TehLib

Tiede- ja teknologiatekniikan portaali Techie

Rakennusten laajennusliitokset

Ulkoiset seinät ja yhdessä poistavat tarvittaessa muut rakennuksen rakenteet rakennuksen ratkaisun, ilmastollisten ja teknisten geologisten rakennusolosuhteiden mukaan, leikkaavat erilaiset laajennusliitokset:

Siirtyminen kellarikerroksen sedimenttisestä saumasta seinän sedimenttiseen saumaan: a - osa; b - seinäsuunnitelma; in - kellarin suunnitelma; 1 - perusta; 2 - seinä; 3 - seinämä sauma; 4 - kieli; 5 - saostumistilavuus; 6 - perustus sauma

Laajennusliitoksella vähennetään kuormitusta eri rakenteellisissa elementeissä mahdollisten muodonmuutosten paikoissa, joita esiintyy seismisten ilmiöiden aikana, lämpötilan vaihteluissa, epätasaisessa maadoituksessa, samoin kuin muilla vaikutuksilla, jotka voivat aiheuttaa omia kuormituksia, vähentäen rakenteen tukikapasiteettia.

Tämä on rakennusrakenteen leikkaus, joka jakaa rakennuksen erillisiin lohkoihin, mikä antaa rakennukselle jonkin verran joustavuutta. Tiivistykseen täynnä elastista eristävää materiaalia.

Laajennusliitoksia käytetään tarkoituksen mukaan. Nämä ovat lämpötilaa, antisenseettisiä, sedimenttisiä ja kutistuvia. Lämpömittarit jakavat rakennuksen osastoihin, maanpinnasta kattoon. Se ei vaikuta pohjaan, joka on maanpinnan alapuolella, jossa lämpötilaeroja on vähemmän ja siksi ei ole merkittäviä muodonmuutoksia.

Jotkin rakennuksen osat voivat olla eri korkeuksilla. Sitten rakennuksen eri osiin sijoitetut säätömaat tuntevat erilaiset kuormat. Tämä voi johtaa halkeamiin rakennuksen seinissä sekä muissa rakenteissa.

Myös säätiön epätasainen pohjakertymys voi vaikuttaa rakennuksen rakennuksen alueen säätiön koostumuksen ja rakenteen eroista. Tämä saattaa aiheuttaa sedimenttimuotoja jopa saman korkeuden rakennuksessa, jonka pituus on huomattava.

Vaarallisten muodonmuutosten välttämiseksi tehdään sedimenttisiä saumoja. Niitä erottaa se, että kun rakennusta leikataan sen täyskorkeuteen, myös säätiö on mukana. Joskus käytetään erityyppisiä saumoja. Voidaan yhdistää lämpötila-sedimenttisiin saumoihin.

Maanjäristyksessä alttiilla vyöhykkeillä rakennettaviin rakennuksiin käytetään antiseismisia saumoja. Niiden erityispiirre on se, että ne jakavat rakennuksen osastoihin, jotka rakentavassa mielessä ovat riippumattomia vakaita määriä.

Seinissä, jotka on rakennettu monoliittisesta erilaisesta betonista, tehdään kutistumaumoja. Kun betoni kovenee, monoliittiset seinät pienentävät tilavuutta. Saumat itse estävät sellaisten halkeamien esiintymisen, jotka vähentävät seinien kantavuutta.

Laajennusliima - joka on suunniteltu vähentämään rakenteellisten elementtien kuormitusta mahdollisissa muodonmuutoksissa, joita esiintyy, kun ilmalämpötila vaihtelee, seismisiä ilmiöitä, maaperän epätasaista saostumista ja muita vaikutuksia, jotka voivat aiheuttaa vaarallisia omia kuormia, mikä vähentää rakenteiden kantavuutta. Se edustaa eräänlaista leikkausta rakennusrakenteessa, jakaa rakennuksen erillisiin lohkoihin ja siten antaa rakennus jonkin verran joustoa. Tiivistämiseksi täytetään elastisella eristysaineella.

Kohteesta riippuen käytetään seuraavia laajennusliitoksia: lämpötila, sedimentti, antisysmi ja kutistuminen.

Lämpömittarit jakavat rakennuksen osastoihin maanpinnasta kattoihin ilman vaikutusta säätöön, joka maaperän alapuolella kohtaa lämpötilanvaihtelut pienemmäksi ja siten ei aiheudu merkittäviä muodonmuutoksia. Lämpötilaliitosten välinen etäisyys riippuu seinien materiaalista ja rakennusalueen arvioidusta talvilämpötilasta.

Jotkin rakennuksen osat voivat olla eri korkeuksilla. Tällöin säätiön perusteet, jotka sijaitsevat aivan rakennuksen eri osien alapuolella, tulevat erilaisiin kuormituksiin. Maaperän epätasainen muodonmuutos voi johtaa murtumisiin rakennuksen seinissä ja muissa rakenteissa. Toinen syy rakenteen pohjan maaperän epätasaiselle saostukselle voi olla eroja rakennuksen rakennusalueen pohjan koostumuksessa ja rakenteessa. Sitten huomattavasti pitkiä rakennuksia, jopa samassa korkeudessa, voi esiintyä sedimenttisiä halkeamia. Jotta vältetään vaarallisten muodonmuutosten esiintyminen rakennuksissa, järjestetään sedimenttiliitokset. Nämä nivelet, toisin kuin lämpötilasyhteydet, leikkaavat rakennuksia koko pituudeltaan, perustukset mukaan lukien.

Jos yhdessä rakennuksessa on tarpeen käyttää eri tyyppisiä laajennusliitoksia, ne voidaan mahdollisuuksien mukaan yhdistää niin sanottujen lämpötila-sedimenttisten saumojen muodossa.

Antiseismisia saumoja käytetään rakennuksissa, jotka on rakennettu maanjäristyksiin alttiilla alueilla. He leikkaavat rakennuksen osastoihin, jotka rakentavassa mielessä pitäisivät itsenäisiä kestäviä määriä. Anti-seismisten saumojen linjoilla on kaksinkertaiset seinät tai kaksiriviset tukipylväitä, jotka sisältyvät vastaavan lokeron tukirungon järjestelmään.

Kutistuneet liitokset tehdään monoliittisesta erilaisesta betonista valmistetuissa seinissä. Monoliittiset seinät betonin kovettumisen aikana vähenevät tilavuudella. Kutistuneita saumoja estävät seinien laakereiden kapasiteettia pienentävät halkeamat. Monoliittisten seinien kovettumisen aikana kutistuneiden saumojen leveys kasvaa; seinämän kutistumisen lopussa saumat ovat tiukasti kiinni.

Laajennusliitosten järjestämiseen ja vedenpitävyyteen erilaisten materiaalien avulla:
- tiivisteet
- kitti
- gidroshponki

Laajennusliitos - pystysuora aukko, joka on täytetty elastisella materiaalilla, joka murtaa rakennuksen seinät. Sen tarkoituksena on estää halkeamien ilmeneminen johtuen lämpötilaeroista ja rakennuksen epätasaisesta saostuksesta.

Rakennusten ja niiden ulkoseinien laajennusliitokset:
A - saumamallit: a - lämpötila - kutistuminen, b - sedimentti tyyppi I, c - sama tyyppi II, g - antiseisminen; B - laitteen tiedot lämpötila- ja kutistumisliitoksista tiili- ja levyrakennuksissa: a - pitkittäiset kantavat seinät (jäykkyyden poikittaisen kalvon vyöhykkeessä); b - poikittaisseinät, joissa on parittomat seinät; i - ulkoseinä; 2 - sisäseinä; 3 - eristysvuoraus; 4 - kaula: 5 - liuos; 6 - vyötärönauha; 7 - lattialaatta; 8 - ulkoseinäpaneeli; 9 - sama. sisäinen

Lämpötilan kutistusliitokset on järjestetty estämään seinämien halkeamat ja vääristymät, jotka aiheutuvat voimien pitoisuudesta vaihtelevien ilman lämpötila- ja materiaalin kutistumisen vaikutuksesta (muuraus, betoni). Tällaiset saumat katkaisevat vain maanalaisen osan rakennuksesta.

Jotta voitaisiin välttää halkeamat, joita aiheutuu kutistuvista muodonmuutoksista monoliittisesta betonista ja betonikivistä sekä kovettumattomista silikaattipaloista (enintään kolme kuukautta vanha), on suositeltavaa rakentaa rakentavaa raudoitusta rakennuksen ympärysmittaan ikkunoiden ja ikkunoiden yläpuolella yleisen 2- 4 cm2 lattialle.

