Kiinnitysseinien rakenne: yleiskatsaus rakenteiden ja materiaalien tyypistä

Järjestely maata monimutkaisessa maastossa vaatii lujittavien rakenteiden rakentamista. He auttavat rikkoa puutarhan, estää maaperän romahtamisen rakennuksen lähellä ja tulla pihan koristeelliseksi korteeksi. Käyttämällä seinämiä maisemasuunnittelussa voit kääntyä jyrkiksi rinteiksi maisemoituun terassijärjestelmään. Sivusto on jaettu vyöhykkeisiin, joissa on suorat vaiheet vaiheittain. Rakenteen rakentamiseen käytetään erilaisia ​​materiaaleja, mutta jotta he voivat tehdä työstään 100%, on noudatettava täsmällisiä laskelmia ja useita sääntöjä, joista puhumme tänään.

Muiden seinien tyypit ja tarkoitus

Säilytysrakenteet on jaettu kahteen tyyppiin niiden toiminnallisuuden mukaan:

 • koriste-seinät toimivat pihan arkkitehtonisena sisustuksena, joka on osa maisemasuunnittelua. Ne on asennettu tasaiselle tai pienelle puolelle maata;
 • linnoitukset, joita käytetään luontokohteiden terassien parantamisessa. Laitteiden koristeelliset toiminnot kulkevat kulkureitillä. Niiden päätehtävänä on pitää jyrkät rinteet ja lisätä käyttökelpoista aluetta puiden ja kasvien istuttamiseen.

Maankäytön käytännön mukaan seinien pakollista rakentamista vaaditaan yli 8 prosentin rinteessä. Erityisen tärkeä on rakentaminen niemimailla ja säiliöiden lähellä. Ne vahvistavat rinteitä estäen maata liukumasta sateelta ja sulavedeltä.

Tukirakenteiden pääelementit

Koristeelliset ja vahvistavat seinät eroavat toisistaan. Jokaisella on rooli, mutta niillä kaikilla on kolme pääkomponenttia:

 • maanalainen pohja seinälle - säätiö. Hänen mielestään kaikki maaperän paineen vakavuus putoaa;
 • maaperän rakenne - seinän runko. Sisäpinta koskettaa maata suljetun mäen kehän ympärillä. Seinän litteä tai viistot pinta on koristeellinen koriste maisemalle;
 • suojarakenteet - viemäröinti ja kuivatus. Viestintä edistää kosteuden poistamista maaperästä. Niiden läsnäolo on välttämätöntä, koska veden kertyminen seinän sisäpinnan taakse voi tuhota sen.

Rakenteen stabiilisuuteen vaikuttavat tekijät

On parempi luottaa seinän rakentamiseen asiantuntijoille, koska se on monimutkainen suunnittelurakenne. Rakennustyön avulla pystyt itsenäisesti rakentamaan rakenteen, tärkein asia, jota on syytä harkita, ovat sen tärkeimpiä tekijöitä:

 • asennus olisi tehtävä vakaalla pohjalla: hiekkasauma, savi, murskattu kivi ja muu;
 • rakenteellinen vakaus riippuu maaperän jäädyttämisestä, joka ei saa olla korkeintaan 150 cm maasta;
 • pohjaveden vähimmäistilanteen on oltava 1 m: n syvyydessä. Paras veden ilmaisin on 1,5 m;
 • itserakennetun seinän maapinta-ala ei saisi ylittää 1,4 m. Korkeammat rakenteet olisi varustettava ammattilaisilla, koska tarvitaan monimutkaisia ​​laskelmia.

Lisää seinämän joustavuutta

Kiinnitysseinää suunniteltaessa on kiinnitettävä huomiota myös lujuuteen, mutta myös vastustuskyvyn kallistamiseen tai siirtymiseen pysähdyksestä. Näiden indikaattorien saavuttaminen seuraavilla toimilla:

 • seinän sisäpuoli on rakennettu kaltevaksi maapallon pinnalle sen paineen alentamiseksi;
 • Seinämän sisäpinnan epätasaiset reunat vähentävät myös maaperän paineita. Tällaisia ​​reunoja on mahdollista sijoittaa betonissa tai betoniteräsrakenteessa täyttövaiheessa. Tätä varten kummankin betonilla kaadetun kerroksen puinen muotti siirretään 10 cm suhteessa toisiinsa. Kun betoni kovettuu, siihen tehdään pieniä siruja. Muuratut tiili- tai kiviseinät suorittavat ulkonemia;
 • välttämättä varustaa tyhjennys;
 • seinän ulkopuolelle rakennettu konsoli antaa vakauden. Tämä malli on ulkonäöltään muotoiltu;
 • seinämän sivuttaispaineeseen vaikuttaa täyteaineen ominaispaino. Paineen alentaminen auttaa injektioruiskuja zasypnogo eristys polystyreeni vaahto. Ne lisätään maaperään täyttämällä seinän sisäpuoli;
 • vähentää seinien eristyslevyjen sisäpuolelle asennettua painetta. Ne on valmistettu huonekalujen täyteaineesta tai materiaalista maatalouden käyttämistä varten;
 • hyvä tulos antaa purkamisen alustalle. Se on rakennettu seinän keskiosaan sisäpuolelta. Tämä ulkonema käyttää maapallon pystysuoria voimia sen yläpuolella, ohjaa heidät töihin, mikä lisää rakenteen vakautta.

Säilytysseinä, jossa purkauslautanen. 1-seinä, 2-purkausalue

Maanalainen osa - säätiö

Seinämä, jonka korkeus on yli 30 cm, edellyttää säätiön pakollista rakentamista. Mitä korkeampi maaperän pehmeyden ja epävakauden indeksi on, sitä syvemmälle perustus tulisi asettaa. Alustan syvyyden ja maanosan korkeus suhteessa maaperään riippuvat seuraavasti:

 • pohjan syvyys suhteessa seinän maanpinnan korkeuteen kiinteällä maaperällä on 1/4;
 • keskipitkäälle maaperälle - 1/3;
 • indeksi löysällä ja pehmeällä maaperällä on 1/2.

Pohja on täytetty savi- tai sementtilaastilla. Lisäaineina käytettiin murskattua kivia, soraa, betonia.

Viemäröinti ja vedeneristys

Rakenteen elinajan pidentämiseksi sinun on huolehdittava vedeneristämisestä ja veden poistamisesta. Vedeneristys tekee bitumisesta mastista, joka kattaa seinän sisäpuolen. Luotettavuutta varten voit korjata useita kerroksia kateaineita. Seuraavaksi jatketaan vedenpoiston rakentamista. Niitä on kolme:

 • poikittainen kuva koostuu 10 cm: n läpimitalta olevista rei'istä, jotka ovat jäljellä seinämän rakenteessa joka toisen tai kolmannen rivin kohdalla. On myös mahdollista lyödä reiät valmiiseen seinään, minkä jälkeen ne asetetaan putkipaloiksi. Veden kaltevuuden aikana tehdyt reiät virtaavat ulos paikoista;
 • pitkittäisen tyhjennysjärjestelmän rakenne koostuu rei'itetystä putkesta, jonka halkaisija on alle 10-15 cm ja joka on sijoitettu seinän viereen pohjaan. Yläpuolelta putki on kääritty geotekstiilillä. Geotekstiilien läpi kulkeutuva vesi pääsee putkeen reikien läpi ja tyhjennetään tyhjennysreikään;
 • Yhdistetty vedenpoisto koostuu poikittaisesta ja pitkittäisestä näkymästä.

