Missä lämpötilassa kaadetaan betonia

Yksi tärkeistä kriteereistä vaaditun betonivahvuuden (puristuslujuus) osalta on sen kovettumislämpötila. Rakennustyömaalla tapahtuvien lämpötilaolosuhteiden noudattamatta jättäminen voi johtaa siihen, että esineen loppuunsaattamiseen tai huomattavasti huonompiin aikoihin tulevasta rakenteesta aiheutuva puute on huomattava.

Siksi jopa monoliittisten teosten suunnitteluvaiheessa on välttämätöntä ymmärtää selkeästi, mihin lämpötilaan betoni kaadetaan. Vertailua koskevat ehdot, joiden mukaan betoni saa enimmäisarvon (tuotemerkin) 28 päivän aikana, katsotaan olevan + 20 ° C. Tämä indikaattori on merkitty R28 ja sen oletetaan olevan yhtä kuin yksi näissä olosuhteissa. Muissa tilanteissa vahvuus on murto-osa. Joten 0,3 R28 tarkoittaa 30% suunnittelun lujuudesta.

Taulukossa on esitetty betonin lujuuden riippuvuus lämpötilasta ja ikääntymisestä:

Betonin lujuus lämpötilaan ja aikaan

Taulukossa olevat tiedot annetaan laboratorio-olosuhteille ja sementtilaaduille, joilla on normaali kovettumisnopeus. Todellisissa olosuhteissa lämpötila vaihtelee huomattavilta alueilta, ja liuoksella voi olla erilaisia ​​ominaisuuksia. Siksi on suositeltavaa hieman lisätä ikääntymisaikaa.

Betonin läpivienti alhaisissa ja korkeissa lämpötiloissa

Pääneuvonta, joka voidaan antaa ihmisille, jotka rakentavat jotain omiin käsiinsä ilman ammatillista apua ja tekniikkaa, on kaataa betonia kesällä yli 10 ° C: n lämpötiloissa (ääritapauksissa yli 5 ° C: n lämpötilassa). Sitten betoni kovettuu halutulla tavalla suhteellisen lyhyessä ajassa.

Jos lämpötila viilenemisen aikana voi laskea alle 5 ° C, kannattaa harkita betonin lämmityksen tekniikkaa tai säteilevää lämpöä. Tämä pätee erityisesti alkutaikoihin, jolloin asetus tapahtuu. Jos liuoksen vesi kiteytetään tällä hetkellä, jää ei yksinkertaisesti katkaise sementin sidoksia muodostuneella täyteaineella ja lopullinen tuote osoittautuu erittäin herkäksi.

Toisaalta yli 30 ° C: n lämpötiloissa on ongelma, että kosteus haihtuu liialliselta betonin rungosta, mikä myös vaikuttaa haitallisesti sen laatuun. Tässä tapauksessa kaatunut betoni on peitettävä suojakalvolla ja kaadettava säännöllisesti vettä sen pinnalle.

Lämpötilan mittaamiseen voit käyttää esim. Kosketuksessa olevaa lämpömittaria (pyrometriä), kuten videossa:

Betonin lujuuden purku ja kuormitus

Betonin purkaminen voidaan suorittaa, kun se saavuttaa lujuuden 50%: n alueella, toisin sanoen kolmantena päivänä 20 ° C: n ilman lämpötilassa. Kun ne saavuttavat 60-70%: n, niiden on sallittava rakenteen osittainen kuormitus.

Missä lämpötilassa voit kaataa betonia - rakentamista talvella ja kesällä

Kausien risteyksestä on erityisen tärkeä kysymys siitä, mihin lämpötilaan betoni voidaan kaataa perustuksen alle, jotta uuden rakennuksen rakenteelliset elementit eivät vaarantuisi. Jotta saisit vastauksen, on tarpeen ymmärtää prosessit sementtilaastin sisällä.

Nesteytys on kemiallinen prosessi sementin seoksen kovettamisen veden kanssa kiven tilaan. Se alkaa laastin sekoittamisen jälkeen, mutta betonin asettaminen tapahtuu vasta sen jälkeen, kun perustus on valettu. Kun seosta sekoitetaan sekoittimella tai betonisekoittimella, se altistuu tärinälle, minkä vuoksi kovettuminen viivästyy ja betonin laatu ei lainkaan kärsi. Kun liuos poistetaan sekoittimesta, materiaali alkaa kovettua ja kulkee kahden vaiheen läpi:

 1. 1. Ensimmäisessä vaiheessa ratkaisu on asetettu. Tämä prosessi, joka riippuu seoksen koostumuksesta ja ulkoisista olosuhteista, kestää 1-20 tuntia.
 2. 2. Toisessa vaiheessa liuos kovettuu ja saa jopa 90% lopullisesta lujuudestaan. Tämä prosessi tapahtuu 28 päivän kuluessa. Sen jälkeen betoni kovenee koko elinkaaren ajan.

Nesteytyksen virta riippuu suoraan ulkoisista tekijöistä, erityisesti - ympäristön lämpötilassa. +5 astetta, asetusprosessi alkaa 2 tunnissa ja kestää jopa 10 tuntia. Kun lämpötila on +20 astetta, 3 tuntia betonin kaatamisen jälkeen, kovettuminen alkaa, eikä asetuksella vieläkään ole aikaa loppuun. Sementin kovettuminen johtuu sen komponentteista: trikalsiumaluminaatti, trikalsiumsilikaatti, dikalsiumsilikaatti, tetralumiumaluminoferriitti.

Vastauksena kysymykseen, mihin lämpötilaan säätiö voi kaataa, voidaan sanoa, että ihanteelliset olosuhteet nesteytykselle ovat seuraavat:

 1. 1. Seoksen lämpötila on +30 astetta normaaleissa sääolosuhteissa, jopa +70 astetta kylmissä kuukausissa johtuen komponenttien lämmityksestä (vesi, hiekka ja sora) lämpimällä ilmalla tai höyryllä.
 2. 2. Ympäristön lämpötila (ilma) - +5 - +30 celsiusastetta.

Koska betonin kaatopaikalle (kovettumiselle) on runko, on ulkoiset olosuhteet otettava huomioon säätiön kaatamisen yhteydessä.

Uskotaan, että suurimmat vaikeudet ovat säätiön täyttäminen talvella, koska liuos saattaa jäädyttää nollaveden lämpötilan johdosta ennen hydrausprosessin loppuunsaattamista. Kuitenkin lämpö ei ole yhtä vaarallinen tuoreen pohjan kuin talven pakkaset. Korkean ulkoisen lämpötilan ansiosta sementtiseoksen kemiallisen reaktion aikana tilavuus kasvaa. Sementtikiven muodostumisen jälkeen se väistämättä jäähtyy ja kutistuu, mutta tämä ei tapahdu muodostuneen kiteisen rakenteen vuoksi.

Tämän seurauksena kovettuminen korkeissa lämpötiloissa johtaa voimakkaaseen sisäiseen stressiin perustassa, ennen kuin uuden talon rakenneosien rakentaminen alkaa, ja omistaja saa säätiön, joka voidaan milloin tahansa peittää halkeilla. Yleensä niiden ensimmäiset merkit näkyvät vasta muutaman tunnin kuluttua laastin asettamisesta muottiin.

Korkea kesälämpötila pakottaa rakentajat käyttämään erityisiä portland-kovettumisementtejä, jos säätövalut suunnitellaan toteutettaviksi yli +25 asteen lämpötiloissa ja kun kosteus on alle 50%.

Käytetyn sementtimerkin on oltava puolitoista kertaa suurempi kuin betonin suunnitteluparametrit, lisäksi perustuksen suorituskyvyn parantamiseksi pehmittimiä ja erilaisia ​​modifioivia lisäaineita on lisättävä seokseen, minkä vuoksi nesteytyminen hidastuu. Betonoinnissa suosittelemme, että käytät päivän vähiten kuumia tunteja (aikaisin aamulla tai illalla). Toinen vaara talon perustalle kesällä on mahdollinen liuoksen kuivuminen. Betonin suojaamiseksi veden haihtumiselta on välttämätöntä:

 • täytä pinta hiomalla tai sahanpurulla;
 • kostuttaa kastelukannun perustan;
 • vesi puinen muottien kauha.

