Kuinka asentaa polykarbonaatti kasvihuone maahan?

Ilmasto on tullut niin arvaamattomaksi, että kasvihuonekaasujen läsnäolo edesauttaa huomattavasti kauden kasvisten viljelyä. On käytännöllistä asentaa polykarbonaatti kasvihuone paikan päällä. Se on kestävä, pitää lämpöä hyvin, välittää kasvillisuuden kehittämiseen tarvittavia auringonvalon taajuuksia. On parempi ostaa kasvihuone valmiiksi, mutta voit säästää asennusta ja asentaa sen itse.

Sijaintivalinta

Normaalille kasvien kasvulle tarvitaan luonnollista auringonvaloa koko päivänvalossa. Siksi ensimmäinen vaatimus paikasta on puut, rakenteet ja rakennukset, jotka hämärtävät sivuston.

Oikea suuntaus kardinaalipisteisiin parantaa valaistusta: koukut suuntautuvat kohti etelää, toista pohjoista kohti ja lateraaliset sivut länteen ja itään kohti. Samaan aikaan on otettava huomioon tuulen suunta. Jos tuuli usein puhaltaa pohjoisesta, kasvihuoneen akselia on pyöritettävä. Tuulen ei pitäisi puhaltaa kasvihuoneita avointen ovien läpi.

Polykarbonaatti kasvihuone paikan päällä

Jos aiot käyttää kasvihuonekaasua talvella tai kevättalvella, on tärkeää olla lähellä sähköverkkoon, lämmitysjärjestelmään ja vesihuoltoon liittyvää pistettä. Kesä kasvihuoneet vain kastelua on tärkeää. Tästä syystä riittää, että lähistöllä on kesäveden putket. On osoitettu, että kasvihuonekaasun saanti, joka on asennettu väärin, on 30% alhaisempi: huono valaistus ja huonosti järjestetty kastelu.

Toinen vaatimus paikkakunnalle - tasainen maasto. Jos ei ole täysin tasainen juoni, on tarpeen viettää aikaa tasaamaan maaperää. Yhtenäistä kastelua ei ole mahdollista harjanteilla, joilla on suuri kaltevuus.

Asennuksen valmistelu

Jos olet onnekas - maaperä on hedelmällinen, juoni on tasainen, voit aloittaa työn merkinnällä. Mutta jos helpotus on epätasainen ja pohjavedet tai savi kerros ovat lähellä sitä, sinun on tehtävä kovaa työtä.

Savi pienentää huomattavasti maaperän läpäisevyyttä. Keinotekoinen vedenpoisto voi antaa normaalin kosteuden. Kuivumateriaalina voit käyttää murskattua kiveä.

Työ maaperän valmistamiseen johdonmukaisesti:

 1. Ensimmäinen asia on merkitä tuleva kasvihuonekaasujen koko.
 2. Poista koko hedelmällinen kerros koko kehältä ja varoita myöhempää käyttöä varten. Kalvotettu soodi voidaan tallentaa puutarhan nurkkaan. Ylikuumeneminen, se on erinomainen substraatti istutettavaksi.
 3. Poista savi syvyyteen 40 cm.
 4. Kaada roskaa (15 cm) ja taso.
 5. Kaada hiekka, sen paksuus ei saa olla pienempi kuin kerrosrauni. Tiivistetty. On mahdollista kostuttaa, jotta tyyny tiheästi asetettu.
 6. Jätä hedelmällinen maa kasvihuoneen myöhemmäksi tankkaukseksi.

Aika, joka käytettiin sivuston tasoittamiseen, maksaa kokoonpanon aikana. Sinun on koottava runko tasolle, jonka korkeusero on enintään 5 cm paljon helpompaa ja nopeampaa. Valmistustyön suorittamiseksi tarvitset varren, kiristysnauhan, mittanauhan, bajonettin ja lapio-lapiot, kottikärryt tai venytyksen.

Asennusvaiheet

Ei ole järkevää tehdä kehystä itse. Laaja valikoima kasvihuonekehyksiä profiilista (alumiini, sinkitty rauta) polykarbonaattipäällysteen alla on myynnissä. Alhaisissa lämpötiloissa polykarbonaatti muuttuu hauraaksi. Kasvihuoneen asennus voidaan toteuttaa sekä kevättalvella että syksyllä, mutta samaan aikaan ilman lämpötila ei saa olla alle +5 ° C.

Kohtuulliseen hintaan voit ostaa kaikenkokoisen kasvihuoneen: 2 metrin suunnittelusta, jopa 12 metriä. Täydellisessä sarjassa kehyksen lisäksi on polykarbonaattia ja kiinnittimiä. No, jos sarjassa on palkki, sitä voidaan painaa kasvihuoneen pohjalle.

Ennen kuin aloitat rakennustyön kokoonpanon työstämisen, sinun on tutustuttava tuotteen asennusohjeisiin ja valmistettava kaikki tarvittavat työkalut. Sinun täytyy olla käsillä:

 • ruuvimeisseli;
 • tasolla;
 • veitsi;
 • rautahaara;
 • vasara;
 • avaimella.

Barin käyttö alemman sidoksen suhteen

Ottakaa huomioon mahdollisuus asentaa kasvihuone ilman pohjaa käyttäen puuta, jolla painotetaan rakennetta.

Puutavaraa ennen käyttöä on käsiteltävä erityisellä kyllästyksellä, joka suojaa sieniä vastaan. Vanhaa tapaa on mahdollista käyttää bitumilla, mutta on parasta käyttää nykyaikaisia ​​antiseptisiä aineita. Puupalkista, muotista, sammasta ja kosteudesta suojaavat puun kyllästys:

Sopiva. On parempi käyttää useita kerroksia odottamalla kunkin kuivaamista.

Pohjatislaus - puutavara voidaan haudata maahan hieman. Kasvihuoneen ympärysalle kaivaa pieni kaiva 30 cm leveä, syvyys riippuu puun korkeudesta. Sivuseinistä katodimateriaalin asettamiseksi se suorittaa kaksi toimintoa:

 • vedenpitäväksi;
 • rikkakasvien torjunta.

Kehyksen kokoonpano

Puutarhurit, jotka ovat harjoittaneet käytännössä kasvihuoneiden itserakennusta, suosittelevat ensin kasvihuoneen loppuosien kokoamista. Nämä ovat monimutkaisimpia rakenteellisia elementtejä, koska niissä on sisäänkäyntiä ja ilmanvaihtoaukkoja.

Toinen vaihe asennuksessa on sijoittaa pohjaan (palkki) ja kiinnittämällä se kasvihuonekehikon alaosaan itsekierteittävin ruuvein. Vaakasuora vanteet tarkistetaan tasolta. Tarvittaessa kaivanto haudataan tai kaadetaan. Puun tulee työntyä maanpinnan yläpuolelle vähintään 10 cm: n etäisyydelle. Vanteiden kulmat on kiinnitetty tukevasti niitteillä, itsekierteillä ruuveilla tai nauloilla.

Ensimmäinen askel on asettaa kaari pitämällä ne kehyksen pohjaan. Seuraavaksi, tiukasti tasolla, vaakasuuntaiset liitosliuskat on kiinnitetty. Kasvihuoneen perustana on. Sinun on kiinnitettävä päätyosat siihen ja voit aloittaa seinän pinnoitteen polykarbonaatilla.

Voit tehdä automaattisen kastelun kasvihuoneessa, jotta kasvit saisivat oikean määrän vettä.

On erittäin tärkeää valita oikea polykarbonaatti kasvihuoneeseen. Tässä luet tärkeät vinkit.

Siinä kuvataan, kuinka monta tiiliä kuormalavalla tulee määrällä.

Kiinnitämme polykarbonaattia

Ensimmäiset päät on ommeltu. Kun polykarbonaatti katkaisee suojakalvon. Kiinnitä levy ensin ruuveilla ja leikkaa sitten kokoon. Kierrä polykarbonaattia oven ja tuuletusaukkojen ympärille. Leikkaa varovasti ovi- ja ikkuna-aukot. Lisävarusteiden kiinnittäminen: lukot, kahvat. Putiit ovat valmiina.

