TEXTURE FORMWORK VALERO

Konkreettiset tekstuurit ovat erittäin hyödyllisiä ja monipuolisia suunnittelija, kuvaaja ja arkkitehti. Niitä voidaan käyttää luomaan karkeita ja urbaania taustoja tai toistamaan pehmeää pintaa, joka parantaa yleistä muotoilua. Tällainen tausta visuaalisesti hallitsee merkintää, jos sitä käytetään luomaan mainoslehtisiä, joissa on tekstiä. Se näyttää vähän vintage ja huolimaton, sekä tyylikäs ja vaikuttava.

Ladattavat tekstit "betoni" on mahdollista palveluksessamme, avautuu missä tahansa graafisessa editori, joka tukee jpg-muotoa.
Voit käyttää niitä simuloimaan realistisia betoniseiniä 3D-mallinnukseen. Jos olet rakennusliiketoiminnassa mukana oleva arkkitehti tai johtaja, näillä kuvioilla voit visualisoida projektin todellisen ulkoasun ja täyttää asetteluesi seinien tai lattioiden volumetriset kuvat.

Millaisia ​​betoniamme tarjoamme ladattavaksi:

• puhtaalla pinnalla;
• Perus;
• "likainen";
• "vaurioitunut";
• lattiapinta;
• karkea;
• massiivinen;
• säröillä;
• soraa ja muita vaihtoehtoja.

Betonielementit sopivat erinomaisesti visuaalisten ja graafisten mallien lisäämiseen. Mallistossamme on kaksi sivua mallien täyttämisestä tai Photoshopista. Jokaisella kuvalla on ainutlaatuinen pinta ja sävy. Jos pidit haluamasi vaihtoehdon, napsauta kuvaa ja tutki tarkasti sen rakenne. Tekstuuria käytetään usein kaupallisissa projekteissa. Meillä on joukko ilmaisia ​​korkean resoluution betonisia taustoja, jotka toivomme hyödyttävät sinua omassa suunnittelutyöstään.

Arkistossamme on näytteitä ladattavaksi ilmaiseksi, korkean resoluution kuvia eri betonipinnoilta ja alueilta. Esimerkiksi suunnittelija suunnittelee luomalla seinäasennelman - hän voi vapaasti valita materiaalin. Betoni on saatavana eri väreissä: harmaa, valkoinen, keltainen, punainen, musta, ruskea ja jopa vihreä. Teet suunnitelman tien tai rakennuksen - ne ovat hyödyllisiä sinulle.

Mutta se ei ole kaikki. Betonielementit sopivat webhankkeiden tai painotuotteiden suunnitteluun. Ensinnäkin niitä voidaan käyttää otsikoiden tai kuvien taustana. Kuvittele luomasi viileää graffitiefektiä, joka antaa vaikutelman siitä, että betoni oli maalattu. Tai leimata tekstiä taustalla, kuten kaava.

Mutta voit käyttää niitä myös peitteinä käyttämällä sekoitusmenetelmiä, jotka tekevät tekstiä karkeaksi. Valkoinen kirjain, "jäädytetty" materiaalille, antaa tekstuurin omaperäisyyden. Betonielementeissä on monia muita käyttötarkoituksia. Luova omaasi ovat käsissäsi!

Teknisen analyysin tulostaminen (ekstrudoidusta) betonista

Yhä useammat tekniikat ovat syntymässä rakentamisessa, jotka pystyvät luomaan taideteoksia perinteisistä pinnoitteista ja materiaaleista. Tällainen muunnos on mahdollista myös sellaisen tavallisen materiaalin kuin betonin kanssa. Käyttämällä polyuretaani- tai metallipäällysteitä tylsä ​​betonipinta voi näyttää kivipeitteiseltä, puulattialta tai liuskekivirakenteelta. Tällaista betonia kutsutaan leimatuiksi, painetuiksi tai paina betonia. Hänestä, sekä mahdollisuudesta luoda painettu pinta itsenäisesti, puhumme nyt.

Tämän teknologian käyttämisen ydin ja mahdollisuudet

Puristettua betonia on tavallinen betoni, jonka pinnalla koristeellinen kohokuviointi levitetään erityisillä postimerkkeillä. Kohokuvioitu muotoilu voi jäljitellä mitä tahansa materiaalia: tiiliä, päällystyskivet, levyt, eläinten nahat, karkea kivi, halkeama maa. Voit valita leimasimia, joissa on lehtiä, dinosaurusten jalanjälkiä, eläimet.

Puristettua betonia on erityisen suositeltava terasseille, terasseille, alustoille, uima-altaiden, puutarhojen, jalkakäytävien, kahviloiden, ravintoloissa ja näyttelytiloissa. Tämä tekniikka tulee välttämättömäksi monimutkaisten restaurointityön aikana. Esimerkiksi, kun haluat tuoda uudelleen vanhan jalkakäytävän tuhoutuneen osan. Löydät täsmälleen samat materiaalit, jotka vanhentuvat luonnollisella tavalla, usein ei ole mahdollista. Ekstruudoitetun betoni-tekniikan avulla voidaan helposti luoda jo olemassa olevan vanhan tiilen tai puolikuivattujen kivien tarkat jäljennökset.

Erilaisia ​​postimerkkejä betonille

Ensimmäiset postimerkit painetulle betonille olivat valettua alumiinia ja olivat suuria muotoja, jotka oli varustettu kahvoilla. Tällaiset matriisit soveltuvat hyvin tavallisten tiilien tai kivirakenteiden jäljittelemiseen. Mutta monimutkaisten tekstuurien kopioimiseen heillä ei ole varaa. Aivan toinen asia - moderni polyuretaani kuolee. Ne on valettu todellisiin materiaaleihin, joiden rakenne on kopioitava. Tämän seurauksena polyuretaanilomakkeiden avulla voit saada uskomattoman autenttisia tekstuurivaikutelmia.

Valmiit postimerkit voi ostaa monilta rautakaupoista tai keskuksista. Valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota lomakkeen jäykkyyteen. Mitä tiheämpi leima on, sitä helpompi käyttää sitä selvästi näkyvän kuvan tekemiseen. Liian pehmeät ja taipuisat muodot ovat vaikeampia työskennellä, heidän on panostettava painoprosessiin.

Itse tuotettu teknologia

Leimattujen betonien tekniikka on melko yksinkertainen, mutta sinun on käytettävä sitä vain tietyn määrän nykyisiä taitoja betonin kanssa. Muutoin tulos ei välttämättä ole odotettu. Ongelmia voi ilmetä seuraavista syistä:

 • betoni kovettuu nopeasti, minkä jälkeen muottien käyttö ei anna pinnoille selkeää kohokuviointia;
 • leimaamalla leimojen avulla, sinun on käytettävä fyysistä voimaa;
 • virheitä betonipinnan kohokuvioinnissa on vaikea korjata;
 • Leimattujen betonien tekniikka edellyttää, että työntekijä pystyy käsittelemään erityisiä työkaluja pinnan muotoiluun ja tasoittamiseen.