Metalli- tai betoniteräsrakenteisiin liittyvien seinien saumat on sovitettava yhteen rakenteiden saumojen kanssa.


Suurin sallittu etäisyys (m) lämmitettyjen rakennusten seinämien lämpötilaerojen välillä

Erilaisia ​​lämpötilasyhteyksiä konkreettisessa ja niiden luomisessa

Viime aikoina eri rakennusmateriaalien hinnat kasvavat nopeasti, joten sinun on harkittava tehokkaiden ja laadukkaiden rakennusten luomista niin, että sinun ei tarvitse korjata virheitä rakentamisen jälkeen. Mahdollisten virheiden ja riskien poistamiseksi rakennusten rakentamisessa on tarpeen järjestää betoniin lämpötilasyhteet. Nämä mallit minimoivat erilaiset muodonmuutokset.

Käsittelylämpötila

Tässä ei ole poikkeusta ja erilaisia ​​betonirakenteita. Nämä voivat olla lattiat, sokeat alueet ja monet muut rakenteet. Jos lattian luomisen tekniikka valitaan väärin, sen seurauksena se peittyy halkeilla ja maali muuttuu vääristyneeksi.

Tukiaseman nauhan kunto riippuu sokeasta alueesta. Jos se halkeilee, se voi aiheuttaa kosteuden tunkeutumisen alustaan ​​ja aiheuttaa lopulta erittäin vakavia seurauksia.

Mitä ne näyttävät?

Ulkonäköinä ne ovat betonisia viiltoja. Näiden leikkausten ansiosta ei ole halkeilua terävien ja sileiden lämpötilaerojen vuoksi. Tämä johtuu siitä, että perusta voi laajentua, siihen on tarpeeksi tilaa.

Niinpä on olemassa lukuisia tällaisia ​​suojarakenteita. Luokittelu SNIP ei sisällä lämpötilaa vaan myös monia muita saumoja.

Erilaisia ​​betoniliitoksia

Niinpä saumojen joukossa on eroja:

 • kutistua;
 • Sedimentti ja lämpötila;
 • Maanjäristyssuojalaitteiden.

Lämpökutistuvat saumat ovat aikajana. Ne syntyvät ensisijaisesti monoliittisissa rakenteissa suoraan betoniseosten valamille. Kun seos alkaa kuivua, se kutistuu. Se voi muodostaa halkeamia. Joten ratkaisu kutistuu ja paine vaikuttaa tyhjyyden linjaan, joka laajenee. Sitten, kun kaikki kuivuu, linja tuhoutuu.

Lämpötilaliitoksen betonirakenne

Toisen ryhmän osalta nämä urat on suunniteltu säästämään rakennusta saostuksesta ja lämpötilan muutoksista. Seostamaton sauma löytyy rakennuksen kaikista elementeistä sekä pohjasta. Lämpötilan leikkaus löytyy kaikkialta, mistä tahansa elementistä, mutta ei pohjasta. Esimerkiksi useimmissa rakennuksissa voidaan löytää seinämien lämpötilaerot.

Antiseisminen suojaus on erityinen linja, joka jakaa rakennuksen lohkoihin. Kun nämä linjat kulkevat, luo kaksi seinää tai erityisiä telineitä. Tämä mahdollistaa rakennuksen kestävyyden.

Suojaa äkillisiä lämpötilan ja muodonmuutoksia vastaan

Suunnittelun ohella lämpötila-laajennusliitos on erikoinen ura, linja. Hän jakaa koko rakennuksen lohkoihin. Tällaisten lohkojen ja suuntien koko, jossa lovi rivi jakaa rakennuksen, määräytyy hankkeen sekä erityislaskelmien mukaan.

Näiden urien sulkemiseksi sekä lämpöhäviön minimoimiseksi nämä urat täytetään eristeillä. Käytettiin usein kumipohjaisia ​​materiaaleja. Rakennuksen joustavuus kasvaa näin ollen merkittävästi, ja lämpölaajeneminen ei tuhoa muita materiaaleja.

Usein tällainen leikkaus tehdään katolta pohjaan. Säätiötä ei ole jaettu, koska säätö on pienempi kuin syvyys, jossa maa jäätyy. Alusta ei koe alhaisten lämpötilojen vaikutuksia. Laajennusliitoksen nousu riippuu käytetyistä materiaaleista sekä kartalla olevasta kohdasta, jossa kohde sijaitsee.

Useimmissa rakennuksissa ja rakennuksissa voit käyttää numeroita taulukoista. Lämpötilaliitosten välinen etäisyys on 150 metriä niissä rakennuksissa, jotka on rakennettu esivalmistetuista rakenteista ja jotka on lämmitetty tai 90 metriä monoliittisiksi lämmitetyiksi rakenteiksi.

Ja missä ei ole lämmitystä?

Lämpötilan leveys

Tällöin nämä luvut pienenevät 20 prosenttia. Jännitysten estämiseksi, epätasaisen sademäärän sattuessa voidaan järjestää sedimenttisiä saumoja. Myös tämä suoja voi toimia lämpötilan roolissa. Sedimenttiosa olisi luotava pohjaan. Lämpötila - pohjan yläosaan. Lämpötilan sauman leveyden tulee olla 3 cm.

Suojelu kodeissa, joissa ihmiset elävät

Asuinrakennuksen lämpötilaliitoksella on ikivanha historia. He alkoivat käyttää näitä tekniikoita ensimmäisen Egyptin pyramidin rakentamisen aikana. Sitten hän alkoi käyttää kivirakenteissa. Tämän tempun avulla ihmiset oppivat säästämään kotejaan lämpötilavaihteluilta ja muista luonnonkatastrofeista.

Asuinrakennusten toiminta johtaa usein erilaisten tuhojen ja pohjan tuhoamiseen. Monista mahdollisista syistä voidaan erottaa maaperän liikkuminen talon alle. Tämä on signaali vedenpitävyydestä. Myöhemmin - talo romahtaa ennemmin tai myöhemmin.

Miten se tehdään

Jokaisessa talossa on lyönti. Joten, poran avulla sinun on tehtävä vaakasuora leikkaus seinään. Sitten on tarpeen tiivistää sauma toli, hinaus ja lopussa erityinen lukko pitäisi tehdä vettä, hiekkaa, savi ja olki. Tämän koostumuksen on oltava hyvin suljettu lämpötila.

Ja jos talo on tiili

Sauma tiilitalossa

Täten tällaiset suojatoimenpiteet olisi annettava suunnitteluvaiheessa. Viilun varustamiseksi kiinnitä kielekkeet tiilimuuriin, joka on vuorattu kahdella kerroksella. Sitten kaikki on peitetty kerroksella hinaus ja jälleen on tarpeen kattaa kaiken lukko perustuu veteen ja saviin.

 1. Kieli syntyy rakennuksen aikana. Kuitenkin, jos sitä ei ole ja ei ole, ja on erittäin tarpeellista tehdä tällainen suojaava aine, niin kaikki voidaan tehdä rei'ittimellä, mutta sinun on toimittava erittäin huolellisesti. Mikä on arkki? Tämä on tekninen syvennys. Tällaisen loven mitat ovat 2 tiiliä korkea ja 0,5 syvyys.
 2. Tässä vaiheessa on välttämätöntä asettaa tulevalle lämpötilaliitokselle tiilimuuraus samalla tolilla ja voittaa kaikki saman hinauksen. Ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta nämä materiaalit eivät reagoi lämpötilan hyppyihin, eikä asentaminen puolestaan ​​reagoi myös niihin.
 3. Nyt on aika sulkea tämä ura. Useimmat ihmiset käyttävät betonia tai sementtilaastia. Kuitenkin savipohjainen kitti soveltuu paljon tähän tarkoitukseen. Tehokkuus johtuu siitä, että savi on erinomainen lämmöneristin ja vesisuljin. Savi on myös koristeellinen.

Suojaamme sokea aluetta

Joten, jotta voit suorittaa lämpötila-liitokset sokea alueella, sinun on:

 • Kaivaa kaivantoa rakennetta pitkin. Sen syvyyden tulisi olla 15 cm. Kaivannon leveyden tulee olla suurempi kuin katon visiiri;
 • Pile tyyny ruuveja pohjan kaivannon ja laittaa kateaineen ympärille ympärysmitta ylhäältä;
 • Asenna kehys vahvistamisen perusteella.

