Tekniikan järjestely päällystys- ja päällystyslaatat

Talon ympärillä oleva sokea alue suojaa pohjaa liialliselta kosteudelta. Sen pinnalla ei saa olla halkeamia, jotta saostuminen ei pääse maaperään rakennuksen lähellä. Useimmiten näet betonielementin tai asfalttityylin, se on helpointa tehdä, jos aiot asentaa sen itse. Kuitenkin usein lämpötilan muutokset voivat vaikuttaa halkeamien muodostumiseen pinnalla, koska maaperän jäädytyksen syvyys on paljon enemmän kuin sokean alueen paksuus. Päällystyslautojen laite on suosittu, tämä päällystys on nähtävissä yksityisessä talossa ja maassa.

Sokean alueen järjestelmä.

Vaikuttaa yllättävältä, että päällystyslaatat viimeistelevät saumojen runsaasti saumoja, vaikka sokean alueen pinnan on oltava kiinteä. Mutta huomautusten mukaan se on tällainen sokea alue, joka takaa säätiön tehokkaan suojelun. Yksityiskohtainen tutkimus posliinisten laattojen tekniikasta antaa vastauksen kaikkiin kysymyksiin. On olemassa useita tapoja asentaa päällystyslaatat, mutta vain osa niistä sopii talon sokean alueen rakentamiseen. Esimerkiksi perinteinen ja usein käytetty menetelmä laatoitettaessa hiekkapohjaan antaa erinomaisen ulkonäön, jota lämpötilavaihtelut eivät vaikuta. Mutta tällainen sokea alue on tehoton, koska hiekka on täysin läpäisevä kosteudelle.

Tänään voit ostaa laatat tahansa kuvio, koko ja muoto. Koko valikoima on valmistettu kahdella tekniikalla: värähtelevä ja vibropressointi. Huolimatta ulkoisesta samankaltaisuudesta vibro-laatan päällystyslaatat ovat paljon vahvempia ja rakenteellisten lisäaineiden ansiosta niissä on vähäiset hienot huokoset. Tämä on tärkeä näkökohta valittaessa talon sokea aluetta, koska laatta, jolla on korkea huokoinen rakenne, voi absorboida suuremman määrän kosteutta. Laatta tunkeutuva vesi jäätyy pakkasella, ja sulatus sulatettaessa alkaa tuhota sen. Tästä eteenpäin on parempi viimeistellä sokea alue vibro-laatan päällystyslaatoilla.

Betonisen sokean alueen rakenne.

Päällystyslaatat ovat moderni rakennusmateriaali, ja ne eroavat seuraavista eduista ja eduista, jotka täyttävät kaikki vaatimukset sokea alueelle:

 • mekaanisten vaurioiden kestävyys;
 • kestävyys (enintään 40 vuotta);
 • pakkasenkestävyys;
 • huollettavuus;
 • helppokäyttöisyys;
 • ympäristöystävällisyys (ei aiheuta haitallisia aineita lämpöä);
 • esteettisempi ilme (laite on valmistettu asfalttibetonista tai betonista verrattuna päällystyslaatoihin);
 • eri tyyppejä, muotoja ja värejä (voit käyttää erilaisia ​​värivaihtoehtoja, jotka täydentävät ja koristele sisäpihaa ja taloa).

Sokean alueen rakentaminen taloon - valmistelutyö

Ensinnäkin on välttämätöntä tehdä perusteelliset laskelmat sokeiden alueen alla olevasta alueesta, jotta voidaan määrittää laattaen väri, määrä ja muoto. Vain siinä tapauksessa, huolehdi pieni "stock" laatta. Vaikka muutamia käyttämätöntä kappaletta jääkin, tämä on parempi kuin keskeyttää työn ja löytää puuttuva osa, joka sopii kaikille parametreille.

Jos haluat rakentaa sokean alueen talon ympärille, tarvitset työkaluja ja materiaaleja:

Sokean alueen leveys riippuu ristikkopohjan ja maaperätyypin koosta.

 • päällystyslaatat tai päällystyskivet;
 • hiekka;
 • sementti;
 • savi;
 • murskattu kivi (tietyllä sokea-alueella);
 • vedenpitävä materiaali;
 • vesisäiliö;
 • kumimetsät;
 • rakennustaso;
 • lapio;
 • haravat;
 • lastalla;
 • mittanauha;
 • Bulgariini timanttisuuttimella;
 • sumutinletku;
 • käsi-anturi;
 • kauhat;
 • tappeja.

Aluksi on välttämätöntä mitata haluttu etäisyys talon pohjasta ja kiinnityskohdan avulla merkitsemään sivuston tulevaisuuden sokea alueelle. Pyykää bajonetti poistaaksesi ja poista soseet ja kaivaa sitten kaivannon. Kaivannon syvyyden on oltava 20-25 cm suurempi kuin asetettujen kaakelien paksuus. Sitten sinun pitäisi varovasti ripustaa kaivannon pohjaa niin, että sokea alue ei antanut luonnosta myöhemmin. Myös veden virtausta varten on luotava olosuhteet, kun pohja on tehty, on tehtävä 2 cm: n poikittainen kaltevuus, koska se siirtyy pois pohjasta, sen pitäisi laskea.

Pohjan rakentaminen sokean alueen alla

Sokean alueen alapuolella voi olla kaksi palloa tai kolmipallo. Jos pohja on kaksipalloa, mutta pohjakerros on valmistettu savesta, ja yläosa on hiekkaa, niin päällysteen laatat asetetaan hiekalle. Kolmen pallon pohjan tapauksessa pohjakerros murskataan kiveen, saveen päälle ja sitten hiekkaan. Sokean alueen laite ja sen pohja eivät ole erilaiset sommitelmat ja monimutkaisuus. Kaivannon pohjalle kaadetaan kerros raskasta (5-7 cm paksu) ja sitten tiivistetään oikein. Savi kaadetaan törmäyksen päälle ja myös tiivistetään. Jo kyllästetyn savikerroksen paksuuden tulisi olla noin 10 cm.

Jotta 100% varmista, ettei kosteus pääse tunkeutumaan pohjan alapuolelle, sijoita vesitiiviys savelle, PVC-kalvo on täydellinen tähän tarkoitukseen. Aseta kalvo, aseta yksi sen reunasta ja kiinnitä seinään säätiön päälle. Hiekkalaatan muodostaminen on seuraava askel päällystyslaatan rakentamisessa. Hiekkakerros kaadetaan vedenpitävyyden päälle ja puristuu tiukasti, painetun pallon paksuuden tulee olla 8-10 cm. Yläkerros hiekkaa on tasoitettava erittäin huolellisesti. Jos kaksipallon tyynyn asettaminen on tarkoitetulla tavalla, rauni ei sovi, vaan paksumpi savi kerros on noin 5-7 cm paksumpi.

Rakennustekniikka

On suositeltavaa laittaa laatta suoraan hiekkakerrokseen niin, että kosteus kulkee sen läpi vedenpitävälle savikerrokselle.

Jos sijoitat sokea-alueen sementti-hiekkaseoksen, vedenläpäisevyys on paljon pienempi, mikä johtaa jään muodostumiseen talvella. Tämän menetelmän merkittävä haitta on se, että yksi monoliitti tarttuu seokseen, mikä lupaa ongelmia, jotka ovat samankaltaisia ​​kuin betoni- ja asfalttimuunnokset. Tämä voidaan poistaa asettamalla päällystyslaatat hiekkakerrokselle. Sitten vesi kulkee laattojen ja hiekan kerrosten läpi ja sitten vedetään talon pohjalta vedeneristyskerroksella. Tällaisen sokean alueen katsotaan olevan lähes täydellinen ominaisuuksiltaan, eikä sen pintaan aiheudu halkeamia tai muita vikoja, koska asennuksen aikana ei käytetä kovia osia.

Jos kyseessä on sementti-hiekkaseoksen levytyskivet, laastin osista tulee olla korkeintaan 4: 1 (hiekka sementtiin). Tämä seos kaadetaan hiekkakerrokseen ja se tasataan hyvin rakeilla. Tämän kerroksen paksuuden tulisi olla korkeintaan 3-4 cm. Jotta pinta olisi sileä, päällystyslaatat olisi sijoitettava sinne suuntaan. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi voit sitoa saumat tiilimuuraustyypin mukaan. Jos tarve lyhentää laattoja, sitten Bulgarian kanssa timanttisuutin tulee pelastamaan. On varmistettava, että osat osuvat mahdollisimman lähelle toisiaan ja saumojen paksuus on vähäinen. Laattojen välinen sallittu rako ei saa ylittää 1-2 mm. Erilaisten lämpötilojen altistuttua mikä tahansa fyysinen runko muuttaa hieman kokoaan, tämä saumojen leveys on optimaalinen, koska muodonmuutos ei ole mahdollinen muninta-aineen laajenemisen aikana. Samanaikaisesti pinnan luotettavuus ja kestävyys säilyvät.