Alhaisissa lämpötiloissa hydraatio ei vauhdi, mutta hidastuu, jolloin säätiöllä ei ole aikaa saada tarvittavaa voimaa. Nollakohdissa liuoksen kiinteytymisen prosessi ulkokerroksessa pysähtyy kokonaan ja rakenteen sisällä kestää useita tunteja, kunnes kaikki komponentit jäähdytetään. Vedessä ei tässä tapauksessa ole aikaa reagoida sementin kanssa, jonka jälkeen se jäätyy, lisää tilavuutta ja kirjaimellisesti rikkoo betonin rakennetta.

Talvirakentaminen

Asiantuntijat ovat hyvin tietoisia lämpötilasta, jossa on mahdollista kaataa betonia säätiölle ilman pelkoa menestymisestä. Huurteet ovat merkittävä este betonoinnille, joten talvikaudella asiantuntijat joutuvat käyttämään erityisiä teknologioita ja keinoja:

 • Betonielementtien lämmittäminen ennen muottien kaataamista ja lämmittämistä;
 • kuumennetun kaapelin asentaminen laatan tai nauhan perustuksiin;
 • syöttö sähkövirran vahvistuksen häkille lämmitykseen;
 • lämmittimien asentaminen säätiön ympärille ensimmäisten kolmen päivän ajan;
 • kasvihuonekaasujen luominen kellukerroksen koko kehän peitteen takia;
 • erityisten reagenssien käyttöönotto seokseen, joka vähentää veden kiteytymisen t tai kiihdyttää kellarin kovettumisaikaa

Minkä tahansa kuvatun tekniikan käyttö lisää huomattavasti säätiön rakentamisen kustannuksia. Siksi yksityisten omistajien on vaikea suositella näitä varoja. On olemassa muita tapoja kaataa betonia nollan alapuolelle. Yksi niistä on veden ja sementin määrän muutos tuotetussa ratkaisussa. Se edellyttää seoksen käytettyjen komponenttien tarkkaa ja tarkkaa annostusta. Kotona on lähes mahdotonta laskea tarvittavaa määrää vettä ja sementtiä säätiön kovettumisen parantamiseksi talvella.

Talvella on suositeltavaa käyttää Portland-sementtejä, joiden kovettumisnopeus on korkea. Ne sisältävät merkinnässä R-kirjaimen. Käytön tekniikka merkitsee:

 • kuumennetaan kaksi kolmasosaa vettä liuokseen t: n ollessa noin 70 celsiusastetta;
 • lisää hiekkaa ja soraa veteen;
 • lisätään seokseen jäljellä oleva kolmasosa vedestä ja sementistä.

Ratkaisun vaivaaminen on tehtävä kahdesti niin kauan kuin tavallista. Tärinän tiivistymisen aika kasvaa myös 1,5 kertaa. Ennen laastin kaatamista, muotti on tarkistettava jäätä varten, poista lumi ja lämmitettävä alla oleva kerros. Tulvoitunut liuos peitetään polymeerikalvolla, joka pitää seoksen lämpimänä jonkin aikaa. Jos pohjaan betonisoitavia sääntöjä ei voida havaita kotona, on suositeltavaa odottaa ilman lämpötilaa yli +5 astetta. Suotuisat näkymät seuraavien kolmen viikon ajan talon omistajat pystyvät täyttämään standarditekniikan.

Lähes kaikki modernit rakennusyritykset tekevät konkreettista kaatotyötä kesäkuukausina, kevättalvella ja alkusyksystä. Kaikki tämä selitetään yksinkertaisesti - tällä hetkellä on halvempaa toteuttaa rakentaminen yleensä ja rakentaa säätiö erityisesti.

Talon rakentaminen talvella voi johtaa ylimääräisiin ja erittäin merkittäviin rahoituskuluihin:

 • optimistisimmilla ennusteilla rakentamisen talousarvio kylmissä kuukausissa kasvaa 25-30%;
 • talvella olevat sulat eivät poista tarvetta käyttää kalliita reagensseja säätiön rakentamisessa;
 • talvella on mahdotonta valmistaa ratkaisua paikan päällä, koska omistajan on lisäksi annettava tilaus betonisekoittimille;
 • Alustan lämmittämiseen tarvitaan transformerisatama, koska kodin sähköverkko ei kestä tällaisia ​​suuria kuormituksia.

Ainoa etulyöntiaseman luominen talvikuukausina on mahdollisuus aloittaa esineen rakentaminen kevättalvella ja viimeistellä rakentaminen, tarvittavat viimeistely- ja muut työt ennen syksyn loppua. Käytännössä omistajan on investoitava valtavia rahasummia talvirakentamisessa, mikä varmasti hämärtää yksityisen talon rakentamisen iloa.

Lämpötilan vaikutus betonin kovettumiseen

Monoliittirakenteiden rakentamisen ja kaatopaikkatuotteiden valmistuksen aikana betoni kovettuu yleensä positiivisessa lämpötilassa 5,35 ° C. Riittävän ilman kosteuden myötä betonin lujuuden kasvu jatkuu pitkään. Käytä kaavaa määrittämään konkreettisen voiman likimääräinen määritys eri ikäryhmissä

Jos Rn = R28 on betonin puristuslujuus i: n iässä ja 28 vuorokaudessa, Lg n, Lg 28 on konkreettisen ikäisen desimaalin logaritmi.

Tämä kaava antaa tyydyttäviä tuloksia n> 3: lle tavalliselle portlandsementille valmistetuille betonille ja kiinteytetyksi 15 ° C: n lämpötilassa. 20◦S. Todellisuudessa betonivahvuuden kasvunopeus, varsinkin varhaisessa iässä, riippuu monista tekijöistä: sementin mineraalinen koostumus ja hienous, betonin koostumus, W / C (yhden päivän ajan, betonin lujuus otettiin 28 päivässä). Mitä pienempi W / C, sitä suurempi on betonin lujuuden kasvuvauhti.

Betonin kykyä pitkäaikaiseen kovettumiseen voidaan käyttää sementin säästämiseen. Joissakin tapauksissa malli havaitsee suunnittelun kuorman myöhemmin kuin 28 päivää. Suotuisissa olosuhteissa betonin kovettuminen jatkuu jopa silloin, kun käyttökuorma siirretään rakenteeseen, betonin lujuus on usein suurempi kuin hankkeen vaatimus. Tällaisissa tapauksissa, kun määritetään pidempi aika (90 tai 180 päivää) betonin rakenteen saavuttamiseksi, on mahdollista vähentää R28: ta ja säästää sementtiä, koska alhaisemman lujuuden omaavalle betonille vaaditaan sementin alentamista.

Erityisen tärkeä konkreettisen kovettumisen kannalta on hoidon järjestäminen erityisesti varhaisessa iässä. Huollon tarkoituksena on luoda suotuisat olosuhteet betonin kovettumiselle ja ylläpitää ympäristön asianmukaista kosteutta. Tätä varten betoni on päällystetty muovikalvolla, joka on ripoteltu hiekalla, jota kostutetaan jatkuvasti käyttämällä synteettisistä materiaaleista valmistettuja mattoja, järjestämällä peittäviä vesisäiliöitä tai käyttämällä muita menetelmiä betonin suojaamiseksi kuivumiselta, jotta sementtidrataatiota ja betonin lujuuden kasvua hidastaisiin.

Betonin nopea kuivaus varhaisessa iässä tuottaa merkittäviä kutistumisdiformoitumia, jolloin mikrokara tulee näkyviin. Tämän seurauksena betonirakenne heikkenee, sen lopullinen lujuus vähenee. Rakennetta ei voida korjata luomalla suotuisat olosuhteet tulevaisuudessa, joten betonin asianmukainen hoitaminen varhaisessa iässä on välttämätön edellytys hyvänlaatuisen betonin saamiseksi.