Veden veden tuhoutumisen estämiseksi seinän yläpuolella on rinteessä tai kaltevuussäteen yläpuolella asennettu kaltevuus.

Viestinnän järjestämisen jälkeen ne alkavat täyttää tukiseinän ja kaltevuuden välisen raon. Jälkitäyttö täyttyy kerroksittain, räpyttämällä jokainen niistä. Tiilen, kiven, karkean hiekan ja soran rakennusjätteet sopivat hyvin ensimmäisille kerroksille. Yläkerros peitetään kasviperäisellä maaperällä. Vahvistetun voimaa luotaessa se jätetään ilman kuormaa pari viikkoa. Vain silloin voi alkaa kasvien kasvillisuuden kasvattaminen.

Tiiliseinä

Tiilen seinämä ei ole yksinkertainen rakentamisessa, mutta sitä ei voi kutsua monimutkaiseksi. Muuraus toimii kuin normaalissa rakenteessa, vain pienempi paksuus. Seinän korkeus 50-80 cm leviää puoliksi tiilen. 1 m korkeuden rakentaminen on rakennettu tiiliin. Suuret seinät, joiden korkeus on yli 1 m, antavat 1,5 tiiliä. Tiiliseinän pääsääntö on noudattaa pituuden suhdetta paksuuteen 1/3. Jos seinää ei ole rakennettu koristeellisesta tiilestä, sen etupuoli on koristeltu päällystysmateriaalilla.

Kivimuuri

Kivirakennusten rakentaminen toteutetaan kahdella tavalla:

 • kiven kuivaa asettaminen merkitsee sen sitomista puutarhan maaperään. Tällaisia ​​ompeleita istutetaan koristekasveilla;
 • muurausementtilaasti on kestävämpi.

Luonnonkiviseinä

Paras vaihtoehto pidätysseinäksi on kestävän kiven käyttö: graniitti, basaltti ja muut. Kiven suuri paino edellyttää sen perustamista. Sen leveyden tulisi olla kolme kertaa seinämän leveys. Alhaisissa rakenteissa riittää suuri kiven pohja. Jos rakennus on suuri, pohja on betonoitava.

Kaivanto kaivetaan 10 cm laajemmalle kuin tuleva perusta. Pohja peitetään 30 cm: n kerroksella hiekan ja soran seosta. Kaivantoa kaadetaan betonilla pienen kiven mukana. Sen korkeuden on oltava 15 cm maanpinnan alapuolella. Kun pohja on kovettunut, kiven työntäminen alkaa.

Renkaan tuki

Auton renkaiden seinämä asettaa askeleen suhteessa rinteeseen. Kiinnitä renkaat paalujen avulla ja työnnä niitä päälle. Ensimmäisen rengasrenkaan sisäreunat rinteen puolelta reunustavat paalujen seiniä vasten. Ylempi rengasrivi on vastakkaisella reunalla kiinnitetty letkunkiristimiin paalun runkoon sisähalkaisijan puolelta. Renkaiden väliset rivit asennetaan kokonaan paaluille ja kiinnitetään. Renkaiden sisällä nukahtaa rauniot tai kivi.

Pylväskannatin

Pylvässeinän rakenne on kiinteä rakenne. Materiaali voi olla erilainen: muovi, puu, metalli tai teräsbetoni. Levypatojen sivuseinämät on varustettu etu- ja takaosan lukitusliitoksilla. Ensinnäkin etulokeron etikettipelti ajetaan maahan. Seuraavaksi ajetaan takalukko. Sitten ne on liitetty toisiinsa lukolla, joka on voideltu sideaineella tiheydelle. Lisäksi se estää levyjen paikkojen pituussuuntaisen siirtymisen toistensa suhteen.

Panssaroitu tuki

Kiinteä vaihtoehto kiven ja puun rakentamiseen on panssaroitu maaperän tuki. Rakennuslaite perustuu maaperän maalaamiseen geotekstiilikudoksessa. Tällä hetkellä lujitustuki koostuu kudotuista georgeista, jotka on täytetty maapallolla tai rauniolla. Seinämän siirtymän pienentämiseksi on kiinnitetty lisää metallisia ankkureita. Top rakennuslevylevyt.

Betoniseinä

Monoliittibetoniseinä vaatii muottien asentamista. Ensimmäinen kaivaa kaivannon ja nukahtaa raunioilla. Vahvistinverkko asetetaan päälle ja ne alkavat rakentaa muottien paksuista lankkuista kaivon ympärillä. Seuraavaksi tulee kerros kerrokseltaan betoni kaatamalla. Edellisen kerroksen kiinteyttämisen jälkeen muotti kohoaa täyttämään seuraavan kerroksen. Prosessi toistetaan, kunnes saavutetaan haluttu korkeus.

Puinen seinä

On parempi tehdä puutuki halkoja, joiden halkaisija on 12-18 cm. Puujen pituus riippuu seinän korkeudesta ja 50 cm siitä, mikä menee maahan. Laiterakenne on melko yksinkertainen:

 • 50 cm: n syvennyksessä, pystysuorasta tukkeesta tehdään seinä;
 • toistensa välissä, lokit kiinnitetään lanka- ja kynsien avulla;
 • kaivettu betoni;
 • Maalissa olevien tukkien sisäpuoli käsitellään voiteluaineella tai bitumilla.

Samalla tavoin lokit tekevät aidan - varmuuskopion. Ainoa ero on, että lokien asennus tapahtuu aukon mukaisesti. Sitten aukko, pienempi paksuus lokit ajetaan tiiviisti ja betonoitu kaivantoon.

Kiinnitysseinän tyypin määrittämisessä on otettava huomioon kaikki suunnittelun ja suunnittelun mieltymykset. Rakennuksen valmistumisen jälkeen arkkitehtoninen rakenne koristelee maiseman maisemaa.

Seinärakennustekniikka

Liittovaltion oppilaitos

ammatillinen koulutus

"Ufa State Oil Technical University"

Osasto "Rakennusrakenteet"

aiheesta: "Nykyaikaiset tyyppiset kiinnitysseinät. Rakennustekniikka. Toiminnan ominaisuudet "

kurinalaisuus: "Teknisten mekaniikan erikoisosastot"

Nykyaikaiset tyyppiset kiinnitysseinät

Kalvot ja kalvot

Tekstiilikuidut kiinnitysseinät

Käytettyjen autonrenkaiden kiinnitysseinät

Metalliverkon kiinnitysseinät

Seinärakennustekniikka

Vihreä Terramesh System

Luettelo käytetystä kirjallisuudesta

Usein sivustot sijaitsevat rinteillä, rinteiden rinteillä, joen rannalla. Usein, kun rakennustyöt sivustolla muodostivat keinotekoinen helpotus. Tällaisen puutarhan ulkoasu vaatii vaakapintojen asentamista istutettavaksi, mutta pinnan täydellinen tasoittaminen on epäkäytännöllistä, joten ne käyttävät porausmenetelmää. Paikan pinnanmuodostus on vaakasuorat penkit (terassit), jotka on vahvistettu tukiseinillä. Tällainen suunnitteluratkaisu auttaa suojelemaan maaperää maaperän eroosiolta, ja seinät estävät maaperän eroosion.

Seinät pitävät sekä käytännöllisiä että koristeellisia toimintoja. Tontilla, jossa on kaltevuus tai vaikea maasto, ne mahdollistavat pinnan loitontamisen tasaisella alustalla, alhaiset seinät voivat erottaa osan nostetusta puutarhasta. Tämä antaa sivustolle eräänlaisen helpotuksen ja bulkkisuuden ja tekee siitä visuaalisesti mielenkiintoisen. Kiinnitysseinän materiaalin, kokoonpanon ja mitat riippuvat puutarhan käsitteestä.