Saumojen kiinnittäminen ja täyttäminen

Kiinnitä elementit käyttämällä kumimetsää. Rivit rivit tasoitetaan rakennustason avulla ottaen huomioon jalkakäytävän kaltevuus. Kiinnitä esine paikalleen, älä kolhi sitä varpaan, aseta puinen lankku laattaan ja napauta sen päällä vasaralla. Tällä tavalla saat homogeenisen liitoksen asennusmateriaaliin seoksen tai hiekan kanssa. Kaikki muut elementit asetetaan samalla tavalla. Kun tasoitat laatat, voit tarvittaessa lisätä lisävaatteita seoksella tai hiekalla. Kaiuttimet yksityiskohtaisesti järkyttyvät kumisaralla, mutta unohtamatta tasoa ja kaltevuuden säilyttämistä.

Sokean alueen sijoittamisen lopussa sinun on tiivistettävä saumat. Jos sokea alue sijoitetaan hiekkalaatikon päälle, laattojen väliset saumat peitetään hiekalla. Jos päällystyslaatat asetettiin sementti-hiekkaseokseen, saumat suljettiin samalla seoksella. Hiekkaa tai seosta kaadetaan ohut kerros päälle asetetun pinnoitteen päälle. Näiden toimien seurauksena merkittävä osa materiaalista putoaa laattojen välisiin saumoihin, ylimäärä voidaan yksinkertaisesti pyyhkiä pois pinnalta. Sokean alueen sijoittelun loppuvaihe kostuttaa vedellä, letku, jossa on suihke, auttaa tässä. Vesi pehmentää sementtiä, ja sementin asettamisen aikana on luotettavampi kiinnitys päällystyslaatoista.

Tähän mennessä ei ole ongelma hankkia päällystyslaatat. Korkean kilpailun ansiosta tämä päällystekerros myydään kohtuuhintaan, ja sen korkea laatu täyttää kaikki sokean alueen vaatimukset. Näin ollen sokeiden alueiden kustannukset talon ympärillä ovat varsin hyväksyttäviä.

Seinälevyn sokea alue tekee sen itse

Sokea alue on nimeltään tietty leveys, joka ympäröi taloa kehällä. Tämä pinnoite tehdään lopullisessa rakennusvaiheessa, välttämättä sen jälkeen, kun se on upotettu kellariviin. Käytetty materiaali on betoni, asfaltti, klinkkerilevyt. Yksi suosituimmista materiaaleista on päällystyslaatat. Laattojen laatoilla on suuri lujuus, huurteen ja kulumisen kestävyys, valtava valikoima pintoja, värejä, erilaisia ​​tekstiilejä, houkuttelevaa ulkonäköä ja kohtuullista hintaa.

Talon ympärillä oleva sokea alue ratkaisee seuraavat tehtävät:

Säätiö suojaa sademäärästä ja sulavedestä. Päällysteen muotoilun takia saostuminen ja sula vesi eivät ole pitkään kosketuksissa pohjaan eikä niillä ole negatiivisia vaikutuksia siihen. Vesi virtaa sokea alueelta pois kellarista.

Muut kellarineristeet. Oikein järjestetyn sokean alueen läsnäolo vähentää maan ja jäädyttämisen itse. Lisäksi maaperän jäädyttämisen vähentäminen talon ympärillä pienentää maaperän turvotuksen vaaraa, ja säätö altistuu maanjäristyksen vuoksi vähemmän stressille.

Järjestetään kätevä pääsy mihin tahansa pisteeseen talon ympärillä. Tämä on käytännöllinen toiminto, joka on tärkeä talon toiminnassa. Samanaikaisesti sokean alueen hoito ei vie paljon aikaa, mutta erilaisten taloudellisten tehtävien ratkaisu tulevaisuudessa on paljon helpompaa.

Antaa täydellisen ja kauniin ulkonäön kotiisi. Koristeellinen toiminto on tärkeä mutta ei tärkeä toiminto, jota sokea suorittaa. Hänen mielestään ihmiset pitävät tärkeintä.

On olemassa useita vaatimuksia, jotka on täytettävä kattavuuden asettamisen yhteydessä:

Sokean alueen on oltava jatkuvasti koko talon ympärillä.

Sen leveyden ei tulisi olla alle 60 cm, mutta joka tapauksessa sen tulisi olla vähintään 20 cm leveä kuin räystäsulkureitit. Jotta säätösuoja voitaisiin suojata paremmin saostuksesta ja sulavedestä, on suositeltavaa lisätä kannen leveyttä.

Sokea alue on järjestettävä 3-5% talon kaltevuudella. Kaltevuuskulma riippuu päällystämiseen käytettävän materiaalin tyypistä. Päällystyslautojen riittämättömyys on 3%. Se on asianmukainen bias, joka suojaa talosi perustusta ja tyhjentää veden pois siitä.

Taustalla olevan kerroksen tehtävänä on luoda kiinteä alusta yläkerroksen alle. Taustalla oleva kerros voidaan levittää raunioista, hienoista sorista ja hiekasta. Savi käyttäminen alla olevassa kerroksessa tarjoaa lisää vesitiivistystä. Käytännössä tavallisesti esiintyy betonin aluslevyä (kuten jalusta perustettaessa taloa tai tien rakentamiseen). Betoni itsessään ilmasto-olosuhteissamme ei ole kovin käytännöllinen sokean alueen yläkerroksen järjestämiseksi. Betonipinnoite menettää nopeasti ulkonäköään ja vaatii jatkuvasti korjausta. Yläkerroksen laitteelle, jonka on oltava vesitiivis, käytä asfaltti-, päällystystekniikkaa, klinkkerilevyä (kauniisti, luotettavasti mutta edullisesti) ja päällystyslaatat.

Laitteen alla oleva kerros

Työt alkavat laitteen alapuolella olevasta kerroksesta ja kaivetaan talon ympärillä. Tavallisille maaperäille riittää poistamaan maapallo pikku-bajonetista, mutta niiden kallistamiseksi tarvitaan maapallon poistaminen 30 cm: n korkeudelta. Maaperä poistetaan, kun muodostuu kallistuma pohjaan. Se riittää tekemään 3%: n kaltevuuden. Puhdista puiden ja kasvien juuret varovasti.

Kaivannon leveyden tulee olla yhtä suuri kuin sokean alueen leveys. On muistettava, että tämä leveys ei saa olla alle 60 cm, vähintään 20 cm leveämpi kuin ristikkopäällykset.

Savi asetetaan kaivannon pohjalle ja tiivistetään tiiviisti. Kaivannon seinämien ongelmien välttämiseksi voit vahvistaa niitä yksinkertaisella muotti- tai jalkakivellä. Savi voidaan korvata vahvalla vedeneristyskalvolla. Tässä tapauksessa kalvon pitäisi olla päällekkäisiä, jotta pääset talon pohjaan kattavuuden yläpuolelle.

Tällöin hiekka täyttyy, suljetaan geotekstiilillä ja sitten kerrostumalla. Geotekstiilit eivät salli hiekkakerroksen tuhoutumista sääilmiöiden vaikutuksesta. Lisäksi roskat yhdessä geotekstiilien kanssa suorittavat tyhjennystoiminnon ja tyhjenevät vettä sokea alueen "kakusta".

On olemassa suosituksia herbisidien käytöstä kasvien torjumiseksi. Niinpä ruoho ja kasvien juuret eivät tuhoa päällystettä. Emme puhu tämän menetelmän tehokkuudesta, mutta rikkaruohomyrkkyillä voi olla paljon haittaa tontille. Maalla maahan joutuneen veden kanssa he aloittavat "matkansa", eikä kukaan tiedä, mihin he päätyvät. On mahdollista, että tonttisi porkkanoita tai omenoita sisältäisi rikkakasvien torjunta-aineita, joita itse olette tuoneet maahan. Aseta geotekstiilit kaivannon pohjalle ja ruoho, jossa on sokean alueen rikkaruohot, ei vaurioidu. Luotettavasti ja ilman kemiaa.

Päällysteen asettamiseksi kerrosraudan päälle pitäisi laittaa ohut kerros hiekkaa, esiseos jälleen geotekstiilejä. Geotekstiilit suojaavat hiekkakerrosta hiekasta estäen ja antavat sen tehokkaasti suorittaa salaojitustoiminnon. Kaikki kerrokset suoritetaan säilyttämällä 3%: n aseteltu kaltevuus.

Sokean alueen tyhjennyskanava on tehty raunioituneesta tyhjennysputkesta. Tällöin putki asetetaan talon poispäin olevan kerroksen reunaan. Putki voidaan sijoittaa päällystekerroksen "kakun" viereen murskattujen kivikerroksen alaosan tasolla. Pre-drainage putken kansi geotekstiili. Tämä estää maaperän ja hiekan hiukkaset pääsemästä putkeen eikä aiheuta tukkeutumista.