Betonin kovettuminen talvella.

Tavallisesti betonin kovettumisväliaineen lämpötila tavanomaisesti katsotaan olevan 15,20 ◦С. Alhaisissa lämpötiloissa betonin lujuus kasvaa hitaammin kuin normaali. Kun betonin lämpötila on alle 0 ◦C, kovettuminen pysähtyy käytännössä, ellei siihen lisätä betonille suolaa, joka laskee veden jäätymispistettä. Talvikaudella havaitaan usein lämpötilan muutoksia 0 ° C: n välillä, mikä vaikuttaa suoraan betonin kovettumiseen. Betoni, joka alkoi kovettua ja sitten jäädytettiin sulamisen jälkeen, kovettuu lämpimässä ympäristössä, ja jos sitä ei vahingoittunut veden pakastamisella kovettumisen alussa, sen lujuus vähitellen kasvaa, mutta yleensä se on jäljessä sen betonin kasvusta, joka kovettui normaalin lämpötila.

Talvella talvella oleva betoni saa riittävästi voimaa talteen, osittaiseen kuormitukseen tai jopa täyteen kuormitukseen. Betonin jäätyminen varhaisessa iässä edellyttää sen lujuuden huomattavaa vähenemistä sulamisen jälkeen ja edelleen karkenemisen tavanomaisen kovettuneen betonin suhteen. Tämä johtuu siitä, että tuore betoni on kyllästynyt vedellä, joka laajenee, kun se jäätyy ja katkaisee aggregaattien välisen sidoksen ja heikon sementtikiven. Betonin lujuus on lähempänä normaalia kuin jäädytettiin myöhemmin. Lisäksi varhaisen jäädytyksen takia betonin kiinnittyminen teräsvahvikkeeseen vahvistetusta betonista vähenee merkittävästi.

Minkä tahansa betonityötekniikan yhteydessä betoni on suojattava jäädytykseltä, kunnes se saavuttaa vähintään kriittisen lujuuden, joka antaa tarvittavan vastuksen jäänpainetta ja kykyä koventaa myöhemmin positiivisissa lämpötiloissa ilman merkittävää heikkenemistä betonin perusominaisuuksissa.

Vähimmäisvoimakkuus, jonka betoni on

ostaa jäädytyshetkellä

Betonin vähimmäiskohde - talvella betonisoitumisominaisuudet

Betonilla työskentelyssä on erittäin tärkeää ottaa huomioon ympäristön lämpötilan vaikutus kovettumisnopeuteen ja lujuuteen. Tämän kohdan huomioimatta jättäminen voi johtaa materiaalin laadun heikkenemiseen, mikä joissakin tapauksissa on yksinkertaisesti mahdoton hyväksyä. Siksi harkitsemme alla, mikä on optimaalinen lämpötila betonin kovettumiselle ja mitä tehdä, jos ympäristön lämpötila on merkittävästi pienempi kuin tämä luku.

Suoratoimitus laastilla kylmällä kaudella

Yleistä tietoa

Näin ollen betonin kovettumisen paras lämpötila on noin + 20 astetta. Tällaisia ​​ehtoja ei kuitenkaan ole aina mahdollista kestää. On olemassa tapauksia, joissa on tarpeen suorittaa betonitoiminta kylmässä kaudella.

Esimerkiksi talvitoiminnan tarve voi syntyä seuraavissa tapauksissa:

 • Betonointi kuohkeilla maaperillä, mikä on vaikeaa suorittaa lämpimän kauden aikana.
 • Talvi alennus sementistä. Materiaalin hinta voi joskus olla todella alhainen, mutta samaan aikaan ei ole järkevää pitää sitä ennen lämpenemisen alkamista, sillä sementin laatu vähenee. Tällaisessa tilanteessa paras vaihtoehto olisi työskennellä matalissa lämpötiloissa.
 • Yksityisellä rakentamisella. Usein on helpompi saada loma talvella kuin kesällä.

Kiinnitä huomiota! Talvella kalliimpia kaivamaan kaivoksia, on lisäksi välttämätöntä tarjota paikka ihmisten lämmittämiselle. Siksi rakentaminen ei ole aina kannattavaa.

Säätiön täyttäminen talvella

Ominaisuudet kaatamalla betonia alhaisissa lämpötiloissa

Ensinnäkin on tarpeen selvittää, mikä lämpötila, kun työskentelet betonin kanssa, on pidettävä alhaisena. Rakentajien katsotaan olevan kylmä sää, jos keskimääräinen päivittäinen lämpötila laskee alle +4 celsiusastetta. Tällöin tämän rakentamisen onnistuminen omalla kädelläsi on toteutettava erityisiä varotoimia, jotka suojaavat ratkaisua kylmyyden kielteisiltä vaikutuksilta.

Tosiasia on, että betonin jäätyminen alhaisissa lämpötiloissa tapahtuu erityisellä tavalla. Tämän prosessin nopeus ja lopputuloksen laatu riippuvat koostumuksen veden lämpötilasta.

Mitä korkeampi se on, sitä nopeampi jäädytys tapahtuu. Sen optimaalinen nopeus on 7-15 astetta.

Kuitenkin alhaisella ympäristön lämpötilalla on joka tapauksessa kriittinen vaikutus sementin hydraationopeuteen. Tämän seurauksena kovettuminen ja kovettuminen tapahtuu paljon hitaammin.

Tuoreen maadoitetun kellarin lämmitin

Laskettaessa, kuinka paljon betonia kovettuu miinuslämpötiloissa, sinun on otettava huomioon, että sen lasku 10 astetta pienentää kovettumisnopeutta kahdesti. Tällaiset laskelmat ovat tärkeitä rakennustyön suunnittelussa ja muottien poistamisessa.

Kiinnitä huomiota! Jos lämpötila laskee alle -4 celsiusastetta, laasti yksinkertaisesti jäätyy ja tässä tapauksessa jähmettymisprosessi pysähtyy kokonaan ja betoni menettää jopa 50 prosenttia sen vahvuudesta.

On kuitenkin olemassa positiivisia näkökulmia kaatamaan alhaisessa lämpötilassa - prosessin asianmukainen organisointi mahdollistaa paremman tuloksen, koska alhaisempi alkulämpötila antaa viime kädessä suuremman lujuuden. Ainoa asia mitä sinun tarvitsee muistaa lämpötilassa, joka jäädyttää betoniliuoksen, ts. että se ei laske alle -4 astetta.

Lisäaine kovettumisen nopeuttamiseksi

Kovettumisnopeuden keinotekoinen kasvu

Koska betoni jäätyy nollapisteen lämpötiloissa hyvin hitaasti ja rakennusajat ovat usein rajallisia, rakentajat ovat keksineet useita tapoja nopeuttaa tätä prosessia.

Yleisimmät ovat seuraavat:

 • Lisäaineiden lisääminen liuokseen;
 • Betonilämmitys sähkökaapelilla;
 • Käytetään enemmän sementtiä koostumuksessa.

Katsotaan nyt tarkemmin kunkin näiden menetelmien ominaisuuksia.

Käyttämällä muokkaajia

Useimmiten rakennustöitä talvella käytetään seuraavien tyyppien muokkaajia:

 • C-lisäaineet - betonin kovettumisen kiihdyttimet;
 • E-tyypin lisäaineet ovat vesivaihtoehtoja.

Tehokkain ja yleisempi on kaliumkloridi. Kuitenkin sen osuus kokonaismassasta ei saa ylittää 2%.

On sanottava, että kovettumiskiihdyttimet eivät vaikuta betonin laatuun, mutta samalla ne eivät suojaa sitä jäätymiseltä. Lisäksi niiden käyttö ei poista liuoksen lämpötilan vaatimuksia eikä toimenpiteitä, joilla suojataan sitä jäätymiseltä.

Kiinnitä huomiota! Suorittaessaan lasia tai pohjaa, sinun on välittömästi harkittava aukkojen ja kanavien läsnäoloa viestinnässä, koska myöhempi käsittely on erittäin aikaa vievää. Lisäksi se vaatii erikoistyökalua, esimerkiksi leikkaamalla vahvistettua betonia, jossa on timanttipiirejä, voimakas hiomakone.