Jokainen pidätysseinä koostuu seuraavista osista:

Pohja on seinän osa, joka on maanalainen ja joka olettaa pääkuorman maaperän paineesta.

Runko on rakenteen pystysuora osa (itse seinä).

Viemäröinti - seinämän lujuuden parantamiseksi tarvittava viemäröinti.

Nykyaikaiset tyyppiset kiinnitysseinät

Gabion on painovoimainen (aikaansaadaan vakautta maan päällä oman painonsa kustannuksella), joka on tilava suorakulmainen tai lieriömäinen muoto, joka koostuu kiinteästä metalliverkosta, joka on täytetty luonnonkiven kanssa.

Keskeisimmät gabion-rakenteet ovat:

harmaasävy ja kalvot;

lieriömäiset gabionit (pussit).

Huomaa: Kaikissa joukkotyypeissä käytetään kaksinkertainen kierreverkko, jonka läpimitta on 2,7 ja 3 mm sinkki- tai laakeripinnoitteella, joka on täynnä luonnonkiviä (roskaa, kiviä, mukulakiviä jne.). Verkko koostuu kuusikulmaisista soluista 10x12, 8x10, 6x8 tai 5x7 cm. Aggressiivisessa väliaineessa käytetään lisäksi polymeeristä (PVC) -verkkopäällystettä. Kaksoisvääntöjyrsinverkko varmistaa kuormien eheyden, lujuuden ja yhtenäisen jakauman, estää langan irtoamisen ristikon repeämisen tapahtuessa. Johdot gabionille ja sen ruudukon on oltava GOST R 51285-99: n mukaisia ​​"kierrejohtimet, joissa on kuusikulmainen solmu gabionrakenteisiin"

Gabionia käytetään laajalti yksityisten esikaupunkien rakentamiseen - pystysuuntaisten seinien pystyttämiseen, vesistöjen, vesistöjen ja muiden rakennustekniikan ja maisemasuunnittelun töiden vahvistamiseen.

Gabion on suorakulmainen avaruuslaatikon rakenne, joka koostuu luonnonkivestä (rauniot, kivet, mukulakivet jne.) Täytetystä metalliverkosta.


Box gabion -lohko.

Gabionit (lohkot) ovat sidoksissa toisiinsa johtimen avulla, minkä seurauksena saadaan joustava pidätysseinä. Tällainen seinä eroaa edullisesti betonista, raudoitetusta betonista peräisin olevilta analogeilta ja mahdollistaa järkevän ratkaisun useilla teknisillä ja maisema-ongelmilla:

erityisperustaa ja perustaa ei vaadita;

rakennettu nopeasti ja milloin tahansa vuoden aikana;

viemäröinti tapahtuu lohkon huokoisuuden kustannuksella, muotoilu vapaasti kulkee veden läpi itse;

kyky tuntea äkilliset ja paikalliset kuormat, jotka johtuvat suuresta saostuksesta tai maaperän taipumisesta johtuen koko rakenteen joustavuudesta. Tässä tapauksessa itse gabion-rakenteen tuhoaminen ei tapahdu;

gabion-rakenteiden tehokkuuden lisääntyminen ajan myötä, koska aukot täyttävät gabionien aukot maaperällä, jossa kasvillisuus kasvaa, kiinnitys kiven täyttö juurisysteemillä;

helppo asentaa vaikeasti tavoitettaviin paikkoihin rakennuslaitteille;

hyödynnettävät alueet puretaan saaliiksi;

gabion-rakenteet eivät estä kasvillisuuden kasvua ja yhdistyvät ympäristön kanssa. Ajan myötä ne edustavat luonnollisia vihreitä lohkoja, jotka koristelevat maisemaa.

Virheiden asennus suoritetaan teosten sarjassa:

Metallisäiliösäiliön asentaminen valmistetulle alustalle (yksinkertainen vaakasuora pinnan suuntaus riittää);

sinkkityyppisen langan välissä on joukko virheitä;

kuten kalkkikiviä, varovasti säiliön etuosaa pitkin. Jäljellä olevan määrän täyttäminen raunioina, kiviä, mukulakivi jne. (jopa 90% kokonaismäärästä).

Huomaa: Ajan myötä vapaa tilavuus on täynnä maaperähiukkasia ja gabionrakenne on täysin konsolidoitu, minkä jälkeen se saavuttaa maksimaalisen vakauden ja voi toimia rajattomasti.

astioiden asennus, kuten kuutioiden seinämät, tarvittavan korkeuden ja seinän pituuden mukaan. Säiliöiden kiinnitys toisiinsa galvanoidulla langalla. Täyttämällä ne kivi;

Lopullinen nipu on rakenteen kaikki rakenneosat.

Huom: Geotekstiilisuodatin (lämpösidoksinen geotekstiili) voidaan asentaa gabion sisäpuolelle (täyttömassan puolelle) perinteisten hiekka- ja sorasuodattimien sijaan.

Materiaali - sinkitty lanka 2.7 / 3.0 mm tai lanka PVC-päällysteellä 3.7 ​​/ 4.4 mm.

Kalvot ja kalvot

Kalvot, joissa on kalvot, eroavat laatikkomaisista gabionista geometrisiin mittoihin. Ne ovat tasomaisia ​​verkkokerroksia, joiden muoto on rinnakkain nähden 0,5 metriä korkea ja pohjan suuri pinta-ala. Sisäinen tilavuus on jaettu osiin (pituus 1 m) verkkokalvojen avulla.

Gabionia käytetään pohjaseinäkannattimien seinämien pohjalla sekä maisemasuunnittelussa. Samanaikaisesti ne suorittavat suojaavan esiliinan toiminnot, jotka suojaavat rakenteen pohjaa eroosioilta.

Patjat ovat suorakaiteen muotoisia rakenteita, joilla on suuri pinta-ala ja pieni korkeus, yleensä 17-50 cm. Patjat (patjat) ovat saaneet nimen pienen pituuden ja leveyden suhteen.

Kestävyyden kannalta suuret pituiset patjat jaetaan myös poikittaisten kalvojen läpi (1 m: n etäisyydellä) verkkorakenteen jäykkyyden varmistamiseksi. Täynnä kivet muodostaen monoliittisen rakenteen.

Patjoja käytetään tukikappaleena laatikkomaisten gabionien seinämille, suojaavat rakenteen pohjaa eroosioilta, suojelevat ja stabiloivat maaperän eroosion.

Sylinterimäiset gabionit (pussit)

Sylinteriset rakenteet, jotka on tehty metalliverkosta, täynnä luonnonkiveä. Laatikon lujuuden vuoksi suuret pituudet on jaettu poikittaisiin kalvoihin. Sylinterimäiset gabionit ovat välttämättömiä, kun rakennetaan kiinnitysseiniä vesistöjen lähellä vedenalaisena pohjana.

Lieriömäisen gabionin mitat.