Taivutusalustat

On parempi asettaa päällystyslaatat pinnoitteeksi hiekan ja sementin seoksesta. Tällaista koostumusta kutsutaan virkattuksi. Veden vaikutuksesta hiekan ja sementin seos kytkeytyy ja sitä ei enää pestä pois. Sama seos on täynnä saumoja päällystyslautojen välissä. Laatat asetetaan seokseen, joka on vuorattu kumimetsällä ja tasoitettu yhteen tasoon. Älä unohda tarvetta säilyttää haluamasi bias talosta. Kun laatta on tehty, hartsovkan jäänteet pyyhkiytyvät pois ja laatta kaatuu vedellä. Päällysteen ympärys ympäröidään reunakiviä. Jalkojen korkeuden ei tulisi ulottua sokean alueen yläpuolelle ja estää siten veden virtaus.

Sokea alueella laatat on pinottu koko riviä. Pinnoitteen ei pitäisi sovi tiukasti talon pohjalle. Laajennusliittymä on jätettävä pois. Maan vaikutuksen alainen ja sokea alue rakenteen eri painosta johtuen käyttäytyvät eri tavalla ja laatta, joka on tiukasti tukipohjaan, voi vahingoittaa materiaalia, jolla socle on kasvot.

Pinnoituslautojen toinen etu päällystämismateriaalina on kyky korvata vaurioituneet alueet vaikuttamatta koko sokea alueeseen.

Eristetyt päällystyslaatat

Lämmitettävät sokeat alueet eivät kaikissa tapauksissa. Pakollinen lämpeneminen on matala perustus ja kallistusmaaperä. Muissa tapauksissa on toivottavaa. Lämmittimenä suositellaan käytettäväksi laajennettua savea tai laajennettua polystyreeniä. Suosituin laajennettu polystyreeni on penoplex.

Savi kerros ("savi lukko") tai pehmeä vedeneristys kaadetaan ohutta tasoituskerros hiekkaa, jonka päälle vaahtopaneelit asetetaan. Sokean alueen "kakun" muita kerroksia voidaan suorittaa, kuten yllä on mainittu, mutta penoplexia on suojattava vettä hylkivällä pinnoitteella.

Lämmitetty laajennettu savi tekee vielä helpommaksi. Hän nukkuu nukkumisasteen sijasta ja kuumenee sokea alueelle ominaisuuksien kustannuksella.

Asettamalla päällystyslaatat betonirakenteelle

Betonipäällyste valmistetaan kakun muodossa "savi linna" tai pehmeä vedeneristys, hiekka, joka toimii iskunvaimennin ja rauniot. Päällysteen eristämiseksi murskattu kivi voidaan korvata laajennetulla savella. Murskaavan kivikerroksen paksuus on 5 cm. Betonipäällyste on vahvistettu verkolla, jossa on 10x10 cm soluja. Laajennusliitokset, jotka suojaavat betonipäällystystä halkeilusta, on tehty ohuista puulaaduista, jotka on sijoitettu reunoille jalkakäytävän yli. Asennus on asennettu 2,5 m: n askelilla. On suositeltavaa ennen öljyä bitumia. Lautaset on asennettu betonipohjan korkeudelle talon rinteessä.

Betoni kaatui. Tasojen tasoittamisessa lautat toimivat majakoina. Betonikerroksen paksuus, kun se on vahvistettu verkolla, on 10 cm.

Asiantuntijat neuvoo zheleleznit kaatamalla betonia, murskaa sen märkä pinta sementillä ja tasoittamalla metallilastalla. Tämä menetelmä lisää betonin pinnan kosteutta. Betonipäällyste on suljettu ja ajoittain irrotettu vedellä. Tämä tehdään kunnes päällyste on täysin jähmettynyt.

Sementin brändin M100, enimmäismäärän M200 käyttämiseen tarvittavan sokean alueen rakentaminen. Ei ole mitään järkeä käyttää suurempaa tuotemerkkiä myös korkeamman hinnan takia.

Laattoja asetetaan konkreettiselle alustalle erityiselle liimalle (melko kalliille), vaunulle (tämä menetelmä vaatii tiettyjä taitoja ja kokemuksia.) Tarkastele lukuisia työtovereiden joukkoja, jotka yrittävät laittaa laatat karavaaniin, jonka jälkeen pinnoite on korjattava vuoden kuluttua) ja hiekan ja sementin tavanomaiseen märkäliuokseen.

Taulukot aluksi näytetään ja tarkastetaan piirustuksella. Paikoissa, joissa leikkaus on tarpeen, laatta on merkitty.

Sitten laatta poistetaan ja pohjaan levitetään 2-3 cm: n paksuinen kerros laastilla. Laatta asetetaan ja kiinnitys tehdään kumimetsästä.

Saumojen koon tarkkaa noudattamista varten käytetään erityisiä muovisia risteyksiä. On tärkeää seurata tarkasti laattojen kaltevuutta. Anna laastin asettaa ja jatka tiivistää nivelet 2-3 päivässä. Saumat kaadetaan pudottamalla ja kylmällä vedellä.

Tarkastelimme laitekokonaisuuden "kakun" sokean alueen päällystetyillä päällystyslaatoilla. Joku päättää, mitä voidaan tehdä helpommin, mutta sinun ei pidä unohtaa vedeneristys-, viemäröinti-, laajentamisliitoksia betonirakenteessa. Jotta ei muutu vuodessa. Kaunis ja kestävä ympäri aluetta!

Miten tehdä päällysteen kaakeli päällysteen ympärillä yksityiseen taloon - laite suojaa vettä vastaan

Hyvä vaihtoehto tavalliselle, mutta ei ilman puutteita, betonipäällyste oli jalkakäytävä tai jalkakäytävä. Helposti asennettava ja edullinen laatta antaa sinulle mahdollisuuden tehdä työtä itse ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Sokean alueen ympärillä talon päällysteen laatat lisäksi suojella säätiö vedestä voit luoda kaunis ja mukava kävellä ympärille yksityisen talon tai mökki. Harkitse laitteen asianmukaisen kaihtimen tekniikkaa vaiheittaisten ohjeiden muodossa.

Miten tehdä päällystysalue päällystyslaatat

Sokean alueen rakentaminen koostuu kahdesta kerroksesta: sisemmästä, käsityöläiset kutsuvat sitä alustaksi, vuodevaatteeksi tai tyynyksi. Sekä ulkokäyttöön, meidän tapauksessamme käytetään päällystyslaatat. Jotta jokainen kerros voi suorittaa sille määrätyt toiminnot, ne on tehtävä sääntöjen mukaisesti.

Materiaalit talon päällystämiseen

 • (tai päällystekivi). Valinta riippuu halutusta kuvioista. Mutta aloittelijoille on parempi ottaa tavallinen laatta kuin "tiili". On sitä mieltä, että mitä suurempi laatta, sitä yksinkertaisempaa ja nopeampaa asennusprosessi on (käytännössä päinvastoin, on vaikeampaa tasoittaa ja laatia suurikokoisia laatat). "Tiilen" (kivilohkojen) koot vaihtelevat rajoissa: paksuus 40-60 mm, leveys 60-120 mm, pituus 100-280 mm. Sokea varten sopivat laatat, joiden paksuus on korkeintaan 40 mm (jalankulkualue) tai enintään 60 mm (ajokeskus). Kipsilevyt voidaan tehdä käsin;
 • hillitä. Kun seisoo ulkokehällä, ei ole tarvetta jalkakäytävään;
 • vedenpitävä kalvo, PVC-kalvo tai kattohuopa;
 • eristys (tarvittaessa);
 • savea. Tarvitaan hydraulisen lukon aikaansaamiseksi.

 • hiekka, on toivottavaa seuloa osa;
 • raunioista. Sora vastaa sen varmistamisesta, että tyyny, joka on suoraan laattojen alla, on kuiva. Murskattu kivi, jonka murto-osa on 20-30 mm;

 • sementti;
 • putki tiedonsiirtoon, sekä putket ja jakotukit, jos on suunniteltu viemärijärjestelmä.

työkalu:

Lapio, hankaus, kumivasara, taso, sekoitusvalmistussäiliö, bulgariini timanttisylinterillä (leikattujen laatat leikataan kokoon).

Käyttäjien arvion mukaan sokean alueen sijoittaminen vie vähän aikaa (riippuen alueesta). Ja suurin osa annetaan pohjan ja tampingin valmistelulle.

Suositeltava! Ohjeet putkenlaskualusten asettamiseksi, kuvaamalla koko prosessia vaiheittain. Seuraavassa keskitymme sokean alueen laatta-asennuksen ominaisuuksiin.

Vaihe 1 - Sokean alueen alla olevan paikan valmistelu

Talon ympärillä olevan sokean alueen rakentaminen alkaa paikan, niin kutsutun lohkon, valmistelusta. Jos vanha sokea alue on, se on poistettava. On myös tarpeen puhdistaa säätiön / jalustan osa, joka "piilottaa" tyynyn alle. Jos uusi rakenne - sinun on poistettava kerros maaperän. Jos on suunniteltu myrskyjen viemäröintijärjestelmä, on syytä sijoittaa putki putken pohjaan vastakkaiselle puolelle.