Johdon käyttäminen betonin lämmittämiseen

Betonilämmitys

Betonin lämmitykseen käytetään usein erikoiskaapelia. Tätä menetelmää voidaan kutsua luonnollisimmaksi. Ainoa positiivisen tuloksen saavuttamiseksi on tiukasti noudatettava tiettyjä lämmitysohjeita (selvitä myös, kuinka betonia lämmitetään hitsauskoneella).

Toisin kuin aiemmalla menetelmällä, lämmitys mahdollistaa betonin suojaamisen jäädytykseltä. Sen vuoksi ei tarvitse laskea, mihin lämpötilaan betoni kovenee ja kuinka kauan tämä prosessi kestää, koska on mahdollista muodostaa melko tavallisia olosuhteita.

Valokaapeli betonin lämmitykseen

Lisääntynyt sementtimääritys

Tätä menetelmää voidaan käyttää vähäisellä lämpötilan laskiessa. Annoksen lisäämisen pitäisi olla pieni, muuten betonin laatu ja sen kestävyys voivat olla merkittävästi pienempiä.

Vihje! Jos laastin kovettumisen jälkeen oli tarpeen porata se, niin tehokkain tapa on vinoneliöiden reikien betoniporaus.

johtopäätös

Betonisointi vähimmäislämpötiloissa on useita ominaisuuksia ja vaatii erityistä lähestymistapaa teosten toteuttamiseen. Tärkeintä on estää liuoksen jäätymisen ja sulamisen sykli. Mutta samanaikaisesti, jos suoritat toimenpiteen oikein, lopulta saat kestävämpiä materiaaleja kuin normaaleissa olosuhteissa (ks. Myös artikkeli "Höyrytetyn betonin ositukset - rakennuksen tärkeimmät vivahteet").

Tämän artikkelin videosta saat lisätietoa aiheesta.

Tämän parametrin konkreettiset kovettumislämpötilat ja säätötavat

Missä lämpötilassa betoni kovenee ja miten tämän tekijän vaihtelu vaikuttaa voimakkuuden kehittymiseen? Vastaamme näihin ja muihin yhtä tärkeisiin kysymyksiin tässä artikkelissa.

Huolimatta siitä, että sementtiä sisältävien seosten kuivausaste riippuu useista tekijöistä, lämpötila on tärkein parametri, joka olisi otettava huomioon sekä monoliittisen betonin valmistuksessa että erilaisten betonituotteiden valmistuksessa.

Betonin kovettumisen tulos ei-ihanteellisissa olosuhteissa

Optimaaliset olosuhteet kovetukselle ja kovetukselle

Valokuvassa - timanttiporaus reikiä betoni, sai riittävän vahvuutta

Sementtiä sisältävien seosten kovettuminen on monimutkainen fysikaalis-kemiallinen ilmiö, jonka aikana Portland-sementti, joka vuorovaikuttaa veden kanssa, muodostaa uusia yhdisteitä.

Tämä kemiallinen reaktio tapahtuu asteittain, kun vesi tunkeutuu sementtimassaan alhaisella nopeudella. Tämä havainto selittää betonin kovettumisen pitkiä aikoja. Itse asiassa, jopa useiden kuukausien kovettumisen jälkeen, tietty määrä sementtituotteita reagoi vain veden kanssa.

Valokuvassa - kaadetaan seos muottiin

Koska betonin kovettumisnopeus riippuu lämpötilasta, on mahdollista nopeuttaa prosessia ajoittain. Tätä varten on välttämätöntä luoda suotuisat olosuhteet, joissa seoksen kiinnittymisen ja kovettumisen prosessi etenee voimakkaammin.

Betonin kovettumisen optimaalinen lämpötila on +22 ° C ja ympäröivän ilman suhteellinen kosteus on noin 90%. Esimerkiksi tällaiset olosuhteet syntyvät betonituotteiden kammiotuotannon aikana, mutta lisäksi nämä lämpötila- ja kosteuspitoisuudet voidaan luoda levittämällä betonin pinta kostutetulla hiekalla tai kastelulla vedellä.

Optimaalisissa olosuhteissa kovettumisbetonin lujuus kasvaa nopeasti ja jo 1-2 viikkoa valmistuksen jälkeen, materiaali saa yli 60% vahvuudesta, joka voidaan saavuttaa 28 päivän kovettumisen aikana normaaleissa olosuhteissa.

On tärkeää seurata tätä prosessia oikea-aikaisesti ja estää pinnan edelleen kuivaus, joka kestää sitä säännöllisesti vedellä. Sallimme sementtiä sisältävän laastin saavuttavan tietyn vahvuuden koko paksuudeltaan.

Betonituotteiden testaus mekaanisten kuormitusten vastustamiseksi

Lämpötilan ja kosteuden vaikutus betonin kovettumiseen on kiistaton. Lisäksi teknisten määräysten noudattamatta jättäminen vaikuttaa haitallisesti valmiiden rakenteiden laatuun, mutta se voi myös johtaa useisiin betonin tuhoutumiseen.

Tosiasia on, että materiaalin kiinteyttämisprosessissa irtoaa suuren nestemäärän paksuudestaan ​​ja kutistuu. Jos optimaalisia lämpötila- ja kosteusparametreja ei ole varmistettu, materiaalin pinnalle voi tulla mikrokreitä, ja on välttämätöntä leikata vahvistettua betonia timanttipiireillä vahingon korjaamiseksi.

Materiaalin kovettumisen voimakkuuden säätö erityisillä lisäaineilla

Kiihdyttimien lisääminen betoniin

Kuten jo mainittiin, sementtiä sisältävän laastin voimakkuuden kasvu kuivausprosessin aikana riippuu pitkälti lämpötila-indekseistä. Esimerkiksi betonin kovettuminen alhaisissa lämpötiloissa hidastaa, samalla kun lämpötilan nostaminen nopeuttaa prosessia.

Koska lujuusrakentamisen kesto on rakentamisen aikana erittäin tärkeä, tämä indikaattori nousee joskus keinotekoisesti.

Kuinka kiihdyttää betonin kovettumista ilman kielteisiä vaikutuksia sen laatuun?

Näihin tarkoituksiin käytetään useita lisäaine-kiihdyttimiä, jotka lisätään käsin koostumukseen seoksen valmistuksen aikana. Koska erityisten lisäaineiden käyttö esiintyy pääasiassa teollisessa rakentamisessa, niiden koostumuksen sisältö ei ole riippuvainen kokemuksesta vaan laboratorion hyväksymistä teknisistä standardeista.

Yleensä betonin normaalin kovettumisen lisäaineiden kiihdyttimien pitoisuuden on oltava seuraavien rajojen sisällä:

 • kalsiumnitraatin nitraatti-kalsiumkloridi, kalsiumnitraatti, natriumnitraatti, kalsiumnitriitti ja natriumnitriitti-nitraattisulfaatti - 4%,
 • natriumsulfaatti - 2%,
 • kalsiumkloridia - 2-3%.

Tärkeää: Täydellinen luettelo lisäaineiden käytöstä, jotka nopeuttavat kovettumista ja kovettumista sementtiä sisältävissä liuoksissa, löytyvät SNiP III-15-76: sta.

Materiaalin kovettumisen voimakkuuden säätäminen kuumentamalla tai eristysmuottien tai kuorien käytöllä

Seoksen kuumentaminen kuumien johtojen avulla

Valmistettaessa betonielementtiä kylmäkauden aikana betonin lämpökäsittely sähköllä, höyryllä tai eristetyllä muotilla käytetään laajasti kovuuden vauhdittamiseen.

Tärkeää: Voit vähentää huomattavasti seoksen kovettumisaikaa rajoittamatta lopputuloksen rajoittamista. Voit yhdistää pakkolämmityksen ja kiihdyttimen lisäaineiden käytön.