Jos olet varma, että selviät potentiaalisista ongelmista, voit jatkaa konkreettisen alustan luomista ja leimaamalla tehtyä työtä.

Vaihe # 1. Betonin sivuston valmistelu

Leimojen perustana on tavallinen konkreettinen alusta, jossa on vahvistusta, joka on valmistettu M350: n ja sitä korkeammasta betonista.

Tällaisen alustan luomisen tekniikka:

 • neulan ja köyden avulla ne merkitsevät sen alueen rajat, joissa leimaus suoritetaan;
 • poista maaperän yläkerros (syvyys 15-20 cm), maaperän pohja;
 • laita kaivannon pohjalle raskas tyyny (paksuus 10-15 cm), paina sitä;
 • rajan päällä asettaa laudat muottiin;
 • asetetaan muottirakenteen vahvistavaan verkkoon nostamalla se maanpinnan yläpuolella vähintään 3-5 cm: n päällä (asettamalla kivet ja tiilet verkon alle);
 • betonia vaivataan käsin betonisekoittimen avulla tai tilataan valmiiksi;
 • kaada betonia muottiin saadakseen vaaditun alueen tason käyttäen metallisääntöä;
 • tiivistää betoni värähtelevällä rakeilla;
 • betonin yläkerros tasoitetaan lastalla, jolloin pinta on tasaista ja tasaista.

Vaihe # 2. Värin kovettimen sovellus

Tuoretta kovetetta levitetään vielä tuoreeseen betoniin, joka samanaikaisesti maalaa pinnan ja lisää sen lujuutta. Värinkovettejaine on jauhe, joka sisältää väriainepigmentit, supistava täyteaine ja hiukkaset graniittia ja kvartsihiekkaa. Seoksen dispergoitumisen vuoksi sen partikkelit tunkeutuvat betonin huokosiin ja täyttävät ne. Betonin pinta on tiheämpi ja kestävä. Samanaikaisesti hiukkaset antavat betonille kestävän värin (noin 30 tonnia).

Värikovetteen levittämiseen liittyvä työ alkaa betonipinnan alkuasetuksen jälkeen. Voit siirtyä hetkeen, jolloin kaikki vesi haihtuu pinnalta.

Jauhevahvisteinen kovete hajotetaan betonipinnalle manuaalisesti, sivuston keskeltä reunoihin. Samaan aikaan liikkuu samankaltaisia ​​liikkeitä kuin keilapallon heittoihin. Sekoita osa jauhetta, vedä käsi takaisin ja terävä liike heittää seoksen eteenpäin vyötärötasosta. Tällainen jauheen levittämisen periaate minimoi ilmassa lentävien hiukkasten määrän.

Ensimmäinen kerros kovettimen täytyy imeytyä betoniin, joka kestää 5-10 minuuttia. Tänä aikana betonin pinta tasoitetaan hankaamalla väriaine magnesium-lastalla. Myös kulmakulmat on käsitelty kulmiin, jotta ne ovat kaarevat, siistit.

Laita sitten toinen kerros värin kovettimelle. Pinta on tasaisempi ja sinetöitävä. Jauhe levitetään samalla tavalla kuin ensimmäisessä tapauksessa. Piirtämisen jälkeen pinta tasoitetaan teräslastalla.

Vaihe # 3. Erotuskomponentin soveltaminen

Jakaantuva väriaine estää betonin kiinnittymisen leimauksiin piirustuksen aikana. Lisäksi se myös maalii betonin pintaa, antaen sille hienovaraisia ​​värejä. Vapautusainetta on saatavana kuivana jauheena tai nesteenä. Yleisimmin käytetty jauhe on levittämällä sitä betonipintaan leveällä harjalla (harjalla).

Harja upotetaan kauhaan erottelevalla komponentilla siten, että harjakset ovat tasaisesti päällystetty jauheella. Sitten pidä harja vyötärön tasolla, työnnä käsivarsi eteenpäin ja "ruiskuta" jauhe betonin pinnalle.

Värjäyksen jälkeen kulmien kulmat käsitellään tekstuurikuorilla.

Vaihe 4 Pinta leimaaminen

Ennen leikkaamista, sinun on varmistettava, että betoni on hankkinut tarvittavan plastisuusasteen ja että sen sakeus on muuttunut samankaltaiseksi kuin savi. Jos aloitat leimaamisen liian aikaisin, betonipinta ei pysty kestämään työntekijöiden painoa ja säästää tulostuslinjoja. Jos olet myöhässä, niin kirkkaan painatuksen on panostettava postimerkkeihin. Lisäksi leimojen rakenne ei välttämättä liiku liian tiheään betoniin, varsinkin työn lopussa.

Tiheyden asteen määrittämiseksi paina sormeasi betonipinnalla useilla paikoilla sivustolla. Jos jälkiä on jäljellä, 4-6 mm syvä, voit aloittaa leimaamisen. Voit tarkistaa sen toisella tavalla: aseta leima betonipinnalle (alustan reunalla) ja astu siihen. Leimalla on oltava työntekijän paino, älä upotettava betoniin, älä liukuta pinnalle.

Jos kaikki testit ovat läpäisseet onnistuneesti, voit jatkaa leimaamista. Postimerkit asetetaan betoniselle pinnalle yksi kerrallaan. Usein valmistajien numeromerkit (1, 2, 3... tai A, B, C...) merkitsevät haluamaasi järjestysnäkymää tulostetussa kuvassa.

Kohokuviointi betoniin, on usein tarpeeksi vain astua niihin. Joskus käytä tätä varten helppoja manuaalisia tampereita.

Tulosteiden jälkeen jätetään betonipinta parantamaan 12-24 tuntia.

Vaihe 5 Puutteiden poistaminen

Betonipinnalla muottien risteyksestä on usein sementtilaastia hieman siirrettävissä. Joskus riittämättömän tampingin takia tulostetun kuvan saumat saattavat näyttää epätarkalta, sumealta. Pintavaurioiden korjaamiseksi saumat ja liitokset suoritetaan käsipyörällä, epätasaisuudet tasoitetaan tekstuurikuorilla.

Vaihe # 6. Kutistuneiden saumojen leikkaaminen

Laattojen useat laatat mahdollistavat jännitysten lievityksen ja estävät halkeilua. Tällaisia ​​saumoja voidaan valmistaa vielä tuoretta betonia käyttäen erikoisleikkuria. Tai leikkaa saumojen hiomakone betonin kuivauksen jälkeen.

Vaihe # 7. Pinta huuhtelu

Seuraavana päivänä huuhtele pinta. Letkusta tulevaa vettä käytetään ylimääräisen erottelukomponentin pesemiseen. Sen jälkeen - suoritetaan happopesu (suolahappo), jotta saataisiin aikaan haluttu vaikutus kahden värin yhdistämisestä pinnalle. Tämän prosessin aikana myös betonin huokoset avautuvat, mikä parantaa pinnan ja tiivisteen välistä vuorovaikutusta.