Sokean alueen valmistelu - merkintä Ruoppaus sokeiden alla

Sängyn leveys määritetään ottamalla huomioon rajan parametrit. Se on kätevää, kun sen leveys on moninkertainen laatta kokoon. Tässä tapauksessa sokea alue talon ympärillä päällystyslaatat tehdään ilman leikkauksia. Pienentynyt työaika ja ei edellytä hiomakoneiden käyttöä.

Sängyn syvyys määritetään pohjan kerrosten suunnitellulla korkeudella. SNiP 2.02.01-83 mukaan se ei saa olla pienempi kuin 150 mm. Käytännössä suositeltava syvyys on kuitenkin 400 mm.

Huomaa, että kaivettaessa vuodejärjestelyyn muodostuu vankka maaperä, joten sinun on harkittava etukäteen, mihin se sijoitetaan. Muussa tapauksessa maanmurtaja häiritsee paikan päällä olevaa liikettä.

Sängyn pohja on hyvin kaareva. Täyttö on välttämätöntä, kunnes maa pysäyttää sen liikkeen työkalun vaikutuksen alaisena.

Vaihe 2 - merkitsemällä talon sokea alue

Talon sokean alueen merkitseminen Muodostettujen sängytangojen kulmat on asetettu. Köysi ulottuu niiden väliin. Hänen nimitystään toimii oppaana työssä. Siksi sinun on tarkistettava etukäteen sen oikeellisuuden taso.

SNiP III-10-75: n mukaan tulevan suljetun alueen ulkoreunan yli 10 mm: n kaarevuus ei ole sallittu. Tämä koskee tietysti suoraan osia, ja yksityisessä rakentamisessa annetaan pinoamiskyky.

Vaihe 3 - laitteen pohja sokean alueen alla

Koska päällystyslaatan päällystys on pehmeä päällystyslaatta, se tarvitsee laadukasta substraattia. Se on eräänlainen kerros kakku, jonka rakenne on esitetty kuvassa. On huomattava, että säästämiseksi ja maaperän tyypin huomioon ottamiseksi voit muuttaa kerroksen paksuutta, mutta ei ole suositeltavaa sulkea pois mitään kerroksia.

Layout of päällystyslaatat jalkakäytävä

Ensimmäinen kerros - hydraulisen lukon luominen

Sokean alueen laite on savi kerros, joka kertyy 50-100 mm: n paksuiselle savi- kerrokselle. Kuten jo todettiin, sokea alue laattojen päällystämisellä vaatii kaltevuuden syntymisen, se voidaan tehdä saven täyttämisen vaiheessa ja sitten kaikki kerrokset asetetaan rinteeseen. Ja voit tehdä kaltevuuden vain, kun asetat viimeisen kerroksen ennen laatan.

Muuten jotkut käyttäjät ovat korvanneet savi betonilla. 100-150 mm: n betonikerros myös tyhjentää veden hyvin.

Huom.
Jotta säästettäisiin lateraalisen kuormituksen, sinun tulisi tehdä aukko sen ja sokean alueen välillä. Ero on täynnä hiekkaa tai taitettua ruberoidia kahdesti.

Hyvä vaihtoehto on asentaa vaahtoa, mikä lisää lämmitystä.

Geotekstiilit, kattopyyhkeet, PVC-kalvot tai vanha mainospalkki voivat toimia hydrolockina. Aseta kalvo, älä venytä sitä. Ja lähellä säätiötä yleensä, sinun on luotava taitettava. Tämä lähestymistapa varmistaa kalvon liikkuvuuden maaperän lämpötilavaihtelujen vaikutuksen alaisena ja varmistaa sen eheyden koko palvelusaikana. Banneri tai kalvo tulee asettaa päällekkäin alapäässä. Liikkeen estämiseksi kalvon yläreuna painetaan kiskolla tai kulmassa.

Sokea alue hydraulinen lukituslaite - vahvistettu kalvo Sokea alue hydraulinen lukituslaite - geotekstiilit Sokea alue hydraulinen lukituslaite - geotekstiilit 200

Jos sadevesijärjestelmä on suunniteltu, putki asetetaan kalvon päähän rakennuksen seinää vastapäätä ja putki peitetään rauniolla. Se suojaa putkea tukkeutumiselta. Asennetaan myös tyhjennysaukko ja asetetaan sadeveden putket.

Tyhjennys sokea alueelta - tyhjennysaukot tyhjennys sokea alueelta - viemärijärjestelmä tyhjennys sokea alueelta - tuloveden tyhjennys.

Toinen kerros on hiekkaa

Sokean alueen laite on kerros hiekkaa. Hiekoituksen paksuus on 50 mm. Hiekka tasoitetaan, kaadetaan veteen ja kaadetaan.

Mitä kasteluun on, on vivahde. Vesi on tehtävä vain suuttimella - suihkulla tai puutarhan kastelulla.

Kastelu suoritetaan ennen lokeroiden muodostumista, sitten hiekka kuivuu ja syöksyy. Tämän kerroksen tarkoituksena on suojata vedenpitävyys ja savi vahingoittumiselta.

Huom. Tässä vaiheessa sinun on laitettava putkiviestintä, jos sellainen on.

Asennetaan jalkakäytävän jalkakäytävä

Sokean alueen jalkakäytävän asettaminen Jalkatuki asetetaan tiukasti jännitetyn johtoa pitkin ja tasataan tasolle. Rajan kiinnittäminen tässä vaiheessa on tilapäistä, se on kiinnitetty puisilla tapilla. Ulkopuolelta se on sementoitava sokean alueen suojelemiseksi rönsyiltä. Koska betonijyrsin on melko kallis ja raskas materiaali, se voidaan menestyksekkäästi korvata muovirajoilla, joka asennetaan myöhemmin viimeistelyvaiheessa.

Kolmas kerros - murskattu kivi

Talon sokea alue - kerrostumisraja Sora-altaan paksuus vaihtelee 50-100 mm. Tarkka arvo riippuu alueen sademäärästä.

Kun murskattu kivi on täynnä, voit poistaa puiset tapit, jotka pitävät jalkakäytävän. Seuraavaksi viedyt rauniot tasoitetaan, rypytetään ja peitetään hiekalla.

Sokean alueen lämmitys Sokean alueen lämpeneminen

Neljäs kerros - sementtihiekka (viimeistely)

Tehokkaalla kuormitussuhteella: 1 osa hiekkaa 4 osaan sementtiä tai hiekkaa (minimi kuormituksella), johon laatta asetetaan. Jos vaadittua esijännitystä ei muodosteta aiemmissa vaiheissa, se olisi tehtävä siinä.

Jos jalkakäytävää ei ole asennettu, sinun on asennettava muovi jalkakäytävä ja muodostettava jalkakäytävä (aseta laatat pystysuoraan), asenna tyhjennysaukko tai laatoitettava.

Tulevaisuudessa muovinen jalkakäytävä on täynnä maata.

Muovinen reunus päällystyslautojen päälle Muovinen raja esimerkillään asetetut päällystyslaatat Viemärit Livnevka

4 vaihetta - maalauslaatat (päällystystekstiilit)

Päällystyslautojen valmistus alkaa kellari seinästä. On helpompaa laittaa kaakeli menetelmällä itsestään. Niinpä sementti-hiekkasten tyyppisen puristetun päällysteen eheys ei häiriinny.

Jokainen kaakeli asennetaan nimetylle paikalle ja tasoitetaan kumitaksetasolla. Tällöin on suotavaa ohjata puhalluksia suoraan laattaan, se voi halkeilla, mutta laattojen päälle asetetun levyn päälle. Jos laatta laskee tason alapuolelle, se on tarpeen kaataa seoksen kanssa.

Viereisten laattojen välinen rako on 2 mm. Se varmistetaan etälukon läsnäollessa useimmissa laattojen tyypeissä. Viimeisimmät asennettujen leikattujen laatat tai reunus (jos ei ole asennettua jalkakäytävää).

päällystyslautojen asentaminen päällystyslautojen päällysteen päällystämiseen

Vaihe 5 - Tiivistetään liitokset putkien välissä

Seinämää varten sovelletaan samaa seosta, joka muodostaa viimeistelykerroksen. Toisin sanoen, kun sementti-hiekkalaatta on toivottavaa käyttää kuivaa sementti-hiekkaseosta samassa suhteessa 4: 1.

Seos kaadetaan laattoon, joka tasoitetaan luudalla niin, että täyte täyttyy laattojen väliin. Sitten pinta kastellaan. Tämä mahdollistaa sementin kytkemisen ja asennus on kiinteä.

Betonipäällysteiden levyt

Luotettavuudestaan ​​huolimatta betoninen sokea alue ei ole iankaikkinen, se voi kaatua kaatamisen tekniikan rikkomisen vuoksi. Se voi yksinkertaisesti romahtaa tai peittää pienet halkeamat. Sokean alueen korjaus on tavallista ja ajanjaksolla kustannukset ovat enemmän kuin uusi laite. Lopulta sokea alue, jossa laatat ovat, on tehokas tapa koristaa piha ja juoni alkuperäiseen tapaan.

