäviksi säätiöön tai katsella alueen ympärille savi erityisiä teknisiä ominaisuuksia.

Joten laitteen kaivaminen edellyttää seuraavia työkaluja:

 • tasolla;
 • punssi;
 • lapio;
 • ämpäri;
 • pikkaxe tai sorkkarauta;
 • kottikärryt;
 • takaisinsuojaus.

Pääasiallinen työkalu - kädet, mitä enemmän ne ovat, sitä nopeammin kaivetaan ja täytetään.

Putkijärjes- telmälle tarvitaan polymeeriputkia (HDPE, polyvinyylikloridi, polypropeeni) samoin kuin vastaavien materiaalien kytkennät ja kyynärpäät. Ei häiritse ja tiivistysaine ulkoiseen työskentelyyn. Jos putkien asettaminen vyöhykkeelle ei ole SNiP: n suositteleman ja matalalla syvyydellä alle jäätymisasteella, saattaa olla tarpeen tehdä keinotekoinen eristys, jotta estetään jään ja jääpistokkeiden esiintyminen.

Suodatinkerroksen laite valmistetaan geotekstiilien ja murskattujen (sora) täyttömäärällä 0,3-0,4 cm: n murto-osalla, tarvitset myös karkeaa hiekkaa. Vedeneristyskäytössä voit käyttää perinteistä bitumimuovia tai profiilikalvoa, mutta on parempi käyttää säätiön yhdistettyä tapaa.

Vaihe 3: Valitse tyhjennysputket

Erikseen keskitymme valuma-putkien valintaan, koska ne ovat pääosin tyhjennysjärjestelmän osia.

SNiP: n suositusten mukaan on mahdollista käyttää keramiikkaa, asbestisementtiä ja muovia, mutta äskettäin kahta ensimmäistä vaihtoehtoa ei käytännössä käytetä. Ne ovat raskaampia kuin polymeerianalogit ja niiden rakenne on hauraampi. Muoviputket ovat kevyitä, jotka ovat tervetulleita kuljetuksen ja asennuksen aikana, sekä vahva ja kestävä.

Putkien tuotantoon tarkoitettu materiaali - PP, HDPE ja PVC. Muoviset viemärit eivät vääristy maaperän paineen alla, ne sietävät pohjaveden aggressiivista koostumusta, kestävät pitkä käyttöikä (jopa 40-50 vuotta).

Suurin ero viemäreiden ja tavallisten putkien välillä on leikkaukset, jotka, kun ne on asetettu, sijaitsevat sivuilla. Reikien suojaamiseksi tukkeutumiselta maaperän ja lietteen palasilla käytetään tehokasta geotekstilisuodatinta. On sileitä ja aaltopahvia, toinen joustavampi ja samalla jäykkä.

Veden tyypin, osan ja asennuksen valinta riippuu maaperätyypistä ja veden tilavuudesta. Esimerkiksi jos rakennuksen rakennustyömaassa vallitsee makadama maa, ei tarvita lisätoimenpiteitä suodattimen luomiseksi - riittää kaivamaan kaivantoa ja asentamaan putki.

Savisotilaan sijoitetuista putkista on pakollista murskattua kerrosta 0,20 - 0,25 m, ja pölyissä tarvitaan ylimääräistä suojaa geotekstiilikäämityksen muodossa. Hiekkapohjaan sijoitetut rakenteet edellyttävät suurta huomiota: murskattua kiveä ja geotekstiilejä tarvitaan.

Vaihe 4: Purkulaite - Louhinta

Kun olet valmistellut materiaalia, voit aloittaa merkitsemällä paikka viemäriin. Työn laajuuden määrittämiseksi on helpompi sijoittaa tangot kaivantojen ääriviivoja pitkin ja niiden väliin piirretään merkkijono. Maavalli on vedenpoistolaitteen kaikkein työvoimavaltainen osa.

Vedä kaivannot, sinun on noudatettava alhaalla kulmakerrointa taajuusmuuttajan suunnassa. Tarkasteltaessa käytä tason ja maamerkkejä, joiden avulla on helppo määrittää korkeusero. Rinteiden normien noudattamiseen käytetään yleensä hiekkaa, joka on osa suodatinta. Muuten, kun käytetään tehdasvalmisteisia kannet, joissa on geotekstiilikerros, ei tarvita muuta "tyynyä" - melko hiekkaista.

Varustettu kaivannon pohjalla, on tarpeen kaivaa kaivoa kerääntymispaikalle ja toinen oja - siirtää vesi pois aidan yli (jos kaikkia vettä ei ole tarkoitettu kasteluun tai teknisiin tarpeisiin).

Vaihe 5: Vedenpitävä pohja kalvolla ja bitumilla

Lattian betoniosien vedeneristys on joka tapauksessa tarpeellista: vaikka kellarissa ei ole säilytystiloja tai säilytysastioita. Tiheä suojamateriaalikerros lisää betonirakenteiden lujuutta ja suojaa niitä säännölliseltä pesemältä pohjavedellä, jos viemärijärjestelmä ei selviydy niiden tilavuudesta.

Betoni on perinteisesti käytetty säätiön seinien käsittelyyn - vedenpitävien ominaisuuksiensa lisäämiseksi, sitä käytetään useissa kerroksissa. Betonirakenteiden liitoksissa voidaan lisäksi valmistaa lasikuituvahvisteita. Bitumikerroksen paksuus riippuu muninnan syvyydestä: korkeintaan 3 m on riittävä 2 mm: n bitumikerros, yli 3 m - enintään 4 mm.

Kun bitumi kuivuu, PPM on kiinnitetty koko säätölaitteen leveydelle - rullatyyppisen profiilipolymeerikalvon.

Kalliimmat PPM-tyypit on alun perin varustettu geotekstilien kerroksella. Kolmikerroksisia tuotteita on edelleen vahvistettu muovikelmulla. Kierrä telaa pitkin säätiötä, yrittäen jättää mahdollisimman vähän telakoita.

Kalvosuojan periaate on yksinkertainen: vesi imeytyy geotekstiilien läpi, törmää vedenpitävällä polyesterimateriaalilla ja putoaa putkiin.

Vaihe # 6: Putken sijoittaminen ympärysmittaan

Oletetaan, että kaivannon pohjan (2 cm / 1 m) vaadittu kaltevuus otetaan huomioon myös kaivamisen vaiheessa. Tavanomaisen putkien asennusmenetelmä näyttää tältä:

 • Hiekkakerros (0,15-0,20) m nukahtaa pohjaan.
 • Levitettävät geotekstiilit kulkevat kaivannon koko pituudelta, kankaan reunat on kiinnitetty kaivantojen yläosaan.
 • Kankaan päälle kaadetaan paksu kerros (myös vähintään 0,15 m) puhdasta raunaa. Jokaisen tapahtuman jälkeen tarkista kaltevuuden suuruus.
 • Aseta putket halkaisijaltaan 0,11-0,20 m sivuilla olevilla rei'illä, lyhyet palaset liitä ne liittimiin.
 • Jos putkissa ei ole suojaavaa kerrosta, ne on kääritty geotekstileihin ja kiinnitetty polymeerisangalla.
 • Käännöksissä, putoamispaikoissa ja viemäreiden liitoksissa järjestetään korjauskaivoja. On mahdollista käyttää laajakulmaisia ​​putkia, joissa on suojukset (lisäksi niitä tarvitaan putkilinjan huuhtelemiseen).
 • Viemärit peitetään kerroksella puhdasta raunioita (0,15-0,20 m).
 • Geotekstiilien vapaat reunat asetetaan päällekkäin päällekkäin, kiinnitystä varten ne peitetään puhtaalla jokien hiekalla (joissakin tapauksissa maaperälle).