Jäljellä on vielä aikaa vievää osaa työstä - polykarbonaatin sijoittaminen kaarelle. On parempi tehdä tämä rauhallisella säällä, koska arkkia on suuri purjealue. Tuulen voimakasta tuulenpuuskaa polykarbonaatti voi rikkoa. Liitä arkki kahdella tavalla:

 • lap;
 • käyttäen alumiiniprofiilia ja raitoja.

Suositellaan yleensä profiileja ja alumiininauhoja, mutta käytännössä käy ilmi, että päällekkäinen muniminen antaa myös pinnoitteen tarvittavan lujuuden ja tiiviyden, se on halvempi.

Profiili kiinnitetään kaareihin ruuveilla. Kiinnitä tietty vaihe pitkin koko pituutta. Polykarbonaatti asetetaan profiilin aukkoihin. Erikois alumiininauha asetetaan liitokseen ja venytetään vaaditulle tiheydelle.

Kasvihuoneiden järjestäminen

Kehys kootaan ja ommellaan, kasvihuone voidaan valmistaa istutusaikaan. Kaiva, parantaa maaperän rakennetta, lisäämällä humus, komposti, turve vaadittavissa mittasuhteissa. Voit tehdä harjanteita. Kun suunnittelet niitä, ota huomioon, että on helpompi hoitaa kolme harjaa: yksi keskellä, kaksi sivulta. Rakentaessaan kaksi harjaa, ne ovat laaja ja hankala ylläpitää.

edut

Kun asennat polykarbonaatti kasvihuone ilman pohjaa, puutarhuri saa useita etuja. Kasvihuone on nopeasti asennettu ja purettu. Alueella, jossa on paljon lumia, se voidaan nopeasti purkaa talvella, joten talvella katto ei murtuisi painovoiman takia.

Tällainen kasvihuone voidaan helposti siirtää toiseen paikkaan. Varsinkin jos se on pieni. Voit liikkua, jos puut kasvoivat, ja varjo ilmestyi, joka ei ollut aiemmin. Tai he rakensivat uuden maalaistalon lähellä, asensivat tiheän, varjo-aidan aidan. Keräämällä omilla käsillään kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista maan päällä, kesällä asuva saa mobiili- ja luotettavaa rakennetta, joka toimii monta vuotta.

Miten välttää virheitä

Siitä, miten valita paikka ja valmistella sitä, olet jo sanonut. Tiedämme sallitun ilman lämpötilan asennettaessa polykarbonaattilevyä. Mitä muita epäonnistumisia voi esiintyä?

Sinun on kiinnitettävä huomiota ostaessasi seuraavat kohdat:

 1. Ensinnäkin metallin paksuus (vähintään 1,5 mm).
 2. Seuraava tärkeä kohta on profiilin poikkileikkaus. Valitse toinen vaihtoehto 20 cm * 20 cm ja 40 cm * 20 cm.
 3. Alueilla, joilla on suuri sademäärä, valitse kasvihuoneet, joissa on vahvistettu runko.
 4. Jos kasvihuoneessa on alareunat korvien kanssa, sarjaan asennukseen on nastat, mutta ne eivät ole kokonaan ajautuneet maahan. Pinnan yläpuolella tulisi olla vähintään 20 cm nastainen nasta. Jos näin ei tehdä, silloin kun maa lakkaa, silmä irtoaa metalliliitoksesta.
 5. Kiinnitä kasvihuoneet, joissa pohja kiinnitetään maahan T-muotoisten kiinnittimien avulla. Ne kiinnittävät kehyksen luotettavammin kuin nastat.

Polykarbonaattivalinta

Älä tee virheitä valittaessa polykarbonaattia. Mitä etsit ensin? On tärkeää, että UV-suojaus lisää levyn lujuutta ja kulkee haluttu auringonvalon taajuus.

Muista tarkastella arkkien paksuutta. Optimaaliset arvot ovat millimetreinä 4-6. Levyn lujuus voidaan tarkistaa painamalla. Ohut ja heikkolaatuinen materiaali painettaessa menettää muodonsa, rypistyy. Polykarbonaatin taivuttamisessa ei saa esiintyä ryppyjä.

Muitakin kohtia kannattaa harkita:

 1. Polykarbonaatilla on suuret halkaisijaltaan suuret porausreiät kuin puuta (metalli). Ei ole rypytyksiä eikä aaltoja.
 2. Älä säilytä varusteissa. Kiinnityspisteiden tiivistämiseksi käytä polykarbonaattisia lämpöaluslevyjä tai kumitiivisteitä.
 3. Käytä erikoisprofiileja polykarbonaatin päätypinnan reunaan.

johtopäätös

Polykarbonaatti kasvihuonekaasu maassa - hyvä ratkaisu monta vuotta. Itsekiinnitys on laadunvarmistus. Siinä on asennuspaikka, haluttu paksuus polykarbonaatti, kestävä runko, korkealaatuiset liittimet ja asennus, joka on tehty täsmälleen ohjeiden mukaan.

Kasvihuoneen maaperä: maaperän valmistuksen perusteet

Kasvihuoneissa ja kasvihuoneissa kasvatettavat kasvit ovat mahdottomia ilman huolellista maanmuokkausta. Tässä artikkelissa kerromme teille, mitkä seikat sinun on kiinnitettävä huomiota ensisijaisesti, sekä miten valmistellaan maaperää kasvihuoneessa erilaisten kasvien viljelyyn.

Jokaiselle viljelmälle tarvitaan erityinen maaperän seos.

Maaperän valinnan perusteet

Todelliset ongelmat, kun käytetään luonnonmaata

Vuoteiden aktiivinen hyödyntäminen johtaa niiden vähenemiseen.

Maaperän valinta suljettuun maahan on melko vaikea tehtävä.

Tämä johtuu siitä, että pieni määrä maaperän massaa johtaa sen nopeaan vähenemiseen:

 • Ensinnäkin sadon lopussa poistamme kaikki kasvien jäämät, mikä tarkoittaa, että hedelmällisyyden palauttamiseen tarvittava orgaaninen aine ei pääse maaperään.
 • Toiseksi sängyt hyödynnetään aktiivisemmin, koska kasvien kasvien tiheys on paljon suurempi kuin ulkona.
 • Älä myöskään unohda runsaasti päällystystä: useiden vuosien jälkeen sängyt kerääntyvät lannoitteen muodostavien painolastivesien jäännöksiin.

Kaikki tämä johtaa siihen, että monet kasvihuonekaasun omistajat haluavat korvata maaperän kokonaan kerran vuodessa.

Meillä on kuitenkin seuraavat kysymykset:

 • Mistä saavat tonnia maata vuosittain?
 • Missä viedä jätettä?
 • Miten järjestää korvausprosessi?

Jotta tällaisten ongelmien ratkaiseminen ei onnistu, on aluksi huolehdittava hedelmällisyyden säilyttämisestä ja kasvihuonemateriaalin fysikaalis-kemiallisten ominaisuuksien ylläpidosta.

Maaperän varastointi vaatii erillisen paikan

Maaperän perusvaatimukset kasvihuoneessa

Olkoon muotoiltu perusvaatimukset maalle kasvihuoneessa:

 • Maaperän on oltava hedelmällistä ja löysää.
 • Sen pitäisi sisältää riittävä määrä humusta (maaperän orgaanisen aineen tärkein osa hedelmällisyydestä).
 • Vaatimuksiin kuuluu myös substraatin (Ph-arvon) optimaalinen happamuus, joka vastaa viljeltyä viljelykasvua.

Näitä indikaattoreita ei ole helppo pitää oikealla tasolla. Siksi on tärkeää, että omat kädet valmistelevat sängyt seuraavalle istutuskaudelle.

Luonnollinen hedelmällisyyden palautustekniikka

Kasvihuoneen maaperänvalmistukseen kuuluu useimmiten sitä, että sitä rikastetaan mikroravinteisilla ravintoaineilla. Tähän mennessä ei ole olemassa yhtenäistettyä järjestelmää, sillä esiteltyjen aineiden luettelo riippuu siitä, minkä kasvin kasvaessa ja mistä käsittelystä sängyt kohdistuivat kuluvana vuonna.

Valokuvat sohvapäällystetyistä sängyistä

Nykyaikaiset markkinat tarjoavat meille laajan valikoiman mineraali- ja orgaanisia lannoitteita. Kuitenkin, kuten käy ilmi, kotona kasvihuoneessa on mahdollista päästä mukaan yksinomaan luonnollisen päällikön pukeutumiseen.