Kuinka laittaa päällystyslaatat betonialustalle

Vaihtoehto 1 - Aseta päällystyslaatat betonipohjalle

Betonia käytetään uudena tukikohdana.

Tämä menetelmä käsittää konkreettisen ratkaisun käyttämisen hydraulisen lukon muodostamiseksi ja sokean alueen vahvistamiseksi. Käyttää sitä esimerkiksi ajaa autoa.

Teosten sarja:

 • maaperän louhinta haluttuun syvyyteen;
 • muottien asennus;
 • polystyreenin (tai vaahtomuovin) asentaminen pohjan pinnalle (talon kellari), se suorittaa eristeen tehtävän ja kompensoivaa rajaa perustan ja betoniperustan välillä;
 • täyttöä hiekkaa. Monet pinosta geotekstiilien tai kalvot betonin alla. Tämän jälkeen kalvon tulee olla kahden kerroksen hiekkaa, jonka paksuus on 30-50 mm. Tämä paksuus riittää soraa tai murskattua kiveä varten, jotta se ei repäisi vedenpitävää kalvoa. On muistettava, että säädetyn kalvon ei tarvitse venyttää. Muodostetut taitokset mahdollistavat sen muuttavan kokoonpanoa maaperän liikkeen vaikutuksen alaisena;
 • roskien täyttö;

  Huom. Älä unohda, että kaikki kerrokset ovat paikoillaan.

 • rebar-asennus. Pinta-alan betonin laadullista jakautumista varten raudoitusta on nostettava 20-30 mm: n raja-arvojen yläpuolella (käytetään välilevyjä).
 • puukotelojen asennus kompensoimaan laajennusliitintä. Toisin kuin viimeistelyvaihtoehto, tällaiset tiivisteet voidaan asentaa jopa 6 metrin etäisyydelle toisistaan. Edellytys on kuitenkin asennus kulmissa ja taivutuspaikassa;
 • betoniliuoksen kaataminen. Kun kaatat betonia, sinun on tehtävä kaltevuus, koska sen laite viimeistelykerroksen muodostusvaiheessa ei enää ole haluttua vaikutusta. Jos betonia sekoitetaan työn prosessiin, on tärkeää tarkkailla sementin osuuksia halutun lujuuden liuoksen saamiseksi;

Betonikomponenttien mittasuhteet on esitetty taulukossa.

 • muottien poisto. Jos muotti on vähäinen, se voidaan jättää, mutta voit poistaa sen ja sijoittaa sen paikalle tyhjennyskerroksen;
 • tarvittaessa asenna jalkakäytävä;
 • viimeistelykerroksen muodostuminen betonin täydellisen kuivaamisen jälkeen. Tällöin on käytettävä vain sementti-hiekka-kuivaseosta;
 • jotka asettavat betoni- ja tiivistysliitoksia.

Vaihtoehto 2 - Aseta päällystyslaatat jo olemassa olevaan betonirakenteeseen

Ennen työn aloittamista suoritetaan:

 • olemassa olevan (vanhan) betonipinnan tilan arviointi;
 • kaikkien virheiden poistaminen:

  - sokean alueen halkeamien tiivistys. Enintään 3 mm: n sementtiliima sopii (mittasuhteet: 1 osa sementistä 1 osaan vettä). Yli 3 mm - sinun on valmisteltava uusi betoniliuos tai käytettävä tiivistettä esimerkiksi TEKTOR 103 (225 ruplaa / kpl), ISOSEAL P-40 (280 hankaa / pala);

  - sokean alueen kerrostumisen poistaminen. Tätä tarkoitusta varten pienemmät delaminaatiot kattavat koostumuksen, joka sisältää nestemäistä lasia (liuoksen suhteet: sementti, vesi ja nestemäinen lasi - 1: 1: 1). Merkittävä vahinko poistetaan ja paikalleen kaadetaan uusi sokea alue.

 • jalkakäytävän asennus. Tässä tapauksessa tämä on pakollinen vaihe. koska vanha sokea alue on jo maanpinnan yläpuolella ja viimeistelykerroksen myöhempi täyttö ja laattojen asettaminen nostavat sitä vielä suuremmaksi. Vähintään 100 mm. (40 mm kerros + 60 mm kaakeli). Toisin sanoen, jotta voit poistaa laattojen ristiriitaisuuden, sinun on korjattava se jotain. Vaihtoehtoisesti voit ehdottaa täyttöä ylimääräiselle sokea alueelle. Se toimii rajoittajana. Mutta tämä on melko pitkä ja työläs prosessi.
 • piirustus pohjustusliuoksen sokean alueen palautetulle pinnalle. Sopiva AURA Unigrund KRAFT (90 ruplaa) tai Ceresit CT-17 (450-500 rupla / 10 l);
 • viimeistelykerroksen muodostaminen, betonilaattojen ja tiivistysliitosten asettaminen.

Sokea aluetta kattojen ympärillä - video

Sokean alueen tekeminen kotona

Kauneuden ystäville huomaamme, että voit suunnitella kauniin muotoilun päällystyslaatat ja tehdä siitä täydellisen kukkapuutarhan.

Kukkapenkki sokea alueelle Laitevuorojen täytyy rajoittaa laattojen reunustajia. Ja tuloksena olevat urat täyttävät maaperän ja istuttavat kasvit.

On tärkeää siirtää vettä syvennyksistä (sängyt), koska se voi vahingoittaa säätiötä. Kussakin syvennyksessä on vedenpoisto ja vedenpoisto sivulle.

Sinun pitäisi myös ruokkia pensaat ajoissa, koska heillä ei ole pääsyä avoimeen maaperään. Kiipeilykasvit voidaan ohjata seinää pitkin ikkunaan, joka tarjoaa kauniin näkymän ikkunan ulkopuolelle ja luo varjon lämpimässä kaudella.

Teollisuustyökalujen kustannukset satelliittipaikkojen sokean alueen rakentamisessa m2: aa kohti ilman materiaalia

Johtopäätöksenä on muutama sana siitä, mitä säästöjä saavutetaan tekemällä työ omalla kädelläsi. Laskeeko kuinka paljon sokea alue maksaa päällystyslaatat talon ympärillä, jos palkitset ammattilaisia.

Taulukossa esitetään vuoden 2016 arvioidut hinnat tiimin palveluille, se auttaa määrittämään kannattavuuden ja tekemään oikean arvion.

Tekniikka laatoilla talon ympärillä

Rakennuksen päärakennustöiden päätyttyä sinun on kiinnitettävä huomiota talon kehän ympärillä olevaan päällystyslaatikkoon. Se estää veden tunkeutumisen maaperään rakennuksen seinämien lähellä ja suojaa talon pohjaa kosteudelta. Sokean alueen ansiosta säätiö on luotettavasti suojattu.

Betonia, asfaltteja, päällystyslaattoja, keraamisia materiaaleja tai päällystystekkejä käytetään useimmiten rakentamaan sokea alue talon ympärille omilla käsillään. Tämä pinnoite takaa korkean laadun myrskyn ja sulaveden poistamisen rakennuksen seinistä.

Suojapinnoitteen läsnäolon takia maaperä ei turvota edes vaikeimmissa pakkasissa, eikä kosteus tunkeudu betoniin. No, ja tällainen kattotiilet parantavat talon yleistä muotoilua ja täydentävät rakennetta kokonaisuutena.

Miksi valita päällystyslaatat?

Huolimatta siitä, että betonilevy on halvempaa, monet asunnon omistajat laittavat päällystyslaatan. Tämä johtuu siitä, että laatta:

 • suuri toiminta-aika, jolla säilytetään alkuperäinen muoto;
 • on mahdollista rakentaa sokea alue ilman erityisiä rakennuslaitteita;
 • tekniikka poistaa vahvistuskehyksen sijoittamisen;
 • helppo korjata, purkaa ja asentaa ilman lisäkustannuksia;
 • kaunis ulkonäkö ja kyky valita haluamasi pintaväri.
Betoniholkkialueen laitteen kaavioesitys.

Lisäksi tällaisen sokean alueen tekniikka mahdollistaa kaiken työn tekemisen ilman houkuttelemista muita avustajia. Näin voit vähentää kustannuksia ja tehdä tämän katteen vapaa-ajallasi. Meidän vaiheittaiset ohjeet, jotka annetaan myöhemmin artikkelissa, kertovat sinulle, miten tällainen työ tehdään.

Mitä sinun tarvitsee tehdä työtä?

Työskentely päällystyslautan päällysteen päälle tarvitset materiaaleja:

 • värillinen tai harmaa laatta, joka on yhtä suuri kuin sokean alueen kokonaispinta-ala, joka on ensin mitattava ja laskettava;
 • rullan vedenpitävyys tai paksu muovikalvo kattaa yhden ja puolen sokean alueen;
 • Geotekstiilit ovat yhtä suuret kuin vedeneristys;
 • peitelevy sokean alueen ulkoreunan koko kehällä;
 • hiekka, ura tai joki;
 • sementtiaste vähintään M300;
 • sora;
 • tavallinen savi;
 • tyhjennyskeräimet.