Ennen siirtymistä sokea aluetta koskevaan konkreettiseen työhön tehdään suojaava liitoskappale. Se on tehtävä linjalla, jossa seinät ja sokea alue on kytketty. Uran järjestämiseksi riittää asentaa pieni paksuus sokea alueen ja levyn seinän väliin. Myös nämä urat ovat välttämättömiä ja poikki. Tämä tehdään samalla menetelmällä. On välttämätöntä pitää etäisyys 1,5 m.

Kaatamisen jälkeen betoniseos menee siihen, missä sitä tarvitaan, mutta missä levyt on asennettu, urat säilyvät. Liuoksen riittävän kovettumisen jälkeen voit vetää puuta. Puikot voidaan puhaltaa tiivistysaineella tai muilla keinoilla. Tärkeintä on, että leikkaukset eivät saisi olla tyhjiä, muuten suojaus on nolla.

Entäpä betonilattia?

Lattian lattian liitokset voidaan suorittaa myös sen jälkeen, kun seos on jäätynyt riittävästi. Tietenkin on parempi osallistua niihin jo ennen kaatoprosessia.

Tällaisen suojan suorittamiseksi lattialla tarvitset:

 • Tunnista linjat betonin leikkaamiseksi. Etäisyys voidaan helposti laskea. Joten 25 kerrotaan kerroksen paksuuden mukaan;
 • Leikkaa urien läpi sähkötyökalulla. Syvyys on 1/3 paksusta. Optimaalinen koko leveys - pari senttimetriä;
 • Irrota kaikki pöly urista ja päästä;
 • Kun kuivuu, leikkaukset on täytettävä mihin tahansa tähän tarkoitukseen tarkoitettuun materiaaliin.

Nämä toimet eivät aiheuta ongelmia. Mitä tapahtui? Jos lattia on epämuodostunut, nämä prosessit kulkevat niveliä pitkin. Tällöin sementti voi haljeta hieman, mutta puhdas lattia pysyy täysin ehjänä.

On selvää, että tällaiset tapahtumat ja yksinkertaiset tekniset toimet, sekä kadulla että talossa tai muussa rakennuksessa, edistävät rakennuksen suojaamista. Jos kerran käytät halpoja materiaaleja ja lävistää lämpötilaliitoksen lautaselle, lattialle ja missä tahansa, voit säästää paljon tulevaisuudessa ja pidentää rakenteen käyttöikää.

Lämpöhitsaus muuraukseen

Tiilitalo on luotettava ja kestävä kotelo. Sen seinät ovat kuitenkin alttiita lämpötilanvaihteluista johtuvalle muodonmuutokselle. Tiilen lämpötilaliitos edistää huomattavasti seinien mahdollisen halkeilun vähentämistä tai ehkäisyä ja säilyttää niiden eheyden. Tällaiset saumat vähentävät rakenteellisten elementtien kuormitusta ja tekevät muurauksista vastustuskykyisemmän ilman lämpötilan vaihteluille.

Mikä se on?

Tiivistystyön laajennusliitos on erityinen aukko rakenteen ympärille, joka jakaa seinän erillisiin osastoihin, mikä antaa rakennuksen joustavuuden. Se on tehty rakennusten rakenteen halkeamien estämisen aikana rakennusmateriaalien leviämisen ja supistumisen aikana lämpötilan vaikutuksen alaisena sekä suojaamaan seiniä muodonmuutoksesta talon kutistumisen aikana. Rakeen koko riippuu muuraustyypistä ja ympäröivästä lämpötilasta vuoden eri aikoina, ottaen huomioon alueen ilmasto-olosuhteet. Korkea rakennuksissa sauman lämpötila on:

 • Pystysuora. Se kulkee pitkin koko talon korkeutta, lukuun ottamatta säätöä, sen leveys on 20-40 mm.
 • Vaakasuora. Se tehdään kaikkien päällekkäisyyksien tasolla, joiden leveys on 30 mm.

Lämpötilayhteyden koskettaminen tiilimuodossa rakennuksen pohjalla ei ole hyväksyttävää.

Tyypit saumoja tiilen monikerroksisessa rakennuksessa

Lämpötilan lisäksi on olemassa muitakin muurauslaattoja, kuten:

Kaikenlaiset erityiset aukot suojaavat talon kaikkia rakenteellisia solmuja tuhoamiselta ja estävät halkeamien muodostumisen laakereissa ja muissa seinissä. Poikkeuksena ovat lämpötila- ja kutistumisvärit kaikissa tiilitaloissa. Sedimentti suorittaa suojavaikutuksen vaurioilta suurilla kuormilla ja tarvitaan korkeisiin rakennuksiin ja taloihin, joissa on jatke. Ne tehdään alusta lähtien, mutta laite suoritetaan vertikaalisten lämpötila-aukkojen periaatteella, joten on mahdollista yhdistää ne kutistumaan ja luoda yhdessä firmware-ohjelmassa. Seismiset aukot on suositeltavaa tehdä vain alueilla, joilla on korkea seisminen toiminta.

Eristys- ja eristysvaihtoehdot

Jotta voidaan suojata ympäristövaikutuksia vastaan ​​ja estää luonnosten esiintyminen rakennuksessa, kaikki muodonmuutosvaurioita lämmitetään poikkeuksetta. Tee näin luomalla suojaava ermetallinen kerros käyttäen elastisia materiaaleja. Eristeiden valinta riippuu lämpötilan hitsauksen koosta. Se käyttää yhtä materiaalityyppiä tai molempien yhdistelmää. Taulukossa on eristystyyppi riippuen tiilimuurauslämpötilan leveydestä:

Lämpötilayhteys betonissa

Lämpöliitokset betonirakenteissa: tarkoitus ja tyypit

Kaikki rakennukset, riippumatta siitä, mistä materiaalista ne valmistetaan (tiili, monoliittinen teräsbetoni tai rakennuspaneelit) muuttavat geometrisia mittojaan lämpötilan muutoksella. Lämpötilan laskiessa ne supistuvat ja nousevat luonnollisesti. Tämä voi johtaa halkeamien ilmaantumiseen ja vähentää merkittävästi sekä yksittäisten elementtien (esim. Sementti-hiekkalaatikoiden, sokeiden perustusten jne.) Että koko rakennuksen kokonaisuuden ja lujuuden. Näiden kielteisten ilmiöiden estämiseksi käytetään lämpötilayhdistettä, joka on asennettava sopivissa paikoissa (sääntelyyn liittyvien rakennusasiakirjojen mukaan).

Rakennusten pystysuuntaiset lämpötila kutistuvat liitokset

Suurten rakennusten rakennuksissa ja rakennuksissa, joissa on useita eri kerroksia SNiP: n erillisissä osissa, on olemassa pakolliset järjestelyt pystysuuntaisista muodonmuutosvaurioista:

 • Lämpötila - estää rakenteen rakenteellisten elementtien geometristen mittojen muutosten aiheuttamien halkeamien muodostumisen johtuen lämpötilaeroista (keskimääräinen päivä- ja vuosikeskiarvo) ja betonin kutistumisesta. Tällaiset saumat tuodaan säätiön tasolle.
 • Sedimenttiliitokset, jotka estävät halkeamien muodostumisen, joka voi muodostua epätasaisen pohjaseinämän takia, johtuen yksittäisten osien epätasaisesta kuormituksesta. Nämä saumat jakavat rakennuksen kokonaan erillisiin osiin, mukaan lukien säätiö.

Molempien saumatyyppien mallit ovat samat. Rungon järjestämiseksi rakennetaan kaksi parittua poikittaista seinää, jotka on täytetty eristysmateriaalilla, ja sitten vedenpitävät (estäen saostumisen putoamiselta). Sauman leveyden tulisi noudattaa tarkasti rakennuksen rakennetta (mutta vähintään 20 mm).

Vaihe supistuminen liitokset kehyksetön suurten rakennusten normalisoitu leikata-ohmia, riippuen käytettävien materiaalien valmistuksessa paneelien (betonia puristuslujuus, postimerkkejä liuos ja halkaisija pitkittäisen kantaja venttiilit), välinen etäisyys poikittaiset seinät ja vuotuinen ero keskiarvon lämpötiloja tietyllä alueella. Esimerkiksi Petroskoissa (vuotuinen lämpötilaero on 60 ° C), lämpötilaerot on sijoitettava 75 - 125 m: n etäisyydelle.