Se voi sisältää seuraavia aineita:

 • Leväjauhot (sisältää hivenaineita ja kalkkia).
 • Liha- tai luujauho (fosfori, nitraatti, kalium).
 • Kalkkijauhot.
 • Puujätteet (sahanpurun sirut, lehdet)
 • Alas tai höyhen (sisältää kaliumnitraattia)

Luonnollisesti ei pidä unohtaa "klassisia" lannoitteita vähentävää ainetta - lantaa, kananhiekkaa ja kompostointia.

Kiinnitä huomiota! Luonnonmukaisten lannoitteiden etujen orgaanisen luonteen lisäksi niiden erittäin edullinen hinta.

Maaperän valmistelu kasvihuoneessa useimmiten sisältää kerrostumista:

 1. Desinfioitu maaperän seos orgaanisten aineiden lisäämisellä.
 2. Humus ikä 3-4 vuotta (ilman heinää ja olkia).
 3. Kerros juuri leikatusta ruohosta (ennen kukintaa, jotta rikkaruohoja ei kierrettäisi).

Tämä ohje olisi toteutettava välittömästi desinfiointitoimenpiteiden päättymisen jälkeen, ts. syksy sadonkorjuun jälkeen. Näin pystymme palauttamaan sängyn hedelmällisyyden, ja keväällä istutamme taimet maaperään.

Kasvihuonekaasujen sekoitukset

Päätyypit

Yleensä kasvihuoneissa ei saa käyttää kenttään tai niittyyn otettua kiinteää maaperää ja useiden eri osien erikoisekoitusta.

Jokaisella puutarhalla on oma ainutlaatuinen resepti, mutta kuvaamme tässä osassa melko yleisiä vaihtoehtoja.

Kiinnitä huomiota! Tässä esitetyt mittasuhteet ovat vain ohjeellisia.

 • Turve maa - maaperä, joka on runsaasti humus, joka kerätään suot. Sadonkorjuun aikana turpeen kerrokset on vuorotteltava lannan ja kalkin kanssa. Alankasvatuuria levitetään maaperään sen ominaisuuksien mukaan: kevytmaaperä vaatii 20-25 kg: n lisäämistä neliömetriä kohti, raskaammat maaperät - jopa 15 kg.

Me sekoitetaan maa turpeen kanssa

 • Komposti maa - elintarvikejätteet, jotka ovat märänneet useita vuosia ja maatilan tuotteita. Kompostointi on yksinkertaista valmistaa: riittää tallentaa kaikki jätteet erilliseen paaluun tai laatikkoon. Orgaanisen aineen korkea pitoisuus tekee kompostoidusta maaperästä erittäin suotuisan vihannesten ja yrttien kasvattamiseen.
 • Lehtiä tai puumaista maaperää tuotetaan myös lisäämällä maaperään kasvimateriaalia, mutta niiden tuottavat indikaattorit ovat hieman pienempiä kuin turve- tai kompostointialustat. Tällaista maa-ainesta voidaan lisätä jopa 30% koko maaperästä.

Kiinnitä huomiota! Lehtien, sahanpurujen ja kuoren valmistuksessa on välttämätöntä valvoa maaperään joutuvien loisten puuttumista.

Alustat eri kulttuureille

Kasvavat vihannekset polykarbonaattikasvisissa kasveissa edellyttävät erittäin tiiviisti maaperän seoksia tietystä sadosta.

Pieni määrä maata sängyissä aiheuttaa maaperälle suuren kuormituksen, ja siksi on erittäin tärkeää, että sen koostumus voisi antaa kasveille kasvanut kaiken tarpeellisen.

 • Kasvihuoneessa olevien tomaattien maaperän pitäisi olla neutraalin reaktion lähellä. Hyviä tuloksia saavutetaan lisäämällä sänkyyn 60% turve, 20% komposti ja 20% hiekkaa. Koska tomaattien juuret ovat herkkiä alhaisille lämpötiloille, on syytä laittaa olki tai sahanpuru pohjakerrokseen.
 • Kasvihuoneessa käytettävien kurkkujen maaperä valmistetaan hieman eri tavalla: sekoitetaan 6 osaa turvea, jossa on 2 osaa humusta ja 2 - puumaista maata. Porkkanoita ei myöskään tule tarpeettomiksi.

Kevyet maaperät ovat ihanteellisia marjojen kasvattamiseen

 • Berry-viljelmiä viljellään kevyissä maissa. Esimerkiksi mansikoiden osalta paras suhde olisi 6 osaa turpeesta ja 2 osaa sahanpurua. Kun kasvatetaan laukkuja (hollantilaista teknologiaa), turve ja komposti lisätään substraattiin.

johtopäätös

Kuten näette, kasvihuonekaasupotentiaalin säilyminen ja eri viljelykasvien optimaalinen suhde valinta on melko vaikea tehtävä. Kuitenkin, jos ette anna asioiden omaksua tietenkään eikä sallita maaperän ehtymistä, voit luottaa runsaaseen satoon, jossa on vähäinen voimien ja varojen investointi (myös oppia lämmittämään maaperää kasvihuoneessa).

Tämän artikkelin videossa - visuaalinen katsaus tähän aiheeseen, katso!

Maaperän itsenäinen valmistelu ja valmistelu kasvihuoneessa syksyllä

Syksyllä keräämän kasvuston määrä ja laatu riippuvat suoraan kasvihuoneen maaperän tilasta. Ja vain lannoitteiden levittäminen, löystyminen, viljelykasvien muuttaminen ei riitä. Jotta kasvien kasveja tuottaisi hedelmät hyvin, on tarpeen valita maaperän koostumus, joka on heille optimaalinen, ja desinfioi se asianmukaisesti. Merkittävää on talven talteenoton maaperän valmistelu.

Seuraavassa tarkastellaan kaikkia näitä kysymyksiä. Lisäksi tässä on opas osittaisesta korvaamisesta sängyssä.

Maaperä kasvihuoneessa: koostumuksen valinta, tärkein manipulointi, valmistautuminen talvella

Mitä paremmin hoidat maaperän tilan polykarbonaatti kasvihuoneessa, sitä helpompi on hoitaa kasveja, ja sato ilahduttaa sen myyntimäärillä.

Mikä on paras kasvihuoneilma? Optimaalisen koostumuksen valinta

Vaikuttaa siltä, ​​että yksinkertaisin asia on ostaa valmiita maaperä kasvihuoneessa pusseihin, jotka on optimoitu erityisesti kasveihin, joita aiot kasvattaa. Toisaalta se on niin, toisaalta - tällainen "ilo" on erittäin kallista. Siksi paras vaihtoehto on maaperän itsenäinen valmistelu. Aikuisten kasvit, jotka tuottavat hedelmää paremmin sopivat keskitason maaperän. Maapallon likimääräinen koostumus polykarbonaattikasveille on seuraava:

 • Sodland - 2 osaa.
 • Humus - 2 osaa.
 • Turve - 1 osa.
 • Joki-hiekka - 1 osa.

Tämä vaihtoehto soveltuu useimmille sisätiloissa kasvatetuille viljelmille.

Millaista maaperää on parempi käyttää kasvihuoneessa: monien sävellysten olennainen osa on sota-ala

Kasvien viljelyyn tarvitaan runsaasti mineraaleja sisältävää orgaanista ainesta sisältävä kevyt maaperä, jolla on hyvä kosteus ja kaasun läpäisevyys. Siksi turpeesta saatavat seokset ovat erityisen hyviä.

Kasvien kasvien turve, koostumus taimet:

 • Turve - 3 osaa.
 • Metsälehti - 1 osa.
 • Humus - 1 osa.
 • Sod land - 1 osa.
Kiinnitä huomiota: älä lisää, vaikka haluatkin lisätä maaperää ravitsevampaan, lantaan. Sen vuoksi maaperän happamuus lisääntyy, mikä tekee siitä epätarkoituksenmukaiseksi kasvien kasvattamiseksi.

Turve-seoksia käytetään taimia varten.