Tällöin, jos teet itse työtä, tarvitset työkalujen joukon, joka sisältää:

 • mittanauha, jonka pituus on vähintään 5 metriä;
 • tapit ja kapronnauhat;
 • rakennustaso;
 • bajonetti ja lapiot;
 • kumimetsät;
 • lastalla;
 • kyky sekoittaa liuosta ja betonia.

Kun olet ostanut kaikki tarvittavat materiaalit ja valmistanut työkalut, voit aloittaa työn. Työn eteneminen ja sen vaiheiden kuvaus, jotka näet liitteenä olevassa videossa materiaalin lopussa.

Valmistelutyöt

Laadukas muotoilu on erittäin tärkeää perustaa kunnolla pohja. Tätä varten sinun on ensin poistettava pintamaali koko talon sokean alueen käytössä olevalla alueella, mikä tarkoittaa sitä, että tulevan suojapinnoitteen alue on tarpeen merkitä.

Kannen leveyden tulee olla vähintään 60 cm, mutta lattia on suositeltavaa laskea yhdestä metristä puoleen. Tosiasia on, että mitä kauheampi nauha on, sitä mukavampaa se kulkee pitkin sitä, ja veden suojauksen tehokkuus on verrannollinen sokean alueen leveyteen. Mutta meidän on muistettava, että liiallinen leveys johtaa lisäkustannuksiin.

Käytä mittanauhaa mittaamalla rakennuksen kulmasta seinämästä etäisyys, joka on yhtä suuri kuin sinä valitsema sokea alue, ja aseta tappi maahan. Toisessa kulmassa toista toiminta. Vedä johto köysien väliin ja näet, mistä maasta on poistettava.

maavalli

Merkitsemisen jälkeen on välttämätöntä poistaa maaperä työmaalta. Louhinnan syvyys koostuu laattojen paksuudesta ja 30 senttimetrin etäisyydestä pohjan järjestämiseksi munimiseksi. Lopulta osoittautuu, että sinun on poistettava tosiasiallisesti melkein piikkikohtainen bajonetti.

Kaivetun kaivannon ensimmäinen kerros on savi kerros, 8-10 cm paksu.

Asennettaessa se on suositeltavaa tehdä kaltevuus pois talosta. Tämä tarjoaa parhaan vedenpoiston sivulle. Savi on hyvin puristettava. Tämä voidaan tehdä erityisellä rakennusmekanismilla tai manuaalisesti luukun tai lapion avulla.

Savialtaan päälle kaadetaan hiekkakerros, jonka paksuus on vähintään 5 cm, ja samalla tavalla kuin savi rakennuksen kaltevuuden alla.

Vedeneristystyöt

Vedeneristysmateriaalina voidaan asettaa ruberoidia, gilroisolia tai kestävää polyeteenikalvoa. Hydroisoli ja ruberoidi ovat kestäviä ja luotettavia, mutta polyetyleeni maksaa vähemmän ja on helpompi sovi. Mutta vaikka polyetyleenin edullisuus ja se, että niin monet ihmiset käyttävät sitä, pitäisi valita hyvä laatu, kestävyys ja edullinen hinta. Sinun tarvitsee vain rullata teloja pinnalle, katkaisemalla tarvittava pituus. Seinämän vieressä oleva reuna taivutetaan hieman nousemalla pinnalle.

Raja-asennus

Vedeneristyksen jälkeen sinun on asennettava jalkakäytävä siten, että päällystyslautojen talon ympärillä oleva sokea alue on tiukasti rajoitettu eikä sillä ole vaakasuorat liikkeet. Asennuksen rivi määräytyy laatta leveyden mukaan, ja sen on oltava sen koon monikerta. Jalkakäytävän asennustyön on oltava 20 cm leveämpi.

Taulukko betonin osien mittasuhteista.

Nyt sinun on vaivaa sementtilaasti soraa 1 osa sementtiä, 3 osaa hiekkaa ja 4 osaa murskattua kiveä. Kaada osa betonista kaivoksiin ja aseta se jalkakäytävään ja heitä muualle betoni tyhjään tilaan maan ja jalkakäytävän väliin.

Kun asennat reunakivet, on tarpeen mitata jatkuvasti sijaintinsa korkeutta tasolta tai tasolta.

Pääyksikkö

Kaada kerrokselle noin viisi senttimetriä paksua kerrosta vedenpitävälle kerrokselle. Tämä kerros on huolellisesti tasoitettava ja tiivistettävä. Jos hiekka on kuivaa, sinun täytyy kostuttaa se, muuten et vain pysty tekemään sitä hyvältä ja tamping. Voit tasata hiekkaa käyttämällä yksinkertaista vaneria sileää reunaa.

Seuraava kerros (ks. Kuva), 8-10 cm paksu, tulee murskata murskattua kiveä. Kerran viisi senttimetrin paksuista hiekkaa kaadetaan jälleen raunioille.

Tämän jälkeen kaikki kerrokset on samanaikaisesti valunut vedellä ja ne on täytettävä hyvin. Sokea alue vedeneristys.

Tässä valmistelutyössä laitteen perusyksikkö on valmis.

Laatoitus

Aloita työntämään parhaiten talon kulmasta. Asennettaessa yritä sovittaa yksittäiset laatat mahdollisimman lähelle toisiaan. Jos tämä ei onnistu, määritä itsellesi sallitut raot ja aseta muoviset ristit tai vain puulastut laattojen väliin. Tyhjennysten ansiosta pystyt säilyttämään muuraus jopa materiaalin laadusta riippumatta.

Kun kaikki päällysteen päällystyslaatat on asetettu, vaivaa liuos sementin yhden osan suhteessa kolmeen osaan hiekkaa laattapinnoitteen myöhemmäksi kiinnittämiseksi. Liuos on paksuuntunut, koska nesteseos nopeasti luopuu vedestä ja liuoksen laatu heikkenee.

Valmistetun seoksen tilavuus ei saisi ylittää vaadittua määrää annetulla hetkellä (suunnilleen kahden kymmenen levyn asettamista varten). Jos teet enemmän, ratkaisu alkaa saostua ja sakeutua ajan myötä ja sen asettelu vaikeutuu. Sinun täytyy myöntää, että et heti ymmärrä koko valmiustilavuutta.

Poista yksi rivi jo asetetuista kaakeloista hiekasta ja aseta kerros valmistettuun laastiin hiekalle. Kerroksen paksuuden on oltava vähintään kolme senttimetriä. Rakentamisen aikana yrittää kerrostaa ratkaisu lähellä rakennusta oli hieman paksumpi. Tämä luo tarvittavan kulmakerroksen tehokkaammalle vesivuorolle.

Laita nyt laatta paikkaan, jossa se oli ennen, mutta jo valmistettuun sementtilaastiin.

Asettaessasi, käytä kumia vasara, napauta laattoja, jotta ne sopivat tasolle tasolle.

Voit käyttää tasainen ja kestävä puukiskot, joiden avulla on helppo sovittaa yhteen useita laatat samanaikaisesti.

Jatka rivien asettamista laatikoihin, mutta poista vain yksi rivi kerrallaan. Käytä rakennustasoa rakennuksen laadun tarkistamiseksi. Vaakasuorat rivit on sijoitettava täydellisesti, ja ne ovat kohtisuorassa talon seinälle kohtisuorassa linjassa. Tämä muuraustekniikka tarjoaa sileän pinnan, jossa kaltevuus mahdollistaa esteettömän veden virtauksen.

Päivämäärät asennuksen jälkeen

Kun olet asettanut päällystyslaatat hiekkasementtipohjalle, sille on annettava vähintään kaksi päivää aikaa selviytyä. Tällä hetkellä on mahdotonta astua siihen ja laittaa raskaita esineitä. Sementtilaastin kokonaisaika on keskimäärin kaksi viikkoa riippuen ulkolämpötilasta ja kosteudesta.

Jos sateet alkavat, on suositeltavaa peittää sokea alue muovikelmulla, joka estää sen pohjan leviämisen.

Saumojen ja jäljellä olevien aukkojen käsittely

Kun pohja on kiinnitetty kunnolla, ja päällystyslaatat sen asentamisen sijasta, sinun on ryhdyttävä saumojen käsittelyyn. Voit tehdä tämän poistamalla kaikki muoviset ristit tai liuskat, jotka on asennettu epätasaisten reunojen kohdistamiseksi.

Saumojen täyttämiseen voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja ja menetelmiä.

Helpoin tapa on täyttää saumat hiekalla. Tällöin ylimääräinen vesi kulkee näiden saumojen läpi ja saavuttaa vedeneristyskerroksen, pyörii vastakkaiseen suuntaan talosta etukäteen sovitun kaltevuuden mukaan.

Sitten sokea alue pysyy kuivana ja vesi poistuu pohjasta. Tämän vaihtoehdon haitta on hiekka-aineen sää ajan myötä ja tarve täydentää sitä.