Vaihe # 8. Tiivistesovellus

Seuraavana päivänä betoniin levitetään lakka-tiiviste. Se suorittaa useita toimintoja:

 • suojaa pintaa kulumiselta ja kulumiselta sekä öljyjen ja kemikaalien tunkeutumiselta;
 • antaa pinnalle kiilton eri kylläisyydestä (tuskin havaittavasta satiinista kyllästettyyn lakkaan);
 • parantaa betonin värikylläisyyttä;
 • yksinkertaistaa käsitellyn pinnan ylläpitoa.

Tiivistettä levitetään rullalla, joka pyörii sitä pinnan yli. Mutta, jos leimattu rakenne, jossa on syvät painatukset, tiivisteen levittämisen yhteydessä on toivottavaa yhdistää valssaaminen rullalle lisää harjaamalla. Yleensä tarvitaan 2-3 kerrosta tiivistysainetta.

Kun tiiviste on kuivunut, leimattu pinta on täysin toiminnassa.

Joitakin vinkkejä laadun leimaamiseen

Haluan huomauttaa muutamia kohtia:

 • Jos käytät leima ensimmäistä kertaa ja etkä tiedä, miten sen merkintä betonille näyttäisi, tee testipaino puristettuun hiekkaan.
 • Vältä painetun kuvion toistumista pinnalle, varsinkin jos leimat jäljittelevät luonnonmateriaaleja (kivi, puu jne.). Satunnaiset sävellykset näyttävät realistisemmilta.
 • Saat antiikin vaikutuksen pinnalle levittämään pieni määrä kuivaa erottavaa komponenttia (jauheena) vielä nestemäiselle betonille. Suihkuta nesteenerotin sen yläpuolelle. Neste liuottaa kevyen kerroksen jauhetta, jonka jälkeen värilliset aksentit, kuten kourat, jäävät pinnalle.
 • Varmista, että erotuskomponentin hiukkaset painetaan hyvin betoniin painamisen aikana. Muuten se pestään pois vedellä, kun huuhtoutuu pintaan.
 • Varmista, että henkilöt, jotka käyvät leimasivelten aikana, käyttävät puhtaita kenkiä ilman jälkiä rakennusjätteistä ja pölystä. Nämä epäpuhtaudet väistämättä tuhoavat tuoreeseen betoniin ja rikkovat leimattujen pintojen haluttu rakenne.

Kaikki leimattujen betonielementtien salaisuudet! Ennen kuin aloittaisit leimaamalla, suosittelemme, että katsot pienen informatiivisen videon. Se osoitti tekniikan tärkeimmät vaiheet: betonin maalaus, erotuskomponentin soveltaminen ja pintakäsittelyn luominen leimasimia käyttäen.

Koristeellinen betoni tekee sen itse

Monet ihmiset ajattelevat betonia harmaana, muotonsa massana. Tämä näkemys on ollut vuosikymmeniä, sitten Neuvostoliiton aikoja. Viime vuosina rakennusteollisuudessa on kuitenkin paljon tapahtunut. Tältä osin jopa niin tuttuja tekniikoita ja rakennusmateriaaleja voidaan tarkastella täysin eri näkökulmasta. Se kosketti betonia. Nyt koristeellinen betoni muuttaa täysin asenne itselleen. Mutta ensin harkitse, mitä se on ja mitkä ovat koriste betonista.

Mikä on koristeellinen betoni

Koristeellinen betoni on komposiittimateriaali. Se koostuu seuraavista pääosista:

 • hienoinen aggregaatti,
 • karkea aggregaatti
 • vesi
 • sementti,
 • väriaine,
 • lisäaineita.

Se on koristeellinen betonikoostumus, joka erottaa sen yksinkertaisesta kaverusta. Tässä yhteydessä siitä voi tehdä melkein mitä tahansa muotoa, sillä tämän laadun ansiosta se on löytänyt laajan sovelluksen eri aloilla. Esimerkiksi sitä käytetään stukkojen tekemiseen upotettujen osien, päällystyslautojen, erilaisten päällystystilojen jne. Kanssa. Tämän betonin tärkein etu on korkea kulutuskestävyys. Useita päätyyppejä on koristeellinen betoni:

 1. Värillinen betoni.
 2. Betoni, joka jäljittelee pieniä taiteellisia ja arkkitehtonisia muotoja, kuten suihkulähteet, eläimet ja vastaavat.
 3. Leimattu ja painettu betoni, joka jäljittelee luonnonkiveä.

Mitä tulee kunkin tyypin koriste betoni, niiden tarkoitus on erilainen. Värillistä koristeellista betonia käytetään useimmin päällystyslaattojen valmistukseen sen ilmaisemiseksi. Taiteellista betonia käytetään rakennusten viimeistelemiseen. Lisäksi on tehty lukuisia lukuja kotitalousalueen parantamiseksi. Betoni, jäljittelevä kivi, käytetään kuitenkin kellarin, julkisivujen tai päällysteen valmistukseen. Jos haluat tehdä koristeellisia konkreettisia omia käsiäsi, niin sinun pitäisi tutustua yksityiskohtaisesti teknologian käyttöönottoon. Tarkastelemme, miten voit tehdä puutarhatien omilla kädilläsi sekä sääntöjä, jotka koskevat leimattua koriste-betonia.

Prosessin perusteet

Voit luoda laskun betonipinnasta, joka jäljitellä kiveä, tiiliä tai muuta materiaalia käyttäen seuraavia tekniikoita: seulamalli, leimattu laasti ja ruiskutettu seos.

Seuraavaksi tarkastellaan kunkin listattujen menetelmien teknisiä prosesseja koristeellisen betonin valmistamiseksi:

Ruiskutusmenetelmä.

Sitä käytetään tapauksissa, joissa seinälle on tarpeen jäljitellä kiveä, tiiliä tai muita kuvia. Sovellusprosessi käyttää erityistä happoväriä, jota levitetään pinnalle useissa kerroksissa. Tämä johtaa liuoksen reaktioihin väriaineiden kanssa, jolloin saadaan haluttu väri. Värisävyä voidaan täydentää erilaisilla tehosteilla. Väriaine levitetään pinnalle useilla menetelmillä, erityisesti ruiskuttamalla. Voit luoda kauniin tekstuurin tai käyttää yhtä tai useampaa kuvaa, stensiilejä voidaan käyttää ruiskutettaessa.

Stencil-menetelmä.

Tällä menetelmällä on nimitys "stencil-seos". Se levitetään pinnalle valmiiksi valmistetulla paperilla tai muulla materiaalilla.