Monoliittirakenteiden ja rakennetuissa elementti- monoliittinen menetelmävaiheen poikittaisen liitosten (mukaan SNP) vaihtelee 40-80 m (riippuen ominaisuuksista rakennuksen). Tällaisten liitosten järjestäminen paitsi lisää rakennusten rakenteen luotettavuutta, mutta myös mahdollistaa vaiheittain yksittäisten rakennusosien vetämisen.

Vihje! Yksittäisessä rakenteessa tällaisten aukkojen järjestäminen on erittäin harvinaista, koska yksityisen talon seinämän pituus ei yleensä ole yli 40 metriä.

Tiilitaloissa pistot on järjestetty samaan tapaan kuin paneeli- tai monoliittiset rakenteet.

Lattian lämpötilan saumat

Rakennusten betoniteräksissä lattian mitat sekä muiden elementtien mitat voivat vaihdella lämpötilaerojen mukaan. Siksi asennettaessa niitä on tarpeen järjestää laajennusliitokset.

Materiaalit niiden valmistukseen, mittoihin, paikkoihin ja asennustekniikkaan etukäteen ilmoittavat rakennuksen rakentamisessa.

Joskus tällaiset saumat rakentavat liukumista. Jotta varmistetaan liukuminen niissä paikoissa, joissa lattialaatta lepää tukirakenteiden päälle, sijoitetaan sen alle kaksi kerrosta galvanoitua kattolevyä.

Lämpötilan kompensointiliitokset betonilattiassa ja sementti-hiekkastreissa

Kun sementti-hiekkalaatan kaataminen tai betonilattia on järjestetty, on välttämätöntä eristää kaikki rakennuksen rakenteet (seinät, pylväät, oviaukot ym.) Kosketukseen laastin kanssa, joka on kaadettu koko paksuuteen. Tämä aukko suorittaa samanaikaisesti kolmea toimintoa:

 • Liuoksen kaatamisen ja asettamisen vaiheessa toimii kutistuma. Raskas märkäliuos pakkaa sen, betonisekoituksen asteittaisella kuivumisella, valetun rainan mitat pienenevät ja raon täytemateriaali laajenee ja kompensoi seoksen kutistumista.
 • Se estää kuormien siirron rakennusteknisistä betonista ja päinvastoin. Levymä ei paina seiniä. Rakennuksen rakenteellinen lujuus ei muutu. Suunnitelmat eivät itse siirrä kuormaa lasille ja se ei repeä käytön aikana.
 • Kun lämpötila laskee (ja ne tapahtuvat väistämättä jopa lämmitettävissä tiloissa), tämä liitäntä kompensoi betonimassan tilavuuden muutoksia, mikä estää sen halkeilua ja lisää käyttöikää.

Tällaisten aukkojen järjestämiseen käytetään yleensä erityistä vaimennusnauhaa, jonka leveys on jonkin verran suurempi kuin sidoksen korkeus. Sen jälkeen, kun sen liiallisen leikkauksen liuos on kovetettu rakentavalla veitsellä. Kun kutistesiteet asennetaan betonilattioihin (jos ei ole viimeistelylattian päällystettä), polypropyleeninauha on osittain poistettu ja ura on vesitiivis erityisillä tiivistysaineilla.

Suuren alueen (tai yhden seinän pituuden ollessa yli 6 m) huoneissa on SNiP: n mukaan leikattava pitkittäiset ja poikittaiset lämpötila kutistuvat liitokset, joiden syvyys on ⅓ täytön paksuutta. Lämpötilayksikkö betonissa valmistetaan erikoislaitteiden avulla (bensiini tai sähköinen sahanterä timanttisyllyillä). Tällaisten saumojen korkeus ei saa olla yli 6 m.

Varoitus! Kun laastin lattialämmityselementit kaadetaan liuoksella, kutistuma-saumat asennetaan lasin koko syvyyteen.

Lämpöliitokset perustusten ja betonireittien sokeilla alueilla

Pohjamaalausalueet, jotka on suunniteltu suojaamaan talon perustamista saastumisen haitallisilta vaikutuksilta, ovat myös tuhoutuneet, mikä johtuu merkittävistä lämpötilaeroista koko vuoden. Tämän välttämiseksi varaa saumat, kompensoimalla betonin laajeneminen ja supistuminen. Tällaisia ​​aukkoja tehdään sokean alueen rakentamisvaiheessa. Rakenteessa poikittaiset levyt (20 mm paksu) kiinnitetään koko kehällä 1,5 - 2,5 m: n askelin. Kun liuos tarttuu hieman, levyt poistetaan ja kuonakanavan lopullisen kuivauksen jälkeen ura täytetään vaimennusmateriaalilla ja vedenkestävällä materiaalilla.

Kaikki edellä mainitut kohteet koskevat kadun katuvalojen betonikäytävien järjestämistä tai omalla kodillasi sijaitsevia pysäköintipaikkoja. Kuitenkin muodonmuutosten aukkoja voidaan nostaa 3 ÷ 5 m: iin.

Materiaalit saumojen järjestämiseksi

Saumojen järjestämiseen tarkoitetut materiaalit (tyypistä ja koosta riippumatta) ovat samoja vaatimuksia. Niiden on oltava joustavia, joustavia, helposti puristettavia ja nopeasti palautettava muoto puristuksen jälkeen.

Vaimennusnauha

Se on suunniteltu estämään lasin halkeilua kuivauksen aikana ja kompensoimaan rakennusrakenteiden (seinät, pylväät jne.) Kuormitukset. Laaja valikoima koot (paksuus: 3 ÷ 35 mm, leveys: 27 ÷ 250 mm) mahdollistaa lähes minkä tahansa pesurin ja betonilattian varustamisen.

Tiivistysjohto

Suosittu ja helppokäyttöinen materiaali muodonmuutosvaurioiden täyttämiseen on vaahtopolyetyleenisorpi. Rakennusmarkkinoilla on kahta tyyppiä:

 • kiinteä tiivisteliuska Ø = 6 ÷ 80 mm,
 • putken muodossa Ø = 30 ÷ 120 mm.

Johdon halkaisijan on ylitettävä sauman leveys ¼ ÷ ½. Johto on asennettu uraan pakatussa tilassa ja täytä ⅔ ÷ ¾ vapaa tilavuus. Esimerkiksi, jos upotetaan 4 mm: n leveitä uria, neulotaan solmuun, sopii Ø 6 mm johto.

Tiivisteet ja mastiset aineet

Saumojen sulkemiseen sovelletaan useita tiivistysaineita:

Ne ovat sekä yksiosaisia ​​(valmiita käytettäväksi) että kaksikomponenttisia (ne valmistetaan sekoittamalla nämä kaksi komponenttia välittömästi ennen käyttöä). Jos sauma on pieni, riittää täyttää se tiivisteellä; jos raon leveys on merkittävä, tämä materiaali levitetään polyeteenisulan (tai muun vaimennusmateriaalin) rungon päälle.

Erilaisia ​​mastisia (bitumia, bitumipolymeeriä, raakakumikoostumuksia tai epoksia lisäaineilla kimmoisuutta varten) käytetään pääasiassa ulkoisten muodonmuutosten aukkojen sulkemiseen. Ne asetetaan uraan asetetun vaimennusmateriaalin päälle.

Erikoisprofiilit

Nykyaikaisessa rakenteessa konkreettiset lämpötilaliitokset suljetaan onnistuneesti käyttämällä erityisiä kompensointiprofiileja. Näillä tuotteilla on useimmat erilaiset kokoonpanot (riippuen sauman laajuudesta ja leveydestä). Niiden valmistuksessa ne käyttävät metallia, muovia, kumia tai yhdistävät useita materiaaleja yhdessä laitteessa. Jotkin tämän luokan mallit on asennettava jo liuoksen kaatopaikalle. Toiset voidaan asentaa uraan pohjan lopullisen kovettumisen jälkeen. Valmistajat (sekä ulkomaiset että kotimaiset) ovat kehittäneet laajan valikoiman tällaisia ​​laitteita sekä ulkokäyttöön että sisätiloihin. Profiilien korkeaa hintaa kompensoi se, että tämä aukkojen tiivistysmenetelmä ei vaadi niiden myöhempää vedenpitävyyttä.

Lopuksi

Lämpötilan, kompensoinnin, muodonmuutoksen ja sedimenttisten saumojen asianmukainen järjestäminen lisää merkittävästi minkä tahansa rakennuksen lujuutta ja kestävyyttä. pysäköintipaikoilla tai puutarhatyylillä betonipäällysteellä. Kun käytät laadukkaita materiaaleja niiden tuottamiseen, ne kestävät korjaamatta useita vuosia.