Suosituin nykyään saatiin menetelmiä lämmittää betonia sähköllä. Ja tämä ei ole yllättävää, koska tällaiset betonisekoituksen lämpötilaparametrien hallintamenetelmät ovat yksinkertaisia ​​toteuttaa ja samaan aikaan varsin tehokkaita.

Seoksen sähkölämmityksen tekniikat ovat:

 • elektrodimenetelmä;
 • lämmityslenkkien käyttö;
 • lämmitysmenetelmä muottipesässä;
 • induktiolämmitys;
 • infrapuna lämmitys;
 • lämmitys nestemäisten laitteiden avulla.

Koska betonin kovettumisen aikataulu riippuu lämpötilasta riippuen, voi tapahtua merkittäviä muutoksia, harkitse menetelmää liuoksen lämpötilan säätämiseksi elektrodimenetelmällä ja kuumentamalla lämmityslenkkejä käyttäen.

Elektrodimenetelmä

Elektrodin lämmityksen avulla betonin lämmitysnopeus voidaan merkittävästi kiihdyttää myös alhaisemman ympäristön lämpötilassa. Lämmitysaikana sähköä kulkee materiaalin läpi, minkä seurauksena lämpöä syntyy.

Tätä tekniikkaa käytetään pääsääntöisesti pystysuoraan sijoitettujen rakenteiden ja betonituotteiden valmistukseen sekä vaakapintoihin, joilla on pieni pinta-ala.

Tämän menetelmän etuja ovat:

 • lämmityslenkkien yksinkertainen asennus;
 • käyttöturvallisuus;
 • lyhyen aikaa kovettumisen ratkaisu, vaikka epäsuotuisassa ilmasto-olosuhteissa;
 • lämmityksen alhaiset myyntihinnat.

On kuitenkin haittoja, kuten:

 • Merkittävä energiankulutus, koska on välttämätöntä syöttää vähintään 1000 kW: n teho 3-5 m³: n betoniliuoksella. Tietenkään ei kaikilla rakennustyömailla voi olla tällaisia ​​energiantarpeita.
 • Kun liuos kuivuu, lämpeneminen vaatii enemmän stressiä, tai siitä tulee mahdotonta.

Lämmitys lämmityslenkillä

Lämmitysjärjestelmän liitäntäkaavio

Tämä menetelmä betonityötilojen lämpötilan säätämiseksi kaapelin rajoittavan virran periaatteella ja sitä käytetään ensisijaisesti betonilattian ja betonipinnoitteiden muodostumiseen.

Menetelmän eduista tulisi huomioida seoksen tehokas kuumentaminen sisäpuolelta kovuuden kaikissa vaiheissa. Haittojen joukossa havaitsemme asennuksen monimutkaisuuden ja mahdollisuuden tuhoutua lankaeristeen kuivatuksen aikana.

johtopäätös

Nyt tiedät, mitkä tekijät voivat vaikuttaa betonin kovettumisparametreihin ja mikä on ohje, jolla varmistetaan optimaaliset olosuhteet, joissa kuivaus tapahtuu paitsi nopeasti, myös rajoittamatta valmiin esineen tai rakenteen suorituskykyä. Lisää hyödyllisiä tietoja löydät katsomalla videota tässä artikkelissa.

Lämpötila, kun betonia kaadetaan

Jotta valmiin betonituotteen valaistuksen jälkeen saadaan tarvittava suunnitteleva lujuus ja se kestää useita vuosia, on tarpeen tarkkailla lämpötilaa kovettumisen aikana. Betonin kovettumisen optimaalinen lämpötila on + 20 ° C, jolloin betonilla on voimaa 28 vuorokaudessa. Mutta mitä tehdä, jos kaadat säätiötä syksyllä, kun ilman lämpötila on hieman yli nolla? Nykyaikainen tekniikka voi selviytyä tästä ongelmasta. Lisäksi tietyin toimenpitein voidaan tehdä konkreettista työtä jo talvella.

Betonirakenteiden vahvistaminen

Vastauksena kysymykseen: "Missä lämpötilassa voi olla konkreettisia valoja?", On välttämätöntä ymmärtää, mitä betonille tapahtuu kovettumisen aikana. Betonimassan valmistuksen jälkeen tapahtuu veden ja sementin välinen kemiallinen reaktio. Tätä prosessia kutsutaan sementtidratsiksi, joka kulkee kahdessa vaiheessa:

Asettamisen aikana alumiinit (C3A) ovat mukana reaktiossa. Tämän seurauksena muodostetaan neulamaisia ​​kiteitä, jotka ovat toisiinsa yhteydessä. 6-10 tunnin kuluttua näistä kiteistä muodostuu luuston luuston samankaltaisuus.

Tästä hetkestä alkaa betonin kovettuminen. Tässä klinkkerimalmit (C3S ja C2S) reagoi jo veden kanssa ja silikaattirakenne alkaa muodostaa. Tämän reaktion seurauksena muodostuu pieniä kiteitä, jotka yhdistetään hienoksi huokoiseksi rakenteeksi, joka on olennaisesti betoni.

Negatiivisen lämpötilan vaikutus betonin kovettumiseen

Nesteytysnopeus riippuu suuresti lämpötilasta. Lämpötilan lasku +20 ° C: sta +5 ° C: seen lisää betonin kovettumisaikaa jopa 5 kertaa. Mutta reaktio hidastuu erityisen voimakkaasti ja laskee edelleen 0 ° C: seen. Ja negatiivisessa lämpötilassa nesteytys pysähtyy, koska vesi jäätyy. Kuten tiedätte, vesi laajenee, kun se jäätyy. Tämä johtaa paineen lisääntymiseen betoniseoksessa ja kiteiden muodostuneiden sidosten tuhoutumisesta. Tämän seurauksena betonirakenne tuhoutuu. Muodostunut jää myös ympäröi suuria seoksen aggregaattien elementtejä (murskattua kiveä, raudoitusta) ja tuhoaa niiden sementtipastan väliset yhteydet. Tämä johtaa rakenteen lujuuden heikkenemiseen.

Kun vesi on sulatettu, kovetusprosessi jatkuu, mutta jo deformoitu betonirakenne. Tämä voi johtaa paitsi raudoituksen irtoamiseen ja betoniseosten suurien aggregaattien myös halkeamiin. Luonnollisesti tällaisen betonirakenteen lujuus on paljon pienempi kuin laskettu.

On huomattava, että aikaisemmin betoni joutui pakastumaan, sitä vähemmän sen vahvuus.

Betoni talvella

Koska matala lämpötila vähentää merkittävästi kovettumisnopeutta ja pakkasella on haitallinen vaikutus koko rakenteeseen, se merkitsee sitä, että betonia on kuumennettava. Lisäksi on tarpeen varmistaa yhtenäinen lämmitys. Vähimmäislämpötila betonin kaatamiseksi on oltava yli + 5 ° C. Jos seoksen sisällä oleva lämpötila on korkeampi kuin seoksen ulkopuolella oleva lämpötila, se voi johtaa rakenteen muodonmuutokseen ja halkeamien muodostumiseen. Lämmitä betonia kunnes saavutetaan kriittinen vahvuus. Koska projektiasiakirjoissa ei ole tietoja kriittisen voimakkuuden arvosta, sen tulee olla vähintään 70% suunnittelun vahvuudesta. Jos pakkasenkestävyys ja veden kestävyys on määritetty, kriittisen lujuuden on oltava vähintään 85% suunnittelusta.

Kun betonia kaadetaan nollan alapuolelle, käytetään erilaisia ​​betonilämmitystekniikoita. Yleisimmin käytetyt menetelmät ovat:

Thermos-menetelmä

Tätä menetelmää käytetään massiivisiin rakenteisiin. Se ei vaadi ylimääräistä lämmitystä, mutta asennettavan seoksen lämpötilan on oltava yli + 10 ° C. Tämän menetelmän ydin on, että seos, joka on jäähtynyt, on onnistunut saavuttamaan kriittisen lujuuden. Betonin kovettumisen kemiallinen reaktio on eksoterminen, so. lämpö syntyy. Siksi betoniseos lämmittää itseään. Lämpöhäviön puuttuessa betoni voi lämmetä yli 70 ° C: n lämpötilaan. Jos muotti ja paljaat pinnat on suojattu lämpöeristysmateriaalilla, mikä vähentää kovettumisbetonin lämpöhäviötä, vesi ei jäätyy ja betonirakenne tulee vahvaksi.