Leimausmenetelmä

Tämä menetelmä on ainutlaatuinen omalla tavallaan. Leimattu liuos, kuten sitä kutsutaan myös, levitetään märälle pinnalle, joka koostuu värin kiinnityksestä, suojaavasta seoksesta ja hydrofobisista lisäaineista. Kaikki tämä on tarpeen, jotta käytetty leima ei tartu betoniin. Varmista ennen betonin leimaamista, että pinta on täysin sileä. Mallin tai matriisin on oltava betonilla, kunnes se on täysin kuiva. Leiman poistamisen jälkeen pinta on syvästi kyllästettävä erityisellä kyllästyksellä, joka toimii lisävarmistuksena. Mutta ennen pinnan levittämistä on huuhdeltava hyvin kaikenlaisista aineista, joita käytettiin prosessissa.

Joten nyt tarjoamme teidän huomionne, harkitsemaan prosessia tehdä puutarhatyylit koriste-painettu betoni.

Garden paths know-how!

Koristeellinen painettu betoni on erinomainen työkalu puutarhatyylien luomiseen, joka voi korvata tavalliset päällystyslaatat. Toisin kuin vastapuolet, koristeellinen betoni on paljon halvempaa, joten sinun tulisi harkita vakavasti tätä polkujen käsittelymenetelmää puutarhassa. On huomattava, että tällaisella betonilla on kyky kestää lämpötilahäviöitä -50 ° C - + 50 ° C. Jäätymisprosessissa hän ei luiskaudu pyörien ja jalkojen alla. Lisäksi se ei haalistu ultraviolettisäteiden vaikutuksen alaisena. Keskimäärin se voi selviytyä noin kolmesta syklistä sulatusta ja jäätymistä vastaavasti. Niinpä harkitsemme vaiheittain, miten puutarhatyylit tehdään koristeellisesta painetusta betonista.

Ensinnäkin, sinun täytyy kerätä kaikki seuraavat työkalut ja vain päästä työhön:

 • rullan,
 • flutz (litteä harja),
 • suojaava kyllästys
 • kova harja
 • rakennematriisi
 • eristin,
 • väri kiinnitin,
 • rullan,
 • betoniseosta
 • kulman viimeistelijä,
 • alumiininen lastalla,
 • tasoite,
 • raunioista,
 • muovikalvo
 • vahvistavaa kuitua.

koulutus

Ensimmäinen askel on varmistaa sementin laatu. Jos sementti on huonolaatuinen, se saattaa aiheuttaa halkeamia kappaleen pinnalle. Betonimarkkina ei saa olla alle 300. Samanaikaisesti pehmittimen muodossa olevat lisäaineet tulisi olla läsnä. On tarpeen suorittaa munintaprosessi lämpötilassa, joka ei ole alle + 5 ° С. Jos kaikki nämä parametrit ovat täyttyneet, voit päästä töihin.

Ensimmäinen vaihe on merkintä. Voit tehdä tämän käyttämällä puupinoja ja köyttä. Jos tämä ei ole mahdollista, voit yksinkertaisesti piirtää merkinnän maan pinnalle terän terävällä päällä.

Työskentele maahan

Jos polku on tarkoitettu retkeilyyn, riittää poistamaan maa 150 mm. Jos aiot ajaa autoa, sinun on poistettava 200 mm maaperä. Seuraavaksi, muotti on esillä koko kappaleen pituudelta. Alareunassa 100-150 mm: n kerros hiekkaa ja hiekkaa täytetään tasaisesti, joka on täytettävä hyvin. Sitten polyeteenikalvo asetetaan. Liitoksissa on tarpeen tehdä 100 mm: n päällekkäisyys. Jatkossa raudoitus suoritetaan käyttäen metalliverkkoa tai lujittavaa kangasta.

Betonityö

Kuten edellä mainittiin, betonin kaataminen tulisi suorittaa tietyllä lämpötilalla ja aina kuivalla säällä. Betonin valmistusprosessissa on mahdollista ja jopa tarpeellista käyttää lujittavaa polypropeenikuitua. Se estää halkeamia radan pinnalla.

Valmistamiseksi betonin: On tarpeen käyttää seuraavat komponentit: 1 osa PC-luokka 400, 3 osaa murskattua graniitti mieluiten osa 5/20, 3 osaa hiekkaa, pakollinen pehmitintä P-3-0,5% (vesipitoinen liuos), ja myös polypropeenikuidut 0,6 kg / 1 m 3.

Kun betoniseos on valmis, se on kaadettava tasaisesti muottiin. Vibroloosin avulla se tiivistyy. Seuraavaksi tela on kääritettävä betonin pinnalle. Tämä mahdollistaa karkean aggregaatin asettamisen ja pienen ylöspäin. Käyttämällä alumiinilasta, betonin pinta huolellisesti tasoitetaan. Jatkossa, koko laattojen ympärillä, sinun täytyy kulkea kulmittaisen tasoituslaitteen läpi.

Käytä koristeellinen kerros

Tässä työvaiheessa käytetään värin kiinnittimiä. Pinnalle ei saa olla ylimääräistä betonia. Menetelmä manuaaliseen dispersioon kiinnittää kiinnittimen pintaan, joka sitten tasoitetaan alumiinilastalla. Tässä prosessissa 70% kiinnittimestä haihdutetaan. Vain sen jälkeen, kun pinta on tasoitettu kulmasolalla, käytetään jäljelle jäänyttä 30% kiinnittimestä, joka on tasoitettu teräslastalla.

Piirtämiskuvio

Tämä tehdään käyttäen tekstuurimatriiseja. Suorita tämä prosessi mahdollisimman pian, kunnes betoni on tarttunut. Rakennematriisi sijoitetaan lautan koko pituudelle pitkin koko muottirakennetta. Sen varmistamiseksi, että kaikki viivat olivat tarkkoja eivätkä rikkoutuneet nivelissä, kunkin matriisin on painettava hyvin painamalla kädet, jalat tai tamping. Mutta täällä on tärkeää olla liikaa. Puristus tulisi suorittaa tasaisesti koko alueelle.

Suojakerroksen pesu ja käyttö

Kahden päivän kuluttua pinnasta on irrotettava erotin jäännöksistä. Voit tehdä tämän käyttämällä pitkän harjan harjaa. Kun koko alue on huuhdeltava huolellisesti jäykän harjan avulla. Kun betonin pinta on kuivunut, levitetään kerros suojaavaa akryyli- kyllästystä. Tämä voidaan tehdä rullalla.

Joten pohdimme teosten järjestystä, miten koristeellinen painettu betoni päällysteenä.

Leimattu betoni. Läpimurto taiteessa!

Ei ainakaan ainutlaatuinen lajissaan leimattu koristeellinen betoni. Jotta voisit tehdä omia töitään sen tuotannossa, tarvitset seuraavat työkalut ja rakennusmateriaalit:

 • spray-pullo
 • väriseos
 • leima lomakkeilla
 • jakaja
 • betonivahvistin,
 • stuchalka,
 • lasta
 • rake pinnan tasoittamiseksi
 • harjalla.