Toisessa vaihtoehdossa liitoskohtien liittäminen sementtilaastiaan samaan osuuteen kuin asennuksessa käytettiin. Tämän seurauksena sokean alueen pinta tulee täysin sileäksi, mutta muodostuu yhteinen monoliitti, jossa materiaalien lämpölaajenemista ei oteta huomioon. Tätä täyttömenetelmää voidaan soveltaa vain enintään 800 mm: n sokea-alueella.

Kun sementtilaasti on kuorittu, sinun on odotettava muutama päivä ja huuhtele se hyvin harjalla, kaataen vettä. Nyt hän ottaa lopullisen ilmeen. Seuraavaksi sinua pyydetään askel askeleelta ohjeita siitä, miten tehdään sokea alue talon ympärille päällystämällä laatat omilla kädillä videossa.

Pehmopöydän sokea alue tekee sen itse: askel askeleelta ohjeita

Kaikki tietävät, että kun rakennat taloa, mökkiä tai dahaa, koko kellarikerroksen ympärillä, sinun pitäisi kaataa sokea alue päällystyslaatoista. Tämä on koko rakennuksen tärkeä rakenneosa, joka suojaa talon ympärillä olevaa taloutta jäädytyksestä (talvella) ja liiallisesta kosteudesta. Suojatoimintojen lisäksi sokea aluetta käytetään usein kävelyteinä rakennuksen ympärillä.

Sokea alue suoritetaan 1-1,5 metrin etäisyydellä talon reunasta. Betonia tai asfalttia käytetään yleisesti materiaalina. Joskus ne on viimeistelty keraamisilla laatoilla, päällystystuilla tai päällystyslaatat.

Tänään analysoidaan aihe: Kuinka tehdä päällystyslaatta oikein?

Päällystyslautojen tärkeimmät edut

Kuten voimme nähdä, on mahdollista tehdä osmokista suuri määrä materiaaleja. Niinpä olisi välittömästi huomioitava tärkeimmät edut, joita talon sokea alue, joka on valmistettu päällystyslautasta, on.

 1. Pitkä käyttöaika verrattuna muihin materiaaleihin.
 2. Kaikki työ voidaan tehdä käsin ilman ammattitaitoa ja ilman erikoislaitteita.
 3. Ei vaadi vahvistuspohjaa (vahvistuskerros), mikä vähentää huomattavasti kustannuksia.
 4. Valtava valikoima päällystyslautojen muotoja ja värejä, mikä sopii täydellisesti lähes mihin tahansa muotoiluun.
 5. Tarvittaessa on olemassa mahdollisuus peittää osittainen sokea alue sulautetun viestinnän korjaamiseksi. Tarvittaessa voit täysin purkaa sokean alueen ja käyttää päällystyslaattoja muualla.

Sokean alueen vaatimukset

Sokean alueen leveyden laskemiseen käytetty kaava on: katon ulkoneman pituus seinästä on + 30 cm.

Sokean alueen on oltava kiinteä, keskeytyksettä talon ympärillä.

Seinän kaltevuus muodostuu pohjan muodostuksen vaiheessa, sen tulisi olla 5-7 astetta.

Olisi annettava tyhjennysjärjestelmä. Tämä on tehtävä siten, ettei vesi pääse tunkeutumaan maan kerrokseen välittömästi sokean alueen takana.

Sokeat päällystyslaatat tekevät itsestäsi askel askeleelta ohjeita

Aluksi, jos talo on uusi, asiantuntijat suosittelevat sokea alueen tekemistä vuodessa. Tänä ajanjaksona talon ympärillä oleva maa asettuu, mikä ei salli sokean alueen menettää käytön aikana.

Älä jätä tätä prosessia loputtomiin, sillä kosteus voi aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa säätiölle.

Maaperän liiallinen kosteus talven aikana johtaa turvotukseen eli vesipisaroiden kiteytymiseen ja maaperän tilavuuden lisäämiseen. Tämä maa painostaa pohjaa tai nostaa sitä, mikä johtaa muodonmuutokseen ja tuhoamiseen.

Aihe on suuri ja sisältää useita pisteitä (vaiheita):

 • Valmisteleva vaihe.
 • "Kakun" pohjan suunnittelu sokea alueen alla.
 • Jalkojen asentaminen ja viemäriputkien asentaminen.
 • Vedenpitävä ja eristävä kerros.
 • Asettelemalla päällystyslaatat.
 • Sauman tiivistys

Valmisteleva vaihe

Merkitsemme. Tällöin tarvitsemme mittanauha (5 - 10 metriä), puiset tangot (voit ottaa kappaletta vahvikkeita), rakennusjohdin (lanka).

Määritämme leveyden kuten edellä mainittiin, lisää vain 10 cm (tämä on reunan leveys). Aseta panokset kulmien ympärille talon ympärille ja seuraavaksi noin 2 metrin etäisyydellä toisistaan. Venyttämme langan.

Jos talo on vanha, irrota vanha sokea alue. Älä unohda puhdistaa säätiötä, joka oli kerroksen irtotavarana "tyynyjä".

Myös kaikki viat on korjattava, jos ne ovat läsnä.

Jos rakennus on uusi, teemme kaivausta. Sen pitäisi välittömästi ottaa huomioon se, että siellä on paljon maata ja se on sijoitettava jonnekin. Oven syvyys on 30-40 cm.

Tässä on otettava huomioon se, että jalkakäytävän ja suihkukaapin korkeus on hieman suurempi kuin pohjan paksuus laattojen asettamiseksi, joten ojan pohja on eri tasoilla.

Myös jalkakäytävän ja sademetsän alla tulisi olla 5-10 cm: n pituinen sohva tyyny. Kaivannon pohja on puhdistettava juurista ja täytettävä.

Tätä varten on parempi vuokrata värisevä levy, mutta voit tehdä sen omilla käsilläsi. Myös asiantuntijat suosittelevat kaivannon pohjan hoitamista jatkuvatoimisilla herbisideillä (Agrokiller tai Tornado), jotka estävät rikkakasvien kasvun. Voit myös asettaa geotekstilikerroksen, se on luotettava ja kestävä materiaali.

Pohjan "kakun" suunnittelu sokean alueen alla

Kun ymmärrämme perustan - se on monikerroksinen rakenne, jossa jokainen kerros suorittaa sen erityistoiminnon.

Ensimmäinen kerros on savi. Toisin sanoen asetamme kerrokselle noin 5-10 cm paksua saven kerrosta maadoitettuun maahan. Savi on vuotanut vedellä lisäämällä nestemäistä lasia ja rypistynyt.

Tämän seurauksena lasi reagoi saven kanssa ja alkaa kiteytyä. Päivä on jätettävä sellaisenaan. Savu suojaa kosteudelta maasta.

Jätä 1-2 cm etäisyydellä kerrosten ja kellari seinän väliin. Tämä etäisyys on täynnä eristys-, hiekka- tai vaippa-teippiä. Tämä lämpöliitos estää sokean alueen halkeilua ja muodonmuutosta.

Savien sijasta voit myös käyttää kahta kerrosta olevaa muovikalvoa tai kaataa betonipinta 5-10 cm paksuiseksi (tämä vaihtoehto nostaa sokean alueen kustannuksia).

Toinen kerros on hiekkaa. Hiekkaa voidaan käyttää mitä tahansa pestä. Kerroksen paksuus on myös 5-10 cm. Hiekkaa ei saa kastella jatkuvatoimisesti, mutta käytä suutinta tasaiselle kastelulle. Vain murskata. Hiekkakerroksen avulla voit jakaa tasaisesti sokea alueen koko rakenteen kuorman maahan.

Kolmas kerros on raunio. Kerros vaihtelee myös 5 - 10 cm: sta. Jätteiden murto-osan tulee olla 20-30 mm. Tasajännite tärytyslevyn avulla.

Hiekkapohja estää veden kapillaarinen nousu sekä luo ilmatyynyn, mikä puolestaan ​​lisää eristysominaisuuksia.

On huomattava, että aluslevyn muodostamisvaiheessa on välttämätöntä asettaa kallistuskulma ensimmäisestä kerroksesta. Kallistuskulman muodostamisen helpottamiseksi asiantuntijat suosittelevat korkeuseron säätiön reunasta sokean alueen reunaan noin 1-2 cm.

Jalkojen asentaminen ja viemäriputkien asentaminen

Yläosat ovat eri korkeuksilla ja paksuuksilla. Jalkakäytävän alla on myös tehtävä 5-10 cm: n rakeinen tyyny. Rajat asennetaan tiukasti jännitetyn kierteen ympäri koko kehälaatua pitkin. Kiinnitys valmistettu sementtilaastilla.

Liuos koostuu sementistä, hiekasta ja murskakivestä suhteessa 1: 3: 4. Sementtilaasti asetetaan kaivannon pohjalle ja rajat asetetaan samalle tasolle, ja loput liuoksesta kaadetaan maata ja jalkakäytävän väliseen tilaan.

Sinun tulee tarkkailla tarkasti reunojen ympärillä olevia reunuksia. Reunat ovat yleensä 3-5 cm maanpinnan yläpuolella.