Termos-menetelmän toteuttaminen ei edellytä lisälaitteita, joten se on taloudellinen ja yksinkertainen.

Sähkölämmitys betoniseos

Jos oikea-aikaisesti ei ole mahdollista saada aikaan kriittistä lujuutta termos-menetelmällä, käytetään sähkölämmitystä. On kolme päätavoitetta:

 • lämmitys elektrodien avulla
 • induktiokuumennus
 • sähkölämmittimien käyttö

Elektrodien lämmitysmenetelmä on seuraava, elektrodit viedään juuri asetettuun seokseen ja virtaa syötetään niihin. Kun sähkövirta virtaa, elektrodit kuumentavat ja lämmittävät betonia. On huomattava, että virran on oltava muuttuva, koska vakiovirralla tapahtuu veden elektrolyysi kaasun kehittymisen myötä. Tämä kaasu suojaa elektrodien pintaa, virran nousu ja kuumennus vähenevät merkittävästi. Jos rakenne käyttää rautaosat, sitä voidaan käyttää yhtenä elektrodina. On tärkeää varmistaa betonin tasaisuus ja lämpötilan säätö. Sen ei tulisi ylittää 60 ° C.

Sähkönkulutus tällä menetelmällä vaihtelee välillä 80-100 kWh / 1 m3 betonia.

Induktiolämmitystä käytetään harvoin, koska toteutus on monimutkaista. Se perustuu periaatteeseen johtavien materiaalien kosketuksettomasta lämmityksestä suurtaajuusvirtauksilla. Eristetty lanka kääritään teräsraudoituksen ympärille ja virta kulkee sen läpi. Tämän seurauksena induktio ilmestyy ja vahvistus kuumennetaan.

Energiankulutus induktiolämmityksen aikana on 120 - 150 kWh / m3 betonia.

Toinen menetelmä betonin sähkölämmitykselle on sähkölämmittimien käyttö. On olemassa lämmitysmattoja, jotka on asetettu betonin pinnalle ja jotka sisältyvät verkkoon. Voit myös rakentaa jonkinlaisen teltan betonin yläpuolelle ja laittaa sähkölämmittimet sisälle, kuten lämpö-aseen. Tässä tapauksessa on kuitenkin huolehdittava kosteuden säilyttämisestä betonissa ennenaikaisen kuivauksen estämiseksi.

Ympäröivän lämpötilan ollessa -20 ° C virrankulutus tällä menetelmällä on 100-120 kWh per 1 m3 betonia.

Betonihöyrylämmitys

Lämmitettävä betoni höyryllä on erittäin tehokas ja suositellaan ohutseinäisiä rakenteita varten. Muodostuskanavien sisäpuolelta luodaan höyryn kulku. Voit tehdä kaksoismuotoilun ja siirtää höyryn sen seinien väliin. Voit myös sijoittaa putken betonin sisälle ja ohittaa höyryn läpi. Betoni tällä tavalla kuumennetaan 50 - 80 ° C: seen. Tällainen lämpötila ja edullinen kosteus nopeuttavat betonin kovettumista useita kertoja. Esimerkiksi kahden päivän aikana tällä menetelmällä betoni saa saman vahvuuden kuin viikottaisen kovettumisen aikana normaaleissa olosuhteissa.

Mutta tällä menetelmällä on merkittävä haitta. Vaatii vaikuttavia kustannuksia sen organisaatiosta.

Lisäaineiden käyttö

Toinen tapa talvella betonisoinnissa on kemiallisten kiihdyttimien ja pakkasnesteen lisäaineiden käyttö. Näihin kuuluvat kloridisuolat, natriumnitriitti, kalsiumkarbonaatti jne. Nämä lisäaineet pienentävät veden jäätymispistettä ja nopeuttavat sementin hydratointia. Niiden käyttö mahdollistaa ilman betonin lämmittämisen. Jotkut lisäaineet lisäävät betonin roiskeita ja hydrataan jopa -20 ° C: ssa.

Lisäaineiden käytöllä on useita haittoja. Niiden läsnäolo seoksessa vaikuttaa haitallisesti varusteisiin, korroosioprosessi alkaa. Siksi niitä voidaan käyttää vain varustamattomassa rakenteessa. Lisäksi, kun käytetään antifrosty lisäaineita, talvikaudella, betoni kestää kestävyys enintään 30%. Positiivisen lämpötilan esiintymisen jälkeen tapahtuu sulatus ja voiman lisäkehitys tapahtuu. Siksi betonissa, joka toimii dynaamisissa kuormituksissa (perusta tärinälle, vasaraille jne.), Lisäaineita ei voida käyttää.

Betoni kuivassa kuumassa ilmastossa

Kylmän ohella betoni pelkää lämpöä. Jos ympäristön lämpötila ylittää 35 ° C ja kosteus on alle 50%, tämä lisää vesimäärän lisäämistä betoniseoksesta. Tämän seurauksena vesi-sementtitasapaino häiriintyy ja hydrausprosessi hidastuu tai pysähtyy kokonaan. Siksi on tarpeen soveltaa tiettyjä toimenpiteitä seoksen suojaamiseksi kosteudelta. Voit laskea vasta valmistetun seoksen lämpötilaa, jos käytät jäähdytettyä vettä tai laimenna vesi jäällä. Tämä yksinkertainen menetelmä mahdollistaa merkittävän veden menetyksen, kun seos asetetaan. Mutta jonkin ajan kuluttua seos kuumenee, joten on huolehdittava siitä, että rakenne on vielä tiukka. Muotti on tiivistettävä kosteuden menetyksen välttämiseksi halkeamien kautta. Muottien imukykyinen pinta on käsiteltävä erityisellä yhdisteellä, joka rajoittaa betonin kiinnittymistä ja kosteuden imeytymistä.

Suojaa betonin kovettumista suoralta auringonvalolta. Tätä varten peitä betonipinta kuorella tai telineellä. 3 - 4 tunnin välein on välttämätöntä kastella pinta. Lisäksi kostutusaika voi olla 28 päivää, so. koko voimaa.

Yksi keino suojautua vesipulasta on pystyttää ilmatiivis PVC-kalvo, jonka paksuus on vähintään 0,2 mm betonirakenteen pinnan yläpuolella.

johtopäätös

+ 20C betonilla saavutetaan voima 28 vuorokaudessa. Betoniyhdistelmä kovettuu ilman lämmitys- tai jäähdytysmenetelmää +5 ° - + 35 ° C lämpötilassa. Mutta aika määrittää suunnittelun vahvuus on erilainen. Mitä korkeampi seoksen lämpötila on, sitä nopeampi se kovenee. Betonin kaatamiseksi määritetyn lämpötilan alapuolella on tarpeen käyttää tiettyjä menetelmiä.

Negatiivisissa lämpötiloissa on välttämätöntä turvautua lämmitysmenetelmiin koko kriittisen voimakkuuden ajan. Seoksen kuumentaminen on välttämätöntä ilman suuria lämpötilahäviöitä keskiössä ja kehällä. Myös lämpötilaa on seurattava jatkuvasti.

Jos lämpötila on yli + 35 ° C, on tarpeen toteuttaa toimenpiteet seoksen jäähdyttämiseksi valmistuksen, kuljetuksen ja asennuksen aikana. Tämä on tehty estämään veden menetystä ja sen seurauksena vesi-sementtitasapainon rikkominen, mikä vaikuttaa haitallisesti betonirakenteen lujuuteen. Asennuksen jälkeen on joko kastettava betonia tai varmistettava rakenteen eheys.