Maaperän kasvattaminen kasvihuoneeseen omalla kädellä

Kaikkien taimien maaperän osat on korjattava syksyllä. Sopivat säilytysastiat tai vahvat sellofaanipussit sopivat varastoon. Suoja, jossa maaperän ainesosat varastoidaan, tulee olla viileä, mutta alentamatta lämpötilaa alle 0 astetta. Koostumuksen sekoittaminen ja tarvittavien lannoitteiden syöttäminen tuottavat välittömästi ennen siementen kylvämistä.

Aikuisten kasvien teknologia on erilainen. Ainoa yhteinen kohta - työ alkaa myös syksyllä. Esivalmistetussa, desinfioidussa kasvihuoneessa tuodaan ja pinoamme kaikki komponentit. Tarvittaessa kaada lannoite. Seuraavaksi kaivamme kaiken ja niin lähdemme talvella. Keväällä kaivaamme kasvihuoneen maata omilla käsillämme jälleen jakamalla se 25-30 cm kerroksella. Lopuksi muodostumme sängyt.

Tasoittavat maaperän osat

Maaperän desinfiointi

Kesällä useilla haitallisilla mikro-organismeilla ja hyönteillä on aikaa kasvaa kasvihuoneessa. Jos jätämme kaiken sellaisenaan, seuraavan kauden aikana saamme "aikapommi", jonka istutetut kasvit ottavat itselleen. Tämän seurauksena uusi sato kärsii laadullisesti ja määrällisesti. Maaperän dekontaminointikäsittely kasvihuoneessa syksyllä auttaa välttämään tautia.

 • Kaasutuksessa. Helpoin vaihtoehto. Aseta rikki laatikko keskelle kasvihuone, aseta se tulelle ja jätä, sulkemalla ovi tiukasti. Kahden päivän kuluttua ilmastaamme huoneen hyvin ja säilytetään se talvella.
 • Levitä kuumaa höyryä tai kiehuvaa vettä. Maaperää käsitellään höyrygeneraattorilla tai vuotaneella kiehuvalla vedellä. Tämä menetelmä sopii vain pieniin kasvihuoneisiin.
 • Kuparisulfaatin liuoksen käyttö - 1 rkl. lusikka 10 litraa. vettä.
 • Ripottele maata kuivalla valkaisuaineella. Menettely voidaan suorittaa vain syksyllä.
 • Valmis valmis antiseptiset aineet. Annostus, lääkkeiden käyttöolosuhteet ovat aina ohjeita heille.

Kuinka valmistautua maaperään kasvihuoneessa: desinfiointi rikki pommi

Maaperän valmistaminen maahan

Syksyllä kasvihuoneessa maaperän valmistelun ensimmäinen vaihe on desinfiointi, josta keskusteltiin edellä. Seuraavaksi - maapallon köyhdytettyä hedelmällistä kerrosta rikastetaan:

 • Heitämme sahanpurua, komposti, kaivaamme kaiken.
 • Paksummassa me nukuimme liidulla
 • Laitamme kerros kuiva humus, noin 15 kg / 1 m 2.

Tässä muodossa sängyt jätetään kevääseen saakka.

Huomaa: maaperän jäädyttämisen vuoksi se tappaa paljon hyödyllisiä mikro-organismeja, jotka ovat hyödyllisiä kasveille. Tavallinen lumi auttaa välttämään tämän. Vain heittää se kasvihuoneeseen, vähintään puolen metrin kerros. Lumi voi lämmittää maata, eikä se jäädy suurelle syvyydelle.

Kasvihuoneen täyttäminen lumen avulla säästää maata jäädyttämöltä

Maaperän korvaaminen kasvihuoneessa, rikastusalustyypit

Vaikka maaperässä on asianmukainen rikastus ja asianmukainen lannoitus, happojen ja muiden kasvien kannalta haitallisten aineiden kerääntyminen tapahtuu. Siksi kahden tai kolmen vuoden välein osittainen korvaaminen maalla. Näin tehdään: irrota yläkerros - 20-25 cm: n syvyyteen kasvihuoneessa olevan maaperän kokonaispaksuudesta, ota se pois kasvihuoneesta; nukahdu kerros tuoretta maata 15 cm korkea; Levitämme rikastussubstraattia.

Alustan koostumus eri kulttuureille:

 • Tomaatit - turmeltunut maa 2 tuntia, lanta 1 tunti, jokien hiekka 1 tunti.
 • Kurkut - turmeltunut maa 2 h, turve 1 h, lanta 1 h, sahanpuru 1 h.
 • Kaali - humus 1h, komposti 1h.
 • Root crops - hiekka 1,5 h, humus 1 h.
 • Peppers - Humus 1 h, jokien hiekka 1 h.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen asentaminen maahan: paikanvalmistus ja rakenteen kokoonpano

Valmistajat ja omistajat pitävät kustannustehokkaana kasvihuonekaasupäästöt polykarbonaattipinnoitteella. Kustannusten vähentämiseen vaikuttaa suurelta osin kyky perustaa säätiö. Jos tukialusta ei ole mahdollista, se mahdollistaa kehyksen ja läpinäkyvän muovin kevyyden. Samat syyt edellyttävät kuitenkin voimakasta liittämistä maahan, jotta kevyt kasvirakenne ei kääntyisi tuulen mukana. On olemassa selkeät säännöt, joiden mukaan kasvihuoneen asentaminen maahan. Niiden noudattaminen takaa luotettavan kiinnityksen rakentamiseen ja ongelmien puute sadonkorjuu.

Kasvihuoneiden erityinen asennus ilman pohjaa

Varmista heti, että kevyen polykarbonaattikasetin asennus ilman nauhaa tai pistepohjaa sopii vain rakennuksen kausittaiseen käyttöön. Viljelijät ympärivuotiseen viljelyyn kasvihuoneilmiöitä, se ei ole sopiva. Tämän asennuksen tärkein haitta on merkittävä lämmönhukka, joka on 10%. Auringon tuottama energia - kevään ja kesän syksyn puutarhan rakennusten pää- ja ainoa lämmitin voidaan kohdella huolimattomasti. Sähkön, kaasun ja puun kanssa ei.

Toinen miinus on maapallon ylemmässä kerroksessa olevan perustavanteen puuttuminen, mikä mahdollistaa jyrsijöiden ja hyönteisten pääsyn vapaasti rakennukseen ja vahingoittaa kasveja. Tämä pätee myös siihen, että 10 cm: n kutistumisväli pysyy maanpinnan ja rakenteen alaulun välissä, mutta käsityöläisillä on tapoja estää pääsy, josta jäljempänä keskustellaan.

Hyvä syy yksinkertaistettuun asennukseen

Kesäasukkaille, jotka toimivat "katetuilla puutarhoilla" yksinomaan toukokuusta syyskuuhun / lokakuuhun, asennuspaikalla on paljon etuja:

 • huomattavia säästöjä, jotka mahdollistavat asennus vain pari hienoa päivää;
 • vähentää merkittävästi kustannuksia, jotka johtuvat säätiön käyttämien rakennusmateriaalien hylkäämisestä;
 • mahdollisuus tehdä kaikki työtä pohjan ja asennuksen valmistelemiseksi käsin vain yhden avustajan avulla;
 • helppo purkaminen rakenteen purkamisen yhteydessä kauden lopussa;
 • liikkuvuus, varmistaen tilojen liikkumisen hedelmällisemmälle paikalle, jos valittu alue ei ole riittävän tuottava.

Kokoonpano ja asennus ilman säätiötä ovat optimaalinen valinta, jos koealueen koko ei salli kahden kasvihuoneen rakentamista kasvihuoneviljelyjen jaksottaiseen vuorotteluun. Rakenne on helpompi liikuttaa T-muotoisilla jaloilla, joista kukaan ei tarvitse rakentaa 6 hehtaaria. Loppujen lopuksi: paras vaihtoehto kesän asukkaille ei ole tarvetta, ainoa vaihtoehto on asentaa tukipuun tukipohjaan, joka on haudattu maahan ja joka korvaa säätiön. Hänen laitteensa kestää kuitenkin aikaa ja rahaa, vaikka se ei ole yhtä suuri kuin monoliittisen nauhan kaataminen muottiin.