Loppujen lopuksi, kun kaikki putket on asetettu ja tekniset kuopat on asennettu, ne täyttyvät - osa maaperästä palautetaan paikalleen, hieman puristamalla sitä alaspäin.

Asennettaessa putkia, älä unohda betonipäällysteitä - tarvittava suojaosa, joka on asennettu talon seinälle. Sokea alue - 0,5 m - 1,0 m.

Vaihe # 7: Tyhjennysaseman asennus

Yksinkertaisimmista ovat järjestelmä, jossa putki viedään pois rajoista ilman viemärikaivoja. Sen läsnäolo on kuitenkin tarpeen, jos:

 • johdettu vesi on tarpeen viljelykasvien tai istutusten kasteluun;
 • lisävarastointi on teknisen veden varmuuskopiointi;
 • Ei ole mahdollista purkaa vettä sivuston ulkopuolelle.

Jälkimmäisessä tapauksessa ne eivät usein varaudu säiliöön, vaan suodatuskaivoon, joka pohjan sijaan on varustettu tehokkaalla suodattimella, joka on valmistettu soran ja hiekan täyteaineesta.

Säiliön rakentamiseen käytetään tiiliä ja betonirenkaita, mutta erityislaitteiden valmistuksen edistymisen ansiosta on tullut yhä yleisempi asentaa valmiit tehdasastiat polymeerimateriaalista.

Kiinteä muovinen tynnyri asennetaan litistettyyn pohjaan ja peitetään maalla. Yläosassa on luukku, jonka kautta vesi ja laitteet ovat helposti käytettävissä.

Arvokkaita vinkkejä ja temppuja

Jos noudatat alla olevia sääntöjä, tyhjennysjärjestelmän toimintaongelmat ovat paljon pienemmät.

 • Viemäriputket asennetaan perustuspohjan alapäähän. Suurin sallittu askel ylös / alas on 0,3 m - 0,5 m. Jos lasket alle viemärit, pohjavesi ja sadevedet tyhjentävät järjestelmällisesti maaperän pohjan alapuolella, joka on täynnä rakennuksen sade.
 • Jos säätiötä ei voida suojata geomembraanilla, on välttämätöntä rakentaa savi linna.
 • Jätevesialueen (tyhjennysvyöhykkeen) kerääntymisen tason tulisi olla alapuolen tai kellarin puhtaan lattian alapuolella.
 • Jään hiekan täyttö on tehokkaampaa kuin "natiivi" maaperän täyttö.

Kun otetaan huomioon pohjaveden dynaaminen liike, varmista, että geotekstilit asennetaan putkilinjan asennuksen yhteydessä. Se on suojattava tiiviisti ilman aukkoja suodattimen "roll".

Ylimääräisen kosteuden poistamista tehokkaammin sekä seinän viemäröinnin yhteydessä asennetaan viemäröintijärjestelmä ja myrskyvoima asennetaan maan alla tai ulkoisesti.

Hyödyllinen video aiheesta

Kolme mielenkiintoista videota auttaa sinua oppimaan lisää viemäröintijärjestelmistä.

Hyödyllisiä tietoja vedenpoistojärjestelmien nimittämisestä:

Äänimerkit valuma-alueiden valinnasta:

Viemäröintivihjeet:

Ammattimaisesti suunniteltu ja asennettu seinäasennusjärjestelmä takaa kellarin ja kellarin suojan. Omien vesihuoltojen varustaminen, muista, että laskelmat ja hankkeen valmistelu on parempi antaa asiantuntijoille, ja voit toteuttaa suunnitelmat itse.

Putkilinjan vedenpoistotekniikka

Vedenpoistolaitteen teknologiaan kuuluu useimmiten erityisten putkien käyttö, joissa on reikiä veden keräämiseen. Myös jätteidenkäsittelyn tekniikka on romumateriaalien käytössä, mutta muoviputkien käyttö mahdollistaa tehokkaamman ja kestävän järjestelmän luomisen.

Artikkelimme kohdistuu tämän materiaalin ominaisuuksiin ja sen asennuksen ominaisuuksiin.

Aaltoputkien valikoima antaa sinun valita sopivan mihin tahansa tilanteeseen.

Kuivatusputkien ominaisuudet

Tyypit tyhjennysputkia

Putken materiaali valitaan pohjaveden aggressiivisuuden perusteella, materiaalin lujuus ja syvyys huomioon ottaen.

Tällä hetkellä käytetään laajasti käytettyjä muoviputkia seuraavien materiaalien tyhjentämiseen:

 • polypropeeni (PP);
 • suuritiheyksinen polyeteeni (NDPE);
 • polyvinyylikloridi (PVC);
 • matalapainepolyeteeni (HDPE).

Runsaasti vedenpoistoputkien käyttö liittyy liikkumiseen ja helppokäyttöisyyteen ja kuljetukseen, erittäin kestävään aggressiiviseen materiaaliin sekä sataprosenttisesti tehdasvalmiuteen sekä putkista itsessään että muovin tyhjennystarkastustiloista eli kraatteriosista.

Ne tuottavat muovisia tyhjennysputkia, joissa on osittainen tai täydellinen rei'itys - vedenottoaukkoineen ja eri syvyyksiin upottamisen yhteydessä - yleensä enintään 6 metriä.

Putket on yhdistetty toisiinsa samanlaisesta materiaalista valmistetuilla kytkimillä.

Putket, joissa on täysi (vasen) ja osittainen (oikea) rei'itys

Putken asennusparametrit

Aseta viemärit, joissa on rinteitä, jotka antavat itsenäistä veden liikkumista tiettyyn nopeuteen ja poistavat maaperän eroosion ja putkien silittämisen. Tässä otetaan huomioon tyhjennetty alueen vesipitoisuus. Joten pitkittäisreittien pitäisi olla:

 • savustamille vähintään 0,02;
 • hiekalle - 0,03.

On suositeltavaa järjestää viemärit minimaalisilla pitkittäisillä rinteillä, sillä viemärijärjen nousu voi johtaa työn määrän kasvuun.

Kuinka määritellä valuma-rinne

Viemäröintijärjestelmä: sen laitteen tekniikka

Vedenpoiston tekniikka, jossa käytetään putkistoja viemäröintiin, pidetään tehokkaimpana ja yleisenä tapana muodostaa vedenpoistojärjestelmä, varsinkin kun kyseessä on lisäaineiden upottaminen vedenpoistoon, kuten geotekstiilit.