Tämä betoni on tehtävä kaikkien nykyisten vaatimusten mukaisesti. Tärkein vaatimus liittyy konkreettiseen massaan - sen on oltava monoliittinen. Näin varmistetaan kiinteä, hermeettinen ja laadukas rakenne. Pinnalla ei myöskään saa olla halkeamia tai siruja. Lisäksi, jotta saavutettaisiin paras tulos leimattujen koristekiven valmistuksessa, on parasta käyttää kuivaa liimaseosta, joka perustuu valkoiseen sementtiin.

Käytettävässä seoksessa on toinen vaatimus. Jos sitä käytetään pystysuoraan pintaan, manuaalinen valmistelu jätetään pois. Tämä voi vaikuttaa leiman laatuun. Välittömästi ennen työn aloittamista pinta on rasvattava, puhdistettava. Itse työn osalta se voidaan jakaa useisiin vaiheisiin:

koulutus

Kuten edellä mainittiin, pinta on puhdistettava hyvin. Jos tämä vaihe otetaan huolimattomasti, on vaikea leimata. Jos seinän pinnalla on halkeamia tai iskuja, ne on sijoitettava. Sen jälkeen se on käsiteltävä huolellisesti pohjamaalilla. Kuivaamisen jälkeen varmista, että pohjamaali ei jätä liukasta kalvoa. Ihannetapauksessa käytä alusta, joka sisältää liimaa. Jos pinta ei ole kovin sileä, tarvitset alukkeen ongelmapintoihin. Jos on suuri halkeama, on suositeltavaa käyttää kipsilevyä, joka pitää pinnan yhdessä ja estää uusien halkeamien syntymisen.

Liima-aineen levittäminen

Liimamassaa levitetään pinnalle perustamisen jälkeen. Sen paksuus voi olla 10-50 mm. Liimamassan tulee olla hyvin sekoitettu ja sen on oltava erinomainen. Jos siinä on liian paljon vettä, leima pysyy yksinkertaisesti kiinni. Tämä seos on asetettava useisiin kerroksiin, anna sitten aika kuivua hyvin. Mutta älä anna kuivua. Määritä sen valmius voi olla hyvin yksinkertainen sormillasi. Jos se koskettaa sitä, liima ei saa ulottua sormen takana.

Leimausprosessi

Leikkausprosessi on aloitettava jonkin ajan kuluttua. Keskimäärin betonin sekoittamisen jälkeen 40-70 minuuttia on kulunut. Lomake on kostutettava vedellä, muuten se tarttuu. Seuraavaksi leima puristetaan betoniin. Älä heti ota sitä pois. Ole erittäin varovainen, kun haet sen. Voit leimata hyvin painettu, voit käyttää koputtimen, joka on muotoiltu kuin vasara.

Tässä järjestyksessä on tehty leimattu koristeellinen betoni valmistusprosessi. Jotta tulos onnistuisi, on erittäin tärkeää noudattaa tekniikkaa. Leimasina voit käyttää erilaisia ​​lomakkeita. Ne voidaan valmistaa eri materiaaleista, kuten polyuretaanista, muovista tai silikoni. Mitä tulee sen muotoon, on olemassa suuri valikoima. Esimerkiksi meri-aalto, rombi, neliö, kori-kudonta, eläimen jäljitelmä ja vastaavat.

Joten olemme tarkistaneet koristeellinen betonin perusvaatimukset ja edut. Nyt voit tarkastella uutta betonia, se ei ole helppoa muodoltaan harmaana massana, vaan erinomaisena keinona koristella tiettyä pintaa. Jos sinulla on kysymyksiä, voit ottaa yhteyttä asiantuntijoihimme. Lisäksi voit jättää kommenttisi tähän artikkeliin, jos sinulla on jo kokemusta koristeellisen betonin luomisesta omiin käsiinsä.

video

Selkeästi tekniikan soveltaminen on nähtävissä alla:

Teknisen analyysin tulostaminen (ekstrudoidusta) betonista

Yhä useammat tekniikat ovat syntymässä rakentamisessa, jotka pystyvät luomaan taideteoksia perinteisistä pinnoitteista ja materiaaleista. Tällainen muunnos on mahdollista myös sellaisen tavallisen materiaalin kuin betonin kanssa. Käyttämällä polyuretaani- tai metallipäällysteitä tylsä ​​betonipinta voi näyttää kivipeitteiseltä, puulattialta tai liuskekivirakenteelta. Tällaista betonia kutsutaan leimatuiksi, painetuiksi tai paina betonia. Hänestä, sekä mahdollisuudesta luoda painettu pinta itsenäisesti, puhumme nyt.

Tämän teknologian käyttämisen ydin ja mahdollisuudet

Puristettua betonia on tavallinen betoni, jonka pinnalla koristeellinen kohokuviointi levitetään erityisillä postimerkkeillä. Kohokuvioitu muotoilu voi jäljitellä mitä tahansa materiaalia: tiiliä, päällystyskivet, levyt, eläinten nahat, karkea kivi, halkeama maa. Voit valita leimasimia, joissa on lehtiä, dinosaurusten jalanjälkiä, eläimet.

Puristettua betonia on erityisen suositeltava terasseille, terasseille, alustoille, uima-altaiden, puutarhojen, jalkakäytävien, kahviloiden, ravintoloissa ja näyttelytiloissa. Tämä tekniikka tulee välttämättömäksi monimutkaisten restaurointityön aikana. Esimerkiksi, kun haluat tuoda uudelleen vanhan jalkakäytävän tuhoutuneen osan. Löydät täsmälleen samat materiaalit, jotka vanhentuvat luonnollisella tavalla, usein ei ole mahdollista. Ekstruudoitetun betoni-tekniikan avulla voidaan helposti luoda jo olemassa olevan vanhan tiilen tai puolikuivattujen kivien tarkat jäljennökset.

Erilaisia ​​postimerkkejä betonille

Ensimmäiset postimerkit painetulle betonille olivat valettua alumiinia ja olivat suuria muotoja, jotka oli varustettu kahvoilla. Tällaiset matriisit soveltuvat hyvin tavallisten tiilien tai kivirakenteiden jäljittelemiseen. Mutta monimutkaisten tekstuurien kopioimiseen heillä ei ole varaa. Aivan toinen asia - moderni polyuretaani kuolee. Ne on valettu todellisiin materiaaleihin, joiden rakenne on kopioitava. Tämän seurauksena polyuretaanilomakkeiden avulla voit saada uskomattoman autenttisia tekstuurivaikutelmia.

Valmiit postimerkit voi ostaa monilta rautakaupoista tai keskuksista. Valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota lomakkeen jäykkyyteen. Mitä tiheämpi leima on, sitä helpompi käyttää sitä selvästi näkyvän kuvan tekemiseen. Liian pehmeät ja taipuisat muodot ovat vaikeampia työskennellä, heidän on panostettava painoprosessiin.