Valitaan paikka tuottaville kasvihuoneille

Sijainti on erittäin merkittävä tekijä, riippumatta siitä, asennetaanko kasvihuone maahan ilman pohjaa tai vankka asennus, jossa on tukipohja. On totta, että säätiöllä, jolla ei ole säätiötä, on etu: valitettava valinta ärsyttää vain yhden kauden.

Palaamme lyhyesti perusasetuksiin kasvihuonekaasupäästöjen optimaalisen alueen määrittämiseksi:

 • tontin ja rakenteen yhden kerroksen rakennusten välisen etäisyyden on oltava noin 3 metriä niin, että niiden varjo ei häiritse viljeltyjen vihannesten kasvua;
 • on toivottavaa järjestää pitkät seinät "alueellisella" maantieteellisellä suunnalla, so. rinnakkain itä-länsiradan kanssa, niin että kasvit saavat suurimman kuumuuden auringon itäisestä länteen. Näin ollen on parempi järjestää päät "meridional" niin, että ne "näyttävät" pohjoiseen ja etelään;
 • on välttämätöntä siirtyä pois pensaista ja suurista puista, paitsi huomioon niiden levinnyt varjo, mutta myös juurisysteemin voima. Koska voimakkaat juuret vievät paljon vettä kasvihuoneilmiöiltä.

Olisi mukavaa löytää paikka, joka on aidattu luonnoksista. Loppujen lopuksi tuulen whiffs jäähdyttää polykarbonaattia, minkä vuoksi vähemmän lämpöenergiaa tulee kasvihuoneeseen. Tietysti aita ei tietenkään säästä, mutta aaltopahvista valmistettu aita edes auttaa, mutta kasvihuoneessa ei ole kovin järkevää mennä rikki ostamaan sen. On parempi löytää olemassaolevista rakenteista tuulilta suojattu alue.

Mitä tehdä maan päällä

Vanhempien ja naapureiden maaperää ei ole valittu. Kuten sanonta kuuluu, se sai sen ja on onnellinen. Ja on erittäin toivottavaa selvittää, mitä se sai. Tätä varten sinun on suoritettava alkeellisia geologisia tutkimuksia sivustolla:

 • kaivaa pieni kuoppaan. Sen koko on noin 70 × 70 cm, syvyys 1,0-1,2 m;
 • määritä maan koostumus 0,2-0,8 m etäisyydelle pinnasta. Puhtaiden kuivien hiekka-ongelmien tunnistamisella ei synny. Se on hauras, hieman märkä, on mahdotonta rullata palloa tai liukastumista ulos siitä, joka säilyttää muodon jälkeen "keramiikka" kokeiluja. Hiekka - paras taustalla oleva kerros kasvihuoneessa. Se ei säilytä vettä, jonka pysähtyneisyys kykenee murtamaan kasvien juuret. Jos palloa kääritään, sinun täytyy kaivaa kaivoa 0,5 - 0,7 m syvältä kasvihuoneen alle ja täytä se joella tai louhos hiekalla siten, että ylimmäinen 0,3 m voi täyttää hedelmällisen maaperän seoksella;
 • korjataan pohjavesiä. eli sinun tarvitsee vain varmistaa, onko vettä reiän pohjassa vai ei. Jos löydät melko negatiivisen näkökulman kasvihuoneen ympärillä, sinun täytyy kaivaa ojia veden tyhjentämiseen.

Ensi silmäyksellä, toimenpiteet geologisen ja hydrogeologisen tilan määrittämiseksi voivat vaikuttaa liian monimutkaisilta. On kuitenkin helpompaa vakuuttaa ja selvittää vivahteet etukäteen kuin kadota kasvi ja valittaa kasvihuoneen hyödyttömyydestä.

Suositeltu asennusaika

Kasvihuoneilmiesten kokeneita asentajia kehotetaan asettamaan rakennus maanpinnalle tai säätiölle kesäkauden lopussa. Syksyllä voit turvallisesti pujottaa puhdistetut sängyt kehyksen kokoonpanon aikana ja kuljettaa sen suunnitellulle paikalle. Hyvä vaihtoehto on kevättalvella, mutta ei myöhemmin. Kuukauden aikana kasvun ja kukinnan puutarhassa asukkaat tällainen laajentuminen ei ole odotettavissa.

Materiaalien valmistajat suosittelevat myös asennusta kevääseen ja syksyyn, koska se on edullisin lämpötila 10 ° C: n lämpötilassa. Pinnoitus on riittävän solu, jotta hän olisi tarpeeksi muovia estämään tukevien tukien tukkeutuminen kiinteällä arkkilla, eikä halkeile, kun pultit kiristetään, kuten pakkasella.

Kasvihuoneen asennuksen kuvaus kentällä

Löytyi paikka, valitsi ajankohdan, nyt selvitämme, kuinka asianmukaisesti asennetaan kasvihuone, ja mitä pitäisi tehdä sen varmistamiseksi. Rakenteen yksinkertainen asennus maahan voidaan kuvata seuraavasti:

 • Sivuston valmistelu.
 • Pohjan vanteen asennus T-muotoisilla kiinnikkeillä.
 • Kehyksen alareunan asennus.
 • Rakenna malleja. Polykarbonaattipinnoitteen asennus. Läpiviennit, sivuseinät ja kasvihuonekaasut.
 • Kiinnityslaitteet, jotka suojaavat kasvihuoneen alempaa osaa luhistuneilta hyönteisiltä, ​​kenttä- ja kotimaisilta jyrsijöiltä.

Yleissuunnitelma mukautetaan rakennuksen rakenteeseen ja alueen geologisiin vivahteisiin. Jotkut prosessit tarpeettomiksi voidaan poistaa huomioiden tilanteen erityispiirteet. Asennettaessa maahan vain siihen upotetaan T-muotoisia tukia. Ne voidaan hitsata alun perin rakenteen pohjaan, ne voidaan kiinnittää ruuveilla tai kiinnittää vanteisiin hitsatuilla saranoilla. Harkitse tehtaan kasvihuoneen asennusprosessin keskeiset kohdat ilman säätölaitetta.

Sivustonvalmistusalgoritmi

Oletetaan, että valitsimme tontti lähiölaitteistoon rakentamiseen, jonka mitat ovat 3 × 8 metriä. Aiemmin havaittiin, että pohja maaperä on hiekka, jossa harvinaiset kerrokset ja linssejä hiekkasaumoista, jotka eivät merkittävästi huononna suodatusominaisuuksia. Pohjavesi putoaa huomattavasti pienemmäksi kuin rajoitusparametri 1,2 m. Sen vuoksi vedenpoistolaitetta ei tarvitse huolehtia, ja valmistelemme aluetta seuraavasti:

 • jakautumme kiinnittämällä kiinnittimiä alustan 4 × 9 metriä. Liitämme ne langalla;
 • kohdista merkitty alue. Poistamme turpeen ja näkyvät koukut lapiolla, jonka jälkeen tarkistamme vaakasuoran aseman rakennustasolla. Suurin toleranssit korkeuseroille ovat korkeintaan 5 cm. Huomioimme kehys, tarkemmin sanottuna kuvitteellisia "raitoja", jotka ovat 0,5-0,7 m leveitä katkoviivoja pitkin. Rakenteen sisällä on mahdollista suunnitella pintaa sen asennuksen jälkeen;
 • astu luiskahtaa 0,3 metrin etäisyydeltä, vedä maaperän viiva maahan, lapiolla, raudalla. Tämä on kaivannon ulkoreuna;
 • Kaivamme kaivoa 0,4 m leveä. Kaivannon syvyys riippuu kasvihuoneen T-muotoisten jalojen pituudesta, yleensä se on 0,3 metriä. Pinnan yläpuolelle kehyksen pohjakehys, joka lepää jalkoihin, pitäisi nousta 0,1 m: iin;
 • hieman, ilman paljon fanaattisuutta, hukutamme ojan pohjan. koska Polykarbonaatti kasvihuoneet painavat keskimäärin 70 kg ja rakenteen massa jakautuu koko alueelle, eikä kaivannon pohjaa tarvitse tiivistää ahkerasti.