Viemäriputki on polyvinyylikloridista (PVC) valmistettu aallotettu putki, jossa on sileä sisäpinta ja reiät, joiden ansiosta vesi kulkee läpi ja jonka leveys on 1,5-5 mm. PVC-viemäröinnillä on pitkä käyttöikä 50 vuotta.

Viemäröintijärjestelmät ovat laaja putkijärjes- telmä, jotka ovat toisiinsa yhteydessä ja jotka suojaavat talon perustan sekä sadeveden että pohjaveden tuhoisilta vaikutuksilta vasten lisääntynyttä kosteutta ja homeen ja sienten muodostumista.

Putkenlaskentaohjelma

Ennen työn aloittamista on syytä tutkia "tyhjennystoimenpiteiden vaiheet". Tässä artikkelissa tarkastelemme laitteen ominaisuuksia:

 1. Optimaalinen syvyys, johon tyhjennys on asetettava suoraan, riippuu maaperän mekaanisesta koostumuksesta. Ja pohjavesi putoaa tasolle, jossa viemärit asetettiin.

Putket, joiden läpimitta on 50-200 mm

 1. Viemäriputken sisäinen halkaisija riippuu alueesta, joka tyhjennetään. Yleisimmin käytettyjä ovat putket, joiden halkaisija on 100 mm, vaikka putkien halkaisija vedenpoistoon vaihtelee välillä 50 mm - 200.
 2. Useat pienet reiät, joiden raon leveys on 1,5 mm, sisältävät useita etuja:
 • niiden syvyys on 5 m;
 • olemassa olevat jäykistysrivat mahdollistavat maaperän kuormituksen tasaisen jakamisen putken koko pituudelle, mikä yhdessä materiaalin parantuneiden fysikaalisten ja mekaanisten ominaisuuksien kanssa tekee käyttöikänsä melkein rajoittamattomaksi;
 • leikataan helposti tavallisimmalla haaralla asennuksen aikana;
 • joiden kiinnityspituus on 50 m, niiden paino on noin 25 kg, mikä pikemminkin helpottaa niiden kuljetusta;
 • jotka on valmistettu PVC: stä ja ylittävät selvästi PE-putkista niiden lujuusominaisuudet;
 • on suurempi reikien määrä yhdellä käyntinopeudella, mikä osaltaan nopeuttaa keräilyä, kulkeutumista ja ylimääräisen veden poistamista sivustolta.

Stiffenerit tasaiselle kuormalle

Tällainen putkijäähdytysjärjestelmä palvelee pitkään ja säännöllisesti, suorittaen tehtävänsä. On syytä huomata, että voit ostaa sekä valmiita tuotteita että tehdä niistä itse tavallisista putkista. Geotekstiilisuodattimella varustetut putket ovat kuitenkin vain tehtaalla valmistettuja.

Kuinka kaivaa talon omalla kädellä

Kuinka tehdä kuivaus talon ympärillä omilla kädillä - askel askeleelta tekniikkaa

Viemäröinti talon ympärillä omilla käsillään

Talon ympärillä on useita tapoja tehdä viemäröintiä. Mutta jos tarkastelet tätä asiaa, voit selvittää, että paras vaihtoehto on vain suljettu salaojitusjärjestelmä.

Talon vedenpoisto

Pohjaveden taso veden kanssa ja ilman sitä

Yksi hyvin yleinen väärinkäsitys on luonnostaan ​​kaikkien kokemattomien mutta rikkaiden ihmisten kannalta: vedenpoisto voi hyvin korvata säätiön vedenpitävyyden. Itse asiassa se ei ole niin! Vaikka on hyvä eristää pohja veden tunkeutumiselta, se tarvitsee joka tapauksessa vedenpoistojärjestelmän. Tämän syiden selvittämiseksi on välttämätöntä "kypsyä juurille" - vaihtoehtoinen savimaata savi talon alla ja pohjaveden korkeus voi vaihdella eri vuodenaikoina.

Toinen tärkeä tekijä on pihan korkeus suhteessa maastoon. Mitä pienempi tämä korkeus, sitä tarvitsevampi vedenpoisto kodin ympärillä. Myös täällä pitäisi olla maaperän sadetta ja läpäisevyyttä. Sanalla on paljon tällaisia ​​tekijöitä, niitä on mahdoton ottaa huomioon, ennen kuin talon rakentaminen alkoi. Mutta kaikki heistä ilmestyvät pian joko sammalta tai muotona.

Liiallisen kosteuden haittojen välttämiseksi on viemäröinti asennettava jo ennen rakennuksen rakentamista maanrakennustöissä. Muiden vedenpoistumismenetelmien osalta on pikemminkin uppoavan aluksen reikien poistaminen. Ehkä tehokkaasti, mutta tilapäisesti.

Kuinka kaivaa talon omalla kädellä

On useita salaojitusvaihtoehtoja, mutta taas, on parempi käyttää suljettua. Muut munityöt eivät ole toivottavia.

 1. Suljettu tyhjennysvaihtoehto. Erityisiä tyhjennysputkia käytetään, se on täysin turvallinen, on mahdollista huoltaa sekä useita järjestelyvaihtoehtoja.
 2. Avaa vaihtoehto. Tällöin talo kaivetaan kaivosta, jonka syvyys ylittää säätiön syvyyden. Se voi olla kapea, mutta aina rinteessä, jotta vesi voi virrata luonnollisesti. Tämän seurauksena saamme eräänlaisen aukon alueella, joka täysin tuhoaa kaiken houkuttelevuutensa. Voit koristella sitä jotain, yrittää peittää sen, mutta todennäköisyys, että lapsesi putoavat siellä on erittäin korkea.
 3. Täyttö huuhtelujärjestelmään. Periaatteessa on sama kaivanto talon ympärillä, mutta ylhäältä se on peitetty raunioilla ja peitetty rikkoutuneella tiilellä, jos halutaan, sodding on mahdollista. Kukaan ei voi pudota tähän, mutta huolto ei ole kysymys. Jos viemäröintijärjestelmä tukkeutuu, kirjaimellisesti kaikki on rikki, koska et voi määrittää visuaalisesti, missä tukos on tapahtunut.

Valikoima putkista vedenpoistoon

Kun olemme päättäneet vedenpoistojärjestelmän tyypistä, on valittava putket.