Johdon halkaisija 2,7-3,0 mm

Geotekstiilillä vahvistetut kiinnitysseinät

Synteettisten materiaalien avulla vahvistetun maapinta-seinän rakentamisen tekniikkaa on kehitetty ja sovellettu. Geotekstiilejä käytetään ulko- ja seinävahvistukseen. Seinien pystyttämisen tekniikka koostuu seuraavista teoksista:

Seinäkerroksen pystyttämiseksi muotti on tehty teräskolmion elementeistä ja puupylväistä, joiden korkeus ylittää maakerroksen paksuuden. Muottielementtien nousu on 1,5 m;

sen jälkeen, kun muotti on kiinnitetty sen yläpuolelle ja alempi tiivistetty maaperän kerros sopii geotekstilien paneeliin, jonka pituus määritellään laskemalla;

Geotekstiilin vapaa ulkoreuna siirretään muottipesän ulkopuolelle. Sitten irtotavaran kerros asetetaan (noin 1,2 m seinän leveydeltä) ja tiivistetään varovasti.

Geotekstiilin vapaa reuna käännetään pois ja asetetaan pakattua maata pitkin. Sitten muusta maaperäkerroksesta kaadetaan ja tiivistetään. Seuraavan kerroksen sijoittaminen 2%: n kaltevuuteen rakenteen leveyden yli sen vakauden varmistamiseksi;

sitten muotti poistetaan ja siirretään asetetun kerroksen päälle. Muotoilun päätavoite on aikaansaada ulkovalaisimen kulmien tiheä täyttäminen maaperällä.

Polypropeenin perustuvaa geotekstiilin ulkopinta voidaan suojata ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Sitä voidaan käyttää betonipintakerroksella, bitumipäällysteellä tai puun reunustavalla kerroksella, joka on peitetty maaperällä, jossa on ulkona puutarhanhoito.

Geotekstiilien fysikaalis-mekaanisten ominaisuuksien tulisi vastata seinälle vaikuttavia kuormia. Geotekstiilien tuotemerkkien valikoima on melko laaja sekä kotimaassa että maahantuotavana.

Tämän tekniikan mukaisesti pystytettyjen kiinnitysseinien on oltava lujuutta, taloudellisia rakenteita ja riittävän kestäviä. Geotehosteilla vahvistettu maaperästä pystytetty tukiosa on yhdistetty geotekstiilien kanssa. Tällaiset seinät sopivat parhaiten epätasaiseen saostukseen, kompensoivat lämpötila- ja kutistumisjännitykset.

Geogrid - vahvistava geotekninen materiaali. Se on joukko arkkinauhoja, joiden paksuus on 1,35 mm - 1,8 mm ja korkeus 50 - 200 mm. Lehtiliuskat yhdistetään saumoilla toisiinsa täydellä syvyydellä muodostaen geogridin soluja. Solujen syvyys ja koko valitaan kuorman suunnitteluperusteiden ja täyteaineiden rakenteen mukaan.

Laajennetussa muodossa geogrid muodostaa solurakenteen, joka on täynnä kivennäisaggregaattia. Maantieteellisten osuuksien korkeat fysikaaliset mekaaniset ominaisuudet ja lämpötilan ylläpitäminen kaikissa ilmastovyöhykkeissä.

Geogridien osat ovat kestäviä ja samanaikaisesti joustavia polyetyleeninauhoja, joiden avulla voidaan rakentaa eri kokoonpanoilla olevia pidätysseiniä alueella, jolla on kaikki helpotukset. Lujitetun kaltevuuden jyrkkyys ei ole rajoitettu ja voi olla pystysuora.

Kiinnitysseinä on monikerroksinen rakenne, jossa geogridin sijainti on yksi yläpuolella. Tässä tapauksessa geogridit pinotaan horisontaalisella siirtymällä toisiinsa nähden tai ilman siirtymää. Geogridit ovat täynnä hiekkaista maata lisäämällä kivimateriaalia ja päällekkäin geotekstilien paneeleilla.

Geografin solujen täyttämiseksi on mahdollista käyttää paikallisia maaperäjä, kun otetaan huomioon, että täyttömateriaalin on oltava hyvä kuivatusominaisuudet.

Äärimmäiset vapaat solut (kun siirrytään pitkäsiima-alueisiin) täytetään kasviperäisellä maaperällä, jota seuraa ruohonsiementen kylväminen. Ruohotettu ruoho vahvistaa myös kiinnitysseinän pintaa ja sisustaa yleistä maisemaa.

Tällaisten kiinnitysseinien tärkeimmät edut:

lisätä (tai varmistaa) rakenteen luotettavuus ja kestävyys;

vähentää laitosten kustannuksia;

parantaen valmistettavuutta, työn laatua

Geogridin asennustekniikka lähes kaikentyyppisille maaperän lujituksille (tangon ja siihen liittyvien maarakenteiden kurot ja rinteet) sisältää seuraavat toiminnot:

kaltevan tai pystysuoran pinnan valmistaminen suunnittelemalla, tiivistämällä tai asentamalla se;

lisäelementtien laite geotekstiilien muodossa;

geogridin osien asettelu ja niiden kiinnitys kannattimien välissä nitoja käyttäen;

kiinnittämällä geogridin maahan metallisilla tai muovisilla ankkureilla pitkittäisen ja sivusuuntaisen stabiilisuuden varmistamiseksi;

täytetään irtotavarasolut eri materiaaleilla (maaperä, murskattu kivi). Kasvillisuuden kylväminen soluissa (vaakasuoralla leikkauksella) esimerkiksi hydroseedillä.

Geolääkkeiden asennus ei edellytä korkeaa pätevyyttä, ja se tehdään manuaalisesti

Käytettyjen renkaiden pidikkeet

Käytössä on uusi tekniikka, jossa käytetään käytettyjen renkaiden kiinnitysseinämää. Tässä tapauksessa pidätysseinät ovat riittävän vahvoja pitämään suuria maaperän massoja liukuvasta alaspäin. Tällaisten seinien kustannukset perinteisiin menetelmiin verrattuna ovat huomattavasti alhaisemmat, rakennusaikaa pienennetään.

Käytettyjen renkaiden pidätysseinämän tehokkuuden analysointi osoitti niiden tehokkuuden: 10 kertaa halvempaa ja 9 kertaa vähemmän työvoimavaltaista kuin vahvistetun maaperän seinä ja kolmasosa halvemmalla kuin perinteiset betoniseinät.

Tällaisia ​​kiinnitysseiniä rakennettaessa käytetään seuraavia vaihtoehtoja:

Päällyste on koottu rengasristeyksiköihin järjestetyistä renkaista ja se on asennettu pystysuoraan asennettuihin paaluihin. Renkaat kiinnitetään paaluihin seuraavasti. Alumiiniset renkaat on asennettu paalujen päälle, joiden sisähalkaisija on reuna ristikon reunalla pinoihin nähden, ja yläreunojen renkaat, joiden sisäpuolinen halkaisija on vastakkainen reuna, kiinnitetään pinoihin joustavien kiinnittimien avulla. Väliaikaiset renkaat on kiinnitetty löyhästi paikkoihin, jotka on kiinnitetty yhteen ja yhdistetty ylempiin ja alempiin renkaisiin niiden onteloihin sijoitetun täyteaineen (mukulakivi) avulla.

Kiinnitystarvikkeita (kiinnittimiä) käytetään renkaista valmistetuissa moduuleissa kiinnittimien avulla, jotka on tehty pultteilla kiinnitetystä kuljetushihnasta.

Yhdestä, kahdesta tai useammasta renkaan rungosta muodostavat sarakkeet. Pilarin keskipisteen vakauden vasaran ankkuripinoille. Tällöin renkaat täytetään (paikallisella maaperällä). Renkaiden riveissä on kiinnikkeet.