Jotta ei heikennettäisi ja maata maata kaivannossa tai tiilissä kulmissa vinon rungon takia, tarkista pohjan vaakasuora taso. Korjaa puutteet välittömästi, jos niitä löytyy, ja siirry kokoonpanoon. Muistuta tarve suojella kasvit rikkaruohoilta ja soveltaa kansanmurtajaa: me peitämme ojan ulkoseinän käytetyillä liuskekivillä. Sen sijaan ruberoidi tekee, mutta muutaman vuoden kuluttua vehnänruohon rohkeat juuret ovat edelleen "puns".

Ohje kehyksen kokoonpanosta

Voit tilata kokoonpanon toimittajalta, mutta kuljettaminen ja liikkuminen koottujen rakenteiden osien ympärillä on työtä. Jos turvaudutte yritys-myyjän keräilijän palveluihin, anna heidän asentaa talliin. Ne, jotka päättävät kokoontua omiin käsiinsä, tarvitsevat vain varustaa avaimella ja ruuvimeisselillä. Kokonaistyörakennuksissa on yleensä täysi sarja kiinnittimiä ja samanaikaisesti kasvihuonekaasun itsesovittamista koskeva järjestelmä, jonka mukaan on välttämätöntä toimia. Kuitenkin meidän tapauksessamme teosten sarja muuttuu jonkin verran, joten tarvitsemme:

 • koota päät, kiinnittää ovikehyksestä, ikkuna-analogiasta ja vahvistusliuskeista päätykaarille, jos myyjä ei asenna päät tai valmista valmistaa hitsattuja päitä;
 • pultti yksityiskohdat alareunusta ja kiinnitä siihen T-muotoiset jalat. Kaikki "maanalaiset" ja maadoitetut osat on käsiteltävä bitumilla ennen asennusta kaivoksiin;
 • siirrä kokoonpantu vanteet kiinnitetyillä tuilla paikalle ja asenna tämä rakenneosuus kaivoksi niin, että vanteet nousee 10 cm pinnan yläpuolelle;
 • aseta asennustaso tasolle tarvittaessa, säädä asentoa tiilien päällystämällä;
 • kokoa runko tuotteen mukana toimitettujen ohjeiden mukaisesti, kiinnitä polykarbonaatti, asenna automaattiset tuuletusaukot, jos ne sisältyvät pakkaukseen;
 • Kokoonpannun rakenteen ja maan välinen rako on peitettävä maaperällä siten, että arkin reunat ovat 3-5 cm: n päällä.

Kaikki. Voit "asettua" vihreisiin asukkaisiin.

Muista, että suunnitteluominaisuudet vaikuttavat suunnittelutoimintoihin. Useissa malleissa alempi vanteet yhdistetään seinämiin, joihin kaarevat viemärit ja päät on kiinnitetty. Tämäntyyppinen polykarbonaatti kasvihuoneen asennus kentällä näytetään valokuvasta:

Kuinka korjata polykarbonaatti kasvihuoneeseen? Vihjeitä ja videokoulutusta

Kiinnostus polykarbonaatti kasvihuoneisiin on viime aikoina kasvanut epäilemättä positiivisten polykarbonaattilevyjen ansiosta: aurinkolämmön keräämiseen käytettävän kausittaisen käytön takia tällainen polykarbonaatti kasvihuone ei tarvitse ylimääräistä lämmitystä; helppokäyttöinen, luotettava toiminta, mahdollistaa kasvisviljelyn kasvihuoneviljelyn, esimerkiksi korkean saannon hybridilajikkeiden kurkut ja tomaatit.

Houkuttelee puutarhurit ja puutarhurit ensisijaisesti mahdollisuuden saada kestävä ja tehokas kasvi kasvattaa sekä taimia että täysraaka-kasveja. Tällaisen polykarbonaattikasvin rakennuksen metalliosat voidaan hankkia erikoisliikkeissä ja puutarhamarkkinoilla, ja voit tehdä sen itse sivustolla ohjeiden mukaan. Kuinka kerätä ja korjata polykarbonaattipuutarha oikein maahan ilman virheitä - opit tässä materiaalistamme.

Polykarbonaatti kasvihuonevarasto

Kasvihuonekaasupäällysteinen polykarbonaatti, joka on suunniteltu kausittaiseen käyttöön, ei tarvitse luoda säätiötä, mikä säästää huomattavasti aikaa ja rahaa, nopeuttaa kasvihuoneen asentamista omiin käsiin jopa kahden tai kolmen päivän ajan hiljaisessa tilassa. Kaikkein tärkeintä on, että koko polykarbonaatti kasvihuonekaasupäästöt voidaan purkaa, varastoida, poistaa katon talvilumien poistoa sekä alhaisten negatiivisten lämpötilojen negatiivista vaikutusta sen kattoon, jolloin kasvihuoneesi säilyvyys säilyy.

Kestävyydestä ja polykarbonaatista valmistetun kasvihuonekaapin kestävyydestä ja voimakkaasta tuulesta se on kiinnitettävä puuta tai metallia olevilla T-muotoisilla kiinnittimillä. Tällaiset kiinnittimet säilyttävät kasvihuoneen mobiiliominaisuudet. Jos liität puupalkin painottamiseen, niin tämä on perusta.

On tärkeää asentaa tällainen kasvihuone kasvukauden aikana, kun sivusto voi liikkua vapaasti eli kesäkauden lopussa tai alussa. Jotta polykarbonaatti säilyttää plastisuuden, ilmakehän lämpötila ei saa olla alle 10 ° C.

Optimaalinen paikka kasvihuoneessa

 • Tontin tulee olla tasainen, ilman kaltevuutta.
 • Sen pitäisi olla valaistu kaikilla puolilla aurinko niin, että varjostuskohteiden kasvihuone on vähintään kolme metriä. On tärkeää, että jopa puut ovat samalla etäisyydellä siitä ja että niiden juuret eivät kilpailu kosteuden ja kasvihuoneviljelyjen ravinteiden vuoksi. Rakennusten läheisyys on vaarallinen ei-toivottujen luonnosten syntymiselle.
 • Aseta kasvi oikein paikalleen idästä länteen siten, että alueen mahtavin puoli sijaitsee eteläpuolella, mikä lämmittää sitä aurinkovalaisimilla parhaalla mahdollisella tavalla.

Kasvihuoneessa olevan maaperän vaatimukset

Sivusto on valittu - on tarpeen testata maaperän laatua, jonka reikää on kaivettava noin 70 x 70 senttimetrin ympärysmitan syvyyteen 1,2 metriä. Kourallinen maata otetaan tämän kaivon pohjasta palloa pyörittäen. Jos näin tapahtuu, niin paljon savea, jos ei - ylimäärä hiekkaa. Tämä hiekka soveltuu parhaiten sen korkeiden kuivatusominaisuuksien vuoksi, lukuun ottamatta kasvihuoneviljelyjen juurien kosteuden säilymistä ja mätää. Korkea-savi maaperä on korvattava parantaakseen sen kuivatusta.

Tätä tarkoitusta varten sinun tulee kaivaa vähintään 70 senttimetrin syvyys, täytä se ensin 40 senttimetrin kerroksella joen hiekkaa ja jäljellä olevat 30 senttimetriä hedelmällisen maaperän kerros kasvihuoneviljelyjen kasvattamiseksi. Pohjaveden läheisyydessä on myös tärkeää pitää tyhjennysurioita ylimääräisen kosteuden poistamiseksi.

Kasvihuoneen säätiön / kiinnityksen muutokset maahan

Kaikki on valmistettu kasvihuoneen asentamiseksi: sivusto on valittu, maaperän kuivatusominaisuudet on tutkittu, kaivauskaivos on kaivettu ja täytetty oikein, runkoelementit on ostettu tai valmistettu käsin, kausi-aika on otettu huomioon - se on edelleen edetä ja oikein koota kaikki.

Aloita merkitsemällä valittu alue kasvihuoneen alla puupalkkeihin niiden välisen langan avulla. On välttämätöntä poistaa turve, tasoittaa karheus ja tarkistaa juonen horisontaalinen asento rakentamisen tason avulla. Korkeuseroja, jotka ovat yli 5 senttimetriä, eivät ole sallittuja. Erityisen tärkeää on täyttää tämä vaatimus puoli metrin vyöhykkeellä kasvihuoneen kehän ympärillä ja loput tilaa voidaan leikata myöhemmin.