Kotimaisten ja ulkomaisten viemäriputkien lajikkeet

 1. Polymeerien putket, joista polypropeeni, polyeteeni ja muut muovimassat. Niille on ominaista alhaiset kustannukset ja helppous, yksinkertainen asennus ja pitkä käyttöikä. Lähes 90% kaikista viemäröintitöistä tehdään muoviputkien avulla.
 2. Asbestisementtiputket - kestävimmät, luotettavat ja samaan aikaan raskaat. Runsaasti haittaa tuottaa viiden millimetrin sahausleikkauksen, noin 20 cm: n välein, mutta asbestisementtiputkien valmistajat keskittyvät tuotteiden kestävyyteen, jotka voivat kestää noin 50 vuotta tai jopa enemmän.
 3. Huokoiset putket, joiden valmistukseen käytetään laajennettua savea, muovista betonia ja muuta materiaalia. Kuten nimestä käy ilmi, tällaisilla putkilla on jo huokoinen rakenne, joten lisärei'itystä ei tarvita. Kosteus kerääntyy seinämiin eräänlaisten kapillaarien kautta. Hyvin kalliita putkia, joiden vaadittu tehokkuus voidaan saavuttaa vain suurilla halkaisijoilla.

Polymeeriputket tyhjennysjärjestelmille

Se on tärkeää! On parasta käyttää putkia jo olemassa olevien rei'itysten kanssa, koska se helpottaa huomattavasti asennusta. Tällöin sopivimpia ovat polymeeriputket, joissa halkaisija voi olla erilainen, mutta pääasiassa tyhjennykseen käytetään pääasiassa 100-110 mm.

Suljettu vedenpoisto tekee sen itse

Alla on vaiheittainen tekniikka vedenpoistoon. Se koostuu useista vaiheista.

Maanmittaukset

Ensin sinun on määritettävä sivustosi alin pisteen. Tulevaan kaivantoon tulee täällä, ja tässä tulee olemaan tyhjennys. Tämä johtuu siitä, että kellarikerroksessa jopa hometta ei ole kovinkaan toivottavaa, mutta sivuston suolla oleva maaperä ei tuota hyötyjä. Jos sivustosi on tasainen, korkea ruoho kasvaa, tai on olemassa toinenkin komplikaatio, niin vain yksi asia auttaa sinua teodoliittia.

Tämä työkalu on parempi lainata joltakulta tai vuokrata, ostaa se ei ole kannattavaa.

Ovia ympäröivien ojien tulee olla yhden senttimetrin keskimääräisen kaltevuuden alla. Näyttää siltä, ​​että tämä on liikaa, koska vesi virtaa viiden millimetrin kulmassa, mutta todellisuudessa se ei ole. Likaava vesi virtaa viemärijärjestelmän läpi hiekalla ja savella, jolloin putkeen muodostuu ajan mittaan raidat, joten senttimetrin kaltevuus on eniten ja työmäärä kasvaa tästä, mutta samalla järjestelmän kestävyys lisääntyy.

Ditch kaivaminen, täyttö

Oja suljetulle viemäröintijärjestelmälle

 1. Kaivaa oja yhden metrin etäisyydeltä seinämän pinnalta, kun ojan pohjasta tulee hieman alhaisempi kuin talon pohja. Ojan leveydestä tulee olla sellainen, että siihen voidaan sijoittaa 11 senttimetrin halkaisijaltaan oleva polymeeriputki. Lisäksi kummallakin puolella on oltava jäljellä vielä 10 senttimetriä, jotta täyte täytettiin mahdollisimman korkealla.
 2. Oven pohja on täynnä 10 senttimetrin paksuista kerrosta tasoitettuna. Älä unohda tarvittavaa puolueellisuutta. Edellä sijoitamme soraa soraa, jonka paksuus on noin 15 senttimetriä.
 3. Käytä mahdollisuuksien mukaan geotekstiloita asennettaessa. Se myydään rullina, leveys on 1,3 metriä. Aseta materiaali kaivannon pohjalle ja kiinnitä telan päät seinilleen.

Nyt voit jatkaa viemäriputkien asentamista.

Viemäriputkien asennus

Se on tärkeää! Älä unohda, että putket on asetettava kaltevuuteen tyhjennysaukon suuntaan!

 1. Kun polymeeriputket asetetaan, me taas nukahduvat samankaltaisella sora- kerroksella, jonka paksuus on 15 senttimetriä. Tätä seuraa toinen geotekstiilikerros, joka käännetään ojan seinämille. Reunat kiinnitetään millä tahansa sopivalla menetelmällä.
 2. Yhdistämme viimeisen putken kaivoon, joka aiemmin rikkoo vedenottoaukon, jonka taso on vähintään yhden metrin matalampi kuin viimeinen putki.
 3. Kaivon sisäpinta peitetään geotekstil- lillä, jonka jälkeen asetetaan muovisäiliö, jossa on valmiiksi poratut reiät.
 4. Liitämme ja kiinnitämme viimeisen putken säiliöön niin, ettei se tule "pureskelemaan" tulevaan pintaan, ja täytä sitten saatu rakenne soraa käyttäen.
 5. Lopuksi peitämme soraa maan päällä, runsaasti jäljellä ojan kaivamisen jälkeen.

Koko tyhjennysjärjestelmä on asennettava liittimiin. Teemme tämän ennen kuin täytämme viimeisen sora-kerroksen.

Avaa tyhjennystekniikka

Avoin salaojitus on helpoin tapa suojata taloa sademäärästä. Materiaalikustannukset ovat vähäiset, työ on vähäistä, mutta on olemassa vaara, että joku saattaa joutua tällaiseen vedenpoistoon. Tarvitsemme vain lapiota ja mittanauhan. Kaivamme talon ympärillä 50 cm leveä ja 70 cm syvä oika, noin metrin päästä seinältä. Seinien tulee olla suunnilleen 30 °. Kaivoon menevä vesi virtaa erityisen luodun jätevesiin, joka voidaan tehdä useille rakennuksille. Veden viemiseksi kaivoon kaivaamme suuren ojan, joka yhdistää kaikki toissijaiset.

On suositeltavaa täyttää ojan pohja rauniolla siten, että veden virtaus ei heikennä maaperää.

Avaa kuivatus oja

Se on tärkeää! Avoin kuivatus on erityisen tehokasta lumen sulamisen yhteydessä.

Jos esikaupunkialue sijaitsee rinteessä, avata tyhjennysjärjestelmät poistavat tehokkaasti vettä. Tällöin kaltevuudelta kaivetut ojat "sieppaavat" virtaavan veden, jonka jälkeen jälkimmäinen ohjataan valtavirtaan ja sitten viemärin reikään pihan ulkopuolelle.

Takatäytön tekniikka

Kuten aiemmin mainittiin, täyttövesijärjestelmän rakentamiseksi tarvitsemme seuraavia materiaaleja:

 • Suuri murskattu kivi;
 • sora;
 • Rikkoutunut tiili (soran sijasta tai sen kanssa).

Yleensä latausjärjestelmän tekniikka on paljon kuin suljettu, mutta putkia ei käytetä täällä - niiden sijaan oja on puolet täynnä suuria jakeita tai rikkoutuneita tiiliä. Seuraavaksi sora kaadetaan, viimeistelykerros on maaperä, jossa on turve.