Suorita renkaiden seinät yhdellä sivureunalla. Alareunassa on ristikko (ylhäältä) maahan. Tämän rivin päälle on asetettu kestävä levymateriaali, jotta maaperän vuoto ei pääse rengasriviin edellä. Seuraavat rivejä renkaista pinotaan tiilimuodossa (rintareunoina). Niiden ontelot ovat myös täynnä maata. Ankkuripinoja (nastat) ajetaan seinän ulkopuolelta pysäyttämään alarivi ja estävät vaakasuoran seinämän siirtymisen.

Renkaat kiinnitetään toisiinsa sekä rivillä että rivien välissä muovi- tai propyleenikaapeleiden avulla.

Mitä raskaampi aluke, sitä pidempi seinämä on vakaa. Renkaiden asentamisen taajuus (piki) keskenään määritetään riippuen seinämän geometrisista parametreista.

Metalliverkon kiinnitysseinät

Metallisuojusta valmistettuja kiinnitysseiniä on kehitetty ja levitetty.

Varsinainen pidätysseinä on metalliputket, jotka on haudattu maahan ja kaltevuus kohti kaltevuutta, johon on kiinnitetty metallilangan avulla korkean lujuuden omaava metalliverkko, jossa on korroosionestopinnoite. Sora kaadetaan ruudukon ja säilytetyn maaperän väliin, ja murto-koko on suurempi kuin solun koko.

Tällaisen seinän rakenne on selvästi näkyvissä edellä olevassa valokuvassa.

Seinärakennustekniikka

gabionin kiinnitysseinä

Kiinnitysseinämän rakentamisen ensimmäinen vaihe on säätiön kaivaminen. Kuivissa maissa sopii nauhan säätiö, suolavesiin. Pohjan paksuuden tulee olla 150-200 mm korkeampi kuin seinämän runkorakenteiden paksuus. Säätiö asetetaan pienikokoisten hienojakoisten murskattujen kiviainesten tyynyyn, joka on erotettu maaperästä geoteknisten tekstiilien kerroksella. Tyynyn paksuuden tulisi olla vähintään 50 mm. Koko säätö on järjestetty 150 mm maanpinnan alapuolelle.

Riippumatta valmistusmateriaalista, kiinnitysseinän rakenne päättyy laitteella vedenpoistojärjestelmän maan päällä. Järjestelmä on rakennettu geoteknisten tekstiilien kerroksista ja niiden välisestä karkeasta hiekasta tai hienosta sorasta. Soraakerroksen paksuus on 70-100 mm. Kuivatuskerros asetetaan rinnakkain pengerteen rakenteen kanssa.

Kiinnitysseinien pohjalla oleva maaperä on vahvistettu joko kerrostumalla tai geogridien kerroksella. Tällainen hyvin muodostettu pidätysseinä kestää luotettavasti ja pitkään.

Lähtömateriaalin verkon kaksinkertainen vääntö varmistaa kuormien tasaisen jakautumisen, eheyden, lujuuden ja purkamisen estämisen silmän paikallisen katkoksen tapahtuessa. Gabionit, kuten Terramesh System, ovat ekologisia modulaarisia maaperän vahvistusjärjestelmiä, joita käytetään Vihreän Terramesh-järjestelmän rinteiden vahvistaminen

Terramesh Green Gabion System on modulaarinen muotoilu maaperän vahvistaminen Päätelmä

Kiinnitysseinät ratkaise tärkeän ongelman karkeilla alueilla. Kehitettäessä parannushankkeita käytetään usein pengerrysmenetelmää, koska monilla paikoilla on monimutkaista epätasaista helpotusta. Seinien, joiden päätehtävänä on pitää maaperä liukumasta terassin yläosasta alemmalle, auttaa ratkaisemaan tämän ongelman. Lisäksi tukiseinät antavat sivustolle ainutlaatuisen ulkoasun ja siistiminen. Suunnittelulla kiinnitysseinät voivat olla täysin erilaisia ​​ja riippuvat ennen kaikkea terassin korkeudesta. Pienellä korkeudella pidätinseinistä voit tehdä ilman laitteen perustan.

Laitteen pidätysseinien materiaali voi toimia paitsi betoni- tai luonnonkiviä, myös monia muita materiaaleja, kuten puuta, tiiliä ja muita. Luonnonkivestä, tiilestä tai puusta muodostuvat seinät eivät pääsääntöisesti saa olla yli yhden metrin korkeus.

Maisemasuunnittelussa kannatusseinien käyttäminen on lähes pakollista, koska tämä monitoiminen elementti estää usein järvien ja jokien lähellä sijaitsevat maanvyörymät ja joskus jopa lamput.

Jos sivusto on kallion vieressä, kiinnitysseinät mahdollistavat luotettavan lujittamisen rinteillä, säästämällä sivuston omistajaa monista ongelmista.

Sen lisäksi, että sen suora tarkoitus - estää maaperän liukeneminen - seinät auttavat järkiperäisen puutarhan käytön kannalta, auttavat luomaan suotuisat olosuhteet puiden ja pensaiden kasvulle.

Luettelo käytetystä kirjallisuudesta

1. Budin A.Ya. Ohut seinät. L.: Stroyizdat, 1974. 191 s.

.Korchagin E.A. Seinärakenteiden optimointi. M.: stroiizdat. 1980.116 s.

. Klein G.K. Kiinnitysseinien laskeminen. M.: Korkeakoulu, 1964. 196 s.

. Ohjeet seinien ja kellariseinien suunnitteluun teollisuus- ja siviilikäyttöön. M.: stroiizdat, 1984.115 s.

. Suunnittelijan käsikirja. Kiev: Budivelnik, 1988. 352 s.

. Saglo V. V., Sviridov V.V. Kokemus säiliöiden rakentamisesta SCd: llä // Proc. rep. Toinen harjoittelija. tieteellistä ja teknistä Conf. "Rautateiden todelliset ongelmat. -D. kuljetus ". 2 tilavuudessa. Äänenvoimakkuus 1. MPS RF. MSU PS. M., 1996. s. 75.

. Sviridov V.V. Rinteiden vakaus. Osa 1. Maaperän rinteet: opinto-opas. RSTU. Rostov n / d, 1994. 26 s.

. Sviridov V.V. Rinteiden vakaus. Osa 2. Kallioita: opinto-opas. RGU PS. Rostov n / a, 1995. 39 s.

. Sviridov V.V. Bassien ja säätiöiden luotettavuus (matemaattinen lähestymistapa): Opastus. RSTU. Rostov n / a, 1995. 48 s.

. Sviridov V.V. Kiinnitysseinien luotettavuuden varmistaminen. Koko Venäjän tieteellisen ja teknisen konferenssin aiheet. Osa 1. Perusteellinen ja soveltava tutkimus "Liikenne - 2000". Jekaterinburg. 2000 s. 313-314.

Laitteen pidikkeet

Kiinnitysseinien ja sen määrittämien toiminnallisten kuormien rakenne mahdollistaa niiden jakamisen kahteen ehdolliseen luokkaan: koristeluun ja vahvistamiseen.

Koristeella voit jakaa takapihan alueen tiettyihin vyöhykkeisiin ja säilyttää - vahvistaa helpotuksen ominaisuuksia.

Riippuen rakennuksen tarkoituksesta rakennuksen tarvittava lujuus, vaikuttavan vaikutuksen aste ja seinän oletettavasti kuormitettu kuorma näkyvät.

Seinät, kuten maisemointi

Jokaisen henkilökohtaisen tontin omistajalla hoidetaan hänelle kuuluvan alueen parantamista ja uudistetaan. Hänen toimivaltansa rajoissa on välttämättömiä rakenteita, joita hän pitää välttämättöminä avaruuden optimaaliseen käyttöön.