Mikä on konkreettinen yhdistelmä

Lämpötila-alueet, jotka on muodostettu betonista, mahdollistavat monoliitin muodonmuutoksen todennäköisyyden vähentymisen johtuen ulkoisissa olosuhteissa tapahtuvista muutoksista, mukaan lukien lämpötilahäviöt ja muutokset kosteusjärjestelmässä. Lämpöliitokset betoni monoliitissa ovat välttämätön komponentti, joka johtuu betonilaatan geometristen mittojen muutoksesta kiinteytymisen jälkeen lämpötila- ja kosteuserotuksissa. Jos tällaisia ​​liitoksia ei ole asennettu betoniin, monoliteissä voi esiintyä sisäisiä rasituksia, kantoja ja halkeamia. Nämä tekijät vähentävät rakenteen lujuutta ja kestävyyttä. Lämpötilan saumat voivat tasaisesti jakaa ylimääräisiä kuormituksia, eliminoimasta muodonmuutoksia. Lämpötilan sauman tulee ajoittain päästä eroon vieraista esineistä ja pölystä, jotta se pystyy suojaamaan.

Lämpöliitosten järjestelyn ominaisuudet

Saumaongelmat

Jos leikkaaminen tehdään tuoreella seoksella, saumat tulisi muodostaa käyttämällä erikoisleikkuria ja kuivat sidokset saumat olisi muodostettava sahausmenetelmällä. Jotta saumat eivät näy suunnittelemattomissa paikoissa, kuivan betonin leikkausprosessi olisi tehtävä mahdollisimman pian, mikä estää reunojen irtoamisen.

Jos liitokset asetetaan käyttämällä erityistä leikkuria tuoretta betonia varten, niillä voi olla matalampi syvyys. Saumojen leikkausvaiheen määrittämiseksi voi olla seuraava: 24-36 cm: n raja on kerrottava sitoumuksen paksuuden avulla. Niinpä 10 cm: n solmukohtien osalta saumat tulisi erottaa 240-360 cm: n etäisyydellä.

Betoniin kohdistuvat halkeamat voivat syntyä yksinään ennen lämpötilan liitosten järjestämistä. Tämä voi johtua kuivan, kuuman ja tuulisen sään säilyttämisestä betonin asettamisen aikana. Tällaisten seurausten välttämiseksi on käytettävä betonia synteettikuitujen kanssa ja perustuksen asentamisen ja injektoinnin aikana pinnat on kastettava vedellä.

Mikä on konkreettinen yhdistelmä

Erilaisia ​​lämpötilasyhteyksiä konkreettisessa ja niiden luomisessa

Viime aikoina eri rakennusmateriaalien hinnat kasvavat nopeasti, joten sinun on harkittava tehokkaiden ja laadukkaiden rakennusten luomista niin, että sinun ei tarvitse korjata virheitä rakentamisen jälkeen. Mahdollisten virheiden ja riskien poistamiseksi rakennusten rakentamisessa on tarpeen järjestää betoniin lämpötilasyhteet. Nämä mallit minimoivat erilaiset muodonmuutokset.

Käsittelylämpötila

Tässä ei ole poikkeusta ja erilaisia ​​betonirakenteita. Nämä voivat olla lattiat, sokeat alueet ja monet muut rakenteet. Jos lattian luomisen tekniikka valitaan väärin, sen seurauksena se peittyy halkeilla ja maali muuttuu vääristyneeksi.

Tukiaseman nauhan kunto riippuu sokeasta alueesta. Jos se halkeilee, se voi aiheuttaa kosteuden tunkeutumisen alustaan ​​ja aiheuttaa lopulta erittäin vakavia seurauksia.

Mitä ne näyttävät?

Ulkonäköinä ne ovat betonisia viiltoja. Näiden leikkausten ansiosta ei ole halkeilua terävien ja sileiden lämpötilaerojen vuoksi. Tämä johtuu siitä, että perusta voi laajentua, siihen on tarpeeksi tilaa.

Niinpä on olemassa lukuisia tällaisia ​​suojarakenteita. Luokittelu SNIP ei sisällä lämpötilaa vaan myös monia muita saumoja.

Erilaisia ​​betoniliitoksia

Niinpä saumojen joukossa on eroja:

 • kutistua;
 • Sedimentti ja lämpötila;
 • Maanjäristyssuojalaitteiden.

Lämpökutistuvat saumat ovat aikajana. Ne syntyvät ensisijaisesti monoliittisissa rakenteissa suoraan betoniseosten valamille. Kun seos alkaa kuivua, se kutistuu. Se voi muodostaa halkeamia. Joten ratkaisu kutistuu ja paine vaikuttaa tyhjyyden linjaan, joka laajenee. Sitten, kun kaikki kuivuu, linja tuhoutuu.

Lämpötilaliitoksen betonirakenne

Toisen ryhmän osalta nämä urat on suunniteltu säästämään rakennusta saostuksesta ja lämpötilan muutoksista. Seostamaton sauma löytyy rakennuksen kaikista elementeistä sekä pohjasta. Lämpötilan leikkaus löytyy kaikkialta, mistä tahansa elementistä, mutta ei pohjasta. Esimerkiksi useimmissa rakennuksissa voidaan löytää seinämien lämpötilaerot.

Antiseisminen suojaus on erityinen linja, joka jakaa rakennuksen lohkoihin. Kun nämä linjat kulkevat, luo kaksi seinää tai erityisiä telineitä. Tämä mahdollistaa rakennuksen kestävyyden.

Suojaa äkillisiä lämpötilan ja muodonmuutoksia vastaan

Suunnittelun ohella lämpötila-laajennusliitos on erikoinen ura, linja. Hän jakaa koko rakennuksen lohkoihin. Tällaisten lohkojen ja suuntien koko, jossa lovi rivi jakaa rakennuksen, määräytyy hankkeen sekä erityislaskelmien mukaan.

Näiden urien sulkemiseksi sekä lämpöhäviön minimoimiseksi nämä urat täytetään eristeillä. Käytettiin usein kumipohjaisia ​​materiaaleja. Rakennuksen joustavuus kasvaa näin ollen merkittävästi, ja lämpölaajeneminen ei tuhoa muita materiaaleja.

Usein tällainen leikkaus tehdään katolta pohjaan. Säätiötä ei ole jaettu, koska säätö on pienempi kuin syvyys, jossa maa jäätyy. Alusta ei koe alhaisten lämpötilojen vaikutuksia. Laajennusliitoksen nousu riippuu käytetyistä materiaaleista sekä kartalla olevasta kohdasta, jossa kohde sijaitsee.

Useimmissa rakennuksissa ja rakennuksissa voit käyttää numeroita taulukoista. Lämpötilaliitosten välinen etäisyys on 150 metriä niissä rakennuksissa, jotka on rakennettu esivalmistetuista rakenteista ja jotka on lämmitetty tai 90 metriä monoliittisiksi lämmitetyiksi rakenteiksi.

Ja missä ei ole lämmitystä?

Lämpötilan leveys

Tällöin nämä luvut pienenevät 20 prosenttia. Jännitysten estämiseksi, epätasaisen sademäärän sattuessa voidaan järjestää sedimenttisiä saumoja. Myös tämä suoja voi toimia lämpötilan roolissa. Sedimenttiosa olisi luotava pohjaan. Lämpötila - pohjan yläosaan. Lämpötilan sauman leveyden tulee olla 3 cm.

Suojelu kodeissa, joissa ihmiset elävät

Asuinrakennuksen lämpötilaliitoksella on ikivanha historia. He alkoivat käyttää näitä tekniikoita ensimmäisen Egyptin pyramidin rakentamisen aikana. Sitten hän alkoi käyttää kivirakenteissa. Tämän tempun avulla ihmiset oppivat säästämään kotejaan lämpötilavaihteluilta ja muista luonnonkatastrofeista.

Asuinrakennusten toiminta johtaa usein erilaisten tuhojen ja pohjan tuhoamiseen. Monista mahdollisista syistä voidaan erottaa maaperän liikkuminen talon alle. Tämä on signaali vedenpitävyydestä. Myöhemmin - talo romahtaa ennemmin tai myöhemmin.