Huomaa, että voit kiinnittää kasvihuoneen maahan eri menetelmillä, kaikki riippuu siitä, millaista säätiötä olet valinnut. Esimerkiksi kasvihuoneen perustus voi olla monoliittisen teräsbetoninauhan tai tiilihihnan muodossa.

Säätö voi olla raudan tai teräsbetonipilareita, joissa on grillata. Tai ehkä nämä ovat tavallisia rautaputkia ja puupalkkia, joka on 100x100 mm. Säätiön valinta riippuu siitä, vastaako kysymys siitä, miten polykarbonaatista valmistettu kasvi sopii optimaalisesti maahan.

Asennusohje polykarbonaatti kasvihuone

Jotta kaivon ulkoreunan määritelmää ei voitaisi sekoittaa, sen on mitattava 30 senttimetriä merkittyä viivaa ja piirrettävä viiva maahan sopivalla esineellä. Kaivamalla tätä linjaa kaivetaan 30 cm: n leveydellä ja syvyydellä, joka vastaa rakennettavan kasvihuoneen jalkojen pituutta. Rungon pohjaputken tulisi nousta maanpinnan yläpuolelle 10 senttimetriä. Jos kuitenkin päätät asentaa kasvihuonekaapin puupalkkiin, kaikki kaivon mitat olisi yhdistettävä sen tilavuustietoihin. On välttämätöntä alustaan ​​mitata särmätty kaivannon pohja sen vaakasuoraan asentoon, jotta kehys ei mahdollisesti vääristy.

Jo kasvihuoneen suunnittelussa ja asennuksessa on tarpeen asettaa este kaikkein aggressiivisimmille rikkaruohoille, hiipivien juurien, esimerkiksi sohvan ruoholle tai nuorille kirsikoille. Kaivannon ulkoseiniä ehdotetaan suojaavalla kiinteällä materiaalilla (katemateriaali, liuskekivi ja muut vastaavat), jotka voivat selviytyä aggressiostaan ​​ensimmäisten kolmen vuoden ajan suojauksena niitä vastaan. Taatun ajan jälkeen sinun tulee joko vaihtaa kasvihuoneen paikka tai uudistaa kaivannon ulkoinen esteeste.

Tämäntyyppiset ammattitaitoiset käsityöläiset varastoivat välittömästi ruuvimeisseliä ja jakoavainta. Täydellisissä kasvihuoneissa kaikki kiinnittimet ovat varmasti saatavana kokoonpanon toimintasuunnitelman mukaisesti. Jokainen, joka kykenee hitsaamaan kehyksen tarpeelliset elementit itse tunnettujen piirustusten mukaisesti, on luultavasti jo saanut valmiiksi piirustuksen, laski kaiken, osti sarjan kiinnittimiä ja työkaluja.

Jos päätät kiinnittää kasvihuoneen puupalkkiin, sinun on aloitettava kaikkien maaperään sijoitettujen tai sen kanssa kosketukseen joutuvien rakenteellisten tietojen bitumiprosessointi korroosion tai vahingoittumisen estämiseksi haudottaen tuholaisia ​​ja antamalla niiden kuivua. Polykarbonaatti kasvihuonekaapeliprofiilit tulisi kiinnittää teräksisellä kulmalla puuta. Suojakerros (kateaine) on sijoitettava paitsi kaivon ulkoreunaan, myös itse puun alle.

Kehyksen kokoaminen alkaa pääsääntöisesti päistä. Lujittavat nauhat, ikkunat ja oven kehykset kiinnitetään päätykaarteisiin. Seuraava Te-muotoiset jalat pidetään yhdessä vanteiden alaosan kanssa. Kauhan vanteissa kannattimilla, jotka asetettiin niin, että se oli maan yläpuolella 10 cm. Tässä ja kaikissa vaiheissa polykarbonaatti kasvihuoneen oikea kiinnittäminen maahan on tärkeää tarkistaa suoritetun työn horisontaalinen sijainti, korjata epätarkkuus ja vasta sen jälkeen jatkaa asennusta.

Tulevaisuudessa jäljellä olevat kehyskaaret kiinnitetään vanteisiin ja polykarbonaatti jakautuu ja asennetaan polykarbonaatin ulkosivulle vaalealla suojakalvolla ja se voidaan poistaa asennuksen jälkeen tai suoraan sen eteen, jotta vältettäisiin liiman lujittaminen ultraviolettisäteiden vaikutuksen alaisena. Myös polykarbonaatti on asennettava päistään, poistaen ikkunan ja oven kehykset. On järkevämpää kiinnittää suorakaiteen muotoinen arkki kokonaisuudessaan leikkaamatta muotoa niin, että se voidaan katkaista jo valmiiksi kiinnitetyllä haaralla, ohittaa runkorakenne ulko- puolelta ja leikkaa aukot ikkunanlehtiä ja ovia varten. Esiasennettu kehys sulkeutuu ja asennetaan oikeaan paikkaan polykarbonaatin ollessa asennettuna.

Jäljelle jääneelle kehykselle on parempi asettaa levyt ilman päällekkäisyyttä ja poikki ja tehdä nivelet yhdistävällä erikoisprofiililla, joka on kiinnitettävä useaan paikkaan jokaiseen kaariin. Toinenkin muutos on kuitenkin mahdollista: koko kasvihuone päällekkäin, jossa on pitkät kapeat alumiinilistat ja kiinnitä ne ruuveilla, joilla on tarvittava tiheys.

Viimeisessä vaiheessa kehä on sijoitettava 5 cm: n korkeudelle maanpinnasta, josta tulee luonnollinen este hyönteisille. Vaikka kasvihuoneessa, jossa ei ole säätiötä, olisi hyödyllistä tehdä lisäsitoutuminen palkista. Bitumilla tai pellavansiemenöljyllä käsitelty puu antaa luotettavan suojan tuholaisten tunkeutumiselta. Lisäksi tällainen painotettu puutavaran lankku lisää tuulen vastustuskykyä polykarbonaattikasveihin.

Onko mahdollista purkaa polykarbonaatti kasvihuone talvella?

Jos polykarbonaatista valmistettu kasvi on jätetty kokoon talvella, se tarvitsee jatkuvaa lumenpoistoa polykarbonaattilevyjen lisääntyneen kuormituksen välttämiseksi. Tällaisen talvi kasvihuoneen ovet on kiinnitettävä avoimeen asentoon. Kaikkien polykarbonaattien kunnioittamismenetelmien kanssa se on paras materiaali kasvihuoneen rakentamiselle ilman säätiötä, koska se osoittautuu melko vakaana ja luotettavana pitkän aikavälin toiminnalle.

Toisaalta, jos kasvihuoneen rakenne on hyvin laskettu ja vahva kehys on käytössä, niin paksu lumihattu ei ole ongelma kasvihuoneellesi, ja itse lumi suojelee polykarbonaattia pakkaselta.

Tähän lisätään vielä yksi tärkeä etu liikkuvasta polykarbonaatti kasvihuonekaasusta: virheellinen valitsemalla tämä asennuspaikka tällä kaudella - tämä voidaan helposti korjata seuraavan siirron koko rakenteen paras paikka. Pääasia on rakentaa ja korjata kasvihuone polykarbonaatista maahan oikein ja luotettavasti.

Kuinka kiinnittää kasvihuonepolykarbonaatti maahan oikein

Asennusominaisuudet ilman perustusta

Jos puutarhuri aikoo käyttää kasvihuonetta vain toukokuun ja syyskuun välisenä aikana, on parempi, että hän luopuu perustuslaitteesta. Aineellisten säästöjen lisäksi se tuo lisää aikaa säästöihin - loppujen lopuksi voit asentaa kevyt polykarbonaatti kasvihuonekaasut vain pari päivää omilla käsillä, paitsi yhdellä avustajalla. Tarvittaessa se voidaan siirtää toiseen paikkaan, ja kesäkauden lopussa vain pura, jotta talvella ei tule talvella lumen puhdistamista katosta.