Rakennuksen piirteet sanelevat kaavoituksen, suojelun ja vahvistamisen tai koristelun funktiona, jota varten se on tarkoitettu. Kiinnitysseinien sovittaminen maaperän optimointiin ammattimaisella lähestymistavalla voi olla merkittävä rooli sekä maisemasuunnittelun luomisessa että ongelmakenttien vahvistamisessa.

Usein tämä muoto voi olla lisäkoristeelementti.

Rakennuksen funktionaalisen elementin taitava ja laskettu käyttö henkilökohtaiseen tonttiin voi olla hyödyllistä:

 • toiminnallisten vyöhykkeiden luominen;
 • maaperän vahvistaminen ja sen kaatumisen estäminen;
 • olemassa olevien rakennusten suojaaminen helpotuksen vaaroilta;
 • luodaan erillinen koristeelementti maisemakoostumukseen;
 • ennennäkemättömät ja visuaaliset kohdennukset olemassa oleviin ominaisuuksiin.

Suhteellinen yksinkertaisuus järjestää minkä tahansa tukiseinän vaatii tarkkaa harkintaa rakennusominaisuuksista, jotka sanelevat tulevien kuormien, toimintojen ja tarvittavan lujuuden parametrit. Tämä tarkoittaa, että kaikki komponentit pystytetään vasta laskemisen ja optimaalisen rakennusmateriaalin määrittämisen jälkeen.

Koristeelliset, vahvistavat ja suojaavat toiminnot mahdollistavat perustan erilaisen syvyyden, sen maapohjan ja suojaavan tiedon, tarvittaessa.

Kuviossa näkyy hiljaisuuden tukiseinän laite.

Kiviseinä on helppo korjata.

Kiinnitysseinien tyypit, käytetty rakennusmateriaali, parametrit ja suunnittelun ominaisuudet olisi määritettävä mahdollisimman suurella kuormituksella suunnitellulla toiminnallisella lujuudella ja marginaalilla.

Luonnolliset olosuhteet ovat äärimmäisen ennalta arvaamattomia ja on parempi rakentaa kohtuullisella marginaalilla kuin rakentaa uutta rakennetta romahtuneen sijasta.

Mitä merkittävämpiä rakennetun rakenteen parametrejä on, sitä luotettavampi turvallisuusjärjestelmä on. Korkeus tai leveys lisääntynyt erikoistoimintojen suorittamiseksi edellyttää ylimääräisiä laskelmia mahdollisten luonnollisten vaikutusten määrittämiseksi.

Laitteen pidätinseinät ja voimakkuuden vaikuttavat tekijät

Suojaavan, vahvistavan tai tukevan tarkoituksen omaavan seinän asentamisen tekniikka edellyttää, että se koostuu kolmesta pääosasta:

 • kellari (maanalainen osa, jota ei ole havaittu pinnalla);
 • maa-osa (seinän todellinen runko);
 • tyhjennys ja kuivatus (turvaelementit, jotka takaavat toiminnan keston ja luotettavan rakenteen luotettavuuden).

Tukirakenteiden rakentamisessa tehtyjen laskelmien aikana rakennuksen maaperän paine otetaan aina huomioon, kun se suorittaa referenssitoiminnot, oman painonsa ja siten rakennusmateriaalin painon.

Laitteen pidike

On erittäin tärkeää tarttua maaperään ja siitä syntyvästä kitkasta, lisäelementtejä, mikäli ne on suunniteltu suunnitteluominaisuuksiin, niiden painoon ja kokoonpanoon. Rakenteiden monimutkaisten osien läsnäolo on tärkeä rooli sekä rakentamisen likimääräisen suunnittelun että luonnollisten olosuhteiden aiheuttaman negatiivisen skenaarion vuoksi. Edellytyksenä on ottaa huomioon ilmaston ja maaston nykyiset piirteet: huurre, permafrost, vedenalaiset vedet, voimakasta kuumuutta.

Tarvittavan rakenteen tekeminen itsestään vaatii erityisen huolellisia laskelmia. Jos toteutettu vahvistaminen ei täytä tehtävänsä, se voi johtaa peruuttamattomiin seurauksiin ja luoda asuinrakennusten hätätilanteita.

Sinun ei pitäisi koskaan epätoivoa, jos sivustolla on erityisiä piirteitä, se sijaitsee mäkisellä maastossa tai on monitasoinen tila.

Kiinnitysseinät auttavat paitsi vahvistamaan ja suojelemaan sitä, mutta myös nimeämään ja koristelemaan luovaa lähestymistapaa. Mistä tahansa toiminnallisesta rakennuksesta, fantasion soveltamisesta, voit tehdä koristeellisia.

Mahdollisen toteutuksen aste ja riippuvuus sääolosuhteista

Kiinnitysseinä, joka on melko monimutkainen rakennerakenne, vaatii kaikkien sellaisten tekijöiden huomioon ottamisen, jotka voivat vaikuttaa sen voimakkuuteen. Rakennuksen luotettavuuden ja kestävyyden takaamiseksi luotettavien laskelmien luotettavuuden varmistamiseksi alueen asian monimutkaisuuden vuoksi on parempi antaa asia asiantuntijoille.

Jos monimutkainen, monivaiheinen tai epäsovinnainen rakenne on suunniteltu, vain asianmukaiset pätevyydet voivat auttaa sen luomisessa. Mutta jos kehittäjällä on ammattitaitoa tai vastaavaa rakennusalan kokemusta, voit yrittää rakentaa seinän omilla kädilläsi.

Simpukat kestävät raskaita kuormia

Paras vaihtoehto seinien pitämiselle on kestävien materiaalien rakentaminen: kivi, kuoren kivi, joka kestää merkittäviä ympäristöolosuhteita, maavärähtelyä, tuulen paineita ja sadetta. Tiiliä käytetään perinteisesti koristeellisten lisävarusteiden luomiseen sekä muihin materiaaleihin, jotka eivät kestä kovaa kuormitusta. Yhteinen vaihtoehto on betonin kiinnitysseinä.

Betonipäällysteisen seinän asentaminen tekniikkaan voi aiheuttaa tiettyjä vaikeuksia sellaiselle henkilölle, joka ei ole koskaan ennen kokenut tätä. Se on yksi mieltymyksistä tapauksissa, joissa tarvitaan pääomaa ja luotettavuutta.

Kun rakennat minkä tahansa pidätysseinän omilla kädilläsi, kannattaa ottaa huomioon seuraavien luonnollisten tekijöiden vaikutus:

 • stabiilin maaperän (rauniot, sora, savi, liepeet);
 • läheisen pohjaveden puuttuminen;
 • vähäinen maaperän jäädyttäminen;
 • mahdolliset tärinät maasta, lähellä tiellä tai rautateitse;
 • seisminen vaara ja sen aste;
 • korkea tuulen paine;
 • sadeilun riski, jos rakennus on rinteessä.

Kaikki edellä mainitut riskit aiheuttavat erityisen riskin skenaarion kielteisestä kehityksestä, jos itse pystytettävän seinän korkeus on yli 1,4 m tai sillä on merkittäviä rakenteellisia ongelmia, jotka on asetettu tiettyihin tarkoituksiin. Kaikki tämän sivuston laitteen pidätysseinästä näet tässä videossa:

Suojatoiminnon tehostamiseksi voit käyttää lisävarmistuksena voimaa rakennettujen rakenteiden paksuudesta. Mitä paksumpi tukiseinä on, sitä suurempi sen stabiilisuus ja luotettavuus.