Itse tuotettu teknologia

Leimattujen betonien tekniikka on melko yksinkertainen, mutta sinun on käytettävä sitä vain tietyn määrän nykyisiä taitoja betonin kanssa. Muutoin tulos ei välttämättä ole odotettu. Ongelmia voi ilmetä seuraavista syistä:

 • betoni kovettuu nopeasti, minkä jälkeen muottien käyttö ei anna pinnoille selkeää kohokuviointia;
 • leimaamalla leimojen avulla, sinun on käytettävä fyysistä voimaa;
 • virheitä betonipinnan kohokuvioinnissa on vaikea korjata;
 • Leimattujen betonien tekniikka edellyttää, että työntekijä pystyy käsittelemään erityisiä työkaluja pinnan muotoiluun ja tasoittamiseen.

Jos olet varma, että selviät potentiaalisista ongelmista, voit jatkaa konkreettisen alustan luomista ja leimaamalla tehtyä työtä.

Vaihe # 1. Betonin sivuston valmistelu

Leimojen perustana on tavallinen konkreettinen alusta, jossa on vahvistusta, joka on valmistettu M350: n ja sitä korkeammasta betonista.

Tällaisen alustan luomisen tekniikka:

 • neulan ja köyden avulla ne merkitsevät sen alueen rajat, joissa leimaus suoritetaan;
 • poista maaperän yläkerros (syvyys 15-20 cm), maaperän pohja;
 • laita kaivannon pohjalle raskas tyyny (paksuus 10-15 cm), paina sitä;
 • rajan päällä asettaa laudat muottiin;
 • asetetaan muottirakenteen vahvistavaan verkkoon nostamalla se maanpinnan yläpuolella vähintään 3-5 cm: n päällä (asettamalla kivet ja tiilet verkon alle);
 • betonia vaivataan käsin betonisekoittimen avulla tai tilataan valmiiksi;
 • kaada betonia muottiin saadakseen vaaditun alueen tason käyttäen metallisääntöä;
 • tiivistää betoni värähtelevällä rakeilla;
 • betonin yläkerros tasoitetaan lastalla, jolloin pinta on tasaista ja tasaista.

Vaihe # 2. Värin kovettimen sovellus

Tuoretta kovetetta levitetään vielä tuoreeseen betoniin, joka samanaikaisesti maalaa pinnan ja lisää sen lujuutta. Värinkovettejaine on jauhe, joka sisältää väriainepigmentit, supistava täyteaine ja hiukkaset graniittia ja kvartsihiekkaa. Seoksen dispergoitumisen vuoksi sen partikkelit tunkeutuvat betonin huokosiin ja täyttävät ne. Betonin pinta on tiheämpi ja kestävä. Samanaikaisesti hiukkaset antavat betonille kestävän värin (noin 30 tonnia).

Värikovetteen levittämiseen liittyvä työ alkaa betonipinnan alkuasetuksen jälkeen. Voit siirtyä hetkeen, jolloin kaikki vesi haihtuu pinnalta.

Jauhevahvisteinen kovete hajotetaan betonipinnalle manuaalisesti, sivuston keskeltä reunoihin. Samaan aikaan liikkuu samankaltaisia ​​liikkeitä kuin keilapallon heittoihin. Sekoita osa jauhetta, vedä käsi takaisin ja terävä liike heittää seoksen eteenpäin vyötärötasosta. Tällainen jauheen levittämisen periaate minimoi ilmassa lentävien hiukkasten määrän.

Ensimmäinen kerros kovettimen täytyy imeytyä betoniin, joka kestää 5-10 minuuttia. Tänä aikana betonin pinta tasoitetaan hankaamalla väriaine magnesium-lastalla. Myös kulmakulmat on käsitelty kulmiin, jotta ne ovat kaarevat, siistit.

Laita sitten toinen kerros värin kovettimelle. Pinta on tasaisempi ja sinetöitävä. Jauhe levitetään samalla tavalla kuin ensimmäisessä tapauksessa. Piirtämisen jälkeen pinta tasoitetaan teräslastalla.

Vaihe # 3. Erotuskomponentin soveltaminen

Jakaantuva väriaine estää betonin kiinnittymisen leimauksiin piirustuksen aikana. Lisäksi se myös maalii betonin pintaa, antaen sille hienovaraisia ​​värejä. Vapautusainetta on saatavana kuivana jauheena tai nesteenä. Yleisimmin käytetty jauhe on levittämällä sitä betonipintaan leveällä harjalla (harjalla).

Harja upotetaan kauhaan erottelevalla komponentilla siten, että harjakset ovat tasaisesti päällystetty jauheella. Sitten pidä harja vyötärön tasolla, työnnä käsivarsi eteenpäin ja "ruiskuta" jauhe betonin pinnalle.

Värjäyksen jälkeen kulmien kulmat käsitellään tekstuurikuorilla.

Vaihe 4 Pinta leimaaminen

Ennen leikkaamista, sinun on varmistettava, että betoni on hankkinut tarvittavan plastisuusasteen ja että sen sakeus on muuttunut samankaltaiseksi kuin savi. Jos aloitat leimaamisen liian aikaisin, betonipinta ei pysty kestämään työntekijöiden painoa ja säästää tulostuslinjoja. Jos olet myöhässä, niin kirkkaan painatuksen on panostettava postimerkkeihin. Lisäksi leimojen rakenne ei välttämättä liiku liian tiheään betoniin, varsinkin työn lopussa.

Tiheyden asteen määrittämiseksi paina sormeasi betonipinnalla useilla paikoilla sivustolla. Jos jälkiä on jäljellä, 4-6 mm syvä, voit aloittaa leimaamisen. Voit tarkistaa sen toisella tavalla: aseta leima betonipinnalle (alustan reunalla) ja astu siihen. Leimalla on oltava työntekijän paino, älä upotettava betoniin, älä liukuta pinnalle.

Jos kaikki testit ovat läpäisseet onnistuneesti, voit jatkaa leimaamista. Postimerkit asetetaan betoniselle pinnalle yksi kerrallaan. Usein valmistajien numeromerkit (1, 2, 3... tai A, B, C...) merkitsevät haluamaasi järjestysnäkymää tulostetussa kuvassa.

Kohokuviointi betoniin, on usein tarpeeksi vain astua niihin. Joskus käytä tätä varten helppoja manuaalisia tampereita.

Tulosteiden jälkeen jätetään betonipinta parantamaan 12-24 tuntia.

Vaihe 5 Puutteiden poistaminen

Betonipinnalla muottien risteyksestä on usein sementtilaastia hieman siirrettävissä. Joskus riittämättömän tampingin takia tulostetun kuvan saumat saattavat näyttää epätarkalta, sumealta. Pintavaurioiden korjaamiseksi saumat ja liitokset suoritetaan käsipyörällä, epätasaisuudet tasoitetaan tekstuurikuorilla.

Vaihe # 6. Kutistuneiden saumojen leikkaaminen

Laattojen useat laatat mahdollistavat jännitysten lievityksen ja estävät halkeilua. Tällaisia ​​saumoja voidaan valmistaa vielä tuoretta betonia käyttäen erikoisleikkuria. Tai leikkaa saumojen hiomakone betonin kuivauksen jälkeen.