Mutta tämäntyyppiset tyhjennys tukkeutuu melko nopeasti, ja on yleensä erittäin vaikeata puhdistaa sitä. Tästä syystä täyteannostelun katsotaan olevan vähiten tehokas ja kestävä. Jotta ainakin osittain kiinnitettäisiin tämä, on suositeltavaa sijoittaa geotekstiilien soraa ja maata ja jopa parempaa tektoniaa - ojan seinät ja pohja on peitetty materiaalilla. Sen jälkeen vettä ei imeydy maahan. Tällaisen vedenpitävyys ei saa peittää täysin ojaan, vaan myös ylittää sen noin 0,3 metrin päähän kummallakin puolella. Sitten murskattu tiili tai murskattu kivi täyttyy, joka peitetään ylhäältä materiaalin vasemmalla reunalla. Sen jälkeen viimeistelykerros asetetaan.

Tecton-valmistuksessa käytetään nykyaikaista tekniikkaa, jonka avulla saadaan materiaali, joka ei juurikaan syöpyisi veden kanssa. Ja tämä on loistava tilaisuus lisätä tällaisen epäluotettavan järjestelmän tehokkuutta kuin täyttöveden tyhjennys.

Muut tapit asentaa viemäröinti. Säätiön sokea alue

Säätiön sokea alue on betonin tai asfaltin kaistale, joka on järjestetty koko talon ympärille. Se tehdään tungoksella suhteessa seinän pintaan. Tämä ei ole vain tehokas tapa suojata säätä kosteudelta, vaan myös talon koriste-elementti. Sokea-alueen toiminta on yksinkertaista - vetää hyllyltä tai sadevedeltä kellarista.

Se on tärkeää! Jos maaperä, johon talo on rakennettu, on epäselvä ja kuiva, tai lisäksi talon pohja on pylväs, niin ei ole tarvetta sokea alue. Kaikissa muissa tapauksissa on tarpeen tehdä tämä, koska märkä säätiö ei kestä pitkään aikaan.

Mikä materiaali valitaan sokea alueelle?

Tätä tarkoitusta varten voimme käyttää jotain seuraavista materiaaleista:

 • Galvanoitu teräslevy;
 • Karkea kivi;
 • asfaltti;
 • savi;
 • Betonilaatat;
 • tiili;
 • Betoni.

Näistä betoni on suosituin erinomaisten ominaisuuksiensa vuoksi - vahva ja kestävä. Mutta on olemassa toinen materiaali, joka on suhteellisen "nuori" ja joka ei siis ole kenenkään tuntematon - profiilipinnoitteiset PVP-kalvot, jotka ovat hyvin eristettyjä kosteuden tunkeutumiselta ja joita ei ole peitetty halkeilla käytön aikana.

Tällainen kalvo on maassa ja hiekkaa ja roskaa asetetaan päälle. Voit piirtää tämän mallin lähes kaiken, jopa kukkasen tai nurmikon yläpuolella. Tee näin, levitä toinen kerros noin 20 senttimetrin paksuisesta patoon roskaan.

Lopuksi, helpoin tapa tehdä kuivatus talon ympärillä on ottaa muovi putki ja leikata se pitkittäin kahteen osaan. Katkaise putki, joka asetetaan pitkin kehää hieman vesivirran suuntaan. Myös tähän tarkoitukseen on valmistettu erityisiä tyhjennyskanavia, jotka on varustettu muovisuojusuojilla.

Ja muistan! Kaikki muut tyhjennysmenetelmät ovat aiemmin kaivetun kaivannon järjestelmän lisäksi sekundaarisia. Niiden tehokkuus on huomattavasti alhaisempi, mutta kestävyyttä ei voi puhua.

Viemäröintijärjestelmät: laite, toimintaperiaatteet ja asennus

Maanomistajat joutuvat usein kohtaamaan ylimääräisen veden ongelma lumen, sateen tai korkean pohjaveden paikan vuoksi. Ylimääräinen kosteus on haitallista paitsi kasvien juurille, mutta johtaa myös kellarien tulviin ja jopa rakennusten perustusten ennenaikaiseen tuhoutumiseen. Tämän ongelman ratkaiseminen auttaa asentamaan viemärijärjestelmän. Tämä on tekninen rakenne, jonka ansiosta myrskyt ja pohjavedet poistetaan alueen ulkopuolelta.

Laitteen tyhjennysjärjestelmä

Järjestelmään kuuluu pisteiden tyhjennys ja lineaariset kanavat. Viemäröinti on painovoima. Putket (viemärit) asetetaan tasaisella kaltevuudella (1-3 cm pituusmittarilla). Tämä on erityisen tärkeää siltatilojen kannalta. Liukumäen pitäisi mennä pois talosta. Putkien käännöksissä järjestetään kuopat. Ne helpottavat järjestelmän ylläpitoa. Suorat osat on varustettu kaivoilla 30-50 metrillä.

Kaavojen asettelu tontilla "kalalajin" kaavion mukaan

Tontin viemärit on määritelty "kalalajin" kaavion mukaisesti. Apuputken halkaisija on 75 mm, pääputki 100 mm. Keskiputkivedessä poistetaan paikan päällä.

Älä sijoita putkia lähelle taloa ja aita. Etäisyys perustuksesta putkeen on vähintään 1 metri.

Tyypit kuivatus

Viemäröinti voidaan suorittaa auki ja suljettua. Jätevesijärjestelmän valinta riippuu ilmastosta, maaperätyypistä. Myös pohjavesi on tärkeä.

 1. Avoin salaojitus on helpoin tapa tyhjentää. Oloissa vesi virtaa tiettyyn paikkaan. Käytetään myös tyhjennyshyllyjä koristeellisilla ruudukkoilla. Tärkeintä tässä on puolueellisuus. Sen pitäisi olla 2-3 senttimetriä metriä kohden.
 2. Suljettu versio on yleisempi. Nämä ovat haarautuneita vedenpoistojärjestelmiä, jotka sijaitsevat maahan. Kaivannon pohjalla on putki tai rauniot. Sopiva sopii myös harjapuut tai suuret kivet. Pääasia on, että materiaali johtaa vettä. Jotta veden imeytyminen nopeutuu, tehdään 2-5 senttimetrin pituinen kaltevuus metriä kohti.

Avaa järjestelmä

Orava kaivaa juonialueen ja talon ympärillä. Leveyden tulisi olla 40-50 cm, syvyys 50-60 senttimetriä. Erotus tehdään yhteiseen vedenottoaukkoon. Paremman vedenpoiston vuoksi ojan seinät leikataan 30 asteen kulmassa.

Tällaisella järjestelmällä on omat ominaispiirteensä:

 • merkityksettömät kustannukset;
 • työ ei vie paljon aikaa;
 • on esteetön ulkonäkö;
 • suuri määrä vettä on tarpeen lisätä syvennystä ojaan, mikä lisää todennäköisyyttä laskujen ja vammojen,
 • ajan myötä tällaisen ojan seinämä kaatuu.
Koristeelliset lokerot pidentävät viemärijärjestelmän käyttöikää ja antavat entistä esteettisemmän ilmeen.

Käyttöiän lisäämiseksi käytä lokeroita. Ne voivat olla muovia tai betonia. Koristeelliset ritilät lisäävät turvallisuutta. Parantaa sivuston ulkoasua.