Miten se tehdään

Jokaisessa talossa on lyönti. Joten, poran avulla sinun on tehtävä vaakasuora leikkaus seinään. Sitten on tarpeen tiivistää sauma toli, hinaus ja lopussa erityinen lukko pitäisi tehdä vettä, hiekkaa, savi ja olki. Tämän koostumuksen on oltava hyvin suljettu lämpötila.

Ja jos talo on tiili

Sauma tiilitalossa

Täten tällaiset suojatoimenpiteet olisi annettava suunnitteluvaiheessa. Viilun varustamiseksi kiinnitä kielekkeet tiilimuuriin, joka on vuorattu kahdella kerroksella. Sitten kaikki on peitetty kerroksella hinaus ja jälleen on tarpeen kattaa kaiken lukko perustuu veteen ja saviin.

 1. Kieli syntyy rakennuksen aikana. Kuitenkin, jos sitä ei ole ja ei ole, ja on erittäin tarpeellista tehdä tällainen suojaava aine, niin kaikki voidaan tehdä rei'ittimellä, mutta sinun on toimittava erittäin huolellisesti. Mikä on arkki? Tämä on tekninen syvennys. Tällaisen loven mitat ovat 2 tiiliä korkea ja 0,5 syvyys.
 2. Tässä vaiheessa on välttämätöntä asettaa tulevalle lämpötilaliitokselle tiilimuuraus samalla tolilla ja voittaa kaikki saman hinauksen. Ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta nämä materiaalit eivät reagoi lämpötilan hyppyihin, eikä asentaminen puolestaan ​​reagoi myös niihin.
 3. Nyt on aika sulkea tämä ura. Useimmat ihmiset käyttävät betonia tai sementtilaastia. Kuitenkin savipohjainen kitti soveltuu paljon tähän tarkoitukseen. Tehokkuus johtuu siitä, että savi on erinomainen lämmöneristin ja vesisuljin. Savi on myös koristeellinen.

Suojaamme sokea aluetta

Joten, jotta voit suorittaa lämpötila-liitokset sokea alueella, sinun on:

 • Kaivaa kaivantoa rakennetta pitkin. Sen syvyyden tulisi olla 15 cm. Kaivannon leveyden tulee olla suurempi kuin katon visiiri;
 • Pile tyyny ruuveja pohjan kaivannon ja laittaa kateaineen ympärille ympärysmitta ylhäältä;
 • Asenna kehys vahvistamisen perusteella.

Ennen siirtymistä sokea aluetta koskevaan konkreettiseen työhön tehdään suojaava liitoskappale. Se on tehtävä linjalla, jossa seinät ja sokea alue on kytketty. Uran järjestämiseksi riittää asentaa pieni paksuus sokea alueen ja levyn seinän väliin. Myös nämä urat ovat välttämättömiä ja poikki. Tämä tehdään samalla menetelmällä. On välttämätöntä pitää etäisyys 1,5 m.

Kaatamisen jälkeen betoniseos menee siihen, missä sitä tarvitaan, mutta missä levyt on asennettu, urat säilyvät. Liuoksen riittävän kovettumisen jälkeen voit vetää puuta. Puikot voidaan puhaltaa tiivistysaineella tai muilla keinoilla. Tärkeintä on, että leikkaukset eivät saisi olla tyhjiä, muuten suojaus on nolla.

Entäpä betonilattia?

Lattian lattian liitokset voidaan suorittaa myös sen jälkeen, kun seos on jäätynyt riittävästi. Tietenkin on parempi osallistua niihin jo ennen kaatoprosessia.

Tällaisen suojan suorittamiseksi lattialla tarvitset:

 • Tunnista linjat betonin leikkaamiseksi. Etäisyys voidaan helposti laskea. Joten 25 kerrotaan kerroksen paksuuden mukaan;
 • Leikkaa urien läpi sähkötyökalulla. Syvyys on 1/3 paksusta. Optimaalinen koko leveys - pari senttimetriä;
 • Irrota kaikki pöly urista ja päästä;
 • Kun kuivuu, leikkaukset on täytettävä mihin tahansa tähän tarkoitukseen tarkoitettuun materiaaliin.

Nämä toimet eivät aiheuta ongelmia. Mitä tapahtui? Jos lattia on epämuodostunut, nämä prosessit kulkevat niveliä pitkin. Tällöin sementti voi haljeta hieman, mutta puhdas lattia pysyy täysin ehjänä.

On selvää, että tällaiset tapahtumat ja yksinkertaiset tekniset toimet, sekä kadulla että talossa tai muussa rakennuksessa, edistävät rakennuksen suojaamista. Jos kerran käytät halpoja materiaaleja ja lävistää lämpötilaliitoksen lautaselle, lattialle ja missä tahansa, voit säästää paljon tulevaisuudessa ja pidentää rakenteen käyttöikää.

Laajennusliitokset betoniin

Betonialustat ovat kestävin, luotettavin ja kestävä. Betoni on kuitenkin kyyneliäinen materiaali rakenteiden, pintojen ja niiden toiminnan muodostamisessa. Materiaalille ja materiaalille vaikuttavat kuormat, joilla on erilaiset syyt, johtavat monoliittisen pinnan halkeiluun. Näin tapahtuu, jos aika ei ryhdy toimiin sellaisten korvausosien luomiseksi, jotka estävät tällaisia ​​ilmiöitä.

Mikä on laajennusliitos?

Tämä on betonipohjan (lattia, seinä, katto jne.) Kohdennettu pirstoutuminen, mikä heikentää ulkoisten ja sisäisten voimien (jännitysten) toimintaa, mikä johtaa betoni monoliitin hallitsemattomaan muodonmuutokseen ja tuhoutumiseen syvyydeltään. Tällaiset muodonmuutokset voivat vähentää rakennuksen suorituskykyä. Korvaus poikkileikkaus reagoi ja vaimentaa useiden itsenäisten fragmenttien koostuvan betonilaatan geometriaa. Tällaiset saumat ovat tärkeä tekijä rakenteiden luotettavuuden ja kestävyyden varmistamisessa.

Laitteen tarve

Rakennusten rakenteelliset elementit ovat yhteydessä toisiinsa ja jatkuvasti vuorovaikutuksessa keskenään sen taustalla, että rakennukset muuttavat geometrisia ulottuvuuksiaan lämpötilan ja kosteuden toimintatilan muutosten, kehyksen kutistumisen ja kovettumisbetoni-monoliittien saostumisen vaikutuksesta. Kaikki tämä aiheuttaa jännityksiä rakenteen yhden rakenteen solmuissa, vaikka usein samanlaiset muutokset elementtien geometriassa ovat visuaalisesti huomaamattomia. Leikkausten muodostaminen edistää ylimääräisten kuormien (voimia ja jännityksiä) tasaisen jakautumisen kompensoimalla materiaalin geometristen mittasuhteiden (laajeneminen, puristus, kiertyminen, siirto, taivutus jne.) Muutokset, jotka ovat aiheutuneet betonille (tai betonille) vaikuttavista tekijöistä.

Kuormitukset vaikuttavat aina rakenteisiin, mutta ilman muodostettuja laajennusliitoksia, ne aiheuttavat säätöominaisuuksien heikentymistä, halkeamia, rakenteellisten muodonmuutosten ilmenemismuotoja, lisääntynyttä sisäistä rasitusta, pienentynyttä käyttöaikaa jne. Esimerkiksi lämmitys / jäähdytysseinämät johtavat pieneen muutokseen niiden mitoilta, mikä puolestaan ​​luo materiaalin stressiä. Seinämien mitat - enemmän ja stressiä.

Ne aiheuttavat halkeilua (betonipinnoissa, sisustuksessa), siirretään jäykästi liitetyillä puitteilla lattialle, palkkeille, portaille, perustuksille jne. Seinämäasennon vähimmäissuuntaus jännityskeskuksessa välittömästi uhkaa rakennuksen jäykkän rakenteen eheyttä. Vaikutusten kesto, niiden suuruus voi jopa aiheuttaa rakenteen kehyksen tuhoutumisen. Muutokset ja maaperän kausiluonteisuus ilmenevät myös sokeiden alueiden hävittämisen tekijänä, jos niihin ei sisälly lämpötilan leikkauksia.

Mitkä ovat laajennusliitokset?

Niiden kuormien luonne, joiden on tarkoitus kompensoida leikkaukset, on niiden luokittelun pääpiirre. Ne on jaettu kiinteisiin (ehdollisesti) teknologisiin ja kutistumisoloihin sekä sedimentteihin, eristeisiin ja lämpötilaan, muodonmuutokseen. Työkaluja betonin kanssa liittyy teknisten aukkojen muodostumiseen, kun aikaisemmin valettu materiaalipinta liittyy monoliitin uuden osan reunaan.