Betonin kovettuminen lämpötilasta riippuen

Betonin kovettumisaika riippuen ympäristön lämpötilasta

Betoniliuoksen kovettumisprosessi viittaa rakennustyön merkittäviin vaiheisiin. Monoliittirakenteen lujuus riippuu lopulta sen kestosta. Kun seos kaadetaan muottiin, kaavioiden tai taulukoiden mukaan betonin likimääräinen kovettumisaika määritetään ympäröivän ilman lämpötilan ja kosteuden mukaan. Myös keinotekoisen kiven suunnittelumerkki otetaan huomioon.

Mikä vaikuttaa betonimassan kovettumisen ajoitukseen

Lämpötilan ja kosteuden olosuhteet ovat valtava rooli betonin asettamisessa ja kovettamisessa. Kuumina päivinä monoliitin pinta kostutetaan vedellä niin, että sementtijauheella on tarpeeksi nestettä kemiallisten reaktioiden suorittamiseksi. Tällaisissa olosuhteissa kiven asetus on paljon nopeampaa kuin matalissa lämpötiloissa. On otettava huomioon se, että negatiiviset arvot ja veden pula voivat jopa estää laastin massan kiinteytymisen.

Laboratoriotutkimukset ovat osoittaneet, että optimaalinen ympäristön lämpötila betonin kovettumisen aloittamiselle ja jatkumiselle on 20-30 astetta. Samanaikaisesti sen pinnan kosteuden tulisi olla vähintään 90 prosenttia, joka saavutetaan kastelemalla ja peittämällä kumi muovikelmulla tai kateaineella. Kuvatut olosuhteet sallivat kiven saavuttaa 70 prosentin vahvuuden ensimmäisten viiden tai seitsemän päivän aikana muottien valun jälkeen. Vintage-suorituskyky saavutetaan kahdesta neljään viikkoon.

Tietenkään laboratorio-olosuhteita ei voida siirtää todellisuuteen. Avoimilla alueilla lämpötila ja kosteus muuttuvat jatkuvasti riippuen:

 • kellonaika;
 • kausivaihtelut;
 • ilmasto-ominaisuudet;
 • sateen läsnäolo jne.

Itse asiassa konkreettinen puristuslujuus kestää kauemmin kuin 28 päivää, mutta myöhäinen kovettumisprosessi etenee niin hitaasti verrattuna ensimmäisiin seitsemään päivään, että neljän viikon kuluttua useimmissa tapauksissa sitä ei oteta huomioon. Vaikka alhaisissa lämpötiloissa esiintyvät epäsuotuisat olosuhteet, jäätymisaika kasvaa useilla päivillä tai jopa viikoilla.

Teollisissa olosuhteissa betonin kaatamisen sallitaan tapahtuvan nolla-lämpötilassa. Liuoksen jäätymisen ehkäisemiseksi ja betonimassan kovettumisen kiihdyttämiseksi sen on pakko lämmetä. Liuokseen lisätään usein erityisiä lisäaineita.

Yksityisten kehittäjien suositellaan täyttävän monoliittiset rakenteet kesäkaudella, jolloin keskimääräinen päivittäinen lämpötila ei laske alle 15-20 astetta.

Työ on suunniteltava etukäteen. On tärkeää varmistaa, että konkreettinen jäätymisaika päättyy ennen kylmien yön alkamista. Jos keskimääräinen päivittäinen lämpötila laskee +5 asteen tasolle, kovettamisen aikana kiveä peitetään eristysmateriaaleilla ja jos pakkasesta on olemassa uhka, kasvihuone asennetaan monoliittisen lohkon yläpuolelle.

Betonin kovettumisolosuhteet, riippuen ulkoisista tekijöistä

Kuten yllä mainittiin, betonin massan kovettumisen kesto kasvaa ympäristön lämpötilan laskemisen myötä. Ihannetapauksessa betonibrändi M300 saa sadan prosentin puristuslujuuden +20 astetta 28 päivän kuluttua, kun taas keskimääräiset päivittäiset lämpötila-indikaattorit ovat +5 astetta neljä viikkoa, voima voi nousta vain 77 prosenttiin. Kun otetaan huomioon betonikiven kovettamisen käyrät, jotka ovat kaarevia viivoja, voidaan luotettavasti sanoa, että jälkimmäisessä tapauksessa mallin vahvuusjakauma kaksinkertaistuu edelliseen versioon nähden.

Tietyissä tapauksissa betonirakenteiden esilaturaatio sallitaan monoliitin 50%: n kovettumisen jälkeen. Tässä lujuuden riippuvuus lämpötilaan on seuraava:

 • +20 astetta yli 3 päivää tulisi kulkea sen jälkeen, kun muotti on kaadettu;
 • +10 astetta - vähintään 5 päivää;
 • +5 - 8 päivää tai enemmän.

Kuumalla säällä, kun lämpömittari nousee yli 30 astetta, voi kestää vain 48 tuntia 55 prosentin voimaa. Mutta tällaisella betonin nopealla jäädytyksellä on suositeltavaa ladata rakentaminen, kuitenkin aikaisintaan 4-5 päivää. Tällöin olisi parempi olla turvallisempi kuin tehdä työtä uudelleen.

24.10.2014 klo 11:10

Betonin lujuuden riippuvuus kovettumislämpötilasta.

Yleensä betonin kovettumisen normaali lämpötila on 15 - 20 °. Mitä pienempi lämpötila, sitä hitaampi lujuus kasvaa. Jos merkki jää alle nollan, betoni kovettuu vain, jos suolaa lisätään veteen, joka laskee pakastuspistettä.

Siinä tapauksessa, kun betoni alkoi kovettua ja sitten jäätyä, prosessi jatkuu sulatuksen jälkeen. Jos jäädytetty vesi ei alun perin vaurioita betonin rakennetta, materiaalin lujuus kasvaa merkittävästi.

Kovettuminen korkeissa lämpötiloissa.

Korkeissa lämpötiloissa betoni kovettuu nopeammin, varsinkin jos prosessi tapahtuu korkeassa kosteudessa. Korkeissa lämpötiloissa on vaikea suojata betonia kuivumiselta, joten sitä ei voida lämmittää yli 85 °. Esimerkki poikkeuksesta on autoklavointi korkeapaineisella höyryllä kasveissa.

Betonin lujuus, joka kovettuu eri lämpötiloissa (nopeus ei ole väliä), määräytyy suunnilleen betonin R28 suunnitteluparametrien avulla kerrottuna S. A. Mironovin taulukon kertoimilla (ks. Taulukko). R28 kovettuu normaalilämpötilassa 28 vuorokautta.

Rakennustyöt ja perusvaatimukset betonille talvella.

On tärkeää, että talvella asetettu betoni kovettui ja sai voimaa samana talvena. Vahvuuden pitäisi riittää poistamiseen, osittaiseen tai jopa täydelliseen kuormitukseen rakenteesta.

Joka tapauksessa betoni ei saa jäädyttää, ennen kuin se saavuttaa vähintään puolet sen rakenteellisesta lujuudesta. Vaikka kovetettavia materiaaleja käytetäänkin, kovettumisaika lämpimissä olosuhteissa ei saisi olla alle 2-3 päivää, jos tavallista betonia käytetään - 5-7 päivää.

Alhaisten lämpötilojen negatiivinen vaikutus.

Käytännön mukaan betonin jäädyttäminen varhaisessa vaiheessa vähentää merkittävästi sen luotettavuutta tulevaisuudessa. Jäykkä vesi laastilla rikkoo sementtikiven ja aggregaatin välistä sidosta sekä adheesiota vahvisteisiin betonirakenteissa.

Mitä myöhemmin betoni on jäädytetty, sitä suurempi on sen voima. Jotta betonilla olisi tarvittavat ominaisuudet, talvella on tarpeen varmistaa sen kovettuminen lämpimissä ja kosteissa olosuhteissa koko tarpeellisen ajan.

Betonin oikean kovettumisen varmistaminen talvella.

Edistää prosessia kahdella tavalla:

 • käyttämällä sisäistä betonin lämpöä;
 • siirtää ylimääräistä lämpöä ulkopuolelta.