Moderni kuivatus lineaarisessa kuvassa mahdollistaa erityisten osien, kanavien, vesikourujen ja lokeroiden käytön, jotka on asennettu valmiiksi valmistettuihin oksiin ja jotka on kaivettu veden keräyspaikkaan rinteellä. Tällaisten ojien päälle asetetaan ristikot.

Suljettu järjestelmä

Putken vedenpoisto siirtää vettä valuma-alueelle. Viemärijärjestelmät on pinottu kaivantoihin. Rei'itetyt putket täyttyvät rauniolla ja suljetaan geotekstiilillä. Liitäntä keräimeen, vesi tyhjennetään kokoonpanoon.

Jätevesiputkien verkoston avulla jauhettu ylimääräinen kosteus purkautuu erikseen sijoitettuihin kuivatuskaivoihin.

Suljettuun tyyppiin kuuluu viemärikaivo. Pitsi kaivettu 2 metrin syvyyteen on täynnä soraa. Ylimääräinen kosteus kerätään siihen. Tulevaisuudessa vesi menee vähitellen maaperään.

Jälkijätteen tyhjennys on samanlainen kuin suljettu viemäröinti, mutta niiden välinen ero on se, että tässä tapauksessa putkien sijaan kaivanto on puoli täynnä suuria raunioita tai rikkoutuneita tiiliä. Kaivannon yläosa on täynnä pienempi murto - pieni kivi tai sora. Yläkerros on tehty maaperästä. Täytön tyhjennystä käytetään nyt harvoin. Savi-maaperässä järjestelmä häviää nopeasti. Suodatusaine täyttyy ja ei päästä vettä läpi.

Modernit viemäröintijärjestelmät

Nykyaikainen teollisuus tarjoaa uusia tyyppisiä viemäröintijärjestelmiä. Synteettiset materiaalit ovat kestäviä ja kevyitä. Osia universaali on helppo asentaa.

Putki- ja pipetointiratkaisuja on kehitetty. Muoviset laitteet ovat ympäristöystävällisiä. Putket myydään geotekstiilikääreen kanssa tai ilman. Viemäriputki sisältää kaksikerroksiset viemärit ja synteettiset suodattimet.

Järjestelmät, joissa ei ole raunioita

Synteettisiä aggregaatteja käytetään raunioiden sijaan. Kaivannon pohja on tiivistetty ja peitetty hiekalla. Aseta putket rinteen suuntaan. Kerrokset täytetään läpäisevällä materiaalilla tektonilla.

Pinnoitteen paksuus riippuu maaperän läpäisevyydestä. Yleensä se on 100-300 millimetriä. Ylhäältä geotekstiilit on asetettu ja maa täyttyy. Pehmeä viemäröinti on kalliimpaa, mutta tehokkaampaa raunioita.

Geotekstiilejä käytetään tyhjennysjärjestelmissä erottavana kerroksena.

Pipeless systems

Uuden teknologian alla putket voidaan korvata toisella mallilla. Synteettiset tyhjennysmatot ovat nyt saatavilla. Tämä on laaja muovinen verkko, joka on kääritty geotekstiilillä. Kevyitä komposiittituotteita on helppo asentaa. Niiden etuna on suoja siltingiltä.

Vaikka geotekstiilien ylemmät tai alemmat kerrokset hävitettäisiin, itse viemäriverkko jatkaa hienosäätöä ja tyhjentää pohjavettä.

Vahvan maaperän kostutuksella on integroitu järjestelmä. Nämä ovat kuivatustunneleita ja -kenttiä. Muoviset esineet kerätään monumentaalisiin malleihin. Niitä voidaan käyttää suurilla sivustoilla.

Softrock-järjestelmät

Kasetti koostuu rei'itetystä putkesta ja polystyreenivaahtotäytteestä. Suunnittelu on päällystetty kestävällä kudotulla verkolla. Yläkerros on valmistettu kaksinkertaisesta geotekstriitistä. Erityiset kanavat parantavat veden virtausta. Viemäröintikasetti on tehokkaampaa kuin roska-järjestelmä 35-60%.

Kotelon joustava putki on pituudeltaan 3 metriä. Se on täysin valmis asennettavaksi. Softrock-viemäröintijärjestelmä sijaitsee 45 senttimetrin syvyydessä. Asennuksen jälkeen nukahtaa maata.

Softrock käyttää laajennettua polystyreeniä roskien sijaan.

Kuluttajien arvion mukaan järjestelmä on luotettava ja kestävä. Monet ovat asettaneet sen itselleen. Vuosi ei vaikuta tuotantotyöhön. Erityisesti huomioidaan kappaleiden joustavuus, joka mahdollistaa puiden ja rakennusten kiertymisen.

Syksyn sateiden jälkeen vesi oli kellarikerroksessa, joten oli tarpeen tehdä laadukasta vedenpoistoa. Muisti sepeli mielessä miettinyt, miten paljon resursseja tarvitaan tämän projektin vbuhat: aika, työvoimaa, kuljettamiseen, raunioihin, sitten enemmän hajontaa... etsiä ohjeita Internetistä, törmäsin Softrock, päätin ottaa riskin ja ei valitettavasti. Helposti, edullisesti, nykyaikaisesti ja viisaasti: murskaavaan kiveen vaahtopallot vietiin vyöhön. Itse asiassa kaikki on loistavaa - juuri

mielitietty

http://softrock.ru/o-nas/otzyvy/

Putki on sama kuin 110 tai 160-putki, se on sama, suodatinelementti on vain vaahtomuovia, jossa on huono hiekka- ja sora-maaperä, voit tappaa paljon ja alue muuttuu suotuksi, ja tämä putki voidaan sijoittaa maisemoidulla alueella. Tärkeintä tuona vuonna oli 2-va osa geotekstiilien, hiekan, murskakiven + putken + soran, geotekstiilimäisen maaperän standardijärjestelmästä. Toinen on vain softrock - ensimmäisessä osassa maa ei ole vielä muuttunut ja vesi seisoo ja softrock toimii nopeammin. Se on vaahtokerros, joka ympäröi sitä, se on kuin kuumennin vedenpoistoon ja sen halkaisija on stabiili 27 cm: llä. Tietenkin kaikki riippuu sen tarkoituksesta, se kulkee vain softrockin alueen läpi ja jos se ei kanna kuormaa tiellä.

Drenazh2013

https://www.forumhouse.ru/threads/195034/page-3

Nykyaikainen ja laadukas vedenpoisto, jos sinä, kuten minä, en tiedä, miten tämän alan tekniikat ovat astuneet, katsokaa sitten ohjelmistoa, on jotain yllättävää. Se on erittäin helppo asentaa, ei vaadi huoltoa. Ei raunioita ja ongelmia. Ulkoinen materiaali kulkee vain vettä, sitä ei tarvitse puhdistaa. Ei, totuus on erittäin kätevä.