Kutistumisleikkeet levyn pirstoutumisella heikentävät karkaisumateriaalin vetolujuuksia, mikä vaikuttaa halkeamien kulkuun leikkauksen alapuolella ilman, että se saavuttaa sen pinnan tai murtuman kulkua pitkin saumaa. Ne kompensoivat muodonmuutoksia ja kutistumista epätasaisella kosteuden menetyksellä lasin eri osissa. Rakennuksen ulkoiset lämpötila-alueet on jaettu osiin, jotka suojaavat betonin lämpötilan muutoksen aiheuttamilta muodonmuutoksilta.

Usein ne on yhdistetty saumoilla, joiden tehtävänä on kompensoida pystysuorat siirtymät tietyissä rakenteiden osissa johtuen rakenteilla olevien maaperän epätasaisesta saostuksesta. Laajennusliitokset helpottavat rakenteellisten elementtien kokoonpanoja nivelistä muodonmuutoksilta, poikittaisilta ja pitkittäisiltä rasituksilta. Ne on muodostettu lattian vieressä oleviin paikkoihin, portaiden, rampien, jalkakivien, materiaalien tasojen murtumisiin, astioiden porrastetun gradientin alueisiin jne.

Eristyssaumat luodaan välttämättä lattian liittymällä seiniin, portaisiin, pylväisiin jne. Heidän tehtävänsä on estää muodonmuutosten (lämpötilan, kutistumisen jne.) Siirtäminen rakennuksen kehyksestä lattiapinnoille. Tämä erottelu estää iskuäänialojen kulkeutumisen tiloihin liittimen ja takapään kautta. Lämpöliitokset on muodostettu kompensoimaan maaperän ja rakennusten liikkumista suhteessa sokea alueeseen. Sen pirstoutuminen ja elastinen sidonta säätöön antavat vaimennuskuormituksia.

Miten ne suoritetaan?

Käytetään kahta tapaa muodostaa saumoja käyttäen timantti- tai hiomapyörää:

 • kokoonpano - kun betonivaiheessa on jaettu palasiksi käyttäen vaimennusmateriaaleja, jotka on asetettu laattojen täydelliseen syvyyteen (lasi, puu, polymeeriset nauhat, muovipäällyste jne.), jotka voidaan poistaa saumasta tai jäädä siihen;
 • leikkaus - kun kovettuva betonilaatta leikataan kiinteään syvyyteen, ja muodostuneet saumat suljetaan polymeerilaastareilla, mastoaineilla, suljetuilla erikoisrakenteilla tai jätetään täyttämättä. Leikkuimen leikkaus (leveys) määritetään seuraavasti: sidoksen korkeus (cm) kerrotaan kertoimella "24". Tuloksena on askel järjestää saumat (cm).

Ne ovat täysin suorat, sallivat niiden leikkauksen vain oikeaan kulmaan. Samaan aikaan halkeamisliitokset eivät saa muodostaa suunnitelmaan kirjainta "T". Kun on mahdotonta sulkea pois saumojen leikkauspisteinä kolmion muodossa, kuva on tasasivuinen. Saumojen vähimmäisleveys on 0,6 cm, mikä riippuu tekokivikerroksen korkeudesta. Märälle betonille leikkaaminen voidaan tehdä jo 12-72 tunnin kuluttua asennuksesta (ilman lämpötilasta riippuen), mutta sinun on jätettävä tilanne, kun betoni on täysin kuiva ja materiaalin leikattu reuna murenee.

Osien syvyys on 1/4 - 1/2 levyn korkeudesta. Tilojen sisäpinta-alaa pidetään jakamattomana (enintään 30 m2), kun tällaisen "suorakulmion" kuvasuhde ei ole enempää kuin 1: 1,5. Suuret alueet jaetaan kutistuneilla saumoilla samankaltaisiin tai pienempiin alueisiin. Kun monoliitti on pituudeltaan vähintään 25 m, on varmasti ylitettävä saumat. Jos karkaisumateriaalin raidat ovat 3 metriä leveitä ja enemmän, tehdään pituussuuntaiset saumat.

Avoimilla levyillä saostukseen leikkaukset tehdään 3 metrin välein, ja kiinteän kappaleen enimmäispinta-ala on enintään 9 m2. Raiteiden (käytävien) monoliitit hajautuvat poikittaisvaidoilla, joiden askel on korkeintaan 6 metriä (tavallinen askel on kaksi kertaa materiaalin leveys), ja L-muotoiset kierrokset hajotetaan suorakulmioksi (neliöiksi). Myös raot erottavat eri materiaalien lattianpäällysteet, pohjarakenteet huoneissa oviaukkojen sisäpuolella sekä paikka, jossa kosteuden korkeus vaihtelee.

Samankaltaiset saumat, kuten ne, jotka näkyvät lattialaudan alla, eivät ole täytettyjä, mutta ne on suljettu ulkoilmassa. Pilarien ympäröivien lattialaattojen osuuksien tulee olla neliöitä suunnitellulla tavalla, jonka kulmat sijaitsevat pilarien tasapintojen suhteen (saumojen muodostama neliö pyörii 45 astetta suhteessa pylvään pintoihin). Leikattujen emästen rakenteellinen eheys varmistetaan erikoisjärjestelmillä, jotka sijoitetaan saumoihin tai sijoitetaan niihin. Nämä ovat metalliprofiileja ja tiivisteitä.

Sokeilla alueilla lähiseinämäiset saumat ovat täynnä kattohuopaa, bitumia tai tiivistysainetta. Sokea alue on jaettu 2 - 2,5 metrin osiin, jotka leikkaavat saumoja (kohtisuorassa seinää kohti) betonin kaatamisen koko syvyyteen. Tällainen erottimen muodostaa levy (pysyvä muotti), joka on asetettu reunaan siten, että sen yläreuna on sama kuin muottipesän pinta. Paneelit (paksuus enintään 3 cm) käsitellään kuumalla bitumilla, septisellä säiliöllä. Käytetään myös erityisiä vinyylipainoja, joiden paksuus on enintään 15 mm. Sitten muotti on betonoitu.

Laajennusliitäntä levittämällä

Kuvan katkaisuista, jotka erottavat solmun, riippuu alueen ja huoneen kokoonpanosta. Seinäliitoksilla on syvyys koko levyn korkeudelta. Ne ovat täynnä 10 mm: n paksuisia elastisia tyynyjä, silikonia. Myös kaatolevyt leikataan oviaukkojen ja käytävien tasolle, mutta ei koko materiaalin korkeudelle. Samoin se on erotettava portaiden lennosta.

Jos huoneen pinta-ala on yli 30 m2 tai siinä on L-muotoisia osia, se on pirstoutunut nelikulmaisiin (neliönmuotoisiin) komponentteihin, joiden sivut ovat enintään 6 metriä. Huonepylväät on myös erotettu leikkauksilla (neliön muodossa) niiden pohjalla. Kun levyt sisältää lujitetta, leikkaus tehdään vahvistuskotelon levyjen reunoilla.

Monoliittien keskellä dissections liittyvät yleensä esimerkiksi lattiaan asetetun laattojen mittoihin (sauman on mentävä niiden väliin). Lämmin lattioissa lattia levitetään polttoaine-elementtien kenttien rajojen yli. Leikkaussyvyys määräytyy sen korkeuden mukaan, ja se riippuu myös lämmitysputkien läsnäolosta lattiassa. Tällöin betoniryhmä leikataan 1/3 - 1/2 paksuuteen.

johtopäätös

Laajennusliitokset ovat välttämättömiä osana betonirakenteiden muodostumista, ja ne on varustettava esikattojen valmistuksessa. Saumojen asianmukainen käyttö - takuu rakennusten pitkästä ja luotettavasta toiminnasta, joka säilyttää sisustuksen esteettisyyden.

Miksi ja miten konkreettiset lämpötilaeristeet ovat: tekniikan tarkastelu, niveltyypit ja askel askeleelta

Nykyään kaikkien rakennusmateriaalien hinta kasvaa jatkuvasti, joten on tärkeää miettiä, miten todella laadukkaita rakennuksia tehdään, jotta myöhemmin ei enää tarvita jatkuvasti virheitä.