Säätiö ja puolustukset

Rakenteellisen piirustuksen arvioitu versio

Kiinnitysseinän tee-se-itse -rakenne viittaa siihen, että vaaditut parametrit ovat varovasti kiinni, kiinnittäen erityistä huomiota jokaiseen elementtisuunnitteluun. Mitä pehmeämpää maata, sitä syvempi on säätiö, sitä korkeampi rakenne, sitä vahvempi säätiö on.

Mitä pehmeämpää maata, sitä syvempi on säätiö

Kiinteällä maaperällä säätiö on neljäsosa seinän korkeudesta, pehmeällä maaperällä - vähintään kolmanneksella. Löysä, joka on altis kipuille, maaperä antaa jopa puolet syvyyden syvyydestä. Ihanteellinen perusta on murskattu kivi, sora tai kivi, joka on täynnä sementtiä. Betonilaatua kaadetaan puiseen muottiin, kuten on esitetty liuskajohtojen rakentamisessa. Seinämän alapinnan leveyden tulisi olla noin ¼ sen korkeudesta, joten pohjan leveys ei voi olla pienempi kuin pohjan vastaava parametri.

Seinämän mitoituksesta riippuen on valittu kolme tyyppiä:

Pitkittäinen viemäröintijärjestelmä on alhaisin kustannuksin ja helpoin suorittaa. Sitä varten seinään asennetut putket. Poikittaissuunnassa on läpimitaltaan noin 12 cm: n reiät, jotka on tehty joka toisen riviin muuraustekstiä. Yhdistetty - luotettavin käytetty, yhdistää molemmat vaihtoehdot, mutta vaatii huomattavan paljon aikaa.

Viemäröinti voidaan täyttää rauniolla, hiekalla tai sora

Viemäröinti on suojakerros, joka asetetaan rinteen seinän ja rakennettavan rakennuksen väliin. Se on täynnä maaperäyhdistelmää, jossa on tiilihiutaleita, roskaa, hiekkaa tai soraa. Veden leviäminen takaa rakennetun seinämän suhteellisen turvallisuuden, erityisesti jos ylimääräinen humuskerros asetetaan viemärikerroksen päälle.

Vedeneristys aikaansaadaan kerroksella katemateriaalia tai kattotiiliä. Turvallisuuden lisäämiseksi kerros tehdään kaksinkertaiseksi. Kuitenkin, jos ilmasto on kuiva tai alue on koholla, bitumi tai mastisuus riittää.

Betoniseinärakentaminen: Edullinen ja helppo

Seinät ovat kohtuuhintainen keino luoda maisemasuunnittelua mäkisellä maastossa. Suurten tonttien omistaja, joka haluaa järjestää mahtavan sisustuksen omaisuutensa, käyttää epätavallisia materiaaleja, jotka vaihtelevat puusta ja luonnonkivestä ja päättyy raunioihin, tuffiin ja kuori rockiin.

Nämä ovat suhteellisen helppokäyttöisiä prosesseja, joissa on koristeellisia sulkeumia, jotka ovat saksalaisia ​​taskuja, joissa istutetaan koristekasveja. Betoniseinän rakentaminen ei tavallisesti ole luonteeltaan koristeellista ja vaatii enemmän työtä, mutta toiminnassa se on mahdollisimman luotettava ja kestävä.

Betonin pidike

Betoniseinän rakentaminen viittaa monoliittirakenteeseen, jossa seinä ja säätiö muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, joka toimii turvallisuuden lisäedellytyksinä ja joka ei anna tauon seinän ja pohjan välille. Kaivannossa, jonka syvyys määräytyy seinämän arvioidun korkeuden mukaan, asetetaan vaaditut mitatut raudoitetut betoniliitokset, mikä takaa rakenteen maksimaalisen luotettavuuden.

Kaivetun kaivannon pohjalle on sijoitettu tarvittava sora-alue hiekkaa, jonka jälkeen rakennetaan puinen muotti ja betonia kaadetaan.

Tärkein asia tässä prosessissa - älä unohda asentaa putkien putki, jos ne on toimitettu. Poikittaisen poistoaukon reiät voidaan porata työn päätyttyä. Olisi kiva arvata säätä niin, että betonilla on aikaa kuivua kunnolla, mutta joka tapauksessa sen pitäisi olla peitetty polyeteenillä yön ajan suojaamaan sitä mahdollisilta sateilta tai muilta sateilta. Voit oppia tekemään seinän sivustolla, jolla on voimakas rinne, katso tätä videota:

Muotti poistetaan vasta betoniliuoksen lopullisen kiinteytymisen jälkeen. Päällystystyö tai kipsi voidaan aloittaa aikaisintaan 2-3 päivää muottien poistamisen jälkeen, jotta konkreettinen lopullinen korjaus voidaan tehdä.

Jos korkealle kuormitukselle oletetaan pystytetty tukiseinä, on parempi ostaa korkealaatuinen betonimerkki ja täyttää se mahdollisimman tehokkaasti.

Kuinka tehdä monoliittinen betoniseinä

Puhdas ilma, viheralueet, kaupunkimaiseman puute - syyt, miksi lähiöiden rakentaminen on hiljattain tullut yhä suosittua. Yksittäiselle rakennukselle ei kuitenkaan anneta tasaisia ​​alueita kaikille. Mitä tehdä niille omistajille, jotka saivat maata alueilla, joilla on suuret korkeuserot? Tässä tapauksessa auttaa konkreettista kiinnitysseinää, jonka rakentamisen tekniikka on kehitetty yli vuosikymmenen ajan. Tällaisia ​​rakenteita käytetään laajalti kaupunkikehityksessä, koska kaupungit kasvavat ja uusien rakennusten rakentamiseen ei ole riittävästi tasalaatuisia alueita.

Seinien kiinnitys

Vuoteen mennessä säilytysseinät on jaettu kahteen pääluokkaan:

 • Koriste. Tällaisten rakennusten päätavoitteena on antaa viehättävän esteettisen ulkonäön maisema pienellä kaltevuudella.
 • Linnoitus. Tällaiset seinät kestävät huomattavan maaperän paineen ja ne on suunniteltu estämään se liukumasta alas rinteeseen ja huuhtoutuen hedelmällisestä kerroksesta alueen pinnalta.

Lajikkeiden betoniseinät

Monoliittisen raudoitetun betonin vahvistusseinämät on jaettu kolmeen tyyppiin:

Ensimmäinen tukiseinien luokka säilyttää maaperän paineen vain suuren massansa vuoksi (vahvuus riippuu myös syvyydestä). Koska tällaisten seinien valmistus vaatii suurta rakennemateriaalimäärää, yksittäisiä rakennelmia voidaan suositella alhaisen lujuuden omaavien rakenteiden (korkeus maanpinnan yläpuolella 0,5 - 0,7 m) alueilla, joilla on pieni kallistuskulma. Sitten suositeltu syvyys (⅓ korkeudella) on 0,17 ÷ 0,24 m ja paksuus (¼ ÷ ½ korkeudella) - 0,25 ÷ 0,35 m.

Yhdistetyillä tuotteilla on vähemmän painoa kuin massiiviset. Stabiilisuuden lisäämiseksi käytetään laajempia mittasuhteita kuin itse seinän pohja (pohja puristaa pohjan ulkonevia elementtejä osittain vähentää kuormitusta ja lisää siten vakautta).