Tuhkimo

https://www.otovarah.ru/forum/topic/4373-drenazh-softrok-softrock/

Viemäröinti myrskyn poistoon

Julkisivu, pohjat, talon alue kärsivät ilmakehän sateesta. Viemäriverkoston poistojärjestelmä sisältää:

 • kattoluukut;
 • pisteen aukot;
 • myrskyviemä;
 • viemäröintijärjestelmä.

Veden ja putkien avulla vedestä poistetaan katto. Tyhjennysputken alle asennetaan sadeveden sisääntuloja. He ohjaavat vettä putkien läpi myrskyjen viemäreihin. Yleisesti käytettyjä kaksikerroksisia polymeerivuotoja. Ne sijoitetaan kaivantoihin, joiden kaltevuus on 2 senttimetriä metriä kohden.

Viemäröintijärjestelmä ja sadeveden poisto

Sade vesi on poistettava rakennuksesta. Tätä tarkoitusta varten kuivatuskaivoja tai akkuja on järjestetty viemäröintijärjestelmään. Suljetussa ajaessa kerätään sadevesi. Sitä voidaan käyttää kasteluun tai teknisiin tarkoituksiin.

Kaivon seinät on vahvistettu betonirenkailla. Syvyyden on oltava maaperän suodatuskerroksen tasolla. Sitten vesi menee vähitellen maahan. Jos nämä kerrokset ovat syviä, porataan reikiä. Pohjaveden taso on otettava huomioon. Korkealla tasollaan kuopat ovat tehottomia.

Asennus viemärijärjestelmään: vaiheistettu tekniikka

Ennen asennusta on luotava kaavio paikasta, huomioitava luonnolliset rinteet ja määritettävä pohjavesi. Järjestelmän mukaan kaivannon merkitseminen maahan. Voit tehdä tämän käyttämällä kiinnittimiä ja johtoa.

Laskenta - ja viemäröintijärjestelmä

Laskenta on määrittää järjestelmän ylä- ja alapisteet. Pohjaosa vastaa veden tyhjennyspaikkaa. Yläosa valitaan 30 cm alapäästä. Kaltevuuskulma on vähintään 1%.

On tarpeen laskea koko kaivannon pituus. Voit tehdä tämän lisäämällä etäisyys kaivosta ja kaivannon pituutta talon ympärillä. Yksi prosentti tästä summasta on ylimmän ja alhaisimman pisteen välinen ero. Jos vedenotto on korkeampi - tarvitset tyhjennyspumpun.

Jätevesijärjestelmän oikea rakenne auttaa tekemään sen itse.

Jätevesijärjestelmän rakenteessa on ilmoitettava:

 • rakennusten sijainti paikan päällä;
 • sijoittaa vesivarasto;
 • pääjohdin;
 • viemäröintiä.

SNiP-viemäröintijärjestelmä

Suunnitellessaan viemäröintijärjestelmiä alueiden tulvien ehkäisemiseksi tai poistamiseksi, SNiP-viemäröinnin 2.06.15-85, sekä SNiP 2.06.14-85 ja SNiP II-52-74 vaatimukset on täytettävä.

 1. Suunnittelussa on suositeltavaa antaa järjestelmät, joissa on vettä. Pakoputkipumppujen tyhjennysjärjestelmät edellyttävät lisäedutusta.
 2. Hydrogeologisista olosuhteista riippuen on käytettävä vaaka-, pystysuoraa ja yhdistettyä vedenpoistoa.
 3. Jätevesijärjestelmän käytön pitäisi olla perusteltua tutkimalla vettä ja kuivalla alueella - pohjaveden suolapaino.
 4. Vaakasuoran viemärijärjestelmän ja ruuvaamattoman menetelmän toteutus määräytyy taloudellisen toteutettavuuden mukaan. Laitteen ollessa avoin vaakasuora vedenpoisto 4 metrin syvyydessä maan pinnasta tulisi ottaa huomioon maaperän jäädyttämisen syvyys sekä mahdollisuus niiden liialliseen lisääntymiseen.
 5. Avoimet kanavat ja kaivannot tulisi järjestää tapauksissa, joissa suurien alueiden tyhjennys vaatii pienen tiheyden omaavia yksi- ja kaksikerroksisia rakennuksia. Niiden käyttö on myös mahdollista suojata maaliikennevälineiden tulvilta.
 6. Avointen ojitushuiden ja kaivantojen rinteiden kiinnittämiseksi on tarpeen käyttää betoni- tai teräsbetonilaatuja tai kivieristeitä. Vahvistetuissa rinteissä on oltava tyhjennysaukot.
 7. Suljetuissa viemäreissä, hiekassa ja sora-aineessa tulee käyttää suodattimena ja suodatuspölynä paisutettua savea, kuonaa, polymeeriä ja muita materiaaleja.
 8. Vettä on ohjattava kaivoilla tai kanavilla painovoiman avulla. Pumpattavien pumppausasemien vesivarastosäiliöiden järjestäminen on tarkoituksenmukaista niissä tapauksissa, joissa suojatun alueen helpotus on alhaisempia kuin veden pinnan korkeus lähimmässä vesirungossa, johon suojatulta alueelta poistettava pinta on siirrettävä.
 9. Veden poistaminen myrskyviemäriin sallitaan, jos myrskyviemärin kapasiteetti määritetään ottaen huomioon vedenpoistojärjestelmästä tulevan veden lisävirta. Tässä tapauksessa vedenpoistojärjestelmän vedenpoisto ei ole sallittua.
 10. Tarkastuskaivoja on järjestettävä vähintään 50 metrin etäisyydelle suorista tyhjennysalueista sekä vuorovaihtoehdoista, risteyksistä ja muutoksista viemäriputkien rinteissä. Tarkastuskaivoilla saa käyttää teräsbetonirenkaita, joiden syvyys on vähintään 0,5 m, ja betonipohjat GOST 8020-80: n mukaan. Tarkastuskuopat tyhjennettäväksi on otettava SNiP II-52-74: n mukaan.
 11. Seuraavia putkia tulisi käyttää: keraaminen, asbestisementti, betoni, teräsbetoni tai polyvinyylikloridiputket sekä putkisuodattimet, jotka on valmistettu huokoisesta betonista tai huokoisesta polymeerisestä betonista.
 12. Betonia, teräsbetonia, asbestisementtiputkia sekä huokoisesta betonista valmistettuja putkisuodattimia on käytettävä vain ei-aggressiivisissa maaperissä ja vedessä suhteessa betoniin.

Putkistot tyhjennysjärjestelmään

Moderni teollisuus tuottaa kolmen tyyppisiä putkia:

Ensimmäisiä kahta lajia käytetään nyt harvoin. Ne ovat kalliita, raskas ja lyhytikäinen. Erilaisia ​​muoviputkia täyttää markkinat. Yksi- ja kaksikerroksiset, joustavat ja jäykät polymeeriputket ovat monilla eduilla.

Polymeriputkia käytetään useimmiten vedenpoistoon.