Ei ole poikkeuksia ja kaikenlaisia ​​betonirakenteita - esimerkiksi lattiat ja päällystys rakennuksen ympärillä. Jos lattioita ei ole tehty oikein, ne vain pilkkovat, mikä automaattisesti aiheuttaa viimeistelylattian peittämisen muodonmuutoksia.

Kuva, joka näyttää lämpötilarivit betonirakenteen rakenteessa

Sokea alue on itse asiassa vastuussa perusta-nauhan eheydestä ja normaalista tilasta. Jos halkeamia ilmestyy sokea alueelle, vesi tunkeutuu sinne, mikä puolestaan ​​tulee myös pohjarakenteeseen. Ja tämä on täynnä vakavia seurauksia.

Halkeilun riskin minimoimiseksi betoniin rakennetaan lämpötilaliitos SNIP: n mukaisesti - sen läsnäolo, muodonmuutos on epätodennäköistä.

Itse asiassa nämä ovat erityisiä leikkauksia betonin rakenteessa, minkä vuoksi betoni ei halkeile lämpötilavaihteluiden aikana - sillä näyttää olevan tilaa laajentaa.

Oikein tehty sokea alue

Itse asiassa on olemassa koko luokitus suojaavien linjojen - ja ei ole vain lämpötila linjat. Harkitse, mitä he yleensä ovat, ja sitten käyttäen esimerkkiä lattian ja jalkakäytävien asentamisesta, ymmärrämme, kuinka lämpöliitokset on järjestetty teräsrakenteisiin.

Tyypit nivelten betoniin

Yksityiskohtainen katsaus on julkaistu alla olevassa taulukossa.

Tällainen on luokittelu.

Kiinnitä huomiota siihen, että betoniin lämpötilan liitokset merkitsevät pakollista käsittelyä - nämä eivät ole tyhjiä. Tällaiset leikat suljetaan yleensä joko joko tiivistysaineilla tai erityisillä profiileilla tai joustavilla lisäosilla. Jos näin ei tehdä, visuaalinen ulkonäkö heikkenee merkittävästi ja luonnollisesti rakenteen eristysominaisuudet menetetään.

Kannossarjan täyttäminen erikoisprofiililla

Nyt voit mennä tarkalleen, miten tämä lämpötilasuoja on tehty.

Lämpöliitosten asennus

Kuten jo mainittiin, perehdytään teknologiaan esimerkiksi betonilattian ja sokeiden alueiden laitteiston ympärillä. Miksi nämä rakenteet? Koska useimmissa tapauksissa ne on tehty omilla käsillään ja niillä on ominaisia ​​virheitä (ks. Myös artikkeli "Betonilaatan ruutu - tyypit ja sovellus").

Ja virheet ovat vain se, ettei suojaavaa lämpötilalinjaa ole.

Tasoitus ilman suojaavia leikkauksia

Ennen kuin aloitat - muutamia sanoja näiden rakenteiden ominaisuuksista, missä tapauksissa niitä on suojattava vastaavanlaisella tekniikalla.

Lisäksi leikkaukset on tehtävä pylväiden ympärillä (jos sellaisia ​​on) lattian kosketuspisteissä.

Huomaa, että laitteiden lämpötilaliitokset betoniin tehdään myös seinissä. Ja vaikka ne eivät ole peräisin monoliteistä vaan myös tavallisista tiilistä tai lohkoista.

Nyt voit siirtyä suoraan töihin. Lyhytohjeet lattian ja sokean alueen kaatamiseksi, joissa tarkennus kohdistuu laitteen saumoihin.

Tämä talon osa on tehty näin:

 • Rakennuksen ympärysmitan varrella on noin 15 cm: n syvennys, jonka leveys ei saa olla yhtä suuri kuin kattopintojen ulokkeet.
 • Kaivanto on peitetty raunioilla, kateaineen kaistaleet asetetaan kiven päälle.
 • Vahvistettu runkorakenne.

  Vinkki: Vahvistustangot on sijoitettava talon seinämiin. Tätä tarkoitusta varten suoritetaan sellainen työ kuin betonissa olevien timanttien poraus, johon raudoituksen päät asetetaan.

 • Betonikerros kaadetaan kaltevalla seinämillä.

  Lämpötilayksikkö tehdään juuri ennen kuin betoniseos kaadetaan. Se tapahtuu seinien ja sokean alueen yhdistävällä linjalla. Sellaisten saumojen järjestämiseksi - sinun on vain syytä sijoittaa liian paksut levyt seinien ja sokean alueen välille.

  Lisäksi saumat tehdään sokean alueen yli - samalla tavalla (reunojen reunojen avulla). Samanaikaisesti tämäntyyppisen raudoitetun betonin lämpötila-liitosten välisen etäisyyden tulisi olla noin 1,5 - 2 metriä.

  Säleikköalueet, joissa otetaan huomioon lämpötilan suojaus

  On käynyt ilmi, että seos kuluttaa koko tilan, paitsi linjat, joissa levyt on asennettu. Kun betoni kovettuu, levyt poistetaan, ja aukot täytetään joko tiivistysainetta tai vaahtopolyeteeninauhalla.

  Tärkeintä tässä on varmistaa, että talon ja sokean alueen välinen yhteys ei osoittaudu tyhjäksi - muutoin vesi tunkeutuu siihen, joten tästä rakenteesta ei ole mitään järkeä.

  Kääntäkää nyt laitteiden lattiat saumoilla.

  Saumat betonilattiassa

  Betonilattian kaatumisjärjestystä ei oteta huomioon, koska tällaisen tason lämpötilaliitokset voidaan järjestää seoksen alkuperäisen kiinteytymisen jälkeen.

  Tietenkin on parempi tehdä tämä ennen kaatamista, joten kun betoni kuivuu, halkeamat eivät näy pinnalle, mutta periaatteessa tämä ei ole välttämätöntä, jos muodostat suojaruudut ennen betonin kovettumista 100%: iin. Täysin kovettuminen tapahtuu pääsääntöisesti muutamassa viikossa - tänä aikana voit tehdä ompeleita.

  Turvallisuus leikattu betoniin

  Joten, miten saumat ovat solmussa.

 • Määritellään linjat, joiden avulla tehdään timanttipiirien avulla vahvistetun betoniteräksen leikkaamista. Niiden välinen etäisyys lasketaan käyttämällä hyvin yksinkertaista kaavaa 25 kerrottuna sidoksen paksuudella, esimerkiksi se on 10 cm. Näin ollen rinnakkaisten linjojen välisen etäisyyden tulisi olla noin 2,5 metriä.
 • Hiomakoneet ovat leikkautuja saumoja, joiden syvyyden on oltava noin yksi kolmasosa tasoitteen kokonaispaksuudesta. Linjojen leveydestä optimaalinen luku on enintään muutaman senttimetrin.
 • Harjojen ja pölynimurin avulla kaikki lika ja pöly poistetaan nivelistä ja sitten kaikki tila on pohjustettu.
 • Kun alusta on kuivunut, koko uritettu tila täytetään mastilla, tiivisteellä tai jonkinlaisella elastisella materiaalilla. Lisäksi on olemassa erityisiä profiileja, jotka on suunniteltu sijoitettaviksi tällaisiin saumoihin.

  Loppujen lopuksi meillä on se, että nyt betonimassan laajenemisen tapahtuessa muodonmuutos tapahtuu levyn reunojen kohdalla pitkin viivoja, joissa saumat menevät. Näissä paikoissa äärimmäiset betonielementit särkyvät enimmillään, mutta pää viimeistely lattia pysyy täysin vahingoittumattomana.

  Ompeleet läheltä

  Tämä tietenkin säästää rahaa, koska sinun ei tarvitse käyttää rahaa nykyisiin korjauksiin.

  Itse asiassa tämä tekniikka on nyt valmis, ja nyt voimme tiivistää sen.

  On käynyt ilmi, että lämpötilaliitosten järjestäminen kadun ja sisäosan betonirakenteessa on erittäin toivottu sitoumus, jonka seurauksena koko rakennuksen koko käyttöikä laajenee merkittävästi.

  Tuloksena on, että kun olet investoinut betoniin tällaisten laajennusliitosten laitteeseen, säästät myös vähäisiin kunnossapitoon.

  Olemme selvittäneet, mitkä ovat suojaavat muodonmuutossaumat ja miten suojaamme erilaisten lämpötilojen vaikutuksia. Toivomme, että ohjeet ovat hyödyllisiä sinulle käytännössä. Jos haluat tietää vieläkin enemmän tästä aiheesta, suosittelemme katsomaan lisää videota tässä artikkelissa.