Ensimmäisessä tapauksessa sinun on käytettävä vain nopeasti kovetettavia, korkean lujuuden omaavia sementtejä, kuten alumiinioksidia tai Portland-sementtiä. On myös suositeltavaa käyttää kovettumiskiihdytintä, kuten kalsiumkloridia, liuoksen sisältämän veden tilavuuden pienentämiseksi ja sen tiivistämiseksi korkealaatuisilla tärinöillä. Tämä antaa konkreettille tarvittavan voimaa 28 päivää, mutta vain 3 - 5 päivässä.

Betonin kovettumislämpötila

Mihin aikaan tarvitaan konkreettista kovettumista, onko lämpötilan riippuvuutta

Betonin lujuus on sen tärkein ominaisuus, jonka ansiosta on mahdollista määrittää monoliittirakenteiden laatu. Syy on, että voima liittyy suoraan betonikiven rakenteeseen. Betonin kovettumisprosessi on erittäin vaikea. Tällaisten tapahtumien aikana sementin ja veden vuorovaikutus.

Tämä ilmaisee, kuinka kauan betoni kovenee.

Sementin hydratoinnin tulos on uusien yhdisteiden muodostuminen sekä betonikiven muodostuminen. Kovettumisen seurauksena betoni voimistuu, mutta voimaa ei saada heti, vaan vähitellen. Tämä saattaa kestää yli kuukausi.

Ennen rakennustyön aloittamista on otettava huomioon erityiset olosuhteet, jotka tietyllä tavalla vaikuttavat betonin kovettumisen kestoon.

Aikaa

Suuri prosenttiosuus betoniliuoksen kovettumisesta vaikuttaa ympäristötekijöihin. Lämpöolosuhteiden ja ilmakehän huomioon ottaen kiinteytymisen ja täydellisen kuivauksen aika voi olla useita päiviä, mutta tämä on edellytys, että kaikki tapahtumat tapahtuivat kesällä. Mutta tässä tapauksessa on haitta, joka on tuloksena olevan rakenteen pieni lujuus. Jos työ toteutettiin talvella, rakenteella on runsaasti kosteutta kuukaudessa.

M200 betonihinta ja muut tekniset tiedot on lueteltu artikkelissa.

Video kertoo betonin kovettumisaika lämpötilasta riippuen:

Betonin kovettumisen kesto määräytyy suuresti rakennuksen koostumuksen tiheyden mukaan. Tietenkin, mitä korkeampi on, sitä hitaampi vesi lähtee rakenteesta, ja sementin nesteytyksen indikaattorit ovat parempia. Teollisessa rakentamisessa tällainen ongelma on jo ratkaistu. Tässä tapauksessa vibro-käsittely on mukana, kotona olosuhteissa on vaihtoehtoinen vaihtoehto - silmukointi. Tamping-prosessi

On huomattava, että suurta tiheyttä käyttävä liitin on erittäin vaikea leikata ja porata. Se ei voi tehdä ilman sellaisia ​​laitteita kuten boraksia timantilla päällystetyllä. Jos käytät porauksia tavallisella kärjellä, niin ne epäonnistuvat heti.

Kuvassa näkyy betonin koostumus

Komponentit, jotka ovat sementtiseoksen koostumuksessa, ovat myös tärkeässä asemassa betonin asettamiselle. Jos koostumuksessa on suuri määrä huokoisia materiaaleja, rakenteen dehydraation prosessi on paljon hitaampaa. Jos koostumusta hallitsevat komponentit kuten hiekka ja sora, niin kaikki vesi nopeasti poistuu liuoksesta.

Jotta betonin etujen höyrystymisen prosessi saataisiin hitaammin parantamaan sen lujuusominaisuuksia, on syytä käyttää erityisiä lisäaineita. Se on yleensä betoni, saippuan koostumus. Tietenkin tämä vaatii pienen määrän rahaa, mutta voit suojata rakenteen kuivumiselta ennenaikaisesti.

Mikä on betonin koostumus sokeille alueelle, on paras soveltaa artikkelissa mainittuun.

Varmista kovettumisolosuhteet

Kun sementtiseoksessa on pitkäkestoinen kosteus, kannattaa asentaa vesitiiviin materiaali muottiin. Edellyttäen, että muovauskehys on valmistettu muovista, ei ole järkevää asettaa ylimääräistä vedeneristyskerrosta. Muottien purkaminen tulisi tehdä vasta 8-10 päivän kuluttua. Tänä aikana betoni on jo onnistunut tarttumaan ja voi edelleen kuivua ilman muottirakennetta.

Veden säilyttämiseen betonissa voidaan erilaisiin modifioivia lisäaineita lisätä laastiin. Jos on tarpeen saavuttaa nopea jähmettyminen ja jo kulkea kaadettua rakennetta, on syytä lisätä erityisiä ainesosia liuokseen, joka mahdollistaa nopean kytkennän.

Pieni haihtuminen

Kun konkreettinen liuos tarttuu, se peitetään välittömästi muovikelmulla. Tällaisten toimenpiteiden ansiosta betonissa on mahdollista säilyttää kosteus ensimmäisten päivien aikana rakennuksen asennuksen jälkeen. Kerran joka kolmas päivä kalvo on poistettava ja pinta käsiteltävä vedellä.

Kun kaadutusaika on 20 päivää, kalvo voidaan poistaa hyväksi ja odottaa, kunnes levitys on täysin kuiva normaaleissa olosuhteissa. Se kestää yleensä 28-30 päivää. Jo tämän ajanjakson jälkeen on mahdollista kävellä pohjan ympäri ja jopa asentaa erilaisia ​​rakennusten rakenteita.

Jäätymisaika eri lämpötiloissa

On tarpeen ilmoittaa, että betonikiinnitysaika muottipesässä voi olla korkeintaan 7 päivää. Vain tämän jälkeen muotti voidaan purkaa. Tässä tapauksessa on mahdollista säilyttää betonirakenteen eheys. Useimmissa tapauksissa tämä luku riippuu betonin merkistä sekä lämpötilaolosuhteista.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka paljon sementti menee 1 kuutiometriin betonia.

Taulukko 1 - Betonin kovettumisaika lämpötilasta riippuen

Betonin kovettumisaika

Vähimmäislämpötila

Kylmäkaudella voidaan tehdä betonijäähdytys vain sillä edellytyksellä, että rakenteen tarvittava vesi- ja lämpöeristys saadaan käyttöön asennuksen jälkeen. Koska alhaiset lämpötilat hidastavat hydrausprosessia ja siten lujuusominaisuuksia, on erittäin tärkeää odottaa tiukasti aikaa. Kun lämpötila on normaalisti -5 astetta, voimaa on parannettava yleensä 5-7 kertaa, toisin kuin suositeltu lämpötila 20 astetta.

Artikkelissa kuvataan raskaan betonin koostumuksen valinta.

Videossa kuvataan betonipisteen vähimmäiskohde:

Siksi on tarpeen täyttää säätiö talvella vain, jos tiedät, miten kaadetaan betoni kylmässä oikein. Tärkein edellytys on kaikkien sääntöjen noudattaminen, tällöin täytteen laatu ei ole huonompi kuin suotuisissa päivissä.

Ammattitaitoiset rakentajat eivät säästä rakentamiseen ja käytä betonipumppua. Lisäksi on tärkeää suorittaa betonin kunnollinen kunnossapito. Kun kaatetaan pakkasella, on syytä lisätä rouheita lisäaineita seokseen ja lämmittää muottipesä. Tämän jälkeen on tarpeen suorittaa betonipatjan lämmitys. Jos kaikki nämä ehdot täyttyvät, on täysin merkityksetöntä, mihin lämpötilaan betonin kaataminen tapahtuu.

Voit selvittää, kuinka paljon betoni-M400-kuutio painaa tässä artikkelissa.

Säätiön kaataminen on erittäin monimutkainen prosessi. Varmistaaksesi tarvittavan lujuuden, kannattaa odottaa asetusaikaa oikein. Jos rakenteesta saatu kosteus haihtuu ennen määritettyä aikaa, lujuusparametrit ovat merkityksettömiä, mikä heikentää tulevan rakenteen laatua.