Jotta tuulen voimakas tuuli ei vahingoita maatilaa, kevyt kasvihuone on kiinnitetty maahan metallisilla tai puisilla T-muotoisilla kiinnittimillä. Puupalkin pohjaventtiä voidaan painottaa, voit haudata tällaisen puun tai kirjautua maahan ja kiinnittää kasvihuonepohjan siihen - mutta tämä osoittautuu sellaiseksi perustukseksi, joka riistää sen liikkuvuudesta ja kasvattaa aikaa ja rahaa. Asennus olisi tehtävä syksyllä maataloustyön loppuun saattamisen jälkeen tai kevättalvella, jotta se rauhallisesti liikkuu paikan päällä pelkäämättä kasvien kaatamista. Ilman lämpötilan on oltava vähintään 10 astetta, muuten polykarbonaatti ei ole muovinen.

Valitaan hedelmällinen paikka

On erittäin tärkeää valita oikea paikka kasvihuoneeseen. Paikan on oltava tasainen, ei varjostettu, 3 metrin etäisyydellä ei saa olla rakennuksia tai suuria puita. Puut luovat paitsi varjoa, niiden juuristo estää kasvien kasvua kasvihuoneessa ja läheiset rakenteet vaikuttavat luonnosten näkyvyyteen.
Kasvihuone on suunnattava kardinaalipisteisiin. Oikea sijainti on pituudesta itään länteen, sitten yksi leveä puoli on aina etelään päin, ja tämä antaa suurimman määrän auringonvaloa.

Toinen mobiili kasvihuoneen etu on se, että jos olet epäonnistunut paikan päällä, niin tämä on vain yksi vuosi, ensi vuonna sinun ei tarvitse toistaa tällaista virhettä.

Mitä tehdä maan päällä

Valitse paikka tutustua maahan. Tätä varten on suositeltavaa kaivaa erityinen reikä, jonka mitat ovat 70 cm 70 cm ja syvyys 1 metri 20 cm. Nyt sinun on määritettävä maaperä. Tämä on helppo tehdä, jos otat sen kouralla ja yrität tehdä palloa. Kävi rullata palloa tai makkaraa - paljon savea, se ei toiminut - hiekkainen maa. Hiekka on erittäin hyvä perusta kasvihuonekaasulle: se sallii veden kulkeutumisen ja sen ylimääräinen käyttö ei anna juurien kaatua. Jos maa on savi - se on vaihdettava.

Tehdäksesi maaperän tilalle kasvihuoneessa, sinun täytyy kaivaa vähintään 70 cm: n syvyys ja peittää se 40 senttimetrin hiekalla ja jättää 30 cm: n yläreunan täyttämään hedelmällinen seos. Lisäksi olisi hyvä tietää pohjaveden virtauksen syvyys. Jos ne ovat korkeammalla kuopassa, sinun on tehtävä tyhjennysurioita ylimääräisen veden tyhjentämiseksi.

Asennusohjeet

Jos olet jo valinnut paikan kasvihuoneeseen, kaikki kehyksen elementit on tehty omilla käsillänne tai valmiiksi ostettuina ja toimitettu sivustoon, voit jatkaa asennusta. Sinun täytyy aloittaa sivuston valmistelu. Valitulla paikalla valmistetulla maaperällä on suositeltavaa merkitä tarvittava koko alusta. Tee se puisilla tapilla ja köydellä. Seuraavaksi tasoitetaan alue, puhdistetaan sora ja ulkonevat kumpuat ja kuoppia. On suositeltavaa tarkistaa vaaka-asento rakennustasolla. Korkeusero ei saa olla yli 5 cm. Erityistä huomiota kiinnitetään puoli metriä kaistaleeseen pitkin kehää. Loput voidaan tasoittaa myöhemmin.

Jos haluat määrittää kaivannon ulkoreunan merkityltä linjalta, mittaa 30 cm, piirrä viiva kaavalla tai tapilla maan päällä. Kaivamme 30 cm: n leveän kaivannon ja syvyyden, joka riippuu kasvihuonekalojen pituudesta. Me laskemme, että kehyksen alaosa kasvaa 10 cm maanpinnan yläpuolella. Jos aiomme asentaa kasvihuonekaapin puuhun, syvennyksen syvyys ja leveys riippuvat puun koosta. Kaivannon pohjaa on painettava vähän ja tarkista sen vaakasuora asento niin, ettei runko loimi.

On aika aloittaa kasvihuoneen suojelu rikkaruohoilta ja tuholaisilta. Tätä varten kaivannon ulkoseinä aiheuttaa kiinteää materiaalia, kuten liuskekiveä tai kateaineita. He sanovat, että 3-4 vuoden kuluttua vehnän ruoho voittaa edelleen tällaisen esteen. Joten, jos kasvihuone pysyy samassa paikassa, suojaa on päivitettävä.

Video "Kasvihuonekaasujen asennusohjeet"

Kehyksen vaiheistettu kokoonpano

Jokainen, joka on päättänyt rakentaa kasvihuone omilla käsillään, tarvitset ruuvimeisseliä ja jakoavainta. Jos olet ostanut valmiin kasvihuoneen, pakkauksessa on oltava kaikki tarvittavat kiinnittimet ja asennusjärjestelyt. Jos pystyt saumata kaikki kehyksen elementit omilla kädilläsi, se tarkoittaa, että olet jo tehnyt piirustuksen, laskin ja ostanut asennuksen edellyttämät elementit.

Käynnistä kehys oikein päistään. Oven ja ikkunan kehykset kiinnittyvät päätykaaristoihin, jotka vahvistavat nauhoja. Kiinnitä sitten alemman vanteen osat ja kiinnitä siihen T-muotoiset jalat. Valjaat tukien kanssa asennetaan kaivantoon, ja valjaiden tulee olla 10 cm maanpinnan yläpuolella. Nyt sinun on tarkistettava horisontaalinen asennus, säädä tarvittaessa ja jatka kokoonpanoa.

Jos kasvihuone on kiinnitetty puuhun, kehysprofiilit on kiinnitettävä teräskolmiin. Ja katemateriaali ei vain puoli, vaan myös puun alapuolella. Se antaa kosteudeneristystä. Lisäksi kaikki maaperälle sijoitettavat rakenneosat on käsiteltävä bitumilla - tämä suojaa niitä korroosiolta ja tuholaisilta.

Sitten jäljelle jääneet kehyskaaret kiinnitetään valjaisiin, ja polykarbonaatti asennetaan päälle. On tarpeen huolellisesti harkita ja kiinnittää se niin, että valonsuojakalvo on ulkopuolelta, se on poistettava ennen asennusta tai välittömästi sen jälkeen. Muutoin ultravioletti lisää liiman vaikutusta. Polykarbonaatin asennus alkaa myös päistä (ennen oven ja ikkunan kehysten poistoa). On kätevämpää kiinnittää suorakaiteen muotoinen arkki kokonaisuudessaan leikattaen lomaketta, mutta leikkaamaan jo kiinnitetyn osan haarukalla, ohittaa rungon ääriviivat ulkopuolelta ja leikkaamaan ovien ja tuuletusikkunoiden reiät samalla tavalla. Irrotetut kehykset on suljettava ja kiinnitettävä jo polykarbonaattiin.

Kun asennat polykarbonaattia muulle kehykselle, levyt asetetaan päällekkäin ja ilman päällekkäisyyttä. Erityinen liitosprofiili liitosten järjestämiseksi. Se on yleensä kiinnitetty jokaiseen kaariin useissa paikoissa, mutta se voidaan tehdä eri tavoin. Koko kasvihuone päällekkäin kapeilla pitkällä alumiinilistalla ja kiristä ne ruuveilla, joissa on tarvittava tiheys.

Jäljelle jää vain maaperän kehä 5 cm pohjan yläpuolella, se on myös este hyönteisten liikkumiselle. Mutta kasvihuoneessa, jossa ei ole säätiötä, voit tehdä lisää puutavaraa. Pellava- tai bitumipuusta käsitelty on suuri este tuholaisille. Lisäksi puun kanssa painotettu kasvihuonekaasu ei juuri kärsi tuulen tuulesta. Talvella kokoon jäänyt kasvihuone on poistettava lumesta, muuten polykarbonaatti voi halkeilla. Ja on suositeltavaa jättää ovet auki ja antaa maaperän jäädyttää.

Video "Kasvihuoneet ilman säätiötä"

Polykarbonaatti on ainoa sopiva materiaali kasvihuoneen rakentamiselle ilman perustusta. Suunnittelu on erittäin vahvaa ja vakaa.