Vaihe # 7. Pinta huuhtelu

Seuraavana päivänä huuhtele pinta. Letkusta tulevaa vettä käytetään ylimääräisen erottelukomponentin pesemiseen. Sen jälkeen - suoritetaan happopesu (suolahappo), jotta saataisiin aikaan haluttu vaikutus kahden värin yhdistämisestä pinnalle. Tämän prosessin aikana myös betonin huokoset avautuvat, mikä parantaa pinnan ja tiivisteen välistä vuorovaikutusta.

Vaihe # 8. Tiivistesovellus

Seuraavana päivänä betoniin levitetään lakka-tiiviste. Se suorittaa useita toimintoja:

 • suojaa pintaa kulumiselta ja kulumiselta sekä öljyjen ja kemikaalien tunkeutumiselta;
 • antaa pinnalle kiilton eri kylläisyydestä (tuskin havaittavasta satiinista kyllästettyyn lakkaan);
 • parantaa betonin värikylläisyyttä;
 • yksinkertaistaa käsitellyn pinnan ylläpitoa.

Tiivistettä levitetään rullalla, joka pyörii sitä pinnan yli. Mutta, jos leimattu rakenne, jossa on syvät painatukset, tiivisteen levittämisen yhteydessä on toivottavaa yhdistää valssaaminen rullalle lisää harjaamalla. Yleensä tarvitaan 2-3 kerrosta tiivistysainetta.

Kun tiiviste on kuivunut, leimattu pinta on täysin toiminnassa.

Joitakin vinkkejä laadun leimaamiseen

Haluan huomauttaa muutamia kohtia:

 • Jos käytät leima ensimmäistä kertaa ja etkä tiedä, miten sen merkintä betonille näyttäisi, tee testipaino puristettuun hiekkaan.
 • Vältä painetun kuvion toistumista pinnalle, varsinkin jos leimat jäljittelevät luonnonmateriaaleja (kivi, puu jne.). Satunnaiset sävellykset näyttävät realistisemmilta.
 • Saat antiikin vaikutuksen pinnalle levittämään pieni määrä kuivaa erottavaa komponenttia (jauheena) vielä nestemäiselle betonille. Suihkuta nesteenerotin sen yläpuolelle. Neste liuottaa kevyen kerroksen jauhetta, jonka jälkeen värilliset aksentit, kuten kourat, jäävät pinnalle.
 • Varmista, että erotuskomponentin hiukkaset painetaan hyvin betoniin painamisen aikana. Muuten se pestään pois vedellä, kun huuhtoutuu pintaan.
 • Varmista, että henkilöt, jotka käyvät leimasivelten aikana, käyttävät puhtaita kenkiä ilman jälkiä rakennusjätteistä ja pölystä. Nämä epäpuhtaudet väistämättä tuhoavat tuoreeseen betoniin ja rikkovat leimattujen pintojen haluttu rakenne.

Kaikki leimattujen betonielementtien salaisuudet! Ennen kuin aloittaisit leimaamalla, suosittelemme, että katsot pienen informatiivisen videon. Se osoitti tekniikan tärkeimmät vaiheet: betonin maalaus, erotuskomponentin soveltaminen ja pintakäsittelyn luominen leimasimia käyttäen.

Betonin rakenne - useita suosittuja materiaaleja ja jäljitelmämenetelmiä

Betoni on suosituin rakennusmateriaali - sitä käytetään perustusten muodostamiseen, seinien ja lattialaattojen rakentamiseen. Mutta itse betonirakenne pidettiin melko rumaisena, ei niin kauan sitten, ja vaadittiin pakollista koristelua. Nykyaikaisten suunnittelijoiden päinvastoin yhä useammin käsittelemätön betoni sisustusratkaisuissa.

Moderni kuvioitu betoni on tullut välttämätöntä luomaan tilat tyyliin loft, hi-tech tai moderni. Jos tämä seinien tai kattojen suunnittelu soveltuu sinulle, artikkelissamme kerromme, miten betonikuviota voidaan luoda, mitä materiaaleja voidaan käyttää ja mitä hetkiä betonin kanssa työskentelyssä on tärkeintä.

Betoni sellaisena kuin se on

On syytä huomata, että huolimatta yksinkertaisesta työskentelystä ratkaisun kanssa, pinnan muodostuminen, joka ei edellytä lisäkoristelua, on hyvin monimutkainen prosessi. Jos aiot jättää pinnan viimeistelyn, huolehdi siitä, että se on vielä suunnitteluvaiheessa.

Tosiasia on se, että betonirakenteiden poistamisen jälkeen on kiinnityksiä rististä ja suojien saumoja. Nämä yksityiskohdat tekevät pinnasta mielenkiintoisen ja yksilöllisen. Näitä jälkiä ei voida korjata tai jotenkin muuttaa, joten on järkevää järjestää muotoseokset, jotka perustuvat seurauksiin.

viestintä

Toinen tärkeä kohta betonirakenteiden luomisessa on tarve asettaa kanavia viestinnän alle ennen kuin kaadetaan liuos. Lopullista seinää ei voida murskata, koska pinta ei ole kunnossa.

Ennen rakentamista on tarpeen määrittää sijainti:

Pisteiden määrittämisen jälkeen tuodaan viestintäkanavia - ja vasta sen jälkeen asennetaan muotti ja betoni kaadetaan. Ne, jotka haluavat saada konkreettisia, joiden rakenne ei vaadi ylimääräistä käsittelyä, täytyy laskea niiden toiminta millimetreinä.

Viestintätulojen lisäksi on tärkeää määrittää:

 1. telakoinnin saumojen sijainti ja suunta;
 2. suojien kiinnityselementtien muoto ja lukumäärä.

Nämä pätkät muodostavat pinnan yksilöllisen luonteen.

Vihje! Tällainen pinta voidaan luoda paitsi sisustuksessa. Erittäin mielenkiintoinen ratkaisu on julkisivujen suunnittelu.

Betonimateriaali

Nykyaikaiset betonipinnat eroavat hyvin rakennuksen kaaoksesta. Tällaiset seinät ovat neutraaleja, ehdottoman herkkiä ja huomaamattomia.

Kerromme ja havainnollistamme valokuvaa, miten epätavallinen betoni voi näyttää ja mitä materiaaleja ja tekniikoita pystytään saamaan pintakuvioitu pinta rakentamisen ja korjaustyön jälkeen.

Harkitse, miten voit luoda betonin ihanteellisen rakenteen käyttämällä muita materiaaleja?

Mineraalilaasti

Yleisin tapa muodostaa käsittelemättömien betoniseinien illuusio vaiheessa, jolloin korjaus on jo valmis, on käyttää kipsiä. Samalla on paljon vaihtoehtoja.

Asiantuntijat tunnistavat seuraavan tyyppiset kipsiseokset betonipinnoille:

 • kalkki,
 • kalkki, marmori,
 • mikrosementin,
 • kalkkisementti, tyyppi "Beton Cire",
 • spatula-massa, kuten "Terrastone".