Tässä vaiheessa on myös välttämätöntä säätää putkien ja viestinnän muodostamisesta. Putket asetetaan kerääjältä viemäreihin. Jos käytät sadevesijärjestelmän alustoja, ne asetetaan sementtilaastikerrokseen sokean alueen sisällä. Älä unohda putkien esijännitystä ja astioita sademäärää, noin 2-3 astetta.

Vedenpitävä ja eristävä kerros. Sora-alueen vedeneristyskerros olisi asetettava soran päälle. Vedeneristysmateriaalina voit käyttää polyeteenikalvoa, katemateriaalia, EPDM-kalvoa tai vedenpitävyyttä.

Vedeneristysmateriaalin asettamisen tulisi olla kahdessa kerroksessa, joiden päällekkäisyys on 10-15 cm. Itsensä välillä ja päällekkäisyydellä pohjaseinälle sokean alueen tasolle. Liimataan kaikki saumat rakentamisnauhalla. EPDM-kalvo asetetaan yhteen kerrokseen, koska materiaali on raskas ja kestävä.

Yksi miinus korkeat kustannukset. Vedeneristyskerros estää hiekka- tai sementtilaastia pääsemästä raakarakenteen koloihin.

Päällystyslaattojen päällystyslaattojen lämpöeristys valmistetaan suulakepuristetulla suuritiheyksisellä polystyreenivaahdolla (vähintään 50 kg / m2). Eristeen paksuus riippuu alueesta, jossa asut. Yleensä tämä kerros on 5-10 cm.

Nauhalumpuissa on käytettävä sekä sokea aluetta että itse säätiötä. Mutta paaluilla rakennettuihin taloihin sokeiden pylväiden ei ole järkevää lämmittää, koska lämmön säästäminen on mahdotonta.

Lämmitintä päälle on suositeltavaa peittää kalvon tai geotekstilien kerros materiaalin suojaamiseksi liuoksen tai crimperin haitallisilta vaikutuksilta.

Päällystyslautojen asentaminen

Laying laatat voidaan tehdä gorstsovka tai käyttämällä sementti laasti.

Vedeneristyseristyksen jälkeen viimeinen sementti-hiekkalaatan rivi on 5-10 cm paksu. Voit tehdä sen itse, sekoita hiekkaa ja sementtiä suhteessa 1 - 4.

Voit ostaa valmiita bulk-sekoituksia eri kokoonpanosta. Aiemmin aina käytettiin kerrosta puhdasta hiekkaa, ilman sementtiä, mutta käytännön mukaan on parasta olla tallentamatta ja käyttämästä taaksepäin. Laatta asetetaan kellari seinästä jalkakäytävän reunaan.

Voit sijoittaa lähelle toisiaan, tai voit käyttää ristejä (kuten kun asetat keraamiset laatat) ja jätä yhtäläiset aukot.

Omalla kädelläsi voit myös asettaa päällystyslaatat sementtilaastille. Tätä varten teemme myös alla olevan hiekkakerroksen, jonka paksuus on 5-10 cm.

Sitten ylhäältä laitetaan kermainen kerros 2-3 cm paksua sementtilaastia ja laita siihen laatat tai päällystekivet. Noudata tasoa ja kaltevuutta rakennustason avulla, leikkaa laatta kumi-vasaralla.

Asiantuntijat eivät suosittele laimentavan suurta määrää ratkaisua kerralla, koska se nopeasti ratkaisee ja menettää sen johdonmukaisuuden. Asettelu toteutetaan myös kaukana kulmasta kellarikerroksesta.

Laatat leikataan timanttipyörällä varustetulla hiomakoneella. Ja älä unohda omien turvallisuutesi (lasit, kengät ja suojavaatteet).

On myös mahdollista asentaa päällystyslaatat betoniin. Tämä tehdään tapauksissa, joissa osa laatikosta on osa pysäköintitilaa.

Sitten soraa ja eristyskerrosta tehdään betonikerros, jonka paksuus on noin 10 cm ja älä unohda kaltevuuden muodostumista. Odotamme, että betoni kuivuu - noin 14 päivää, ja laita laatta laastilla tai liimalla.

Jos sinulla on jo konkreettinen jalkakäytävä ja haluat hienosäätää sisustusta ja sisustusta ja aseta päällystyslaatat. Tarkista betonipinnan halkeamat, reiät ja sirut.

Jos virheet eivät ole merkittäviä, suljemme ne sementtilaastilla. Jos sokea alue on voimakkaasti vaurioitunut, asiantuntijat suosittelevat betonipinnan purkamista ja uudelleenvalmistusta.

Sauman tiivistys Jos laatoitamme laattoja kuivalla tavalla, saumat tehdään välittömästi koko sokea alueen asennuksen jälkeen. Tätä varten käytä vaunua - vain sementin ja hiekan suhde 1 - 3.

Tällöin koko pinta irrotetaan vedellä ruiskutuspistoolin avulla, tarvittaessa vuorilla. Saatat joutua toistamaan useita kertoja. Sen jälkeen 2 vuorokautta laatta ei saisi astua ja laittaa jotain raskaaksi.

Jos asetit päällystyslaatat laastille, odota 48 tuntia, kunnes laasti asetetaan. Ja vasta sitten suljemme saumat. On myös mahdollista käyttää gartsovkaa tai sementtilaastia.

Tiivisteen tapaan saumat täytetään sementtilaastilla. Jos rakenteessa on liitos, voit kirjoittua heti. Odotamme 48 tuntia, sitten kostutetaan vedellä ja hankaa saumat harjalla.

Asiantuntijat suosittelevat kvartsihiekkaa täyttääkseen nivelet. Koska hänellä on kyky kiiltää hiukkasia omalla painollaan. Mutta se on kallis ilo.

Voit korvata urahiekkaa, mutta se on pestävä ja seulottu. Joki-hiekka ei sovi tähän tarkoitukseen.

Teemme päällystyslaatat omin käsin

Jos aiot päällystää päällysteen päällystyslaatat, ympäröivä alue on myös koristettava laatoilla tai päällystystuilla.

Valmiiden tuotteiden hinta on melko korkea, joten päällystyslaatat voidaan tehdä itsenäisesti. Tätä varten tarvitsemme betonisekoittimen, sementin M500, murskakiven (pieni murto), hiekan, muotin, tärinän pöydän, pehmittimen ja värin.

Lomakkeet ovat saatavilla ilmaiseksi. Jotkut asiantuntijat tekevät lomakkeita itse.

Ne on pestävä, kuivattava ja tahriuduttava sisäpuolelta pinta-aktiivisella aineella (pesuainetta), joten on parempi käyttää harjaa.

Vibrotable voidaan vuokrata tai tehdä itsenäisesti. Kotona voit käyttää vanhoja pesukoneita. Laitetaan märkä takki tai huopa rummulle ja asetamme spin-tilaan suurimmalla nopeudella. Joten saamme täydellisen tärinän pöydän.

Sekoita valmistelemaan betonimyllyssä jatkuvasti sekoittaen. Seoksen koostumus: sementti - hiekka - sora / 2: 2: 2. Pehmittimiä myydään myymälässä, se lisätään ohjeiden mukaan.

Kohler laimennettiin myös ohjeiden mukaisesti ja lisättiin liuokseen. Kaikki sekoitetaan perusteellisesti, kunnes homogeeninen kermainen massa.

Sitten tuloksena oleva liuos kaadetaan muotteihin Inu-lattian lattialle. Ja panimme tärytystekstiin tai pesukoneeseen noin 3 minuuttia.

Sitten kaada liuos lomakkeiden reunoihin ja pudota myös värähtelevä pöytä 3-5 minuuttia. 48 tunnin ajan lomakkeet sijoitetaan tummalle viileälle paikalle ja peitetään muovikelmulla.

2 päivän kuluttua laatta tulee poistaa muotista. Voit tehdä tämän upottamalla lomakkeen 30 sekunnin ajan kuumassa vedessä (70 astetta) ja kevyesti napauttamalla laatta siirtyy pois lomakkeesta.

Vain 3-4 viikon sisällä on mahdollista käyttää laattaa, koska se saa lopullisen voiman tänä aikana. Tällä kertaa se on säilytettävä paaluilla tasaisella pinnalla.

johtopäätös

Meidän artikkelissamme yritimme kuvata vähitellen päällystyslaatan päällystystekniikan koko tekniikkaa. Toivomme, että tiedot auttavat sinua tekemään oikein sokean alueen omassa talossasi. On syytä huomata, että tämä sokea alueen järjestäminen ei ole halpaa.

Jos teet kaiken omalla kädelläsi, tarvitset 2-3 päivää, ja voit säästää melko paljon rahaa, koska erikoisryhmä tarvitsee sinulle noin 2000-3000 ruplaa yhtä juoksumittaria varten.

Tämä kustannus sisältää koko louhintatöiden luettelon (vanhan sokean alueen purkaminen), ennen kuin päällystyslaatat tai päällystyskivet on tehty ja tämä on ilman materiaalien hintaa.