DIY-viemäröinti

Voit itse sijoittaa viemäröinnin sivulle. Putket ja niiden osat auttavat sinua valitsemaan missä tahansa yrityksessä. Jätevesijärjestelmän valmistukseen tarvitaan seuraavat työkalut ja materiaalit:

 • asbestisementti- tai muoviputket, liittimet;
 • jakoavaimet;
 • suodattimen kuitukangas;
 • esivalmistetut tai valmistetut kädensijat;
 • myrskyvesisyötteet (valuma-alue), tarjottimet, vesikourut, ritilät, hiekkasilmukat;
 • sora, hiekka;
 • tasolla;
 • bajonetti ja lapio;
 • sähkö- tai pneumaattinen vasarapora;
 • auto, kauha;
 • rauta- tai puukahva;
 • henkilökohtaiset suojavarusteet.

Syvän tyhjennysjärjestelmän rakentaminen on seuraava:

 1. Rakennuksen aloitus tapahtuu keräilykaivon asentamisen avulla, eli paikka, jossa koko järjestelmästä kerätään vettä. Kestävästä polymeeristä valmistetun valmiin säiliön käyttö on yksinkertaista ja järkevää, vaikkakin on mahdollista valmistaa itse kaivo vahvistetuista betonirenkaista. Esivalmistettua viemärikaivoa tarvitaan keräämään siihen ylimääräinen vesi, joka täyttää viemärijärjestelmän
 2. Seuraavaksi, valmistele kaivanto asennettavaksi tyhjennysputkista. Kaivanto kaivetaan 20-30 cm syvemmälle kuin asetettujen putkien oletettu syvyys, ja on tarpeen kestää 0,5-0,7%. Kaivannon syvyys riippuu sen alueen ilmastollisista olosuhteista, joissa viemäröintijärjestelmä on asennettu.
 3. Jos on mahdotonta ylläpitää tiettyä kulmakerrointa, tämän järjestelmän on sisällettävä lisäpumppu alueen kuivatusrakenteelle.
 4. Kaivetuissa kaivukoneissa on järjestetty 10 cm paksuisia hiekkamyynyjä, jotka ovat hyvin varovasti paikoillaan.
 5. Sitten kaivanto on vuorattu geotekstiilikudoksella niin, että sen reunat ulottuvat kaivannon yli.
 6. Kangas on täynnä soraa, jonka paksuus on 10-20 cm, jolle putket asetetaan. Geotekstiilikangas asetetaan siten, että se kattaa täysin koko kaivannon alueen ja jatkaa ryömimistä maan pinnalla vielä 20-30 senttimetriä.
 7. Putkilinjan paikoissa kuivatusrakenteet asennetaan tarkastuskaivoihin. Kuopat sijoitetaan suorille osuuksille 50 metrin välein. Tarkastusletkun muovikaivoa tarvitaan, jotta vedenpoistojärjestelmä voidaan tarkistaa helposti ja tarvittaessa korjata tai puhdistaa
 8. Putkien asentamisen jälkeen kaadetaan 10-20 cm: n paksunutta soraa päälle ja koko asia kääritään geotekstiilien päällekkäisyyksien ylijäämään. Kangas voidaan kiinnittää muovisella langalla. Putkiin kaadetaan kerros pestyja soraa ja kääritään ylimääräisiin geotekstiileihin.
 9. Geotekstiilit toimivat suodattimen roolissa, joka ei anna maaperän hiukkasia läpi ja ei anna sora-aineksen murtua.
 10. Kaivannon täyttö: hiekka, sitten maaperä tai rauniot, ja turpeesta asetetaan päälle. Hiekkakuitua tarvitaan estämään putkien muodonmuutos sesongin aikana. Päälle viemärikaivoon voit sijoittaa nurmikkorastan tai koristella kivillä.

Video: upottaminen kuivalla rei'itetyllä putkella

Kuivatusjärjestelmän puhdistus, puhdistus

Huolto on tarkastus- ja puhdistusjärjestelmä. Säännöllinen tarkastus auttaa tunnistamaan vähäisiä ongelmia.

Jätevesien ja viemäröintijärjestelmien tärkeimmät kunnossapitomenetelmät:

 1. Vedenpoisto (mekaaninen menetelmä). Se voidaan suorittaa eri menetelmillä. Minkä tahansa valinnan valinta riippuu juuri siitä, missä putket sijaitsevat, suunnittelun piirteitä. Jos viemäri on pinnalla, on parasta valita manuaalinen puhdistusmenetelmä. Se voidaan tehdä itsenäisesti, ilman pätevien ammattilaisten osallistumista. Jos puhumme syvään tyhjennykseen, vaaditaan tehokkaampia menetelmiä, jotka voivat liittyä kaivutyöhön. Tällöin tarvitaan pneumaattinen asennus puhdistustyökalulla ja akselilla. Toinen vaihtoehto on käyttää erityistä suutinta, joka poistaa kerrostumat putkien seinämille ja jauhaa suuria sulkeumia. Puhdista järjestelmä vähintään 3-4 kertaa.
 2. Huuhteluvedenpoisto (hydrodynaaminen menetelmä). Järjestelmä puhdistetaan yleensä letkujen ja pumpun avulla. Järjestelmän yleinen puhdistus on tehtävä kerran 10-15 vuodessa. Tätä varten sinun on annettava pääsy jokaiseen tyhjennykseen molemmista päistä. Toisaalta putki menee kuivatuskaivoon, ja toinen pää tuodaan pintaan. Tätä tarkoitusta varten, asennuksen vaiheessa tehdään järjestelmäpoistot ja liittimien avulla putki laajennetaan ja tuodaan tiettyyn paikkaan. Pesuprosessissa pumppauslaite on kytketty putken toiseen päähän, sitten putken toiseen päähän ja vesivirta johdetaan paineen alaisena. Tämä käyttää kompressoria, joka toimittaa paineilmaa putkeen. Järjestelmä puhdistetaan ilman ja veden seoksella. Hydrodynaamiselle menetelmälle on tunnusomaista korkea hyötysuhde - sedimentin ja roskien vaikutuksen alaisena murskataan ja pestään pois viemäreistä puhtaalla vedellä.

Video: tyhjennys ja puhdistus tyhjennyspumpulla

Tarkastuskaivot vaativat säännöllistä puhdistusta. Ne olisi aina suljettava. Jätteiden putken puhdistus suoritetaan hydraulisella menetelmällä korkeapaineella. Mekaanista puhdistusta kaavin tai ruffien kanssa ei ole sallittua.

Jotta vedenpoistojärjestelmä toimisi tehokkaasti ja mahdollisimman kauan, on huolehdittava sen kunnossapidosta ja korjauksesta.

Vedenpoistojärjestelmän tyyppi määräytyy tietyn alueen ominaisuuksien mukaan. Jokainen omistaja valitsee hyväksyttävän vaihtoehdon. Kaatopaikan sijoittaminen voidaan tehdä itsenäisesti, tarvittavat laskelmat, terveysvaatimusten noudattaminen sekä asiantuntijoiden ohjeet ja suositukset. Oikein toimimalla järjestelmä voi toimia yli 50 vuoden ajan.