Kaikilla näillä seoksilla työskentelyä varten sinulla on oltava tiettyjä taitoja, joiden läsnä ollessa saat melkein täydellisen "konkreettisen" tekstuurin, jolla on tunnusomaiset saumat ja kuoret.

Vihje! Koostumuksesta riippuen laastareilla on rajoituksia käyttöpaikalle. Esimerkiksi kalkki-marmorikoostumusta ei suositella käytettäväksi huoneissa, joissa on korkea kosteus. Käyttöohjeet ja suositukset on ilmoitettu pakkauksissa.

Täydellisen kuivaamisen jälkeen Beton Cirella käsitelty pinta on käytännöllisesti katsoen erotettavissa tavallisesta betonista, sekä ulkonäöltään että rakenteeltaan.

Materiaali on täysin vedenpitävä ja soveltuu mihin tahansa tilaan. Se on kaunis betonirakenne, joka on peitetty kevyt patina.

Kiintoaineiden ansiosta seos:

 • jolla on korkea plastisuus,
 • jotka ovat alttiina suoralle altistumiselle veteen
 • on erittäin vahva.

Se voi olla karkea, hienorakeinen ja vilkkuva sulkeumia. Piirtämiseen liittyvä tekniikka on täysin samaan aikaan kuin kipsi, sillä on korkea tarttuvuus jopa laattojen kanssa.

Kipsiä teksturoidulle betonille on kiistaton etu muihin keinoihin simuloida keinotekoisen kiven rakenne - melko pitkä käyttöikä.

Valssatut materiaalit

Betonien sisustussuunnittelun suosio on johtanut uusien, moderneiden ja teknisten viimeistelymateriaalien luomiseen. Yksi näistä innovaatioista on valssattu tai tapetit. Maali on saatavana eri paksuusluokissa 1-5 mm, materiaalin pinta on pääasiassa mineraalikivijauhoja.

Melko joustava materiaali leikataan suurella tarkkuudella ja kiinnitetään pintaan erityisellä liimakoostumuksella. Tämän tyyppisen viimeistelyn tekniikan mukaan se on hyvin samankaltainen kuin lasikuitupinta. Tämän tyyppisen materiaalin ansiosta voit koristaa suuren pinta-alan suhteellisen lyhyessä ajassa.

Vihje! Valssattua betonia voidaan käyttää seinien, huonekalujen pintojen tai julkisivujen koristelemiseen. Erottuva on vain liiman koostumus.

Seinämaalaus

Erillinen rullaomateriaali on photorealistista tapettia. Tällainen viimeistely on betonilta erottamattomia, ja näyttää erittäin vaikuttavalta. Samaan aikaan tuotetaan osittain volyymi vinyyli tapetit. Mutta on huomattava, että tällaisen viimeistelyn hinta on melko korkea.

Ne leikataan seinän koon mukaan ja asennetaan ilman laitetta saumojen liittämiseksi ja mallin toistamiseksi. Tällaista materiaalia ei saa käyttää huoneissa, joissa on korkea kosteus.

Monikerroslevyt

Betonirakenne voidaan luoda käyttämällä Imi-Betonin materiaalia. Komposiittilevyt jäljittelevät paitsi betonin ulkonäköä, mutta ovat myös samanlaisia ​​kuin kosketus. Tällaiset arkkeja luodaan MDF-materiaalin pohjalta käyttämällä mineraalipainetta, joka on täynnä luonnollisia marmoripaloja.

Suurin etu niistä on konkreettinen sen pienessä massa. Tämänlainen laatu mahdollistaa levyjen käytön huonekalujen, erilaisten työpintojen luomisessa.

Vihje! Betoni voidaan valmistaa paitsi "betonipinnalla", myös "puisella" pinnalla tai ei-irrotettavalla sileällä muottielimellä.

maalaus

Vaikeinta ja aikaa vievä tapa luoda betonilevy. Käsin maalattua taidetta käytetään tavallisesti kattoihin. Betonimaalaus luodaan lasitusmenetelmällä.

On erittäin tärkeää, että maalattava pinta on kunnolla valmistettu. Tason on oltava täysin sileä, vaaditaan alustavaa käsittelyä syvälle läpäisevällä pohjamaalilla.

Vihje! Usein taiteilijan sisustamot käyttävät tätä menetelmää tavalliselle betoniseinäksi betonin rakenteen vaikutuksen tehostamiseksi.

Betonimateriaalin jäljitelmä

Kuten olemme jo maininneet, modernit sisustustyypit viittaavat joskus betonipinnoille.

Ennen betonin jäljittelyä on kuitenkin otettava huomioon joitain tällaisten pintojen rakentamiseen liittyviä vaatimuksia:

 • huoneen tulee olla merkittävä - "väärennetyn" työn tekemiseksi etäisyyden tällaiselle pinnalle on oltava suurempi kuin 1-2 m;
 • Huoneen kattojen tulee olla korkeammat kuin 3 metrin korkeudessa - matalissa huoneissa betoniseinät sortavat;
 • Sinun kannattaa harkita lämmön- ja meluneristyksen vähenemistä, jos näiden ominaisuuksien parantaminen on tarpeen, huone on parempi kipsi.

Vihje! Kun luot betonipintoja, muista, että aitous ei ole aina hyvä. Toista sävyjä harmaalla, tai käytä keittotaskua.

Betonirakennustekniikka

On erittäin tärkeää, että betonipinta valmistetaan asianmukaisesti ennen koristeellisia töitä.

Työn vaiheet ovat seuraavat:

 1. Ennen kuin betonista tulee laastia kipsillä, on välttämätöntä puhdistaa pinta vikoilta:
 • korroosiota
 • halkeamia ja siruja,
 • öljyn tahrat.
 1. Seinät puhdistetaan pölystä ja liasta kostealla liinalla.
 2. Seuraavaksi sinun on käsiteltävä tasoa syvälle tunkeutuvilla alukkeilla.
 3. Alukkeen kuivumisen jälkeen pinta pinnoitetaan.

Saat lisätietoja betoniseinän rappausmenetelmästä, kun säilytetään ja parannetaan epätasaisten tekstuurien vaikutusta katsomalla videota tässä artikkelissa.

Vihje! Suurempi samankaltaisuus betonilla, kipsi pieniä vikoja ei ole sen arvoista. Ennen työskentelyn aloittamista tarkasta tarkasti pinta ja määritä paikat, jotka ovat mukana luomassa tyyliä, eikä niitä käsitellä.

johtopäätös


Teksturoitu betoni sisustuksen luomisessa on yhä suosittu. Jotkut tekniikat ovat aika vieviä, jotkut ovat erittäin korkeita. On olemassa vaihtoehtoja, jotka on helppo tehdä omalla kädelläsi. Jokaisella menetelmällä on sen edut ja haitat.

Mutta kun käytetään modernia muotoilua, on arvioitava sen käyttömahdollisuutta ja merkitystä suunnitellussa huoneessa: uusi ei aina merkitse parasta.