Ohutseinämäiset seinät on valmistettu L- tai T-muotoisista betonista. Koska tällaisten tuotteiden "pohjan" leveys on oikeassa suhteessa niiden korkeuteen, maaperän pystysuora paine alustassa vähentää merkittävästi vaakakuormia ja lisää seinämän vastustusta kallistamiseen.

Tällaisia ​​tuotteita voidaan ostaa tehdasvalmisteisten esivalmistettujen osien muodossa.

Itse valmistettu betoniseinä

Jos sivustosi pinnan kaltevuus ei ole liian suuri, se ei ole vaikeaa tehdä betonin kiinnitysseinä omilla käsillä. Esimerkiksi: sinun pitää rakentaa 1,2 m korkea pidätysseinä (maanpinnan yläpuolella). Rakennusmateriaalin (räystäs- ja betonilevyjen) säästämiseksi suosittelemme, että ohutseinämäinen nurkkapidike seinällä on T-muotoinen pohja. Miten tehdä betonin kiinnitysseinä (kolme päävaihetta):

Valmisteleva vaihe

Valmista ensin luonnos, piirustus ja vahvistusohjelma.

Siirry sitten maata koskeviin töihin. Teemme merkinnät kiinnittimien ja rakennusjohdon avulla. Kaivamme haluttua leveyttä (hieman suurempi kuin tuen leveys ottaen huomioon muotti) ja syvyyteen (ottaen huomioon tukien ja tyynyjen paksuuden ja hiekkakiven). Säilytetään maa kaivosta vapaalla alueella (myöhemmin tarvitaan seinän molemmin puolin täyttöön). Kaadetaan hiekkaa kaivannon pohjalle (kerrospaksuus on noin 0,2 m) ja muokataan sitä (toisinaan kostutetaan vedellä). Sitten nukahtamme saman kerroksen raunioista ja myös me painamme sitä (värähtelevällä levyllä tai käsi-tamperilla). Asettamme geofabrisen yli varustetun tyynyn päälle.

Muotti- ja laastinvalut

Nyt jatkamme lujittavan kehyksen luomista. "Pohja" - ja "rungon" seinien vahvikepalkit olisi yhdistettävä toisiinsa.

Rakennamme rakennusta. Aluksi teemme sen vain seinän perustaksi. Sen jälkeen kaadetaan betoniliuos koko säätöpituuden ympäri, kompaktisti se värähtelijällä. Laastin asettamisen jälkeen siirry itse tukiseinän muottiin. Valmistustekniikan muotti ja sen valmistukseen käytetyt materiaalit ovat samanlaisia ​​kuin liuskanjalan järjestely.

Se on tärkeää! Aikana muotti järjestely on tarpeen luoda poikittainen muovi- tai asbestisementtiputkien purkamiseksi sade ja pohjaveden tunkeutuu maahan (alareuna putket on hieman maanpinnan yläpuolella ulkopuolelle tukiseinän). Tämä vähentää merkittävästi pystysuoran levyn sisäpuolen kuormitusta. Poikittaisten viemäriputkien etäisyys on 1,0 ÷ 1,5 m.

Siirry sitten betoniseinän kaatamiseen.

Varoitus! Jotta estettäisiin muottien romahtaminen tai epämuodostuminen valun aikana, tämä prosessi voidaan tehdä parhaiten vaiheittain. Ratkaise ensin liuos ⅓ korkeuteen seinän koko pituudelta. Sitten teemme väriltään täytettyä ratkaisua. Seuraavaksi täytä muottiin ratkaisu kolmannelle ja niin edelleen.

Suurimman lujuuden ja yhtenäisyyden varmistamiseksi on toivottavaa, että koko rakenne kaadetaan yhteen päivään. Kun liuos kaadetaan seinän yläreunaan ja tiivistyy, tasoita pinta ja peitä muovikelmu ja jätä lopullinen kuivaus. Jotta estettäisiin veden nopea haihtuminen liuoksesta (joka voi vaikuttaa haitallisesti lujuuteen) kuumalla säällä, liuoksen pinta kostutetaan säännöllisesti.

Vedenpitävä ja viemäröintijärjestelmän järjestely

7 - 9 vuorokauden kuluttua jatketaan muottien purkamista. Kestävyyden varmistamiseksi seinämän betonipinnat peitetään vedeneristysmateriaalilla (esimerkiksi erikoiskokoonpano, joka perustuu nestekumeen).

Seuraavaksi siirrytään betonin kiinnitysseinän viemäröintijärjestelmän järjestelyyn seuraavan tekniikan mukaisesti:

 • Seinän koko pituus sisäpuolella (eli rinteen puolella) asetetaan rei'itetty putki (aina kääritään läpäisevällä geofabrilla).
 • Sitten nukuimme tämän putken raunioilla.
 • Geotekstiilit asetetaan raunioiden päälle (jotta säästetään vapaata tilaa, joka ei ole täynnä maata erillisten sorahiukkasten välillä).
 • Putken vapaa pää (seinän yhdelle tai molemmille puolille) tuodaan viemärikaivoon (tai kaivoon) tai lähimpään vesikasvattajalle.

Viimeisessä vaiheessa täytämme seinän vapaan tilan maahan.

Se on tärkeää! Aloitetaan maaperän täyttämisen vasta sen jälkeen, kun betonin kiinnitysseinä on saanut lopullisen lujuuden ja pystyy kestämään huomattavia kuormia rinteestä, eli aikaisintaan kuukaudessa.

Seuraavaksi jatketaan rakennettujen kiinnitysseinämän näkyvän osan koristelemista. Näihin tarkoituksiin käytetään yleensä laattoja, luonnollisia tai keinotekoisia kiviä.

Betonin pidike

Käytä koristeellinen kiinnitysseinämä, jossa menestyksekkäästi käytetään lohkoja kevyestä huokoisesta betonista. Kiinnitysseinien vahvistaminen on FBS: n (kiinteät pohjalevyt) betonilohkosta, vähintään 400 mm leveä (muuten tämä arvo on seinämän paksuus). Ne valmistetaan tehtaalla. Materiaalin suuri lujuus ja tiheys (2000 ÷ 2300 kg / m³) aiheuttavat laajaa käyttöä massiivisten seinien rakentamiseen.

Kiinnitysseinän asennusalgoritmi betonilohkoista:

 • Teemme merkintöjä, maanrakennustöitä ja järjestämme hiekan ja raunion tyynyn (kaikki työt ovat samanlaisia ​​kuin betoniseinän rakentaminen).
 • Tämän jälkeen siirrymme lohkojen asettamiseen, jotka pidetään yhdessä hiekkasementtilaastin kanssa.
 • Lohkojen rivit on pinottu "harjoittamisesta" (eli jokainen seuraava rivi on järjestetty siten, että lohkon muutos on puolet lohkosta suhteessa edelliseen).
 • Jotta pystytään lisäämään seinän kantavuutta ja lujuutta vaakasuorissa laastirakenteissa, asennamme vahvistuselementtejä (metalliverkkoa tai vahvistuspalkkeja).

Varoitus! Vakiomallin paino, jonka mitat ovat 800 x 400 x 580 mm, on 470 kg, joten tällaisten tuotteiden kiinnitysseinämän järjestelyn on käytettävä nostolaitteita.

Lopuksi

Kiinnitysseinämallin valinta riippuu sen tarkoituksesta (koristeellisista tai vahvistavista) ja tietyn alueen ominaisuuksista: korkeuserot, maaperän ominaisuudet, pohjaveden taso ja niin edelleen. Oikein suunniteltu ja varustettu pidätysseinä toimii ilman korjausta yli kymmenen vuoden ajan.